€3.7 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ η Εκκλησία για σάιτ (δικό της, όχι της Microsoft)

Λειτουργία Κυριακής Αντωνίου του Σαμαρά, Έλληνος πρωθυπουργού: «Επιτέλους μία μεγάλη Επένδυση!»   

Οι Επενδυταί: Ο κ.Τζερόνιμο και ο Α Θ Ω Ο Σ   κ. Λαυρεντιάδης

Ελληνο-Ορθόδοξοι Επενδυταί: Ο κ.Τζερόνιμο και ο Α Θ Ω Ο Σ κ. Λαυρεντιάδης

Νόμιμο σκάνδαλο: 3.7 εκατομμύρια για ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής μέσω ΕΣΠΑ

Το ποσό των 3.737.000 ευρώ ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη ιστοσελίδας-πλατφόρμας για την οργάνωση του Εθελοντισμού

Σύμφωνα με εύστοχο σχόλιο στο Twitter, προφανώς αυτό το site θα κάνει… παπάδες!

Το σκανδαλώδες αυτό έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή τηλεματικού κέντρου αξίας 594.327,40 ευρώ καθώς και υποέργα για την ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας οργάνωσης με προϋπολογισμό 2.680.380,09 ευρώ. Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή σκοπός του έργου είναι η «μετουσίωση της εθελοντικής προσφοράς σε προνοιακό έργο».

Η εκκλησία και ακόμα περισσότερο η Αρχιεπισκοπή καλά θα έκανε να σταματούσε να προκαλεί το κοινό αίσθημα και να ασχοληθεί με την διευκόλυνση της ζωής των πιστών της. Τα σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν άλλωστε να βοηθήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, αντί να ξοδεύονται για την «διαχείριση» της φιλανθρωπίας που βασίζεται στον εθελοντισμό. Ίσως θα ήταν καλύτερο να αφήσει τα χρήματα που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για την υλοποίηση πρακτικών έργων υποδομής.

*

Εύλογη η απορία του φίλου Αγριμολόγου:

«Διαβάζουμε με έκπληξη κι αναρωτιόμαστε, τι site είναι αυτό, όπου με βάση το υπέρογκο κόστος κάνει τις ιστοσελίδες της Microsoft και της Apple να φαντάζουν, μπροστά στο site της Εκκλησίας λιλιπούτεια ασήμαντες; (ΕΣΠΑ, hello?)…»

This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Λειτουργία Κυριακής, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to €3.7 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ η Εκκλησία για σάιτ (δικό της, όχι της Microsoft)

  1. Ο/Η Po λέει:

    Γιατρέ,
    Να αναμένουμε επίσημες ενστάσεις της Αριστεράς (όποιας απόχρωσης, συνιστώσας ή κόμματος);
    Ναι ή Όχι;

  2. Ο/Η Ωκεανός λέει:

    Mα στην πρόσφατη ιστορία της εκκλησίας (στην παλαιότερη ιστορία της δεν υπήρχε καν φιλανθρωπία) ακόμα και τωρα υπάρχει μονο «διαχείριση» της φιλανθρωπίας που βασίζεται στον εθελοντισμό.
    +ΕYΛΟΓΙCON+

  3. Ο/Η Eco λέει:

    http://laikisinelefsipentelis.blogspot.gr/

    Tετάρτη, 10 Απριλίου 2013

    από την πορεία στη Μονή Πεντέλης την Κυριακή 7 Απρίλη

    Φωτοβολταϊκά

    Την Πέμπτη 10 Απριλίου συναντιόμαστε στις 9μμ, στην πλ. Νέας Πεντέλης, στο blue cafe, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα και την καταστροφή της Πεντέλης. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!

    Αναρτήθηκε από laikisinelefsipentelis στις 8:58 π.μ.

  4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Πολλοί εξομολόγοι διατάζανε τα πρόβατα να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή.
    Το αποκαλύπτει το «Εγκόλπιο»

    http://egolpio.wordpress.com/2013/04/20/xa-boulgaroi/

    “…αν έρθει κάποιος και μου πει ότι και οι Βούλγαροι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου….και τώρα αν ξαναέρθει η ώρα, θα τους βγάλουμε πάλι τα μάτια και θα τους στείλουμε πίσω μονόφθαλμους…”

    Πολλά ΖΗΤΩ στους Χριστιανούς που τους ψήφισαν!

    Περισσότερα στους πνευματικούς που τους διαφήμισαν

  5. Ο/Η Λάκης λέει:

    Δεν είναι για το σάιτ βρε κουτά. Είναι στις συμφωνίες πάρε-δώσε κράτους-εκκλησίας. Δεν είναι μόνο αυτή η χρηματοδότηση, ψάξτε και στη Διαύγεια.

  6. Ο/Η παπαλάμπραινα λέει:

    O Aστυνόμος κυνηγάει τον gay γκόμενο του γιού του τον παπα Λάμπρο

  7. Ο/Η Mε ξένα κόλυβα λέει:

    Στο ΕΣΠΑ η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Καλαμπάκας

    Ημερομηνία: 22 Απριλίου 2013, 13:18Κατηγορία: Θεσσαλία

    Τη χρηματοδότηση ενός νέου έργου από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 3,35 εκ. ευρώ, που συμβάλλει στην αναβάθμιση των υποδομών Πρόνοιας στην Π.Ε Τρικάλων ενέκρινε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Ειδικότερα, εντάσσεται το έργο : «Κατασκευή Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων», προϋπολογισμού 3,35 εκ. Ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Τρικάλων) και Κύριο του έργου την Ι. Μητρόπολη.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα σε ένα αρνητικά φορτισμένο και υφεσιακό περιβάλλον η αιρετή Περιφέρεια, με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο, ενισχύει στην πράξη δίκτυα κοινωνικής στήριξης. Το έργο αυτό αφορά στη δημιουργία μιας σύγχρονης μονάδας ηλικιωμένων, η οποία έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας για τα άτομα που φιλοξενούνται εκεί, με σκοπό την πλήρη φυσική, ψυχική και κοινωνική ευεξία, την αποτροπή της κατάθλιψης, της ψυχικής και σωματικής κατάπτωσης και την εξάλειψη του αισθήματος εγκλεισμού και ιδρυματοποίησης. Σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, ενισχύουμε δομές μέριμνας και φροντίδας, σε ένα σύγχρονο κτίριο με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης και με προσανατολισμό την κάλυψη των αναγκών της τρίτης ηλικίας.

  8. Ο/Η polmarkarch λέει:

    Τα ειπε ξεκάθαρα ο ΧρυσΑυγήτης…..και εσεις τα παραποιείτε

  9. Ο/Η Hal X. Haynes λέει:

    θεσπιστεί Νέο εξ υπαρχής Σύνταγμα, τότε διακόπτεται η συνέχεια του δικαίου και παράγεται πρωτογενές συνταγματικό δίκαιο με το οποίο, αφενός έχουμε πλήρη διακοπή της συνέχειας του παλιού Συντάγματος, αφετέρου το νέο Σύνταγμα δεν δεσμεύεται σε τίποτα από το παλιό.

  10. Παράθεμα: Τα €410.000 είναι σκάνδαλο –Ενώ τα €3.7 εκατομμύρια (της εκκλησίας) δεν ήταν ποτέ σκάνδαλο… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  11. Παράθεμα: Τα €410.000 είναι σκάνδαλο –Ενώ τα €3.7 εκατομμύρια (της εκκλησίας) δεν ήταν ποτέ σκάνδαλο… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.