Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…

«Έβαλαν στη φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες» [Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος]


ag-vima

Η παραπάνω ανάρτηση των σεβάσμιων αγιορειτών, μιλάει από μόνη της: «Η Χρυσή Αυγή έφυγε, οι λαθρομετανάστες ξαναήρθαν…»

Επίσης:

ag-vima2

Διαβάστε για την…μεγαλύτερη σκευωρία στην πολιτική -κατά Κασιδιάρη- Ιστορία…

 Το «Αγιο»ρείτικο Βήμα για τον έγκλειστο -πλέον- θεωρητικό του λαϊκού ριζοσπαστισμού (sic), όπως ονομάζει τον ναζί Χρήστο Παππά:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ Χ.ΠΑΠΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ: «ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ»

Με μια επιστολή που θα μπορούσε να αποτελεί και την πολιτική διαθήκη του ο έγκλειστος -πλέον- θεωρητικός του λαϊκού ριζοσπαστισμού, ο βουλευτής Χρήστος Παππάς θέτει ενδεχομένου ζήτημα φυσικής εξόντωσης των βουλευτών και στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου από την κυβέρνηση!

«Φρονώ ότι εάν επροβλέπετο και δικονομικά, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και ειδικότερα η μνημονιακή κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα προέβαινε ευχαρίστως και στην βιολογική μας εξόντωση».

Η επιστολή είναι μια έκκληση υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου που έχουν κλειστεί στην απομόνωση των φυλακών και κάλεσμα στους Έλληνες πολίτες να αντισταθούν στην τρόικα και την κυβέρνησή της.

Δικαίως λοιπόν προβάλλεται, στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής: Μητροπολίτης Παύλος για τις παράνομες διώξεις: “Έβαλαν φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες”

Ένας από τους πλέον σεβάσμιους Ιεράρχες, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, έλαβε θέση και κατήγγειλε την άδικη και αντισυνταγματική προφυλάκιση του Αρχηγού και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε την φράση που λέει και ο απλός λαός καθημερινά: «Έβαλαν στη φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες«.

“Υπάρχουν πολιτικοί παλιοί που χρωστάνε λεφτά στο κράτος. Και μερικοί την έχουν γλιτώσει. Ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα”. Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος είναι ένας από τους δημοφιλέστερους και με μεγαλύτερη επιρροή στην Ιερά Σύνοδο ιεράρχης.

ΥΓ:

Αν δεν απατώμαι, οι Μητροπολίτες είναι έμμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι…

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, φασισμός, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

85 Responses to Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…

  1. Ο/Η La Inquieta λέει:

    .. έμμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι και αυτοί και οι απλοί ιερείς, από τους οποίους ούτε ένας δεν έχει μπει σε «διαθεσιμότητα» ή «κινητικότητα». Επίσης η κοινωνία δεν τους αποκαλεί «κηφήνες», παρόλο που δουλεύουν εμφανώς πολύ λιγότερο και πληρώνονται πολύ περισσότερο σε σχέση π.χ. με τους εκπαιδευτικούς.
    Μήπως να κάνουν μια «αυτοαξιολόγηση» στις μητροπόλεις τους να μας πουν πόσους υπεράριθμους έχουν;

    • Ο/Η Po λέει:

      «Μήπως να κάνουν μια “αυτοαξιολόγηση” στις μητροπόλεις τους να μας πουν πόσους υπεράριθμους έχουν;»
      Αυτή είναι η δουλειά του κράτους και των θεσμών του και όχι των ιδίων των ιερέων…
      Εννοώ ενός κράτους δικαίου.

  2. Ο/Η sapataz λέει:

    τωρα εγω το διαβασα αυτο;
    η εκκλησια, υποστηριζει ανοιχτα, οργανωμενους σατανιστες-δολοφονους!!!

  3. Ο/Η Χεστήκαμε κι η σβάστικα γέρνει λέει:

    Οι νεοναζιστές του Freies Netz Sued είναι αυτοί που είχαν επισκεφθεί τους χρυσαυγίτες στη Βουλή και είχαν φωτογραφηθεί μαζί τους, και μετά οι χρυσαυγίτες έκαναν πως δεν τους ήξεραν!

    http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=129291665

    Τώρα τους «ξαναθυμήθηκαν»…!!!

  4. Παράθεμα: Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | Η καλύβα ψηλά στο βουνό

  5. Παράθεμα: Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής… | Η καλύβα ψηλά στο βουνό

  6. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Ροίδη,
    ίσως αυτό εξηγει πολλά

    Επίσκοπος παιδεραστής, ιερείς βασανιστές ή κουμπουροφόροι….

    Επίσκοπος παιδεραστής, ιερείς βασανιστές ή κουμπουροφόροι….
    …..κι όμως παιδαγωγοί (που διατρίβουν στη Γλυφάδα)

    Posted on 08/02/2012
    …….Ανήμερα Πρωτοχρονιά ο Τυάνων Παϊσιος, σε αργία επίσκοπος του πατριαρχείου, ηγούμενος και επίκεντρο των καταγγελιών για παιδεραστίες, σεξουαλικά σκάνδαλα, οικονομικές καταχρήσεις, εικόνα που δακρύζει, στημένη απαγωγή της εικόνας, αποκρυφιστικές τελετές (πτωματολατρεία) στη Μονή Χρυσοβαλάντου (η οποία διατηρούσε και νηπιαγωγείο), κατηγορούμενος από τον ίδιο τον συνιδιοκτήτη της επιχείρησης που την πούλησαν στο πατριαρχείο (με αντίτιμο την επισκοποίησή τους) Βικέντιο της Απαμείας, αντί να προσεύχεται στη Μονή της Καλύμνου όπου υποτίθεται ότι περιορίστηκε, φωτογραφήθηκε γελαστός στη δοξολογία για το νέο έτος στη μητρόπολη Γλυφάδας, δίπλα στο δεσπότη της τον πανσεβάσμιο Παύλο…….

    Ο αγιότατος Παύλος που τον φιλοξένησε, είναι γνωστός και από το σχόλιο του μητροπολίτη Ζακυνθου: «εσύ να πας να χτενίσεις και να παίξεις με τις κούκλες σου», ……….
    ………….
    Στη Γλυφάδα είχε δράσει πολύ παλιότερα και ως Ορφανοτρόφος (είχε γίνει και τότε στόχος καταγγελιών) ο αρχιμανδρίτης πανοσιότατος Κάλλιστος Λαβδάκης, που καταγγέλλεται σε φιλοζωϊκά φόρουμ ως βασανιστής σκύλων (2007)………..

    ………. Να όμως που ακόμη και ιερείς αλλά και η ευσεβής “Εspresso” (22.12.2008) κατηγορεί την Οσιότητά του: «Καθημερινά παρακολουθεί την παραγωγή της κτηνοτροφικής του μονάδας που διατηρεί στο Κορωπί, ελέγχει τους περίπου 16 αλλοδαπούς βοσκούς …, ενημερώνεται για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και αργά το απόγευμα απολαμβάνει το ζεστό μπάνιο του στο καινούργιο του τζακούζι έχοντας στο πλευρό του δύο αλλοδαπούς μπάτλερ που τον υπηρετούν πιστά…………..

    …………..«…επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Κόκκορη της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών που βρίσκεται στη Γλυφάδα και φιλοξενεί παιδιά με νοητική στέρηση και σύνδρομο Ντάουν. … Τέλος ξεναγηθήκαμε στους ιδιαίτερα φροντισμένους χώρους του Ιδρύματος την ευθύνη του οποίου έχει ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης»…………

    «Αντιπρόεδρος στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων ήταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης» μάλιστα με υπόδειξη (ευσεβούς υποθέτω) Δικαστικού. Σε ερώτηση του Ν.Κωνσταντόπουλου (ΣΥΝ) στην Βουλή (28.3.’05) ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας αναγκάζεται να παραδεχτεί: «Πράγματι την 15η Σεπτεμβρίου του 2004 προτάθηκε και στη συνέχεια ορίστηκε ως μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών ο Αρχιμανδρίτης Νικ.Φαρμάκης με εισήγηση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών….Προέδρου του Συμβουλίου. Συνομολογώ πράγματι, ατυχής η επιλογή…»…………..

    …………..
    “Την κατάθεση και τα δακτυλικά του αποτυπώματα άφησε χθες στην υπηρεσία δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας ο μοναχός Νικ. Φαρμάκης. Πριν από λίγες μέρες είχε αφήσει και το οφίκιο του αρχιμανδρίτη με απόφαση του μητροπολίτη Πειραιώς…”
    _____________________

    ΑΠΟΝΟΜΗ ΧΡΥΣΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

    Το γεγονός συνέβη χθες βράδυ, λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στην απονομή του χρυσού δίσκου συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η απονομή στον Πέτρο Γαϊτάνο έγινε μέσα στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.
    O Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλος απένειμε στον Πέτρο Γαϊτάνο χρυσό δίσκο για τα άλμπουμ «Τα Θεία Πάθη» και «Ώρα Ενάτη», που πούλησαν 30.000 αντίτυπα.

  7. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλάνς λέει:

    Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013
    Οι μόνοι αληθινοί δημοκράτες είναι οι Χρυσαυγίτες. Επίσκοπος Δωδεκανήσου Γ.Ο.Χ. Καλλίνικος

    Πηγή: diadrastiko: Οι μόνοι αληθινοί δημοκράτες είναι οι Χρυσαυγίτες. Επίσκοπος Δωδεκανήσου Γ.Ο.Χ. Καλλίνικος http://diadrastiko.blogspot.com/2013/09/blog-post_7244.html#ixzz2gr6slhx6

  8. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλάνς λέει:

    Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Συμφωνώ με τη Χρυσή Αυγή στο να διωχθούν οι παράνομοι αλλοδαποί

    http://www.koolnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/arxiepiskopos-kyprou-symfwnw-me-th-xrysh-avgi-sto-na-diwxthoun-oi-paranomoi-allodapoi/

  9. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Οι Χρυσαυγίτες πνευματικοί

    Λίγες μέρες πριν τις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου του 2012, συνάντησα στον δρόμο έναν γνωστό. Καλό παιδί, τυπικό οικογενειάρχη και φουλ της εκκλησίας. Είχε αγωνία μόλις είδε δημοσιογράφο, θέλησε να τη μοιραστεί. Μαζί και δίλημμα για το τι θα ψηφίσει. Κάναμε κουβεντούλα και αποχαιρετιστήκαμε. Ξαναείδα τον ίδιο άνθρωπο μέρες μετά τις εκλογές και μου ήρθε φλασιά. Τον ρώτησα τι ψήφισε, αν και δεν είχα κανένα λόγο να το κάνω. Από την απάντηση βγήκε η είδηση. «Χρυσή Αυγή» ήταν η απάντησή του. Και ο λόγος; Επειδή αυτό τον συμβούλεψε ο πνευματικός του απ’ το Άγιον Όρος!

    Πολλοί πνευματικοί έδωσαν γραμμή για Χρυσή Αυγή στις εκλογές και θα ξαναδώσουν και στις επόμενες. Και πολλά πνευματικοπαίδια της εκκλησίας υπάκουσαν και θα υπακούσουν διότι, πολύ απλά, το είπε ο γέροντας! Όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, παράλογο, θυμίζει μεσαίωνα ό,τι άλλο μπορεί να γράψει κάποιος ελεύθερος άνθρωπος που έχει τη δύναμη του αυτεξούσιου που του έδωσε Θεός, είναι αληθινό. Στον χώρο της εκκλησίας το αβγό του φιδιού γιγαντώνεται. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε δηλώσεις ιεράρχη που δημόσια αποκάλεσε καλόπαιδα τους χρυσαυγίτες όπως και Κυριακάτικα κηρύγματα που μιλάνε σαν στελέχη της Χρυσής Αυγής.
    ΠΗΓΗ
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=27827

    Και βέβαια, ο τοπικός μητροπολίτης. Ο κ. Ανδρέας. Ο νυν μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, υπέρτιμος και έξαρχος Βορείου Ηπείρου, στη γραμμή του προκατόχου του κ. Σεβαστιανού, είναι τακτικός θαμών και θιασώτης των γιορτών αυτών.

    Φέτος, ξεπερνώντας τις καλύτερες επιδόσεις του (πέρσι είχε πει ότι ο Γ. Παπανδρέου θέλει να «μαστουρώσει όλη την Ελλάδα» με τον νόμο περί αποποινικοποίησης), εκφώνησε έναν καθαρά πολιτικό και διχαστικό λόγο, βγαλμένο από τα βάθη των εμφυλιακών χρόνων: Ύμνησε τη ΣΦΕΒΑ, εξέφρασε τη «λύπη του γιατί ταπεινώνονται οι γενναίοι αξιωματικοί, ενώ πριμοδοτούνται τενεκέδες αντιστασιακοί του γλυκού νερού» και, ωρυόμενος κατά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφώνησε: «Ο Γράμμος ζει και μας οδηγεί!».

    Μπορεί όλα αυτά, από την απόσταση της Αθήνας, να μοιάζουν παρωχημένα και γραφικά, ωστόσο δεν είναι — αρκεί να σκεφτούμε το κύρος «του δεσπότη» σε μια τοπική κοινωνία. Και πολύ σωστά επισημαίνει το ζήτημα, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Τάσος Κουράκης.

    Στη φετινή γιορτή, όμως, υπάρχει μια κρίσιμη παράμετρος, που κάνει τα πράγματα όχι απλώς θλιβερά, αλλά εξοργιστικά και επικίνδυνα. Και αυτή είναι η μαζική παρουσία «αγωνιστών» της Χρυσής Αυγής, καθώς και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Χρήστου Παππά. (

    Ο Σεβασμιώτατος, λοιπόν, παρακάλεσε τον «κύριο βουλευτή» (ο οποίος υπό τις ιαχές «Αλήτες-προδότες-πολιτικοί», δήλωνε: «Μισούμε όλους αυτούς τους προδότες κι αυτούς θέλουμε να εξοντώσουμε. Μισούμε όλους τους ανθέλληνες, όλα αυτά τα ερυθρά σκουπίδια»), να μεταφέρει στο Κοινοβούλιο την οργή του «τοπικού ιεράρχη» για όλα τα παραπάνω (τους «τενεκέδες» κλπ.). Και ο ιεράρχης, κλείνοντας τον λόγο του, στράφηκε στους Χρυσαυγίτες, «αυτά τα παιδιά τα καλά, τα αγωνιστικά», όπως τα αποκάλεσε κατά λέξη, με «την ευχή και την προσευχή»: «Να μην αργήσει ο καιρός που τις μαύρες μπλούζες που φοράτε τώρα που αγωνίζεστε θα τις αντικαταστήσετε με γαλάζιες και άσπρες μπλούζες. Αυτή είναι η ευχή μου».
    ΠΗΓΗ
    http://46.4.116.102/xrisavgiotatos-mitropolitis-kai-kala-paidia-tou-tou-strati-mpourn_2.html

  10. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  11. Ο/Η Serafim Papa Streicher λέει:

    Κάποτε με αγαπουσες

    http://www.palo.gr/thessalia-nea/mitropolitis-peiraiws-serafeim-psifizei-xrysi-aygi/3580711/

    ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: “Ψηφίζει”… “Χρυσή Αυγή”

    Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, είχε πριν από δέκα μέρες σύμφωνα με πληροφορίες του… parapolitika.gr, ο επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής» Νίκος Μιχαλολιάκος. Η συνάντηση των δύο ανδρών, που κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της … Μητροπόλεως στο Πειραιά. Κατά την διάρκεια της κουβέντας, υπήρξε και ταύτιση απόψεων, σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τα εθνικά θέματα, αλλά και τα ζητήματα της εσωτερικής ασφάλειας. Ο Σεραφείμ, που μένει στην Κυψέλη, βιώνει καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας, κυρίως από την λαθρομετανάστευση. Ο Μητροπολίτης, δώρισε μια εικόνα την Παναγίας στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το γραφείου του ιεράρχη Πειραιώς

    Τώρα βρισιές

    http://www.avgi.gr/article/234426/othomanika-ithi-

    Συνέχεια στην κόντρα Σεραφείμ – Χ.Α έδωσε χθες ο γνωστός για την … ακράτειά του βουλευτής Χ. Παππάς.

    Βέβαια, δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος πόζαρε χαμογελαστός δίπλα στον μητροπολίτη Πειραιά, όταν υπέγραφαν τις σκοταδιστικές μηνύσεις ενάντια στο Corpus Christi.

    Ανταπαντώντας στον μητροπολίτη, κάνει λόγο για πόλεμο στη Χ.Α. από τη «Σιωνιστική Κόζα Νόστρα», για συμμετοχή μητροπολιτών στη λίστα Λαγκάρντ, για «μασώνους»αλλά και για μητροπολίτες με προτίμηση στα «οθωμανικά ήθη»! Προφανώς ο χρυσαυγίτης βουλευτής δεν εννοεί την προτίμηση των Μητροπολιτών στα τουρκικά σίριαλ.

    Μάλλον τους εντάσσει στην «ιατρική» προσέγγιση του Παναγιώταρου έξω από το «Χυτήριο», σχετικά με την… ανατομία όσων έχουν αλβανική καταγωγή.

    Σ.Ρ.

  12. Ο/Η BΑΣΩ λέει:

    δεν περιμενα τιποτα καλυτερο απο αυτους

  13. Ο/Η Οσιος Βακούφιος λέει:

    Πράγματι είναι δυσάρεστα όλα αυτά-αλλά επίσης είναι γεγονός και ότι μεταξύ τών μεταναστών που ζούν στην Ελλάδα υπάρχουν και αρκετά κακοποιά στοιχεία.Η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί,αλλά όταν η Αριστερά δείχνει ανοχή σε εγκλήματα που γίνονται από αυτά τα κακοποιά στοιχεία,δέν εγείρονται απορίες σ’όλους εμάς;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Όσιε,
      από που προκυπτει μια τέτοια ανοχή της Αριστεράς;
      Είναι εντεταλμένη να τους συλλαμβάνει ή να τους δικάζει και δεν το κάνει;
      Μεταξύ των Ελλήνων δεν υπάρχουν πολλα κακοποιά στοιχεία;
      Ειδικά μεταξύ προνομιούχων Ελλήνων, υπουργών, επιχειρηματιών, κληρικών, αστυνομικών κλπ και όχι πεινασμένων μεταναστών;

  14. Ο/Η porno New Dream hotel λέει:

    Όποιος έχει πολλές σφαίρες βάζει και στα χεσμένα σώβρακα του φύρερ

    Μια τσάντα με εσώρουχα αλλά και μια… σφαίρα, μετέφερε η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια. Η βουλευτής προσπάθησε να περάσει την τσάντα από τον καθιερωμένο έλεγχο όσο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής βρισκόταν στην αντιτρομοκρατική.

    Άναυδοι έμειναν οι αστυνομικοί όταν ανακαλύφθηκε η σφαίρα, ενώ η ίδια η βουλευτής δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το γιατί βρισκόταν εκεί εξ” αρχής. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες σχετικά με το τι σφαίρα ήταν, ενώ οι δύο επικρατέστερες εκδοχές μιλούν για 7,52 και 9 χιλιοστά.

    Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα, η οποία αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή

  15. Ο/Η Μefisto λέει:

    Επαφές της Χρυσής Αυγής με γερμανούς νεοναζιστές του NPD

    Στενές επαφές με το το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd» φαίνεται ότι είχε η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με έγγραφό που έχει στα χέρια του το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η Deutche Welle.

    http://www.koutipandoras.gr/44154/%ce%b5%cf%80%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae%cf%82-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%bd.html

    Σέρρες: Καταδικάζει το ρατσισμό και ζητά δικαίωση η μητέρα του Θ. Βουλγαρίδη που δολοφονήθηκε απο Γερμανούς νεοναζί το 2005

    http://www.avgi.gr/article/277963/serres-katadikazei-to-ratsismo-kai-zita-dikaiosi-i-mitera-tou-th-boulgaridi-pou-dolofonithike-apo-germanous-neonazi-to-2005

  16. Ο/Η Yiannis Papakostas λέει:

    Ο συγεκριμένος μητροπολίτης γλυφάδας δεν αναφέρεται στη χρυσή αυγή. Απλά οι άνθρωποι προσπαθούν όπως πάντα κοροϊδεύουν τους ανυποψίαστους. Κι εσείς πέσατε στην παγίδα τους. Δείτε τη συνέντευξη για του λόγου το αληθές η αναφορά σε φυλακίσεις είναι λίγο μετά το 36ο λεπτό του βίντεο http://youtu.be/Ri3healTPzw

    • Ο/Η Po λέει:

      Κύριε Yiannis Papakostas
      Αφού δεν εννοεί τη ΧΑ, όπως εκείνη επίσημα ισχυρίζεται, ας τους στείλει εξώδικο να το διαψεύσει ή ας απαντήσει δημόσια κι εμείς ευχαρίστως θα διαψεύσουμε με update στο ποστ, και εάν χρειαστεί, θα ανεβάσουμε και νέα, ξεχωριστή ανάρτηση…

      Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Πήδημα!

      Δίκαιη η θέση μας.
      Δεν νομίζετε;

      • Ο/Η Δημοσιογράφος λέει:

        Εδώ ο κόσμος τόχει τούμπανο!
        Σάλος από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Γλυφάδας: Eβαλαν στη φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες

        Πηγή: Σάλος από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Γλυφάδας: Eβαλαν στη φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/124741#ixzz2gutMqgab

        Μητροπολίτης Παύλος: «Βάζουν φυλακή τα θύματα αντί να … – Tragiko

        http://www.tragiko.net/2013/10/blog-post_4735.html‎

        Πριν από 2 ημέρες – “Κάντε αυτά που πρέπει κι αφήστε αυτά που σας λέει η τρόικα” διεμήνυσε στους πολιτικούς ο Μητροπολίτης ενώ τόνισε ακόμη: “Είναι κι άλλοι …

        Μητροπολίτης Παύλος: «Βάζουν φυλακή τα θύματα … – DefenceNet.gr

        http://www.defencenet.gr/…/μητροπολίτης-παύλος-βάζουν-φυλακή-τα-θύματα-…‎

        Πριν από 3 ημέρες – “Κάντε αυτά που πρέπει κι αφήστε αυτά που σας λέει η τρόικα” διεμήνυσε στους πολιτικούς ο Μητροπολίτης ενώ τόνισε ακόμη: “Είναι κι άλλοι …

        Μητροπολίτης Παύλος για τις παράνομες διώξεις: “Έβαλαν φυλακή …

        http://www.xryshaygh.com/…/mhtropoliths-paulos-gia-tis-paranomes-diwjeis-e…‎

        Πριν από 2 ημέρες – Ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα”. Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος είναι ένας από …

        Μητροπολίτης Γλυφάδας για ΧΑ: Έβαλαν στη φυλακή τα θύματα αντί …

        http://www.protothema.gr/…/mitropolitis-glufadas-gia-ha-evalan-sti-fulaki-ta-t…‎

        Πριν από 1 ημέρα – «Βάζουν φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος, για τις συλλήψεις των …

        Μητροπολίτης Γλυφάδας: «Έβαλαν φυλακή τα θύματα» | gazzetta.gr

        http://www.gazzetta.gr/plus/article/…/mitropolitis-glyfadas-evalan-fylaki-ta-thyma...

        Πριν από 1 ημέρα – Mια φράση του Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου «βρίσκουν τα θύματα και τα βάζουν μέσα» έγινε σύνθημα από τη Χρυσή Αυγή η οποία …

        Μητροπολίτης Παύλος για Χρυσή Αυγή: “Έβαλαν φυλακή τα θύματα …

        ksipnistere.blogspot.com/2013/10/blog-post_8951.html

        Πριν από 23 ώρες – Μητροπολίτης Παύλος για Χρυσή Αυγή: “Έβαλαν φυλακή τα θύματα αντί να … να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα”. φέρεται να …

        Μητροπολίτης Παύλος : » Οι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή και …

        ellinonpaligenesia.blogspot.com/2013/10/blog-post_5344.html‎

        Πριν από 2 ημέρες – Μητροπολίτης Παύλος : » Οι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή και βάζουν τα..θύματα – ευτυχώς που υπάρχει και ο στρατός». “Κάντε αυτά που …

        Αντί να βάλουν στη φυλακή τους θύτες έβαλαν τα θύματα [βίντεο]

        http://www.koolnews.gr/…/foties-anapse-o-mitropolitis-glifadas-anti-na-valoun…‎

        Πριν από 2 ημέρες – Η φράση «Και βρίσκουν τα θύματα και τα βάζουν μέσα» βεβαίως χρησιμοποιήθηκε … Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος είναι ένας από τους …

        ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Μητροπολίτης Παύλος: «Βάζουν φυλακή τα …

        antipliroforisi.blogspot.com/2013/10/blog-post_146.html‎

        Πριν από 3 ημέρες – Μητροπολίτης Παύλος: «Βάζουν φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες». “Κάντε αυτά που πρέπει κι αφήστε αυτά που σας λέει η τρόικα” …

  17. Ο/Η Κάποιος λέει:

    http://www.athensmagazine.gr/portal/athenstalk/54140#.UlDtV6zRrmS

    ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΜΑΤΑ! Εφοπλιστές, επιχειρηματίες και μητροπολίτες έκαναν ΜΠΙΖΝΕΣ με τη Χρυσή Αυγή!!! Αυτοί είναι που θα τα έβαζαν με το σύστημα;;;

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από εμπλεκόμενους επιχειρηματίες είναι έγκληστοι στις φυλακές ήδη, ενώ για άλλους εκκρεμούν ποινικές διώξεις, ενώ περιλαμβάνονται και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.

    Τα στοιχεία προδίδουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού, ενώ στοιχειοθετείται φάκελος για κακουργήματα που έχουν να κάνουν με την εκβίαση, απειλή καθώς και για συμβόλαια θανάτου.

    Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις τράπεζες ώστε να πιστοποιηθούν με τον πλέον αδιάσυστο τρόπο τα πρώιμα στοιχεία που έχει στα χέρια του.

    Παράλληλα από τη διασταύρωση και κοινή εξέταση στοιχείων από παρακολουθήσει συνδυαλέξεων μελών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνονται οι σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ενώ αναμεμειγμένοι φαίνονται ακόμα και μητροπολίτες.

  18. Ο/Η του Κώλου λέει:

    Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος

    Συνέντευξη στον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπότσαρη για το περιοδικό «CRASH»

    http://aktines.blogspot.gr/2012/11/h_26.html

    Ερώτηση:

    -Πρόσφατα υπήρξαν δηλώσεις Ιεραρχών υπέρ της Χρυσής Αυγής. Ποια είναι η δική σας άποψη για το κόμμα του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, το οποίο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, παρουσιάζει ανοδικές τάσεις;

    -Που πιστεύετε ότι οφείλεται η μεγάλη άνοδος της Χρυσής Αυγής;

    Απάντηση:

    Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ συχνά επαναλάμβανε προς εκείνους που τον ήθελαν να ανήκει στη μια η στην άλλη πολιτική παράταξη, ότι «η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται». Επί 25 χρόνια εκράτησε το σκάφος της Ελλαδικής Εκκλησίας μακριά από τα απόνερα της πολιτικής, παρ’ ότι έζησε ισχυρούς κλυδωνισμούς. Σεβόμεθα όλα τα πολιτικά κόμματα και μάλιστα εκείνα που είναι μέσα στη Βουλή. Είναι άστοχο εμείς οι εκκλησιαστικοί ή να επαινούμε ή να κατηγορούμε, διότι αυτομάτως διαχωρίζουμε τους οπαδούς τους από την ενότητα του σώματος της Εκκλησίας. Άλλο να διαφωνώ με τις θεωρίες τους και άλλο να διαφωνώ μετά ψόγου. Είναι κρίμα στην κρίση απαξίωσης, που διέρχεται η πολιτική, να ρίπτουμε και εμείς τον λίθο του αναθέματος. Το κόμμα του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου φαίνεται, ότι ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος ταλαιπωρημένων και αγωνιώντων πολιτών. Ο κόσμος αναζητεί ασφάλεια, κοινωνική γαλήνη, πρόοδο και αξιοκρατία. Αν λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα τους πόθους και τις αναζητήσεις του λαού, τα πράγματα θα αλλάξουν.

  19. Ο/Η Χαρτορίχτρα Παϊσία η ξέκωλη λέει:

    Κοσμάς Αιτωλός: «ο χαλασμός θα γίνη από ένα κασσιδιάρη»

    06/10/2013
    My ass

    Σύμφωνα με τον «διδάσκαλο του Γένους» (μ’ όποιο δάσκαλο [του Γένους] καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις…) Κοσμά τον Αιτωλό, «ο χαλασμός θα γίνη από ένα κασσιδιάρη» (βλ. αρχιμανδρίτη Χαραλ. Βασιλόπουλου, Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, “Ορθόδοξος Τύπος”, 5η έκδοση 1976, σελίδα 102).

    Κοσμάς Αιτωλός: «ο χαλασμός θα γίνη από ένα κασσιδιάρη»

  20. Ο/Η Οbserver λέει:

    http://tvxs.gr/news/blogarontas/agioreites-kai-mitropolites-yper-xrysis-aygis%E2%80%A6
    Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…

    Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

    http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9012.html?showComment=1381045181611

    «Η Χ.Α. έφυγε, οι λαθρομετανάστες ξαναήρθαν»… – Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…

    Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…

    Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…
    Οκτωβρίου 5, 2013

    http://www.newsget.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%91%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82%E2%80%A6

    Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…

    http://cebil.gr/a/1965914/agioreites_kai_mitropolites_yper_xrysis_aygis
    Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…

    http://gregordergrieche.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1076.html
    Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής

    http://www.axortagos.gr/agioreites-kai-mitropolites-iper-xrisis-avgis.html
    Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…

    http://www.dou.gr/article.php?a=6751766
    Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…

    http://www.palo.gr/psychagogia/agioreites-kai-mitropolites-yper-xrysis-aygis/9045457/
    Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…

    http://www.politicsonline.gr/%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CF%87%CF%81%CF%85/
    Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…

    http://inagist.com/all/386444173546516480/
    Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_05/10/2013_521751

    Ο χάρτης της διάβρωσης

    Του Παντελή Μπουκάλα

    Σχόλια
    Περί ιερωμένων

    Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής…


    Σχολίασε ο/η Βύρων Κ | 12:11:18, Οκτώβριος 5th, 2013

  21. Ο/Η laskaratos λέει:

    Sex, drugs and theft στην Επισκοπή της Χρυσής Αυγής -1
    Έργα και ημέρες της Μητρόπολης Καρδίτσας

    Sex, drugs and theft στην Επισκοπή της Χρυσής Αυγής -1

    +++ +++ +++ +++ +++ +++ +++ +++ +++ ++++ ++++

    Sex drugs and theft στην Επισκοπή της Χρυσής Αυγής -2
    Έργα και ημέρες της Μητρόπολης Καρδίτσας και Φαρσάλων

    Sex drugs and theft στην Επισκοπή της Χρυσής Αυγής -2

  22. Ο/Η Μoney and drugs λέει:

    Ηρωίνη και 10.000 ευρώ βρήκαν στον φρουρό του Γερμενή

    Posted date: Οκτωβρίου 06, 2013 3:02 ΜΜ

    Νέα ευρήματα εντοπίστηκαν μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδας όπου υπηρετούσε ο αστυνομικός, πρώην φρουρός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, ο οποίος είχε συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του ο συγκεκριμένος αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση το Σάββατο.

    Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε ένα φωριαμό που ήταν κλειδωμένος, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τσαντάκι που ανήκε στον ανθυπαστυνόμο και το οποίο περιείχε 10.000 ευρώ μετρητά, βιβλιάρια καταθέσεων και δύο «φιξάκια», πιθανόν με ηρωίνη.

    Για τα νέα ευρήματα σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

    http://www.koutipandoras.gr/44180/%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%af%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-10-000-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%ce%bf.html

    Όταν κλαψουρίζει ο Παναγιώταρος και φτύνει το Ναζισμό ο Φύρερ, τότε η συμμορία σπάει και….

    http://www.koutipandoras.gr/44183/%ce%bb%ce%b1%ce%bb%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b9-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%ad%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ac%ce%bb.html

    «Λαλίστατοι» χρυσαυγίτες εμπλέκουν άλλους δύο βουλευτές

    Ο ένας μετά τον άλλο προσέρχονται οικειοθελώς χρυσαυγίτες για να καταθέσουν. Αυτή τη φορά, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει δύο νέοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έπειτα από καταθέσεις σε βάρος τους από πρόσωπα που απολογήθηκαν σε ανακριτές και εισαγγελείς, αλλά και στοιχεία για τη δράση τους που δόθηκαν στην Αστυνομία.

    Από τις καταθέσεις ονοματίζονται συγκεκριμένοι βουλευτές και όχι κάποιοι από τους ήδη κατηγορούμενους. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν εμπλοκή σε εγκληματικές ενέργειες αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Είναι πολύ πιθανό να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τους δύο βουλευτές, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    «Διαστρεβλώθηκαν» οι δηλώσεις του μητροπολίτη Γλυφάδας από τη Χρυσή Αυγή, όπως ο ίδιος διευκρινίζει.

    http://www.avgi.gr/article/1077392/diapseudei-oti-topothetithike-uper-tis-xrusis-augis-o-mitropolitis-glufadas-paulos

    Διαψεύδει ότι τοποθετήθηκε υπέρ της Χρυσής Αυγής ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος
    Παπαγιάννης Κώστας

    05.10.2013

    Σάλος προέκυψε με δηλώσεις του μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου, τον οποίο η Χρυσή Αυγή εμφάνισε να καταδικάζει τις συλλήψεις της ηγεσίας της. Ο Παύλος διαμαρτυρήθηκε διαψεύδοντας οποιαδήποτε θετική υπέρ της Χρυσής Αυγής δήλωση και τονίζοντας ότι δεν έχει υποστηρίξει ποτέ κάποιο κόμμα κι ότι ως μητροπολίτης είναι ακομμάτιστος, σημειώνοντας μάλιστα ότι συνειδητά δεν ψηφίζει από την ανάληψη των αρχιερατικών του καθηκόντων κι έπειτα.

    Οι δηλώσεις του Παύλου έγιναν στο site intv.gr και αφορούσαν τα ζητήματα των ελλείψεων στα νοσοκομεία, με τον μητροπολίτη να απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στον υπουργό Υγείας. Σε ένα σημείο της παρέμβασής του ο Παύλος υποστηρίζει ότι «είναι κι άλλοι πολιτικοί παλιοί που χρωστάνε λεφτά στο κράτος, και μερικοί την έχουν γλιτώσει, ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή» παρατηρώντας ότι «και βρίσκουν τα θύματα και βάζουν μέσα», ενώ συμπληρώνει ότι «ούτε πολιτικολογώ, ούτε κάνω προεκλογικό αγώνα».

    Η συγκεκριμένη αναφορά στα «θύματα» χρησιμοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή, η οποία την «ανέβασε» στο site της με την αναφορά: «Ένας από τους πλέον σεβάσμιους Ιεράρχες, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, έλαβε θέση και κατήγγειλε την άδικη και αντισυνταγματική προφυλάκιση του Αρχηγού και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής», ενώ λίγο παρακάτω η ναζιστική οργάνωση ισχυρίζεται ότι «η τοποθέτησή του για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις διώξεις της ηγεσίας και βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου από την κυβέρνηση εκφράζει την απόλυτη πλειοψηφία του λαού και του κλήρου».

    Κ.Π.

    http://www.inews.gr/9/vazoun-fylaki-ta-thymata-kai-ochi-tous-thytes.htm

    ο ίδιος μιλώντας στο εκκλησιαστικό site dogma.gr τόνισε ότι έχει μείνει εμβρόντητος με την διαστρέβλωση που επιχειρήθηκε στις δηλώσεις του, οι οποίες δεν αφορούσαν τη Χρυσή Αυγή, αλλά το ζήτημα της Υγείας και τις ελλείψεις που έχει.
    __________________

    σημ.Λασκ.
    Το ότι οι δηλώσεις έγιναν σε ομιλία για το σύστημα Υγείας ήταν σαφέστατο και περιττεύει αυτή η διευκρίνηση του αγιοτατου Παύλου.
    Απομένει να μας εξηγήσει, αφού δεν εννούσε τους Χρυσαυγίτες, ποιούς εννούσε ως θύματα που «βάζουν μέσα», γιατί προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει καταγγείλει ξανά τη Δικαιοσύνη, τις κυβερνήσεις ή την Αστυνομία ότι μπουζουριάζουν αθώα θύματα.
    Επίσης, καλό θα ήταν να καλέσει αυστηρά τους Νεοναζί να ανασκευάσουν στο site τους τη «διαστρέβλωση», γιατί μέχρι στιγμής δεν φιλοτιμήθηκαν ούτε καν να δημοσιεύσουν τη διάψευσή του, ούτε κεντρικά,
    http://www.xryshaygh.com/

    ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Η σιωπή Σαμαρά και το ταξίδι στο Ισραήλ επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες Ρουπακιώτη Άδικες προφυλακίσεις χωρίς στοιχεία – Μοναδικό μας «έγκλημα» είναι η αλήθεια Η μεγαλύτερη σκευωρία στην σύγχρονη πολιτική Ιστορία της Ελλάδος Πολιτική η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής και όχι ποινική Για την ενδεχόμενη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης

    ούτε ως update ή σχόλιο στο δημοσίευμά τους.
    http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mhtropoliths-paulos-gia-tis-paranomes-diwjeis-ebalan-fulakh-ta-thumata-anti#.UlFqoqzRrmQ

  24. Ο/Η Hγούμενος Οπλοστάσιος λέει:

    ΕΘΝΟΣ 5/10

    Ψάχνουν το κρυμμένο οπλοστάσιο ακόμη και σε μοναστήρια

    Απ’ άκρου εις άκρον σαρώνονται εδώ και λίγα 24ωρα όλα τα πιθανά και… απίθανα σημεία όπου μπορεί να βρίσκεται κρυμμένο το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ανοίγουν ακόμη και οι πόρτες μοναστηριών, που ίσως κρατάνε φυλαγμένο το «πολεμικό» μυστικό της οργάνωσης.

    Μάλιστα, οι αρχές φέρονται να ρίχνουν το βάρος της έρευνας και στις καταγγελίες Βρετανού υπηκόου σχετικά με ένα περίεργο οπλοστάσιο χιλιάδων λειτουργικών όπλων που «χρεώνεται» στον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, ο οποίος καταζητείται για την υπόθεση της τράπεζας FBB, για την οποία έχει ήδη προφυλακιστεί ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63898580

    • Οι συνεταίροι Πάλλης και Ρέστης εισήγαγαν οπλοστάσιο για την προστασία των πλοίων τους από την πειρατεία και το διέθεσαν στη ΧΑ και με την προοπτική να προσλάβουν από το δυναμικό της τους σεκιουριτάδες. Ο Ρέστης είναι σημαίνον μέλος της ελληνικής ισραηλιτικής κοινότητας. Η ΧΑ είναι αντισημιτικό ναζιστικό κόμμα και ενισχύθηκε από έναν έλληνα καπιταλιστή εβραϊκού θρησκεύματος! Αντισημιτισμός για την εκλογική πελατεία, μπίζνες με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένου και του «διεθνούς σιωνισμού», αντιμεταναστευτισμός για την εκλογική πελατεία, πώληση προστασίας στους μετανάστες, ελληναράδικο κόμμα με πρωτοκλασάτα στελέχη του αλβανούς.
      Ακόμη κι αυτός που είναι ναζί γόνος ταγματαλητών πρέπει να είναι βλαξ, ηλίθιος και κρετίνος μαζί για να τους υποστηρίζει, τη στιγμή που δεν βγάζει φράγκα απ’ αυτή την υποστήριξη.
      http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/09/2013_516987

  25. Ο/Η Παππα Σεραφείμ Στράιχερ λέει:

    Μιχαλολιάκος και Παππάς ζήτησαν να προσευχηθούν την Κυριακή

    Στο ίδιο κελί αρχηγός και υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

    BHMA ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2013 20:00

    Μιχαλολιάκος και Παππάς ζήτησαν να προσευχηθούν την Κυριακή

    Τις πρώτες μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού περνούν οι προφυλακισμένοι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός. Ο αρχηγός και υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έκαναν αίτηση για να μείνουν στο ίδιο κελί κάτι που έγινε δεκτό από το συμβούλιο των φυλακών. Επίσης λόγω του κρύου τους έδωσαν μια επιπλέον κουβέρτα και σόμπες.

    Οι Μιχαλολιάκος και Παππάς ζήτησαν να προσευχηθούν σε εκκλησία την Κυριακή αλλά επειδή υπάρχει μόνο στις ανδρικές φυλακές για λόγους ασφαλείας η διοίκηση το απαγόρευσε.

  26. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    για πρώτη χρονιά πέρυσι οι πολιτικοί γάμοι ξεπέρασαν τους θρησκευτικούς: 25.730 έναντι 23.980 πανελλαδικά.

  27. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    ΣΤΟΧΟΣ Ναζιστική εφημερίδα

    http://www.stoxos.gr/2013/10/blog-post_3364.html

    3/10/13

    “Κάντε αυτά που πρέπει κι αφήστε αυτά που σας λέει η τρόικα” διεμήνυσε στους πολιτικούς ο Μητροπολίτης ενώ τόνισε ακόμη: “Είναι κι άλλοι πολιτικοί παλιοί που χρωστάνε λεφτά στο κράτος. Και μερικοί την έχουν γλιτώσει. Ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα…”.

    Mε αυτή την φράση ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, και ένας από τους δημοφιλέστερους και με μεγαλύτερη επιρροή στην Ιερά Σύνοδο ιεράρχης,τοποθετείται για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις διώξεις της ηγεσίας καιμτων βουλευτών του ριζοσπαστικού κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου από την κυβέρνηση.

    Έγκυρες εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν ότι επίκειται η τοποθέτηση και άλλων ιεραρχών κατά των διώξεων των ριζοσπαστών του Λαϊκού Συνδέσμου…

  28. Ο/Η Στη μπουζού στη μπουζού! λέει:

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/10/2013_521846

    Μαρτυρίες-φωτιά για τη Χρυσή Αυγή

    Επίκεινται νέες συλλήψεις, σε συμπληρωματικές απολογίες καλούνται οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός. Στοιχεία για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

    Στοιχεία για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο δεν περιλαμβάνονται στην δικογραφία που αφορά την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή της υπόθεσης, δύο μάρτυρες που ζήτησαν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.

    Οι μάρτυρες, που πλέον στην δικογραφία αναφέρονται ως «Μάρτυρας Γ’» και «Μάρτυρας Δ΄» -καθώς έχουν προηγηθεί δύο καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων στον Άρειο Πάγο με αναφορά σε «Μάρτυρα Α’» και «Μάρτυρα Β’» – προσήλθαν και κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα ενώπιον του ανακριτή για γεγονότα που γνωρίζουν ως μέλη-στελέχη της Χρυσής Αυγής.

    Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο ανακριτής έχει στα χέρια του και άλλη μία κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα με στοιχεία στην δικογραφία «Μάρτυρας Ε΄».

    Από τις μαρτυρικές καταθέσεις αντλούνται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, «στοιχεία εμπλοκής» για δύο βουλευτές, οι οποίοι δεν είναι κατηγορούμενοι στην δικογραφία για την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», τα οποία θα αξιολογηθούν από τους ανακριτές της υπόθεσης. Επίσης ο ένας εκ των δύο μαρτύρων τονίζει πως υπήρχε εντολή να σκοτώσουν τον Φύσσα.

    Ο «μάρτυρας Γ’», που κατέθεσε ότι ανήκε στο «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν «αποφασισμένη» και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος.

    «Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά -φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας – Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον «φάνε». Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασσιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου».

    Όπως φέρεται να υποστήριξε ο εν λόγω μάρτυρας μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του κατονομαζόμενου μη κατηγορούμενου βουλευτή που ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης, ενώ μετά την απόλυσή του από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, «μπήκα στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, τον οποίο αποτελούσαν 300-400 άτομα».

    Στην κατάθεση του ο «μάρτυρας Γ» φέρεται να χαρακτηρίζει «Λοχαγό» και τελικό κριτή των «δοκιμασιών» τον εν λόγω βουλευτή καθώς «Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία…» ενώ κατονομάζει ως «εκπαιδευτή», μεταξύ άλλων, και τον προφυλακισμένο «πυρηνάρχη» της Τ.Ο Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

    Οι «δοκιμασίες», δηλαδή η εκπαίδευση, γινόταν όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας, σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ενώ η οργάνωση διατηρούσε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο οπλισμό όπως κοντάρια και ασπίδες

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο «μάρτυρας Γ» αναφέρθηκε στην κατάθεση του στην τακτική που εφάρμοζαν τα «Τάγματα» για την οποία είπε ότι έμοιαζε με εκείνη των ΜΑΤ: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι «Κέρβεροι» οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι «Πύργοι».

    Κατά την πεποίθηση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής όλοι οι βουλευτές του Νομού Αττικής γνώριζαν τι συμβαίνει αφού, όπως φέρεται να κατέθεσε, «Οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες και τα τάγματα εφόδου». Κατά την κατάθεση, «ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος με τον κατονομαζόμενο βουλευτή τη Β ‘Αθήνας . Ο Παναγιώταρος είχε τα Νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασσιδιάρη».

    Οι ρόλοι ενός εκάστου βουλευτή, κατά τον μάρτυρα, είχαν ως εξής: Ο κατονομαζόμενος βουλευτής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασσιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς. Ο Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με τον μάρτυρα, μεταξύ των μελών αποκαλούνταν «Ταξίαρχος».

    Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, από το 2009 και μετά που έγινε το συνέδριο της Χρυσής Αυγής αρχηγός της ήταν ο Μιχαλολιάκος, α΄υπαρχηγός ο Κασσιδιάρης, και β΄υπαρχηγός ο Παναγιώταρος.

    Μάλιστα στην κατάθεση του φέρεται να υποστήριξε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο «να καθαρίσουν, όπου βρουν, δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής» εκ των οποίων ο ένας «ήταν παλιός λοχαγός της οργάνωσης».

    Τέλος, ο μάρτυρας αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι» το οποίο κατονόμασε και υποστήριξε ότι μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει μέλος της οικογένειας του η Χρυσή Αυγή έχει εξασφαλίσει «φυτώριο νέων μελών».

    Όπως φέρεται να υποστήριξε, «ο υπεύθυνος του γραφείου στο Παγκράτι» χρησιμοποιεί «τα φροντιστήρια που διατηρεί η μητέρα του εκεί» για να προσηλυτίζει παιδιά εφηβικής ηλικίας.

    Ο «μάρτυρας Δ» ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε «λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου». Για τις επιθέσεις αυτές ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει αν έγιναν με ειδική εντολή σε κάθε περιστατικό αλλά όπως ανέφερε «υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι «λαθρομετανάστες». Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής είναι σε γνώση κάθε περιστατικού. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι ο εν λόγω βουλευτής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σ’ ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές, υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

    Ο «μάρτυρας Δ» φέρεται επίσης να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν».

  29. Ο/Η Mαύρο χρήμα λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63898562

    ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

    Τα μαύρα ταμεία της Χρυσής Αυγής

    Ο προφυλακισμένος αρχηγός της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος στην απολογία του υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή δεν χρωστά, δεν έχει πάρει δάνειο και είναι μάλιστα πλεονασματική, καθώς στον λογαριασμό της υπάρχουν 400.000 ευρώ.

    Μάλλον θα πρόκειται περί θαύματος οικονομικής διαχείρισης εάν ο κ. Μιχαλολιάκος κατόρθωσε από το 2010 να αντεπεξέλθει στις δαπάνες δύο εκλογικών αναμετρήσεων με μόλις 400.000 ευρώ όταν η κρατική χρηματοδότηση δεν ξεπέρασε τις 800.000 ευρώ.

    Το μαύρο χρήμα στην οργάνωση κραύγαζε καθώς:

    •Εχοντας ανοίξει σχεδόν 70 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, η οργάνωση έχει αναλάβει την κάλυψη των ενοικίων και όλων των λειτουργικών εξόδων τους (κοινόχρηστα, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, επίπλωση και εξοπλισμός), που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

    •Η διοργάνωση συσσιτίων, αν και «μόνο για Ελληνες», στοίχιζε κάθε φορά μερικές χιλιάδες ευρώ, που διέθετε γενναιόδωρα η Χρυσή Αυγή.

    Το κόλπο γκρόσο
    Το μεγάλο παιχνίδι που προσπάθησε να παίξει η Χρυσή Αυγή ήταν η δημιουργία ενός μιντιακού ομίλου που θα αποτελούσε την αιχμή του δόρατος για τη μεγαλύτερη διείσδυσή της στην κοινή γνώμη και θα ήταν τελικά και η μεγάλη ασπίδα της για να καλύψει την εγκληματική δραστηριότητά της.

    Στη διάθεση της οργάνωσης υπήρχαν άφθονοι πόροι για τον σκοπό αυτό. Από το 2010 σταδιακά η Χρυσή Αυγή ξανοίχθηκε στον εκτός ελέγχου χώρο του Διαδικτύου.

    Δεκάδες ιστοσελίδες ξεφύτρωναν, που, χωρίς να φέρουν τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής, επικοινωνούσαν την ιδεολογία της και τις θέσεις της. Οι ιστοσελίδες αυτές είχαν εθνικοπατριωτικό περιεχόμενο ή ήταν εξειδικευμένες για τον Στρατό, τα Σώματα Ασφαλείας, τα όπλα, τις πολεμικές τέχνες, φιλοξενώντας συγχρόνως φόρουμ τα οποία στρέφονταν εναντίον των μεταναστών.

    Ο αριθμός των ιστοσελίδων αυτών όλο και μεγάλωνε κατά τη διάρκεια των εκλογών πέρυσι αλλά και έπειτα από αυτές, όταν η Χρυσή Αυγή είχε αποκτήσει τη δυναμική που την έφερε στη Βουλή.

    Η χρησιμότητα αυτού του δικτύου, το όποιο δεν έχει ολοκληρωθεί, φάνηκε μετά τη δολοφονία της Αμφιάλης και τον καταιγισμό δημοσιευμάτων και αναρτήσεων που ουσιαστικά επιχειρούσαν να αποσυνδέσουν τη Χρυσή Αυγή από το έγκλημα.

    Το πιο μεγάλο «κόλπο» όμως στηνόταν στο τηλεοπτικό πεδίο, καθώς η οργάνωση επεδίωκε να ελέγξει έστω και εμμέσως τηλεοπτικό σταθμό. Οπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής» (29/6) υπήρχαν συνομιλίες του κ. Μιχαλολιάκου με «καβαλάρη» περιθωριακού καναλιού, για να υπάρξει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

    Πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι υπήρχαν προχωρημένες συνομιλίες και με άλλον μικρό «καναλάρχη», προκειμένου να αποκτήσει καλυμμένο έλεγχο της συχνότητάς του, έναντι αδρής αμοιβής.

    Το τελευταίο εξάμηνο μάλιστα έχουν εμφανίσει σε «φιλικά» προς τη Χρυσή Αυγή μίντια δημοσκοπήσεις από νεόκοπες εταιρείες μετρήσεων που δεν είναι μέλη του ΣΕΔΕΑ και οι οποίες εμφάνιζαν εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

    Στη χρηματοδότηση αυτών των μιντιακών δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής, που είχαν εξελιχθεί σε ένα διευρυμένο δίκτυο που κάλυπτε το Διαδίκτυο, περιοδικό και εξειδικευμένο Τύπο, περιθωριακά μικρά κανάλια και κάθε λογής έντυπα, κεντρικό ρόλο διαδραματίζουν εταιρείες επικοινωνίας συνδεδεμένες με offshore εταιρείες με έδρα την Κύπρο.

    Πληροφορίες πάντως ανέφεραν ότι πίσω από την οικονομική υπόσταση αυτών των εταιρειών βρίσκεται συμπαθών επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αλλά η διασύνδεσή του με τα συγκεκριμένα μίντια δεν μπορεί προς το παρόν να δεθεί από τις Αρχές.

    ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ
    Το μακρύ χέρι σε Πέραμα και παραεμπόριο

    Το πολυδαίδαλο δίκτυο της οργάνωσης απλώνεται και στον σκοτεινό χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Η προστασία σε καταστήματα και επιχειρήσεις ήταν η πιο διαδεδομένη δραστηριότητα σε περιοχές επιβαρημένες από τη μικροεγκληματικότητα.

    Στο κέντρο της Αθήνας και στις υποβαθμισμένες περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα, του Μεταξουργείου, της Αχαρνών, αρκεί ένα τηλεφώνημα στους τομεάρχες της οργάνωσης για να κινητοποιηθεί ομάδα της Χρυσής Αυγής, η οποία σπεύδει και εκδιώκει ενοχλητικές ή απειλητικές παρουσίες κυρίως ξένων μεταναστών.

    Το παραεμπόριο και ο έλεγχος ανθρώπων σε πάγκους μικροπωλητών και Λαϊκών Αγορών, -έχει καταγραφεί σε καταθέσεις μαρτύρων- όπως και η παροχή προστασίας σε Πακιστανούς μικροπωλητές έναντι αμοιβής φυσικά για τη διάθεση προϊόντων-μαϊμού, ήταν δραστηριότητες ιδιαίτερα επικερδείς.

    Οσο για την «προστασία», αυτή αποδείχτηκε ιδιαίτερα επωφελής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, η Χρυσή Αυγή αναλάμβανε την οργάνωση απεργοσπαστικών μηχανισμών και είχε επιφορτιστεί με το έργο της εξουδετέρωσης της δύναμης του ΠΑΜΕ στον κλάδο αυτό.

    Η είδηση σχετικά με την εθνικότητα της φίλης του Λαγού, η οποία είναι Αλβανίδα, μπορεί να προκάλεσε εντύπωση, αλλά, παρά τις εθνικιστικές κορώνες της οργάνωσης, υπάρχει στενή σχέση και με Αλβανούς κακοποιούς, εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει σημειωθεί ούτε μία επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον Αλβανού.

    Στην εδραίωση της σχέσης αυτής συνέβαλαν ακραία βορειοηπειρωτικά στοιχεία, τα οποία διατηρούσαν διαχρονικά σχέσεις με την εξτρεμιστική Δεξιά και παράλληλα προσέφεραν κάλυψη σε Αλβανούς κακοποιούς.

    Το… μισθολόγιο
    Πλήρωνε 6 εκατ. τον χρόνο στα στελέχη

    Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι τα άμεσα και έμμεσα μισθωτά στελέχη και μέλη. Η εξασφάλιση πραγματικών ή εικονικών θέσεων εργασίας στις «υπηρεσίες» του κόμματος χρησιμοποιήθηκε για τη στρατολόγηση νέων μελών και την επάνδρωση και των ταγμάτων εφόδου, όπως αποδείχθηκε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση έχει στη δούλεψή της περίπου 700 ανθρώπους, οι όποιοι είτε έχουν άμεση σχέση εργασίας (ως διοικητικό προσωπικό, ασφάλεια γραφείων, λογιστική υποστήριξη των βουλευτών, λειτουργία των γραφείων ανά την Ελλάδα) είτε μισθοδοτούνται εμμέσως με καταβολή μηνιαίου βοηθήματος.

    Το κύκλωμα αυτό των «υπαλλήλων» της Χρυσής Αυγής απορροφά ένα σημαντικό ποσό των «εσόδων» της οργάνωσης, που μπορεί να φθάνει τις 500.000 ευρώ τον μήνα.

    Παράλληλα με αυτή την κατηγορία «υπαλλήλων» υπάρχουν και οι πιο «χαλαρές» σχέσεις εργασίας, όπου η οργάνωση εξασφαλίζει κάποια μεροκάματα τον μήνα σε πιστούς οπαδούς της, σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε μέλη της, διευρύνοντας έτσι το δίκτυο επιρροής της.

    Λειτουργώντας μάλιστα με πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, εγγυάται την οικονομική συνδρομή της οικογένειας μελών της που ενδεχομένως λόγω της δράσης τους έχουν μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.

    Η οργάνωση έχει αναλάβει την εξασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών των ταγμάτων εφόδου και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων και όσων ενεπλάκησαν στη δολοφονία της Αμφιάλης διέθεταν κινητό τηλέφωνο της ίδιας εταιρείας…

    Η διοργάνωση καλοκαιρινών κατασκηνώσεων, νυχτερινών εκπαιδεύσεων, χειμερινής διαβίωσης και εκπαίδευσης σε όπλα καλύπτονταν οικονομικά από την οργάνωση. Αλλά και οι μετακινήσεις, όπως στον Μελιγαλά και στις Θερμοπύλες, γίνονταν με την ευγενική χορηγία και γενναιοδωρία της οργάνωσης. Ολες αυτές οι δραστικότητες προκαλούσαν πρόσθετη οικονομική δαπάνη χιλιάδων ευρώ.

    ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

  30. Ο/Η Kάσυ Διάρη εκπαιδεύτρια Αττική και Κορινθία λέει:

    http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/77076-poioi-einai-oi-neoi-vouleftes-tis-xrysis-avgis-pou-emplekontai-stin-ypothesi

    Ποιοι είναι οι νέοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που εμπλέκονται στην υπόθεση

    06 Οκτωβρίου 2013 | 23:52. Πολιτική

    Τουλάχιστον δύο ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής κι έναν πολιτευτή (πρόσωπα που δεν έχουν κατηγορηθεί έως τώρα), κατονόμασαν μάρτυρες ως ενεργά στελέχη εγκληματικής οργάνωσης:

    *Ο ένας είναι βουλευτής στην Αττική. Καταγγέλλεται από προστατευόμενο μάρτυρα ως εκπαιδευτής αλλά και επικεφαλής ταγμάτων εφόδου.

    *Ο δεύτερος είναι βουλευτής στην Πελοπόννησο. Καταγγέλλεται από προστατευόμενο μάρτυρα ως επικεφαλής ταγμάτων εφόδου και… «κλειδοκράτορας» οπλοστασίων στην περιοχή.

    *Ο τρίτος είναι πολιτευτής στην Αττική. Καταγγέλλεται από προστατευόμενο μάρτυρα ως στρατολόγος της οργάνωσης.

    Οι μάρτυρες κατήγγειλαν περισσότερους από 10 βουλευτές ως ηθικούς αυτουργούς εγκληματικών ενεργειών.

    Τα στοιχεία αξιολογούνται από τους ανακριτές και τις επόμενες ημέρες ή και…ώρες θα έχουμε πάλι εξελίξεις.

    Αυτή τη φορά, αντί για εντάλματα, είναι πιθανό να σταλούν στη Βουλή αιτήματα για άρση ασυλίας, καθώς, σύμφωνα με νομικούς, τα αδικήματα δεν είναι πλέον αυτόφωρα.

  31. Ο/Η Δεσποινίς Παναγιώτα Ρου λέει:

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=533567

    Χούλιγκαν, εκβιαστής… Χρυσαυγίτης

    Ο άγνωστος φάκελος της ΕΛ.ΑΣ. για 25χρονο που πρωταγωνιστεί στις συνομιλίες για τον θάνατο του Π. Φύσσα – Είχε συλληφθεί προ 5ετίας για επίθεση σε τηλεοπτικό σταθμό

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2013 16:45

    Χούλιγκαν, εκβιαστής… Χρυσαυγίτης

    Από χούλιγκαν σε κυκλώματα εκβιάσεων και μετά στην Χρυσή Αυγή. Την εντυπωσιακή πορεία ενός 25χρονου από τον Πειραιά που πρωταγωνιστεί στους διαλόγους που έχει υποκλέψει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την υπόθεση του ναζιστικού μορφώματος, αποκαλύπτει «Το Βήμα». Πρόκειται για τον άνθρωπο που εμφανίζεται να μιλά για τον φόνο του Παύλου Φύσσα , για τον ρόλο της ανθυπαστυνόμου Βενετίας Π. ή «Βέτας» , για τον τρόπο εξαφάνισης ενοχοποιητικών στοιχείων, για εκβιάσεις καταστηματαρχών αλλά και για επικοινωνίες με τον προφυλακισθέντα βουλευτή Γιάννη Λαγό.

    Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ «η πορεία του από χούλιγκαν, σε συμμορίες και ύστερα στη Χρυσή Αυγή δεν είναι μοναδική για μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης. Πολλοί υποστηρικτές της ΧΑ έχουν αυτή την προέλευση ή πλαισιώνουν θύρες φανατικών οπαδών μέσα από τις οποίες αποκτούν διασυνδέσεις και νέα επιχειρησιακή ισχύ.»

    Όπως προκύπτει τώρα, ο 25χρονος είχε συλληφθεί στις 12 Νοεμβρίου του 2008, για επίθεση στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό EXTRA 3, στο Περιστέρι. Τότε, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τριάντα περίπου χούλιγκαν του ΠΑΟ, οι οποίοι εμφανίζονται να εξαγριώθηκαν από αυτά που έλεγε ο παρουσιαστής στην εκπομπή «Θύρα 7» για τον αγώνα ΠΑΟ-Ολυμπιακού, έφτασαν έξω από το κανάλι με μοτοσικλέτες και εισέβαλαν στα γραφεία καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους με ρόπαλα και καδρόνια.

    Στη συνέχεια πυρπόλησαν με βόμβες μολότοφ δύο αυτοκίνητα εργαζομένων. Από την Αστυνομία είχαν τότε συλληφθεί δέκα άτομα, ανάμεσα σε αυτούς ο αναφερόμενος 25χρονος που αντιμετώπισε βαριές κατηγορίες αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος. Η επίθεση αυτή είχε θεωρηθεί και ως ανταποδοτική για την δολοφονία του οπαδού του ΠΑΟ Μιχάλη Φιλόπουλου, το 2007 στην Παιανία.

    Όπως φαίνεται, ο νεαρός -20 χρονών τότε- είχε πολλές «επαφές» με ανθρώπους της νύκτας και φαίνεται να στρατολογήθηκε σε κυκλώματα εκβιαστών. Προσφάτως το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ εστιάσθηκε σε εμπλοκή του σε λαθρεμπόριο όπλων μέσω Κρήτης και σε άλλα ποινικά αδικήματα. Ετσι λοιπόν μπήκε προ τριών μηνών, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που άρχισε να παρακολουθεί τις συνομιλίες του από τις οποίες προέκυψαν και οι συνεχείς επαφές του με την Χρυσή Αυγή, στην οποία είχε αναλάβει υπεύθυνος ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης στον Πειραιά. Σε διαδικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής υπάρχουν ομιλίες του 25χρονου όπου αναλύει μέχρι και την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Παράλληλα υπάρχουν φωτογραφίες του με πολλούς βουλευτές της ΧΑ όπως με τον Γιάννη Λαγό, τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλους.

    Μετα την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα η ΕΛ.ΑΣ άρχισε να παρακολουθεί εκ νέου το τηλέφωνό του. Εχουν μάλιστα καταγραφεί συνομιλίες του ακόμη και δύο ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό της Αμφιάλης, όταν ακόμη δεν υπήρχε άρση απορρήτου επικοινωνιών για κανέναν από τους υπόπτους.

  32. Ο/Η Χουλιγκάνικο ξύλο στα φασισταριά λέει:

    Θέλετε να μου πείτε γιατί σβηστηκε το σχόλιο με το όνομα του χουλιγκάνου χρυσαυγίτη και της μαμάκας του;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Συγνώμη,
      αλλά δεν εχει ανακοινωθεί επίσημα.
      Προκύπτει βεβαίως απο συνδυασμό του τωρινού ρεπορτάζ της Καθημερινής και των παλιότερων της δολοφονίας Φιλόπουλου, στην οποία ήταν κατηγορούμενος και αθωώθηκε, νομίζω παρά την πρόταση του Εισαγγελέα.
      Λίγη υπομονή φαντάζομαι και θα γραφτεί στον Τύπο.

  33. Ο/Η Χουλιγκάνικο ξύλο στα φασισταριά λέει:

    Α, είναι σε άλλη ανάρτηση, με συγχωρείτε!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Συμπτωματικά το έκανα την ώρα που μας ελέγχατε γι’αυτό.
      Σας εξήγησα.
      Ας ανακοινωθεί επίσημα.
      Εμείς δεν κάνουμε πρωτογενές ρεπορτάζ.

  34. Ο/Η laskaratos λέει:

    Thank you for your understanding

  35. Ο/Η Antifa2 λέει:

    http://www.athensmagazine.gr/portal/athenstalk/56441#.UlRewKzRrmQ

    ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Γνωστός ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ και γιος υποψήφιας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ήταν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ της Χρυσής Αυγής!!!

    08 Οκτωβρίου 2013

    ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Γνωστός ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ και γιος υποψήφιας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ήταν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ της Χρυσής Αυγής!!!

    Διασυνδέσεις και με τον χουλιγκανισμό φαίνεται πως έχει η Χρυσή Αυγή, καθώς σύμφωνα με κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Γ, δύο μέλη του κόμματος είχαν συμμετάσχει σε πολύ σοβαρά επεισόδια.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον οργανωμένο οπαδό Ολυμπιακού Γ.Α., o οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου και μάλιστα ο εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη εις βάρος του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για κατοχή εκρηκτικών υλών, ωστόσο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον είχε κρίνει αθώο, αναφέρει η Καθημερινή.

    Ο Γ.Α., εκτός από «εκπαιδευτής» του προστατευόμενου μάρτυρα στην Χρυσή Αυγή με συνεργάτη τον Γιώργο Πατέλη και «λοχαγό» τον Γιώργο Γερμενή, φέρεται να έχει συμμετάσχει και στα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη του ακροδεξιού κόμματος στο Παλιό Εφετείο την άνοιξη του 2009, ενώ η μητέρα του ήταν υποψήφια στην Β’ Αθηνών με την ΝΔ.

    Παράλληλα, η Καθημερινή επισημαίνει ότι εμπλοκή με τα «τάγματα εφόδου« της Χρυσής Αυγής έχει και ένας χούλιγκαν το Παναθηναϊκού ο Ν.Α., ο οποίος μάλιστα είχε συλληφθεί το 2008 για συμμετοχή σε επίθεση σε εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού, κατά τη διάρκεια οπαδικής εκπομπής.

  36. Ο/Η Χουλιγκάνικο ξύλο στα φασισταριά λέει:

    Καλησπέρα και πάλι Λασκαράτε
    Αν θέλετε και έχετε χρόνο αφιερώστε 10 λεπτά για την ανάγνωση του περιεχομένου του συνδέσμου που σας στέλνω. Δεν έχει να κάνει με εκκλησιαστικά θέματα αλλά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον:

    «Δυστυχώς για την αριστερά… έτσι έχουν τα πράγματα…. και μερικές άλλες χρήσιμες πληροφορίες» // http://sinialo.espiv.net/?p=12825

  37. Ο/Η Σκορδέλω με αναβολές λέει:

    Η χρυσή… μαφία του Αγίου Παντελεήμονα

    Η πρόσφατη σύλληψη του πρώην διοικητή του «αμαρτωλού» Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, αλλά και η σύλληψη της γνωστής «αγανακτισμένης» κατοίκου και υποψήφιας της ΧΑ Θέμιδος Σκορδέλη δίνουν νέα τροπή στις έρευνες των Αρχών.

    Στο σπίτι του αξιωματικού βρέθηκε και ένα ιδιόγραφο σημείωμα με τα στοιχεία της Θ. Σκορδέλη. Αυτό οδήγησε τους αστυνομικούς και στο σπίτι της 50χρονης, στο οποίο εντοπίστηκαν -μεταξύ άλλων- και δύο λίστες με ονόματα και διευθύνσεις αλλοδαπών της ευρύτερης περιοχής, καθώς και σχεδιαγράμματα των κατοικιών τους.

    Οι λίστες αυτές τράβηξαν το ενδιαφέρον των Εσωτερικών Υποθέσεων που κατ’ αρχάς έκαναν την έρευνα και έχουν ήδη τεθεί στο μικροσκόπιο των ειδικών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αφορούσαν επιθέσεις σε βάρος των προσώπων που εμπεριέχονται σε αυτές ή… συνεργασία μέσω εκμετάλλευσής τους στο παραεμπόριο. Σημαντικό στοιχείο ως προς αυτό συνιστούν τα προϊόντα παραεμπορίου που βρέθηκαν στην κατοχή τόσο του αστυνομικού όσο και της Θ. Σκορδέλη.
    http://exthrostoumalaka.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6042.html

  38. Ο/Η Παναγιώτα Ρος, προσκυνήτρια της Τήνου λέει:

    Τι βρίσκει η ΕΛ.ΑΣ στον Ασπρόπυργο, στο Χαϊδάρι και στη Νεμέα

    Νέα στοιχεία μετά τις αναλυτικές καταθέσεις δύο μαρτύρων – Το «στέκι» των Αμπελοκήπων και οι χρυσαυγίτες της Κορινθίας

    Υπάρχει «γιάφκα» της Χρυσής Αυγής στην περιοχή Αμμο Σούρεζα του Ασπροπύργου; Τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος εκπαιδεύονται σε αλσύλλιο κοντά στο 5ο πεδίο βολής στο σκοπευτήριο του Χαϊδαρίου; Τί ακριβώς συμβαίνει με ένα «στέκι» της Χρυσής Αυγής στην οδό Δαβάκη, στους Αμπελοκήπους, όπου είχαν τόπο συνάντησης κορυφαία στελέχη της οργάνωσης, μαζί με αστυνομικούς; Ποιά ήταν η δράση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα στην περιοχή της Νεμέας όπου μάλιστα έγινε έρευνα σε δύο μοναστήρια -στα χωριά Κοντόσταβλο και Αηδόνια- για ανεύρεση οπλοστασίου της οργάνωσης;

    Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά επιχειρούν να δώσουν τα τελευταία 24ωρα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που εξετάζουν αναλυτικά τις καταγγελίες που έκανε στις δικαστικές αρχές, πριν τρεις μέρες, προστατευόμενος μάρτυρας. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς ο συγκεκριμένος μάρτυρας εμφανίζεται να γνωρίζει τα μυστικά της οργάνωσης και να καταθέτει λεπτομέρειες για τους χώρους απόκρυψης όπλων αλλά και τον τρόπο εκπαίδευσης των μελών της οργάνωσης.

    Ποια είναι όμως τα στοιχεία που προκύπτουν στην συνέχεια των αναφορών του μάρτυρα;

    Τι σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι

    ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: «Κάθε Σαββατοκύριακο κάναμε εκπαίδευση σκοποβολής σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ώστε να μην τραβήξουν οι δικοί μας πυροβολισμοί την προσοχή της Αστυνομίας».

    Το σκοπευτήριο Χαϊδαρίου, ουσιαστικά, βρίσκεται στον χώρο του παλιού στρατοπέδου του ΚΕΒΟΠ και αποτελείται από πέντε πεδία βολής. Σε αυτό κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι τις 4 το μεσημέρι, και κάθε Τετάρτη απόγευμα συρρέουν εκατοντάδες άτομα, μέλη περίπου 20 σκοπευτικών συλλόγων της Αττικής και του Πειραιά. Η συγκεκριμένη αναφορά του μάρτυρα επιβεβαιώνεται από δύο σημεία: δίπλα ακριβώς από το τελευταίο πεδίο βολής του σκοπευτηρίου Χαϊδαρίου (προς την πλευρά του αθλητικού κέντρου και της οδού 3ης Σεπτεμβρίου) βρίσκεται αλσύλλιο και ελεύθερος χώρος δεκάδων στρεμμάτων, ορισμένα σημεία του οποίου θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα μέλη της οργάνωσης για εκπαίδευση σε όπλα. Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα του «Βήματος», εντοπίσθηκαν φυσίγγια, αγνώστου ωστόσο προέλευσης. Επιπλέον, πράγματι το αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην είσοδο του στρατοπέδου και οι τυχόν «άσχετοι» πυροβολισμοί -όπως μνημονεύει ο μάρτυρας- θα γίνονταν αμέσως αντιληπτοί από τους αστυνομικούς Ωστόσο όπως επισήμαιναν αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ «τυχόν απόπειρα παράλληλης εκπαίδευσης -με την ώρα λειτουργίας του σκοπευτηρίου- στο γειτονικό αλσύλλιο θα έπρεπε να γίνει αντιληπτή από περιπατητές του Σαββατοκύριακου και θα υπήρχε σχετικό ρίσκο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Όμως ερευνούμε όλη την περιοχή, ενώ εξετάζουμε το ενδεχόμενο μέλη της Χρυσής Αυγής να είχαν ενταχθεί σε σκοπευτικούς συλλόγους».

    Η αποθήκη στον Ασπρόπυργο

    ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: «Με εντολή του Πατέλη μεταφέραμε κοντάρια, ασπίδες, πιστόλια, πιστόλια εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες κα σε αποθήκη η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου, πίσω από τις αποθήκες της εταιρείας (σ.σ. μνημονεύει τα όνομα της εταιρείας) κοντά στην Αττική Οδό. Η αποθήκη ήταν περίπου 100-150 τ.μ. και τα κλειδιά της τα είχε ο Πατέλης».

    Τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιεί έρευνα στην περιοχή προκειμένου να εντοπισθεί η αποθήκη που αναφέρει ο μάρτυρας, που βρίσκεται στην περιοχή Αμμο Σούρεζα, του Ασπροπύργου, σχετικά κοντά στην 4η έξοδο της Αττικής οδού. Ωστόσο, από τον αρχικό έλεγχο της περιοχής προκύπτει ότι κοντά στη συγκεκριμένη εταιρεία επίπλων υπάρχουν περίπου 10 μεγάλες, φρουρούμενες αποθήκες μεγάλων επιχειρήσεων όπου δίνουν παρόν καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι. Σε σχετικά μεγαλύτερη απόσταση, ανάμεσα σε παραπήγματα και στάνες, υπάρχουν περίπου 5-6 οικήματα που μπορεί να λειτουργήσουν ως μικρότεροι αποθηκευτικοί χώροι, σύμφωνα με τις αναφορές του μάρτυρα. Τα οικήματα αυτά έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διευκρινισθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους και να γίνει σχετικός έλεγχος. Νεώτερα από τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αναμένονται ανά πάσα στιγμή…

    Το café στους Αμπελόκηπους

    ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: «Στις εκπαιδεύσεις με όπλα συμμετείχε και ένας αστυνομικός ψηλός, περίπου 1,90 και γυμνασμένος ο οποίος συχνάζει σε café στους Αμπελόκηπους που είναι πίσω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής».

    Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στο συγκεκριμένο στέκι, το οποίο βεβαιώνεται και από άλλες μαρτυρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατάστημα αυτό έδιναν συχνά παρόν, πέρα από τον συγκεκριμένο αστυνομικό, δύο πρώην και νυν βουλευτές της οργάνωσης από την κεντρική Ελλάδα όπως και συγγενής υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες την ηγεσία της Χρυσής Αυγής είχαν απασχολήσει προ μερικών μηνών πληροφορίες ότι θαμώνες, μέλη της οργάνωσης, είχαν προχωρήσει σε παράνομες πράξεις μέσα στο café.

    Τα μοναστήρια και τα όπλα

    ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: (προέρχεται από άλλον προστατευόμενο μάρτυρα). «Σε δύο μοναστήρια στις αρχαίες Κλεωνές είχαν κρυφθεί όπλα της Χρυσής Αυγής με εμπλοκή του βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα».

    Από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το περασμένο Σάββατο σε δύο εγκαταλελειμμένα μοναστήρια στο όρος Φωκάς, πάνω από τα χωριά Κοντόσταβλο και Αηδόνια, δεν βρέθηκαν όπλα. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί την κατάθεση του μάρτυρα αφού τα όπλα μπορεί υπήρχαν και να έχουν μεταφερθεί. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μάλιστα, επανεξετάζουν την υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού σε δύο συνεργάτες του βουλευτή Κορινθίας, πριν μερικούς μήνες, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή των Αρχαίων Κλεωνών. Επιπλέον επαναδιερευνάται το ζήτημα της λειτουργίας των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην γειτονική Νεμέα. Τα γραφεία αυτά είχαν κλείσει ξαφνικά μετά τις εκλογές του 2012 ύστερα από καταγγελίες για απάτες και για μη καταβολή ενοικίων από μέλη της. Ωστόσο άνοιξαν πάλι προ μερικών μηνών σε άλλο κτίριο. Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελία του δημάρχου της Νεμέας κ. Βαγγέλη Ανδριανάκου ο βουλευτής Στ. Μπούκουρας, μετά τις τελευταίες εκλογές, φέρεται να του είχε πει ότι «τώρα θα είσαι υπό τις εντολές μου, θα γίνω η σκιά σου και δεν θα κοιμάσαι τις νύκτες…». Ακόμη, έχουν υπάρξει αναφορές ότι «χρυσαυγίτες της περιοχής που είχαν ως εργαζόμενους, σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, αλλοδαπούς, δεν τους κατέβαλαν τα μεροκάματά τους και ήλθαν σε σύγκρουση μαζί τους».
    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=533901

  39. Ο/Η Ρούση Μπάρμπα, θεούσα λέει:

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=533987

    Τράτσα Μάχη

    Ευνοϊκή ρύθμιση για «ιερές» εκτάσεις στην Τραγάνα Φθιώτιδας

    Αρση εμποδίων για αξιοποίηση δημόσιας έκτασης παραχωρηθείσα στη Μονή Σινά

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17:22

    Ευνοϊκή ρύθμιση για «ιερές» εκτάσεις στην Τραγάνα Φθιώτιδας

    «Άφεση αμαρτιών» δίδει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στην Ιερά Μονή και Αρχιεπισκοπή του Όρους Σινά. Με νέα ρύθμιση, η οποία έχει ενταχθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, αίρονται τα εμπόδια για την αξιοποίηση δημόσιας δασικής έκτασης 290 στρεμμάτων, στη θέση «Καύκαλος» στην περιοχή της Τραγάνας, η οποία είχε παραχωρηθεί τον Μάρτιο του 1993 στη Μονή Σινά με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

    Η παραχώρηση είχε γίνει με σκοπό την κατασκευή, εντός πενταετίας, εγκαταστάσεων οι οποίες θα εξυπηρετούσαν πολιτιστικούς, φιλανθρωπικούς, επιστημονικούς και κοινωφελείς σκοπούς του Ιδρύματος Όρους Σινά.

    Προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια της Μονής, παρατείνεται αναδρομικά η ισχύς της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου από 25.8.1998 ως το 2021, με δυνατότητα μάλιστα περαιτέρω παρατάσεων επί πενταετία, εφόσον κριθεί ότι η καθυστέρηση υλοποίησης του σκοπού οφείλεται σε υπαιτιότητα της διοίκησης.

    Επιπλέον, για να ξεπεραστούν αναχώματα που θέτει η δασική νομοθεσία, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, προβλέπεται ότι «για τις περιπτώσεις των παραχωρήσεων αυτών, εφόσον έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανέγερσης κτηρίων, κτισμάτων ή εγκαταστάσεων ή προπαρασκευαστικές εργασίες υλοποίησης των έργων αυτών, συνεπώς τα κοινωφελή αυτά ιδρύματα έχουν υποβληθεί νομίμως σε δαπάνες ανέγερσης των πάσης φύσεως εγκαταστάσεων που κατατείνουν στην πραγμάτωση του σκοπού τους, δεν θίγεται το καθεστώς των εκτάσεων αυτών».

    Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνεται στην έκθεση, «αξιοποιούνται τα κεφάλαια που έχουν δαπανηθεί σε ανεγερθείσες ή και ανεγειρόμενες εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν παραμείνει ημιτελείς λόγω ελλείψεως πόρων μέχρι την αποπεράτωσή τους».

  40. Ο/Η Μefisto λέει:

    Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε Μοναστήρι του Ωρωπού
    Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013
    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr

    Κλιμακώνει η Αντιτρομοκρατική τις έρευνες για την ανεύρεση του κρυφού οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής.

    Έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ειδικές συσκευές ανίχνευσης πραγματοποίησε αιφνίδιως η Αντιτρομοκρατική σε μοναστήρι της περιοχής του Ωρωπού για το σκοπό αυτό, μετά από σχετική πληροφορία.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής χτένισαν όλους τους χώρους της Μονής για περίπου έξι ώρες, όπου τελικά δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

    • Ο/Η Ηγουμένη με Καλάσνικωφ λέει:

      Με εκπαιδευμένα σκυλιά η ΕΛ.ΑΣ σε μοναστήρι στον Ωρωπό: Ψάχνουν όπλα της Χ.Α.

      10.10.2013 13:23

      Εξονυχιστική έρευνα σε μοναστήρι του Ωρωπού πραγματοποιεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εντοπιστεί ο κρυφός εξοπλισμός της Χρυσής Αυγής.

      Μετά από πληροφορίες πως βρίσκεται κρυφός οπλισμός σε μοναστήρι στον Ωρωπό, η Αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες χρησιμοποιώντας ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και ηλεκτρονικούς ανιχνευτές οι οποίοι μπορούν να εντοπίσουν οπλισμό και πυρομαχικά, αναφέρει το Mega.
      .

      Πηγή: Με εκπαιδευμένα σκυλιά η ΕΛ.ΑΣ σε μοναστήρι στον Ωρωπό: Ψάχνουν όπλα της Χ.Α. | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/125517#ixzz2hL9D2CUX

  41. Ο/Η Aμβροσία Ντερτιλή λέει:

    http://xairete.blogspot.gr/2013/10/agioreitiko-bhma-xrysh-aygh.html

    Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

    AGIOREITIKO-BHMA-XRYSH-AYGH.

    Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2013 – 21:17
    desk agioritikovima
    της Στέλλας Μεϊμάρη
    Ο Γέροντας Άνθιμος στο »Αγιορείτικο Βήμα»

    Σχολιάζει την επικαιρότητα και τη δίωξη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, την οποία (δίωξη) δεν διστάζει να χαρακτηρίσει «φιάσκο» και παροτρύνει τον κόσμο διά της ψήφου του (στη Χρυσή Αυγή) να διώξει τους τοκογλύφους και τους εχθρούς της πατρίδας του.

    Για τη σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής:
    «Το θέμα με τη Χρυσή Αυγή είναι ένα «καθαρό φιάσκο» σιωνιστών και εχθρών της πατρίδας μας. Αν (αν) κάποιοι παρανόμησαν, να πάνε στη φυλακή. Αλλά το κόμμα, είναι κόμμα, δεν μπορεί κανείς (ακόμα κι αν είναι εγκληματική οργάνωση) να το καταργήσει. […]

    http://www.agioritikovima.gr/arthra/30137-gerontas-anthim

  42. Ο/Η Mefisto λέει:

    To Bήμα

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=535544

    Το ΣΔΟΕ ψάχνει εταιρεία στο Μαρούσι για τη Χρυσή Αυγή

    Στοιχεία μόνο της κοινοβουλευτικής περιόδου βρήκαν στα γραφεία της

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2013 06:00

    Παράλληλα εξετάζονται στοιχεία που έχουν οι δικαστικοί λειτουργοί για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ιερείς και τρεις τουλάχιστον επιχειρηματίες και τραπεζικούς.

  43. Ο/Η 666 λέει:

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, για το δεσπότη Γλυφάδας που διορίστηκε πρόεδρος στον Ερυθρό Σταυρό.

    ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Χρυσαυγίτης μητροπολίτης έγινε πρόεδρος μέσω δικαστηρίου. Ο «δεξιούλης» ρασοφόρος και ο απόστρατος αξιωματικός. (Σελ 39)

    http://www.topontiki.gr/article/60576/Mi-xasete-to-PONTIKI-pou-kukloforei-tin-Pempti-31-Oktobriou-mazi-me-to-ektakto-Prasino-Pontiki-kai-to-Pontiki-Art

  44. Ο/Η ΚΔ λέει:

    «Τον είχαν κόψει στη μύτη και κοντά στην καρωτίδα»

    http://www.efsyn.gr/?p=155178

    29/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
    «Τον είχαν κόψει στη μύτη και κοντά στην καρωτίδα»
    Συγκλονιστική η μαρτυρία της διευθύντριας του σχολείου όπου χρυσαυγίτης μαχαίρωσε 16χρονο μαθητή. Ο ρόλος του γυμναστή του σχολείου, ο οποίος φέρεται να είχε σχέσεις με μέλη της Χ.Α.

    Συγκλονιστική η μαρτυρία της διευθύντριας του σχολείου όπου χρυσαυγίτης μαχαίρωσε 16χρονο μαθητή. Ο ρόλος του γυμναστή του σχολείου, ο οποίος φέρεται να είχε σχέσεις με μέλη της Χ.Α.

    Των Μαρίας Δήμα, Κώστα Ζαφειρόπουλου

    «Είδαμε έναν μαθητή μας της Β’ Λυκείου να έρχεται αιμόφυρτος προς το σχολείο… Οταν τον ρωτήσαμε ποιοι του επιτέθηκαν μας είπε “Ξέρω ποιοι είναι, φόραγαν κουκούλα από το μπουφάν, αλλά δεν θέλω να σας πω”.

    »Τον είχαν κόψει στη μύτη, στη δεξιά κροταφική χώρα και αριστερά κάτω από τον λαιμό του. Οι γιατροί είπαν ότι σχεδόν κόπηκε η μύτη του και το τραύμα στον λαιμό πλησίαζε την καρωτίδα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Το πρόσωπο που μου κατονόμασαν ως δράστη τον είχαν δει άλλοι μαθητές να περιμένει μια μαθήτρια έξω από το σχολείο. Μου είπαν ότι είναι χρυσαυγίτης και ότι της έλεγαν “Τι θέλεις με αυτόν τον φασίστα;”».

    Η συγκλονιστική μαρτυρία ανήκει στη διευθύντρια του σχολείου, στο οποίο πήγαινε ο 16χρονος μαθητής που το πρωί της 28ης Ιανουαρίου 2013 μαχαιρώθηκε από εξωσχολικό χρυσαυγίτη, o οποίος ήταν φίλος συμμαθήτριας του θύματος, έξω από το 3ο Λύκειο. Τόσο η διευθύντρια του σχολείου όσο και ο πατέρας του μαθητή προσήλθαν και κατέθεσαν ενώπιον των εφετών ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

    Στη δικογραφία εμφανίζονται επίσης μηνύματα που δεχόταν ο θύτης από τη Χρυσή Αυγή αλλά και από τη Νεολαία της Χ.Α. για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις όπως η ομιλία της Ζαρούλια και η πορεία για τα Ιμια…

    Τα μηνύματα

    Αποσπάσματα απομαγνητοφωνημένων μηνυμάτων:

    – Εχω νεύρα! (κατηγορούμενος)

    – Γιατί; (μαθήτρια)

    – Γιατί καθόμασταν μέχρι τις 12.30 χωρίς να εμφανιστεί.

    – (Καρδούλες)

    – Ασε, ρε, η δουλειά πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα.

    – Το ξέρω, δεν αντέχω και εγώ άλλο.

    Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013. Μαθήτρια του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου επικοινωνεί με τον εξωσχολικό 21χρονο φίλο της, μέλος της Χ.Α., ο οποίος οργανώνει επίθεση σε συμμαθητή και παιδικό της φίλο. Το υποψήφιο θύμα δεν εμφανίζεται και η επίθεση αναβάλλεται.

    – Ο πούστης είναι τυχερός.

    – Πάρα πολύ όμως.

    – Κάποτε δε θα τη γλιτώσει.

    – Αντε να δούμε…

    – Κοίτα, την Παρασκευή σίγουρα, από εκεί και πέρα θα μιλήσω με Ακη.

    Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, σημαντικός αποδεικνύεται και ο ρόλος του γυμναστή του σχολείου, ο οποίος φέρεται να είχε σχέσεις με μέλη της Χ.Α.

    – Ελα, γιατί θέλει να σου μιλήσει ο γυμναστής; (μαθήτρια)

    – Ωχ, τι θέλει πάλι; (άνδρας)

    – Ελα είναι για ξεκάρφωμα. (κατηγορούμενος)

    – Χμμ, αν χρειαστεί δουλειά, θα πληρώσει και κάτι τις.

  45. Ο/Η Kάσυ Διάρη, είμαι μόνη λέει:

    20:44 | 05.12.2013
    Τρεις και ούτε καν ο κούκος στη… μαζική συγκέντρωση της Χ.Α. στο Σύνταγμα Δεν ξεπερνούν τους 200 οι χρυσαυγίτες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στο Σύνταγμα στη Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας

    http://left.gr/news/treis-kai-oyte-kan-o-koykos-sti-maziki-sygkentrosi-tis-ha-sto-syntagma#sthash.RYY3tMus.dpuf

  46. Ο/Η Μιχαλοκάφρος ο Πακιστανός ζουμπάς λέει:

    http://www.enikos.gr/politics/197895,BINTEO-Stoixeia_fwtia_gia_th_Xrysh_Ayg.html

    ΒΙΝΤΕΟ-Στοιχεία «φωτιά» για τη Χρυσή Αυγή

    09/12/2013 –
    «Καυτά» είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις κατασχέσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού και του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου.

    Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι «20 Αρχές της προπαγάνδας» και φωτογραφίες και βίντεο από λόγους ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής παρουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιώργου Γερμενή, όπου ένα ένα μέλος του κόμματος σηκώνεται, μιλά και χαιρετά ναζιστικά.

    Συγκεκριμένα, ένα μέλος της Χρυσής Αυγής ανέφερε στον λόγο ορκωμοσίας του: «Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαστε επαναστάτες. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε όλοι μέσα μας».

    Άλλο μέλος της Χρυσής Αυγής τόνισε: «Όσοι γκρινιάζουν αλλά αρνούνται να σηκωθούν από τον καναπέ, είναι σκουλήκια και αξίζει να τους πατήσουμε. Την ημέρα της κρίσης μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, τότε δεν θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονται δεξιά μέχρι αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό.

    «Ο Χρυσαυγίτης είναι επαναστάτης», έλεγε μέλος της Χρυσής Αυγής και άλλος σημείωνε:

    «Ναι, είμαι ναζί. Αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς».

    Στη δικογραφία επίσης περιλαμβάνεται ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου, σε ταβέρνα, πριν τις εκλογές του 2012, όπου απευθύνεται σε μέλη της Χρυσής Αυγής και τους λέει:

    «Λένε ότι εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο. Σκοπός μας δεν είναι να βελτιώσουμε αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο, να διορθώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που είναι διεφθαρμένες και τελειωμένες, αλλά να τους τελειώσουμε, μια για πάντα».

    Xαιρετάει ναζιστικά ο κοντοπίθαρος Κάφρος

  47. ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63932852

    Πλαστή ταυτότητα αστυνομικού είχε ο αδελφός του Κασιδιάρη

    Σε πλαστή ταυτότητα, φωτογραφία της οποίας βρέθηκε αποθηκευμένη στα ηλεκτρονικά αρχεία του Ηλία Κασιδιάρη, απεικονίζεται ο αδελφός του, Αλέξανδρος.

    Πλαστή ταυτότητα αστυνομικού είχε ο αδελφός του Κασιδιάρη

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», στην μπροστινή όψη της πλαστής ταυτότητας απεικονίζεται ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης, εύρημα που θεωρείται σημαντικό, καθώς σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛΑΣ, «το αρχείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθει για την κατασκευή πλαστών εγγράφων».

    Αδελφός Κασιδιάρη [11/12]

    Οπως επισημαίνει η εφημερίδα, από την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκύπτει ότι τα επίμαχα φωτογραφικά αρχεία εντοπίστηκαν σε σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην κατοχή του Ηλία Κασιδιάρη και πιθανώς ανήκει στον αδελφό του, Αλέξανδρο, καθότι η κωδική ονομασία του εγγεγραμμένου ιδιοκτήτη «Alex».

    Παράλληλα, πάντα κατά την Καθημερινή, από την εξέταση του σκληρού δίσκου βρέθηκαν φωτογραφικά αρχεία με τις δύο όψεις των δελτίων ταυτότητας και σε ορισμένες από αυτές αναγράφονται τα στοιχεία «Αλέξανδρος Παπαστεργίου» με ημερομηνία γέννησης 1987.

    Ακόμη, αναφέρεται ότι από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω στοιχεία δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπο που υπηρετεί στην ΕΛΑΣ, τα αρχεία έχουν υποστεί επεξεργασία με photoshop, ενώ ως μήτρα για την κατασκευή των πλαστών αρχείων έχει χρησιμοποιηθεί γνήσια ταυτότητα ενός 25χρονου που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63932693

    ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ

    «Χάιδευαν» τον αδελφό του Κασιδιάρη

    Mε χαρακτηριστική καθυστέρηση και υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τη συμμετοχή του στα παραστρατιωτικά γυμνάσια, το ΓΕΕΘΑ, με κατεπείγον σήμα του, απομάκρυνε τελικά χθες από τις ειδικές δυνάμεις τον ανθυπολοχαγό Αλ. Κασιδιάρη -αδελφό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής- και τον έθεσε στη διάθεση του Φρουραρχείου Αθηνών.

    Πρόκειται για εξέλιξη, η οποία, σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, έπρεπε να είχε δρομολογηθεί προ καιρού, αφού το Στρατοδικείο έχει καταδικάσει τον ανθυπολοχαγό σε οκτώ μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή. Παρ’ όλα αυτά, η ηγεσία του Στρατού όχι μόνο δεν τον απομάκρυνε, αλλά συνέχισε να τον προστατεύει, παρέχοντας του την δυνατότητα ολοκλήρωσης του Σχολείου Καταδρομών! Μετά τα όσα είδαν πάντως το φως της δημοσιότητας, οι επιτελείς αναμένουν την επιστροφή του υπουργού Δ. Αβραμόπουλου από τη Ν. Αφρική, δεδομένου ότι το θέμα της παραμονής ή μη του ανθυπολοχαγού στο στράτευμα έχει τεθεί εκ των πραγμάτων.

    Οπως σημείωναν κορυφαία επιτελικά στελέχη του ΓΕΣ, με αφορμή την αποκάλυψη του φωτογραφικού ντοκουμέντου που δημοσιοποίησε το «Εθνος» και στο οποίο εμφανίζονται τα δύο αδέλφια Κασιδιάρη σε τάγμα εφόδου της «Χρυσής Αυγής», γυμνόστηθοι με εθνικιστικά τατουάζ να χαιρετούν ναζιστικά, πρόκειται για προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση, η οποία εκθέτει το Στράτευμα. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται, ο ανθυπολοχαγός θα έπρεπε αυτομάτως να είχε τεθεί εκτός Ειδικών Δυνάμεων, μετά την καταδίκη του από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

  48. Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

    Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της «Πολιτείας» (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]

    Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της “Πολιτείας” (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]

    Αναρτήθηκε από τον/την Κλέων Νεμέας στο 2014/01/07

  49. Παράθεμα: Ορθοδοξία – Φασισμός – Μοναρχία: Η συνειδητοποίηση του τι σημαίνει για την χώρα μας η επικράτηση της Εκκλησίας | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

  50. Ο/Η Antifa2 λέει:

    Χρυσαβγίτης βουλευτής δεν ξέρει ελληνικά

  51. Ο/Η Kάσυ Διάρα η ναζιάρα λέει:

    ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΩΝ ΕΣ ΕΣ «ΤΙΜΗΣΑΝ» ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

    Οι πιο σκληροί Γερμανοί νεοναζί ήρθαν με το… Χρυσή Αυγή tours

    Αν και φέτος στην επίσκεψή τους στην Αθήνα με αφορμή την επέτειο της κρίσης των Ιμίων δεν περιλαμβανόταν και περιήγηση στη Βουλή από τον προφυλακισμένο Νίκο Μιχαλολιάκο, οι καλεσμένοι της Χρυσής Αυγής Γερμανοί νεοναζί του Freies Netz Sud δεν πέρασαν κι άσχημα.

    Ο Ματίας Φίσερ (αριστερά) και Ελληνες ομοϊδεάτες του με τους χαρακτηριστικούς αναμμένους πυρσούς κατά την κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης. Ο αρχηγός του FNS ξεχωρίζει ως η

    Ο Ματίας Φίσερ (αριστερά) και Ελληνες ομοϊδεάτες του με τους χαρακτηριστικούς αναμμένους πυρσούς κατά την κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης. Ο αρχηγός του FNS ξεχωρίζει ως ηγετική φυσιογνωμία στον νεοναζιστικό χώρο της Γερμανίας και η παρουσία του στη συγκέντρωση επισκίασε τους υπόλοιπους συμπατριώτες του νεοναζί που βρέθηκαν στην Ελλάδα.

    Απ’ όλα είχε ο μπαχτσές, πορείες, ομιλίες από τους ντόπιους συνεργάτες τους, βόλτες στην Αθήνα και στο Καλαμάκι, επίσκεψη στην Ακρόπολη και «προσκύνημα» στους τάφους των 9.973 στρατιωτών των ναζιστικών στρατευμάτων στο γερμανικό νεκροταφείο Διονύσου – Ραπεντόζας.

    Ο αριθμός των Γερμανών νεοναζί του FNS, όπως και ο αριθμός των μελών της ιταλικής φασιστικής οργάνωσης Casa Pound που παρευρέθησαν στην πορεία για την επέτειο των Ιμίων παραμένει άγνωστος, όμως τουλάχιστον τέσσερις εξ αυτών ήταν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» παρόντες.

    Πρόκειται για γνωστά ονόματα του νεοναζιστικού χώρου στα δεξιά του Εθνικοσοσιαλιστικού NPD, όπως ο αρχηγός της οργάνωσης Ματίας Φίσερ, ο κάμεραμαν και κολλητός του αρχηγού Φρανκ Τσούνερ, ο Σάσα Ρούντις της οργάνωσης του Φερθ και ο Φέρντιναντ Βολερσμπέργκερ.
    • Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους της Κυριακής»

  52. Ο/Η Red λέει:

    Ο γραμματέας της πόλης του Λβόφ (Lviv) του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Rostislav Vasilko (Ρόστισλαβ Βασίλκο), βασανίστηκε βάναυσα, από τους «αντιπολιτευόμενους» διαδηλωτές που τον υποχρέωσαν να φιλήσει έναν σταυρό
    Στις 22 Φλεβάρη, οι νεοναζί βασάνιζαν τον Rostislav Vasilko για περίπου 12 ωρες (11 π.μ. – 11 μ.μ.). Τα σημάδια της βίας κατά του προσώπου του εμφανή. Το σώμα του ήταν μελανιασμένο, τον χτυπούσαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, με όλα τα είδη των αντικειμένων, σπάζοντας του έτσι τρία πλευρά και το ρινικό διάφραγμα. Υπέστη επίσης κάταγμα κρανίου. Υποφέρει από διάσειση δεύτερου βαθμού.
    Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Κιέβου σε σοβαρή κατάσταση.

    Στο βίντεο καταγράφεται το πογκρόμ που εξαπέλυσαν οι Ναζί με τη βοήθεια Ουκρανών συνεργατών τους στο Λβόφ το 1941.

  53. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δεν είχε γράψει Νταν η επιτάς η Χ.Α.

    Έγραψε όμως
    http://paspartoy.blogspot.gr/2014/03/site.html
    και γράφει συνεχώς:
    «Ταν ή επί τας».
    http://www.xryshaygh.com/index.php/efimerida/view/fullo-817

    Το σωστό όμως είναι «Ή ταν ή επί τας».
    Πάντα ανελλήνιστοι οι χιτλερικοί.

  54. Παράθεμα: Η κα Δούρου και οι φίλοι της Χρυσής Αυγής | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  55. Ο/Η Kάσυ Διάρη, τα χάπια μου λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_15.html

    Συμμορία δολοφόνων χαρακτηρίζει την Χ.Α πρώην στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος

    Από ΒΑΘΥ , Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 | 10:01 μ.μ.

    Όπως συμβαίνει σε κάθε συμμορία, όταν σταματάει να υπάρχει η «προστασία» που εξασφάλιζε από διάφορους μηχανισμούς, έτσι και στο ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου, τα αλληλομαχαιρώματα μεταξύ των μελών της βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

    Συμμορία δολοφόνων η οποία παριστάνει το πολιτικό κόμμα χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή το πρώην στέλεχος υποψήφιος βουλευτής της Ηλίας Σταύρου.
    Κατέθεσε μάλιστα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος, Νίκου Μιχαλολιάκου, του βουλευτή του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη και των διαχειριστών της επίσημης ιστοσελίδας της Χ.Α γιατί οι πρώην ομοϊδεάτες του τον χαρακτήρισαν σε δημοσίευμα του ιστότοπου τους ψυχασθενή ξεχνώντας ότι οι ίδιοι τον είχαν διορίσει έμμισθο επιστημονικό συνεργάτη του βουλευτή τους Π. Ζησιμόπουλου.

    Καταπέλτης στην συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Alpha «καίει» ναζιστικό μόρφωμα με τις αποκαλύψεις του –για δέκα χρόνια στέλεχος της Χ.Α. γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα- ενώ πέρα απ’ όσα τον ακούμε να λέει στο βίντεο που παραθέτουμε, ο Η. Σταύρου, δεσμεύτηκε ότι στην δίκη για την υπόθεση της Χ. Αυγής θα κάνει νέες αποκαλύψεις σε βάρος του ναζιστικού μορφώματος που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθούν.

  56. Παράθεμα: Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση – «Αγιορείτες» κατά ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπέρ Βαρδινογιάννη και Χρυσής Αυγής

  57. Ο/Η Ουρανοία Μπουζολιάκου, κωλοιμβείτροια λέει:

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=648796

    «Κρύψτε τα όπλα της Χρυσής Αυγής και ετοιμάστε επιθέσεις…»

    Νέοι διάλογοι από τη δικογραφία της υπόθεσης

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2014 05:45

    Στελέχη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά σε παραλία. Διακρίνονται οι Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ουρανία Μιχαλολιάκου

    Προειδοποιήσεις για να κρυφθούν τα όπλα της Χρυσής Αυγής, ομολογίες για ξυλοδαρμούς πολιτικών αντιπάλων, παραδοχές για σχέσεις με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., «υπονοούμενα» για βομβιστικές επιθέσεις, «συσχετισμοί» της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ολα αυτά περιλαμβάνονται – ανάμεσα στα άλλα – σε ηχητικά ντοκουμέντα συνδιαλέξεων μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης τις οποίες αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» και περιέχονται στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης. Την ίδια ώρα αποκαλύπτονται νέες φωτογραφίες με βουλευτές να χαιρετίζουν ναζιστικά έχοντας πλάι τους ένα αγοράκι που τους αντιγράφει αλλά και φωτογραφίες μελών να εμφανίζονται σαν εκπαιδευόμενοι στρατιώτες του Γ’ Ράιχ.

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΗΧΗΤΙΚΟ 1

    «Φαντάζομαι να έχει πέσει σύρμα»
    Ενας από τους «στόχους» των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που είχαν ξεκινήσει ακόμη και προ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, ήταν ένας 26χρονος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στενός συνεργάτης του αρχηγού της ακροδεξιάς οργάνωσης. Ενα 24ωρο μετά το αιματηρό συμβάν συνελήφθη και καταδικάστηκε στο Αυτόφωρο σε δύο χρόνια φυλακή για οπλοκατοχή.

    Σε συνομιλία (κωδικός 8999 στη δικογραφία) που είχε με άλλο μέλος της οργάνωσης στις 19 Σεπτεμβρίου σημειώνει για το «κρυφό οπλοστάσιο»: «Φαντάζομαι να έχει πέσει σύρμα στους δικούς μας να μην υπάρχουν τίποτα πράγματα παντού». Για να του απαντήσει ο συνομιλητής του: «Ναι, έχει πέσει σύρμα, αλλά σκέψου ότι εγώ έχω έναν καραγκιόζη μέσα στο σπίτι και δεν μ’ αφήνει να τα βγάλω».

    Σε καταγεγραμμένη συνομιλία του (κωδικός 9296) στις 22 Σεπτεμβρίου με μέλος της οργάνωσης στις Αχαρνές που συμμετείχε σε συμπλοκή (παρενέβη και η Αστυνομία) ο δεύτερος ακούγεται να λέει: «Ευτυχώς εκείνη την ημέρα δεν ήμουν φορτωμένος, αλλιώς θα με πήγαιναν και μένα φυλακή».

    Εντύπωση προκαλούν και όσα διαμείβονται σε συνομιλία με τον ήδη προφυλακισμένο βουλευτή Γιάννη Λαγό. Σε διάλογο που είχε με τον παρακολουθούμενο 26χρονο το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου (δύο ημέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα) ο βουλευτής ακούγεται να λέει: «Τουλάχιστον να ξέρω ότι αν με πιάσουν θα υπάρχουν τουλάχιστον 10 άτομα από πίσω που θα πάνε να τους γ…σουν». Για να συμπληρώσει: «Εμείς θα τους τα κάνουμε λαμπόγυαλο άμα είναι να το φτάσουν μέχρι εκεί. Εμείς θα τους το κάνουμε λαμπογυαλάκι. Το δικό μας θα γίνει τελικά. Το δικό μας θα γίνει…».

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΗΧΗΤΙΚΟ 2

    «Χτυπάω έναν στα δόντια…»
    Ενδεικτικό της αποθράσυνσης των χρυσαυγιτών είναι ο διάλογος που έχει ο παρακολουθούμενος με ήδη προφυλακισμένο μέλος του περιβόητου «πυρήνα» της Νίκαιας. Θέμα τους τα επεισόδια με οπαδούς του ΛΑΟΣ στη διάρκεια εκδήλωσης στον Μελιγαλά, τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα. Αναφέρει το μέλος του «πυρήνα Νίκαιας»: «Μου λέει ο Γιάννης ο Λαγός, πέντε άτομα και διώξε τους. Κι εγώ χτυπάω έναν στα δόντια και έτρεχαν τα αίματα και είχαν πιτσιλίσει την άσπρη μπλούζα του Λαγού κι έμοιαζε σαν σκυλάκι Δαλματίας. Και πάνω που πήγα να αφηνιάσω και να βαράω ανεξέλεγκτα μπήκανε και με μαζέψανε. Σήμερα χαίρομαι που υπερίσχυσε το κομματικό της Χρυσής Αυγής. Το «γα…με και δεν ξεχνιόμαστε». Οχι τα φλούφλικα. Τι να πω, ήταν η μέρα του Λαγού σήμερα. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως φάνε στραβή οι μεγάλοι με αυτό που έκανα. Αλλά εφόσον μου είπε ο Λαγός ότι «καλά έκανες». Ξέρεις πώς συμπεριφέρομαι εγώ, Γκεστάπο…».

    Για να σπεύσει να τον καθησυχάσει ο συνομιλητής του: «Ρε, είσαι τρελός; Δεν έχεις καταλάβει δύο πράγματα. Σιγά τώρα…».

    Ενα άλλο στέλεχος σε διάλογο (κωδικός 9296 στις 22.9.2013) σημειώνει για τον Φύσσα: «Μας λένε ότι αυτός ήταν και θεούσος». Για να παρέμβει ο συνομιλητής του: «Σεσημασμένο ήταν το μ…πανο». Ο διάλογος ολοκληρώνεται με τον έναν να λέει: «Και καλά του κάνανε του μου…ού, να ξεβρωμίσουμε». Για να συμπληρώσει ο πρώτος: «Ρε συ, κάνε υπομονή δέκα ημέρες και ύστερα θα τους γα…με τις μανάδες, όπως το κάναμε και πριν»!

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΗΧΗΤΙΚΟ 3

    Οι σχέσεις με την ΕΛ.ΑΣ.
    «Εχουν τον Δούρειο Ιππο μέσα τους»
    Εκείνο που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι οι αναφορές για τις σχέσεις της ΕΛ.ΑΣ. με τη Χρυσή Αυγή. Οπως αναφέρει το εξοργισμένο μέλος της οργάνωσης σε συνομιλητή του (κωδικός 9175 στις 21.9.2013), «η μισή Αστυνομία, ρε, είναι δική μας. Και όταν θα έλθει η ώρα, θα τους γα…σει από μέσα. Εχουν σαπίσει από μέσα και δεν το ξέρουν. Εχουν τη Λερναία Υδρα, έχουν τον Δούρειο Ιππο μέσα τους και δεν το έχουν καταλάβει…».

    Σε συνομιλία (κωδικός 9538, στις 25.9.2013) ο 26χρονος, μέλος της ΚΕ, μιλάει για αλλαγές στο Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ. αφήνοντας υπονοούμενα για ένοπλες επιθέσεις. Οπως λέει, «μα τι έγινε στα ΤΕΕΜ; Τι σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με το ΤΕΕΜ; Ομως από εδώ και πέρα θα έχει!».

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΗΧΗΤΙΚΟ 4

    Σε διάλογο (κωδικός 9019) το μεσημέρι της 19ης Σεπτεμβρίου 2013 ο ίδιος μνημονεύει: «Ο ταξίαρχος που φέρεται να έδωσε την εντολή για την έρευνα μας είπε ότι δεν είχε ιδέα και ότι ήταν εντολή του (σ.σ.: τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης) Δένδια». Εντυπωσιάζει επίσης σειρά αναφορών για τις αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. και τις αποχωρήσεις «φίλα προσκείμενων αξιωματικών» σε διάλογο (κωδικός 9552) της 26ης Σεπτεμβρίου 2013.

    Αφού οι συνομιλούντες καθυβρίζουν τον Παύλο Φύσσα, ένας εξ αυτών λέει (διάλογος 9443 στις 24.9.2013 με μέλος της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη): «Ο Ρουπακιάς, ρε, δεν μπορούσε να σκοτώσει μυρμήγκι. Αλλιώς έγιναν τα πράγματα». Σε άλλον διάλογο σημειώνει: «Ασε δύο εβδομάδες να κρυώσει και θα δούμε. Γιατί είναι καρμπόν ο Κορκονέας (σ.σ.: ο αστυνομικός που σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο τον Δεκέμβριο του 2008). Μοιάζουνε πολλά. Γιατί καμιά «που…α» δεν βγήκε να πει στις τηλεοράσεις ότι εξοστρακίστηκε η σφαίρα…».

    Σχόλια αναγνωστών (22)

  58. Ο/Η Ουρανοία Μπουζολιάκου, ήμε αθόα λέει:

    http://jailgoldendawn.com/

    Διακήρυξη: Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

    Μετά από μια ολόκληρη περίοδο προκλητικής ασυλίας, η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι σήμερα αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την προοπτική να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της. Η εξέλιξη αυτή δεν θα είχε καταστεί εφικτή χωρίς τη διαρκή κινητοποίηση χιλιάδων αντιφασιστριών και αντιφασιστών για πάνω από δύο δεκαετίες, και σίγουρα όχι χωρίς την αντιφασιστική έκρηξη…

    Continue reading →

    Ο ρόλος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην εγκληματική οργάνωση /// Διαβάστε το ΥΠΟΜΝΗΜΑ της Πολιτικής Αγωγής

    (σελ. 114) Ο ρόλος των βουλευτών Σύμφωνα με την ρητά διακηρυγμένη αρχή του αρχηγού της ΧΑ Νικόλαου Μιχαλολιάκου, κανείς δεν μπορεί να είναι βουλευτής της ΧΑ χωρίς να είναι ταυτόχρονα και μέλος της (βλ. βίντεο στο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, 3022-21-2983-στ’, Παράρτημα 13.3, φάκελος “2011-09-17 giorth neolaias”, αρχείο M2U01423). Όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με συντεταγμένο τρόπο,…

    24 hours ago in Δίκη Χρυσής Αυγής, Δικογραφία, Συμμορίτες βουλευτές, Τάγματα εφόδου.

    Οι κυπριακές off-shore της Χρυσής Αυγής /// Διαβάστε το ΥΠΟΜΝΗΜΑ της Πολιτικής Αγωγής

    (σελ. 112) Η Χρυσή Αυγή και οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι τα ανωτέρω αποδεικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης δεν ευσταθούν, φέρνοντας ως επιχείρημα ότι το ΣΔΟΕ που διενήργησε σχετικούς ελέγχους δεν εντόπισε τα χρηματικά αυτά ποσά στους λογαριασμούς της οργάνωσης που τηρούνται στην Τράπεζα “EUROBANK”. Πέραν της αυτονόητης παρατήρησης ότι το τελευταίο σημείο στο…

    1 day ago in Δίκη Χρυσής Αυγής, Δικογραφία, Τεκμηρίωση.

    Οι πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής /// Διαβάστε το ΥΠΟΜΝΗΜΑ της Πολιτικής Αγωγής

    (σελ. 103) Χρηματοδότηση: η αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από τον εκάστοτε τομέα ευθύνης. Η Χρυσή Αυγή μετά την είσοδό της στη Βουλή απέκτησε πρόσβαση σε παχυλή κρατική χρηματοδότηση, την οποία αξιοποίησε για να εντείνει τις εγκληματικές της δραστηριότητες. Εκτός της τακτικής χρηματοδότησης με βάση τα εκλογικά της ποσοστά, διέθετε τις βουλευτικές αποζημιώσεις και πλήθος…

    1 day ago in Δίκη Χρυσής Αυγής, Δικογραφία, Τεκμηρίωση.

    90 δικογραφίες κατά της Χρυσής Αυγής στο ανακριτικό υλικό /// Διαβάστε το ΥΠΟΜΝΗΜΑ της Πολιτικής Αγωγής

    (σελ. 128) Υλοποίηση Όπως σε κάθε εγκληματική οργάνωση, έτσι και η υλοποίηση των εγκληματικών πράξεων των μελών της Χρυσής Αυγής διεπόταν από ένα συγκεκριμένο modusoperandi, το οποίο περιγράφει σε γενικές γραμμές και η εισαγγελική πρόταση (σελ. 85 και σελ. 101 επ.). Πιο συγκεκριμένα, στην πλειοψηφία των εγκληματικών πράξεων από το 1996 έως σήμερα, όπως αυτές…

    1 day ago in Δίκη Χρυσής Αυγής, Τάγματα εφόδου.

    Μιχαλολιάκος: “Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!” /// Διαβάστε το ΥΠΟΜΝΗΜΑ της Πολιτικής Αγωγής

    (σελ. 38) Ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων ότι έχουν αποκηρύξει το εθνικοσοσιαλιστικό τους παρελθόν δεν ευσταθεί, τουναντίον αποτελεί απόδειξη της ενσυνείδητης προσπάθειάς τους να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη (ως “πολιτικό κόμμα”) και τις δικαστικές αρχές (ως κατηγορούμενοι) για τα πιστεύω τους. Η συνέχεια της πίστης του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στα εθνικοσοσιαλιστικά δόγματα “της νιότης…

    1 day ago in Δίκη Χρυσής Αυγής, Εθνικοσοσιαλισμός, Μιχαλολιάκος, Παππάς.

    Το αντιφασιστικό κίνημα ζητά την εφαρμογή του 187 για τη ΧΑ από το 1996 /// Διαβάστε το ΥΠΟΜΝΗΜΑ της Πολιτικής Αγωγής

    (σελ. 50) Πλήρης επίγνωση των θυμάτων ήδη από το 1996 ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση και υπάγεται στο άρθρο 187ΠΚ. Τα τότε θύματα των επιθέσεων αυτών είχαν επίγνωση ότι οι επιθέσεις σε βάρος τους εκπορεύονταν από δομημένη εγκληματική οργάνωση, κατά το τότε ισχύον άρθρο 187 ΠΚ. Ήδη τότε, τον μακρινό Μάιο του 1996,…

    1 day ago in Δίκη Χρυσής Αυγής, Τάγματα εφόδου.

  59. Ο/Η Kάσυ Διάρη, αντυναζύστρυα αγονύστρυα λέει:

    Πιθανόν να θυμάστε Το κλαψούρισμα του φασίστα Κασιδιάρη πριν μερικό καιρό που με δηλώσεις του αποκήρυξε τον ναζισμό, καταγγέλλοντας μάλιστα τον Χίτλερ σαν εγκληματία! Αν ακούσουμε παρόμοια «αυτοκριτική» και από τον Μιχαλολιάκο τότε θα τα έχουμε δει όλα.
    Κι αυτό το γράφουμε γιατί σήμερα ήρθε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που περιλαμβάνεται στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της Χρυσής Αυγής στο οποίο παρακολουθούμε τον φυρερίσκο της να επιδίδεται σε ένα ναζιστικό παραλήρημα

  60. Ο/Η Oρανοία Μπουζωλοιάκου, θαιούσα λέει:

    «Ψήφο στη Χρυσή Αυγή… όποια γυναίκα σκοτώσει ένα πούστη θα πάει στον παράδεισο»
    Posted on Δεκεμβρίου 20, 2014 | 1 σχόλιο

    «Ψήφο στη Χρυσή Αυγή… όποια γυναίκα σκοτώσει ένα πούστη θα πάει στον παράδεισο»

    video

    Τι μήνυμα μας φέρνεις από το Άγιο Όρος; Η απάντηση από ένα γέρο μοναχό που βρίσκεται εκεί πάνω από 55 χρόνια και είναι γνώστης των πραγμάτων:

    1. Τους άρχοντες τους βγάνει ο κόσμος διά ψήφου. Δεν τους βγάνει ο Θεός. Όταν βάζεις εσύ μια ψήφο άρχοντα, έχει δουλειά ο Θεός; Εσύ δεν τον ψήφισες;
    2. Οι μόνοι που θα καλμάρουνε το κακό το μεγάλο, θα είναι να βάλετε ψήφο στη Χρυσή Αυγή…
    3. Αυτά είναι των Εβραίων. Έχουνε μίσος κατά της Ελλάδος, αλλά θα πιουν ξύδι. Η Ελλάδα ζει και θα ζήσει γιατί έχει ευλογία από το Θεό. Αυτοί έχουν ευλογία από το διάολο. Απ’ τον πατέρα τους.
    4. Έχει να πάρει τέτοια τροπή η ανθρωπότητα που δεν ξανάγινε ποτέ. Δεύτερος κατακλυσμός… Είναι γραμμένο να γίνει ένα τρομακτικός πόλεμος… Θα καθαρίσει η γης από τους εχθρούς του Ιησού Χριστού.
    5. Δε θα σταματήσει ο πόλεμος αυτός μέχρι να πέσει και ο τελευταίος πούστης. Να παρελαύνουν οι πούστηδες τώρα. Ντροπή… Όποια γυναίκα σκοτώσει ένα πούστη θα πάει στον παράδεισο!

    Τώρα έχετε ακόμα πέντε λόγους για να επισκεφθείτε το Άγιο Όρος.

  61. Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

    http://tvxs.gr/news/ellada/enas-dimosiografos-sti-folia-tis-xrysis-aygis

    Ένας δημοσιογράφος στη «φωλιά» της Χρυσής Αυγής

    Ναζιστικό ημερολόγιο

    11:55 | 24 Δεκ. 2014

    Μάρτυρας των ύμνων στον Χίτλερ, των ρατσιστικών παραληρημάτων και της ναζιστικής προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής έγινε ένας Αμερικανός δημοσιογράφος και ερευνητής. Ο Αλεξάντερ Κλαπ προσποιήθηκε τον Αμερικανό νεοφασίστα για να μπορέσει να παρεισφρήσει στην οργάνωση και στη συνέχεια να καταγράψει τα όσα είδε και βίωσε στις τοπικές οργανώσεις τις Καλαμάτας, της Σαλαμίνας και του Πειραιά από τις οποίες πέρασε. Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο «London Review of Books» και σε αυτό ο Κλαπ περιγράφει τη δομή και τη στρατηγική του ναζιστικού κόμματος αλλά και την απομάκρυνσή του από αυτό μετά από έξι εβδομάδες.

    «Στην Καλαμάτα συστήθηκα ως Αμερικανός νεο-φασίστας με έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική ιστορία. Με σκεπτικισμό στην αρχή αλλά με θέρμη αργότερα μερικά μέλη της Χρυσής Αυγής με κάλεσαν να συμμετάσχω στις συνεδριάσεις τους. Τα γραφεία τους βρίσκονται συνήθως μακριά από τις κεντρικές πλατείες, σε ήσυχες γειτονιές. Μεγάλες ελληνικές σημαίες κρέμονται στους τοίχους, μαζί αποκόμματα ειδήσεων κι επανασχεδιασμένους χάρτες: Η Ελλάδα έχει στην κατοχή της τα Σκόπια, κομμάτια της Βουλγαρίας, τη Βόρεια Τουρκία, την Κύπρο και την Νότια Αλαβανία» γράφει ο Κλαπ.

    «Οι συναντήσεις διαρκούν δυο ώρες. Οι Χρυσαυγίτες περνούν την πρώτη ώρα μιλώντας και πίνοντας καφέ. Ακολουθεί διάλεξη. Πρώτα παίζει ο ύμνος της Χρυσής Αυγής που μερικές φορές συνοδεύεται από κάποιο πρόσφατο άρθρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, ιδρυτή της οργάνωσης. Οι περισσότεροι Χρυσαυγίτες φορούν μαύρα στις συνεδριάσεις. Τα σορτς και τα σανδάλια απαγορεύονται. Περίπου μία στους τέσσερις συμμετέχοντες είναι γυναίκα. Έχω δει παιδιά σε δυο περιπτώσεις: τρεις έφηβες στην Αθήνα και μια πενταμελή οικογένεια στο Γύθειο. (…) Οι άντρες είναι μεγαλόσωμοι. Εξασκούνται σε στρατόπεδα πολεμικών τεχνών που οργανώνουν στον Ταϋγετο. Ισχυρίζονται ότι δεν βλέπουν τηλεόραση».

    Στρατηγική των ταγμάτων ασφαλείας

    «Το κόμμα προωθεί το αντιμεταναστευτικό του πρόγραμμα όχι μόνο επειδή πιστεύει σε αυτό αλλά επειδή είναι δημοφιλές μεταξύ των Ελλήνων γενικότερα. Οι Χρυσαυγίτες στήνουν ενέδρα σε μετανάστες περίπου μια φορά την εβδομάδα. Ονομάζουν αυτές τις επιθέσεις «κρυπτεία». Οι περισσότερες επιθέσεις διατάσσονται από τα ανώτερα κλιμάκια και ορίζονται σε συγκεκριμένη ώρα και γειτονιά. Η βία που προέρχεται από το κόμμα σπανίως είναι τυχαία. (…) Ένας κουρέας από το Μπαγκλαντές που γνώρισα μου εξήγησε ότι οι Χρυσαυγίτες μιμούνται την ελληνική αστυνομία: κινούνται ανά ζεύγη πάνω σε μοτοσυκλέτες φορώντας μαύρα και κράνη. Η οργάνωση δεν χτυπά σε γειτονιές μεταναστών. Στοχεύει εκείνους που έχουν απομακρυνθεί και βρίσκονται κυρίως σε γειτονιές που διαβιούν πολίτες της μεσαίας ή ανώτερης τάξης. Εκεί οι κάτοικοι είναι λιγότερο φιλόξενοι».

    Στη Σαλαμίνα

    «Ο Αχιλλέας ένας γεροδεμένος Χρυσαυγίτης από τον Πειραιά με προσκάλεσε σε μια συνάντηση στη Σαλαμίνα. Λίγο μετά τις οκτώ ο επικεφαλής μπήκε στο δωμάτιο. Εμείς σηκωθήκαμε, βάλαμε τα χέρια μας στα πλευρά μας και χτυπήσαμε το δεξί μας πόδι στο πάτωμα. Τότε ήρθε ο ομιλητής, ένας μεσήλικας Αθηναίος δικηγόρος που ονομάζεται Τάσος Δημητρακόπουλος. (…) Το μαύρο του σακάκι ήταν γεμάτο σβάστικες. «Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές μου στα όπλα» είπε και μέσα σε 15 λεπτά προσπάθησε να «ξηλώσει» προσεκτικά την κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ανθρώπου που επανέφερε τη δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974: Τι έκανε ο Καραμανλής πραγματικά για τον Ελληνισμό; Κατ’ αρχήν οδήγησε τους εθνικιστές εκτός κοινοβουλίου. Στράφηκε στη Δύση. Η Κύπρος αφέθηκε στη μοίρα της, η παλαιόκομμουνιστική φρουρά αποκαταστάθηκε και οι φόροι εκτινάχθηκαν στα ύψη. Επτά χρόνια αργότερα η Αριστερά ήρθε στην εξουσία. Το χρέος και η μετανάστευση έφτασαν στα ύψη. Η παιδεία εκκοσμικεύτηκε. Ο στρατός αποδυναμώθηκε. ‘Κανένα από αυτά τα προβλήματα δεν υπήρχαν στη Χούντα’ ψιθύρισε ο Αχιλλέας. ‘Οι συνταγματάρχες έφτιαξαν δρόμους’ πρόσθεσε».

    «Εμείς μετά σηκωθήκαμε και φωνάξαμε τις τρεις ρήσεις της Χρυσής Αυγής: Ζήτω ο Αρχηγός, Ζήτω η Χρυσή Αυγή, Ζήτω η Ελλάδα. Τραγουδήσαμε τον ελληνικό εθνικό ύμνο και στη συνέχεια τον ύμνο της Χρυσής Αυγής. «Ιχνηλάτες της αρχαίας δόξας, υιοί των λαμπρών αγώνων, εμείς είμαστε οι νέοι Σπαρτιάτες». Φεύγοντας πέρασα μπροστά από Χρυσαυγίτες που άλλαζαν τα ρούχα της οργάνωσης με κανονικά ρούχα για το δρόμο».

    «Γιατί έγινα Χρυσαυγίτης»

    «Έγινα Χρυσαυγίτης για να μάθω περισσότερα για την οργάνωση απ’ ότι θα μπορούσα να κάνω από την ανάγνωση του ελληνικού Τύπου. Όταν δεν πήγαινα στις συναντήσεις δούλευα μερικώς απασχολούμενος στην Καθημερινή. Αν δουλεύεις στον Τύπο και θέλεις να συναντήσεις μέλη της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να υποβληθείς σε μια μακρά και επίπονη διαδικασία. Μόνοι λίγοι freelancers έχουν ένα κάποιο είδος φιλικής σχέσης με το κόμμα. Μου έδωσαν κάποια ονόματα πιθανών επαφών. Κάλεσα και περίμενα για εβδομάδες ώστε να πάρω συνέντευξη από κάποιον που δεν είναι φυλακή. Τέλος, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο μεγαλόσωμος Μανιάτης που πλέον διαχειρίζεται το κόμμα μου έκλεισε ένα μισάωρο ραντεβού στο κοινοβούλιο».

    «Έκανα συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τα πρώτα μέλη της οργάνωσης. Εκείνος ανασήκωσε τους ώμους και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ τα ονόματά τους. Η περιγραφή των εργασιών της Χρυσής Αυγής από τον ίδιο ήταν πολύ διαφορετική από αυτά που είχα ακούσει. Στη συνέχεια κανόνισα να πάω για μια ξενάγηση στο αρχηγείο της Χρυσής Αυγής στην οδό Δεληγιάννη. Το γραφείο ήταν άδειο. Μου έδωσαν ένα μπουκάλι νερό και με έδιωξαν αφού μου έδωσαν μερικά φυλλάδια του κόμματος».

    «Το να καλύπτεις τη Χρυσή Αυγή μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους Έλληνες. Τον Απρίλιο του 2012 μια συνάδελφος από την Καθημερινή έγραψε ένα άρθρο υποστηρίζοντας ότι το κόμμα θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου. Πέντε ημέρες αργότερα οι Χρυσαυγίτες δημοσίευσαν μια απάντηση 2500 χιλιάδων λέξεων στην ιστοσελίδα του κόμματος. «Ήξεραν κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή μου», μου είπε. «Την ηλικία μου, την ηλικία της κόρης μου, που γεννήθηκα, που έχω εργαστεί, τα προηγούμενα άρθρα μου. Κατέληξαν με μια άμεση απειλή, γραμμένη στα γερμανικά, επειδή γεννήθηκα στο Αμβούργο: «Πρόσεχε. Σε παρακολουθούμε».

    Η φρουρά της Χούντας

    «Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο: υπάρχουν δεκάδες λογαριασμοί των μελών του κόμματος – ακόμη και των βουλευτών – που είτε επικηρύσσουν τους δημοσιογράφους είτε καλούν σε επιθέσεις εναντίον τους. Η παλιά φρουρά της Χούντας παραμένει καλά εδραιωμένη στο ελληνικό βαθύ κράτος. Αυτό εξηγεί, εν μέρει πως η Χρυσή Αυγή βρέθηκε σε θέση να κάνει βίαιες επιθέσεις στο δρόμο. Ακόμη και με τη δίκη έτοιμη να αρχίσει, η ελληνική αστυνομία, οι μυστικές υπηρεσίες, ο στρατός αλλά και το δικαστικό σύστημα εξακολουθούν να διστάζουν να λάβουν σοβαρά μέτρα κατά του κόμματος».

    «Άνθρωποι από το χώρο της Δικαιοσύνης φοβούνται ότι μια δίκη που δεν θα καταλήξει σε καταδίκες θα δώσει στη Χρυσή Αυγή την ευκαιρία να παρουσιαστεί ως ο στόχος ενός άδικου πολιτικού συστήματος. Το βαθύ κράτος έχει εμποδίσει κάθε είδους ευρεία συζήτηση σχετικά με τη Χρυσή Αυγή – ή την κληρονομιά της Χούντας – στην ελληνική κοινωνία. Έχει επιτρέψει επίσης στους Χρυσαυγίτες να ασκήσουν κάποιο έλεγχο πάνω στην ιστορία που λέγεται γι’ αυτούς. Στην Καθημερινή είχαμε μόνο χλιαρά άρθρα για το κόμμα ή ανακριτικά κομμάτια γραμμένα σχεδόν αποκλειστικά από την πλευρά των μεταναστών».

    Έξοδος

    «Τον Ιούλιο πήγα στο γραφείο του Πειραιά για να γραφτώ στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες. Ζήτησαν το όνομά μου κι έδωσα ένα ψεύτικο. Στη συνέχεια και εντελώς απροσδόκητα ζήτησαν το διαβατήριό μου. Εγώ ισχυρίστηκα ότι δεν το έχω. Μου έψαξαν την τσάντα και το βρήκαν. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης για το Λεωνίδα είδα έναν από τους επικεφαλής να ψάχνει μανιωδώς στο Google πίσω από ένα γραφείο. Μερικά μέλη πήγαν κοντά του κι άρχισαν να συζητούν δυνατά. Είδα τον επικεφαλής να σηκώνει το τηλέφωνο. Πήρα την τσάντα μου πέρασα δίπλα από τους «στρατιώτες» (σ.σ. αυτούς που φυλούν το χώρο) της οργάνωσης, πέρασα από το κλιμακοστάσιο και έτρεξα στο δρόμο. Πήρα τρία διαφορετικά ταξί για να πάω στο σπίτι μου. Δεν έχω επιστρέψει ποτέ».

  62. Ο/Η Συριζανο ντε Μπερζεράκ λέει:

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται υποψήφιος της Χρυσής Αυγής που κατέστρεφε προεκλογικό υλικό αριστερών κομμάτων.

    Συνελήφθη στο Καματερό υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στο Υπόλοιπο Αττικής να καταστρέφει προεκλογικό υλικό του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, πτυσσόμενο γκλοπ και σπρέι πιπεριού.

    Πηγή: http://www.skai.gr
    Μακρονήσια για μετανάστες και στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες ονειρεύεται η Χρυσή Αυγή

    http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/ekloges2015/makronhsia-gia-metanastes-kai-stratiwtikh-thhteia-gia-tis-gynaikes-oneireuetai-h-xrysh-aygh.3253458.html

    Το 15σέλιδο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής εμπνέεται από τη δικτατορία του ’67, προκρίνει «μακρονήσια» και καταναγκαστικά έργα για τους μετανάστες και αυξημένη στρατιωτική θητεία για άνδρες αλλά και γυναίκες

    news247
    Ιανουάριος 18 2015 10:27

    Το «Πολιτικό Πρόγραμμα 2015» της Χρυσής Αυγής με αναφορές σε πρακτικές της επταετίας των Συνταγματαρχών ως πρότυπο ανάπτυξης, αλλά και επιλογές που συστήνουν την αποστολή των μεταναστών σε μακρονήσια όπου θα εκτελούν καταναγκαστικά έργα.

    Ο Τύπος τη Κυριακής παρουσιάζει τους τέσσερις άξονες της «μαύρης» πολιτικής της Χρυσής Αυγής με φόντο τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

  63. Ο/Η Αλέξιος Αγιορείτης λέει:

    Κ. Πουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ: Δεν ερχόμαστε να κηρύξουμε πόλεμο στην Εκκλησία
    Παρασκευή, 23 Ιανουάριος 2015 12:34
    Από desk agioritikovima
    http://www.agioritikovima.gr/arthra/item/52478

    Πάνος Καμμένος στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ:»Οδεύουμε στην οδό της Ορθοδοξίας, δεν ανήκουμε σε σκοτεινές στοές»
    Πέμπτη, 22 Ιανουάριος 2015 01:03
    Από Desk Agioritikovima
    http://www.agioritikovima.gr/arthra/item/52371

    Γιάννης Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ: «Η μισθοδοσία των Ιερέων είναι εγγυημένη»
    Τετάρτη, 21 Ιανουάριος 2015 11:03
    Από desk agioritikovima

    Κ.Αμανατίδη, ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη μισθοδοσία του κλήρου; Αν από τις 26 Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, θα υπάρξει συζήτηση για τη μισθοδοσία, ώστε να την αναλάβει η Εκκλησία;
    «Η μισθοδοσία των κληρικών υφίσταται ως συμβατική υποχρέωση της Πολιτείας προς την Εκκλησία σε αντιστάθμισμα των απαλλοτριώσεων της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, που πραγματοποιήθηκαν από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους μέχρι και το 1952. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται κατά απόλυτο τρόπο τόσο τη μισθοδοσία όσο και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών. Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι οι Έλληνες ιερείς συχνά έχουν πολυμελείς οικογένειες να συντηρήσουν, ανήκοντας οι περισσότεροι στην κατηγορία των πολυτέκνων».
    http://www.agioritikovima.gr/arthra/item/52309

  64. Ο/Η Κάσυ Διάρη, αντεροβγάλτρια λέει:

    Σοκαριστικό ναζιστικό κήρυγμα από στέλεχος της Χ.Α (2 Βίντεο)

    http://tsak-giorgis.blogspot.fr/2015/04/blog-post_812.html

    Δύο μόλις 24ωρα πριν αρχίσει η μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, με κατηγορουμένους, Μιχαλολιάκου, Παππά, Κασιδιάρη και άλλων 66 βουλευτών και μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης, για την εγκληματική της δράση, άλλο ένα ανατριχιαστικό ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας. Η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής αποκαλύπτει το φρικιαστικό ναζιστικό παραλήρημα του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στην Σαλαμίνα. Αντιγράφοντας ξεκάθαρα της ναζιστικές μεθόδους, το στέλεχος της Χ.Α. φτάνει στο σημείο να ταχθεί υπέρ της ευγογονικής, μια τακτική που εφάρμοσε ο Χιτλερ και είχε σαν αποτέλεσμα να δολοφονηθούν εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηρα παιδιά.

    Το νεοναζιστικό στέλεχος Μιχάλης Παπαδημητρίου μιλώντας στην Τ.Ο της Νίκαιας, της Χ.Α τον Φεβρουάριο του 2013 προχωράει σε ένα ναζιστικό κήρυγμα – σοκ με τα λόγια του να στάζουν μίσος για τους μετανάστες και σε όσους είναι ιδεολογικά αντίθετοι με την Χ.Α.

    Στο ίδιο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε και το σχετικό ρεπορτάζ για την δίκη της Χ.Α

  65. Ο/Η Kάσυ Διάρη, με τρωμωκρατούναι λέει:

    https://mpalothia.wordpress.com/2015/05/24/%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%ce%bd%ce%b1/

    «Έπαιξαν» πετροπόλεμο στο Διμήνι χρυσαυγίτες με αντιφασίστες – Ματαιώθηκε η εκδήλωση της Χ.Α.
    Μάϊος 24 2015

    Ματαιώθηκε τελικά η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής που θα πραγματοποιούνταν σήμερα το απόγευμα σε αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Αισωνίας, στο Διμήνι. Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, κομβόι αυτοκινήτων με 100 περίπου αντιφασίστες έφθασε έξω από το πρώην δημαρχείο, όπου βρίσκονταν περίπου 10-15 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.
    Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των χρυσαυγιτών και εκείνοι απάντησαν με φωνές και απειλές.
    Ακολούθησε πετροπόλεμος και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.
    Για αρκετή ώρα, αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την είσοδο του πρώην Δημαρχείου. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οι δέκα περίπου χρυσαυγίτες που βρίσκονταν εντός του δημοτικού καταστήματος φυγαδεύτηκαν από την αστυνομία, υπό το βλέμμα πλήθους διαδηλωτών.
    Στην εκδήλωση, για την οποία είχε δοθεί άδεια διεξαγωγής της από τη δημοτική αρχή στο πρώην Δημαρχείο Αισωνίας, θα μιλούσε ο ευρωβουλευτής Γ.Επιτήδειος, ενώ τηλεφωνική παρέμβαση θα έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Ηλιόπουλος από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται.
    Η στιγμή της φυγάδευσης μελών της Χ.Α.:

    • Ο/Η Oυρανία Μπουζολιάκου, ιμε αθόα λέει:

      http://www.efsyn.gr/arthro/analipsi-eythynis-gia-tin-epithesi-sta-grafeia-lyri

      Με προκήρυξή της στον ιστότοπο Athens Indymedia, η «Ομάδα επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία ασφαλειών του Μιλτιάδη Λύρη στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο» στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, όπου τραυματίστηκε ελαφρά ο 62χρονος γνωστός Χρυσαυγίτης Ιωάννης Λύρης, πατέρας του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρου Λύρη.

      http://www.efsyn.gr/arthro/dytiki-ellada-emfylios-stin-ha

      Δυτική Ελλάδα: Εμφύλιος στην Χ.Α.

      Εισβολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας είχαμε την Δευτέρα από μέλη της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας από το πρώην μέλος τους και περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Ρήγα να παραδώσει την έδρα στο κόμμα.

      Ακολούθησαν στιγμές έντασης, με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα να τους ζητά ν’ αποχωρήσουν και να λύσουν τα εσωκομματικά τους ζητήματα αλλού. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία έφτασε, χωρίς τελικά να χρειαστεί να επέμβει.

      http://www.efsyn.gr/arthro/thelei-o-hrysaygitis-na-kryftei-alla-o-fakos-den-ton-afinei

      Θέλει ο χρυσαυγίτης να κρυφτεί αλλά… ο φακός δεν τον αφήνει

      Hταν το πρόσωπο της πρώτης ημέρας της δίκης για την εγκληματική οργάνωση.

      O λόγος για τον κατηγορούμενο χρυσαυγίτη Νικόλαο Παπαβασιλείου ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη διακοπή της δίκης μέχρι να λάβουν γνώση της δικογραφίας οι νέοι συνήγοροί του που διορίστηκαν αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο.

      Μόνο που δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφανίζεται ως κατηγορούμενος χωρίς δικηγόρο.

      To ίδιο συνέβη και στη δίκη για την υπόθεση του εμπρησμού του μπαρ «Cointreau», που ανήκε σε μετανάστη, στην πλατεία Αμερικής, τον Μάιο του 2013, τέσσερις μήνες δηλαδή πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

      Πρωτόδικα το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο δράστες, Νικόλαο Παπαβασιλείου και Γεώργιο Περρή, όμως η υπόθεση εκδικάζεται τώρα στο εφετείο την Τετάρτη 27 Μαΐου.

      Καταδίκη ερήμην

      Η πρώτη δίκη πραγματοποιήθηκε στο Β΄ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 20/11/2013.

      Οι δύο κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν χωρίς δικηγόρο και ζήτησαν αναβολή. Η έδρα απέρριψε το αίτημά τους αλλά εκείνοι εξαφανίστηκαν από το δικαστήριο.

      Ετσι καταδικάστηκαν ερήμην για εμπρησμό από πρόθεση, παράνομη βία από κοινού και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού με συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών για τον καθένα.

      Εν τω μεταξύ, η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης για την εγκληματική οργάνωση είχε ξεκινήσει, και μόλις 9 μέρες μετά, στις 29/11/2013, ο Παπαβασιλείου παρουσιάστηκε ενώπιον των ανακριτριών εφετών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου έχοντας δικηγόρο.

      Συγκεκριμένα δήλωσε ότι διορίζει ως συνήγορό του τον μετέπειτα υποψήφιο ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Μπούρα.

      Στις 21/2/2014 διορίζει άλλο δικηγόρο, τον Αγγελο Κάγκουρα, συνεργάτη του Παύλου Σαράκη, πρώην συνηγόρου του Κασιδιάρη. Ομως τελικά ένα χρόνο μετά θα παρουσιαστεί στη μεγάλη δίκη και πάλι χωρίς δικηγόρο.

      https://www.efsyn.gr/arthro/epithesi-sto-spiti-toy-oyalint-sti-salamina

      Κλίμα έντασης δημιουργείται στη Σαλαμίνα διαρκούσης της δίκης των βασανιστών του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ την Τετάρτη στα δικαστήρια του Πειραιά. Αργά το πρωί του Σαββάτου της 9ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίθεση στο σπίτι του Ουαλίντ και του αδελφού του στη Σαλαμίνα, με τους δράστες να καταστρέφουν ό,τι μπορούσαν μέσα στο σπίτι, στο οποίο εκείνη την ώρα δεν ήταν κάποιο από τα μέλη της οικογένειας.

      Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες δεν είχαν στόχο τόσο την κλοπή όσο την τρομοκράτηση των Αιγυπτίων. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία στον χώρο ενός φίλου του Ουαλίντ, οι θρασύδειλοι δράστες τράπηκαν σε φυγή χωρίς να προλάβει κάποιος να τους αναγνωρίσει. Είχαν προλάβει βέβαια να σπάσουν το τζάμι της εξωτερικής πόρτας και να καταστρέψουν μέρος της οικοσκευής.

      Την επόμενη μέρα, ο αδερφός του Ουαλίντ κατέθεσε μήνυση για διακεκριμένες φθορές και απόπειρα κλοπής, ενώ η Ασφάλεια της Σαλαμίνας προχώρησε στην τυπική διαδικασία.

  66. Ο/Η Κάσυ Διάρη-θεούσα λέει:

    http://www.efsyn.gr/arthro/lesvos-o-altroyismos-kai-ta-ypopta-kroysmata

    Λέσβος: ο αλτρουισμός και τα ύποπτα κρούσματα

    Χριστιανική εκκλησία Η εικόνα καταστροφής εκκλησιών στη Μέση Ανατολή αναφέρεται ως γεγονός σε εκκλησία στον Μόλυβο από τη Χρυσή Αυγή για να σπείρει ρατσιστικό μίσος στη Λέσβο
    23.06.2015, 18:15
    Ανθή Παζιάνου
    .

    Σήμερα άδειασε το λιμάνι από τους πρόσφυγες, τους ανέβασαν στο άτυπο Κέντρο Υποδοχής του δήμου, έλεγαν χθες το πρωί ντόπιοι περαστικοί.

    Πέριξ του λιμανιού της Μυτιλήνης αποκλείεται να μη σκοντάψεις σε πηγαδάκια για τα καραβάνια των προσφύγων που ξεκινούν από τη Συρία και το Αφγανιστάν και φτάνουν στην «Αγκαλιά» της Καλλονής.

    Είναι η οργάνωση εθελοντών που πασχίζει ολημερίς κι ολονυχτίς στο κέντρο του νησιού να περιθάλψει εκατοντάδες κόσμου που καταφτάνει από τις ακτές των γύρω χωριών.

    Ζωγραφιά του μικρού Χαμίντ στο πίνακα ανακοινώσεων της «Αγκαλιάς» Ο μικρός Χαμίντ αναρτά τη ζωγραφιά του στον πίνακα ανακοινώσεων της «Αγκαλιάς»: «Η βάρκα γέμισε νερά, φοβήθηκα, φοβήθηκα τον μεγαλύτερο φόβο στη ζωή μου» |

    Πέρα όμως από τον αλτρουισμό, στη γλαφυρότητα των αφηγήσεων ακούει κανείς για μετανάστες «ιερόσυλους» που βεβηλώνουν εκκλησίες.

    Πρόκειται για το δεύτερο ύποπτο κρούσμα, ύστερα από αυτό που κατέγραψε η «Εφ.Συν.» την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε την άρνηση προσφύγων να μεταφερθούν στο Κέντρο Ταυτοποίησης προκειμένου να παραλάβουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να αποχωρήσουν.

    Το «φιλάνθρωπο» σάιτ

    Ιστοσελίδα, που ουδεμία σχέση έχει με τη δημοσιογραφία και εμφανίζεται «φιλάνθρωπη» με τους πρόσφυγες, τους «δικαιολογεί» (!) για το ότι «μπαίνουν σε ιδιόκτητους χώρους, είτε για να βρουν λίγο νερό να ξεγελάσουν τη δίψα τους ή για να «κλέψουν» κάποια φρούτα και λαχανικά, για να γεμίσουν τα νηστικά τους στομάχια».

    Και το παραπάνω, ενώ δεν έχουν σημειωθεί τέτοια κρούσματα, σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ. Αφού λοιπόν «αιτιολογήσει» τη στάση τους η ιστοσελίδα, τους εγκαλεί ότι καταστρέφουν εικονοστάσια και ξωκλήσια.

    Το εν λόγω δημοσίευμα, βέβαια, βρίσκεται σε ακολουθία με τη χρυσαυγίτικη ιστοσελίδα του «Στόχου», η οποία αναφέρει: «Μουσουλμάνοι “κατατρεγμένοι” σαν αυτούς που κάποιοι “ανθρωπιστές” ανθέλληνες κουβαλούσαν χθες Κυριακή με τα Ι.Χ. τους από τον Μόλυβο, καταπατώντας νόμους και Σύνταγμα ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ, (…) έκαναν την “ανάγκη” τους μέσα σε εκκλησία του Μολύβου και αμέσως μετά ΠΑΣΑΛΕΙΨΑΝ ΜΕ ΚΟΠΡΑΝΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!».

    Μέλη της ομάδας που βοηθά τους πρόσφυγες στον Μόλυβο ήρθαν σε επαφή με τον ιερέα του Μολύβου, Χριστόδουλο Χατζηβασιλέλλη, και τον ρώτησαν για τη δήθεν σπίλωση εικόνων από πρόσφυγες σε εκκλησία του Μολύβου. Με απόλυτη σιγουριά ο ιερέας απάντησε ότι ποτέ δεν παρατηρήθηκε τέτοιο ή παρεμφερές φαινόμενο σε καμιά εκκλησία και σε κανένα ξωκλήσι του Μολύβου. Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι άνθρωποι που φροντίζουν όλα τα εκκλησάκια της περιοχής καθημερινά.

    Παρατηρώντας τη φωτογραφία, ο δημοσιογράφος Σ. Μπαλάσκας διαπιστώνει: «Τη φωτογραφία την είδαμε σαν απόδειξη του ότι κάποιοι μετανάστες και πρόσφυγες, περπατώντας στην ύπαιθρο της Λέσβου, χρησιμοποίησαν εκκλησιές σαν απόπατο και σαν να μην έφτανε αυτό πασάλειψαν τις εικόνες με τα περιττώματά τους. Στην επισυναπτόμενη ιστοσελίδα αναφέρεται η καταστροφή από τους ισλαμοφασίστες της ISIS εκκλησιών στη Μέση Ανατολή… Και μάλιστα από τον Μάρτιο».

    Η αλληλεγγύη

    Στον αντίποδα όσων κάνουν το ρατσιστικό μίσος τους προπαγάνδα και όσων υποδαυλίζουν εντάσεις κατασκευάζοντας «μαγικές εικόνες», η αλληλεγγύη εξακολουθεί να δουλεύει απερίσπαστη στη Λέσβο.

    Ο Σιδίκι είχε φύγει από το Αφγανιστάν εξαιτίας πολιτικών διώξεων της οικογένειάς του. Παιδάκι ακόμα, μόνος, έφτασε ένα άσχημο βράδυ στις ακτές της Λέσβου τσακισμένος, εντελώς αδύναμος, σχεδόν από θαύμα, μας λέει ο Γιώργος Τυρίκος-Εργάς, εθελοντής της «Αγκαλιάς». Εμεινε στο «Θεομήτωρ», το κέντρο ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων.

    «Τα έχει καταφέρει αρκετά καλά όντας πια στη Γερμανία, έχοντας δρομολογήσει τη ζωή του σε πολλά πράγματα, ξέροντας τρεις ευρωπαϊκές γλώσσες άπταιστα» συνεχίζει ο Γιώργος. Τις προάλλες του έστειλε μήνυμα: «Γιώργο, πρέπει να μιλήσουμε, θέλω να κάνουμε κάτι, για να βοηθήσω κι εγώ. Εχω μαζέψει λίγα λεφτά από τους φίλους μου. Ακόμα μαζεύω και σας τα στέλνω. Εγώ έχω ένα κομμάτι ψωμί και δεν θέλω παραπάνω. Τα έχω μαζέψει για τα παιδιά που έρχονται τώρα και έχουν ανάγκη πιο πολύ από εμάς που είμαστε εδώ».

    Οι εθελοντές της «Αγκαλιάς» συνεχίζουν το έργο τους με την πολύτιμη συνδρομή όλων.

  67. Ο/Η Αntifa2 λέει:

    Με παρουσία των κατηγορούμενων για τη δολοφονία Φύσσα η εκδήλωση της ΧΑ στον Πειραιά

    Με παρουσία των κατηγορούμενων για τη δολοφονία Φύσσα η εκδήλωση της ΧΑ στον Πειραιά
    Αποκλεισμένοι στα γραφεία τους, οι χρυσαυγίτες “εκλογικοί αντιπρόσωποι” χαιρετάνε ναζιστικά.

    Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να βγει στους δρόμους του Πειραιά, με αφορμή μια εκδήλωση βράβευσης των εκλογικών της αντιπροσώπων στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Το αντιφασιστικό κίνημα και οι φορείς της πόλης επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά: παρενέβησαν στο δήμο Πειραιά και απέτρεψαν την παραχώρηση δημοτικής αίθουσας (του ΣΙΝΕΑΚ) που είχε αρχικά αποφασίσει η δημοτική αρχή Μώραλη. Και στη συνέχεια με την οργάνωση διαδήλωσης, οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες ανάγκασαν τη Χρυσή Αυγή σε υποχώρηση και διοργάνωση της εκδήλωσης μέσα στα γραφεία της στον Πειραιά.

    Πρόκειται για μια αποτυχημένη απόπειρα να επιστρέψουν στο δρόμο τα τάγματα εφόδου των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τη συμμετοχή κατηγορούμενων για την δολοφονία στην εκδήλωση. Παρόντες, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, ήταν οι κατηγορούμενοι Καζαντζόγλου και Καλαρίτης.
    Αποκλεισμένοι στα γραφεία τους, οι χρυσαυγίτες “εκλογικοί αντιπρόσωποι” χαιρετάνε ναζιστικά.

  68. Ο/Η Κάσυ Διάρη, ζίτο ο φοίραιρ λέει:

    Μιχαλολιάκος κατά Στέφανου Χίου: «Λακές και ρουφιάνος β’ διαλογής» (βίντεο)

    Μιχαλολιάκος κατά Στέφανου Χίου: “Λακές και ρουφιάνος β’ διαλογής” (βίντεο)

    jailgoldendawn / 9 hours ago


    Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο που επιτίθεται στον Στέφανο Χίο.

    Μετά από έναν ακατάπαυστο κλεφτοπόλεμο, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αποφάσισε να επιτεθεί δημόσια στον Στέφανο Χίο, με κύριo άρθρο στην εφημερίδα της. Ο τίτλος του άρθρου είναι “Θεέ μου, φύλαγέ μας από τους “φίλους”…” και οι χαρακτηρισμοί που αφιερώνονται στον Χίο είναι πολλοί και τιμητικοί: “λακές”, “ρουφιάνος δεύτερης διαλογής”, “μίσθαρνο όργανο της μαύρης προπαγάνδας”, “τυχάρπαστος, ο οποίος έχει περάσει από κάθε είδους ταμείο”, “βαθύ ΠΑΣΟΚ” και πλέον “βαθύ παρακράτος των μυστικών υπηρεσιών”, “πληρωμένος κονδυλοφόρος με ευφυϊα πιθήκου” και πολλά άλλα…

    Μάλιστα ο Μιχαλολιάκος δεν έμεινε μόνο στην επίθεση μέσω της εφημερίδας του αλλά βγήκε στη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής – δίπλα στον Κασιδιάρη – και επανέλαβε δημόσια τις κατηγορίες κατά του Χίου – φωτογραφίζοντάς τον και χωρίς βέβαια ποτέ να τον κατονομάζει.

    Είναι αλήθεια ότι ο Χίος έχει κάνει συστηματικό πόλεμο σε βάρος του Μιχαλολιάκου, με πρωτοσέλιδα που φτάνανε μέχρι και σε αποκαλύψεις για τις “απιστίες” της Ζαρούλια με τον “γαμπρό” της οικογένειας Ματθαιόπουλο.

    Η καμπάνια υπονόμευσης του Μιχαλολιάκου κορυφώθηκε εν όψει του Συνεδρίου της Χρυσής Αυγής, με αναρτήσεις και σχόλια στη σελίδα του “Μακελειού” όπου προπαγανδιζόταν η ανάγκη να παραιτηθεί ο “Αρχηγός” και να αναλάβει ο Κασιδιάρης την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

    Σωστά λοιπόν ο Μιχαλολιάκος “κρατάει καθαρή τη φωλιά του” και επιτίθεται δημόσια στον Χίο, τις εκπομπές του οποίου παρακολουθούν πολλοί οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Με δύο ενστάσεις: Η πρώτη είναι ότι ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος έφερε τη Χρυσή Αυγή στην ατυχή κατάσταση να είναι το βασικό της ακροατήριο οι “με ευφυϊα πιθήκου” ψεκασμένοι τηλεθεατές ενός “ρουφιάνου β’ διαλογής” όπως ο Χίος. Και η δεύτερη είναι ότι ο καθήμενος δίπλα του, όταν έκανε την καταγγελία, δηλαδή ο Κασιδιάρης, δεν είναι καθόλου άσχετος με την εκστρατεία του Χίου…

    Τα σχόλια που υπάρχουν κάτω από κάθε αναφορά στη Χρυσή Αυγή στην ελληνική μπλογκόσφαιρα και που καλούν σε παραίτηση του Μιχαλολιάκου και σε ανάληψη της ηγεσίας από τον Κασιδιάρη δεν είναι τυχαία. Οι χρυσαυγίτες ξέρουν καλά πόσο “αυθόρμητη” είναι η εμφάνιση αυτής της πλημμυρίδας σχολίων σε διάφορες ιστοσελίδες. Επί χρόνια ειδικεύονται σ΄αυτό το σπορ. Απλώς τώρα, ο Μιχαλολιάκος πέφτει θύμα της πρακτικής που ο ίδιος επί χρόνια εξασκούσε.

    Όσο για το ποιός οργανώνει τα σχόλια “αποθέωσης” του Κασιδιάρη, το γνωρίζει πολύ καλά ο Μιχαλολιάκος, για τον οποίο πολλά μπορεί να πει κανείς, πάντως όχι να του καταλογίσει ότι είναι αφελής…

  69. Ο/Η Αntifa2 λέει:

    http://directnews.gr/greece/64174-katheirksh-13-eton-ston-vasanisth-tou-aiguptiou-ergath-sth-salamina-vinteo-foto.html

    Κάθειρξη 13 ετών στον βασανιστή του Αιγύπτιου εργάτη στη Σαλαμίνα

    10-7-2015
    Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά έκρινε ένοχους για τα κακουργήματα της αρπαγής, της ληστείας και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης και τους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση του βασανισμού που υπέστη ο 32χρονος Αιγύπτιος εργάτης Ουαλίντ Ταλέμπια το Νοέμβρη του 2012 στη Σαλαμίνα.

  70. Ο/Η Αntifa2 λέει:

    Στο κενό δυο στημένες τρομοκρατικές μηνύσεις της Χ.Α.

    Αθώος ο αντιφασίστας Γ. Βραχνής μετά από πολυετή δικαστική ομηρία

    Αθώος ο αντιφασίστας Γ. Βραχνής μετά από πολυετή δικαστική ομηρία
    jailgoldendawn / 2 days ago
    (Κείμενο: Απόστολος Λυκεσάς, ΕφΣυν, 1/2/2017)

    Αθώος -έπειτα από πέντε χρόνια δικαστικής ομηρίας και πέντε συνεχείς αναβολές της δίκης του- κηρύχθηκε χθες από το δικαστήριο της Βέροιας ο Γιώργος Βραχνής, θύμα επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής τον Ιούνιο του 2012, όταν στοχευμένα επιτέθηκαν στο καφενείο του.

    Χθες στη Βέροια μόνο οι αντιφασίστες έκαναν αισθητή την παρουσία τους, εκφράζοντας δυναμικά τη συμπαράστασή τους στον κ. Βραχνή ο οποίος, αν και θύμα της επίθεσης, κατά την πάγια τακτική των χρυσαυγιτών είχε μηνυθεί για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

    Χθες, πάντως, οι χρυσαυγίτες και οι τακτικές τους δεν πήραν απάντηση μόνο από το κίνημα αλλά και από τη Δικαιοσύνη, αφού ακόμη και ο εισαγγελέας της έδρας «αγανάκτησε» και αρνήθηκε το αίτημα για νέα αναβολή της δίκης.

    Περί τους πέντε χρυσαυγίτες, που ήταν οι μάρτυρες κατηγορίας, εμφανιζόμενοι στο δικαστήριο δήλωσαν ότι δεν ήταν μέλη της Χ.Α. αλλά… οπαδοί και ψηφοφόροι.

    Στην ακροαματική διαδικασία δόθηκε όμως η δυνατότητα να ακουστούν και πράγματα που μέχρι τώρα δεν είχαν γνωστοποιηθεί.

    Διότι ο μάρτυρας Ηλίας Σταύρου, πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που είχε μάλιστα οριστεί ως μάρτυρας κατηγορίας, μετατράπηκε σε υπερασπιστή του Βραχνή καταθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι «εγκληματική οργάνωση» και ότι η επίθεση στο καφενείο ήταν προσχεδιασμένη.

    Οπως είπε, το σχέδιο προέβλεπε επιχείρηση αντιποίνων για την αντιεξουσιαστική πορεία που είχε γίνει το πρωί της ίδιας μέρας στην πόλη και ο Βραχνής είχε επιλεγεί γιατί ήταν γνωστός αριστερός.

    Περιέγραψε μάλιστα πώς τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν μπει στην πόλη της Βέροιας εκείνη τη μέρα κάνοντας παρέλαση με στρατιωτικό βηματισμό, με κράνη και ρόπαλα, για να δράσουν ως τάγμα εφόδου κατά των αντιφασιστών.

    Οσο για το χτύπημα στο καφενείο, επειδή αυτός ήταν υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μοίραζε τρικάκια για να φαίνεται ότι απλώς έκαναν προεκλογική εξόρμηση.

    Για την εντολή του χτυπήματος στον Βραχνή, ο Ηλίας Σταύρου κατονόμασε στο δικαστήριο τον σημερινό βουλευτή της Χ.Α. Γιάννη Σαχινίδη και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Χ.Α. Ιωάννη Τολιόπουλο.

    Σε δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο Γ. Βραχνής τονίζει: «Σήμερα κέρδισε η Δημοκρατία και το Φως. Ηττήθηκαν ο φασισμός και το σκοτάδι. Ευχαριστώ τους Βεροιώτες και τους Θεσσαλονικείς που μου συμπαραστάθηκαν».

    Δικαστική «γροθιά» στον μηνυτή του Π. Κωνσταντίνου

    Δικαστική «γροθιά» στον μηνυτή του Π. Κωνσταντίνου
    jailgoldendawn / 3 days ago
    Η αντιρατσιστική δράση του Π. Κωνσταντίνου έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο ακροδεξιών στοιχείων | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ.

    (Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 26/1/2017)

    Αθωώθηκε πανηγυρικά χθες ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος είχε στοχοποιηθεί από τον Αναστάσιο Χατζηπαράσχου, μέλος της περιβόητης επιτροπής κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα, η οποία, ως γνωστόν, αποτέλεσε, τα χρόνια πριν από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, το όχημα για τη διείσδυση της ναζιστικής οργάνωσης στην περιοχή.

    Ο Χατζηπαράσχου είχε μηνύσει τον Π. Κωνσταντίνου, κατηγορώντας τον ως δήθεν ηθικό αυτουργό επίθεσης εναντίον του ίδιου και της ακροδεξιάς ομάδας «Ελληνική Γροθιά» στο Σύνταγμα στις 29/6/2010, κατά τη διάρκεια του πανεργατικού συλλαλητηρίου των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Εκτός από τον συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ είχε μηνύσει και τον Γ.Π.-Μ.

    Οι ισχυρισμοί όμως που περιγράφονταν στη μήνυση κατέπεσαν φυσικά στο δικαστήριο, με την εισαγγελέα να προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων και την έδρα να την υιοθετεί στην απόφασή της.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Χατζηπαράσχου, ο οποίος στο δικαστήριο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην επιτροπή κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα, είχε ξαναμηνύσει τον Π. Κωνσταντίνου, μόλις ένα χρόνο πριν, το 2009, στο πλαίσιο της περιβόητης «πολυμήνυσης» εναντίον κομμάτων της Αριστεράς, συνδικάτων και αντιρατσιστικών οργανώσεων.

    Ο Χατζηπαράσχου είχε τότε υπογράψει την «πολυμήνυση» στο πλάι των -γνωστών πλέον- στελεχών της Χρυσής Αυγής, Παναγιώταρου, Σκορδέλη και Δημοπούλου.

    Η πλειονότητα των μηνύσεων οδηγήθηκε βέβαια τότε στο αρχείο, εκτός από αυτές εναντίον του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κωνσταντίνου Μουτζούρη και του γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ, οι οποίοι φυσικά και αθωώθηκαν.

  71. Παράθεμα: Αγιορείτες και Μητροπολίτες υπέρ Χρυσής Αυγής… | Ασμοδαιος

  72. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο φιλοχρυσαυγίτης μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος (γνωστή προσωπικότης, βλ «Επίσκοπος παιδεραστής, ιερείς βασανιστές ή κουμπουροφόροι..κι όμως παιδαγωγοί (που διατρίβουν στη Γλυφάδα»-08/02/2012: https://roides.wordpress.com/2012/02/08/8feb12/ ) ασπάζεται τη δεξιά του Μίκυ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.