Απαγορεύται δια Νόμου, ο οικονομικός έλεγχος στην Εκκλησία…

Υπουργική Απόφαση: Ορθοδοξία ή Θάνατος!
(Γ  ι  α  τ  ί   άραγε; ) Καταργούνται οι διενεργούμενοι διαχειριστικοί έλεγχοι που δεν γίνονται με υπουργική απόφαση.

orthodoxia-h-thanatos

Οι νόμιμοι (οικονομικοί!) διαχειριστικοί έλεγχοι θα ισχύουν μόνον για τους κοινούς θνητούς, και οι… Άγιοι δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς.

Με απόφαση υπουργού θα γίνονται πλέον οι έλεγχοι στα εκκλησιαστικά ιδρύματα, σύμφωνα με κυβερνητική τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Η τροπολογία προβλέπει:

-Οι συμβάσεις του προσωπικού του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνάπτονται κατ’ εξαίρεση των περιορισμών του νόμου 2527/1997.

-Επεκτείνεται για την Εκκλησία της Κρήτης, τις Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου με τις ενορίες και τις μονές τους, και για την Πατριαρχική Εξαρχία της Πάτμου, η εξαίρεση από την εφαρμογή των διατάξεων για αξιοποίηση των διαθεσίμων που ισχύει για τις ΔΕΚΟ και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η εξαίρεση ήδη ισχύει για την Εκκλησία της Ελλάδος, τις μητροπόλεις κ.λπ.

-Οι κληρικοί της Εκκλησίας της Κρήτης εξαιρούνται από το νόμο για την αξιολόγηση 4024/2011.

-Οι διαχειριστικοί έλεγχοι σε εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα θα γίνονται πλέον μετά από υπουργική απόφαση. Καταργούνται οι διενεργούμενοι διαχειριστικοί έλεγχοι που δεν γίνονται με υπουργική απόφαση.

newsroom, naftemporiki.gr

This entry was posted in φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to Απαγορεύται δια Νόμου, ο οικονομικός έλεγχος στην Εκκλησία…

  1. Ο/Η athriskos λέει:

    Πρόκειται για επίκληση του Σαμαρά προς βοήθεια της Εκκλησίας. Θα δούμε κι άλλα τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια. Ο Σαμαράς ως ανίκανος πολιτικός είναι επόμενο να ελπίζει σε θεϊκές επεμβάσεις. Μόνο που λόγω της αμορφωσιάς του νομίζει ότι το παπαδαριό όντως έχει σχέση με επιρροή στις θεϊκές αποφάσεις. Για τον λόγο αυτόν ο ανεπαρκής επικαλείται συνεχώς την βοήθεια της Παναγίας και του Χριστού. Νομίζει ότι θα σώσει τον πνιγμό της κυβέρνησής του αλλά και του κόμματός του με κάποιου είδους θεϊκή επέμβαση.

    Αυτό όμως που του συμβαίνει δεν είναι το χειρότερο, σε σχέση μ’ αυτά που θα ακολουθήσουν την πτώση του. Αυτοί που έπονται βασίζονται σε κάτι πιο ανεδαφικό, διότι βασίζονται σε ιδέες. Δηλαδή σε κοπανιστό αέρα, ο οποίος είναι πιο επικίνδυνος ακόμη κι από την ελπίδα της θείας επέμβασης.

  2. Ο/Η Α.Γ.ιος λέει:

    Οι Δεσποτάδες τσίνησαν,
    ωσάν τση γαϊδάρους,
    τα μάτια τους ελάψανε,
    σαν τσ’ αναμένους …φάρους!!!

    Τάχατες λεν δεν νοιάζουνται,
    για τση καινούργιοι φόροι,
    μα τούτονα τους έκανε,
    σαν Τούρκικο παπόρι…

    «Ελάτε μωρέ σύντεκνοι,
    όλοι στα συγκαλά σας,
    την τσέπη μην μ’ αγγίξετε,
    γιατί …ανάθεμά σας!!!

    Σε ‘μας θα πάρετε λεφτά,
    για κάντε μας την χάρη,
    εμείς λεφτά δεν έχομε,
    ρωτήστε τον… παπ-Άρη!!!

    Ειν’ αμαρτία απ’ τον Θεό,
    λεφτά να μας ζητάτε,
    γιατί εμείς σας δίνουμε,
    «φαϊ» όταν πεινάτε…

    Το πόσο το «χρεώνουμε»,
    αυτό, μην το ρωτάτε,
    θα λάβετε… λογαριασμό,
    αφού προτίστως… φάτε!!!»
    ————————
    Και το «αντίδωρο» στο τέλος:

    Ήντα ‘χετε και γούζιεστε*,
    τραγάκια μαυρισμένα,
    ήντα διαόλους θέλετε,
    δεν είστε χορτασμένα;

    Φιλέτα κόντρα, αιγιαλούς,
    και θέρετρα μεγάλα,
    στον τάφο θα τα πάρετε,
    για πρωϊνό με γάλα;!

    Γιά ‘ντα μωρέ βελάζετε,
    ωσάν τ’ αφορισμένα,
    δεν σας εφτάξανε αυτά,
    πού ‘χετε φαγωμένα;

    Αμέτε εις τον Κύρη σας,
    τον Μέγα Μουσαφίρη,
    εκείνονε με την ουρά,
    τον Μέγα Παρασύρη*…

    γούζιεστε*=γκρινιάζετε
    Παρασύρη*=Σαρωτής

    (Απ’ το προσωπικό μου μπλογκ, -μία εκ των πολλών-, στην ετικέτα «Εκκλησία»
    http://agioyeylogies.blogspot.gr/search/label/%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1

  3. Σταύρος

    «Αυτό όμως που του συμβαίνει δεν είναι το χειρότερο, σε σχέση μ’ αυτά που θα ακολουθήσουν την πτώση του. Αυτοί που έπονται βασίζονται σε κάτι πιο ανεδαφικό, διότι βασίζονται σε ιδέες. Δηλαδή σε κοπανιστό αέρα, ο οποίος είναι πιο επικίνδυνος ακόμη κι από την ελπίδα της θείας επέμβασης.»

    Επειδή η πεζότητα σέ έργα καί λόγια είναι ανιαρή καί έχω πολύ κουραστεί νά ακούω γύρω μου πεζή ανιαρή φλυαρολογία, καί ο μόνος τρόπος εκφρασής μου, αυτό που μου απέμεινε, τέλος πάντων, είναι νά εκφράζομαι καί νά μιλώ μέ τήν γλώσσα τών χρωμάτων καί τής ποίησης είτε δικής μου είτε άλλων πιό ωραίων καί πιό σηματικών ποιητών, δημιουργών, ευχαριστώ τόν Σταύρο που μέ τό οξύ του πνεύμα μού δείνει τήν αφορμή αντί γιά μιά πεζή καί ανιαρή απάντηση καί σχολιασμό στό θέμα εκκλησία, απόκρυψη τών οικονομικών της, νά απαντήσω μέ δύο ποιήματα μελοποιημένα από τόν Θεοδωράκη. Τό πρώτο, στίχοι δημ. Χριστοδούλου, από τήν ¨Ομορφη Πόλη»
    «Οταν μέ δείτε νά μιλώ
    μ’ έναν χαμένο ουρανό*1
    μ’ ένα σφαγμένο αστέρι,*1
    είναι που μέ πονάει βαθιά
    αυτό που πήρε(παίρνει)*2 ο άνεμος
    κι εκείνο που θά φέρει.*3
    *1Ελλάδα
    *2 κυβέρνηση καί Σαμαράς
    *3 ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας,? καί άλλοι? ποίοι?

    Καί τό άλλο, ποίηση Γ. Σεφέρη.
    «Λίγο ακόμα θά δούμε
    τίς αμυγδαλιές ν’ ανθίζουν
    Λίγο ακόμα θά δούμε τά μάρμαρα
    νά λάμπουν στόν ήλιο
    καί τήν θάλασσα νά κοιματίζει.
    Λίγο ακόμα θά σηκωθούμε
    λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα»

    Καταπολεμήστε τήν πεζότητα τήν απληστία, τήν ασχήμια. Η θρησκεία, καί ιδιαίτερα ο χριστιανισμός μέ τήν φρικτή του ασχήμια προ, καλεί τό άμμεσο γκρέμισμα του.

  4. Ο/Η Left λέει:

    ΣΥΡΙΖΑ:

    Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, με τροπολογία σε άσχετο σχέδιο νόμου και παρακάμπτοντας τη βούληση των κατοίκων και των τοπικών αρχών της περιοχής, προχώρησε στην παραχώρηση- «χάρισμα» για 30 χρόνια ακόμη, στην Ιερά γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, της έκτασης 15 στρεμμάτων στο Βερίνο Αιγιαλείας, ανάμεσα σε δασικές εκτάσεις -όπου λειτουργούσαν μαθητικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποδεικνύει περίτρανα τη συνέχιση για ψηφοθηρικούς λόγους των πελατειακών σχέσεων παλαιοκομματικού τύπου».

  5. Ο/Η Mητροπολίτης Ντωντώ λέει:

    http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/33064-efimerios-tin

    Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2013 15:20 ierovima.gr

    .Στα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος (2012), στη σελίδα 938 παρουσιάζεται η Ιερά Μητρόπολις Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

    Στη σελίδα 939 στο δυναμικό των κληρικών της Α’ Αρχιερατικής Περιφέρειας-επαρχίας Αγ. Βασιλείου, διαβάζουμε: «Λαμπηνή 740 53 -Κοιμ. Θεοτόκου εφημέριος Ταλάντζης Ποιμ.»

    Αυτό στα Δίπτυχα του 2012. Σε αυτά του 2013 το όνομα δεν υπάρχει.

    http://www.oroskopos.tv/27120/thuella-gia-ton-ieromonacho-poimena-talantzi

    Θύελλα έχει ξεσηκώσει στην ελληνική κοινωνία και τον εκκλησιαστικό κόσμο το ρεπορτάζ και οι πορνογραφικού περιεχομένου φωτογραφίες που δημοσίευσε η Espresso με πρωταγωνιστή τον ιερομόναχο Ποιμένα Ταλάντζη.

    http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/cover-story/123714/%CE%B8%CF%8D%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1

    Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος ο «άγιος πατέρας»

    Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος φέρεται να είναι ο Ποιμένας, αφού σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και πνευματικός του προϊστάμενος είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος. Ο Ποιμένας δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης και Σφακίων.

    Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστη πηγή, ο ιερομόναχος Ποιμένας όταν πήγε στη Μητρόπολη Θεσσαλιώδος, εντάχθηκε στο δυναμικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Πέτρας (Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος).

    http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/cover-story/123675/t%CE%BF-gay-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9

    Tο gay βίντεο που σοκάρει

    Παρασκευή, Νοέμβριος 22, 2013 – 08:00

    Μη χάσετε σήμερα στην «Espresso» τον ρασοφόρο τηλεσταρ σε άσεμνες στάσεις. Ο Ρασπούτιν της Παιανίας σε ερασιτεχνικό πορνό φιλμ μέσα στο κελί του στο μοναστήρι

    http://www.makeleio.gr/?p=30011
    ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΟΙΜΕΝΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΓΑΔΑ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΕΟΦΟΒΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

    Δημοσιεύθηκε: 22/11/2013 02:56

    Τίποτα δεν μένει κρυφό από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

    Μας ενημέρωσαν ότι χθες τη νύχτα γύρω στις 10.30 ο κοκκινοτρίχης απατεώνας Ποιμένας που κοροϊδεύει το κόσμο πουλώντας του φύκια για μεταξωτές κορδέλες, εθεάθη στη ΓΑΔΑ. Κατέβαινε από το αστυνομικό Μέγαρο με έναν άλλο τύπο χαρτογιακά κρατώντας κάτι κωλόχαρτα στα χέρια. Και μετά μπήκαν στο αυτοκίνητο που τους περίμενε με οδηγό. Το παίζει και ψευτοδεσπότης ο Ποιμένας, ο καταγέλαστος δήθεν ιερωμένος που τον χειροτόνησαν στην Κρήτη έναντι ανταλλαγμάτων και θέλει και οδηγό.

    Δεν το πήρε το μάθημα του πριν από μια δεκαετία όταν τον ξεμπροστιάσαμε και τον ξεφτυλίσαμε στο πανελλήνιο. Τότε που έλεγε ότι έχει στο ψευτομοναστήρι του στην Εύβοια το οστό του Αγίου Νεκταρίου. Και αντί χθες να τον πετάξουν έξω με τις κλωτσιές και με τα άρβυλα που φοράνε οι αστυνομικοί και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έχουν ορκισθεί στην προστασία και στην υπηρεσία του αδικημένου και εξαπατημένου πολίτη, τον δέχθηκαν και τον κέρασαν και καφέ. Αυτοί που το έκαναν θα πρέπει να ντρέπονται. Εαν τολμήσουν και ενοχλήσουν το ΜΑΚΕΛΕΙΟ θα τους καταγγείλουμε-πέραν των άλλων- και για παράβαση καθήκοντος που δέχονται να συνομιλούν με απατεώνες που τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη που δεν έχει στον ήλιο μοίρα.

    Το θέμα δεν ξέρουμε εάν έχουν καταλάβει αλλά είναι πολύ σοβαρό. Από τη μία είναι η αποκάλυψη και το ξεμπρόστιασμα και από την άλλη το ψέμα και οι αγύρτες.

    Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

    Όσο για σένα Ποιμένα Γεώργιε Ταλάντζη, φίλε και μάρτυρα υπεράσπισης του καταδικασμένου παιδεραστή Θεόκλητου Ρένεση που έχει φάει 25 χρόνια φυλακή γιατί ασελγούσε σε άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και του Ιάκωβου Γιοσάκη(άλλο κελεπούρι αυτό)οι αποκαλύψεις θα συνεχισθούν.

    Πρέπει να κάνεις πολλές προσευχές στο Θεό για να σε λυπηθεί αλλά φοβόμαστε ότι τώρα δεν θα σε ακούσει γιατί τον έχεις προδόσει και ξεφτυλίσει πολλές φορές.

  6. Ο/Η Mητροπολίτης Ντωντώ λέει:

    http://www.makeleio.gr/?p=30271

    Πρόβα «νυφικού» για πασίγνωστο Αρχιμανδρίτη της Πελοποννήσου – Δείτε πως κατάντησαν την εκκλησία οι αθεόφοβοι! (φωτο ντοκουμέντο)

    Δημοσιεύθηκε: 22/11/2013 21:35

    Ανοίξαμε τις πύλες τις κολάσεως και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους ξεβρακώσουμε όλους! Στην αποκλειστική φωτογραφία του makeleio.gr ο εικονιζόμενος/η είναι πασίγνωστος Αρχιμανδρίτης της Πελοποννήσου και μάλιστα βρίσκεται κοντά σε πολύ γνωστό Μητροπολίτη, ιδιαίτερα σοβαρό και αυστηρό άνθρωπο του Θεού, ο οποίος όμως δυστυχώς αγνοεί τις δράσεις και τις προσωπικές … φαντασιώσεις του νεαρού!

    Να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος/η είναι επίσης και Πνευματικό Παιδί του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου συνεπώς υπάγεται στο Νέο ημερολόγιο και δεν είναι Παλαιοημερολογίτης!

    Η αποκλειστική φωτογραφία είναι τραβηγμένη από ένα «πάρτι» μεταξύ φίλων που αποφάσισαν να βάλουν ο καθένας από μια στολή! Ο Αρχι – νυμφευόμενος που σημειωτέον πληρώνεται με 1000 ευρώ μισθό, αποφάσισε να ρίξει επάνω του το πέπλο της «παρθένας», να βάλει κατακόκκινο κραγιόν (της μη παρθένας) και να βάψει τα μάτια του (τα οποία κρύψαμε προς το παρών) με μωβ σκιά και βλεφαρίδα κάγκελο!

    Το makeleio.gr που διαθέτει και άλλα ντοκουμέντα από τη νύφη του Μοριά, υποσχέθηκε, μετά την υπόθεση του Ποιμένα που πείρε τεράστιες διαστάσεις μετά τις αποκαλύψεις μας, πως θα ανοίξει τις πύλες τις κολάσεως και θα τηρήσει την υπόσχεσή του!

    Και αν ο «πάτερ» – νύφη έχει κανένα πρόβλημα δεν έχει παρά… να μας πάρει τηλέφωνο να του δώσουμε τον λόγο… Να δούμε τι έχει να πει για το ξυρισμένο φρύδι και τα ξεφτιλίκια του! Έρχονται πολύ δυσάρεστα νέα…

  7. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

    Tι θέλει να πει το Makeleio;
    «Να επισημάνουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι του Ιερώνυμου, το 70-80% των άγαμων κληρικών είναι όπως βλέπετε…Το σηκώνουν το ράσο!»

    http://www.makeleio.gr/?p=30492

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΚΕLEIO: NEEΣ ΦΩΤΟ ΤΗΣ “ΝΥΦΟΥΛΑΣ” ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ. ΟΙ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ ΡΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ…ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

    Δημοσιεύθηκε: 23/11/2013 15:34

    Comments: 5

    Σας υποσχεθήκαμε ότι θα ανοίξουμε τις πύλες της κολάσεως και το κάνουμε…Χθες σας παρουσιάσαμε τον πασίγνωστο Αρχιμανδρίτη της Πελοποννήσου με νυφικό! Σήμερα τον βλέπετε με γούνα, στρας και μάσκαρα!

    Τον βλέπετε “περιποιημένο” με το ανάλογο μακιγιάζ άλλωστε που αρμόζει σε ένα τέτοιο ντύσιμο. Γιατί πως να το κάνουμε; Η γούνα θέλει και το μέικ – απ και τα στρασάκια στα μάτια και τις ανάλογες σκιές να φωτίζουν το πρόσωπο και τις γωνίες. Μεγάλο ατού όμως για να αναδειχτεί το ντύσιμο είναι και η μάσκαρα με την ψεύτικη βλεφαρίδα! Αμ το βγαλμένο φρύδι με το μολύβι που το πας! Αυτό είναι που αναδεικνύει το σύνολο! Όλα στην εντέλεια λοιπόν!Καμία ατέλεια…

    Χθες τον θαυμάσατε με νυφικό και σήμερα το makeleio.gr σας τον “προσφέρει” με γούνα…

    Να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος/η είναι επίσης και Πνευματικό Παιδί του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου συνεπώς υπάγεται στο Νέο ημερολόγιο και δεν είναι Παλαιοημερολογίτης!

    Αφού λοιπόν ο Ιερώνυμος δεν αποφασίζει να ξεκινήσει την κάθαρση θα το κάνουμε ΕΜΕΙΣ! Και να σημειωθεί πως δεν κρύβουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου γιατί φοβόμαστε ή γιατί τους λυπόμαστε, αλλά γιατί δεν θέλουμε να σκανδαλίσουμε τους πιστούς πιο πολύ και επειδή αν μη τι άλλο σεβόμαστε την πίστη μας!

    Αυτές είναι οι ξεκούμπωτες ρόμπες της εκκλησίας. Θαυμάστε τους! Το makeleio.gr έχει στα συρτάρια του ακόμη πάρα πολύ υλικό από τέτοιες ρόμπες…Και θα σας το δείξουμε όλο!

    Είναι άξιοι της μοίρας τους. Την κουνάνε κανονικά την αχλαδιά και τον ξεσκονίζουν για τα καλά τον κουραμπιέ!

    Να επισημάνουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι του Ιερώνυμου, το 70-80% των άγαμων κληρικών είναι όπως βλέπετε…Το σηκώνουν το ράσο!

    Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τα γνωστά πάρτυ με στριπτιζ που κάνουν οι “άγιοι” αυτοί πατέρες της εκκλησίας μας! Ξέρετε ποια λέμε. Εκείνα με τα στριγκάκια και τους αισθησιακούς καλλιτεχνικούς χορούς!

    Μετά λοιπόν από την υπόθεση του Ποιμένα που πήρε τεράστιες διαστάσεις το makeleio.gr ανοίγει τις πύλες της κολάσεως…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Πασίγνωστα πράγματα για το περιβάλλον του κ.Ιερώνυμου, όπως και για αυτό του Χουντόδουλου.
      Γιοσάκηδες κλπ.
      Μάταιος κόπος οι αποκαλύψεις.
      Το βασίλειο της υποκρισίας κάνει το κορόιδο.

      Υπενθυμίζω:

      Αρχιμανδρίτης “ψωνιστήρι” που κάπνιζε φούμο στα chat του διαδικτύου, ψάρευε αγοράκια. Τόν κάλυπτε η Αρχιεπισκοπική αυλή (σημ.Λασκ.: του Κυριακίδη και Λαυρεντιάδη Ιερώνυμου).
      – See more at: http://www.sporeas.gr/?p=10852#sthash.85qZr7iS.dpuf

      Τίνος είναι ο Γιοσάκης
      του Χουντόδουλου ή του Ιερώνυμου;

      http://www.bbc.co.uk/greek/pressreview/story/2005/02/050201_greekpress.shtml
      Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 2005

      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τίνος είναι ο Γιοσάκης; Πόλεμος στην Εκκλησία μετά τις αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα.
      http://kiosk.in.gr/issue.asp?dtmIssueDate=1/2/2005&lngDtrId=11&lngPublicationID=7

      Όσο για τον πορνοκαλόγερο και αγύρτη ηγούμενο Ποιμένα, κληρικό της κρατικής Εκκλησίας, φερόμενο ως μοναχό της Μονής Πέτρας Καταφυγίου Καρδίτσας (Μητρ. Θεσσαλιώτιδος),
      για το μοναστήρι αυτό της Μητρόπολης Χρυσής Αυγής και σκανδάλων (Θεσσαλιώτιδος), έχουμε γράψει εδώ:

      http://omikrosnaftilos.blogspot.gr/2012/08/sex-drugs-and-theft-1.html
      Sex drugs and theft στην Επισκοπή της Χρυσής Αυγής -1 | Ροΐδη Εμμονές

      Sex drugs and theft στην Επισκοπή της Χρυσής Αυγής -2


      Sex drugs and theft στην Επισκοπή της Χρυσής Αυγής -2
      Έργα και ημέρες της Μητρόπολης Καρδίτσας και Φαρσάλων

      ……………………
      Ο Ιγκορ Κλοπόνιν, που υπηρετούσε στη Μητρόπολη Θηβών και στη συνέχεια κατέφυγε στην Καρδίτσα, πρωταγωνίστησε σε μια παράξενη ιστορία.

      Ο Ιγκορ ήταν και είναι μέλος ενός πολυεθνικού μοναστηριού, υπό τον αρχιμανδρίτη Διονύσιο Καλαμπόκα. Ενός κληρικού που επί εποχής Διόδωρου εκδιώχθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και το 2001, άγνωστο εκ μέρους τίνος, προσπάθησε να παίξει ρόλο στη διαδοχή στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων υπέρ του φυλακισμένου σήμερα χωρίς δίκη στο πατριαρχείο αρχισκανδαλοποιού πατριάρχη Ειρηναίου. Ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος έχοντας δημιουργήσει πολυεθνικά μοναστήρια (Β.Ευρώπη, ΗΠΑ και Ν.Αμερική) «πειραματίστηκε» και στην Ελλάδα. Αρχικά με την άδεια του μητροπολίτη Θηβών, που δεν ανέχτηκε τις καλόγριες «μοντέλα», και στη συνέχεια στην Καρδίτσα του Θεόκλητου όπου κατέφυγε. Απογυμνωμένος από τις δικαστικές διασυνδέσεις του πια ο Xλοπόνιν, έχασε μετά τις αποκαλύψεις τη δίκη στο Eφετείο, όπου αποδείχτηκε αντιθέτως ότι εκείνος ευθυνόταν για το τροχαίο. Μάλιστα η Παρασκευή Λέων, πρόεδρος Πρωτοδικών, κατηγορήθηκε για πλημμέλημα, επειδή έχοντας εκδικάσει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης που είχε εκδώσει η Αντωνία Ηλία για το τροχαίο ατύχημα υπέρ του οποίου είχε ταχύτατα επιδικάσει ως αποζημίωση το ασυνήθιστα μεγάλο ποσό των 480.000 ευρώ, είχε απορρίψει την αίτηση της ασφαλιστικής εταιρείας των αντιδίκων του Κλοπόνιν αν και περιόρισε στο μισό (240.000 ευρώ) το ποσό που όφειλαν να καταβάλουν άμεσα στον ιερομόναχο”. (23 Νοεμβρίου 2005 ΤΑ ΝΕΑ). Αργότερα η κα Λέων αθωώθηκε μαζί με άλλους δικαστικούς που κατηγορήθηκαν για εμπλοκές σε ιερές υποθέσεις.

      Ο Ρωσοεβραίος Ιγκόρ αμπαρώνεται στο λημέρι της αδελφότητας Καταφυγίου Καρδίτσας με «τα κλειστά στόματα» που «κρύβει το μυστικό της απάτης» με «απειλές και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στους ‘ενοχλητικούς’». Τρεις-τέσσερεις μοναχοί απωθούν τους δημοσιογράφους και «ο πατήρ Χριστόδουλος» δηλώνει: «Σε ένα λεπτό φεύγεις αλλιώς πίστεψέ με θα το μετανιώσεις» (Ν.Σεγρεδάκης, “PRESStime”, 21.11.’05). Είναι αξιοπερίεργο πως παρά τις βαριές κατηγορίες που είχε απευθύνει κατά του νυν αρχιεπισκόπου κι παρά την εμπλοκή του στο παραδικαστικό δεν δικάστηκε ποτέ από την Εκκλησία.
      …………………………….

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        @»Το makeleio.gr έχει στα συρτάρια του ακόμη πάρα πολύ υλικό από τέτοιες ρόμπες…Και θα σας το δείξουμε όλο!».

        Είναι άξιοι της μοίρας τους. Την κουνάνε κανονικά την αχλαδιά και τον ξεσκονίζουν για τα καλά τον κουραμπιέ!».

        Θα το δείξουν το υλικό ή θα γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις και δεν θα το δούμε ποτέ;
        Γιατί δεν το δείχνουν άμεσα όπως οφείλουν, αν ενδιαφέρονται για κάθαρση στην Εκκλησία;
        Προς τι οι προειδοποιήσεις;
        Λυπάμαι να πω πως αυτό το στυλ θυμίζει τον Μεγάλο Οφφικιάλιο Γρηγόρη Μιχαλόπουλο.

  8. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://www.makeleio.gr/?p=30492

    5 Comments

    Stratos 23/11/2013 at 3:55 pm Reply

    >>>> ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ…ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!>>>>

    Στέφανε Χίο ….. Τα πάρα λες !!!

    Διότι αποδεικνύετε ότι ….

    Αυτές οι νυφούλες
    Αυτές οι σιγανό παπαδιές
    ……………………….ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ !!!

    Για κοιτάξτε ρε έναν κοπρίτη του διαόλου
    Για κοιτάξτε ρε που σας λέω έναν….χαμούρη ασύδοτο

    Που το παίζει ….Αρχιμανδρίτης !!!

    Ανάθεμα σε γύφτο !
    Είχες ποτέ το θάρρος να κοιταχτείς στον καθρέφτη …να δεις τι ρόλο βαράς ?

    Άι στο διάολο απογευματιάτικα !

    Στράτος Δ

    ΥΓ

    Πριν μερικά χρόνια γνωστός Μητροπολίτης είχε καταγγείλει ότι…
    Οταν μαζεύονται ΌΛΟΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ για …συνεδρίαση !
    Και ο γραμματέας φωνάζει ένα ένα τα ονόματα για να δηλώσουν …παρών !

    ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ …….παρούσα !

    Ρε Άι στο διάολο και συγχύστηκα !

    Like(13)Dislike(0).

    ΕΛΛΗΝΑΣ 23/11/2013 at 3:46 pm Reply

    ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥΝΟΥΧΙΣΜΑ, ΜΕΤΑ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΨΗΛΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ . . . . . . .

    ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ . . . . . . !

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ! ! !

    Like(14)Dislike(0)

  9. Ο/Η Πέφτω από τα σύννεφα λέει:

    http://www.makeleio.gr/?p=29510

    Χαϊδολογήματα στους ιεροψάλτες και ιεροδιακόνους

    Την αλήθεια για το ποιόν του θα σας την πούμε εμείς, σύμφωνα με πλήθος καταγγελιών που έχουμε λάβει για τον ψευτο-αρχιμανδρίτη-κομπογιαννίτη που λένε ότι λύνει μαύρα μάγια κι έχει μαντικές ενοράσεις και ικανότητες.. «Πήγα κοντά του από νεαρή ηλικία. Είχα έλξη για την εκκλησία και τα μοναστήρια και μου άρεσε το ράσο. Αλλά έπεσα στον πιο ακατάλληλο άνθρωπο για να με μυήσει εκκλησιαστικά. Κατάλαβα ότι άλλα πράγματα ήθελε από εμένα. Ήθελε το σαρκίον μου. Με παρενοχλούσε σεξουαλικά. Με ήθελε. Κατάλαβα τι συνέβαινε και απομακρύνθηκα». Η εξομολόγηση ανήκει σε πρώην ιερωμένο που απομακρύνθηκε από τους ναούς, τους Νέους αλλά και τους Παλαιοημερολογίτες όταν κατάλαβε τι συνέβαινε. «Στη συνέχεια τον έδιωξαν τον Ποιμένα από το Πάτριο. Χάραξε τη πορεία του. Με «προστάτη» κάποιον πρώην αστυνομικό ονόματι Γελάσιο έμεναν στο Νέο Κόσμο και τη μέρα το έπαιζαν καλόγεροι σε μοναστήρι της Εύβοιας», μας λέει ο ίδιος ο πρώην κληρικός.

    Άλλος καταγγέλλων, ψάλτης στο επάγγελμα σε ναό βορείων προαστίων, αφηγείται: «Σε ανύποπτο χρόνο συναντηθήκαμε σε ιερό μέρος. Ενώπιων της κοπέλας μου δεν δίστασε να αρχίσει να μου χαϊδεύει την παλάμη πρόστυχα. Έμεινα άφωνος. Ποτέ δεν το περίμενα από ρασοφόρο».

    Κόκκαλο γαιδάρου κι όχι οστό του Αγίου Νεκταρίου

    Οι πληροφορίες που είχαμε κατά την πρώτη συνάντηση μας έλεγαν ότι στη Μονή Μυρελαίου στην Εύβοια, ο παπα-παγαπόνδης είχε στήσει φάμπρικα απάτης. Ο εικονιζόμενος «μοναχός» το 2001-2002 σύμφωνα με όσα είχαμε καταγράψει, είχε τοποθετήσει σε προθήκη δίπλα από το ιερό, ένα οστό ζώου (πιθανότατα γαιδάρου – αυτοψία δεν κάναμε) και καλούσε τους πιστούς να το προσκυνήσουν λέγοντας ότι πρόκειται για το οστό του Αγίου Νεκταρίου! Μάλιστα δίπλα υπήρχε και παγκάρι και πήγαιναν εκεί οι αφελείς πιστοί με λεωφορεία για να προσκυνήσουν το κόκκαλο του…Αγίου. Στην τηλεοπτική εκπομπή όπου και προβλήθηκε το θέμα το 2002, μοναχές από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, είχαν ζητήσει να παρέμβουν έξαλλες και είχαν καταγγείλει ότι ο εν λόγω παπάς ψεύδεται και κοροϊδεύει τον κόσμο με σκοπό το κέρδος! “Είναι απατεώνας, τα οστά του Αγίου υπάρχουν στην Αίγινα και δεν είναι τόσο μεγάλα”, ωρύονταν οι μοναχές. Στην ίδια μονή του Μυρελαίου ο Γέροντας Ποιμένας κρατούσε “δέσμιες και πέντε καλόγριες από τη Βουλγαρία”, όπως καταγγέλθηκε, οι οποίες είχαν αποκαλύψει ότι ο παπάς τους είχε κάψει τα διαβατήρια και δεν τις άφηνε να φύγουν! Οι «καλλιτεχνικές» του ανησυχίες είχαν ξεκινήσει από τότε, αφού ο ίδιος έψελνε ύμνους τους οποίους κατέγραφε σε κασέτες και τις πουλούσε στους πιστούς! Ο Γέροντας Ποιμένας στο μοναστήρι Μυρελαίου στα Σπάτα έχει στήσει το ίδιο ακριβώς σκηνικό. Με αφετηρία την οικία της ηθοποιού Μαίρη Χρονοπούλου και εκμεταλλευόμενος τις ατυχίες που κατά καιρούς έχει περάσει η ηθοποιός (ατύχημα με το αυτοκίνητο, είχε καεί με κερί κ.α) έβγαινε συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές διαφημίζοντας το μοναστήρι του!

    Η δράση του δεν σταματάει εκεί! Ο «κύριος» στο παρελθόν συγκατοικούσε στο Νέο Κόσμο με πρώην αστυνομικό του οποίου την ταυτότητα την γνωρίζουμε και ο οποίος του παρείχε “προστασία”… Μεγάλα φιντανάκια και τα δύο που ευχαρίστως θα “ξεβρακώσουμε” διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ο ψευτοδεσπότης είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση «ντιγκιντάγκα» που κοροϊδεύει τους πιστούς και αναρωτιόμαστε πως δεν έχει συλληφθεί, ή γιατί δεν έχει παρέμβει- ακόμα και αυτεπάγγελτα- εισαγγελέας για την περίπτωσή του

    Η κυρία Θώδη πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από δίπλα του, αφού στο παρελθόν υπενθυμίζουμε ότι την έχει πατήσει από άλλον ψευτοπαπά που λιγουρεύτηκε τα έσοδά της από τις εμφανίσεις της. Το ίδιο, καλό θα ήταν να κάνει και η κυρία Μαίρη Χρονοπούλου. Ο Γέροντας Ποιμένας είχε πολλά χρόνια για να μετανοήσει επειδή κορόιδευε τον κόσμο, όχι μόνο με τα «οστά» του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και με ξεματιάσματα και εξορκισμούς που λέει ότι κάνει! Ρασοφορός καταγγέλλει ότι τον Ποιμένα επισκέπτονταν η Δήμητρα Λιάνη μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου στο παρελθόν για να τον ξεματιάσει και να του δώσει ευχές!

  10. Ο/Η eklag λέει:

    [ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΣΤΑΡΙΑ!!!
    περίπτωση ντιγκιντάγκα
    Ανάθεμά σε γύφτο!]
    Όπως καθαρά φαίνεται η πλειονότητα των πολιτών είναι πια απολύτως ώριμη
    να αποδεχτεί τους gay γάμους και να ενσωματώσει τους Ρομά.
    Το μόνο που λείπει πια είναι η θεσμική κατοχύρωση
    από μια πεφωτισμένη βεβαίως ηγεσία με βουλευτές
    οι οποίοι παρά το ταπεινό τους επιμίσθιο (οχτώ μόνο χιλιάρικα),
    -με το φάσμα της πείνας και τις ηλίθιες εμμονές κάποιων
    περί δίκαιας φορολόγησης όλων να τους απειλούν-
    θα βάλουν επιτέλους τα πράγματα στην θέση τους.
    +Ευλόγησον+

  11. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: Προσκυνάμε το Ιερό Σαγόνι του Προδρόμου (με ότι έχουμε ευχαρίστηση) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  12. Παράθεμα: Απαγορεύται δια Νόμου, ο οικονομικός έλεγχος στην Εκκλησία… | Αδεως

  13. Παράθεμα: Η ΝΔ κάνει ρουσφέτια, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε μπορεί να κατεβάσει καν κοινό ψηφοδέλτιο, η εκκλησία τσιμπάει φοροαπαλλαγές, και η Ελλάδα γεμίζει φαγάδ

  14. Παράθεμα: Απαγορεύται δια Νόμου, ο οικονομικός έλεγχος στην Εκκλησία… | crockorozistas

  15. Ο/Η laskaratos λέει:

    Την ώρα που κάποια ρασοφόρα χρυσοντυμένα καθάρματα σκάνε από το φαγοπότι και φοροληστεύουν, είναι δυνατόν αυτή η είδηση να αληθεύει;

    http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/11/16.html#ixzz2lZt2oDBJ

    Πέθανε από την πείνα, ετών 16, στην Πλατεία Αμερικής!

    Παρασκευή 22.11.2013. Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ένα παληκάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες. Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες. Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο. Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε.
    ………….

    Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/11/16.html#ixzz2ldD5GHHo

  16. http://www.efsyn.gr/?p=153635

    Eφημερίδα των Συντακτών
    25/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

    Αθεόφοβοι!

    Με τροπολογία-σκάνδαλο δημιουργούν άβατο στα οικονομικά της Εκκλησίας – Απαγορεύουν στο ΣΔΟΕ και σε άλλες υπηρεσίες ελέγχους σε επιχειρήσεις της Εκκλησίας, χωρίς υπουργική έγκριση – Εξαιρούν τους ιερείς από την κινητικότητα.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Το ζουμί της υπόθεσης είναι πως ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΟΝΩΝ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ που βρίσκονται σε εξέλιξη και που θα έβγαζαν…παπάδες!
      Ορθότατα η ‘Εφ.τ.Συντακτών’ αναδεικνύει την είδηση σε πρώτο θέμα.
      ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΙΜΟ ΕΩΤΗΜΑ:
      Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

      Στο μεταξύ ενώ η άξια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελοπούλου κατέθεσε ερώτηση για τη δωρεά στρεμμάτων σε μοναστήρι του Αμβρόσιου,

      http://www.newsget.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-15-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1

      ο μαοϊκός βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου κάνει για χιλιοστή φορά το κορόιδο, ακολουθώντας την πάγια τακτικη της ΚΟΕ να κολακεύουν και οι 3 βουλευτές της την Εκκλησία.

      Οι βουλευτές της ΚΟΕ (ΣΥΡΙΖΑ) και η Εκκλησία

      • Ο/Η Eπισκέπτης λέει:

        http://xairete.blogspot.gr/2013/11/k.html

        Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

        «Kαθάρισαν» από διαθεσιμότητα οι ιερείς

        ΔΙΑΒΑΖΩ:
        25/11/13 – 12:29
        ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
        «Kαθάρισαν» από διαθεσιμότητα οι ιερείς

        Εκτός της διαθεσιμότητας (απολύσεις-μετατάξεις) θα τεθούν ιερείς και μοναχοί σύμφωνα με τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων» αφ’ότου τους έτριξε τα δόντια η Αρχιεπισκοπή.

        Με την συγκεκριμένη τροπολογία καταργούνται οι διατάξεις περί συστήματος αξιολόγησης (Ν. 4024/ 2010). Για την ακρίβεια διατηρείται το καθεστώς των ειδικών περιπτώσεων, που φυσικά δεν θα επηρεαστούν από διαθεσιμότητες και κινητικότητες.

        Την ώρα που όλοι οι κλάδοι των υπολοίπων εργαζομένων τίθενται σε καθεστώς αξιολόγησης άγνωστων τις περισσότερες φορές κριτηρίων, οι ιερείς και οι μοναχοί, δεν θα αξιολογούνται και δεν θα τίθενται σε διαθεσιμότητα.

        Όλα αυτά με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος αποφάσισε για λόγους «ανωτέρας βίας» να απεμπλέξει από τις τανάλιες της τρόικας και κυρίως των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ολόκληρο των εκκλησιαστικό ιστό της χώρας.

  17. http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/abato-sta-tameia-tis-ekklisias-tis-antas-psarra

    Άβατο στα ταμεία της εκκλησίας. Της Αντας Ψαρρά
    13:50, 25 Νοε 2013 | tvxsteam tvxs.gr/node/143932

    .. .

    Οι «διαρθρωτικές» αλλαγές καλά κρατούν, απομακρύνοντας τους μύθους περί εκσυγχρονισμού του συστήματος. Τροπολογία με την οποία ο υπουργός και μόνο θα αποφασίζει πλέον για το αν θα γίνονται «έλεγχοι στα εκκλησιαστικά ιδρύματα» εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων». H τροπολογία εξαιρεί την Εκκλησία στο σύνολό της από διαχειριστικούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίοι στο εξής θα γίνονται μόνο από τον εκάστοτε υπουργό. Αποφάσισε λοιπόν ο υπουργός Παιδείας ότι για λόγους «ανωτέρας βίας» οφείλει να απεμπλέξει από τις τανάλιες της τρόικας και κυρίως των αρμόδιων υπηρεσιών του υπ. Οικονομικών ολόκληρο τον εκκλησιαστικό ιστό της χώρας.

    Η παράγραφος 4 του αρ. 46 (Ν.590/1977) αντικαθίσταται με νέα, η οποία προβλέπει ότι «Οι διαχειριστικοί έλεγχοι από κάθε κατά νόμο αρμόδια υπηρεσία ή αρχή, είτε διενεργούνται αυτεπαγγέλτως είτε κατά παραγγελία άλλης αρχής (σ.σ. αφορά το σύνολο της Εκκλησίας, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα και τις μονές), αποφασίζονται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων. Διενεργούμενοι διαχειριστικοί έλεγχοι χωρίς τη συνδρομή των ως άνω προϋποθέσεων καταργούνται». Ακόμα καταργούνται στην ίδια «ιερή» τροπολογία οι διατάξεις περί συστήματος αξιολόγησης (Ν.4024/2010), για την ακρίβεια διατηρείται το καθεστώς των ειδικών περιπτώσεων, που φυσικά δεν θα επηρεαστούν από τα «ευτελή» ζητήματα, όπως είναι οι διαθεσιμότητες και κινητικότητες.

    Την ώρα που όλοι οι κλάδοι των υπόλοιπων εργαζομένων τίθενται σε καθεστώς αξιολόγησης αγνώστων τις περισσότερες φορές κριτηρίων, οι ιερείς και οι μοναχοί θα έχουν το ακαταλόγιστο, μια και αυτοί αξιολογούνται απ’ ευθείας από τον Υψιστο. Οσο για τους ελέγχους, που ήδη διενεργούνται ή για όσους επρόκειτο στο μέλλον να διενεργηθούν κλείνει η πόρτα έστω και για λίγες εισπράξεις του Δημοσίου. Κυρίως όμως κλείνει και η πόρτα για τη διερεύνηση υποθέσεων με διαδρομές αγνώστου προελεύσεως χρημάτων που περάσανε και θα συνεχίσουν -ως φαίνεται- να περνούν από τα ιερά ταμεία. Με τον τρόπο αυτό, τόσο οι μονές του Αγίου Ορους όσο και οι Κύπριοι αδελφοί μας τραπεζίτες και ιδιοκτήτες offshore δεν θα έχουν πλέον κανένα λόγο να ανησυχούν για τον επίγειο παράδεισο. Μόνο για τον επουράνιο!

    Σειρά… οι ιερές τροπολογίες!

    Αυτό μάλλον θα είχε στο μυαλό του και ο κύριος γενικός Α. Μπαλτάκος, όταν σύμφωνα με πληροφορίες «ξενύχτησε»» στη Βουλή μέχρι να βολευτεί με ειδική τροπολογία ο οπαδός της Χρυσής Αυγής και μητροπολίτης Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Ο συγκεκριμένος μητροπολίτης είχε στο παρελθόν επώνυμη καταγγελία για οικονομικές «ενισχύσεις» με περιουσίες του ποιμνίου του. Θυμίζουμε την περίπτωση της τ. υφυπουργού Ελένης Κούρκουλα (αδελφής του υφυπουργού Εξωτερικών) που είχε κατονομάσει τον Αμβρόσιο για παρόμοιο ζήτημα συγγενικού της προσώπου.

    Η υπό ψήφιση τροπολογία για τον διαχειριστικό έλεγχο «επισφραγίζει» και την τροπολογία-προσφορά στο έργο του «καθαρόαιμου» μητροπολίτη Αμβρόσιου, δίνοντάς του προίκα δασώδη δημόσια γη του Δήμου Αιγιαλείας για 30 χρόνια, χωρίς καμιά εγγύηση ή προϋπόθεση και κυρίως χωρίς τη θέληση των δημοτών («Εφ.Συν.», 21.11.2013). Ισως τώρα που κόπηκε η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής να αναλαμβάνει να τη συνδράμει οικονομικά (εκτός από τους ανώνυμους επιχειρηματίες καλής θελήσεως) και μια μερίδα της Εκκλησίας.

    Στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή (20/11/2013) ο υφυπουργός Σ. Κεδίκογλου δικαιολόγησε τη «βατοπεδινή» τροπολογία, λέγοντας ότι «η παραχώρηση για χρήση της έκτασης των μαθητικών κατασκηνώσεων Βερίνου με τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του, στην Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου Αχαΐας» γίνεται «για την εν γένει λειτουργία και εξυπηρέτηση των αναγκών της αδελφότητας (!) και των προσκυνητών της». Απέδωσε δε την «παραχώρηση» στο γεγονός ότι: «Από πληροφόρηση που έχω, κάποια στιγμή τα παιδιά έπαθαν μία ομαδική δηλητηρίαση και αυτές οι κατασκηνώσεις εγκαταλείφθηκαν».

    Στον εξωφρενικό ισχυρισμό του κ. Κεδίκογλου απάντησε αναλυτικά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, τονίζοντας ότι ακόμα κι ένα σπίτι νοικιάζεται με μισθωτήριο, ενώ εδώ παραχωρείται ολόκληρη έκταση για 30 χρόνια χωρίς όρους με πέντε αράδες διάταξη, χωρίς ολοκληρωμένη σύμβαση με όρους και προϋποθέσεις και με αντίθετη απόφαση (ομόφωνη) του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δεν θα γίνει ποτέ διαχειριστικός έλεγχος.
    Οχι ένας, αλλά 5 υπουργοί υπέγραψαν και τις δύο τροπολογίες χωρίς δεύτερη κουβέντα, με τη μια να έχει ήδη ψηφιστεί.

    Οσο για τους διαχειριστικούς ελέγχους, που έπρεπε να γίνουν κυρίως σε μονές και εκκλησίες οπαδούς του real estate, όπως π.χ. Βατοπέδι, Μονή Αγ. Λαύρας, Μονή Τοπλού, ιδρύματα της Εκκλησίας και λοιπά ιερά περιουσιολόγια, αρμόδιος θα είναι ο κ. Αρβανιτόπουλος, μόλις ολοκληρώσει τις αξιολογήσεις των διοικητικών στα ΑΕΙ.

    Εφημερίδα των Συντακτών

  18. Ο/Η Ρόζα λέει:

    http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82
    Ιερείς και μοναχοί εκτός διαθεσιμότητας

    Με «ιερή» τροπολογία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

    25/11/2013

  19. Ο/Η Antifa2 λέει:

    O παπάς στηρίζει το μαχαιροβγάλτη

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=342404
    Ελευθεροτυπία, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

    Διαμαρτυρία στο Φάληρο για τη Χρυσή Αυγή

    Δεκατρείς ημέρες μετά, κι ενώ ο Φ., ο 17χρονος μαθητής από το Φάληρο βρίσκεται ακόμα σε σοκ, με ανοιχτές πληγές, έπειτα από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε έξω από το σχολείο του, έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός υπεράσπισης του δράστη, ο οποίος φαίνεται πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.
    «Είναι καλό παιδί, από καλή οικογένεια και έρχεται συχνά στην εκκλησία για να εξομολογηθεί» λέγεται πως κατέθεσε ένας παπάς από εκκλησία του Φαλήρου, προσπαθώντας να υποστηρίξει τον δράστη. «Θα τη γλιτώσει, γιατί είναι γιος αστυνομικού», υποστηρίζουν γείτονες του θύματος, οι οποίοι σοκαρισμένοι αντίκρισαν τον νεαρό μαθητή της Β’ Λυκείου να επιστρέφει με τους γονείς του από το Ιατρικό Κέντρο Φαλήρου, όπου στις 28 Ιανουρίου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διπλή μαχαιριά στο λαιμό και να γίνει συρραφή της μύτης του. Αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, μαθητές, αντιεξουσιαστές και κάτοικοι του Φαλήρου έχουν δώσει ραντεβού στον Φλοίσβο, απαντώντας στη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, με μια συγκέντρωση- πορεία διαμαρτυρίας κατά της φασιστικής βίας.

  20. Παράθεμα: Ιερείς και μοναχοί εκτός διαθεσιμότητος (Εύγεν, Άγιος ο Σαμαράς!!!) | ο Χριστιανός Ορθόδοξος

  21. Ο/Η Left and Liberal λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=29581

    26 Νοεμβρίου 2013 ΣΔΟΕ Εκκλησία Σχόλια Λίνα Παπαδάκη Λίνα Παπαδάκη

    Πάει το ΣΔΟΕ στον Θεό;

    Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου, δέκα φορές μεγαλύτερο σε οικονομικό μέγεθος από το σκάνδαλο Κοσκωτά, που πλήγωσε την ελληνική κοινωνία, είχαν εμπλοκή μοναχοί κι ενέπλεξαν υπαλλήλους, δικαστή, υπαλλήλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους». Έτσι χαρακτήρισε στην αγόρευσή του την υπόθεση του Βατοπεδίου ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Φλωρίδης, στο Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής. Ήταν Δεκέμβριος του 2011.

    Δύο χρόνια μετά, με τη συσσωρευμένη σοφία από τις υποθέσεις κυρίως Βατοπεδίου και Τοπλού, η Πολιτεία αποφάσισε να θωρακιστεί. Από τον κίνδυνο να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσει για μια ακόμα φορά ότι στις ίδιες ή σε άλλες μονές, σε εκκλησίες και εκκλησιαστικά ιδρύματα εξυφαίνονται νέα σκάνδαλα. Πώς; Με τον απλούστερο των τρόπων. «Όταν σου λέω πορτοκάλι θα κρύβεσαι».

    Του ελέγχου θα προηγείται η ειδοποίηση και αυτής η κοινή υπουργική απόφαση. Δύο υπουργοί, Οικονομικών και Παιδείας θα εγκρίνουν εκ προοιμίου τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για τη οικονομική δραστηριότητα των θείων ιδρυμάτων. Μόνο εκεί και πουθενά αλλού. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις διαχειριστικών ελέγχων το ΣΔΟΕ είναι Ανεξάρτητη Αρχή – ακόμα και τις υπηρεσίες του Υπουργείου του κ. Αρβανιτόπουλου μπορεί να ελέγξει. Στην Εκκλησία όμως δεν μπορεί αν πριν δεν ηχήσουν οι καμπάνες.

    Άλλωστε οι ρασοφόροι λογοδοτούν απευθείας στον Ύψιστο. Η ελληνική Δεξιά ήταν πάντα ήσυχη από αυτήν την άποψη. Γνωρίζει ότι το άγρυπνο βλέμμα Του και όχι το ΣΔΟΕ είναι που ελέγχει τους εκπροσώπους Του στη Γη, επομένως δεν έχει να σκοτίζεται το κράτος για την εντιμότητά τους. Μόνο φροντίζει να μην ταλαιπωρεί τον Πανάγαθο να τους ψάχνει δεξιά – αριστερά. Γι’ αυτό εξαίρεσε και τους παπάδες από την κινητικότητα.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Θα επιμένω να ρωτάω.
      Οι σκερβελέδες του ΣΥΡΙΖΑ ούτε μια τουφεκιά για τον κατάπτυστο νόμο που βάζει φραγή στο ΣΔΟΕ και κουκουλώνε τα καθημερινά Βατοπέδια;
      Έστω για ξεκάρφωμα.
      Ο κ.Τσίπρας τραβάει το ΣΥΡΙΖΑ από τη μύτη;
      ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 71;
      Ο φωνακλάς ο Τατσόπουλος;
      Δηλαδή θα πρέπει να γράψουμε άρθρο στα γερμανικά και να απευθυνθούμε στην τρόικα;
      Σαν το Τζήμερο;
      Για να μας λένε μετά προδότες και καρφιά;

      Και η παραχώρηση στο μοναστήρι του Χρυσαυγίτη Αμβρόσιου;
      «Χωρίς καμιά εγγύηση ή προϋπόθεση και κυρίως χωρίς τη θέληση των δημοτών».
      Θα ξεπεραστεί από το ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου;

  22. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    Αποσύρει η κυβέρνηση την »ευεργετική» τροπολογία για την Εκκλησία!

    Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013
    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 22.47
    Αποσύρει η κυβέρνηση την »ευεργετική» τροπολογία για την Εκκλησία!

  23. Παράθεμα: Η επιφοίτηση του ΣΥΡΙΖΑ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  24. Παράθεμα: (Όπου το Κράξιμο πιάνει τόπο) Απόσυρση τροπολογίας που εμπόδιζε διαχειριστικούς ελέγχους στην Εκκλησία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.