Η «Θεούσα» κα Μάρκου της ΔΗΜΑΡ σε παλαιοκομματικό ‘Ποτάμι’

κατηγορεί το πρώην κόμμα της για αντικληρικαλισμό!

Άγιος Χριστόφορος κυνοκέφαλος, ιερός ναός Αγίων Αναργύρων στο Αντρώνι Ηλείας (18ος αι)

Άγιος Χριστόφορος κυνοκέφαλος, ιερός ναός Αγίων Αναργύρων στο Αντρώνι Ηλείας (18ος αι)

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Είχαμε (8.5.2012)  επισημάνει την απλοϊκή και άδολη πίστη της (εκ ΠΑΣΟΚ) βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ κας Μάρκου:  «Αικατερίνη Μάρκου και Β.Οικονόμου (εκ σοσιαλιστών), βουλευτές ΡΗΜΑΔ, στη λιτανεία του Αγίου Χριστόφορου του Σκυλοκέφαλου (ήταν μισός σκύλος-μισός άνθρωπος) στο Πικέρμι, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λούτσας και Χρυσής Αυγής Νίκου Χατζηνικολάου».

Είναι πράγματι συγκινητικό μια βουλευτίνα να πιστεύει σαν τρόφιμη του φιλόπτωχου των Σεραφείμ-Μαρινάκη, πως υπήρξαν κάποτε άνθρωποι με κεφάλι σκύλου στην Αφρική, όπως ο άγιος Χριστόφορος ο Κυνοκέφαλος, σωσίας του θεού Άνουβι, προστάτης των αυτοκινητιστών, και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του φιλοχρίστου μας Στρατού, πολιούχος του Αγρινίου, επειδή έχει την ιδιότητα να διώχνει το χαλάζι από τα χωράφια (γαυγιζοντας;).

Η κα Μάρκου, όταν βυθιζόταν το ΠΑΣΟΚ, κατέφυγε αρχικά στο αναδυόμενο μέσα στην καταιγίδα ναυαγοσωστικό της ΔΗΜΑΡ και τώρα βυθιζομένου (από τις πολλές μανούβρες) και του σκαφιδίου του μπαρμπα-Φώτη, πηδάει στο ιδιωτικό γκαζάδικο του κυρ Σταύρου, με πλήρωμα κάθε ξέμπαρκο πολιτευτή ευρέως και νεφελώδους φάσματος. Έχω την αίσθηση πως το θολό «Ποτάμι», μια πιο μοδάτη, απολίτικη  και νεανική  ΔΗΜΑΡ, θα μαζέψει κάμποσο κόσμο στο τσούρμο του  και θα λάμψει στις επόμενες εκλογές ως πρώτος στη λίστα προτεραιότητας κυβερνητικός συνέταιρος του Σαμαρά ή του Τσίπρα, αν το ΠΑΣΟΚ δεν αντικαταστήσει έγκαιρα το Μεγάλο Λογοκριτή της Εκκλησίας κ.Βενιζέλο. Ο Ποταμάρχης αντιμετώπισε ήδη τον ταλαίπωρο κ.Κουβέλη μέσω μιας επιστολής του, με απωθητική αλαζονεία, (του 6% προς το 1%) συμπεριφερόμενος σαν να μην είναι και ο ίδιος ένα από τα στηρίγματα του αποτυχημένου πολιτικού σκηνικού, ένας υπάλληλός του που τώρα πήρε προαγωγή: «Το πολιτικό προσωπικό της χώρας που έχει δοκιμαστεί κι έχει αποτύχει, θα πρέπει ίσως να σκεφθεί ότι η ανώτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία, είναι η συνταξιοδότησή του». Να αποστρατευτεί χίλιες φορές, αλλά μαζί με τους δημοσιογράφους που το στήριξαν και μαζί με τις παλιομοδίτικες πολιτικές του, όπως η μεταφορά του Αγίου Φωτός. Όμως ο δημοσιογράφος και «η τηλεοπτική εκπομπή που έγινε κόμμα»,  θα κριθούν πια από τα έργα τους  και ο πολιτικός χρόνος τώρα είναι πολύ συμπυκνωμένος και τα περιθώρια να πουλάς φύκια για μετάξι έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Δεν του έφτανε του κ.Κουβέλη η αναιδής ψυχρολουσία του δημοσιογράφου της ιδιωτικής τηλεόρασης, γεύτηκε και την αχαριστία της φιλόδοξης γυναίκας. Πήρε  χαρτί και στυλό και έγραψε (10/07/2014) η κα Μάρκου σε αυτόν που την ανέσυρε από την αφάνεια και την έφερε στη Βουλή, όταν όλα γύρω της χάνονταν: «…Την κατάσταση χειροτέρευαν οι στερεότυπες και βαρετές αντικληρικαλιστικές, ψευτοδιεθνιστικές εμμονές που δυστυχώς πάντα χαρακτήριζαν τον χώρο αυτό και που στοιχίζουν, απομακρύνοντας δημοκρατικούς πολίτες του κέντρου, οι οποίοι ναι μεν ζητούν αλλαγές σε προοδευτική κατεύθυνση, αλλά δεν επιθυμούν ούτε την απόρριψη της δημιουργικής παράδοσης, ούτε την εγκατάλειψη των γειτονιών των πόλεων στην αναρχία και το έγκλημα». Θα μου μείνει η απορία, από πότε η ΔΗΜΑΡ ευνοούσε την παράδοση των πόλεων στην αναρχία και στο έγκλημα; Επίσης  τι σημαίνει εκείνο το «ψευτοδιεθνιστικές». Είναι διεθνίστρια η επιστολογράφος και δεν της έπεφτε αρκετά διεθνιστής ο τ.αρχηγός της ή απλά τα ελληνικά της, όπως και οι ιδέες της ή και τα targetgroup της είναι λίγο μπερδεμένα;

Ο κ.Κουβέλης είναι Ρωμιός αριστερός καταφερτζής (μέχρι ενός σημείου βεβαίως, από ένα υψόμετρο και πάνω είναι τυπικός loser), που φλερτάρει διακριτικά με το ιερατείο, συγκαλύπτει όλα σχεδόν τα σκάνδαλά του, επισκέπτεται και επαινεί τον Αρχιεπίσκοπο (πιο πολύ από τον Καρατζαφέρη, λιγότερο ασφαλώς από τον Τσίπρα), δίνει φαρισαϊκά, μαζί με την κα Μάρκου και με τους μισούς βουλευτές του, θρησκευτικό όρκο στη Βουλή, αν και επίσημα το κόμμα του (τ.Προέδρου του ΔΣΑ παρακαλώ) στο πρόγραμμά του ζητάει ατομικά δικαιώματα, ανεξιθρησκία, χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και πολιτικό όρκο. Ο αντικληρικαλισμός του αριστερού κληρικαλιστή Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ, βρίσκεται μόνο στην επινοητική μυθοπλασία της κας Μάρκου, που ψάχνει να βρει δικαιολογίες για τη αποχώρησή της, τέτοιες που να της ανοίξουν το δρόμο για την παλαιοκομματική ιερωνυμική ‘Ελιά’ του Φαρμακονησιού και των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που διώχνει το Ν.Δήμου χάριν της κρατικής χρηματοδότησης της ιερής απάτης του Αγίου Φωτός. Αν ο κ.Κουβέλης ήταν πράγματι αντικληρικαλιστής και εκφραστής πολλών μεταρρυθμιστικών αξιών, η αυτοδιορισμένη εκπρόσωπος του «κέντρου» (;) δεν θα τολμούσε να τον κατηγορήσει, το πολύ-πολύ να έφευγε σιγανά κι αθόρυβα. Θα είχε φέρει η ΔΗΜΑΡ τότε στο προσκήνιο ένα σωρό σοβαρά ζητήματα, θα ήταν σφιχτοδεμένη, θα είχε διακριτό στίγμα, θα απολάμβανε σεβασμού και εκτίμησης. Τώρα είναι μια σούπα με πολύ χαμηλό ιξώδες, που έχει την τύχη μιας σούπας. Χύθηκε και τα ζουμιά της τρέχουν από δω κι από κει.

Η κα Μάρκου όμως έχει πολύ περισσότερη ευλάβεια να επιδείξει στο βιογραφικό της, πέρα από τη συμμετοχή της σε λιτανείες αγίων Λυκανθρώπων. Αντιγράφω:

1.«Δεν έχει αφήσει Εκκλησία για Εκκλησία η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου. Την Μ.Δευτέρα την εντοπίσαμε στην Ασπροβάλτα ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα έκανε μια βόλτα και από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για να πάρει την ευλογία του… Άνθιμου … Όπως μάθαμε ο Μητροπολίτης της εξέφρασε και τη συμπάθεια στο πρόσωπό της γιατί, όπως είπε δεν έκρυψε ποτέ την πίστη της.… Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η κ. Μάρκου συνόδευσε τον Πατριάρχη …» (Β. Στολ.-15.4.2014). 

2.«Το τσίμπησε το δωράκι της από τον Πατριάρχη! Ο λόγος για την Κ.Μάρκου, η οποία ενώ καθόταν στο τραπέζι υποδοχής του Βαρθολομαίου δέχτηκε από συνεργάτη του…μια ασημένια χτένα και έναν ασημένιο καθρέφτη! Σημειώνεται πως στο ίδιο τραπέζι βρίσκονταν η Στ.Ξουλίδου και η Χρ.Γιαταγάνα των «Αν. Ελ.» και η Ι.Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ (σημ.Λασκ.: Νομίζω πως οφείλουμε να ασχοληθούμε και με την περίπτωσή της), τις οποίες ωστόσο δεν είδαμε να κουβαλούν κάποια… σακούλα!» (21.10.2013).
Δεν είναι σωστό να ασχολούμαστε με την ιδιωτική ζωή κανενός, προσωπικά κατανοώ τις ανθρώπινες αδυναμίες στις οποίες όλοι μας είμαστε έκθετοι, αλλά όχι την υποκρισία.  Κάποιος τόσο ευσεβής και πιστός της «δημιουργικής παράδοσης»(;), οπαδός μάλιστα της τάξης που κινδυνεύει από την «αναρχία» (!), όπως η κα Μάρκου, δίνει κάποια δικαιώματα να υποψιαστούμε αντιφάσεις που γεννούν υποψίες πολιτικάντικης θρησκευτικής υποκρισίας. Η κα Μάρκου, έστειλε και μια επιστολή διάψευσης στο ‘Πρώτο Θέμα’ για κάποια ιδιωτική της υπόθεση (23.6.2014).

Είμαστε μπροστά σε μια παραλλαγή του φαινομένου που ο ελληνικός κινηματογράφος απαθανάτισε ως «Πνεύμα και Ηθική» ή απλά διαβάσαμε κακόπιστα κουτσομπολιά; Ο καθένας μπορεί να κρίνει, στο βαθμό που ένας πολιτικός που έχει ως σημείο δημόσιας αναφοράς του την κρατική θρησκευτική πίστη, υπόκειται στον έλεγχο της ειλικρίνειάς του. Οι ενδυματολογικοί κώδικες της κας Μάρκου επίσης δεν είναι αυτοί του κουμπωμένου γιακά και προκαλούν τις ζηλότυπες αντιδράσεις βουλευτίνων του κόμματος του ιππότη της Ορθοδοξίας Πάνου Καμμένου, οι οποίες αλιεύουν στο ίδιο γκρουπ εκλογικών πελατών: «Με… έξωμο εμφανίστηκε προχθές στο βήμα της βουλής η πανύψηλη βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Κατερίνα Μάρκου. Βλέποντάς την  λοιπόν, η βουλευτής των Αν.Ελ. Ραχήλ Μακρή, στην οποία είχαν γίνει συστάσεις για τις ενδυματολογικές επιλογές, άρχισε να φωνάζει στον αντιπρόεδρο της βουλής: «Αυτά δεν τα βλέπεις τώρα;»».

Για να καταλήξω, ο Νίκος Δήμου περίσσευε στο Ποτάμι και του έλλειπε η Κατερίνα Μάρκου; To κόμμα αυτό είναι σταθμός ανακύκλωσης παλαιοκομματικών υλικών ευκαιρίας;

ΥΓ
Ο αρχηγός της, κατά την κα Μάρκου «αντικληρικαλιστικής» (έλεος!), ΔΗΜΑΡ, μαιτρ της σαπουνόφουσκας, που ονειρεύεται νυχθημερόν (όσο κι αν οι πιθανότητες ελαχιστοποιήθηκαν), Προεδρία της Δημοκρατίας, θα μας πει πως προχώρησε και τι καλούς καρπούς απέφερε η αναγγελθείσα φανφάρα της συνεργασίας του με τον Αρχιεπίσκοπο; Η σιωπή της ΔΗΜΑΡ για τα εκατομμύρια της ΜΚΟ «Αλληλεγγύης»-με εξαίρεση μια ερώτηση του κ.Τσούκαλη χωρίς συνέχεια-και για πολλά ακόμη ιερά σκάνδαλα (λησμονημένα Βατοπέδια, μεγαλοκαταθέτες μητροπολίτες, φοροδιαφυγές, μοναστηριακές υπεράκτιες κλπ), έχει «αριστερό πρόσημο» που θα’λεγε με τα αριστεροδικολαβίστικά του και ο κ.Κουβέλης ή απλά μιλάμε για συμφωνίες κυρίων;

 

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to Η «Θεούσα» κα Μάρκου της ΔΗΜΑΡ σε παλαιοκομματικό ‘Ποτάμι’

  1. Ο/Η Griffith λέει:

    Όχι πως έχει καμιά σημασία, αλλά η εικόνα νομίζω πως είναι του 18ου αι. και όχι του 8ου.

  2. Ο/Η Πανδίων λέει:

    Διαμαρτύρομαι για τις κακεντρεχείς ατεκμηρίωτες θέσεις του άρθρου που παραπλανούν τον αναγνώστη.
    Ως γνωστόν ο «άγιος» δεν σχετίζεται με τον Ανούβι της Αιγύπτου και τα Νεφελίμ αλλά με την φυλή των κυνοκέφαλων της Ινδίας που περιέγραψε πρώτος ο Κτησίας στα «Ινδικά» του.

    (Στα βουνά του Ινδού ποταμού ζουν άνθρωποι που έχουν κεφάλι σκύλου. Τα ρούχα τους είναι από δέρμα άγριων ζώων. Δεν μιλούν καμιά γλώσσα αλλά γαυγίζουν σαν τα σκυλιά και συνεννοούνται με τον τρόπο αυτό. Οι Ινδοί τους αποκαλούν «Καλύστριους» που σημαίνει «κυνοκέφαλοι». Τα δόντια τους είναι ισχυρότερα από εκείνα των σκύλων. Τους βρίσκει κανείς μέχρι και του Ινδού ποταμού. Είναι μαύροι και έχουν βαθύ το αίσθημα της δικαιοσύνης όπως και οι άλλοι Ινδοί με τους οποίους άλλωστε είναι σε επαφή. Καταλαβαίνουν την γλώσσα των άλλων αλλά δεν μπορούν να τους μιλήσουν. Συνεννοούνται με νοήματα όπως οι κωφάλαλοι. Το έθνος τους αριθμεί 120.000. )

    Από τις περιγραφές είναι εμφανές πως μιλάει για καγκουρό (*και αργότερα ο Φώτιος επιβεβαιώνει), τα οποία ως γνωστόν όχι μόνο παίζουν μποξ αλλά μπορούν να προσεγγίσουν και την χάρη του θεού.
    Ως εκ τούτου η κα Μάρκου και όποιο άλλο στέλεχος της «αριστεράς» βρίσκονταν σε τέτοια λιτανεία ή με άλλο τρόπο προσεγγίζει την αγία ανατολική αποστολική μπλα μπλα δεν το έκανε για τους λόγους που λέτε αλλά στο πλαίσιο των «οικολογικών» ανησυχιών που εκφράζουν αυτά τα , ή coma-τα. Εξάλλου από αιγιαλό σε αιγιαλό – και με λίγο κολύμπι- φτάνει κάποιος και Αυστραλία (όπου έχει περιοριστεί πια το ενδιαίτημα της φυλής των κυνοκέφαλων)

  3. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

    Η προσωνυμία «Κυνοκέφαλος» μάλλον προέρχεται από το γεγονός ότι ο «άγιος» Χριστόφορος ήταν πολύ άσχημος. Σήμερα θα τον λέγαμε «σκυλομούρη»…

  4. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Θυελλώδης έρωτας στη ΔΗΜΑΡ: Τι συνέβη με τον Θανάση Οικονόμου και την Κατερίνα Μάρκου [εικόνες]

    30.06.2014 11:51

    http://www.iefimerida.gr/node/161337#ixzz37eQlccVs
    Οι καταγγελίες για απόκρυψη εισοδημάτων από την Εφορία

    Η 37χρονη πρώην σύζυγος του κ. Οικονόμου, μεταξύ άλλων, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αφήνει υπόνοιες και για απόκρυψη εισοδημάτων από την Εφορία, αλλά και συμμετοχής τους σε εταιρείες για να μην είναι υποχρεωμένος να αναλάβει τις υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά του.

    «Η βουλευτική αποζημίωση και τα πολλαπλά βοηθήματά της αύξησαν τα ήδη μεγάλα εισοδήματα του αντιδίκου, ο οποίος συνέχισε να διατηρεί επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης στα Γιάννενα και συγκεκριμένα: α) καφετέρια, που λειτουργεί ως μπαρ το βράδυ με τον διακριτικό τίτλο “Γυαλί Καφενέ”, β) εκμετάλλευση ιδιόκτητων σκαφών αναψυχής (κότερων) με τον διακριτικό τίτλο “BREEZE” και γ) επιχείρηση παροχής υπηρεσιών συμβούλου». Παρότι στις εκλογές του 2012 ο κ. Οικονόμου δεν εξελέγη βουλευτής, «συνεχίσαμε να ζούμε πολυτελώς και μάλιστα παρά το γεγονός ότι εγώ είχα υποστεί δραματική μείωση στον μισθό μου», αναφέρει η πρώην σύζυγός του και εξηγεί: «Τα ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Λισαβόνα, Ορλάντο Αμερικής, Αμστερνταμ, Ρώμη, Νέα Υόρκη, Λας Βέγκας, Κωνσταντινούπολη, Λος Αντζελες) συνέχιζαν αμείωτα με έξοδα δικά του». Εξ αυτού του λόγου διατυπώνει την εκτίμηση ότι «οι επιχειρήσεις του ανθούσαν, έστω κι αν δεν αποτύπωνε την πραγματική εικόνα στη φορολογική του δήλωση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην οικία μας στα Ιωάννινα διατηρούσε από τότε, μέχρι τουλάχιστον την ημέρα που με εκδίωξε, χρηματοκιβώτιο με κωδικό ασφαλείας του οποίου εγώ ποτέ δεν έγινα κοινωνός, τον έβλεπα όμως να τοποθετεί σε αυτό δεσμίδες με χρήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    «Mε συντηρούν οι γονείς μου»

    Παράλληλα, η 37χρονη κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της ότι από την ημέρα που διακόπηκε η κοινή τους συμβίωση και μέχρι την κατάθεση της αγωγής τής έδωσε μόνο 350 ευρώ, «με αποτέλεσμα σήμερα να μας συντηρούν αποκλειστικά οι γονείς μου».

    Η αιτούσα υποστηρίζει ότι τα μηνιαία εισοδήματα του κ. Οικονόμου είναι περίπου 25.000 ευρώ «παρά το γεγονός ότι τόσο στη δήλωσή του προς την Εφορία όσο και στη δήλωση του “πόθεν έσχες” του στις αρμόδιες αρχές δηλώνει πολύ λιγότερα». Σύμφωνα με το δικόγραφο, ο πρώην σύζυγός της μετέχει με 25% στην εταιρεία Τ. Κωνσταντινίδου – Α. Οικονόμου Ο.Ε., που μισθώνει δύο 11μετρα κότερα τύπου SYN ODYSSEY 36 (το «ΣΙΛΒΑ» και το «ΝΙΚΟΛΑΣ»), αντί 2.500 ευρώ την εβδομάδα έκαστο. Συμμετέχει επίσης στην εταιρεία Αθανάσιος Οικονόμου και Σία Ο.Ε., με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καφενείου – μπαρ, «με φαινομενική συμμετοχή 1% και πραγματική 85%». Υποστηρίζει ότι ο κ. Οικονόμου «μεταβίβασε εσπευσμένα και εικονικά λίγο πριν τις εκλογές του 2012 το μερίδιο της συμμετοχής του 84% στη ‘‘σταθερή’’ συνεταίρο του σε όλες τις επιχειρήσεις Τ. Κωνσταντινίδου». Εκτιμά ότι το καφέ-μπαρ, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, «αποκερδαίνει αδήλωτα στην πλειονότητά τους εισοδήματα τουλάχιστον 70.000 ευρώ το μήνα»!

    Τα ταξίδια και οι πολυτέλειες

    Για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό ότι ο πρώην σύζυγός της έχει μεγάλα εισοδήματα και κακώς δεν στηρίζει οικονομικά τα παιδιά του, αναφέρει και ορισμένα στοιχεία που κατ’ αυτήν επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθεί να ζει πολυτελώς: «Διατηρεί επί έτη μέχρι και σήμερα πολιτικό γραφείο στο κέντρο των Ιωαννίνων με μηνιαίο μίσθωμα 500 ευρώ. Πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση ταξίδια σε εσωτερικό και εξωτερικό και γι’ αυτό είναι platinum member στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Εχει χρυσή πιστωτική κάρτα με όριο ανάληψης 9.000 ευρώ. Εχει πολυτελή γκαρνταρόμπα και αξεσουάρ. Οδηγεί πολυτελές αυτοκίνητο».

    Η ξαφνική απομάκρυνση του κ. Οικονόμου από την πρώην σύζυγό του

    Παράλληλα, η πρώην σύζυγος του κ. Οικονόμου αναφέρει στην αίτησή της ότι κατά παρότρυνση του τελευταίου, αναγκάστηκε λίγο πριν γεννήσει τα δίδυμα αγόρια της, την άνοιξη του 2013, να εγκαταλείψει την Αθήνα και να εγκατασταθεί στα Γιάννενα για χάρη της πολιτικής καριέρας του πρώην βουλευτή.

    Οπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το ζευγάρι μετά την εγκυμοσύνη άρχισε να απομακρύνεται. Οπως αναφέρει στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει, ο κ. Οικονόμου ήταν διαρκώς σε ταξίδια και πολιτικές δραστηριότητες, απουσιάζοντας ακόμη και από δύσκολες εξετάσεις για την πορεία της εγκυμοσύνης της, με την εμφάνιση πολλών επιπλοκών. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου έγιναν γονείς, αφού ήρθαν στον κόσμο τα δίδυμά τους, τα οποία χρειάστηκαν επιπλέον φροντίδα λίγων ημερών προτού βγουν από το μαιευτήριο. Ωστόσο, όπως αναφέρει στην αίτησή της η 37χρονη, ο κ. Οικονόμου καθ’ όλο το βράδυ του τοκετού απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη, και θα επέστρεφε την άλλη ημέρα αεροπορικώς – και όχι οδικώς την ίδια νύχτα. Η γέννηση των παιδιών δεν έφερε το ζευγάρι πιο κοντά ούτε καν στο διάστημα της 16ήμερης νοσηλείας του ενός βρέφους σε θερμοκοιτίδα, κάτι που ανάγκαζε τη μητέρα να πηγαίνει μόνη της στο μαιευτήριο. «Εγώ το στρατιωτικό μου το έχω κάνει, τώρα είναι η σειρά σου», ήταν μία από τις απαντήσεις που της έδωσε όταν του παραπονέθηκε ότι δεν τη βοηθά, ενώ λίγο αργότερα της είπε: «Δεν ξέρω πώς να βάλω τα παιδιά στη ζωή μου», όπως αναφέρει. Μάλιστα, αναφέρει ότι επειδή τον ενοχλούσε η συσκευή ενδοεπικοινωνίας που είχε στην κρεβατοκάμαρά τους για να ακούει τα μωρά, της ζήτησε να αποχωρήσει από τη συζυγική κλίνη. Απέφευγε δε να μένει για ώρες στο σπίτι, το οποίο όπως της έλεγε «είναι Σαράγεβο».

    Η αποκάλυψη του ειδυλλίου

    Το μυστήριο, για την ανεξήγητη μέχρι τότε συμπεριφορά του πρώην βουλευτή λύθηκε λίγους μήνες αργότερα. Η οικογένεια Οικονόμου βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Αθήνα για εξετάσεις των παιδιών, όταν ο βουλευτής έλαβε στο κινητό του ένα τηλέφωνο: «Μωρό μου, είμαι Αθήνα, παράτα τα όλα και έλα», έγραφε, σύμφωνα με την αίτηση της πρώην συζύγου του. Ακολούθησε εξομολόγηση του βουλευτή. «Ευθέως μου ομολόγησε ότι διατηρεί ερωτική σχέση-δεσμό με την κυρία Αικατερίνη Μάρκου, βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Θεσσαλονίκη».

    Πηγή: Θυελλώδης έρωτας στη ΔΗΜΑΡ: Τι συνέβη με τον Θανάση Οικονόμου και την Κατερίνα Μάρκου [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/161337#ixzz37eR4CEzq

    Ποια είναι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου που έτρωγε γουρουνοπούλα με τον Κώστα Σκανδαλίδη στη Φιλοθέη
    13.11.2012 12:17

    Εχει ύψος 1.90, είναι παντρεμένη με τον γιό του εκδότη Παπαζήση, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στη Β΄Θεσσαλονίκης τέσσερις μήνες και κάνει «νάζια» στον Φώτη Κουβέλη. Τη μια ψηφίζει όπως ορίζει η «γραμμή» του κόμματος, την άλλη το σκέφτεται.

    Μαζί με άλλους παλαιο-πασόκους και τον διαγραφέντα Κώστα Σκανδαλίδη εθεάθη πρόσφατα σε γνωστό στέκι της Φιλοθέης να τρώει γουρουνοπούλα. Διοργανωτής του δείπνου, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ εκεί ήταν ο διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος, δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Αμοιρίδης και η Κατερίνα Μάρκου, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι.
    .

    Πηγή: Ποια είναι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου που έτρωγε γουρουνοπούλα με τον Κώστα Σκανδαλίδη στη Φιλοθέη | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/76383#ixzz37eRQ1wjf

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    Griffith, N.Xατζ.,
    ευχαριστώ, το λάθος έγινα από βιασύνη, διορθώθηκε.
    Πειραχτήρι,
    οι εικόνες είναι τα βιβλία των αγράμματων, έλεγε ο Άραβας μεγάλος Πατέρας της Εκκλησίας Ιωάννης ο Δαμασκηνός και όλες οι εικόνες του Χριστόφορου είναι με κεφάλι σκύλου.
    Αν το πιστεύει αυτό μια βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ-Ποταμιού (εκ ΠΑΣΟΚ), πόσο μάλλον μια απλή γυναικούλα του λαού.

    Με την ευκαιρία να σημειώσω πως κατά τη γνώμη μου υπάρχουν στη ΔΗΜΑΡ τρεις πολλοί σοβαροί βουλευτές.
    Οι κυρίες Γιαννακάκη και Ρεπούση και ο κ.Τσούκαλης.

    Πανδίων,
    υπήρχαν Σκυλοκέφαλοι και στη Λιβύη.

    Το αναφέρει ο Ηρόδοτος στο ‘Ιστορίαι’

    ‘…και οι κυνοκέφαλοι και οι ακέφαλοι .. ως δη λέγονταί γε υπό Λιβύων, ….’ [4.192.1].

  6. Ο/Η papoylis λέει:

    Δεν είναι τυχαία , στο προκείμενο νομίζω , η υπόμνηση του Πανδίωνος περί των …. καγκουρώ

  7. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖ λέει:

    TΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ Ο ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΤΗΣ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
    ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    Νικος Χατζ,
    ας προσέξει η κα Μάρκου γιατί ο αυστηρών ηθών (όταν πρόκειται για λαϊκούς) πνευματικός της πατήρ Άνθιμος, είναι πολύ σκληρός με τον πολιτικό γάμο (=πορνεία), πόσω μάλλον με συζυγικά παραστρατήματα όπου (κι εάν ασφαλώς) υπάρχουν και ιδιαίτερα αυστηρώς με το τολμηρό ντύσιμο (των γυναικών)

    Δρ. Άνθιμος κατά γρίπης, μισόγυμνων κοριτσιών και μεταναστών


    Δρ. Άνθιμος κατά γρίπης, μισόγυμνων κοριτσιών και μεταναστών

    Papoylis,
    το καγκουρώ όντως περιέχει πολλούς συμβολισμούς, μητρική στοργή (μάρσιπος), αθωότητα και δυνατότητα μετατοπίσεων με μεγάλα άλματα.
    __________________

    Όσο για τον Άγιο Χριστόφορο, ομιλεί το Συναξάρι: (9 Μαΐου)
    «Περί τούτου του ενδόξου και μεγάλομάρτυρος τερατώδη λέγεται τινα και παράδοξα, ότι τε κυνοπρόσωπος ην εκ της χώρας των τους ανθρώπους κατεσθιόντων και ότι πρότερον ανθρώπους ήσθιεν, ύστερον δε μετά το πιστεύσαι Χριστώ μετεμορφώθη. Ουκ έστι δε τούτο, ουκ έστιν αλλά τινές αυτόν ούτως υπενόησαν δια το εθνικόν και άγριον και φοβερόν»
    Η. Delehaye, Synaxarium Ecclesiae Constantinopolitanae, Bruxellis 1902, 667. 2.

    Για τον κυνοκέφαλο Άγιο, μια από τις πολλές του σκυλόμορφες απεικονίσεις και μια συζήτηση, εδώ:
    http://www.panoramio.com/photo/33162392

  9. Παράθεμα: Ο δημόσιος υπάλληλος Σεραφείμ Πειραιώς, ντυμένος στην τρίχα… | Ασμοδαιος

  10. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

    πρώτο μοντελάκι, σινιέ και πανάκριβο ο Σεραφείμιος, που το ξετρύπωσε ο Ασμοδαίος
    ποιά μοδίστρα τονε ντύνει, κούκλος είναι

    Ο δημόσιος υπάλληλος Σεραφείμ Πειραιώς, ντυμένος στην τρίχα…

  11. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Άλλη από κει άλλος από δω

    http://www.paraskhnio.gr/thanasis-oikonomoy-na-metakomisei-i-di/

    Αποκλειστικές δηλώσεις στο «Π»: Η ΔΗΜΑΡ τελείωσε, το ΠΑΣΟΚ είναι κλινικά νεκρό

    Την μαζική προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μιλώντας στο «Π» το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Οικονόμου.

    Θέτει ως προϋπόθεση να αποδεχθεί η Κουμουνδούρου την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού λόγου.

    Εκτιμά ότι η ΔΗΜΑΡ τελείωσε και το ΠΑΣΟΚ/ Ελιά είναι κλινικά νεκρό ενώ χαρακτηρίζει τον Φώτη Κουβέλη ως ένα πολύτιμο κεφάλαιο στο χώρο της Αριστεράς.

    «Με τα ποσοστά που πήραμε στις εκλογές, ο πολιτικός κύκλος της ΔΗΜΑΡ έκλεισε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ηγεσία και να συνεχίσουμε» τονίζει προς το «Π» ο Θ. Οικονόμου και θέτει το ερώτημα: «Πρέπει να απαντήσουμε προς τα που να κινηθούμε: Προς Κεντροαριστερά, δηλαδή προς Ελιά, ή προς Αριστερά, δηλαδή προς ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ προτείνω προς τα Αριστερά, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει Αριστερά χωρίς την Κεντροαριστερά».

    Θέτει δε ως προϋπόθεση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ευρωπαϊκού του προσανατολισμού και του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού λόγου την οποία θα εκφράσει το κομμάτι της ΔΗΜΑΡ που θα συνεργαστεί μαζί του.

    Εξηγώντας γιατί δεν θεωρεί σκόπιμη την μετακίνηση προς την Κεντροαριστερά, τονίζει:

    «Το ΠΑΣΟΚ-Ελιά είναι κλινικά νεκρό. Συγκυριακά κράτησε τα 2/3 των δυνάμεων που είχε το 2012, γιατί αυτό εξυπηρετούσε και τον Σαμαρά ενώ παράλληλα ήταν συναισθηματική και οπαδική ψήφος. Δεν εκπροσωπεί πλέον τα κοινωνικά στρώματα Αυτά έχουν μετατοπισθεί προς τα Αριστερά και αυτά εκφράζονται ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτούς πρέπει να αντιστοιχηθούμε».

    Θεωρεί ακόμη ότι η μετατόπση προς ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να γίνει ανμπλόκ, μαζικά και όχι με μεμονωμένες προσωπικότητες. Θα υπάρξουν διαρροές αλλά η μεγάλη μάζα πρέπει να κινηθεί προς τα Αριστερά».

    Αναλύοντας τα αίτια της εκλογικής συντριβής της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει ότι έφταιξαν:

    – Το «ναι μεν, αλλά» ήτοι το θολό στίγμα, η μη ξεκάθαρη στάση που κράτησε η ΔΗΜΑΡ όλο αυτό το διάστημα.

    – Οι εσωκομματικές και ενδοπαραταξιακές τριβές (Ελιά, 58, έξοδος από κυβέρνηση)

    – Το δόγμα «ούτε-ούτε» που υιοθέτησε το κόμμα. «Όταν δεν πας με κανέναν, θολώνεις ακόμη περισσότερο το στίγμα σου, μένεις στη μέση του δρόμου και σε πατάει το αυτοκίνητο…»

    – Η στάση σε σχέση με την κυβέρνηση. «Ήταν προβληματική και η είσοδος μας σε αυτή (δεν υπήρχε συγκεκριμένο πλαίσιο εμπεδωμένο) και η έξοδός μας από την κυβέρνηση, δεν εξηγήθηκε επαρκώς.

    – Το πρόβλημα της ΔΗΜΑΡ ήταν πρόβλημα στρατηγικής και διακριτής πολιτικής, όχι ηγεσίας. Ο Φώτης Κουβέλης, παραμένει ένα πολύτιμο κεφάλαιο στο χώρο της Αριστεράς.

    Ο Θανάσης Οικονόμου ξεκαθαρίζει ότι θα εκφράσει στα όργανα του κόμματος τις απόψεις αυτές.

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η θεοσεβούμενη Μάρκου θα ενδιαφερόταν να ρωτήσει κι αυτή σε ένα διάλειμμα των λιτανειών;
    Όσο για τον υπουργό Δικαιοσύνης, οφείλει ΚΑΙ ΕΔΩ απαντήσεις.

    http://mariayannakaki.gr/δημοκρατικη-αριστερα-μαρια-γιαννακακη-βουλη/802-aljazeera_502_agbarbara

    ΕΡΩΤΗΣΗ
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

    Θέμα: Παραπλάνηση Al Jazeera για υπόθεση 502 παιδιών Ιδρύματος «Αγία Βαρβάρα»

    Στις 12 Ιουνίου 2014, το αγγλόφωνο πρόγραμμα της Al Jazeera μετέδωσε ερευνητικό ντοκιμαντέρ για την υπόθεση των εξαφανισμένων 502 παιδιών Αλβανών Ρομά από το ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα», που συνεχίζει να διασύρει διαχρονικά την Ελλάδα και καταρρακώνει το κράτος δικαίου. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε συνέντευξη του Αλβανού Υπουργού Δικαιοσύνης και αναφέρθηκε πως ο Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη, αλλά προβλήθηκε η ακόλουθη γραπτή δήλωση στα ελληνικά και στα αγγλικά με ημερομηνία 22 Απριλίου 2014:

    «Η πραγματοποιηθείσα μεταξύ του 2004 και 2005 εισαγγελική έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έφερε αποτελέσματα και η σχετική δικογραφία τέθηκε στο αρχείο αγνώστων δραστών από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, κατόπιν εγκρίσεως του Εισαγγελέα Εφετών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφού ενημερώθηκα για το θέμα, ζήτησα να ανασυρθεί η δικογραφία από τα αρχείο και ήδη διεξάγεται τακτική ανάκριση και καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι ή όσοι είχαν αναφερθεί τότε, προκειμένου η υπόθεση να ερευνηθεί εκ νέου. Ελπίζω ότι η νέα έρευνα θα φέρει αποτελέσματα, ούτως ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν και είτε αυτές είναι διοικητικές είτε ποινικές.»

    Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο Υπουργός έδωσε ανακριβή στοιχεία για την υπόθεση αυτή. Στις 9 Μαρτίου 2014, η ανακρίτρια είχε συντάξει γνωστοποίηση πέρατος ανάκρισης και κλήση προς τον πολιτικώς ενάγοντα Παναγιώτη Δημητρά, η οποία επιδόθηκε (και μάλιστα παράτυπα σε άσχετους δικηγόρους!) στις 11 Απριλίου 2014. Όταν ο τελευταίος πήρε αντίγραφο της δικογραφίας, διαπίστωσε πως μεταξύ 19 Σεπτεμβρίου 2013 που της ανατέθηκε η κατεπείγουσα μάλιστα ανάκριση και 9 Μαρτίου 2014, δεν είχε κάνει απολύτως καμιά ενέργεια. Μετά την ημερομηνία αυτή, την 1 Απριλίου 2014, «προσήλθε αυθορμήτως» να καταθέσει ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, που δεν έχει καμιά άμεση σχέση με την υπόθεση, για να αμφισβητήσει τον αριθμό των 500 παιδιών που έχει καταγράψει και το ίδρυμα και ο Συνήγορος του Πολίτη, και να προσθέσει πως η υπόθεση «είναι δυσφήμιση για την Ελλάδα». Επίσης, στις 7 Απριλίου 2014, έδωσε σύντομη κατάθεση η πρώην υποδιευθύντρια του ιδρύματος, που είχε καταθέσει δύο φορές στο παρελθόν.

    Το κυριότερο όμως είναι πως στη δικογραφία υπήρχε έγγραφο της προηγούμενης ανακρίτριας, με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2008, που διαβίβασε αυθημερόν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο τότε Εισαγγελέας Εφετών και σήμερα Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Γεώργιος Παντελής, με τα οποία υπενθυμιζόταν το από 28 Αυγούστου 2006 αίτημα για παροχή δικαστικής συνδρομής από την Αλβανία. Και τα δύο αιτήματα έμειναν αναπάντητα, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται με μοναδική ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης η αποτελεσματική ανάκριση.

    Όπως είναι εμφανές, τέλος, ο ισχυρισμός του Υπουργού πως «καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι ή όσοι είχαν αναφερθεί τότε, προκειμένου η υπόθεση να ερευνηθεί εκ νέου» δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, αφού η ανακρίτρια δεν κάλεσε για κατάθεση ούτε καν τον πολιτικώς ενάγοντα και φυσικά ούτε καν τους δημοσιογράφους που είχαν δημοσιεύσει το 2013 σημαντικά στοιχεία.

    Ερωτάται ο Υπουργός

    1. Ποιοί/ές ευθύνονται για την ανακριβή ενημέρωση που έκανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της 22 Απριλίου 2014 και ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν σε αυτούς/ές;

    2. Για ποιο λόγο το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να προωθήσει τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής του 2006 και του 2008;

    3. Δεδομένου πως η υποτίθεται κατεπείγουσα νέα ανάκριση ήταν και χρονοβόρα και προσχηματική, θα ζητήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης από τα αρμόδια δικαστικά όργανα τον πειθαρχικό έλεγχο της ανακρίτριας και την εκ νέου ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο αγνώστων δραστών για να ανατεθεί η ανάκριση σε άλλο/η ανακριτή/τρια υπό την άμεση επίβλεψη Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λαμβάνοντας υπόψη πως τα ερευνώμενα αδικήματα έχουν τελεστεί μεταξύ Σεπτεμβρίου 1998 και Οκτωβρίου 2001 και άρα έχουν ήδη παραγραφεί κατά ένα μέρος και λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης;

    Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

  13. Παράθεμα: «Θεούσα» της ΔΗΜΑΡ σε παλαιοκομματικό ‘Ποτάμι’ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

  14. Ο/Η laskaratos λέει:

    Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν (θέλουν να) ξέρουν τίποτα;
    http://www.matrix24.gr/2014/07/enimerosi-gia-to-vatopedi-zita-i-dimar/
    21/07/2014

    Ερώτηση στη Βουλή

    Ενημέρωση για το Βατοπέδι ζητά η ΔΗΜΑΡ

    Ενημέρωση για την έκβαση των αγωγών του Δημοσίου κατά της Ι.Μ. Βατοπεδίου ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Θωμάς Ψύρρας.
    Όπως αναφέρουν οι τρεις βουλευτές, με τις υπ’ αριθ. 12953 και 12954/2014 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, απορρίφθηκαν δύο από τις αγωγές που είχε ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, τρίτων αγοραστών και τραπεζών. Οι αγωγές ασκήθηκαν προς υλοποίηση απόφασης του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου το Δημόσιο να διεκδικήσει τις αξιώσεις που είχαν προκύψει από τη διαδικασία ανταλλαγής ακινήτων με την Ι.Μ. Βατοπεδίου.

    Με απόφασή του το Φεβρουάριο του 2010, υπενθυμίζουν οι ερωτώντες βουλευτές, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ανακάλεσε την πράξη του προκατόχου του κ. Παπαθανασίου, με την οποία αποδεχόταν την υπ’ αριθ. 312/2009 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία προτεινόταν ως συμφέρουσα για το Δημόσιο, η συμβιβαστική πρόταση της Μονής Βατοπεδίου. Με την πρότασή της, η Μονή δήλωνε πρόθυμη να επιστρέψει στο Δημόσιο όσα ακίνητα, από τα ανταλλαγέντα με τη Βιστωνίδα, βρίσκονται ακόμη στην κατοχή της, καθώς και το τίμημα όσων από αυτά μεταβίβασε σε τρίτους, ενώ δήλωνε ότι το ζήτημα της κυριότητας της λιμνοθάλασσας και των παραλίμνιων εκτάσεων θα λυθεί στη δικαιοσύνη.

    Ο κ. υπουργός, συνεχίζουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, έκανε αποδεκτή την άποψη της μειοψηφίας και απέρριψε την πρόταση συμβιβασμού, και ζήτησε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να προχωρήσει στην άσκηση όλων των απαιτούμενων νομικών ενεργειών. Προς την κατεύθυνση αυτή συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με μοναδικό αντικείμενο την προώθηση όλων των νομικών διαδικασιών έναντι της Μονής Βατοπεδίου, προκειμένου να ανακτηθούν από το Δημόσιο όλα τα ακίνητα που ανταλλάχθηκαν έναντι των εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.

    «Για την επιλογή αυτή προέβαλαν έντονες ενστάσεις όλα σχεδόν τα μέλη της τότε Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής που εξέταζε την υπόθεση, επειδή περιέκλειε υψηλό ρίσκο για τα συμφέροντα του Δημοσίου», επισημαίνουν οι κ. Τσούκαλης, Αναγνωστάκης και Ψύρρας, υπενθυμίζοντας μάλιστα και την άποψη του τότε προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Αναστασόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο «η απόρριψη της συμβιβαστικής πρότασης της Μονής και η δικαστική διεκδίκηση θα ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα όσο και επικίνδυνη στην έκβασή της».

    Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση σχετικά με το πόσες αγωγές έχουν ασκηθεί κατά της Ι.Μ. Βατοπεδίου και πόσες έχουν εκδοθεί ενώ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν εάν σκοπεύουν να επαναδιαπραγματευθούν με την Ι.Μ. Βατοπεδίου προς εξεύρεση κοινής συμβιβαστικής λύσης.

  15. Ο/Η laskaratos λέει:

    Όπως έχω γράψει ο «ευσεβής» Φώτιος Φανούριος θέλει διακαώς να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γεγονός που «διαψεύδει», με δηλώσεις που για όποιον ξέρει ανάγνωση, το επιβεβαιώνουν.
    Τώρα που ανακοινώθηκε σχεδόν επίσημα κάνει τον ψόφιο κοριό.
    Θα εκλεγεί;
    Όχι με 180 αλλά και με 200 αν χρειαζόταν.
    Όλοι οι ανεξάρτητοι, οι ΑΝΕΞΕΛ, και οι της ΔΗΜΑΡ που δεν θα βρουν βουλευτική στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ, που προσφέρεται να χωνέψει κάθε πρόθυμο άστεγο πολιτικάντη, θα ψηφίσουν το μπάρμπα για να παρατείνουν για ένα και βάλε, χρόνο ακόμη τον (επικερδή) κοινοβουλευτικό τους βίο, αγοράζοντας έτσι και χρόνο και ελπίδες.
    Τα υπόλοιπα (αποστασίες κλπ) είναι ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ, που ούτε κι αυτός σέβεται τους θεσμούς και που τάχα θέλει εκλογές (δηλαδή περισσότερη οικονομική δυσπραγία, ακυβερνησία, ή-σχεδόν απίθανο- αυτοδυναμία και βραχύβια αυτοκαταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;). Στην ουσία θέλει αυτά που τόσο ανάξια και επιβλαβώς τώρα νέμεται, δηλαδή μόνο τα προνόμια του μεγάλου κόμματος, την ανέξοδη, χωρίς αντπροτάσεις, λαϊκίστικη αντιπολίτευση της πλάκας και άμα γίνει η βρωμοδουλειά από το τραγελαφικό δίδυμο Σαμαράς-Βενιζέλος, τότε και μόνο τότε, Εξουσία.

    • Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=36025
      25 Αυγούστου 2014

      Φώτης Κουβέλης Πρόεδρος της Δημοκρατίας
      Γιώργος Καρελιάς

      Βολική για όλους η λύση Κουβέλη

      Η λύση Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι βολική για όλους. Ακόμη και για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την κατηγορηματικά αρνητική θέση της ηγεσίας του.

      Βεβαίως, ιδιαίτερη σημασία έχει αν βολεύει τον ίδιο και το κόμμα του. Ποιος αμφιβάλλει; Στην κατάσταση που είναι σήμερα η ΔΗΜΑΡ, θα κινδυνεύσει με εξαφάνιση, αν γίνουν πρόωρες εκλογές σε μερικούς μήνες. Στην καλύτερη περίπτωση, κάποια στελέχη της ίσως εκλεγούν βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Ούτε τα άλλα μικρά κόμματα έχουν λόγο να γίνουν πρόωρες εκλογές. Για παράδειγμα, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Καμμένου ίσως δεν περάσουν ξανά την πόρτα του Κοινοβουλίου. Το ίδιο ισχύει και τη μεγάλη πλειονότητα των ανεξάρτητων βουλευτών.

      Ολοι αυτοί, λοιπόν, δεν θέλουν πρόωρες εκλογές. Τις οποίες διακηρύσσει ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ακόμη κι αν πετύχει παρόμοιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα από τις ευρωεκλογές, ο σχηματισμός κυβέρνησης θα είναι δύσκολος. Οι εν δυνάμει σύμμαχοί του, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, μπορεί να μην υπάρχουν. Οπότε θα υποχρεωθεί να συμμαχήσει είτε με τον περί το ΠΑΣΟΚ πόλο είτε με το Ποτάμι είτε (στην ακραία περίπτωση) με τη ΝΔ.

      Όλα αυτά βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Όχι. Αρα, δεν τον βολεύουν οι πρόωρες εκλογές. Χρειάζεται χρόνο. Πρώτον, για να ισχυροποιηθεί περισσότερο και μερικοί μήνες δεν του φτάνουν. Δεύτερον, για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη περισσότερων στρωμάτων του πληθυσμού. Τρίτον, για να οικοδομήσει συμμαχίες, που σήμερα δεν έχει. Τέταρτον -και σημαντικότερο- για να παραλάβει μια πιο σταθεροποιημένη οικονομική κατάσταση.

      Για να το πούμε ωμά, είναι καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος όση «βρώμικη δουλειά» έχει απομείνει, παρά να κληθεί εκείνος να διαχειριστεί μια κατάσταση που σε λίγους μήνες μπορεί να τον οδηγήσει σε αδιέξοδο.

      Βεβαίως υπάρχει και το επιχείρημα που λέει ότι, αν η συγκυβέρνηση φτάσει ως το τέλος, μπορεί να διεκδικήσει την εκλογική νίκη με περισσότερες πιθανότητες απ’ ό,τι σήμερα. Κατά τη γνώμη μου ισχύει το αντίθετο. Κυβερνητική αλλαγή θα γίνει. Και είναι καλύτερα για μια κυβέρνηση ενός νέου κόμματος να γίνει με καλύτερους όρους. Γι’ αυτό οι πρόωρες εκλογές δεν συμφέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι δεν συμφέρουν ούτε τη χώρα.

      Για όλα αυτά ο Κουβέλης θα ήταν μια κάποια λύση, βολική για όλους.

  16. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.efsyn.gr/arthro/sti-sygkyvernisi-meso-stayroy

    Στη συγκυβέρνηση μέσω Σταύρου;
    09.12.2014

    Η Κατερίνα Μάρκου στην επιστολή της παραίτησής της από τη ΔΗΜΑΡ έγραφε μεταξύ άλλων: «(…) Την κατάσταση χειροτέρευαν οι στερεότυπες και βαρετές αντικληρικαλιστικές, ψευτοδιεθνιστικές εμμονές που δυστυχώς πάντα χαρακτήριζαν τον χώρο αυτό, απομακρύνοντας δημοκρατικούς πολίτες του Κέντρου (…)». Προκαλώντας την απάντηση του Ν. Τσούκαλη ότι «η Κατερίνα Μάρκου ήταν σε λάθος κόμμα, διαφωνεί με τον πυρήνα των απόψεων της ΔΗΜΑΡ και της ανανεωτικής Αριστεράς».

    Γνωστή για τα φιλοθρησκευτικά αισθήματά της, εκτός του ότι είχε ταχθεί υπέρ της διδασκαλίας των θρησκευτικών, είχε παραβρεθεί και στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχε δεχθεί και πατριαρχικό δώρο.

    Μαζί με τον Γρηγόρη Ψαριανό ανήκουν στην Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού με άλλες 100 προσωπικότητες από τον χώρο των επιστημών, των τεχνών και της πολιτικής. Μπορεί ο κ. Ψαριανός να διατηρεί ακόμη αρκετές επιφυλάξεις για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, όμως η κ. Μάρκου φαίνεται αποφασισμένη να προσχωρήσει στην «κοίτη» του Ποταμιού, δεδομένου ότι πρόκειται για τον μόνο φορέα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς που εμφανίζει μια σχετική δυναμική.

  17. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_45.html

    Είναι τελικά το Ποτάμι ένα δημοκρατικό κόμμα;

    ΠΟΤΑΜΙ: Le parti c’est moi

    του Γιώργου Παπασπυρόπουλου*

    Το Ποτάμι έκανε τον Ιούνιο το ιδρυτικό του συνέδριο και ψήφισε θέσεις και καταστατικό. Το παράδοξο αυτού του κόμματος δεν είναι τόσο η ασάφειες στην πολιτική του γραμμή (που διαμορφώνεται καθημερινά) αλλά ακριβώς η δομή και λειτουργία του. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη ευρύτητα του φάσματός του αφού αντλεί πολιτικά από τους χώρους του φιλελευθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας, κεντροαριστερούς και παλαίμαχους αριστερούς. Οργανωτικά όμως δεν θυμίζει ούτε φιλελευθερισμό, ούτε σοσιαλδημοκρατία πόσο μάλλον οικολογία..

    Η προσεκτική ανάγνωση του καταστατικού του (topotami.gr/katastatiko) αποδεικνύεται εξόχως αποκαλυπτική..

    Κατ΄ αρχήν το ΠΟΤΑΜΙ αυτοχαρακτηρίζεται στο καταστατικό ως «πολιτικό κίνημα» που «Σκοπός του είναι να ενεργοποιήσει τους πολίτες ώστε να αναδειχθούν στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής». Με αρχές, που μεταξύ άλλων είναι «η δημοκρατία, η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η ισονομία, η αξιοκρατία, η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων» και «η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού».

    Το Ποτάμι «λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσης και λειτουργίας του». Επίσης «Η αρχή της πλειοψηφίας είναι δεσμευτική για τους εθελοντές* κάθε οργάνου.» ενώ «Οι εθελοντές του Ποταμιού (…) εκλέγουν τους εκπροσώπους τους και εκλέγονται σε όλα τα όργανα, συμμετέχουν στη διαμόρφωση των θέσεων του Κινήματος καθώς και σε τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές ψηφοφορίες ή διαβουλεύσεις που διεξάγονται είτε ηλεκτρονικά, είτε με φυσική παρουσία.»

    Μέχρι εδώ όλα δείχνουν εντάξει.

    Τα μέλη του Ποταμιού που αποκαλούνται εθελοντές, εκλέγουν και εκλέγονται, συμμετέχουν και ψηφίζουν αποφάσεις σε όλα τα όργανα με διαφάνεια και λογοδοσία. Μόνο που λίγο παρακάτω όλα αυτά ανατρέπονται!

    Σ’ έχω κάνει Θεό..

    Διαβάζουμε κατά σειρά:
    ………………………………..

  18. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μετά τη θεούσα, ιδού μια Θεολόγος:

    http://www.parapolitiki.com/2015/01/blog-post_11.html

    Τζίνα Δαβιλά: Από το «μακάρι να έκανε πραξικόπημα ο Φράγκος» στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού

    Την υποψηφιότητα της Τζίνας Δαβιλά στη Ρόδο ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες το Ποτάμι, μιας κυρίας που έγινε ευρύτερα λόγω γνωστή λόγω ενός άρθρου της στο Protagon όπου εκφραζόταν θετικά υπέρ ενός πραξικοπήματος από τον στρατηγό Φράγκο. Μετά τις αντιδράσεις, το άρθρο είχε κατέβει από τη σελίδα αλλά είναι σήμερα διαθέσιμο στο Διαδίκτυο μέσα από τα site που το αναδημοσίευσαν. Έγραφε τότε η κ. Δαβιλά: – See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/blog-post_11.html#sthash.y8N7GVom.dpuf

  19. Ο/Η laskaratos λέει:

    H κα Μάρκου της Β΄Θεσσαλονίκης δεν επανεξελέγη.
    Η Εκκλησία έχασε μια εκπρόσωπό της στη Βουλή.
    Δεν ανησυχεί όμως την αντικατέστησε πρώτος στους πρώτους (Μιράκωλο!) ο πρώην δάσκαλος κ.Αμανατίδης του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Θεσσαλονίκης, ο νέος Στέλιος Παπαθεμελής.
    Πόσους να προλάβει να βοηθήσει ο Άνθιμος;

    • Ο/Η του κώλου λέει:

      Κονταροχτυπιούνται για την έδρα που κέρδισε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στη Β’ Θεσσαλονίκης
      Σε… σήριαλ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για τους υποψήφιους του «Ποταμιού» στη Β΄Θεσσαλονίκης.

      Από το πρωί της Δευτέρας προηγούνταν σε ψήφους ο Νίκος Νυφούδης και όλοι προεξοφλούσαν ότι θα έπαιρνε την έδρα του «Ποταμιού» στη Β΄Θεσσαλονίκης.

      Στα τελευταία 120 εκλογικά τμήματα, όμως, η Κατερίνα Μάρκου κάλυψε μια διαφορά 350 περίπου ψήφων και πέρασε πρώτη.

      -Μάρκου Αικατερίνη του Δημοσθένη 2.652

      -Νυφούδης Νικόλαος του Σταύρου 2.619

      Όπως αναφέρει το thesstoday, ο Νίκος Νυφούδης κατέθεσε ένσταση στο εκλογοδικείο
      ζητώντας επανακαταμέτρηση.

  20. Ο/Η laskaratos λέει:

    Άλλη μια μετακίνηση της ευσεβούς κυρίας:

    Θεοδωράκης: Πάει στο ΠΑΣΟΚ η κα Μάρκου, το μόνο που τη νοιάζει είναι η καρέκλα και ο μισθός

    «Ο κ. Φωτήλας έφυγε γιατί, όπως είπε, είχε κάλεσμα από την ΝΔ. Η κα Μάρκου έφυγε γιατί, όπως λέει, έχει κάλεσμα από το ΠΑΣΟΚ. Είχε προηγηθεί ο κ. Θεοχάρης που έφυγε γιατί είχε κάλεσμα από παντού» αναφέρει σε δήλωση του με τίτλο «Απάντηση προς μελλοντικούς πολιτευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» ο Σταύρος Θεοδωράκης.

    «Όμως, όπως είπα και χθες στην Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Κινήματος, οι πιέσεις των παλιών συστημάτων δεν θα μας κάνουν να αλλάξουμε πορεία» σημειώνει επικεφαλής του Ποταμιού και προσθέτει: «Δεν θα μας ενσωματώσουν. Είναι προφανές ότι χρεώνομαι προσωπικά την ένταξη στα ψηφοδέλτια προσώπων που το μόνο που τελικά τους νοιάζει είναι η καρέκλα και ο μισθός. Και τρέχουν (φευ!) σε αυτούς που πιστεύουν ότι θα τους τα εξασφαλίσουν. Περιμένουμε να τους δούμε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να θυμίσουν και τότε σε όλους τους πολίτες τους λόγους που τους κάνουν να απεχθάνονται την πολιτική».

  21. Ο/Η Ε.Γ. λέει:

    όχι μόνο θεούσα πολιτικάντισσα αλλά και αγράμματη

  22. Δεν την ξέρατε καλέ;

    Σκληρή ανακοίνωση Ποταμιού για την προσχώρηση της Κ. Μάρκου στη ΝΔ
    28/2/1918

    Με μία σκληρή ανακοίνωση «υποδέχθηκε» η οργάνωση Θεσσαλονίκης του Ποταμιού την προσχώρηση της Κ. Μάρκου στη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα, με την σημαία του οποίου είχε εκλεγεί το 2015 στην Β’ Θεσσαλονίκης η «γαλάζια» πλέον βουλευτής, κάνει λόγο για «αμοραλισμό και διαφθορά» που οδηγεί τους πολίτες στην έλλειψη εμπιστοσύνης έναντι των πολιτικών. Παράλληλα εστιάζει την κριτική του στην προσπάθεια εξασφάλισης της επανεκλογής ενός πολιτικού ακόμα και μέσω διαφορετικών κομμάτων. Παράλληλα στην υψηλών τόνων ανακοίνωση επιρρίπτονται ευθύνες τόσο στην κ. Μάρκου όσο και στη ΝΔ που την δέχθηκε στις τάξεις της.

  23. Παράθεμα: Η «Θεούσα» κα Μάρκου της ΔΗΜΑΡ σε παλαιοκομματικό ‘Ποτάμι’ | Ασμοδαιος

  24. Ο/Η του κώλου λέει:

    Όχι που δεν θα κατέληγε εκεί

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.