Ουρανία Μιχαλολιάκου: Μήπως στη μπουζού;

Κόρη και σύντροφος ποιητών

ourania

Κυρία με μύστακα

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
1. Η χαριτόβρυτη, καλλιεργημένη (στην αργκό του οικογενειακού Hotel New Dream) και ευφυέστερη ενός κολοκυθοανθού  θυγατέρα του βουλευτικού ζεύγους των Φύρερ δις Ουρανία, είναι σύντροφος του (κατά τι ολιγότερον) ευφυούς βουλευτού Ματθαιόπουλου, ο οποίος ύστερα από απαίτησή της στον μπαμπά, κατέλαβε το θώκο του βουλευτή Σερρών Σιώη, που αν και άνεργος παραιτήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας»,  μετά διορίστηκε υπάλληλος στη Βουλή (γνωρίζει ανάγνωση) και στις 4.10.2012 εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης για τον τραυματισμό μέλους της «Ανταρσύας».

2. Οι γονείς της δίδος Ουρανίας  διατηρούν τη «φορολογική φωλίτσα» του πορνοξενοδοχείου New Dream στο οποίο απασχολούνται αλλοδαποί ιδιοκτήτε και υπάλληλοι (Βορειοηπειρώτε κλπ). (‘Έθνος’-2/12/2012, «Μία από τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους για να σβήσει κάποιος τα ίχνη του από την εφορία και να γλιτώσει μεγάλα ποσά φόρου για εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων είναι να εμφανίσει στη δήλωσή του ότι τα ακίνητα έχουν παραχωρηθεί δωρεάν σε τρίτους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γλιτώσει μεγάλα ποσά φόρο για ενοίκια που εισπράττει…»).

3. Η καθ’έξιν εμπτύουσα μαμά της Ουρανίας, εκνευρίζεται εύκολα, πετάει καφέδες και κάνει ντου σε τηλεοπτικά συνεργεία, στα καλά του καθουμένου, επειδή ο σύζυγος βρίσκεται στη μπουζού, μαζί με τον μερακλή βουλευτή Λαγό και άλλους ευλαβείς κυρίους,  δημόσιους ουρητές, βωμολόχους Ομολογητές της Ορθοδοξίας («γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες»), μαχαιροβγάλτες κλπ, πατριώτες, θαυμαστές του Μουσολίνι, του Χίτλερ και του παιδεραστή Στράιχερ, που τους υπολήπτονται οι μητροπολίτες Αμβρόσιος και Ανδρέας, αγιορείτες «γκουρού», αρχιμανδρίτες που βγάζουν ατιμώρητοι πολιτικό λόγο από τα μπαλκόνια τους, λίγο παλιότερα και ο ιερός Σεραφείμ, πριν να «ανακαλύψει» με περίεργη καθυστέρηση πως είναι λιγουλάκι Σατανιστές.

4. Ο μπαμπάς, ευσεβής ορθόδοξος Χριστιανός, ευλογημένος από τον αρχιεπίσκοπο Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη, Φουρλεμάδη, Βουλιαγμένης, Βοιωτοπεδίου, Σιβιτανιδείου, Φωτοβολταϊκών, Κατάρ κλπ κλπ είναι λόγιος και προλογίζει, με τη δική του ορθογραφία, ποιητικές συλλογές: «Εκείνο όμως το οποίον προσωπικώς περισσότερο τιμώ εις το ‘Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου’ είναι η Πνευματική Τόλμη και η Ιδεολογική Συνέπεια».

 Είναι δε ποιητής και ο ίδιος:
 «Τραγόμορφος επρόβαλε του μύθου νοσταλγός,
Σατανικά υπέροχος, ο Μέγας Παν.
Και οι εξόριστοι της μέρας, οι Εωσφόροι
Οι μονομάχοι, οι κρεμασμένοι και οι συνωμότες.
Και αυτός στην μέση του ναού,
Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας,
Στο βάθρο του βωμού,
Τραγόμορφος, σατανικά υπέροχος
Την ώρα δοξάζει της θυσίας
Των ευγενών ενστίκτων και της βίας
Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης,
ο Μέγας Πάν».

5. Ο φίλος της δίδος Ουρανίας, βουλευτής Αρτέμιος («καλλιτέχνης») θα ενθουσίαζε σίγουρα πολλούς αγίους μητροπολίτες της Εκκλησίας η οποία ευλογεί αφειδώς τα ορμητήρια της Χ.Α. (σιδηρογροθιέ, λοστοί, μαχαίρια κλπ), με τον αντισημητισμό του και με το λεξιλόγιό του:

«Γαμώ τον Βίζενταλ
γαμώ την Άννα Φρανκ
γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ.
Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω
αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!
Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω
στο τείχος των Δακρύων θα ‘ρθώ να κατουρήσω.
Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς…».

6. Η δις Ουρανία είναι άτακτο κορίτσι και νυχτοπερπατάει: «Ως ύποπτοι για τον ξυλοδαρμό μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθησαν πριν από λίγες ώρες η κόρη του γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου και δύο στελέχη του κόμματος, οι Παναγιώταρος και Βουλδής, που είχαν εκλεγεί βουλευτές στις πρόσφατες εκλογές. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από διαδοχικές επιθέσεις και βιαιοπραγίες εναντίον μεταναστών. Αγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν μετανάστη, ο οποίος εργαζόταν σε ψητοπωλείο στην Πειραιώς. Θύματα επίθεσης έπεσαν άλλοι δύο αλλοδαποί στην Ιερά Οδό. Η αστυνομία έκανε 6 προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων η κόρη του ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου και οι δύο πρώην βουλευτές του κόμματος. Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα ζητήσει να συναντήσει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις συλλήψεις» (2.6.2012, 08:15, sofokleousin.gr).

Κύριοι Δικαστές,
——Θα ενθυμείσθε ενδεχομένως την υπόθεση του Πακιστανού  Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, που δολοφονήθηκε με βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας, ακριβώς 4 χρόνια πριν. Όπως κατήγγειλαν ομοεθνείς του «Με τα χέρια δεμένα πίσω τον κρέμασαν και τον χτυπούσαν με ρόπαλα στο σώμα», «του έβαλαν καλώδια στα χέρια και στα γόνατα και του έκαναν ηλεκτροσόκ».
——Αφέθηκε ελεύθερος σε κακό χάλι, φοβήθηκε να πάει στο Νοσοκομείο (!) και πέθανε λίγες ημέρες μετά. Ο νεκρός δεν ήτο Έλλην (προσέτι ήτο μουσουλμάνος) και έτσι ο θάνατός του πέρασε σχεδόν απαρατήρητος από τα δελτία Πρετεντέρη-Ευαγγελάτου-Τράγκα κλπ, και ο άγιος Σιατίστης Παύλος, δεν μπόρεσε να διαμαρτυρηθεί, για να μην παρεξηγηθεί από την αγιοτάτη Σύνοδο, που ποτέ της δεν ασχολήθηκε με τόσο ποταπά ζητήματα, δηλονότι τους «ξένους» του Ευαγγελίου. Διεμαρτυρήθη όμως ο τότε πρωθυπουργός κ.Γ.Α.Π.  (κατά του εαυτού του;): «Δεν γίνεται να βασανίζονται μετανάστες σε αστυνομικά τμήματα», αλλά κανένα δικαστικόν ους δεν ήκουσεν. Απασχολημένοι με την επικείμενη δίκη Τσουκάτου, δεν προκάνατε να διαλευκάνετε την υπόθεση. Τώρα όμως η «Εφημερίδα των Συντακτών» (Κ.Ζαφειρόπουλος, 2.10.2013), αναφέρει πως ως υπεύθυνος καταγγέλλεται ο τότε διοικητής του Α.Τ. κ. Δ.Γ. που φέρεται ότι έχει σχέσεις με τη Χ.Α. Επειδή τώρα ξέρετε πως ενεργούσε η Αστυνομία και επειδή τα στοιχεία για συγκαλύψεις και κατατρομοκράτηση των εκατοντάδων  θυμάτων της ναζιστικής βίας  βοούν,  μήπως η υπόθεση αυτής της ευσεβούς κόρης θα έπρεπε να επαναεξεταστεί για να αποδοθεί στοιχειωδώς Δικαιοσύνη; Μήπως θα πρέπει να μην επαναληφθεί το «λάθος», να υπάρχει από πολύ καιρό έκθεση για σωματεμπορία, ανήλικα, προστασία κλπ του ευσεβή Λαγού από την ΕΥΠ, την οποία να αγνοεί η Δικαιοσύνη και οι άγιοι Καλαβρύτων, Πειραιώς και Κονίτσης;  Μήπως τώρα μπορείτε να καλέσετε τα θύματα της επίθεσης να καταθέσουν και να αναγνωρίσουν τους δράστες; Να μην έχει μόνο ανοιχτά μάτια για την κόρη και τη σύζυγο Τσοχατζόπουλου η Θέμις! Αντιλαμβάνομαι πως δεν βρήκατε στοιχεία για τον ευλαβή ανθυποφύρερ Κασιδιάρη, μήπως υπάρχουν στοιχεία για την ευγενέστατη δίδα Ουρανία (ευγενέστερη ακόμη και του πρωθυπουργικού φίλου κ.Γαρουφαήλ Κρανιδιώτου, επίσης ποιητή-λοκατζή-πατριώτη, του σκοροφαγωμένου επιστημονικού θεωρήματος «των δυο άκρων») και τη νυκτερινή  παρέα της, τα οποία πρέπει να αναζητηθούν; Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην σας ξεφωνίζει και ο Guardian: «Οι αρχές διέθεταν λεπτομερείς πληροφορίες για τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής επί χρόνια» αλλά «οι δικαστικές και πολιτικές αρχές ήταν απρόθυμες να αναλάβουν δράση. Ο αντιρατσιστικός νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ και οι δράστες ρατσιστικών επιθέσεων έχαιραν ατιμωρησίας».


Δήλωση της δίδος Μιχαλολιάκου στο διαδικτυακό κανάλι της συμμορίας: «Κύριοι, όπως είχε πει και ο αρχηγός και οι υπόλοιποι, και περνάω σε ένα ερώτημα που κάνουν πολλοί, όποτε και αν γουστάρουμε παραιτούμαστε από βουλευτές, έτσι και όποτε και αν γουστάρουμε δίνουμε και συνεντεύξεις. Εμείς προσωπικά, χεστήκαμε! Εάν αύριο μεθαύριο περάσουν σε εμένα προσωπικά χειροπέδες, δεν θα με δουν να κλαίω. Γι’ αυτό, μπορώ να βάλω την τιμή μου μπροστά, το όνομά μου, να το πω δημόσια και να το υποστηρίξω».

Ιδού η Ρόδος λοιπόν κύριοι Δικαστές!

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

101 Responses to Ουρανία Μιχαλολιάκου: Μήπως στη μπουζού;

 1. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  Ενταλμα σύλληψης για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικήτα Σιώη

  04.10.2012

  Πηγή: Ενταλμα σύλληψης για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικήτα Σιώη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/70721#ixzz2gd8xqlJw

  • Ο/Η Greek North λέει:

   http://serraika.wordpress.com/2013/10/06/%ce%b1%ce%bd%cf%89-%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%89-%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%b7-%cf%83%ce%b5%cf%81%cf%81%cf%89%ce%bd/

   ΑΝΩ – ΚΑΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕΡΡΩΝ

   06/10/2013

   Ο Ιωάννης Σεδαρίδης, διαγραμμένο μέλος της Χ.Α, έχει υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά οκτώ στελεχών της οργάνωσης, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Στη μηνυτήρια αναφορά του κάνει λόγο για άρνηση της τοπικής οργάνωσης να πληρώσει τα χρωστούμενα σε επαγγελματίες της περιοχής, συνοδευόμενη με αντίστοιχε απειλές. Αναφέρει ακόμη ότι και ο λογαριασμός της ΔΕΗ ήταν στο όνομά του, τον οποίο τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης αρνούνται να πληρώσουν παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε δηλώσει ότι τα λειτουργικά έξοδα θα πληρώνονται από την κρατική χρηματοδότηση. Επιπλέον, την περιοχή απασχολεί και η παραίτηση του πρώην βουλευτή της οργάνωσης Νικήτα Σιώη, τη θέση του οποίου κατέλαβε ο υποψήφιος γαμπρός του αρχηγού, Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι ο Σιώης παραιτήθηκε επισήμως λόγο «φόρου εργασίας», ωστόσο, ψίθυροι αναφέρουν ότι εξωθήθηκε για να πάρει τη θέση του ο σύντροφος της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Μάλιστα ο Σιώης διορίστηκε μετέπειτα έμμισθος υπάλληλος της Βουλής, ενώ, όπως ισχυρίζεται ο Σεδαρίδης, έχει στην κατοχή του και χρησιμοποιεί το Ι.Χ. Αυτοκίνητο της Βουλής που χορηγήθηκε στον βουλευτή Σερρών του κόμματος.

   http://serraia.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3219.html

   Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

   Ελεύθερος ο Νικήτας Σιώης

   Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος ο …
   πρώην Βουλευτής της Χρυσής Αυγής και Γραμματέας της τοπικής των Σερρών ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΙΩΗΣ

 2. Ο/Η Po λέει:

  Πολλά τα εντάλματα, ελπίζω να δουν το φως και ανάλογες αποφάσεις ουσίας.

 3. Ο/Η κωστας λέει:

  ειναι αδιανοητο να υπαρχουν ακομη πολιτες που να εχουν σε εκτιμηση την -δικαιοσυνη- ,
  σαφως υπαρχουν και αδεκαστοι δικαστες , στο συνολο της ομως ειναι απογοητευτικη..απορω που σημαντικοι ανθρωποι οταν τους απευθυνουν το ερωτημα για την ποιοτητα της δικαιοσυνης απαντουν οτι τις εχουν απολυτη εμπιστοσυνη.
  δημοκρατια χωρις δικαισυνη δεν προκειται ποτε να υπαρξει.

 4. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63897245
  3/10
  ΤΗΝ «ΚΑΙΕΙ» ΕΝΑ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
  Συνελήφθη υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής

  Τη γνωστή χρυσαυγίτισσα του Αγίου Παντελεήμονα συνέλαβαν τελικά χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης του πρώην αστυνομικού του Αγίου Παντελεήμονα.

  Πιο συγκεκριμένα, οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασαν στην 50χρονη Θέμιδα Σκορδέλη από ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τα στοιχεία της, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι του αξιωματικού. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ενεργειών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι της. Και πέτυχαν… «λαβράκι».

  Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής, καθώς και πρόχειρες σημειώσεις στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητές της στην περιοχή, 18 κροτίδες, δύο τσάντες με προϊόντα απομίμησης και «μαϊμού» CD και DVD, καθώς και βιβλιάριο καταθέσεων με το ποσό των 145.000 ευρώ.

  Αυτό, όμως, που προκάλεσε αίσθηση στους «αδιάφθορους» ήταν δύο φύλλα χαρτιού που εντοπίστηκαν στο σπίτι της, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές χώρων κατοικίας και υπηκοότητα αλλοδαπών που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν η λίστα αυτή σχετίζεται με πιθανά σχεδιαζόμενα χτυπήματα και επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ή αν έχουν σχέση με το παραεμπόριο.

  Η Θέμις Σκορδέλη έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως η «ξανθιά του Αγίου Παντελεήμονα», κυρίως από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικά πάνελ. Κομβικό σημείο στη δράση της ήταν η επίθεση με γιαούρτια εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου, κατά τις παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2010. Ως επάγγελμα η ίδια δηλώνει τραπεζικός. Η φήμη της έχει φτάσει μέχρι το βόρειο ημισφαίριο, όταν σε ντοκιμαντέρ νορβηγικής τηλεόρασης φαίνεται να δηλώνει ευθέως την απέχθειά της προς τους μετανάστες.

  Η υποψήφια βουλευτής απασχόλησε τη Δικαιοσύνη λόγω της κατηγορίας για πιθανή συμμετοχή της σε μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα τον Σεπτέμβριο του 2011 στον Αγιο Παντελεήμονα. Πιο συγκεκριμένα, η Σκορδέλη και ακόμη δύο άτομα κατηγορούνται για συνέργεια στην εγκληματική αυτή πράξη, ύστερα από αναγνώρισή της εκ μέρους των θυμάτων.

  Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη… οκτώ φορές και έχει προσδιοριστεί για τον Ιανουάριο του 2014. Αιτία της πρόσφατης αναβολής ήταν το πιστοποιητικό υγείας που προσκόμισε η πλευρά της Θ. Σκορδέλη, που είχε υπογραφεί από τον γνωστό χρυσαυγίτη -ήταν μάλιστα και υποψήφιος με τη ΧΑ- ψυχίατρο του ΨΝΑ Κωνσταντίνο Παρασχάκη, για τον οποίο έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα!

 5. http://www.iefimerida.gr/node/60623
  Ακραίος ρατσιστής, υμνητής του Άουσβιτς ο νέος βουλευτής της Χρυσής Αυγής [βίντεο]

  http://parodynews.wordpress.com/2012/06/08/xρυσή-αυγή-εθνικιστικό-μέταλ-και-ναζί-ε/
  Xρυσή Αυγή, μέταλ και Ναζί εγκληματίες πολέμου! Πως οι χρυσαυγίτες διοχετεύουν μέσω των νεοναζιστικών συγκροτημάτων τους οικονομική βοήθεια σε αξιωματικούς των SS.

  • Ο/Η Kυμοθόη λέει:

   τι ορέα ελληνικά ομιλεί η κυρία του χοτέλ νιού ντριμ.
   Θα κσέρει και Γαλλλλεικά και πιάνω.


 6. ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ «ΜΑΓΚΑΣ» – ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ «ΣΟΥΖΑ»!
  Δείτε τι έγραφε πέρυσι ο Η. Παναγιώταρος στην ιστοσελίδα του για την επίθεση των χρυσαυγιτών στη Ραφήνα – και τι είπε τώρα στον ανακριτή!

  Ηλίας Παναγιώταρος, Σεπτέμβριος 2012, στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν απόψε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι οι ανύπαρκτοι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να πάψουν να υποθάλπουν την παρανομία.»

  (Πηγή: ipanagiotaros.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7.html)

  Ηλίας Παναγιώταρος, Οκτώβριος 2013, στον ανακριτή: «Ήταν πράγματι μια λάθος ενέργεια, που αν ήταν έκνομη, ας τιμωρηθούν από τη δικαιοσύνη».

  (Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=242367&catid=4)

  ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η «ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ», Ε;;;

 7. Ο/Η Ιωάννα Μ. λέει:

  ΝΙΚΙΤΑΣ ΣΙΩΗΣ: “… και καμμιά σφαλιαρίτσα μέσα στη Βουλή δεν βλάφτει”!

  http://www.anexartitos.gr/nikitas-siwis-and-no-sfaliaritsa-in-the-house-no-blaftei/

  Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βουλευτής Ν. Σερρών (να θυμίσουμε οτι πήρε τη θέση του Ν.Σιωη, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω φόρτου εργασίας, όντας άεργος, και στη συνέχεια διορίστηκε μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή, απο την ΧΑ), Αρτέμης Ματθαιόπουλος

 8. Ο/Η Λινάτσα λέει:

  Αρνείται να αποχωρήσει από την εκπομπή της Χρυσής Αυγής η Ουρανία Μιχαλολιάκου

  Καριέρα ξανθιάς παρουσιάστριας στο διαδικτυακό κανάλι του κόμματος φαίνεται ότι σκοπεύει να ακολουθήσει η κόρη του αρχηγού, που παρέμεινε «στον αέρα», παρά την επιστροφή των βασικών συντελεστών της εκπομπής

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=28157

 9. Ο/Η Δεξιός λέει:

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/42177

  29.9.2013 | 14:26

  Η κόρη του Μιχαλολιάκου είναι για λύπηση – και όχι για κοροϊδίες .

  Η εμμονή στην εξωτερική της εμφάνιση κινδυνεύει να μας κάνει παρόμοιους μ’ αυτήν

  ΣΧΟΛΙΑ (128)

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   H κυρία κρίνεται και με τα ρατσιστικά κριτήρια τα οποία πιστεύει, διδάσκει και εφαρμόζει.
   Είναι δίκαιο αυτό.

   Λυπηθείτε καλύτερα τους μετανάστες που κατακρεούργησε ατιμώρητα μέχρι τώρα η συμμορία της

   http://www.efsyn.gr/?p=123935

   Φωτογραφίες

 10. Ο/Η Iερέας Χ. λέει:

  To «Αγιορείτικο Βήμα» λέγει αθλιότητες:
  http://www.agioritikovima.gr/politika/29634-i-kubernii-ezi

  Αποδείχθηκε ωστόσο πως πρόκειται για πολιτικές διώξεις κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και δεν τεκμηριώθηκε η κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης».

  Αυτό πέρασε και στη συνείδηση πολλών Ελλήνων, οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα παρακολουθούσαν μία απίστευτη προπαγανδιστική επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής με την κυβέρνηση να δίνει το τέμπο και τα συστημικά ΜΜΕ να… εκτελούν.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=27827

  Οι Χρυσαυγίτες πνευματικοί

  Πολλοί πνευματικοί έδωσαν γραμμή για Χρυσή Αυγή στις εκλογές και θα ξαναδώσουν και στις επόμενες. Και πολλά πνευματικοπαίδια της εκκλησίας υπάκουσαν και θα υπακούσουν διότι, πολύ απλά, το είπε ο γέροντας! Όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, παράλογο, θυμίζει μεσαίωνα ό,τι άλλο μπορεί να γράψει κάποιος ελεύθερος άνθρωπος που έχει τη δύναμη του αυτεξούσιου που του έδωσε Θεός, είναι αληθινό. Στον χώρο της εκκλησίας το αβγό του φιδιού γιγαντώνεται. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε δηλώσεις ιεράρχη που δημόσια αποκάλεσε καλόπαιδα τους χρυσαυγίτες όπως και Κυριακάτικα κηρύγματα που μιλάνε σαν στελέχη της Χρυσής Αυγής.

 11. Ο/Η Ρόζα λέει:

  Μάρτυρες και δικογραφίες πηγαίνουν συνεχώς στο γραφείο και στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλώτη. Χθες, μεταξύ άλλων, κατέθεσε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέτ Ασλάμ. Ο κ. Ασλάμ δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι «ανάμεσα στις εκατοντάδες καταγγελίες εναντίον συμπολιτών του επεσήμανε τις σοβαρότερες και περισσότερο τεκμηριωμένες στον εισαγγελέα». Την δολοφονία του Λουκμάν αλλά και τη δολοφονία που «ολοκληρώθηκε» με βασανιστήρια μέσα στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας και αφορά την περίπτωση του Μοχάμεντ Καμράν. Μια άλλη υπόθεση που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας είναι και εκείνη της σύλληψης 3 μεταναστών σε αντιρατσιστική εκδήλωση στη Νίκαια και η απειλή του διοικητή «αν τολμήσουν να συμμετάσχουν ξανά σε παρόμοια συγκέντρωση». Στοιχεία κατατέθηκαν και για τη γνωστή υπόθεση εκβιασμού καταστηματάρχη από αστυνομικό του Α.Τ. Ρέντη.

  Εκθεση για τη ρατσιστική βία

  Την Τετάρτη διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Κουτζαμάνη ολόκληρη η έκθεση των περιστατικών του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας του 2012 αλλά και η Εκθεση του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Νιλς Μούζνιεκς που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013. Οι συγκεκριμένες εκθέσεις διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τον γ.γ. Γιάννη Ιωαννίδη, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο υπουργείο είναι και το εθνικό σημείο επαφής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. (FRA). Η επιστολή του γ.γ. με τις συνημμένες εκθέσεις καταλήγει «προς ενημέρωσή σας και ενδεχόμενες ενέργειες, κατά λόγο αρμοδιότητας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, για ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων των άρθρων 187-187Α του Π.Κ.».

  Εν τω μεταξύ, 281 ρατσιστικές επιθέσεις το 16μηνο Ιανουαρίου 2012-Απριλίου 2013, με τέσσερις νεκρούς και πάνω από 400 τραυματίες σε περισσότερα από 135 περιστατικά, είναι τα στοιχεία που περιέχονται στην ειδική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη Ρατσιστική Βία και την αντιμετώπισή της που είδαν το φως της δημοσιότητας (πρωτοσέλιδα στην Αυγή στις 25/9).

  Στο ένα τέταρτο των επιθέσεων οι δράστες φέρονται να συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή όμως στις λίγες περιπτώσεις που συνελήφθησαν, υπήρξε επίσημη άρνηση οποιαδήποτε σχέσης μαζί τους. Σε 47 ή το ένα έκτο των καταγγελιών (16,72%) οι δράστες φέρονται να είναι μέλη των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομία, λιμενικό, δημοτική αστυνομία). Ακόμη, επισημαίνεται η ραγδαία κλιμάκωση των επιθέσεων ιδιαίτερα μετά τις εθνικές εκλογές και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή – περίοδος όπου καταγράφονται και τα θανατηφόρα περιστατικά, αλλά και η αδράνεια και απροθυμία της πολιτείας και ειδικότερα της αστυνομίας να τις αντιμετωπίσει αποφασιστικά.

  Τα παραπάνω αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή, αφού είναι σχεδόν κανόνας η απροθυμία των θυμάτων να προβούν σε επίσημη καταγγελία. Συγκεκριμένα, ελάχιστες υποθέσεις απασχόλησαν επίσημα την αστυνομία (τρία περιστατικά το 2010, 22 το 2011 και 84 περιστατικά το 2012) με πιθανολογούμενο ρατσιστικό κίνητρο.

  Α.Ψ.
  http://www.efsyn.gr/?p=121620

 12. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=28147

  3 Οκτωβρίου 2013 Χρυσή Αυγή
  Niko Ago

  Βίκυ Σταμάτη και Κασιδιάρηδες

  Τρεις από τους βουλευτές τις «Χρυσής Αυγής», επίγονοι του Χίτλερ, σύμφωνα με τον κύριο Σαμαρά – ο οποίος, βέβαια, κατέπληξε την οικουμένη, όταν δήλωσε στις ΗΠΑ ότι, «μεγάλωσα στην Αθήνα αλλά δεν συνάντησα ποτέ μου έναν φασίστα» – αφέθηκαν ελεύθεροι, αν και κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η Δικαιοσύνη ξέρει περισσότερα από εμάς. Και, όπως δείχνει, και από εκείνους που μάζεψαν τα στοιχεία και συνέταξαν τα κατηγορητήρια. Εμείς μπορούμε μόνο να αναρωτηθούμε, αν θεωρούνται επικίνδυνοι τελέσεως παρόμοιων πράξεων ή ακόμα και ύποπτοι φυγής. Και αφού τους άφησαν ελεύθερους, σημαίνει πως τους έκριναν ανίκανους για τέτοια πράγματα.

 13. Ο/Η Κάσυ Διάρη, είμαι ακίνδυνη λέει:

  Η άνεργη Σκορδέλω (140.000 ευρώ) στη μπουζού

 14. Ο/Η Greek Priest λέει:

  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-24363776

  ‘Offer of violence’

  Police say they found evidence linking the killer of Pavlos Fyssas to the Golden Dawn leadership. In the homes of MPs arrested, they said they uncovered photos of Adolf Hitler and swastika flags. Witness testimony told of a «Fuehrer-like» party structure, commanding hit squads that drove through Athens attacking migrants.

  Whistleblowers are now under police protection. But we traced a former supporter who offered us a rare insight into how the party functions.

  AdvertisementWoman describes how Golden Dawn members offered to attack a man in exchange for cash

  She attended Golden Dawn meetings looking for support, after being harassed by a man.

  «Inside, I saw clubs and shields,» she tells me. «Everyone stood to attention when the leader came in. They talked of beating up gay and dark-skinned people.»

  She lights a cigarette and holds back the tears.

  «A party member came to visit me,» she says. «He made me an offer: he could break someone’s arm and leg for 300 euros [£250]. Set a car on fire for 1,000 euros. Put someone in hospital for a month for 1,500 euros.

  «I didn’t want any of it, so I broke off communication. Later he came back and told us not to say a word or he’d burn us alive.»

  • Ο/Η Παλιός λέει:

   Father,
   υπάρχει και σε μετάφραση.

   http://www.koutipandoras.gr/44030/%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-bbc-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82.html

   Νέες αποκαλύψεις του BBC για τη δράση της Χρυσής ΑυγήςΤις μαρτυρίες μιας γυναίκας για τον τιμοκατάλογο της βίας και τις απειλές της Χρυσής Αυγής καθώς και ενός αλλοδαπού που είχε μαχαιρωθεί τρεις φορές από Χρυσαυγίτες παρουσιάζει το BBC σε νέο δημοσίευμα του αναφορικά με την δράση της Χρυσής Αυγής.

   Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος του δημοσιεύματος ο οποίος έχει τον τίτλο “Χρυσή Αυγή: Μην πεις λέξη, θα σε κάψουμε ζωντανή”

   Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του το BBC, η κοπέλα είχε επισκεφτεί τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πιστεύοντας ότι θα βρει προστασία από κάποιον που την ενοχλούσε.

   “Στο χώρο υπήρχαν ρόπαλα και ασπίδες» ανέφερε, ενώ «Όλοι στέκονταν προσοχή όταν ο αρχηγός έμπαινε στην αίθουσα. Έλεγαν ότι θα δείρουν ομοφυλόφιλους και έγχρωμους”.

   «Ένα μέλος του κόμματος ήρθε να με επισκεφθεί. Μου έκανε μία προσφορά: Μπορούσε να σπάσει το χέρι και το πόδι κάποιου για 300 ευρώ, να κάψει αυτοκίνητο για 1.000 ευρώ και να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο για έναν μήνα, έναντι 1.500 ευρώ».

   Και συνεχίζει «Εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά και σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Αργότερα ο ίδιος ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε να μην πω τίποτα για όλα αυτά γιατί θα με έκαιγε ζωντανή».

   Το BBC παραθέτει και την μαρτυρία ενός πακιστανού ο οποίος υποστηρίζει ότι μαχαιρώθηκε 3 φορές από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατήγγειλε ότι η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Δεν πραγματοποιήθηκε καν έρευνα γιατί είναι ξένος.

   «Η Αστυνομία ποτέ δεν μας υπερασπίζεται. Αν είχαν μαχαιρώσει Έλληνα θα κυνηγούσαν τον δράστη. Εγώ φοβάμαι να βγω στο δρόμο». Ανέφερε χαρακτηριστικά

 15. Ο/Η Eco λέει:

  Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: «Η εξίσωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΧΑ είναι βλακώδης»

  http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3890.html

 16. Ο/Η ήμε 1 γουρουνύτσα λέει:

  Το love story της Ουρανίας Μιχαλολιάκου-Η ερωτευμένη κόρη του αρχηγού της Χ. Α. και ο ευτυχής γαμπρός [εικόνες]

  02.10.2013 10:11

  Τον λένε Αρτέμη Ματθαιόπουλο και είναι ο σύντροφος της μοναχοκόρης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ουρανίας Μιχαλολιάκου. Με 15 χρόνια διαφορά από την 25χρονη αγαπημένη του, ο Σερραίος βουλευτής της Χ.Α., που αντικατέστησε στα έδρανα τον παραιτηθέντα Νικήτα Ζώη, υπήρξε μπασίστας σε ένα άκρως καλτ συγκρότημα τους «Πογκρόμ». Είναι απόφοιτος των ΚΑΤΕΕ (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας). Λογιστής το κύριο επάγγελμα…

  Τα τελευταία χρόνια δεν εργαζόταν, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αυτό δε φαίνεται να πτόησε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που «παραίτησε» τον Νικήτα Ζώη και έβαλε άρον άρον στη θέση του τον νεαρό άνεργο. Τυχαιο; Όχι μιας και ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος έτρεφε και τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια στο πρόσωπό του κι αυτό πηγάζει κυρίως από τα αισθήματα που τρέφει γι αυτόν η κόρη του Ουρανία.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η 25χρονη, φέρεται ότι ήταν ο άνθρωπος που απαίτησε να παραιτηθεί ο Νικήτας Σιώης και τη θέση του να καταλάβει ο δεσμός της, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

  Μάλιστα, λέγεται ότι οι δυο τους, που γνωρίζονται αρκετά χρόνια, σχεδιάζουν να αρραβωνιαστούν και ότι η Ουρανία – με τις υψηλές βλέψεις – δεν ήθελε να συστήνεται ως κυρία λογιστού αλλά κυρία βουλευτού!

  Ερωτας μετά … μουσικής

  Η μουσική του Ματθαιόπουλου χαρακτηριζόταν από ακραίους στίχους που βρίζουν συλλήβδην τους μετανάστες, τους πολιτικούς αλλά και τα εκατομμύρια Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί.

  Μια «ιδέα» από τους στίχους του γκρουπ:
  «Έρχεστε στη χώρα μας, δεν έχετε δουλειά
  πεινάτε σα ρεμάλια και τρώτε τα παιδιά.
  Μιλάτε ρωσικά, μιλάτε αλβανικά
  μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.

  Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
  Μίλα ελληνικά ή ψόφα!

  Τους βλέπω σε πλατείες, τους βλέπω στη δουλειά
  τους βλέπω και στη θάλασσα, βρωμίζουν τα νερά.
  Μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά».
  .

  Πηγή: Το love story της Ουρανίας Μιχαλολιάκου-Η ερωτευμένη κόρη του αρχηγού της Χ. Α. και ο ευτυχής γαμπρός [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/124364#ixzz2gfeOkQPH

 17. Ο/Η Red: ΧΑ-Εφοπλιστές λέει:

  Χρυσή Αυγή υπέρ των Εφοπλιστών και του Κεφαλαίου.
  Νέες πληροφορίες, που επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα της εφημερίδας Guardian, για στήριξη της νεοναζιστικής οργάνωσης από εφοπλιστές έρχονται στο φως από τις διαρροές της ΕΥΠ.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, εφοπλιστές φίλοι του Μιχαλολιάκου αναλάμβαναν να βοηθούν τα πρωτοπαλίκαρα του ηγέτη της ναζιστικής οργάνωσης, όπως ο Γ.Λαγός.

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE#ixzz2gfhQ8LL2

 18. Ο/Η NΔημοκράτης λέει:

  Για δείτε το λόγο.
  Πολύ περίεργη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
  Μετά την χτεσινή έμμεση πλην σαφή υποστήριξη Τσίπρα στη μη προφυλάκιση.

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231267718

  Οι προπαρασκευαστικές επαφές του προεδρείου της Βουλής με τα κόμματα για το θέμα της διακοπής της αποζημίωσης των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, που ήταν η ομοφωνία. Κατά συνέπεια το θέμα δεν συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

  Ο Νίκος Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές ότι το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν σε αυτή την υπόθεση και τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή (θέματα άρσης ασυλιών, ενδεχόμενο αναπλήρωσης εδρών, χρηματοδότηση κόμματος, μισθολογικά, αποζημιώσεις, γενικά τα ονομαζόμενα προνόμια) πρέπει να συζητηθούν ενιαία κατά τη νέα Σύνοδο στην Ολομέλεια, διότι δεν είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιμέρους ρυθμίσεις.

  Διευκρίνισε επίσης πως διαφορετική θα πρέπει να είναι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό.

  Αντίστοιχα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκτιμούν ότι το θέμα πρέπει να εξεταστεί αφού καταλήξουν οι έρευνες της Δικαιοσύνης και διαμορφωθεί μια συνολική εικόνα.

  Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους των κομμάτων με στόχο να διακοπεί η μισθοδοσία στους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

 19. Ο/Η παπα Σεραφείμ Στράιχερ λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1/%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC%CF%82

  Αξιωματικός του πυροβολικού, προσωπικός φίλος με τον αρχηγό της χούντας Γεώργιο Παπαδόπουλο και ενεργός πραξικοπηματίας την 21η Απριλίου 1967, οπότε καταλύθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα, υπήρξε ο κ. Ηλίας Παππάς, 89 ετών σήμερα, πατέρας του βουλευτή κ. Χρήστου Παππά, που απολογείται αύριο στον ανακριτή, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

  Με την επικράτηση της δικτατορίας, ο κ. Ηλίας Παππάς ανταμείφθηκε από το δικτάτορα Παπαδόπουλο με νευραλγικές θέσεις, όπως Διευθυντής του Α2 στο Γ΄ Σώματ Στρατού και κυβερνητικός επίτροπος στην Τράπεζα της Ελλάδος

  Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο κ. Παππάς μηνύθηκε μαζί με άλλους χουντικούς αξιωματικούς από το δικηγόρο Ευάγγελο Γιαννόπουλο (μετέπειτα βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ), για εσχάτη προδοσία. Δεν δικάστηκε, εξαιτίας των ρυθμίσεων που που «διέσωσαν» το μεταβατικό πρόεδρο στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη. Το Μάρτιο του 1975, ο Ηλίας Παππάς αποστρατεύτηκε κατά την «αποχουντοποίηση», μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους του, παραμένοντας όμως στις συνατξιούχος του στρατού. Το 2005 κατάφερε, μετά από νομικούς αγώνες, να πάρει το βαθμό του αντιστρατήγου σε αποστρατεία.

  Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος της ΧΑ στα Γιάννενα, όπου η οργάνωση δεν εξέλεξε βουλευτή.

 20. Ο/Η Αλέξης Τσίμπλας λέει:

  «Όχι» στην τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ:
  Για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει απόκλιση διακηρύξεων και πράξεων

  Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει αναστολή κρατικής χρηματοδότησης προς κόμματα των οποίων ο αρχηγός ή οι βουλευτές διώκονται για κακουργήματα.

  Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή της εκφράζει «απορία» για την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει την ρύθμιση και υποστηρίζει πως «για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει απόκλιση διακηρύξεων και πράξεων και μάλιστα σε ένα θέμα που σχετίζεται ευθέως με την θωράκιση του δημοκρατικού πολιτεύματος».

  Από την άλλη οι βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου και Βασιλική Κατριβάνου χαρακτηρίζουν την τροπολογία «αποσπασματική, θεσμικά προκλητική πολλαπλώς προβληματική».

  Νωρίς το μεσημέρι ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους εξηγούσε πως η διάταξη δημιουργεί «προηγούμενα» και πως το κόμμα του δεν θα την υποστηρίξει εάν το περιεχόμενό της δεν τροποποιηθεί έτσι ώστε να αφορά αποκλειστικά την Χρυσή Αυγή με ρητές αναφορές.

  • Ο/Η Toυ κώλου λέει:

   http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231267809

   Το επίμαχο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Τσίπρα αναφέρει: «Η σπουδή της κυβέρνησης να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δείξει ότι παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα στη Δικαιοσύνη, δημιούργησε την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι εδώ πρόκειται για μία πολιτική απόφαση, την πεποίθηση δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία. Συνεπώς, είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα».

   Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε ότι «εφόσον δεν γνωρίζουμε την δικογραφία, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ασφαλή κρίση αναφορικά με την απόφαση του ανακριτή. Αυτό όμως το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης υπάρχουν. Δεν υπάρχουν για τις αποφάσεις των δικαστών.

 21. Ο/Η H εκδίκηση της Αρβανιτιάς λέει:

  Αντιδράσεις υπήρξαν για την ενδεχόμενη μεταγωγή της προφυλακισμένης ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και έτσι επιλέχθηκε η μεταγωγή της στη Θήβα.

 22. Ο/Η Γιατί κρύβεσαι Πόπορη; λέει:

  Aυτή είναι η 42χρονη ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη που συνελήφθη -Ηταν πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής [εικόνα]

  Πηγή: Aυτή είναι η 42χρονη ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη που συνελήφθη -Ηταν πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/124016#ixzz2ghCXiHqR

 23. Ο/Η Left and liberal λέει:

  Ο Τσίπρας βιάστηκε να πει την κλασσική κουταμάρα που έχει αποστηθίσει και του είχαν πει να την πει, όταν θεωρούσαν βέβαιη την προφυλάκιση όλων (εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη) και τώρα κάνουν στροφή 180 μοιρών.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=533106

  Υψώνει και πάλι τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πολιτική διαχείριση της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μεταβάλλοντας κατά τον τρόπο αυτό την προσεκτική και μετριοπαθή στάση που είχε σπεύσει να υιοθετήσει την Τετάρτη δια του προέδρου του κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είχε περιοριστεί να δηλώσει πως «η Δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσει απερίσπαστη στο έργο της».

 24. Ο/Η Nαζιστική κότα λέει:

  Άλλο πρόσωπο εντός, άλλο πρόσωπο εκτός του γραφείου του ανακριτή εμφάνισε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της απολογίας του, αποκήρυξε το ναζισμό, τη βία και τα κείμενα της νιότης του, ωστόσο εξερχόμενος της Ευελπίδων φώναξε: «Ζήτω η νίκη», κατά το ναζιστικό σύνθημα «Sieg Heil».Ειδικότερα, σύμφωνα με το περιεχόμενο της απολογίας τού Ν.Μιχαλολιάκου, αρνείται ότι γνώριζε για την ύπαρξη ταγμάτων εφόδου.
  EΔΩ ΌΜΩΣ:

  Ο Μιχαλολιάκος απειλεί ευθέως με «τάγματα εφόδου»!

 25. Ο/Η Κάσυ Διάρη, τα χάπια μου. λέει:

  Αρχισαν οι γκρίνιες στη Χρυσή Αυγή:
  Ο Μιχαλολιάκος θεωρεί ότι η συμπεριφορά Κασιδιάρη τον οδήγησε στον Κορυδαλλό

  Πεπεισμένος είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ότι οι κλωτσιές, οι σφαλιάρες και οι προκλήσεις του Ηλία Κασιδιάρη μπροστά στα Δικαστήρια, μόλις αφέθηκε ελεύθερος, βάρυναν στην κρίση των δικαστών και γι’αυτό προφυλακίστηκε, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες.

  Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής φέρεται εξαιρετικά δυσαρεστημένος με το πρωτοπαλίκαρο του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος έχασε την ψυχραιμία του, μετά την απόφαση των ανακριτών να αφεθεί ελεύθερος, όπως και άλλοι δύο βουλευτές, και επιδόθηκε σε σόου βίας μπροστά στα δικαστήρια. Εξύβρισε και κλώτσησε δημοσιογράφους, απείλησε Μέσα και άφησε υπαινιγμούς για συνέχεια. Σύμφωνα με έγκριτες πηγές, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θεωρεί ότι μετά από μια τέτοια συμπεριφορά, η οποία προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία και σοκ στους δικαστές, η δική του προφυλάκιση στον Κορυδαλλό ήταν πλέον επιβεβλημένη εκ μέρους των ανακριτών.

  Ετσι εξηγείται το γεγονός, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ότι ένας διαφορετικός Ηλίας Κασιδιάρης πλησίασε χθες τους δημοσιογράφους προκειμένου να κάνει δηλώσεις για να υπερασπιστεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Φέρθηκε με ευγένεια και ηπιότητα, χρησιμοποίησε χαμηλούς τόνους, ευχαρίστησε τους δημοσογράφους και κάμεραν που φιλοξένησαν τις δηλώσεις του και απομακρύνθηκε ήσυχα.
  Μετανοιωμένος εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης και στην διαδικτυακή εκπομπή του, την οποία έκανε παρουσία της κυρίας Ζαρούλια, στην οποία εξέφρασε τη λύπη του γιατί κλώτσησε την κάμερα του Guardian που βρισκόταν μπροστά στα δικαστήρια.
  Είναι γνωστό στους κύκλους της Χρυσής Αυγής ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν εμπιστεύεται εύκολα τους συνεργάτες του και το μόνο πρόσωπο στο οποίο δείχνει να στηρίζεται είναι πλέον η Ελένη Ζαρούλια.

  http://www.iefimerida.gr/node/124705#ixzz2gkQE8JDj

  Χρυσαυγίτης έκλαιγε με αναφιλητά και ρωτούσε τους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ: «Τι θα με κάνετε;»

  Για την περίπτωση περιώνυμου χρυσαυγίτη (εκ των συλληφθέντων) ο οποίος τις πρώτες ώρες μετά τη σύλληψή του ήταν ένα «ράκος» και έκλαιγε…
  Οπως αναφέρει και ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ το στελεχος της ΧΑ έκλαιγε με αναφιλητά και ρωτούσε τους αξιωματικούς στη ΓΑΔΑ τι θα τον κάνουν, τι τον περιμένει, ότι τον έχουν παρεξηγήσει, ότι αυτός είναι καλό παιδί και άλλα τέτοια. Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Μου είπαν ότι ήταν έτοιμος να «ξεράσει» (τυπικός όρος στη γλώσσα των αστυνομικών για κρατούμενο ο οποίος είναι ψυχολογικά πιεσμένος και έτοιμος να μιλήσει για τον ίδιο και τους συν αυτώ).
  Αλλά είναι ένα μυστήριο ότι τελικά δεν είπε τίποτε.
  Συνέβη κάτι κατά την κράτησή του . ………http://www.iefimerida.gr/news/124662/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%C2%AB%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5

  • Ο/Η Psycho λέει:

   Κυκλοθυμίες…
   συμβαίνουν αυτά και σε κάτι μανιοκαταθλιπτικούς πελάτες μου.
   Νέα παλληκαρια με πρόβλημα.
   Τι να γίνει.

   • Ο/Η Κάσυ Διάρη, δεν ήμασται ναζοί λέει:

    ηρεμιστικά υπόθετα σε σχήμα σβάστικας, ωπ γ@μμίδιου ήθελα να πω 🙂

 26. Ο/Η Πολεμιστές της Σαλαμίνας λέει:

  Απελαύνουν τον Αιγύπτιο μετανάστη της Σαλαμίνας παρά τις εγγυήσεις Δένδια

  Posted date: Οκτωβρίου 04, 2013 12:22 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-ειδήσεις | comment : 0

  Ο μετανάστης από την Αίγυπτο είχε βρεθεί σε άθλια κατάσταση από περαστικούς στην περιοχή Αμπελάκια Σαλαμίνας. Ήταν δεμένος με αλυσίδα από το λαιμό σε δέντρο. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες κατοίκων χρειάστηκε ειδικό μηχάνημα για του κόψουν την αλυσίδα.

  Ο κακοποιημένος άνθρωπος είχε χτυπηθεί από το αφεντικό του, ιδιοκτήτη φούρνου… Ο υπουργός Προστασίας (;) του Πολίτη, Ν. Δένδιας είχε εγγυηθεί τότε ότι ο μετανάστης αυτός δεν θα απελαθεί. Μάλιστα του είχε δοθεί και άδεια παραμονής. Κι όμως…. Η άδεια παραμονής του αφαιρέθηκε πριν από μερικές μέρες και βγήκε η απόφαση απέλασής του. Απελαύνεται πριν από τη δίκη των υπαιτίων, με υπογραφές όλων των εμπλεκομένων κρατικών υπηρεσιών…

  Πηγή: left.gr

 27. Ο/Η Aλέkσiς, η Δικεωσείνι κσέρει λέει:

  http://agrimologos.com/2013/10/04/4-10-13/

  «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» -Play it again Sam
  by stratos fountoulis
  Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Όσο στο ΙΚΑ.

  Του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr

  Το «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» πρέπει να είναι το πιο ξοδεμένο κλισέ του δημόσιου λόγου. Λέγεται πάντα με τόσο καθηλωτική βεβαιότητα λες και τους δικαστικούς, με το που διορίζονται Πρωτοδίκες, τους πετάνε στη μαρμίτα με το αλάνθαστο φίλτρο. Και χάνουν τα κουσούρια που έχει η υπόλοιπη κοινωνία κρατώντας μόνο τις αρετές της. Σαν να καθαγιάζονται. Για αυτό ο Πρωθυπουργός το «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» το λέει με το ίδιο τέμπο που λέει «έχω εμπιστοσύνη στην Παναγιά».

  Κι εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Όσο έχω και στους άλλους τομείς του δημοσίου. Όσο έχω στο ελληνικό ΙΚΑ, ας πούμε. Στελεχώνονται και τα δύο από έλληνες πολίτες, φιλότιμους, μορφωμένους, έντιμους, εργατικούς, διεφθαρμένους, ανεπαρκείς, αδιάφορους, συμπλεγματικούς και οκνηρούς, σε αναλογία περίπου, φαντάζομαι, του γενικού πληθυσμού. Και των δύο η ηγεσία διορίζεται από την κυβέρνηση και για να τελεσιδικήσει μία υπόθεση χρειάζεται περίπου όσο για να βγει μια σύνταξη. Πάντως πάνω τους ακουμπούν δύο θεμελιώδους σημασίας γρανάζια, ζωτικά για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Το Κράτος Δικαίου και το Ασφαλιστικό Σύστημα.

  Προσωπικά, εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη όσο εμπιστεύομαι το ελληνικό ΕΣΥ, την ελληνική Αστυνομία, το ελληνικό Λιμενικό, τα ελληνικά Πανεπιστήμια, την ελληνική Πυροσβεστική, Πολεοδομία, Εφορία, Δασολογική υπηρεσία, υπηρεσία Φάρων και όλες αυτές τις εξουσίες, ιδρύματα, υπηρεσίες και οργανισμούς που λειτουργούν υπό την αιγίδα του κράτους, τροφοδοτούνται με προσωπικό και νοοτροπία από την κοινωνία μας και ασφαλώς την καθρεφτίζουν. Για αυτό, όπως και στους υπόλοιπους θεσμούς, έτσι και στη Δικαιοσύνη και λάθη γίνονται και ακατανόητες αποφάσεις λαμβάνονται αλλά και γενναίες και ανυποχώρητες στους επηρεασμούς συμπεριφορές συναντάμε.

  Καταντά ρατσισμός στους υπόλοιπους έλληνες δημοσίους υπαλλήλους αυτή η χρόνια διάκριση. Σχεδόν όλους τους άλλους τομείς οι πολιτικοί κατά καιρούς τους έχουν στιγματίσει ως σπάταλους, γραφειοκρατικούς, διεφθαρμένους, πολυάνθρωπους, αντιπαραγωγικούς, ανεπαρκείς, συντεχνιακούς κ.λπ. Δικαίως, πολλές φορές. Αλλά το ερώτημα είναι, γιατί οι δικαστές είναι πάντα στο απυρόβλητο. Πόσω μάλλον που έχουν στο ιστορικό τους δύο παραδικαστικά.

  Ποτέ δεν λένε οι πολιτικοί έχω εμπιστοσύνη στο ελληνικό ΕΣΥ, συνήθως δε, νοσηλεύονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ποτέ δεν λένε έχω εμπιστοσύνη στο ελληνικό δημόσιο σχολείο, στο οποίο άλλωστε δεν εμπιστεύονται ούτε τα παιδιά τους. Θα μου πείτε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι υπηρεσία, είναι εξουσία. Μα τους χειρότερους χαρακτηρισμούς τους επιφυλάσσουν για τις άλλες δύο εξουσίες, την Κυβέρνηση και τη Νομοθετική, όταν δεν είναι του κόμματός τους.

  Πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Σε μία ώριμη Δημοκρατία οι πάντες κρίνονται. Και ακόμα περισσότερο. Αξιολογούνται. Όπως υπάρχει η δίκαιη απαίτηση να αξιολογούνται επιτέλους οι δημόσιοι υπάλληλοι και σε κάποιες περιπτώσεις η αξιολόγηση έχει ήδη αρχίσει, πρέπει να συμβεί το ίδιο και με τους δικαστικούς. Γιατί ουδείς το έχει ζητήσει; Αν είναι όντως αλάνθαστοι τόσο το καλύτερο για αυτούς.

  *

  Αφιερωμένο στον κ. Τσίπρα του «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη»…

 28. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ti συμβαίνει με τον κ.Τσίπρα;

  1. Καταγγέλλει την κυβέρνηση:

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/10/2013_521627

  «…Για χάλκευση των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα στο Euronews, κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα αλλοίωσης» των όσων είπε ο πρόεδρος

  Επισημαίνει ότι σε μια πρωτοφανή απόπειρα αλλοίωσης, πρόσθεσε στην αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόφαση της δικαιοσύνης που αφορούσε την απελευθέρωση των τριών της ΧΑ, δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα, τη φράση «απόφαση για τη σύλληψη του Μιχαλολιάκου δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα» καταλήγοντας έτσι στο αβίαστο και λαθραίο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνήγορος της ΧΑ….».

  Όμως:

  http://gr.euronews.com/2013/10/03/alexis-tsipras-exclusively-on-euronews/

  «Ο Αλ. Τσίπρας αποκλειστικά στο euronews

  ….Συνεπώς είναι δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η απόφαση η δικαστική δε συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα. Εμείς πρέπει ψύχραιμα να ξεχωρίσουμε την πολιτική διαδικασία από την ποινική. Άλλο πράγμα οι πολιτικές και άλλο οι ποινικές ευθύνες..».
  ______________________________

  Όπως μπορεί να δει κανείς ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ αλλοιώνει το κείμενο του Προεδρου του προσθέτοντας στο αόριστο: «αυτή η απόφαση η δικαστική» αυθαίρετα την εμηνευτική φράση «που αφορούσε την απελευθέρωση των τριών της ΧΑ».

  Τέτοια διευκρίνηση δεν υπάρχει στο κείμενο του euronews και ούτε το νόημά της προκύπτει από τα συμφραζόμενα.
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ,

  1.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
  «η δικαιοσύνη πρέπει να έχει πλήρεις φακέλους με πλήρη στοιχεία», που υποδηλώνει ότι οι δικαστές ορθά δεν προφυλάκισαν από έλλειψη στοιχείων (δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν τάση διαφυγής, επικινδυνότητα και τάση υποτροπής ανάλογη με αυτές της Αρετής Τσοχατζόπουλου, του Γαβαλά και της Βίκης Σταμάτη).

  ΚΑΙ

  2. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΗΘΕΊΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ κλπ (εμμέσως πλην ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ) και αναδημοσιεύτηκαν ευρύτατα χωρίς να διαψευστούν:

  ««Έχουμε εμπιστοσύνη (σ.Λ. σε μερικά έντυπα γράφτηκε «απόλυτη εμπιστοσύνη») στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι θα κινηθεί πέρα και έξω από σκοπιμότητες», ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων να αφεθούν ελεύθεροι οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος».
  http://www.naftemporiki.gr/story/710040

  Είναι χαρακτηρηστικό ότι η ‘Αυγή’ κατέφυγε για πολλοστή φορά στην αγαπημένη της τέχνη της ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ, μη δημοσιεύοντας λέξη για «εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», αλλά ουτε και διαψεύδοντάς την σαν μη ειπωμένη:

  http://www.avgi.gr/article/1065024/otan-o-samaras-milaei-gia-akra-na-koitazetai-ston-kathrefti
  ______________________

  Δεν λέω ότι ο κ.Τσίπρας υποστηρίζει τη Χ.Α. Αυτή είναι μια γελοία υπερβολή της υπόλογης, μέχρι προχτές, για αυτό κυβέρνησης.
  Λέω ότι είναι κοινός βλάξ που δεν ελέγχει ούτε κατανοεί τι λέει, πως αυτός και το κόμμα του φέρονται εδώ συμπλεγματικά και αφόρητα μικροκομματικά και καταντούν να φθονούν την κυβέρνηση και να εμποδίζουν με μικρόψυχες γελοιότητες τη διακοπη χρηματοδότησης της συμμορίας (όπως έκαναν και με τον αντιρατσιστικό που τον μποϋκόταραν και κατέθεσαν δικό τους νόμο σε αντιπερισπασμό αυτού της ΔΗΜΑΡ) και πως αντί να λέει ο κουφιοκεφαλάκιας αρχηγός συγνώμη λάθος, καταφεύγουν ξανά και ξανά σε κουτές δικαιολογίες, ψέματα, πλαστογραφίες και λογοκρισίες.

  Η ‘Αυγή’ κρύβει προστατευτικά για το Μεγάλο Τιμονιέρη τα ξαναειπωμένα φληναφήματα (το τρις εξαμαρτείν) περί «εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη» (απόλυτης! ή απλής) και προβάλλει το μικρόψυχο:

  «Μιλώντας για την ποινική δίωξη της Χ.Α., ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως, «ανεξάρτητα με την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, εμείς θεωρούμε ότι η προσπάθεια να απομονωθεί και να εξαρθρωθεί το ναζιστικό εξάμβλωμα, δεν αφορά μόνο τη Δικαιοσύνη και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς».

  Όμως τώρα αφορά επιτακτικά τη Δικαιοσύνη και αυτό ζητούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Νομική αντιμετώπιση.
  Το πολιτικο κομμάτι (εθνικισμός στην Παιδεία, στην κοινωνία κλπ) είναι τεράστιο, πολύπλοκο, χρονοβόρο και μακρυπρόθεσμο, βαραίνει πάρα πολύ τα ΜΜΕ, τη Δικαιοσύνη, την Αστυνομία, την Εκκλησία του κ.Τσίπρα, τον κ.Σαμαρά και τη ΝΔ, αλλά δεν αφήνει κανένα άλλο κόμμα ολότελα αλώβητο, ούτε βέβαια το ΣΥΡΙΖΑ.

  ΥΓ
  Η προϊστορία της εμπιστοσύνης του κ.Αλέξη Τσίπρα (και του Αλέξη Κούγια κλπ) στη Δικαιοσύνη
  https://roides.wordpress.com/2011/10/19/19oct11/

  • Ο/Η Παλιός λέει:

   http://derlandstreicher.wordpress.com/2013/10/01/%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B9/

   Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν τη χήρα στο κρεβάτι

   Posted on 01/10/2013 by derlandstreicher

   Από τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής ο αιφνιδιασμός από τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Και μια διάχυτη αμηχανία.

   Όσο και αν ο αντιφασισμός θεωρείται (εν πολλοίς στρεβλά) προνομιακό πεδίο και μονοπώλιο της αριστεράς, η ιστορία θα γράψει ότι επί μιας δεξιάς κυβερνήσεως (για τους λόγους της) επιχειρείται το σοβαρό και συντονισμένο “ξήλωμα” της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
   Σ’ αυτό η Κουμουνδούρου αντιδρά σπασμωδικά, συμπλεγματικά και εξαιρετικά μικροπρεπώς. Διστάζει να βάλει πλάτη σε ένα αντιφασιστικό μέτωπο με τους “ιδεολογικούς αντιπάλους” (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και άλλα συνταγματικά κόμματα) εμμένοντας στον καινοφανή διαχωρισμό “μνημονιακοί”-”αντιμνημονιακοί” (λες και προϋποθέτει η συμπόρευση κατά του ναζισμού ταύτιση σε κάθε πτυχή της ασκούμενης πολιτικής) και αμύνεται απαιτώντας πρωί-μεσημέρι-βράδυ εκλογές.
   Αδυνατώντας να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό, η αριστερά κλείνεται στο καβούκι της και δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι της συνήθους πολιτικής αντιπαραθέσεως προηγείται ως αναγκαία προϋπόθεσή της η θωράκιση της δημοκρατίας από τον ολοκληρωτισμό, το να διασφαλιστεί ότι την επαύριο δεν θα ξυπνήσουμε υπό το θόρυβο των ερπυστριών με κάποιο άλλο πολίτευμα, το οποίο δεν θα επιτρέπει τη διαφωνία, την αντιπαράθεση, την αναμέτρηση των ιδεολογιών, την άσκηση της ίδιας της πολιτικής.
   Αυτόν τον κίνδυνο στο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κατανοούν όλοι και -δυστυχώς για τους υγειώς σκεπτόμενους αριστερούς- η διαφυγή από την πραγματικότητα απομακρύνει το όνειρο της διακυβέρνησης παγιώνοντας το προβάδισμα του Σαμαρά. Ζητώντας εκλογές εδώ και τώρα, out of the blue, 15 μόλις μήνες μετά τη διπλή εκλογική αναμέτρηση παίρνοντας ως αφορμή τους γελοίους εκβιασμούς ενός ναζί και γνωρίζοντας ότι στη συγκυρία θα τις έχαναν πανηγυρικώς, επιβεβαιώνουν το κοινό μυστικό, είτε ότι δεν θέλουν να κυβερνήσουν ποτέ, είτε ότι είναι ανίκανοι να ασκήσουν προγραμματική αντιπολίτευση. Όπως λέει και η παροιμία: (Ο ΣΥΡΙΖΑ) “κάνει σαν τη χήρα στο κρεβάτι”.

  • Ο/Η Δεξιός λέει:

   Μπράβο για την αντικειμενικότητά σας. Άλλα λόγια να αγαπιώμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Η κυβέρνηση τον κόλησε στον τοίχο και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ «από την πολή έρχομαι».
   Από το left.gr [σύριζα] ο διάλογος και οι αναγνώστες ας κρίνουν.
   Συσκότιση και ευφυολογήματα χωρίς ουσία, απάντηση χωρίς απάντηση ο σύριζα στην «σύντομη και περιεκτική» του «απάντηση»..

   http://left.gr/news/o-gkempelikogloy-xanahtypa#sthash.ZnlWqRXC.dpuf

   O κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένει – «Το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού ονομάζεται Κεδίκογλου» ανταπαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς ίχνος ντροπής για το νέο χτύπημα της μονταζιέρας, σχολιάσε πριν από λίγο: «Θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ να μας πείσουν ότι η χθεσινή, επικριτική για τη Δικαιοσύνη, δήλωση του κ. Τσίπρα αφορούσε τις προχθεσινές εξελίξεις και η προχθεσινή του, υποστηρικτική για τη Δικαιοσύνη δήλωση, ήταν για τις χθεσινές εξελίξεις; Ομολογούν, δηλαδή, ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου ή μήπως βλέπει τη Δικαιοσύνη a la carte;».

   Η σύντομη και περιεκτική ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα γνωρίζουμε πως το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού ονομάζεται Κεδίκογλου».

 29. Ο/Η Γρουσούζηδες λέει:

  Τον γλωσσοφάγατε γρουσούζηδες

  Συνελήφθη ο Σιώης, στέλεχος της Χ.Α. στις Σέρρες

  Οκτωβρίου 04, 2013

  Συνελήφθη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών ο 51χρονος Νικήτας Σιώης, στέλεχος της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες και εκλεγμένος βουλευτής που όμως παραιτήθηκε για να πάρει τη θέση του ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο σύντροφος της θυγατέρας του Νίκου Μιχαλολιάκου. Σε βάρος του Σιώη σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων.

  Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καραμπίνα, για την οποία είχε παραβιάσει τις προϋποθέσεις της άδειας, με προσαρμογή εξαρτήματος, κοντάκι με τα εξαρτήματά του, εννέα κροτίδες, μαχαίρι, τέσσερα κυνηγετικά φυσίγγια, 71 βληθείσες βολίδες διαφόρων διαμετρημάτων και οκτώ στυλιάρια.

 30. Παράθεμα: «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» -Play it again Sam | αγριμολόγος

 31. Ο/Η Δολοφονία Πακιστανού λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=125170
  02/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Μάρτυρας «καίει» τον διοικητή του Τ.Α. Νίκαιας

  Προνομιακή πληροφόρηση φέρεται ότι είχε η Χρυσή Αυγή για να αποφεύγει τις κακοτοπιές και τις εφόδους της αστυνομίας στον Πειραιά.

  Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

  «Οταν γινόταν έφοδος της αστυνομίας, τα στιλέτα, τα κλομπ και τα πτυσσόμενα μαχαίρια τα μάζευε ο Πατέλης (πυρηνάρχης Νίκαιας), τα έβαζε σε μία σακούλα, τα έδινε στη μάνα του και εκείνη τα μετέφερε σπίτι της. Κάθε φορά που γινόταν έφοδος της αστυνομίας, η οργάνωση είχε έγκαιρη ειδοποίηση από αστυνομικό του Τμήματος Νικαίας, τον Γ.» ισχυρίζεται μάρτυρας.

  «Αμα δε μιλάγανε με τον πούστη τον Γ. και τους άλλους, δε θα έβγαινε ότι είμαστε μαζί με την αστυνομία» αναφέρει αποκαλυπτικός διάλογος μεταξύ του Ν.Α. με έναν χρήστη με αριθμό τηλεφώνου 69786*****.

  Ποιος είναι όμως ο αστυνομικός Δ.Γ.; Πρόκειται για τον διοικητή του τμήματος ασφαλείας Νίκαιας έως τον Ιούλιο του 2013. Θεωρείται ο άνθρωπος-κλειδί στην εξιχνίαση του πυρήνα της Τ.Ο.της Νίκαιας. Μένει στον ίδιο δρόμο (100 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα) και έχει σχέσεις με δύο πολύ ενεργά μέλη της Χ.Α. στη Νίκαια, που είναι γείτονές του. Ο ένας έχει συλληφθεί και ο άλλος ακόμα καταζητείται.

  Πρωτοπόρος «Ζητάς»

  Είναι από τους πρώτους που συγκρότησαν την ομάδα Ζ πάνω από 15 χρόνια πριν. Ως αξιωματικός της Ασφάλειας αργότερα διακρίθηκε με πολλές συλλήψεις σε υποθέσεις ναρκωτικών και κυκλωμάτων της νύχτας στο ενεργητικό του. Αρχίζει να «αποκτά όνομα» και φιλίες με «ισχυρούς» αστυνομικούς διευθυντές. Χαρακτηρίζεται από τους πιο σκληρούς, «δεν κώλωνε πουθενά» λένε άνθρωποι που τον ξέρουν. Ως διοικητής στη Νίκαια έχει κατηγορηθεί για σοβαρές υποθέσεις:

  * 27 Σεπτεμβρίου 2009. Ανδρες της αστυνομίας εισέβαλαν σε σπίτι στην περιοχή της Νίκαιας και συνέλαβαν τον 25χρονο Πακιστανό Μοχάμετ Καμράν Ατίφ. «Τον έσερναν στις σκάλες και χτυπούσαν το κεφάλι του στα σκαλοπάτια μέχρι να κατέβει κάτω», μ’ αυτά τα λόγια περιγράφουν συγγενείς και γείτονες τη στιγμή της σύλληψης.

  Μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας, όπου και κρατήθηκε για 3 ημέρες. Οταν επέστρεψε σπίτι του, είχε εμφανή τραύματα σε όλο το σώμα, ενώ αντιμετώπιζε μεγάλη δυσκολία στην κίνηση και αφόρητους πόνους, που τον ανάγκασαν να παραμείνει σπίτι. «Με τα χέρια δεμένα πίσω τον κρέμασαν και τον χτυπούσαν με ρόπαλα στο σώμα», «του έβαλαν καλώδια στα χέρια και στα γόνατα και του έκαναν ηλεκτροσόκ», σύμφωνα με όσα διηγήθηκε το θύμα στους οικείους του. Ο φόβος τον κράτησε μακριά από το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να πεθάνει στις 9 Οκτωβρίου.

  Διενεργήθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, χωρίς καμία απόδοση ευθυνών. Ο θάνατος αποδόθηκε σε πνευμονικό οίδημα. Ο τρίτος όροφος στο Α.Τ. Νίκαιας θεωρείται ο «όροφος των βασανιστηρίων», σύμφωνα με μετανάστες και αντιρατσιστικές οργανώσεις. Αντιπροσωπεία βουλευτών και δικηγόρων επισκέφτηκαν τον Γ., ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το γεγονός.

  Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου λίγες μέρες αργότερα δηλώνει ότι «δεν γίνεται να βασανίζονται μετανάστες μέσα σε αστυνομικά τμήματα».

  * 6/7/2012. Μία μέρα μετά το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια, 15 χρυσαυγίτες, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Νίκαιας, όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, επιτέθηκαν με γροθιές σε Πακιστανούς που κάθονταν έξω από το σπίτι τους στην οδό Ικτίνου 15. Η αστυνομία, αντί να συλλάβει τους δράστες, προχώρησε σε προσαγωγές 14 μεταναστών.

  * 30 Νοεμβρίου 2012. Εισβολή αστυνομικών του Α.Τ. Νίκαιας στο 4ο Γυμνάσιο της Νίκαιας, που τελούσε υπό κατάληψη. Οι αστυνομικοί πήδηξαν τα κάγκελα του σχολείου και με φακούς άρχισαν να ψάχνουν τον χώρο σε μια πρωτοφανή προσπάθεια αυταρχισμού και καταστολής.

  * Ο Γ. ήταν ο διοργανωτής της εφόδου της αστυνομίας στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι – η οποία καταγγέλθηκε ως παράνομη.

  * Κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά μετά την προφυλάκιση του φίλου του, μεγαλοεπιχειρηματία Ρέστη. Μάρτυρες τον άκουσαν να βρίζει και να εκσφενδονίζει μπουκάλια εντός του κτιρίου της Ευελπίδων όπου εκδικαζόταν η υπόθεση. Ο ίδιος το αρνείται. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την απομάκρυνσή του από το Τμήμα Νικαίας, μεταθέτοντάς τον σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών στην Αμυγδαλέζα.

  * Διαφορετικές πηγές από την Αμφιάλη και το Πέραμα κάνουν λόγο για εμπλοκή τού Γ. εδώ και 5 χρόνια σε κυκλώματα προστασίας της νύχτας για λογαριασμό γνωστού εργολάβου στην περιοχή της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Τίποτα δεν έχει αποδειχθεί.

  * Μετανάστες στην περιοχή αναφέρουν ότι τους προσέγγιζε για να τους κάνει «καρφιά».

 32. Παράθεμα: Ουρανία Μιχαλολιάκου: Μήπως στη μπουζού; | crockorozistas

 33. Ο/Η Fuhrer Michaloliakos λέει:

  Tα ξεκαρδιστικά μηνύματα του Fuhrer Michaloliakos στο twitter

  04.10.2013 12:20

  «Φωνάζω εγέρθητω στις κατσαρίδες αλλά αυτές τίποτα. Οι δημοσιογράφοι είναι πιο υπάκουοι.» Αυτό και πολλά απίστευτα μηνύματα ανεβάζει στο twitter o ευφάνταστος άγνωστος που υπογράφει ως Fuhrer Michaloliakos, εμφανίστηκε στις 28 Σεπτεμβρίου και κάνει αναρτήσεις ως Μιχαλολιάκος έγκλειστος και κηνυγημένος.

  Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά tweets του άγνωστου «Μιχαλολιάκου», αυτού του λογαριασμού παρωδία.
  •I just became the mayor of Korydallos Prison (female wing) on @foursquare
  •«Γαμώτο, πιο πολλούς φίλους έχω μέσα στη ΓΑΔΑ παρά έξω…
  •Αν είχα καταφέρει να μη γελάσω την ώρα που είπα «Πιστεύω στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία» στους ανακριτές, θα τη γλίτωνα τη μπουζού.
  •Επειδή πολλοί ρωτάτε, ο Παππάς έμεινε έξω για να διοργανώσει συναυλία αλληλεγγύης με Γονίδη, Πλούταρχο, Νότη και Γαϊτάνο
  •Τρεις φωτογραφίες του Χίτλερ είχε ο Παππάς στο σπίτι του κι ούτε μία δική μου. Αχαριστία, μετά από 25 χρόνια Φύρερ του.
  •(για τις γυναικείες φυλακές) Δεν ανησυχώ. Ο Λαγός ξέρει τις μισές κοπέλες εδώ μέσα. Αυτός τις έφερε στη χώρα.
  .

  Πηγή: Tα ξεκαρδιστικά μηνύματα του Fuhrer Michaloliakos στο twitter | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/124710#ixzz2gmzWJL5O

 34. Ο/Η Παναγιώτα Ρου λέει:

  Ο σκλήρος Χρυσαυγίτης που έκλαιγε με αναφιλητά

  Μπορει τα μέλη της Χρυσής Αυγής και ειδικά μπροστά στις κάμερες να παρουσιάζουν το προφίλ του δήθεν σκληρού Χρυσαυγίτη, ωστόσο η πραγματικότητα ίσως είναι λίγο διαφορετική. Τα όσα εκτυλίχθηκαν στη ΓΑΔΑ κατά τις πρώτες ώρες των συλλήψεων των μελώντης Χρυσής Αυγής, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Τα Νέα”, ξεπερνούν κάθε φαντασία. Το “σκληρό” στέλεχος της Χρυσής Αυγής έκλαιγε διαρκώς με αναφιλητά, και ρωτούσε ανήσυχος τους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, τι θα τον κάνουν, τι τον περιμένει, ότι αυτός είναι καλό παιδί και άλλα τέτοια.

  «Μου είπαν ότι ήταν έτοιμος να «ξεράσει» (τυπικός όρος στη γλώσσα των αστυνομικών για κρατούμενο ο οποίος είναι ψυχολογικά πιεσμένος και έτοιμος να μιλήσει για τον ίδιο και τους συν αυτώ). Αλλά είναι ένα μυστήριο ότι τελικά δεν είπε τίποτε. Συνέβη κάτι κατά την κράτησή του στη ΓΑΔΑ; Μετέφεραν κάποιοι κάπου την κατάστασή του και επέστρεψαν με κάποιο μήνυμα προς αυτόν «να το βουλώσει»; Αγνωστο. Αλλά το έχω δει να συμβαίνει στα έργα”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου.

 35. Ο/Η Παππάς Σεραφείμ Στράιχερ λέει:

  http://www.tragiko.net/2013/10/xristos-pappas-ntimenos-nazi.html
  Φωτογραφία ντοκουμέντο στο «ΕΘΝΟΣ» του Σαββάτου:Ο Χρήστος Παππάς ντυμένος Ναζί

  Σάββατο, Οκτωβρίου 05

  Φωτογραφία ντοκουμέντο στο «ΕΘΝΟΣ» του Σαββάτου:Ο Χρήστος Παππάς ντυμένος Ναζί

  Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΝΑΖΙ

  Οριστικό και αμετάκλητο τέλος σε όλες τις απόπειρες παραπλάνησης της ελληνικής κοινής γνώμης που συνιστούν παράλληλα χυδαία προσβολή των δημοκρατικών της παρακαταθηκών, για τις στοχεύσεις και την πραγματική φύση της εγκληματικής -κατά το εισαγγελικό πόρισμα- οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής», βάζουν αύριο οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Εθνος.

  Αδιάψευστα φωτογραφικά ντοκουμέντα, εμφανίζουν τον θεωρητικό της Χρυσής Αυγής και κρατούμενο από σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού Χρήστο Παππά, ενδεδυμένο τη στολή της χιτλερικής φρίκης.

  Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ διαλύει κάθε αμφιβολία για την ουσία του ναζιστικού μορφώματος και την ιδιοσυστασία των έγκλειστων, πλέον, πρωταγωνιστών του.

  Δημοσιεύεται στο σαββατιάτικο φύλλο του Εθνους και αποτελεί μία ακόμη – και όχι την τελευταία- αποκάλυψη στη σωρεία των ντοκουμέντων και ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα οποία ξεσκέπασαν το ναζιστικό, ρατσιστικό και έμπλεο μισαλλοδοξίας «αυγό του φιδιού». Στο Εθνος του Σαββάτου: Ο «καλός στρατιώτης» Χρήστος Παππάς με τα άμφια των Ναζί

  Ενώπιον των εισαγγελέων και των ανακριτικών αρχών, αρχηγοί, υπαρχηγοί και εκτελεστικά όργανα της Χρυσής Αυγής, απαρνούνται κάθε… υπόνοια ναζισμού και ρατσισμού.

  Και έχουν κατα περίπτωση το θράσος να δηλώνουν απλοί «πατριώτες».

  Ιδού λοιπόν ο «καλός στρατιώτης» Χρήστος Παππάς με τα άμφια του ναζισμού.

  Για να τελειώνει κάθε ψευδαίσθηση.

 36. Ο/Η Παππάς Σεραφείμ Στράιχερ λέει:

  αφού ο Βαξεβάνης φώναζε εδώ και μήνες

  http://www.koutipandoras.gr/44122/%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%87%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%bf-%cf%80%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7.html

  Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ο Πάλλης για τα όπλα με αφορμή το δημοσίευμα του HOT DOC

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63898268

  Εισαγγελική έρευνα για διακίνηση όπλων της Χρυσής Αυγής από επιχειρηματία

  Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διερευνηθούν οι καταγγελίες για την διακίνηση πολεμικών όπλων από καταζητούμενο επιχειρηματία, τα οποία σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή.

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63897921

  Ερευνα για τον εντοπισμό 4.000 όπλων

  Αίτημα προς τις εισαγγελικές αρχές να διερευνηθούν οι καταγγελίες του σχετικά με διακίνηση πολλών πολεμικών όπλων από καταζητούμενο επιχειρηματία, με την έρευνα που διεξάγουν οι διωκτικές αρχές για την ύπαρξη κρυφού οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, υπέβαλε ο πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού Edward Stacey.

  Σε σχετική αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διά του συνηγόρου του Χρ. Παπαγρηγορίου, ο πρώην αξιωματικός ζητεί να συσχετισθεί με την έρευνα για τη ΧΑ η κατάθεση που είχε δώσει ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με αποθήκευση 4.000 όπλων στο Κορωπί.

  Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τα όπλα βρίσκονταν σε εγκαταστάσεις του πρώην συνεργάτη του επιχειρηματία Αν. Πάλλη, που καταζητείται από τις Αρχές για την εμπλοκή του στη γνωστή υπόθεση του προφυλακισμένου εφοπλιστή Β. Ρέστη.

 37. Ο/Η laskaratos λέει:

  H Ζαρούλια διαψεύδει την κότα Μιχαλολιάκο που κατεθεσε ότι ο Ναζισμός ήταν νεανική του αμαρτία.

  http://www.iefimerida.gr/node/124012#ixzz2gpGRUe1I

  «Τις ίδιες απόψεις που είχε πριν από 30 χρόνια τις έχει και σήμερα»

 38. Ο/Η Eθνικιστής λέει:

  Δεν είναι ρατσηστικό το άρθρο σου εναντίον μιας ανήλικης κοπέλας;
  γιατί παριστάνεις τον αντιρατσίστα

 39. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αν και στους ακραίους «ακτιβιστές» του ρατσισμού, όπως στην Μιχαλολιάκου, που είναι οικογενειακά ενεργή ρατσίστρια η ίδια (πιο επιεικώς δεν γίνεται να το πω) και οι τρεις βουλευτές συγγενείς της, δικαιούσαι απόλυτα να τους κρίνεις με τα μέτρα τους, πουθενά δεν την κρίνω ρατσιστικά.
  Το «χαριτόβρυτη» δεν έχει να κανει με την εμφάνισή της, αν αυτό υπονοείς, είναι επίθετο που αφορά την αισχρή συμπεριφορά της και το αισχρό της λεξιλόγιο.
  ΥΓ
  Ασφαλώς δεν είναι ανήλικη.

 40. Ο/Η Ράνια Μπουζού Χοντρομπαλού λέει:

  Έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έγινε το πρωί στο διαμέρισμα της κόρης του Ν. Μιχαλολιάκου, Ουρανίας στους Αμπελοκήπους και σε ένα ακόμη διαμέρισμα στο Βύρωνα μετά από παραγγελία του ανακριτή.

  Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, στο σπίτι της Ουρανίας Μιχαλολιάκου βρισκόταν η ίδια μαζί με τρία ακόμη άτομα. Κατά την έρευνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πτυσσόμενο μεταλλικό μαχαίρι, ένα ζευγάρι χειροπέδες, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα εξαρτήματα τους, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες.

  Τα τρία άτομα που ήταν στο σπίτι προσήχθησαν και ο ένας συνελήφθη, γιατί, όπως είπε, ήταν δικό του το πτυσσόμενο μεταλλικό μαχαίρι. Η Ουρανία Μιχαλολιάκου δεν προσήχθη, απλώς έδωσε κατάθεση.
  Πραγματικό οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι του Βύρωνα, όπου οι έρευνες διήρκησαν πολλές ώρες. Σε αυτές βρέθηκαν μία μη λειτουργική καραμπίνα χωρίς άδεια, έξι καραμπίνες και δίκαννα με άδεια, πέντε αεροβόλα, ένα περίστροφο μη λειτουργικό, δύο πιστόλια αερίου, 15 μαχαίρια και ένα laptop, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

  Το σπίτι στο Βύρωνα είναι διώροφο, ιδιόκτητο και διαμένουν σε αυτό πατέρας και γιος μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι προσήχθησαν προκειμένου να εξεταστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκαν ότι είναι κυνηγοί.

 41. Ο/Η Kάσυ Διάρη, δήμαρχος Κορυδαλλού λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2013/10/facebook.html

  Νέο μεγάλο Σοκ, στο facebook!
  Μετά τον γέροντα Παστίτσιο – Παΐσιο… Άνοιξε τώρα, και νέα παρόμοια σελίδα: Οι… «Θαυμαστές της Ουρανίας Μιχαλολιάκου»!
  (Θα παρέμβει ο Αμβρόσιος;)

 42. Παράθεμα: Χρυσή Αυγή: Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιεραρχία είναι γυμνοί | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 43. Ο/Η Τρεις άντρες και η Ουρανίτσα λέει:

  Τρεις άντρες και χειροπέδες στο απαρτεμάν της Ουρανίτσας

  «Ντου» στο σπίτι της Ουρανίας Μιχαλολιάκου – Τι βρέθηκε

  06.10.2013 18:24

  Η έρευνα έγινε νωρίς το πρωί, την ώρα που η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και τρεις ακόμη άνδρες βρίσκονταν σε αυτό. ….Εκεί μεταξύ άλλων βρέθηκαν ένα πτυσσόμενο μεταλλικό μαχαίρι, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ….
  Η Αντιτρομοκρατική προσήγαγε και τους τρεις άνδρες και συνέλαβαν εκείνον που ισχυρίστηκε πως του ανήκει το μαχαίρι.
  .

  Πηγή: «Ντου» στο σπίτι της Ουρανίας Μιχαλολιάκου – Τι βρέθηκε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/124920#ixzz2h2i7bPab

 44. Ο/Η Aκατάλληλο λέει:

 45. Ο/Η Ουρανία Σαδομαζώχ λέει:

  http://www.lifo.gr/team/prosklitirio_nekron/42394

  Η όχι και τόσο αθώα αποκριάτικη περιβολή της Ουρανίας Μιχαλολιάκου .

  Όταν τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ εξυπηρετούσαν τη ναζιστική προπαγάνδα

  H φωτογραφία αυτή διέρρευσε στο διαδίκτυο και στον κυριακάτικο Τύπο. Είναι η Ουρανία Μιχαλολιάκου ντυμένη Χιονάτη με κάποια φίλη της, έτοιμες προφανώς για πάρτι μπαλ – μασκέ.

  ……………

  Το στοιχείο του διαβολικού και του Κακού ήταν εντονότατο στα παραμύθια των αδερφών Γκριμ, που συνέλεγαν με τρόπο ευφυή λαϊκούς μύθους άλλων λαών και τους μπόλιαζαν ένα δισυπόστατο δικό τους στοιχείο τευτονικού τύπου. Κάτι παρεμφερές είχε συμβεί και με τον γερμανικό εξπρεσιονιστικό κινηματογράφο των δύο πρώτων δεκαετιών του 20ου αι.: Εβραϊκοί μύθοι (Γκόλεμ), επιστήμονες – αλχημιστές (Το εργαστήρι του Δόκτορα Καλιγκάρι) ή βαλκανικοί θρύλοι και ευρωπαϊκή φανταστική λογοτεχνία (Νοσφεράτου, μια συμφωνία τρόμου) έγιναν κινηματογραφικά έργα φρίκης και νοσηρής φαντασίας, φτιαγμένα από πρωτοποριακούς δημιουργούς, οι οποίοι είδαν πρώτοι την έλευση του ναζισμού από τα πάτρια εδάφη τους.

  Είναι γνωστή η ιστορία με τον γιατρό Μένγκελε και την οικογένεια των Εβραίων Ovitz, νάνων, έγκλειστων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ο Μένγκελε, το υπ’ αριθμ. 2 – μετά τον Χίτλερ – μεγαλύτερο τέρας που γνώρισε η ανθρωπότητα, έδειξε επιείκεια στην περίπτωση τους και δεν τους υπέβαλλε σε φονικά πειράματα, δεν τους εξόντωσε δηλαδή, μια και η μητέρα του – έλεγε ο ίδιος – τον κοίμιζε μωρό με τη Χιονάτη και τους 7 Νάνους!

  Κι έτσι, όχι απλά τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ χρησιμοποιήθηκαν στη ναζιστική προπαγάνδα, αλλά το κόμμα του Χίτλερ υποχρέωσε κάθε γερμανικό νοικοκυριό να έχει τουλάχιστον ένα βιβλίο τους, ώστε να μεγαλώνουν τα Γερμανάκια με τις εικόνες και τα διδάγματα τους. Και όταν αργότερα οι δυνάμεις που μάχονταν τον Άξονα κατέλαβαν τμήματα της Γερμανίας, μία απ’ τις πρώτες δράσεις τους – όσο και αν ακούγεται παράδοξο – ήταν να εξαφανίσουν τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ ως εθνικιστικά και φιλοναζιστικά!

 46. Ο/Η της οικογενείας Φύρερ λέει:

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=241811&catid=4

  Απείλησε αστυνομικό στην Ευελπίδων η Ουρανία Μιχαλολιάκου

  Όταν η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, τα ξημερώματα, προσπάθησε να περάσει στα δικαστήρια με σακούλες σούπερ μάρκετ στα χέρια και ο αστυνομικός της το απαγόρευσε, η αντίδρασή της ήταν να τον απειλήσει πως θα φωνάξει τους… «δικούς μας»

  Στις 03:30 τα ξημερώματα, η Ουρανία Μιχαλολιάκου μαζί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να μπουν στα δικαστήρια με δυο σακούλες σούπερ μάρκετ.

  «Σας παρακαλώ να παραδώσετε τα πράγματα στους κρατούμενους μόλις μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ. Εδώ δεν λειτουργεί αυτή την ώρα το μηχάνημα ελέγχου» τους εξήγησαν οι αστυνομικοί, γράφει το enstoloi.gr.

  «Δώσε μου τα στοιχεία σου και θα δεις…» του απάντησε ο βουλευτής θυμωμένος ενώ η Ουρανία Μιχαλολιάκου το πήγε πιο πέρα: «Αν μαζέψω εδώ 1000 δικούς μας και ρίξουν τα κάγκελα, θα καταλάβεις σε ποιον λες όχι».

  «Δικαίωμα σας να το κάνετε και υποχρέωση μου να εφαρμόσω τον νόμο» της απάντησε ψύχραιμα ο αστυνομικός.

 47. Ο/Η Ουρανία Μπουζοπρεζάκου λέει:

  «Βούλιαξε» από την λαοθάλασσα και η Ευελπίδων μετά την ΓΑΔΑ: 100 Χρυσαυγίτες και ένας παπάς διαμαρτύρονται

  Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου νωρίτερα οδήγηθηκε η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, έχει μεταφερθεί αυτή την ώρα η συγκέντρωση συμπαράστασης των οπαδών του κόμματος.

  Εκτός από τους περίπου 100 οπαδούς του κόμματος, στο σημείο βρίσκονται οι βουλευτές Γερμενής, Γρέγος, Μπαρμπαρούσης, Ζησιμόπουλος και Κουκούτσης αλλά και ένας… ιερέας! Η απογοήτευση και η απόγνωση είναι πάντως ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Ορισμένοι δε…κλαίνε!

  http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=30326:qboyliakseq-apo-tin-laothalassa-kai-i-eyelpidon-meta-tin-gada-100-xrysaygites-kai-enas-papas-diamartyrontai&catid=3:society&Itemid=41

 48. Ο/Η η Oυρανία πήρε ηρεμιστικά λέει:

  Και η Ουρανία Μιχαλολιάκου ηρέμησε: «Μην μας παρουσιάζετε σαν τέρατα, σαν να έχουμε έξι χέρια και έξι πόδια»

  Πηγή: Και η Ουρανία Μιχαλολιάκου ηρέμησε: «Μην μας παρουσιάζετε σαν τέρατα, σαν να έχουμε έξι χέρια και έξι πόδια» [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/125602#ixzz2hRPx3pN8

 49. Ο/Η Πλούταρχος Μπουζολιάκος, φοροληστής λέει:

  Ο γνωστός τραγουδιστής είναι ο Γιάννης Πλούταρχος, το «καλό παιδί» της πίστας που εσχάτως υμνούσε τη Χρυσή Αυγή, προφανώς γιατί πίστευε ότι ο Μιχαλολιάκος θα «ξεβρόμιζε» τον τόπο από τους… φοροφυγάδες.

  Ο Πλούταρχος λοιπόν φέρεται να μην έχει εκδώσει φορολογικά στοιχεία ύψους 1.985.000 ευρώ την περίοδο 2005-2011. Ο ίδιος επίσης ξέχασε να κόψει 14 αποδείξεις για συναυλίες που πραγματοποίησε την περίοδο 2002 – 2010. Αποδείξεις που αφορούσαν σε χρηματικό ποσό άνω των 800.000 ευρώ.
  http://www.antinews.gr/2013/10/14/230541/#more-230541

 50. Ο/Η Oυρανία Ζουμπολιάκου λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/45877/%ce%b7-%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%81%cf%8d%cf%87.html

  Η Ουρανία Μιχαλολιάκου αυτοανακηρύχθηκε αρχηγός της Χρυσής Αυγής

  Posted date: Οκτωβρίου 28, 2013 7:56 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-ειδήσεις | comment : 21

  Γλώττα λανθάνουσα ή η απειρία του νεου «ομιλητή»; Οπως και νάχει, άφωνους κόντεψε να αφήσει η Ουρανία Μιχαλολιάκου τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής που προσήλθαν στη συγκέντρωση – αντιπερισπασμό της οργάνωσης έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Σταθμό Λαρίσης το απόγευμα του Σαββάτου.

  Σύμφωνα με το Έθνος:

  Λίγο προτού ξεκινήσει να διαβάσει μήνυμα του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό Ν. Μιχαλολιάκου, η Ουρανία Μιχαλολιάκου είπε: «Θα ξεκινήσω λέγοντάς σας ότι είμαι πολύ συγκινημένη που πρέπει να διαβάσω αυτό το μήνυμα γιατί εκτός από αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είμαι και μία κόρη που στερείται παράνομα τον πατέρα της».

  Η εκ συντακτικής παραδρομής, σημειώνει το Έθνος, αυτοαναγόρευση της Ουρανίας Μιχαλολιάκου ήρθε λίγα λεπτά μετά από τα συνθήματα των οπαδών της Χρυσής Αυγής που υποδέχθηκαν τον, επίσης ομιλητή στη συγκέντρωση, Ηλία Κασιδιάρη φωνάζοντας «Νάτος – Νάτος ο Δήμαρχος».

  Πάντως η συγκέντρωση των χρυσαυγιτών ήταν κατώτερη των προσδοκιών παρά την πανελλαδική κινητοποίηση (…) προκάλεσε πάντως το ενδιαφέρον των Financial Times, οι ανταποκριτές των οποίων εκτίμησαν τον αριθμό των συγκεντρωθέντων περί τους 2.000 (δυο χιλιάδες).

 51. Ο/Η New Dream hotel λέει:

  http://www.inews.gr/8/o-dolofonimenos-giorgos-fountoulis-mesa-apo-to-profil-tou-sto-facebook-photos.htm

  Ο Δολοφονημένος Γιώργος Φουντούλης: Μέσα από το προφίλ του στο facebook (photos)

  16:10 2/11/2013 – Πηγή: Yupiii

  Ο Γιώργος Φουντούλης, ένα από τα θύματα της διπλής δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, δήλωνε ως επάγγελμα «Yποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών στο Deep Inside Club» στο προφίλ του στο facebook.

 52. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.lifo.gr/now/greece/36887
  Ποιός ήταν ο Γιώργος Φουντούλης .

  Μέσα από το προφίλ του στο facebook

  «Yποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών στο Deep Inside Club» δήλωνε ως επάγγελμα στο προφίλ του στο facebook ο ένας εκ των δολοφονηθέντων Γιώργος Φουντούλης.

  Απόφοιτος του 5ου Λυκείου Ν.Ηρακλείου και δεσμευμένος.

  Αυτή είναι μια επιλογή από τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει, εμφανείς σε όλους

  http://www.lifo.gr/now/greece/36887

 53. Ο/Η Ουρανία Αλβανολιάκου λέει:

  http://kourdistoportocali.com/post/30846/ouraniamihaloliakou

  ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

  Όταν η Ουρανία Μιχαλολιάκου άραζε για μπύρες με πανκιά και μεταλάδες και έκραζε τους μπάτσους

  Δηλαδή άραζε για μπύρες στην πλατεία Αμαρουσίου μέχρι το πρωί με μεταλάδες και πάνκηδες… και σε κουβέντες που γίνονταν για πορείες έκραζε συνέχεια τους μπάτσους! Και δεν ήταν μόνο στα λόγια αυτό: για την ακρίβεια, σχεδόν όλοι οι εφηβικοί της έρωτες και συναναστροφές ήταν με άτομα τα οποία το “Κίνημα” τα έχει στην πρώτη λίστα κοινωνικών ομάδων-εχθρών του.

  – Αριστερούς εννοείς;
  – Και όχι μόνο.

  – Ξένους;
  – Ναι, Αλβανούς σίγουρα. Θα γίνει εντελώς Espresso η φάση αν επεκταθώ τώρα, γάμα το.

  – Κι όμως, η ίδια κοπέλα έχει κατηγορηθεί για επιθέσεις και είναι αξιωματούχος της Χ.Α.. Πως το εξηγείς; Έλεγε ψέματα στον πατέρα της, ή στους φίλους της;
  – Όταν άκουσα τη φωνή της στο σποτάκι της Χρυσής Αυγής για τις ευρωεκλογές η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι, πάει, την έχωσε τελικά ο πατέρας της. Αργότερα όμως με τα όσα μάθαινα είτε από τον Τύπο είτε παρακολουθώντας τη σελίδα της Χρυσής Αυγής κατάλαβα ότι τελικά είχε το μικρόβιο του φασισμού από μικρή – απλά σ’ εμάς δεν τη συνέφερε να το βγάλει προς τα έξω.

  – Πως είναι να βλέπεις κάποιον που γνωρίζεις προσωπικά να ξεφτιλίζεται στο ίντερνετ; Μοιράστηκες κάποια από τις φωτογραφίες της που κυκλοφορούσαν;
  – Έχω πάρα πολλές φωτογραφίες με την Ουρανία και πίστεψέ με είναι πολύ χειρότερες απ’ ό,τι κυκλοφορεί στο ίντερνετ. Είναι στην περίοδο της εφηβείας που όλοι μας είμαστε χάλια. Θεωρώ όμως τουλάχιστον μαλακία να στηρίζεσαι στην εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου. Από την άλλη όμως, όταν αυτό το άτομο πιστεύει σε μία ιδεολογία βασισμένη στην καθαρότητα του γένους, στην άρτια σωματική κατάσταση και στη συνέχιση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, είναι λογικό να πέφτει τόση κοροϊδία για την εμφάνιση της.

 54. Ο/Η Κάσυ Διάρη, σχιζοφρενίς λέει:

  Ουρανία Μιχαλολιάκου: Η «ψυχοπαθής δολοφόνος» που ονειρευόταν Λατίνο γαμπρό και δήλωνε Κριός με πάθος

  15.12.2013 12:29

  Αίσθηση προκαλούν διάφορες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την κόρη του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου και τις διαδικτυακές τις περιπέτειες.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου διατηρούσε λογαριασμό στο Twitter με… περίεργα ψευδώνυμα για να μπορεί να αναλύει τις σκέψεις της ανενόχλητη.

  Το όνομα που χρησιμοποιούσε ήταν το «επιβλητικό» Psychourania psycho killer (τουτέστιν ψυχοπαθής δολοφόνος).

  Το εν λόγω ψευδώνυμο αποκαλύφθηκε από τα ηλεκτρονικά ρχεία που ανέκτησαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής από τους υπολογιστές βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος.

  Μπορεί ο λογαριασμός της Ουρανίας να έχει διαγραφεί, όμως τα ηλεκτρονικά ίχνη έχουν μείνει στο Διαδίκτυο και αποκαλύπτουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες της.

  Ως βιογραφικό, η Ουρανία Μιχαλολιάκου έχει επιλέξει ένα κείμενο από την εξαιρετική ταινία του Εβραίου σεναριογράφου, Τσάρλι Κάουφμαν «Η Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού Μυαλού»: «Πάρα πολλοί άνδρες θεωρούν ότι είμαι ένα concept ή ότι τους συμπληρώνω ή ότι θα τους κάνω να αισθανθούν ζωντανοί. Αλλά εγώ είμαι απλά ένα γ@μημ..ο κορίτσι που ψάχνει την ηρεμία του μυαλού της».

  Το δημοσίευμα της εφημερίδας, πάντως, αναφέρει και άλλες πιο πιπεράτες λεπτομέρειες όπως το ότι η Ουρανία πριν από μερικά χρόνια επιθυμούσε έναν… Λατίνο για γαμπρό, προφανώς πριν την κερδίσει ο Αρετέμις Ματθαιόπουλος.

  Το δημοσίευμα της εφημερίδας παραθέτει κι άλλα, παλιά tweets της Ουρανίας από τις νυχτερινές τις ανησυχίες όπου έγραφε «Τέτοιες ώρες μόνο οι κ@β..άρηδες τα δίνουν όλα στο Twitter. Καλύτερα κ@β..άρηδες από μίζερες αμπελοφιλοσοφίες.
  .

  Πηγή: Ουρανία Μιχαλολιάκου: Η «ψυχοπαθής δολοφόνος» που ονειρευόταν Λατίνο γαμπρό και δήλωνε Κριός με πάθος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/135014#ixzz2nXpuI8zp

 55. Ο/Η Kάσυ Διάρη, άνεργη λέει:

  Σε αργία ο υπάλληλος της Βουλής και πρώην βουλευτής ΧΑ Σιώης

  14/02/2014

  Σε αργία μπήκε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νικήτας Σιώης.

  Ο Σιώης εξελέγη βουλευτής Σερρών με τη ΧΑ στις εκλογές του 2012, αλλά πήρε διαταγή από το Φύρερ να παραιτηθεί για να πάρει την έδρα ο επιλαχών Αρτέμης Ματθαιόπουλος, φίλος της κόρης του. Αν και ήταν άνεργος, δηλώθηκε πως παραιτήθηκε λόγω φόρτου εργασίας!

  Στη συνέχεια αν και χωρίς μορφωτικά προσόντα προσελήφθη ως υπάλληλος στη Βουλή, αλλά τελικά τέθηκε αργία, αφότου ανακαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως σε βάρος του εκκρεμούν ποινικές υποθέσεις.

 56. Ο/Η Oυρανία Μπουζολιάκου λέει:

  Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η κράτηση του Ν. Μιχαλολιάκου

  24 Απριλίου

  Η κράτηση του Ν. Μιχαλολιάκου παρατείνεται κατά ένα εξάμηνο μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό με την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Με βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο διέταξε να συνεχιστεί για ακόμη ένα εξάμηνο η προσωρινή κράτηση του Ν. Μιχαλολιάκου με το σκεπτικό ότι λόγοι για τους οποίους είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Οκτώβριο (με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και Εισαγγελέα) δεν έχουν εκλείψει. Κατά πληροφορίες το Συμβούλιο έλαβε υπόψη του τα στοιχεία της υπόθεσης και το βαρύ κατηγορητήριο που βαρύνει τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στον οποίο του αποδίδεται πλήρης γνώση και συντονισμός των έκνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης. Πριν από λίγες ημέρες με αντίστοιχα βουλεύματα, παρατάθηκε η κράτηση και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά, ενώ συνολικά για την εγκληματική δράση της ΧΑ κρατούνται στις φυλακές έξι βουλευτές.

 57. Ο/Η Oυρανoία Μπουζολυάκου, γράματα απω τει φοιλακει λέει:

  Τι έγραψε η “ξανθιά του Αγίου Παντελεήμονα”, Θέμις Σκορδέλη μέσα από την φυλακή!

  Δημοσιεύθηκε: 24/04/2014 18:00 MakelarisaComments

  “Έλληνα, σκέψου εσύ τον εαυτό σου, γιατί τους… δύστυχους λαθρομετανάστες και μετανάστες, τους σκέφτονται ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ”!

  Συναγωνιστές μου, Συμπατριώτες μου

  70 μέρες μέσα στην φυλακή της παράνοιας, όπου κάποιοι φύλακες δηλώνουν άθεοι και απάτριδες, όπου την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας μας, σέρβιραν μπριζόλα. Στη φυλακή όπου δεν με αφήνουν να πάω στην εκκλησία να παρακολουθήσω την λειτουργία με το πρόσχημα ότι υπάρχει εντολή από το Υπ. Δικαιοσύνης για αυξημένα μέτρα προστασίας στους υπόδικους της Χρυσής Αυγής. Όμως η εκκλησία είναι γεμάτη ηλικιωμένες κρατούμενες γυναίκες. Φοβούνται και μόνο την παρουσία μας. Φαντασθείτε τι θα γινόταν στην διαδρομή από τον Κορυδαλλό μέχρι την Βουλή, όταν θα μετέφεραν τους έγκλειστους Συναγωνιστές για να απολογηθούν.

  ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΘΕΑ των τόσο άδικα φυλακισμένων, όταν οργιάζουν οι κλέφτες, οι λαδιάρηδες, οι καταχραστές, οι προδότες. Σας χαιρετίζω λοιπόν όσους εσάς, εκτός από τους προδότες. Για τον Αλεξόπουλο δεν θα χαραμίσω ούτε μια λέξη. Για τον Μπούκουρα έχω να πω ότι ξεπούλησε την ιδεολογία του (αν ποτέ την είχε), τον αγώνα της παράταξης που του έκανε την τιμή να τον συμπεριλάβει ως υποψήφιο. Ναι, Στάθη, πήρες πολλές ψήφους, ΑΛΛΑ τις πήρες γιατί κατέβηκες με την ΧΑ. Αν κατέβαινες με άλλο κόμμα, θα τις έπαιρνες; Ξεπούλησε την πατρίδα του, καταδίκασε την οικογένειά του και τέλος, ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. Λυπάμαι και εύχομαι στην οικογένειά του καλύ δύναμη για να αντέξει την ντροπή και την κατακραυγή που την καταδίκασε να επωμίζεται ο ίδιος ο Στάθης.

  Γείτονές μου, συμπατριώτες μου

  24/11/2008 ήταν η πρώτη διαμαρτυρία μας και από τότε έχουν περάσει 6 χρόνια, προσωπικών θυσιών, προσωπικών αγώνων του καθενός από εμάς στο 6ο διαμέρισμα. Αγώνας υπό την τρομοκρατία και την συκοφαντία από το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ και του στρατού τους, τους αναρχικούς και τους αντεξουσιαστές. Εδώ, σε όλο το 6ο διαμέρισμα (Κυψέλη, Πλ. Αμερικής, Αγ. Παντελεήμονας, Πλ. Αττικής, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Βάθης, Μουσείο, Ομόνοια, αλλά και στην Πλ. Κολιάτσου και στον Κολωνό) 6 ολόκληρα χρόνια ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ σε όλο το σύστημα, φωνάξαμε, παλέψαμε σε όλα τα Διαμερισματικά και Δημοτικά Συμβούλια, καταγγείλαμε, αγωνιστήκαμε σαν κάτοικοι ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ στο πλευρό μας την Χρυσή Αυγή. Σας καλώ να ξαναφέρετε στο μυαλό σας τις συγκεντρώσεις μας, με τους χιλιάδες Αφγανούς, αναρχικούς, αντεξουσιαστές, απέναντι στους παππούδες μας, στις γιαγιάδες μας, σε εμάς τους ίδιους.

 58. 17 Ιουνίου

  07:53

  2014

  Ενώπιον των ανακριτριών θα βρεθεί εκ νέου σήμερα η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

  Η σύζυγος του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, είχε ζητήσει και πήρε νέα προθεσμία την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη κώλυμα του δικηγόρου της.

 59. Ο/Η Άννα Φρανκ λέει:

  http://www.capital.gr/news.asp?id=2053054
  Προφυλακίστηκε ο βουλευτής της ΧΑ Αρτέμης Ματθαιόπουλος

  Του Παναγιώτη Σταθη

  Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της ΧΑ Αρτέμης Ματθαιόπουλος μετά την απολογία του στις ανακρίτριες που διερευνούν την υπόθεση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκεπτικό της υπόθεσης αναφέρεται πως εκτός από βουλευτής είναι και μέλος του πολιτικού συμβουλίου, ανήκει στο στενό ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης και με καθε τρόπο προέτρεπε και συντόνιζε την εγκληματική της δράση. Οι δικαστές θεωρούν πως αν έμενε ελεύθερος θα επιχειρούσε να συνεχίσει τη δράση της οργάνωσης.

  Ο κατηγορούμενος κατέθεσε δισέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο χαρακτηρίζει πολιτική τη δίωξη του, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

 60. Ο/Η Στη μπουζού λέει:

  Σε μήνυση κατά της Ελένης Ζαρούλια και βουλευτών της Χ.Α προσανατολίζεται ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
  http://www.koutipandoras.gr/article/116920/se-minysi-kata-tis-elenis-zaroylia-kai-voyleyton-tis-ha-prosanatolizetai-o

 61. Ο/Η Κάσυ Διάρη τι τάθελες μωρή τα sms; λέει:

  13/7/2014-ΤΟ ΒΗΜΑ
  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=615040
  Παπαδάκου Γιάννα

  Ενα sms έκαψε τον Κασιδιάρη

  Οι εικόνες από το πογκρόμ του Μαΐου του 2011 και οι ανταλλαγές μηνυμάτων

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45

  έρχονται στο φως νέα ανατριχιαστικά στοιχεία από τη δράση των «αθώων» και «ανίδεων» βουλευτών

 62. Ο/Η Oυρανία η αδειώριστυ εποιστύμον λέει:

  Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί στη ΧΑ: Άλλα δύο ξαδέλφια του «βόλεψε» ο Μιχαλολιάκος

  01/09/2014

  Τα ρουσφέτια του αρχηγού της Χρυσής Αυγής φτάνουν πλέον τα επτά ενώ στο… παιχνίδι των διορισμών έχουν μπει και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν διορίσει τις συζύγους τους στη Βουλή
  Μπορεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος να κατακεραυνώνει την οικογενειοκρατία, αλλά όχι όταν πρόκειται να «βολέψει» τους δικούς του.

  Όπως αναφέρει το «Έθνος» ακόμη δύο συγγενείς του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου έχουν αποσπαστεί στη Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Μιχαήλ Μιχαλόλια και τον δημοτικό υπάλληλο Αθανάσιο Μιχαλόλια, που είναι και οι δύο πρώτα ξαδέρφια του αρχηγού. Με την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή, άφησαν τις θέσεις τους στο 89ο Δημοτικό Σχολείο στον Νέο Κόσμο ο πρώτος και στη Διεύθυνση Πρασίνου και Κηποτεχνίας του Δήμου Αθηναίων ο δεύτερος και έπιασαν δουλειά στον κομματικό μηχανισμό του ξαδέλφου τους.

  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, με τους διορισμούς αυτούς, τα ρουσφέτια του αρχηγού της Χρυσής Αυγής φτάνουν πλέον τα επτά ενώ στο… παιχνίδι των διορισμών έχουν μπει και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν διορίσει τις συζύγους τους στη Βουλή.

  Ο Γερμενής διόρισε τη σύζυγό του Ευγενία ως επιστημονική συνεργάτιδα του Γιάννη Λαγού ενώ η σύζυγος του Χρήστου Παππά διορίστηκε στο γραφείο της Ελένης Ζαρούλια. Ο Κασιδιάρης έχει στο γραφείο του τον ανιψιό του Ν. Μιχαλολιάκου ενώ ο άλλος ανιψιός του έχει «βολευτεί» στο γραφείο του Νίκου Μίχου.

 63. Ο/Η Oυρανοία Μπουζολοιάκου, δανύζομαι και βαράο λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_677.html

  «Βγήκαν τα μαχαίρια» στην Χ.Α – Με αυτοκίνητο της βουλής ο βουλευτής Γ. Λαγός επικεφαλής τάγματος εφόδου στην Ηλιούπολη (Βίντεο)

  Σήμερα η εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει ότι επικεφαλής της επίθεση των Χρυσαυγιτών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013 ήταν ο βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος Γιάννης Λαγός ο οποίος εμπλέκεται επίσης σε πολλές αιματηρές επιθέσεις.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα ο χρυσαυγίτης βουλευτής χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο που του είχε χορηγηθεί από την βουλή για να συντονίσει την επίθεση, κάτι που αναγνωρίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

  Συγκεκριμένα η αστυνομία κατέγραψε τους αριθμούς όσων δίτροχων πρόφτασε, καθώς και την πινακίδα ενός αυτοκινήτου. των ατόμων που πραγματοποίησαν την επίθεση στο Κοινωνικό στέκι της Ηλιούπολης.

  Με τον σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μέχρι τις 31.7.2013, αποδείχτηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία leasing. Και όταν ρωτήθηκε εγγράφως, η εταιρεία αποκάλυψε ότι το αυτοκίνητο αυτό είναι μισθωμένο στη Βουλή των Ελλήνων.

 64. Ο/Η Κάσυ Διάρη, βαράο λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_111.html

  Συνελήφθη για ξυλοδαρμό υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη ΧΑ

  Από ΒΑΘΥ , Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 | 3:31 μ.μ.

  Πηγή: Ειρήνη Προμπονά – «105,5 στο Κόκκινο»

  Η δολοφονική δράση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α με τα επιφανή στελέχη της να πρωταγωνιστούν σ’ αυτές συνεχίζονται, ενώ πλήθος αποκαλύψεων για την παλαιότερη δράση της βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στην καταγγελία που ακολουθεί πρωταγωνιστής ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της ΧΑ στον Δυτικό Τομέα Αττικής, Κ.Α.

  Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον 105,5 στο Κόκκινο, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου το βράδυ, ομάδα 20 μελών της Χρυσής Αυγής έστησαν ενέδρα και ξυλοκόπησαν στη Μάνδρα Αττικής τον Δ.Τ, αρμενικής καταγωγής, ελληνικής υπηκοότητας. Στην επίθεση, επικεφαλής φέρεται να είναι ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής στην Δυτική Αττική, Κ.Α ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στο τμήμα ασφαλείας Μάνδρας Αττικής.

  Ο 105,5 στο Κόκκινο επικοινώνησε το θύμα της επίθεσης που μας επιβεβαίωσε το περιστατικό του ξυλοδαρμού λέγοντας πως «ο μόνος λόγος που υπάρχει είναι πως είμαι αρμένιος στην καταγωγή» τόνισε χαρακτηριστικά.

  Στην επικοινωνία που είχαμε με το αρμόδιο τμήμα Ασφαλείας επιβεβαιώνεται το γεγονός της επίθεσης και του ξυλοδαρμού, η ταυτότητα του θύματος, καθώς ο αριθμός των ατόμων που την πραγματοποίησαν μαζί και η συμμετοχή του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου. Ωστόσο στο τμήμα Ασφαλείας επικαλούμενοι το απόρρητο της δικογραφίας, που στοιχειοθετείται, δεν θέλησαν να μας δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

 65. Ο/Η Left λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_554.html

  Μετά από 12 (!!!) αναβολές ξεκίνησε σήμερα στο μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δυο χρυσαυγιτών (Αθανάσιος Στρατός και Βασίλης Σιατούνης) που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή για την επίθεση Τάγματος Εφόδου της Χ.Α στο στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα. στις 30 Ιούνη του 2008 και στην οποία μαχαίρωσαν δυο άτομα.

  (Η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι έχει σχέση με την επίθεση, ενώ και οι δύο κατηγορούμενοι, απολογούμενοι για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση στις εφέτες ανακρίτριες αρνήθηκαν την ιδιότητα του μέλους της Χ.Α. Μόνο που, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές, όχι μόνο είναι μέλη της οργάνωσης, αλλά ο Σιατούνης είναι μέλος και της Κεντρικής Επιτροπής της!
  Πώς είναι δυνατόν να κρύβει ένα «νόμιμο πολιτικό κόμμα» τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του; διαβάσετε εδώ).

  Στην δίκη σήμερα καταθέτοντας η αυτόπτης μάρτυρας Κ. Γερούκη ήταν κατηγορηματική. Αναγνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο χρυσαυγίτη επίδοξο δολοφόνο: «Αυτός είναι απόλυτα. Αν έρχεται κάποιος με μαχαίρι κατά πάνω σου δεν μπορείς να τον ξεχάσεις. Ακόμη και σήμερα τον θυμάμαι», είπε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας την κατάσταση και περιγράφοντας την άνανδρη επίθεση των ναζιστών συμπλήρωσε: Κάποιος κράταγε χρονόμετρο. Μπήκανε μέσα χαιρέτησαν φασιστικά και μετά είπαν: με τους χαιρετισμούς της Χρυσής Αυγής: «μαλάκες θα πεθάνετε». Τα έσπασαν όλα. Τραυμάτισαν με μαχαίρι τον Μηλιαράκη. Το αίμα έτρεχε σαν πίδακας. Ηταν τουλάχιστον 15 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα φορούσαν κράνη. .

  Η δεύτερη αυτόπτης μάρτυρας Βασιλική Μάργαρη περιέγραψε χαρακτηριστικά την σκηνή κατά την οποία διαδραματίστηκε η εγκληματική ενέργεια των χρυσαυγιτών:
  Στο χώρο ήταν τέσσερα άτομα. Οπως κάθε Δευτέρα είχαμε μάθημα Ισπανικών. Η Αντίπνοια είναι ένα πολιτικό στέκι, αναρχικό, με διάφορες δραστηριότητες. Ανοιχτή ήταν μόνο η κεντρική πόρτα. Μπαίνει ένας με μαύρα ρούχα και κράνος, κατεβαίνει σκάλες σηκώνει το χέρι ναζιστικά και δίνει το παράγγελμα: «Με τους χαιρετισμούς της ΧΑ μαλάκες θα πεθάνετε».

  «Με το που δίνει το παράγγελμα ο φασίστας κατεβαίνουν ακόμη 10 όλοι με κράνη. Φαινόταν ότι ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο. Ημασταν σε συγκεκριμένη θέση και εγκλωβιστήκαμε. Εσπαγαν, έβριζαν και φώναζαν. Προσπαθώ να προφυλαχτώ και βλέπω το Γ. Μηλιαράκη (θύμα που μαχαιρώθηκε). Οι 2-3 που κατευθύνονται απειλητικά προς αυτόν, ο ένας τον ψεκάζει με σπρέι, και παράλληλα, ο κατηγορούμενος Βασίλης Σιατούνης τον μαχαιρώνει με ένα μαχαίρι, 3 χτυπήματα, ο Μηλιαράκης ήταν σε εμβρυακή θέση. Ο Στράτος με είδε και τον είδα. Ηρθαμε πάρα πολύ κοντά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το βλέμμα. Δεν θυμάμαι αν είχε βγάλει το κράνος ή αν ήταν ανοιχτό. Ξαφνικά ακούω: τέλος χρόνου».

  «Ο Γ. Μηλιαράκης ήταν πλημμυρισμένος στο αίμα. Προσπαθούσαμε να βρούμε τις πληγές. Νοσηλεύτηκε 20 ημέρες. Κάποια στιγμή γύρισαν τα μάτια του. Έπαθε αιμορραγικό σοκ. Χρειάστηκε 7 φιάλες αίμα. Η επίθεση ήταν πολιτική, δεν ήταν προσωπική».

  Σιατούλης και Στράτος κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ δίκη τους θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

 66. Ο/Η Ουρανία Μπουζοπρεζολιάκου λέει:

  http://jailgoldendawn.com/2014/09/20/%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%87%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%89%cf%82-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84-2/

  Τα “στελέχη” της συμμορίας ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου (2): Καστανιώτης Κωνσταντίνος

  jailgoldendawn / 6 hours ago

  Παραθέτουμε κείμενο από το Left.gr για την καταδικη του χρυσαυγίτη “γιατρού” Κωνσταντίνου Καστανιώτη, για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων σε τοξικομανή. Ο Καστανιώτης είχε καταδικαστεί και για ρατσιστική επιγραφή (“Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι”) έξω από το ιατρείο του στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, αλλά και για παράβαση του νόμου περί όπλων (στο σπίτι του βρέθηκαν τρία μεταλλικά ξιφίδια, δύο εκ των οποίων έφεραν ναζιστικά σύμβολα και 12 μαχαίρια, μία σημαία με ναζιστικά σύμβολα, δύο επιρράματα ενδυμάτων με ναζιστικά σύμβολα, έντυπο υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσή Αυγή, τη δικτατορία και τον Αδόλφο Χίτλερ, δύο φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ) και περί εξαρτησιογόνων ουσιών (64 φαρμακευτικά δισκία, τα οποία στερούνταν της απαραίτητης ιατρικής συνταγής).

  Αυτό που διέλαθε της προσοχής όλων των ΜΜΕ είναι ότι ο Καστανιώτης δεν είναι ένας απλός ρατσιστής ή φασίστας γιατρός, αλλά υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2009, υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ναζιστικής οργάνωσης.

  (Κείμενο: Left.gr, 17/09/2014)

  Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρέθηκε εκ νέου ο νευρολόγος του ΕΟΠΥΥ, που τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθη για ρατσιστική συμπεριφορά, επειδή είχε αναρτήσει στο ιατρείο του, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, επιγραφή που ανέφερε στη γερμανική γλώσσα ότι “οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι”, ενώ στην κατοχή του είχαν βρεθεί και ναζιστικά σύμβολα.

  Η νέα δικαστική περιπέτειά του δεν αφορούσε συμπεριφορά ανάλογη με εκείνη προ μηνών, αλλά το αδίκημα της κατάχρησης ιδιότητας γιατρού σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, ο 57χρονος νευρολόγος κατηγορείτο ότι ως γιατρός του άλλοτε ΙΚΑ συνταγογραφούσε… με τη σέσουλα ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανή. Για τον σκοπό αυτό, ο τελευταίος χρησιμοποιούσε το βιβλιάριο ασθενείας της άρρωστης ηλικιωμένης μητέρας του.

  Το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, που εξέτασε την υπόθεση, έκρινε ένοχο τον γιατρό, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 5 ετών. Το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, με την προϋπόθεση της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 5000 ευρώ.

  Ένοχος για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα κρίθηκε κι ο τοξικομανής, στον οποίο επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης ενός έτους, ενώ το δικαστήριο στην ετυμηγορία του έλαβε υπ΄ όψιν την τοξικομανία του.

  Καταπέλτης σε βάρος του γιατρού, ήταν ο εισαγγελέας της έδρας. “Ο κατηγορούμενος είναι επικίνδυνος για την κοινωνία” ανέφερε κατά την πρότασή του ο αντιεισαγγελέας Εφετών Βασ. Φλωρίδης.

  Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από 8 χρόνια, όταν ύστερα από τυχαίο αστυνομικό έλεγχο, συνελήφθη ο τοξικομανής, που αργότερα, εξεταζόμενος από τις δικαστικές αρχές, ανέφερε ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά χάπια -όπως βουλμπεγκάλ, υπνοσεντόν κ.ά.- από τον κατηγορούμενο νευρολόγο. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι ο γιατρός “ήταν γνωστός στην πιάτσα” κι ότι “με ένα 50ευρω σου γράφει ό,τι θέλεις”.

  Πάντως, ο κατηγορούμενος γιατρός, απολογούμενος, αρνήθηκε την κατηγορία, δηλώνοντας ότι συνταγογραφούσε για την άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία γνώριζε από το παρελθόν. Δεν μπόρεσε, όμως, να δικαιολογήσει το είδος και τη συχνότητα των συνταγογραφούμενων χαπιών, που δεν είχαν σχέση με την πάθησή της ασθενούς.

  Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της ρατσιστικής συμπεριφοράς, που εκκρεμεί στο Εφετείο, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε φυλάκιση 16 μηνών.

 67. Ο/Η Ουρανία Μπουζοπρεζολιάκου λέει:

  http://jailgoldendawn.com/

  Τα “στελέχη” της συμμορίας ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου (1): Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος

  (Κείμενο: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Ελεύθερος Τύπος, 16/09/2014) Για «ενέδρα» θανάτου με θύμα 33χρονο Ελληνοαρμένιο συνελήφθη γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής που φέρεται να οργάνωσε τάγμα εφόδου που επιτέθηκε συντονισμένα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια Αττικής, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, ο…

  6 hours ago in MME, Τάγματα εφόδου.

  Δίκη Σιατούνη-Στράτου για την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια, ημέρα 1η

  Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη των χρυσαυγιτών Βασίλειου Σιατούνη και Αθανάσιου Στράτου για την δολοφονική επίθεση στο στέκι Αντίπνοια στις 30/06/2008. Οι Σιατούνης και Στράτος κατηγορούνται για οπλοφορία, οπλοχρησία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από κοινού και κατά συρροή, σε βάρος δύο μελών του αναρχικού στεκιού που βρίσκονταν εκεί, όταν…

  1 day ago in Τάγματα εφόδου.

  Ανοιχτή γραμμή Μαξίμου και Χρυσής Αυγής

  (Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 18/09/2014) Ο άνθρωπος που έλυνε και έδενε στο μέγαρο Μαξίμου μέχρι την αποκάλυψη του βίντεο με τον Κασιδιάρη, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρώτος τη τάξει σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο πολύς Τάκης Μπαλτάκος δεν περιοριζόταν στις κοινωνικές επαφές και τα κουτσομπολιά με τους χρυσαυγίτες που φιλοξενούνταν σε γραφείο απέναντι από…

  1 day ago in MME, Δίκη Χρυσής Αυγής, Δικογραφία, Κασιδιάρης.

 68. Ο/Η Κάσυ Διάρη, αγαπό τει μαMά λέει:

  http://jailgoldendawn.com/2014/09/16/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%83%ce%b5-1-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%bf-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b1/

  Καταδικάστηκε σε 1 χρονο φυλακή ο χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής και μέλος της ΚΕ Αλέξανδρος Πλωμαρίτης

  Το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σήμερα σε έναν χρόνο φυλάκιση τον Αλέξανδρο Πλωμαρίτη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο βουλευτή, για παράβαση του άρθρου 1 παρ.1 του νόμου 927/1979 (“αντιρατσιστικός νόμος”). Ο Πλωμαρίτης είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Μάη-Ιούνη 2012, μπροστά στην κάμερα του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση,…

  http://www.efsyn.gr/?p=118424
  Ετσι στήθηκε το ρεπορτάζ με τις γριούλες

  Η μητέρα του χρυσαυγίτη τοπάρχη Αλ. Πλωμαρίτη πρωταγωνιστούσε στο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» για τους αδύναμους που ζητούν προστασία από τη Χ.Α.

 69. Ο/Η Ουρανία Μπουζολιάκου λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_666.html

  Να υπενθυμίσουμε ότι όταν βρέθηκαν στην φυλακή Μιχαλολιάκος και Παπάς σαν φοβισμένα ανθρωπάκια απαρνήθηκαν τα ιδεολογικά τους πιστεύω. Τα ντοκουμέντα όμως που υπάρχουν είναι αδιάψευστα. Όπως αποκαλύπτει το Κυριακάτικο Βήμα ο φυρερίσκος της Χρυσής Αυγής σε ομιλία που έκανε σε ομοϊδεάτες του παρουσιάζει το ιδεολογικό υπόστρωμα του φασιστικού μορφώματος του: «Εμείς δεν είμαστε Λεπέν, εμείς είμαστε σπορά των ηττημένων του 1945, οι εθνοσοσιαλιστές, οι φασίστες… Είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια για να απελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο που έχει καθίσει στον σβέρκο ολόκληρου του κόσμου … »

  Στο βίντεο παρακολουθούμε τις ανατριχιαστικές συνομιλίες μεταξύ στελεχών της Χ.Α καθώς και το φιάσκο της συγκέντρωσης που έκανε σήμερα στον Μελιγαλά το ναζιστικό μόρφωμα με το σύνθημα «Τιμή στους Χίτες και ταγματασφαλίτες» να κυριαρχεί.

 70. Ο/Η Ουρανία Μπουζολιάκου λέει:

  http://jailgoldendawn.com/2014/09/21/%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%af%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b4%cf%8e%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%af%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7/

  Ξανασμίγει στο εδώλιο η χρυσαυγίτικη παλιοπαρέα της Λάρισας

  jailgoldendawn / 24 hours ago

  Τη Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη, δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λάρισας οι πέντε φασίστες που είχαν συλληφθει σε επεισόδια στις 18 Απρίλη του 2010. Η Χρυσή Αυγή είχε εκείνη τη μέρα επιχειρήσει να κάνει ναζιστική παρέλαση στο κέντρο της πόλης, σχέδιο όμως που αποτράπηκε από αντιφασιστική συγκέντρωση. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, καθοδηγούμενα από στελέχη της, χρησιμοποίησαν σκυλιά πιτ-μπουλ εναντίον αντρών της ΕΛ.ΑΣ., μιας και δεν είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν το αρχικό τους σχέδιο που ήταν να τα ξαμολήσουν εναντίον των αντιφασιστών. Οι κατηγορίες κατά των πέντε είναι για στάση, διακεκριμένη στάση, οπλοφορία, κλπ. Ποιοί είναι όμως οι κατηγορούμενοι;

  Τα ονόματα των κατηγορούμενων είναι ενδεικτικά της κρίσης που διέρχεται η ναζιστική συμμορία, που στην περίπτωση της Λάρισας έχει εκφραστεί με απόλυτη οργανωτική διάλυση: Παναγιώταρος Ηλίας, Χάμος Αστέριος, Ρήγας Νικόλαος, Κολτσίδας Δημήτριος, Σαρρής Γεώργιος.

  Ο Χάμος είναι πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής και νυν πρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Λάρισας που ξυλοκοπήθηκε πέρυσι στις 15/09/2013 στον Μελιγαλά από τον Γερμενή και τον Λαγό. Σήμερα η Καθημερινή φέρνει στη δημοσιότητα ηχητικό στο οποίο οι Χρυσαυγίτες θριαμβολογούν για το τσάκισμα του “προδότη”. Η τηλεφωνική περιγραφή του ξυλοδαρμού – Γερμενής και Λαγός δέρνουν, Παππάς σιωπά και Κασιδιάρης γελάει – ταιριάζει ΑΠΟΛΥΤΑ με τη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λάρισας. Στην ουσία, πρόκειται για πανηγυρική επιβεβαίωση των καταγγελλομένων και περαιτέρω απόδειξη για το ότι όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής γνώριζαν την τέλεση εγκληματικών πράξεων.

  Ο Κολτσίδας είναι κι αυτός πλέον πρώην Χρυσαυγίτης. Από τα παλιά και σκληρα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, διέπρεψε σε τραμπουκισμούς, εμπρησμούς και άλλες συναφείς δράσεις. Δεν κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής, αφού ο Αλεξόπουλος του πήρε την έδρα για λίγες ψήφους, γεγονός που είχε προκαλέσει όχι λίγες γκρίνιες στην τοπική οργάνωση. Ο Κολτσίδας πανηγύρισε την ανεξαρτητοποίηση Αλεξόπουλου ως μια προσωπική και πολιτική δικαίωση απέναντι στην Κεντρική Διοίκηση της Χρυσής Αυγής και αναβαπτίστηκε σε νούμερο ένα της τοπικής της Λαρισας. “Απογοητεύτηκε” όμως γρήγορα από την στροφή της οργάνωσης στη “μετριοπάθεια”, ιδίως μετά την έναρξη της ποινικής δίωξης και την αποπειρα του Μιχαλολιάκου να παρουσιάσει ένα συνετό “ακροδεξιό” προφίλ, με επιλογές όπως του Συναδινού και του Επιτήδειου για τις θέσεις των ευρωβουλευτών. Το καλοκαίρι διαγράφτηκε από τη Χρυσή Αυγή. Τα βίντεο του Κολτσίδα να μιλάει με τον Επιτήδειο, αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ, είναι χαρακτηριστικά.

 71. Ο/Η Ουρανία Μπουζολιάκου, άτωκα δάνοια λέει:

  http://jailgoldendawn.com/2014/09/22/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ae%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%ac%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%b1/

  Όταν ο Κασιδιάρης κατήγγελλε τα άτοκα δάνεια των βουλευτών…

  jailgoldendawn / 8 hours ago

  (Η ερώτηση Κασιδιάρη όταν οι βουλευτές της ΧΑ υποδύονταν ακόμα τους “αντισυστημικούς”)

  (Κείμενο: Μαρία Ψαρά, Λευτέρης Μπιντέλας, Γιώργος Πίκουλας, Έθνος, 21/09/2014)

  Μετά την αποκάλυψη του «Eθνους της Κυριακής» για πέντε βουλευτές του κόμματος που… βούτηξαν τα ναζιστικά τους χέρια στο βάζο με το μέλι των βουλευτικών προνομίων, άλλοι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως πήγαν στο… γκισέ της Βουλής για να διευκολυνθούν.

  Εκτός από την πρώτη φουρνιά (Η. Παναγιώταρος, Ν. Μίχος, Δ. Κουκούτσης, Κ. Μπαρμπαρούσης και Χρ. Αλεξόπουλος), ακόμη δύο… αντισυστημικά πρωτοπαλίκαρα της ΧΑ αιτήθηκαν και έλαβαν από τη Βουλή περίπου 10 με 15.000 ευρώ. Πρόκειται για τον στενό συνεργάτη και πρώην «γαμπρό» του Νίκου Μιχαλολιάκου, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγο, οι οποίοι έλαβαν τα χρήματα από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής. Οι δόσεις για το άτοκο δάνειο θα παρακρατούνται από τη βουλευτική τους αποζημίωση -όπως και των υπολοίπων- για την επόμενη τετραετία, χωρίς φυσικά να επιβαρύνονται με τόκους, όπως συμβαίνει για όλους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.

  Η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα άτοκα δάνεια των χρυσαυγιτών σόκαρε πολλούς από τους υποστηρικτές και ψηφοφόρους του φασιστικού μορφώματος που για ακόμη μία φορά κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο στη Βουλή και στα γραφεία τους, διαμαρτυρόμενοι για τις ασυνέπειες μεταξύ λόγων και έργων των βουλευτών της ΧΑ. Οπως και μετά τις αποκαλύψεις για τους διορισμούς-ρουσφέτια ανιψιών, συζύγων και λοιπών συγγενών, τα μέλη της οργάνωσης ένιωσαν ότι για μία ακόμη φορά είχαν προδοθεί από εκείνους που ψήφισαν για τις αντισυστημικές τους υποσχέσεις. Για την ιστορία, η επίσημη ιστοσελίδα των ναζιστών δεν εξέδωσε ούτε μία ανακοίνωση για το θέμα, προσπαθώντας να το αφήσει να… περάσει στα ψιλά της επικαιρότητας.

  Καταγγέλλουν την κλεπτοκρατία

  Οι ίδιοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του μορφώματος, πάντως, είχαν φροντίσει να καλλιεργήσουν μεγάλες προσδοκίες για το καταγγελτικό τους προφίλ μέσα στη Βουλή. Με ερωτήσεις κατά… ριπάς, στρέφονταν κατά των προνομιακών όρων των δανείων στους βουλευτές, το αφορολόγητο και τη βουλευτική αποζημίωση. Ειδικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ, Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταθέσει τουλάχιστον πέντε ερωτήσεις σχετικά με τα προνόμια των «εθνοπατέρων» και «το σύστημα της κλεπτοκρατίας μέσα στο άντρο της απάτης και της διαφθοράς του». Την ίδια ώρα, οι ομοϊδεάτες και συναγωνιστές του έκαναν αυτά ακριβώς που οι ίδιοι κατηγορούσαν!

  Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθετε ερώτηση στη Βουλή καταγγέλλοντας το καθεστώς των άτοκων δανείων που δίνονται στους βουλευτές, ενώ μόλις τέσσερις μήνες μετά, επτά (τότε) βουλευτές του κόμματος έμπαιναν στη μακρά λίστα των δανειοδοτούμενων βουλευτών (ξεπερνούν τους 100). Μάλιστα είναι -υποτίθεται- τόσο «σκληρή» η γραμμή του κόμματος απέναντι στα άτοκα δάνεια αλλά και τα παντός είδους προνόμια που έχουν οι εθνοπατέρες που λαμβάνουν περίπου 6.500 ευρώ «καθαρά» τον μήνα ο καθένας, που την ερώτηση Κασιδιάρη την έχουν ακόμα αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

  Η ερώτηση που δεν φαίνεται να… άγγιξε τους πέντε βουλευτές του κόμματος απευθυνόταν στους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας με τίτλο «Στην Ελλάδα του τρίτου μνημονίου, οι βουλευτές λαμβάνουν δάνεια με προνομιακούς όρους». Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για «αλληλοβοήθεια» ανθρώπων που λαμβάνουν περίπου 6.500 ευρώ «καθαρά» τον μήνα ο καθένας.

  Oπως ανέφερε ο ερωτών βουλευτής «καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα προνόμια που απολαμβάνουν οι βουλευτές. Προνόμια που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη λιτότητα που επιβάλλεται στον απλό Eλληνα και την κατάργηση κάθε δομής κοινωνικού κράτους λόγω μνημονίου».

  «Η διατήρηση του θεσμού της χορήγησης δανείων με προνομιακούς όρους σε πρώην και νυν βουλευτές από το ταμείο αλληλοβοήθειας βουλευτών, προκαλεί τη δικαιολογημένη οργή των συμπολιτών μας», συμπληρώνει ο προφυλακισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Και συνεχίζει: «Τη στιγμή που οι στρόφιγγες των τραπεζών έχουν κλείσει για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, οδηγώντας στη οικονομική καταστροφή χιλιάδες Eλληνες, οι βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν άνευ προϋποθέσεων και με ταχύτατες διαδικασίες δάνεια με μηδενικό σχεδόν επιτόκιο. Πρόκειται σαφώς για ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο της Βουλής, το οποίο πρέπει να λάβει τέλος το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει.

  «Καταγγέλλει» και την τρόικα

  Οχι μόνο δεν έλαβε τέλος η χορήγηση των δανείων, αλλά επτά συνάδελφοί του λίγους μήνες μετά έκαναν χρήση και με το παραπάνω. Αίσθηση πάντως προκαλούν και τα ερωτήματα που υπέβαλε ο κ. Κασιδιάρης στους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας. Και ειδικότερα το…κλείσιμο του ερωτηματολογίου που αναφέρει «για ποιο λόγο η τρόικα, η οποία διατάσσει το πετσόκομμα των αποδοχών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ”παρέλειψε” να επιβάλει την κατάργηση του σκανδαλώδους αυτού προνομίου των βουλευτών», διερωτάται.

  Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής ζητούσε επίσης να πληροφορηθεί από τους υπουργούς «σε τι ποσό ανέρχονται τα δάνεια που έχουν εκταμιευθεί από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας βουλευτών από τη σύστασή του μέχρι και σήμερα; Σε τι ποσό ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δανειοληπτών και σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για την είσπραξη των οφειλομένων;

  Με ποιο ποσό επιβαρύνονται οι Eλληνες πολίτες ετησίως για τη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, αλλά και με ποιες προϋποθέσεις και για ποιες αιτίες το ταμείο αποφασίζει για τη χορήγηση δανείων;».

  Για την… ιστορία, στις απαντήσεις τους, τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας όσο και ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης δήλωναν αναρμόδιοι και παρέπεμπαν στη Βουλή. Το καλοκαίρι πάντως που ακολούθησε οι επτά βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησαν και με τις ίδιες «άψε-σβήσε» διαδικασίες πήραν τα άτοκα δάνειά τους.

  Στην ίδια λογική, του «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», κινούνται αρκετές ακόμη ερωτήσεις των βουλευτών της ΧΑ. Με βαρύγδουπους τίτλους όπως «παραμένουν υπέρογκοι οι μισθοί των βουλευτών και προκλητικά τα προνόμια του πολιτικού συστήματος» και διατυπώσεις τύπου «την ώρα που ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται για να αποκομίζουν τεράστια υπερκέρδη από παράνομα τοκοχρεολύσια οι δανειστές μας, τα προνόμια του πολιτικού μας συστήματος παραμένουν ανέγγιχτα», οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του φασιστικού μορφώματος έδιναν παραστάσεις μέσα στη Βουλή προς… δημόσια κατανάλωση. Μόνο που στα… πριβέ του κοινοβουλίου, έβαζαν στην τσέπη τα βουλευτικά τους προνόμια, εκμεταλλευόμενοι όλα όσα οι ίδιοι κατήγγελλαν…

  Επιδρομές με ΙΧ της Βουλής!

  Στο πλαίσιο της υποτιθέμενης πλήρους άρνησης των βουλευτικών προνομίων, οι εκλεγμένοι της ΧΑ είχαν δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα καταδεχθούν να λάβουν αυτοκίνητα που δικαιούνταν ως βουλευτές για να μην επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Oχι μόνο δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους, αλλά, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ο Γιάννης Λαγός πρωταγωνιστούσε σε αιματηρές επιθέσεις με το αυτοκίνητο της Βουλής!

  Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Λαγός επέβαινε στο βουλευτικό του αυτοκίνητο όταν οι χρυσαυγίτες πραγματοποίησαν έφοδο στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10 Ιουλίου του 2013. Η αστυνομία που προσέτρεξε κατέγραψε τους αριθμούς όσων δίτροχων πρόλαβε, καθώς και την πινακίδα ενός αυτοκινήτου. Με τον σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε αποδείχθηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία leasing. Και όταν ρωτήθηκε εγγράφως, η εταιρεία αποκάλυψε ότι το αυτοκίνητο αυτό είναι μισθωμένο στη Βουλή των Ελλήνων.

  Τον Φεβρουάριο του 2014 η Βουλή ξεκαθάρισε ότι το αυτοκίνητο αυτό της Βουλής που μετείχε στην επίθεση εναντίον του «Συνεργείου» έχει δοθεί στον Ιωάννη Λαγό, για το διάστημα από 5.7.2012 έως 30.9.2014. Ο βουλευτής είχε αναγνωριστεί από μάρτυρες ως επικεφαλής της επίθεσης.

  Από τα μηνύματα στο κινητό του προκύπτει η συμμετοχή του: «Πλάκα, πλάκα, το συνεργείο είχε δουλειά, 50 μηχανάκια, χα», του λέει ένας. Και ένας άλλος: «Δηλαδή τους αλλάξατε τα λάδια και τους γρασάρατε;».

 72. Ο/Η Κάσυ Διάρη στη μπουζού λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_210.html

  Καταδικάστηκαν οι χρυσαυγίτες επίδοξοι δολοφόνοι που επιτέθηκαν στο στέκι «Αντίπνοια» (Βίντεο)

  Από ΒΑΘΥ , Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 | 7:22 μ.μ.

  Αφού είχαν προηγηθεί 12 (!!!) αναβολές, ολοκληρώθηκε σήμερα στο μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δυο χρυσαυγιτών (Αθανάσιος Στρατός και Βασίλης Σιατούνης) για την επίθεση Τάγματος Εφόδου της Χ.Α στο στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα. στις 30 Ιούνη του 2008 και στην οποία μαχαίρωσαν δυο άτομα.

  Μετά τις αποκαλυπτικές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που περιέγραψαν λεπτό προς λεπτό την δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών και την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό τους δυο χρυσαυγίτες για ανθρωποκτόνο πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και άνανδρη επίθεση.
  Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται, (η γνωστή τακτική των θρασύδειλων φασιστών) καταδικάστηκαν αντίστοιχα σε 13 χρόνια και έξι μήνες και 11 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη χωρίς αναστολή εκτέλεσης της ποινής και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστικές περιπέτειες δεν τέλειωσαν γ’ αυτούς τους χρυσαυγίτες αφού σε βάρος τους εκκρεμούν κατηγορίες και στην μεγάλη δικογραφία για την εγκληματική δράση της Χ.Α και εκεί κατηγορούνται για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

 73. Ο/Η Στη μπουζού λέει:

  http://left.gr/news/ekpaideyetai-sta-opla-kai-i-oyrania-mihaloliakoy-vinteo-fot
  Εκπαιδεύεται στα όπλα και η Ουρανία Μιχαλολιάκου (φωτογραφίες)

  Σε φωτογραφίες εμφανίζονται μέλη της Χρυσής Αυγής να εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων από τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος εμφανίζεται να κρατά δύο όπλα στα χέρια του και να φορά καδένα με τον ασημένιο μαίανδρο

  mixaloliakou1412574288.jpg

  Φωτογραφίες από την εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας και οι οποίες μεταξύ άλλων δείχνουν την Ουρανία Μιχαλολιάκου να εκτελεί βολές, τον Ρουπακιά να κρατά δύο όπλα και τον Ηλία Κασιδιάρη σε ρόλο «δασκάλου» να εκπαιδεύει μια ομάδα χρυσαυγιτών.

  Οι φωτογραφίες αυτές βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα RealNews και σε μια από αυτές απεικονίζεται η ίδια μαζί με άλλη γυναίκα, σε στάση πρηνηδόν, να εκτελεί βολές σε χώρο που μοιάζει είτε με οργανωμένο σκοπευτήριο, είτε με ένα εγκαταλειμμένο μέρος ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες της εκπαίδευσης.
  – See more at: http://left.gr/news/ekpaideyetai-sta-opla-kai-i-oyrania-mihaloliakoy-vinteo-fot#sthash.Pc3Ajk3H.dpuf

 74. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.pandiera.gr/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%86%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85/

  Χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου στο πλευρό Ουκρανών ναζί

  Οκτ 06, 2014v.ariaditis

  Οι ισχυροί δεσμοί των χρυσαυγιτών με τους ναζί της Ουκρανίας Φωτογραφίες-ντοκουμέντα που φέρνει στο φως η «Εφ.Συν.» αποδεικνύουν τους ισχυρούς δεσμούς των χρυσαυγιτών με τους ομοϊδεάτες τους ναζί της Ουκρανίας.

  Είναι Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας. Περίπου 300 άτομα κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης κι ανάμεσά τους ξεχωρίζει μια μικρή ομάδα. Τα μέλη της είναι ντυμένα ομοιόμορφα. Φορούν λευκές κουκούλες, λευκά γάντια και μαύρα μπουφάν. Το παρουσιαστικό τους παραπέμπει σε τάγμα εφόδου ναζιστικής οργάνωσης, αλλά είναι άραγε ουκρανική;

  Τα μόνα διακριτικά που φέρουν είναι δύο σημαίες και δύο πανό. Συμπτωματικά η πρώτη σημαία είναι η ελληνική και η δεύτερη είναι η σημαία της Χρυσής Αυγής. Το πανό που ξεχωρίζει στις φωτογραφίες απεικονίζει τα μέλη της Χ.Α. Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη, οι οποίοι είχαν δολοφονηθεί περίπου 20 μέρες νωρίτερα. Στο δεύτερο πανό φαίνεται η ελληνική σημαία και πάνω της γράφει στα ουκρανικά «Η σκοτεινή πλευρά πλησιάζει», ενώ κάτω δεξιά διακρίνεται η κατάληξη της αγγλικής λέξης «brotherhood» (αδελφότητα).

  Ελληνική σημαία και πανό που γράφει στα ουκρανικά: Η σκοτεινή πλευρά πλησιάζει.
  Ελληνική σημαία και πανό που γράφει στα ουκρανικά: Η σκοτεινή πλευρά πλησιάζει.

  Ομως με τι σκοπό μπορεί να κάνει πορεία το τάγμα εφόδου με τις λευκές κουκούλες και τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής; Η Ουκρανία βρίσκεται ήδη σε αναβρασμό, αφού δύο μέρες πριν, στις 21/11/2013, έχουν ξεκινήσει από την πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου οι διαδηλώσεις εναντίον της απόφασης του προέδρου Γιανουκόβιτς να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι διαδηλώσεις αυτές οδήγησαν αργότερα στα γνωστά γεγονότα της ουκρανικής εξέγερσης του 2014, στα οποία διεκδίκησαν πρωταγωνιστικό ρόλο οι Ουκρανοί ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής.

  Οι ισχυροί δεσμοί των χρυσαυγιτών με τους ναζί της Ουκρανίας
  Η σημαία της Χρυσής Αυγής και τα δύο πανό.

  Αλλά και η ίδια η Λβιβ, ως τόπος στον οποίο καταγράφεται η παρουσία της Χρυσής Αυγής, έχει τον συμβολισμό της διότι είναι μια πόλη με μακρά μαύρη παράδοση στη δράση οργανωμένων ναζιστικών ομάδων. Η παράδοση αυτή κρατάει από τον Ιούλιο του 1941 και τα διαβόητα «πογκρόμ της Λβιβ», κατά τα οποία οι Γερμανοί ναζί του Χίτλερ, μαζί με τους ντόπιους ναζί δολοφόνησαν χιλιάδες Εβραίους και αριστερούς, αφού πρώτα τους βασάνισαν και τους διαπόμπευσαν δημόσια.

  Γιάννης Μπασκάκης

  efsyn.gr

 75. Ο/Η Ουρανοία Μπουζωλοιάκου λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_415.html

  Ντοκουμέντο: Εκπαίδευση παραστρατιωτικής ομάδας από οπλισμένους χρυσαυγίτες (Βίντεο) – Μιχαλολιάκος: Είμαστε φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες

  Στα ντοκουμέντα αυτά είναι ολοκάθαρο ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται, από ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, σαν παραστρατιωτική ομάδα.
  Ζητούμενο είναι ακόμα το που βρίσκεται το οπλοστάσιο της Χ.Α αλλά εκτιμούμε ότι μέχρι την δίκη των μελών της θα έχουμε και νέες αποκαλύψεις.


  Όχι! Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν» αναφέρει και συμπληρώνει πως αυτό δεν θα γίνει «με προδότες και διπρόσωπους που θέλουν να ‘ναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

  «Δεν γίνεται να ‘σαι και με τη Νίκη την Τζαβέλα των Εβραίων και με τη Χρυσή Αυγή.

  Σε άλλο σημείο, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει ότι αν υπάρχει δίκαιο, τότε οι Εβραίοι θα γίνουν σαπούνι. «Με πήρε δημοσιογράφος του ‘Πρώτου Θέματος’, και του είπα ‘πέστε στον Ρέστη δεν με ενδιαφέρει πού μας βάζουν οι δημοσκοπήσεις’. Αλλά κάποτε αν υπάρχει δίκαιο θα γίνει σαπούνι και αυτός και τα εβραιόπουλα που έχει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 76. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/19/georgios-mix-drvda-father/

  Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος

  Posted by Κλέων Νεμέας στο 2015/02/19
  ………………

  Οσοι ασχολούνται, λοιπόν, με την Ιστορία αποκλείεται να μην έχουν παρατηρήσει το εξής: Σε κάθε σκοτεινή περίοδο της Ιστορίας της νεότερης Ελλάδας, από το 1936 και μετά, πάρα πολύ συχνά, συναντάμε ανθρώπους των οποίων το επώνυμο είναι ίδιο με το επώνυμο κάποιου στελέχους της ναζιστικής συμμορίας. Από την 4η Αυγούστου, την Κατοχή και τον Εμφύλιο, τη Χούντα, την ακροδεξιά τρομοκρατία της Μεταπολίτευσης, πάντα υπάρχει σε κάθε περίοδο ανωμαλίας, κι από ένας συγγενής σύγχρονου χρυσαβγίτη.

  Λογικά και μαθηματικά, κάνοντας χρήση των θεωριών των πιθανοτήτων, είναι βέβαιο πως δεν είναι όλοι συγγνείς. Κάποιοι μπορεί να είναι απλή συνωνυμία. Κάποιοι, όμως, σίγουρα θα προέρχονται από τις ευρύτερες οικογένειες τους. Και κάποιοι θα είναι στενοί συγγενείς.

  Ας δούμε μερικά παραδείγματα, έτσι, σαν προσφορά για όποιον ιστοριοδίφη θελήσει να το ψάξει περισσότερο:
  # Την ιστορία του Νίκου Γόδα, του ΕΛΑΣίτη ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που εκτελέστηκε με την φανέλα με τον έφηβο το 1948, λογικά την γνωρίζουν οι αναγνώστες του ιστολογίου. Αν όχι, υπάρχει εδώ κι εδώ

  Ποια ήταν τα ονόματα των δύο ψευδομαρτύρων, με τις καταθέσεις των οποίων καταδικάστηκε;;;
  Λουκάς και Δημήτρης Κασιδιάρης.
  ……………….

  «Ο Ηλίας Παππάς, πραξικοπηματίας της 21ης Απριλίου 1967 και μέλος της χουντικής «Επαναστατικής Επιτροπής», καταχρηστικά αναφέρεται ως «στρατηγός» από τη ναζιστική συμμορία -η αλήθεια είναι ότι είχε αποταχθεί ατιμωτικά όταν ήταν συνταγματάρχης, λόγω συμμετοχής στο «πραξικόπημα της πιτζάμας» το 1975, αν και αργότερα, εκμεταλλευόμενος ένα παραθυράκι του νόμου, μπόρεσε να επανέλθει. Ηταν ο πρώτος στη σχετική λίστα με τα ονόματα της ομάδας των 140 αξιωματικών που αποτάχθησαν όλοι ατιμωτικά στις 15/03/1975, λόγω συμμετοχής σ’ αυτό το «πραξικόπημα της πιτζάμας» στις 24-25/02/1975, όταν είχαν συλληφθεί και άλλοι 37 αξιωματικοί, από το βαθμό του υποστράτηγου μέχρι το βαθμό του υπολοχαγού, από τον Νικόλαο Ντερτιλή μέχρι τον Παρασκευά Μπόλαρη» [2]

  # Για τον πατέρα της Ζαρούλια, για τους μπαρμπάδες του Μιχαλολιάκου, όπως και για τις περιπτώσεις των συγγενών του Μπαρμπαρούση («Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …«) και του Αλεξόπουλου («Ποιο είναι το χειρότερο είδος ταγματασφαλήτη;;;«, έχουμε γράψει σχετικά, εδώ στην «Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)» [3].
  ……………………………….

  Για τον πατέρα του Φίρερ της ναζιστικής οργάνωσης, λοιπόν, τα γνωστά στοιχεία για την δράση του στην Κατοχή είναι τόσο λίγα, που δεν μετριούνται ούτε καν με σταγονόμετρο. Αν πιστέψει κανείς τα μεγάλα (και συνήθως ανυπόληπτα και ανακριβή) ΜΜΕ, εφημερίδες, κανάλια και πόρταλ, ο Γεώργιος Μιχαλολιάκος ήταν άλλοτε Χίτης, άλλοτε χωροφύλακας, άλλοτε αστυνομικός και άλλοτε ταγματασφαλήτης. Γνωρίζουμε μόνο, κι αυτό από διήγηση του ίδιου του Φίρερ σε ένα από τα αυτοβιογραφικά του βιβλία, πως το 1978, ο πατέρας του τού είχε πει, όπως διαβάζουμε σχετικά («Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4«):
  …………………………

 77. Ο/Η Oυρανοία μπουζωλοιάκου λέει:

  http://jailgoldendawn.com/2014/10/05/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7/

  Χρυσή Αυγή Σπάρτης και ο γραμματέας της Γ. Ορφανάκος: βιασμοί, καταχρήσεις χρημάτων, πογκρόμ

  jailgoldendawn / 05/10/2014

  Οι σημερινές αποκαλύψεις του Έθνους περιλαμβάνουν και την ομολογία του Λαγού ότι ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Σπάρτης συγκάλυψε βιασμό ανήλικου κοριτσιού από μέλος της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της Σπάρτης.

  Ο γραμματέας για τον οποίο μιλάει ο Λαγός είναι ο Γεώργιος Ορφανάκος. Το πρόσωπο του Ορφανάκου έχει παίξει στα ΜΜΕ όταν αποκαλύφθηκε το βίντεο στο οποίο ο Ρουπακιάς μιλάει στην τοπική της Σπάρτης ως ταμίας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας.

 78. Ο/Η Mιχαλού Λιάκου, ει μαρτοιρες μαιτανοιόσανε λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/se-poly-kalo-klima-athoothike-o-matthaiopoylos

  Σε πολύ «καλό κλίμα» αθωώθηκε ο Ματθαιόπουλος…

  Γιάννης Μπασκάκης
  .

  Ερωτήματα αφήνει η εξέλιξη της δίκης του χρυσαυγίτη βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος κάθισε χθες στο εδώλιο με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία. Η υπόθεση αφορά επίθεση εναντίον του Κ.Γ., ελληνικής καταγωγής, το βράδυ της 6/8/2005, όταν τέσσερις άντρες τον πλησίασαν στη Ρωμαϊκή Αγορά και, αφού τον περικύκλωσαν, άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα, ενώ του αφαίρεσαν μια μαύρη μπλούζα και το τσαντάκι του.

  Oπως είχε καταθέσει προανακριτικά το θύμα, κατά τη συμπλοκή οι δράστες έσπασαν και ένα άδειο μπουκάλι μπίρας δίπλα στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο δάχτυλο. Σύμφωνα με το Τ.Α. Ακροπόλεως, από τους τέσσερις δράστες συνελήφθησαν οι τρεις οι οποίοι ήταν ο Ματθαιόπουλος, ο Α.Τ., και ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος τότε ήταν ανήλικος και απαλλάχτηκε.

  Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι το θύμα της επίθεσης παρουσιάστηκε χθες στο Εφετείο, χωρίς να έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο και με τις αρχικές κατηγορίες που είχε προανακριτικά καταθέσει να έχουν τώρα… ατονήσει. Σημειώνεται ότι η δίκη ήταν σύντομη και διεξήχθη σε μια άδεια αίθουσα, στην οποία δεν προσήλθαν καν οι μάρτυρες κατηγορίας. Και βέβαια δεν προσήλθαν ούτε και οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι υποτίθεται ότι δεν γνώριζαν τους κατηγορουμένους και ότι είχαν απλώς δει το περιστατικό ως περαστικοί από το σημείο, όμως, όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» (3/3/2015, Οι «περαστικοί» μάρτυρες της Χ.Α.), επρόκειτο για τον Δ. Ζαφειρόπουλο, υπαρχηγό εκείνη την περίοδο της Χρυσής Αυγής, και τον Ι. Βουλδή, στενό συνεργάτη του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου!

  Μέσα σε αυτό το κλίμα το δικαστήριο αθώωσε τους δύο κατηγορουμένους. Όταν ο Ματθαιόπουλος κατευθύνθηκε προς την έξοδο χτύπησε φιλικά το θύμα στην πλάτη και του είπε «θα τα πούμε». Μετά τον εγκάρδιο αποχαιρετισμό ανάμεσα στον κατηγορούμενο και στο θύμα βγήκαν και οι δύο ταυτόχρονα από την αίθουσα.

  Διαβαστε επισης:

  Οι «περαστικοί» μάρτυρες της Χ.Α.
  http://www.efsyn.gr/arthro/oi-perastikoi-martyres-tis-ha

  Γιάννης Μπασκάκης
  .

  Οι Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και Ιωάννης Βουλδής αναμένεται να καταθέσουν την Παρασκευή υπέρ του κατηγορούμενου (για ληστεία κατά συναυτουργία το 2005) χρυσαυγίτη βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου ως δυο άνθρωποι που τυχαία βρέθηκαν στο σημείο του περιστατικού. Ασήμαντη λεπτομέρεια: Και οι δύο ήταν τότε στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης! Ο πρώτος υπήρξε υπαρχηγός μέχρι το 2007 και ο δεύτερος αποτελεί έναν από τους παλαιότερους «συναγωνιστές»

 79. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Μάνη μου, έγραψε η Ουρανεία, μόνη μου διάβασαν οι ωπαδή της.

 80. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_4787.html
  21 Δεκεμβρίου 2013

  Ουρανία, η «ψυχοπαθής δολοφόνος»

  Με την κωδική ονομασία Ψυχουρανία (Psychourania) Σάικο Κίλερ (ψυχοπαθής δολοφόνος) κάνει καριέρα στο Διαδίκτυο η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, όπου και αποκαλύπτει πολλές πτυχές του… πολυσχιδούς χαρακτήρα της.
  Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί στο Διαδίκτυο και στα social media για να περνά απαρατήρητη η Ουρανία Μιχαλολιάκου αποκαλύφθηκε από τα ηλεκτρονικά αρχεία που ανέκτησαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής από τους υπολογιστές των χρυσαυγιτών βουλευτών. Η κωδική ονομασία με την οποία κάνει… διαδικτυακή καριέρα στο Twitter η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής είναι το Ψυχουρανία (Psychourania) Σάικο Κίλερ (ψυχοπαθής δολοφόνος).

  Μπορεί ο λογαριασμός να διαγράφηκε, όμως, τα ηλεκτρονικά ίχνη της έχουν παραμείνει στο Ιντερνετ. Ως βιογραφικό, η Ουρανία έχει επιλέξει να γράψει το εξής κείμενο: «Πάρα πολλοί άντρες θεωρούν ότι είμαι ένα κόνσεπτ ή ότι τους συμπληρώνω ή ότι θα τους κάνω να αισθανθούν ζωντανοί. Αλλά εγώ είμαι απλά ένα γαμ@@νο κορίτσι που ψάχνει ηρεμία του μυαλού της». Το απόσπασμα προέρχεται από την ταινία «Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού», την οποία έχει γράψει ο Εβραίος σεναριογράφος Τσάρλι Κάουφμαν και φαίνεται πως εκφράζει απόλυτα την κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου.

  Η Ουρανία, με την ασφάλεια που παρέχει η ανωνυμία στο Διαδίκτυο, αφέθηκε ελεύθερη και έδειξε κομμάτι της προσωπικότητάς της, η οποία, μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις έρχεται σε σύγκρουση με τις ιδεολογικές πεποιθήσεις του πατέρα της και αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Από τα κείμενα που έγραψε και δημοσίευσε στο Twitter πριν από περίπου δύο χρόνια, ξεχωρίζει η ανάρτησή της στην οποία υποστηρίζει ότι τώρα που μεγάλωσε πάντως, Λατίνο θέλει να παντρευτεί. Τελικά, την κέρδισε ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

  Σε κάθε ανάρτησή της στο Twitter, η 25χρονη Ουρανία αποκαλύπτει και κομμάτια του χαρακτήρα της. «Εμείς οι Κριοί είμαστε μέσα στο πάθος, ρε παιδί μου», ενημερώνει τα 257 άτομα που είναι οι διαδικτυακοί της φίλοι. «Σπούδασα πέντε υπέροχα χρόνια στα Γιάννενα και απλά τα ερωτεύτηκα» απαντά σε φίλο της, ενώ δεν διστάζει να δείξει και την… ερωτική της πλευρά. «Τέτοιες ώρες μόνο οι καβ…ρηδες τα δίνουν όλα στο twitter. Καλύτερα καβ…ρηδες από μίζερες αμπελοφιλοσοφίες. Να τα λέμε κι αυτά», είχε γράψει στον λογαριασμό της η Ουρανία. Σε ανύποπτο χρόνο είχε απαντήσει σε φίλο της: «είμαστε τα πιο ωραία κορίτσια και οι Ηπειρώτες σαφώς και ξέρουν να διαλέγουν».

  Ωστόσο, υπάρχουν και κείμενά της που φέρνουν στο φως το σκληρό χρυσαυγίτικο πρόσωπό της, στρέφοντας τα χυδαία βέλη της κατά του Μιχάλη Χατζηγιάννη. «Εγώ χαίρομαι που ο Χατζηγιάννης στηρίζει Σαμαρά. Τουλάχιστον έχω ένα παραπάνω λόγο να τον σιχαίνομαι τον π…στη!», ήταν η ανάρτησή της πριν από 596 ημέρες.

  Πηγή: Έθνος τη Κυριακής
  Ενικός

 81. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  http://www.lifo.gr/videos/lifo_picks_people/168153

  «Golden Dawn Girls»: Οι επικίνδυνες γυναίκες της Χρυσής Αυγής

  Το ντοκιμαντέρ του νορβηγού σκηνοθέτη Håvard Bustnes αποκαλύπτει πόσο ανελέητες και επικίνδυνες είναι

  10.11.2017 | 09:00

  «Τι συνέβη στην Ελλάδα;», αναρωτιέται φωναχτά ο νορβηγός σκηνοθέτης Håvard Bustnes στην αρχή αυτού του δύσκολου ντοκιμαντέρ.

  Τα τελευταία χρόνια, η εικόνα της ως μια χώρα με ηλιόλουστες παραλίες και φιλικούς ανθρώπους έχει επισκιαστεί από πολιτικές ιδεολογίες που βρίσκονται τρομακτικά κοντά στον Ναζισμό. Με πολλά από τα εξέχοντα μέλη του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται τώρα στη φυλακή, μια κόρη, μια σύζυγος και μια μητέρα συνεχίζουν να διαδίδουν το μήνυμά της -και όλες τους είναι αρκετά σκληραγωγημένες για να αποφύγουν τυχόν παρεκκλίσεις κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων. Αλλά, ενώ σταματούν συχνά τη συνέντευξη για να βεβαιωθούν πως πήγε όπως θέλουν, ο Bustnes αφήνει την κάμερα να γράφει. Το υλικό που προέκυψε, συμπληρωμένο με αρχειακό υλικό που δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες σχετικά με την αλλοτριωμένη πλευρά του κόμματος, αποκαλύπτει ένα διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στα ξεκάθαρα γεγονότα και το image making στην πολιτική. Παρότι είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες είναι τόσο πιστές στις απόψεις τους, το ντοκιμαντέρ του Bustnes, απεικονίζει το πώς η επιλογή του να φοράς παρωπίδες μπορεί να εκτροχιάσει μια ολόκληρη κοινωνία».

  Ανάμεσα στις γυναίκες που συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ, είναι η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του ιδρυτή και γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Το «Golden Dawn Girls» θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, το οποίο θα πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 26 Νοεμβρίου.

 82. https://jailgoldendawn.com/2018/07/06/%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%89%CF%81%CF%85%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF/

  Σκληρός δίσκος Ουρανίας: Χρυσωρυχείο για την οργανωτική δομή της ναζιστικής οργάνωσης
  jailgoldendawn / 6 hours ago

  H Ουρανία Μιχαλολιάκου σε εκπαίδευση της οργάνωσης.

  Αναδημοσιεύουμε τα έγγραφα, τα βίντεο και τις φωτογραφίες που επιδείχθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη βδομάδα από τον ιστότοπο OmniaTv.
  https://omniatv.com/853442493
  (Κείμενο: Λουκάς Σταμέλλος, OmniaTv, 3/7/2018)

  Από τον δίσκο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, που εξετάστηκε κατά την 261η δικάσιμο, αναγνώστηκαν κι επισκοπήθηκαν διάφορα έγγραφα, όπως λίστες μελών και αναφορές δραστηριοτήτων, που καταδεικνύουν την οργανωμένη δράση από τα κεντρικά της Χ.Α.

  Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει 15σέλιδο έγγραφο με τίτλο: Κανονισμός Λειτουργίας Τοπικών Οργανώσεων. Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα, στα οποία περιγράφονται επακριβώς όσα έχουμε δει στο οπτικοακουστικό υλικό (εκπαιδεύσεις στη φύση, πειθαρχία μελών κ.ο.κ.) αλλά και όσα έχουν καταθέσει οι μάρτυρες – πρώην μέλη όπως ο Σταύρου και οι προστατευόμενοι.
  Οι φωτο από τον Δίσκο Πατέλη – Σκαρπέλη
  64 φωτος


  Οι φωτό από τον δίσκο των Πατέλη – Σκαρπέλη, εκτός από σωρεία επιπλέον αποδείξεων για τη ναζιστική φύση της οργάνωσης, δείχνουν και τη στενή σχέση «των παιδιών με τα μαύρα» της Νίκαιας με τον ηγετικό πυρήνα της Χ.Α. Οι «Νικαιώτες» όπως έλεγε ο Λαγός, πόζαραν σε διάφορα ενσταντανέ με Λαγό, Κασιδιάρη, Ηλιόπουλο, Παναγιώταρο, Ζαρούλια, παρέα και με τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος εικονίζεται με την στολή των ταγμάτων εφόδου, καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό «δεν τον ξέραμε, δεν τον είδαμε».

  Δίκη ΧΑ – αναγνωστέα 114ης εβδομάδας: Δίσκος Πατέλη-Σκαρπέλη (1/2)

  Ο τότε βουλευτής της Χ.Α. Κουκούτσης δίδασκε στα μέλη «να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αρχηγό», εφαρμόζοντας τη ναζιστική «αρχή του Αρχηγού».
  Τεκμηριώνεται και πάλι ο απόλυτος έλεγχος της ηγεσίας και του ίδιου του «Αρχηγού» Μιχαλολιάκου πάνω στις ενέργειες των τοπικών. Μεταξύ άλλων, ο Μιχαλολιάκος προαναγγέλλει ότι «θα διώξει χωρίς να ρωτήσει» την «ξένη ακρίδα», εννοώντας τους μετανάστες, σε ομιλία του στη Νεμέα.

  Δίσκος Πατέλη – Σκαρπέλη (2/2)

  Ο τότε βουλευτής Αρβανίτης ξερνάει μίσος για τους Εβραίους, ενώ εκθειάζει τη δικτατορία του Μεταξά.
  Ο Πατέλης σε ομιλία του ανέφερε ψευδείς ειδήσεις για «αλβανική μαφία στην Α’ Δημοτικού, λέγοντας χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε μαθητές: «να κάνουμε τα Πακιστανάκια, τα Αλβανάκια και τους Μπλαγκλαντεσιανούς να μην ξέρουν που πατάνε γιατί εδώ είναι Ελλάδα».
  Ο Παναγιώταρος σε ομιλία του επιβεβαιώνει πώς η δράση των ταγμάτων εφόδου δεν ήταν ούτε ευκαιριακή, ούτε πρωτοβουλιακή αλλά αναπόσπαστο μέρος της «πολιτικής» της Χ.Α.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.