O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κολακεύει τη Χ.Α.

Κακοφωνίες και σιωπές της Αριστεράς

Αρχιμανδρίτης της Μ.Ν.Σμύρνης, παρά τοις Παναγιώταρω και Κασιδιάρη: «Στο μήνυμα συμπαράστασης του ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό στην Τ.Ο. Ν.Προαστίων στον Άλιμο, απάντησε με θέρμη ο εκπρόσωπος Τύπου. Ο ιερέας προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους της Χ.Α. να συνεχίσουν τον Αγώνα για την Πατρίδα, την Θρησκεία και τα Ιδανικά μας κόντρα στην κρίση αξιών που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία» (Χ.Α., ανακοίνωση 30.10.2012). Κανείς δεν έχει ζητήσει να καθαιρεθεί ή έστω να μπει σε διαθεσιμότητα ο έμμισθος κρατικός ιερέας.

Αρχιμανδρίτης της Μ.Ν.Σμύρνης, παρά τοις Παναγιώταρω και Κασιδιάρη: «Στο μήνυμα συμπαράστασης του ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό στην Τ.Ο. Ν.Προαστίων στον Άλιμο, απάντησε με θέρμη ο εκπρόσωπος Τύπου. Ο ιερέας προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους της Χ.Α. να συνεχίσουν τον Αγώνα για την Πατρίδα, την Θρησκεία και τα Ιδανικά μας κόντρα στην κρίση αξιών που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία» (Χ.Α., ανακοίνωση 30.10.2012). Κανείς δεν έχει ζητήσει να καθαιρεθεί ή έστω να μπει σε διαθεσιμότητα ο έμμισθος κρατικός ιερέας.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, πρόσθεσε άλλο ένα ατόπημα στην πολιτική του καριέρα:
——«Συμφωνώ με τη Χ.Α. στο να διωχθούν οι παράνομοι αλλοδαποί (22.9.2013). ‘Παρείσακτους’ χαρακτήρισε τους παράνομους αλλοδαπούς ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος λέγοντας ότι συμφωνεί με τη Χ.Α. στο ότι πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους. Ο αρχιεπίσκοπος,  ερωτώμενος για τα θετικά σχόλια που είχε κάνει για το παράρτημα της Χ.Α. στην Κύπρο (ΕΛΑΜ) ανέφερε πως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν λαϊκισμό και να τον κατηγορήσουν. «Τότε που εμφανίστηκαν αυτά τα παιδιά, (χρυσαυγίτες) τα κάλεσα και ήρθαν στην Αρχιεπισκοπή και είδα αρκετά θετικά στοιχεία, όπως και αρνητικά. Και τους είπα, ότι με τα αρνητικά στοιχεία δεν συμφωνώ. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και πρέπει να είναι δημοκρατικοί πολίτες και ο τόπος αυτός έχει τόσα προβλήματα που δεν πρέπει να του επισωρεύσουμε άλλα προβλήματα», είπε. «Συμφωνούσα μαζί τους στο ότι ήθελαν να διωχθούν οι παράνομοι», πρόσθεσε. «Μάλιστα με ρώτησαν τότε τι λέει το Ευαγγέλιο και είπα το Ευαγγέλιο λέει να αγαπούμε. Τους αγαπούμε αυτούς τους παρείσακτους, αυτούς τους παράνομους που ήρθαν, αλλά να πάνε στην πατρίδα τους», είπε ακόμη ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου. «Δεν είναι ρατσιστικό αυτό, πεινά ο λαός μας, δεν θα έχουμε άλλους αφού ο λαός μας έχει ανάγκη, να παν στη δική τους πατρίδα, και να αναλάβουν την υποχρέωση οι συμπατριώτες τους, η κυβέρνησή τους και όχι η δική μας η κυβέρνηση», επισήμανε. Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε, επίσης, πως δεν έχει καμία σχέση με τα παιδιά αυτά, και πως είναι τουλάχιστον δύο χρόνια που δεν ήρθε κοντά τους. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως εκεί που ορθοφωνούν, θα τους υποστηρίζει και εκεί που δεν θα ορθοφωνούν θα τους υποδεικνύει ότι αυτό που πάνε να κάνουν δεν είναι σωστό. Στην Κύπρο, είπε, θέλουμε να διατηρηθεί η πλουραλιστική δημοκρατία. «Έχουμε δημοκρατία και πρέπει να την περιφρουρήσουμε και δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει», σημείωσε».
——Το στοιχειωδέστερο ερώτημα που όφειλε να του απευθύνει δημόσια η Αριστερά Ελλάδας και Κύπρου, είναι αν ο Αρχιερέας του Όσιρι στην Αίγυπτο θα έπρεπε να είχε ζητήσει την εκδίωξη από τη γη του Νείλου των λαθρομεταναστών Μαρίας της Ναζαρέτ, του Ιωσήφ και του βρέφους τους και ποιους τέλος πάντων εννοεί με τον όρο «ξένους» ο Χριστός, των οποίων την προστασία ζητά αυστηρά από τους πιστούς του; Μήπως τους πλούσιους τουρίστες; Όμως η ελλαδική Αριστερά έκανε, όπως το συνηθίζει, το κορόιδο.
——Λίγο πριν όμως, ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, με αφορμή τις εξαγγελίες του κ.Χρυσόστομου, μετά τη χρεοκοπία, για δήθεν δωρεά της εκκλησιαστικής περιουσίας στο Κράτος, τον ξεμπρόστιασε: «Πόσα εκατομμύρια έχει η Εκκλησία; ….. είπατε πως θα θέσετε την περιουσία της Εκκλησίας στη διάθεση του κράτους. Υπόσχεση που δεν τηρήθηκε, ενώ στο μεσοδιάστημα εξαγγείλατε πως σας έδωσε ο προεδρικός συμπέθερος τρία εκατομμύρια για να τα διαθέσετε στα κοινωνικά παντοπωλεία και για την αποκατάσταση του μοναστηριού του Αποστόλου Αντρέα. Έπειτα, δηλώσατε τόσο εσείς όσο και ο πρόεδρος πως εκκλησιαστική γη θα διατεθεί σε άνεργους για σκοπούς γεωργικών δραστηριοτήτων. Πράγμα που στην πράξη αποδεικνύεται ανέφικτο, αφού όσοι επικοινώνησαν με την αρχιεπισκοπή έμαθαν πως η γη είναι ενοικιασμένη και στο παρόν στάδιο δεν μπορεί να διατεθεί …..Μακαριότατε, με όλο το σέβας, έχετε καταντήσει σαν τον βοσκό τον ψεύτη. Από την εποχή των επενδύσεων μαϊμού του Κατάρ (θυμάστε; τότε που θέλατε να κατεδαφίσετε και την τεχνική σχολή για να μεγαλώσει το οικόπεδο που θα δίναμε στους Καταρινούς) έχετε εξαγγείλει τόσα πολλά που εκτός από τις γριούλες που σταυροκοπούνται όταν περνάνε έξω από εκκλησία, κανείς δεν σας πιστεύει πιαΑν θέλετε να προσφέρετε κάποια υπηρεσία στο κράτος, πληρώστε τους φόρους που οφείλει η Εκκλησία και άστε τα λόγια» (Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου-8.5.2013).
——Υποκρίθηκαν όμως πως τον πίστεψαν, εκτός από τις γριούλες του «Φιλελευθερου», ο ναζιστικός «Στόχος» (21.3.2013)  και ένας εν αμαρτίαις γηράσας, περιοδεύων μεταξύ Αριστεράς και ΠΑΣΟΚ, εγωκεντρικός πολιτικός, που δεν λέει να αποσυρθεί, ούτε να διαλύσει την ανύπαρκτη προσωπική «συνιστώσα» του, που αποπνέει αδιαφάνεια στη λειτουργία της και όχι «άμεση Δημοκρατία». Είχαμε έγκαιρα και επανειλημμένα επισημάνει, μεταξύ πολλών, πάρα πολλών και πολύ μεγάλων, άλλων ατοπημάτων του, την τάση του κ.Γλέζου, να προσεγγίζει υστερόβουλα και την εκκλησιαστική Ακροδεξιά, προδίδοντας ακόμη και εκτελεσμένους ιερείς συντρόφους και συναγωνιστές του. O κ.Γλέζος, «πιστεύει» στη «φιλανθρωπία» της Εκκλησίας, λες και έχει έλθει από άλλο Γαλαξία: «Συγχαίρω τον κ.Χρυσόστομο για την απόφασή του να θέσει την περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας στη διάθεση του Κράτους». Κάτι τέτοιο βέβαια συνέβη μόνο στη θεατρική παράσταση Γλέζου.
——Το ποιος είναι ο κ.  Χρυσόστομος είναι πασίγνωστο, o κ.Γλέζος που δεν φείδεται επαίνων για δεσποτάδες, προκειμένου να χτίσει το υπερκομματικό πατριωτικό προφίλ του, το ξέρει πολύ καλά. Να σημειώσω εδώ πως τον κ.Χρυσόστομο  τον έχει καταγγείλει και το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΑΚΕΛ, που έχει δεχθεί τις ανάρμοστες πολιτικές επιθέσεις του.
——Ο κ.Γλέζος  άλλωστε έχει ρίξει κι αυτός ένα κουβαδάκι νερό στο μύλο της ξενοφοβικής υστερίας, καρφώνοντας το ΣΥΡΙΖΑ το Μάη του 2011 στην εφημερίδα «δημοκρατία»(!), η οποία διακινεί και τη «θεωρία των δυο άκρων»,:
——«Αυτά που λέω δεν τα λέει! Η αριστερά παίρνει άκριτα το μέρος των μεταναστών χωρίς να καταδικάζει τις μαφίες που δρουν μέσα στους μετανάστες, και δεν ξεκαθαρίζει το θέμα» (sic).
——Τώρα ο κ.Γλέζος κάνει το κορόιδο για τον ελεήμονα Αρχιεπίσκοπό του, κάνει πως δεν άκουσε, πως δεν είδε, ότι αυτός που τον παίνευε αποδείχτηκε ψεύτης, εξηνταβελόνης και ολίγον Χρυσαυγίτης. Έχει εύκολες τις κολακείες στους δεσποτάδες και πολύ δύσκολη την κριτική σε αυτούς αλλά και στον εαυτό του, όταν αποδεικνύεται το λιγότερο επικίνδυνα εύπιστος. Μήπως όμως τον επικρίνει κανείς; Η ομερτά είναι θεσμός στην Ελλάδα. Μεταφέρω λοιπόν, αφού η δήλωση Χρυσόστομου πέρασε στην Ελλάδα ασχολίαστη, τις αντιδράσεις ενός δημοκρατικού κυπριακού ιστότοπου, στις ασχήμιες του χρυσοκάνθαρου “Απόστολου του Χριστού”: (23.9.2013): «Πολιτική απονομιμοποίηση του Αρχιεπισκόπου, τώρα! Οι πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τις οποίες επιχειρεί να εξωραΐσει τον θανάσιμο για τη Δημοκρατία (και τους πολίτες ατομικά) κίνδυνο του δίδυμου νεοναζιστικού μορφώματος σε Ελλάδα και Κύπρο, δεν γίνεται να περάσουν δίχως αντίδραση….Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αξιωματούχους της κυβέρνησης και τα στελέχη των πολιτικών κομμάτων να απέχουν από κάθε Λειτουργία, κοινωνική εκδήλωση και συνάντηση στην οποία γνωρίζουν ότι θα παρευρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος. Καλούμε τους δημοσιογράφους και τα Μ.Μ.Ε. να σταματήσουν να καλύπτουν τις δημόσιες παρεμβάσεις του μέσω ειδησεογραφικών ρεπορτάζ ή συνεντεύξεων. Ας δείξουμε όλοι τόλμη και πολιτική υπευθυνότητα πριν να είναι πολύ αργά».
——Ο κ.Γλέζος δυστυχώς δεν ασχημονεί μόνος στο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή ο κ.Τσίπρας και το περιβάλλον του διακινούν με επιμονή ΚΑΙ το μύθο, ότι η Εκκλησία και ο κ.Ιερώνυμος που ευλόγησε το Φύρερ στη Βουλή (στον πρόσφατο αγιασμό ο εκπρόσωπός του, μητροπολίτης Καρυστίας, ντράπηκε, τώρα που δεν μπορεί να κάνει τον ανήξερο, να «αγιάσει» τη Χ.Α.), έχει καταδικάσει τους χιτλερικούς, παραθέτω τις υποτιθέμενες καταδίκες κι ας κρίνει κάθε άνθρωπος με σώες τις φρένες του, αν αυτοί οι χλιαροί και αόριστοι χρησμοί της ρασοφόρας Πυθίας αντιστοιχούν στοιχειωδώς στην ανατριχιαστική κακουργηματική δράση αυτής της συμμορίας, την οποία ακόμη και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Εκκλησία αρνείται επίμονα να την κατονομάσει και να την καταδικάσει:

  1. «Καταδικάζει κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται» (από τα δυο άκρα;) σήμερα, μετά τον ορυμαγδό των γεγονότων η Διαρκής Ι. Σύνοδος (11.10.2013) συλλυπούμενη την οικογένεια του διασημότερου θύματος. Οι Πακιστανοί δολοφονημένοι δεν είχαν οικογένεια; Οι κατακρεουργημένοι αλλοδαποί που έχασαν το νεφρό τους ή το μάτι τους, αυτοί που βασανίστηκαν δεμένοι χειροπόδαρα και απελαύνονται δεν είναι άνθρωποι; Αυτοί που κατάγγελλαν και τρομοκρατούνταν από την Αστυνομία, αυτοί που οι προσφυγές τους στη Δικαιοσύνη  δεν εκδικάζονταν, δεν είναι παιδιά του Θεού; και…
  2. ο κ.Ιερώνυμος δήλωνε πέρσι (30.10.2012): «Η Εκκλησία αγαπά όλους τους ανθρώπους, και μαύρους και άσπρους και μη χριστιανούς. Όλους τους ανθρώπους. Και δεύτερον πορεύεται στο δρόμο της και δεν χρειάζεται προστάτες». Όσο για την Εκκλησία, η Σύνοδος της Ιεραρχίας δεν αποδοκίμασε ποτέ τη Χ.Α. κι ας λέει ψέματα ο κ.Τσίπρας για χάρη της στην Κροατία.
  3. Για τους 9 από τους πάνω από 100 επισκόπους, που υποτίθεται ότι καταδίκασαν τη Χ.Α. (κάποιοι την ίδια στιγμή που ιερείς τους ευλογούσαν τα άντρα της ανομίας, τα οπλοστάσια των φονιάδων, δυο από αυτούς μέσω της θεωρίας των δυο άκρων, ένας δικαιολογώντας τους ψηφοφόρους της), για το παρελθόν του «αντιρατσιστή» Αγίου Σιατίστης, για τις ανοησίες του «αντιναζιστή» αγίου Μεσσηνίας, για τα έπη του Αγίου Φθιώτιδος, έχουμε γράψει αναλυτικά και τα άρθρα υπάρχουν στο Διαδίκτυο.

Αγαπά λοιπόν τους «ξένους αδελφούς του Χριστού» η Εκκλησία; Με ποιό τρόπο τους έχει προστατεύσει από τη μερίδα των πιστών της που τους καταδιώκει ανηλεώς; Πότε κάλεσε την πλειοψηφία των «αδιάφορων» να τους συνδράμουν; Πότε καταδίκασε ή έστω επισήμανε την εγκληματική αδιαφορία για την τύχη τους ή ακόμη και τη συνενοχή της Πολιτείας και των οργάνων της στα παθήματα τους; Πότε και σε ποιό θύμα της Χ.Α.  έδωσε άσυλο; Η αλήθεια είναι πως τους εποδοκίμασε ευλογώντας με δεκάδες ιερείς της τα ορμητήριά των Νεοναζί, με υποστηρικτικές δηλώσεις κληρικών της, με ψηφοθηρική συστράτευση Αγιορειτών πνευματικών, με οικονομική ενίσχυση μητροπολιτών, σωπαίνοντας για την εγκληματική τους δράση και μη καταδικάζοντας παλιότερα το Σεραφείμ Πειραιώς και ούτε και τώρα τους Χρυσόστομο, Αμβρόσιο και Ανδρέα (της Κόνιτσας), που νομιμοποιούν τη Χ.Α.  με δημόσιους επαίνους.

YΓ1
«Καθημερινή»: «Αντιδράσεις στα social media από τη στήριξη Αρχιεπισκόπου στη ΧΑ».

ΥΓ2

Η Εκκλησία «καταδικάζει τη βία (όπως και η ΝΔ) και αγαπά όλους τους ανθρώπους», κάνοντας εκκωφαντικά το κορόιδο:

http://www.unhcr.gr/1againstracism/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/?doing_wp_cron=1365075946.0670349597930908203125

«Παιδιά από το Αφγανιστάν καταγγέλλουν βασανιστήρια στην Ελλάδα» (tvxs, 4.4.2013: «Κείμενο με συγκλονιστικές μαρτυρίες το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες»)

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

37 Responses to O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κολακεύει τη Χ.Α.

  1. Ο/Η Παφίτης λέει:

    H EΔΟΝ, η δική μας ΚΝΕ ή Ν.ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι οι ιερείς σε σας στην Ελλάδα καταδικάζουν τη Χ.Α.
    Τελικά η Αριστερά δε μπορεί να πει την ωμή αλήθεια

    Ανακοίνωση Κ.Σ. ΕΔΟΝ για τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου και

    τη δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου

    Την ώρα που σύσσωμος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί συγκλονισμένος τα τεκταινόμενα γύρω από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, ο δικός μας Προκαθήμενος της Εκκλησίας δίνει άλλοθι στο άθλιο αυτό μόρφωμα αναφερόμενος «στα θετικά τους στοιχεία».

    Την ώρα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι ιερείς στην Ελλάδα καταδικάζουν τη δράση της Χρυσής Αυγής, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συναγελάζεται μαζί με το εδώ παράρτημα τους δίνοντας τους φωνή και υπόσταση δηλώνοντας ότι «θα τους υποστηρίζει εκεί που ορθοφωνούν». Την ώρα που –έστω και αργά– η Ελληνική Κυβέρνηση επεξεργάζεται τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την επικίνδυνη Χρυσή Αυγή, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα με τις δηλώσεις του.

    Αποτελεί ντροπή για τον ίδιο, αλλά και για τη χώρα μας, ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας να φιγουράρει στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ως «η ελάχιστη εξαίρεση του κλήρου». Εύλογο δε, είναι το ερώτημα για το ποια σχέση μπορεί να έχει η βίαιη δράση μιας νεοναζιστικής οργάνωσης όπως η Χρυσή Αυγή με το σχήμα το οποίο εκπροσωπεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

    Οι μέχρι σήμερα δηλώσεις του Προκαθήμενου της Εκκλησίας γύρω από τα επενδυτικά και χρηματοπιστωτικά θέματα, άγγιζαν τα όρια της γραφικότητας. Ωστόσο, οι νέες του δηλώσεις γύρω από το θέμα της ανόδου της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, καθώς και τα θέματα μεταναστών, είναι επικίνδυνες. Παρόμοιες επικίνδυνες θέσεις, πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός.

    Εμείς επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι, θα αντισταθούμε σε κάθε τι νεοφασιστικό το οποίο θα αποπειραθεί να μολύνει την κοινωνία μας. Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, τον αφήνουμε στην κρίση του κάθε δημοκρατικού ανθρώπου!

    Ως ΕΔΟΝ, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πρωτοβουλία καλώντας όλες τις Οργανώσεις Νεολαίας, φοιτητικές παρατάξεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις, σ’ ένα πλατύ αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό μέτωπο καταδικάζοντας αυτές τις φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές οργανώσεις στην Κύπρο.

    Κ.Σ. ΕΔΟΝ

    25/09/2013

  2. Ο/Η Xρυσαυγίτης Ψυχίατρος λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/44829/%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ad%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bd%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf.html

    Χρυσαυγίτες έπαιρναν απαλλαγή από το στρατό με χαρτί ψυχιάτρου

    Μπορεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής να πουλάν πατριωτισμό φορώντας στρατιωτικά παντελόνια και άρβυλα και δείχνοντας τα φουσκωμένα τους μπράτσα, η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Σύμφωνα με το Βηματοδότη, χρυσαυγίτες φέρονται να απαλλάχθηκαν από το στρατό με Ι-5, με χαρτί ψυχιάτρου και ιατρικές γνωματεύσεις.

    Πρόκειται για μέλη της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα, τη Χαλκίδα και την Κόρινθο, κυρίως όσους συμμετείχαν στα τάγματα εφόδου. Ορισμένοι κατάφεραν με χαρτί ψυχιάτρου να βγουν… ψυχασθενείς ή ότι πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ άλλοι βγήκαν Ι-5, πάλι με ιατρικές γνωματεύσεις.

    Η ανακάλυψη αυτή έγινε κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε το ΓΕΕΘΑ, το οποίο τώρα καλεί όλους αυτούς που είναι ανυπότακτοι και φυγόστρατοι να περάσουν και πάλι από ιατρικές εξετάσεις.

    Σε περίπτωση μάλιστα που διαπιστωθεί ότι είπαν ψέματα, τότε όχι μόνο θα στρατευθούν πάραυτα αλλά θα ασκηθεί και ποινική δίωξη εναντίον τους, όπως θα ασκηθεί ποινική δίωξη και εναντίον όσων χορήγησαν τέτοια ιατρικά πιστοποιητικά-μαϊμού.

  3. Ο/Η Αντιεθνικιστής λέει:

    O Γλέζος ξέρει πολύ καλά τι λέει και γιατί το λέει.
    Τα ανοίγματά του στους εθνικιστές, στους βαλκανικούς τυραννίσκους και στο παπαδαριό είναι συνεχόμενα.
    Από τον «ΣΤΟΧΟ»

    26/9/13
    ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ»…!!

    stoxos.gr/2013/09/blog-post_4943.html

    22/9/13

    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ…!!! «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΡΘΟΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΩ»…

    stoxos.gr/2013/09/blog-post_2104.html

    16/8/13

    ΝΕΑ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΦΙΑ… «ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ»…!

    stoxos.gr/2013/08/blog-post_3383.html

  4. Ο/Η εκεί λέει:

    http://www.ansamed.info/ansamed/en/news/sections/politics/2013/09/25/Cyprus-police-probe-reports-neo-Nazi-training-camps_9357516.html
    Cyprus: police probe reports of neo-Nazi training camps
    25 September 2013

    (ANSAmed) – NICOSIA, SEPTEMBER 25 – An urgent police investigation has been launched after the Cypriot AKEL party (Communist) claimed that military-style training camps run by neo-Nazi fascist groups, are operating on the island, Famagusta Gazette reports today. Justice Minister Ionas Nicolaou told reporters that a file containing photographs of alleged camps linked to Greek extreme right Golden Dawn party are being examined by police. «These claims are being investigated and if they are founded, those guilty will be brought before justice.» The minister said a course of action is still to be determined. «The priority at this stage is to investigate whether the photographs, which depict people, places and activities, are in any way linked to fascist movements.» Golden Dawn is widely seen as the sister party of far right group ELAM – (Ethniko Laiko Metopo, National Popular Front), the nationalist movement founded in 2008 in the Republic of Cyprus – raising concerns that similar acts of violence could be repeated on the island if the issue of rising extremism in Greece, and possibly Cyprus, is not being adequately addressed. Since may 2011 ELAM is a registered party which fields its own candidates in elections, holds marches every so often against the employment of foreigners in Cyprus and has recently organised stalls offering free food and school equipment exclusively to people of Greek or Greek Cypriot origin. The party has been the subject of controversy in the Cypriot media and the broader political scene and has been repeatedly accused of promoting racism and being involved in acts of violence. (ANSAmed).

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    Nα προσθέσω στη λίστα των «αντιναζιστών» Ορθοξων ιερωμένων και την περίπτωση του κ.Δημήτριου Μπαθρέλλου, Επισκέπτη Λέκτορα του Ορθοδόξου Ινστιτούτου του Cambridge. Θέλω να σημειώσω όμως τα εξής.

    1.Το άρθρο που αποκαλεί “εφιάλτη” τη Χ.Α. πλαστογραφεί τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδας απέναντί της και αποσιωπά απόλυτα τις δεκάδες εκδηλώσεις μητροπολιτών και ιερέων υπέρ της.
    2.Ο ιερωμένος είναι κληρικός της Μητρόπολης Μεσογαίας της οποίας πολοί ιερείς έχουν ευλογήσει γραφεία της Χ.Α. (τέσσερεις μόνο στη Λούτσα, άλλοι ή άλλος στην Ανάβυσσο-τα γραφεία έκλεισαν βιαστικά λόγω συμμετοχής τοπικών παραγόντων σε παρανομίες), ή έχουν δεχθεί σε λιτανεία στελέχη της μετά από βιαιοπραγίες κατά Μπαγκλαντεσιανών μικροπωλητών (Ραφήνα) ή έχουν φωτογραφηθεί μαζί με στελέχη της σε εσπερινό (Κορωπί). Ο ιερέας δεν έχει διαμαρτυρηθεί δημόσια ούτε καταδικάσει αυτά τα περιστατικά.
    3. Αναζήτησα κάποιο άρθρο του κληρικού αυτού κατά της Χ.Α. στα ελληνικά. Δεν βρήκα τίποτα.
    Αναρωτιέμαι αν ο αντιναζισμός του είναι μόνο για εξαγωγή στο εξωτερικό.
    4.Η μόνη “κριτική” κατά της Εκκλησίας που κάνει ο ιερωμένος είναι η ανώνυμη αναφορά σε επίσκοπο υμνητή της Χ.Α. (Αμβρόσιο) και η εξής: “It is true that the Orthodox Church in Greece has had the tendency to be too interested in defending or promoting the interests of the Greek nation”, στην οποία απλά αναφέρεται το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για τα λεγόμενα εθνικά θέματα, αποσιωπάται ολότελα η στάση της στον εμφύλιο, στις Δικτατορίες των συνταγματαρχών και του Μεταξά και ψευδώς αναφέρεται “σαρωτική αντιθρησκευτική ρητορία αριστερών πολιτικών” (που, ποιοί και πότε; Έχουμε όμως σε βαθμό γελοιότητας ύμνους όλων σχεδόν των αριστερών πολιτικών αρχηγών ακόμη και σε χουντικούς Αρχιεπισκόπους ή σε μητροπολιτες με ρατσιστική στάση).
    5. Ο ιερέας επισημαίνει το βαθιά αντιχριστιανικό χαρακτήρα του Ναζισμού, δεν εξηγεί όμως (αποσιωπά ολότελα) τις ευλογίες που αφειδώς προσέφερε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος στο Φύρερ μέσα στη Βουλή (!) και δεκάδες ιερείς στα ανά τη χώρα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης.
    6. Eνώ ο ιερέας επαινεί γενναιόδωρα την ταχύτατη αντίδραση της κυβέρνησης στη δολοφονία Φύσσα, κρύβει τη μακρόχρονη ολιγωρία Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης στη σαρωτική μέχρι τότε εγκληματική της δράση, ειδικά κατά των “ξένων”, δηλαδή των “ελάχιστων αδελφών” του θεού του. Προς τιμήν του όμως κάνει μια αναφορά στο πελατειακό σύστημα.
    7.O ιερέας αποσιωπά τις σατανιστικές εκδηλώσεις της Χ.Α. και κάνει μια πολύ ρηχή ανάλυση του φαινομένου της μεγάλης λαϊκής υποστήριξης που έχει η οργάνωση, αποδίδοντας το φαινόμενο σε άποκλειστικά οικονομικά αίτια. Ειλικρινά λυπάμαι γιατί έχει θεολογική κατάρτιση που του επιτρέπει να αναλύσει το ρόλο της εθνικής κρατικής Εκκλησίας και του Κακού που υπήρχε ως αιτία, δρούσε και κρυβόταν, μέχρι που του δόθηκε η αφορμή της χρεοκοπίας.
    8.O ιερέας μιλάει στον τίτλο για “πόλεμο της ορθόδοξης Εκκλησίας κατά του Ναζισμού”. Θα μας υποχρέωνε αν μας υποδείκνυε που διεξάγεται αυτός ο πόλεμος:

    http://www.abc.net.au/religion/articles/2013/10/07/3863712.htm
    Demetrios Bathrellos

    The Golden Dawn nightmare: The Orthodox Church and Greece’s war against neo-Nazism
    …………….
    Their ideology (Nazism) is deeply anti-Christian. Their practice to give food only to Greeks bluntly contradicts the practice of the Orthodox Church to give food to everyone who needs it. And yet a Greek bishop went as far as to claim that Golden Dawn may prove a “sweet hope” for the future of the nation. Thankfully, many other Greek bishops, as well as priests and lay theologians, have condemned Golden Dawn in unambiguous terms.
    ……………………
    It is true that the Orthodox Church in Greece has had the tendency to be too interested in defending or promoting the interests of the Greek nation. Moreover, due to the overwhelming anti-religious rhetoric of leftish politicians and intellectuals, many Church members are instinctively inclined to see the right with a degree of sympathy and to view the left with suspicion. This, however, does not turn Orthodox Christians into Golden Dawn sympathizers, let alone supporters.

    The Church is nowadays responding to the financial crisis by preaching the Gospel – for instance, by retelling the parable of the Good Samaritan and by reminding that Christ identified himself with the immigrant and the poor. Moreover, it is responding to the social tensions associated with austerity with distinctive forms of Christian praxis – for instance, by feeding the immigrants, illegal or otherwise, as much as it feeds the Greeks. It is in this way that the Church is waging a peaceful war against Golden Dawn, which is often in stark contrast with the violence that prevails in many Greek anti-fascist rallies.

    This silent and yet resounding praxis is contributing to forging and sustaining social bonds in the face of anti-immigrant paranoia and financial hardship. It is also changing hearts and minds. Many people, including politicians, journalists and intellectuals with long-held anti-religious prejudices have only now begun to see the Church’s true face in a better light. Newspapers of the left have published articles by Orthodox bishops (for instance by Metropolitan Pavlos of Siatista) that castigate Golden Dawn. Radio stations publicize and support the Church’s philanthropic activity. It is being gradually recognised that the Church is not an enemy of democracy and of human rights, but an ally against Neo-Nazism.

    The vile weed of Nazism has grown, once again, on the poisoned soil of financial catastrophe. This means that, unless the Greek economy recovers, Golden Dawn will probably either survive or be replaced by other extremists – and we have already many of them around. It is true that the Greek political system, and its numerous “clients,” behaved irresponsibly, immorally or even illegally, and thus led Greece to the brink of financial disaster. But to punish the entire country is not the solution. Today, youth unemployment in Greece is around 60%. This is a lost and desperate generation. It is clear that the financial recipe imposed on Greece has failed tragically.

  6. Ο/Η Ευγένιος λέει:

    «Η μοναδική ελπίδα για τον τόπο» κατά τα λεγόμενά σου πάντα, τώρα τελευταία που όπως δείχνουν τα πράγματα πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην διακυβέρνηση, δείχνει να σε απογοητεύει όλο και περισσότερο. Γιατί ρε παιδί μου τέτοια φαγωμάρα!! Λίγη επιείκεια παρακαλώ, λίγη αριστερή αδελφοσύνη και προπάντων λίγη υπομονή ακόμη. Α και κράτα λίγη απογοήτευση για την ώρα της διακυβέρνησης από την «μοναδική ελπίδα για τον τόπο». Και μην ξεκινήσεις πάλι τις μπούρδες του στύλ «πιστεύω στην αριστερά της αλληλεγγύης και τις προόδου, θίγω κακώς κείμενα για την βελτίωση» και λοιπά κουραφέξαλα σαν να είσαι κάποιος αυτόκλητος τιμητής-παιδαγωγός της αριστεράς ……….. Χωρίο που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει, εκτός και αν τόσο καιρό είσαι τυφλός ή μας παριστάνεις τον τυφλό πλην αγνό ιδεαλιστή. Είπαμε η «μοναδική ελπίδα για τον τόπο»……. Η απογοήτευση προέρχεται μάλλον από το πως…..μα ΠΩΣ ο τιμητής του Μάο, ο » θα σκίσω το μνημόνιο» αλλά «θα μείνω στο ευρώ» αφού «θα εγκαινιάσω μία νέα πολιτική επανάσταση στην Ευρώπη και μην δίνετε σημασία στην τελευταία πόρτα-χλαπάτσα στα μούτρα από τους αριστερούς της Γερμανίας» αυτός ο δεινός καπετάνιος εν ώρα καταιγίδας που η κρίση έδωσε «αέρα στα πανιά του και όχι τα μυαλά του» (τρομάρα του και τρομάρα μας) υποκύπτει στην ασημαντότητα της εκφυλισμένης εκκλησίας. Μα να είναι έτοιμος, ο από τις μαθητικές καταλήψεις μπαρουτοκαπνισμένος και αναθρεμμένος μέσα στην επανάσταση ΑΡΧΗΓΟΣ να κάνει την Ευρώπη να γονατίσει και να φιλάει χέρια παπάδων!!!!!!! Ήμαρτον. Αν δεν τους ξεφορτωθούμε τώρα που η μοίρα μας έδωσε έναν μεγάλο επαναστάτη στην ηγεσία της «μοναδικής ελπίδας για τον τόπο» τότε ΠΟΤΕ;;;;;;;;;; Είναι όντως απογοητευτικό. Συμπάσχω τα μάλα πονεμένε σύντροφε αλλά σου υπενθυμίζω και πάλι………… κράτα λίγη απογοήτευση.
    KALO KOYRAGIO που είπε και κάποιος………

  7. Ο/Η παπα-Στράιχερ λέει:

    Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=534906

    Ερευνα του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής

    Στο μικροσκόπιο το λογιστήριο και τα παραστατικά από το εμπορικό κατάστημά της

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13:19

  8. Ο/Η Η βία του άδικου και η βία του δικιου λέει:

    Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για βία..

    Με ήρεμο και νηφάλιο ύφος, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κ. Κατρούγκαλος ανέλυσε στην εκπομπή “Ανατροπή” την έννοια του όρου “βία” επισημαίνοντας τον εννοιολογικό αχταρμά στον οποίο καταφεύγουν όσοι εξισώνουν τη φασιστική βία με το δικαίωμα των πολιτών να αντιστέκονται στην καταπίεση της εξουσίας.

    Παρά το υψηλό επίπεδο διαλόγου που προσπαθούσε να διατηρήσει ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, το πάνελ της εκπομπής του κ. Πρετεντέρη δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ουσιαστικού πολιτικού προβληματισμού. Θόδωρος Πάγκαλος, Γιάννης Μιχελάκης και Σώτη Τριανταφύλλου προσπάθησαν να αποδομήσουν τον Γιώργο Κατρούγκαλο είτε διακόπτοντας τον είτε πετώντας λάσπη στον αέρα.

    Ακολουθούν κάποια από τα σημεία που επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος:

    -Πρώτα από όλα πρέπει να αποφύγουμε τον εννοιολογικό αχταρμά να χρησιμοποιούμε τον ίδιο όρο “βία”, για την δολοφονική επέμβαση της Χρυσής Αυγής στην καθημερινή ζωή της χώρας, τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα, για το γιαούρτωμα του κ. Πάγκαλου και για μία μαχητική διαδήλωση. Αυτά τα τρία πράγματα δεν είναι ούτε φαινομενολογικά ούτε από πλευράς ουσίας ίδια. Λέω το αυτονόητο, ότι το μαχαίρωμα του Παύλου Φύσσα δεν είναι της ίδιας τάξης μέγεθος με τη συμβολική βία που μπορεί να έχει το γιαούρτωμα ενός πολιτικού και πολύ περισσότερο μία μαχητική διαδήλωση.

    -Να θυμίσω ότι το ίδιο το Σύνταγμά μας επιβάλλει ή επιτρέπει τη βία όταν για παράδειγμα επιχειρείται κατάλυση του πολιτεύματος. Επίσης, το ίδιο το Σύνταγμά μας επιτρέπει την ανυπακοή στους νόμους που δεν είναι σύμφωνοι με το Σύνταγμα.

    -Γιατί λέμε ότι καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται; Δεν είναι βία η νομιμοποιημένη βία της αστυνομίας όταν διαλύει με χημικά μία διαδήλωση; Άρα, όταν λέμε ότι καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, έχουμε εξαιρέσεις.

    -Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο “βία” για αυτό που γίνεται στο πανεπιστήμιο ή όταν έχουμε μία μαχητική διαδήλωση, εκεί κάνουμε μία ιδεολογική αλχημεία. Βαφτίζουμε “βία” την έκφραση ενός δικαιώματος, δηλαδή το να αντιστεκόμαστε στην καταπίεση.
    http://left.gr/news/milisoyme-loipon-gia#sthash.9DgAivSy.dpuf

    • Ο/Η κ. Καρούμπαλος (ΞΩΦΑΛΤΣΑ) λέει:

      άρτσι μπούρτσι και λουλάς, από «αριστερή» «προοπτική», μην μπερδευόμαστε.

      • Ο/Η Mηχανικός λέει:

        http://engineertech.gr/forums/t/419.aspx

        Έργα και ημέρες του Ιωακείμ Γρυσπολάκη…

        Ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης είναι μαθηματικός, Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1970 και έλαβε Μ.Sc. το 1974 και Ph.D. το 1976 από το Wayne State University.

        Τον Αύγουστο του 1999 κατέλαβε τη θέση του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, και διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αξιοποίησης της Περιουσίας και Διοίκησης του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τον Αύγουστο του 2005 εκλέχθη Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

        Ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης έχει δεχθεί σκληρή κριτική από μία κοινότητα φοιτητών για την στάση του υπέρ της επιχειρούμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006-2007 και για άλλες δραστηριότητες:
        ◦Ανακήρυξη ως μη νόμιμης της εκπροσώπησης του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στη Σύγκλητο.
        ◦Κατάργηση του επιδόματος ενοικίου προς τους φτωχότερους φοιτητές.
        ◦Υποτροφίες προς τους καλύτερους ασχέτως εισοδήματος.
        ◦Ακύρωση της εξεταστικής περιόδου τον Σεπτέμβριο του 2006.

        Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι εφαρμόζει έτσι την λογική της ανταποδοτικότητας. Η λογική αυτή υποστηρίζουν ότι υπάρχει στο προσχέδιο του νομοσχεδίου της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και στο Νόμο Περί Αξιολόγησης στα ΑΕΙ.

        Ο ίδιος έχει δημοσίως ισχυριστεί ότι:
        ◦Η κατάργηση του επιδόματος ενοικίου προς τους φτωχότερους φοιτητές αποφασίστηκε από το ελεγκτικό συνέδριο και εφαρμόστηκε με καθυστέρηση ενός έτους και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
        ◦Η ακύρωση της εξεταστικής περιόδου τον Σεπτέμβριο του 2006 έγινε με βάση τον εσωτερικό κανονισμό του ιδρύματος που αναφέρει πως μετά την απώλεια πάνω από 3 εβδομάδων μαθημάτων χάνεται το εξάμηνο.

        Στους επικριτές του συμπεριλαμβάνονται και συνάδελφοι του, μέλη ΔΕΠ, οι οποίοι τον κατηγορούν για κατασταλτικές και αντιδημοκρατικές ερμηνείες των νομοθετικών διατάξεων, για πίεση και εκφοβισμό φοιτητών και καθηγητών με σκοπό να απέχουν από κινητοποιήσεις και τα συνδικαλιστκά όργανα, και ότι δημοσίως αναφέρεται σε μια κατά φαντασίαν πλειοψηφία στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ευρύτερα στην κοινωνία η οποία επικροτεί και στηρίζει τις αποφάσεις του και τις ενέργειες του.

        Έχει δεχθεί κριτική από την Πρυτανεία του ΕΜΠ για τις έωλες κατηγορίες του περί διακίνησης ναρκωτικών μέσα στην Πολυτενχειούπολη του ΕΜΠ, τις οποίες ανασκεύασε αργότερα. Επίσης η στήλη Ιός της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, του έχει ασκήσει δριμεία κριτική για την ασυνεπή πολιτική του στάση, συγκρίνοντας τις θέσεις που εξέφραζε ως πρόεδρος του συλλόγου μελών ΔΕΠ την περίοδο ’97-’99 και την τηλεοπτική υποστήριξη που παρείχε το 2007 στην τότε ακόμα προωθούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

        Τα σχόλια δικά σας!!!

      • Ο/Η κ. Καρούμπαλος (ΞΩΦΑΛΤΣΑ) λέει:

        Tο πρόβλημα που θα έπρεπε να σας απασχολεί είναι ό,τι δεν έχουν να αντιτάξουν στην γελοιότητα των απέναντι. Δεν έχουν. Αν αυτό το ανακάτεμα, όπως επίσης και η συμπεριφορά στη συζήτηση, θεωρείται σοβαρότητα, τότε θα πρέπει να ανησυχείτε.

  9. Ο/Η Μανώλης Γκλέτσος λέει:

    Κύπρος: ξενοφοβία, ρατσισμός και θρησκοληψία. Του Στέφανου Δημητρίου

    Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

    Έρευνα αναδεικνύει την Κύπρο πρωταθλήτρια σε ξενοφοβία, ρατσισμό και θρησκοληψία. Για όλα φταίνε οι μάσκες μας.
    >>>>>>>>>>>>
    http://cyprusnews.eu/stefanos-dimitriou/1466053-2013-09-22-11-14-30.html

  10. Ο/Η Χορός του Ζαλόγγου λέει:

    http://www.zougla.gr/greece/article/sdoe-kali-mitropoulo-801950

    Η κληρονομιά του εφοπλιστή Μανιού

    Η ιστορία ξεκινά τον Απρίλιο του 1995. Τότε ο εφοπλιστής Δημήτρης Μανιός έχασε την μάχη με τον θάνατο από την επάρατη νόσο.

    Μοναδικοί συγγενείς του θανόντος ήταν η μητέρα του και τα δύο αδέλφια του. Οι τρεις τους όμως, το 1998, διαφώνησαν ως προς την διαχείριση της κληρονομιάς. Μητέρα και κόρη στράφηκαν εναντίον του γιού ζητώντας του να τους μεταβιβάσει όσα δικαιούνταν ισχυριζόμενες ότι είχε αναλάβει χωρίς εξουσιοδότηση την διαχείριση της κληρονομιάς.

    Τότε, ο Βασίλειος Μανιός απευθύνθηκε σε δύο δικηγόρους. Στον Αλέξη Μητρόπουλο και στον Ιωάννη Μαντζουράνη. Παράλληλα, στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο δικηγόρος Φίλιππος Φυλακτόγλου.

    Τον Μάρτιο η μητέρα μαζί με την κόρη της κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για τον διορισμό διαχειριστή της κληρονομιάς. Η κίνηση αυτή λειτούργησε ως μοχλός πίεσης, οδηγώντας σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

    Τέσσερις ημέρες όμως πριν την υπογραφή της συμβιβαστική λύσης οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στο γραφείο του κ. Μητρόπουλου προκειμένου να συζητήσουν για το ύψος της αμοιβής. Εκεί ανακοινώθηκε ότι οι τρεις δικηγόροι συμφώνησαν από κοινού να προτείνουν αμοιβή ύψους 3 εκατ. δολαρίων. Η αμοιβή θα μοιραζόταν εξ ίσου σε κάθε δικηγόρο.

    Στις 26 Απριλίου 1999 καταβλήθηκαν από την πλευρά των κληρονόμων 2.000.000 δολάρια. Η κατάθεση έγινε σε πέντε τραπεζικούς λογαριασμούς που υπέδειξε ο Αλέξης Μητρόπουλος εκ των οποίων οι τρεις ήταν συμφερόντων του και οι υπόλοιποι των δύο άλλων δικηγόρων.

    Όταν ήρθε η ώρα να υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ τω δύο αδελφών για το μοίρασμα των πλοίων που είχε ο όμιλος, οι δύο δικηγόροι που είχαν συνεργαστεί με τον κύριο Μητρόπουλο, έκαναν παράπονα για την αμοιβή τους καθώς πίστευαν ότι έχουν καταβληθεί μόνο 200.000 δολάρια στον καθένα.

    Κάπως έτσι ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη μεταξύ των τριών δικηγόρων.

    Υπεξαίρεσε τα χρήματα

    Η υπόθεση έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, ο οποίος εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία, ο κ. Μητρόπουλος διέπραξε την αδικοπραξία της απάτης εναντίον της πελάτισσάς του και της υπεξαίρεσης προς τους συναδέλφους του.

  11. Ο/Η Δωράκια χωροταξίας λέει:

    προστασία περιβάλλοντος λένε την αυθίρετη ιερή δόμηση;

    Τον Σταύρο Καλαφάτη επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 16:35

    O Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, επισκέφθηκε σήμερα το ΥΠΕΚΑ και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν κυρίως οι κοινωφελείς δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο τρόπος που το ΥΠΕΚΑ έχει συνδράμει και συνεχίζει, επιλύοντας προβλήματα ετών. Ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις ευχαριστίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την ουσιαστική συμβολή του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη σε θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν την Εκκλησία.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα χωροθέτησης κοινωφελών δραστηριοτήτων, επίλυσης προβλημάτων ανέγερσης και επισκευών ναών, αλλά και γενικότερα θέματα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας σε ζητήματα Περιβάλλοντος.

  12. Ο/Η του κώλου λέει:

    ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ «ΚΑΘΑΡΟ ΦΙΑΣΚΟ» ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ

    Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2013 agioritikovima

    .
    της Στέλλας Μεϊμάρη

    Ο Γέροντας Άνθιμος στο »Αγιορείτικο Βήμα»

    Σχολιάζει την επικαιρότητα και τη δίωξη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, την οποία δεν διστάζει να χαρακτηρίσει «φιάσκο» και παροτρύνει τον κόσμο διά της ψήφου του να διώξει τους τοκογλύφους και τους εχθρούς της πατρίδας του.

    Για τη σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής:
    «Το θέμα με τη Χρυσή Αυγή είναι ένα «καθαρό φιάσκο» σιωνιστών και εχθρών της πατρίδας μας. Αν κάποιοι παρανόμησαν, να πάνε στη φυλακή. Αλλά το κόμμα, είναι κόμμα, δεν μπορεί κανείς να το καταργήσει. Θυμίζει την οχλοκρατία που σκότωσε το Σωκράτη. Και ο Σαμαράς, δεν τον βλέπετε, συνέχεια στην Αμερική και στο Ισραήλ πάει… Αυτό που έχουμε τώρα δηλαδή είναι δημοκρατία; Και ούτε θυμάμαι να τιμωρήθηκαν όσοι έκαψαν την Αθήνα τότε και την τράπεζα με την έγκυο κοπέλα μέσα».

    Καταδικάζουμε τη βία
    «Εμείς καταδικάζουμε τη βία, εννοείται, σε οποιαδήποτε μορφή της. Αλλά είμαστε υπέρ της δια ψήφου βίας κατά των τοκογλύφων και των σιωνιστών. Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει. Διά ψήφου τιμωρείστε τους εχθρούς της Ελλάδας που θέλουν να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας».

    Η λύση από την κρίση…
    «Αγάπη, μετάνοια, ορθοδοξία», πρέπει να είναι το σύνθημα μας. Έξω οι τοκογλύφοι και οι εισβολείς. Δεν θα δώσουμε την πατρίδα μας σε κανένα ξένο που δεν του ανήκει. Και οι λαθρομετανάστες πρέπει να πάνε πίσω από εκεί που ήρθανε».

  13. Ο/Η laskaratos λέει:

    Το πατριωτικόν και φιλόνομον defence.net για την τρομερά καθυστερημένη έρευνα στο σπίτι του Πάλλη

    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7

    Δηλωμένα και με άδεια τα όπλα στο σπίτι του Α.Πάλλη

    ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ «ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΑ»…

    Δηλωμένα και με άδεια τα όπλα στο σπίτι του Α.Πάλλη

    15/10/13 – 20:51

    Ολα δηλωμένα κυνηγετικά και με άδειες από την αστυνομία ήταν τα πυροβόλα όπλα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του φυγόδικου συλλέκτη όπλων και επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη στο Πανόραμα της Βουλάς κατά την διάρκεια την έρευνας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
    __________________________

    όμως:

    http://www.koutipandoras.gr/44907/%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%cf%8c%cf%80%ce%bb%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9.html

    Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί:
    Επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του στο Παλαιό Φάληρο
    13 πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή,
    60 μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα,
    10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και
    2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser

    Σημειώνεται ότι τα πυροβόλα που εντοπίστηκαν είναι κυνηγετικά όπλα, τα οποία έχουν υποστεί μετατροπές, όπως κόψιμο της κάνης ή αφαίρεση των μειωτήρων, που τα καθιστούν με βάση το Ν 2168/1993 άρθρο 1, πολεμικά όπλα. Ως σημαντικό εύρημα αξιολογούνται από τις Αρχές και οι διόπτρες καθώς θεωρούνται πολεμικό υλικό και απαγορεύεται η χρήση τους.

    Τα 60 μαχαίρια που εντοπίστηκαν είχαν υποδειχθεί από τον άγγλο μάρτυρα, όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, από την πρώτη του κατάθεση, αλλά μέχρι τώρα οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ δεν είχαν καταφέρει να τα εντοπίσουν.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, μάρτυρας που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε ότι δύο εφοπλιστές χρηματοδοτούν την οργάνωση, καθώς επίσης και σχέσεις της οργάνωσης με διακίνηση όπλων αλλά και με κυκλώματα της νύχτας

    • Ο/Η Red λέει:

      http://vathikokkino.com/2013/03/%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5/

      Ο λοχίας που έγινε «εκδότης» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»
      Μαρ 21, 2013

      Του Κώστα Βαξεβάνη – “Hot Doc”

      [………………………..]

      Την ίδια περίοδο ο Αναστάσιος Πάλλης, κάνει μία ακόμη χρήσιμη γνωριμία. Γνωρίζει τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Η σχέση είναι τόσο στενή, που τον Δεκέμβριο του 1998 ο Εφραίμ δίνει με κάθε επισημότητα συστατική επιστολή στον Πάλλη. Η επιστολή γράφει:4

      «Δια του παρόντος ιεροσφραγίστου και ενυπόγραφου Μοναστηριακού ημών Γράμματος προαγόμεθα ίνα εκφράσωμεν Υμίν τας θερμοτάτας ημών ευχαριστίας επί τη ευστόχω προωθήσει των ανατεθεισών τη Υμετέρα Εντιμότητι οικονομολογικών και διαχειριστικών υποθέσεων της καθ” ημάς Ιεράς Μονής. Εκφράζοντες την πεποίθησιν ότι θεία Πρόνοια συνεργαζόμεθα μετά της Υμετέρας Εντιμότητος ως Οικονομικού Συμβούλου της Ιεράς Ημών Μονής, είμεθα βέβαιοι ότι θέλετε ανταποκριθή αισίως και μέχρι τέλους εις τας ανατεθείσας Υμίν υποθέσεις της Μονής μας».

      Ως σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί ποιες «οικονομολογικές και διαχειριστικές υποθέσεις» έβγαλε σε πέρας ο Πάλλης για τον υπόδικο σήμερα Εφραίμ. Άνθρωποι που τον γνωρίζουν υποστηρίζουν πως δεν ήταν τίποτε άλλο από τη διαπραγμάτευση με το PRIVATE BANKING τραπεζών καταθέσεων με υψηλά επιτόκια. Μία από τις πρώτες δηλαδή «επιχειρηματικές» δραστηριότητες της ομάδας του Βατοπεδίου. Ο κύριος Πάλλης αρνήθηκε να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες που του απευθύναμε και αφορούν την περίεργη και ραγδαία επιχειρηματική του εξέλιξη. Απείλησε μάλιστα, παρότι εκδότης εφημερίδας, πως θα απαντήσει με μηνύσεις.

      Το σκάνδαλο Τοπλού και ο …δικηγόρος Πάλλης

      Με τη συστατική επιστολή Εφραίμ, ο Πάλλης συνεχίζει τη θρησκευτική-επιχειρηματική του πορεία, όχι στο Βατοπέδι αλλά στη Μονή Τοπλού στην Κρήτη. Υπήρξε πρωταγωνιστής ενός άλλου σκανδάλου με πολλά κοινά στοιχεία με αυτά του Βατοπεδίου.
      [……………………………………….]

      http://directnews.gr/greece/9650-o-efraim-kai-oi-entimotatoi-filoi-tou.html

      4-1-2012

      Ο Εφραίμ και οι… εντιμότατοι φίλοι του

      Τόσες μέρες στον Κορυδαλλό βρίσκεται ο… σκανδαλιάρης ηγούμενος Εφραίμ και ούτε μια δήλωση συμπαράστασης δεν διαβάσαμε από τον «κολλητό» του εφοπλιστή, Αναστάσιο Πάλλη.

      […………………………………….]

      Τελικά, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι πολύ αχάριστος. Σμηνίας 5ετούς θητείας ήταν στο στρατό και μόλις τελείωσε, στις αγκάλες του Εφραίμ κατέφυγε.

      Και εκείνος όχι μόνο τις άνοιξε και τον δέχθηκε, αλλά τον έχρισε και οικονομικό σύμβουλο της Μονής Βατοπεδίου.

      Για να βοηθήσει μάλιστα το -νεαρό τότε- πρώην σμηνία στις μελλοντικές επαγγελματικές του αναζητήσεις, τον εφοδίασε με μία επιστολή (1998) που… έσταζε μέλι.

      «Δια του παρόντος ιεροσφραγίστου και ενυπογράφου Μοναστηριακού ημών Γράμματος προαγόμεθα ίνα εκφράσωμεν Υμίν τα θερμοτάτας ημών ευχαριστίας επί τη ευστόχω προωθήσει των ανατεθεισών τη Υμετέρα Εντιμότητι οικονομολογικών και διαχειριστικών υποθέσεων της καθ’ ημάς Ιεράς Μονής», έγραφε.

      Και κατέληγε ο Εφραίμ στην επιστολή του: «Εκφράζοντες την πεποίθησιν ότι Θεία Προνοία συνεργαζόμεθα μετά της Υμετέρας Εντιμότητος ως Οικονομικού Συμβούλου της Ιεράς Ημών Μονής, είμεθα βέβαιοι ότι θέλετε ανταποκριθή αισίως και μέχρι τέλους εις τας ανατεθείσας Υμίν υποθέσεις της Μονής μας».

      Με το… «Μοναστηριακό Γράμμα» ανά χείρας ο Αναστάσιος Πάλλης κατέφθασε στην Κρήτη, στη Μονή Τοπλού, που έχει ως ηγούμενο τον αδελφό Φιλόθεο.

      Σημειώνεται ότι στη Μονή αυτή είχαν περιέλθει με διάφορους περίεργους τρόπους περίπου 26.000 στρέμματα δημόσιας δασικής έκτασης, που ήταν γεμάτη με αρχαιολογικούς χώρους, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της είχε ενταχθεί στο δίκτυο Natura.

      Το 1991 η Μονή Τοπλού είχε παραχωρήσει 26.000 στρέμματα στο ίδρυμα «Παναγία Ακρωτηριανή». Το ίδρυμα δεν ήταν και τόσο ίδρυμα σε δραστηριότητα, αλλά προκάλυμμα σκανδαλωδών «επιχειρηματικών» δραστηριοτήτων.

      [……………………..]

      ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-1-2012

  14. Ο/Η φάδερ Χρυσάβγουλος λέει:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_30/10/2012_500191

    Ιερέας ανέθεσε σε μέλη της Χ.Α. την περιφορά της εικόνας

    ΞΑΝΘΗ. Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ξάνθης η πρωτοβουλία ιερέα να αναθέσει σε μέλη της Χρυσής Αυγής την περιφορά της εικόνας στη λιτανεία για την εορτή του Αγίου Δημητρίου.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Αυξέντιο του Δήμου Αβδήρων και φωτογραφίες με χρυσαυγίτες με τη γνωστή περιβολή και τα διακριτικά να περιφέρουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xanthipress.gr που ανάδειξε το θέμα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής περιέφεραν την εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος της λιτανείας κατόπιν σχετικού αιτήματος του εφημέριου του ναού!

    Ο ίδιος ο ιεράς, κ. Βησσαρίων, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης κ. Παντελεήμων Μουτάφης αλλά και η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής φέρονται να επιβεβαιώνουν στην ιστοσελίδα το γεγονός σπεύδοντας, ωστόσο, να διαψεύσουν ότι στη λιτανεία υπήρχαν και άλογα.

    Εκτός από την περιφορά της εικόνας ο εφημέριος φέρεται να προσέφυγε στους χρυσαγίτες για να… βάψουν και την εκκλησία του χωριού, όπως και έγινε.

    *Αναφέρει λοιπόν στην επιστολή του ο Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Τοπαλίδης τα παρακάτω:

    «29/10/2012

    Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα όσα γράφονται και λέγονται αυτές της ημέρες μετά την εορτή του προστάτου μας Αγίου Δημητρίου του οικισμού Αυξεντίου στο δήμο Αβδήρων με αφορμή την παρουσία των μελών της Χ.Α.

    Αποφεύγοντας να σχολιάσω το σκοπό και τις διαθέσεις αυτών που τα γράφουν, ξεχωρίζοντας και τη θέση μου για τυχόν ανακρίβειες και εντυπώσεις που ενδεχομένως πρόκειται να δημιουργηθούν μέσα από το διαδίκτυο ή και τον τύπο, θέλω να πω με πολύ αγάπη πως η Αγία μας Εκκλησία, και ως εκ τούτου και αυτοί που την εκπροσωπούν δεν συμπλέει με αντιλήψεις και θεωρίες κομματικές. Αντιθέτως, αποτελεί η ίδια της καράβι με στόχο την μεταξύ μας ενότητα, αποβλέποντας στην διατήρηση και συνέχιση των αξιών αυτού του τόπου με αντιμισθία τον ουράνιο λιμένα.

    Σε ότι έχει να κάνει με την ενδυμασία των μελών, μια και ήταν το μόνο που ενόχλησε, που προσήλθαν στο ναό αλλά και στην λιτανεία αίροντας και αυτοί την εικόνα του Αγίου μας, με το λογότυπο στα μπλουζάκια τους «Χρυσή Αυγή», θεωρώ ότι ήταν προκλητικό και θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, αφού ο Ναός αποτελεί χώρο κοινής λατρείας και προσευχής και όχι προβολής των πολιτικών μας πεποιθήσεων.

    Σε καμία όμως απολύτως περίπτωση δεν αποτελεί αυτό ευκαιρία για ορισμένους «καλοθελητές» να στοχοποιούν την Εκκλησία που παραμένει παράγοντας ενότητας του λαού μας και ιδιαιτέρως στις κρίσιμες στιγμές που διερχόμαστε ως έθνος.

    Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω και γραπτώς τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Β. Τσολακίδη και το περί αυτόν δημοτικό συμβούλιο για την βοήθεια που προσέφεραν στην ετοιμασία της πανηγύρεώς μας, όπως άλλωστε το έπραξα καθηκόντως στην απόλυση του εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας.

    Αρχιμανδρίτης

    Βησσαρίων Τολαπίδης

    εφημέριος ιερού ναού

    Αγίου Δημητρίου Αυξεντίου»

    *Αναφέρει λοιπόν στην επιστολή του ο Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Τοπαλίδης τα παρακάτω:

    «29/10/2012

    Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα όσα γράφονται και λέγονται αυτές της ημέρες μετά την εορτή του προστάτου μας Αγίου Δημητρίου του οικισμού Αυξεντίου στο δήμο Αβδήρων με αφορμή την παρουσία των μελών της Χ.Α.

    Αποφεύγοντας να σχολιάσω το σκοπό και τις διαθέσεις αυτών που τα γράφουν, ξεχωρίζοντας και τη θέση μου για τυχόν ανακρίβειες και εντυπώσεις που ενδεχομένως πρόκειται να δημιουργηθούν μέσα από το διαδίκτυο ή και τον τύπο, θέλω να πω με πολύ αγάπη πως η Αγία μας Εκκλησία, και ως εκ τούτου και αυτοί που την εκπροσωπούν δεν συμπλέει με αντιλήψεις και θεωρίες κομματικές. Αντιθέτως, αποτελεί η ίδια της καράβι με στόχο την μεταξύ μας ενότητα, αποβλέποντας στην διατήρηση και συνέχιση των αξιών αυτού του τόπου με αντιμισθία τον ουράνιο λιμένα.

    Σε ότι έχει να κάνει με την ενδυμασία των μελών, μια και ήταν το μόνο που ενόχλησε, που προσήλθαν στο ναό αλλά και στην λιτανεία αίροντας και αυτοί την εικόνα του Αγίου μας, με το λογότυπο στα μπλουζάκια τους «Χρυσή Αυγή», θεωρώ ότι ήταν προκλητικό και θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, αφού ο Ναός αποτελεί χώρο κοινής λατρείας και προσευχής και όχι προβολής των πολιτικών μας πεποιθήσεων.

    Σε καμία όμως απολύτως περίπτωση δεν αποτελεί αυτό ευκαιρία για ορισμένους «καλοθελητές» να στοχοποιούν την Εκκλησία που παραμένει παράγοντας ενότητας του λαού μας και ιδιαιτέρως στις κρίσιμες στιγμές που διερχόμαστε ως έθνος.

    Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω και γραπτώς τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Β. Τσολακίδη και το περί αυτόν δημοτικό συμβούλιο για την βοήθεια που προσέφεραν στην ετοιμασία της πανηγύρεώς μας, όπως άλλωστε το έπραξα καθηκόντως στην απόλυση του εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας.

    Αρχιμανδρίτης

    Βησσαρίων Τολαπίδης

    εφημέριος ιερού ναού

    Αγίου Δημητρίου Αυξεντίου»

  15. Ο/Η Christ was a Jew λέει:

    Για τον ρατσιστή Αρχιραββίνο του Ισραήλ Οβαντία Γιόζεφ δεν θα γράψετε τίποτα; 800.000 Ισραηλινοί πήγαν στην κηδεία του, βούηξε ο Ισραηλινός και Παγκόσμιος Τύπος για τις ρατσιστικές του δηλώσεις, τον ξέσκισαν οι ίδιοι οι Εβραίοι

    http://www.cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2921:—-ovadia-yosef——&catid=34:middle-east&Itemid=60

    κι εσείς καμώνεστε πως δεν συμβαίνει τίποτα; Τόσο πολύ σάς έχει διαφθείρει το χρήμα των αφεντικών σας; Ασχολείστε με τις μπουρδολογίες του Τραγόπαπα της Κύπρου και αφήνετε ανεκμετάλλευτο το κελεπούρι που ονομάζεται Οβαντία Γιόζεφ; Γελάει ο κόσμος με την αντικειμενικότητά σας κύριε Λασκαράτε, θα τρίζουν τα κόκκαλα του πραγματικού Λασκαράτου με την κατάντια σαςα…

    • Ο/Η Po λέει:

      Σπανίως αγαπητή μου ασχολούμαστε με ξένες θρησκευτικές ηγεσίες άλλων χωρών, υπάρχουν ίσως αντίστοιχοι, συμπατριώτες τους λογικοί ανθρωπιστές, να τους βάλουν στη θέση τους…
      Αφήστε τα περί «Κατάντιας» και «κελεπούρια» για κάποιους λιγότερο έμπειρους σε φαιδρότητες…

      • Ο/Η ΧΕΛΕΝΙΓΚ ΚΟΥΕΖΤ λέει:

        Το «Christ was a Jew» σε ποιά γλώσσα είναι; στα αιλυναράδικα;

  16. Ο/Η Nαζιστική κότα λέει:

    http://mao.gr/katrougalos/

    Τηλεοπτική «δημοκρατία»: Οκτώ εναντίον Κατρούγκαλου

    Τηλεοπτικό λιντσάρισμα επιχειρήθηκε χθες το βράδυ με στόχο τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργο Κατρούγκαλο στο στούντιο της εκπομπής «Ανατροπή» στο Μέγκα. Όχι ένας, ούτε δύο αλλά οκτώ (8) πραιτωριανοί του συστήματος προχώρησαν σε λεκτική επίθεση εναντίον του Κατρούγκαλου, ο οποίος αξίζει πραγματικά να του δοθούν συγχαρητήρια όχι μόνο επειδή διατήρησε την ψυχραιμία του απέναντι στα τσιρίδια, τις επιπλήξεις, τις διακοπές, την ειρωνεία, τις υστερίες, αλλά κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε από το Νίκο Σοφιανό να υπερασπιστεί αν όχι τον Κατρούγκαλο, τουλάχιστον τους κοινωνικούς αγώνες από τις χονδροειδείς ανακρίβειες του πρώην πρύτανη και των υπολοίπων, αλλά αυτός επέλεξε να μην πάρει θέση σε αυτή την άνιση τηλεοπτική αντιπαράθεση, ακολουθώντας την τακτική του κόμματός του, δηλ. την παρέμβαση μόνο στην περίπτωση κάποιος θίξει συγκεκριμένα και ονομαστικά το ΚΚΕ και τη δράση του. Η εικόνα θύμιζε έναν άνθρωπο που βαδίζει νύχτα σ” ένα δρόμο και περικυκλώνεται από μια αγέλη θρασύδειλων σκύλων που γαβγίζουν και πηδάνε γύρω του γυρεύοντας γυμνή σάρκα να χώσουν τα σάπια δόντια τους. Όμως αυτός δεν γονατίζει, δεν φέρνει τα χέρια του στο κεφάλι προσπαθώντας να προφυλαχτεί, αλλά συνεχίζει να βαδίζει, αγνοώντας τις απειλές του. «Η συμπεριφορά σας είναι αήθης», στριγγλίζει η κυρία Σώτη, ενώ ο πρύτανης Γρυσπολάκης, με μια μόνιμη έκφραση ξινισμένης αξιοπρέπειας, θυμίζει φιγούρα βγαλμένη από τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», ενώ ο Μιχελάκης της ΝΔ θύμιζε μια γνωστή μαυροφορεμένη φιγούρα από τις περιπέτειες του Λούκι Λουκ (δεν χρειάζεται να σας πούμε ποια).

    Αυτή είναι η τηλεοπτική τους δημοκρατία. Το πιο αστείο είναι ότι αμέσως μετά το βίντεο η Σώτη Τριανταφύλλου, σε έξαλλη κατάσταση, αφού κατηγόρησε και πάλι των Γιώργο Κατρούγκαλο ως υπεύθυνο για την κατάσταση των πανεπιστημίων, δήλωσε ότι κύριο χαρακτηριστικό του εξτρεμισμού είναι η έλλειψη ανοχής και ανεκτικότητας στην αντίθετη άποψη, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι φωτογραφίζει τον εαυτό της και τους υπόλοιπους της παρέας της (εκτός Κατρούγκαλου και Σοφιανού, άντε και Ζουγανέλη).

    Update: Συμμαζέψτε τον Κατρούγκαλο (!) ζητά η ΝΔ από τον… ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η αλήθεια πονάει. Πονάει αυτούς που έχουν συμφέρον από τη συσκότιση και τη διαστρέβλωσή της. Έτσι, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με σημερινή ανακοίνωσή της, ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ (του οποίου ο Γ. Κατρούγκαλος ΔΕΝ είναι ούτε στέλεχος ούτε μέλος!) να αποκηρύξει τον καθηγητή.

  17. Ο/Η κ. Καρούμπαλος (ΞΩΦΑΛΤΣΑ) λέει:

    Αντιγραφή

    Ο Αλέξης είπε πως θα φορολογήσει τους εφοπλιστές, αλλά όταν σχεδόν γελώντας ο δημοσιογράφος του είπε πως θα πάρουν τις «σημαίες» τους και θα φύγουν, του απάντησε «ελπίζω πως δεν θα γίνει αυτό». Μιλάμε για σοβαρά επιχειρήματα δηλαδή.

  18. Ο/Η Παναγιώτα Ρος, επιμελήτρια μουσείων λέει:

    Χιτλερικό μουσείο το σπίτι του φυγόδικου εφοπλιστή Αναστάσιου Πάλλη

    – Ανατριχιαστικά τα ευρήματα Ημερομηνία: 16/10/2013 09:13 Νέα έρευνα από τις δικαστικές Αρχές με τη συνδρομή της Αστυνομίας σε σπίτι του φυγόδικου Αναστάσιου Πάλλη, πρώην συνεκδότη του Πρώτου Θέματος στο πλαίσιο της διερεύνησης των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής. Η έρευνα αυτή αφoρά σπίτι του εφοπλιστή στη Βούλα και έρχεται να προστεθεί στις δύο χθεσινές έρευνες σε άλλα σπίτια του, όπου βρέθηκαν παράνομα όπλα. Βρέθηκε και πάλι πλήθος όπλων, ενώ σοκάρουν οι εικόνες από ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με σβάστικες, φωτογραφίες του Χίτλερ, ακόμη και κούκλες με στολές των SS. – See more at: http://left.gr/news/hitleriko-moyseio-spiti-toy-fygodikoy-efoplisti-anastasioy-palli-anatrihiastika-ta-eyrimata#sthash.zgZVpQ9b.dpuf

  19. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η Εκκλησία (και η ΝΔ) καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται:

    http://www.efsyn.gr/?p=132877
    15/10/13
    «Το ξύλο είναι καθημερινότητα»
    «Στην Αμυγδαλέζα αν ζητήσεις δικηγόρο, συνεπάγεται ξύλο και απομόνωση, αν απλά διαμαρτυρηθείς, σου βάζουν μόνο μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι».

    Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

    «Την πρώτη φορά σε συγχωρούνε με λίγο ξύλο. Τη δεύτερη φορά που θα διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου, σου βάζουν χειροπέδες, σε μεταφέρουν σε ένα δωμάτιο απομόνωσης, φοράνε γάντια που έχουν πλαστικό μπροστά για να μην υπάρχουν αποτυπώματα, σε ρίχνουν στο πάτωμα και τυλίγουν όλο το σώμα σου με μια μεγάλη μαύρη σακούλα. Εκεί αρχίζει το ξύλο. Οι μελανιές θα φύγουν μετά από 1,5-2 μήνες». Τον λένε Μοχάμεντ Αζιμ Αζαμ, Πακιστανός. Πριν από 3 εβδομάδες βγήκε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, όπου έμεινε για 4 μήνες. Γνωρίζει τουλάχιστον 6 ομοεθνείς του που υπέστησαν σοβαρά βασανιστήρια.

    «Το ξύλο είναι η καθημερινότητα εκεί μέσα» μας πληροφορεί. «Ακόμα και όταν προσπαθούσαμε το καλοκαίρι να μεταφέρουμε νερό στα κοντέινερ που μένουμε, μας δέρνανε». Εξηγεί τη διαβάθμιση της βίας: αν ζητήσεις δικηγόρο, συνεπάγεται ξύλο και απομόνωση, αν απλά διαμαρτυρηθείς, σου βάζουν μόνο μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι. «Στην Αμυγδαλέζα περνάνε μέρες για να αισθανθούμε άνθρωποι» λέει ο Μοχάμεντ και καταγγέλλει πως υπάλληλοι της πακιστανικής πρεσβείας στην Αθήνα, σε συνεργασία με την πακιστανική κυβέρνηση, πιέζουν τους Πακιστανούς κρατούμενους στην Αμυγδαλέζα να γυρίσουν στην πατρίδα τους παρά τη θέλησή τους.

    Συναντήσαμε τον Μοχάμεντ Αζαμ στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου σχετικά με τις 3 φιλοναζιστικού τύπου διώξεις στον συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου. «Θα πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση αν μας θέλει μάρτυρες στη δίκη της Χ.Α. ή κατηγορούμενους. Η κυβέρνηση του ρατσισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του «Ξένιου Δία» έφτασε να κάνει μια βιομηχανία διώξεων σε αριστερούς και αντιφασίστες, στοιχείο που δείχνει εμπράκτως την υλοποίηση της συνεργασίας Χ.Α.-Ν.Δ.» υπογράμμισε ο Π. Κωνσταντίνου.

    Η πρώτη δίωξη, που στηρίχτηκε σε συκοφαντικά δημοσιεύματα της Χ.Α., αφορά ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με τους Αλβανούς δραπέτες, όπου η ΚΕΕΡΦΑ αναφερόταν σε de facto επιβολή της θανατικής ποινής αντί για συλλήψεις και δίκες. Η δεύτερη αφορά ανακοίνωση καταδίκης της βάρβαρης καταστολής της εξέγερσης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα στις 10 Αυγούστου μετά από άγρια κακομεταχείριση από μέρους των αστυνομικών φυλάκων.

    Η τρίτη δίωξη προέρχεται κατευθείαν από τη Χρυσή Αυγή με μήνυση από δικηγόρο της κατά ανακοίνωσης που κατήγγειλε τη μήνυση που ασκήθηκε στην εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη». «Αν κάποιος πρέπει να διωχθεί, δεν είναι άλλος από τον φασίστα δικηγόρο, τον έμμισθο συνεργάτη της Χ.Α., Ι. Ανδριόπουλο, εξαιτίας και του οποίου 200.000 παιδιά που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα δεν μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια» υπογράμμισε η δημοσιογράφος της «Εργατικής Αλληλεγγύης», Κατερίνα Θωίδου. «Είναι καταπληκτικός ο επιλεκτικός ζήλος της Δικαιοσύνης, η οποία τόσα χρόνια δεν έβλεπε τίποτα. Είμαστε στοχοποιημένοι. Ο Πέτρος προ πολλού ήταν στο στόχαστρο του Μιχαλολιάκου και της κυβέρνησης», σημείωσε ο Σάββας Μιχαήλ (ΕΕΚ), θυμίζοντας την πρόσφατη δίκη του. Δηλώσεις συμπαράστασης πραγματοποίησαν ο βουλευτής Δ. Τσουκαλάς, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζάβεντ Ασλαμ και ο καθηγητής Δ. Χριστόπουλος.
    http://www.efsyn.gr/?p=132877

  20. Ο/Η Νταβαντζής εργατών λέει:

    Ένοχη η ΟΙΚΟΜΕΤ για το δολοφονικό βιτριόλι στην Κ. Κούνεβα

    Posted date: Οκτωβρίου 16, 2013

    Ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα καταλόγισε στην εργοδότρια εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ με χθεσινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, επιδικάζοντας στην εταιρεία το ποσό των 250.000 ευρώ. Μάλιστα, από τα χρήματα αυτά, τα 80.000 ευρώ είναι άμεσα καταβλητέα.

    Σύμφωνα με το avgi.gr, η χθεσινή απόφαση είναι η πρώτη (δικαστική) νίκη της Κωνσταντίνας Κούνεβα σε βάρος των εργοδοτών της, καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε ευθαρσώς τις ευθύνες της εταιρείας. Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η ΟΙΚΟΜΕΤ (εργολάβος εταιρεία καθαρισμού των σταθμών του ΗΣΑΠ) φέρει ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Κ. Κούνεβα στις 22 Δεκεμβρίου του 2008.

    Η επίθεση αναγνωρίζεται ως «εργατικό ατύχημα», καθώς έγινε αμέσως μετά την αποχώρηση της παθούσας από την εργασία της και ενώ η εταιρεία είχε αρνηθεί την αλλαγή βάρδιας που ζητούσε επίμονα η Κ. Κούνεβα, έχοντας επισημάνει στους προϊσταμένους της τις διαδοχικές απειλές που δεχόταν για τη ζωή της λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

  21. Ο/Η Eφραίμ Μιχαλολιάκος Θέμος Πάλλης λέει:

    Oπλοστάσιο με πυροβόλα όπλα, πιστόλια, βλήματα όλμου αλλά και ένα μουσείο ναζί βρέθηκε στο σπίτι του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, τον οποίο οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή. Οι έρευνες για τα όπλα αλλά και τους χρηματοδότες της νεοναζιστικής οργάνωσης συνεχίζονται.

    Ο λοχίας που έγινε «εκδότης» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

    0 Πάλλης είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό αλλά και στον εφοπλιστικό κόσμο. Η αγορά βοά πως πρόκειται για έναν «front man» του Βίκτωρα Ρέστη. Ο Πάλλης, όπως γίνεται γνωστό, έχει επιχειρηματικές και φιλικές σχέσεις με τον επιχειρηματία Ρέστη, αλλά είναι και κουμπάρος του. Οι σχέσεις αυτές θα διαταραχθούν μερικούς μήνες αργότερα. Το περιβάλλον του επιχειρηματία διαρρέει πως ο Πάλλης στην πραγματικότητα δεν έχει κεφάλαια στην εφημερίδα, ενώ ο ίδιος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του επιμένει πως «τα πράγματα είναι όπως είχαν ανακοινωθεί στο Πρώτο Θέμα με την ανακοίνωση που έγινε». Αυτή τη στιγμή το μόνο βέβαιο είναι πως το 40% της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ανήκει στην εταιρία «PT MEDIA CORP», της οποίας μάλλον δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο ιδιοκτήτης, αφού πρόκειται για OFFSHORE εταιρία.

    Την ίδια περίοδο ο Αναστάσιος Πάλλης, κάνει μία ακόμη χρήσιμη γνωριμία. Γνωρίζει τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Η σχέση είναι τόσο στενή, που τον Δεκέμβριο του 1998 ο Εφραίμ δίνει με κάθε επισημότητα συστατική επιστολή στον Πάλλη.

    Το σκάνδαλο Τοπλού και ο …δικηγόρος Πάλλης

    Με τη συστατική επιστολή Εφραίμ, ο Πάλλης συνεχίζει τη θρησκευτική-επιχειρηματική του πορεία, όχι στο Βατοπέδι αλλά στη Μονή Τοπλού στην Κρήτη. Υπήρξε πρωταγωνιστής ενός άλλου σκανδάλου με πολλά κοινά στοιχεία με αυτά του Βατοπεδίου.

    Μουσείο ναζισμού» και οπλοστάσιο το σπίτι του Πάλλη -Δίωξη και κατά του επιστάτη

    Νέα ευρήματα στο σπίτι του εφοπλιστή στη Βούλα – Ένα καναδέζικο αντιαεροπορικό όπλο του 1940 βρέθηκε σε κοντέινερ με παραλήπτη τον καταζητούμενο εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη. Μη λειτουργικό, αναφέρουν πληροφορίες. Kατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του επιστάτη του καταζητούμενου επιχειρηματία, ο οποίος ερευνάται για τον οπλισμό που κατείχε.

  22. Ο/Η Η βλακεία είναι ανίκητη λέει:

    Το δεξί χέρι του Αγ. Γεωργίου από την Ι.Μ. Ξενοφώντος στην Ουκρανία

    ROMFEA.GR | Η Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους κατέχει ένα μέρος της δεξιάς χείρας του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr με ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδιμήρου, το δεξί χέρι του Αγίου θα μεταφερθεί προς προσκύνηση στο Κίεβο.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την μεταφορά του δεξιού χεριού του Αγίου Γεωργίου, συνέβαλε τα μέγιστα και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιανουκόβιτς.

    Η μεταφορά θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου ενώ η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στην Λαύρα του Κιέβου.

    Τέλος το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου θα περάσει από δεκάδες Επισκοπές της Εκκλησίας της Ουκρανίας, και θα παραμείνει μέχρι στις 6 Δεκεμβρίου 2013.

  23. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.tanea.gr/news/politics/article/5029274/to-xroniko-mias-rhkshs/

    Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του Ιδρυτικού Συνεδρίου, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανώλης Γλέζος συνέφαγαν σε ταβέρνα της Αθήνας. Παρούσα, εκτός από την Μπέτυ Μπαζιάνα, και η Τζώρτζια, η δυναμική σύζυγος αλλά και συνεργάτις του κ. Γλέζου. Παρόντες και ελάχιστοι συνεργάτες του προέδρου, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Μηλιός. Το κλίμα ήταν χαλαρό, αλλά όχι ανέφελο.
    Ο Μανώλης, όπως τον αποκαλούν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ δεν έκρυψε την εκτίμησή του για τον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακόμη και όταν ο τελευταίος αρνήθηκε σθεναρά την πρόταση να είναι ο Αλέκος Αλαβάνος υποψήφιος της Υπερνομαρχίας Αττικής, αντί του Αλέξη Μητρόπουλου. Τότε που τα πηγαινέλα το καλοκαίρι του 2010 μεταξύ Νάξου και Πάρου (στο σπιτάκι στην άκρη της Παροικιάς, τόπο καταγωγής της μητέρας του) ήταν στο φόρτε τους και έμπιστοι συνομιλητές, όπως ο Γιάννης Θεωνάς και ο Γιάννης Πρωτονοτάριος, αναλάμβαναν – χωρίς επιτυχία – να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ Αλέκου και Αλέξη.

  24. Ο/Η Παφίτης λέει:

    Ηλεκτρονική Έκδοση
    enet.gr, 20:15 Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

    Στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής οι επενδύσεις της Μονής Βατοπεδίου

    «Με τόσα δάνεια στο Βατοπέδι ο Βγενόπουλος εξαγόρασε άφεση αμαρτιών»

    «Με τόσα εκατομμύρια που ενέκρινε ο Βγενόπουλος στο Βατοπέδι έχει εξαγοράσει άφεση αμαρτιών» δήλωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής που ασχολήθηκε σήμερα με το θέμα των μετοχοδανείων και άλλες επενδύσεις της Μονής Βατοπεδίου.

    Ο τότε αντιπρόεδρος της Marfin Popular Bank Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου στη Λευκωσία το 2009 Ο τότε αντιπρόεδρος της Marfin Popular Bank Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου στη Λευκωσία το 2009Η κ. Χαραλαμπίδου σημείωσε πως στόχος της Επιτροπής είναι να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο η Marfin Egnatia έδινε δάνεια μέσω της επενδυτικής τράπεζας στην Ελλάδα, τα οποία οδήγησαν στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

    Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού δήλωσε ότι ξεκαθαρίστηκε πως η μεταφορά της έδρας της Marfin στην Κύπρο φόρτωσε με εκατομμύρια το τραπεζικό σύστημα της νήσου, ενώ ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου, ανέφερε πως προέκυψαν νέα στοιχεία κατά την εξέταση του θέματος τα οποία θα αξιολογήσει η επιτροπή.

    Σήμερα, κλήθηκε και κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής ο Άθως Κοιρανίδης, ιδιοκτήτης και μέτοχος των εταιρειών Rassadel και Madeus, οι οποίες διαχειρίζονταν τις επενδύσεις της Μονής Βατοπεδίου.

    Σύμφωνα με τον κ. Κοιρανίδη, μετά την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας με άλλα ακίνητα του Ελληνικού δημοσίου, και συγκεκριμένα μετά την πώληση ενός κτιρίου, η Μονή βρέθηκε να έχει στην κατοχή της χρηματικό ποσό ύψους 50 εκ. ευρώ. Τότε, διάφορα τραπεζικά ιδρύματα προσέγγισαν τη Μονή Βατοπεδίου προσφέροντας ελκυστικά επιτόκια για να κερδίσουν την κατάθεση των 50 εκ. ευρώ. Τελικά όπως είπε, «τα χρήματα κατατέθηκαν στη Marfin, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως εξασφάλιση για να δοθούν στη Μονή μετοχοδάνεια. Μετά την κατάθεση παραχωρήθηκε δάνειο περίπου 110 εκ. ευρώ και χρηματιστηριακοί τίτλοι, εκ των οποίων τα 85 εκ. ευρώ επενδύθηκαν μέσω μιας εταιρείας που ήταν ο ίδιος μέτοχος».

    Σύμφωνα με τον κ. Κοιρανίδη, όταν υπογράφηκε η συμφωνία με ευνοϊκούς όρους για την κατάθεση των 50 εκ. ευρώ είχε συμφωνηθεί ότι οι επενδύσεις που θα αποφάσιζε η Rassadel θα γίνονταν μέσω της επενδυτικής τράπεζας.

    Από τις επενδύσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ τα 80 εκατ. ευρώ ήταν επενδύσεις στη MIG, ενώ έγιναν επενδύσεις και στον ΟΤΕ και σε ακίνητο στη Σερβία πρόσθεσε ο κ. Κοιρανίδης. Σημείωσε πως στο Άγιο Όρος δεν υπάρχουν άλλα μοναστήρια που επένδυσαν στη MIG.

    Στους όρους της συμφωνίας για τα μετοχοδάνεια, προβλεπόταν ότι, όταν η απόδοση της μετοχής μειωθεί, τότε η τράπεζα θα πρέπει να ζητήσει να καλυφθεί το ποσό από το δανειολήπτη ή να πωλήσει τις μετοχές παραδέχτηκε ο κ. Κοιρανίδης, συμπληρώνοντας πως «η Λαϊκή τα ζήτησε αλλά από τον μη έχοντα τι να πάρεις;».

    Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας Χρίστος Στυλιανίδης σημείωσε πως τα δάνεια προς τη Μονή δόθηκαν την περίοδο 2007-2008 από την Marfin Egnatia χωρίς την έγκριση του ΔΣ.

    Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε πως θα συνεχιστεί η εξέταση για τον τρόπο διακίνησης των χρημάτων από τη Μονή Βατοπεδίου προς τις δύο εταιρείες, καθώς και από τις εταιρείες για την αγορά μετοχών και άλλων επενδύσεων.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=392371

  25. Ο/Η Μανώλης Γκλέτσος λέει:

    http://gerontakos.blogspot.gr/2012/02/blog-post_7954.html

    ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ:

    ΟΤΑΝ Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΒΑΘΕΟΣ ΠΑΣΟΚ,
    ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΟΧΕΤΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    *
    ΣΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΒΕΝΤΕΤΑΣ» ΜΕΤΑΞΥ
    ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΟ
    ΣΙΧΑΜΕΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΣΤΑΣΗ
    ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ
    ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ,
    ΟΠΩΣ Ο ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ, Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ, Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ,
    Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ, Η ΜΕΡΚΟΥΡΗ, Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ,
    Ο ΒΑΛΒΗΣ, Ο Γ.-Α. ΜΑΓΚΑΚΗΣ, Ο ΓΛΕΖΟΣ, Ο ΖΙΓΔΗΣ , Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ…..

    Διαβάστε στο τελευταίο τεύχος της Athens Review of Books (Φεβρουάριος. Νο 26)
    το θαυμάσιο κείμενο του Μανώλη Βασιλάκη : «Περί κοινωνικής επιθετικότητας του Mάνου Χατζηδάκι και άλλων δεινών». Θα φρίξετε με όσα συνέβησαν την εποχή του πρώτου πράσινου ήλιου και της παπαπανδρεϊκής λασποκρατίας σε βάρος ενός μεγάλου καλλιτέχνη…

    http://www.lifo.gr/team/gnomes/29767?comments_page=3&comments_order=o

  26. Ο/Η eklag λέει:

    Τι μανία με τον Μάνο τελευταίως!
    ο Μάνος στο βουνό ο Μάνος στην θάλασσα
    ο Μάνος και το ΠΑΣΟΚ ο Μάνος και η 28η Οκτωβρίου.
    Φυσικά και υπήρχαν ταγματασφαλίτες δωσίλογοι και άλλα εξωτικά φρούτα,
    όπως σε όλες τις εποχές και είσαι ελεύθερος να βλέπεις μόνο αυτά,
    αν αυτό διακαώς επιθυμείς.
    Η 28η Οκτωβρίου όμως ήταν μόνο αυτό;
    Και τα παγωμένα κορμιά στα βουνά της Ηπείρου;
    αυτές που έπλεκαν κάλτσες;
    Η Αντίσταση;
    έγινε μόνο γιατί την διέταξαν χαρτογιακάδες από το εξωτερικό;
    έτσι απλά μεταβάλλονται όλα αυτά σε
    παράπλευρες απώλειες ανάξιες λόγου και Μνήμης;
    Ναι αν είσαι η Ρεπούση.
    Δεν μαζεύονται λέω λιγάκι μερικοί;
    λίγη τσίπα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

  27. Ο/Η Gay λέει:

    http://gayworld.gr/index.php/news/2262-h-omofylofilia-stous-kolpous-tis-orthodoksis-ekklisias

    Kυπριακή εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ
    Κωδικός άρθρου: 888052
    ΠΟΛΙΤΗΣ – 02/08/2009, Σελίδα: 14

    Η ομοφυλοφιλία στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας – Ένα μυστικό καλά κρυμμένο

    Της Σοφίας Θεοδοσίου

    Το ότι η Εκκλησία μας έχει μείνει κάτι αιώνες πίσω και ότι η ανάγκη εκσυγχρονισμού των διακηρύξεών της είναι επιτακτική, είναι τοις πάσι γνωστό. Το ότι τα όποια προβλήματα ή περιστατικά θεωρεί ότι δεν την τιμούν ή δεν την «συμφέρουν», τα κουκουλώνει για τα… μάτια του κόσμου, κι αυτό είναι γνωστό. Όταν όμως η άρνηση της Εκκλησίας μας να επιλύσει τα όποια ζητήματα προκύψουν στους κόλπους της με ειλικρίνεια και διάθεση αυτοκριτικής προκαλεί προβλήματα τόσο στο ποίμνιο όσο και στους ποιμενικούς, αυτή η τακτική δεν τιμά ούτε το ρόλο ούτε την ιστορία ενός θεσμού αιώνων.

    Μικρό νησί η Κύπρος και τίποτα δε μένει κρυφό. Σε όλων μας λοιπόν τα αφτιά έχουν φτάσει περίεργες ιστορίες για ύποπτους παπάδες με διπλή ζωή. Ιστορίες που όμως γρήγορα ξεχνιούνται: η… εξαφάνιση του παπά του οποίου… «βγήκε το όνομα» λίγο καιρό μετά (διά της μεταθέσεώς του σε άλλη μητρόπολη), βοηθά στον περιορισμό της ιστορίας στα στενά όρια της ενορίας. Η πρακτική τού «μαζεύω (τους παραστρατήσαντες ποιμενικούς μου) ? σκουπίζω (τα ίχνη των ύποπτων πράξεών τους) ? καθάρισα (και την έβγαλα καθαρή)» είναι από τις αγαπημένες της Εκκλησίας μας μέχρι τις μέρες μας. Ουκ ολίγες και οι ιστορίες του είδους που ο «Π» έφερε στο φως ? κι αυτές αποσιωπημένες περιτέχνως.

    Τα ονόματα κληρικών για τους οποίους κατά καιρούς ακούστηκε ότι είναι ομοφυλόφιλοι, ακόμη και αυτών που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία, αρκετά. Μένουν όμως καλά κλειδωμένα στα συρτάρια των μητροπόλεων: οι κεφαλές της Εκκλησίας μας αδιαφορούν αν οι συγκεκριμένοι κληρικοί, έρμαια των καταπιεσμένων σεξουαλικών αναγκών τους, μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνοι για μικρά παιδιά ή ακόμη και για ενήλικες με προβλήματα.

    Τα παραδείγματα ανά το παγκόσμιο τέτοιων κληρικών-τεράτων πολλά. Ενώ όμως οι άλλες Εκκλησίες φαίνονται να τα αντιμετωπίζουν ευθέως και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τους ιερείς που συμπεριέλαβαν στους κόλπους τους, η δική μας Εκκλησία αγρόν ηγόραζεν και… συγκροτήματα πολυκατοικιών δύο!

    Στρουθοκαμηλισμός

    Όπως παραδέχτηκε στον «Π» ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, η Εκκλησία της Κύπρου στρουθοκαμηλίζει, υποκρινόμενη τη μη ύπαρξη τέτοιου προβλήματος στους κόλπους της. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που ακούστηκε ότι κάποιος παπάς είναι ομοφυλόφιλος. «Αν ένας ιερέας είναι ομοφυλόφιλος, τότε πρέπει να καθαιρεθεί. Οι ιερείς πρέπει να αποτελούν παράδειγμα, να είναι σωματικά και ηθικά άρτιοι, ώστε να καθοδηγούν σωστά το ποίμνιο. Το να μετατίθεται ένας ύποπτος για ομοφυλοφιλία ιερέας, αυτό είναι υποκρισία. Από τη στιγμή που η Εκκλησία καταδικάζει κάτι τέτοιο, οφείλει να τον παύσει».

    Και αναρωτιόμαστε, έστω και αφελώς: με το να κουκουλώνονται τέτοια περιστατικά, με το να αφήνουν τον τάδε ύποπτο για παρενόχληση ανηλίκων ιερέα να λειτουργεί ή να επιβλέπει παιδικές κατασκηνώσεις, δεν θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο; Αυτός είναι άραγε ο ρόλος της Εκκλησίας; Να σώζει το… τομάρι της και να αφήνει το ποίμνιό της απροστάτευτο;

    Παπάδες-θύματα… προπαγάνδας

    Η Ορθόδοξη Εκκλησία ταρακουνήθηκε πολλές φορές από τέτοια σκάνδαλα ιερέων που παρενοχλούσαν σεξουαλικά ανηλίκους. Στην Εκκλησία της Κύπρου όμως, ποτέ δεν ακούστηκε παρόμοιο περιστατικό. Είμαστε άραγε λαός τόσο ευσεβής;

    Στην Ελλάδα πάντως τέτοια συμβάντα έχουν συχνά-πυκνά δει το φως της δημοσιότητας. Περί τα τέλη Απριλίου, ο ιερέας μικρού χωριού στην Κοζάνη συνελήφθη με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου. Όπως έγινε γνωστό, ο ιερέας, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, αμέσως μετά την τελετή της Αποκαθήλωσης, οδήγησε 17χρονο στο υπόγειο του ναού, όπου και προέβη σε ασελγείς πράξεις.

    Στις αρχές της δεκαετίας, και συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου 2001, η αγγλική εφημερίδα Ιndependent έγραψε πως ελληνορθόδοξος επίσκοπος στη Νίκαια είχε παραιτηθεί μετά από κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση εντεκάχρονου αγοριού, το οποίο είχε γνωρίσει στο ναό του Αγίου Δημητρίου στο Λονδίνο. Ο ίδιος ο ιερέας όμως έκανε λόγο για… ρώσικο δάκτυλο.

    Θύμα… αλβανικής συνωμοσίας δήλωσε το 2003 και ο επίσκοπος Βράνιας Παχώμιος. Ο Σέρβος κληρικός κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση πέντε αγοριών στη Σερβία και η υπόθεσή του οδηγήθηκε εναντίον δικαστηρίου. Τόσο όμως η σερβική Εκκλησία, όσο και οι εν Ελλάδι φίλοι του Παχώμιου, απέρριψαν τις κατηγορίες, αποδίδοντάς τις σε… αλβανική προπαγάνδα.

    8,3 εκατ. δολάρια για… βίτσια

    Η δε Ελληνική Εκκλησία της Αμερικής ταλανίζεται εδώ και χρόνια από περιστατικά παιδεραστίας. Σύμφωνα με υπολογισμούς, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος αναγκάστηκε να καταβάλει από τα εκκλησιαστικά ταμεία περίπου 8,3 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις και δικαστικά έξοδα για υποθέσεις παιδεραστίας και σεξουαλικής παρενόχλησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση του Φεβρουαρίου του 2007, όταν έγγαμος ιεράς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγ. Τριάδας στο Ντάλας κατηγορήθηκε από τα ίδια τα θύματα, στα 72 του χρόνια, ότι 26 χρόνια πριν κακοποιούσε σεξουαλικά τον εντεκάχρονο βοηθό του, καθώς και έναν 13χρονο με εκ γενετής διανοητικά προβλήματα.

    Δεύτερη περίπτωση στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής αφορά Ελληνοαμερικανό Αρχιμανδρίτη, ο οποίος δρούσε στην Καλιφόρνια. Τα σκάνδαλα τού εν λόγω κληρικού έγιναν γνωστά τη δεκαετία του ΄90 και κόστισαν στην Αρχιεπισκοπή περίπου τέσσερα εκατομμύρια δολάρια. Ο Αρχιμανδρίτης μάλιστα κατηγορήθηκε και για ασέλγεια εις βάρος του ανιψιού του. Μετά την αποφυλάκισή του, το 2003, εντούτοις, δολοφονήθηκε, πιθανόν από κάποιο θύμα του.

    Φουρτούνες όμως αντιμετωπίζει και η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στην Αμερική, μετά από καταγγελίες σπουδαστή της Θεολογικής Σχολής του Αγ. Βλαδίμηρου. Ο Έρικ, φοιτητής με ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα, θέλησε να βρει καταφύγιο στη χριστιανοσύνη και ονειρευόταν να γίνει ιερέας. Κατά τη διάρκεια όμως του σχολικού έτους 2004-2005, ο ιερέας που υποτίθεται ότι τον καθοδηγούσε και τον συμβούλευε, τον εκμεταλλευόταν σεξουαλικά. Ως αποτέλεσμα, ο Έρικ εμφάνισε τάσεις κατάθλιψης και αυτοκτονίας. Μετά μάλιστα τις καταγγελίες και τη μήνυση κατά της Σχολής και του υπευθύνου της, Μητροπολίτη Γερμανού, αυτοκτόνησε.

    Κωδικός άρθρου: 888052
    ΠΟΛΙΤΗΣ – 02/08/2009, Σελίδα: 14

  28. Ο/Η laskaratos λέει:

    Eξαιρετική πρωτοβουλία.
    Κανείς δεν θα μπορεί να προσποιηθεί πως δεν ήξερε.
    Εκτεταμένο αρχείο με τεκμηριωμένο υλικό:

    Τα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής

    Τα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής

    (Διαβάστε και τυπώστε το κείμενο με το πλήρες φωτογραφικό υλικό σε μορφή .pdf: Oplostasia_XA)

    Στην εργασία αυτή, επιχειρούμε τη συγκέντρωση του δημοσιευμένου υλικού (από ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και δημοσιεύματα στον τύπο) που αφορά τα όπλα των μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” (Χ.Α.). Κι αυτό γιατί αν και πολύς λόγος γίνεται για τα “κρυμμένα οπλοστάσια”, οι ήδη δημοσιευμένες πληροφορίες δίνουν μια πρώτη εικόνα του εύρους και της συχνότητας της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ως κεντρικών φυσιογνωμικών στοιχείων της οργάνωσης.

    ………………………………….

    Τα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής

  29. Ο/Η Gay nazi bishop λέει:

    http://www.femmes.gr/%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-gay-pride-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%B9/

    Λαοθάλασσα στο πρώτο gay pride της Κύπρου – Χιλιάδες συμμετέχοντες – Σε πρώτο πλάνο εκπρόσωποι κομμάτων

    Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαϊου, εκδήλωση – παρέλαση υπερηφάνειας στη Κύπρο, με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας και όλων των πολιτικών κομμάτων (με εξαίρεση το ελαμ φυσικά, αντίστοιχο κόμμα της χρυσής αυγής). Το σημαντικότερο πρόσωπο της ημέρας ήταν η Άννα Βίσση που έφτασε στην εκκίνηση της πορείας λέγοντας:

    Παρέλασε μαζί μας, έβγαλε με όλο τον κόσμο φωτογραφίες, κάθησε στο γρασίδι και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλοφιλοι νέοι κυρίως απο την ΥΠΕΡθρησκευώμενη κοινωνία μας. Αυτή είναι αληθινή ΣΤΑΡ! Anyway…

    Η εκδήλωση-παρέλαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφου οι διοργανωτές περίμεναν 300 με 400 άτομα και μαζεύτηκαν 4500-5000 άτομα! Φυσικά υπήρξαν αντιδρασεις απο την εκκλησία και το ελαμ, αφου αποφάσισαν να κάνουν την δική τους διαδήλωση ενάντια στην εκδήλωσης της ΛΟΑΤ ACCEPT Κύπρου ΑΛΛΑ ευτυχώς η αστυνομία τους απομάκρυνε χωρίς φασαρίες.

  30. Ο/Η laskaratos λέει:

    Το tvxs επιτίθεται σε έναν πρωθιεράρχη τον οποίο τιμούν οι Τσίπρας, Γλέζος και Κωνσταντοπούλου.
    Ο Γλέζος μάλιστα (που η τελευταία-εκλογική-θεατρική του παράσταση αποδοκιμάστηκε στις τελευταίες εκλογές) τον έχει υμνήσει εμετικά, ως δήθεν φιλάνθρωπο δωρητή της εκκλησιαστικής περιουσίας στο κράτος.

    Εμμανουήλ Γλέζου (Μακεδονομάχου): Αρχιεπισκόπου-Τραπεζίτου Νήσου Ελβετίας εγκώμιον!


    Είναι αξιοσημείωτο ότι η εμφανιζόμενη ως ομοφοβικη Εκκλησία της Κύπρου έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα με σκάνδαλα ομοφυλοφιλίας.
    Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως ο θαρραλέος πολιτικός της Κεντροδεξιάς και θεολόγος, επισημαίνει μια αλήθεια που δεν λέγεται, ότι η μυστηριακότητα του γάμου αποτελεί μεταγενέστερο εφεύρημα, θέση που έχουμε και εμείς διατυπώσει
    «..Για τον γάμο η επιτροπή εκφράζει τη διαφωνία της με την άποψη που φέρεται να εξέφρασε ο κ. Πιτσιλλίδης πως αποτελεί κοινωνικό κατασκεύασμα, το οποίο δημιουργήθηκε τον 8ο αιώνα…».

    http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/i-ekklisia-tis-kyproy-aforise-proin-politiko-toy-disy

    Η Εκκλησία της Κύπρου αφόρισε πρώην πολιτικό του ΔΗΣΥ

    Στον αφορισμό του πρώην βουλευτή κι ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Πιτσιλλίδη προχώρησε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου. Αιτία για την απόφαση που θυμίζει κάτι από Μεσαίωνα, στάθηκε το γεγονός ότι κατά καιρούς ο πρώην πολιτικός και θεολόγος στο επάγγελμα έχει έχει εκφραστεί υπέρ των ομοφυλόφιλων και των εκτρώσεων πριν των 3ο μήνα κύησης και αφορμή ένα «ρε» προς τον Αρχιεπίσκοπο της Μεγαλονήσου και η κατηγορία εκ μέρους του ότι σφετερίστηκε τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
    ………………..
    ______________

    Για το δήθεν «μυστήριο» του γάμου:

    Σύμφωνο Συμβίωσης: Η Εκκλησία να ζητήσει συγγνώμη


    …………..
    Πότε ανακάλυψε η Oρθοδοξία ότι ο γάμος αποτελεί μυστήριο; Από θεολόγους, ανάμεσά τους ο καθηγητής της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Γραμματέας της Ι.Συνόδου του πρώτου ελληνικού Βασιλείου, ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Φαρμακίδης, έχει υποστηριχθεί πως μόνον μετά το 1204, ο γάμος απέβη εκκλησιαστικό μυστήριο. Όσον αφορά στην Βυζαντινή Πολιτεία, ο Ιλλυριός χασάπης άγιος Ιουστινιανός (Ουπράβντα), με έναν νόμο (Νεαρά οδ΄-κεφ δ΄) το 538, αναφέρθηκε στα του γάμου: Καθόρισε τρεις κατηγορίες πολιτών, τους έκλαμπρους, τους μεσαίους και τους ευτελείς. Οι πρώτοι κατοχύρωναν τον γάμο τους με συμβόλαιο, οι δεύτεροι εδήλωναν χωρίς ιερολογία παρουσία κληρικών την απόφασή τους να συζήσουν, όσο για τους τρίτους, τους φτωχούς, δεν χρειαζόταν καμμία διαδικασία. Η παρουσία των κληρικών δεν είχε μυστηριακή ούτε καν τελετουργική χροιά, αλλά εκτελούσε χρέη μαρτυρίας του γεγονότος: «…ο δε παραλαβών τρεις ή τέσσαρας των κληρικών, εκμαρτυρίαν συνιστάτω δηλούσαν ως ο δείνα και η δείνα συνηρμόσθησαν αλλήλοις». Μόνο το 893, με έναν άλλο νόμο του αυτοκράτορα Λέοντα Στ΄, αναγνωρίστηκε ο θρησκευτικός ως μόνος νόμιμος γάμος, όχι όμως και ως μυστήριο, ενώ η γαμήλια ακολουθία καθορίστηκε επί Αλεξίου Α΄Κομνηνού (Βλ. και Φ.Κουκουλέ περί γάμου των Βυζαντινών). Η σύνδεση ιεροτελεστίας και συνάψεως του Γάμου, που διατάχθηκε με την Νεαρά 89 του Λέοντα («Μη ερρώσθαι τα συνοικέσια άνευ της ιεράς ευλογίας») ίσχυσε πολύ αργότερα και στο ελληνικό κράτος. Ασφαλώς όμως μια αυτοκρατορική διαταγή ούτε καν μια τοπική Σύνοδος, δεν μπορούν να ορίσουν ένα μυστήριο. Σύνοδος όμως και μάλιστα Οικουμενική για να θεσπίσει το μυστήριο, δεν φαίνεται να συνεκλήθη ποτέ.

    Ο Λέων που είχε γλυτώσει παρά τρίχα την εκτύφλωση από τον πατέρα του, συκοφαντημένος ως συνωμότης από τον επίσκοπο Θεόδωρο Σανταβαρηνό, παρίστανε τον σεμνότυφο και εκφωνούσε κηρύγματα στις εκκλησίες. Σε μια από τις «Νεαρές» του, καταδικάζει αυτούς που έχουν ερωμένες και όσους κάνουν δεύτερο γάμο. Ο ίδιος απέκτησε και ερωμένες και παντρεύτηκε τέσσερεις φορές, πράγμα που δεν εμπόδισε να παρίσταται με φωτοστέφανο αγίου σε ψηφιδωτή παράσταση του νάρθηκα της αγ.Σοφίας. Ο διορισμένος από τον Λέοντα πατριάρχης ο μηχανορράφος αυλικος Νικόλαος Α΄, πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στην νομιμοποίηση της σχέσης του εργοδότη του με την Ζωή Καρβουνοψίνα. Ο αυτοκράτορας κατέφυγε στον βοήθεια του πάπα, και των πατριαρχών Αλεξάνδρειας, Αντιόχειας και Ιεροσολύμων, που ενέκριναν τον τέταρτο γάμο. Δωροδοκώντας πολλούς επισκόπους πέτυχε από την σύνοδο να δώσει την άδεια, ενώ ο Νικόλαος εξαναγκάσθηκε σε εξορία. Ο νεοδιορισμένος πατριάρχης, Ευθύμιος Α΄, απάλλαξε μεν τον Λέοντα από τις εκκλησιαστικές ποινές, έστεψε τον παράνομο καρπό του αυτοκρατορικού έρωτα Κωνσταντίνο τον 7ο συναυτοκράτορα, αλλά καθαίρεσε τον ιερέα που τέλεσε τον γάμο! Αυτός ήταν ο ιερός Λέων.

    Ο Φαρμακίδης του «Λόγιου Ερμή» της Βιέννης και της «Σάλπιγγος Ελληνικής» της Καλαμάτας ήταν μια εξαιρετική περίπτωση καλλιεργημένου κληρικού που είχε σπεύσει να βοηθήσει την Επανάσταση και πέθανε πάμφτωχος. Στο βιβλίο του «Συνοδικός τόμος ή περί αληθείας» γράφει για τον νόμο του Λέοντα: «Έθεσε δε ο αυτοκράτωρ Λέων τον νόμον τούτον οίκοθεν και ουχί κατ’αίτησιν της εκκλησίας. Και αν αυτός δεν ετίθει οίκοθεν τοιούτον νόμον, δεν ηξεύρομεν αν τότε η Εκκλησία ήθελεν απαιτήση παρ’αυτοκράτορος τοιούτον τι…..Δεν εζητήθη τοιούτος νόμος και δια τούτο δεν ετέθη. Και δεν εζητήθη διότι δεν εθεωρείτο αναγκαίος….«. Εκκλησιαστική ευχή για τον γάμο πιθανόν να υπήρχε, αλλά η Εκκλησία δεν την θεωρούσε απαραίτητη, ούτε μυστηριακή, αφού δεν διανοήθηκε να ζητήσει την επιβολή της, αυτή που επέβαλλε τα δόγματά της με την ρομφαία του καίσαρα. Η υποχρεωτική ιερολογία που της χάρισε ο έκφυλος τύραννος, της άνοιξε την όρεξη.

    Τέσσερεις αιώνες μετά, επηρεασμένη από τους Σταυροφόρους ανακαλύπτει η Ορθοδοξία πως ο γάμος είναι μυστήριο, όπως είχε οριστεί πρόσφατα στη Δυτική Εκκλησία. Το βεβαιώνει ο εγκυρότατος Φαρμακίδης που δεν βρήκε κείμενο προ του 13ου αιώνα που να αναφέρει τον γάμο ως μυστήριο. Ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης αναφέρει ως μυστήρια το βάπτισμα, την κοινωνία, την χειροτονία, την «μοναχικήν τελείωσιν» και την «επί των ιερώς κεκοιμημένων» τελετή. Τον 8ο αιώνα ο Ι.Δαμασκηνός ονομάζει μυστήρια το βάπτισμα και την κοινωνία και έναν αιώνα μετά ο Θεόδωρος ο Στουδίτης επαναλαμβάνει τα λεγόμενα του Διονυσίου χωρίς την παραμικρή αναφορά στον γάμο. Μόλις το 1672 η Σύνοδος της Κωνσταντινούπολης υπό τον πατριάρχη Διονύσιου Δ΄ αναφέρει χωρίς να το τεκμηριώνει πως: «Μυστήρια μεν ουν επτά τον αριθμόν πλουτούμεν…..εκ των αρχήθεν χρόνων, εξότου προς ημάς κατηγγέλθη το Ιερόν Ευαγγέλιον». Πρόκειται για προφανή λαθροχειρία, αφού δεν παραπέμπει σε καμμία Σύνοδο, και πως θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει, ειδικά για τον γάμο, αλλά ευθύς στο Ευαγγέλιο για να αποδείξει πως από τότε ίσχυσαν τα 7 μυστήρια. Αυτό επισημαίνει και ο Zhishman («Das Eherecht der orient Kirche»), δηλαδή πως η Εκκλησία ισχυριζόταν πως τα μυστήρια καθιερώθηκαν αυτόματα από την εμφάνιση του Χριστιανισμού. Έτσι όμως παραμένει το ερώτημα. Γιατί χρειάστηκαν οι βασιλικές παρεμβάσεις του Ιουστινιανού, του Λέοντα και του Αλέξιου και γιατί η παράδοση δεν τηρήθηκε αρχικά αλλά χρειάστηκε η ανάμιξη φονιάδων και πόρνων αυτοκρατόρων για να επιβληθεί η δογματική τάξη.

    Η ανακάλυψή του Φαρμακίδη, τρομάζει και τον ίδιο και σπεύδει να καλυφθεί εξηγώντας πως ισχυριζόμενος πως μυστήριο γάμου δεν υπήρχε μέχρι τον 12ο αιώνα, απλώς επισημαίνει αυτά που λέει η Ιστορία, δηλώνει δε πως ο ίδιος άπαξ και καθιερώθηκε ως τέτοιο, το παραδέχεται. Ίσως αν δεν έκανε την δήλωση αυτή, να είχε την μοίρα του αγωνιστή του ’21, παιδαγωγού και φιλόσοφου ιερωμένου Θεόφιλου Καϊρη που τυραννίστηκε, εξορίστηκε, φυλακίστηκε και ασβεστώθηκε, αφού ο Φαρμακίδης και μόνο για την συμπάθεια που του είχε δείξει, απολύθηκε απο την θέση του γραμματέα της Συνόδου. Η ευρυμάθειά και το σθένος του Φαρμακίδη, τον είχαν και παλιότερα οδηγήσει να κλείσει την πρώτη ελληνική εφημερίδα την δική του «Σάλπιγγα Ελληνικήν», αρνούμενος την λογοκρισία του Δ.Υψηλάντη. Ο Εδμόνδος Αμπού, καταγράφει την αντίδραση ενός νομικού, που διαμαρτυρόταν πως αν ο Φαρμακίδης ζούσε στη Ρωσία «θα τον έκλειναν σε ένα καμαράκι…παγωμένο το χειμώνα, θα του έκαναν μια καλή αφαίμαξη κάθε δυο μέρες, θα του έδιναν μια χουφτίτσα ρύζι…». Ο ίδιος καταγράφει την υποκρισία των «λιγώτερο προσεκτικών στον τομέα της τιμιότητας» Ελλήνων, που «υπακούουν τυφλά στους παπάδες τους» και όταν «πουλούν την κόρη τους σε ένα πλούσιο» κανονίζουν «ότι θα δοθούν…τόσα για τους γονείς, τόσα για την Εκκλησία». Ίσως αυτήν την διάσταση του οικονομικού κέρδους της Εκκλησίας να εννοούσε ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος, ίσως και όχι, όταν έγραφε στον Πολύκαρπο πως οι μελλόνυμφοι δεν πρέπει να προχωρούν σε γάμο χωρίς την γνώμη του επισκόπου τους!.
    ……………………….
    _____________
    Πιτσιλλίδης: Γάμοι, βαφτίσια, κηδείες, μνημόσυνα, μυστήρια ή ευκαιρία εσόδων για την Εκκλησία;

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.