ΑΝ, έμεναν αφύλαχτα τα ΑΕΙ…

Η ασφάλειά των, θα ήταν εγγυημένη;

Απλά ρωτώ.

Γιατί δεν γνωρίζω.

 

 

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to ΑΝ, έμεναν αφύλαχτα τα ΑΕΙ…

  1. Ο/Η vagelford λέει:

    Επειδή μέχρι την εμφάνιση του οσιομάρτυρος Φορτσάκη ήταν αφύλαχτα. Φυσικά το θέμα είναι τι εννοεί κανείς ως «ασφάλεια».

    • Ο/Η Po λέει:

      Τόσα χρόνια αφύλαχτα, έπαθαν τίποτα;
      Μήπως κάτι ζημιούλες, σπασίματα, χτισίματα, βανδαλισμοί;
      Ρωτώ δεν ξέρω.

  2. Ο/Η Νίκος Χ λέει:

    Καίριον το ερώτημα δι ό και οι ερωτώμενοι θα σιωπήσουν.

  3. Ο/Η Eυγένιος της Σαβοϊας, θυρωρός οίκου ανοχής λέει:

    Ένας τρομερά ενδιαφέρων παλιότερος διάλογος εδώ:

    Προς «κουκουλοφόρους» και «αντιεξουσιαστές»: πρόσκληση σε διάλογο

    Προς «κουκουλοφόρους» και «αντιεξουσιαστές»: πρόσκληση σε διάλογο Τετάρτη, Νοε 26 2008

    Γενικά Θεμης Λαζαριδης

    Μια και βρίσκομαι αυτή την εποχή στη Θεσσαλονίκη, και επειδή έχω μεγάλη περιέργεια να καταλάβω τον τρόπο σκέψης των λεγόμενων «αντιεξουσιαστών» που τα σπάνε κάθε τόσο εντός και εκτός του πανεπιστημίου, θα ήθελα να απευθύνω πρόσκληση σε διάλογο σε έναν ή περισσότερους από αυτούς. Αν κάποιος διαβάσει το μπλογκ και ενδιαφέρεται, ας μου στείλει (ανώνυμο) ΗλΜην. Θα βρεθούμε κάποια στιγμή, θα κεράσω καφέ, και θα τα πούμε. Μετά θα μεταφέρω τις ιδέες του(ς) στο μπλογκ. Εννοείται ότι η εχεμύθειά μου είναι εγγυημένη.

    (Η πρόσκληση ισχύει και για μέλη των ΕΑΑΚ. Έχω εξίσου μεγάλη περιέργεια να ακούσω το πώς κατέληξαν στις θέσεις τους. Καλός ο διάλογος στα μπλογκ αλλά μια ζωντανή συζήτηση έχει κι αυτή τα πλεονεκτήματά της.)

    306 Responses to Προς «κουκουλοφόρους» και «αντιεξουσιαστές»: πρόσκληση σε διάλογο

    • Ο/Η Eυγενία Σπασαρχίδω Κωλομέρη, μοναχή λέει:

      http://www.tanea.gr/news/greece/article/5115837/doliofthores-me-mhnyma-pros-agnwsto-paralhpth/

      Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Δολιοφθορές με μήνυμα προς… άγνωστο παραλήπτη!

      Με νυχτερινές επιθέσεις ομάδες κουκουλοφόρων προκαλούν αναίτια σημαντικές καταστροφές

      Νίκος Μάστορας | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2014

      Κλίμα τρομοκρατίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου έχουν επαναφέρει το τελευταίο δεκαπενθήμερο ομάδες κουκουλοφόρων με ρόπαλα που εισβάλλουν κατ’ επανάληψη τις νυχτερινές ώρες, προκαλώντας αναίτιες καταστροφές σημαντικής έκτασης!

      Οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων άρχισαν αμέσως μετά το Πάσχα και όπως πιστεύουν οι καθηγητές που μίλησαν στα «ΝΕΑ», σε αντίθεση με άλλες φορές, στις τωρινές επιθέσεις στόχος είναι περισσότερο οι καταστροφές παρά οι κλοπές όπως συνέβαινε παλαιότερα – υπάρχει πρόθεση να σταλεί μήνυμα για το «ποιος κάνει κουμάντο» στην Πολυτεχνειούπολη. Και αυτά ενόψει των πρυτανικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 10 Ιουλίου – με τις υποψηφιότητες να πρέπει να κατατεθούν από τις 2 έως τις 16 Ιουνίου – οι οποίες θα είναι οι πρώτες βάσει του νέου νόμου λειτουργίας των πανεπιστημίων.

      ΕΣΠΑΣΑΝ 40 ΠΟΡΤΕΣ! Μάλλον δεν είναι τυχαίο λοιπόν, λένε οι πανεπιστημιακοί, ότι το τελευταίο διάστημα οι κουκουλοφόροι έσπασαν περίπου… 40 πόρτες κυρίως από γραφεία καθηγητών (αδιακρίτως μάλιστα του αν οι καθηγητές αυτοί έχουν ταχθεί υπέρ ή εναντίον του νέου νόμου – πλαισίου λειτουργίας των ΑΕΙ!) ιδίως στο κτίριο Υδραυλικής. Στο κτίριο αυτό βρίσκεται και το γραφείο της διευθύντριας του εργαστηρίου Υδρολογίας Μαρίας Μιμίκου, η οποία αναμένεται να είναι υποψήφια στις επερχόμενες πρυτανικές εκλογές και έχει ταχθεί υπέρ της εφαρμογής του νόμου…

      «Από το Πάσχα και μετά σημειώθηκαν

  4. Ο/Η Po λέει:

    Θα απαντήσει κανείς; Δύσκολο.
    Το εύκολο: θα μας τοποθετήσουν κάπου πολιτικά και θα ξεμπερδέψουν.
    Θα το ψελλίσουν μεταξύ τους, θα το εντάξουν σε… ευρύτερα ιδεολογικά «πλαίσια» ή κίνητρα κλπ.
    Για το καρβέλι όμως κουβέντα.

  5. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

    Σας υβρίζει ο Λέφτιος 700 παρακαλώ επιληφθείτε.

    • Ο/Η Po λέει:

      Για να μας υβρίζει, αν μας υβρίζει, σημαίνει ότι έχει συγκεκριμένη απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση/απορία.
      Δηλαδή, τα ιδρύματα κάποιος θα είχε μεριμνήσει για τη φύλαξή τους, αν δεν τα φρουρούσε αστυνομία.
      Δεν θα μας ύβριζεν αδίκως το λέφτιο αγόρι.
      Δεν χαρακτηρίζει αυτό το αγόρι ανθρώπους αδίκως πριν απαντήσει σε ερώτημά τους.
      Εχει αρχές το λέφτιο αγόρι.
      Δεν είναι αεραμπανά!

      Δεσποινής Θέκλα, κάτσε καλά!

      • Ο/Η Θέλα Φακλάνα-σεκσολόγος λέει:

        Σας ηθέλει εραστάς της βίας των ΜΑΤ.
        Δεν το ημπορώ το άδικο.
        Ξιφουλκήσατε πλιζ.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Αγαπητή σεξολόγα,
        έχετε δίκιο ο αριστερός επιθεωρητής της μπλογκόσφαιρας υπονοεί πως εγκρίνουμε την αστυνομική βία.
        Είναι αυτονόητο σε όποιον στοιχειωδώς μας παρακολουθεί πως την καταδικάζουμε απερίφραστα, ειδικά όταν στρέφεται με σκληρότητα κατά ειρηνικών διαδηλωτών.
        Νομίζω πως ο εν λόγω οφείλει να στρέψει τα βέλη του προς το κόμμα που κάνει συστηματικά το κορόιδο για τις σχέσεις αστυνομικών-Χ.Α. (ούτε τη σχετική έκθεση του ευρωπαίου επιτρόπου Νιλς Μούιζνιεκ δεν έφερε ποτέ στη Βουλή) και του οποίου ο αρχηγός έχει δηλώσει πως οι ένστολοι έχουν «κοινωνική υπεραξία».

        Μόλις χτες στη Βουλή το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δικαστική ετυμηγορία για τη Μανολάδα, υποστήριξαν με πάθος τα μισθολογικά αιτήματα των δικαστικών, που κερνάνε και πίνουν, και δεν έχουν βρει μισή λέξη για να καταδικάσουν την αθώωση του ναζιστή Barba rossa και των συν αυτώ ΄μελών των Ταγμάτων Εφοδου, για τους οποίους τα ενοχοποιητικά στοιχεία (βίντεο) ήταν ακαταμάχητα.

      • Ο/Η Εco λέει:

        Η Αριστερά και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ.
        Τα Πανεπιστήμια μπάτε σκύλοι αλέστε, η Αστυνομία εργαζόμενοι με κοινωνική υπεραξία και οι δικαστές εργαζόμενοι που θέλουν στοργή και κατανόηση.

        http://www.efsyn.gr/arthro/proklitikoi-oi-dikastes-0
        Προκλητικοί οι δικαστές

        12.11.2014

        Συντάκτης:

        Τι κι αν η κυβέρνηση με τροπολογία κάνει ολική επαναφορά στους μισθούς και τα επιδόματα των δικαστών και εισαγγελέων στα επίπεδα πριν από τον Αύγουστο του 2012, σύσσωμες οι δικαστικές ενώσεις σήμερα με ανακοίνωσή τους αντιδρούν προκλητικά στην περικοπή στο 50% των αναδρομικών τους, κάνοντας δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ζητώντας από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία.

        Μάλιστα χαρακτηρίζουν τις συγκεκριμένες «επιλογές» της εκτελεστικής εξουσίας ως «επικίνδυνες για τους θεσμούς της Δημοκρατίας».

        Διαβάστε την ανακοίνωση των δικαστικών ενώσεων

  6. Ο/Η Left and Liberal λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=37655

    Ανδρέας Ζαμπούκας

    Ποιοι εκπροσωπούν τους φοιτητές;

    Όταν ήμουν φοιτητής, αδιαφορούσα για καταλήψεις και διαμαρτυρίες. Ήταν θέμα ανωριμότητας; Μπορεί. Το ίδιο πιστεύω συμβαίνει και τώρα, με χιλιάδες φοιτητές που δεν συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων τους. Αισθάνονται παρείσακτοι και δεν επιθυμούν να «δραματοποιήσουν» τη ζωή τους σε μια παράσταση που δεν την καταλαβαίνουν. Από την άλλη, υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά που μεγάλωσαν με μια κουλτούρα εξέγερσης. Είτε υιοθέτησαν ιδεολογίες είτε στρατεύτηκαν σε χώρους που οραματίζονται έναν άλλο κόσμο, ανατρεπτικό και ιδιαίτερο. Και οι δύο, είτε το θέλουμε είτε όχι, υπάρχουν ως οντότητες μέσα στα πανεπιστήμια εδώ και δεκαετίες. Οι μεν θεατές και οι δε «πρωταγωνιστές» στις φαρσοκωμωδίες των συγκρούσεων.

    Το ζήτημα όμως είναι να βρούμε ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι «σκηνοθέτες» αυτών των παραστάσεων. Θα φέρω δύο παραδείγματα. Τα κόμματα υποκινούν τις συγκρούσεις. Κυνικά και ξεκάθαρα! Τα μεν αριστερά ενθαρρύνουν την ένταση και τα «δεξιόστροφα» την υποθάλπουν, αναζητώντας επιδέξια το κυνήγι των μαγισσών. Τα μίντια οργανώνουν το σκηνικό. Καλούν πάντα, «επαναστάτες» φοιτητές και απέναντί τους τοποθετούν ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει από το πολιτικό σύστημα. Να ακουστούν κραυγές, αυτό είναι το κέρδος!

    Και οι δύο, αγνοούν επιδεικτικά, όλες τις πλειοψηφίες που εμπλέκονται ουσιαστικά αλλά αθόρυβα στο ζήτημα. Σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα παραμένουν αποκλεισμένοι οι «κανονικοί» άνθρωποι του δημόσιου βίου (πολιτικοί και καθηγητές), όπως επίσης και εκπρόσωποι της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών. Όσο για το πολιτικό σύστημα, συνεχίζει να επιλέγει τις κραυγές και τις αποσπασματικές προσπάθειες (τσαμπουκάδες Φορτσάκη, ΜΑΤ κτλ). Κανείς τους δεν θέλει λύση. Μεθυσμένοι από την αρχομανία και την αυτιστική σκοπιμότητα, διαλύουν το πανεπιστήμιο!

    Υπάρχει μέγα ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα και ειδικά στα πανεπιστήμια. Επίτηδες, συνειδητά επίτηδες, αποθεώνονται οι μειοψηφίες. Μας δουλεύουν κανονικά με την πόλωση.

    Το λάθος, όμως, ήταν της Διαμαντοπούλου. Και πραγματικά αναρωτιέμαι τι εμπόδισε να μπουν στο νομοσχέδιο οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και για τους φοιτητές. Γιατί το αποφάσισαν μόνο για τις εκλογές των Συμβουλίων και των Πρυτάνεων; Το ηλεκτρονικό σύστημα «Ζευς» είναι και τώρα στη διάθεση πολλών πανεπιστημιακών διαβουλεύσεων. Γιατί δεν μπαίνει και στη δημοκρατική ζωή των φοιτητών; Τι είναι αυτό που εμποδίζει την πανεπιστημιακή κοινότητα να εκσυγχρονίσει τη συμμετοχικότητα των μελών της;

    Δεν φταίνε, λοιπόν, οι άνθρωποι αλλά οι θεσμοί. Γιατί ο νομοθέτης έχει χρέος και τεράστια ευθύνη να παρακολουθεί τους θεσμούς και να φροντίζει για τη λειτουργικότητά τους. Δεν μπορεί να βλέπει να καταλύεται η δημοκρατία, να καίγεται το σύμπαν, να παραμένουν εκτός διαδικασιών δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και να απολαμβάνει τις γλαφυρές εικόνες της μιντιακής παρωδίας! Γιατί οι νέοι μπορεί να κάνουν πολλά. Δεν διοικούν όμως αυτοί, ούτε νομοθετούν. Οι αδιάφοροι συνήθισαν στους καφέδες και οι «επαναστάτες» στην «επανάσταση». Αυτή την κουλτούρα τους έμαθαν τα κόμματα και οι τηλεοράσεις.

    Αναρωτιέμαι, τι εμποδίζει την κυβέρνηση να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για τη δημοκρατική αντιπροσώπευση των φοιτητών; Τι εμποδίζει να εισαχθεί το «Ζευς» στις ψηφοφορίες των γενικών συνελεύσεων; Η εφαρμογή είναι έτοιμη να λειτουργήσει άμεσα.

    Ποια είναι τα επιχειρήματα που εμποδίζουν νέους ανθρώπους να συμμετέχουν στις αποφάσεις για τις διεκδικήσεις τους; Είμαι βέβαιος, πως πολύ γρήγορα μια τέτοια κίνηση θα καλλιεργούσε μια δημοκρατική κουλτούρα σε όλους, ακόμα και σ΄ αυτούς που τώρα διατηρούν το προνόμιο να ισχυρίζονται πως μόνο αυτοί νοιάζονται για τα συμφέροντα των φοιτητών.

    Είμαστε μια ανώριμη κοινωνία που εκτονώνεται με φαντασιώσεις, κραυγές, σκελετούς και τάφους. Κάποιοι μας δουλεύουν και δεν το καταλαβαίνουμε. Η απαξίωση της δημοκρατίας και των θεσμών της έγινε πλέον συνήθεια, σε οθόνες και αμφιθέατρα.

    Αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν γίνεται χωρίς αντιπροσώπους! Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουμε…

  7. Ο/Η του ΣΥΡΙΖΑ (του κώλου) λέει:

    http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=252099&artTitle=berdema_me_anakoinosi_tou_syriza_gia_to_polytechneio_to_copy_paste_kai_i_diorthosi_

    Μπέρδεμα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο: Το copy paste και η διόρθωση

    Εξαφάνισαν την «αμερικανοκίνητη Χούντα»-Πως το σχολίασε η Βούλτεψη

    Αρχικά, το γραφείο Τύπου του κόμματος εξέδωσε την ίδια ανακοίνωση με πέρυσι.

    Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, αφού κατάλαβαν το λάθος τους, εξέδωσαν διορθωτική ανακοίνωση στην οποία απάλειψαν αναφορές στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της χούντας, ενώ άλλαξαν και τις διατυπώσεις που υπήρχαν στην πρώτη σχετικά με την κατάργηση του Μνημονίου.

    Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην δεύτερη ανακοίνωσή του «εξαφάνισε» τελείως τις φράσεις:

    -«Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης».

  8. Ο/Η Παλιός λέει:

    ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Read more: http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/politikh/story/520431/kammenos-kyvernisi-syriza-anel-me-proedro-ton-karamanli#ixzz3J899dgne

    Ιδιαίτερα ακούγεται τα τελευταία 24ωρα ότι το πρώτο όνομα που θα έπεφτε στο τραπέζι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για τη συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα ήταν αυτό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/519506/o-syriza-i-eklogi-proedroy-kai-o-karamanlis#ixzz3J8A1Rfl2

  9. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Επετειακο λογοτεχνικο αφιερωμα, δημοσιευμενο στο ποιειν 17-11-2010.

    “Αφωτίστου Φιλέλληνος, Σχέδιο αφηγήματος “ΔΕΚΑ ΕΞΙΜΙΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ”
    ΝΟΕ 17

    Κατηγορία: Αναγνώσεις, καταχώρηση από: Σωτήρης Παστάκας

    (ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΥΘΕΙ Η ΜΙΣΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ
    ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973)
    ΚΑΙ ΑN ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΤΣΙ;

    Σκηνή πρώτη :
    (Παρασκευή απόγευμα 16 Νοεμβρίου 1973)

    Μετά από τριήμερη κατάληψη του Πολυτεχνείου, και εξαιτίας της καταπίεσης, της πρωτόγνωρης φτώχειας και των προβλημάτων λόγω της πρώτης ενεργειακής κρίσης, ο λαός της Αθήνας, έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης και οι πιο επαναστατικοί ήδη έχουν καταλάβει κρατικά κτίρια.

    Βέβαια, φάνηκε κάτι περίεργο : ανάμεσα στο επαναστατημένο πλήθος που ήδη από το βράδυ της Πέμπτης είχε καταλάβει κρατικά κτίρια, είχαν ανακατευτεί και έλληνες φοιτητές από την Ιταλία και την Γαλλία, με μερικούς “φιλέλληνες” επαναστάτες από τον Μάη του 68, φέροντες όπλα που τα είχαν εισάγει σταδιακά και λαθραία τα καλοκαίρια, από το ’70 κι ύστερα, την περίοδο των διακοπών.
    Δυό μελαχροινές κοπέλες η Μαρίνα και η Αρετή και δύο φοιτητές, o Λάκης με λεπτά χαρακτηριστικά και κατσαρά μαλλιά κι ο Μάκης, συντοπίτης των δυό φοιτητριών, κοντός με ελάχιστο λαιμό απ’ όπου φύτρωνε ένα πελώριο κεφάλι, από την κατάληψη του Πολυτεχνείου μιλάνε με έναν αγριεμένο νέο φοιτητή που γυάλιζε το μάτι του, τον Λέοντα.

    Ο Λέων, ήταν ο γεροδεμένος μοναχογιός αριστερού μικροεργολάβου, ντυμένος με αμπέχωνο, χοντρό μπουτζίν και άρβυλα, αξύριστος. Έσερνε μια μπετόβεργα μήκους ενός μέτρου, διαμέτρου 12 χιλιοστών, που την είχε προσάγει για αυτοάμυνα μαζί με τσέρκια από κοντινή οικοδομή για να κάνει “φιόγκο” τις πόρτες της περίφραξης του ΕΜΠ.
    Πρώτος μίλησε o Λάκης :

    – “Ο αέρας μυρίζει μπαρούτι , πρέπει να διαλύσουμε την κατάληψη”.
    – “Μα τι λετε τώρα , ο λαός έχει ξεσηκωθεί, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω θα γίνουμε ρεζίλι”, είπε ο Λέων
    – “Είσαι προβοκάτορας”, του είπε προκλητικά o Λάκης.

    Ήδη από την Τετάρτη, οι οργανωμένοι φοιτητές προσπαθούσαν να σταματήσει η κατάληψη, γιατί δεν μπορούσαν να ελέγξουν το αυθόρμητο.

    Η Μαρίνα, μία νοστιμούλα φοιτήτρια, μέλος της ΑΝΤΙΕΦΕΕ , κόρη αξιωματικού της χωροφυλακής, με ένρινη φωνή του είπε :

    -“Συνάδελφε έχει δίκιο ο Λάκης, αν δεν φύγουμε θα χυθεί αίμα.”
    -“Πρέπει να κρατήσουμε τις Θερμοπύλες”, είπε ο Λέων και σκέφθηκε ότι έπρεπε να δέσει με πρόσθετους φιόγκους από τσέρκια τις σιδερένιες πόρτες της Στουρνάρη και της Τοσίτσα
    -“Είσαι προβοκάτορας”, επανέλαβε ο Λάκης.

    Ο Λέων εκνευρίσθηκε, οι φλέβες στο λαιμό του διογκώθηκαν, ένοιωσε κάτι σαν να τον τσίμπησε αλογόμυγα και ουρλιάζοντας «φύγε ρε πούστη μη σε σκοτώσω» πήρε στο κυνήγι τον Λάκη στην αυλή του κτιρίου των Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων, αλλά ο Λάκης ήταν ταχύτατος και άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από τις μπασκέτες. Σύντομα, ο Λέων αντιλήφθηκε το γελοίον του πράγματος και παράτησε το κυνηγητό.”
    […]

    “Σκηνή έκτη :

    Η Μαρίνα, αν και κόρη αξιωματικού της χωροφυλακής, φοιτήτρια του ΕΜΠ και μέλος της ΑΝΤΙΕΦΕΕ έγινε πολιτική υπεύθυνη του υπουργείο βιομηχανίας .
    Επίσης ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής κατάρτισης του 1ου πενταετούς προγράμματος βαριάς βιομηχανίας (με καθήκον την αναθεώρηση και επικαιροποίηση των ιδεών που περιέχονταν στο “ αναπτυξιακό ευαγγέλιο” της αριστεράς Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα (Α. Η Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, Β. Το Οικονομικό σχέδιο για την εκβιομηχάνιση, Γ. Εκβιομηχάνιση και Βιωσιμότητα) του μακαρίτη Δ. Μπάτση που είχε εκτελεστεί μαζί με τον Ν. Μπελογιάννη), λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη υπάρχουσες -εθνικοποιημένες πλέον- βιομηχανίες.

    Ο Λέων, παρά την συμμετοχή του στις φοιτητικές επιτροπές αγώνα και την ουσιαστική συμβολή του –εκτός των άλλων- στην διατήρηση της κατάληψης του Πολυτεχνείου (δέσιμο με τσέρκια των εξώθυρων της περίφραξης του ΕΜΠ ), επειδή γενικά ήταν λίγο λούμπεν φοιτητής, έπαιζε στο μπουζούκι του ρεμπέτικα και ‘’διέφθειρε’’ μερικές συντρόφισσες, χωρίς να τις παντρευτεί, δεν είχε την κομματική εξέλιξη που όλοι περίμεναν.

    […]
    “..Σκηνή ενδέκατη :

    Παράλληλα, οι ενωμένες στρατιωτικές δυνάμεις των μαζικών οργανώσεων Πανελλήνιο Αντισταλινικό Μέτωπο, που είχε ενισχυθεί με αποφασισμένους εμιγκρέδες από το εξωτερικό και Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα που ενισχύθηκε από τους «λίβυους» αντάρτες, μαζί με αντισταλινικούς Κρητικούς που καταφθάνουν σταδιακά στον Πειραιά, προετοιμάζονται να επιτεθούν στην πρωτεύουσα………

    Η επίθεση ήταν σφοδρή. Καταλαμβάνεται το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης (η διοίκηση της φρουράς του είχε ήδη διαβρωθεί από δημοκράτες αποταγμένους αξιωματικούς, οι παλαιότεροι από την εποχή της δίκης των αεροπόρων έως την εποχή του ΑΣΠΙΔΑ), άλλα σημαντικά υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες.

    Σημαντική αντίσταση παρουσιάστηκε κατά τις επιθέσεις εναντίον σταλινικών αστυνομικών τμημάτων και σταθμών χωροφυλακής στην Αττική, την επάνδρωση των οποίων είχε ιδιαίτερα προσέξει η σταλινική κυβέρνηση με ένταξη πρώην μελών του 2ου Γραφείου του Δημοκρατικού Στρατού και της ΟΠΛΑ, με αρκετούς νεκρούς και από τα δύο μέρη.

    [….]
    Ο Δαρείος Κεκές , αρραβωνιαστικός της Μαρίνας και χαϊδεμένο παιδί του Χαρίλαου, συλλαμβάνεται με την κατηγορία της απιστίας που διέπραξε ως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, αφού σε συνεργασία με Σοβιετικό Οίκο προμήθειας ατμοηλεκτρικού σταθμού καύσης λιγνίτη τον υπερτιμολόγησε κατά 100 εκατομμύρια δραχμές, τα οποία ιδιοποιήθηκε και καταδικάζεται σε 20ετή καθειρξη.”

    To πληρες στο http://www.poiein.gr/archives/11622/index.html#more-11622

    ΥΓ 1. H 1η σκηνη είναι πραγματική ιστορία από την κατάληψη του πολυτεχνείου το 1973 όπως μου την διηγηθηκε το 2010 ο παλιοφιλος «Λεων» (ψευδωνυμο ) μετα από οινοποσια με καθυστερηση 37 ετων. Αλλαξα όλα τα ονοματα αλλα νομιζω τα προσωπα είναι ευδιακριτα.

    Τρεις στην ΑΝΤΙΕΦΕΕ και ο «Λεων» στις ΦΕΑ και ο Λακης Ανδρεϊκος.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.