Μισθοδοσία Ιερέων και λοιπά έξοδα, €232.200.000 (τα Φανερά)

Περικοπούλες στη ΔΕΚΟ της Εκκλησίας, έστω για τα μάτια;;;

(Παναγία μου, το ποίμνιό σου Βογγά)

Περικοπές μισθών, οριζόντια, σε δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Περικοπές σε εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εκπτώσεις παντού, διότι «μαζί τα φάγαμε» αλλά δεν πληρώνουμε την κρίση μαζί, το συντριπτικό ποσοστό προς το παρόν χρεώνεται στους πλέον οικονομικά αδύνατους μισθοσυντήρητους, στους μικρο-μεσαίους και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ. 

Όλων των ΔΕΚΟ;
Χίλια συγνώμη, Όλες οι ΔΕΚΟ ο τρόπος του λέγειν, υπάρχει και η απείραχτηΔΕΚΟ Εκκλησίας
Δείτε την προθυμότατη Εκκλησία μέσω των επίσημων κωδικών. Κατεβάστε το pdf του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και… Θρησκευμάτων, 2010!

Οι κωδικοί

0371: – Μισθοδοσία αρχιερέων και ιεροκηρύκων 6.200.000 €

2892: – Επιχορήγηση στον εκτός προϋπολογισμού λογαριασμό της ληψοδοσίας του δημοσίου ταμείου «Κεφάλαιο προς πληρωμή μισθού εφημεριακού κλήρου» για κάλυψη του ελλείμματος του 226.000.000,00 €

Δεν θα αναφερθώ στα υπερ-πίστεως φακελάκια, για βαφτίσια, γάμους, κηδείες, πολυέλαιους, αγιασμούς, ξόανα, ξεματιάσματα κι ανιμισμούς τι επιπλέον επιφέρουν, ούτε τις περιβόητες ΜΚΟ και λοιπά αγαθά έργα προς αδυνάμους ΚουΛουΠου- ΚουΛουΠου- Αλληλούια!

(Επίσης δεν θα τολμήσω να αναφέρω τα ποσά τα οποία ξοδεύουμε με Εθνική Υπερηφάνεια στα διάφορα εξω-Ελλαδικά Πατριαρχεία, διότι εκεί της Σημαίας της… Σηκώνεται. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα…)

Τον κλήρο τον γνωρίζουμε καλά, όπως και τους συνεργούς αυτών. Για τους τελευταίους Ο κ. Τριάντης τα λέει καλύτερα:
«Και σεις, ακατάβλητοι στο υπερώο του ψεύδους, συνεχίζετε τις προκλήσεις. Οτι τάχα πρέπει να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί για να σωθεί η οικονομία, κι ας είναι γλίσχρες οι απολαβές, οι μικρότερες (μαζί με την Πορτογαλία) στη ζώνη της Ενωσης… Με την ανερμάτιστη πολιτική σας -με τους «δικούς σας», με την αβελτερία και τη μυωπία σας- μεταβάλατε τις ΔΕΚΟ σε προβληματικό τσίρκο, κι έρχεστε τώρα να πείτε ότι φταίνε τα επιδόματα και οι υψηλοί μισθοί, όταν ξέρετε ότι ψίχουλα είναι οι περικοπές και ότι αλλού είναι το πρόβλημα… Εσείς ξεκάνατε τη Γεωργία. Εσείς αφήσατε τον Τουρισμό στην τύχη του. Εσείς κατασκευάσατε έργα βιτρίνας και ελάχιστες σοβαρές υποδομές. Εσείς βολέψατε τους ιδιώτες, αλλά βυθίσατε το επιχειρείν. Εσείς αφήσατε να βόσκει ακαταδίωκτη η φοροδιαφυγή. Εσείς προστατεύετε τη διαπλοκή. Εσείς αφήσατε τη χώρα δίχως σχέδιο και διόπτρες για το μέλλον… Κι έρχεστε τώρα να κηρύξετε την επανάσταση του αυτονόητου, που επί δεκαετίες περιφρονήσατε επιδεικτικά. Σωτήρες της κακιάς ώρας. Ολετήρες…»

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους). Bookmark the permalink.

36 Responses to Μισθοδοσία Ιερέων και λοιπά έξοδα, €232.200.000 (τα Φανερά)

  1. Ο/Η rodia λέει:

    …………………… Ημαρτον!

  2. Ο/Η Vera λέει:

    Αγαπητέ Ρο
    ευχαριστώ για τα στοιχεία που μας παραθέτεις. Θα τα χρησιμοποιήσω ως απάντηση σε σχολιαστές του άρθρου «Ξεκίνησε ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Πρόβλημα με την μισθοδοσία του κλήρου’ φυσικά με παραπομπή στην πηγή.

  3. Ο/Η globek λέει:

    αυτό και αν δεν το λένε αίσχος ..τι σκα@@ .. χαρτομάντιλα μιας χρήσης είναι

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Το χειρότερο κύριε Ροϊδη μου είναι πως θα ξεπουπουλιαστούμε σύντομα γιατίο ΓΑΠ θα θεωρίσει υποχρέωσή του ως είθισται να πληρώσει τις αποζημιωσεις των νέων ιερών παιδεραστιών που αποκαλύφθηκαν στο πατριαρχικό αισχρουργείο-διαφθορείο της εταιρείας Θαυμάτων του πτώματος Χρυσοβαλάντου, τις οποίες δεν καταγγέλουν τίποτα άθεοι αλλά αυτός ούτος ο πανσεβάσμιος μητροπολίτης Απαμείας Βικέντιος.

    http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4152

    Μιλάμε για εκατομμύρια δολλάρια στις ΗΠΑ δεν δικάζει η Τόνια Ηλία αδελφή του Ελέους του ιερού παραδικαστικού.
    Και ως γνωστόν τις ζημιές του πατριαρχείου τα πληρώνουν με τον 13ο μισθό τους τα κορόϊδα οι Ρωμιοί

    Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πίσω από τη μάσκα [4]

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ρίξτε μια ματιά τι πληρώνουμε και στο πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
    (Ας ξεχάσουμε τον υπόνομο που λέγεται πατριαρχείο Ιεροσολύμων και επιχείρηση Παναγίου Τάφου)
    Αυτά που λέμε εδώ και καιρό τα γράφουν και κάποιοι ακόμη.
    Μόνο η Αριστερά δεν τα βλέπει:

    ΤΟ ΑΔΙΑΦΑΝΕΣ «ΙΕΡΟ ΧΡΗΜΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
    Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010, 10:30

    Την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο με μοναδικό θέμα της τις εκλογές καινούργιων μητροπολιτών. Οι 38 Μητροπολίτες και Επίσκοποι μάλλον δεν αρκούσαν και έτσι ο Πατριάρχης Θεόδωρος αποφάσισε και τη δημιουργία τριών ακόμα Μητροπόλεων. Από αυτές πληρώθηκε μόνο η μία, η Μητρόπολη Μποτσουάνας !!!!!! που δημιουργήθηκε για να βολέψει τον μέχρι χτες Αρχιγραμματέα Επίσκοπο Γεννάδιο.(Σημ. Στην χώρα αυτή δεν υπάρχει καν ορθόδοξος Ναός)!
    Το Πατριαρχείο είναι γνωστό με όσους ασχολούνται με τα εκκλησιαστικά ότι δεν έχει δικούς του πόρους και συντηρείται αποκλειστικά από τα απόρρητα κονδύλια που του διαθέτει το Υπουργείο Εξωτερικών.
    Δυστυχώς όμως κανένας έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους δεν έχει διενεργηθεί ποτέ για το πώς και πού διατίθενται τα χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου και είναι κοινό μυστικό ότι η διαχείριση αυτών των χρημάτων κάθε άλλο παρά χρηστή και διαφανής μπορεί να χαρακτηριστεί.
    Συγκεκριμένα δημιουργούνται Μητροπόλεις φαντάσματα, χωρίς έστω ένα ναό, χωρίς καν ποίμνιο, μόνο και μόνο για να βολευτούν ημέτεροι και προάγονται κληρικοί αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, φυσικά χρηματοδοτούμενοι από το Ελληνικό κράτος.
    Ένα κραυγαλέο παράδειγμα της διασπάθισης του Κρατικού Χρήματος, που θα έπρεπε να ελέγξει άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών είναι και η μισθοδοσία Μητροπολιτών, οι οποίοι διοικούν τις ουσιαστικά ανύπαρκτες Μητροπόλεις τους από το σπίτι τους στην Αθήνα!
    Χαρακτηριστικά αναφέρουμε από τους εν ενεργεία Μητροπολίτες:
    1. Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος (Ηλιούπολη Αιγύπτου) Παύλος. Έδρα της Μητρόπολης του Γλυφάδα!
    2. Ο Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως (Ισμαιλία Αιγύπτου) Διονύσιος. Έδρα της Μητροπόλεως του τα Βριλήσσια!
    3. Ο Μητροπολίτης Αξώμης (Αιθιοπίας) Πέτρος. Έδρα της Μητροπόλεως του το Χαλάνδρι!
    4. Ο Μητροπολίτης Πτολεμαίδος (Αιγύπτου) Προτέριος. Έδρα της Μητροπόλεως του η Νάξος!
    5. Ο Μητροπολίτης Άκκρας (Γκάνας) Γεώργιος. Η Μητρόπολη θεωρείται πρωτεύουσας σημασίας και ιεραποστολική. Έδρα της Μητροπόλεως του η Νέα Σμύρνη!!!!!!!!!!
    6. Ο Μητροπολίτης Θηβαίδος (Αιγύπτου) Πορφύριος. Έδρα της Μητροπόλεως του επίσης η Νέα Σμύρνη!
    7. Ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος (Αιγύπτου) Κύριλλος. Έδρα της Μητροπόλεως του η Κύπρος!!!!!!!!!
    8. Ο Ηγούμενος της Μονής του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια, Επίσκοπος Κανώπου Σπυρίδωνας. Διοικεί το Μοναστήρι του από τον Βύρωνα!!!!!
    9. Ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Θεόδωρος. Διοικεί την Μητροπολή του από την Κρήτη!!!!!!!!
    Ακόμα, ο Πατριάρχης εκμεταλλευόμενος την αδιαφορία του Ελληνικού κράτους , αποσπά κληρικούς από την Εκκλησία της Ελλάδας και της Κρήτης για τις ανάγκες, δήθεν, του Πατριαρχείου, οι οποίοι ουδέποτε κατεβαίνουν στην Αφρική και μιμούμενοι το παράδειγμα των προϊσταμένων τους Μητροπολιτών, λαμβάνουν ανελλιπώς το μισθό τους από το Ελληνικό Κράτος και λειτουργούν μάλλον στο σπίτι τους στην Αθήνα, κυκλοφορούν στους δρόμους με πολιτικά κλπ, την ώρα που στο κέντρο του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, έχουν απομείνει μόνο δύο ιερείς !!!!
    Είναι καιρός το Ελληνικό κράτος να διενεργήσει έναν ουσιαστικό έλεγχο για την τύχη των χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου και για το που καταλήγει.

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=187126&cid=122

  6. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    Το χρυσό Ιωβηλαίο της απάτης

    Των Β. ΣΙΟΥΤΗ, Μ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ν. ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    «Αυτός ο τύπος μιλάει μόνο για μπίζνες» είπε πριν από μερικές μέρες ο Μίμης Ανδρουλάκης αναφερόμενος στον πατριάρχη Ειρηναίο. «Μπίζνες» ακόμα και για το Ιωβηλαίο;

    Και όμως, σύμφωνα, με ντοκουμέντα, και με μαρτυρίες, ο Ειρηναίος ως έξαρχος στην Αθήνα ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση «Βηθλεέμ 2000», στην εταιρεία που στήθηκε από το Πατριαρχείο προκειμένου να εκμεταλλευτεί εμπορικά και κερδοφόρα τον εορτασμό από τα 2000 χρόνια του Ιησού!

    Στη «Βηθλέεμ 2000» συμμετείχαν με ποσοστό 50% το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η εταιρεία Hyperco με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μέσα από το σχήμα, όπως βεβαιώνουν ιεράρχες, επιχειρήθηκε η παράκαμψη του πατριάρχη Διόδωρου στην Ιερουσαλήμ.

    Οι εκδηλώσεις του Ιωβηλαίου ανατέθηκαν αποκλειστικά σε μία εταιρεία στην Ελλάδα. Αν όλα πήγαιναν καλά, η χρηματοδότηση από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς αντί να αποσταλεί απευθείας στην Ιερουσαλήμ θα πέρναγε μέσω Αθήνας όπου ο σημερινός πατριάρχης ήταν τότε έξαρχος…

    Το σχέδιο ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή. Το υπουργείο Εξωτερικών, υποψιασμένο, προτίμησε να στείλει τη χρηματοδότηση απευθείας στην Ιερουσαλήμ. Και ο πατριάρχης Διόδωρος, όταν υποπτεύθηκε πού πήγαινε το πράγμα, έδωσε εντολή να διαλυθεί η εταιρεία «Βηθλεέμ 2000», λίγες μέρες πριν μπει το 2000…

    Ομως το εγχείρημα άφησε πίσω του χρέη σε δύο εταιρείες και αγωγές κατά του Πατριαρχείου. Στην υπόθεση του Ιωβηλαίου διαδραμάτισε ρόλο ο φίλος του αρχιεπισκόπουΧριστόδουλου και δικηγόρος του Ιάκωβου Γιοσάκη, Νίκος Εμμανουηλίδης.

    Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

    *Το Φεβρουάριο 1999, το Πατριαρχείο συνάπτει σύμβαση με την εταιρεία PRO Communication, στην οποία αναθέτει την εμπορική εκμετάλλευση του Ιωβηλαίου.

    *Λίγους μήνες μετά, αρχίζουν διαβουλεύσεις και με άλλη εταιρεία, τη Hyperco στη Θεσσαλονίκη. Ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του ιδιοκτήτη της Hyperco Γιώργου Αλεξιάδη και του Πατριαρχείου είναι ο Νίκος Εμμανουηλίδης λόγω των καλών σχέσεων που είχε με τον Ειρηναίο, ο οποίος του έχει βαπτίσει και το παιδί.

    *Στις 3 Σεπτεμβρίου 1999, το Πατριαρχείο στέλνει εξώδικο στην εταιρεία PRO και καταγγέλλει τη σύμβασή τους. Το εξώδικο υπογράφει ο δικηγόρος Ν. Εμμανουηλίδης.

    *Η PRO απάντησε με αγωγή ισχυριζόμενη ότι τα Ιεροσόλυμα κατήγγειλαν τη σύμβαση επειδή δεν συνέφερε η… μοιρασιά. Βάσει προϋπολογισμού, τα κέρδη από την εμπορική εκμετάλλευση θα ήταν πάνω από 7 δισ. δρχ (!), από τα οποία στο Πατριαρχείο θα αναλογούσαν 4.463.580.000 δρχ.!

    *Τελικά, στις 12 Σεπτεμβρίου, το Πατριαρχείο ιδρύει από κοινού με την Hyperco την «Βηθλεέμ 2000».

    Ερωτήματα προκαλεί και η επιλογή της Hyperco μιας μικρής εταιρείας, για την οποία η αγορά της διαφήμισης δηλώνει άγνοια.

    Το «Σχέδιο Δράσης Βηθλεέμ 2000» αναφέρει πλήθος εμπορικούς σκοπούς, από τη διοργάνωση κοσμικών εκδηλώσεων μέχρι παραγωγή CD και αναμνηστικών γκάτζετ, -και όλα αυτά με τη συνδρομή ιδιωτών χορηγών!

    *«Η συγκέντρωση χρημάτων θα είχε ανταποδοτικά οφέλη για τις εταιρείες, αλλιώς δεν θα έκαναν σπόνσορινγκ. Δεν θα βάζαμε βέβαια «πιείτε Κόκα-Κόλα κάτω από τη φάτνη»», λέει σήμερα ο Ν. Εμμανουηλίδης.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το άρθρο 15 του καταστατικού: «Αν η εταιρεία δεν έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις περί της εισροής πόρων μέχρι του ποσού των 4.000.000 δολ. και μέχρι τις 30/11/1999, τότε συμφωνείται η λύση της»! Ο Γ. Αλεξιάδης αναλαμβάνει πρόεδρος του δ.σ. της «Βηθλεέμ 2000», ο κ. Ειρηναίος ορίζεται με «διοριστήριον» από τον Πατριάρχη Διόδωρο.

    Ο κ. Ειρηναίος έκανε μαζί με τον Γ. Αλεξιάδη το φθινόπωρο 1999 τουλάχιστον τρεις κρούσεις: Στον Γ. Πασχαλίδη (υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ), στον Γρ. Νιώτη (υφυπουργό Εξωτερικών) και στον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Θ. Καρατζά.

    -Πού στράβωσε η δουλειά;

    Παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών πονηρεύτηκαν έπειτα από ένα περιστατικό στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» όπου διέμεινε κατά την επίσκεψή του ο πατριάρχης Διόδωρος. Εκπρόσωπος της εταιρείας ζήτησε από έλληνα διπλωμάτη 150.000 ευρώ για τη φιλοξενία του Διόδωρου, τη στιγμή που το υπουργείο είχε ήδη καλύψει τη διαμονή του!

    Ο διπλωμάτης έλεγξε το καταστατικό της εταιρείας και συνέστησε στον πατριάρχη να καταγγείλει τη σύμβαση. Ετσι, το υπουργείο Εξωτερικών, από τα 4 εκατομμύρια δολάρια που είχε ζητήσει το Πατριαρχείο, έδωσε τελικά 1.070.000 ευρώ, και αυτά απεστάλησαν απευθείας στον πρόξενο της Ιερουσαλήμ χωρίς τη μεσολάβηση της «Βηθλεέμ 2000».

    Ο πατριάρχης Διόδωρος ήταν από καιρό καχύποπτος όπως επιβεβαιώνει και μητροπολίτης, μέλος της Ιεράς Συνόδου: «Εβαλαν τρικλοποδιά στον πατριάρχη για να αποσπάσουν τη συγκατάθεσή του». «Ο Διόδωρος ήθελε να παίρνει αυτός τα χρήματα και όχι η εταιρεία στην Αθήνα», δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο Νίκος Εμμανουηλίδης.

    *Τελικά, η «Βηθλεέμ 2000» διαλύεται τον Δεκέμβριο 1999. Φανερός λόγος είναι η έλλειψη χρηματοδότησης, αφού, όπως μας λέει ο κ. Αλεξιάδης, «δεν πήραμε ούτε ευρώ».

    Ο Ν. Εμμανουηλίδης αναφέρει ότι ο Γ. Αλεξιάδης όχι μόνο δεν κέρδισε χρήματα αλλά φεσώθηκε για τα καλά. Ο ίδιος δεν θέλει να προσδιορίσει πόσα έχασε, αλλά λέει: «Το Πατριαρχείο δεν έβαλε ούτε καν τις… 150.000 δρχ. (450 ευρώ) που του αναλογούσαν στο αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας!».

    ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 10/04/2005

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=10.04.2005,id=88795344

  7. Ο/Η Άθεος λέει:

    Aπόρρητο έγγραφο Υπουργείου Εξωτερικών

    http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=176

    1) Πόσοι είναι οι χριστιανοί της Κωνσταντινούπολης;
    2) Πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα;
    3) Για ασφάλειες και ΙΚΑ δεν έχουν άλλα, αλλού ξέρουν και πάνε και τα δίνουν ε;
    έχετε ακούσει εσείς ποτέ επιδότηση που να μην αναφέρει τον λόγο;

    Την στιγμή που η χώρα μας έχει φτάσει να έχει δύο μισή εκατομμύρια φτωχούς το Ελληνικό κράτος απόρρητα χρηματοδοτεί το Πατριαρχείο που ουκ ολίγα λαμβάνει από την Εκκλησία της Ελλάδος νόμιμα !

  8. Ο/Η Τελευταίος λέει:

    Ανέγγιχτοι μια ζωή. Μέχρι πότε πια;;;;

  9. Ο/Η Antonis λέει:

    Εάν αγαπητέ είχατε καλή διάθεση να δείτε την αλήθεια, σίγουρα θα … βλέπατε και τι δίνει η εκκλησία στον κόσμο.
    Μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας. Την εκκλησία την θέλουμε εκεί που είναι.

    • Ο/Η Po λέει:

      Φίλτατε Antonis,
      Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
      Δεν ταλαιπωρούμαι γράφοντας, αντιθέτως ξεκουράζομαι, μου φεύγει το στρες.

      Με Εκτίμηση.

      • Ο/Η Antonis λέει:

        Παράδοξο να αναπαύετε κανείς με την συκοφαντία, αλλά όπως επιθυμείτε.

      • Ο/Η Po λέει:

        Antonis.
        Σας ευχαριστώ για το δημιουργικό σας σχόλιο, να μας ξανάρθετε, είστε πάντα ευπρόσδεκτος, η καλοσύνη σας μας αγγίζει ψυχικά, προσωπικά έχω δεθεί μαζί σας.

        Αν θέλετε, όταν και εφόσον μας ξανάρθετε, να μας πείτε που ακριβώς εντοπίσατε κάποια συκοφαντία ή, ποια ακριβώς ανακριβή στοιχεία παραθέσαμε και θα επανορθώσουμε ζητώντας ταυτόχρονα ένα εγκάρδιο Συγνώμη.

        Σας φιλώ.
        Χαιρετισμούς στη σύζυγο.
        Με εκτίμηση.

    • Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

      Τι θέλετε εδώ:

      http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6599:2010-12-13-00-28-49&catid=13

      Βικέντιος: Τώρα υπάρχει ένα θέμα που με πονάει.

      «Ε.Κ.»: Τι εννοείτε, ποιο θέμα είναι αυτό;

      Βικέντιος: Τώρα αυτό το διάστημα που ήμουν στην Ελλάδα ή μάλλον που βρέθηκα για εξορία στην Ελλάδα για ένα μήνα, ότι ένα από τα θύματα είναι κι ο αδελφός μου, ο Σπύρος ο Μαλαματένιος, ένα από τα θύματα είναι κι αυτός.

      «Ε.Κ.»: Τι έγινε;

      Βικέντιος: Μου απεκάλυψε τα πάντα από τότε που ήλθε στην Αμερική, σε ηλικία 17, τι του είχε συμβεί. Δυστυχώς πολύ κακές εμπειρίες από σεξουαλικές παρενοχλήσεις του ηγουμένου και γι’ αυτό μας είχε εγκαταλείψει μετά το θάνατο της μητέρας μου τoν είχα εδώ πέρα, έφυγε και εξαφανίστηκε χωρίς να ξέρω πού ήταν.

      Τώρα που ήμουν στην Ελλάδα μου είπε πως ήταν στη Φλόριδα και δεν ήθελε ούτε να ξανακούσει περί Εκκλησίας και ιερωμένων, τίποτε απολύτως.

      «Ε.Κ.»: Όλα αυτά τα χρόνια δεν σας είχε πει τίποτε;

      Βικέντιος: Όχι, ποτέ. Τώρα μου είπε ότι ο Παϊσιος τον κακοποίησε σεξουαλικά, αλλά και μέχρι τώρα τον παρενοχλούσε.

  10. Ο/Η Greek λέει:

    http://byztex.blogspot.com/2010/11/monastery-scandal-hits-greek.html

    Friday, November 5, 2010
    New York monastery scandal hits Greek Church
    Here are two posts on the monastery investigation.

    From Orthodox Christian Laity

    BOSTON (TNH via OCL) – Federal and local authorities in New York have received public complaints against Metropolitan Paisios of Tyana. The National Herald has learned that these allegations, made to the FBI’s central New York office in Manhattan and the local 114th Police precinct in Astoria, involve serious charges, which if proven true may even be subject to criminal prosecution.

    7 comments:

    November 5, 2010 2:45 PM
    Josephus Flavius said…
    My concern is that, for as many scandals as have been local to me (Texas) that have involved Catholics, I can name an equal number of Orthodox scandals (fake icons, child pornography, sexual abuse, stealing money, to name a few) in my home state. The Latin discipline of celibacy doesn’t seem to be the cause to these abominations as much as mass media would like it to be.

    Josephus Flavius said…
    By fake I meant an icon said to stream myrrh and work miracles. The particular icon I mention was found to be fake, run by monks who stole money, and who sexual violated people. So I guess they hit the trifecta of offenses against the Church. As to icon stickers used in such a way… I don’t think I’d call that fake at all.

    November 8, 2010 7:50 PM
    Lucky Archer – Λάκης Βελώτρης said…
    Andrew Papandrew created Paisius to disable Iakovus, then when Iakovus was gone, merged him in.

  11. Ο/Η Αντώνης λέει:

    +
    2424: Επιχορήγηση σε Ανώτατες Εκκλησιαστικές ακαδημίες, 2.200.000€
    2469: Επιχορήγηση σε Λοιπούς Εκκλησιαστικούς Οργανισμούς 920.000€

    είναι λίγα βέβαια μπροστά στα υπόλοιπα..

    • Ο/Η Po λέει:

      δηλ. άλλα €3.120.000…
      ψίχουλα;

      • Ο/Η Αντώνης λέει:

        μόλις 1,3% επί των υπολοίπων 🙂

        Για τον μέσο μεροκαματιάρη είναι ασύλληπτο ποσό, για τα νούμερα της εκκλησίας, ψίχουλα.

        Για τους γάμους και τα βαπτίσια τα δίνουν όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο καρναβάλι, οπότε δεν θεωρώ σκόπιμο να τα περιλάβουμε. Τις παραπάνω αμοιβές όμως τις πληρώνουν ΟΛΟΙ.

  12. Ο/Η Αρκτικής Παντελεήμων λέει:

    Aδελφοί μου ο παρακάτω ιστοχώρος είναι ολίγον μπασκλασαρία αλλά γνωρίζει το παρασκήνιον.
    Για τα γηρατειά του και ο Παϊσιος.

    http://greekamericannewsagency.blogspot.com/2010/12/3000000-500000-6.html

    Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΪΣΙΟΥ- ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:Περισσότερα από 3.000.000$ ψάχνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο που έχουν κάνει φτερά! 500.000$ σε μυστικές καταθέσεις είχε ο Παϊσιος.Οι παγίδες και ίντριγκες εις βάρος του Επισκόπου Βικεντίου. Τι πραγματικά έγινε την νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου και πως γλίτωσε ο Μητρ. Ευάγγελος την σύλληψη και το Φανάρι τα χειρότερα… Ποιοι και γιατί έστησαν τέτοια πλεκτάνη;

    500.000$ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΪΣΙΟΣ..

    2. Δίνοντας μια νέα διάσταση, ως συνέχεια των αποκαλύψεων μας της 1ης Δεκεμβρίου, στα γεγονότα και τις επερχόμενες εξελίξεις που σχετίζονται άμεσα με όσα από σήμερα δημοσιοποιούμε θα πρέπει να πούμε ότι μέσα στο δωμάτιο του Παϊσίου κατά την διάρκεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε η Πατριαρχική Εξαρχία την Κυριακή 14 Νοεμβρίου από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τις 17:50 βρέθηκαν μεταξύ των άλλων σοβαρότατων στοιχείων και ένα βιβλιάριο καταθέσεων σε αμερικάνικη τράπεζα με ποσό ύψους μεγαλύτερου των 500.000$. Ποσό που για τα δεδομένα ενός μοναχού και μάλιστα ηγουμένου δεν δικαιολογείται και ούτε νομιμοποιείται να υπάρχει εφόσον πέρα και πάνω από όλα για τους κανόνες της Εκκλησίας ισχύει ο κανών της ακτημοσύνης και όλα τα υλικά αγαθά υπάγονται στο κοινό ταμείο της μοναστικής αδελφότητος με βάση τα ειωθότα και τα δεδομένα και αυτής της εν Αμερική Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής ! Παραβιάζονταν δηλαδή ξεκάθαρα αρχές και νόμοι όχι μόνον της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και αυτού του εν Αμερική εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Πατρ. Και Σταυροπηγιακής Μονής. Η ύπαρξη του ποσού αυτού σε συνδυασμό με τα μετρητά(cash) του ποσού των 280.000$ και πλέον δολαρίων που παρέδωσε μεταξύ των άλλων πολύτιμων λίθων και χρυσών η 26χρονη νεαρά πρώην μοναχή βάζει σε δικαιολογημένες σκέψεις όχι μόνο το πατριαρχείο αλλά και άλλους που έχουν νόμιμα συμφέροντα από την αποκάλυψη της όλης υπόθεσης δεδομένου ότι πάγια τακτική του Παϊσίου όπως προέκυψε όχι μόνον από την έρευνα και το ρεπορτάζ αλλά και από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Πατριαρχική εξαρχία ο Παϊσιος πάντα ζητούσε χρήματα ακόμα και για τα πιο μικρά έξοδα!

  13. Ο/Η Δρ Νο λέει:

    Ξυλοκόπησαν τον Κωστή Χατζηδάκη

  14. Ο/Η Comte de Toulouse λέει:

    Βούλωμα της τρύπας των 2,5 εκατ. στην Σιβιτανίδειο:

    http://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/ada/4ΙΦΓ9-ΟΤ

    Μια αυξησούλα στην επιχορήγηση και όλα καλά!

  15. Ο/Η ATHANΑSIOS λέει:

    ΡΕ ΤΡΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ……….

    http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4152

    • Ο/Η Po λέει:

      Ας προσπαθήσουμε να μην χρησιμοποιούμε τέτοιες εκφράσεις, δεν αντιπροσωπεύουν τις προθέσεις και την εικόνα σκεπτόμενων ανθρώπων.

  16. Ο/Η Στάθης Δ λέει:

    Αγαπητέ Ρο
    Τα 232 εκκ για την μισθοδοσία των «ποιμένων» είναι γνωστά. Οπως και τα αναρίθμητα εκκατομύρια σε ΜΚΟ και λοιπούς συγγενείς και φίλους, πάντα για το καλό των αναξιοπαθούντων…Μήπως γι’ αυτό η «Ιερά Σύνοδος» ξεσπάθωσε κατά του μνημονίου (μόνο αφορισμό δεν έβγλαλαν…), φοβούμενοι ότι μπορεί οι αλλόθρησκοι να ζητήσουν περικοπή και στα δικά τους?

    Ιερά Σύνοδος
    «Η χώρα μας διοικείται από τους δανειστές μας»

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=373152&dt=14/12/2010#ixzz18GeSaOTm
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=373152&dt=14/12/2010

  17. Παράθεμα: ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ “ΙΕΡΕΩΝ” ΔΙΝΟΥΜΕ 232.200.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ! ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ! :

  18. Ο/Η Πέτρος λέει:

    Κ. Ροίδη και των ιερέων οι μισθοί έχουν κοπεί και παίρνουν πολύ λιγότερα από αυτά που τους αξίζουν. Πολύ λιγότερα.

    Εσείς βέβαια δεν αντιμετωπίζετε τα πραγματα και πολύ σοβαρά και έτσι τα βλέπετε όλα μαύρα, σαν το καπέλο σας.

    • Ο/Η Αισθαντική κυρία που διαβάζει ποίηση λέει:

      Μόν Ντιέ!
      Αξίζουν τι αγαπητέ;
      Τι πγοσφέγουν;
      Τι παγάγουν;
      Έχουν κάποιαν μόγφωση;

      Αχ η ποίησις δίδει αενάως την απάντησιν.

      Η παπαδιά

      (Γεώργιος Σουρής)

      Η κυρά ενός παπά
      ένα διάκο αγαπά
      και πολύ μ’ αυτόν τα έχει…
      και ο άντρας της κοιτά
      τα πολλά της χωρατά
      και για τούτον πέρα βρέχει.

      Επερνούσαν μια χαρά
      έως ότου μια φορά
      έγινε παπάς βαρβάτος
      και ο διάκος, ο αφράτος.

      Κι ο παπάς της ο φτωχός
      διόλου δεν εφθόνησε,
      και ο ίδιος μοναχός
      τον εχειροτόνησε.

      Τίγκι, τούγκ!… μεγάλη σχόλη.
      «Άξιος!» φωνάζουν όλοι
      νέοι, γέροι και παιδιά.
      Μα με όλο της το νάζι
      «Υπεράξιος!» φωνάζει
      Τρεις φορές κι η παπαδιά.

  19. Ο/Η Kώστας Κοροβίλας λέει:

    Πέτρος.
    Αγαπητέ κύριε Πέτρε,
    επιτρέψατε μου νά σας πληροφορήσω πως τό καπέλο τού κυρίου Ροϊδη δέν είναι μαύρο. Αν είχατε έστω καί λίγη πρισματική ικανότητα ανάλυσης χρώματος, θά βλέπατε πως τό χρώμα τού καπέλου τού κ. Ροϊδη είναι μιά σύνθεση από διάφορα χρώματα, όπως, carmine, alizarin crimson, cadmium red deep, ultramarine blue, prussian blue, καί ολίγον μαύρο, (ivory black).
    Εάν ήταν καθαρά μαύρο, αυτό που θά βλέπατε θά ήταν ένα αβαθές, επίπεδο χρώμα. Τώρα όμως η πολύχρωμη του αυτή σύνθεση τού δίνει ένα ιδιαίτερο βάθος. Σάς παραπέμπω καί στό φώς, τό οποίο δέν είναι άχρωμο όπως εμείς (δέν) τό βλέπουμε αλλά αποτελείται από τά γνωστά μας χρώματα. Βλέπετε, η φύση είναι πιό κατεργάρα από ότι εσείς νομίζετε, καί δέν έχει φτιάξει τίποτα μονόχνωτο καί μονοδιάστατο. Τά πάντα είναι σύνθετα, πολύχρωμα καί ποικιλόχρωμα, πολυαρσενοθήλυκα καί πολυθηλυκοαρσενικά.
    Δέν ανάλαβα νά υποστηρίξω τό καπέλο τού κυρίου Ροϊδη εδώ, αλλά νά διαμαρτυρηθώ γιά τήν ηθική καί κοινωνική σας αχρωματοψία. Μάς λέτε πως οί μισθοί τών ιερέων έχουν κοπεί καί παίρνουν λιγότερα από ότι αξίζουν. Ας υποθέσουμε πως οί μισθοί τους πράγματι έχουν μειωθεί καί π.χ. από 100 τώρα παίρνουν 80 ή 70. πώς εκτιμάτε εσείς κύριε Πέτρε μου τόν μισθό τών ιερέων, καί τί είναι κατα τήν γνώμη σας αυτό που τούς κάνει νά αξίζουν κάτι παραπάνω ή έστω καί αυτόν τόν μειωμένο μισθό? Είναι δημόσιοι υπάλληλοι μιάς μή παραγωγικής εταιρείας, παράσιτοι καί ανωφελείς, άχρηστοι καί επικίδυνοι γιά τήν κοινωνική ηθική καί τόν πολιτισμό. Τά γνωστά, τά ξέρετε….Εάν εσείς μέ πείσετε πως οί ιερείς, η εκκλησία προσφέρουν κάποιο ωφέλημο έργο στήν κοινωνία καί δέν έχουν βλάψει ή δέν εξακολουθούν νά βλάπτουν ηθικά, πολιτιστικά καί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ τήν μίζερη τούτη Χώρα, τότε θά αποδεχθώ κι εγώ τήν άποψη σας.

  20. Ο/Η zaphod λέει:

    Ειναι μετα να μην λες πως τελικα….λεφτα υπάρχουν;;;

  21. Ο/Η theoprovlitos λέει:

    Εγω παλι λεω να κοψουμε την μισθοδοσια των δημοσιογραφων της ΕΡΤ λογω του παρασιτικου τους ρολου, των υπαλληλων της εφοριας, των μπατσων, και πολλων αλλων κατηγοριων και ΜΕΤΑ ας κοψουμε και των παπαδων.

    Το blog μπορει να δεχεται και προτασεις για το ποιων υπαλληλων των 850 ευρω θα πρεπει να περικοπει ο μισθος. Διακρινω παντως ΠΛΗΡΗ συμφωνια με το καθεστως Παπανδρεου για μαζικες απολυσεις. Δεν αμφεβαλα βεβαια.

    Να τολμησω να προτεινω στα αφεντικα σου να σου κοψουν και τον δικο σου μισθο μηπως και η πεινα σε κανει να συνελθεις από αυτα που γραφεις. Η εισαι ιδωτικου δικαιου (εννοω οτι απευθυνεσαι σε ιδιωτες – του μη δημοσιου). Και ως γνωστον λεφτα υπαρχουν να διατεθουν σε οποιον ειναι διατεθιμενος να ξεπουλησει την ψυχη του στο διαολο.

  22. Ο/Η Αντώνης λέει:

    Κανείς δεν είπε να κοπούν. Να τα επωμίζονται μόνο οι πιστοί της θρησκείας. Στην Γερμανία που εφαρμόσθηκε έμειναν 30% καθολικοί.

    Σχετικό με τα παραπάνω
    http://falsefaith.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

  23. Ο/Η antrikos λέει:

    Να τι λέει ο δικός τους για το ποιον τους:

    Οίστρος δεσποτοποιήσεως! Ισχυρότερος του οίστου της ακολασίας, του ζοφώδους και ασελήνου έρωτος της αμαρτάις, δια τον οποίον ομιλεί το τροπάριον της Κασσιανής. Δεκάδες εκλογών και χειροτονιών αρχιερέων προεμηνύοντο. Και οι ορνιθώνες θα απέκτων επίσκοπον! Αλλά δεν επρόλαβον να χειροτονήσουν όλους τους πάσχοντας εκ της βαρυτάτου νόσου της επισκοπίτιδος.

    (Αυγουστίνος Καντιώτης σε Σπίθα αριθ. 383/1977, σελ. 3).

  24. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

    Συγγνώμη με ποια αιτιολόγηση η Εκκλησία της Ελλάδος Α.Ε. είναι Δ.Ε.Κ.Ο.; Αφού δεν χωράνε όλοι στον παράδεισο!

  25. Παράθεμα: Παγκάριοι οι πτωχοί τη φορολογία… « Επισκιασις

  26. Παράθεμα: Παγκάριοι οι πτωχοί τη φορολογία… « Info-Guardian

  27. Παράθεμα: Παγκάριοι οι πτωχοί τη φορολογία… | Mikrometoxos.gr

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.