Έχει και η Λακωνία τη… Μανωλάδα της. Ζήτω η Ελλάς!

Η Μανωλάδα της Λακωνίας
ΣΚΑΛΑ – 800 Πακιστανοί εργάτες γης απεργούν για πέμπτη μέρα, διαμαρτυρόμενοι για ρατσιστικές επιδρομές εναντίον τους από την ΕΛ.ΑΣ., για τις άθλιες συνθήκες ζωής και την καθυστέρηση πληρωμών.

φωτογραφία από την Εφημερίδα των Συντακτών

φωτογραφία από την Εφημερίδα των Συντακτών

Του ©Κώστα Ζαφειρόπουλου –Εφημερίδα συντακτών
Από την πορεία των μεταναστών στη Σκάλα
Την ώρα που δικάζονται οι εκμεταλλευτές και οι μπράβοι για τις δολοφονικές επιθέσεις στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, 800 Πακιστανοί εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας βρίσκονται στην πέμπτη μέρα απεργίας στα χωράφια και στα συσκευαστήρια, μετά τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιχειρήσεις εναντίον τους. Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μετανάστες, αστυνομικοί εισβάλλουν στα σπίτια τους κάθε Παρασκευή χαράματα, ημέρα πληρωμής, σπάνε πόρτες και τους χτυπούν με κλοτσιές, γροθιές και κλομπ. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το θέμα, τέσσερις Πακιστανοί μετανάστες από τη Σκάλα μαζί με τον επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, κατήγγειλαν σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων και συμπεριφορών. Μετανάστες εργάτες με οικογένειες, που ζουν τσουβαλιασμένοι σε σπίτια-«κοτέτσια», για τα οποία δίνουν 50 ευρώ νοίκι τον μήνα, αντιμετωπίζουν εκτός από τις αυξανόμενες αστυνομικές επιδρομές, την αυθαιρεσία των εργοδοτών τους και την εχθρική συμπεριφορά μέρους της τοπικής κοινωνίας.

«Ζουν σε κοτέτσια»
«Τους απαγορεύουν να κάτσουν στην πλατεία και στις καφετέριες, τους απαγορεύουν να πάνε στην παραλία για μπάνιο, να πάνε σε ένα κουρείο ή να νοικιάσουν σπίτια. Οι ίδιοι που τους αποκαλούν “βρομιάρηδες”, τους αναγκάζουν να ζουν κατά δεκάδες σε κοτέτσια, σε αποθήκες και ερείπια, ενώ ταυτόχρονα τους ζητάνε να πληρώνουν 50 ευρώ τον μήνα νοίκι γι’ αυτές τις άθλιες συνθήκες ζωής», ανέφερε ο Ετζάζ Αχμεντ, που είναι διερμηνέας στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» και έχει συνολική εικόνα για τη ζωή των 1.000 και πλέον μεταναστών που ζουν στην περιοχή και προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν, αλλά και από το Μπανγκλαντές, το Αφγανιστάν και τις αραβικές χώρες.

Θύμα ρατσιστικής αστυνομικής βίας έπεσε πριν από τρεις βδομάδες και ο Ναντίμ Ασίφ, ο οποίος είχε ξεχάσει τα χαρτιά και τα κλειδιά του στο σπίτι του όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερις αστυνομικοί με στολή. «Οι αστυνομικοί άρχισαν να με χτυπάνε και μου έσπασαν το χέρι», λέει ο Ναντίμ, που ακόμα είναι με επιδέσμους και δυσκολεύεται να δουλέψει. Δεκάδες είναι και τα κρούσματα απλήρωτης εργασίας. «Οι εταιρείες Αντώνης Κυριακάκος και ΣΙΑ Ο.Ε. και του Γιώργου Μπυράκου χρωστάνε για πάνω από 3 χρόνια μεροκάματα, που ξεπερνάνε τα 50.000 ευρώ, μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές», κατήγγειλε ο Ζετ Αουλα, που μένει από το 1998 στη Σκάλα Λακωνίας.

«Στη Σκάλα υπάρχει ακόμα μία ρατσιστική Μανωλάδα με την κάλυψη του δημάρχου, της κυβέρνησης και της αστυνομίας», τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ, που πρωτοστάτησε πριν από 4 χρόνια στη συγκρότηση της Ενωσης Μεταναστών Εργατών στη Σκάλα. Τον Σεπτέμβριο του 2010, μετά από μαζική απεργία των μεταναστών και αντίστοιχη μεγάλη διαδήλωση στην περιοχή, είχε σταματήσει ανάλογη επιχείρηση-σκούπα, όπου οι Αρχές είχαν πετάξει έξω από τα σπίτια τους αυθαίρετα εκατοντάδες μετανάστες.

Τον Φεβρουάριο του 2011 ομάδα σαράντα περίπου ατόμων επιτέθηκε σε πρόχειρα καταλύματα μεταναστών στους Μολάους και τα Πάκια Λακωνίας.

Στις 8 Ιουλίου 2013, η Χρυσή Αυγή, παρουσία των βουλευτών Κουκούτση, Μίχου, Λαγού, Κασιδιάρη και Κούζηλου, πραγματοποιούν πορεία «διαμαρτυρίας» για να «απελευθερώσουν», όπως έλεγαν, «τη Σκάλα από τους Ρομά και τους λαθρομετανάστες που κάνουν ληστείες».

Μαζική συγκέντρωση
Την προηγούμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξαν οι εργάτες, οργανώθηκε μαζική συγκέντρωση και πορεία εκατοντάδων απεργών από το Δημαρχείο προς το Αστυνομικό Τμήμα. Οι μετανάστες κατήγγειλαν επωνύμως αστυνομικούς της περιοχής για άσκηση σωματικής βίας και τον δήμαρχο του Δήμου Eυρώτα για ρατσιστική συμπεριφορά. Οι απεργοί ζητούν αξιοπρεπή αντιμετώπιση από όλους και χαρτιά για να δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα.

«H Σκάλα και ο Δήμος Ευρώτα έχουν γίνει τόπος οικονομικού προορισμού των πάσης φύσεως μεταναστών κυρίως αφροασιατικής προέλευσης», λέει ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ αντιδήμαρχος Ηλίας Παναγιωτακάκος, ο οποίος παραδέχεται πως «φυσικά υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές, αλλά και ‘’τσαμπουκάς’’ ορισμένων εργοδοτών, που δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Επίσης το “τσουβάλιασμα” ζωής σε τρώγλες επιτείνει το πρόβλημα». Ο αντιδήμαρχος χαρακτηρίζει ωστόσο υποκινούμενες τις απεργίες, υποστηρίζει πως την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων πρέπει να αναλάβει η Πολιτεία, ενώ θεωρεί κρίσιμο να γίνει απογραφή «παρανόμων» μεταναστών από τον δήμο και όχι από τις δυνάμεις καταστολής.

Ο κ. Παναγιωτακάκος προτείνει ακόμα και τη φορολόγηση (!) των Πακιστανών μέσω του εργόσημου. Οταν του επισημάναμε πως οι μετανάστες δουλεύοντας χωρίς ωράρια από το πρωί στις 6 μέχρι το βράδυ πληρώνονται με 26 λεπτά για 20-25 κιλά πορτοκάλια, απάντησε πως «αυτά παίρνουν και οι Ελληνες. Η κατάσταση είναι τραγική έτσι και αλλιώς, με τις τιμές να είναι πολύ χαμηλά».

«Το μαύρο χρήμα»
«Η μόνη λύση για ανθρώπινη και αξιοπρεπή δουλειά, και όχι για να βγάζουν μαύρο χρήμα από τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών γης οι μεγαλοπαραγωγοί, είναι η νομιμοποίηση τώρα των μεταναστών στη Σκάλα Λακωνίας, στη Μανωλάδα και όπου δουλεύουν σαν σκλάβοι μετανάστες εργάτες», απαντά με ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

Aυτή τη στιγμή, τα πορτοκάλια, που είναι η κύρια παραγωγή στον κάμπο της Σκάλας, έχουν μείνει πάνω στα δέντρα, αλλά και αυτά που πωλούνται είναι σε τιμές εξευτελιστικές, 3 με 6 λεπτά το κιλό. Aπλήρωτοι εργάτες και απλήρωτοι αγρότες, την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για τόνωση των εξαγωγών, με την παραγωγή να καταστρέφεται στα χωράφια και τις ζωές των μεταναστών εργατών να καταρρέουν γύρω από αυτά.

«Αρκετός κόσμος, αν και όχι φανερά, κυρίως έμποροι και ιδιοκτήτες, θέλουν να λυθεί το “πρόβλημα”, όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους μετανάστες, ούτε γιατί δεν είναι ρατσιστές, αλλά γιατί δεν έχουν εργατικά χέρια για τα πορτοκάλια», ισχυρίζονται κάποιοι κάτοικοι της περιοχής, μέλη της «Αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη», που κατακρίνουν τη στάση της δημοτικής αρχής και την ηχηρή απουσία ­ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

ΥΓΤραπεζικός λογαριασμός για τους εργάτες της Μανωλάδας
Μπορείτε να ενισχύσετε τον δικαστικό αγώνα του σωματείου των εργατών στα φραουλοχώραφα της Ηλείας.

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Μετανάστες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

20 Responses to Έχει και η Λακωνία τη… Μανωλάδα της. Ζήτω η Ελλάς!

 1. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖ λέει:

  ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ!

 2. Ο/Η eklag λέει:

  Μήπως να αγωνιστούν για τα ίδια πράγματα στην χώρα τους;
  Πόσα παιδιά του Καλέργη χωράνε σε μια κοτσιλιά τόπο;

 3. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Και καλά ΟΛΑ τα άλλα,αλλά να τους στερούν και τη θάλασσα,που στο κάτω κάτω της γραφής ΔΕΝ
  είναι κανενός αυτό είναι από τα άγραφα!Κατά το Σοφοκλή αυτή:»Πάντα ανθρώπων κλύζει κακά»!!Πάντως κι αυτοί,αν υφίστανται ΟΛΑ όσα αναφέρουν,γιατί μένουν;;Γιατί δεν πάνε πίσω στην πατρί-
  δα τους!Εγώ, αν πάθαινα όλα αυτά, ΔΕΝ θα καθόμουν ούτε στιγμή!!!Καλό θα είναι να ΜΗΝ αποδε
  χόμαστε τα πάντα ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ!!!!!!!!!Το Πακιστάν δεν έχει ούτε πόλεμο ούτε είναι καμιά τόσο φτωχή χώρα!!!Μάλλον κάποιο άλλο υποχθόνιο σχέδιο εξυπηρετούν με την πραμονή τους στην Ελλάδα και όχι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ!!!!!!!!!

  • Ο/Η Ζωζώ Σ. λέει:

   Λέτε μοσιού;

   http://www.news.935radio.gr/%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/66591-O-%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%95%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%A0%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD.html

   …Όπως κατήγγειλε ο Μοχάμεντ Ασίφ ο ίδιος ο Δήμαρχος τον χτύπησε πριν από 18 μήνες και μετά έβαλε και τον έστειλαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο. «…Αφού βγήκα μετά από 18 μήνες γύρισα στην Σκάλα ο δήμαρχος με είδε ξανά και έτρεξε να με ξαναχτυπήσει και άρχισε να με απειλεί. Τώρα με την απεργία πήραμε θάρρος και θέλω να κάνω μήνυση στον Δήμαρχο για να ζητήσω το δίκιο μου».

   Θύμα ρατσιστικής αστυνομικής βίας έπεσε τρεις βδομάδες πριν και ο Ναντίμ Ασίφ ο οποίος είχε ξεχάσει τα χαρτιά και τα κλειδιά του στο σπίτι του όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερις αστυνομικοί με στολή. «Οι αστυνομικοί άρχισαν να με χτυπάνε και μου έσπασαν το χέρι», τόνισε ο Ναντίμ που ακόμα είναι με επιδέσμους και δυσκολεύεται να δουλέψει…»

   ***Καταγγελίες για βία αστυνομικών :

   …Τον αστυνομικό Φώτη Μανωλάκο κατήγγειλε ονομαστικά ο Ιμπράρ Χουσεΐν που είναι παντρεμένος και έχει και παιδί. «Πήγα στο αστυνομικό τμήμα για να κάνω το γνήσιο της υπογραφής. Εκεί ήταν ο Φώτης Μανωλάκος ή Μπάμπης και άρχισε να με βρίζει, μου είπε να φύγω από εκεί και με κλώτσησε. Κανένας δεν τολμάει να πάει στο τμήμα είτε έχει χαρτιά είτε δεν έχει γιατί ξέρει πως ο Μπάμπης θα τον χτυπήσει, θα τον βρίσει και μπορεί να τον στείλει και σε στρατόπεδο».

   Δεκάδες είναι και τα κρούσματα απλήρωτης εργασίας. Οι εταιρίες Αντώνης Κυριακάκος και ΣΙΑ Ο.Ε. και του Γιώργου Μπυράκου χρωστάνε για πάνω από 3 χρόνια μεροκάματα που ξεπερνάνε τα 50.000 ευρώ μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές, όπως κατήγγειλε ο Ζετ Άουλα που μένει από το 1998 στη Σκάλα Λακωνίας…»…

  • Ο/Η Po λέει:

   «

   Μάλλον κάποιο άλλο υποχθόνιο σχέδιο εξυπηρετούν με την πραμονή τους στην Ελλάδα και όχι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ!!!!!!!!!

   »
   Λέτε να υπάρχει σχέδιο αλλοίωσης του DNA της φυλής μας;
   Αίσχον!

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Αίσχον βέβαια!
  ειδικώς οι Πακιστανοί επιθυμούν επιπροσθέτως να απαλείψουν με κατ’ εξακολούθηση βιασμούς και τα θηλυκά του πλανήτη ως εξάλλου οι Ινδοί και κάτι άλλα πιθηκοειδή!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Άκου eklag,
   αφόρητη φτώχεια και δυστυχία έφερε αυτούς τους ανθρώπους από την Κόλαση του Μπαγκλαντές (» Εκδιδόμενες έφηβες εξαναγκάζονται στη λήψη στεροειδών για αγελάδες-Αποτροπιασμός»)
   http://tvxs.gr/news/kosmos/mpagklantes-ekdidomenes-efibes-eksanagkazontai-sti-lipsi-steroeidon-gia-agelades

   στην Ελλάδα.
   Η επίδειξη σκληρότητας μπορεί να προκαλεί την οργή της Νέμεσης.
   Κανενός η ασφάλεια και ευτυχία δεν είναι εξασφαλισμένη σ’αυτή τη ζωή.
   Μην γενικεύεις, αυτοί που έρχονται ως εδώ είναι κατά κανόνα θύματα αυτών των καταστάσεων, είναι αυτοί που σιχαίνονται αυτά που συμβαίνουν εκεί.

 5. Ο/Η Antifa2 λέει:

  https://skalalakonias.wordpress.com/2013/01/09/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bf%ce%bd/

  Παρέλαση φασιστών στην Σκάλα παραμονή Χριστουγέννων

  Posted on Ιανουαρίου 9, 2013 by furdenkommunismus

  Το είδαμε και αυτό: Δευτέρα 24 Δεκέμβρη παρέλαση της χρυσής αυγής στους κεντρικούς δρόμους της Σκάλας. Οι φασίστες έμειναν για κάποια ώρα στο κέντρο της πόλης χωρίς κάποια ιδιαίτερη ανταπόκριση, αν εξαιρέσει κανείς τα ένα-δύο γνωστά φασιστο-μάγαζα. Αρκετός κόσμος στην περιοχή ενοχλήθηκε με το γεγονός και ο λόγος ήταν η μέρα που διάλεξαν οι ναζίδες(παραμονή χριστουγέννων) όπου μικρά παιδάκια έλεγαν την ίδια ώρα τα κάλαντα. Η στρατιωτική εμφάνιση των φασιστών έκανε το σκηνικό ακόμα περισσότερο γελοίο. Τα συνθήματα που έγραψαν οι φασίστες σε κεντρικό τοίχο δίπλα στην πλατεία σβήστηκαν την ίδια μέρα από εμάς.

 6. Ο/Η κάποτε είχε ορυζώνες λέει:

 7. Ο/Η Κάσυ Διάρη, έσκυψα και μου άρεσε λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=35317
  14 Ιουλίου 2014

  Άννα Κουρουπού

  Ηλία μου, μη σκύψεις

  Η γυαλάδα που έβγαζε το μάτι δεν ήταν μόνο από τη σχιζοφρένειά σου αλλά από την ηδονή της πλασματικής εξουσίας που σου έδωσαν.
  Προσωπικά θα μου μείνει και η απορία τι απέγιναν οι υπόλοιπες κασέτες με τον Μπαλτάκο ή τους άλλους Μπαλτάκους, που έλεγες.
  Και τι ειρωνεία να σε βάλουν στις γυναικείες φυλακές όμως, ε; Όχι ότι αλλάζει κάτι, αλλά να… έχεις ένα θεματάκι με τις «ταυτότητες», γενικώς… Για να μην πω ειδικώς και γίνω κουραστική και απεχθής στα φιλαράκια σου.

  Πόσα κοριτσάκια και πόσα αγοράκια (φτου κακά) θα σου γράφουν γράμμματα ερωτοχτυπημένα από το αλλοπρόσαλλο του χαρακτήρα σου! Βλέπεις η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης φέρει όγκο ηδονής για πολλούς ανόητους ή λοβοτομημένους.
  Θα μπορούσα να ευχηθώ με την πιο απλή λογική να σε έβαζαν σε μια πτέρυγα μόνο με μετανάστες. Ξέρεις πόσες φορές το διάβασα αυτό, τούτες τις μέρες; Άπειρες.

  Μια συμβουλή θα σου δώσω μόνο και όχι εκ πείρας. Άντε δύο. Μη χρησιμοποιήσεις σαπούνι. Μόνο αφρόλουτρο. Κι αν ξεμείνεις, καλύτερα να μείνεις βρώμικος. Γιατί έτσι και σου πέσει το σαπούνι…

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://jailgoldendawn.wordpress.com/2014/07/14/%ce%b5%ce%bd%ce%b1-sms-%ce%ad%ce%ba%ce%b1%cf%88%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%b7/

  Ενα sms έκαψε τον Κασιδιάρη

  jailgoldendawn

  (Κείμενο: Γιάννα Παπαδάκου, Βήμα, 13/07/2014)

  Αίμα, κηρύγματα μίσους και προστάγματα βίας. Ενώ σε λίγες εβδομάδες θα κλείσει η δικογραφία για την αιματηρή δράση της Χρυσής Αυγής με τελευταία πράξη την προφυλάκιση του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, συνεχώς έρχονται στο φως νέα ανατριχιαστικά στοιχεία από τη δράση των «αθώων» και «ανίδεων» βουλευτών που κλαίγονταν μπροστά στους βουλευτές. «Το Βήμα» αποκαλύπτει νέα στοιχεία από το πογκρόμ της Χρυσής Αυγής που ακολούθησε τη δολοφονία του Μ. Καντάρη στην οδό Ηπείρου στις 10 Μαΐου 2011. Τότε που τα «τάγματα εφόδου» υπό την καθοδήγηση του Ηλ. Κασιδιάρη, κατά τη δικογραφία, «σάρωσαν» τους μετανάστες από την Ομόνοια και τα Πατήσια, αφήνοντας πίσω έναν νεκρό. Ο 21χρονος Αλίμ Αμπντούλ Μάναν από το Μπανγκλαντές βρέθηκε μαχαιρωμένος στη Στρατηγού Καλλάρη στα Πατήσια ξημερώματα 12ης Μαΐου 2011. Η δικογραφία που έχει ανοιχτεί κάνει λόγο για ανθρωποκτονία από αγνώστους.

  Ενα μήνυμα που έχει πάρει ο Ηλ. Κασιδιάρης στις 2 το μεσημέρι «καίει» τον προφυλακισμένο πλέον βουλευτή και ανοίγει νέο δρόμο στην έρευνα για τους καθοδηγητές των επεισοδίων. Ο διάλογος αποκαλύπτεται από ερώτηση που απευθύνουν οι ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου στον κατηγορούμενο βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση: «Σας αναφέρουμε τρία μηνύματα που έλαβε ο κ. Κασιδιάρης στις 12.5.2011 και συγκεκριμένα: το πρώτο περί την ώρα 14.11.23 από άλλο τηλέφωνο με περιεχόμενο “…στο νοσοκομείο αριστεροί και ένας ξένος σφαγμένος από Ελληνα στα Πατήσια”, στις 14.38.12 “Ηλία να σου πω τελικά τι είπατε στα γραφεία θα πάμε σήμερα κάτω;”, στις 14.48.24 “γ… τους…”» ήταν η απάντηση του Κασιδιάρη.

  Στις φωτογραφίες που καταγράφουν τα επεισόδια εκείνης της ημέρας, τα οποία αποτέλεσαν και την αιτία για τη μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο, καταγράφεται καρέ-καρέ ποιοι από τους βουλευτές προφυλακισμένους ή μη συμμετείχαν στα επεισόδια. Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση και τη δικογραφία, αλλά και τα ντοκουμέντα, ως «ηγετικά στελέχη του πογκρόμ» εμφανίζονται οι Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ευστάθιος Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

  Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, «ο Κασιδιάρης είχε καθοδηγητικό ρόλο, κατηύθυνε τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του πλήθους που κινήθηκε από τη Γ’ Σεπτεμβρίου προς την Αθηνάς». Μια φωτογραφία τον απεικονίζει να δίνει οδηγίες στο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, από το οποίο πλήθος νεαρών στην αρχή της Αθηνάς ξυλοφορτώνει αφρικανό μετανάστη. Ενα άλλο εικονιζόμενο μέλος της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ότι είναι γνωστός και από επεισόδια στο Παλαιό Φάληρο.

  Σε περίοπτη θέση της δικογραφίας βρίσκεται και άρθρο του Ηλ. Κασιδιάρη στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» (18.5.2011) μετά το πογκρόμ: «Το βράδυ του εγκλήματος για τα ξεφτιλισμένα κανάλια των νταβατζήδων το πρόβλημα δεν ήταν η εν ψυχρώ εκτέλεση του Ελληνα αλλά οι αντιδράσεις των ακροδεξιών. Οσο παραμένουμε εκτός Κ(υ)νοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας – το πεζοδρόμιο – και θα κάνουμε την Αθήνα άνω-κάτω. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας. Μόλις μπούμε στο άντρο της διαφθοράς και των εγκληματιών πολιτικάντηδων, τότε θα ανατραπούν τα πάντα. Η Βουλή θα γίνει μεμιάς Αγιος Παντελεήμονας…».

  Το μήνυμα Λαγού και η ενόχληση του αρχηγού

  Εκτός από τα εμφανή πολιτικά ρήγματα στην ΚΟ της Χρυσής Αυγής, όπως η ανεξαρτητοποίηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και η διαγραφή του Στάθη Μπούκουρα, «πρόβλημα» φαίνεται να υπάρχει πλέον και στην ηγετική ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι τυχαία η αποχώρηση του συνηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη την ημέρα της απολογίας του, αφού εκείνος «αρνήθηκε να πάρει πολιτικές εντολές και προτίμησε να μην παρίσταται στην απολογία». Από την πλευρά του, ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν ανακάλεσε τον κ. Π. Σαράκη ως συνήγορό του και οδηγήθηκε σε ξεχωριστό κελί από αυτό του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος, όπως λένε, είναι ενοχλημένος με το άλλοτε αγαπημένο του παιδί. Παρότι ο Γιάννης Λαγός του φώναζε καθώς έμπαινε στον Κορυδαλλό «κουράγιο», η πλευρά Μιχαλολιάκου φαίνεται ότι δεν μπορεί να συγχωρήσει το γεγονός ότι, ενώ το βίντεο Μπαλτάκου υπήρχε από τις αρχές Οκτωβρίου 2013, δόθηκε μόνο όταν ο Ηλ. Κασιδιάρης επρόκειτο να κληθεί σε απολογία.

  Και ενώ οι δύο ανακρίτριες επιχειρούν να ολοκληρώσουν την ανάκριση και να καλέσουν για το πέρας, από την Πέμπτη άρχισαν να υποβάλλονται αιτήσεις – όπως δικαιούνται – για άρση των περιοριστικών όρων ή μείωση των χρηματικών εγγυήσεων που έχουν επιβληθεί. Πάντως οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας κ. Ισίδωρος Ντογιάκος λένε ότι θα κλείσουν τη δικογραφία ώστε να δρομολογηθεί και η κρίση της υπόθεσης από τα δικαστικά συμβούλια του Εφετείου Αθηνών.

  Συνολικά ως σήμερα διώκονται 100 πρόσωπα για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ 30 από αυτούς είναι προφυλακισμένοι, εννέα εξ αυτών βουλευτές. Κορυφαία δικογραφία είναι αυτή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όπου υπάρχει μαρτυρία αστυνομικού που δείχνει πώς ο Γ. Ρουπακιάς επιχείρησε να διαφύγει τη σύλληψη αλλά είχε μια ατυχία. Απευθυνόμενος στον αστυνομικό που τον έπιασε του είπε: «Είμαι δικός σας, είμαι χρυσαυγίτης», αλλά εκείνος δεν τον άκουσε με συμπάθεια. «Εκανε ένα λάθος» είπε αργότερα ο αστυνομικός στις ανακρίτριες, «γιατί εγώ είμαι γιος μετανάστη».

 9. Ο/Η O δεσπότης λέει:

  http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5065074/nikwn-o-antishmiths/
  Νίκων ο αντισημίτης

  Ηλίας Κανέλλης | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2013 08:00 |

  Διαβάζω στα «ΝΕΑ» του περασμένου Σαββάτου τι δήλωσε ο «φύρερ» της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος για τους ιεράρχες που στηρίζουν την οργάνωσή του. Και μαθαίνω ότι ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος τον διαψεύδει, δεν έβαλε, λέει, κανένα γηροκομείο να ψηφίσει τους έλληνες νεοναζί. Να τον πιστέψω; Τα ίδια δεν έλεγε και το, κατά Μιχαλολιάκον, «διαμάντι της Εκκλησίας, μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ», μάλιστα σε επιστολή του προς την εφημερίδα, προσπαθώντας να διαψεύσει τον υπογράφοντα;

  Διεκδικητής της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά τον Χριστόδουλο, το 2008, ο Ευστάθιος καταγγέλθηκε από τον μητροπολίτη Καλαμάτας Χρυσόστομο ότι υποστηρικτές του προσπάθησαν να τον εκβιάσουν. Οι καταγγελίες εκείνες επίσης διαψεύσθηκαν και ουδέποτε διερευνήθηκαν, άλλωστε έπειτα απ’ αυτές η υποψηφιότητα του μητροπολίτη Σπάρτης περιθωριοποιήθηκε, μόνος υποστηρικτής που του απέμεινε ήταν ο εξ αδελφότητος Χρυσοπηγής ορμώμενος, Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος (τον οποίο, επίσης, εκθειάζει ο φύρερ Μιχαλολιάκος).

  Περιηγούμενος τα παλαιά κείμενά του που υπάρχουν στο Διαδίκτυο, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι, ιδεολογικώς τουλάχιστον, η συγγένεια με τον ιδεολογικό λόγο της Χρυσής Αυγής είναι φανερή – αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, σε διάφορες επεξεργασίες, η ίδια ιδεολογία είναι διάχυτη στα ελληνικά κόμματα, στη ΝΔ, στους ΑΝΕΛ, στο λεγόμενο πατριωτικό ΠαΣοΚ, τις προάλλες μάλιστα προέκυψε και «πατριωτικός ΣΥΡΙΖΑ». Σε γράμμα του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, διαμαρτυρόμενος για την προφυλάκιση του εμπλεγμένου στο σκάνδαλο Βατοπεδίου Εφραίμ, ο Αγιος Σπάρτης επικαλείται το ταξίδι του μοναχού στη Ρωσία, όπου, λέει, «πρόβαλε το Αγιον Ορος και την Ελλάδα μας». Και διερωτάται: αυτό ήταν η αιτία «για την οποία φυλακίζεται»;

  Σε παρέμβασή του, το 2012, ο Αγιος Σπάρτης εκτιμά ότι οι σύγχρονοι Ελληνες «είμαστε δέσμιοι της επιδίωξης της άμετρης, της επίπλαστης ευμάρειας, της ξενόφερτης κουλτούρας, της αποχαυνωτικής και παραπλανητικής δύναμης των ΜΜΕ, του ωχαδερφισμού, του ακραίου ατομισμού, της ανευθυνότητας, του νεοελληνικού ραγιαδισμού». Ο αγοραφοβικός αυτός αναδελφισμός εύκολα μετατρέπεται σε λανθάνοντα αντισημιτισμό, που παρεισφρέει φυσικότατα στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Σπάρτης, όπου ο προστάτης της πόλης Αγιος Νίκων περιγράφεται σαν μεσαιωνικός Χάινριχ Χίμλερ: «Στη Σπάρτη ο Οσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε».

  Προσωπικώς έχω διάθεση να πιστέψω τη διάψευση του μητροπολίτη Ευσταθίου. Αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχει οργανωτική σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ο ιδεολογικός λόγος του ιεράρχη (δυστυχώς, και μεγάλου τμήματος της Εκκλησίας) εναρμονίζεται με την εθνικιστική ιδεολογία, στο χαλί της οποίας βάδισαν και οι έλληνες νεοναζί για να μπουν στη Βουλή.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 10. Ο/Η eklag λέει:

  Αγαπητέ Λασκαράτε μετά από περίπου μισόν αιώνα ζωής εκτιμώ ότι έχω σκεφτεί επαρκώς τις γενικεύσεις μου,ειδικώς για συμπεριφορές συγκεκριμένης »κουλτούρας» (βλέπε π.χ. σεξουαλικές πρακτικές των συγκεκριμένων και »εδώ» και όχι μόνο στη χώρα τους).
  Λυπούμαι αλλά δεν μου περισσεύει ενσυναίσθηση για μισάνθρωπους αρνητές της γυναίκας όσα κι αν υφίστανται.Ας πορευτούν με τη βλακεία της θρησκείας τους και την αθλιότητα του ανδροκρατούμενου κόσμου και γαία πυρί μειχθήτω.
  Για όλους μας φυσικά.

 11. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=600474

  Στις εκλογές του 2014, στη Λακωνία, η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 15,45% (ψήφοι 7637 ) που ήταν οι περισσότεροι σε όλη την επικράτεια. Κάτι δηλαδή που αντιστοιχεί σε αύξηση μέσα σε πέντε χρόνια της τάξης του 3200%!

  • Ο/Η Spartacus the Spartan λέει:

   ο δήμαρχος στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει τώρα αδιάφορα.

   Εφημερίδα Συντακτών
   «Αρκετός κόσμος, αν και όχι φανερά, κυρίως έμποροι και ιδιοκτήτες, θέλουν να λυθεί το “πρόβλημα”, όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους μετανάστες, ούτε γιατί δεν είναι ρατσιστές, αλλά γιατί δεν έχουν εργατικά χέρια για τα πορτοκάλια», ισχυρίζονται κάποιοι κάτοικοι της περιοχής, μέλη της «Αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη», που κατακρίνουν τη στάση της δημοτικής αρχής και την ηχηρή απουσία ­ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
   http://skalalakonias.wordpress.com/2014/07/07/pakistanistrike/
   Αγώνας μέχρι το τέλος – Νίκη στον αγώνα της Πακιστανικής κοινότητας στην Σκάλα Λακωνίας

   Posted on Ιουλίου 7, 2014 by furdenkommunismus

   Χθες (6 Ιουλίου 2014) στην Σκάλα Λακωνίας ζήσαμε μεγάλες ιστορικές στιγμές. Μετά την εξέγερση του 2010, 800 και παραπάνω Πακιστανοί μετανάστες εργάτες γης κατέβηκαν ξανά σε απεργία τις τελευταίες μέρες απαιτώντας τα αυτονόητα. Μπάτσοι και το κράτος των ελλήνων εδώ και καιρό συνεχίζουν ανενόχλητοι το πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών. Συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, απελάσεις και έφοδοι στα σπίτια των μεταναστών έχουν γίνει καθημερινότητα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι και η στάση της δημοτικής αρχής. Κατά την διάρκεια της πορείας χθες των Πακιστανών που ξεκίνησε με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο δημαρχείο της Σκάλας, επιτέθηκε φραστικά και ο δήμαρχος με προπηλακισμούς και το γνωστό βόθρο-λόγιο. Να υπενθυμίσουμε σε όλους και όλες ότι ο ανοιχτά ρατσιστής δήμαρχος του δήμου Ευρώτα έλαβε την στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από το δίκτυο πολιτών, κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει και πριν τις εκλογές . Η πορεία κινήθηκε προς το αστυνομικό τμήμα με συμμετοχή και λίγων «αλληλέγγυων». Αντίθετα με αυτούς που επέλεξαν να έχουν ξεχωριστό μπλοκ στην πορεία, εμείς επιλέξαμε να πορευτούμε με τους μετανάστες

 12. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64028847

  ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

  Απειλές κατά μαρτύρων στη δίκη των πιστολέρο της Μανωλάδας

  Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, συνήγοροι της πολιτικής αγωγής κατήγγειλαν ότι μάρτυρες κατηγορίας απειλήθηκαν στον διάδρομο των δικαστηρίων και ζητήθηκε από την έδρα να υπάρξει μέριμνα για την προστασία τους.

  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/kataggelia_gia_th_dikh_gia_to_peristatiko_sth_manwlada_mpravoi_ksylokophsan_to_vasiko_martyra_kathgorias.2876521.html

  Καταγγελία για τη δίκη για το περιστατικό στη Μανωλάδα. Μπράβοι ξυλοκόπησαν το βασικό μάρτυρα κατηγορίας
  Άγνωστοι επιτέθηκαν στον πιο βασικό μάρτυρα της δίκης για το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μανωλάδα, τον χτύπησαν και τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν για να μην παρουσιάζεται στη δίκη.

  http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/allagi-tis-proedrou-zitisan-oi-sinigoroi-ton-metanaston-tis-manoladas
  Αλλαγή της προέδρου ζήτησαν οι συνήγοροι των μεταναστών της Μανωλάδας

  Σύμφωνα με πληροφορίες του patratora.gr, στο αιτιολογικό της κίνησης των συνηγόρων υπεράσπισης των αλλοδαπών, υποστηρίζεται πως η πρόεδρος δεν εξετάζει την υπόθεση «αντικειμενικά» και εμφανίζει μεροληπτική στάση υπέρ των κατηγορουμένων.

  Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη, καθώς οι υπόλοιποι δικαστές της έδρας προχώρησαν σε αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για την «προσβολή» στο πρόσωπο της προέδρου.

  Η δίκη επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα το πρωί με την κατάθεση του τρίτου κατά σειρά από τους τέσσερις βασικούς μάρτυρες κατηγορίας.

  Χθες, ο δεύτερος βασικός μάρτυρας κατηγορίας υπέπεσε σε αντιφάσεις, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας, επεχείρησε να εμφανίσει τον αλλοδαπό εργάτη γης, ως μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στην περιοχή.

 13. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Έστω και «καθυστερημένα»απαντώ στον «κ.Ροιδη»,όταν θα ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ ο πληθυσμός της χώρας
  και μάλιστα πλειοψηφίσουν οι ασιάτες και οι παντοειδείς ΠΙΘΗΚΟΙ,που έρχονται και συ γίνεσαι
  υπερασπιστής τους,όταν θα σου ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τις αθλιότητες του νόμου της Σαρία,τότε θα σε ΙΔΩ
  και σένα κι όλους τους υπερασπιστές τους ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ!Αλλά,επειδή αυτά θα συμβούν,όταν θα
  έχεις ΨΟΦΗΣΕΙ,γιαυτό τώρα το παίζεις αντιρατσιστής!!Δηλαδή ΟΛοι ΕΣΕΙΣ δε βλέπετε τι έκαναν
  και κάνουν αυτοι οι ΑΝΘΥΠΟΠΙΘΗΚΟΙ,όπου κυριαρχούν;Μόλις πριν λίγες μέρες Πακιστανοί γονείς
  ΕΚΑΨΑΝ ζωντανούς κόρη και γαμπρό,γιατί δεν ενέκριναν το γάμο τους!Μάλιστα οι ΣΥΕΣ αυτοί
  πραπλάνησαν το ζευγάρι καλώντας το,για να του δώσουν την ευχή τους!!Σε ό,τι αφορά το σχέδιο
  τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη είναι να την ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΟΥΝ και να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τους μόμους της ψευτοθρησκείας τους!Αλλά σεις είσθε τυφλωμένοι τόσο,που και να σας σκοτώσουν θα τα ρίχνετε σε άλλους!!ΕΡΕΤΕ!!!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αυτοί οι Πακιστανοί κατέστρεψαν την Ελλάδα

   http://www.koutipandoras.gr/article/118356/athliotites-athanasioy
   Αθλιότητες Αθανασίου

   16 Ιουλίου

   35 Σχόλια

   O Χαράλαμπος Αθανασίου δεν απάντησε επίσημα για καμία από τις αποκαλύψεις του Hot Doc περί ψευδούς «πόθεν έσχες», χαρακτήρισε όμως «αθλιότητες» όσα το περιοδικό αποκάλυψε, χωρίς ποτέ να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές. Παράλληλα καμιά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως Άρειος Πάγος και η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής δεν κινήθηκαν προκειμένου να διερευνήσουν όσα την περασμένη εβδομάδα δημοσιοποιήσαμε.

   Απέναντι σε αυτή την προκλητική αδιαφορία, συνεχίσαμε την έρευνα, για να αποκαλύψουμε νέα συγκλονιστικά στοιχεία που ξεπερνούν την ψευδή δήλωση «πόθεν έσχες», όπως για παράδειγμα ότι ο υπουργός δεν πληρώνει χαράτσι, δημοτικούς φόρους και εισφορές για ακίνητο που νοικιάζει στο δήμο Πεντέλης, ενώ η οικογένειά του είναι κάτοχος και άλλων ακινήτων τα οποία φαίνονται ως περιουσιακό στοιχείο των παιδιών του.

   Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη το νομικό έργο του Αθανασίου το οποίο έχει καταγγελθεί ακόμη και από στελέχη της ΝΔ ως τερατούργημα υπέρ συμφερόντων και ολοκληρώνεται απ’ ό,τι φαίνεται με την απονομή χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, καταδικασμένους υπαλλήλους, παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι παίρνουν χάρη με πρόταση του υπουργού και υπηρετούν σε θέσεις για τις οποίες κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη, επικίνδυνοι.

   Διαβάστε τις νέες αποκαλύψεις για τον υπουργό Δικαιοσύνης στο Hot Doc που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 17 Ιουλίου

   http://www.koutipandoras.gr/article/118326/i-dei-paradehetai-hreos-misoy-ekatommyrioy-tis-neas-dimokratias
   Η ΔΕΗ παραδέχεται το χρέος μισού εκατομμυρίου της Νέας Δημοκρατίας
   Του Μάριου Αραβαντινού

   Τον περασμένο Νοέμβριο το Hot Doc αποκάλυπτε το υπέρογκο χρέος της Νέας Δημοκρατίας προς τη ΔΕΗ, το οποίο την περίοδο εκείνη ξεπερνούσε το μισό εκατομμύριο. Επρόκειτο για ανεξόφλητους λογαριασμούς και χαράτσι, τα οποία παρέμεναν απλήρωτα επί μήνες, με το κυβερνών κόμμα να επικαλείται την οικονομική κρίση και τη διοίκηση της ΔΕΗ να της κλείνει το μάτι προβαίνοντας σε συνεχείς διακανονισμούς, χωρίς παράλληλα να κόβει το ρεύμα των κεντρικών γραφείων του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού. Η αναστάτωση που προκλήθηκε ανάγκασε τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει ψευδώς, δια στόματος του προϊσταμένου του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη, ότι το ρεπορτάζ δεν ισχύει, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος, επικαλέστηκε προσωπικά δεδομένα και αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση της βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, σνομπάροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

   Μήνες μετά, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, την οποία έχει αναλάβει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών Αριστείδης Κορέας, η ΔΕΗ προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με το χρέος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, έξι μήνες μετά το πρώτο δημοσίευμα ξεπερνούσε τις 461.000 ευρώ, με τη ΔΕΗ και τη Νέα Δημοκρατία να έχούν προχωρήσει σε έναν ακόμη διακανονισμό 24 δόσεων.

 14. Παράθεμα: Έχει και η Λακωνία τη… Μανωλάδα της. Ζήτω η Ελλάς! | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.