Γιατί ο δεσπότης της NASA αθωώνει τον Ι.Γιοσάκη; (2)

(αν δεν διαβάσατε το 1ο μέρος…)

yos2Ο δεσπότης Σπάτων και NASA κ. Ν. Χ. (φωτ. σε θαυματουργή μετεώριση ανάλογη με αυτή του οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ και πολλών αγιορειτών πατέρων) εμφανίζεται ως υπερορθόδοξος που μάλιστα λόγω της ταπεινότητητάς του, έγινε μητροπολίτης με το στανιό. Με ηρωϊκή αυταπάρνηση έδωσε τη μάχη να μην οικοδομηθεί τζαμί στην Παλλήνη. Χάρις στους πνευματικούς του αγώνες, η Αττική δεν κατάντησε πόρνη Ισταμπούλ που εκδίδεται με θρησκευτική ανεκτικότητα και φιλοξενεί δυο χριστιανικά πατριαρχεία (Ρωμέϊκο και Αρμένικο) και πάνω από εκατό χριστιανικές Εκκλησίες πολλών δογμάτων. Τα τζαμιά που ήταν απλωμένα σε όλη την Αττική έχουν ισοπεδωθεί (με αυστηρά αρχιτεκτονικά κριτήρια) προ πολλού. Οι μουσουλμάνοι σκλάβοι που δουλεύουν στα περιβόλια του Μαραθώνα ή ζεσταίνουν σαν μπάτλερ στο Κορωπί το τσακούζι του επιχειρηματία αρχιμανδρίτη Κάλλιστου με τους 16 αλλοδαπούς βοσκούς, να κόψουν το λαιμό τους.

Γιατί λοιπόν αυτός ο ζηλωτής της Αμώμου Πίστεως, ο εισαγωγέας τεμαχίων του πτώματος του θαυματουργού τρελλού Σεραφείμ του Σαρώφ που το κουφάρι του άφησε θαυματουργικά έγκυο και χάρισε τον τραγικό αιμορροφιλικό της γιό στην αγία φόνισσα Αλεξάνδρα, σπεύδει να αθωώσει τον Γιοσάκη, που λίγο πολύ η κοινωνία ξέρει τι καπνό φουμάρει;

Αν ψάξουμε λίγο στον Τύπο θα δούμε κάποιες προειδοποιητικές βολές του ανασφαλή αρχιμανδρίτη κατά του μητροπολίτη (12.3.2009), γεμάτες αχαριστία αφού απαντά με αμείλικτα ερωτήματα στην δημόσια αθώωσή του από τον προϊστάμενό του, θυμίζοντας με νόημα την υποστήριξή του κ.Ν.Χ. προς τον κτηματομεσίτη Εφραίμ της Βιστωνίδας και την σχέση του με τον πανσεβάσμιο Καλλίνικο, πολεμιστή κατά της ομοφυλοφιλίας, που συκοφαντήθηκε με μηχανορραφίες του Σατανά για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανδρών:
«….Της «καλογερικής» πανουργίας του κ. Νικολάου, ουκ έσται τέλος!…………….Άραγε, τα καλογερικά καμώματα του φίλου του «αγίου» Μεσογαίας, Εφραίμ του Βατοπεδινού δεν εξήγειραν τον πιστόν λαόν, ώστε ο κ. Νικόλαος να σπεύση αδιστάκτως «ὡς νυκτοκόραξ ἐν οἰκοπέδω» να παράσχη εις αυτόν, όστις εγένετο όντως αιτία δεινοτάτου σκανδαλισμού των πιστών και ουχί μόνον, ανά την Οικουμένην άπασαν, οδηγήσας και εις αυτὸν τούτον τον κατηκρημνισμὸν της Ελληνικής Κυβερνήσεως συλλήβδην, υποστήριξιν και κάλυψιν εκ των ΜΜΕ, ισχυρισθείς, μάλιστα, κατά την ιερατικήν σύναξιν των Κληρικών της επαρχίας του ότι, η περίπτωσις του εν λόγῳ «αγίου συνασκητού» του, αποτελεί «σάλτσα με δυο τρία μακαρονάκια από κάτω»;

Διατί, άραγε, δεν παρητήθη ο «ευαίσθητος» ούτος επίσκοπος, και εις την περίπτωσιν κατά την οποίαν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, παρά το βαρύτατο ανακριτικό πόρισμα του Μητροπολίτου Ελασώνος κ. Βασιλείου έθεσε την υπόθεσιν του Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς Καλλινίκου εις το Αρχείον, οι επώνυμες από τηλεοψίας καταγγελίες εις βάρος του οποίου δια παρεκκλίνουσα σεξουαλικήν συμπεριφοράν – ομοφυλοφιλίαν είχον συγκλονίσει την κοινήν γνώμην; Η η ανάδειξις του κ. Νικολάου και η προώθησίς του εις τον επισκοπικόν θρόνον της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας από τον πάλαι ποτέ κραταιόν «γέροντά» του Μητροπολίτην πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικον, του παρέχει το δικαίωμα «σώφρονος και πατερικής» σιωπής;»

Είναι φυσική αυτή η συμπεριφορά του υπόδικου προς τον ανακριτή του, που τόσο παράνομα και χαριστικά έχει σπεύσει να τον αθωώσει και που σε κάθε περίπτωση καθυστερεί την καθαίρεσή του με την συναίνεση όλης της Ιεραρχίας; Ασφαλώς όχι. Ο πατέρας Γιοσάκης τολμάει και μιλάει τόσο επιθετικά, με ειρωνίες, βρισιές και υπαινιγμούς κατά του επισκόπου του και μόνο αυτό συνιστά εκκλησιαστικό αδίκημα. Αισθάνεται τόσο δυνατός που αντί να εκλιπαρεί, απειλεί τον πνευματικό του πατέρα, προϊστάμενο και ευνοϊκά διακείμενο ανακριτή. Περιέργως ο επίσκοπος κ.Ν. Χ. αποφεύγει να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα ή να προχωρήσει στα στοιχειώδη επιτίμια κατά του ιερέα της μητρόπολης Αττικής την οποία επιτροπεύει, ο οποίος τον κατηγορεί για «ατέλειωτες καλογερικές πανουργίες». . Στα ερωτήματα του Γιοσάκη προσθέτω άλλο ένα: Ο αυστηρός καλόγερος κ.Ν.Χ., δεν γνώριζε τα σκάνδαλα του Αττικής Παντελεήμονα που τόσο προκλητικά συγκάλυπτε και προήγαγε για χρόνια ο Χριστόδουλος; Οι ροζ κασέτες με τον φαντάρο, η αντικανονική μετάθεση και μάλιστα και παράνομη με πλαστογράφηση ψηφοδελτίων, οι τεράστιες τραπεζικές καταθέσεις, η αυθαίρετη βίλα με την πισίνα του Παντελεήμονα, ήταν γεγονότα πασίγνωστα στο ιερατείο και στους πιστούς για χρόνια πριν αποκαλυφθούν στο ευρύ κοινό το 2005, όταν έσπασε η Ομερτά, με καταλυτικές συνέπειες από την τηλεόραση. Γιατί λοιπόν ο ζηλωτής καλόγερος σιωπούσε;

Αδιαφορούσε για την ευπρέπεια του οίκου Του;

Αλλά και σήμερα που εμφανίζεται προστάτης της Ηθικής και πλειοδοτεί στην «καθαίρεση» του φυλακισμένου Παντελεήμονα, παραιτούμενος μάλιστα για λίγες ημέρες θεατρικά από Τοποτηρητής της περιέργως ακόμη κενής έδρας του Παντελεήμονα, όταν η Σύνοδος τον αθώωσε, γιατί δεν διαμαρτύρεται για την εσκεμμένη παρωδία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε; Γνωρίζει πως η Σύνοδος παραβιάζοντας επίτηδες τους Ι.Κανόνες και στοιχειώδεις πάγιες αρχές Δικαίου, χωρίς απολογία, χωρίς μάρτυρες, χωρίς στοιχειώδη ακροαματική διαδικασία, χωρίς σκεπτικό «καθαίρεσε» τον Παντελεήμονα, αναιρώντας πρόσφατη αθωωτική της απόφαση-επίσης παρωδία-εκτελώντας διαταγή της κρατικής Δικαιοσύνης. Γνωρίζει πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν θα αντέξει στην βάσανο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (γι’ αυτό και ακολουθήθηκε και γιατί μια ανοιχτή δίκη όσο και στημένη κι αν ήταν θα ήταν απρόβλεπτη ωρολογιακή βόμβα για πολλούς) και πως σύντομα ο Παντελεήμων αποφυλακισμένος με τα ευεργετήματα του νόμου για τους πάνω από 70 ετών, θα βρεθεί και με ακυρωμένη από την πολιτισμένη Ευρώπη την καθαίρεσή του, τιτλούχος μητροπολίτης πρώην Αττικής, ενεργός Αρχιερέας, ίσως και επαρχιούχος μητροπολίτης, σίγουρα έμμισθος και πάλι από το κράτος και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τα γνωρίζει αυτά κι όμως επανήλθε στην Τοποτηρητεία, ζεσταίνοντας την έδρα της Αττικής, μέχρι την επιστροφή του Ασώτου ή του ανυπόμονου δελφίνου κ. Σαράντη Σαράντου που τώρα γιγαντομαχεί κατά της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία.

Μήπως δεν βρίσκει μάρτυρες ο αυστηρός δεσπότης Ν.Χ.; Ας καλέσει τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, που πάνω στην αναμπουμπούλα του 2005, του είχε ξεφύγει στη «Ζούγκλα» του κ.Μάκη, πως ο Γιοσάκης τον εκβίαζε με πλαστά έγγραφα και διεφθαρμένους δικαστές. Έλεγε ψέμματα ο Ιερώνυμος; Ούτε αυτό αρκεί για να καθαιρεθεί ο Γιοσάκης;
«Επίσης, ο αντεισαγγελέας Ν. Αθανασόπουλος εγκαλείται για ανάμειξη υπέρ του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και εις βάρος του μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμου στις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Κατηγορείται ότι επέδειξε μαζί με τον Ι. Γιοσάκη πλαστό έγγραφο στον Ιερώνυμο για δήθεν επαπειλούμενη ποινική δίωξη εναντίον του».

Εκτός κι αν ο κ.Ιερώνυμος δεν θέλει άλλο αναταράξεις σαν κι αυτές που έκαναν την «Απογευματινή» να σκαλίζει την υπόθεση, να μη χρεώνει τον Γιοσάκη μόνο στον άγιο Χριστόδουλο και να αναρωτιέται: «Τίνος είναι ο Γιοσάκης; Πόλεμος στην Εκκλησία μετά τις αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα».

Καλά λοιπόν ας πούμε πως ο κ.Ν.Χ. θεωρεί τον άγιο Ιερώνυμο αναξιόπιστο. Δεν του φτάνει ούτε η μαρτυρία του δεσπότη Ηλείας: «Tο 2002, ο Γιοσάκης τηλεφωνώντας από το γραφείο του N. Aθανασόπουλου προς τον Mητροπολίτη Hλείας Γερμανό, υποδυόμενος τον… Γάλλο πρέσβη, ζήτησε να ενημερωθεί ο Mητροπολίτης ότι θα πήγαινε στην Hλεία και επιθυμούσε να τον συναντήσει, με σκοπό να ματαιωθεί η άνοδος του Mητροπολίτη να παραστεί ως μάρτυρας σε δίκη του Ξεν. Παπαχαραλάμπους επί μηνύσεως Γιοσάκη».

Τι φοβούνται λοιπόν ο κ.Ν.Χ. και και άλλοι ανώτεροί του, και εξευτελίζουν έτσι το μαγαζί τους επιτρέποντας στον κ. Γιοσάκη να ρασοφορεί;

Δυο αγιορείτες, ο πρώτος και μητροπολίτης Αττικής, με έναν πολιτευτή Αττικής

Δυο αγιορείτες, ο πρώτος και μητροπολίτης Αττικής, με έναν πολιτευτή Αττικής

Να ήταν μόνο αυτές όμως οι Αχίλλειες πτέρνες του φερόμενου ως Άγιου Δεσπότη των Σπάτων. Αντιπαρέρχομαι τη συνηγορία του ηθικολόγου κ.Ν.Χ. για τον κτηματομεσίτη της Τίμιας Ζώνης της Παρθένας, όσιο Εφραίμ των Μαιζονετών και των Λιμνοθαλασσών και τη σιωπή του για τον ιερό Καλλίνικο και υποβάλλω το απλό ερώτημα: Γιατί ως τοποτηρητής της μητρόπολης Αττικής δεν διατάζει την ταφή του βρωμερού θαυματουργού σκελετού της Ν.Μάκρης που αυθαίρετα με όνειροκρισία αποδόθηκε από τη μακαρία τυμβωρύχο ηγουμένη Μακαρία σε κάποιον Εφραίμ; Να ταφεί επιτέλους η πέτρα του σκανδάλου, ο μακάβριος χρυσορόας Πακτωλός που έβαλε σε πειρασμό το πουγκί του προκατόχου του Παντελεήμονα και τον έφερε σε άνιση σύγκρουση με τους ευγενείς Ιππότες Προτέκτορες της Μονής τον νόμιμο και ηθικό κ.Βουλγαράκη, τον ευλαβή πεθερό κ.Πελέκη, ευσεβείς δικαστικούς και τον Ομολογητή και Μέγα Σταυροφόρο των πατριαρχείων κ. Γρ.Μιχαλόπουλο (θύμα δικαστικής πλάνης).

Κάτι περίεργο συμβαίνει με τον κ. Ν. Χ., πράκτορα ιερών θαυματουργών πτωμάτων, που τόσο ανεύθυνα και εγκληματικά διαβεβαιώνει τις γυναικούλες και τους ανισόρροπους, πως μπορούν να ταϊζουν ακίνδυνα τα εγγόνια τους με το σώμα και το αίμα του θεού του που τάχα σκοτώνει τα μικρόβια σαν αντιβιοτικό, ψέμα που ούτε ο Πάπας, ούτε ο Αγγλικανός αρχιεπίσκοπος, τόλμησαν να πουν, κάτι που ακόμη και ο Μέγας Άνθιμος της Θεσσαλονίκης δεν τόλμησε να το ισχυριστεί, ψελλίζοντας δικαιολογίες για τα μικροβιοκτόνα ασημένια κουταλάκια. Ο υπουργός Υγείας έχει δυο μόνο επιλογές. Ή να στείλει τον δεσπότη που βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία στον Εισαγγελέα, ή να παραγγείλει την παραγωγή εμβολίων με θεία μετάληψη.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

30 Responses to Γιατί ο δεσπότης της NASA αθωώνει τον Ι.Γιοσάκη; (2)

  1. Ο/Η Robin λέει:

    http://ecclesianet.blogspot.com/2008/02/blog-post_7473.html

    Κυριακή, 3 Φεβρουάριος 2008
    Ο Γιοσάκης «δουλεύει» για τον Ιερώνυμο που δεν ..αποκλείεται
    να μην είναι υποψήφιος!

    Γράφει σήμερα το Παρόν, το οποίο υποστηρίζει την υποψηφιότητα του μητροπολίτη Δημητριάδος:

    «Παρασκήνιο και διαδοχή, χωρίς Γιοσάκη,υφίσταται; Ασφαλώς όχι, αφού ήδη άρχισε να αναπτύσσεται σχετική παραφιλολογία αναφορικά με τον ρόλο του γνωστού απο τις απίστευτες τυχοδιωκτικές επιδόσεις στο πλαίσιο του παραδικαστικού κυκλώματος ιερωμένου. Ακούγεται και σχολιάζεται αναλόγως ότι «δουλεύει» για τον Ιερώνυμο.
    Ως προς την εξέλιξη της κούρσας διαδοχής σημειώστε ένα ακόμη υπό συζήτηση σενάριο. Ο θηβών Ιερώνυμος προβληματίζεται έντονα και εν όψει των ζυμώσεων,των εκτιμήσεων και των διαγραφομένων συμμαχιών δεν αποκλείεται να αποσυρθεί και να μην ανακοινώσει καν την υποψηφιότητα του»

  2. Ο/Η Δικηγόρος λέει:

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=280533&dt=28/07/2009

    «Εγκέφαλος» του παραδικαστικού ο Γιοσάκης, λέει η Αντωνία Ηλία
    ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΡΟΥΣΑΛΗ | Τρίτη 28 Ιουλίου 2009
    O αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης ήταν ο «εγκέφαλος» του παραδικαστικού κυκλώματος. Αυτός «καθάριζε» στο Εφετείο Αθηνών με τις διασυνδέσεις του με δικαστές για να αφήνονται ελεύθεροι ή να αντιμετωπίζονται ευνοϊκά, πάντα με το αζημίωτο, κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών ή εμπλεκόμενοι σε άλλες σοβαρές δικαστικές υποθέσεις. «Ακρες» σε δικαστές είχε και ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Γιώργος Νικολακόπουλος , ενώ ο συγκατηγορούμενός τους πρώην εισαγγελέας Εφετών Νίκος Αθανασόπουλος «έσκιζε» στο Εφετείο για χάρη του κυκλώματος. Οσο για τη φυγόδικη πρώην πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία, κατά τα λεγόμενά της, έπαιρνε τα «ψίχουλα», καθώς άλλοι έπαιρναν τα πολλά λεφτά.

    Αυτά και άλλα έλεγε η ίδια η Αντωνία Ηλία στις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες της, που δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2005 και επανέλαβαν χθες στο δικαστήριο οι μάρτυρες κατηγορίας. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, κάθονται συνολικά 18 άτομα, μεταξύ των οποίων οι δικηγόροι ΣάκηςΚεχαγιόγλου , ΝίκοςΕμμανουηλίδης και όλοι οι προαναφερθέντες, πλην της Αντωνίας Ηλία, η οποία φυγοδικεί.

    Καταθέτοντας, ο κ. Αθ. Τόσκας, εξωτερικός συνεργάτης δικηγορικού γραφείου που ενεπλάκη στην υπόθεση, περιέγραψε στο δικαστήριο πώς τον Αύγουστο του 2002 δέχθηκε προτροπή από την Αντωνία Ηλία να μεσολαβήσει σε διαφόρους κατηγορουμένους, ζητώντας του χρήματα για τη μη προφυλάκιση ή την αποφυλάκισή τους, ακόμη και για υποθέσεις που δεν χειριζόταν η ίδια ως ανακρίτρια αλλά εκκρεμούσαν σε άλλα ανακριτικά γραφεία.

    Ο ίδιος άνθρωπος, που τελικά την παγίδευσε μαγνητοφωνώντας τις συνομιλίες τους, υποστήριξε ότι, ύστερα από παράκληση της Αντωνίας Ηλία, είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στον πρώην εισαγγελέα Ν. Αθανασόπουλο για να τον ρωτήσει γιατί δεν «προχωρούσε» η υπόθεση, καθώς είχε απορριφθεί η αίτηση των κατηγορουμένων, ενώ οι συγγενείς τους είχαν δώσει τα χρήματα που τους είχαν ζητηθεί.

    Ο πρώην εισαγγελέας αποκάλεσε τον μάρτυρα ψεύδορκο και εκείνος του απάντησε ότι, όχι μόνο τον γνώριζε, αλλά και ότι είχαν φάει μαζί με την Αντωνία Ηλία σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμη ο μάρτυρας είπε ότι η Αντωνία Ηλία τού είχε εκμυστηρευθεί ότι πήγαινε στο καζίνο μαζί με τον Ιάκωβο Γιοσάκη, λέγοντάς του: « Να τον δεις τι ωραίος που είναι με τα πολιτικά ρούχα… Ούτε που καταλαβαίνεις ότι είναι ιερέας ».

  3. Ο/Η Iστοριοδίφης λέει:

    Κύρις Ροϊδη θέλω να σας συγχαρώ κι εσάς και τον συνεργάτη σας διότι συντηρείτε στη μνήμη μας μια πολύ βρώμικη ιστορία που ξεχάστηκε πολύ γρήγορα. Ώστε ο αυστηρός δεσπότης της Λαυρεωτικής Νικόλαος στην οποία κατοικώ, δεν έχει βρει ακόμη στοιχεία ικανά να ξυρίσουν τον κ.Γιοσάκη.
    Σκέφτομαι πόσοι απλοί παπαδάκοι ξυριστίκανε για τρίχες, χωρίς αιτία, επειδή μπήκανε στο μάτι του μητροπολίτη. Ολόκληρος Γιοσάκης που συντάραξε τη χώρα μένει ακόμη παπάς. Αυτή είναι η υποκρισία του Αρχιιερατείου. Πως να τον καθαιρέσουν οι Ιερωνυμονικόλαοι, όταν τρέμουν τις αποκαλύψεις του. Ο ίδιος λοιπόν ο Ιερώνυμος που τον είχε καταγγείλει κάνει τώρα το κορόϊδο.
    Στο ΒΗΜΑ έχουν νέες αποκαλύψεις από την τρέχουσα δίκη του

    ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΡΟΥΣΑΛΗ | Κυριακή 2 Αυγούστου 2009
    O Αρχιμανδρίτης Παύλος-Ιάκωβος Γιοσάκης, ο θεσσαλονικιός δικηγόρος και καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Νικολακόπουλος, ο πρώην εισαγγελέας Εφετών Νίκος Αθανασόπουλος και ο δικηγόρος Αθηνών Σάκης Κεχαγιόγλου κάθονται στο εδώλιο μαζί με άλλα 14 άτομα, πρώην δικαστές στην πλειονότητά τους, κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα. Μεγάλη απούσα από τη δίκη που διεξάγεται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου είναι η φυγόδικος πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία. Ωστόσο οι τηλεφωνικές συνομιλίες της, το περιεχόμενο των οποίων δικαιολογημένα δημοσιοποιήθηκε έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα διότι προείχε το δημόσιο συμφέρον, όπως έκρινε η Αρχή Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα, αν και δεν αποτελούν μέρος του αποδεικτικού υλικού, την καθιστούν οιονεί παρούσα και σε μεγάλο βαθμό καθορίζουσα τις εξελίξεις στη δικαστική αίθουσα. Και αυτό διότι οι πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου που κατέθεσαν μόλις την περασμένη εβδομάδα- καθώς το προηγούμενο διάστημα το δικαστήριο ασχολήθηκε με νομικά ζητήματα-, ο δημοσιογράφος κ. Στ. Βορίνας και ο εξωτερικός συνεργάτης δικηγορικού γραφείου κ. Αθ. Τόσκας , μίλησαν αφενός μεν για όσα η ίδια είχε πει για αυτούς τους τέσσερις κατηγορουμένους, αφετέρου δε για εκείνα που έζησαν οι ίδιοι την περίοδο 2002-2003 και αφορούσαν υποθέσεις αθιγγάνων κατηγορουμένων για εμπορία ναρκωτικών που φέρονται να κατέβαλαν στο κύκλωμα ποσά της τάξεως των 20.000 και των 30.000 ευρώ. Τα γεγονότα που ανέφεραν οι πρώτοι μάρτυρες αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος του πολυσέλιδου παραπεμπτικού βουλεύματος, σύμφωνα με το οποίο μια οργανωμένη ομάδα δικαστών και δικηγόρων «έστηνε» δίκες με το αζημίωτο για τη μη προφυλάκιση ή αποφυλάκιση κατηγορουμένων για εμπορία ναρκωτικών ή για άλλες σοβαρές δικογραφίες, και γενικότερα για την ευνοϊκή μεταχείριση εμπλεκομένων σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

    ▅ Τα «τριζάτα ράσα»

    Οι τέσσερις κατηγορούμενοι που απασχόλησαν το δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα «ελέω» Αντωνίας Ηλία δηλώνουν αθώοι, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί τους. Ο καθένας έχει επιλέξει τον δικό του τρόπο για να αντικρούσει το κατηγορητήριο, ωστόσο κάποιοι εξ αυτών επιχειρούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στη φυγόδικη πρώην πρωτοδίκη.

    Η πιο εντυπωσιακή εμφάνιση στο εδώλιο είναι σίγουρα αυτή του Ι. Γιοσάκη.

    Ο χαρακτηρισμός που του δόθηκε από όσους παρακολουθούν από το ακροατήριο την ενδιαφέρουσα δίκη είναι τα «τριζάτα ράσα». Καθόλου υπερβολικός, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο αρχιμανδρίτης έρχεται στο δικαστήριο πάντα φροντισμένος και περιποιημένος από κορυφής μέχρις ονύχων και ντυμένος με την τελευταία δημιουργία των καλύτερων ραφείων αρχιερατικών αμφίων. Απαραίτητο αξεσουάρ είναι τα γυαλιά ηλίου που αφαιρεί μόλις μπει στην αίθουσα. Αν και φοράει τα ράσα του αρχιμανδρίτη, η παρουσία του δεν διακρίνεται από χρωματική μονοτονία. Αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον αρκετά συχνά αλλάζει το χρώμα του ράσου του. Ετσι, οι δικαστές, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, τον έχουν δει με κλασικό μαύρο, καφέ, σκούρο μπλε και μπεζ ράσο που κοσμείται από βαρύτιμο επιστήθιο σταυρό.

    ▅ O«εγκέφαλος» της ομάδας

    Η Αντωνία Ηλία τον παρουσίαζε ως τον «εγκέφαλο» της ομάδας, τον παπά που «έλυνε και έδενε» στο Εφετείο Αθηνών. «Ελα,Ιάκωβε αγόρι μου, τι έγινε με την περίπτωση την άλλη;» τον ρωτούσε η φυγόδικη πρώην πρωτοδίκης για την υπόθεση που τους «ενδιέφερε» και εκείνος της απαντούσε: «Προχωράει καλά». Ο κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης δεν αρκείται μόνο στο «φαίνεσθαι», αλλά μετέχει ενεργά στη διαδικασία υποβάλλοντας ερωτήσεις στους μάρτυρες.

    Ι. Γιοσάκης: «Γιατί όταν η Αντωνία Ηλία συναντήθηκε με φυγόδικο κατηγορούμενο για εμπορία ναρκωτικών δεν ειδοποιήσατε την Αστυνομία να τους συλλάβει;». Στ. Βορίνας: «Γιατί περίμενα, σύμφωνα με όσα έλεγε η Αντωνία Ηλία, να δω και τα άλλα μέλη του κυκλώματος». Ο δικηγόρος Γ. Νικολακόπουλος, πανεπιστημιακός δάσκαλος, είναι επίσης χαρακτηριστική φυσιογνωμία αλλά, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε επ΄ ακροατηρίω, είναι «παράδειγμα προς αποφυγήν» λόγω των κιλών που δεν μπορεί να χάσει. Σύμφωνα με την Αντωνία Ηλία, ήταν ο Γιώργος «ο μεγαλοδικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη» που είχε γνωριμίες και «άκρες» με τους δικαστές. Ο μάρτυρας κ. Αθ. Τόσκας υποστήριξε ότι έπειτα από παράκληση της Αντωνίας Ηλία παρέλαβε την επίμαχη περίοδο τον δικηγόρο εκ Θεσσαλονίκης κάτω από το γραφείο του κ. Κεχαγιόγλου για να τον μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Κατά τη διαδρομή ο Γ. Νικολακόπουλος φέρεται να είπε στον μάρτυρα για την Αντωνία Ηλία: «Την Τόνια τη βάλαμε εκεί πέρα για να κάνει καμιά δουλειά και τα έχει κάνει θάλασσα.Θα φύγει τώρα». Ο Γιώργος Νικολακόπουλος αμφισβήτησε ότι συνέβη αυτό το γεγονός και τότε ο μάρτυρας υποστήριξε πως όταν άρχισε να αποκαλύπτεται η δράση του κυκλώματος ο θεσσαλονικιός δικηγόρος προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες σε συγκατηγορούμενό του.

    Αθ. Τόσκας: «Ο κ. Νικολακόπουλος το 2005, όταν ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα και βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση, σε συνάντηση που είχαμε ενώπιον και του κ. Βορίνα παραδέχθηκε ότι συνέβησαν όσα σας ανέφερα, λέγοντας:“Δεν φταίω εγώ. Είμαι ένας φτωχός δικηγόρος. Αρχηγός είναι ο Κεχαγιόγλου”».

    ▅ Ο δικηγόρος που «τινάζει»

    Ο γνωστός δικηγόρος Σ. Κεχαγιόγλου εμφανίζεται από την Αντωνία Ηλία ως μέλος της ομάδας. Και φαίνεται ότι εκτός από τους μάρτυρες, το κατηγορητήριο, τα λόγια της Αντωνίας Ηλία και τα στοιχεία της δικογραφίας έχει να αντιμετωπίσει και κάποιους εκ των συγκατηγορουμένων του. Το συμπέρασμα αυτό δεν προκύπτει μόνο από όσα κατέθεσε ο κ. Τόσκας για τον Γ. Νικολακόπουλο- τα οποία ούτως ή άλλως θα κριθούν από το δικαστήριο-, αλλά και από τη στάση ορισμένων συνηγόρων υπεράσπισης που κυριολεκτικά «τινάζονται» από τα έδρανα των δικηγόρων όταν ο μάρτυρας δεν αναφέρει αμέσως το όνομα Κεχαγιόγλου.

    Αθ. Τόσκας: «Η Αντωνία Ηλία μού είπε ότι πήρε τηλέφωνο και τον Σάκη».

    Πρόεδρος: «Ποιον Σάκη;». Αθ. Τόσκας: «Δεν ξέρω». Πρόεδρος: «Ο Σάκης ποιος ήταν;».

    Αθ. Τόσκας: «Αν θέλετε να πω τη γνώμη μου…».

    Συνήγορος: «Στις καταθέσεις του λέει ευθέως ότι ήταν ο Κεχαγιόγλου. Εδώ γιατί του δίνετε την ευκαιρία…».

    Αθ. Τόσκας: «… μου έδωσε την εντύπωση ότι εννοούσε τον Κεχαγιόγλου».

    Ο πρώην εισαγγελέας Εφετών Ν. Αθανασόπουλος εξερράγη όταν ο μάρτυρας Αθ. Τόσκας είπε πως η Αντωνία Ηλία τού έλεγε ότι «ο Σάκης, ο Νικολακόπουλος, ο παπάς και ο Αθανασόπουλος προχωράνε τις δουλειές».

    Ν. Αθανασόπουλος: « Είσαι ψεύδορκος.Αυτός μας έκαψε, κυρία πρόεδρε! Καταστρέψατε την οικογένειά μου ».

    Αθ. Τόσκας: «Οταν φάγαμε στην Πατησίων και Αλεξάνδρας τα ξέχασες;».

    Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο πρώην εισαγγελέας είχε συναντηθεί με την Αντωνία Ηλία σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

    Ραντεβού τον Σεπτέμβριο

    Η φυγόδικος πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία Η ΦΥΓΟΔΙΚΟΣ Αντωνία Ηλία, η «Τόνια» για τους φίλους και γνωστούς, ήταν σφόδρα ερωτευμένη με γνωστό δικηγόρο, στο γραφείο του οποίου εργαζόταν ως εξωτερικός συνεργάτης ο κ. Τόσκας που κατέγραψε τις τηλεφωνικές της συνομιλίες και συντέλεσε στην αποκάλυψη του κυκλώματος. Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, ο εν λόγω δικηγόρος ουδέποτε ανταποκρίθηκε στα αισθήματά της: «Δεν έλεγε μόνο σε εμένα γι΄ αυτόν, έλεγε και σε πελάτες και σε δικηγόρους “κάντε κάτι και εγώ ό,τι θέλετε”».

    Τελικά, κατά τα λεγόμενα του μάρτυρα, όταν η Αντωνία Ηλία κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο να γίνει κάτι με τον δικηγόρο πρότεινε στον ίδιο να μεσολαβεί για να παίρνουν χρήματα από αθίγγανους κατηγορουμένους για εμπορία ναρκωτικών προκειμένου να αποφυλακιστούν ή να μην προφυλακιστούν. Μάλιστα, στη συνάντηση που είχε με την οικογένεια των κατηγορουμένων αθίγγανων για να τους ζητήσει χρήματα, η Αντωνία Ηλία είπε, κατά τον μάρτυρα: «Στην προηγούμενη ζωή μου πρέπει να ήμουν Τσιγγάνα».

    Το δικαστήριο διέκοψε τις συνεδριάσεις και ανανέωσε το «ραντεβού» του με μάρτυρες και κατηγορουμένους για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

    πηγή
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=281450&dt=02/08/2009

  4. Ο/Η G.B.i. λέει:

    Sorry, ψιλο άσχετο, αλλά επείγον:

    Το πρωί της Πέμπτης, επισκέφθηκε το Θοδωρή Ηλιόπουλο στο νοσοκομείο των Δικαστικών Φυλάκων Κορυδαλλού, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Θ. Δρίτσα και Γ. Μπανιά, τον Κ. Μαρματάκη από την Γραμματεία των Δικαιωμάτων του Συνασπισμού, ένα μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο και τον Γ. Μουζαλα από τους Γιατρούς του Κόσμου.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

    Χθες, Πέμπτη 20 Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας και έπειτα από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο, δόθηκε συνέντευξη τύπου για την υπόθεση του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου, προφυλακισμένου από τις 18/12ου στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στα γεγονότα του Δεκέμβρη και απεργού πείνας από τις 10 Ιουλίου.
    Την συνεντευξη τύπου άνοιξαν οι συνήγοροι του Νίκος Μαβιδης και Ιωάννα Κουρτοβικ δίνοντας για άλλη μια φορά έμφαση στην αδικία που υπόκειται ο Θοδωρής Ηλιόπουλος και για την εμπάθεια και την εκδικητικοτητα από πλευράς του Δικαστικού Σώματος στο πρόσωπο του. Ενημέρωσαν για την αίτηση αποφυλάκισης που κατατέθηκε το πρωί της ίδιας μέρας και τα στοιχεία που επισύναψαν στην αίτηση (ψηφίσματα από Α’ βαθμια σωματεία, από την ΑΔΕΔΥ, την ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις 3.500 υπογραφές για την αποφυλάκιση του Θ. Ηλιόπουλου).
    Η Όλγα Κοσμοπουλου, γιατρός του Θ. Ηλιόπουλου αφού έδωσε την εικόνα για την κατάσταση της υγείας του και την επικινδυνότητα στην οποία βρίσκεται η ζωή του παρατήρησε «Πρώτη φορά σημειώνεται να κρατείται τόσες μέρες απεργός πείνας στο κελί του, ενώ οι επισημάνσεις των γιατρών για άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο γίνονται εδώ και 20 μέρες!»την εισήγηση της έκλεισε και με την ιδιότητα της ως μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέγοντας ότι «αν σχεδιάζουν ένα θύμα θα μας βρουν απέναντι τους!»
    Από τους Γιατρούς του Κόσμου ο Γ. Μουζαλας, ο οποίος και εξέτασε τον Θ. Ηλιόπουλο το πρωί κατά την επίσκεψη του κλιμακίου δήλωσε: «είναι καθαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Ο ασθενής κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή στα πλαίσια πολυσυστηματικης νόσου που σημειώνεται στους απεργός πείνας.
    Ο Γ. Μπανιάς τόνισε ότι το θέμα είναι πάντα η άμεση αποφυλάκιση του Θ. Ηλιόπουλου ότι αυτό είναι μια ένδειξη από την ηγεσία, της βαρβαρότητας απέναντι στην κοινωνία.
    Ο Θ. Δριτσας μίλησε για υπέρβαση και αυθαιρεσια, αναφερομενος στην απόφαση. Στο τέλος της εισήγησης του δήλωσε: «ο Θοδωρής Ηλιόπουλος δίνει αγώνα αξιοπρέπειας και μας αφορά όλους!»¨
    Ο Άρης Μουσιωνης,πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γιατρός έκανε έκκληση για συντονισμό των κινήσεων ώστε να διαφυλαχτεί το δικαίωμα στη Ζωή. «Ο αγώνας του Θοδωρή Ηλιόπουλου είναι βαθύτατα πολιτικός και μας αφορά όλους.»
    Ο Ερνέστο Αγγελής από τα ΕΕΚ δήλωσε την πλήρη υποστήριξη στις κινήσεις για την απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου και ο αγώνας αυτός είναι τιμή για το κίνημα!»
    Ο Γ. Παρασκευοπουλος εκ μέρους των οικολόγων Πράσινων δήλωσε: «τονίζοντας τις μαύρες τρύπες στα ανθρώπινα δικαιώματα, Ενώνουμε τη φωνή μας στο κίνημα»
    Ο Γ. Παρασκευοπουλος εκ μέρους των οικολόγων Πράσινων δήλωσε: «τονίζοντας τις μαύρες τρύπες στα ανθρώπινα δικαιώματα, Ενώνουμε τη φωνή μας στο κίνημα»
    Την συμπαράσταση στον αγώνα του Θ. Ηλιόπουλου εξέφρασε και ο Γ. Δάφνης εκπρόσωπος της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας

  5. Ο/Η Δημήτρης Κ. λέει:

    Κ.Ροιδη βλέπω πως κάνετε μια συστηματική προσπάθεια να βγάζετε τα άπλυτα του παπαδαριού στον αέρα. Είστε αξιέπαινοι γιατή η μαύρη ακρίδα ρουφάει τους χυμούς της πατρίδας μας.
    Θέλω να αναμεταδώσω μια σοβαρή είδηση που δεν προβλήθηκε όσο έπρεπε. Ένας καλός δάσκαλος στο Νομό μας απειλείται από παπά της υποκουλτούρας με τη Χρυσή Αυγή:

    Την είδηση την πήρα από την εφημερίδα της Αθήνας «Αυγή».
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=478667

    Της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ

    Αυτό που συνήθως συμβαίνει, όταν κάποιος που δεν αυτοπροσδιορίζεται ως κομμάτι του «ποίμνιου» μιας εκκλησίας ασκεί κριτική σ’ αυτήν (π.χ. για τον τρόπο διαχείρισης της περιουσίας της αλλά και για τον ρόλο της στην κοινωνία) είναι να χαρακτηρίζεται ως άπιστος και συκοφάντης. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που μια κριτική ξεκινάει μέσα από τους κόλπους της εκκλησίας σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή του χωριού Πετρωτό της Θεσσαλονίκης; Τα ίδια, αλλά και χειρότερα…

    Ο Στάθης Κοζαλάκης, εκπαιδευτικός, ο οποίος συμμετέχει στην ερανική επιτροπή της εκκλησίας του χωριού, προτείνει στον παπά της εκκλησίας να μεταφέρει τους παλιούς υπολογιστές από το σχολείο όπου εργάζεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γίνει μια σειρά μαθημάτων εκμάθησης υπολογιστών στα παιδιά του χωριού. Ο παπάς το αρνείται με την πρόφαση ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος χώρος και ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός έχει την πρόθεση να αυτοπροβληθεί με αυτή του την κίνηση.

    Δεν περνάει πολύς καιρός και διοργανώνεται από την εκκλησία (και όχι από τον πολιτιστικό σύλλογο, ως είθισται) πανηγύρι με αφορμή τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στην οποία είναι αφιερωμένη η εκκλησία του χωριού. Ο παπάς μετατρέπει τον αυλόγυρο της εκκλησίας σε κέντρο διασκέδασης πουλώντας σουβλάκια με σφραγίδα της εκκλησίας στους κατοίκους του χωριού ενώ για τους δικούς του 150 επίσημους καλεσμένους-πολιτευτές, όλα διατίθενται δωρεάν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε μια άλλη γιορτή αγίου, όπου ο παπάς διοργανώνει πάλι γλέντι με «λαϊκό» ακριβοπληρωμένο τραγουδιστή μετατρέποντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την εκκλησία σε νυχτερινή επιχείρηση.

    Και πάλι αυτό δεν θα συνιστούσε πρόβλημα, αν σε οποιαδήποτε πρόταση του εκπαιδευτικού για κοινωνικό έργο ο παπάς δεν έλεγε ότι δεν υπάρχει χώρος. Ο κ. Κοζαλάκης παραιτείται από την ερανική επιτροπή διαπιστώνοντας διάφορα προβλήματα στη διαχείριση των οικονομικών της εκκλησίας, αλλά καταθέτοντας παράλληλα τη διαφωνία του για την εώς τότε χρήση του εξωτερικού χώρου της εκκλησίας. Κατόπιν στέλνει επιστολές στα μέλη της ερανικής επιτροπής, στη μητρόπολη Λαγκαδά, όπου ανήκει η συγκεκριμένη εκκλησία και στον αρχιεπίσκοπο, προκειμένου να γνωστοποιήσει τα αίτια της παραίτησής του αλλά και τα όσα συμβαίνουν. Απάντηση δεν δόθηκε ακόμα από κανέναν.

    Όλα αυτά θα μπορούσε να πει κανείς ότι αφορούν μόνο στα ενδότερα της εκκλησίας και δεν αγγίζουν το δημόσιο ενδιαφέρον, αν τα περασμένα Χριστούγεννα ο παπάς προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερος χώρος για τις «πολιτιστικές» του εκδηλώσεις, δεν έκοβε τριάντα δένδρα ηλικίας τριάντα χρόνων το καθένα από τον αυλόγυρο της εκκλησίας. Η επίσημη δικαιολογία του ήταν η μελλοντική επέκταση της εκκλησίας (σε ένα χωριό 300 περίπου κατοίκων), ενώ παράλληλα ο ίδιος διέδιδε στους κατοίκους του χωριού ότι τα δένδρα προκαλούν αλλεργία!

    Για την κοπή δένδρων απαιτείται, ως γνωστόν, άδεια από τον δήμο εάν πρόκειται για δημοτικό χώρο και άδεια από την πολεοδομική αρχή εάν πρόκειται για ιδιωτικό χώρο. Παρ’ όλα αυτά, ούτε ο Δήμος ούτε η Πολεοδομία ούτε το Δασαρχείο έχουν εκδώσει κάποια άδεια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε ερώτηση που έγινε πριν δύο εβδομάδες από την «Α» στον παπά σχετικά με την κοπή των δένδρων ο παπάς απάντησε ότι… δεν υπήρχαν ποτέ δένδρα!

    Τα γεγονότα αυτά θα μπορούσαν μέχρις ακόμη και αυτό το σημείο να χαρακτηρισθούν από κάποιους ως μικρής σημασίας αυθαίρετες πράξεις σε σχέση με όσα πολύ σημαντικότερα συμβαίνουν γενικότερα στην κοινωνία και να αποδοθούν σε επιπόλαιους ή και αφελείς «αυθορμητισμούς» του παπά, αν δεν ακολουθούσε το χειρότερο …

    Λίγες μέρες αργότερα, και ενώ οι έρευνες σε σχέση με την κοπή των δένδρων συνεχίζονται με την εμπλοκή Οικολογικών οργανώσεων, τραμπούκος εποχούμενος σε μαύρη Mercedes σταματάει τον κ. Κοζαλάκη στην έξοδο από την ταβέρνα του χωριού και τον απειλεί ότι αν φύγει ο παπάς από τη θέση του ή αν ο ίδιος συνεχίσει να παρεμβαίνει στα θέματα της εκκλησίας, «θα φέρει τα παιδιά της Χρυσής Αυγής να τον κανονίσουν»…

  6. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Φίλε κ.Ροϊδη, ακόμα και οι Αγιοτολλάχ παίρνουνε μέτρα για τη γρίππη. Δεν υπολογίζουν ούτε το κύρος της Μέκκας. Οι ημέτεροι ιμάμηδες της Ορθοδοξίας όμως μιλάνε για εμβόλιο της Θείας Κοινωνίας και για μη κίνδυνο από το στριμωξίδι των πιστών στους ναούς! Έλεος, ο κίνδυνος δεν είναι τόσος που λένε τα κανάλια, είναι όμως υπαρκτός στους χώρους συγχρωτισμού.

    Στην Ελευθεροτυπία γράφεται:
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=66217

    Και τη Μέκκα πλήττει η νέα γρίπηΠροκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της νέας γρίπης, οι υπουργοί Υγείας των αραβικών χωρών που συναντήθηκαν σήμερα στο Κάιρο υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), συμφώνησαν στον περιορισμό του ετήσιου προσκυνήματος των πιστών στη Μέκκα.
    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αιγύπτου στον ΠΟΥ, τα μέτρα που συμφωνήθηκαν υπόκεινται στην έγκριση των χωρών που συμμετείχαν στη συνάντηση και περιλαμβάνουν περιορισμούς που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες, οι πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες και τα παιδιά κάτω των 12 ετών

  7. Ο/Η Δικολάβος λέει:

    Έχετε δίκιο, η μητρόπολη Αττικής παραμένει ύποπτα σε χηρεία.
    Ο ΝΑΣΑ «αγανάκτησε» και καλεί ευθέ3ως τον Ιερώνυμο να του πει μήπως επιστρέψει ο Παντελεήμων.
    Ο Ιερώνυμος φυλάει την έδρα για τον Παντελεήμονα.

    Επιστολή για το θέμα της Μητρόπολης Αττικής, η οποία παραμένει «ακέφαλη» επί περίπου πέντε χρόνια, απευθύνει ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

    Ο μητροπολίτης Μεσογαίας ασκεί κριτική για τη βραδύτητα πλήρωσης της μητρόπολης και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το θέμα δεν έχει τεθεί στην ημερήσια διάταξη της ιεραρχίας του Οκτωβρίου.

    Ο μητροπολίτης Νικόλαος (δεξιά) στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ασκεί κριτική για τη βραδύτητα πλήρωσης της μητρόπολης
    Ζητεί δε από τον κ. Ιερώνυμο την ανάληψη πρωτοβουλίας για την πλήρωση της μητρόπολης, ακόμη κι αν, όπως σημειώνει, απαιτηθεί επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ή την κυβέρνηση.

    «Τα όρια αντοχής της έχουν πλέον εξαντληθεί. Η Μητρόπολη Αττικής αρχίζει εκκλησιολογικά να αποδιοργανώνεται και πνευματικά να αποδομείται», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Νικόλαος.

    «Η κοινή λογική αντίληψη, το περί Εκκλησίας αυτονόητο αίσθημα της διοίκησής της από ανεπίληπτους πνευματικούς ηγέτες δεν μπορούν να βρουν λόγους που να δικαιολογούν την υφισταμένη βραδύτητα στην αποκατάσταση της εκκλησιαστικής πορείας της μητροπόλεως», αναφέρει σε άλλο σημείο.

    Ακόμη, αναφερόμενος στον πρώην μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα, επισημαίνει απευθυνόμενος στον κ. Ιερώνυμο: «Υπάρχει περίπτωση να μετακληθεί το αμετάκλητον, να αρθεί το τελεσίδικον και να επιστρέψει εκ της φυλακής στον Επισκοπικό Θρόνο ο καθηρημένος; Εάν ναι, να λεχθεί αυτό επισήμως».

  8. Ο/Η ακάκιος λέει:

    Μια διευκρίνηση: Η γρίπη δεν μεταδίδεται με την θεία κοινωνία, γιατί τα κοχλιάρια προέρχονται από τις ιερές κουτάλες της μονής Βατοπεδίου απ’ τις οποίες, όσοι έφαγαν, δεν έπαθαν τίποτα!!!

  9. Ο/Η N.Y. Greek orthodox λέει:

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1090
    http://www.moscowtimes.ru/article/1010/42/380989.htm
    http://www.ejc.net/media_news/church_excommunicates_journalist_for_lies/

    Media News – Thursday, August 20, 2009
    Church excommunicates journalist for ‘lies’
    The Russian Orthodox Church has cursed and excommunicated a journalist for “satanic lies” in accusing the abbess of a monastery of scaring locals into selling their homes for “peanuts.” The church used excommunication and the anathema ecclesiastical curse as powerful weapons against its enemies under the tsars but rarely imposes the sanctions today. The Pskov diocese in western Russia excommunicated the local journalist after a court found him guilty of libel for an article headlined “A Wasp’s Nest Under Golden Domes,” which also accused lay sisters at the monastery of smoking and drinking in their robes. The journalist, Oleg Dementyev, said he stood by his claims and would appeal the court decision but not the excommunication. “There is no question that corruption has appeared at the monastery,” he said by telephone from Pskov, a city near the country’s border with Estonia. The Pskov diocese said it had excommunicated Dementyev for “ongoing heinous slander and satanic lies against the resident nuns of the Spaso-Yeleazarovsky Monastery,” in a statement posted on Monday on its web site, Pskov-eparhia.ellink.ru.

  10. Ο/Η Δρ. Μαζώχ λέει:

    http://xairete.blogspot.com/2009/03/blog-post_5018.html

    Ο π. «Παΐσιος» μικρός…

    Ο π. «Παΐσιος» μικρός, (μας λέει ακόμα το βιβλίο), ασκείτο με χαρά στον πόνο, τρέχοντας ξυπόλυτος σε χωράφι με κομμένο τριφύλλι το οποίο σαν καρφιά τον τρυπούσε και τον μάτωνε!!!

    Εδώ, οι άγιοι πατέρες (συγγραφέας και επιμελητές) του βιβλίου, δεν μας εντυπωσίασαν, διότι τι να πουν και οι Φιλιππινέζοι που σταυρώνονται, ή οι Μωαμεθανοί που αυτομαστιγώνονται με αλυσίδες; Ότι είναι πιο «άγιοι»;

    Μετά τον «άγιο» Βησσαρίωνα, μας ετοιμάζουν τον «όσιο» Παΐσιο

  11. Ο/Η Φάντασμα Χριστόδουλου λέει:

    O Γιοσάκης προκαλεί τον ίδιο τον Ιερώνυμο και τον εκθέτει.
    Πηγή Εφημερίδα Σφήνα
    http://psifides.pblogs.gr/2009/02/synentefxh-bomba-arhim-giosakh-sthn-sfhna.html

    ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

    -Με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο τι σχέσεις έχετε;

    Άριστες.

    -Δηλαδή έχετε επικοινωνία;

    Τα εν οίκω μη εν Δήμω …;

    -Ο Μακαριώτατος είχε δημόσια υποστηρίξει ότι το 1998 τον επισκεφθήκατε μαζί με έναν εισαγγελέα και του ζητήσατε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου. Αληθεύει;

    Την απάντηση φρονώ ότι είναι σε θέση σήμερα να σας την δώσει ο ίδιος ο Μακαριώτατος.

    Εγώ δεν γνωρίζω τι δήλωσε στα ΜΜΕ το 2005, για ένα γεγονός μάλιστα που υποτίθεται ότι συνέβη 8 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή, το 1998 και που δήθεν τον έβλαψε. Κάθε εχέφρων άνθρωπος, όμως, αναρωτιέται, γιατί τόσα χρόνια το γεγονός αυτό δεν καταγγέλθηκε.

    Γνωρίζω όμως τι δήλωσε ο Μακαριώτατος σε εμένα προσωπικά ενώπιον μαρτύρων, τι δήλωσε ενώπιον των δικαστικών αρχών, καθώς και ενώπιον του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημ. Παπαγγελόπουλου.

    Οι τυχόν αντιφάσεις που μπορεί με ευχέρεια να εντοπιστούν θα διαλευκανθούν μόνο από τον ίδιο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο που έχει την ευθύνη των λόγων του, τον οποίο παρά τις όποιες δηλώσεις ή ενέργειές του εξακολουθώ να τιμώ.

    -Με τον κ. Ιερώνυμο όσο ήταν Μητροπολίτης Θηβών είχατε σχέσεις ή συνεργασία;

    Είχα απλή φιλική επαφή. Μάλιστα όταν ευρισκόμουν στην Αμερική τον είχα παρακαλέσει να με αποσπάσει στην Μητρόπολή του, πράγμα που δεν ευοδώθηκε παρά την καλή του θέληση εξ αιτίας των υπεράριθμων όπως μου είχε δηλώσει τότε Κληρικών της επαρχίας του.

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

    -Με τον πρώην Αττικής Παντελεήμονα ποιές είναι οι σχέσεις σας; Τι πιστεύετε για την ποινή που του επιβλήθηκε;

    Οι σχέσεις μου ήταν άριστες με τον Σεβ. Παντελεήμονα.

    Με διόρισε σε Ιερό Ναό της Μητρόπολής του και απολάμβανα του ενδιαφέροντος και της εμπιστοσύνης του στο μεγάλο έργο που επιτέλεσα στην ενορία μου.

    Η απόφαση του Δικαστηρίου σε βάρος του είναι εξαιρετικά σκληρή και πιστεύω ότι δεν εξετάστηκαν οι εκ μέρους του νομικοί ισχυρισμοί που παρουσιάζει η υπόθεση αυτή, αφού ένας Μητροπολίτης δεν είναι ποτέ υπάλληλος του ΝΠΔΔ οποιασδήποτε Ιεράς Μονής, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

    Σε κάθε περίπτωση, η κάθειρξη σε έναν Μητροπολίτη και μάλιστα για ένα οικονομικό έγκλημα με αντικείμενο μόλις 190.000 ευρώ, αποτελεί σημείο των καιρών και ενέχει πρόδηλη σκοπιμότητα, όταν σε άλλες περιπτώσεις κατάχρησης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ, η ποινική μεταχείριση είναι εντελώς διαφορετική.

    Γι΄ αυτό το λόγο έπρεπε να πρυτανεύσει η σύνεση, εφόσον η οποιαδήποτε ποινή έχει πρωτίστως παιδαγωγικό χαρακτήρα και δεν αποσκοπεί στην εξόντωση προσώπων και στην καταρράκωση των θεσμών που εκπροσωπούν.

    -Πιστεύετε ότι θα ξαναπάρει πίσω τη Μητρόπολή του;

    Φρονώ βασίμως ότι ανεξάρτητα της έκβασης της υπόθεσης σε ποινικό επίπεδο, η Εκκλησία της Ελλάδος θα κληθεί να αντιμετωπίσει το του Σεβ. Μητροπολίτη Αττικής ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη, η απόφαση του οποίου λειτουργεί ως Άρειος Πάγος της Εκκλησίας την οποία και καλείται υποχρεωτικά η τελευταία να εφαρμόσει.

    Η υπόθεση είναι εξαιρετικά περίπλοκη και η οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι μάλλον άκαιρη έως ατυχής.

    Οι δε επίδοξοι μνηστήρες της Μητρόπολης, όσο υπάρχει Παντελεήμων, θα αναμένουν επί μακρόν…

    -Δηλαδή θα τον δικαιώσει ο κ. Βαρθολομαίος; Είναι δυνατόν …;

    Εάν τηρηθούν αυστηρώς οι ιεροί κανόνες και η ιεροκανονική τάξη, ασφαλώς.

    -Η συμπεριφορά του και η δήλωσή του για «το 1 δις για τα γεράματά του» δεν σκανδάλισαν τους πιστούς;

    Η δήλωσή του αυτή όπως μπορώ καλά να γνωρίζω έχει παραποιηθεί αφού απομονώθηκε η φράση του αυτή από την όλη συζήτηση.

    Είναι γνωστά τα δημοσιογραφικά τερτίπια στην Ελλάδα όπου ο άνθρωπος δεν κρίνεται από την όλη προσωπικότητα και το έργο του, αλλά από αποσπασματικές φράσεις που ατυχώς ίσως ειπώθηκαν σε ανύποπτο χρόνο και γίνονται αιτία διασυρμού του.

  12. Ο/Η Φάντασμα Χριστόδουλου λέει:

    -Θα ζητήσετε να κληθεί στη δίκη ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος;

    ΓΙΟΣΑΚΗΣ
    Είναι ήδη μάρτυς του κατηγορητηρίου, η παρουσία του είναι υποχρεωτική και θα χαρώ πολύ να ακούσω επιτέλους τι έχει να μας πεί.

    Ελπίζω ότι θα προσέλθει με παρρησία.

  13. Ο/Η Φάντασμα Χριστόδουλου λέει:

    http://psifides.pblogs.gr/2009/02/synentefxh-bomba-arhim-giosakh-sthn-sfhna.html

    για Σανιδά

    Υπάρχουν μέλη του παραδικαστικού που δεν έχουν διωχθεί;

    Ρωτήστε τον κύριο Σανιδά όσο είναι νωρίς, γιατί σε τρεις μήνες από τώρα θα αναπαύεται στο εξοχικό του στο Πόρτο Γερμενό

  14. Ο/Η Φάντασμα Χριστόδουλου λέει:

    Κύριε Λασκαράτο, με συχωρείτε για τον βομβαρδισμό, αλλά αυτή η συνέντευξη Γιοσάκη επιβεβαιώνει όσα λέτε. Επισημαίνει ακόμα και αυτό που και εσείς υπογραμμίσατε, πως ο Νικόλαος ισχυριζόταν πως τα αδικήματα Γιοσάκη δεν είναι εκκλησιαστικά. Πάντως από το επιθετικό ύφος του Γιοσάκη και τα λεγόμενά του που είναι γεμάτα νύξεις, φαίνεται πως κρατάει πολούς υψηλά ιστάμενους στην Ιεραρχία.

    Για τον δεσππότη του και ανακριτή του, τον Μεσογέας Νικόλαο λέει και προκαλεί.
    ΓΙΟΣΑΚΗΣ

    -Γιατί πιστεύετε ότι δε σας θέλει στη Μητρόπολή του ο Μεσογαίας;

    Κατ΄ αρχήν η Ιερά Μητρόπολη Αττικής δεν είναι Μητρόπολη του, αλλά, απλά, ο κ. Νικόλαος έχει οριστεί τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αττικής, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε χηρεία.

    Η δε Τοποτηρητεία του είναι παντελώς παράνομη, δοθέντος ότι κατά την τοποθέτησή του στη θέση αυτή δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη, αφού δεν ερωτήθηκαν οι προηγηθέντες του κ. Νικολάου κατά τα πρεσβεία Αρχιερείς.

    Δεν επιθυμεί λοιπόν την παρουσία μου στην Ιερά Μητρόπολη Αττικής, γιατί από την αρχή αποκάλυψα ότι η εκκλησιαστική δίωξη που παράνομα μου άσκησε αυτός ο σπουδαρχίδης, στόχευε όχι στην απονομή δικαιοσύνης αλλά στα σχέδιά του να διεκδικήσει τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

    Έτσι χρησιμοποίησε το πρόσωπό μου για να φανεί ως ο εξυγιαντής της Εκκλησίας.

    Και ενώ δημόσια είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι τα αδικήματα για τα οποία διώκομαι δεν είναι εκκλησιαστικά και θα πρέπει πρώτα να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ξαφνικά τα αδικήματα «βαπτίστηκαν» εκκλησιαστικά …;

    Ενθυμείσθε τις αμέτρητες φορές που μέσα από τα ΜΜΕ οι δημοσιογράφοι Γρηγόρης Καλοκαιρινός και Γιώργος Μουστάκης καυτηρίαζαν τη άμετρη φιλοδοξία του.

    Άλλωστε το ποιος πραγματικά είναι ο Μεσογαίας το δήλωσε ο ίδιος την ημέρα της χειροτονίας του.

    Διαβάστε το χειροτονητήριο λόγο του και θα διαπιστώσετε …;! Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μύθοι δεν αντέχουν πολύ στο διάβα της ιστορίας.

  15. Ο/Η Ιστοριοδίφης λέει:

    Aπό άρθρο του Χρήστου Γιανναρά στην Καθημερινή:

    Γιοσάκης, Θεόκλητος, Κουλουσούσας, Χριστόδουλος, Ειρηναίος, Βαβύλης, Παντελεήμων

    Kάθαρσης προσχήματα και φενάκη
    Tου Xρηστου Γιανναρα

    Δημοσιοποιήθηκαν αθωωτικά βουλεύματα για δύο άλλους μητροπολίτες, που η δημοσιογραφική έρευνα τούς είχε καταλογίσει σεξουαλικά παραπτώματα ανεπίτρεπτα σε δεσμευμένους με υπόσχεση παρθενίας κληρικούς. Tην ανάκριση διεκπεραίωσαν συνεπίσκοποι των κατηγορηθέντων και τα αθωωτικά τους πορίσματα επέτρεψαν στον αρχιεπίσκοπο να διακηρύξει, μάλλον θριαμβικά, ότι η «κάθαρση» στην εκκλησία «ολοκληρώθηκε». Iσως ο αρχιεπίσκοπος αντιλαμβανόταν την κάθαρση δειγματοληπτικά, με επιλεκτικές διαδικασίες – δειγματοληψία όχι μόνο προσώπων αλλά και πράξεων.

    Mε τα μέτρα της απλής λογικής είναι αδύνατο να αποδειχθεί ανακριτικά και δικαστικά μια σεξουαλική συνεύρεση. Συνήθως οι άνθρωποι συνευρίσκονται ιδιωτικά χωρίς αυτόπτες μάρτυρες. Oι εκ των υστέρων ισχυρισμοί για συμμετοχή ή κρυπτοπαρακολούθηση είναι εκ των πραγμάτων αναπόδεικτοι. Oύτε ιατροδικαστική πιστοποίηση μπορεί να υπάρξει μετά την παρέλευση κάποιου χρόνου. Eπομένως το να αθωωθεί κανείς για τέτοια κατηγορία «λόγω ελλείψεως μαρτύρων», είναι απολύτως αναμενόμενο. Kαι δεν σημαίνει ότι αποδείχθηκε η παρθενική του καθαρότητα. Eπομένως, οι θριαμβολογίες για «ολοκλήρωση» της κάθαρσης μάλλον προσβάλλουν την κοινή λογική. Eκτός αν συμφωνήσουμε όλοι στη λογική της δειγματοληψίας.

    Kαι βέβαια, το να έχει ένας επίσκοπος «στην άκρη» ενάμισι δισεκατομμύριο δραχμές, ύστερα από τριάντα χρόνια στο «επάγγελμα» ή το να επιτίθεται σεξουαλικά σε νεαρούς νεωκόρους, μάλλον τον καθιστούν ανεπαρκή για το λειτούργημά του.

    Oμως, το κριτήριο επάρκειας ή ανεπάρκειας δεν είναι η «απόδειξη» (ανέφικτη εξάλλου) συγκεκριμένης σεξουαλικής πράξης, ούτε η βεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού. Aλλη οφείλει να είναι η λογική του ανακριτικού έργου στον χώρο της Eκκλησίας, διαφορετικές παραμέτρους οφείλει να κρίνει ο συνεπίσκοπος ανακριτής. Kαι τέτοιες παράμετροι φαίνεται να απουσίασαν εντελώς από την «κάθαρση» που «ολοκληρώθηκε».

    Tα θέματα που ετέθησαν για την εκκλησιαστική δικαιοσύνη τον περασμένο χειμώνα ήταν συγκεκριμένα και σαφή – τουλάχιστον για όσους προσπαθούν να σέβονται τόσο τις παραγνωρισμένες εκκλησιαστικές παραμέτρους όσο και την απλή λογική:

    Aνταποκρίνεται στο λειτούργημά του ένας επίσκοπος, έστω σεξουαλικά αμόλυντος, όταν προσφεύγει σε κοσμικά δικαστήρια πόλης άσχετης με τον τόπο διαμονής του πλαστογραφώντας τη διεύθυνση κατοικίας του και φανερά διαπλεκόμενος με (τιμωρημένους πια σήμερα) επίορκους δικαστές;

    Aνταποκρινόταν στο λειτούργημά του ο ίδιος επίσκοπος, όταν έσπευδε στα δικαστήρια ως μάρτυρας υπεράσπισης έγκλειστου σήμερα στις φυλακές ρασοφόρου; ΄H όταν εκβίαζε στη συνέχεια συνεπισκόπους του για να ψηφίσουν αυτόν τον υπόδικο του Ποινικού Δικαίου κρατούμενο στο περίβλεπτο αξίωμα του γραμματέα της Συνόδου;

    Oφειλε ή όχι η Σύνοδος να διερευνήσει ανακριτικά τη σκανδαλώδη εξάρτηση του αρχιεπισκόπου από τον συγκεκριμένο αυτόν επίσκοπο; Πίεσε ή όχι και ο αρχιεπίσκοπος συνεπισκόπους του να ψηφίσουν τον σήμερα τρόφιμο του Kορυδαλλού για συνοδικό γραμματέα; Συνδέθηκε ή όχι ο αρχιεπίσκοπος χάρη στον ίδιο εκλεκτό του επίσκοπο και με τον Bαβύλη, τον διαβόητο κρατούμενο των φυλακών της Iταλίας; Tον εικοσιεξάχρονο, προκλητικά θηλύγλωσσο κληρικό, που ο αρχιεπίσκοπος κατέστησε προϊστάμενο του δεκαμελούς προσωπικού του γραφείου, του τον παραχώρησε ή όχι ο ίδιος εκλεκτός του επίσκοπος;

    Oλες αυτές οι διασυνδέσεις προκύπτουν μόνο από τα δημοσιεύματα εφημερίδων. Oφειλε ή όχι η Σύνοδος να πιστοποιήσει ή να διαψεύσει αν επρόκειτο για κύκλωμα; Hταν τυχαίο που όλα τα υπόδικα πρόσωπα έβρισκαν προστασία (και ορμητήριο) στον άλλο επίσκοπο που η ποινή της αργίας του λήγει αυτές τις μέρες;

    Oι λόγοι που οδήγησαν τον θηλύγλωσσο νεαρό να αυτοαποσχηματιστεί επιδεικτικά εγκαταλείποντας το ζηλευτό του αξίωμα, αφήνουν εντελώς αδιάφορη τη Σύνοδο; Δεν την ενδιέφερε ούτε η αυθόρμητη ομολογία του πρώην Iεροσολύμων ότι ο αρχιεπίσκοπος και πάλι ανέθεσε στον φυλακισμένο της Iταλίας και σε οπλοφορούντα κληρικό της αδελφότητας «Xρυσοπηγή» να εκβιάσουν, με μεθόδους υποκόσμου, την εκλογή στον πατριαρχικό θρόνο τού σήμερα καθηρημένου «πρώην»;

    Tι σημαίνει «κάθαρση» για την Aγία και Iερά Σύνοδο των ελλαδικών επισκόπων; Oταν το παιχνίδι εξουσίας που παίζεται απροκάλυπτα στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, καταγγέλλεται για διαπλοκή με κυκλώματα που φτάνουν ώς τις φυλακές, η Σύνοδος δεν ενοχλείται; Tο ερώτημα αν η αδελφότητα της «Xρυσοπηγής» αποτελεί τυπική περίπτωση κανονικού εγκλήματος «τυρείας», δεν το κρίνει εκκλησιολογικά σοβαρό για να το διερευνήσει;

    H θλιβερή της Συνόδου δειλία να φωτίσει τη ζωή είναι σύμπτωμα εφήμερο, ασήμαντο. H κάθαρση συντελείται αμείλικτη έτσι κι αλλιώς. Oταν η ψευτιά θριαμβολογεί ο αέρας μυρίζει κόλαση πανικού και απόγνωσης, βασανισμό εγωλαγνείας.

    Hμερομηνία : 07-08-2005

  16. Ο/Η Aριστερός θεολόγος λέει:

    Προβλήματα για Ιερώνυμο.

    Σκανδαλώδης πώληση οικοπέδων στη Βουλιαγμένη-Επέμβαση του Εισαγγελέα

    http://www.paron.gr/v3/new.php?id=44607&colid=&catid=26&dt=2009-08-23%200:0:0&page=2&mode=1

    23/08/2009
    Τα «βάρη» του Σεπτεμβρίου για τον Αρχιεπίσκοπο
    Η σκανδαλώδης πώληση των οικοπέδων στη Βουλιαγμένη, η αδυναμία των συνεργατών του να παράξουν έργο και η αποφυλάκιση Μπεζενίτη αποτελούν τους φθινοπωρινούς «πονοκεφάλους» του κ. Ιερωνύμου

    Βαρύ αναμένεται να είναι το φθινόπωρο για τον Αρχιεπίσκοπο καθώς η αρχή του εκκλησιαστικού έτους τον βρίσκει αντιμέτωπο με τέσσερα μεγάλα ζητήματα.

    Η περίοδος των διακοπών και της ηρεμίας έληξε για τον κ. Ιερώνυμο. Από το τυπικό «ξεκίνημα» του εκκλησιαστικού έτους (1η Σεπτεμβρίου) μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να βρει λύσεις σε σημαντικό αριθμό προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν από την αρχή της θητείας του. Πρόκειται για οικονομικά, εκκλησιαστικά και άλλα ζητήματα, που άλλα τα «κληρονόμησε» από την εποχή του Μακαριστού Χριστοδούλου και άλλα τα δημιούργησαν οι συνεργάτες του. Τα ζητήματα αυτά τον υποχρεώνουν τώρα να βγει «προς τα έξω», να πάρει θέση και να αναλάβει πρωτοβουλίες, καθώς μπορεί να βγει ο ίδιος εκτεθειμένος από τις «αβλεψίες» και τα λάθη του στενού του περιβάλλοντος και να χαρακτηριστεί ως ανακόλουθος, αφού οι εξαγγελίες που έκανε την ημέρα της ενθρόνισής του δεν έχουν εφαρμοστεί ούτε στο ελάχιστο.

    «Σε μερικούς μήνες θα συμπληρωθούν δύο χρόνια από την εκλογή του κ. Ιερώνυμου στο πηδάλιο της Εκκλησίας και το μόνο που έχει ουσιαστικά γίνει μέχρι σήμερα είναι το… ξεκαθάρισμα των ανθρώπων του Χριστόδουλου. Από έργο, παρά τις ελπιδοφόρες εξαγγελίες που είχε κάνει στην ενθρονιστήρια ομιλία του και τις άριστες απόψεις που εξέφρασε, δυστυχώς δεν έχουμε δει τίποτε» επισημαίνει κληρικός της Αρχιεπισκοπής.

    Τα κυριότερα προβλήματα για τα οποία θα πρέπει να έχει βρει λύσεις μέχρι τη σύγκληση της Ιεραρχίας στις αρχές Οκτωβρίου είναι τα εξής:

    Η σκανδαλώδης πώληση των
    οικοπέδων-φιλέτων στη Βουλιαγμένη

    Η γνωστή υπόθεση της πώλησης σε οδοκαθαριστή ακινήτων πολύ μεγάλης αξίας στη Βουλιαγμένη από τον διευθυντή της ΕΚΥΟ Αντ. Ζαμπέλη προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σακκελάκου. Την υπόθεση την έχει αναλάβει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξάνδρα Κοσμά, η οποία καλείται να διερευνήσει τον ρόλο που έπαιξαν οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για να πωληθούν σκανδαλωδώς τα οικόπεδα σ’ έναν αντίδικο της Εκκλησίας και στη συνέχεια (μετά από λίγα λεπτά, στο ίδιο γραφείο) σε εταιρείες κυπριακών συμφερόντων κατά πολύ ακριβότερα.

    Για την πώληση αυτή, που καταφανώς ζημίωσε την Εκκλησία κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ο Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να δώσει για λογαριασμό των συνεργατών του πειστικές εξηγήσεις (εφόσον, όπως λέγουν οι ίδιοι, τυγχάνουν ακόμη της απολύτου εμπιστοσύνης του) στους αρχιερείς, που έχουν εξοργιστεί. Όπως λένε μάλιστα στα εκκλησιαστικά πηγαδάκια, ο Αρχιεπίσκοπος παρασύρθηκε στην πώληση αυτή, αφού τον έπεισαν να καταθέσει προς έγκριση στη Σύνοδο τη συγκεκριμένη πρόταση πώλησης ως την πιο συμφέρουσα για την Εκκλησία!

    Σε εκκλησιαστικό επίπεδο, για την υπόθεση και γενικότερα για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΚΥΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώνει στοιχεία ο Μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος, ο οποίος στην Ιεραρχία θα ζητήσει, όπως λέγεται, εξηγήσεις απ’ όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

    Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής
    ακίνητης περιουσίας

    Τα προβλήματα σ’ αυτόν τον τομέα είναι πολύ μεγαλύτερα, όπως λένε στον Αρχιεπίσκοπο οι στενοί του συνεργάτες, αφού σε όλα τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς συναντούν κλειστές πόρτες. Γι’ αυτό άλλωστε και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος ανέλαβε να πάρει την υπόθεση «πάνω του» και να συναντηθεί την προηγούμενη εβδομάδα με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρει τα ακίνητα-φιλέτα της Εκκλησίας, όπως το οικόπεδο δίπλα από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οικόπεδο στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι και άλλα εκκλησιαστικά ακίνητα στη Βουλιαγμένη. Ήδη οι της ΕΚΥΟ έχουν κάνει μια πρώτη επαφή με ιδιωτική εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων, ώστε να δουν πώς θα μπορέσουν να τα εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο (και τον πιο προσοδοφόρο) τρόπο…

    Εκτός από την αξιοποίηση των ακινήτων, οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου έχουν επιδοθεί και σε μια ξέφρενη αγορά τραπεζικών μετοχών, αντλώντας κεφάλαια από το αποθεματικό ταμείο της Εκκλησίας, ενώ έχει «παγώσει» προσωρινά η ιδέα που είχαν οι τεχνοκράτες της ΕΚΥΟ για τη δημιουργία της ανώνυμης εταιρείας που θα διαχειρίζεται σε κεντρικό επίπεδο την κινητή και ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, χωρίς να υπόκειται στον ασφυκτικό έλεγχο της Ιεράς Συνόδου…

    Η ταχεία υλοποίηση των κοινωνικών και φιλανθρωπικών έργων

    Ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζει την ανέγερση τριών κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων, ενός κέντρου φροντίδας πασχόντων από καρκίνο, ενός κέντρου για αυτιστικά παιδιά, ενός κέντρου κοινωνικής επανένταξης των εξαρτημένων νέων από ναρκωτικές ουσίες, καθώς και την κατασκευή νέων κατασκηνώσεων και ξενώνων. Για τα έργα αυτά έχει εξασφαλίσει ήδη χώρους από δωρεές που έχουν κάνει χριστιανικοί σύλλογοι και φορείς. Τα προβλήματα όμως που συναντά είναι οι αργοί ρυθμοί με τους οποίους κινούνται οι συνεργάτες του που έχουν αναλάβει αυτόν τον τομέα, αλλά και η έλλειψη ουσιαστικής κρατικής υποστήριξης.

    Η καυτή «πατάτα»
    της Μητρόπολης Αττικής

    Η άρση του επιτιμίου του Γκατζιρούλη, η αποφυλάκιση του Μπεζενίτη και η εκλογή «εκλεκτού» του στη μητρόπολη Αττικής είναι άλλα τρία σημαντικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα ο Αρχιεπίσκοπος.

    Έχει ήδη πάντως αποφασίσει να άρει το επιτίμιο της ακοινωνησίας του «ιερωνυμικού» Μητροπολίτη Νικόδημου Γκατζιρούλη. Το σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ως εξής: Ο Γκατζιρούλης θα λάβει ως «αντίδωρο» την άρση του επιτιμίου που του έχει επιβληθεί και αυτός δεν θα σταθεί εμπόδιο στον κληρικό που θα αναλάβει τα ηνία στη Μητρόπολη Αττικής. Τη σχετική εισήγηση στην Ιεραρχία για την άρση του επιτιμίου έχει αναλάβει να την κάνει ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, ο οποίος μαζί με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας υποστηρίζει ότι μόνο έτσι δεν θα δημιουργεί προβλήματα ο γηραιός κληρικός (αν και όσοι τον γνωρίζουν λέγουν ότι μόνο με την επάνοδό του στη Μητρόπολη θα ηρεμήσει…).

    Το έδαφος για την άρση του επιτιμίου το έχει προλειάνει άλλωστε ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τον Γκατζιρούλη ως κανονικό Μητροπολίτη. Ο Αρχιεπίσκοπος ωστόσο θα πρέπει μετά να διασφαλίσει ότι ο Γκατζιρούλης δεν θα δημιουργήσει κανένα νομικό και εκκλησιαστικό πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι με την άρση του επιτιμίου αποκτά πολλά νομικά επιχειρήματα για να επανέλθει στον θρόνο του.

    Η αναμενόμενη εξάλλου αποφυλάκιση εντός των επόμενων ημερών του έτερου πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη είναι ένας ακόμη «πονοκέφαλος» για τον κ. Ιερώνυμο. Επικαλούμενος λόγους υγείας και το προχωρημένο της ηλικίας του (συμπλήρωσε το 70ό έτος), ο Μπεζενίτης αναμένεται να αποφυλακιστεί και να διεκδικήσει την επιστροφή του στη Μητρόπολη Αττικής. Εκκρεμεί μάλιστα η προσφυγή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και, όπως υποστηρίζουν νομικοί και εκκλησιαστικοί κύκλοι, η «αθώωσή» του από την Ιερά Σύνοδο και το παρασκήνιο που προηγήθηκε θα είναι τα βασικά του επιχειρήματα για να διεκδικήσει την επιστροφή.

    Όλα αυτά, όπως είναι φυσικό, βάζουν «φρένο» σε οποιαδήποτε σκέψη για την πλήρωση της κενής Μητρόπολης κατά τη σύγκληση της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου και υποχρεώνουν τον Αρχιεπίσκοπο να βρει τις κατάλληλες ισορροπίες για να υπάρξει λύση. Όπως λέει έμπειρος Μητροπολίτης, «πιο πιθανό είναι να εκλεγούν τέσσερις νέοι Μητροπολίτες σε άλλες Μητροπόλεις που, όπως ακούγεται, σύντομα θα μείνουν κενές λόγω προβλημάτων υγείας των αρχιερέων, παρά να έχουμε νέο Μητροπολίτη Αττικής». Και δεν φαίνεται να έχει άδικο…

    ****

    Δέχθηκε τον χωρισμό

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν έχει αντίρρηση για τη διάσπαση της αχανούς Μητρόπολης Αττικής σε δύο Μητροπόλεις, όταν του έβαλε το θέμα ο Αρχιεπίσκοπος.

  17. Ο/Η papas o paraskevas λέει:

    http://www.infoserres.gr/serres/index.php?option=com_content&view=article&id=1178&catid=1178

    Διαβάστε στο κείμενο της φωτογραφίας πόσα κράτη μπορεί να αγοράσει η Ιερά Σύνοδος…..

  18. Ο/Η Aριστερός θεολόγος λέει:

    Ο εθνικιστής Άνθιμος και ο Νικόλαος επιτίθενται στον Ιερώνυμπο, για άλους λόγους ο καθένας τους.
    Ο Νικόλαος βλέπει πως ο Ιερώνυμος κρατάει την έδρα της Αττικής κενή για να γυρίσει ο Παντελεημων.

    Πηγή:
    http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1048699

    Στήνουν στον τοίχο τον Ιερώνυμο24.8.2009

    Εν μέσω πυρών που εξαπολύουν οι μητροπολίτες Μεσογαίας Νικόλαος και Θεσσαλονίκης Ανθιμος βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που φέρεται ενοχλημένος τόσο από τις απαξιωτικές φράσεις του κ. Ανθιμου όσο και από την έκρηξη αγανάκτησης του κ. Νικολάου, ο οποίος εδώ και τεσσεράμισι χρόνια είναι και τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Αττικής. Ο μητροπολίτης Νικόλαος με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνοδικούς αρχιερείς εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον της μεγάλης μητρόπολης, για την οποία τονίζει ότι «αρχίζει εκκλησιολογικά να αποδιοργανώνεται και πνευματικά να αποδομείται» και διατυπώνει την απορία του γιατί δεν έχει ακόμη ορισθεί ημερομηνία εκλογής μητροπολίτη αφού ο πρώην κ. Παντελεήμονας έχει καθαιρεθεί. Να σημειώσουμε ότι ο χρόνος που επέλεξε ο κ. Νικόλαος για να αποστείλει την επιστολή του δεν είναι τυχαίος, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι εντός του μήνα ίσως αποφυλακισθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, λόγω ηλικίας, ο πρώην μητροπολίτης Παντελεήμων Μπεζενίτης. Στην επιστολή του ο κ. Νικόλαος μιλάει για όσα είχε δεσμευτεί ο κ. Ιερώνυμος στη συνάντησή του μαζί του – δέσμευση που δεν τηρήθηκε και έχει εξοργίσει τον κ. Νικόλαο:

    «Οταν στις 26 παρελθόντος Μαΐου, αμέσως μετά την Διαπιστωτική Πράξη της καθαιρέσεως υπό του Πρωτοβαθμίου δι΄ Αρχιερείς Συνοδικού Δικαστηρίου, συναντηθήκαμε στο Γραφείο Σας και Σας εξέθεσα για μία ακόμη φορά την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρώσεως της Μητροπόλεως Αττικής, Εσείς δείξατε διστακτικός μεν στο ενδεχόμενο άμεσης συγκλήσεως Εκτάκτου Ιεραρχίας, μου δώσατε όμως τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα παραπεμφθεί στην Τακτική Σύνοδο της Ιεραρχίας τον προσεχή Οκτώβριο και έτσι θεώρησα ότι δεν θα έπρεπε να εμμείνω στην απόφαση παραιτήσεώς μου». Και ο κ. Νικόλαος συνεχίζει: «Προ ολίγων ημερών έλαβα το υπ’ αριθμ. 28177/1421/24.7.2009 έγγραφο της Ιεράς Συνόδου διά το οποίο συγκαλείται η Σύνοδος της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου, αλλά κατάπληκτος είδα ότι στα θέματα της ημερησίας Διατάξεως δεν περιλαμβάνεται και αυτό της πληρώσεως της κενής πλέον έδρας της Μητροπόλεως Αττικής, σαν να μην έχει κηρυχθεί εν χηρεία. Διερωτώμαι, λοιπόν, πώς είναι δυνατόν η Απόφαση του Κοινού Ποινικού Δικαστηρίου να έχει καταστεί αμετάκλητη, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων να έχει επίσημα καθαιρεθεί, να έχει διακοπεί η μισθοδοσία του και η Μητρόπολη να μην τελεί εν χηρεία; Υπάρχει περίπτωση να μετακληθεί το αμετάκλητον, να αρθεί το τελεσίδικον και να επιστρέψει εκ της φυλακής στον Επισκοπικό Θρόνο ο καθηρημένος;»

    Ο κ. Νικόλαος ζητεί να εφαρμοσθεί το άρθρο 24 παρ. 1 του Ν. 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», σύμφωνα με το οποίο: «Η εκλογή Μητροπολίτου προς πλήρωσιν χηρευούσης Μητροπόλεως ενεργείται εντός εξαμήνου το βραδύτερον από της ημέρας καθ’ ην εχήρευσεν αυτή υπό της Ι.Σ.Ι., συνερχομένης προς τούτο εκτάκτως, εφόσον εντός του χρονικού τούτου διαστήματος δεν συμπίπτει ο χρόνος τακτικής συνόδου».

    Σκληρή και απαξιωτική είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στην εκκλησιαστική ιστοσελίδα «Αμήν» ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, όπου δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να μιλά για τα εθνικά θέματα και αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, που έχει επιλέξει τη σιωπή, τονίζει: «Αν όμως μιλήσει ο Αρχιεπίσκοπος… Βέβαια, ο άνθρωπος ομιλεί. Κήρυξε και στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εδώ, στην Παναγία Σουμελά, αλλά δεν βγήκε μήνυμα! Δεν βγήκε συγκίνηση, δεν βγήκε συμπέρασμα, δεν βγήκε του λαού η ανάπαυση και το αίσθημα της ευθύνης του»…

    ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

  19. Ο/Η ακάκιος λέει:

    @Αριστερός θεολόγος από το ΠΑΡΟΝ

    «Η ταχεία υλοποίηση των κοινωνικών και φιλανθρωπικών έργων»

    «Ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζει την ανέγερση τριών κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων, ενός κέντρου φροντίδας πασχόντων από καρκίνο, ενός κέντρου για αυτιστικά παιδιά, ενός κέντρου κοινωνικής επανένταξης των εξαρτημένων νέων από ναρκωτικές ουσίες, καθώς και την κατασκευή νέων κατασκηνώσεων και ξενώνων. Για τα έργα αυτά έχει εξασφαλίσει ήδη χώρους από δωρεές που έχουν κάνει χριστιανικοί σύλλογοι και φορείς. Τα προβλήματα όμως που συναντά είναι οι αργοί ρυθμοί με τους οποίους κινούνται οι συνεργάτες του που έχουν αναλάβει αυτόν τον τομέα, αλλά και η έλλειψη ουσιαστικής κρατικής υποστήριξης. »

    Για να μην κοροϊδεύομαστε, το πρόσχημα για «παιδικές κατασκηνώσεις» και τα άλλα ευτράπελα ξεσκεπάζεται από τα έργα και τις ημέρες του μακαριωτάτου στην Βοιωτία. Διαβάστε εδώ ένα από τα πολλά παράδειγμα πως ο Άγιος Θηβών εκμεταλεύτηκε τον νόμο Τρίτση για να αρπάξει 150 στρέμματα δασικής έκτασης γύρω από την Μονή Μακαριωτίσης στην Αλίαρτο, και πως έστησε ‘παιδικές κατασκηνώσεις’, τις οποίες αμέσως μετά έκλεισε για να μπεί στις business των συνεδριακών κέντρων! Και πως η Νομαρχία Βοιωτίας χρηματοδότησε τα αυθαίρετα με χρηματα των ΚΠΣ!…

    «Ιερές αυθαιρεσίες» – Ευαγγελίστρια

    Όλοι μιλάνε για το Βατοπέδιο, αλλά όταν πρόκειται για το Βοιωτοπέδιο, όλοι παθαίνουνε λόξυγκα.

  20. Ο/Η Θεσπιός λέει:

    O Iερώνυμος τα έχει καταφέρει και δεν μιλά ουδείς για το σκάνδαλο του ΒΟΙΩΤΟ πεδίου.
    Γενική σιγή. Λίγο κουνήθηκε ο ΣΥΝ αλλά πέσανε ως φαίνεται τα σχετικά τηλέφωνα και το μαύρο σκοτάδι.

    Ποντίκι, 16.10.2008
    λινκ
    http://www.topontiki.gr/Pontiki/index.php?option=com_content&task=view&id=3394&Itemid=47

    Ψύχρα μεταξύ Ιερώνυμου – Τσίπρα

    Στο χαμηλότερο δυνατό σημείο βρίσκονται, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, οι σχέσεις του Συνασπισμού και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα με την Αρχιεπισκοπή και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Όχι, μην πάει το μυαλό σας στα όσα είπαν ο Αλαβάνος και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση που έγινε πριν από δυο Κυριακές στην Ουρανούπολη για τον Εφραίμ, τον Αρσένιο, τον Ευδόκιμο και τα άλλα «golden boys» του Βατοπεδίου.

    Αυτά ουδόλως ενοχλούν τον αρχιεπίσκοπο, αφού τα βέλη των επιθέσεων δεν φτάνουν στην ούτως ή άλλως αθώα του αίματος τούτου Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία, και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να παρέμβει στο αυτοδιοικούμενο Άγιον Όρος.

    Στη βάση του παγώματος των σχέσεων κρύβεται το πρώτο μεγάλο δημοσίευμα εφημερίδας με προσωπικές καταγγελίες για τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο. Μιλάμε για το δισέλιδο της «Ελευθεροτυπίας» του Σαββάτου 4 του μηνός με τίτλο «Σκάνδαλο… Βοιωτοπεδίου», το οποίο ξεκινούσε ως εξής:

    «Ιερός επενδυτής και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, όχι μόνο θεώρησε δεδομένη την ιδιοκτησία της Εκκλησίας σε εκτάσεις τουλάχιστον 80.000 στρεμμάτων στον Παρνασσό και άλλα βοιωτικά βουνά και κάμπους, αλλά παραχώρησε κάποιες για εκμετάλλευση σε επιχείρηση της οικογένειάς του».

    Στο δημοσίευμα απάντησαν η Μητρόπολη Θηβών, αλλά και μια εταιρεία συγγενών του αρχιεπισκόπου διαψεύδοντας το περιεχόμενό του.

    Όμως για το ζήτημα για το οποίο σας μιλήσαμε στην αρχή δεν θα σταματήσουμε στο δημοσίευμα και τις απαντήσεις, αλλά στις παράπλευρες απώλειες που προκάλεσε. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράματα στη Βοιωτία λένε πως τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας (και σούρνονταν μήνες τώρα στα διάφορα δημοσιογραφικά στέκια) προέρχονται από ανθρώπους του Συνασπισμού.

    Μάλιστα οι ίδιες πηγές λένε πως είχε κλειστεί ραντεβού Τσίπρα – αρχιεπισκόπου, το οποίο ματαιώθηκε με πρωτοβουλία του Συνασπισμού την παραμονή της δημοσίευσης του επίμαχου ρεπορτάζ στην «Ελευθεροτυπία» και αφού τοπικά στελέχη του κόμματος αλλά και περιβαλλοντικών οργανώσεων έκαναν παρέμβαση στα κεντρικά του ΣΥΝ.

    Και μεταξύ μας θα ήταν δύσκολο για τον Αλέξη να συναντάται με τον αρχιεπίσκοπο, για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχει πει μέχρι τώρα, και ταυτόχρονα σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα να δημοσιεύεται ρεπορτάζ για… «Βοιωτοπέδια»!

  21. Ο/Η paspas o paraskevas λέει:

    Το μήνυμα αγάπης της ημέρας. Διαβάστε αισχρότητες:

    http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/9/f/7/metadata-39-0000220.tkl

    Εγκύκλιος εκκλησιαστική και συνοδική επιστολή:

    Παραινετική προς τους απανταχού Ορδοδόξους, εις αποφυγήν των επιπολαζουσών ετεροδιδασκαλιών.

    εκδοθείσα και διακηρυχθείσα, παρά του Παναγιωτάτου και Θειοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κυρίου κυρίου Γρηγορίου, ΣΤ’. και της περί αυτόν Ιεράς Συνόδου.

  22. Ο/Η ακάκιος λέει:

    Σύμφωνα με τον σημερινό τύπο, ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα σώθηκε ‘χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Α. Σαμαρά’. Του γιάπι δηλαδή που οδήγησε τον άνθρωπο πολλαπλών χρήσεων στο Μουσείο της Ακρόπολης να λογοκρίνει το μίκι-μάους του Γαβρά.
    Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος, εγκαταλελειμμένος εδώ και χρόνια από το ΥΠΠΟ, και κατά καιρούς θύμα αρχαιοκαπηλίας από τους ίδιους τους ΄φύλακες΄ του, πρόσφατα λίγο έλλειψε να καταστεί παράπλευρη απώλεια του Βατοπεδινού σκανδάλου. Διαβάστε αυτό το μαργαριτάρι από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που ούτε ο Ροΐδης δεν θα μπορούσε να εντοπίσει:

    “Το θέμα της ανταλλαγής εκτάσεων ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τη Μονή Βατοπεδίου επαναφέρει ο ακαδημαϊκός-αρχαιολόγος Βασίλειος Πετράκος, καταγγέλλοντας ότι απαξιώνεται το έργο αρχαιολόγων, εφόρων και βέβαια ο κόπος της Αρχαιολογικής Εταιρείας που αποκάλυψε και διέσωσε από το 1880 τα αρχαία του Ραμνούντα.
    “Ο ανασκαφέας, μελετητής των ερειπίων του δήμου Ραμνούντα και γεν. γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας, καταγγέλλει τη μονή Βατοπεδίου για ανταλλαγή, με σκοπό την οικοδόμηση, μιας έκτασης 968 στρεμμάτων.
    “Σε κείμενό του στον «Μέντορα» (δελτίο της Αρχαιολογικής Εταιρείας) υπογραμμίζει ότι πρόκειται για τον μόνο αρχαιολογικό χώρο της Αττικής που σώζει ακόμη το περιβάλλον φυσικό τοπίο, ότι η μονή «ανταλλάσσει την έκταση αυτή με το νερό για να μεταβάλει τα 968 στρέμματα σε πολυτελή οικισμό και όχι για να τα χρησιμοποιήσει ως βοσκή προβάτων και κατσικιών όπως γίνεται έως σήμερα».
    (Πηγή: Καθημερινή, Γ. Συκκά, 14/4/09)

    Ξέχασε η Ρωμιοσύνη πως στην Ραμνούντα κατοικεί η ΝΕΜΕΣΙΣ ! Και όταν παίζεις βρώμικα παιχνίδια με την θεά της εκδίκησης και της τιμωρίας κινδυνεύεις να καείς και εσύ και τα αυθαίρετα σου, όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες.

    • Ο/Η Po λέει:

      φίλε Ακάκιε,
      Χαίρομαι για το σχόλιό σας, υπόσχομαι ότι δεν θα μείνει, ξέρετε… αναπάντητο, διότι όντως δεν είμαι ενήμερος, το ομολογώ. Η εξοχή βλέπετε…
      😀
      (το «άλλο» σας το έχω «προωθήσει», δεν ξεχάστηκε, είτε ο κ. Λασκαράτος, είτε εγώ, θα το «τακτοποιήσουμε» και αυτό το θέμα, μην ξεχνάτε ότι, ένα απλό ιστολόγιο είμαστε, το Ρώυτερ προς το παρόν μας πέφτει βαρύ!…)

  23. Ο/Η ακάκιος λέει:

    Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στο οποίο αναφέρεται ο @Θεσπιός (στο 25/08/2009 στο 8:37 πμ), μπορείτε να το βρείτε εδώ:

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=80643840,94497920,7542080

    Ο τηλεπαρουσιαστής Ν. Χατζηνικολάου θέλοντας να εκμεταλλευτεί την αίσθηση που δημιούργησε στο ρωμαίικο η αποκάλυψη κάποιων εκ των ανομημάτων του Αγίου Θηβών, διαφήμιζε για δύο συνεχείς εβδομάδες στο κανάλι του πως θα έβγαζε την υπόθεση στον αέρα. Περιέργως και χωρίς δικαιολογία, το γύρισε στα έργα και ημέρες του Αγίου Καλαβρύτων και του 5 αστέρων ξενώνα, (με πισίνα και Internet και όλα τα εργαλεία του έξ από δώ) που πρόσθεσε στο μοναστήρι του.
    Για τα ανομήματα του κατά χώρον Χριστού, Αγίου Θηβών, δεν ξανακούστηκε τίποτα! Αυτό που διέφυγε της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ είναι η υπόθεση του Κόλπου της Ζάλτσας, μιας μικρής terra incognita στον Κορινθιακό, όπου η Μονή Σεραφείμ διεκδικεί όλη την έκταση 4,5 χιλιομέτρων, από τον Ελικώνα μέχρι την θάλασσα, και μάλιστα έχει βρει εργολάβο και την έχει βγάλει στο σφυρί. Αυτό είναι το Βοιωτοπέδιο, ‘άγνωστο’ σε όλους τους πολιτικούς εκτός από τον φίλτατο Περικλή Κοροβέσση.

    Σε συνέχεια των όσων έγραψε ο @Θεσπιός διαβάστε κι αυτό:
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 1 Οκτωβρίου 2008,

    “Με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει με τις αποκαλύψεις για τις «ιερές» αυθαιρεσίες στο Αγιον Όρος αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Βοιωτίας καταγγέλλουν ότι μοναστήρια και η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, εδώ και αρκετά χρόνια διεκδικούν χιλιάδες στρέμματα στις περιοχές Λιβαδειάς – Χαιρώνειας (Βόσκημα Λυκούρεσι), στην κοιλάδα των Μουσών (Βόσκημα Ελικώνος), στον Παρνασσό (Τσέρεσι, Ακρινό Νερό, Καμάρα, Λούγαρη – Διχάλα) και σε παραλίες όπως η Ζάλτσα και το Σκροπονέρι. Όπως καταγγέλλουν, τα μοναστήρια και η μητρόπολη έχουν περιφράξει και έχουν δημιουργήσει τεράστια οικοδομικά συγκροτήματα μέσα σε δάση -χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Μονές Ευαγγελιστρίας και Λυκούρεσι- σε πολλές περιπτώσεις με την ανοχή των αρμόδιων φορέων και της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    “Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανάκληση των διεκδικήσεων και των δραστηριοτήτων που περιορίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη δημόσια γη, σε δάση και περιοχές φυσικού κάλλους. Ζητούν επίσης από την πολιτεία και όλους τους αιρετούς του νομού να υπερασπίσουν τη δημόσια περιουσία. «Ταυτόχρονα, με δεδομένο την ισχυρή επιρροή που η Εκκλησία ασκεί στους τοπικούς πολιτειακούς παράγοντες, διεκδικούμε άμεσα από την κυβέρνηση τη λεπτομερή καταγραφή των καταπατήσεων και διεκδικήσεων σε όλες τις περιοχές και τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

    —-

  24. Ο/Η laskaratos λέει:

    Paspas o Paraskeyas, Aκάκιε, Θεσπιέ,
    ευχαριστώ για τις χρήσιμες παραπομπές σας.

    Ακάκιε και Θεσπιέ,
    για το Βοιωτοπέδιο έχουμε γράψει:

    1. https://roides.wordpress.com/2008/10/06/fallen_facets/
    Έπεσε η μάσκα του αρχιεπισκόπου-Έσπασε η Ομερτά
    06/10/2008

    2. https://roides.wordpress.com/2008/10/08/voiotopedion_yes/
    Γιατί “κόπηκε” το θέμα του Βοιωτοπεδίου στο Alter
    08/10/2008

  25. Ο/Η Στάρετς Ζώσιμος λέει:

    Διαβάστε άπιστοι ορθολογιστάδες:

    http://misha.pblogs.gr/2009/08/yroblysan-portraita-toy-patriarhh-moshas-alexioy-toy.html

    Μυρόβλυσαν (?) πορτραίτα του πατριάρχη Mόσχας, Αλεξίου του Β !
    O π.Ιωάννης, προϊστάμενος της εκκλησίας του οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην ρωσική επαρχία του Ομσκ,

    αγόρασε ένα πορτραίτο του αποβιώσαντος πατριάρχη Αλεξίου του Β, ενόσω ο τελευταίος ήταν εν ζωή, το έβαλε σε κορνίζα και το τοποθέτησε στο γραφείο του ναού του ανάμεσα στις εικόνες.

    Ton Ioύλιο του 2007 εμφανίστηκε ένα σημάδι υγρού πάνω στην φωτογραφία και μετά δύο ακόμα.

    Ο π.Ιωάννης λέει ότι πρόκειται περί μυροβλυσίας η οποία δείχνει την παρουσία του Χριστού στη ζωή της ενορίας του.

    Κάποιες γιαγιές έλεγαν πως ίσως αυτό ήταν προμήνυμα της εκδημίας τού Πατριάρχη Αλεξίου.

    πηγή kp.ru ,ημερομηνία δημοσίευσης 10.12.2008

  26. Ο/Η Στάρετς Ζώσιμος λέει:

    H δεύτερη φωτογραφία του κοιμηθέντος αρχιερέως η οποία φέρεται να έχει μυροβλύσει προέρχεται από την περιφέρεια του Σβερντλόβσκ στα Ουράλια.

    Ο προϊστάμενος του ναού του αγίου Αλεξάνδρου Νεφσκυ,στο χωριό Σάλντα, π.Μιχαήλ Παρίγκιν είχε αγοράσει το πορτραίτο του πατριάρχη προ πενταετίας στην πόλη του Αικατερίνμπουργκ.

    Kάποιες σταγόνες εμφανίστηκαν στην φωτογραφία μετά το Πάσχα του 2007 και παρατηρήθηκαν αρχικά από μια ενορίτισσα.

    Ο π. Μιχαήλ διαπίστωσε ιδίοις όμμασι, την ροή ευώδους υγρού στο δεξί κάτω άκρο του πορτραίτου (εμφανές και στην φωτογραφία) μετά από την πρωινή λειτουργία.

    Το γεγονός επιβεβαίωσε ο αρχιεπίσκοπος της περιοχής, Βικέντιος, ο οποίος προσήλθε στον ναό μετά τον θόρυβο που δημιούργησε η γνωστοποίηση του συμβάντος.

    Οι ιερείς και οι πιστοί θεωρούν ότι αυτό το θαυμαστό σημείο δείχνει την παρουσία του Θεού και την ευαρέσκεια Του για τον μακαριστό πατριάρχη Αλέξιο καθώς με δικές του προσπάθειες επανενώθηκε η Ρωσική Εκκλησία με την Εκκλησία των Ρώσων της Διασποράς, μετά την διάσπαση που επήλθε λόγω των αθεϊστικών διωγμών εις βάρος του Πατριαρχείου Μόσχας.

  27. Ο/Η Ζωρζέτ Κλαπατσίμπαλου λέει:

  28. Παράθεμα: Αλέξιος (Τσίπρας), ο άνθρωπος του θεού « Ροΐδη Εμμονές

  29. Παράθεμα: Εκκλησία κατά μεταμοσχεύσεων ζωτικών οργάνων « Ροΐδη Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.