Λειτουργία Κυριακής: Τα αμαρτωλά της ταινίας για Ακρόπολη…


όπου η κα Δαμανάκη καταγγέλλει κ. Σαμαρά, αλλά περιέργως, δεν τολμά να κάνει το ίδιο και για την Εκκλησία (γεγονός τυχαίο).

όπου ο π. Τιμόθεος Κιλίφης παραδέχεται ότι «υπήρξαν …ορισμένες παρεκκλίσεις» (!) αλλά η εκκλησία πάντα προστάτευε τα αρχαία εις τους αιώνας των αιώνων (γεγονός καθόλου τυχαίο).

Από: http://www.youtube.com/user/newstimechannel

.

.

Ευχαριστώ τον σχολιαστή Έρεβος που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας υποδείξει το βίντεο, δεν έχει σημασία ότι και ένας άλλος Ανώνυμος λίγο πριν, φρόντισε να μου το στείλει με Email. Ευχαριστώ και αυτόν.

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

18 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Τα αμαρτωλά της ταινίας για Ακρόπολη…

  1. Ο/Η Έρεβος λέει:

    Άλλος ένας άγιος-καταστροφέας:
    http://www.2search.gr/history/view_person.asp?ID=6

  2. Ο/Η pas λέει:

    Αρχ…. φύλαξε η Εκκλησία, τρ……. Αν επιμένει οτι η Εκκλησία ‘σεβάστηκε’ τον αρχαίο πολιτισμό… citation needed.

    • Ο/Η Po λέει:

      pas,
      λυπάμαι που σου «έκοψα» τα «κακά» λόγια, είναι βλέπεις το ιστολόγιό μας τέτοιο που δεν τα δέχεται… (προσέχουμε!)

  3. Ο/Η Ίων λέει:

    Για να ασχοληθεί και με την ποίηση ο κυρ-Κιλίφης, εκτός από την ιστορία, παραθέτω απόσπασμα από ποίημα του Κωστή Παλαμά: » Του ρασοφόρου σύντριψεν ο πέλεκυς κι η αξίνα
    τα μεγαλόχαρα είδωλα στα βάθη των Ναών,
    των συντριμμένων η Ψυχή δεν χάθηκε μ’ εκείνα,
    φωτοπλανήτης έγινε στα χρέη των Ουρανών,
    όσο που νέα ζωντάνεψε αγαλματένια κρίνα
    στου διαλεχτού το λογισμό, στους κήπους των Σοφών»

    Για την αντιγραφή:Ίων

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Χμ, ο κ.Κιλίφης, ξεναγός αθώων μαθητών στην απάτη του Κρυφού Σχολειού που έστησε η μονή Πεντέλης.
    Καλά κρυφά σχολειά δεν υπήρξαν πουθενά, αλλά το Κρυφό σχολειό του Κιλίφη διεκδικεί ένα ρεκόρ. Δεν είχε μαθητές. Τα Βριλήσια, η Πεντέλη, τα Μελίσσια δεν υπήρχαν επί Τουρκοκρατίας. Υπήρχε μόνο το Χαλάντρι, 1 1/2 ώρες δρόμος το λιγότερο και άλλο τόσο για να γυρίσουν, για τους μαθητές του κ.Κιλίφη στο άγριο δάσος της Πεντέλης.
    Όσο για καταστροφές αρχαίων ναών, ο Άγιος Νικόλαος, πρώτος και καλύτερος:
    http://www.blogcatalog.com/blog/roidi-emmones/46b9180010db339d3c25f54b69f178be

  5. Ο/Η anomia λέει:

    Η εκκλησία μας γνωστή και η αντίδρασή της αναμενόμενη. Ο Διευθυντής του μουσείου που φέρεται οτι συναίνεσε, δικαιολόγησε τη στάση του; Τον γνώριζα ως φωτισμένο πανεπιστημιακό δάσκαλο, ως τον άνθρωπο που διέσωσε και ανέδειξε το Δίον. Για μένα το πλήγμα από αυτόν ήρθε.

  6. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

    Click to access 54.pdf

    FREE SUNDAY: «Real estate με ράσο».

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι «εκκλησιαστικά «δώρα» σε μεγάλα συμφέροντα. Εκκλησία της Ελλάδος: Πούλησαν οικόπεδο στη Βουλιαγμένη σε off shore εταιρείες μέσω παρένθετου προσώπου. Επέλεξαν για τη δουλειά καταπατητή του οικοπέδου και αντίδικό τους. Ι.Μ. Δημητριάδος: Πώληση μεγάλων εκτάσεων το 2006 με… πιθανή πληρωμή το 2011″.

    Click to access 54.pdf

    Aπό το μπλογκ Χαίρετε
    http://www.xairete.blogspot.com/

  7. Ο/Η Kωστας Κοροβιλας λέει:

    Αν μπορει καποιος με την φαντασια του να ανατρεξει πισω στον χρονο, και να δει τους Αθηναιους εκεινους γλυπτες, εκεινα τα χερια τα αεικινητα με τις ακριβεις κινησεις, το βλεμμα το αλανθαστο συνγκεντρωμενο πανω στον τελειο σχηματισμο, στο γλυκο λαξευμα της μαρμαρενιας πετρας, ωσπου, το τελειο, το κορμι, το προσωπο το χερι, το χαμογελο, το βλεμμα το αστραφτερο… Και η πετρα εξωριγμενη απο τα σπλαχνα της Πεντελης, αμορφη, ακατεργαστη, νατη τωρα ζωντανεμενη αερινη, με το κυματιστο της πεπλο, μια θεα, ενας θεος, με τα μυωδη μπρατσα του και τον χιτωνα να σκεπαζει το μισο του το κορμι, ο Διας, ο Απολλωνας, ο Ερμης, και στο επικεντρο η Αθηνα, απαστραπτουσα, προστατιδα της Πολης.
    Λιγο ακομα, σταματηστε τον χρονο… Και σαν η μερα εφθανε στο τελος, κι ηλιος χρυσιζε περα στου Σαρωνικου τα πορφυρογαλανα νερα, φευγωντας, ο Φειδιας, ο Ικτινος, και ηλιοκαμενοι μαστορες, οι γλυπτες, κοντοστεκονταν για λιγο, κοιταζαν το μισοτελειομενο Εργο, τον μεγαλο Παρθενωνα, και ικανοποιημενοι, τους ακουω να λενε, «Θαυμασιο! Ωραιο Εργο! Αυριο παλι». Αυτες οι «πετρες» κλεισανε μεσα τους, ολο το φως της Αθηνας εκεινης. Ο χρυσος αιωνας της Αθηνας που φωτιζει ακομα τον κοσμο ολο.
    Ηρθαν ομως, οι ρασοφοροι βαρβαροι, οι μαυροντυμενοι μπαμπουγεροι, οι βανδαλοι, τα καραβανια των λιγδιαριδων, ακολουθοι μιας Ανατολιτικης θρησκειας του μισους και της καταστροφης, και σαν το σμηνος ακριδων κατεστρεψαν σε μια μερα, οτι, εκεινοι, οι εμπνευσμενοι Αθηναιοι, οι φωτισμενοι δημιουργοι, κοπιασαν να δημιουργησουν, με τοση αγαπη και μερακι.
    Η εκκλησια, και ο καθε κληρικος, παπας, καλογερος η ηγουμενος, και εσεις κυριε Κιλιφη, με την φωνη την βροντερη, που ομως θρυματιζεται και σβηνει μπροστα στο τειχος το ισχυρο της αληθειας, καλα θα κανετε να σιωπησετε, κι η εκκλησια καλυτερα να σιωπα.
    Το εργο της εκκλησιας το μαθαμε πλεον, το κουτοχορτο τελειωσε πια. Ακομα κι αυτοι που σας αναβουνε καποιο κερακι που και που, κι αυτοι ξερουν, αλλα δεν μιλουν,….. ισως οχι για πολυ ακομα.!!

  8. Ο/Η Rodia λέει:

    1. Κυκλοφορεί και άλλο βιντεάκι πλήρες (με τα επίμαχα σημεία) που διαφημίζει τη ζούγκλα του κ. Τριανταφυλλόπουλου στο youtube. Το γνωρίζει, άραγε, ο σκηνοθέτης κ. Κώστας Γαβράς;

    2. Διευθυντής του Μουσείου είναι ο κ. Παντερμαλής ή Πρόεδρος; Κάπου αναφέρεται ως Πρόεδρος, διάβασα..

    3. Πολύ σκύβουν οι υπουργοί, πρόεδροι, κλπ σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής και, δεδομένων των εμμονών των εκκλησιαστικών παραγόντων, αρχίζω να ανησυχώ…

  9. Ο/Η stavroula λέει:

    Pw pw!
    Eutuxws pou dn logokrh8hkan ta Elginia ap tous Agglous. Twra exoume megaluteres elpides na mas ta dwsoun pisw.

  10. Ο/Η stavroula λέει:

    Eu-reka(vrwmate:D)

    The whole thing.
    http://www.youtube.com/watch?v=MLCW0zKR4xk

    My fave part, from 49:20 to the end.

    Nite nite

  11. Ο/Η Έρεβος λέει:

    Εδώ διαφημίζουν τα κατορθώματά τους σε τοιχογραφία:

  12. Ο/Η O Κανένας λέει:

    Ο απλός λαός το λέει: Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει και σμπαράλια…

  13. Ο/Η O Κανένας λέει:

    Αυτή η ενόρμηση δε, συχνά εκτωνώνεται και σε βιτρίνες καταστημάτων.

    Ο καθείς με τ΄αποθημένα του.

  14. Ο/Η laskaratos λέει:

    Έρεβος, έχουν κυκλοφορήσει οι ανόητοι και κόμικ με τα κατορθώματα του μαστροχαλαστή βάνδαλου Αγιου Νικόλαου

    http://ethnikoi.org/kifinapower.html

  15. Ο/Η O Αιρετικός λέει:

    Πάντως, αλλού έχουν ήδη αρχίσει να ξεσαλώνουν (προφανώς κατ’αρχιερατικήν εντολήν) οι απολογητούληδες για να υπεραμυνθούν του μυθεύματος ότι οι παπάδες ποτέ δε γκρέμισαν ναούς και ποτέ δεν καταπίεσαν κανέναν.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.