Ο ΣΥΡΙΖΑ θρηνεί τον Χασάπη της Τεχεράνης

[Η πολιτική Τσίπρα των ανοιγμάτων σε εγκληματικά καθεστώτα συνεχίζεται]

Σταματήστε τις εκτελέσεις των gay στο Ιράν

του Αναγνώστη Λασκαράτου

«Συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Ιρανού Προέδρου Ραϊσί» (IEFIMERIDA.GR 20/05/2024  19:47). «Το δυστύχημα αυτό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του, «αποτελεί μια τραγική εξέλιξη που σημειώνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τις περιφερειακές ισορροπίες και τους συσχετισμούς δυνάμεων στην περιοχή, με ευρύτερο αντίκτυπο στο διεθνές στερέωμα».

«Εμπραχίμ Ραϊσί: Πώς «κέρδισε» το προσωνύμιο «χασάπης της Τεχεράνης» ο νεκρός πρόεδρος του Ιράν». «Ως γενικός εισαγγελέας της ιρανικής πρωτεύουσας, ο Εμπραχίμ Ραϊσί κέρδισε το προσωνύμιο «χασάπης της Τεχεράνης» συμμετέχοντας το 1988, με τον τερματισμό του πολέμου Ιράν-Ιράκ, στην Επιτροπή Θανάτου, το τετραμελές μυστικό δικαστήριο που συγκροτήθηκε για να ξαναδικάσει χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, πολλοί από τους οποίους ήταν μέλη της οργάνωσης Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ. Χιλιάδες, έως δεκάδες χιλιάδες, πολιτικοί κρατούμενοι εκτελέστηκαν τότε».

«Ο σκληροπυρηνικός «χασάπης της Τεχεράνης» με «αίμα στα … χέρια του» (insider.gr-Χρήστος Δοντάς-20-05-2024 | 00:01). «Ο Ραϊσί θα μείνει στην ιστορία ως ο «δικαστής του θανάτου» που εκτέλεσε χιλιάδες αντιπάλους του καθεστώτος ενώ έγινε γνωστός για την επιβολή βίαιης καταστολής στην αντιπολίτευση και θεωρούνταν πιθανός διάδοχος του ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ». 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

11/02/2016  «Αριστερές θεσμικές φεμινίστριες με μαντίλα»-Συνεχίζει να προκαλεί η σύζυγος Τσίπρα».

«Το Ιράν είναι σύμφωνα με επίσημες εκθέσεις σοβαρών διεθνών οργανισμών, μια θεοκρατική χώρα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτελεί ανθρώπους με φρικτούς τρόπους  (λιθοβολισμό, απαγχονισμό κλπ) ακόμη και ολότελα αθώους, γυναίκες  και ανήλικους, εφαρμόζει ανατριχιαστικά βασανιστήρια και βιασμούς και ζει κυριολεκτικά ένα Μεσαίωνα, ειδικά οι γυναίκες που είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας. Μια συνειδητοποιημένη γυναίκα, μορφωμένη και πολιτικοποιημένη, δεν καταδέχεται να επισκεφθεί μια τέτοια χώρα και να υποχρεωθεί να φορέσει μαντήλα, τη στιγμή μάλιστα που στη Δύση δεν υποχρεώνονται οι μουσουλμάνες να αφαιρέσουν ούτε τη μπούργκα, που τόσο προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση. Είναι αυτονόητο να ρωτήσουμε : Είχε κάποια οργανική συμμετοχή η κα Τσίπρα στο ταξίδι, εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον, εξέπεμψε κάποιο ευγενικό συμβολισμό, είχε συνομιλίες με γυναικεία κινήματα και προσωπικότητες, έδωσε κάποια διάλεξη, συμμετείχε στις συνομιλίες, συναντήθηκε με τη σύζυγο (ή τις συζύγους;) του Ανώτατου Ηγέτη ή του Προέδρου; Προφανέστατα όχι. Τουναντίον θα δημιούργησε πρακτικά προβλήματα εθιμοτυπίας, φρούρησης και κινήσεων, σε μια χώρα που οι γυναίκες των πολιτικών (και θρησκευτικών) ηγετών της, ζουν στη σκιά των συζύγων τους».

This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ο ΣΥΡΙΖΑ θρηνεί τον Χασάπη της Τεχεράνης

  1. Παράθεμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θρηνεί τον Χασάπη της Τεχεράνης | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

  2. Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη, τουρίστρια λέει:

    Η Περιστέρα Μπαζιάνα με λιλά μαντίλα στο Ιράν με τον πρωθυπουργό [εικόνες]
    Πηγή: iefimerida.gr

    Η Περιστέρα Μπαζιάνα με λιλά μαντίλα στο Ιράν με τον πρωθυπουργό

    07/02/2016  20:51
    Η κυρία Μπαζιάνα ήταν όπως πάντα άβαφη με εξαίρεση τα χείλη της και τα νύχια της τα οποία είχε βαμμένα σε βαθύ μπορντό, τονίζοντας έτσι την εμφάνισή της.

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.in.gr/2024/04/04/world/iran-toulaxiston-853-ekteleseis-eginan-2023-kataggellei-diethnis-amnistia/

    04 Απριλίου 2024

    Ιράν: Τουλάχιστον 853 εκτελέσεις έγιναν το 2023, καταγγέλλει η Διεθνής ΑμνηστίαΟ αριθμός των εκτελέσεων στο Ιράν το 2023 είναι ο υψηλότερος από το 2015, αυξημένος κατά 48% από το 2022 και κατά 172% από το 2021, καταγγέλλει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία.

    «Οι ιρανικές αρχές ενέτειναν τη χρήση της θανατικής ποινής ως όπλου με σκοπό να σπείρουν τον φόβο στον πληθυσμό και να σφίξουν ξανά την αρπάγη τους στην εξουσία μετά τον ξεσηκωμό

    https://www.news247.gr/kosmos/iran-nees-ekteleseis-sto-iran-dio-ginaikes-odigithikan-stin-agxoni/

    Ιράν: Νέες εκτελέσεις στο Ιράν – Δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στην αγχόνη

    Πέντε άνδρες και δύο γυναίκες εκτελέστηκαν το Σάββατο στο Ιράν, ενώ φέτος έχουν γίνει μέχρι στιγμής 223, σε μια κλιμάκωση της χρήσης της θανατικής ποινής από το καθεστώς

    Το 2023 εκτελέστηκαν τουλάχιστον 22 γυναίκες, ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων δέκα ετών, καταγγέλλουν ΜΚΟ.

    https://www.skai.gr/news/world/iran-apagxonistikan-dyo-omofylofiloi-afou-perasan-eksi-xronia-stin-fylaki

    Δύο Ιρανοί ομοφυλόφιλοι απαγχονίστηκαν, αφού περασαν έξι χρόνια σε φυλακή καταδικασμένοι σε θάνατο

    11:49, 02.02.2022

  4. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ραϊσί έστειλαν και δυτικοί ηγέτες, καθώς και η ΕΕ. Ο Ραϊσί ήταν ένας άχρωμος ηγέτης, πειθήνιο όργανο του Χαμενεϊ. Έκανε ότι του έλεγε.

    Ο Χαμενεϊ είναι «παιδί» της Δύσης. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του να κατευθύνει την αντεπανάσταση από το Ιράκ, όπου είχε καταφύγει, εναντίον του φιλοδυτικού Σάχη – τον οποίον είχε επιβάλει πάλι η Δύση – μετακόμισε στο Παρίσι (κέντρο μυστικών υπηρεσιών). Εκεί, έτυχε μεγάλης προβολής και με την πτώση του Σάχη, αναχώρησε στο Ιράν.

    Η πτώση του Σάχη (με την βοήθεια των δυτικών μιάς και χρειάζονταν πια φονταμενταλιστικά κράτη στην Μ. Ανατολή), καθώς και η εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν είχαν πολλές σημαντικές επιπτώσεις. Ανάμεσα σ’ αυτές, ήταν η κυριαρχία του ισλαμικού φονταμενταλισμού στην σιιτική και σουνιτική του εκδοχή. Κατόπιν, ακολούθησε ο οκταετής πόλεμος μεταξύ του Ιράν και Ιράκ. Η Δύση, όπως και η Ελλάδα, έστελνε όπλα και στις δύο πλευρές, εκτός από το Ισραήλ που θεωρούσε το Ιράκ, τότε, σαν το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδια του και πήρε απροκάλυπτα το μέρος του Ιράν, τροφοδοτώντας το με όπλα και το Ιράν με την σειρά του έδινε πετρέλαιο στο Ισραήλ. Το Ιράν νίκησε «στα σημεία». Αργότερα, οι ΗΠΑ στο όνομα των – ανύπαρκτων – πυρηνικών και χημικών όπλων του Σαντάμ ισοπέδωσαν το Ιράκ με 1 εκ. νεκρούς (μιλάμε για τον ορισμό του χασάπη). Τώρα, το Ισραήλ θεωρεί το Ιράν σαν τον εκπρόσωπο του κακού..

    Εφόσον μιλάμε για «χασάπηδες» να υπενθυμίσω πως το διεθνές δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου εξέδωσε ένταλμα για την σύλληψη του Νετανιάχου σαν εγκληματία πολέμου. Βεβαία, το ένταλμα που δεν θα υλοποιηθεί ποτέ, λειτούργησε σαν από μηχανής θεός για τον Νετανιάχου, ο οποίος είχε αρχίσει να αμφισβητείται σοβαρά εκ των έσω. Μετά από το ένταλμα, η αμφισβήτηση του πήγε στις καλένδες.

    Ύστερα από πλέον επτά μηνών συνεχών βομβαρδισμών της Γάζας, της Ράφα και της Δ. Όχθης, στην οποία δεν υπήρξε ούτε υπάρχει Χαμάς, οι καταγεγραμμένοι νεκροί, επίσημα, υπολογίζονται στους 35.000. Τώρα, αν λάβουμε υπόψιν ότι περίπου μόνο ένας στους πέντε καταγράφονται, καθώς οι περισσότεροι, κάτω από ασύλληπτους βομβαρδισμούς θάβονται όπου να ‘ναι, καθώς και τις πολλές χιλιάδες που βρίσκονται κάτω από τα αμέτρητα ερείπια, μπορούμε να υπολογίσουμε πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον 100.000. Οι περισσότεροι είναι παιδιά και γυναίκες. Ας προσθέσουμε τους αναρίθμητους τραυματίες, οι οποίοι χωρίς ιατρική φροντίδα καταλήγουν. Πάνω από το 85% της Γάζας έχει ισοπεδωθεί. Οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν τεράστιες βόμβες, αμερικάνικες, πολλές εκ των οποίων χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά και όπου πέσουν αναπτύσσουν θερμοκρασία των 1500 βαθμών εξαϋλώνοντας τους πάντες και τα πάντα. Επίσης, πολλές χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί σε φυλακές. Ανάμεσα τους πολλά παιδιά, ακόμη και ηλικίας πέντε ετών. Πολλοί κρατούνται χωρίς δίκες. Αλλά κι αυτοί που δικάζονται, οδηγούνται σε στρατιωτικά δικαστήρια.

    Καλή η φιλοσοφική αντίληψη περί του απόλυτου καλού και κακού, βολεύει πολλούς. Αλλά πρόκειται περί θρησκόληπτης ανοησίας που πόρρω απέχει από την πραγματικότητα της ζωής και της ιστορίας.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.