O αντιφατικός κος Αλαβάνος

«Από τον Αλέκο, όλα να τα περιμένεις…»

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Διανύουμε μια πολύ άχαρη περίοδο της πολιτικής ζωής. Η οικονομία μας καταρρέει, η ατιμώρητη διαφθορά βγάζει γλώσσα, ο ατομοκεντρισμός θριαμβεύει, ο κοινωνικός ιστός διαβρώνεται, και φως δεν φαίνεται από πουθενά. Πολιτικές μετριότητες, ικανές να βλαχοδημαρχεύουν στο Ζευγολατιό ή να είναι νεωτεριστές δημοτικοί σύμβουλοι της Ν.Ερυθραίας, διεκδικούν ή ασκούν την πρωθυπουργία. Το ΚΚΕ είναι ταμπουρωμένο στο αυτιστικό κάστρο του Περισσού και ο ΣΥΡΙΖΑ τραυματισμένος από προσωπικές μωροφιλοδοξίες, στενόμυαλες οργανωτικές διενέξεις και έλλειψη κοινής στόχευσης, αδυνατεί να δώσει υποσχόμενη προοπτική στους ενεργούς πολίτες.

Ο κ. Αλαβάνος, αφού έδωσε βροντερό ΑΠΩΝ από τον κρίσιμο προεκλογικό αγώνα επέστρεψε ως βιβλιοκριτικός και βιβλιοπαρουσιαστής, δηλώνοντας απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και προσπαθώντας να εντυπωσιάσει με λεκτικές φιλολογίζουσες φιοριτούρες που κρύβουν την ανυπαρξία κάποιας σοβαρής πρότασης κάποιου ρεαλιστικού και ωφέλιμου στόχου.

Χρέος του παλιού αρχηγού της παράταξης, ενός μάλιστα σαφώς προικισμένου με ξεχωριστά ηθικά και πολιτικά προτερήματα και ικανού όσο και καλλιεργημένου ανθρώπου, είναι να δώσει το παράδειγμα της εξωστρέφειας, να δράσει συγκολλητικά, να είναι ο πυροσβεστήρας κάθε κρίσης. Αντι γι’αυτό ο κ. Αλαβάνος δείχνει να αντιπαλεύει μικρόψυχα παλιότερες επιλογές του και αναζητά ηγετικό ρόλο με άκομψο τρόπο, υπονομεύοντας την υστεροφημία του. Νομίζω πως από νωρίς είχε δώσει δείγματα ενός αντιφατικού χαρακτήρα, ενός παρορμητικού ανθρώπου που κάνει πράγματα τα οποία αποκλείεται να τα πιστεύει για να υπηρετήσει σκοπιμότητες αμφίβολου μικροπολιτικού οφέλους. Επιλέγω δυο μόνο περιπτώσεις κραυγαλέας αντίφασης στην πολιτική του παρουσία (αυτοκριτική γι’αυτά δεν έγινε ποτέ) που δείχνουν αν μη τι άλλο άνθρωπο που ξέρει να εκπλήσσει δυσάρεστα τους φίλους του. Τα παραδείγματα δεν είναι τυχαία, έχουν να κάνουν με ένα από τα κομβικά χαρακτηριστικά του ιστολογίου που είναι ο αντικληρικαλισμός:

1. Η στάση του ως Ευρωβουλευτή να υπερασπιστεί το Άβατο του Αγ.Όρους («ας αφήσουμε το Άγιον Όρος στην ηρεμία του») με αφορμή την άρνηση των γυναικών υπουργών Εξωτερικών της Σουηδίας και Φιλανδίας να δεχθούν την προσάρτηση δήλωσης για το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους στη συνθήκη του Άμστερνταμ και την επιστολή 35 ευρωβουλευτών από όλες τις χώρες να υιοθετηθεί η δήλωση αυτή…
Μια προφανώς παράλογη άποψη για ένα κόμμα με σημαία του τον φεμινισμό, τον χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αναπάντεχη αυτή στάση (update: Ο αναγνώστης Σταύρος μας πληροφόρησε πως ευτυχώς επικρίθηκε-δυστυχώς μόνο- από τις γυναίκες του ΣΥΝ), επιβαρύνθηκε από την γελοιότητα των επιχειρημάτων που επινοήθηκαν: Ας χειροτονήσει η Καθολική Εκκλησία πρώτα γυναίκες ιερείς κλπ. Η κουτοπονηριά του επιχειρήματος έγκειται σε δυο σημεία. Πρώτον οι καθολικοί ευρωβουλευτές ήταν υπέρ του Άβατου, και δεύτερον, είναι σαφώς δικαίωμα και εσωτερικό πρόβλημα κάθε Εκκλησίας το αν θα χειροτονεί γυναίκες ή και πιγκουϊνους, ενώ η απαγόρευση εισόδου Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών σε ελληνικό έδαφος είναι σαφώς άλλης τάξης ζήτημα.

2. Η παρουσία του (όπως και της κας Παπαρήγα) στην κηδεία Χριστόδουλου. Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου να θυμίσω την ανεκδιήγητη στάση των Ν.Κωνσταντόπουλου και Χ.Φλωράκη να εκφωνήσουν επικήδειους στην κηδεία του χουντικού όσο και από πολλές άλλες πλευρές διαβλητού αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ενέργεια που δημιούργησε κακό προηγούμενο μαζί με την συλλογική σιωπηλή συναίνεση και συνενοχή όλου του Συνασπισμού. Τέτοια περιστατικά γεννούν πανικό σε κάθε τίμιο άνθρωπο που αντιλαμβάνεται ποια είναι η θλιβερή πραγματικότητα της Αριστεράς και πολλώ μάλλον όλης της Κοινωνίας. Θυμάμαι πως ο μόνος που σήκωσε φωνή διαμαρτυρόμενος για τις επικήδειες τιμές στον Σεραφείμ ήταν ο συντοπίτης του τ.βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Χατζοπλάκης, όπως και πως ο μόνος που διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία του ως Αρχιεπισκόπου στη Βουλή ήταν ο ήρωας αντιστασιακός βουλευτής της ΕΔΗΚ Τάσος Μήνης (1974), την ίδια στιγμή που οι βουλευτές της «Ενωμένης Αριστεράς (Φλωράκης-Κύρκος κλπ) σώπαιναν σαν ντροπαλές Αρσακειάδες.

Είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθεί στη σύγχρονη ιστορία μας πρόσωπο τόσο ηθικά διαβλητό και από κάθε πλευρά διάτρητο όσο ο αρχιφαρισαίος χουντικός, δημαγωγός και εθνικιστής αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Όμως η Αριστερά τον τίμησε στα στερνά του με τρόπο βαθιά ανήθικο ή έστω παράλογο, ιδιαίτερα για τον ΣΥΝ που η «Αυγή» τον είχε κατηγορήσει λίγους μήνες πριν-χωρίς να διαψευστεί-για αισχρότατες κακουργηματικές πράξεις που δεν θέλω τώρα ούτε να τις κατονομάσω. Ο κ.Αλαβάνος δεν ντράπηκε να εξάρει ακόμη και τον επαίσχυντο τρόπο με τον οποίο ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να αρπάξει από νεότερους στην ηλικία και παλιότερους στη λίστα αναμονής ασθενείς μόσχευμα το οποίο ιατρικά ήταν γνωστό πως δεν θα τον έσωζε, ενώ όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων έσωσε τον πραγματικό δικαιούχο του. Ο επιπόλαιος εγκωμιασμός του, επιβαρύνεται ιδιαίτερα αν συνυπολογιστούν η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος για τη μετάβαση με πρωθυπουργικό αεροπλάνο σε πανάκριβο νοσοκομείο του εξωτερικού και η πανικόβλητη ρήση ανάξια ενός πνευματικού πατέρα: «Γιατί σε εμένα θεέ μου». Διεπίστωσε λοιπόν πέρα από κάθε λογική και ηθική ο κ.Αλαβάνος, πως ο Χριστόδουλος βάδισε προς τον θάνατο με «γενναιότητα και καρτερικότητα» που «είναι ένα θετικό του μήνυμα προς όλους». Ναι, αυτές οι κουταμάρες ειπώθηκαν από τον αρχηγό μιας παράταξης, χιλιάδες μέλη της οποίας περπάτησαν με το κεφάλι ψηλά στο εκτελεστικό απόσπασμα χωρίς να κηρύττουν την θανατολαγνεία και να πιστεύουν σε επουράνιους Παράδεισους.

Το πρόβλημα είναι όμως ευρύτερο. Η στάση των πρώην προέδρων της Ανανεωτικής Αριστεράς, του κ.Κύρκου, του κ.Κωνσταντόπουλου του κ. Αλαβάνου και της κας Δαμανάκη μετά την αποχώρησή τους από τον αρχηγικό θώκο, χωρίς να τους τσουβαλιάζω όλους τους επ’ουδενί στο ίδιο σακί με την κα Επίτροπο Ναυτιλίας της Ε.Ε., προσφέρεται νομίζω για κοινωνιολογικές και ψυχολογικές αναλύσεις. Γεννά απαισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον της Αριστεράς ειδικά αν συνεκτιμηθεί με τη στάση πολλών ηγετικών στελεχών της. Ενδεικτικά αναφέρω τους Μ.Θεοδωράκη, Α.Λεντάκη, Θ.Κατριβάνο, Ν.Λουλέ, που συνεργάστηκαν με τη Δεξιά και τους Α.Μπριλλάκη, Μ.Βαφειάδη, Σ.Βούγια, Ν.Μπίστη, Μ.Ανδρουλάκη και πολλές δεκάδες επωνύμων ακόμη που προσχώρησαν και πολιτεύτηκαν άδοξα με το ΠΑΣΟΚ. Μες στην απελπισία μου, αναρωτιέμαι κακόβουλα, μη και στο μέλλον δούμε και τον Αλέξη Τσίπρα-αστειεύομαι-να διαφημίζει πίτσες όπως ο Μ.Γκορμπατσώφ.

Όλα αυτά τα λέω για να επισημάνω κάποιο πρόβλημα που χρειάζεται θεραπεία και όχι για να δυσφημήσω την Αριστερά (στην οποία αυτοτοποθετούμαι) ή να την τσουβαλιάσω με τη ΝΔ ή με το ΠΑΣΟΚ. Σαφώς θεωρώ την Αριστερά ηθικά ανώτερη από όλους τους άλλους και σίγουρα διαχωρίζω τη βάση του ΠΑΣΟΚ ως ευκρινώς καλύτερη αυτής της ΝΔ. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, πάντα ήταν, να κρατήσει κάποιο δημόσιο πρόσωπο της Αριστεράς μια μέχρι τέλους συνεπή στάση ζωής. Η εμπεριστατωμένη ερμηνεία του φαινόμένου ξεφεύγει από τις φτωχές μου δυνατότητες. Ειδικά για τον κ.Αλαβάνο, καταφεύγω σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παλιό άρθρο της Μ.Μαργωμένου στην «Καθημερινή»:

«Από τον Αλέκο, όλα να τα περιμένεις…»

«Επρόκειτο πραγματικά για μια αλλόκοτη συνάντηση. Ο Αλέκος Αλαβάνος μέσ’ τη Μητρόπολη μετά την κηδεία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ήταν αφοσιωμένος στη συγγραφή sms όταν άκουσε πίσω του τη φωνή: «Κύριε Πρόεδρε! Πώς πάει η υγεία σας;». Ο κ. Αλαβάνος γύρισε, και το κινητό του απ’ την έκπληξη απέμεινε ακίνητο. Απέναντί του στεκόταν ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ! Για πρώτη φορά ο κ. Αλαβάνος συνομιλούσε με «εστεμμένο» (…ή έστω, τέως εστεμμένο), εξ ου και αργότερα σχολίασε νοσταλγικά: «Πάντα πιτσιρικάδες φανταζόμαστε να συνομιλούμε με βασιλιάδες. Αλλόκοτη αποστροφή λόγου για έναν πολιτικό που έχει αποκαλέσει τον πρωθυπουργό «νονό», έχει χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ «ριάλιτι σόου», κι εσχάτως «στόλισε» τον κ. Αλογοσκούφη παρομοιάζοντάς τον με κάτι σαν μπακαλόγατο. Εξ ου και η συνήθης φράση των συντρόφων του, που συνοδεύει τον κ. Αλέκο Αλαβάνο παιδιόθεν: ‘από τον Αλέκο, όλα να τα περιμένεις!’…..»

This entry was posted in σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά. Bookmark the permalink.

31 Responses to O αντιφατικός κος Αλαβάνος

  1. Πόσο δύσκολο να συγκρατήσεις την ενόχληση, να μην τη μετατρέψεις σε προσωπική επίθεση, να αποψιλώσεις από όλα τα σχολιανά που θα ήθελες να σύρεις μια τοποθέτηση για τη συμπεριφορά του Αλαβάνου. Ζηλεύω τη νηφαλιότητά σου. Εγώ για να μην ξεσπάσω ακόμη δεν έχω μιλήσει.

    ΥΓ: Μία μονάχα παρατήρηση: αυτή τη Μαργωμένου δεν την αντέχει το πετσί μου με τίποτα….

  2. Ο/Η χαρη λέει:

    Κύριε Λασκαράτε, πολύ καλημέρα σας!

    πόσο χαίρομαι που θυμόσαστε, εσείς τουλάχιστον, εκείνη τήν αξιολύπητη (για όλη την αριστερά) υπόθεση τού «άγιου» όρους.

    Όσο για (όλα) τ’ άλλα (πολύ σωστά) που λέτε, προσωπικά δεν θα σάς εκπλήξω ούτε σήμερα : καταφεύγω όπως ξέρετε μονίμως στην ψυχανάλυση άμα τα βρίσκω σκούρα…

    (δεν χρειάζεται να πω λοιπόν τώρα πως η «σχολή της φραγκφούρτης» δια τού αντόρνο τουλάχιστον, έχει περιλάβει τέτοιου είδους «αυταρχικές προσωπικότητες» σε ειδική (και διάσημη) μονογραφία : τα πράγματα όμως είναι πολυ απλούστερα, για μένα τουλάχιστον : όταν μπορεί κανείς στα 18 του, και με πρόσφατη την εισβολή στην τσεχοσλοβακία, να είναι σοβιετόφιλος και σταλινικός, τι να σού κάνει στα 50τόσα του…)

    κατά τ’ άλλα, ρισπέκτ που λένε…

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    Χάρη,
    σε ευχαριστώ πολύ και νομίζω πως παρέλειψες στη σύντομη ψυχανάλυσή σου και το στοιχείο του καλ(κ;)ομαθημένου γιού του κεντρώου υπουργού.

    Γιώργο Κατσαμάκη,
    σε ευχαριστώ κι εσένα και πίστεψέ με έχεις δίκιο. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να μην πεις αυτά που θα έπρεπε Σκέφτεσαι πως οφείλεις, ο καθένας μας όσο ασήμαντος κι αν είναι το χρωστά, να είσαι ψύχραιμος για το καλό όλης της Αριστεράς, που είναι το κοινό μας σπίτι, τόσο προδομένο από τους ενοίκους των ρετιρέ του. Το άρθρο της κας Μαργωμένου μπήκε γιατί φωτίζει λίγο τα πράγματα και κυρίως για μένα στο σημείο που ο Ντεγκρέτσιας συναντήθηκε με τον Αλαβάνο στην κηδεία του Αχιφαρισαίου. Όταν μπεις στον οχετό θα συναντήσεις τυφλοπόντικες.

    Φίλοι μου δείτε εδώ πως ο κ.Αλαβάνος έγινε δίκαια περίγελως και αντικείμενο χλεύης ακόμη και (δεν εννοώ όλους τους παρακάτω) τιποτένιων, χωρίς να ζητήσει ποτέ του συγνώμη:

    1.
    http://www.ardin.gr/node/1622

    Ας αφήσουμε το Όρος στην ηρεμία του
    Συγγραφέας:
    Αλέκος Αλαβάνος*
    Άρδην τ. 11

    2.
    http://taxalia.blogspot.com/2009/08/11.html

    7 Αυγ 2009
    Τι έλεγε ο Αλέκος Αλαβάνος για το Άβατο του Αγίου Όρους,11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ;

    ΟΧΙ,ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ…ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟΓΥΝΗΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΑΛΛΑ Ο ΤΟΤΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ!

    3.
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=821492

    Συμβιβασμοί στην κηδεία του Χριστόδουλου
    από ΜΚ 11:10πμ, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

    Σκήψαν το κεφάλι Παπαρήγα και Αλαβάνος και πήγαν να προσκυνήσουν…

    Κρίμα! Παπαρήγα και Αλαβάνος αντί να γυρίσουν την πλάτη στη μιντιακή φιέστα του υμνητή της χούντας και του πολέμιου των αγώνων της νεολαίας της τελευταίας δεκαετίας (μαθητικές καταλήψεις, φοιτητικό κίνημα, κ.α.) σπεύσαν να παραστούν στην LIVE κηδεία του λαοπρόβλητου Χριστόδουλου.

  4. Ο/Η παπαρηγα η καλη λέει:

    Γιατι ομως κατηγορητε ολους τους αλλους βουλευτες που κανουν τον σταυρο τους/ορκιζοντε, ενω δεν ειπατε τιποτα απολυτως οταν ο Τσιπρας εκανε ακριβως το ιδιο τον Σεπτεμβρη σε αγιασμο σχολειου;

  5. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    Συμφωνώ με το ποστ και πολύ ψύχραιμος είσαι.
    Mήπως κάποιος στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με φωτίσει ποιές είναι οι πρωτοβουλίες του Βαρθολομαίου για ειρήνη περιβάλλον φτώχεια;
    Που τις είδε ο Αλαβάνος;

    Πηγή:
    http://www.syriza.gr/press/anakoinoseis/synantisi-alekoy-alabanoy-stin-konstantinoypoli-me-ton-patriar3c7i-bartholomaio/?searchterm=None

    Συνάντηση Αλέκου Αλαβάνου στην Κωνσταντινούπολη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

    23/02/2008

    Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής αντιπροσωπείας από τον βουλευτή Γιάννη Μπανιά και το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Πάνο Τριγάζη, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης στην Τουρκία, ύστερα από πρόσκληση του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP).

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    ……………
    Επίσης, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως για την ειρήνης, την καταπολέμηση της φτώχειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

  6. Ο/Η laskaratos λέει:

    Παπαρήγα η παινεμένη,
    δεν πιστεύω πως ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε το σταυρό του. Πως το ξέρεις; Ήσουν παρών, το είδες στην TV ή το υποθέτεις;
    Αν το έκανε θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση μια πράξη ελαφρομυαλιάς και ασυγχώρητης επιπολαιότητας. Το να δίνει σε νέα παιδιά ένας νέος άνθρωπος, αρχηγός αριστερού κόμματος μάθημα υποκρισίας-αφού δεν είναι πιστός- και κακόγουστης θρησκοληπτικής συμπεριφοράς-διότι η δημόσια τυπική προσευχή, το γελοίο σταυροκόπημα είναι αντιαισθητικό και ταιριάζει μόνο σε φαρισαίους και γριούλες-θα ήταν κάτι ασυγχώρητο.
    Τι ηθική δολοφονία για όσους σκεπτόμενους μαθητές αντιλαμβάνονταν την απαξία της πράξης.
    Αν το άλας μωρανθεί εν τίνι αλισθήσεται;

    Επαναλαμβάνω δεν το πιστεύω.

    Έτσι κι αλλιώς όμως και μόνο η παρουσία του Αλ.Τσίπρα σε σχολικό αγιασμό συνιστά από μόνη της πράξη επιπόλαιη και κατακριτέα, σε ηπιότερο βέβαια βαθμό από το δημόσιο σταυροκόπημα. Με τη φόρα που έχει πάρει ίσως τον δούμε και νονό σε βαφτίσια, όπως τον μακαρίτη τον «Επαναστάτη», Πάμπλο (Μιχ.Ράπτη) στα γεράματα.

    • Ο/Η παπαρηγα η βερι γκουντ λέει:

      Στις εισησεις τo εδειξε την ημερα του αγιασμου. Μαλιστα στεκοταν με τα χερια σατυρωμενα μπροστα του οπως μας μαθανε να κανουμε οταν λεμε το πατερημων. Ακριβως λιγω πιο πισω απο τον παπα που ευλουσε τους μαθητες. Μετα εκανε τον λογο του.

  7. Ο/Η Syriza maniac λέει:

    Για ποιό πράγμα είχε κατηγορήσει η Αυγή τον Χριστόδουλο;
    Πρώτη φορά το ακούω.
    Θα μας πει κανείς;

  8. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Η Αγιά Μπάρμπαρα του πυροβολικού.
    Πέφτουν τα βόλια σαν χαλάζι και η αγιά Βαρβάρα αναστενάζει

    Βαρβάρα, η μασκώτ του χριστιανικού Πυροβολικού

  9. Ο/Η Φώτης Κουνέλης λέει:

    Αφιερώνεται στον κον Αλαβάνο, τεθλιμμένο συγγενή στην κηδεία του Χουντόδουλου

    Δημοσίευμα Αυγής 1970: Ο κ. Χριστόδουλος εδώ και 37 χρόνια σιωπά

    Δημοσίευμα Αυγής 1970: Ο κ. Χριστόδουλος εδώ και 37 χρόνια σιωπά

    05/06/2007 από Po
    Ημ/νία καταχώρησης : Αυγή 29/05/2007
    «Μας θύμισε το θέμα ο αγαπητός σύντροφός μας Βαρδής Βαρδινογιάννης: Η παράνομη “Αυγή” του 1970 έχει ανοίξει τον λογαριασμό με τον κ. Χριστόδουλο. Διαβάστε για του λόγου το αληθές:Σημειώνω ότι για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ποτέ δηλώσεις του τότε αρχιμανδρίτη και νυν αρχιεπισκόπου… Ούτε ξεκαθαρίστηκε το όλο θέμα…
    Διάβαζε ο Χριστόδουλος στα χρόνια της χούντας. Λέτε οι υπηρεσίες του Παπαδόπουλου να έδιναν στον αρχιγραμματέα της Συνόδου και την παράνομη «Αυγή»…
    Φωτοτυπία του πρωτοσέλιδου της παράνομης αντιδικτατορικής Αυγής της 31.8.1970 με κυκλωμένο το ακόλουθο απόσπασμα: «Οι θεομπαίχτες του ‘Ελληνοχριστιανικού” πολιτισμού έχουν τον υπεράξιο εκπρόσωπό τους τον αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο. ‘Αποκαλύφθηκαν ενέργειαι από μακρού χρόνου και κατ’εξακολούθησιν, ασελγών πράξεων, επί των νεαρών τροφίμων του ιδρύματος στο οποίο τον διόρισε διευθυντή ο παπαευθύμ Ιερώνυμος..’.».

    Το θέμα παίζει και εδώ, αλλά ο μακάριστος τουμπεκί

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=710126

  10. Ο/Η Ένας λέει:

    Σύντροφοι και φίλοι Θέλω μέρες να σας το στείλω και το ξεχνάω. Είδα Χριστόδουλος και το θημύθηκα.
    Χαζέψτε με τον Στόχο και τους αναγνώστες του.
    Φτιάχτηκε προτομή του Χρισόδουλου και πολλοί που έπρεπε δεν πήγαν. Επακολουθεί ξεφώνημα από το Στόχο για τους αχάριστους. Μετά έχουν διάλογο πανύψηλου επιπέδου.

    Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009
    Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!

    ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ…

    Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, παρουσία πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την πλατεία Αγ.Νικολάου, στρατιωτικών, αστυνομικών και δημοτικών αρχών της πόλεως του Βόλου,σχεδόν όλων των κληρικών της Ι.Μ Δημητριάδος και του αδερφού του κ.Γιάννη Παρασκευαίδη που ήρθε απο το Αίγιο και των στενών συνεργατων του απο Αθήνα και Βόλο, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, ημέρα μνήμης του οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω και ημέρα εορτής των ονομαστηρίων του, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστόδουλου του απο Δημητριάδος. Προηγήθηκε ο εσπερινός στις 5 χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου και συμπροσευχομένων των μητροπολιτών Βρεσθένης Θεοκλήτου, Καισαριανής Δανιήλ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σερρων Θεολόγου,Βελεστίνου Δαμασκηνού (χειροτονίες Χριστοδούλου).
    Η πολυσχιδής και χαρισματική προσωπικότητα του Μακαριστού τέθηκε στο επίκεντρο του χαιρετισμού που απηύθυνε ο κ. Ιερώνυμος, δια του εκπροσώπου του, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού. Όπως υπογραμμίστηκε υπήρξε «εκλεκτός ιεράρχης, ακούραστος, αλήστου μνήμης, καλλικέλαδος, ποιμήν καλός, σοφός διδάσκαλος, ο οποίος μιλούσε στις καρδιές των πιστών». Ανάλογες ήταν οι επισημάνσεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος είπε εμφανώς συγκινημένος: «όχι μόνο ενάμισι έτος αλλά και ολόκληρη σειρά ετών δεν είναι ικανή να εξαλείψει από την μνήμη του λαού μας την πολυφίλητη μορφή του. Η Ιερά Μητρόπολή μας, με την αγαστή συνεργασία του Δήμου μας και την συμμετοχή κλήρου και λαού, τιμά τον αοίδιμο Πρωθιεράρχη, που αποτέλεσε επί 25 συναπτά έτη τον άγγελο φύλακα της τοπικής Εκκλησίας και σήμερα αποτελεί την δόξα ολόκληρης της Ελλαδικής Εκκλησίας».
    Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Βόλου κ. Βούλγαρης επεσήμανε ότι ο Μακαριστός Χριστόδουλος «ήταν ευφυής, οξυδερκής, μεγάλος λόγιος και άνθρωπος αποστολικού χαρακτήρα που έβρισκε εύκολα τις καρδιές των νέων. Την μνήμη αυτής της σημαντικής προσωπικότητας τιμούμε σήμερα, είπε, ανήμερα εν ζωή της ονομαστικής του εορτής, προκειμένου η ευγενική μορφή του να υπενθυμίζει σε όλους τον αγώνα για μια ζωντανή και μαχόμενη Εκκλησία.Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό για ότι προσέφερε στον λαό της Μαγνησίας».
    Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον πολυβραβευμένο Βολιώτη γλύπτη Αναστάση Κρατίδη, με δαπάνη του ευπατρίδη Βολιώτη επιχειρηματία Χαράλαμπου Τσιμά προσωπικού φίλου του Χριστόδουλου, ο οποίος εξέφρασε ενώπιον των παρισταμένων, μνήμες και συναισθήματα. Ο κ. Τσιμάς μίλησε από καρδιάς για «την φωτεινή μορφή», τον «χαρισματικό άνθρωπο» που είχε «πλούσιο έργο ζωής» επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η προτομή του είναι ελάχιστος φόρος τιμής στο έργο και την προσφορά του». Η προτομή που έχει ύψος 2,20 μέτρα και κατασκευάστηκε από ορείχαλκο.
    Δεν περιμέναμε να έρθουν στην εκδήλωση οι περίπου 250 κληρικοι έγγαμοι και άγαμοι που χειροτόνησε και ευεργέτησε ο Χριστόδουλος κατα την δεκαετή παραμονή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο τοποθετώντας πολλούς απο αυτούς σε θέσεις διοικητικές και άλλες θέσεις γραφείου δινοντας τους αξια και αναγνωρισιμότητα -αλλιώς δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Αλλά οι κληρικοί ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ πάντοτε είναι ανακόλουθοι των λόγων και πράξεων τους αλλά και μικρόψυχοι,αχάριστοι και αφελείς ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Αξίζει να σημειωθε οτι ήρθαν απο την Αθήνα για να παραβρεθουν στην εκδήλωση οι:
    Αρχιμανδρίτες
    Νικόλαος Κλάδης
    Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος
    Διονύσιος
    οι πρωτοπρεσβύτεροι Θωμάς Συνοδινός,Νικόλαος Ιωαννίδης
    Οι Διάκονοι Επιφάνιος Αρβανίτης,Νεόφυτος Δοντάς, Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος
    Αίσθηση προκάλεσε οτι δεν μπηκαν στον κόπο να έρθουν και ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ στενοι συνεργάτες του Χριστόδουλου στην Αρχιεπισκοπή και οι οποίοι ΣΚΟΠΙΜΩΣ για να μην δυσαρεστήσουν την νέα ηγεσία απουσίαζουν απο κάθε μνημόσυνο του Χριστοδούλου.Για την ιστορία και μόνο μερικοί είναι οι εξής:
    Οι Αρχιμανδρίτες
    Βαρνάβας Θεοχάρης (Αγ. Ελευθέριος Γκύζη)
    Ιάκωβος Μπιζαούρτης Ηγούμενος Μονής Πετράκη
    Αντώνιος Αβραμιώτης
    Προϊστάμενος Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών
    Χρυσόστομος Παπαθανασίου (Ιεροκήρυκας Αρχιεπισκοπής-κατα τα άλλα κηρύτει την χριστιανική αγάπη)
    Γαβριήλ Παπανικολαου Πρωτοσύγγελος Αρχιεπισκοπής (χειροτονία του)
    Τιμόθεος Άνθης εκπρόσωπος τύπου
    Βενέδικτος Παπαδόπουλος (Αγ.Γεώργιος Ζωγράφου)
    Νικολόπουλος Ιερώνυμος Γραμματέας Αρχιεπισκοπής
    Συμεών Βενετσιάνος Δ/ντης Ιδρύματος Διακονία φανερωμένη Χολαργού
    Αρχιμ. Μηλιώνης Νεκτάριος, Εφημέριος του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ΑΓ.ΣΑΒΒΑΣ
    Επίσης σχολιάστηκε αρνητικά το οτι δεν ήρθαν οι 30 Αρχιερείς που χειροτονήθηκαν κατόπιν εισηγησεώς του Χριστοδούλου τους οποίους στήριξε και βοήθησε κατα την διάρκεια της αρχιερατικής τους διακονίας

    Αναρτήθηκε από Στόχος στις 11/04/2009 04:33:00 μμ

    12 Comments:

    Ανώνυμος said…

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ – ΔΙΠΛΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ :
    Φλωρίνης, Πρεσπῶν καί Ἑορδαίας Θεόκλητος 23-1-2000
    Κασσανδρείας Νικόδημος 13-1-2001
    Ὕδρας, Σπετσῶν καί Αἰγίνης Ἐφραίμ 14-1-2001
    Σιδηροκάστρου Μακάριος 16-12-2001
    Χαλκίδος Χρυσόστομος 17-12-2001
    Νέας Σμύρνης Συμεών 12-10-2002
    Γλυφάδας Παῦλος 14-10-2002
    Ἐδέσσης, Πέλλης καί Ἀλμωπίας Ἰωήλ 15-10-2002
    Ζιχνῶν καί Νευροκοπίου Ἱερόθεος 17-5-2003
    Ἐλευθερουπόλεως Χρυσόστομος 28-4-2004
    Σερβιῶν καί Κοζάνης Παῦλος 29-4-2004
    Μεσογαίας καί Λαυρεωτικῆς Νικόλαος 30-4-2004
    Ἀλεξανδρουπόλεως Ἄνθιμος 9-10-2004
    Νεαπόλεως καί Σταυρουπόλεως Βαρνάβας 10-10-2004
    Πατρῶν Χρυσόστομος 20-2-2005
    Κυθήρων Σεραφείμ 2-7-2005
    Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας Κοσμᾶς 8-10-2005
    Δράμας Παῦλος 9-10-2005
    Σισανίου καί Σιατίστης Παῦλος 4-3-2006
    Γόρτυνος καί Μεγαλουπόλεως Ἱερεμίας 14-10-2006
    Κορίνθου Διονύσιος 14-10-2006
    Τριφυλίας καί Ὀλυμπίας Χρυσόστομος 17-3-2007
    Μεσσηνίας Χρυσόστομος 18-3-2007
    Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων Κύριλλος 18-10-1998
    Ἀχαΐας Ἀθανάσιος 15-10-2000
    4/11/09 7:27 μμ
    Ανώνυμος said…

    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ κληρικοι που αν δεν ηταν ο Χριστοδουλος δεν θα τους ηξερε ουτε η μανα τους
    Αρχιμ Πλάτων Κρικρής και Αρχιμ.Κωνσταντίνος Γιακουμάκης
    (Ιδιαίτερον Γραφείον ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ)
    ΕΠΙΣΗΣ
    Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος
    Αρχιμ. Τίτος Γαρυφαλλάκης
    Αρχιμ. Ιγνάτιος Μόσχος
    Αρχιμ. Κλήμης Κοτσομύτης,
    Αρχιμ. Μάξιμος Κάππας
    Πρωτοπρ. κ. Ἀντώνιος Καλλιγέρης Δ/ντης Νεοτητος Ι.Α.Α(είχε τιμηθει με το ανωτατο παρασημο της Εκκλησίας της Ελλαδος-ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΑΡΑΣΗΜΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΚΛΗΡΙΚΟ)
    ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΩΝ ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΛΟΣ ΜΙΣΙΑΚΟΥΛΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.
    4/11/09 7:17 μμ
    hellraiser said…

    Σ’αυτην την χωρα καμια φορα καλυτερα ειναι να σε ξεχνανε
    4/11/09 8:38 μμ
    Ανώνυμος said…

    TI NA TOY ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ; Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΘΕΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΚΑΙ ΣΕΡΑΦΕΙΜ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΣΚΗΝΑΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΤΩΝ ΕΥΘΥΜΙΟ ΖΗΛΩΝ, ΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΤΟΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟ, ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΑΡΙΘΜΟΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΕΠΩΝΥΜΟΣ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΛΟΓΟΥ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΥΛΙΞΑΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΣΧΑΣ…ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΩ
    4/11/09 9:46 μμ
    Ανώνυμος said…

    ειδικα ο Βαρναβας Θεοχαρης(ΝΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΑΠΟ Δ.ΝΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ) που ο Χριστοδουλος τον εκανε διακονο, αρχιμανδριτη και προισταμενο του Ι.Ν Αγ.Ελευθεριου Γκυζη τον εμπιστευτηκε τοποθετωντας τον ,Διευθυντή του ιδιαιτερου γραφειου του και αυτος φερθηκε τοσο μικροψυχα. θα θυμαται που του ειπε ο Χριστοδουλος στην χειροτονια του ΕΓΙΝΕΣ ΤΟ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ αλλα εκ των υστερων αποδεικνυεται ποσο λάθος εκανε ο Χριστοδουλος στην επιλογη του προσωπου αυτου.
    Να εισαι καλα πανοσιολογιοτε Βαρναβα

    για του λογου το αληθές
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_30/01/2005_132191
    4/11/09 10:59 μμ
    Ανώνυμος said…

    Kalhspera

    Katarxhn suggnwmh gia ta greeklish, alla den mporw na kanw kati ep’autou giati o sugkekrimmenos upologisths den einai dikos mou. Episis ean den einai o katallhlos topos gia auto to post, parakalw metaferete to h sbhste to.

    8a h8ela ean mporeite na mou lusete 2 aporeies (apeu8unomai se osous einai konta sto «Stoxo» h th XA):

    1. Giati o Stoxos e3umnei toso polu ton Xristodoulo? Ti ekane gia ta e8nika mas zhthmata?

    2. Kukloforoun arketes istories sxetika me thn proswpiki tou zwh pou (opws uposthrizoun) basizontai stis aities 8anatou tou. Ti 8esh exei o Stoxos ep’autwn?

    Euxaristw prokatabolika se osous apanthsoun. 8a me boh8hsoun na lusw proswpikes aporeies pou mou dhmiourgh8hkan diabazontas diafora blogs/sxolia/ar8ra.

    Filika,
    Manos
    5/11/09 11:59 πμ
    Ανώνυμος said…

    hellraiser ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
    ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΕΙΣΤΕ…
    5/11/09 8:21 πμ
    hellraiser said…

    8:21
    Πανιβλακα,παλιοθεουσα δεν καταλαβες το σκωπτικο μου σχολιο,που αν και αντιχριστιανος το εκανα με θετικη διαθεση για το προσωπο και την μνημη του Μακαριοτατου.
    Αλλα που να σ’αφησει ο θρησκευτικος φανατισμος σου να κατανοησεις οτι και η ληθη,απο τους αναξιους,ειναι καμια φορα προτιμοτερη απο το να χρησιμοποιουνε τ’ονομα σου για δικους τους συμφεροντολογικους λογους.
    5/11/09 3:08 μμ
    hellraiser said…

    Και μην τολμησεις να με ταυτισεις ξανα με τους απλυτους
    5/11/09 3:10 μμ
    Ανώνυμος said…

    ξεχασατε να πειτε για τους Χαρη Κονιδαρη και Αρχιμανδριτη Τιμόθεο Ανθη αυτοι και αν ειναι……
    5/11/09 10:01 μμ
    Ανώνυμος said…

    DEAR Manos,
    5/11/09 11:59 πμ
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΣΩ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΕΡΓΟ(ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ,ΕΘΝΙΚΟ) ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΟΣΟ ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 1974-1998 ΟΣΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
    1998-2008 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ,ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ,ΣΥΝΕΔΡΙΑ,ΣΩΜΑΤΕΙΟΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ&ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ,
    ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΥΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ&ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ,
    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.

    ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ.ΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ,ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;
    ΑΠΛΩΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΕΤΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΩΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ Κ.Τ.Λ
    ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΟΠΑ-ΟΠΑ.ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΔΟ.Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΑΨΟΓΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.

    Ο ΣΤΟΧΟΣ ΩΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
    ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΕΦΗΜ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ(ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ.

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ TYΠOY ANΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, ΑΥΓΗ, ΚΤΛ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ (SITE, BLOGS)
    ΜΕΡΙΚΕΣ (ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ) ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

    http://www.ecclesia.gr/greek/archbishop/christodoulos_life.html

    http://www.bioethics.org.gr/06_d.html

    http://www.sansimera.gr/biographies/227

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
    http://www.archdiocese.gr/koinoniko_ergo.html

    Υ.Γ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΤΑΝ ΔΩΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ Ι.Μ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΔΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Παμμεγίστων Ταξιαρχών ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ.ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ;
    Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΛΙΑ ΛΙΠΩΔΗ ΔΙΗΘΗΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ(ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ)
    5/11/09 11:54 μμ
    Ανώνυμος said…

    Kalhmera!

    Euxaristw polu gia ton xrono pou die8eses gia thn apanthsh! 8a mpw sta links pou esteiles gia na katalabw kalutera tous logous opu o Stoxos / XA timoun ton makaristo Xristodoulo. Kata ta alla suggnwmh, alla den 8a akolou8hsw thn sumboulh sou gia na mhn diabazw sugkekrimmenes phges giati prospa8w na diabazw apopseis apo diaforetikous xwrous, kai o Stoxos einai apo tis efhmerides pou diabazw ka8hmerina… Mporei na mhn sumfanoume se ola alla 8ewrw oti kanei polu kala pou uparxei kai xreiazetai apoluta sthn Ellhnikh koinwnia! Sunexiste thn kalh douelia! Kai pali euxaristw gia thn apanthsh!

    Filika, Manos
    6/11/09 12:16 μμ

  11. Ο/Η Red green λέει:

    Τι λές ωρέ Αλαβάνο;
    Σε μας έχουν στείλει μηνύματα ο Μπελογιάννης, η Ηλέκτρα, ο Πλουμπίδης, και λεγεώνες αγωνιστών.
    Δε ντρέπεσαι ρε;

    http://bnew.pblogs.gr/2008/01/180908.html

    Ο θάνατος του Αρχιεπίσκοπου, όπως και κάθε επιφανούς προσώπου, μας θυμίζει την κοινή μας μοίρα, ανεξάρτητα από θρησκεία, φιλοσοφικές αντιλήψεις, πολιτικές απόψεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος. Πρόσθεσε επίσης πως η γενναιότητα και η καρτερικότητα που προχώρησε προς αυτόν, είναι ένα θετικό του μήνυμα προς όλους.

  12. Ο/Η Ντιντής Βορείων προαστείων λέει:

    Ωραία όμως και η Αλέκα.
    Στα μαύρα στη μητρόπολη για τον Χουντόδουλο,
    απούσα από την κηδεία της Έλλης Παππά,
    απών όλο το ΚΚΕ από την κηδεία Φαράκου.
    Μικρότητες.
    Ύστερα απορούμε γιατί ο λαός δεν μας ψηφίζει.
    Για να κάνει το άλμα από την απο δώ μεριά πρέπει να δει ΦΩΣ ρε.

  13. Ο/Η Στάθης λέει:

    Καλά τα λέτε σιορ Λασκαρίδη.
    Αλλά με φαίνεται πως ο κυρ Αλαβάνος πάντα ήταν θρησκευόμενος και για αυτό την έχει δει Μπιν Λαντεν της Αριστερας τωρα τελευταία και νομίζω θα κάνει κουγκι την ΚΟΕ για να ανατιναξει το ΣΥΡΙΖΑ…

  14. Ο/Η Dionysos λέει:

    Ηρεμία αμετανόητοι σας εθιξε ο Αλαβάνος τον ανυπαρκτο ευρωπαϊκό σας ευνουχισμό σε ένα πλήθος αγιάτρευτων πληγών της αριστεράς που τις κρατάτε ανοιχτές. Ο Σύριζα με τις παλινωδίες καταστέφεται και η ανανεωτική πτέρυγα η λεγομένη μόνο περιαυτολογεί, όπως και 2-3 συνιστώσες αυτές με οικονομικά προτασσόμενα κίνητρα είναι για τα μπάζα και εκπαραθύρωση. Τωρα το κόλλημα με κηδείες και ιερά παράδοση είναι τόσο φτηνό που δεν χρήζει απάντησης.

  15. Ο/Η Nεκροθάφτης λέει:

    Για το Άγιο όρος μεγάλο ρεζιλίκι.
    Το κατάπιε έτσι ολόκληρος ο ΣΥΝ;
    Υπάρχει πρόβλημα.
    Φαντάσου να είχαν την εξουσία τι θα κατάπιναν για χάρη του πατερούλη.
    Για την κηδεία του Χουντόδουλου.
    Μερικοί θα πούν.
    Έλα μωρέ, πήγε στην κηδεία του Χριστόδουλου, κάτι τρέχει στα γύφτικα.
    Ο αποθανών δεδικαίωται.
    Άνθρωποι είμαστε.
    Πολύ ωραία.
    Να τον δούμε και στην κηδεία του Παττακού.
    Εντάξει Αλέκο;
    Όχι αδικίες.

  16. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Για το Αγιονόρος το Τμήμα Γυναικών (νυν Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής) του ΣΥΝ είχε βγάλει σκληρή ανακοίνωση, καταδικάζοντας την στάση Αλαβάνου. Το περίεργο είναι ότι η τότε ηγεσία, με την οποία ο Α.Α. ήταν αμοιβαία «άφιλα αποκείμενος» (το αντίθετο του «φίλα προσκείμενος» δηλαδή) όχι μόνο δεν αποδοκίμασε αυτή του την στάση, αλλά ούτε καν κάλυψε την ανακοίνωση του Τμήματος Γυναικών.

    Ο Κωνσταντόπουλος κατ’ εμέ, μάλλον ξεπλήρωσε με την στάση του στο θέμα των «ταυτοτήτων» αλλά και αλλού, το όνειδος της εκφώνησης λόγου στην κηδεία του Σεραφείμ. Όσο για τον Φλωράκη, η βούλησή του για Πολιτική Κηδεία, μάλλον όχι (πάλι κατ’ εμέ)

    Για την παρουσία στην κηδεία του αρχισκοταδιστή Χριστόδουλου δεν μπαίνει καν ζήτημα.

    Ο άλλος αρχισκοταδιστής «κ.κ. Βαρθολομαιος» όντως έχει δράση, προσωπική και ως Πατριαρχείο, για το Περιβάλλον (έχει διοργανώσει συνέδρια, συμπόσια, κρουαζιέρες, έχει κινητοποιήσει τους ιερείς του Κλήματος του κλπ. – και δεν ειρωνεύομαι) . Όσο για το ζήτημα της Ειρήνης, ως Κεφαλή της Μεγάλης του ΚΗΙΧ Ορθοδόξου Εκκλησίας, εξ’ ορισμού μεριμνά δια την «επί γης ειρήνη» (και ειρωνεύομαι).

    Τέλος, κατά την άποψή μου, η λυδία λίθος είναι η στάση του καθένα από εμάς απέναντι στο ζήτημα του πλήρους διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, ανεξάρτητα αν ο ίδιος πιστεύει ή όχι.

  17. Ο/Η laskaratos λέει:

    Σταύρο,
    ευχαριστώ για την πληροφορία που αγνοούσα, πως οι γυναίκες του ΣΥΝ καταδίκασαν τότε τη στάση Αλαβάνου για το Άβατο.
    Είναι παρήγορο, έκανα update στο ποστ.
    Τίποτα δεν με τρομάζει πιό πολύ από τη συλλογική σιωπή, συνενοχή και υποκρισία.

    Ασφαλώς και ο Β. έχει κάποια οικολογική δράση, σε επίπεδο όμως κρουαζιεροπλοϊας, συμποσίων κλπ Ανώδυνα πράγματα, χαζοχαρούμενα και ανέξοδα για τις εντυπώσεις. Όσο πράσινη είναι η πολιτική ΓΑΠ τόσο και πολύ λιγότερο είναι πράσινος ο πατριάρχης. Μια ξένη δημοσιογράφος μάλιστα, πάνε χρόνια σε κάποια πρες κόνφερανς νομίζω στις ΗΠΑ- ήθελε να του υποβάλει το ερώτημα τι έχει ξοδέψει το πατριαρχείο για το περιβάλλον αλλά εμποδίστηκε.

  18. Ο/Η ρουμελιωτης λέει:

    συντροφε και εγω εχω επιφυλαξεις για πολλους απο τους ηγετες της αριστερας,οπως και για τον αλαβανο
    .παρακολουθω συχνα τα γραφομενα σου τα οποια βαθαινουν την αναλυση τους,για το συγκεκριμενο νομιζω οτι απροσανατολιζει απο το πραγματικο προβλημα που δεν ειναι η σταση της αριστερας απεναντι στην θρησκεια αλλα της ηγεσιας της αριστερας απεναντι στον ανθρωπο και ιδιαιτερα σε αυτον που ειναι αποκομμενος απο την γνωση.
    τωρα που σημαια γινονται τα πτυχια και τα ντοκτορα περιμενω απο σενα να σχολιασεις (βιογραφικα γραμματεων)το ποσο απολιτικο ειναι να κυριαρχησουν αυτοι οι τυποι που στο κατω κατω εχουν ευθυνη για αυτα που η κοινωνια ειναι αναγκασμενη να υπομενη.
    υ.γ θεωρω την θρησκεια οπιο

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αγαπητέ Ρουμελιώτη,
      η φαρσοκωμωδία με τους Γ.Γ. πράγματι αξίζει σχολιασμό.
      Εκτός που πρόκειται για απάτη αφού όπως ήταν φυσικό επιλέγονται φίλοι και κομματικοί, διαχέει μια τεχνοκρατική απολίτικη άποψη, πως καθαρά πολιτικές θέσεις μπορούν να καλύπτονται μέσω μικρών αγγελιών. Σε λίγο θα δούμε στις Αγγελίες των ΝΕΩΝ
      Ζητείται πρωθυπουργός κλπ
      Με πρώτη ευκαιρία θα σχολιασθεί εκτενέστερα.

  19. Ο/Η Kαρλ Μαρξ λέει:

    Η Αριστερά έχει ανάγκη από 3 πράγματα:
    Ενότητα
    Εξωστρέφεια
    Προτάσεις

    Ο Αλαβάνος προσφέρει:
    Διάσπαση
    Εσωστρέφεια
    Ουτοπίες

    Ου παντός πλειν ες Κόρινθον

  20. Ο/Η Έξω Αριστερά λέει:

    Ξεχάσατε τις δηλώσεις Τσίπρα όταν πήρε την αρχηγία του ΣΥΝ:

    Προτάσεις Τσίπρα

    Η αλλαγή της οργανωτικής δομής του κόμματος, η ενότητα της Αριστεράς, αλλά και το άνοιγμα προς την Εκκλησία ήταν τα κύρια στοιχεία της πρώτης ομιλίας του προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλέξη Τσίπρα.

    [- – – – – – – -]

    Παράλληλα, τόνισε ότι «θέλουμε δίπλα μας την Εκκλησία», ενώ με θετικά λόγια μίλησε για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τονίζοντας ιδιαίτερα τις οικολογικές ευαισθησίες του δεύτερου, χαρακτηρίζοντάς τον «πράσινο Πατριάρχη» .
    πηγή
    http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/02/protaseis-tsipra-me-anoigma-sthn-ekklhsia.html

    Τυχαίο; Απειρία; Άγνοια; Του ξέφυγε;

    Σήμερα πάλι τα ίδια:

    Αθήνα – Συναντήσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου με εκπροσώπους κομμάτων.

    9 Δεκεμβρίου 2009 (10:29 UTC+2)

    Τα κοινωνικά προβλήματα των λαών της Αφρικής και ο ρόλος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κυριάρχησαν στις συναντήσεις που είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος με εκπροσώπους κομμάτων.

    Υποδεχόμενος πρώτα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τον ενημέρωσε «για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου στα νοσοκομεία, τα σχολεία και την παρουσία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας». Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση σχετικά με «το σημαντικότατο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, για την ευρύτερη περιοχή της ηπείρου της Αφρικής, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό, πόσω δε μάλλον σε μία περίοδο που οξύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια και οι διαφορές ανάμεσα στον αναπτυγμένο κόσμο και στον λεγόμενο τρίτο κόσμο».

    Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, στον οποίο απευθυνόμενος, τόνισε ότι «είστε άνθρωπος της εκκλησίας, η καρδιά σας πονεί και κτυπά για μας όλους που είμαστε φύλακες «Θερμοπυλών» στα ξένα μακριά, για ένα καλύτερο αύριο

  21. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(Απολλωνια) λέει:

    και που να τον βλέπατε τον κυρ Αλέκο 6.7.2007 .. όταν στο γραφείο του παρέδωσα την καταδίκη του Σ.Υ. Ε.Ε. της Ελληνικής Δημοκρατίας με το δικό του δελτιο τύπου 1994 ..ο κώλος του είχε καεί στην κυριολεξία χιχχι

  22. Ο/Η Τρ.Κ. λέει:

    Εκκλησία και Αριστερά

    http://www.acadimia.gr/content/view/93/76/lang,el/

    Του Αλέκου Αλαβάνου, Ευρωβουλευτή

    Σάββατο 9 Μαρτίου 2002

    Έχουμε κάνει μία μεγάλη προσπάθεια στην Ευρωβουλή και συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια οι βουλευτές όλων των κομμάτων για μία πολυπολιτισμική Ευρώπη. Για μία πολυθρησκευτική Ευρώπη, για τη δυνατότητα πάνω στην ηγεμονία που ασκεί ο καθολικοπροτεσταντικός κόσμος της δυτικής Ευρώπης να εμφανιστεί ο κόσμος της Ανατολής, η Ορθοδοξία, οι δικές της παραδόσεις, οι δικές της απόψεις, η δική της γλώσσα κλπ. Είναι μια σκληρή προσπάθεια.

  23. Παράθεμα: Αλεξάνδρου Αλαβάνου «Εγερτήριο Σάλπισμα» « Ροΐδη Εμμονές

  24. Ο/Η Δημοσιογράφος λέει:

    Για τον Αλαβάνο και τον Χριστόδουλο έγραψε πριν λίγες μέρες και ο Γιάννης Χάρης στην στήλη του στην Εφημερίδα των Συντακτών:

    Λειτουργία Κυριακής: Καταπολεμούμε την ανεργία με 1000 προσλήψεις στις Μητροπόλεις

    Πέθανε ένας αρχιεπίσκοπος, εθνικιστής, ρατσιστής, (φιλο)χουντικός, υβριστής θεσμών και προσώπων –κι εδώ κι αν δεδικαίωται… Έως κι ο Αλαβάνος, πρόεδρος τότε του Σύριζα, μίλησε για τον γενναίο (!) άνδρα που έφυγε. Ποιον; τον Χριστόδουλο!

    Μεγαλείο ψυχής» κολακευόμαστε να χαρακτηρίζουμε τη συγνώμη προς τον αντίπαλο και ειδικά τον νεκρό, δύσκολα όμως χρυσώνεται έτσι αυτό που πολλές φορές είναι απλώς πολιτικαντισμός, υποκρισία, και προπαντός, απέναντι ειδικά στον θάνατο, καθαρή δεισιδαιμονία.

  25. Ο/Η Του κώλου λέει:

    Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο στενός συνεργάτης του Σωτήρης Τζούμας αποκάλυψε το περιεχόμενο των συνομιλιών του μακαριστού ιεράρχη με τους πολιτικούς αρχηγούς στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους, λίγο πριν φύγει απ’ τη ζωή.

    Οι συνομιλίες δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Crash και πιο συγκινητικές φαίνονται οι συνομιλίες που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο, στις δύο συναντήσεις τους στο Αρεταίειο και την οικία του Αρχιεπισκόπου στο Ψυχικό.

    Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος κατά την επίσκεψη στο Αρεταίειο οπότε και ο κ. Αλαβάνος εμφανίσθηκε μπροστά του φορώντας την πράσινη χειρουργική ρόμπα. «Μακαριότατε, για να σε δούμε φτάσαμε στο σημείο να γίνουμε ΠΑΣΟΚ και να ντυθούμε στα πράσινα!», του είπε χαριτολογώντας. Παρά την κακή του υγεία και την αδυναμία ο μακαριστός Χριστόδουλος γέλασε πολύ με το αστείο του κ. Αλαβάνου και του απάντησε:

    «Αλέκο μου να είσαι καλά… με έκανες και γέλασα! Όμως, για να ντυθείς εσύ ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσεις να με δεις, όπως λες, θα πει ότι τα έχω εγώ καλά με το ΠΑΣΟΚ… Αλλά όπως ξέρεις κάθε άλλο! Ξεχνάς τι μου έχουν κάνει; Με σταύρωσαν… ειδικά επί Σημίτη. και μάλιστα, χωρίς λόγο! Δεν πειράζει όμως… Αφού το επέτρεψε ο Θεός, δεν πειράζει… Όλα γίνονται για κάποιο λόγο!».

    Η συγχώρεση στο Ψυχικό

    Η δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο σπίτι του Αρχιεπισκόπου στο Ψυχικό. Τότε ο Αλέκος Αλαβάνος με πολύ αγαπητική διάθεση ζήτησε συγγνώμη από τον Χριστόδουλο για τις άσχημες στιγμές και τα βαριά λόγια που κατά καιρούς είχαν ανταλλάξει.

    «Εγώ, Αλέκο μου τα έχω ξεχάσει ήδη όλα αυτά! Βλέπεις στην κατάσταση που βρίσκομαι δεν μπορώ να σκέφτομαι τέτοια πράγματα που βαραίνουν την ψυχή μας! Κι εγώ σου ζητώ συγγνώμη για όλα εκείνα που μας επίκραναν τότε. Άλλωστε, εσύ ως πολιτικός, που μάχεσαι για την ψήφο του λαού, έχεις κάθε δικαίωμα να πεις και μια κουβέντα παραπάνω… Εσύ ηγείσαι ενός κομματικού μηχανισμού και σας ψηφίζει ο κόσμος… Εγώ γιατί έπρεπε να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να πως αυτά που είπα τότε… Σε ευχαριστώ, πάντως, που αναγνωρίζεις, στο επίπεδο που σε αφορά το λάθος σου… Η στάση αυτή προϋποθέτει εσωτερικό μεγαλείο ψυχής, που φαίνεται ότι διαθέτεις και με τη συμπεριφορά αυτή με συγκινείς πολύ σήμερα και με διδάσκεις!», του είπε ο τότε Αρχιεπίσκοπος

    Πηγή: «Συγγνώμη Μακαριώτατε» – «Με διδάσκεις με τη στάση σου Αλέκο» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/34204#ixzz2bFLfKJLo

  26. Ο/Η Του κώλου λέει:

    Με τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη απάντησε ο κ. Αλ. Αλαβάνος στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτήρισε τα Αρχαία Ελληνικά «νεκρή γλώσσα». Εκφράζοντας την άποψη ότι μια γλώσσα που μιλιέται επί δυόμισι χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή και με ελάχιστες διαφορές, δεν είναι νεκρή, o Αλαβάνος, εκ μέρους του «Σχεδίου Β», επέλεξε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Alpha 989 να παραθέσει το εξής απόσπασμα από την ομιλία του Οδυσσέα Ελύτη στην τελετή απονομής του βραβείου Νομπέλ τον Νοέμβριο του 1979:

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=529637

  27. Ο/Η του κώλου λέει:

    Δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου:«Η 13η Ιουλίου 2015 με το Μνημόνιο Τσίπρα ημέρα ατίμωσης της Ελλάδας»

    Από ΒΑΘΥ , Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 | 5:39 μ.μ.

    Είναι μια ημέρα προδοσίας του λαού, που μόλις πριν λίγες μέρες είπε ένα άφοβο και περήφανο «Όχι», για να δει σήμερα να υπογράφεται το Μνημόνιο Τσίπρα με βάση ένα κείμενο ακραία χειρότερο από αυτό που απέρριψε και χωρίς ίχνος ντροπής να επιτρέπεται στους ηγέτες του ευρωπαϊκού καπιταλισμού να ταπεινώνουν ασύδοτα τη δημοκρατία και τον τόπο μας.

  28. Ο/Η Παλιός λέει:

    25-8

    Αλαβάνος: Άστοχη επιλογή μου ο «Ιούδας» Τσίπρας

    Αυτό τουλάχιστον δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο.

    “Προσωπικά, έκανα μια κίνηση όχι περισσότερο άστοχη από τον Ιησού, που έβαλε τον Ιούδα στους 12 μαθητές του και αυτός τον πρόδωσε”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Ηλία Κανέλλη Απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία του κόμματος, όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

  29. Παράθεμα: Αρχείο του 2010: Ο Αγιασμός της Αριστεράς | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.