Ιδού, ο σκληρός τσιφλικάς της Μανωλάδας

Δεν βλάπτει να γνωρίσουμε τα πρόσωπα ορισμένων… νοικοκυραίων   

tsiflikas

Ο 57χρονος «τσιφλικάς» Ν. Βαγγελάτος συνελήφθη σχεδόν αμέσως ως ηθικός αυτουργός της αιματηρής επίθεσης ενώ λίγες ώρες αργότερα επικαλέστηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου. Η εύθραυστη καρδιά του, ωστόσο, δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό του, αφού επαγγελματίες της Λαχαναγοράς έχουν πολλά να πουν για τον «σκληρό» έμπορο με τη μεγάλη επιμονή, «έναν άνθρωπο που δεν θες να τον έχεις εχθρό», όπως λένε χαρακτηριστικά όσοι έσπασαν τον νόμο της σιωπής που επικρατεί στου Ρέντη.

Ο Νίκος Βαγγελάτος, που σήμερα μένει στους Αμπελοκήπους της Αθήνας και νοικιάζει σπίτι στη Νέα Μανωλάδα, ξεκίνησε ως πωλητής σε πάγκους λαϊκών αγορών. Λίγο καιρό μετά νοίκιασε μια αποθήκη στην οδό Θέμιδος στου Ρέντη και ασχολήθηκε αποκλειστικά με το εμπόριο της μπανάνας. Πραγματοποίησε μεγάλες παραγγελίες από την Αμερική και γρήγορα έγινε ο «βασιλιάς των πωλήσεων», προμηθεύοντας πολλά μαγαζιά. Ακόμη και σήμερα ελέγχει το 50% της αγοράς στο εμπόριο της μπανάνας.

Στη συνέχεια μπήκε στη Λαχαναγορά του Ρέντη νοικιάζοντας αποθήκες και οι δουλειές του μεγάλωσαν, μαζί και οι φουρτούνες του. Οι παλιότεροι αφηγούνται ένα περιστατικό που συνέβη πριν από περίπου 15 χρόνια και χαράχτηκε στη μνήμη τους. Εκείνη την περίοδο οι δραστηριότητες του Ν. Βαγγελάτου φαίνεται πως είχαν μπει στο στόχαστρο της Αστυνομίας. Ατομα που είναι πολλά χρόνια στο επάγγελμα θυμούνται ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιεί… περιπολία σε καθημερινή βάση και επί μία εβδομάδα πάνω από τη Λαχαναγορά. Στο τέλος της εβδομάδας, ισχυρή αστυνομική δύναμη έκανε έφοδο στην αποθήκη του Ν. Βαγγελάτου ανακαλύπτοντας στο υπόγειο ολόκληρο οπλοστάσιο αποτελούμενο από καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και άλλο βαρύ οπλισμό.

[…]

tsiflikas-bΞόδεψαν 6.000 ευρώ στην Πάολα…
Την ώρα που περισσότεροι από 5.000 αλλοδαποί εργάτες γης ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, σε καλύβες από νάιλον και καλάμια, πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν πως δύο μεγαλοπαραγωγοί φράουλας της Νέας Μανωλάδας σπατάλησαν περισσότερα από 6.000 ευρώ σε μία βραδιά ραίνοντας με λουλούδια την Πάολα.
Οταν η λαϊκή τραγουδίστρια επισκέφθηκε την περιοχή και πραγματοποίησε εμφάνιση στον Ιππικό Ομιλο της Κουρούτας, ένας άτυπος «πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ δύο ιδιοκτητών γεωργικών επιχειρήσεων. Κάτοικοι της περιοχής λένε στο «Εθνος της Κυριακής» για τον έντονο ανταγωνισμό των δύο επιχειρηματιών, για το ποιος θα «πετάξει» τα περισσότερα γαρίφαλα στην τραγουδίστρια. Η προκλητική σπατάλη δεν πέρασε απαρατήρητη από τους θαμώνες, που συνέβη δύο μήνες μετά την επίθεση νταήδων επιστατών σε Αιγύπτιο εργάτη τον οποίο έσυραν με το αυτοκίνητό τους.
Ο… λουλουδοπόλεμος στην Πάολα δεν είναι η μόνη περίπτωση προκλητικής σπατάλης από γαιοκτήμονες της περιοχής. Μεγαλοπαράγοντας που έχει στην ιδιοκτησία πάνω από 1.500 στρέμματα γης και στη δούλεψή του περισσότερους από 500 αλλοδαπούς εργάτες, ξόδεψε τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε μεταγραφές παιχτών για την ενίσχυση τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου. Τα δύο προαναφερθέντα περιστατικά είναι ενδεικτικά της κατάστασης και κυρίως της νοοτροπίας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Οι «τσιφλικάδες» απολαμβάνουν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της γης, την ίδια ώρα που σε αρκετές καλλιέργειες οι εργάτες μένουν απλήρωτοι.

*
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο Έθνος

This entry was posted in σκέψεις, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

39 Responses to Ιδού, ο σκληρός τσιφλικάς της Μανωλάδας

 1. Ο/Η Melodie Nelson- Serge Gainsbourg λέει:

  Όντα, της χαμηλότερης υποστάθμης…

 2. Ο/Η Του κώλου λέει:

  Tα Φρουτονέα

  http://www.froutonea.gr/pages/magazineNew/Magazine.aspx?issue=202&year=2012&article=5935&Category=2

  Τεύχος 156 (1/2012)

  Πορεία Προιόντων

  Φράουλα:Δυναμικά στην παραγωγή της φράουλας η Βαγγελάτος Α.Ε.

  ——————————————————————————–

  Η Βαγγελάτος Α.Ε. από φέτος μπαίνει πολύ δυναμικά στην καλλιέργεια του προϊόντος με 650 και πλέον στρέμματα καλλιέργειας φράουλας σε ιδιόκτητα και νοικιασμένα κτήματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας Ηλείας. Όπως μας ενημέρωσε ο κος Μάκης Βαγγελάτος, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία της φράουλας την τελευταία πενταετία και πρόσφατα αποφάσισε ότι το έδαφος είναι πρόσφορο, προκειμένου να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, παράγοντας και συσκευάζοντας η ίδια τις φράουλες που διακινεί στην ελληνική αγορά και εξάγει στο εξωτερικό. Όπως μας εξήγησε ο κος Βαγγελάτος, ποσοστό περίπου 70-75% της καλλιεργούμενης φράουλας της εταιρείας είναι της γνωστής ποικιλίας Kamarosa, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από τις ποικιλίες Ventana και Katoga.

  Σημαντικό κεφάλαιο για την εταιρεία στην όλη της προσπάθεια αποτελεί το νέο της ιδιόκτητο συσκευαστήριο στη Λάπα Ηλείας, το οποίο ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο και βρίσκεται πλέον σε λειτουργία, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της νέας φετινής σεζόν της φράουλας. Το νέο υπερσύγχρονο συσκευαστήριο διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ISO, HAACP), σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό τυποποίησης και συσκευασίας, καθώς και 5 θαλάμους πρόψυξης και συντήρησης των φρέσκων προϊόντων τα οποία επεξεργάζεται.

  Σύμφωνα με τον κο Βαγγελάτο, η Βαγγελάτος Α.Ε. κατά μέσο όρο διακινεί μια μέση χρονιά περί τους 3.000 τόνους φράουλας, ποσότητα που όπως μας τόνισε πρόκειται φέτος να είναι αυξημένη κατά 10-15%, λόγω της επένδυσης στην παραγωγή, μια επένδυση η οποία όπως μας εξήγησε, αναμένεται πολύ σύντομα να επεκταθεί ακόμη περισσότερο, καθώς πρόθεση είναι μέχρι το καλοκαίρι η επιχείρηση να διαχειρίζεται πάνω από 1.000 στρέμματα φράουλας.

  Εμπορικές εκτιμήσεις

  Σύμφωνα με τον κο Βαγγελάτο, η φετινή σεζόν της ελληνικής φράουλας θα είναι πιο όψιμη από την περυσινή, καθώς εκτιμά ότι οι κοπές στα κτήματα της εταιρείας του θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα. Όπως μας τόνισε, δεν περιμένει να σημειωθούν σημαντικές διαφοροποιήσεις στις τιμές σε σχέση με πέρυσι, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης και των επιπέδων της προσφοράς.

  Όσον αφορά της ποιότητα της φετινής ελληνικής φράουλας, ο κος Βαγγελάτος εκτίμησε ότι εκτός απροόπτου θα πρέπει να περιμένουμε μια από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών.

  Αναφορικά με τη διάθεση του προϊόντος, όπως μας ενημέρωσε ο κος Βαγγελάτος, από τις παραγόμενες ποσότητες που θα διαχειριστεί η εταιρεία του, ένα ποσοστό της τάξης του 35-40% θα διατεθεί στην εγχώρια αγορά, ενώ το υπόλοιπο 60-65% θα διακινηθεί στις χώρες με τις οποίες η επιχείρηση διατηρεί σταθερές επαγγελματικές συνεργασίες, όπως η Ρωσία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 3. Ο/Η doulosofos λέει:

  Αν αυτή είναι η αστική τάξη της Ελλάδας, τότε υπάρχει εξήγηση γιατί φάγαμε στη μάπα τον Παπαδόπουλο αλλά και τον Αντρέα.

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι.
  Ευτυχώς που ο εθνικός μας ευεργέτης κος Νιάρχος
  μεταφέρει με το έτσι θέλω στον Κρόνο!
  την εθνική μας βιβλιοθήκη και την εθνική λυρική μας σκηνή.
  Στο ισόγειο αμέρικαν μπαρ θα προσφέρει αφεψήματα.
  Επιτέλους μια ήσυχη γωνίτσα!
  μακριά απ’ το αγριεμένο πλήθος..

 5. Ο/Η Kάσυ Διάρη, τσιφλικού λέει:

  Δείτε το βίντεο με τις σοκαριστικές δηλώσεις του τσιφλικά, λίγο πριν ανοίξουν πυρ εναντίον των μεταναστών στη Μανωλάδα που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους (Vid)

  Χρήστος Δεμέτης
  news247Απρίλιος 22 2013 13:02

  Ένα νέο βίντεο που τραβήχτηκε λίγο πριν τη δολοφονική επίθεση, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ραντεβού του επιχειρηματία με αντιπροσωπεία των μεταναστών, ήρθε σήμερα στο φως και «καίει» τους τσιφλικάδες στα αιματοβαμμένα χωράφια της Μανωλάδας.

  «Πόσα λεφτά είναι; Τέλος του μήνα έρχονται και παίρνουν τα λεφτά», λέει στην αρχή και συνεχίζει χαρακτηριστικά:

  «Τα λεφτά ή δουλέψετε ή δε δουλέψετε, μπορώ να τα δώσω τη βδομάδα την άλλη την άλλη την άλλη. Εφόσον δεν θέλει, δεν έχω πρόβλημα, φεύγει, έρχονται άλλα παιδιά πες του. Πόσα λεφτά είναι; Τη Δευτέρα, την άλλη Δευτέρα, την παραπάνω Δευτέρα και κλείνουμε. Αν δεν θέλετε, φεύγετε από εδώ, κατάλαβες τώρα;».

  Σύμφωνα με το Mega στα χέρια της αστυνομίας υπάρχει οπτικό υλικό που εμπλέκει πιο άμεσα τον ιδιοκτήτη που ακούγεται να εξαπολύει απειλές ακόμη και για τη ζωή των 200 εργαζομένων που παράνομα απασχολούσε.

  Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι ξένοι εργάτες δέχονταν συνεχώς απειλές ακόμα και μετά τον τραυματισμό των 28.

  Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις επιστάτες που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή για απολογία.

  Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους τρεις επιστάτες είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατά συναυτουργία, για βαριές σωµατικές βλάβες, απειλή και παράβαση των νόµων περί όπλων και αλλοδαπών.

  Μαζί τους θα απολογηθεί και ο ιδιοκτήτης της φυτείας, ο 57χρονος Νίκος Βαγγελάτος, ο οποίος επίσης κρατείται, κατηγορούµενος για το αδίκηµα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αν και µε βάση νέα στοιχεία φαίνεται να εµπλέκεται άµεσα στην αιµατηρή επίθεση.

  Η υπεράσπιση των τριών «πιστολέρο», υποστηρίζει ότι βρίσκονταν σε άµυνα κατά το αιµατοκύλισµα της περασµένης Τετάρτης και πως πυροβόλησαν στο έδαφος.

  Τους διέψευσαν, ωστόσο, οι µαρτυρίες των εργατών που βρέθηκαν απέναντι στις κάννες των όπλων τους. Όπως περιγράφουν, οι επιστάτες αρνήθηκαν αρχικά να τους πληρώσουν, τους έδωσαν εντολή να φύγουν από τον χώρο που είχαν συγκεντρωθεί και, όταν εκείνοι δεν διαλύθηκαν, οι τρεις πήγαν και έφεραν τα δύο κυνηγετικά όπλα και το πιστόλι, µε τα οποία πυροβόλησαν εναντίον τους.
  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/vinteo_prin_to_makeleio_sth_manwlada_an_den_thelete_tha_erthoyn_na_doylepsoyn_alloi.2222519.html

 6. Ο/Η Kάσυ Διάρη, ψευτοτσαμπουκαλού λέει:

  Aν είσαι άντρας τσιφλικά
  Βίρβος Μαρκόπουλος

 7. Ο/Η Left λέει:

  http://www.avgi.gr/article/224232/to-egklima-tis-manoladas-fotografizei-i-ekthesi-mouiznieks

  Το έγκλημα της Μανωλάδας «φωτογραφίζει» η έκθεση Μούιζνιεκς

  Με επίκαιρη ερώτησή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ο Νίκος Βούτσης ζητά εξηγήσεις καθώς δεν έχουν ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία διατάξεις κατά της ρατσιστικής βίας επ’ αφορμής του εν ψυχρώ πυροβολισμού κατά των μεταναστών – εργατών γης στη Μανωλάδα.

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως άκρως ανησυχητικά συμπεράσματα του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Νιλς Μούιζνιεκς, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα. Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «διαψεύδεται οικτρά», καθώς προσπερνά «με ελαφρότητα τις σχετικές συστάσεις και διαβεβαιώνει πως η χώρα «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

  Ειδικά για τη Μανωλάδα, ο Ν. Βούτσης μιλά για «ένα διαχρονικό πρόβλημα με αλλεπάλληλα κρούσματα ρατσιστικής βίας που επικοινωνιακά βαφτίζονται ως «μεμονωμένα», καθεστώς εργασιακού «μεσαίωνα» χωρίς κανόνες και ελέγχους, διαχρονική ατιμωρησία των δραστών, απραξία των τοπικών Αρχών, έλλειψη προστασίας ή ακόμη και δίωξη των θυμάτων».

  Απευθυνόμενος στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, τον κατηγορεί ότι φέρει » σημαντικές και ιδιαίτερες ευθύνες» και παραθέτει τις δηλώσεις του, οι οποίες αποδοκιμάστηκαν ρητά και από τον κ. Μούιζνιεκς. Επίσης ο Ν. Βούτσης υπογραμμίζει ότι και το Παρατηρητήριο «που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού, και το οποίο είχαμε χαιρετίσει, παραμένει επί της ουσίας ανενεργό».

  Στην ίδια επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η «έξαρση ρατσιστικής βίας ήδη κοστίζει ζωές, η χώρα εκτίθεται διεθνώς και το πρόβλημα εντοπίζεται χρονικά πολύ πριν από την κρίση, σύμφωνα και με την Έκθεση Μούιζνιεκς».

  Παράλληλα, καταγγέλλει την κυβέρνηση για «συστηματική υποβάθμιση και η συγκάλυψη του προβλήματος, γεγονός που απαξιώνει τους θεσμούς, δημιουργεί κλίμα ανομίας που ευνοεί το νεοναζισμό και υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος».

  Ως εκ τούτου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης ερωτά τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης πότε και με ποιον τρόπο θα υιοθετηθούν οι συστάσεις της έκθεσης Μούιζνιεκς, που περιλαμβάνει μια εκτενή παράθεση νόμων, που δεν έχουν ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία, όπως επίσης και συστάσεις για απομάκρυνση οργάνων επιβολής του νόμου που τελούν αδικήματα με ρατσιστικό κίνητρο, συγκρότηση ανεξάρτητου μηχανισμού ελέγχου της Αστυνομίας, καθώς και μέτρα εναλλακτικά ως προς την απάνθρωπη και πολυδάπανη κράτηση παράτυπων μεταναστών.

  Επιπλέον, ο Ν. Βούτσης τους ερωτά ποια ιδιαίτερα μέτρα θα λάβουν για να πάψει να αποτελεί η Μανωλάδα περιοχή «θερμοκήπιο ρατσισμού» για ορισμένους παραγωγούς που κερδοσκοπούν άγρια και συμπεριφέρονται εγκληματικά σε βάρος των εργατών γης

 8. Ο/Η Μιχαλοπίθηκας λέει:

  Υπόδειγμα επιστολής
  που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με στόχο το μποϋκοτάζ στις φράουλες Μανωλάδας, τόσο σε παραγωγό, όσο και σε συνεργαζόμενα καταστήματα.

  Αν συμφωνείτε, αντιγράψτε, στείλτε και διαδώστε το. Τα mail των σούπερ-μάρκετ είναι τα παρακάτω:

  info@makro.gr
  carrefour_greece@marinopoulos.com
  info@lidl.gr
  info@alimentatop.gr
  info@okmarkets.gr
  info@xalkiadakis.gr
  a.koutsounouris@metro.com.gr
  amachera@ab.gr
  info@sklavenitis.com

  Αγαπητοί κύριοι,
  Σας ενημερώνουμε οτι η εταιρία Βαγγελάτος Α.Ε. παραγωγός φράουλας με έδρα τη Λάππα Αχαϊας, η οποία σύμφωνα με τον δικτυακό της τόπο (http://www.vangelatos-sa.gr/main.php?&page=clients) είναι προμηθευτής σας, σε σχετική παράκληση μεταναστών εργαζομένων της να πληρωθούν για την εργασία τους απάντησε πυροβολώντας τους τραυματίζοντας πολλούς απο αυτούς οι οποίοι και νοσηλεύονται μετά την επίθεση των υπαλληλών της εν λόγω εταιρίας. Για την πληροφόρησή σας σας παραθέτουμε σχετικά link απο το διαδίκτυο με όλο το ιστορικό της εν λόγω (και αντίστοιχων που έχουν συμβεί στο παρελθόν) υπόθεσης.

  bit.ly/11zwhOw
  bit.ly/11BhYcn
  bit.ly/Z3VrW0
  bit.ly/11gxFpr

  Σαν πολίτες αυτής της χώρας καθώς και σαν καταναλωτές των προϊόντων σας θέλουμε να σας εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για αυτό το γεγονός καθώς και την πρόθεσή μας να σταματήσουμε να πραγματοποιούμε αγορές απο τα σημεία σας διαμαρτυρόμενοι για την έμμεση αποδοχή των πρακτικών αυτών απο εσάς, αφου συνεχίζετε να προμηθεύεστε προϊόντα απο παραγωγούς που δεν σέβονται την ζωή και την εργασία τόσων ανθρώπων, ενω εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου για τη μετανάστευση και τους μετανάστες εργαζόμενους με σκοπό να αποκομίσουν περισσότερο κέρδος. Συνεπώς σας καλούμε να αποσύρετε τα προϊόντα του εν λόγω παραγωγού απο τα ράφια σας καθώς και να διακόψετε την συνεργασία σας μαζί του. Η απάντησή σας θα αποτελέσει κριτήριο για περαιτέρω ενέργειές μας.

  Εν αναμονή της απάντησή σας
  Με εκτίμηση

  Η εταιρεία-πιστολέρο Βαγγελάτος ΑΕ, με τα γνωστά επεισόδια στη Μανωλάδα, είχε εξασφαλίσει εκτός των άλλων, σήμα πιστοποίησης από την οικολογική ΔΗΩ. Αν κάποιος / κάποια συμφωνεί με το παρακάτω κείμενο, ας το στείλει στην ΔΗΩ με ένα cc ή bcc στο mikavour@gmail.com Επίσης ας προωθήσει αυτό το κείμενο σε γνωστούς και φίλους

  ………………………

  ΠΡΟΣ ΔΗΩ

  Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων
  Αριστοτέλους 38 , 10433 Αθήνα .
  Τηλ. 210-8224384 Fax: 210-8218117 e-mail:info@dionet.gr

  Υπόψη κάθε αρμόδιου

  Αξιότιμη κυρία / κύριε

  Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η εταιρεία Βαγγελάτος ΑΕ έχει πιστοποιηθεί από τη ΔΗΩ. Η Βαγγελάτος ΑΕ τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, κατηγορούμενη για τα γνωστά επεισόδια στη Μανωλάδα που έφεραν στο φως τις αποτρόπαιες εργασιακές συνθήκες στην περιοχή. Η πιστοποίηση από τη ΔΗΩ επιβεβαιώνεται από το αρχείο πιστοποιημένων παρασκευαστών το οποίο δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο της ΔΗΩ. Η Βαγγελάτος ΑΕ πιστοποιείται ως παρασκευαστής με αριθμό πιστοποίησης 23051070026 (http://www.dionet.gr/10/paraskeui_2009.xls)

  Ως καταναλωτής είχα συνδέσει λίγο-πολύ το σήμα πιστοποίησης της ΔΗΩ ως εγγύηση για την τήρηση κάποιων αρχών από πλευράς του παραγωγού, που στον δικτυακό τόπο της ΔΗΩ διατυπώνονται ως εξής:

  – Να προσφέρει στα εκτρεφόμενα ζώα (σημ. δική μου: πόσο μάλλον στους ανθρώπους) συνθήκες ζωής τέτοιες που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των βασικών πλευρών της έμφυτης συμπεριφοράς τους.

  – Να προσφέρει στους παραγωγούς διαβίωση σύμφωνη με τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών, να καλύψει τις βασικές ανάγκες τους και να τους παρέχει επαρκές εισόδημα και ικανοποίηση από την εργασία τους, σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.
  – Να εξετάσει τον ευρύτερο κοινωνικό και οικολογικό αντίκτυπο των αγρο-οικοσυστημάτων.
  Οι διατυπώσεις είναι από την ιστοσελίδα της ΔΗΩ: http://www.dionet.gr/stoxoi_bio.htm

  Ύστερα από τα παραπάνω θα ήθελα να μου εξηγήσετε με βάση ποια κριτήρια η εταιρεία Βαγγελάτος ΑΕ μπόρεσε να πάρει πιστοποίηση από την ΔΗΩ. Επίσης να με ενημερώσετε αν προτίθεστε, μετά από όσα συνέβησαν, να διακόψετε άμεσα τη σύμβαση μαζί της. Η δημόσια καταγγελία της σύμβασης με την Βαγγελάτος ΑΕ μέσα ΚΑΙ από την ιστοσελίδα της ΔΗΩ είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη μου, για να συνεχίσω να βλέπω το σήμα της ΔΗΩ και να μην ΑΠΟΦΕΥΓΩ να αγοράσω το προϊόν.

  Παρακαλώ για μια άμεση ανταπόκριση καθώς η απάντησή σας θα είναι κρίσιμη για την ταύτιση ή όχι από την πλευρά μου, ως καταναλωτή, του σήματος της ΔΗΩ με συγκεκριμένα ήθη, που μάλλον βρίσκονται μακριά από τις διακηρυγμένες αρχές της οικολογικής γεωργίας.

  Επισυνάπτω:
  •Το αρχείο πιστοποίησης παρασκευαστών, όπως δίνεται από την ιστοσελίδα της ΔΗΩ
  •Ένα στιγμιότυπο της ιστοσελίδας της Βαγγελάτος ΑΕ, από 19/1/2013

  Με εκτίμηση

  πηγη
  http://www.tokaravani.gr/2013/04/ipodigma-epistolis-gia-bikotaz-stis-fraoules-vangelatos-a-e/

 9. Ο/Η Μηδεν λέει:

  Ολα αυτα με την υποστηριξη των προοδευτικων,αντιρατσιστων και δεν συμμαζευεται.η λαθρομεταναστευση ευνοει τετοιες καταστασεις θα το καταλαβει κανεις;επισης δεν ειναι σωστο να τους βαφτιζεται τελειως αυθαιρετα ολους προσφυγες.τωρα που υπαρχουν πραγματικοι προσφυγες και εννοω τους συριους και αυτους ο κοσμος θα τους εχθρευεται,ενω αυτοι πραγματι εχουν προβλημα.επισης οι επιστατες και το αφεντικο ειναι πασοκτσηδες,αν ηταν χρυσαυγιτες θα ειχε καει η ελλαδα.λεμε οχι στην λαθρομεταναστευση γιατι υπονομευει την ντοπια εργατικη ταξη και την πραγματικη προσφυγια.α και επειδη πρεπει να δωσω δημοκρατικα διαπιστευτηρια πρεπει να πω οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ χρυσαυγιτης ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.

 10. Ο/Η Αμπ Νόρμαλ νεοναζί λέει:

  Πλήρη διερεύνηση της αιματηρής επίθεσης στη Μανωλάδα ζητεί η Κομισιόν

  Η ευρωπαία επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

  Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με την αιματηρή επίθεση κατά μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα ζητεί από τις ελληνικές αρχές η αρμόδια επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και θέματα Δικαιοσύνης στην ΕΕ, Σεσίλια Μάλμστρομ.

  Το δημοσίευμα καταλήγει με την επισήμανση ότι οι ξενοφοβικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί την τελευταία περίοδο στην Ελλάδα, όπως ανέφερε σε έκθεσή του την περασμένη εβδομάδα ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  Ο Επίτροπος, λέει το δημοσίευμα, άσκησε κριτική για την ατμόσφαιρα μίσους που έχει καλλιεργηθεί από το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και έκανε έκκληση στις ελληνικές αρχές να δράσουν εναντίον του φαινομένου.

 11. Ο/Η Aγία Αθανασία της Μανωλάδας λέει:

  Από τη Μανωλάδα πρώτο θέμα σε όλη την Ελλάδα – Πώς είναι σήμερα η «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω»;

  2013-03-04 05:58:03

  Η «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω», έγινε γνωστη στο πανελλήνιο από την δεκαετία του ’40 για τα ανορθόγραφα μηνύματα που χάραζε στο στήθος της η… «Παναγία».

  Η 87χρονη Αθανασία Κρικέτου-Σάμαρη, η οποία γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Μανωλάδα Ηλείας, είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα που απασχόλησαν την ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

  Η Κρικέτου, μια αγράμματη γυναίκα, από την Μανωλάδα Ηλείας, εκμεταλλεύτηκε μια σπάνια δερματική αλλεργία που είχε, τον δερματογραφισμό. Aνακαλύπτοντας αυτή την ιδιότητα που είχε το δέρμα της, από την νεαρή ακόμη ηλικία των 14 ετών, άρχισε να χαράζει στο στήθος της τα ανορθόγραφα μηνύματα της… Παναγίας και στην συνέχεια τα επιδείκνυε «ως θέλημα της Μεγαλόχαρης».

  Δεν δίστασε, ακόμη και να σκηνοθετήσει τον θάνατο και την…ανάστασή της και διηγούμενη την επιστροφή της από τον «άλλο κόσμο» εξιστόρισε την συνάντησή της με την Παναγία, η οποία υποτίθεται πως την οδήγησε στα Καλάβρυτα και της διεμήνυσε, πως την τύχη των κομμουνιστών θα έχουν και όσοι εξακολουθούν να είναι άπιστοι!

  H Κρικέτου, δεν δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει μια στρατιά θρησκόληπτων, απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα.

  Aπέκτησε τεράστια περιουσία, με ύποπτους τρόπους (αρπαγές περιουσιών μέσω διαθηκών ηλικιωμένων μοναχικών κυρίως γυναικών) με προπύργιο το ίδρυμα «Παναγία Φανερωμένη» στη θέση Παλαιοκούντουρα Αττικής.

  Όσες φορές κι αν οδηγήθηκε στα δικαστήρια, αθωώθηκε πανηγυρικά! Η Ελλαδική Εκκλησία την απέπεμψε από τους κόλπους της, αυτή όμως συνέχισε ακάθεκτη Σήμερα είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ ταυτόχρονα διεκδικεί τον τίτλο μιας σύγχρονης δισεκατομμυριούχου, με τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία, τόσο στην περιοχή της Λοκρίδας, Λιβανάτες, Αταλάντη, Καμένα Βούρλα, όσο και στην περιοχή της Αττικής.

  Τι δηλώνει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος για την πρώην αφορισμένη «Αγία»;

  «Επειδή μερικοί με ανώνυμα επικριτικά σχόλια εις το διαδίκτυο με κατηγορούν ότι την 23ην Φεβρουαρίου ελειτούργησα εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Πολυκάρπου Λιβανατών, ο οποίος ανήκει εις την Αδελφότητα της Αδελφής Αθανασίας και τον οποίο προ ετών καθηγίασα και ότι διατηρώ εκκλησιαστική κοινωνία μετ’ αυτής, παραβιάζων την αρχή μου να μη απαντώ εις ανώνυμα δημοσιεύματα, προβαίνω εις την κάτωθι διευκρίνιση με την επιφύλαξιν, ότι οι προκαλούντες τον θόρυβον ίσως να ανήκουν εις το εν Χριστώ ποίμνιόν μου και σκοπός τους να είναι η αμφισβήτηση της υπ’ εμού ορθοτομήσεως της αληθείας.

  Η Αδελφή Αθανασία Σάμαρη με απόφασιν της Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας της Ελλάδος (Αριθμ. Πρωτ. 836/1343 της 24 Ιουνίου 1980) επί της Αρχιεπισκοπείας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, αποκατεστάθει εις την Εκκλησιαστικήν κοινωνίαν δια της άρσεως της κατ’ αυτής αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου του Νοεμβρίου 1967. Έκτοτε καθοδηγουμένη πνευματικά από τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Κεφαλληνίας Προκόπιο συνέχισε με την εκκλησιαστική προστασία το πολυσχιδές έργο της.

  Με έγγραφο της Ιεράς Συνόδου το οποίον μάλιστα συνυπογράφει ως Αρχιγραμματεύς ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος Β΄ και απευθύνεται εις τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίον, ως οικείον Ιεράρχην της έδρας του Συλλόγου «Παναγία Φανερωμένη» της Αδελφής Αθανασίας.

 12. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22198699

  Greece farm shooting: 30 injured in pay dispute Migrants are employed to pick strawberries in Nea Manolada

  About 30 migrant workers have been injured in a shooting on a strawberry farm in Greece after requesting salaries that had not been paid.

  The migrants – mainly from Bangladesh – were shot at by at least one farm supervisor, in a Peloponnesian village in southern Greece.

  Several of the workers have been taken to hospital but none are in a critical condition.

  The owner of the farm in Nea Manolada and one foreman have been arrested.

  Nea Manolada, about 260km (160 miles) west of Athens, is an area where thousands of migrant workers are employed.

  Around 200 workers had gathered to request their unpaid salaries when at least one farm supervisor opened fire, reports the BBC’s Mark Lowen.

  The Council of Europe – the main European human rights watchdog – issued a report this week detailing abuse against migrants in Greece.

  The report warned of a growing wave of racist violence, stating that «democracy is at risk». It highlighted the role of the neo-Nazi Golden Dawn party.

 13. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://olympia.gr/2012/09/21/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF/

  Ο καταγγέλλων ιεράρχης

  Συνελήφθησαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makeleio.gr , από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής την Πέμπτη, ένας Βούλγαρος μοναχός και ένας Αλβανός υπήκοος με τη κατηγορία της εκβίασης γνωστού μητροπολίτη της Ελλαδικής Εκκλησίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ποινικά διωκόμενοι απαιτούσαν συνεχώς και πιεστικά από τον ανώτατο κληρικό, 100.000 ευρώ για να μην “αναγκαστούν να βγάλουν στη φόρα” βίντεο στο οποίο κατά τους ισχυρισμούς τους απεικονίζονταν ο Μητροπολίτης να συνευρίσκεται ερωτικά με τρείς Πακιστανούς! Ο ρασοφόρος κατέφυγε στην αστυνομία κι αυτή βέβαια έκανε τη δουλειά της.

  Το makeleio.gr είναι σε θέση να γνωρίζει την υπόθεση εδώ και καιρό. Από καλά πληροφορημένες εκκλησιαστικές πηγές. Όπως και να είναι εις γνώσιν του… το …πυρακτωμένο προανακριτικό υλικό. Όντως σε οπτικό υλικό απεικονίζεται ο σεβασμιότατος να είναι όρθιος και γυμνός και να έχουν πέσει πάνω του δύο μαυριδεροί λαθραίοι με σκοπό την γεννετήσια ικανοποίηση του. Το …γύρισμα πρέπει να έχει γίνει σε χώρο της Μητρόπολης ή στο σπίτι του γέροντα.

  Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι την ώρα της συνεύρεσης “του είχαν ρίξει κάτι στο ποτήρι που έπινε με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να τον διαπομπεύσουν” οι εκβιαστές και οι συνεργάτες τους.

 14. Ο/Η Mητροπολίτης Κοιλίας λέει:

  http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=273585

  Στη Μανωλάδα δουλεύουν ανήλικα παιδιά, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

  22/04/2013 19:31

  .

  «Αυτά που αντικρίσαμε ήταν αποκαρδιωτικά.
  Ένας 26χρονος εργάτη από το Μπανγκλαντές τραυματισμένος από την επίθεση, μάζευε χόρτα δίπλα από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό για να τα φάει, καθώς ο ίδιος όπως και οι συμπατριώτες του βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Αυτό που είδαμε εκεί ήταν εικόνες εξαθλίωσης. Μέσα σε μικρές αυτοσχέδιες καλύβες μένουν γύρω στους είκοσι ανθρώπους, και μάλιστα πληρώνουν και ενοίκιο 20 ευρώ το άτομο κάθε μήνα για τη διαμονή τους. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, οι συνθήκες διαμονής είναι απάνθρωπες, οι άνθρωποι πληρώνονται 20 ευρώ -κάτω από το νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο- και είναι επτά μήνες απλήρωτοι», αφηγείται η Λία Γώγου, ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας.

  Η κυρία Γώγου, επισκέφθηκε τα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας που έπειτα από τη δολοφονική επίθεση εναντίον 200 μεταναστών που απλώς ζήτησαν να πληρωθούν έχει γίνει γνωστή στα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου.

  «Κανονικά για να καταγράψουμε πλήρως την κατάσταση θα χρειαζόμασταν εβδομάδες. Εντοπίσαμε και δύο παιδιά μέσα στους άνδρες που εργάζονται εκεί. Το ένα μας είπε αυθόρμητα ότι ήταν 13 ετών και το άλλο 14!», τονίζει η ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας στο protothema.gr.

  Η κυρία Γώγου δηλώνει ότι ανησυχεί για την ασφάλεια των μεταναστών καθώς όταν βρισκόταν στην Μανωλάδα τις προηγούμενες ημέρες, την ώρα που η ίδια μαζί με τον φωτογράφο Μαξίμ Γκαλίντ συνομιλούσε με τους εργάτες «ήρθαν δύο άνθρωποι συνεργάτες του ιδιοκτήτη που συνελήφθη -που ήταν παρόντες και στους πυροβολισμούς- οι οποίοι μιλούσαν με απότομο τρόπο στους εργάτες». Σύμφωνα με την ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας «οι άνθρωποι αυτοί είναι έντρομοι». Μας λέει ότι δεν είναι σίγουρη για την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων και προσθέτει: «Θα θέλαμε να δούμε άμεση ανταπόκριση από τις αρχές και το κράτος κατά της κατάφωρης εκμετάλλευσης αυτών των ανθρώπων. Άμεσα όμως, όχι με απλές υποσχέσεις, ώστε να προστατευτούν μάρτυρες και θύματα. Και πρέπει κανονικά το κράτος να αποζημιώσει αυτούς τους ανθρώπους ως θύματα και να τιμωρηθούν αυστηρά οι δράστες. Το θέμα είναι ότι όταν πήγαμε εμείς δεν υπήρχε καν αστυνομική παρουσία εκεί για να τους προστατεύσει».

  «Όλοι οι συνάδελφοι σας δημοσιογράφοι που έχουν περάσει από εδώ, μας προειδοποίησαν να μην κάτσουμε πολύ και να προσέχουμε πολύ γιατί τα πράγματα εκεί δεν ήταν απλά», τόνισε η ερευνήτρια.

  Παράλληλα ξένα μέσα όπως η Washington Post και ο The New Stateman, μιλούν πλέον για «human trafficking», σχολιάζοντας τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών στη Νέα μανωλάδα που παραπέμπουν σε σύγχρονο σκλαβοπάζαρο. Η Washingtοn Post με τίτλο «αίμα και φράουλες» κάνει λόγο για απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, για καθεστώς σκλαβιάς και τρόμου που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί αναφέροντας πως «δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά βίας τα τελευταία χρόνια, που περιλαμβάνουν και άνδρες να δένονται στα αυτοκίνητα και να σέρνονται στα χωριά προς παραδειγματισμό» και δίνοντας βαρύνουσα σημασία στις δηλώσεις των ίδιων των μεταναστών που κατήγγειλαν στην αμερικανική εφημερίδα οτι: «Πήγαμε στην αστυνομία αλλά δεν τους ενδιαφέρει»…

 15. Ο/Η κ. Χιλιολέξης λέει:

 16. Ο/Η Kostas Korovilas λέει:

  Αδερφοί, … καί,.. αδερφές. Ηρεμήστε! Εσύ eklag, γίνε λίγο πιό σαφής μέ τούς Νιαρχους καί τίς Λυρικές καί τά άλλα. Θέματα που μέ ενδιαφέρουν. Οί φράουλες είναι καρπός έμπνευσης, καρπός σύμβολο γλυκύτητας καί απόλαυσης. Ισως νά φταίει αυτό τό κόκκινο χρώμα.Εχει υπερνικήσει καί αυτό τό σύκο γιά τό οποίο οί αρχαίοι Ελληνες τό σύγκριναν μέ
  τήν γκυκήτητα τού μελιού. Οί Μπητλς τραγουδούν γιά σάς «Strawberry fields for ever….» Φραουλοχώραφα γιά πάντα, Πάρτε με κάτω στα φραουλοχώραφα, τίποτα δεν είναι αληθηνό, Φραουλοχώραφα γιά πάντα.» Η Ελλάς έχει χρώμα. Ενα χρώμα που εξάπτει καί εμπνέει. Οταν όμως αρχίζεις νά τήν καταναλώνεις αρχίζεις νά αισθάνεσαι μιά γεύση αίματος. Δέν είναι τόσο τό ξένο αίμα αλλά τό δικό σου αίμα τό εγχώριο που χύνεται στά πόδια καί στα συλικονούχα βυζιά τής Πάολας. Ελλάς τών νεοτέρων χρόνων, Νεοελλήνων Ελλάς τής ψευδαίσθησης, τής καπήλευσης τής αρχαίας Ελλάδας, τών νταβαντζήδων, τών αερηντζίδων λαμογέων πολιτικών, τών ρασοφόρων ταπεινών δούλων τής απάτης καί ενός λαού ηλιθίων. «Strawberry fields for ever»

 17. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://protovouliacypruseu.wordpress.com/2013/04/21/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%af/

  Συνέντευξη Νίκου Μπίστη στην εφημερίδα Πολίτης (21/04/13)

  Posted on Απριλίου 21, 2013by protovouliacypruseu

  Βιώνουμε μια συνωμοσία εναντίον του λαού μας όπως διαχέεται στην κοινή γνώμη στην Κύπρο;

  Όχι. Βιώνουμε σε Ελλάδα και Κύπρο τα αποτελέσματα δικών μας διαχρονικών σφαλμάτων και επιλογών. Η προσφιλής σε πολλούς θεωρία της συνωμοσίας συνδέεται με την άλλη καταστροφική αντίληψη που εκλαμβάνει ως δεδομένο ότι είμαστε περίπου το κέντρο του κόσμου και όλοι μας οφείλουν. Και αντί να μας δανείζουν δωρεάν για να συνεχίσουμε να ζούμε όπως ζούσαμε ( πάρτι το αποκαλούν κάποιοι), μας αδικούν. Η θεωρία συνωμοσίας λοιπόν είναι η κουρτίνα που πίσω της πάμε να κρύψουμε το πραγματικό πρόβλημα και το πλυντήριο των δικών μας ευθυνών. Και ο πιο σίγουρος τρόπος για να φουντώσει ο αντιευρωπαϊσμός και να χάσουμε πολύτιμο χρόνο και χρήμα στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας.

  Πολλοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτόνομος, εκτός ευρωζώνης. Υπάρχει;

  Βεβαίως, μόνο που θα είναι οικονομικά και εθνικά καταστροφικός. Να συνειδητοποιήσουμε ότι εκτός ευρωζώνης σημαίνει εκτός ΕΕ. Μην συγκρίνουμε Ελλάδα και Κύπρο με Μεγάλη Βρετανία και Σκανδιναβικές χώρες. Αυτές έχουν ισχυρή παραγωγική βάση και από την πρώτη στιγμή ήσαν εκτός ευρώ. Εμείς από μέσα θα βρεθούμε έξω. Η ένταξη των χωρών μας στην ΕΕ είχε πρωτίστως την έννοια μιας, με πολιτικά μέσα, αμυντικής ασπίδας. Εκτιμά κανείς ότι με αναβαθμισμένη γεωπολιτικά την Τουρκία για προφανείς λόγους (Μέση Ανατολή, εμφύλιος στην Συρία, Ιράν, Ισραήλ) και με την Ελλάδα προσωρινά σε δύσκολη οικονομική κατάσταση είναι σώφρον να βρεθεί η Κύπρος εκτός ΕΕ; Δεν είμαστε πια στην εποχή του ψυχρού πολέμου για να μπορεί να παιχτεί το χαρτί της Σοβιετικής Ένωσης ή των αδεσμεύτων. Το χαρτί της Ρωσίας είδαμε ότι δεν άντεξε ούτε ένα γύρο. Ορισμένοι καταλαβαίνουν το παράλογο αλλά απαντάνε με μεγαλύτερο παραλογισμό. «Εντός ΕΕ αλλά εκτός τρόικας και μνημονίου». Άλλοι τα αφήνουν όλα ανοικτά για να «τα μελετήσουν». Αποπροσανατολίζουν τον λαό, τον τρέφουν με ψευδαισθήσεις. Ήμουν λίγο μετά την μετατροπή του Όχι σε Ναι στην «Ανατροπή» του κ. Πρετεντέρη στο MEGA. Άκουσα με τα αφτιά μου τον κύριο Λιλλήκα να μας διαβεβαιώνει ότι έχει βρει ένα Κινέζικο fund γύρω στα δέκα δις που θα αναλάμβανε το φυσικό αέριο και θα έλυνε το πρόβλημα. Απάντησα ότι και ο Παναθηναϊκός είχε βρει κάποιο σεΐχη που θα τον αναλάμβανε και ακόμα τον περιμένει.

  Στις τοποθετήσεις σας συνδέετε το αρχικό Όχι με μια διαχρονική απορριπτική στάση και θεωρείτε κομβικό σημείο την απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Μπορεί να γίνει μια τέτοια σύγκριση;

  Επιβάλλεται. Ακούσαμε πριν λίγες μέρες τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στο Ευρωκοινοβούλιο να λέει ότι για να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις και οι επενδυτές για να έρθουν θέλουν ένα ενωμένο νησί. Φοβάμαι όμως ότι η διεθνής κοινότητα έχει βγάλει από την ατζέντα της το Κυπριακό. Οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα ούτε οι συσχετισμοί και οι διαθέσεις είναι πια ίδιες στους Τουρκοκύπριους. Οι αρνητικές συνέπειες του Όχι του 2004 φάνηκαν σε βάθος χρόνου. Οι συνέπειες του Όχι του 2013 ευτυχώς συνειδητοποιήθηκαν σε τρεις μέρες.

  Σε ένα από τα πρόσφατα κείμενα σας χρησιμοποιήσατε τον όρο δεξιοαριστεροί εθνικολαϊκιστές. Δεν είναι άδικο αυτό για τον χώρο της Αριστεράς σε Ελλάδα και Κύπρο;

  Δεν θα μιλήσω για την Κύπρο αν και βλέπω ορισμένες ανησυχητικές ομοιότητες. Η ανησυχητική διαφορά είναι ότι εδώ έχετε και την εκκλησία να διεκδικεί πολιτικό ρόλο. Για την Ελλάδα όμως, πιστέψτε με, ο όρος, δυστυχώς, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αν διαβάσετε ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για την κρίση, την τρόικα και την ΕΕ και κρύψετε τον λογότυπο των κομμάτων δεν θα ξέρετε ποιού είναι. Είναι επίσης πασίγνωστο – και εμφανίστηκε επίσημα με αφορμή το κυπριακό – το πολιτικό συνοικέσιο ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Καμμένο. Για να είμαι δίκαιος, το ΚΚΕ είναι πιο προσεκτικό στις συναναστροφές του.

  Πάμε τώρα στην ΕΕ. Που οδηγείται; Ποιες δυνάμεις θα την βγάλουν από το τέλμα; Είναι λύση το μέτωπο των χωρών του νότου απέναντι στις χώρες του βορρά;

  Το θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρώπης είναι ο νέος διεθνής καταμερισμός εργασίας με την είσοδο νέων παικτών (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία κ.α.) με πολύ άνισους όρους, πράγμα που δυσκολεύει τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου. Σε αυτό το περιβάλλον ούτε η Γερμανία μπορεί να αντέξει μακροπρόθεσμα. Πολλοί προτείνουν την επιστροφή στα ξύλινα τείχη των εθνικών νομισμάτων. Βλέπετε ότι και στην Γερμανία φτιάχτηκε κόμμα του μάρκου. Κατά την άποψη μου το πραγματικό αίτημα των εργαζομένων στην Ευρώπη και των περιφερειακών οικονομιών πρέπει να κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς την ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, την αξιοποίηση της μεγάλης εσωτερικής αγοράς των 500 εκατομμυρίων σε συνδυασμό με μεγάλες επενδύσεις στην έρευνα, το ανθρώπινο δυναμικό, την καινοτομία και τις σύγχρονες υποδομές προκειμένου να σταθεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Η άκαμπτη στάση της Γερμανίας στο ζήτημα της λιτότητας τρομάζει κόσμο και τον απομακρύνει από αυτήν την μόνη αποτελεσματική πολιτική. Το ατύχημα, που όμως μπορεί να διορθωθεί, είναι ότι οι δυνάμεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας – που είναι και ευρωπαϊστικές και κοινωνικά ευαίσθητες – βρίσκονται σε πτώση.

  Προτείνω να μην ασχοληθούμε στα σοβαρά με τον μύθο του συμπαγούς νότου που θα αντιπαρατεθεί στο συμπαγή Βορρά. Με την Μέρκελ υπάρχει μια πιθανότητα – ελπίζω μετά τις εκλογές να σχηματιστεί Μεγάλος Συνασπισμός με τους σοσιαλδημοκράτες – να συνεννοηθούμε, με τον Μπερλουσκόνι και τον Γκρίλο καμία.

  Πιστεύετε ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση;

  Ναι. Δεν θα βγούμε αλώβητοι, δεν θα γυρίσουμε εκεί που ήμασταν , αλλά μπορούμε να βγούμε. Στην Ελλάδα, μετά τρία εφιαλτικά χρόνια, ο κόσμος διακρίνει μια αχτίδα ελπίδας. Και κυρίως συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την τρικομματική κυβέρνηση για να βγούμε το ταχύτερο δυνατό από το μνημόνιο. Τα διάφορα γλαφυρά και αντιφατικά όπως «θα το σκίσουμε το μνημόνιο, θα το καταγγείλουμε, θα το αναστείλουμε και θα το επαναδιαπραγματευτούμε» πείθουν όλο και λιγότερους. Η Κύπρος με πιο ευέλικτη οικονομία και καλύτερη δημόσια διοίκηση μπορεί να βγει ευκολότερα. Αρκεί οι βασικές πολιτικές δυνάμεις, το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μην χαθούν στον δαίδαλο της μικροπολιτικής και να πουν την αλήθεια στον λαό.

 18. Ο/Η eklag λέει:

  Κώστα καλημέρα.
  Από το 2009,λέει, ο Δήμος κι ο λεφτάς κανόνισαν την μεταφορά σε προάστιο της βιβλιοθήκης και της Λυρικής.
  Μας βρίσκει αντίθετους η αποψίλωση και γκετοποίηση του κέντρου με διάφορα προσχήματα και η μεταχείριση κτηρίων όπως η βιβλιοθήκη.
  Και οι Τούρκοι ξανάχτισαν την Σμύρνη που έκαψαν αλλά το αισθητικό αποτέλεσμα είναι λαλίστατο…
  Να μετατρέψουμε σε Mall και τον Παρθενώνα επειδή πάλιωσε;
  Η παιδεία των σημερινών »ευεργετών» σε συνδυασμό με τον αριβισμό των αρχόντων προφανώς το επιτρέπει.
  Οι ματωμένες φράουλες είναι μία σοβαρή υπόθεση.
  Άλλο τόσο όμως είναι και όσα λαμβάνουν χώρα την στιγμή που οι πολίτες τεχνηέντως αποπροσανατολίζονται στην μάχη της εικόνας,
  η οποία επιλέγει γι’αυτούς τα »σημαντικά» της ημέρας…

  • Ο/Η Kostas Korovilas λέει:

   Καλημέρα Eklag,
   Συμφωνώ μέ τήν άποψή σου πως γίνεται μιά αποψίλωση τού κέντρου καί όσον αφορά τίς ματωμένες φράουλες στό παραπάνω σχόλιο μου κάνω κάποιους υπαινιγμούς μέ λίγο πικρό χούμορ, λίγη ποιητική χροιά καί φυσικά λίγη μουσική. Η φραουλοχωραφοΧώρα Ελλάδα έχει αρχίσει νά μέ τρομάζει τώρα τελευταία.Μόλις πρίν έβαλα ένα σχόλιο στό οποίο αναλύεται ορθά η περίπτωση τής ματωμένης φράουλας. Ελπίζω νά μήν έκανα κάποιο λάθος στήν μεταφορά του καί νά μπορέσει νά διαβαστεί.

 19. Ο/Η Μηδεν λέει:

  Μηπως οι επιστατες που πυροβολησαν ειναι αλβανοι;κατι τετοιο ακουγεται.μηπως γι’αυτο ολοι οι αντιρατσιστες προοδευτικοι κτλ κτλ κτλ μιλανε για το αφεντικο και κανεις δεν μιλαει για τους επιστατες;

  • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

   Αν οι επιστάτες ήταν Αλβανοί, τότε είναι αθώο το αφεντικό. Όπου παίζουν Αλβανοί ποτέ δεν έχει ευθύνες κανείς άλλος. Ξέρετε τι είναι οι Αλβανοί. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι τέρατα.

   Έπειτα, εδώ που τα λέμε, είναι δυνατόν να φταίει κανείς που να είναι Έλληνας! Πού ακούστηκε τέτοιο πράγμα; Έλληνας και να φταίει. Κι αν πράγματι φταίει, σίγουρα θα ρέει αλβανικό αίμα στις φλέβες τους.
   Αν δεν υπήρχαν οι Αλβανοί η Ελλάδα θα ήταν σκέτος Παράδεισος.

 20. Παράθεμα: Ιδού, ο σκληρός τσιφλικάς της Μανωλάδας | alternative news portal

 21. Ο/Η eklag λέει:

  Ο Αντωνάκης δεν τους κουβάλησε εδώ;
  θα τους λουστούμε κι αυτούς και τον Αντωνάκη με τα ωραία του!

 22. Ο/Η Kostas Korovilas λέει:

  Kostas Korovilas
  http://1greek.wordpress.com/2013/04/23/να-συλληφθούν-άμεσα-όλοι-εργοδότες-πο/

  Να συλληφθούν άμεσα όλοι εργοδότες που απασχολούν παράνομους αλλοδαπούς. Όχι άλλη ΑΙΜΑνωλάδα.
  1greek.wordpress.com
  Γράφει ο Ιωάννης Κοκκινάκης Τα κάτεργα της Μανωλάδας είναι το “αναπτυξιακό πρότυπο” που επιβάλουν οι εξουσιαστές με όχημα τον “αντιρατσισμό”. (Από τα τσιφλίκια των πασοκτζήδ

 23. Ο/Η Ρόζα λέει:

  Πότε θα θαυμάσουμε τα ομορφόπαιδα;

  ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

  ΕΛ.ΑΣ: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών στη Μανωλάδα

  • Ο/Η Ζωζώ Χ.Σαπουνάκη λέει:

   Φαίνεται δεν θα είναι και τόσο όμορφοι γιαυτό και αργούν να βγουν οι φωτογραφίες.
   Στο κάτω κάτω δεν είναι αναρχικοί, ούτε γεωργιανές πόρνες.
   Τίμιοι πούροι Έλληνες είναι.

   ΤΑ ΝΕΑ

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2013 16:28 |

   Αίτημα της ΕΛ.ΑΣ να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών στη Μανωλάδα

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2013 16:28 |
   Να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών της επίθεσης κατά των εργατών στη Μανωλάδα ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ από την Εισαγγελία.

   Όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστο Παρθένη, πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 39, 27 και 21 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αφού διαπληκτίστικαν με τους αλλοδαπούς εργάτες έφυγαν και γύρισαν κρατώντας δύο κυνηγετικά όπλα και πιστόλι και πυροβόλησαν κατά των συγκεντρωμένων αλλοδαπών

 24. Ο/Η Κάσυ Διάρη schizo λέει:

  Μες στη φωτιά: τα κρυφά θύματα της λιτότητας στην Ελλάδα (ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ)

  Ημερομηνία: 23/04/2013 15:05

  Πριν από μόλις δύο ημέρες ξεκίνησε να κυκλοφορεί στο ίντερνετ το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Into the Fire: The Hidden Victims of Austerity in Greece», ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει τη ζωή των μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, από την καθημερινότητά τους ως τις ιστορίες που φέρνουν μαζί τους, με συνεντεύξεις, με καταγραφή των ρατσιστικών επιθέσεων (τα πλάνα εδώ σοκάρουν) και της συμπεριφοράς της αστυνομίας

 25. Ο/Η Έστιν δίκης οφθαλμός λέει:

  Μανωλάδα: στον αέρα η συγκομιδή φράουλας

  «Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Μανωλάδα έχουν ήδη τινάξει στον αέρα την κλιμακούμενη συγκομιδή φράουλας στην περιοχή».

  180 σχόλια

  Του ανταποκριτή της Καθημερινής στην Πάτρα, Ηλία Κάνιστρα

  Τη σοβαρή αυτή επισήμανση κάνει η διοικούσα επιτροπή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου και Δυτικής-Στερεάς Ελλάδας. Οπως προσθέτει: «Η φράουλα είναι ένα ευπαθές προϊόν, το οποίο αν δεν συγκομιστεί έγκαιρα, καταστρέφεται οριστικά».

  Ακόμη, το ΓΕΩΤΕΕ τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια, τόσο στη βόρεια Ηλεία όσο και στη δυτική Αχαΐα έχουν επενδυθεί από νέους ανθρώπους τεράστια κεφάλαια για να στηθούν δυναμικές καλλιέργειες φράουλας, όπως θερμοκήπια, που αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ σε συνάλλαγμα, σε μια χώρα η οποία υποφέρει δημοσιονομικά. Επίσης σημειώνει «ότι προγραμματισμός από την πολιτεία υπήρξε ανύπαρκτος, όπως άλλωστε και για το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής παραγωγής».

  Για να λυθεί άμεσα το θέμα θα πρέπει οι αρμόδιες κρατικές αρχές, σύμφωνα με το ΓΕΩΤΕΕ, να προχωρήσουν σε προσωρινή τακτοποίηση παραμονής των αλλοδαπών εργατών που εργάζονται στη συγκομιδή της φράουλας, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζει τα φαινόμενα εκμετάλλευσης. Μετά τη λήξη της φετινής συγκομιδής, η πολιτεία, προτείνει, θα πρέπει να συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς και τις ομάδες παραγωγών φράουλας προκειμένου να διασφαλιστεί «ότι δεν θα επαναληφθούν τα επόμενα χρόνια φαινόμενα δυσφήμησης της περιοχής και ότι θα απομονωθούν αυτοί οι ελάχιστοι που αγνοούν τον σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη».

  Την ανάγκη κύρωσης της διεθνούς σύμβασης που προβλέπει ότι η Επιθεώρηση Εργασίας επεκτείνεται και στον αγροτικό τομέα, επισήμαναν χθες σε ειδική συζήτηση στην επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων της Βουλής, η αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για Δικαιώματα Ανθρώπου κ. Ελλη Βαρχαλαμά και ο κ. Μιχ. Κανδαράκης, ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ. Η κ. Βαρχαλαμά σημείωσε πως δεν υπάρχουν στην Ελλάδα μόνο «φράουλες της ντροπής», αλλά και «πορτοκάλια και άλλα φρούτα της ντροπής».

  Στιγμάτισε την περιοχή

  Μεγάλη αγωνία υπάρχει στους παραγωγούς φράουλας στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Δημ. Αρβανίτη «βρεθήκαμε μπροστά σε ένα περιστατικό που στιγμάτισε μια περιοχή η οποία κατάφερε με μεγάλο αγώνα να ανεβάσει το προϊόν της φράουλας εκεί που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί» και πρόσθεσε: «Ενα περιστατικό, κόντρα στο 97% των παραγωγών που με μόχθο δουλεύουν κάτω από το βάρος χρεών και δανείων».

  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομάδας παραγωγών «Ηλιδα» Γιώργο Μπαμπουσκάκη, «το προϊόν κινδυνεύει να μείνει στα χωράφια. Μιλάμε για ένα νωπό προϊόν, δεν μιλάμε για λάδι να το βάλουμε στο μπουκάλι», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή καλλιέργεια και να δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο για τις επόμενες χρονιές, με νόμιμες λύσεις και νόμιμους εργάτες. «Η μάχη που ξεκινά για την αποκατάσταση του ονόματος της περιοχής και την προστασία της φράουλας είναι μία μάχη χαρακωμάτων» είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/230309/manolada-ston-aera-i-sugomidi-fraoulas/#ixzz2RThj6IeF

 26. Ο/Η Έστιν δίκης οφθαλμός λέει:

  Οι Βολιώτες σαμποτάρισαν τις «ματωμένες φράουλες»!

  Φραστικά επεισόδια μεταξύ καταναλωτών και πωλητών του φρούτου από τη Μανωλάδα

  Άμεσος ήταν ο αντίκτυπος των αιματηρών επεισοδίων της Μανωλάδας στην προχθεσινή λαϊκή αγορά της οδού Μαγνήτων στο Βόλο.

  Οι λιγοστοί πάγκοι που εμπορεύονται φράουλες Μανωλάδας έγιναν πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ πωλητών και καταναλωτών.

  Σαφώς επηρεασμένοι από την επικαιρότητα οι Βολιώτες καταναλωτές έβγαζαν τον προβληματισμό τους, το θυμό τους και σε κάποιες λίγες περιπτώσεις την οργή τους κατά των πωλητών οι οποίοι φυσικά με κανέναν τρόπο δεν συνδέονται με τα θλιβερά περιστατικά στην περιοχή της Πελοποννήσου.

  Ο Γιάννης και η Λίτσα που έχουν τον πάγκο τους μονίμως στη γωνία Μαγνήτων και Δεληγιώργη δεν είναι παραγωγοί αλλά έμποροι που διακινούν φρούτα εποχής.

  Όπως δηλώνουν στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» και οι ίδιοι δεν περίμεναν τόσο εκτεταμένη αντίδραση από τους Βολιώτες προχθές το πρωί : «Μην πουλάτε ματωμένες φράουλες» ήταν η πρώτη αντίδραση μίας μεσόκοπης κυρίας τις πρωινές ώρες και όπως τονίζει ο Γιάννης που είναι έμπειρος πωλητής λαϊκών αγορών, είναι εμφανές ότι υπάρχει ένα σιωπηλό μποϋκοτάζ στο συγκεκριμένο προϊόν τουλάχιστον για τη χθεσινή μέρα.

  Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και στη συνέχεια μέχρι το μεσημέρι άλλες φορές πιο έντονες και άλλες φορές υπό τη μορφή αρνητικού σχολιασμού.

  «Σήμερα είμαστε 60% κάτω σε πωλήσεις μέχρι αυτή την ώρα σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή και παρά το γεγονός ότι η τιμή είναι σχετικά χαμηλή αφού πουλάμε 1,30 ευρώ το κεσεδάκι ενώ είχαμε προγραμματίσει πριν από τα επεισόδια να πάμε την τιμή στο 1,50 ευρώ, αλλά τώρα που τέτοια σκέψη αφού κινδυνεύουμε να μείνουμε με τις φράουλες στο πάγκο» δηλώνει ο έμπειρος πωλητής.

  Την ίδια ώρα νεαρή κυρία ζητάει δύο κεσεδάκια φράουλες και στην προτροπή άλλου καταναλωτή να μην της αγοράσει απαντάει ότι «για τις πράξεις ορισμένων ανεγκέφαλων που πρέπει να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να την πληρώσει μία ολόκληρη περιοχή και όλοι οι παραγωγοί με οικονομική καταστροφή».

  Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση η Λίτσα από τον ίδιο πάγκο και χρόνια στις λαϊκές αγορές δείχνει να συμφωνεί με την προηγούμενη παρατήρηση και επιπροσθέτως μας γνωστοποιεί κάποια εντυπωσιακά στοιχεία:

  «Είτε γίνει μποϋκοτάζ της φράουλας στην Ελλάδα είτε όχι, οι παραγωγοί της Μανωλάδας έχουν ανοίξει σημαντικούς δρόμους εξαγωγής όπως είναι η Ρωσία και η Ουκρανία και διοχετεύουν εκεί το προϊόν. Επειδή αυτές οι αγορές είναι τεράστιες ανεβάζουν και τις τιμές χονδρικής.

  Αρκεί να σκεφτείτε ότι πριν από λίγες μέρες μας ζητούσαν τιμές χονδρικής για το κάθε τελάρο 6 ευρώ ενώ τώρα επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση από το εξωτερικό μας ζητούν 9 ευρώ, που σημαίνει αύξηση περίπου 50%. Τελικά κινδυνεύουμε να την πληρώσουμε εμείς που όχι μόνο δεν έχουμε καμία σχέση με τα επεισόδια αλλά δεν έχουμε επισκεφτεί και ποτέ τη συγκεκριμένη περιοχή» τονίζει εμφανώς απογοητευμένη η ίδια.

  Η φράουλα είναι καθαρά εποχικό προϊόν που η σεζόν εμπορίας της δεν διαρκεί περισσότερο από τρείς μήνες δηλαδή από αρχές Απριλίου μέχρι και τον Ιούνιο.

  Η σύντομη περίοδος εμπορίας της την καθιστά περίπου προϊόν που «συμπεριφέρεται» με όρους χρηματιστηρίου. Τελικά τα όσα έγιναν στη Μανωλάδα φαίνεται ότι επηρέασαν βαθύτατα την κοινή γνώμη του Βόλου και έτσι οι πωλήσεις έπεσαν κατακόρυφα.

  Πάντως οι πωλητές φράουλας στις λαϊκές αγορές του Βόλου δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να διακινούν φράουλες εάν και αυτή την εποχή μετά τα επεισόδια θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις παραγγελίες τους σχετικά με τις ποσότητες.

  Ρεπορτάζ του Χρήστου Μπουκώρου στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος»

  Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2013/04/21/i-voliotes-sampotarisan-tis-matomenes-fraoules/

 27. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Γνωστοί – άγνωστοι οι δράστες ρατσιστικών επιθέσεων

  http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%AF-%E2%80%93-%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD

  ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2012: Η βία με ρατσιστικό κίνητρο, εκτός από φαινόμενο συνεχές, είναι και φαινόμενο ολοένα κλιμακούμενο σε ένταση βίας στην ελληνική κοινωνία, επισημαίνει το “Δίκτυο”που συγκροτούν περισσότερες από 30 οργανώσεις

  Της Ιωάννας Σωτήρχου – efsyn.gr, 25/4/2013

  Καμιά φορά οι δράστες των μοιραίων ρατσιστικών επιθέσεων ίσως να μην είναι και τόσο άγνωστοι. Ενα περιστατικό ανθρωποκτονίας, που δεν έγινε γνωστό όταν συνέβη, αποκαλύφθηκε στη χθεσινή παρουσίαση τεκμηριωμένων στοιχείων του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Ο 33χρονος Αιγύπτιος Μοχάμεντ Σαλάμ απεβίωσε πριν από ένα χρόνο, έπειτα από 17 μέρες σε εγκεφαλικό κώμα. Βρέθηκε βαρύτατα χτυπημένος, εγκαταλειμμένος στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ, δίπλα από το σιδεράδικο όπου εργαζόταν, στα Γλυκά Νερά.

  Σύμφωνα με την Ενωση Μουσουλμάνων Ελλάδος, είχε εκμυστηρευτεί στους συγγενείς του ότι τον κακοποιούσε ο εργοδότης του και του χρωστούσε χρήματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο θάνατός του οφείλεται σε εργατικό ατύχημα, όταν καταπλακώθηκε από θερμοσίφωνες που μετέφερε κλαρκ και, επειδή επιχειρήθηκε συγκάλυψη του ατυχήματος, ασκήθηκε δίωξη σε έξι συναδέλφους του για ψευδορκία και, στον χειριστή του κλαρκ, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Μετά τη Μανωλάδα, αλλά και το συμβάν στη Σαλαμίνα με τον αλυσοδεμένο Αιγύπτιο, φαίνεται να υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των θυμάτων και των φερομένων ως δραστών.

  Ο Μοχάμεντ είναι ο τρίτος νεκρός του τελευταίου χρόνου: «Το περιστατικό αυτό, όπως και οι γνωστές από τον Τύπο άγριες δολοφονίες του 19χρονου Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Αύγουστο και του 26χρονου Πακιστανού που απεβίωσε μετά από δολοφονική επίθεση από δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή στην περιοχή των Πετραλώνων στις αρχές του 2013, αποτελούν δραματική υπενθύμιση ότι η βία με ρατσιστικό κίνητρο, εκτός από φαινόμενο συνεχές, είναι και φαινόμενο ολοένα κλιμακούμενο σε ένταση στην ελληνική κοινωνία» επισημαίνει το Δίκτυο που συγκροτούν περισσότερες από 30 οργανώσεις.

 28. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  http://merrybabes.com/2013/04/29/%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bf-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%86%ce%b1%ce%af%ce%b7-%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%87/

  χρυσαυγίτης ο δολόφονος της Φαίης Μπάχλα
  29 Απριλίου 2013
  antigrafo

  Έφυγε και τυπικά σήμερα από τη ζωή η άτυχη Φαίη Μπάχλα που στις 5 Απριλίου έπεσε θύμα της πρωτοφανούς αγριότητας του 25χρονου άνδρα με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις.

  Ο οργανικός της θάνατος επήλθε σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες.

  Η άτυχη 23χρονη νοσηλευόταν από τις 7 Απριλίου στην εντατική μονάδα της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, στην οποία διακομίστηκε δυόμισι εικοσιτετράωρα μετά, με βαρύτατες κρανιογκεφαλικές κακώσεις οι οποίες εξ αρχής δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο για οποιαδήποτε ελπίδα.

  Αξίζει να σημειωθεί πως, ελεύθερος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ο δολοφόνος-«φίλος» για τον οποίο η Ασφάλεια, παρότι φέρεται να τον αναζητεί, εν τούτοις, ένα μήνα σχεδόν από το έγκλημα, δεν έχει μεριμνήσει να δώσει στην δημοσιότητα ούτε το όνομά του (ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ) ούτε και την φωτογραφία του, ενώ τα πλήρη στοιχεία του της ήταν γνωστά από την πρώτη κι όλας στιγμή…

  Το χρονικό της τραγωδίας:

  Στις 5 Απριλίου 2013 η Φαίη δέχεται ένα τηλέφωνο από τον 25χρονο με τον οποίο διατηρεί σχέσεις 3-4 μήνες. Κλείνουν το μοιραίο ραντεβού. Στο ραντεβού αυτό όμως, όπως συχνά γινόταν, δεν πήγε μόνη της. Μαζί της πήγαν και η αδερφή της Μαρία καθώς και ο φίλος της.

  Για κάποιους λόγους και στην μέση του δρόμου, διαφωνούν και διαπληκτίζονται. Τότε ο 25χρονος της την ξυλοκοπεί με απίστευτη αγριότητα ενώ, τόσο η αδερφή της όσο και ο φίλος της οι οποίοι εξακολουθούν να είναι παρόντες, δεν παρεμβαίνουν.

  Ο 25χρονος, ο οποίος είναι χρυσαυγίτης και γνωστός στην Ασφάλεια από τραμπουκισμούς εις βάρος δημοτικού συμβούλου κατά την προεκλογική περίοδο, εξαφανίζεται και λίγες μέρες αργότερα επανεμφανίζεται στην περιοχή σχεδόν “δημόσια”, απειλώντας πως «ακόμη δεν έχει τελειώσει».

  Εις βάρος της αδερφής της Μαρίας και του φίλου της ασκήθηκε δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία.

  Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στα χέρια του 15ου τακτικού Ανακριτή.

  Η Ασφάλεια αρνείται να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο ή φωτογραφία για την ταυτότητα του δράστη, ενώ την ίδια στιγμή λέει πως τον αναζητεί.

  Σήμερα Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, ο ταλαιπωρημένος οργανισμός της Φαίης δεν άντεξε και υπέκυψε.

 29. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=45964

  Σωματείο εργατών γης «Η Μανωλάδα»

  Share on facebook Share on twitter Share on email Share on print More Sharing Services 0

  Αμήχανοι παρακολούθησαν οι ντόπιοι μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών που ίδρυσαν πανελλαδικό συνδικάτο

  Του Χρήστου Δάρμα

  Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών γης από τρεις επιστάτες καλλιέργειας φράουλας της «Βαγγελάτος Α.Ε.», η Ενωση Εργαζομένων Μεταναστών Μπανγκλαντές, ΕΛΜΕ Ηλείας, Κίνηση ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ διοργάνωσαν χθες συγκέντρωση στην πλατεία της Μανωλάδας και πραγματοποίησαν πορεία προς το Α.Τ. Βάρδας, όπου οι μετανάστες, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, κατέθεσαν μαζικά αιτήσεις ασύλου και απόκτησης «ροζ κάρτας».

  Στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 άτομα, στην πλειονότητά τους μετανάστες εργάτες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, οι οποίοι έδιναν τον τόνο της διαδήλωσης, φωνάζοντας: «Τι θέλουμε; Ασυλο» και «Χαρτιά, χαρτιά για την εργατιά». Πριν από τη διαδήλωση τον λόγο πήραν οι Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ, Δημήτρης Δεσύλλας, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τον συνδυασμό «Αριστερή Παρέμβαση – Αντίσταση στη Δυτική Ελλάδα, και οι Γιάννης Σεφερλής και Νεκτάριος Χάινταρ, εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  Koυ Κλουξ Κλαν

  Ολοι οι ομιλητές τόνισαν πως ο αγώνας των εργατών γης για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας είναι υπόθεση της εργατικής τάξης και θα κερδηθεί μονάχα αν στο πλευρό των μεταναστών εργατών σταθούν και οι Ελληνες εργάτες.

  Ο Πέτρος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι οι συνθήκες που επικρατούν στη Μανωλάδα ξυπνούν μνήμες από την εποχή της Κου Κλουξ Κλαν και τον αμερικάνικο Νότο, επισημαίνοντας την προκλητική αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας. Αναφερόμενος στη σύλληψη ενός μετανάστη, τον οποίο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξυλοκόπησαν έξω από το θερμοκήπιο όπου ζούσε, τόνισε ότι: «Εκεί που δεν φτάνουν οι μπράβοι του Βαγγελάτου, φτάνουν οι μπράβοι του Δένδια», ενώ κατηγόρησε την Αστυνομία ότι χάλκευσε την κατηγορία περί κατοχής ναρκωτικών που αποδόθηκε στον συλληφθέντα εργάτη γης.

  Παραμένουν στο νοσοκομείο

  Ερωτώμενος από την «Εφημερίδα των Συντακτών» για τους τραυματισμένους μετανάστες, είπε ότι δύο εξ αυτών δεν έχουν πάρει ακόμα εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίου, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στα θερμοκήπια όπου ζούσαν και πριν δεχθούν τη δολοφονική επίθεση, παραμένοντας απλήρωτοι. Σημείωσε, μάλιστα, πως κανένα ξενοδοχείο δεν δέχθηκε να προσφέρει προσωρινή στέγη, ούτε καν στους αλλοδαπούς εργάτες που δέχθηκαν την επίθεση. Καταληκτικά, στάθηκε στο γεγονός ότι σήμερα θα βρεθεί στη Μανωλάδα ο Γιάννης Βρούτσης, υπουργός Εργασίας, για να συναντηθεί με φορείς της πόλης και του νομού.

  Ο Τζαβέντ Ασλάμ, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η εργατική τάξη στην Ελλάδα έχει δύο ανοιχτά μέτωπα, τον εργασιακό μεσαίωνα και τον ρατσισμό, τονίζοντας ότι οι μετανάστες διεκδικούν, εκτός από τη νομιμοποίησή τους, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και αξιοπρεπή μεροκάματα. Ο Νεκτάριος Χάινταρ τόνισε ότι θα «χτυπηθεί» η κυβέρνηση και η τάξη που υπηρετεί αν οι μετανάστες πάρουν νομιμοποιητικά έγγραφα και καταργηθούν τα προσβλητικά, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στρατόπεδα συγκέντρωσης.

  Ο Δημήτρης Δεσύλλας σημείωσε πως οι Μαροκινοί εργάτες γης στην Ισπανία πέτυχαν να ανεβάσουν το μεροκάματό τους στα 35 ευρώ, ενώ εργάζονται 6,5 ώρες για έξι ημέρες την εβδομάδα, έχοντας πλήρη ασφάλιση. Τόνισε κι αυτός το γεγονός ότι ο αγώνας των μεταναστών εργατών που δουλεύουν στη χώρα μας πρέπει να «αγκαλιαστεί» από το σύνολο της εργατικής τάξης. «Είναι κοινός ο αγώνας μας ενάντια στις απελάσεις, για την εξασφάλιση αδειών παραμονής και εργασίας, για τη συνδικαλιστική τους οργάνωση, για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με βαρύ και ανθυγιεινό μεροκάματο, για πλήρη ασφάλιση», είπε.

  Ο Μπιν Αλ και ο Αλί έχουν έρθει στην Ελλάδα από το Πακιστάν και εργάζονται για τη «Βαγγελάτος Α.Ε.», ο πρώτος πέντε και ο δεύτερος έξι χρόνια. Ο Μπιν Αλ, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», δήλωσε πως το μόνο που θέλει είναι να του δοθούν τα χρωστούμενα και να επιστρέψει στο Πακιστάν.

  Ο Αλί μίλησε για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους στα θερμοκήπια, για την αμοιβή τους, που είναι 22 ευρώ ημερησίως για περισσότερες από 10 ώρες δουλειάς, ενώ σημείωσε πως και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας που έχει δουλέψει δεν έχει αντιμετωπίσει καλύτερες συνθήκες. Οταν τελειώνει η συγκομιδή της φράουλας κι αυτός, όπως και οι περισσότεροι εργάτες γης, πηγαίνει στην Καλαμάτα για να μαζέψει ελιές, ενώ ο Μπιν Αλ επιστρέφει στην Αθήνα κι εργάζεται περιστασιακά όπου βρει.

  Το εργατικό κέντρο

  Να σημειωθεί ότι χθες εξαγγέλθηκε η ίδρυση του πανελλαδικού σωματείου εργατών γης «Η Μανωλάδα». Σκοπός του σωματείου θα είναι η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μεταναστών μέσα από την κατοχύρωση νέου ημερομισθίου για τους εργάτες γης. Ζητούμενο επίσης στην παρούσα φάση είναι η εξασφάλιση στέγης και υγειονομικής περίθαλψης. Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, τέλος, θα καταθέσει στεφάνι στο σημείο της επίθεσης εναντίον των 200 μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες της «Βαγγελάτος Α.Ε.».

  Οι κάτοικοι της Μανωλάδας παρακολουθούσαν με κάποια αμηχανία την εξέλιξη της συγκέντρωσης. Ορισμένοι, μιλώντας ανώνυμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στάθηκαν στο γεγονός ότι μετά την έκταση που πήρε το θέμα ο τόπος τους έχει δυσφημιστεί ανεπανόρθωτα, τονίζοντας ότι κι αυτοί απασχολούν αλλοδαπούς στις καλλιέργειές τους, πληρώνοντάς τους 25 ευρώ ημερησίως, ενώ υποστήριξαν ότι δεν οφείλουν οι ίδιοι να μεριμνήσουν για τα καταλύματα των εργατών τους, αλλά η πολιτεία.

  29/04/2013

 30. Ο/Η Kάσυ Διάρη, σκοτώνω γυναίκες λέει:

  Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

  Δεξιοί Εναντίον Γυναικών

  Δολοφονίες, βιασμοί, κακοποίησεις, διαπομπεύσεις από «εθνικούς ήρωες» και «εξευρωπαϊστές»

  Εκεί που είχαμε συνηθίσει η Τιμωρία του Εγκλήματος (ή της υποψίας αυτού) να είναι η διαπόμπευση του υποψήφιου δράστη στο σάιτ της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο υποθέσεις εμφανίστηκαν στην επικαιρότητα: οι βάρβαρες δολοφονίες δύο γυναικών, της…
  55χρονης αστρολόγου Νατάσας Λιβάνη και της 23χρονης Φαίης Μπάχλα. Η ηλικιακή απόσταση μεγάλη, οι ομοιότητες, ωστόσο, κραυγαλέες.

  Η Νατάσα Λιβάνη πατήθηκε με το αυτοκίνητό της από έναν 43χρονο μετά από διαπληκτισμό. Τα στοιχεία του αγνώστου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

  Η Φαίη Μπάχλα ξυλοκοπήθηκε στις 5 Απριλίου από έναν 25χρονο και έφυγε από τη ζωή στις 29 Απριλίου. Στο περιστατικό ήταν παρόντες η αδερφή της και ο φίλος της που δεν αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να κατηγορηθούν για υπόθαλψη εγκληματία. Η ασφάλεια αρνήθηκε να δώσει το όνομα του δράστη στη δημοσιότητα και τον αναζητά έναν μήνα τώρα.

  Το ερώτημα πώς φτάνει κάποιος «λειτουργικός» και «εχέφρων» να δολοφονήσει εν ψυχρώ, σπάνια αναζητείται εκεί που θα ήταν γόνιμο. Τα ΜΜΕ επιμένουν να ψάχνουν την οικογένεια, τα σχολεία, το επάγγελμα, το οικονομικό επίπεδο. Όλα ανάγονται σε κάποιο οιδιπόδειο και ξεχνιέται βολικά ότι υπάρχει ένας παράγοντας στα μυαλά των ανθρώπων που μπορεί να υπαγορεύσει το σύνολο των εαυτών τους, απ’ τις απόψεις για τη δημιουργία του κόσμου μέχρι το γούστο κάποιου στον καφέ: ονομάζεται Ιδεολογία.

  Ο δολοφόνος της Φαίης ήταν χρυσαυγίτης και είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψιν τις αρχές στην προεκλογική περίοδο με τραμπουκίσμους και επίθεση εναντίον δημοτικού συμβούλου. Το ανήκειν του στην τάξη των γνωστών μπουλντόγκ του κοινοβουλίου, τονίσθηκε ιδιαίτερα, καθώς φάνηκε πιο επαρκές να εξηγήσει πολλά πράγματα: γιατί ενώ είναι καταζητούμενος για φόνο δεν έχει δοθεί το όνομά και η φωτογραφία του στη δημοσιότητα, γιατί η ασφάλεια “δυσκολεύεται” τόσο να τον βρεί, αλλά και γιατί τελικά σκότωσε την κοπέλα.

  Κατ’ αντιστοιχία, το όνομα του δολοφόνου της Νατάσας Λιβάνη παρέμεινε κρυφό, ενώ παρουσιάστηκαν κάποιες ελάχιστες λεπτομέρειές για την ταυτότητά του. Σύμφωνα με κάποια σάιτ που δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε την εγκυρότητά τους, πρόκειται για τον εγγονό ενός κατοχικού πολιτικού, διορισμένου από τους Γερμανούς, που αργότερα συνέχισε ατάραχος την καριέρα του στο φιλόξενο για ακροδεξιούς λακέδες άρμα του «Ελληνικού Συναγερμού» του Παπάγου. Όπως ορθά υπαινίσσεται ένα αυτοκόλλητο που κυκλοφορεί στους δρόμους, με τόσο ισχυρή οικογενειακή δομή στην ελληνική ακροδεξιά, του γκεσταπίτη το παιδί είθισται να γίνεται γκεσταπίτης, αφομοιώνοντας όλες τις σάπιες ιδέες και πρακτικές των προγόνων του, απ’ τη ρουφιανιά του ταγματασφαλίτη μέχρι τη νομιμοποίηση της έμφυλης βίας. Ενδέχεται το όνομα που αποκάλυψαν τα κίτρινα μπλογκ να είναι ψευδές, αλλά μέχρι στιγμής αποτελεί συνεκτική εξήγηση τόσο του εγκλήματος, όσο και της απόκρυψης των στοιχείων του.

  Το μίσος των δεξιών για τις γυναίκες είχε ξαναέρθει στην επιφάνεια τέτοια εποχή με την υπόθεση Κασιδιάρη-Δούρου-Κανέλλη

  http://xronika05.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8910.html

 31. Ο/Η Kάσυ Διάρη, πυροβολώ λέει:

  Άστο κάτω το όπλο

 32. Ο/Η Lib λέει:

  http://www.lifo.gr/team/readersdigest/38028

  2.5.2013

  »Ξέρετε πώς θα φανταζόμουν το σημερινό συσσίτιο της Χρυσής Αβγής;»

  Ούτε τσαμπουκάδες ούτε τίποτε. Γράφει ο Αντύπας Καρίπογλου

  ΣΧΟΛΙΑ (12)

  .

  Aπό τον Αντύπα Καρίπογλου

  Ξέρετε πως θα το φανταζόμουν; Χωρίς τσαμπουκάδες και τίποτε.

  Θα έστελνα μια ισχυρή αστυνομική δύναμη και εισαγγελέα να κάθονται διακριτικά στην πλατεία. Συνεργεία του υγειονομικού, της εφορίας, δύναμη τροχαίας. Διακριτικά. Μόλις σταματούσε το πρώτο φορτηγό, κλήση για παράνομη στάθμευση, αφαίρεση πινακίδων επί τόπου, και με την ευκαιρία το ΣΔΟΕ ζητά τιμολόγια, δελτία αποστολής κλπ, το υγειονομικό εξετάζει αν τηρείται ο νόμος από δικής τους αρμοδιότητας.

  Ο πρώτος που πάει να κάνει κιχ, κουβαλητός για απείθεια, αντίσταση κλπ. Ο πρώτος που πάει να ακουμπήσει αστυνομικό, στα πλακάκια με χειροπέδες και πέντε να τον πατάνε με τα άρβυλα. Το πρώτο απόβρασμα βουλευτής που θα άγγιζε όπλο σηκωτός για αυτόφωρο κακούργημα (μετά ας το έκανε πλημμέλημα το δικαστήριο), χωρίς άρσεις ασυλίας κλπ.

  Καμία αναφορά σε δημόσιους χώρους, προσβλητικά συσσίτια και άλλες ιστορίες. Με πέντε μέρες προετοιμασία (αφού το ήξερα εδώ και πέντε μέρες), θα σού ‘φτιαχνα σήμερα καμιά εκατοστή δικογραφίες μούρλια και αύριο αυτόφωρο. Άσε τα πρόστιμα.

  Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με αφορμή τις φορολογικές παραβάσεις θα έκανε φύλλο και φτερό τα οικονομικά τους (κόβω τον λαιμό μου ότι θα βρίσκαν παπάδες). Έρευνες στα γραφεία τους, στα σπίτια τους, άνοιγμα λογαριασμών. Νέες διώξεις, νέα πρόστιμα.

  Θα τους έσκιζα στην νομιμότητα.

  Και η συγκέντρωση; Νόμιμη…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.