O Ύποπτος ρόλος των blogs… ή μερικών δημοσιογράφων;

(Για την τιμή του blogger, ρε γαμώτο)

Ένας αθώος, αντικειμενικός τίτλος

Ένας γνήσια, αντικειμενικός τίτλος

Η δεύτερη σελίδα στο «Βήμα της Κυριακής» 14.06.09 κάτω από τον γενικό τίτλο «Το Βήμα εν τάχει…» διαβάζουμε τον τίτλο «Ο (ύποπτος) ρόλος των blogs στις ευρωεκλογές» παραπέμποντάς μας στη σελίδα Α69 – πηγαίνοντας εκεί κυριαρχεί πράγματι ο εν λόγω τίτλος. Έως εδώ όλα καλά.

Το ρεπορτάζ το υπογράφει ο δημοσιογράφος κ. Δ. Γαλάνης.

Πριν όμως διαβάσουμε το κυρίως κείμενο, διαβάζουμε την περίληψη στην οποία γράφονται τα εξής:
«ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ που μετήλθαν ορισμένα ελληνικά blogs σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των exit polls, αλλά και γενικότερα των ευρωεκλογών της περασμένης… κλπ. κλπ. »

Ώπα, για μια στιγμή...
Στη περίληψη το άρθρο αναφέρει ορισμένα ελληνικά blogs και όχι (γενικά κι αόριστα) Τα blogs. Επομένως, ο τίτλος «Ο (ύποπτος) ρόλος των blogs…» τώρα βλέπουμε ότι μετατρέπεται σε… ορισμένα blogs Ας συνεχίσουμε.

Συνεχίζουμε…
Στο κυρίως κείμενο διαβάζουμε: «Αψηφώντας τη νομοθετική διάταξη που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των exit polls πριν από τις 19.00 την ημέρα των εκλογών, διάφορα blogs άρχισαν να αναρτούν στο Διαδίκτυο τα αποτελέσματα αυτά και μάλιστα…κλπ. κλπ.»
Ο τίτλος «Ο (ύποπτος) ρόλος των blogs…» τώρα μετατρέπεται σε… διάφορα blogs

Συνεχίζουμε…
Παρακάτω διαβάζουμε: «Μπορεί, όμως, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση να μην υπήρξαν κρούσματα διαρροών, αλλά στα ελληνικά blogs επικρατούσε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση…κλπ΄. κλπ »
Aποφασίστε, μιλάτε για τα ελληνικά blogs, για ορισμένα ελληνικά blogs ή για διάφορα ελληνικά blogsΓια να ξέρουμε δηλαδή!

Συνεχίζουμε…
Αμέσως παρακάτω διαβάζουμε: «...Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, σε μερίδα ελληνικών ιστολογίων, τα οποία αυτοαποκαλούνται «δημοσιογραφικά«… κλπ. κλπ.»
Εντάξει, πλησιάσαμε κάπως, αφού δηλώνεται η έντιμη πρόθεση της… ακρίβειας από την πλευρά του δημοσιογράφου. Πάντως καλού κακού προσθέστε στα ελληνικά blogs, στα ορισμένα ελληνικά blogs, στα διάφορα ελληνικά blogs, τώρα και τα…»Αυτοαποκαλούμενα δημοσιογραφικά» blogs.

Συνεχίζουμε…
«Αν είναι να παίξετε στοίχημα τις εκλογές, βάλτε στο ΠαΣοΚ +5%. Δεδομένο είναι πια. Μετά τις απανωτές γκάφες δεν κλείνει η ψαλίδα. Και παίξτε πτώση των Οικολόγων, που δεν έχει σχέση με απoσυσπειρώσεις που λένε, αλλά με το γεγονός ότι ο κόσμος ψυλλιάστηκε τη δουλειά με τα εθνικά θέματα και δεν ξεπουλάει εύκολα τη Μακεδονία… » έγραφε ένα blog λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. (troktiko. blogspot. com, στις 00.38.) »
Εδώ πελάτες μου ο δημοσιογράφος έγινε συγκεκριμένος και με ονοματεπώνυμο: troktiko.blogspot.com

Συνεχίζουμε…
Την Κυριακή, ώρα 13.26, διαβάζαμε: «Πριν από λίγο έφθασε το δεύτερο κύμα των exit polls μέσω υπολογιστών και τερματικών που έχουν εγκαταστήσει σε όλη την Ελλάδα.Η διαφορά εκτινάσσεται ακόμα περισσότερο! Ανοίγει συνεχώς η ψαλίδα υπέρ του ΠαΣοΚ. Ο μέσος όρος τώρα δίνει πάνω από 6%! Η ΜRΒ ανοίγει την ψαλίδα από το 6% στο 7%. Η GΡΟ δίνει μέχρι και 7%!Η Κάπα Research από τα πρωινά exit polls βγάζει τώρα μέχρι και 6,5%!» (pressmme. blogspot. com)
Και εδώ ο καλός δημοσιογράφος λέει τα πράγματα με το όνομά τους: pressmme.blogspot.com

Συνεχίζουμε…
Ακόμα παρακάτω: «Τα παραδείγματα αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά που μπορεί κανείς να ανασύρει από το Διαδίκτυο και υπήρχαν κι άλλα blogs με σχετικά δημοσιεύματα, όπως υπήρξαν και blogs που διέγραψαν αρκετά από τα δημοσιεύματα που είχαν αναρτήσει την Κυριακή… »
Εδώ ο δημοσιογράφος δηλώνει κουρασμένος, δεν είναι εύκολο ξέρετε να αναφερθούν τόοοοσα blogs, πιστέψτε με, τον κατανοώ, όμως κάπου κιτρίνισε λίγο το τοπίο, δεν νομίζετε. Κύριε Γαλάνη, ξέρετε υπάρχουν πάνω από 43.ooo blogs, και ονομάσατε… 2 (!). Καλό και έγκυρο το ρεπορτάζ σας, δε λέω.

Συμπέρασμα: Ο τίτλος στο Βήμα της Κυριακής(«Ο (ύποπτος) ρόλος των blogs στις ευρωεκλογές»), είναι ο Ύποπτος, και όχι τα blogs, έτσι κύριε Γαλάνη;

Tο συμπέρασμα του δημοσιογράφου
Στο τέλος του κειμένου…«Ανεξαρτήτως πού βρίσκεται η αλήθεια, όπως έχει εξελιχθεί το φαινόμενο στη χώρα μας αυτή η μικρή μερίδα των blogs επιτελεί χρέη κάδου απορριμμάτων των μέσων ενημέρωσης, ενώ οι διαχειριστές τους μεταφέρουν τις πιο ζοφερές πρακτικές του «κίτρινου» Τύπου στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για έναν μικρό, παράλληλο κόσμο, όπου κυριαρχούν η παραπληροφόρηση και ο λαϊκισμός και όπου οι ονειροφαντασίες των διαχειριστών αποκαλούνται «αποκλειστικές πληροφορίες».

Συμφωνούμε κύριε Γαλάνη, βεβαίως. Όχι όμως μερικά αλλά συγκεκριμένα blogs … επιτελούν χρέη κάδου απορριμμάτων των μέσων ενημέρωσης, ενώ οι διαχειριστές τους μεταφέρουν τις πιο ζοφερές πρακτικές του «κίτρινου» Τύπου στο Διαδίκτυο.

Κύριε Γαλάνη, στα παραπάνω θα προτιμούσα να προσθέτατε και το αντίστροφο, όσο και αν αυτό δεν συμφέρει στην επίσημη δημοσιογραφία σας/μας, ότι και…: Μία μερίδα του Τύπου επιτελεί χρέη κάδου απορριμμάτων των μέσων ενημέρωσης, ενώ μερικοί συντάκτες και δημοσιογράφοι μεταφέρουν τις πιο ζοφερές πρακτικές των «κίτρινων» Διαδικτυακών ιστοσελίδων στις εφημερίδες τους.

Αυτά για να πατσίσουμε, έστω και μερικώς.

Για την τιμή του blogger ρε γαμώτο!

.

ρο

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to O Ύποπτος ρόλος των blogs… ή μερικών δημοσιογράφων;

  1. Ο/Η Stratos λέει:

    Πες τα χρυσόστομε, το διάβασα και έφριξα την Κυριακή.

  2. Ο/Η Sadmanivo λέει:

    Ορθώς σχολιάζεις, για να μην παίρνει η μπάλα τους πάντες.
    Αξίζει όμως να ασχολείσαι μαζί τους; Οι φυλλάδες γράφουν ό,τι τους κατέβει (σύμφωνα με διάφορες στρατευμένες γραμμές βέβαια), κάποια «δημοσιογραφικά» blogs (που κατ’ εμέ δεν είναι blogs αλλά κάτι άλλο) δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις φυλλάδες κι όποιος δεν καταλαβαίνει τη διαφορά με τα πραγματικά blogs, ε, δεν την καταλαβαίνει, τελεία. Κι αυτός ο κάποιος δεν βλέπω να ‘ρχεται εδώ αγαπητέ Ρο.

  3. Ο/Η ioudas λέει:

    Ποιός χέστηκε τι γράφουν στις μεγαλοφυλλάδες;Α, ναι! Η φοράδα στο αλώνι! Ειλικρινά τώρα, ανησυχείς φίλτατε για τη δυσφήμηση των Blogs; Όχι, τώρα ειλικρινά, ανησυχείς;Είναι ήδη τόσο κακή η άποψη που έχει ο κόσμος για το τι γράφεται στις εφημερίδες που σιγά μη θιχτεί η υπόληψη των bloggers. Και για να το επεκτείνουμε το θέμα, πόσα από τα blogs (αυτά τα 43.000 ή δεν ξέρω γω πόσα είναι) αξίζει να τα υπερασπιστεί κανείς;

    Όσο για την παραπληροφόρηση του «δημοσιογράφου» , δεν είναι προφανές ότι αν αναφέρεται τελικά στα δύο γνωστά παραδημοσιογραφικά Blog κάποια αντιδικία θα υπάρχει μεταξύ τους. Η γνωστή μεταξύ των κατόχων μιας στήλης σε μεγάλη εφημερίδα και αυτών που είναι στην απ΄έξω και κοιτάνε πώς θα μπούν μέσα. Γνωστά κι αυτά!

  4. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Εύστοχη και αυτή η ανάρτηση, κ.Ροΐδη. Το ζήτημα είναι μεγάλο βέβαια,όπως και να χει πάντως οι μεγαλοεκδότες έχουν χάσει σε σημαντικό βαθμό το ολιγοπώλιο της ενημέρωσης, τα ιστολόγια στο συνολό τους δεν είναι ελεγχόμενα, αυτό είναι σίγουρο.’Εχω ακόμη Οι μαιμουδιες και η λάσπή ξεχωρίζουν εύκολα, για όποιον θέλει να κάνει τη διάκριση. Δεν είμαι μπλόγκερ ακριβώς, ωστόσο προτιμώ πολλά ιστολόγια από τα μαγαζιά του Λαμπράκη και του Μπόμπολα. Να είστε καλά.

  5. Ο/Η Μάνος λέει:

    Κύριε Ρο,

    επιτρέψτε μου να μη συμφωνήσω μαζί σας αυτή την πρώτη φορά.
    Έχει μία μικρή υπερβολή ο σχολιασμός σας, θαρρώ. Κατ’αρχάς ο τίτλος δε μιλάει για όλα τα ιστολόγια, αλλά για το ρόλο που έπαιξαν αυτά στις ευρωεκλογές. Δε θα διαφωνήσω μαζί σας πως τα blogs έχουν γίνει στόχος φυλλάδων, αλλά εφ’όσον ο δημοσιογράφος μπαίνει στη διαδικασία να κατονομάσει 2 από αυτά, το παιχνίδι με το «ορισμένα» και «διάφορα» μου φαίνεται περιττό.

    Όσο με εκνευρίζει το παιχνίδι του Τύπου με τα blogs, άλλο τόσο με ενοχλεί το σκουπιδαριό που κυκλοφορεί σε πολλά δημοσιογραφικά τάχα μου blogs. Γνωρίζουμε τις επιθέσεις και τις προσπάθειες φίμωσης που δέχεται η μπλογκόσφαιρα, αλλά ας μην καταφύγουμε σε ένα κυνήγι μαγισσών.

  6. Ο/Η dawkinson λέει:

    o ύποπτος ρόλος του Τύπου. αλλά πάλι, αυτό είναι πολύ παλιό ανέκδοτο. ντεμοντε.
    τα σέβη μου.

  7. Ο/Η χαρη λέει:

    Ροΐδη εμένα μέ διασκεδάζει πάντως ο τρόμος τους μπροστά στη δυναμική τής ιστορίας που άνοιξε με το ιντερνέτ, και την μπλογκόσφαιρα, και δεν ξέρουν πώς να τα συμμαζέψουν
    (δεν θα τους βγει και δεν θα τους περάσει: τα γράφουν για τους άσχετους και τα πιστεύουν μόνο αυτοί – και αν…)
    (Τα ίδια συμβαίνουν – τηρουμένων των αναλογιών – και με τούς έλληνες εκδότες – αυτοί δεν βρίζουν ακόμα, έχουμε όμως ακόμα μέλλον – τούτο δω ήταν επί (πολύ, όπως καταλαβαίνεις) προσωπικού…)
    Το πιο καλό πάντως πιστεύω είναι η κατακλείδα τού άρθρου σου: η αντιστροφή είναι απολύτως, αν όχι και επιεικής (ως προς το «μια μ ε ρ ί δ α τού τύπου») πάντως σίγουρα πολύ ακριβής…

  8. Ο/Η ellinaki λέει:

    Έχουμε και λέμε. 43,000 blogs, με 2 επώνυμα.. χμμμ… μουμπλε μούμπλε… Ο πολιτικά ορθός τίτλος θα έπρεπε να είναι «Ο (ύποπτος) ρόλος του 0,00465% των blogs στις ευρωεκλογές»… Άντε πες 0,005%

  9. Ο/Η N.Ago λέει:

    Αφού δεν λέει για ελληνο-αλβανικό blogs, εγώ δεν έχω κατι να φοβηθώ! 😉

  10. Ο/Η Po λέει:

    Δεν υπερασπίζομαι ούτε τους bloggers αλλά ούτε και τα ΜΜΕ… Θέλω να λέγονται τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Λόξα μου.

    φίλε Μάνος,
    ο τίτλος λέει «Ο (ύποπτος) ρόλος των blogs…» και είναι ανακριβής, όχι όμως η ελληνική γλώσσα, αν δεν προσδιορίζεις ποσοτικά κάτι, εννοείς ΌΛΑ.

    αν έγραφε «ορισμένα» ή «μερικά» δεν θα είχα αναρτήσει το ποστ.

    Γνωρίζω πολύ καλά την δημοσιογραφική γλώσσα, έχω δουλέψει κι εκεί…

  11. Ο/Η espectador λέει:

    Βημα ειπατε? Ε καλα τωρα εχουμε και καποια ηλικια και…μνημη 🙂

  12. Ο/Η Μάνος λέει:

    Ένας ειδησεογραφικός τίτλος μπορεί να είναι γενικός με την εξειδίκευση να ακολουθεί στο περιεχόμενο του κειμένου. Διαφωνώ επομένως με την ερμηνεία σας, αλλά σέβομαι το σκεπτικό σας.

  13. Ο/Η striftompolas λέει:

    Ο ύποπτος ρόλος των σχολιαστών στο μπλογκ του Ροίδη

    Αγαπητέ Μάνο
    αν μιλήσω για τον ύποπτο ρόλο όσων σχολιάζουν σε αυτό το μπλογκ αλλά εννοώ μόλις δύο, φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κανείς που θα προσβληθεί, ενοχληθεί, σχολιάσει. Καλού κακού θα κάνω αυτό το κείμενο ένα τεράστιο σεντόνι ώστε να πρέπει να ψάξει κανείς να βρει τα δύο συγκεκριμένα ονόματα. Είμαι βέβαιος ότι με αυτό τον τρόπο, όλοι θα κατανοήσουν την ακρίβεια και τον ορθό χειρισμό της γλώσσας στους τίτλους και στο σώμα του σχολίου και μπορεί να με πάρουν να γράφω και σε καμιά μεγάλη εφημερίδα (κύριε διευθυντά, επιπλέον δεν κάνω ορθογραφικά λάθη).

  14. Ο/Η laskaratos λέει:

    O δημοσιογράφος ξέρει πως ο τίτλος θα μείνει, το κείμενο θα το διαβάσουν λίγοι και θα το θυμούνται λιγότεροι. Βγάζει κακία κατά των μπλογκς. Οι γενικεύσεις είναι άδικες κι αυτός έπεσε στον πειρασμό τους.
    Κατανοητό.
    Έχω διαβάσει πως το ΒΗΜΑ θα κλείσει και θα γίνει συνδρομητική ηλεκτρονική εφημερίδα.

  15. Το είδα κι εγώ το άρθρο αλλά δεν του πολυέδωσα σημασία.
    Εξάλλου δεν μου φαίνεται περίεργο κάποια μπλογκς να έχουν κάνει αυτά τα πράγματα.
    Καλά κάνεις όμως και το επισημαίνεις γιατί όταν μια τέτοια σουπερ σταρ εφημερίδα βγαίνει με τέτοιο τίτλο έχει στοχο να παραπλανήσει, να προϊδεάσει, -ίσως και να προετοιμάσει;
    Φυσικά και οι εφημερίδες ενοχλούνται απο την ενημέρωση που παρέχουν τα μπλογκς και φυσικά μέσα στα πλαίσια του πολέμου εντάσεται και ο βρώμικος πόλεμος.

  16. Ο/Η Kαχύποπτος λέει:

    Ίσως να θέλει να ετοιμάσει το έδαφος για νομοθετικές ρυθμίσεις.
    Όλα τα μπλογκς βράζουν στο ίδιο ζουμί.
    Αυτό είναι το πρώτο βήμα.
    Καλέ παράγινε το κακό.
    Αυτό είναι το δεύτερο.
    Δεν πάει άλλο, να μπουν δρακόντειες διατάξεις.
    Έδώ είμαστε.

  17. Ο/Η Kαχύποπτος λέει:

    Αν εγώ έγραφα για τον «Ύποπτο ρόλο των δημοσιογράφων του ΒΗΜΑΤΟΣ», θα του άρεσε του κ.Δ.Γαλάνη; Είναι δημοσιογραφία αυτή;

  18. Ο/Η Ιφιμέδεια λέει:

    Και φαντάσου λέει ο δημοσιογράφος να ήταν blogger ο ίδιος και να μην είχε «δημοσιογραφικό» μπλογκ 🙂

    Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η πρώτη φορά που ο τίτλος είναι γενικός και δημιουργεί εντύπωση προκειμένου να προκαλέσει. Δεν είναι σωστό και δεν είναι πρωτοφανές. Έτσι ακριβώς διαμορφώνονται οι εσφαλμένες απόψεις και χειραγωγείται ο κόσμος κατά κει που θέλουν κάποιοι.

    Προσωπικά συμφωνώ με τις επισημάνσεις σας. Αμάν πιά με όλους αυτούς που αποφάσισαν να τα ρίξουν όλα στους bloggers -μιά έννοια που για τον συνταξιούχο θεατή του Αυτιά πρέπει να είναι περίπου συνώνυμη με τα Νεφελίμ. Ένας «εχθρός» που δεν τον γνωρίζουν ή κατανοούν οι πολλοί είναι ό,τι πρέπει για να του φορτώσεις τα δεινά του κόσμου.

  19. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

    Αλεξανδρε οπου υπαρχει κερδος ειναι δυνατο να υαπρχουν και υποψιες γι αυτους που το περιμενουν
    Τα ΜΜΕ ειναι επιχειρησεις δεν προκεται για ανθρωπιστικες οργανωσεις
    Το διαδικτυο επισης δεν δημιουργηθηκε από ανρθωπους που αγαπησαν τους ανρθωπους και τους εδωσαν ενα εργαλειο επικοινωνιας
    Αυτη τη στιγμη παγκοσμιως γραφονται βιβλια μαλιστα στη ρωσια εχουν γραφτει ηδη τρια από εναν πολυ γνωστο λογοτεχνη ρωσο ( πιφυλασσομαι για τιτλο και στοιχεια ) που εδω δεν εχει ακομα μεταφραστει για τον ρολο του διαδικυτου στην τιθασευση καταυθυνση της κοινης γνωμης παγκοσμιως
    Φυσικα εσυ και οι παροντες θεωρείστε εκτος
    Οσο γαι τον δημοσιογραφο πουγραψε το επιμαχο αρθρο με αυτον τον τιτλο ειναι κατι λιγοτερο από ορνιθα γιατι δεν μπορει να κατηγορεί αοριστα και με τετοιο απαραδαδεκτο για ανθρωπο του λογου ύφος και τροπο αφου και αυτός κολυμπα μεσα στα ιδια σ…α αν κρινουμε από τον χωρο που δουλευει

  20. Ο/Η omadeon λέει:

    Κ. Ροίδη συμφωνώ και επαυξάνω. Μάλιστα… τυχαίνει (όπως και πολλοί άλλοι) να ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο αρθρογράφος, μέσα στην μπλογκόσφαιρα – έχει ένα παλιό και γνωστό μπλογκ. Φυσικά όμως ΤΗΡΩ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ για το ΠΟΙΟ είναι το blog του, αλλά… θάπρεπε ο ίδιος να προβληματιστεί από αυτή την ΕΝΤΙΜΗ ΣΙΓΗ και να γράψει κάνα άρθρο… ΜΑΛΛΟΝ εγκώμιο υπέρ όλων ημών που διαφωνούμε μαζί του ΧΩΡΙΣ να τον εκθέτουμε. Μήπως είμαστε… οι πιο πολλοί?

    Τώρα τελευταία, ο συγκεκριμμένος μπλόγκερ – δημοσιογράφος, βρίσκεται σε μια φάση απογοήτευσης εναντίον όλων και με όλα, σε σημείο που… ΔΕΝ εκπλήσσομαι ΠΩΣ «την είδε έτσι». Μόνο που… ΑΝΤΙ να πάει και να τα πει στην εφημερίδα, ΑΣ ΤΟΛΜΟΥΣΕ να τάλεγε ΕΔΩ, στην μπλογκόσφαιρα, σαν μπλόγκερ πρώτα -τουλάχιστον- και νάβλεπε ΠΡΩΤΑ τις απαντήσεις, ΠΡΙΝ σπεύσει να τσουβαλιάσει τους πάντες και να (μας) καταδικάσει.

    Τον ΞΕΡΩ τον άνθρωπο, δυστυχώς αν και είναι πεπειραμένος μπλόγκερ, όσον αφορά το διαδίκτυο γενικότερα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ και δεν καταλαβαίνει την Πολιτιστική σημασία του, ούτε τη θετική πλευρά των νέων (συνήθως άγραφων) Νόμων του Διαδικτύου (τους οποίους παραβίασε ο ίδιος, έστω και άθελά του).

    Το δικό σας ποστ είναι ίσως το καλύτερο για το θέμα, αλλά… ΜΑΖΙ με ένα άλλο, του Ανεμου/Ναυτίλου:
    http://naftilos.blogspot.com/2009/06/blog-post_16.html
    (που επισημαίνει και τη στενή σχέση μεταξύ αυτού του συμβάντος και ενός άλλου, πολύ γνωστού, για το οποίο έγραψα κι εγώ).

  21. Ο/Η JustAnotherGoneOff λέει:

    Επιβεβαιώνω αυτά που γράφει πιο πάνω ο Ομαδεών. Συμπτωματικά τη ίδια μέρα ο ΙΟΣ της Κυριακάτικης «Ε» είχε κατονομάσει τα «ενημερωτικά» μπλογκ που έκαναν διαρροές των exit poll, αλλά όλοι κράτησαν σιγή ιχθύος και εστίασαν μόνο στο άρθρο του Βήματος. Συμπέρασμα, πρόκειται για άλλη μια αλληλοφαγωμάρα των μπλογκοδημοσιογράφων και καλό είναι να μείνουμε απ’ έξω για να μην μας πάρει καμιά αδέσποτη πορδή.

    • Ο/Η Po λέει:

      omadeon – JustAnotherGoneOff,
      Σας Ευχαριστώ.

      Με γνωρίζετε ήδη αρκετά καλά για να ξέρετε ότι ουδέποτε με απασχόλησαν θέματα άλλων, είτε άλλων μπλόγκερς ή δημοσιογράφων.
      Γράφω απλά την άποψή μου για ένα συγκεκριμένο δημοσίευμα. Τίποτε λιγότερο ή περισσότερο.
      Έτσι νομίζω ότι πρέπει να τα βλέπουμε πράγματα.

      Όλα αυτά τα θεωρώ επικίνδυνες προτροπές για να παρθούν μέτρα ενάντια στην όποια ανεξάρτητη φωνή. Η ψηφιακή εποχή όμως ήρθε για να μείνει.

  22. Ο/Η Polykarpos λέει:

    Βλέπουν να χάνεται σιγα σιγά ο έλεγχος στην πληροφορία, άρα και στην διαμόρφωση γνώμης και στην εξουσία που δίνουν αυτά και στόχος είναι η σπίλωση γενικά του μέσου…

  23. Ο/Η ecobubble λέει:

    Έχω συνεχώς την αίσθηση ότι οδεύουμε απο τη δικτατορία των μετρίων, στη δικτατορία των λούμπεν…Είναι ποιά παντού!! Έχουν εισχωρήσει στην πολιτική, στην τέχνη, στη δημιοσιογραφία, στα blogs, εσχάτως και στην τρομοκρατία…

  24. Ο/Η ecobubble λέει:

    Να διορθώσω αμέσως…»Πια παντού»… και όχι βέβαια ‘ποιά παντού»

  25. Ο/Η vavou λέει:

    χαχαχαχα έγραψες Ρο, είδες όταν θέλεις πόσο καλός σουρεαλιστής είσαι αλλά και πόσο δυνατό είναι το σουρεαλιστικό κέφι!!! Ρο , θα το κάνω πρόζα όλο αυτό. Respect-για σήμερα,μην ξεχνιόμαστε!!

    Μία μερίδα του Τύπου επιτελεί χρέη κάδου απορριμμάτων των μέσων ενημέρωσης, ενώ μερικοί συντάκτες και δημοσιογράφοι μεταφέρουν τις πιο ζοφερές πρακτικές των «κίτρινων» Διαδικτυακών ιστοσελίδων στις εφημερίδες τους.
    χαχαχαχαχαχα

  26. Ο/Η Anagnostis tou Koukios λέει:

    Tempel or rebel

    Δημοσιογραφία του Βήματος… το άλλο με τον Τοτό; Και από κοντά ο Μπόμπολας!!! και η ελευθεροτυπία πιο συμμαζεμένα(update 2)
    2009 Ιουνίου 21
    by Sotiris KoukiosΠριν από λίγο με ειδοποίησε στο FB ο φίλος Γιώργος Παπούλιας, για την ανακάλυψη του Νίκου Ράπτη στο site ppol. Η ιστορία εν συντομία : Ο Καραμανλής χθες στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, θα είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον κουμπάρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος όμως πρωθυπουργός τελικά δεν ήρθε, προφασιζόμενος λόγους υγείας. Και Ω του Θαύματος : Το Κυριακάτικο Βήμα έχει ρεπορτάζ από την συνάντηση!!!!!!! @#$%^*

    Για του λόγου το αληθές σκαναρισμένο το άρθρο :

    σκανδαλώδης αποκλειστικότητα; ή σκανδαλώδης αγυρτεία;

    Και τώρα τι να πεις; Το πόσο τελικά αξιόπιστη είναι η ελληνική δημοσιογραφία; Το πόσο αξιόπιστο είναι το Βήμα; Ότι ο Ψυχάρης δεν έχει βγει ήδη να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί; Το τι ακριβώς τελικά μας “πληροφορούν” όλες οι φυλλάδες κάθε μέρα;

    Μήπως τελικά για αυτό και τρελλαίνονται με τα blogs και θέλουν και να τα ρυθμίσουν νομοθετικά; Για να καταλήξουμε και εμείς να γράφουμε τέτοιες π…ριές; Το θέμα θα κατακλύσει σήμερα το διαδίκτυο αυτό είναι σαφές!!! Και ζητώ από την μικρή μας οικογένεια εδώ να σκεφτούμε το μέλλον της πληροφόρησής μας… Εν κατακλείδι : Αίσχος κύριε Ψυχάρη!!

    Έλα ντε όμως που ήρθε ανάλογη δημοσίευση και στο ΕΘΝΟΣ… Καλά ρε παιδιά, δελτία τύπου το Μαξίμου πόσες μέρες πριν το ετοίμαζε; Τι ήθελαν την συνάντηση αφού ήξεραν το μη- αποτέλεσμα; Μας δουλεύουν σε αυτή την χώρα και δημοσιογράφοι και πολιτικοί μαζί;

    Εδώ το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ, λίγο πριν αποσυρθεί σύντομα…

    ξεφτίλα Νο2

    Και δυστυχώς και η Ελευθεροτυπία έκανε το ίδιο ατόπημα αλλά πιο συμμαζεμένο : αναγγέλει απλώς την άφιξη, χωρίς άλλες “¨αντριχιαστικές” λεπτομέρειες!!

    http://enet.s3.amazonaws.com/20090621/newebook/index.html

    Σε όλα αυτά να προσθέσω και το εξής : Μεσημέρι 3 45 χθες Σάββατο. Δελτίο Ειδήσεων ΝΕΤ! Πολιτιστικό “ρεπορτάζ” με θέμα το promotion των CDs του ΕΘΝΟΥΣ και του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ… τι αλισβερίσια είναι αυτά Μπόμπολα και Παναγόπουλου; Πληρώθηκε αυτή η διαφήμιση

  27. Ο/Η Blogger λέει:

    Τελικά ο Τύπος έχει μεγάλο πρόβλημα.
    Κλείνει ο Ελ Τύπος

    http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/22/1680337.htm

  28. Θα συμφωνήσω με τον αναγνώστη του Κούκιου σε όλα και προτρέπω να ρίξεις μια ματιά στο σημερινό άρθρο του κ Σταύρου με τίτλο Γκάφες ανέκαθεν http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=4&artId=263283&dt=28/06/2009 όπου προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ας μην έχουμε λοιπόν υπερβολικές απαιτήσεις από τον κ Γαλάνη

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.