Το «Μετέωρο» σκάνδαλο Ζήμενς σφυρίζει λήξη

Έπονται βατοπέδια, ομόλογα, υποκλοπές κ.α. Προβιβάζονται από σκάνδαλα σε «υποθέσεις». Ευχόμαστε ολοψύχως στους συντελεστές αυτών των υποθέσεων, Καλή Σταδιοδρομία!

Μετέωρα, μερική άποψη

Είμαι υποχρεωμένος να ομολογήσω ότι οι Εξεταστικές της βουλής έβγαλαν στη δημοσιότητα, σε σύντομο σχετικά διάστημα, δέκα φορές περισσότερα απ’ ότι η αρμόδια αρχή της Δικαιοσύνης (ένας τιμημένος θεσμός). Το αντίθετο θα με εξέπληττε σε μια χώρα όπου οι ελάχιστοι νομοταγείς πληρώνουν και τιμωρούνται (μεταφορικώς και κυριολεκτικώς) ενώ οι παρανομούντες επιβραβεύονται, νομιμοποιούνται, ή εξαφανίζονται (μεταφορικώς και κυριολεκτικώς).

Το πνεύμα «Τι κάθομαι και πληρώνω αγοράζοντας οικόπεδο, δεν διαλέγω ένα κομμάτι να βλέπει απέραντο γαλάζιο να το υιοθετήσω; θα νομιμοποιηθεί» κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα (μεταφορικώς και κυριολεκτικώς).

Μπορεί λοιπόν να μάθαμε πάρα πολλά από τις εξεταστικές «των πραγμάτων» επιτροπές της βουλής, αλλά το κυριότερο που μάθαμε (λέγονται, είναι αλήθεια περισσότερα στα καφενεία…) είναι και πάλι το «πολλά ακούγονται», λίγα αποδεικνύονται, ελάχιστοι (ή κανένας) τιμωρούνται, λιγότερα εισπράξαμε. Βάσει αυτών των δεδομένων, θεωρώ το γεγονός της τιμητικής αναβάθμισης-προβιβασμός πλείστων σκανδάλων σε υποθέσεις κοινωνικά-πολιτικά και οικονομικά αναπόφευκτο και μη απευκταίο (μεταφορικώς και κυριολεκτικώς).

Ενώ –απ’ ότι λένε- αυτήν την εβδομάδα βαίνουμε στη σύνταξη του πορίσματος Ζήμενς βρίσκουν-λένε- ότι πολλά είναι ακόμη τα μετέωρα βήματα του… πελαργού.

– Μετέωρο παραμένει το ζήτημα των πολιτικών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.
– Μετέωρο και στο σκοτάδι παραμένει -αν ποτέ απαντηθεί- το αίτημα του «άπλετου φωτός» για τις εισροές χρημάτων στα κομματικά ταμεία.
– Μετέωρο παραμένει το ζήτημα για παραπομπή –έστω- των «καμένων» πρώην υπουργών και υφυπουργών και στελέχη από τα δυο μεγάλα κόμματα («λένε» προσεγγίζουν τους τριάντα)
– Μετέωρο: θα καταλήξει οριστικά, για πρόσωπα και πράξεις, η προκαταρκτική επιτροπή η οποία και θα παραπέμψει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφασίσει αν τα αδικήματα έχουν παραγραφεί ή όχι;
– Μετέωρο: εκτός από Μαντέλη ποιοι ακόμη εισέπραξαν χορηγίες; αφού τα ποσά του εν λόγω κυρίου καλύπτουν –λένε- ελάχιστο ποσοστό των εκατοντάδων εκατομμυρίων που εδόθησαν με το χέρι στην καρδιά από τη Ζήμενς.
– Μετέωρη παραμένει η τύχη των πρώην υπουργών Μεταφορών (Τ. Μαντέλης, Χρ. Βερελής, Μ. Λιάπης).
– Μετέωρη και η τύχη του Δημόσιας Τάξης, για το C4Ι, κου Χρ. Μαρκογιαννάκη…
– Του κου Λιάπη μετέωρη κι αυτή, αν και προβλέπεται να παραπεμφθεί και για τη σύμβαση για τους ηλεκτρονικούς διερμηνείς που υπεγράφη επί των ημερών του από το υπουργείο Πολιτισμού.
– Το ενδεχόμενο μέλη της Επιτροπής να ταξιδέψουν στη Γερμανία για να συγκεντρώσουν νέα στοιχεία και μαρτυρίες από εκεί, προς το παρόν, μοιάζει μετέωρο. (οι συνήγοροι Χριστοφοράκου και άλλων μεγαλοστελεχών αποκλείουν να πουν κάτι περισσότερο από αυτά που ήδη έχουν καταθέσει…)
– Μετέωρα τα… ζητήματα όπως τα εξοπλιστικά και οι τομογράφοι του Υπουργείου Υγείας
– κλπ. κλπ. κλπ.

Να αναφέρω κι άλλα μετέωρα ζητήματα δεν είναι ακριβώς η δουλειά μου. Να, ας πούμε, λίγο τα Μετέωρα επιθυμούσα να αναδείξω.

Από εκεί επάνω το τοπίο είναι μαγευτικό. Εγγυημένα πράγματα.

I’m an expert (μεταφορικώς).

This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Το «Μετέωρο» σκάνδαλο Ζήμενς σφυρίζει λήξη

  1. Ο/Η Sky λέει:

    Μα για ποια σκάνδαλα μιλάτε κε Ροίδη μου;
    Άλλωστε της «α(λ)ήθειας το μαμμούθ απεφάνθη: Ότι φάγαμε μαζί το φάγαμε

    Καλή μας χώνευση και προπαντός, καλή μας νύχτα

    • Ο/Η Μαμούθ λέει:

      Sky σας απαγορεύω να με βρίζετε.
      Τι μαμούθ βρε
      Ελέφαντας είναι, ιπποπόταμος είναι, ρινώκερως αλλά όχι και μαμούθ

      ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!

      Πάγκαλος: Φάγαμε σε διορισμούς τα λεφτά!
      Της ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΡΙΝΟΥ «Ολοι μαζί τα φάγαμε», απάντησε ωμά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο ρητορικό ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά», χθες στη Βουλή, αιτιολογώντας ως ένδειξη αυτοκριτικής την κυβερνητική βούληση για φρένο σε ρουσφέτια και προσλήψεις από το παράθυρο.

      Κοιτάτε ρε τη φάτσα του αντιπροέδρου που λέει πως τα φάγαμε όλοι μαζί

      http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=22/09/2010&id=205496

    • Ο/Η Lawyer λέει:

      Ιδού και η άμεση «αντεπίθεση» του εκ Κοζάνης ορμωμένου «Στρατηγού» κ. Νικολάου Καρατουλιώτη,όστις συμμετέχων σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Κοζάνης Flash,ευλόγως διερωτήθη:«Εγώ είμαι 80 κιλά και αυτός 140, μαζί τα φάγαμε;»
      Στρατηγάρα …εεεε!!!

  2. Ο/Η Ζαμάν φου λέει:

    Θα κληθεί λέει και ο Καραμανλής να καταθέσει αν θέλει αν βρει χρόνο μπορεί λέει και από το σπίτι του με υπόμνημα, επειδή το ζήτησε ο Λάος, αλλά και το ΚΚΕ λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν αντίρρηση αλλά δεν το ζήτησαν αυτά. Μεγάλο βήμα λέει που ακούστηκε καλέ πρωθυπουργός να καλείται σε εξεταστική;
    Τγομεγό!

  3. Ο/Η Και πάνω τούρλα λέει:

    Αβρότητες για τον Καραμανλή μη στάξει η ουρά του Αρχιγαϊδάρου

    οι βουλευτές των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης διαφώνησαν με το ύφος της επιστολής, ειδικά σε ό,τι αφορά την εξεύρεση του «προσφορότερου τρόπου» κατάθεσης του πρώην πρωθυπουργού, αντιπροτείνοντας την ίδια διατύπωση που χρησιμοποιήθηκε και για την κλήση των πέντε εγκαλούμενων πρώην υπουργών.

    Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δημήτρης Τσιρώνης, συντάκτης και της επιστολής, εξηγώντας τη διατύπωση, επικαλέστηκε «λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τη Δημοκρατία και τους θεσμούς» και σημείωσε πως «επιθυμούμε να έρθει αυτοπροσώπως, αλλά αν υπάρχουν και άλλες επιλογές, ως πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, έχει σίγουρα την κατάλληλη νομική υποστήριξη για να τις αντιπροτείνει».

    Οι βουλευτές της ελάσσονος αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή υποστήριξαν πως η εν λόγω διατύπωση χρησιμοποιήθηκε, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον κ. Καραμανλή να αποφύγει κατάθεσή του ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής, είτε στη Βουλή, είτε κατ’ οίκον, αποκρινόμενος στην κλήτευσή της με υπόμνημα.

  4. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη. Η επιτυχία της σταθερά σίγουρη, από ιδρύσεως νεοελληνικού κράτους;
    «Όταν θέλεις να θάψεις ένα σκάνδαλο, κάνε μια εξεταστική επιτροπή, και το θέμα τακτοποιήθηκε». Γεώργιος Παπανδρέου, ο παππούς του ΓΑΠ.

  5. Ο/Η izoistosaloni λέει:

    λες να τους πάρει ο αέρας;

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.