Από Μοντεβιδέο Βρυξέλλες + χρυσοκάνθαροι ορθόδοξοι ΕΛ

Υπάρχουν!

Ερχόμενος από τη μακρινή, φωτεινή καλοκαιρινή Ουρουγουάη, βρέθηκα στις Βρυξέλλες σ’ ένα χειμωνιάτικο, γκρίζο πρωινό. Βάλθηκα να παριστάνω Ιάπωνα τουρίστα φωτογραφίζοντας κτίρια των οργάνων της Ευρ. Ένωσης. Κατηφορίζοντας έναν πλάγιο δρόμο του Ευρ. Συμβουλίου θέλοντας να πάρω το μετρό για την γνωστή Grand Place, το μάτι μου πέφτει σε ελληνικά γραμμένα στον τοίχο. Κάποιοι Βέλγοι, θέλοντας προφανώς να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους προς τα γνωστά Δεκεμβριανά του ‘08 επεισόδια έγραψαν συνθήματα στον τοίχο εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους. Βρέθηκαν προφανώς κάποιοι της ΧΡ ( χρυσοκάνθαροι ορθόδοξοι ΕΛ; ) που με το χρώμα της γαλανόλευκης τους ξαποστέλνουν στα Γκουλάγκ (1η φωτ.), και τα άλλα (στην 2η φωτ.) να μην τα επαναλάβω, τα διαβάζετε και μόνοι σας. Διαγωγή λίαν Κοσμιοτάτη.

Η ζωή γεννά κι ευχάριστες εκπλήξεις, ξεπερνούν κάθε φαντασία, όπως εκείνο το πρωινό πίνοντας τον καθιερωμένο καφέ στο αγαπημένο μου στέκι, στο Irazú Café της Juan Carlos Gómez της παλιά πόλης (Ciudad Vieja)- πηγαίνοντας στο WC, αντίκρισα γραμμένο στον τοίχο «ΠΑΟ θύρα 13»(!). Άντε να βρεις παναθηναϊκό Έλληνα στο Μοντεβίδεο…

Ψήλους στ’  άχυρα.

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος. Bookmark the permalink.

3 Responses to Από Μοντεβιδέο Βρυξέλλες + χρυσοκάνθαροι ορθόδοξοι ΕΛ

  1. Ο/Η Αναμοχλευτής λέει:

    Ποιό είναι το θαύμα; Ανέκαθεν η Ελλάς έκαμνεν εξαγωγή πολιτισμού και, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εισήγαγεν χρυσίον. Πέρα του γεγονότος ότι παρουσιάζεται η ευκαιρία στους βαρβάρους Ευρωπαίους να εμπλουτίσουν το θλιβερά περιορισμένο λεξιλόγιό τους μαθαίνοντας και άλλες ελληνικές λέξεις από τα 15 εκατομμύρια που ως γνωστόν απαρτίζουν την Ελληνική, εκτός των «μαλάκα, πούστη, σουβλάκι, μουσακάς, γκαμίσι» (σας ορκίζομαι, έτσι το προφέρουν οι άχρηστοι. Με «g». Δεν φτάνει που δεν το κάνουν -όπως έχουμε την ακράδαντη βεβαιότητα όλοι εμείς οι ενταύθα υπερδραστήριοι- δεν μπορούν καν να το προφέρουν comme il faut).

    _______________
    Μη μου πήτε, όμως. Θλιβερή πόλη. Κι εκείνοι οι Βρυξελλουάδαι με το διαρκές χαμόγελο, τη φιλική συμπεριφορά και την ευγένεια που τσακίζει τα νεύρα υμών αυτών των εξαγωγέων πολιτισμού… Δεν μπορεί, με τέτοιους τρόπους κάτι δεν πάει καλά μ’ αυτούς. Μάλλον θα είναι αδελφές.

  2. Ο/Η χαρη λέει:

    Γιατί δεν μένατε στο Μοντεβιδέο σας κι εσείς; Πήγατε να μάς γίνετε Ευρωπαίος…

  3. Ο/Η Кроткая λέει:

    έχω δει κι εγώ σύνθημα υπέρ του ΠΑΟΚ στο Ντουμπρόβνικ!
    [μικρότερη η απόσταση βέβαια].

    Αναμοχλευτά, είναι που μιλούν την βαρβαρικήν οι παλιο-αδερφές! 😉

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.