Αλαβάνος και Μαυρίκος: Παράνοια και θεατρινισμός

Ψευτοεπαναστατικά καραγκιοζιλίκια

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Το Μ.Α.Α. του κ.Αλαβάνου, ανακοίνωσε (13.2.2012): «…Ο Γαβριάς των «Αθλίων» του Βίκτωρα  Ουγκό, αν είχε κατέβει χθες στο Σύνταγμα, δεν θα ήταν στα κλειστά μπλοκ κομματικών νεολαιών, θα έκαιγε με την παρέα του τράπεζες και κινηματογράφους».

Δεν θέλω να σχολιάσω τον περίεργο τσουβάλιασμα της Eurobank με το «Αττικόν», όχι πως δικαιολογώ βέβαια τον εμπρησμό της πρώτης, αλλά αυτή η ανόητη ταύτιση ξεπερνά τη συνήθη αριστερίστικη παράνοια και μπαίνει στα ιδεολογικά χωράφια του Πολ Ποτ. Έτσι κι αλλιώς ο παραλληλισμός με την εξεγερμένη Γαλλία του 1832 είναι ανιστόρητος, γεγονός που δεν οφείλεται στην άγνοια, αφού ο κ.Αλαβάνος είναι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος,  αλλά στην απουσία σοβαρότητας που διακρίνει τον άνδρα, ο οποίος έχει αποδείξει πως διαθέτει και μια σκοτεινή πλευρά. Θέλω να πω πως ο εγκωμιαστής των έσχατων αθλιοτήτων του Χριστόδουλου, ο θαυμαστής του τοκογλύφου και παρανοϊκού φονταμενταλιστή Μακρυγιάννη, ο υπερασπιστής του Άβατου του Αγίου Όρους, ο  «αναντικατάστατος» ευρωβουλευτής με τη μακρύτερη (23χρονη!) θητεία,  ο μεγαλοκληρονόμος γιός του κεντρώου υπουργού, δεν με πείθει ως κοινωνιολόγος των Ερυθρών Χμερ. Το   χαμίνι των Αθλίων του Βίκτωρα Ουγκώ, ήταν ένα άκακο παιδί που ποτέ του δεν θα κατέστρεφε περιουσίες αθώων ανθρώπων ούτε θα έστελνε εργαζόμενους στην ανεργία. Οι κουκουλοφόροι μας  ξέρουν να διαφεύγουν από τα νύχια των αστυνομικών του κ.Παπουτσή, αυτό με την αθωότητα του πάντα  ακάλυπτου πρόσωπου, έπεσε νεκρό από τις σφαίρες του βασιλικού στρατού.  Ο Ουγκώ νιώθει στοργή για τον αλητάκο του: «Το Παρίσι έχει παιδί και το δάσος το πουλί. Το πουλί είναι σπουργίτι, το παιδί είναι χαμίνι». Είναι αισχρότητα να παρομοιάζεται ο Γαβριάς με τα κατακάθια που εκβίαζαν καταστηματάρχες ή με τα κακομαθημένα παλιόπαιδα που εκδικούνται τον πλούσιο μπαμπά τους σπάζοντας τζαμαρίες ή καίγοντας βιβλιοθήκες. Σίγουρα  αν το σπίτι του κ.Αλαβάνου  έπεφτε θύμα των Βάνδαλων που έκαψαν το κέντρο της Αθήνας, οι δηλώσεις του θα ήταν ολότελα διαφορετικές, παρά την αυτοκαταστροφική εφηβική του μετάλλαξη τώρα στα γεράματα. Ότι στρεψοδικίες κι αν υπάρξουν, η προσπάθεια της ανακοίνωσης να δικαιολογήσει με κοινωνιολογικά προσχήματα τη βαρβαρότητα συμμοριών είναι φανερή. Σε ένα άλλο επίπεδο, το  ΚΚΕ κυρίως και λιγότερο ο ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να δουν την ωμή πραγματικότητα, χρεώνοντας συνωμοσιολογικά τις καταστροφές κυρίως σε «παρακρατικούς», χαϊδεύοντας τη σχετική λαϊκή μυθολογία που έχει αναπτυχθεί με αφορμή υπαρκτές προβοκάτσιες κύκλων της Αστυνομίας, ιδίως προδικτατορικά. Όχι βέβαια πως δεν υπάρχει και η παρακρατική προβοκάτσια, η αστυνομική βαρβαρότητα και ανικανότητα και οι τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων, αλλά η πλειοψηφία των κουκουλοφόρων είναι προφανώς εκτός του ελέγχου τους.

Η Γαλλία του Λουδοβίκου Φίλιππου δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του Λουκά Παπαδήμου του οποίου η κυβέρνηση, όσο κι αν δεν μας αρέσει, εμένα δεν μου αρέσει καθόλου,  πήρε μόλις προχτές την ψήφο των 2/3 της Βουλής, η οποία εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό, ο οποίος μάλιστα στις δημοτικές εκλογές, σε καθεστώς ΔΝΤ, επαναεπιβεβαίωσε αυτή του την επιλογή. Το Σύνταγμα το οποίο εκπόνησε ο βραδυφλεγώς αγανακτισμένος Συνταγματολόγος της «Σπίθας» (και της «Ελλάδας» του Τουρκοφάγου τ.υπουργού της ΝΔ που μέχρι χτες ζητούσε να του πληρώσει το Δημόσιο Ταμείο τα αναδρομικά της παχυλής του σύνταξης), ο κ.Κασιμάτης, δεν υποχρεώνει σε διάλυση τη Βουλή,  χωρίς την καταψήφιση της κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, εκδήλωσε με τεράστιες πλειοψηφίες πάνω από 80% τη συμφωνία του με την υπάρχουσα συνταγματική τάξη και απέρριπτε τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της Αριστεράς (μείωση υπερεξουσιών πρωθυπουργού, απλή αναλογική, δημοκρατικός έλεγχος στα ΜΜΕ κλπ).  Ας μην μπερδεύουν λοιπόν κάποιοι, που (πολύ σωστά έκαναν και) στήριξαν κάποτε την κυβέρνηση του τραπεζίτη Ζολώτα, τις επιθυμίες τους με τις συνταγματικές διατάξεις. Το μέγεθος των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου και των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι τέτοιο (παρά τη μυθολογία των δήθεν μεγάλων κινητοποιήσεων), που δεν μπορεί (προς το παρόν) να ρίξει την κυβέρνηση. Οι παλιότεροι μπορούν να συγκρίνουν μαζικότητες συγκεντρώσεων (1965) και ποσοστά απεργών και να αντιληφθούν πότε η λαϊκή οργή ρίχνει κυβερνήσεις. Σήμερα, όσο κι αν ο μέσος πολίτης αποφεύγει να κάνει δημόσια την αυτοκριτική του, όσο κι αν διαφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης, όσο κι αν καταφεύγει στην κλασσική μέθοδο να αναζητά τους ενόχους στους «άλλους», στους «ξένους», στους «Δυτικούς»,  έχει την ικανότητα να αντιληφθεί (έστω ενδόμυχα) και τις ευθύνες που του αναλογούν και το πως δεν υπάρχει δυστυχώς  καμία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση από τα υπάρχοντα κόμματα. Γνωρίζει πια το μέγεθος της ανικανότητας του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας και της διαφθοράς του δικομματισμού και μόνο κάποια δεξιά απομεινάρια παριστάνουν πως πιστεύουν ότι ο τελετάρχης των μνημοσύνων του Μελιγαλά, τα παιδί του Ε.Αβέρωφ, ο Κωλοτούμπας ο Β΄ που στις 12 παρά ένα λεπτό διέκοψε τη θεατρική του παράσταση, ο ρουσφετολόγος Μυστικοκονδυλιάρχης της χριστιανικής «λαϊκής» (σκληρά καπιταλιστικής στην ουσία της) Δεξιάς, ο ζήτουλας του σφιχτοχέρη Ρώσου πατριάρχη, θα σώσει τη χώρα. Μένει να δούμε πόσο θα πέσουν τα ποσοστά του τώρα που εν μία νυκτί αντάλλαξε το ρόλο του αντιμνημονιακού με τον αρχηγίσκο του Ορθόδοξου Συναγερμού, που προδομένος από τα φιλόδοξα και ξεπλυμένα στο κυβερνητικό πλυντήριο πρωτοπαλλήκαρά του, νιώθει πίσω του τώρα την καυτή ανάσα των χρυσαυγιτών Ναζίδων της βαλκανικής Βαϊμάρης και του κ.Καμμένου.

Ξεπερνώντας την προκλητική αμετροέπεια του Μετώπου του κ.Αλαβάνου,  το οποίο επιδιώκει την ενότητα της Αριστεράς δια της διασπάσεώς της, θέλω να σημειώσω το βαρύτατο ατόπημα του βουλευτή του ΚΚΕ κου Μαυρίκου να εκσφενδονίσει το μνημόνιο κατά του Βατοπεδινού  Μεγάλου Λογοκριτή και Συνταγματολόγου της Εκκλησίας, γεγονός το οποίο θα έπρεπε να είχε οδηγήσει στην απώλεια της βουλευτικής του έδρας. Η Αριστερά (και ειδικά το ΚΚΕ) ήταν πάντα βαθιά θεσμική γιατί είχε απόλυτη συναίσθηση της αξίας των αστικών δημοκρατικών θεσμών που κατακτήθηκαν και με το δικό της αίμα. Η απαξίωση της Βουλής δεν έπαψε ποτέ να είναι ο στόχος των φασιστών που και σήμερα ακόμη τη μουντζώνουν πλάϊ στους εγκάθετους παπάδες του μητροπολίτη Αμβρόσιου, φορώντας την προβιά του «Αγανακτισμένου» ή την υποτιμούν με χυδαίες ισοπεδώσεις, όπως οι «300 της Βουλής» κλπ. Η μετεμφυλιοπολεμική Δεξιά δεν σεβόταν ποτέ το Κοινοβούλιο. Οι  ΕΚΟΦίτες του κ.Μ.Έβερτ, όσο κι αν η «Αυγή» στη νεκρολογία του έκανε πως δεν το ξέρει, είχαν εισβάλει  και ξυλοκοπήσει βουλευτές το 1965  και Δεξιοί ήταν οι βουλευτές που έχουν γίνει πρωταγωνιστές χουλιγκανισμού μέσα στη Βουλή. Αναφέρομαι στην αρπαγή της κάλπης από τον βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ κ.Λ.Καλογιάννη και στο σώου με την εικόνα του Χριστού με πρωταγωνιστή τον λαϊκοδεξιό κ.Γιακουμάτο.  Αν αύριο, ό μή γένοιτο, μπει η «Χρυσή Αυγή» στη Βουλή-ρινγκ και εκσφενδονίσει ο βουλευτής της  Τζακ Αντεροβγάλτης κάποιο τούβλο στο κεφάλι της κας Παπαρρήγα, τι θα πει τότε το ΚΚΕ; «Μόνο εμείς δικαιούμαστε να εκσφενδονίζουμε αντικείμενα στη Βουλή»; Ασκώντας άδικη και μάταιη βία ο κ.Μαυρίκος,  παίζει σε ξένο γήπεδο και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Όποιος διαθέτει επιχειρήματα (και η Αριστερά αν θέλει και αν ξέρει, έχει ολόκληρο οπλοστάσιο) έχει κάθε συμφέρον να υπάρχει ήπιο κλίμα για να ακουστεί. Ο Γ.Βότσης στη χτεσινή «Ε» των δημοσιογράφων, αναπολεί με νοσταλγία τον Ηλία Ηλιού που θα ήξερε να βάλει στη θέση του τον κ.Βενιζέλο. Ο ίδιος κάνει την αναπόφευκτη σύγκριση με τον «ταλαίπωρο Π.Λαφαζάνη που το έφερε η μοίρα να έχει το ίδιο πόστο με έναν Ηλία Ηλιού…». Νομίζω πως η εν ψυχρώ κίνηση του κ.Μαυρίκου,  προσβάλλει το κόμμα του που πάντα διέθετε ένα πολύ υψηλού επιπέδου κοινοβουλευτικό ήθος. Θεωρώ πως ήταν μια κίνηση που απευθυνόταν σε θερμόαιμους «αριστερούς» οπαδούς, οι οποίοι συγχέουν την επαναστικότητα με το χουλιγκανισμό. Ο κ.Μαυρίκος δεν έχει βρει να πει μια λέξη για να καταγγείλει τη λογοκρισία Βενιζέλου στο Outlook για χατήρι της Εκκλησίας, την προστασία που παρείχε ο ίδιος στο Βατοπέδι, τη σιωπή και τα τερτίπια του Συνταγματολόγου στη μάχη των ταυτοτήτων, την προστασία του στις αργομισθίες των παπάδων. Δεν ξέρει να μιλάει, ξέρει όμως να εκσφενδονίζει. Να υποθέσω πως δικαιούμαι κι εγώ να πετροβολήσω το «Σπίτι του λαού» (χτίστηκε και με εισφορές μου), αγανακτισμένος για τη συμπάθεια του ΚΚΕ προς τα ανθρωπόμορφα κτήνη του ΚΚ Β.Κορέας, τα οποία περιέργως δεν εξοργίζουν τον οξύθυμο διεθνιστή κ.Μαυρίκο, του οποίοι οι ευαισθησίες σταματούν στα ελληνικά σύνορα;

Σήμερα δυστυχώς, το ΚΚΕ  είναι ένα κόμμα που αρνείται να υποστεί τον έλεγχο των οικονομικών του, ένα κόμμα με μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα, με κρατική χρηματοδότηση το ίδιο και με μεγάλη τραπεζική δανειοδότηση οι παραπαίουσες επιχειρήσεις του, με (αναγκαστικά) σκληρή εργοδοτική στάση, με χαρακτηριστική συμμετοχή στη συγκάλυψη των προσωπικών οικονομικών σκανδάλων των αστών πολιτικών (με το γελοίο πρόσχημα ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί ένεκα του μείζονα στόχου της ανατροπής του καπιταλισμού) και των σκανδάλων της Εκκλησίας, το οποίο αρνείται να αποδοκιμάσει τη διαφθορά του υπάρξαντος σοσιαλισμού και την κτηνωδία της Β.Κορέας, ένα κόμμα που ανέχεται τη συνεργασία της κας Κανέλλη με τον αντισημίτη μητροπολίτη «Χρυσής Αυγής» κ.Σεραφείμ.  Κατά συνέπεια δεν δικαιολογείται αυτή η βίαιη «αγανάκτηση» του  κ.Μαυρίκου, για να εξευμενίσει τους «επαναστάτες» της ακροαριστεράς, που απαιτούν από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να αποσυρθούν από τη Βουλή, να προβούν δηλαδή σε μια πράξη θεσμικής εκτροπής που θα βυθισει τη χώρα στο χάος και θα ευτελίσει ακόμη περισσότερο την πολιτική σκηνή. Θα μπορούσε ο κ.Μαυρίκος, αν έχει στ’αλήθεια αγανακτήσει,  να ρίξει ολόκληρες βόμβες στη Βουλή αν άγγιζε επίμονα και συστηματικά τους κ.κ.Σαμαρά-ΓΑΠ (Μυστικά κονδύλια), τους ΓΑΠ-Tρεπεκλή (C4I), την ατιμωρησία Τσουκάτου, τη διαφθορά της Δικαιοσύνης, τα αίσχη της Εκκλησίας, τους υπερεξοπλισμούς, τους καταθέτες της Ελβετίας, το πραγματικά «Πόθεν» έσχες των πολιτικών, τους διεφθαρμένους εφοριακούς-γιατρούς-υπάλληλους Πολεοδομίας, αλλά το σπορ των άσφαιρων δισκοβολιών στο κεφάλι του κ.Βενζέλου και η μάχη κατά των ανεμόμυλων του διεθνή Καπιταλισμού δεν του αφήνουν τόσο χρόνο. Δεν με πείθει λοιπόν η βία του κ.Μαυρίκου, όπως δεν με πείθει ο όψιμος οδυρμός του αρχιεπισκόπου Σκρουτζ της Βαβυλώνας και οι παρλαπίπες του θαυμαστή του, του αριστερού πατριώτη Στάθη.

Κλείνω με απόσπασμα συνέντευξης της Ζακλίν ντε Ρομιγί (‘ΤΑ ΝΕΑ’, 14.7.2010), που εξηγεί θαυμάσια τις φραντζόλες της εξ υψωμάτων Εκάλης κας Κανέλλη και τους παλιμπαιδισμούς των κ.κ.Μαυρίκου και Αλαβάνου:

«Το να µάθεις να σκέφτεσαι, να κρίνεις, να είσαι ακριβολόγος και να ζυγίζεις τις λέξεις σου, να ανταλλάσσεις  ιδέες, να ακούς τον άλλον σηµαίνει ότι είσαι ικανός να κάνεις διάλογο. Είναι ο µόνος τρόπος για να µετριάσεις τη βία που ορθώνεται γύρω µας. Οι λέξεις είναι το φρούριο που προφυλάσσει από την κτηνωδία.  Όταν δεν γνωρίζουμε, όταν δεν µπορούµε να εκφραστούμε, όταν χειριζόσαστε τα πράγµατα κατά προσέγγιση όπως κάνουν πολλοί νέοι σήµερα, όταν τα λόγια δεν είναι αρκετά για να ακουστούν, όταν ο λόγος δεν είναι επεξεργασμένος επειδή η σκέψη είναι ασαφής, τότε δεν µένει παρά η γροθιά, το ξύλο, η τυφλή βία. Κι αυτή απειλεί να στραγγαλίσει τον δυτικό, ανθρωπιστικό ιδανικό µας κόσµο».

Έρχεται πολύ τυφλή βία, όλοι μας το νιώθουμε, αλλοίμονο αν αυτοί που πρέπει να μας προστατεύσουν από αυτή της δώσουν άλλοθι και την τροφοδοτήσουν. Είναι ώρα ευθύνης για την Αριστερά να ορθώσει το ηθικό της ανάστημα και να συνεισφέρει με δικαιότερες υλοποιήσιμες προτάσεις και με σοβαρούς αγώνες στην αφύπνιση και ενεργοποίηση των θετικών στοιχείων του λαού μας στη μακρόχρονη πορεία της εξόδου της πατρίδας μας από την κρίση. Κάποτε σαν ανέκδοτο κυκλοφορούσε το γεγονός πως κάποιος μαθητής είχε γράψει πως τη σημαία στην Ακρόπολη τη σήκωσε ο Απόστολος Γκλέτσος, σήμερα αν δεν προστατεύσουν οι φίλοι του τον ήρωα της Αντίστασης, το όνομά του θα συγχέεται όλο και περισσότερο με αυτό του δημάρχου της Στυλίδας, αν δεν προστατεύσει η Αριστερά τον εαυτό της από τους λαϊκισμούς, αν δε φορέσει την πανοπλία του ορθού Λόγου, θα βρεθεί να φωνάζει στην ίδια όχθη με την «Αυριανή» και τον κ.Π.Καμμένο.


ΥΓ
Ο Αλ.Τσίπρας αντί να απαντήσει παλληκαρίσια πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να προκαλέσει με ανώμαλο τρόπο εκλογές μέσω της παραίτησης των βουλευτών του, αυτογελοιοποιείται (ακούστε τον από το 06:20) αρνούμενος να κατονομάσει όταν τον στριμώχνει (όχι όσο θα έπρεπε) ο δημοσιογράφος, τις μυστηριώδεις «τεχνικές μεθόδους-σκέψεις-ιδέες» που υπάρχουν για να επιτευχθεί αυτό. Όμως ο τόπος χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε τελευταία, καθαρές και τίμιες κουβέντες.

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

60 Responses to Αλαβάνος και Μαυρίκος: Παράνοια και θεατρινισμός

  1. Ο/Η markos λέει:

    Πολύ σωστός Λασκαράτε. Ας απαλλαχτούμε από τους αινιστόρητους και ελαφρούς ηγετίσκους τύπου Αλαβάνου ,για να μπορέσουμε να οργανώσουμε το λαίκό κίνημα επιτέλους.

  2. Ο/Η Β.Χ. λέει:

    Για τον Κουβέλη καμιά αποκάλυψη;
    Τα κάνει όλα καλά;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Aν μας παρακολουθείς θα έχεις δει πόσο σκληρή κριτική έχουμε ασκήσει στον Φώτη Κουβέλη.
      Αν θέλεις να σου δώσω πολλά λινκς.

      Όχι σχεδόν τίποτα δεν κάνει καλά.
      Πουλάει σοβαροφάνεια, μαζεύει τα ποντίκια του ΠΑΣΟΚ που εγκαταλείπουν το πλοίο, μερικά από αυτά ολότελα απαράδεκτα, πριμοδότησε την υποκριτική αντιμνημονιακή δημαγωγία Σαμαρά.
      Τον πιστώνω μόνο για το γεγονός πως δεν παίζει εν ού παικτοίς όπως η υπόλοιπη Αριστερά και έχει ένα δειλό έστω, νεφελώδες ναι, αλλά υπαρκτό μεταρρυθμιστικό προοδευτικό σχέδιο στο μυαλό του και δεν έχει ξεπέσει σε πατριωτικές δημαγωγίες, που σήμερα πια είναι καταστροφικές γιατί συντηρούν τη νοσηρή φάμπρικα των υπερεξοπλισμών.
      Θεωρώ τη συνεργασία του με τους Οικολόγους απόλυτα επιβεβλημένη, μακάρι και με τον ΣΥΝ χωρίς τις περισσότερες συνιστώσες του τύπου ΚΟΕ, που έχουν πλέον δείξει μια απίστευτη ανευθυνότητα. Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν θα γίνει.

      Αν ήμουν θρήσκος θα έλεγα Ο Θεός να λυπηθεί την Ελλάδα, αλλά γιατί να το κάνει;

    • Ο/Η Κώστας-Άνοιξη λέει:

      Αλέξης Θαλάσσης: το παιδί φάντασμα απελευθερώνει την Ελλάδα από το ναζιστικό δάνειο

      (κλικ στην εικόνα)
      Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

      Kουβέλης: Στην όχθη, για να μη βραχούν τα παπούτσια

      του Κώστα Ρεσβάνη*

      Ο Φώτης Κουβέλης γνωρίζει πολύ καλά ότι τα δημοσκοπικά ποσοστά που απολαμβάνει ο ίδιος και η Δημοκρατική Αριστερά, οφείλονται κατά κύριο λόγο στον κατακερματισμό και στην έλλειψη αξιόπιστης ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Δεν αγνοεί επίσης ότι το μειλίχιο ύφος που διαθέτει, στολισμένο με φιλοευρωπαϊκή εσάνς, φέρνει κοντά τους κεντρώους και προοδευτικούς ψηφοφόρους που δεν ανέχονται τις ανερμάτιστες κραυγές του Τσίπρα και το άνυδρο τοπίο των σταλινικών της Παπαρήγα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σχεδόν μονοπωλεί τον δημόσιο λόγο, αφήνοντας στη σκιά τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Γνωρίζει ότι το στυλ του «πουλάει» και έχει δίκιο.
      Αλλά ας δούμε, με πολιτικούς όρους, τι απομένει αν ξύσουμε τη δημόσια εικόνα του Φώτη Κουβέλη.

      Η αντινομία: Ορκίζεται στο ευρώ και στην «ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» και ταυτόχρονα καταψηφίζει οτιδήποτε παρέχει την δυνατότητα-μέσα από απίστευτες δυσκολίες και θυσίες-να τελεσφορήσει αυτό που λέει ότι πιστεύει! Κάποιοι, περισσότερο βίαιοι, θα ονόμαζαν αυτή την αντινομία, «κουτοπονηριά». Και ευρωπαϊστής και αντίθετος με τις υπάρχουσες υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη! Την απάντηση σε αυτά τη γνωρίζουμε ήδη: «Υπάρχουν άλλοι δρόμοι», υπάρχουν άλλα μείγματα» και λοιπές γοητευτικές λύσεις. Κι αναρωτιέται κάθε νοήμων: Τώρα θ’ αρχίσουμε τα σχέδια για «άλλα μείγματα»; Τη στιγμή που κινδυνεύουμε κάθε στιγμή να γίνουμε η χώρα που ονειρεύεται ο Μεντρέκας και ο Σκουρλέτης;

      Μετά την καταστροφή της χώρας από μία άθλια διακυβέρνηση του Κ. Καραμανλή και μια αθλιότερη του Γ. Παπανδρέου, πολλοί απεγκλωβισμένοι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες πίστεψαν ότι κάποιο νέο σχήμα θα ξέφευγε από την μικροπολιτική και το θανάσιμο για τον τόπο «κομματικό κόστος». Θα ήταν η ΔΗΜΑΡ; Πολλοί το εύχονταν και δυστυχώς στην πορεία πολλοί διαψεύδονται. Αλλά παρατηρούμε και κάτι χειρότερο.

      Ο καιροσκοπισμός: Υπάρχει πιο επώδυνο τραύμα για έναν δημοκράτη από τη στάση της ΔΗΜΑΡ, δηλαδή του Φ. Κουβέλη, στο θέμα του νόμου για τα Πανεπιστήμια; Στη Βουλή καταψήφισε τον νόμο με δικαιολογίες α-μπε-μπα-μπλομ και έσπρωξε σπουδαίους ανθρώπους, ιδρυτικά μέλη του κόμματος, να αποχωρήσουν τρέχοντας. Γιατί το έκανε άραγε; Για όσους αναρωτιόμαστε, η απάντηση είναι οδυνηρή για όλους μας: Για να χαϊδέψει κάποια «αριστερά» φοιτητικά αυτιά και να ομαδοποιήσει τους «δικούς του» πανεπιστημιακούς. Με άλλα λόγια, σκαστός πολιτικός καιροσκοπισμός εν όψει εκλογών. Τις αθλιότητες αυτής της σύμπραξης της ΔΗΜΑΡ τις βλέπουμε καθημερινά στις Ανώτατες Σχολές, αγκαλιά με τους μπαχαλάκηδες του Τσίπρα, τους επαγγελματίες φοιτητές της ΚΝΕ και τους απερίγραπτους Πελεγκρίνηδες και Μυλόπουλους που δεν θέλουν να χάσουν την κότα με το χρυσό αυγό…

      Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι ο Φ. Κουβέλης δεν τόλμησε ούτε ένα, κιχ αποδοκιμασίας, έστω και με μειλίχιο ύφος, για την καταστροφική ανομία που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες στα ΑΕΙ. Ούτε ένα κιχ για τις έως και χθες φασιστικές μεθόδους που δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί ένας ψηφισμένος από τη Βουλή νόμος! Αυτή είναι η «ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» που επαγγέλλεται; Αν λοιπόν, αυτό είναι ένα δείγμα της «κυβερνώσας Αριστεράς» που ως ελκυστικό σλόγκαν εξαπολύει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, είναι προφανές ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους ή προσφέρονται ως υπνωτικό στους καλόπιστους.

      Η λεγόμενη «αντιμνημονιακή» στάση, άνευ όρων και ορίων, δεν είναι παρά ένα αμπρί για να μαζέψεις αλώβητος κάποιες ψήφους και ασφαλώς δεν ταιριάζει σε μια «κυβερνώσα Αριστερά». Μάλλον μοιάζει με στάση βολεμένων που στέκονται στην όχθη ορμητικού ποταμού, βλέπουν ανθρώπους που παλεύουν να μην πνιγούν και δεν δέχονται να βρέξουν ούτε τα παπούτσια τους για να τους σώσουν.

      *Ο Κώστας Ρεσβάνης γεννήθηκε «Δεκέμβρη του ’44» στον Πειραιά ακριβώς «σε μια μοτοσυκλέτα του ΕΛΑΣ». Διακόπτει τις σπουδές Ιατρικής και υπηρετεί μουλαράς. Δημοσιογράφησε στην προδικτατορική Αυγή, στον ΔΟΛ (Ομάδα, Ταχυδρόμος, ΝΕΑ) και ΕΡΤ (Τμήμα Ειδήσεων και ραδιοφωνικός Σταθμός Βόλου) για πάνω από τριανταπέντε χρόνια. Με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Αρβανίτη δημιούργησε την εικοσάλεπτη ταινία «χωριό ένα, κάτοικος ένας!» που προβλήθηκε στην πρώτη εκπομπή των «Ρεπόρτερς

      http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/2012/02/k.html

  3. Ο/Η Πανδίων λέει:

    Απλά Εύγε

  4. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Επίσης εύγε!Τα κοπάνησες σε ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!

  5. Ο/Η xray λέει:

    Η αριστερά οφείλεται στην έλλειψη καλλιέργειας και γνώσεων των οπαδών της.

  6. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=443533

    Οι παρανοήσεις του κ. Αλαβάνου
    Λώρη Κέζα

    Τι θα έκανε η κυρία Μποβαρύ αν κατέβαινε στο Σύνταγμα με τους διαδηλωτές; Επειδή υπήρξε λυσσάρα, θα έκανε ομαδικό σεξ με τους κουκουλοφόρους. Μια τέτοια προσομοίωση θα έκανε ο κ. Αλαβάνος αν έπιανε στο στόμα του την ηρωίδα του Φλομπέρ. Μια ανάλογη υπέρβαση έκανε με άλλον κλασικό τίτλο, λέγοντας ότι «Ο Γαβριάς των “Αθλίων” του Βίκτωρος Ουγκώ, αν είχε κατέβει χθες στο Σύνταγμα, δεν θα ήταν στα κλειστά μπλοκ κομματικών νεολαιών, θα έκαιγε με την παρέα του τράπεζες και κινηματογράφους». Να επισημάνουμε κατ’ αρχάς ότι είναι πολύ χαριτωμένο να επικαλείται ο αρχηγός των ατάκτων έναν συντηρητικούλη συγγραφέα του 19ου αιώνα. Ο Ουγκώ δεν υπήρξε μπροστάρης των προοδευτικών δυνάμεων παρά το γεγονός ότι ήταν έντονα πολιτικοποιημένος. Προπάντων ήταν υπέρμαχος της μη-βίας. Και για να πετάξουμε ένα τσιτάτο, θα θυμηθούμε ότι έλεγε: «καμία περίσταση δεν επιτρέπει στο δίκαιο να εκχωρήσει τη θέση του στη βία και τον θυμό».

    Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο στον κ. Αλέκο Αλαβάνο και τους συμπορευόμενους του να δουν με μεγαλύτερη προσοχή τις δημόσιες θέσεις του Βίκτωρος Ουγκώ. Θα ήταν φτηνή εκ μέρους μας η αναφορά στην προλεταριακή εξέγερση του 1848, όπου ο λογοτέχνης πήρε μέρος ενισχύοντας την εθνοφρουρά ενάντια στους ξεσηκωμένους εργάτες. Θα ήταν φτηνή γιατί το μετάνιωσε. Αφήνουμε τα περιστατικά για να πιάσουμε το ζουμί της σκέψης του. Ο Βίκτωρ Ουγκώ αφιερώθηκε στο δίπολο επανάσταση-πολιτισμός. Δεν ήταν υποστηρικτής της λογικής «τα σπάζουμε και σφάζουμε» έτσι για να περνάει η ώρα ούτε αποδεχόταν τα άνευ στόχου ξεσπάσματα οργής. Επεισόδια σαν τα προχθεσινά τα έβρισκε «αξιοθρήνητα» και τη βία των οδοφραγμάτων «απεχθή». Τόνιζε δε ότι οι καταστροφές πρέπει να καταδικάζονται από όποια πλευρά κι αν έχουν προκληθεί. Σε αυτό το πλαίσιο ο ρομαντικός στοχαστής κατάγγειλε την καταστροφή των τυπογραφείων από τα κυβερνητικά στρατεύματα, που έγινε με στόχο να μην τυπώνουν οι προλετάριοι προκηρύξεις.

    Ο επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης» αποδέχεται ως φυσική αντίδραση των νέων τον εμπρησμό του «Αττικόν». Σαν να έχουν το ακαταλόγιστο επειδή είναι απελπισμένοι. Τι θα έλεγε σήμερα ο κ. Αλαβάνος αν ήταν άλλοι οι δράστες της καταστροφής; Αν τα ΜΑΤ είχαν κάψει τυπογραφεία; Αν επισήμως οι αστυνομικοί, με τις στολές τους, έμπαιναν στα βιβλιοπωλεία κι άναβαν φωτιές, αν έκαιγαν κινηματογράφους; Μάλλον θα αντιδρούσε διαφορετικά. Θα θυμόταν τον πολιτισμό, τη σημασία του κινηματογράφου στη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας, την αισθητική αξία ενός ιστορικού κτηρίου. Αν η αστυνομία είχε κάψει επισήμως το σινεμά, ο κ. Αλαβάνος θα έλεγε ότι το κράτος περιορίζει την πρόσβαση του λαού στον πολιτισμό. Επειδή όμως οι δράστες είναι κουκουλοφόροι, η βία γίνεται αποδεκτή. Δύο μέτρα και δυο σταθμά. Καλά πάντως τα έλεγε ο ποιητής. Οι επαναστάτες έχουν ανάγκη τους δυστυχείς. «Δεν πετύχατε τίποτε όσο το πνεύμα της επανάστασης έχει βοήθημα τη δυστυχία του κόσμου. Δεν πετύχατε τίποτε όσο στο έργο της καταστροφής και του σκότους, που συνεχίζει υπογείως, ο κακός άνθρωπος έχει ως μοιραίο σύμμαχο τον δυστυχισμένο άνθρωπο».

  7. Ο/Η Psycho λέει:

    Tελειωμό δεν έχει η ψευτοαριστερή παράκρουση. Όσο χειροτερεύει η κατάσταση θα δούμε απίθανες καταστάσεις, φίλοι ψυχραιμία.

    Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012
    Δ. Καζάκης: «Η Αστυνομία να συλλάβει τον πρωθυπουργό»!
    Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη

    «Η Αστυνομία να συλλάβει τον δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τύποις. Οι Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας στα στρατόπεδα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι να αναλάβουν τη……..
    διοίκηση της χώρας, στους χώρους εργασίας τους».

    Ο Δημήτρης Καζάκης έχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου. Και το καταθέτει μέσω του newsbomb.gr, λίγες μόνο ώρες μετά την ψηφοφορία στη Βουλή. Ο πρωταρχικός στόχος του γνωστού αναλυτή, που έχει τεράστια απήχηση και ρεύμα στη μετά-ΔΝΤ Ελλάδα, είναι ένας και μοναδικός: πώς θα αποφευχθεί το αιματοκύλισμα της χώρας.

    Ηδη, σήμερα, ο Δημήτρης Καζάκης δρομολογεί επαφή με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αύριο θα κάνει το ίδιο και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Θα τους καλέσει να προχωρήσουν σε μια κοινή δήλωση, την οποία θα προσυπογράφουν και οι άλλες, εξωκοινοβουλευτικές, δυνάμεις –μεταξύ των οποίων και το ΕΠΑΜ- οι οποίες αντιτάχθηκαν στα μνημόνια. Η κοινή δήλωση θα απευθύνεται στις Ενοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία, στους δημοσίους υπαλλήλους και θα τους καλεί να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας. Ακολούθως, οι δυνάμεις της Αριστέρας που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο θα παραιτηθούν, ώστε να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Δ. Καζάκη, την εκλογική διαδικασία πρέπει να αναλάβουν οι δικαστές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, για να διασφαλιστεί ότι θα καταγραφεί η πραγματική βούληση του ελληνικού λαού. «Αν αφήσουμε τις εκλογές στον κ. Παπαδήμο και την κυβέρνησή του, η βία και νοθεία του ’61 θα μοιάζουν με παιδική χαρά», τονίζει ο ίδιος στο newsbomb.gr.

  8. Ο/Η Psycho λέει:

    Φίλοι τα ψυχοφάρμακα είναι εισαγόμενα. Μόλις γυρίσουμε στη δραχμή οι τιμές τους θα εκτιναχτούν. Θα δούμε εκρήξεις ανθρώπων που μέχρι τώρα είναι σε κάποια καταστολή. Μερικοί εκδηλώθηκαν από τώρα.

    Η πρώτη μεγάλη νίκη των αναρχικών και ο παραμορφωτικός φακός των ΜΜΕ

    Η πρώτη μεγάλη νίκη των αναρχικών και ο παραμορφωτικός φακός των ΜΜΕ
    Posted by: molisxypnisa on: 13/02/2012

    In: καθημερινά | κοινωνία | MONO Comment!
    Η χθεσινή μέρα ήταν μια ήττα της αστικής δημοκρατίας από πολλές πλευρές. Δεν θα σταθώ στο γεγονός πως μία κυβέρνηση έχει διορίσει έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό χωρίς να τον έχει εκλέξει ο λαός. Ούτε πως το κόμμα που έχει διορίσει αυτόν τον πρωθυπουργό έχει χάσει ήδη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία (αρχή της δεδηλωμένης) και παρόλα αυτά κυβερνά.

    Όμως δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στο γεγονός πως από την αρχή της πάνδημης διαμαρτυρίας τον περασμένο Μάιο, χθες, οι πολίτες επέλεξαν ως προστάτες τους όχι αυτούς που πληρώνουν για να το κάνουν και είναι θεσμικά κατοχυρωμένος ο ρόλος τους, αλλά τους αναρχικούς. Ούτε να μην ανοιγοκλείνω έκπληκτος τα μάτια όταν βλέπω και διαβάζω πως αυτό που έμεινε από τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση του πλήθους είναι οι στάχτες κτηρίων και τραπεζών.

    Ας γίνω πιο συγκεκριμένος. Χθες το μεσημέρι, σε αντίθεση με όλες τις δεκάδες συγκεντρώσεις που έγιναν τους τελευταίους 10 μήνες, ο κόσμος δεν μαζεύτηκε στο Σύνταγμα δυο ώρες μετά το κάλεσμα. Ενώ άλλες φορές το κάλεσμα ήταν στις 5 κι οι περισσότεροι έρχονταν από τις 6μισι και μετά, είχε συμβεί το μοναδικό να είναι γεμάτο κόσμο ήδη από τις 5 παρά. Στις 5μισι δεν έπεφτε καρφίτσα ούτε στο Σύνταγμα, ούτε στους γύρω δρόμους ενώ ήδη υπήρχαν και κάποιες χιλιάδες κόσμου του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και στην Ακρόπολη και συνεχώς κατέφθανε κόσμος τόσο από την Ομόνοια, όσο και από τους σταθμούς του Μετρό Μοναστηράκι και Ακρόπολη (ένα ακόμα πεντακάθαρο σημάδι πως η κυβέρνηση φοβόταν την λαϊκή αντίδραση και ήθελε απεγνωσμένα να δυσκολέψει την πρόσβαση του κόσμου ήταν πως ενώ είχε ήδη κλείσει τους σταθμούς Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός, μετά από εντολές έκλεισε αδικαιολόγητα και το Μετρό Ακρόπολη ώστε η πρόσβαση να γίνει ακόμα δυσκολότερη!).
    η συνέχεια στο

    Η πρώτη μεγάλη νίκη των αναρχικών και ο παραμορφωτικός φακός των ΜΜΕ

  9. Ο/Η Λιάνα Γκλέτσου λέει:

    Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ:

    «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.

    Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

    Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.

    Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».

    Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ δεν διευκρινίζεται εάν θα υπάρξει αντιπροσωπεία της ΚΕ στην κηδεία του λαοπρόβλητου και αγαπητού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 28 ή 29 Δεκεμβρίου, ή αν υπάρξει τελικά αντιπροσωπεία πότε θα αναχωρήσει για τη Β. Κορέα για συμμετοχή στο δεκαήμερο πένθος.

  10. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Ωραιοτατο αρθρο οπως συνηθως.
    Θελω να σου πω αγαπητε φιλε Λασκαρατε, οτι δεν εχει μεγαλη σημασια αν ο Αλαβανος ειναι μεγαλοκληρονομος κεντροου πατερα υπουργου.
    Στα νιατα ηταν διαφορετικος, εδωσε αγωνες φυλακιστηκε βασανιστηκε, και τοτε γιος του ιδιου φραγγατου πατερα ηταν.
    Τιμηθηκε βεβαια υπερ του δεοντος απο την αριστερα, σε σχεση με αλλους που εδωσαν περισσοτερα και εμειναν αφανεις.
    Ισχυει νομιζω μονο αυτο που γραφεις για την μια σκοτεινη πλευρα του.
    Στο τελος εκει που γραφεις οτι ο Τσιπρας αυτογελοιοποιηται;
    Νομιζω τον αδικεις.
    Ξαναακουσα την συνεντευξη, καθολου δεν τον στριμωξε ο δημοσιογραφος, και απαντησε κατα τη γνωμη μου καθαρα.
    Καλεσε σε συνενοηση τις αριστερες δυναμεις, και τον λαο σε ετοιμοτητα.
    Απο που βγαινει φιλε Λασκαρατε οτι αν παραιτηθουν οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, η αλλου μικρου κομματος, θα προκληθουν με ανωμαλο τροπο οι εκλογες;
    Κατι τετοιο νομιζω δεν ισχυει.
    Ξαναγινονται εκλογες για να εκλεγουν αλλοι, αλλα μονο για την θεση αυτων που παραιτηθηκαν.
    Τοσο »κοροϊδα» δεν ειναι οι κρατουντες, ουτε τοσες δημοκρατικες ευαισθησιες εχουν, ωστε να αφηνουν τον καθε Τσιπρα εμποδιο στα αθλια σχεδια τους.

    ΥΓ βρηκα στο λεξικο εκεινο το »παλιμπαις», ουτε αυτο ισχειει για τον αγελαστο Μαυρικο, ουτε κωλογερος ειναι ακομη ο συνομηλικος μου Αλεκος.
    Ετσι για ναχουμε το νου μας.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Θεόφιλε,
      αν ο Αλαβάνος ανήκε απλά στην Αριστερά, όπως κάποτε, θα ήταν τίτλος τιμής γι’αυτόν το γεγονός πως αν και πλουσιόπαιδο κλπ
      Ανήκει όμως στην επαναστατική Αριστερά, μιλάει για την πλατεία Ταχρίρ, προσπαθεί να δικαιολογήσει εξτρεμιστές.
      Αυτό προϋποθέτει πως ζει σε κάποιο τροχόσπιτο στη παραλία ή σε κάποιοα ξύλινη καλύβα στο βουνό. Σημαίνει πως έχει διαχωρίσει τη θέση του από κάθε κομφορμισμό.

      Το παλίμπαις ισχύει μόνο με την έννοια πως ο Μαυρίκος παριστάνει το οργισμένο Κνίτη. Στον Αλαβάνο καταλαβαίνω τον πόνο σου αλλά ας πούμε είναι ο μεσόκοπος που νεάζει, ταιριάζει καλύτερα ο χαρακτηρισμός.

      Για τον Τσίπρα κοίταξε.
      Λέει στον δημοσιογράφο για ενότητα της Αριστεράς. Πολύ σωστά, μέχρις εδώ, υπαινίσσεται κατ’εμέ πως χωρίς ενότητα λίγα μπορούν να γίνουν.
      Η παραίτηση των βουλευτών ενός κόμματος στις περιφέρειες που έχει εκλέξει βουλευτές δημιουργεί αρχικά ένα κακό προηγούμενο.
      Καταστρατηγείται η 4ετία με εκβιασμό. Δημιουργεί τα εξής ζητήματα. Αυτοί που παραιτήθηκαν θα είναι ξανά υποψήφιοι;
      Έουν το ηθικό δικαίωμα;
      Η αξιωματική αντιπολίτευση όποτε θέλει θα προκαλεί εκλογές κλπ
      Ειδικά τώρα δεν βλέπεις τι καταστροφή θα ήταν για την οικονομία μια αλληλουχία επανάληπτικών εκλογών;
      Θα σταματούσε άμεσα ο δανεισμός.
      Αυτό προϋποθέτει πως έχεις δεχτεί δραχμή, αποχώρηση από ΕΕ , πράγματα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα δέχεται.

      Είναι ολοφάνερο πως ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ πολύ σωστά δεν προκρίνουν αυτή τη μέθοδο.
      Ε λοιπόν αντί ο Τσίπρας να το υπερασπιστεί αυτό,
      λέει υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να προκαλέσεις εκλογές κι οταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά: «Όπως;», δεν κατονομάζει κανέναν για τον πολύ απλό λόγο πως δεν υπάρχει.

  11. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Συμπαθαμε Λασκαρατε που επανερχωμαι να υπενθυμισω, ο Κουβελης δηλωσε οτι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει τιποτα[;] για να συνεργαστει και δεν καθεται πλεον στο ιδιο τραπεζι, αντιθετα θα μπορουσε να συνεργαστει με το πασοκ σε ενα προγραμμα αρχων.
    Ναι μετο πασοκ του Σαμαρα και του Καρατζατετοιου.
    Τωρα ποιο πασοκ ποιες αρχες, δικο του θεμα.
    Και εγω θα ηθελε οπως εσυ τις ιδιες συνεργασιες, αλλα και με το ΚΚΕ, εστω αυτο που ειναι γιατι χωρις αυτο δεν γινεται, τουλαχιστον τωρα.

  12. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    Όπως και να ‘χει, ο κομουνισμός θέλει κομουνιστές για.. παν ενδεχόμενο ριμέικ,
    όπως η σκορδαλιά θέλει σκόρδο, αν η σκορδαλιά δεν έχει σκόρδο τότε είναι πουρές. Από τότε που έπεσε το τείχος που διαχώριζε την «Verlorene Ehre der Katharina» και το «good by lenin», η κοσμοπολίτισα αριστερή κυρία, έχασε το τραίνο προορισμού και τον ωφέλιμο οργασμό της επί της ρέουσας των πραγμάτων συνουσίας.

  13. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω – οχι βεβαια την αποψη των Ορθοδοξων αλλα – τη δικη μου αποψη σχετικα με τους εμπρησμους στην Αθηνα τη περασμενη Κυριακη. Ειναι προβοκατσια του αρχηγου του παρα-κρατους για να βρη δικαιολογια να κανη δικτατορια.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  14. Ο/Η Παρέμβαση λέει:

    Αρκετά πια με την ΜΜΕ παραποίηση του Κορεατικού θρήνου.
    Η νοοτροπία των λαών της περιοχής στηρίζεται στην αναγκαιότητα της ομαδικής και ενεργούς συμμετοχής στην κοινωνία, πράγμα που διδάσκονται από μικροί, τακτική που περιλαμβάνει και τα ταφικά έθιμα (τα οποία αλλοιώθηκαν κατά πολύ από την επέλαση των ιεραποστόλων στην περιοχή). Αντί να γελοιοποιούμε, θα έπρεπε να προσπαθούμε να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε τον «άλλο». Ποιός από εσάς έχει συναντήσει ποτέ Κορεάτη; Σας πληροφορώ λοιπόν πως πρόκειται για λαό με αξιοπρέπεια και έντονο αυτοσεβασμό, που χαίρεται τη ζωή ζώντας με αργούς ρυθμούς, υγιείς «περφεξιονιστές» κλπ κλπ. Εκτός αν αισθανόμαστε καλύτερα με το να γελοιοποιούμε τον άλλο (φορώντας και την ετικέτα του μη-ρατσιστή ταυτόχρονα). Ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση.

  15. Ο/Η gg λέει:

    Τί πίνεις ρε μεγάλε? Όλοι αυτοι οι δημοκρατικά εκλεγμένοι που βγήκαν με ένα πρόγραμμα και κάνουν ακριβώ τα ανάποδα είναι και νόμιμη κυβέρνηση;

    Πλάκα μας κάνεις?

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Kατά το Σύνταγμα, ναι.
      Πουθενά δεν βάζει το Σύνταγμα προϋπόθεση να τηρεί η κυβέρνηση το προεκλογικό της πρόγραμμα. Η μονη προϋπόθεση που βάζει, είναι να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
      Κατά τα λοιπά, δεν νομίζω πως ψήφισε έστω και ένας τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ επειδή πίστεψε πως θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Δεν έπεσε το ΠΑΣΟΚ από τον ουρανό, έχει προϊστορία αθέτησης υποσχέσεων.

      Είσαι η περίπτωση που λέω στο κείμενο.
      Μπερδεύεις τις επιθυμίες σου με το Σύνταγμα.

  16. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    «Ας ανοίξουμε πρώτα πυρ και βλέπουμε» έλεγε ο Νεπολέων,
    αυτή η ρήση άρεσε και στο Λένιν. Δηλαδή, η έκβαση του πολέμου δεν αυτοσχεδιάζεται…. Το ΚΚΕ ως όμηρος και κατά συνθήκη αμαρτωλός εταίρος
    του κοινοβουλευτισμού, διαβιεί… με το ένστικτο της συντήρησης του,
    ενώ της ένστικτο της ποσοστικής αναπαραγωγής είναι υπό ευνουχισμό.
    Το ΚΚΕ μισεί την ατομική ιδιοκτησία, ενώ την μετέτρεψε σε κομματική.
    Ο Προυτόν ήθελε την ατομική ιδιοκτησία ως συνεταιριστική ιδέα και αξία
    και δε συμφωνούσε με τον θείο Κάρολο, παρότι τον θαύμαζε…..

  17. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Άδικο κρίνω το σχόλιό σας. Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Μετώπου δεν βλέπω αυτό στο οποίο εσείς καταλήγετε.
    Παραδέχεται: «Η βία σφράγισε τη χθεσινή εκδήλωση και σε μεγάλο βαθμό την επισκίασε. Ασφαλώς η χρήση και αξιοποίηση της προβοκάτσιας από τις δυνάμεις καταστολής ενός συστήματος που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο όχι απλώς ήττας αλλά συντριβής είναι δεδομένη. Δεν αρκεί όμως ούτε στο ελάχιστο για να ερμηνεύσει μονοσήμαντα τις χθεσινές εξελίξεις».
    Ερμηνεύει (από τη δική του οπτική, αλλά δικαίωμά του, έτσι;): «Η κλιμάκωση σε απάνθρωπα όρια εδώ και τρία χρόνια της βίας του συστήματος, με το νόμο, με την αστυνομία, με τον εργοδότη, με την εφορία, με την ανεργία γεννά ένα τμήμα αποκλεισμένων, απελπισμένων και εξαγριωμένων, μια «άγρια νεολαία», που στο κάτω κάτω την πυρπόληση και τη λεηλασία έχει διδαχθεί και από τα μέσα ενημέρωσης και από το γήπεδο και από το πολιτικό σαβουάρ-βιβρ και από κάθε σύγχρονη μυθολογία.»
    Κάνει πολιτική κρίση: «Στο βαθμό που οι δυνάμεις της αριστεράς μένουν αποξενωμένες από τον κύριο όγκο της νέας γενιάς, στο βαθμό που η «ανατροπή» αποτελεί ένα κουραστικό στερεότυπο και δεν μεταφράζεται σε επαναστατικό σχέδιο και πολιτική συγκρουσιακότητα τα φαινόμενα αυτά και θα πυκνώνουν και θα διαχέονται.»
    Και κλείνει, συνοψίζει εάν θέλετε με την φράση για τον Γαβριά.
    Βλέπετε πουθενά να λέει ότι καλώς έγιναν όσα έγινα; Ότι αφού θα το έκανε ο Γαβριάς, καλώς το κάνανε κι όσοι το κάνανε;
    Αναρωτιέμαι, οι σχολιαστές, έκαναν το κόπο να διαβάσουν την ανακοίνωση του Μετώπου ή βρήκανε «πιασιάρικο» σλόγκαν και ορμήσανε;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Γιώργο,
      δεν είμαι τόσο παλιάνθρωπος για να ορμήσω κλπ.
      Ασφαλώς και το διάβασα όλο και νομίζω πως κάθε καλόπιστος άνθρωπος βλέπει μια σαφή προσπάθεια να δικαιολογηθεί η βία.
      Δεν είναι μόνο η προσβλητική σύγκριση του εμβληματικού Γαβριά, του αγαπημένου χαμινιού των παιδικών μας χρόνων με αισχρά καθάρματα που καταστρέψανε τις ζωές εργαζόμενων και μικροεπιχειρηματιών, επιβαρύνοντας την πτωχευμένη κοινωνία μας με τεράστια ποσά.

      Ας δούμε τι λέει μια φράση απο αυτές που εσείς επιλέξατε:

      @γεννά ένα τμήμα αποκλεισμένων, απελπισμένων και εξαγριωμένων, μια «άγρια νεολαία», που στο κάτω κάτω την πυρπόληση και τη λεηλασία έχει διδαχθεί και από τα μέσα ενημέρωσης και από το γήπεδο και από το πολιτικό σαβουάρ-βιβρ..».

      Από που ξέρει το ΜΑΑ πως οι δράστες ήταν αποκλεισμένοι νέοι;
      Τους γνωρίζει;
      Αυτοί που εκβίαζαν τον ιδιοκτήτη του Άστυ που εντάσσονται;
      Γιατί χιλιάδες φτωχόπαιδα αγωνίζονται καθημερινά για το ψωμί τους χωρίς ούτε στιγμή να τους περνά από το μυαλό τους να διασκεδάσουν με το να γίνουν αιτία να χάσουν τη δουλειά τους φτωχοί άνθρωποι; Πότε τα (όντως αισχρά) ΜΜΕ, δίδαξαν το κάψιμο κινηματογράφων; Διδάσκουν τη γκλαμουριά την πολιτική αδιαφορία, τον εγωκεντρισμό, αλλά τέτοιου είδους βία μόνο τα έντυπα της ακροδεξιάς διδάσκουν.

      Που είναι η σαφής και κατηγορηματική καταδίκη αυτής της βίας;
      Εγώ δεν την είδα πουθενά στο κείμενο.
      Ρωτάω ξανά το απλό.
      Αν σας είχαν κάψει το σπίτι σας, θα ανεχόσασταν αυτές τις γελοίες «κοινωνιολογικές» αναλύσεις;

  18. Ο/Η Συριζανώ ντε Μπερζεράκ λέει:

    Βασικά υπάρχουν 4 Αλαβάνοι πρώην βουλευτές:
    1 Κωνσταντίνος Αλαβάνος «παπούς», βουλευτής 1915-36 Φιλελεύθέροι, αντιπρόεδρος της βουλής
    2 Νικόλαος Αλαβάνος «πατέρας», βουλευτής 1974-78 ΕΔΗΚ
    3 Κωνσταντίνος Ν. Αλαβάνος «αδελφός», βουλευτής 1974-81 Νέες Δυνάμεις, γγ Υπ. Πολιτισμού, γεν διευθ ΕΤ1,διευθ του καναλιού της Βουλής (να μην συγχέεται με τον αδελφό του Γιάννη Ν. Αλαβάνο, πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος)
    4 Αλέκος Ν. Αλαβάνος

    http://enosy.blogspot.com/2012/02/blog-post_6494.html?showComment=1329368207051#c6834381493320110640

  19. Ο/Η Lundendorffff λέει:

    Και η ξαδέρφη (νομίζω) Αριάδνη Αλαβάνου, ΣΕ Πολυτεχνείου 1973, Γρ. ΚΣ. της ΚΝΕ, στέλεχος ΚΚΕ, μετά ΝΑΡ.

  20. Ο/Η gryphon λέει:

    Πολύ καλο αρθρο.Απο τά καλυτερα που εχω διαβασει εδώ.
    Συμφωνω με τά περισσότερα που γράφεις.
    Eιδικα αυτά που αφορουν τους παλιμπαιδισμους οπως σωστά τους αποκαλεις πολλων μεγαλοαστικών στελεχων της Αριστεράς τις φαντασιωσεις τους για γαβριαδες κλπ.
    Σωστά επισης δεν τρως το παραμυθι περι μεγαλων συγκεντρωσεων.
    Απο τοτε που ξεκινησε αυτη η ιστορία με τους αγανακτισμενους το λεω αυτο και εχω τσακωθει με ολους τους γνωστους μου.
    Που ειναι τα 3,5 εκατομμυρια που ψηφισαν πασοκ στις προηγουμενες βουλευτικες εκλογες και τα αλλα 2,5 που ψηφισαν νδ.
    Εαν εστω και οι μισοι εβγαιναν στον δρομο μια μερα χωρις βια χωρις τιποτα η κυβερνηση Παπαδημου θα επεφτε αμεσως.Δεν τους βλεπω ομως.

  21. Ο/Η eklag λέει:

    Πώς θα πέσει η κυβέρνηση Παπατέτοιου είναι το θέμα;
    όχι τι θα την αντικαταστήσει;
    όπως βλέπω η…Συνταγματική…Νομιμότητα…
    βολεύει κάποιους να την υπερασπίζονται ακόμη!
    καθώς ο Λαουτζίκος αδυνατεί ακόμη!
    να δει τον εαυτό του ως κατάλληλο διαχειριστή της ζωής του.
    Σκοτώνονται ακόμη!
    ν’αποδείξουν ότι οι δικοί τους είναι οι λιγότερο διεφθαρμένοι,
    με μόνο στόχο ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ,
    όπως πολύ σωστά επεσήμανε κι ο Γερμανός…
    Τσικνίζουν επιπροσθέτως οι Λωτοφάγοι κι οι αγκιτάτορές τους
    στην Πομπηία…
    Αξίζουν φυσικά »το κακό το ριζικό» τους!
    Κρίμα για τους πολλούς Αληθινούς Γαβριάδες
    που η βιοπάλη τους στερεί την ευκαιρία να στείλουν στο διάολο!
    κι ακόμα παραπέρα τα βαμπίρ που ροκανίζουν το κορμί
    και ρουφάνε το αίμα τους!
    Τσικνίστε κι άλλο πάνω στα καμμένα αλλά να θυμάστε
    ότι η ηθελημένη βλακεία είναι μέγεθος που δύσκολα μπορούν να
    χειρίζονται επ’άπειρον κι αυτοί που τη διαθέτουν…
    +ευλόγησον+

  22. Ο/Η Mαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

    Με ποιους θα πήγαινε ο Γαβριάς

    Άννα Δαμιανίδη

    Αν ήταν εδώ ο Γαβριάς, θα πήγαινε με τους κουκουλοφόρους, δήλωσε ο Αλαβάνος, όχι με τα μπλοκ των κομματικών νεολαιών. Ο μέγας διαστρεβλωτής δεν αρκείται να ξεφτιλίζει τις ιδεολογίες, ανέλαβε να τσακίσει και τους λογοτεχνικούς μύθους. Βέβαια, είναι πιο ανυπεράσπιστοι. Τι ξέρουμε για τον Γαβριά; Μόνο μια εικόνα μπορεί να έχει μείνει στο μυαλό μας.

    Ο Γαβριάς των Αθλίων του Ουγκώ ήταν παιδί των άθλιων Θεναρδιέρων. Ο πατέρας του ανήκε στον υπόκοσμο, η μάνα του ήταν μέγαιρα, οι αδερφές του πόρνες, ο ίδιος αλητάκι. Δεδομένα άθλια λοιπόν, αλλά το παιδί ήταν ένα κεφάτο σπουργίτι, τριγυρνούσε και τραγουδούσε, ζούσε όπου έβρισκε, όπως μπορούσε. Κάποια στιγμή περιμάζεψε δυο παιδάκια χαμένα στην πόλη κι έγινε προστάτης τους. Ήταν τα μικρά αδέρφια του, αλλά δεν το ήξερε.

    Μιλάμε για μυθιστόρημα. Στο οδόφραγμα του 1832 όπου πήγε μαζί με τους επαναστάτες φίλους του, σκοτώθηκε τραγουδώντας. Ήταν δηλαδή ένα παιδί- υπόδειγμα για τον Ουγκώ της τάξης των εξαθλιωμένων που αποκτά συνείδηση και διεκδικεί πολιτικά καλύτερη θέση και δικαιώματα. Αυτό το παιδί θα πήγαινε λέει να κάψει την Αθήνα.

    Ε όχι, δεν θα πήγαινε. Γιατί έτσι θα ξαναγυρνούσε στον υπόκοσμο από όπου προερχόταν, κι αυτό δεν ενδιέφερε ούτε το Γαβριά, ούτε τον Ουγκώ. Ο Γαβριάς πάλευε να γίνει καλύτερος ο ίδιος, ήταν «τρεις μήνες μαθητευόμενος σ’ έναν τυπογράφο», εκτιμούσε τα καλά πράγματα που συναντούσε στη ζωή του και στην πόλη του. Στο βιβλίο υπάρχουν άλλα πρόσωπα που δεν ενδιαφέρονται να ξεφύγουν απο τη μοίρα τους, πρόσωπα που έχουν ξεχαστεί. Ο Γαβριάς δεν ήταν τέτοιος ήρωας, γι αυτό τον θυμόμαστε.

    Με ανθρώπους σαν αυτούς που περιγράφει ο Αλαβάνος ο Ουγκώ δεν θα είχε γράψει μυθιστόρημα ή θα ήταν κάποιο της σειράς. Οι ήρωες του αγαπήθηκαν επειδή είχαν προσωπικότητα και δεν αφέθηκαν στη μοίρα του στερεότυπου της τάξης τους. Ο κατεργίτης Γιάννης Αγιάννης ο αδικημένος συνάντησε έναν επίσκοπο, ναι επίσκοπο, ο οποίος τον άλλαξε. Τον έκανε να μετανιώσει και να παλέψει σε όλη του τη ζωή να εξαγοράσει τις μικρές κλοπές του. Έγινε ευεργέτης, αλλά η κοινωνία στο πρόσωπο του Ιαβέρη συνέχισε να τον κυνηγά, μέχρι που ο Ιαβέρης συνειδητοποίησε ποιον κυνηγούσε και αυτοκτόνησε.

    Οι ήρωες του Ουγκώ δεν είναι τα ταξικά στερεότυπα που προσπαθεί να δείξει ο Αλαβάνος. Είναι πρόσωπα που παλεύουν με τη μοίρα τους, προσπαθούν να την αλλάξουν. Ο Ουγκώ καταγγέλει τις αδικίες, αλλά μέσα απο πρόσωπα που περνάνε κρίσεις συνείδησης και μεταμορφώνονται. Σ’ αυτό πίστευε ο Ουγκώ, στη δυνατότητα των ανθρώπων να αλλάζουν, και ζητούσε ίσες ευκαιρίες. Δεν ζητά επιείκεια για τον μικροεγκληματία Γιάννη Αγιάννη αλλά επανένταξη, αποδοχή, ανθρωπιστικούς νόμους και καλύτερο σωφρονιστικό σύστημα.

    Ξέρετε τι θα του έλεγε ο Γαβριάς του Αλαβάνου;

    Η Αθήνα χάλια μέρος
    Σ’ αυτό φταίει ο Βολταίρος
    Δεν θα βρεις τον Ιλισό
    Γράψε λάθος του Ρουσώ

    Ο Αλαβάνος είναι γέρος
    Σ’ αυτό φταίει ο Βολταίρος
    Παριστάνει τον μικρό
    Γράψε λάθος του Ρουσώ..

    *****

    Σημείωση: Ο Ουγκώ αναφέρεται στην επανάσταση του 1832 κατά του Λουδοβίκου-Φίλιππου των Βουρβώνων Το τραγουδάκι του Γαβριά στο οδόφραγμα λίγο πριν σκοτωθεί, σε μετάφραση Μανώλη Σκουλούδη (Εκδόσεις Περγαμηνή, 1953):

    Αν δεν έγινα νοταίρος
    σ’ αυτό φταίει ο Βολταίρος
    ειμ’ ένα στρουθί μικρό
    γράψε λάθος του Ρουσώ

    Τραγουδώ χειμώνα-θέρος
    Σ’ αυτό φταίει ο Βολταίρος
    φτώχεια έχω για προικιό
    γράψε λάθος του Ρουσσώ

    Και συνεχίζει: «Ήταν το χαμίνι-πνεύμα. Θάλεγε κανείς πως ήταν ο άτρωτος νάνος της σύρραξης. Οι σφαίρες τρέχαν ολούθε πίσω του αλλά αυτός ήταν πιο σβέλτος από κείνες. Έπαιζε, λες, κάποιο τρομερό κρυφτούλι στο Χάρο […] Ξάφνου, ένα βόλι, καλλίτερα και πιο ύπουλα ζυγιασμένο από τα άλλα, πέτυχε και βρήκε εκείνη την πυγολαμπίδα παιδί. Είδαν τότε τον Γαβριά να τρεκλίζει και να σωριάζεται χάμω. Όλο το οδόφραγμα έβγαλε μια φωνή. Όμως, μέσα σ’ αυτόν τον πυγμαίο, κρυβόταν ένας Ανταίος. Το ν’ αγγίζει το λιθόστρωτο ένα χαμίνι είναι το ίδιο σα ν’ ακουμπάει στη γη ένας γίγαντας. Ο Γαβριάς δεν είχε πέσει παρά μονάχα για να αναστυλωθή. Έμεινε καθιστός. Ένα μακρύ αυλάκι αίμα χαράκωνε το πρόσωπό του. Σήκωσε τα δυο του χέρια ψηλά στον αέρα κοίταξε κατά τη μεριά απ’ όπου τούχαν στείλει το βόλι κι άρχισε να τραγουδάει:

    Χάμου αν στρώθηκα τα υστέρου
    γράψε λάθος του Βολταίρου
    λάσπη τώρα κι αν μασώ
    γράψε λάθος του Ρου…

    Δεν τελείωσε. Μια σφαίρα, από τον ίδιο εθνοφρουρό, τον έκοψε στη μέση. Αυτή τη φορά έπεσε με τα μούτρα πάνω στο λιθόστρωτο και δεν ξανασάλεψε. Η μικρούλα εκείνη μεγάλη ψυχή είχε πετάξει».

    http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%82

  23. Ο/Η Αριστερός ψάλτης λέει:

    Μετά τις μλκς του Παλαβάνου για τον ηρωϊκό θάνατο του Χριστόδουλου έχει αναπτυχτεί στους κύκλους των χριστοδουλικών και η σχετική παραφιλολογία. Ενορχήστρωση Σωτ.Τζούμα-Τράγκα:

    http://ierosagon.org/2012/01/27/%CE%A4%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85/

    Τα τελευταία λόγια του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και η συγγνώμη του Αλαβάνου

    Written By: ierosagon
    |
    January 27, 2012

    Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο στενός συνεργάτης του Σωτήρης Τζούμας αποκάλυψε το περιεχόμενο των συνομιλιών του…μακαριστού ιεράρχη με τους πολιτικούς αρχηγούς στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους, λίγο πριν φύγει απ’ τη ζωή.
    Οι συνομιλίες δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Crash και πιο συγκινητικές φαίνονται οι συνομιλίες που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο, στις δύο συναντήσεις τους στο Αρεταίειο και την οικία του Αρχιεπισκόπου στο Ψυχικό.
    Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος κατά την επίσκεψη στο Αρεταίειο οπότε και ο κ. Αλαβάνος εμφανίσθηκε μπροστά του φορώντας την πράσινη χειρουργική ρόμπα. «Μακαριότατε, για να σε δούμε φτάσαμε στο σημείο να γίνουμε ΠΑΣΟΚ και να ντυθούμε στα πράσινα!», του είπε χαριτολογώντας.

  24. Ο/Η Democracy wanted λέει:

    Είναι κρίμα ένα ιστολόγιο που είχε παράδοση στον δημοκρατικό και κριτικό λόγο να επιστρατεύεται και να υποστηρίζει τον χουντικό Παπαδήμο. Την υποστηρίζει όταν λέει πως «δεν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις πέραν της κυβέρνησης». Εσείς τί κάνετε δηλαδή; Γιατί δεν δίνετε τις δικές σας προτάσεις;
    Ντρέπομαι για το κατάντημά σας.
    Όσο για την «τυφλή βία» έχει ήδη έλθει με την μορφή των κυβερνητικών τρομονόμων που οδηγούν στην εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού.
    Από ότι φαίνεται όμως εσείς είστε ιδιαίτερα βολεμένος οπότε το μόνο που θα σας πείραζε είναι το αν κάποιος κουκουλοφόρος πειράξει την σπιταρόνα σας.
    Όσο για την φράση σας πως «δεν ήταν αρκετά μεγάλο το πλήθος για να ρίξει κυβέρνηση» θα έλεγα πως στέκει μετέωρη στην κοινή λογική..Δεν υπάρχει critical mass γι’αυτή την ενέργεια.. Εγώ θα έλεγα ότι δεν ήταν αρκετά αποφασισμένη γι’αυτό το σκοπό. Όταν αποφασίσει ότι θα την διώξει απλά θα παρελάσει πάνω από τους νταβατζήδες των βουλευτών..
    Πάντως αν ο Αλαβάνος είναι μία φορά υποκριτής εσείς είστε δέκα. Και όχι δεν είμαι οπαδός ούτε του Αλαβάνου ούτε του κκε. Τους συχαίνομαι και τους δύο. Είμαι όμως οπαδός της λογικής και εσείς την βιάσατε ασύστολα με το άρθρο σας.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      1.Σε παρακαλώ μπορείς να μου υποδείξεις που υποστηρίζω τον κ.Παπαδήμο;
      Θα με υποχρεωσεις
      2. Critical mass υπάρχει.
      Αν ο λαός είχε εναλλακτική επιλλογή, θα είχε κατέβει σε όλες τις πόλεις σε πραγματικά μαζικές συγκεντρώσεις και σε πραγματική απεργία που θα παρέλυε πραγματικά τη χώρα και όχι μονο στα λόγια των τηλεδημοσιογράφων καταστροφολόγων.
      3. Εναλλακτική πρόταση σημαίνει πως υπάρχει κάποιο κόμμα ή κάποια συμμαχία-το καλύτερο-κομμάτων που διαθέτει σοβαρό πρόγραμμα, πέρα από ανεύθυνες κραυγές. Μπορείτε να μου τα υποδείξετε αυτά;

  25. Ο/Η roulis λέει:

    Και βέβαια έχουμε συνταγματική εκτροπή. Ο παπαδήμιος διορίστηκε πρωθυπουργός από τον παπουλια κατά παράβαση του αρ.38 παρ.4 του συντάγματος(http://el.wikisource.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82#.CE.86.CF.81.CE.B8.CF.81.CE.BF_37)
    Το σύνταγμα και οι νόμοι παραβιάζονται συστηματικά απο την κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια άλλα δεν είναι αυτό το θέμα μου. Ξέρουμε ότι το πολιτικό σύστημα που υπηρετεί αυτήν την αστική τάξη δεν είναι τόσο ηλίθιο ώστε να αυτοκτονήσει. Αν χρειαστεί δεν θα διστάσει να βάλει ακόμα και αυτή την διαδικαστική δημοκρατία σε γύψο. Και να είστε σίγουροι ότι αυτοί που πενθούν τωρα με αναμένα κεριά τα όμορφα νεοκλασικά που κάηκαν από τους κουκουλοφόρους θα είναι οι στηλοβάτες της νέας κανονικότητας εκτάκτου ανάγκης που μας προβάλεται ως μονόδρομος. Νομίζω ότι είναι καιρός να τελειώνουμε με τις αυταπάτες: ή με τις κουκούλες ή με τις γραβάτες.
    Η κρίση είναι πολυ βαθειά για να ελπίζουμε σε επιστροφή μιας πρότερης ανάπηρης δημοκρατίας των 2/3. Καιρός να διαλέξουμε στρατόπεδα.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      roulis,
      είσαι ο δεύτερος που έρχεται για να μας πει ότι ο Παπαδήμος αποτελεί εκτροπή γιατί δεν τηρήθηκε το ότι ο Πρόεδρος δίνει εντολή:
      «σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος».

      Νομίζω πως αυτοί που τα λένε αυτά, ενώ τυπικά έχουν δίκιο στην ουσία δείχνουν τη φτώχια των επιχειρημάτων τους.
      Ξέρεις πολύ καλά τις συνθήκες με τις οποίες σχηματίστηκε άρον άρον αυτή η κυβέρνηση. Το Σύνταγμα δεν ορίζει με ποιό τρόπο τεκμέρεται η εντολή της κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό αποτελεί εσωτερικό θέμα της. Από τη στιγμή που δεν εγέρθηκαν ενστάσεις ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ή ΤΗΣ ΝΔ για το θέμα αυτό, είναι φανερό πως οι Κ.Ο. των δυο κομμάτων συμφωνούσαν.
      Μορεί οι αρχηγοί τους να πήραν την έγκρισή τους σε μυστική συνεδρίαση, ή έστω τηλεφωνικά, ή προφορικά κλπ είναι το ίδιο όταν ψηφίζεται κάτι στη Βουλή δια βοής ή ανατάσεως των χειρών κλπ.
      ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ δεν υπάρχει θέμα.
      Θεωρώ τρομερά φτηνιάρικο να εγείρονται τέτοιες μικρόψυχες ενστάσεις, και μάλιστα από την Αριστερά που στήριξε την κυβέρνηση Ζολώτα χωρίς να απαιτήσει να συνέλθει η ΚΟ της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.

      Δεν υποστηρίζω την κυβέρνηση Παπαδήμου.
      Βρίσκομαι στην θέση να μην υποστηρίζω κανένα κόμμα θεωρώντας τα όλα απίστευτα κατώτερα των περιστάσεων. Αναγκαστικά θα ψηφίσω συμβιβαστικά.

      Το ότι δεν υποστηρίζω την κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν σημαίνει πως θα κάνω καραγκιοζιλίκια να λέω ότι μια κυβέρνηση με αρχικά 260 ψήφους και τώρα με τουλάχιστον 199 είναι αντισυνταγματική. Βρείτε πιο σοβαρά επιχειρήματα, υπάρχουν, αλλα κυρίως πείτε μας ποιά είναι η εναλλακτική λύση;
      Σαμαράς-Καρατζαφέρης, ή Τσίπρας-Θεοδωράκης-Δημαράς-Κοτσακάς κλπ;
      Κι αν είναι η δεύτερη, επιτέλους ας μας αποκαλύψει το μυστικό της πρόγραμμα για μισθούς, συντάξεις κλπ, για ευρώ-δραχμή, δηλαδή να μας πει, π.χ. θα τους αυξήσει τους μισθούς από που, γιατί για αυτό το από που δεν λέει κουβέντα.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      ΕΟΣ,
      διάβασα το άρθρο σας, αλλά προσπαθώ να αντιληφθώ πως το συσχετίζεις αν το συσχετίζεις με το δικό μου.
      Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σου πως όπως αρνούνται το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού στους λεγόμενους «Μακεδόνες», έτσι και η Αριστερά αρνείται να αναγνωρίσει κάθε κίνημα έξω από τόυς υπάρχοντες σχηματισμούς της κλπ
      Μέχρι εδώ συμφωνούμε.
      Αν όμως πρσπαθείς να πεις ότι το κίνημα των ετερόκλητων κουκουλοφόρων που σπάζουν βιτρίνες, καίνε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, καταστρέφουν κινηματογράφους και νεοκλασσικά κτίρια, ακόμη και τραπεζες, κάνουν στην ουσία σαμποτάζ στις ειρηνικές διαδηλώσεις κλπ αποτελεί πολιτικό κίνημα συγκροτημένο κλπ θα με βρεις απόλυτα αντίθετο, νομίζω για προφανείς λόγους.

      Η αναφορά (του δικού σας) Αλαβάνου στον Γαβριά που πολεμούσε στα οδοφράγματα στο πλευρό των εξεγερμένων φοιτητών και δημοκρατικών πολιτών χωρίς κουκούλες κλπ είναι τόσο άδικη, τόσο προκλητικά αβάσιμη που ειλικρινά εντάσσω την περίπτωσή του στο χώρο της ψυχανάλυσης.
      Λυπάμαι γιατί είναι ένας πραγματικά καλλιεργημένος άνθρωπος, που έκανε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σοβαρή αντιπολίτευση πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, με έναν πολιτικό λόγο ποιοτικά αξιοπρόεσεκτο, σκάλες ανώτερο από τους άλλους, πράγμα που είχε φανεί και στο debate, δεν έχει σχέση με ένα συρφετό άγαρμπων και ακαλλιέργητων αριστερών ηγετών, αλλά…..

      Noμίζω πως όπως τον ψυχολογησα σε μια συνομιλία (τη μοναδική) που είχα κάποτε σε κοινά φιλικό σπίτι μαζί του, πολύ παλιότερα, είναι τρομερά εγωκεντρικός και δεν αντέχει να του επισημαίνεις το άδικό του.
      Μπορεί βέβαια σε αυτό να κάνω λάθος, αλλά λέω αυτο που νομίζω ως σωστό.

    • Ο/Η roulis λέει:

      λασκαράτε,
      Το θέμα της συνταγματικότητας είναι δευτερεύον, ωστόσο είναι φανερό ότι η ΚΟ δεν είχε συγκλιθεί και υπάρχει προδήλως παραβίαση της συνταγματικότητας. (Ακόμα και σε αυτήν την διαδικαστική δημοκρατία δεν προβλέπεται μυστική σύγκλιση της ΚΟ όπως οποιουδήποτε άλλου σώματος. ) Το θέμα είναι ότι με πρόσχημα την οικονομική κρίση το πολιτικό σύστημα επιβάλλει μια κατάσταση μόνιμης έκτακτης ανάγκης. Την περασμένη Κυριακή πήραμε μια γεύση από το μέλλον.
      Προφανώς για το πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει κάποια αποδεκτή λύση στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Έτσι, επιβάλλονται λύσεις τεχνοκρατών που διασφαλίζουν καλύτερα τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
      Εμείς όμως δεν πρέπει να καλιεργούμε κοινοβουλευτικες αυταπάτες του στιλ Σαμαρας-Καρατζαφέρης, Τσιπρας-Τσιπρας ή ότι άλλο. Την ώρα που τα συσίτια μεγαλώνουν, και στα νοσοκομεία πλένουν τους καθετήρες για να τους ξαναχρησιμοποιήσουν είναι αργά να ανησυχούμε για τον «ανθρωπιστικό ιδανικό µας κόσµο.»
      Χωρίς να διαφωνώ με την κριτική σου στην κοινοβουλευτική παρουσία της αριστεράς, ισχυρίζομαι ότι η ανεπάρκεια της στο κοινοβούλιο είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον θα κριθεί στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς (ή ανεργείας) και στην οργάνωση κινήματος ανατροπής.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Αυτό το κίνημα ανατροπής ποιούς θα περιλαμβάνει;
        Αυτούς που ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ-Κοσκωτά εν πλήρη επιγνώσει, αυτούς που δίνουν ακόμα 30% στον Σαμαρά, 4% στο Λάος, 2,5% στη Χρυσή Αυγή, αυτούς που στηρίζουν το ΚΚ Β.Κορέας;

        Η χώρα απλά θα τσαλαβουτάει για πολλά χρόνια στο βούρκο που μόνη της έφτιαξε.
        Μακάρι να έχεις δίκιο εσύ.

      • Ο/Η roulis λέει:

        λασκαρατε,
        στην απαισιοδοξία της γνώσης, να προτάξουμε την αισιοδοξία της βούλησης.
        Η αλλαγή των υλικων συνθηκών της ζωής μας, ίσως φέρει αλλαγή συνείδισης. Είμαι ένας απ’ αυτους που έχω ψηφίσει και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που περιγράφεις και που εδώ και μήνες δεν πληρώνομαι απο την δουλειά μου περιμένοντας να με απολύσουν όπως τόσοι άλλοι.
        Γενικά συμφωνώ με τις επιμέρους κριτικές σου, δεν συμφωνώ όταν θεωρείς την ελλάδα σαν ειδική περίπτωση, ως εξαίρεση του δυτικού ορθολογισμού.

  26. Ο/Η Γιάννης Ἄλφα λέει:

    «Μην πετάξεις τίποτα!» (συγγνώμη για τον ενικό).

    Είναι νομίζω ο καλύτερος τίτλος για σχόλιο σε αυτό το κείμενο. Κρατώ κάθε λέξη αυτής τής έξοχης και διαυγέστατης ανάλυσης (μόνο οι κουκουλοφόροι με τις γραβάτες τού Τσίπρα λείπουν…). Μπράβο!

    Όπως και με τόσα άλλα πράγματα, έχουμε την Αριστερά που αξίζουμε. Δυστυχώς.

  27. Ο/Η eklag λέει:

    Ψηφίστε ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΑ και θα το πει ΜΕΤΑ!
    τώρα τέτοια θα λέμε;
    να βγούνε μόνο τα κα(Ω)λόπαιδα!
    κι από δω παν’ οι άλλοι…
    κουβέντα για ανατροπή της ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ!
    Ά ρε Λαέ!
    πόσο mlk είσαι;
    όχι,αυτό το ξέρουμε!
    είσαι ΠΟΛΥ!
    αλλά για πόσο ακόμα;;;

  28. Ο/Η eklag λέει:

    Πες τα roulis!
    Πες τα χρυσόστομε!
    γιατί είχα αρχίσει να απελπίζομαι!
    υπάρχουν σκεπτόμενα όντα εκεί! έξω!

  29. Ο/Η λέει:

    http://athensvoice.gr/the-paper/article/379/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CF%85%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82

    Οι δίδυμοι Πύργοι της Αθήνας

    Μη πλήρες οδοιπορικό (και μερικές σκέψεις) στο ρημαγμένο Κέντρο

    Δημήτρης Φύσσας

    τεύχος: 379 – 15/02/2012 / σχόλια (10)

    Αλέκο (Αλαβάνε) δεν μπορείς να δικαιολογείς το κάψιμο των κινηματογράφων

  30. Ο/Η eklag λέει:

    ps
    πολίτες δεν είναι μόνο τα ζόμπι των δημοσκοπήσεων
    και ναι μεν το μέγεθος μετράει…αλλά ας μην υποτιμούμε
    και την τεχνική…

  31. Ο/Η Δεξιός λέει:

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=34249&Itemid=131

    «Ψαρεύει στα θολά νερά» των κουκουλοφόρων ο Α.Αλαβάνος
    14-02-2012 00:49:18

    Mε τον Γαβριά, το παιδί-ήρωα χωρίς αύριο και χωρίς ελπίδα, του Βικτόρ Ουγκό στους «Αθλίους» περιέγραψε ο Α.Αλαβάνος τους κουκουλοφόρους!

    Όπως εκείνος είχε οχυρωθεί πίσω από τα οδοφράγματα στο πλευρό των παρισινών επαναστατών του 1848, απέναντι στον κυβερνητικό στρατό, έτσι κάνουν και αυτοί σήμερα, είπε ο Αλ. Αλαβάνος «ψαρεύοντας» σε «θολά νερά» και ερχόμενος σε πλήρη αντιδιαστολή με τα κόμματα της Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ που καταδίκασαν απερίφραστα την δράση των κουκολοφόρων και τους χαρακτήρισαν «βάνδαλους προβοκάτορες»!

    Οσον αφορά στην απόφαση της Βουλής για τη δανειακή σύμβαση, τονίζει ότι θα επιδεικνύεται «στα ιστορικά μουσεία δίπλα στη συμφωνία παράδοσης στους ναζιστές το 1941 ή στο διάταγμα συγκρότησης της δικτατορικής κυβέρνησης το 1967». Χαρακτηρίζει μάλιστα το κείμενο της σύμβασης «επαίσχυντο» και «εγκληματικό».

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  32. Ο/Η Ανευλαβής λέει:

    Στην αριστερά μπάντα η διάσπαση του ατόμου είναι αέναη και συνεχής ιδιότητα. Καμιά κοινωνική επανάσταση δεν ξεκίνησε από τα έδρανα καποιου κομματικού κοινοβουλίου απόσκατου καποιας ελεεινής αγγλικής αποικιοκρατίας.
    Η κοινωνική επανάσταση θέλει οδηγούς, και ιχνηλάτες των αναγκών μας.
    Δεν θέλει αγγούρια υβρίδια, αλλά αυθεντικά και με ανάστημα!!!!!.
    Μέχρι να βρεθεί ένας Κλεομένης, βλέπουμε , η επανάσταση ας περιμένει.
    Προς το παρόν οι Αρατοι μασκαρεμένοι φασουλήδες και οι συνένοχοι τους αλωνίζουν με τον «ορθό λόγο» επί της σκηνής και με τον φραπέ στα παρασκήνια
    Ζητω η επανάσταση!

  33. Ο/Η Ανευλαβής λέει:

    roulis
    Μα καλά σοβαρολογείς!
    Ομολογείς, είσαι ένας απ’ αυτούς που έχεις ψηφίσει και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ίσως και δηλαδή .. το πελατειακό μπαλαντέρ της συντήρησης, διατήρησης και της επικράτησης του μεταπολιτευτικής κοματικής ολιγαρχίας. Θαυμάσια!
    Και τώρα, επικαλείσαι αλλαγή συνειδήσεων, προτάσσεις αισιοδοξίες βούλησης, οργάνωση κινήματος ανατροπής. κτλ , μα….σε ποιους απευθύνεσαι;

  34. Ο/Η eklag λέει:

    Σε αυτούς που διαψεύστηκαν κι έχουν δικαίωμα να ελπίζουν ξανά!
    κυρ-Ανεβλαβή!
    δηλ. σε όλους!
    (περιλαμβάνονται κι όσοι περίμεναν απ’την Αριστερά να ΜΗΝ παίρνει
    παχυλά μισθουλάκια και να κάαααααθεταιαιαι….)
    άντε ξεκόλλα! γιατί άρχισες να μου τη δίνεις!

  35. Ο/Η Ανευλαβής λέει:

    Στο εξορκιστή, να σε ξεδώσει …….

  36. Ο/Η Μίνα λέει:

    Η Κανέλλη ΠΛΗΡΩΣΕ το Χαράτσι ΑΛΛΑ καλεί τον κόσμο να ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!VIDEO

    Η Κανέλλη ΠΛΗΡΩΣΕ το Χαράτσι ΑΛΛΑ καλεί τον κόσμο να ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!

    Η Λ. Κανέλλη, βουλευτίνα του ΚΚΕ δεν υλοποιεί τη “γραμμή” του κόμματος σχετικά με…τα χαράτσια της ΔΕΗ. Πήγε ως καλή και συνεπής πολίτης και πλήρωσε την πρώτη δόση. Τι κι αν το ΚΚΕ έλεγε προς όλους εμάς να μην πληρώσουμε, να μην υπακούσουμε. Που πήγε η ανυπαοή; Έλα ντε.
    Υποκριτικές στάσεις και βέβαια θα βγουν αρκετοί να πουν ότι η Λιάνα δεν είναι μέλος του κόμματος. Επιχειρημα σαθρό που δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί μαζί του.

    ΠΗΓΗ:http://xronika05.blogspot.com/2012/02/video_7461.html

  37. Παράθεμα: Ακούω φωνές « Μακρόθεν

  38. Ο/Η Σαπφώ λέει:

    Εφημερίδα του Κ.Κ.Ε στη Λέσβο: “Κινδυνεύουμε από τα αδέσποτα”

    Μετά από τα δημοσιεύματα της εφημερίδας “Εμπρός”, ακόμη ένα τοπικό μέσο η εφημερίδα “Νέο Εμπρός” στρέφεται κατά των φιλόζωων με δημοσίευμα της στο φύλλο της 15ης Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια εφημερίδα που αυτοαποκαλείται “Εφημερίδα των εργαζομένων του Νομού Λέσβου”, και τόσο στο φύλλο της όσο και στην ιστοσελίδα της εξυμνείται το Κ.Κ.Ε και ο αναγνώστης καλείται να υποστηρίξει το Κ.Κ.Ε και την Κ.Ν.Ε.
    Η εφημερίδα παρά τη σαφή κομματική γραμμή που κρατά, αποφάσισε να τέρψει τα μάτια των κατοίκων του Μανταμάδου δημοσιοποιώντας τις “δραματικές” επιστολές τους σχετικά με το ζήτημα των αδέσποτων. Πως θα μπορούσε άλλωστε να τους δυσαρεστήσει; Εκλογές έρχονται και το κόμμα χρειάζεται την ψήφο τους! Μην ξεχνάμε πως εκείνοι είναι περισσότεροι σε σχέση με τους ζωόφιλους του νησιού, τους οποίους οι τραμπούκοι έχουν καταφέρει να κατατρομοκρατήσουν και να φιμώσουν.
    Στην 10η σελίδα του φύλλου της 15ης Φεβρουαρίου μπορείτε να θαυμάσετε αρχικά την επιστολή του Αγροτικού-Αλιευτικού Συλλόγου Μανταμάδου την οποία την ίδια περίοδο δημοσιοποίησε και το “Εμπρος”, και ακριβώς κάτω από αυτήν μια επιστολή των κατοίκων του Μανταμάδου, που ισχυρίζονται πως δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους εξαιτίας των αδέσποτων ζώων που οι ίδιοι δημιούργησαν- αλλά το ξέχασαν.
    Τα όσα γράφονται στην επιστολή τους μπορούν να χαρακτηριστούν στην καλύτερη των περιπτώσεων αστεία. Εγώ θα μείνω στο γεγονός πως ο δράστης του φονικού, ο διαβόητος Παν.Μαν χαρακτηρίζεται ως δολοφόνος εντός εισαγωγικών. Οι κάτοικοι δηλώνουν με σαφήνεια πως δεν τον θεωρούν δολοφόνο πάρα το γεγονός πως αφαίρεσε μια ζωή. Δε θα σχολιάσω τα περί επιθέσεων και πως “δεν μπορούν να πιουν τον καφέ τους επειδή την πρωτοκαθεδρία έχει ένας τεράστιος σκύλος που βρομίζει το χώρο με τρίχες”, όλα αυτά είναι τουλάχιστον γελοία. Όσο για την “κλοπή εντοσθίων από τα σφαγεία”, εφόσον αυτό συμβαίνει το σφαγείο της περιοχής προφανώς και δεν έχει φροντίσει να μην μπαίνουν σκυλιά στο χώρο και μάλλον δεν έχει φροντίσει να καίγονται τα υπολείμματα των ζώων που σφαγιάζονται εκεί. Σχετικά με τα οστά νεκρών που φαινομενικά αρπάζουν τα ζώα, αλήθεια κύριοι τα οστά δεν βρίσκονται σε οστεοφυλάκιο;
    Κλείνοντας θα πω πως τα ζώα στα οποία αναφέρονται δεν ανήκουν πουθενά, είναι αδέσποτα, απλώς κάποιοι άνθρωποι τα φροντίζουν και έχουν μπει στο στόχαστρο από μερίδα της τοπικής κοινωνίας που προφανώς το επίπεδό της είναι πολύ χαμηλό. Αυτοί οι κάτοικοι είχαν απειλήσει ανοιχτά με μακελειό τους φιλόζωους που σκόπευαν να κάνουν διαμαρτυρία στο Μανταμάδο την περασμένη Τετάρτη. Η διαμαρτυρία δεν έγινε και τώρα οι τραμπούκοι αισθάνονται νικητές.
    Αναμένουμε την αντίδραση του Δήμου, που βάση νόμου είναι υπεύθυνος για το ζήτημα. Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε τη θέση της γενικής γραμματέως του Κ.Κ.Ε, εφόσον αυτή η δημοσίευση έγινε σε ένα τοπικό έντυπο του συγκεκριμένου κόμματος. Αλήθεια κυρία Αλέκα μας, συμφωνείτε και εσείς πως τα ζώα που εκείνοι κατέστησαν αδέσποτα έχουν την ευθύνη ή μήπως βλέπετε πως ο ανθρώπινος παράγοντας έχει δημιουργήσει τα όποια προβλήματα;

  39. Ο/Η Βαστάτε Τούρκοι τ'άρματα λέει:

    http://olympia.gr/2012/02/21/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b5-%ce%b5-%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7/

    Olympian Way.
    παιδιά δοσίλογων οι “προοδευτικοί” του μνημονίου

    Έμπρακτη αντίσταση: Οικιακό Σπορείο!

    Μητερα των μαχων

    ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Γιατί υποδουλώθηκε η χώρα. Η μεγάλη μελέτη.

    Δημοφιλή άρθρα
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
    Aπίστευτο άρθρο των Δανών για την Ελλάδα..
    Επιστολή ΒΟΜΒΑ Τσίπρα προς Ε.Ε. “Ο ελληνικός λαός, μόλις αποκαταστήσει την Δημοκρατία, θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες !”
    Το αστρο της Βηθλεεμ

    Θρακη και Αγωγοι

    « Στο πλυσταριό…

    Ποιοι θέλουν νέο ξεριζωμό από την μητέρα Ελλάδα »

    Επιστολή ΒΟΜΒΑ Τσίπρα προς Ε.Ε. “Ο ελληνικός λαός, μόλις αποκαταστήσει την Δημοκρατία, θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες !”

    Επιστολή προς τους αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης και τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

    Για όλους αυτούς τους λόγους, σας γνωστοποιώ ότι ο ελληνικός λαός, μόλις αποκαταστήσει το δικαίωμά του να εκφράζει δημοκρατικά τη βούλησή του και ανακτήσει τον έλεγχο των δημοκρατικών του θεσμών, πιθανότατα θα επιφυλαχθεί να αναγνωρίσει ή να τηρήσει τις συμφωνίες στις οποίες ετοιμάζεται να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνησή του.

  40. Ο/Η Mefisto λέει:

    O ερωτευμένος με τη λαική Δεξιά και με τον Σαμαρά Τσίπρας

    Ο Τσίπρας δεν άφησε αναπάντητη την ειρωνεία και… εκεί πάνω, στην αποστροφή του λόγου του, είπε την ατάκα!

    «Το ξέρω οτι είστε συγχυσμένος γιατί ο Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός» απάντησε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης,θέλοντας να τον… πικάρει, αποδεχόμενος (και) αυτός , πως ο Αντώνης Σαμαράς, είναι προ των πυλών του.. Μέγαρου Μαξίμου!

    Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: A.ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός! http://24wro.blogspot.com/2012/03/blog-post_1237.html#ixzz1oeNnxUk0

  41. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    Αν αύριο, ό μή γένοιτο, μπει η «Χρυσή Αυγή» στη Βουλή-ρινγκ και εκσφενδονίσει ο βουλευτής της Τζακ Αντεροβγάλτης κάποιο τούβλο στο κεφάλι της κας Παπαρρήγα, τι θα πει τότε το ΚΚΕ; «Μόνο εμείς δικαιούμαστε να εκσφενδονίζουμε αντικείμενα στη Βουλή»;
    ———————————————————————-
    ωχ:! μου κοπηκε η χολή ..ειδικά με τον … Τζακ Αντεροβγάλτη
    ———————
    λες να το ..δω κι αυτό;

  42. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    α ρε Λασκαρατε
    λές
    »Αν ήμουν θρήσκος θα έλεγα Ο Θεός να λυπηθεί την Ελλάδα, αλλά γιατί να το κάνει;»
    γ^%^$##@ ούτε καν αυτό δεν μπορουμε να κανουμε ..Ουτε καν να προσευχηθουμε ..Γιατί ακομα κι αν υπήρχε θεός βλέποντας αυτά τα καραγκιοζιλίκια μάλλον θα μας εστελνε ..στο διαλο

  43. Ο/Η laskaratos λέει:

    Με την αφίσα της Κύπρου «Δεν ξεχνώ» για φόντο, χτύπησε ο και Τουρκοφάγος οπαδός του άβατου του Αγίου Όρους και θαυμαστής της γενναιοτητας του Χουντόδουλου, Αλαβάνος, του σχεδίου Β΄.

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231249105

  44. Ο/Η Κάποιος λέει:

    https://www.tovima.gr/2019/07/17/politics/poios-kai-giati-ksafniase-ton-alavano/

    Ποιος και γιατί ξάφνιασε τον Αλαβάνο
    Τον κάλεσαν στην ΕΡΤ μετά από 4,5 χρόνια!
    ΤοΒΗΜΑ Team
    17.07.2019, 14:02

    Επικό τρολάρισμα στην… ΕΡΤ κάνει ο επικεφαλής του Σχεδίου Β΄Αλέκος Αλαβάνος. Αιτία; Επειδή του ζήτησαν συνέντευξη μετά από τόσα χρόνια σε πολιτική εκπομπή. Ιδού λοιπόν τι αναφέρει:

    «Ξαφνικά με κάλεσαν για μια συνέντευξη στην ΕΡΤ. Αιφνιδιάσθηκα. Επί τεσσεράμισι χρόνια, από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήρα από την ΕΡΤ ούτε μία απολύτως πρόσκληση για πολιτική συνέντευξη. Δεν το λέω γιατί θεωρώ ότι δικαιούμαι να εμφανίζομαι, αλλά γιατί αυτός ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός έγινε μόνο στη δημόσια, σε πλήρη αντίθεση με τις ιδιωτικές τηλεοράσεις.

    Δεν το λέω για τον Τσίπρα ή τον Παππά, είναι γνωστή η πολιτεία τους. Το λέω για τα διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ και τη δουλικότητα και δουλοπρέπεια που επέδειξαν στα πολιτικά αφεντικά τους. Ας ελπίσουμε ότι επί της νέας κυβέρνησης δεν θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική και θα γίνει σεβαστό το καθεστώς ελευθερίας και ελευθεροστομίας που δικαιούται η ΕΡΤ, η οποία, συν τοις άλλοις, λειτουργεί χάρη στις εισφορές του ελληνικού λαού», αναφέρει.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.