Ο μεσαιωνικός οχετός του Παλαιοημερολογιτισμού (2)

(διαβάστε το 1ο μέρος)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κάπου αλλού, στην Κερατέα πάλι, έδρευε στη ΙΧ μονή του ο πρόσφατα συλληφθείς για σεξουαλική παρενόχληση (γράφτηκε και για 27 ανήλικων μοναχών !!!) Πανιερότατος μητροπολίτης Πειραιώς Νήφων (φωτ. 8), γνωστός για την αυστηρότητά του στα αμαρτήματα της σάρκας, των οποίο οι πολυάριθμοι οπαδοί του θεωρούν αθώο.

Κάτι τρέχει και στην Κερατέα: Κορυφαίο σκάνδαλό των ΓΟΧ υπήρξε το κολαστήριο Νταχάου μικρών παιδιών της Πευκοβουνογιατρίσσης Κερατέας, άντρο από το 1927 του αγύρτη αρχιεπισκόπου αγίου Ματθαίου του Ομολογητή και Μυροβλήτη (φωτ. 3 http://www.egoch.org/eng/icons.html) ηγούμενου 400 καλογριών. Στη δίκη της ηγουμένης Μαριάμ που πέθανε στη φυλακή κατατέθηκε πως η Αγιότης του ως ιερέας του οικουμενικού πατριαρχείου διατηρούσε πορνείο. Η Ιερά Μονή ήταν έδρα της απερίγραπτης Συνόδου των καραγωγέων επισκόπων του. Eξιστορεί ο διάσημος Αγιορείτης Θεόκλητος Διονυσιάτης: («Απο τον Παλαιοημερολογιτισμόν στην Μονήν Εσφιγμένου»): Ευρισκόμενος στην Αθήνα την δεκαετία του ’60 …εδράχθην της ευκαιρίας να συναντήσω τους “επισκόπους” της Κερατέας……εφθάσαμεν, με τον γνωστόν δημοσιογράφον-λογοτέχνην Κωστήν Μπαστιάν, στο καλοκτισμένο μοναστήρι, με τις 300 μοναχές. Προφανώς μας περίμενε ολόκληρος η “Ι. Σύνοδος”, συγκροτουμένη από έξη “επισκόπους”, που, παρά πάσαν Κανονικήν τάξη, εχειροτόνησεν ο “αρχιεπίσκοπος” Ματθαίος μόνος και καθηρημένος! Εκείνο δε, που προκαλούσε ένα αίσθημα οίκτου από την θέαν των σε γεροντικήν ηλικίαν “επισκόπων”, ήτο η διάταξη σε σχήμα παρατάξεως καθημένων σε πολυθρόνες, κοντά η μία με την άλλην, η πλήρης λαμπρά στολήν των, τα επανωκαλύμαυχα με τον ζηλωτικής δηλώσεως κόκκινον Σταυρόν στο κέντρον των, με τα αρχιερατικά εγκόλπια, με τα δεσποτικά μπαστούνια, και, όπως αναφέρω σε άρθρον μου τότε, την έκπληξη που εδοκίμασεν ο μακαρίτης Μπαστιάς, όταν είδεν ότι έκαστος “επίσκοπος” εστήριζε τα πόδια του επί κεντητού μαξιλαριού, που οι μοναχές είχαν τοποθετήσει, προς μείζονα αίγλην. Αλλ’ εκείνο, που απήλπιζε και τον πλέον συγκαταβατικόν θεατήν -γιατί περί θεάματος επρόκειτο- ήταν όταν άρχισαν οι συστάσεις και όταν όλοι σχεδόν είπαν: “Ποιος είναι αυτός;” όταν είπα ότι ο Κ. Μπαστιάς έγραψε τον “Παπουλάκον” που ουδείς εξ’ αυτών εγνώριζε! Στην συνέχεια, κάθε προσπάθεια συζητήσεως ήταν ματαία. Το διανοητικόν και μορφωτικόν επίπεδον της “Ι. Συνόδου” ήτο απελπιστικόν”. Tα γελοία υποπόδια δεν αφήνουν τον μοναχό σε ησυχία: «…και με τα χρυσοκέντητα υποπόδιά των. Μάρτυς μου ο κ. Μπαστιάς, όστις έφριξεν επί των θεάματι, ειπών: “Ούτε αυτός ο Πάπας ευμοιρεί υποποδίου”! Τα πολεμούντα την Εκκλησίαν του Χριστού πονηρά πνεύματα, δεν ήτο δυνατόν να σοφισθούν επιτυχεστέραν διακωμώδησιν του επισκοπικού βαθμού. Εν τούτοις, οι αξιωματούχοι αυτοί, οίτινες απoτελούν τον εκκλησιαστικόν διάκοσμον του ατυχούς Ματθαίου και ήδη συγκροτούν ζηλοτύπως απηρτισμένην Σύνοδον, είναι άνθρωποι απλούστατοι, αμαθέστατοι και αθωότατοι των περί αυτούς πραγμάτων” (“Αθων. ΄Ανθη”, 1ος τόμ. σελ. 196).

Το 1950 αποκαλύφθηκε πως η οσία Μαριάμ (πρώην κορδελιάστρα), υπέβαλλε σε βασανιστήρια ορφανά τα οποία μαστίγωνε κρεμασμένα γυμνά, ανάποδα από την οροφή και πλούσιους ηλικιωμένους, που με το αζημίωτο γηροκομούσε στην μονή. Οι χωροφύλακες και οι δικαστικοί που μπήκαν στο μοναστήρι βρήκαν 36 παιδάκια σε φοβερή ψυχοσωματική κατάσταση. Στο άντρο πέθαναν 150 φυματικά κορίτσια. Στις 7 Φεβρουαρίου του 1953 το Κακουργοδικείο καταδίκασε σε φυλάκιση τον επίσκοπο Αλεξανδρόπουλο και την ιερή Μέγαιρα, που πέθανε στη φυλακή.
«Η Μαριάμ μετά το θάνατο του επισκόπου Ματθαίου Καρπαθάκη διέδωσε επίτηδες ότι το πτώμα του «μυροβόλησε»! ….Στη πραγματικότητα όμως η πονηρή ηγουμένη είχε ραντίσει το πτώμα του με άρωμα …. Η Μαριάμ διέτασσε τις υπό τιμωρία μοναχές να μείνουν με τα εσώρουχα μόνο και κατόπιν ανέθετε σε μια μοναχή…..να τις κτυπά με μια σανίδα. Άλλες ωδηγούντο εις τα δάση και ημίγυμνοι προσδένεντο εις τα πεύκα …. ο συνηθέστερος τρόπος βασανισμού των θυμάτων της Μαριάμ ήτο το κρέμασμα των ανάποδα από τα γύρω πεύκα για να… εξέλθουν τα….δαιμόνια. .. να πονέσουν …. Αν κανένα από τα μικρά τολμούσε να διαμαρτυρηθεί, οι μοναχές το μετέφεραν εις τον πλησίον πευκώνα, του έδεναν τα πόδια και το κρεμούσαν από ένα πεύκο με το κεφάλι προς το έδαφος…».

Palaio7Η βαρβαρότητα των παλαιοημερολογιτών δεν έχει τέλος: Στις 10.10. 1971 η ενθρόνιση του Ευρίπου Παϊσίου συνοδεύτηκε από άγριους ξυλοδαρμούς αντιμαχόμενων μερίδων (Περιοδ. «Επίκαιρα», 2.12.71). Η απουσία της κρατικής διαιτησίας, έχει οδηγήσει τους Γ.Ο.Χ. σε αλλυσιδωτές διασπάσεις, με ταπεινά ελατήρια που καλύπτονται με την επινόηση ευρηματικών θρησκευτικών διαφορών (τρόπος απεικόνισης της αγ.Τριάδας κλπ) έτσι ώστε να υπάρχουν πολλές διαφορετικές αλληλομισούμενες και αλληλοκαθαιρούμενες Σύνοδοι. Οι δυό κυριώτερες διοικήθηκαν από τους αρχιεπισκόπους Αυξέντιο Πάστρα (φωτ. 4) και Χρυσόστομο Κιούση, αλλά στη συνέχεια υποδιαιρέθηκαν ενώ ο Αυξέντιος καθαιρέθηκε. Μέσα από ένα ατελείωτο γαϊανάκι αποσχίσεων, επαναπατρισμών, συμμαχιών, προδοσιών, αλληλοκαθαιρέσεων και καυγάδων που δεν συναντά κανείς ούτε στην τελευταία συμμορία τσαντάκηδων την ώρα που μοιράζει την λεία της, δημιουργήθηκαν καί ανεξάρτητες Εκκλησίες όπως του Αττικής Ακάκιου, Ωρωπού Κυπριανού, του Κυκλάδων Γαβριήλ, του Καναδά Ακάκιου, του Αιολίας Γερμανού, κλπ. Μια από αυτές, ήταν η αποκαλούμενη από τον εθνικόφρονα «Στόχο», «Σύνοδος των Κιναίδων», με επικεφαλής τον καθαιρεμένο για κιναιδισμό αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Τσάκο της κρατικής Εκκλησίας, που μέχρι να βρεθεί κάποια νύχτα νεκρός σε αθηναϊκή πάροδο, έγινε επίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών, συσπειρώνοντας γύρω του ομοιοπαθείς κληρικούς. Σε κάποια από αυτές τις Εκκλησίες έγινε μητροπολίτης, (με ταχύτητα ανάλογη με αυτήν που ο άγιος Φώτιος έγινε πατριάρχης) με τον τίτλο του δεσπότη Μάνης ο Πανιερότατος Παρθένιος, πρώην μοντέλο και πρώην διάκος της κανονικής Εκκλησίας που έφυγε κάνοντας αποκαλύψεις σε βάρος της (φωτ.10). Είναι ο μητροπολίτης του οποίου φερόμενες ως τηλεφωνικές συνομιλίες, κάπως περίεργες, με το μύθο της ροκ ηγούμενο..Μουλατσιώτη υπεκλάπησαν και έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό από τον κ. Σπ. Καρατζαφέρη και το διαδίκτυο.

Μια άλλη Σύνοδος, «των Ενισταμένων», εδρεύει στο εξορκιστήριο του αγ.Κυπριανού Φυλής και άπλωσε παρακλάδια στο εξωτερικό αποκαθιστώντας επικοινωνία με αδελφές Εκκλησίες Βουλγαρίας, Ρουμανίας Ρωσίας και Διασποράς.

Γενικά κάθε μαζική παράταξη έχει παράρτημα και στο εξωτερικό και είναι δικτυωμένη με περιφερόμενους αλλοεθνείς μητροπολίτες από ΗΠΑ έως Ρωσία. Η φατρία του Αυξέντιου, κηδεμόνευε στις ΗΠΑ την λεγόμενη HOCNA («Αγ.Ορθ.Εκκλ.Β.Αμερικής») με 3 μητροπολίτες και 6000 πιστούς, Ανάμεσά τους και την αδελφότητα του αγιορείτη αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Μητρόπουλου ηγούμενου της μονής Μεταμόρφωσης του Μπρούκλιν της Μασσαχουσέτης που το 1986 κατηγορήθηκε στην Σύνοδο της ρωσικής Εκκλησίας της Υπερορίας από πολλούς μοναχούς του για συνεχείς σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Πριν ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις, ο Παντελεήμων κατηγόρησε την Εκκλησία του για οικουμενισμό και αποχώρησε με τους δικούς του, προσχωρώντας στην ομάδα των Ελλήνων παλαιοημερολογιτών επισκόπων Γαβριήλ και Ακακίου από την οποία αποχώρησε σύντομα για να καταλήξει στην φράξια Αυξέντιου. Ο δόκιμος (1997-2002) μοναχός Ζαχαρίας που απέδρασε από την αδελφότητα καταγγέλει την Εκκλησία αυτή, μιλώντας επώνυμα για έναν προς έναν από τους μοναχούς της Μεταμόρφωσης, για ακατανόμαστες καταστάσεις ψυχοπάθειας, βουλιμίας, ναρκωτικών, παιδεραστείας, θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, ομοφυλοφιλίας κλπ
http://hocna.info/http://hocna.info/BehindTheFacade.shtml

Ένα δείγμα του πήγαινε-έλα μεταξύ κρατικής Εκκλησίας και ιδιωτικών παλαιοημερολογίτικων, είναι και η περίπτωση του Σεβασμιότατου Γεράσιμου Μιχελή, φερόμενου ως αναμιγμένου στα σκάνδαλα της πατριαρχικής μονής Πάτμου:
http://www.kalami.net/2005/arthra/patmos_patriarx.html
http://ecclesianet.blogspot.com/2008/03/o-ba.html

Το Σεπτέμβριο του 2000 απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του ηγούμενου του «Ιερού Καθίσματος Παναγίας Κουμάνας» Γεράσιμου Μιχελή και τελικά τέθηκαν περιοριστικοί όροι για την εξοδό του απο τη χώρα. «Τον δρόμο προς τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ο ηγούμενος του καθίσματος της Κουμάνας, ……….. επιβιβάστηκε αργά το βράδυ σε πλοίο της γραμμής από την Κω με προορισμό τον Πειραιά………Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε προχθές και ο πρώην ηγούμενος της Μονής … επίσκοπος Τράλλεων Ισίδωρος Κρικρής, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω διαφωνίας ανακριτού και εισαγγελέα. ….. μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση ο Γεράσιμος λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο….Οι γιατροί …..διαπίστωσαν αγχώδη κρίση και παρέμεινε στο νοσοκομείο, φρουρούμενος ….. Χθες …. εξήλθε του νοσοκομείου και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω, …. για να μεταφερθεί στον Πειραιά» («Νέα», 13.09.2000). Ο Γεράσιμος ανακάλυψε τη χάρη του Ιουλιανού ημερολογίου και το 2003 έγινε μητροπολίτης της φράξιας Αυξέντιου στα Δωδεκάνησα.

Palaio8Τον Οκτώβρη του 2002 με το υπ’ αριθμόν 137/ 2002 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Κώ παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 6 κατηγορούμενοι (ανάμεσά τους οι ηγούμενοι Κρικρής, Μιχελής και ο μοναχός Κύριλλος) με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, απιστίας, απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια αποδοχής προϊόντων εγκλήματος καθώς και παράβασης καθήκοντος. Στο μεταξύ παραγράφονται τα αδικήματα των 2 απο τους 6 κατηγορουμένους, ενώ το Δεκέμβριο του 2004 κρίθηκε άκυρη η όλη διαδικασία της ποινικής δίωξης για λόγους δικονομικούς (“Πολιτικά Θέματα”, 17.3.’05).

Με το ίδιο βούλευμα είχαν απαλλαγεί από κάθε καμιά διακοσαριά άτομα από όλη την Ελλάδα που είχαν από το 1997 αγοράσει οικόπεδα από τη Μονή Πάτμου. “Το ενδιαφέρον είναι ότι σήμερα, έξι χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης που βρίσκεται στα όρια της παραγραφής ζητήθηκε νέα έρευνα -η προηγούμενη είχε διαρκέσει περίπου δύο χρόνια- από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου. Κάτι που, αν συμβεί, σημαίνει ότι κανένας δεν θα υποστεί τις συνέπειες της αγοραπωλησίας”
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=14.02.2005,id=86510024

Ο εκκλησιαστικός Τύπος όμως έβλεπε το πράγμα θετικά: “Στις 8 Δεκεμβρίου (2004) εκδικάσθηκε στο Εφετείο της Ρόδου η υπόθεση που αφορούσε τις υποτιθέμενες οικονομικές ατασθαλίες που έγιναν …..στην Πάτμο. Η δικαστής …. ανέλυσε διεξοδικά το όλο ζήτημα στην ορθή βάση του και ζήτησε να τεθεί το όλο ζήτημα που ταλαιπώρησε το νησί και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής στο αρχείο. Από τη διαδικασία φάνηκε ότι η Μονή δεν είχε χάσει χρήματα αλλά ούτε το δημόσιο………. ….το Πατριαρχείο οφείλει πλέον να αποκαταστήσει τη φήμη της Μονής και να προχωρήσει σε τολμηρά βήματα …… ο ηγούμενος αρχιμανδρίτης Αντίπας Νικηταράς μετά τις εξελίξεις αυτές επεχείρησε άνοιγμα προς τον παλαιό αδελφό της Μονής και νυν Μητροπολίτη Δωδεκανήσου Γεράσιμο με το Παλαιό Ημερολόγιο. Δεν αποκλείεται το άνοιγμα αυτό να έχει και συνέχεια και να αποτελέσει το έναυσμα για επιστροφή της συγκεκριμένης ομάδας των Παλαιοημερολογιτών στους κόλπους του Οικουμενικού……..» («Στύλος Ορθοδοξίας», τ. 52).

Στο μεταξύ όμως; «Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση των αγοραπωλησιών στη Μονή Πάτμου μετά την έκδοση του υπ αριθ. 1218 /2007 βουλεύματος του τριμελούς συμβουλίου εφετών Δωδ/σου με το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μόνο ο Γεράσιμος Μιχελής μητροπολίτης Δωδ/νήσου (Π.Ε) από τους τρεις που αρχικά προβλεπόταν μετά την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου από τον Άρειο Πάγο. Να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των φερόμενων κατηγορουμένων έχει αποβιώσει, ενώ ο άλλος απηλλάγη….»:
http://www.patmostimes.gr/article.asp?id=2183&type=12

Είναι βέβαιο πως ο Σεβασμιώτατος θα αθωωθεί, αν δεν έχει ήδη γίνει αυτό χωρίς να πάρει δημοσιότητα, και θα ανακαλύψει ξανά τις αρετές του Νέου ημερολογίου. Άλλωστε δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Οι παλαιοημερολογίτες μητροπολίτες Βικέντιος και Παισιος, ιδιοκτήτες της κότας με τα χρυσά αυγά, δηλαδή της θαυματουργής εικόνας της Χρυσοβαλάντου Νέας Υόρκης που δάκρυζε στον πόλεμο του Κόλπου και είχε πέσει θύμα περίεργης απαγωγής, έγιναν δεκτοί από το Οικουμενικό πατριαρχείο, παρ’όλες τις επιθέσεις (προφανώς άδικες) που είχαν δεχθεί από την Αρχιεπισκοπή στην οποία προσχώρησαν η οποία είχε φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί ακόμη και την απαγωγήν της εικόνας. Γεγονός είναι πάντως πως μετά την προσχώρηση στο πατριαρχείο η εικόνα δεν χρειάστηκε να ξαναδακρύσει.

Προς το παρόν.
http://www.nytimes.com/1992/01/01/nyregion/story-of-the-weeping-icon-divides-greek-orthodoxy.html?sec=&spon=&pagewanted=all
http://www.nytimes.com/1992/01/01/nyregion/story-of-the-weeping-icon-divides-greek-orthodoxy.html?sec=&spon=&pagewanted=2
http://www.in.gr/sports/article.asp?lngDtrID=244&lngEntityID=600201

Το αστείο ζήτημα του ημερολογίου δεν ενοχλεί την κρατική Εκκλησία, απόδειξη πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Εκκλησίες Ρωσίας, Σερβίας, Γεωργίας, Ιεροσολύμων καθώς και με το Άγ.Όρος, που ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο. Η ουσία του σχίσματος βρίσκεται στο ταμείο. Μπορεί πολιτικοί, ιδιαίτερα της ΝΔ και του Λάος, να παρακολουθούν τελετές των Γ.Ο.Χ. (στη φωτ. 11 ο εκλεκτός πολιτευτής του δεύτερου κ.Χαρίτος: http://www.neospeiraia.com/2008/09/blog-post.html) , αλλά ο μακάριος Χριστόδουλος, μάλωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο, όταν δέχτηκε σε ακρόαση έναν Αρχιεπίσκοπο των ΓΟΧ: «..βλέπω η παρουσία των και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο να δημιουργεί προβλήματα«. Δεν επικαλέστηκε τον οχετό των σκανδάλων τους-με τι μούτρα άλλωστε-αλλά το γεγονός πως είναι σχισματικοί, δικαίωμα απόλυτα κατοχυρωμένο σε μια δημοκρατική Πολιτεία.

Οι γενικεύσεις είναι άδικες, αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί το γεγονός πως κάτω από το φύλλο συκής των βιβλικών γενειάδων και πίσω από την παλαιοημερολογίτικη αυστηρότητα και τους σκληρούς κανόνες της κρύβονται ανομολόγητα ερωτικά πάθη, απείρως περισσότερα από αυτά που φουντώνουν στην κρατική Εκκλησία. Από τους ΓΟΧ ξεκίνησε την καριέρα του ο πανοσιολογιώτατος Γιοσάκης πριν μεταπηδήσει στην κρατική Εκκλησία.

Palaio9Έτσι ο Παναγιώτατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ευθύμιος, φέρεται από αναφορά του πατέρα Γιοσάκη να του δήλωνε στην μονή «Παντάνασσας» όπου βρέθηκε ο δεύτερος ως εκκολαπτόμενος νεοσσός της Ορθοδοξίας: «Άντε βρε….Η Ορθοδοξία δεν βρίσκεται μέσα στα παντελόνια. Ο Θεός κατοικεί στην καρδιά και όχι στα σόβρακα…..εγώ κάνω και ξεπαρθενιασμένους παπάδες….» ενώ του αποκάλυψε πως το ίδιο προοδευτικός ήταν και κάποιος μητροπολίτης τους στον Πειραιά που «στα νειάτα του είχε ερωτικές σχέσεις με …ναύτες κτλ…» («Καρφί», 5.3.2005). Τόσο ο σεπτός Ευθύμιος όσο και ο πανοσιλογιώτατος Γιοσάκης διέψευσαν το γεγονός. Αναφορά στο θέμα έκανε και η «Ελευθεροτυπία» (07/02/2005)
(«Αμάρτησα μαζί του»)
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=07.02.2005,id=58664888

Το σκάνδαλο αυτό είχε δυσώδεις παραφυάδες και στην κυπριακή Εκκλησία.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=600542&lngDtrID=244
Αλλά και σοβαροί οικογενειάρχες κληρικοί όπως ο αιδεσιμώτατος Στέφανος συλλαμβάνονται από την Αστυνομία με την 27 χρόνια νεότερή τους αλλοδαπή σύζυγο για εγκατάλειψη τέκνων (ενός μηνός και ενός έτους) σε ξενοδοχείο.

Κύριε Ροΐδη,
Ο βούρκος των παλαιοημερολογίτικων σεχτών, δίνει μια ιδέα για το πώς θα καταντήσει η Εκκλησία των καλοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων που μπουκώνονται με ιερό χρήμα από παντού, όταν ιδιωτικοποιηθεί. Για του λόγου το αληθές παραπέμπω σε 3 ορθόδοξες πηγές, όπου αναδύονται οι αναθυμιάσεις του παλαιοημερολογίτικου οχετού:
1. http://orthodoxia.forumup.gr/about903-60.html
(…αφηνω τους πολλους αρχιερεις και ιερεις ,καθηρημενους απο την Εκκλησια της Ελλαδος και αλλες δικαιοδοσιες για ηθικους λογους, που βρηκαν καταφυγιο στο ζηλωτισμο. χαρακτηριστικο παραδειγμα που το ξερω απο πρωτο χερι του μοναχού …. της Μονής……στον …που εγινε «επίσκοπος» με το παλιο…)

Palaio102. http://www.omologitis.org/main_pag/Hellenic/frams/news.htm#51……Παραπέμφθηκαν στο Α΄/βάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο με τις κατηγορίες της φατρείας, της τυρείας, .. οι Ιερείς: Joseph Sunderland, Steven Allen, George Poullas και οι Διάκονοι Paul Brown, Sergei Boulter, John Somers, όλοι κάτοικοι Αμερικής. … Το Α΄/βάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο ασχολήθηκε με την υπόθεση των υποδίκων Ουκρανών κληρικών Σεραφείμ και Ιωάννου … Η Ι.Σύνοδος ..καθαίρεσε τους πιο πάνω … η Ιερά Σύνοδος συζήτησε το θέμα των Επισκόπων Νήφωνα και Αρέθα οι οποίοι αποτοιχίστηκαν από την Εκκλησία μας από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Ι. Σύνοδος παρέπεμψε τους αποσκιρτήσαντες Επισκόπους στο Συνοδικό Δικαστήριο με τις κατηγορίες της φατρίας, παρασυναγωγής και βλασφημίας. … Στις 15 Σεπτεμβρίου ο Μητρ. Νήφων, με έγγραφο του προς την Ι.Σύνοδο, δήλωσε ότι αποκόπτεται …. τον Μητρ. Νήφωνα ακολούθησε στην αυτομόληση και ο Επίσκοπος Αρέθας …… Με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο διέκοψε κοινωνία με την Εκκλησία μας ο Μητροπολίτης Αυλώνας κ. Άγγελος. .. ο Μητρ. ενώθηκε με τον Μητροπολίτη Αντώνιο (De Rosso) της Ιταλικής Εκκλησίας. … Καθαιρέθηκαν από το Α΄/βάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο την 13/26 Φεβρουαρίου οι Ιερείς: Joseph Sunderland, Steven Allen, George Poullas και οι Διάκονοι: Paul Brown, Sergei Boulter, John Somers, κάτοικοι Αμερικής…. προσχώρησαν στην Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας μας δύο σημαντικές Μονές …..Κατόπιν εισηγήσεως του Έξαρχου των Βαλκανικών Χωρών Μητρ. Χριστοφόρου, η Ι.Σύνοδος διέγραψε τους Βούλγαρους Ιερείς Zahariev Nikola και Lyubomir Papo …Η Κολοραντική παράταξη δεν λέει να ησυχάσει. Είχαμε αποφασίσει να μην αναφερθούμε πλέον με αυτούς αφού έχουμε διαπιστώσει ότι κανείς άλλος δεν ασχολείται. Αλλά δυστυχώς δεν αντέχουμε τον πειρασμό …. Κατόπιν αιτήσεως προς τον Έξαρχο Βαλκανικών χωρών Μητρ. Χριστοφόρο προσελήφθησαν οι εκ Βουλγαρίας Πρωθιερέας π.Lyudmil Petrov και Διάκονος π.Marian Angelov. .. προέρχονται από την δικαιοδοσία του ανεξάρτητου Επισκόπου Κολοράντο Γρηγορίου τον οποίον είχαν αποκηρύξει.. … η Ι.Σύνοδος βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να διαγράψει τον Μητροπολίτη Αχαρνών κ. Αθανάσιο… εξ αιτίας του ότι ενύμφευσε πρώην Αγιορείτη μεγαλόσχημο Μοναχό…… Με εξώδικο η παράταξη του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου, απειλεί με μήνυση την Σύνοδο αν συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον τίτλο «Εκκλησία Γ.Ο.Χ. …»).

Palaio113. http://www.roacamerica.org/Το καλοκαίρι του 2004 η Ρωσική Ορθόδοξη Αυτόνομη Εκκλησία στην Αμερική υπέστη καταστροφικό σχίσμα από την εγκληματική συμπεριφορά του μητροπολίτη Ουαλεντιανού…, Ο μητροπολίτης Ουαλεντιανός επιτέθηκε στον ευεργέτη του Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο…»).

Την ώρα που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προχώρησαν σε ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών τομέων της Οικονομίας, η μεγαλύτερη επιχείρηση, η Ecclesia, ΑΕ εμπορίας ελπίδων και φόβων, παραμένει κρατική και σκανδαλωδώς φοροφυγάς, επιχορηγούμενη, επιδοτούμενη και καταχρεωμένη. Θεωρώ την πολιτική αυτή αθέμιτο ανταγωνισμό που αντίκειται στους νόμους της ελεύθερης Οικονομίας. Επιπρόσθετα η ιδιωτικοποίηση της Εκκλησίας θα ωφελούσε πολύ την παραγωγή και τα κέρδη της Βιομηχανίας των θαυμάτων που αναγκαστικά θα ανθίσει για λόγους βιοπορισμού των άμισθων ιερέων, και με τη θέσπιση κάποιου ειδικού θαυματο-φόρου θα ωφελούσε καίρια την Οικονομία.

Ίσως έτσι ο αυριανός πρωθυπουργός ευλαβέστατος ΓΑΠ να βρει λεφτά για να μην υλοποιήσει την απειλή του για ανασφάλιστη εργασία των νέων.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

65 Responses to Ο μεσαιωνικός οχετός του Παλαιοημερολογιτισμού (2)

 1. Ο/Η Zηλωτής ΠΕ λέει:

  Ο διάβολος χορεύει στο μπλογκ του Ρωϊδη. Θέλετε την παγκοσμιοποίηση και διαβρώνετε τον εθνικό ιστό. Πριονίζεται την καρδιά της Ελλάδος την γνήσια Ορθοδοξία, την κρυστάλλινη. Μάταια λυσάξατε η Ορθοδοξία του Π.Ε, δεν νικάται. Οι δε πιστοί της εγγίζουν το 1.000.000.
  Κάτω τα χέρια από τον αρχιερέα Ματθαίο, δεν είσαστε άξιοι ούτε τα πόδια του να του πλύνετε.
  Ματθαίος ο Α΄, αρχιεπίσκοπος των ΓΟΧ.
  Αθάνατος! Άξιος!
  http://oprotoklitos.blogspot.com/2008/05/blog-post_27.html

  • Ο/Η vavou λέει:

   Προτόκλιτε, όταν χρησιμοποιείς τη λέξη Νίκη, να σκέφτεσαι τη θεά Νίκη π’ χει φτερά στις πλάτες και χαρίζεται μόνο στις πράξεις εκείνου που βρήκε στην Ιστορία τις οργανικές γαίες που κανένας Κωνστάντιος και κανένας Παύλος, κανένας Λουκάς και κανένας Ματθαίος, κανένας Τερτυλλιανός και κανένας Φίλωνας, κανένας σαν και του λόγου σου δεν μπορεί να ευνουχίσει άλλο. Όταν εσύ θα μιλάς για την Βασιλεία των Ουρανών, εγώ θα σου μιλώ για την Δημοκρατία τους. Ω συ έι blogger: το βράδυ θα ρθω στον Ύπνο σου με τη Νηρηίδα Ηγεμόνη και θα ψηφίσω κατά…

 2. Ο/Η Ι.Σ.Π. λέει:

  Γνωρίζαμε πως θα συνεχίζατε με δεύτερη συνέχεια. Πολλοί πιστοί σας διαβάζουν για να δουν που το πάτε. Όλα όσα γράφετε είναι ψέμματα. Δεν πήθετε κανέναν. Ποιός σας βάζει; Εσείς το ξέρετε. Εσείς θα δώσετε και λόγο στον Θεό. Δεν σας οβούμαστε. Ο Γέροντάς μου μου έδειξε το μπλογκ σας. Διάβασε για να γελάσεις μου είπε. Γελώ και κλαίω για την τύχη σας.
  Σας γράφω χωρίς να το ξέρει ο Γέροντας. Δεν με βάζει κανείς. Θα ήθελα να σας βοηθήσω. Πηγαίνετε στον κόμβο http://neataksi.blogspot.com/2008/04/blog-post_14.html
  και θα δείτε πως είστε όργανα τηςΝέας Τάξης. Μακάρι να μην το γνωρίζετε γιατί τότε μπορεί να μετανιώστε.

  Βιβλίο»Με την ευχή του Ιησού η με την υποδούλωση του αριθμού του θηρίου»- Το πρόγραμμα Μπλέ Ακτίνα

  Πατέρας Ανδριανός – 30 χρόνια ασκητής στην έρημο του Σινά

  παρέχεται από

  ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ……..

  παρέχεται από

  Δευτέρα, 14 Απρίλιος 2008
  ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ Γ.Ο.Χ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΑΤΘΑΙΙΚΩΝ – Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ

  1

  2

 3. Ο/Η bdfatal λέει:

  To link που δώσατε Λασκαράτε για την φωτογραφία του Ματθέου δεν δουλεύει.
  Το έκανα copy-paste και δούλεψε. Το βάζω εδώ για όποιον θέλει.
  http://www.egoch.org/eng/icons.html

 4. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

  @Zηλωτής ΠΕ

  Και τότε πως γίνεται ένας χριστιανός σαν και εσάς να έρχεται να χορέψει μαζί με τον διάβολο;

  Από τι όμως διάβασα ο διάβολος χορεύοντας και πάνω στο μεθύσι του λέει κάτι αλήθειες και παραπέμπει και αξιόπιστες πηγές προς όλους μας. Από μεθυσμένο μαθαίνεις την αλήθεια, και ειδικά εάν είναι και υπερφυσικός!

  Πάντως να ξέρετε ότι η κρυστάλλινη ορθοδοξία, δεν παύει να αποτελείται από εύθραυστο υλικό, έτσι και πέσει διαλύθηκε….και το χειρότερο είναι ότι ωθείται από μόνη της προς τα εκεί, αυτοβούλως!

  Μία ενημέρωση: Ζούμε ήδη στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, αυτή πολεμούμε εμείς, όχι εσείς η θρησκεία στηρίζεται σ αυτήν…

  Να είσθε καλά

  ΥΓ:Για τον εν λόγω αρχιερέα μπορεί να μην είμαστε άξιοι αλλά πάντως κάποιος πρέπει να τον πλύνει, βρομάει…(ως φαίνεται).

 5. Ο/Η Δωδεκανήσιος λέει:

  Η μοναδική συνέντευξη του μητροπολίτη ΓΟΧ Γεράσιμου Μιχελή για τα σκάνδαλα της Πάτμου.

  Ένας από τους πρωταγωνιστές του οικονομικού σκανδάλου της Μονής Γεράσιμος Μιχελής στη μοναδική μέχρι σήμερα συνέντευξη του
  [Δημοσιεύτηκε στις 21/3/2005 – 2:11:00 μμ] [Συντάκτης:Σμαράγδα Μουλιάτη]

  Μιλάει για την Κουμάνα, τις πωλήσεις των οικοπέδων της Μονής και για τον Πατριάρχη που δεν τον έχει δεχθεί μέχρι σήμερα για απολογία

  Η συνέντευξη αυτή παραχωρήθηκε από τον πρώην μοναχό της Μονής Γεράσιμο Μιχελή στη Σμαράγδα Μουλιάτη λίγο πριν προσχωρήσει στις τάξεις των παλαιοημερολογιτών και δημοσιεύθηκε σε δύο συνέχειες στα φύλλα Απριλίου και Μαΐου 2003 της εφημερίδας «Πατμιακά Χρονικά».
  Σήμερα είναι Μητροπολίτης Παλαιοημερολογιτών Δωδεκανήσου
  Είναι δε η μοναδική που παραχώρησε μέχρι σήμερα σε Μ.Μ.Ε .

  Πρώτο μέρος

  Πριν το ξέσπασμα του οικονομικού σκανδάλου
  Ο μοναχός Γεράσιμος Μιχελής είναι το 16ο παιδί μιας φτωχής πολυμελούς οικογένειας. Μπήκε στο Μοναστήρι το 1960 μόλις 14 χρόνων, τότε που οι οικογένειες θεωρούσαν ευλογία Θεού να έχουν ένα μοναχό στο Μοναστήρι. Έμεινε σύμφωνα με τον κανονισμό 3 χρόνια δόκιμος. Στα 3 χρόνια έγινε μοναχός . Του δώσανε το όνομα Γεράσιμος.

  Στα 5 χρόνια τον έχρησαν διάκονο. Το 1971 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Και τις δύο φορές χειροτονήθηκε από τον Πάτμιο, μακαριστό Αθηναγόρα Κοκκινάκη, Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας. Το καλοκαίρι του 1973 και αφού έκλεισε 10 χρόνια ως μοναχός από την ημέρα της κουράς του, έγινε μέλος των συνεδριάσεων της Μονής, έχοντας το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και τα τελευταία 15 χρόνια σύμβουλος στο ηγουμενοσυμβούλιο.
  http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=10618&type=23

 6. Ο/Η Δωδεκανήσιος λέει:

  Μέρος 2ο

  συνέντευξη Γεράσιμου Μιχελή για σκάνδαλα μονής Πάτμου.
  εφοπλιστής Αγούδημος, Μερσεντές, κοινοί λογαριασμοί , αγορές, πωλήσεις, η φυλάκιση κ.ά.

  Κατηγορείστε από την κοινή γνώμη, ότι είχατε μια προκλητική προσωπική ζωή, κάποιους κάνατε πλούσιους και ότι ασχοληθήκατε με μάγους και ξόρκια.
  Αυτά όλα είναι συκοφαντίες. Η προσωπική ζωή του καθενός μας, κρίνεται από εκείνους που ζουν και δρουν κοντά του. Και οι άνθρωποι που έζησαν κοντά μου χρόνια έγραψαν γράμματα στον Πατριάρχη, λέγοντας την αλήθεια για ότι έζησαν κοντά μου. Αν είχα τα λεφτά που λένε ότι υπεξαίρεσα ήμουν τρελλός να τα δώσω στους άλλους και να μη κρατήσω κάτι για μένα; Μια μέρα βρίσκω στην Αθήνα ένα γιατρό. Τον Α.Χ. και μου λέει: «Γεράσιμε έχεις λεφτά γιατί όταν ήμουν στην Πάτμο, γυρνάγανε ένα βιβλιάριο της Εμπορικής στο καφενείο και είδα. Γεράσιμος Μιχελής: 1.δις 200εκατ.» Το 1 δις 200 εκατ. . του λέω ήταν 120 δρχ. γιατί τόσα είχε ο λογαριασμός. Και στην Εθνική που ανοίξανε τους λογαριασμούς, το υπόλοιπο ήτανε 50.000 από το δώρο Χριστουγέννων της εποχής εκείνης. Το ίδιο συκοφαντίες είναι για τους μάγους και τα ξόρκια. Δεν μου φαίνεται παράξενο.

  Γεράσιμος Μιχελής. «Από τα ψηλά στα χαμηλά». Και τι εννοώ. Είχατε μια δύναμη, κάνατε μια ζωή υψηλών τόνων, υψηλές διασυνδέσεις, ζωή και εικόνα που δεν άρμοζε σε ιερωμένο. Τώρα είστε κατηγορούμενος με πολύ βαριές κατηγορίες. Μετά απ όλα αυτά, εξακολουθείτε να έχετε υποστήριξη;
  Όχι δεν είναι έτσι. Δεν έκανα πολυτελή ζωή. Το μόνο για το οποίο μπορώ να κατηγορηθώ είναι το ακριβό αυτοκίνητο. Και ο Αγούδημος να μη μου έδινε αυτοκίνητο, δεν είναι δύσκολο να αγοραστεί σήμερα. Εντάξει, ήταν Mercedes τη δέχθηκα. Η μερσεντές ήταν c180 και την βγάλανε αλεξίσφαιρη και 600 άρα και τόσα άλλα. Είχα όμως και 35 οικογένειες που κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα τους έστελλα δέματα. Όσο αφορά την υποστήριξη, αν δεν την είχα δεν θα μπορούσα να ζήσω. Μου συμπαραστάθηκε ηθικά και υλικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος, ήρθε και με είδε στη φυλακή και τον ευχαριστώ γι αυτό. Μου συμπαραστ’αθηκαν επίσης πολλοί άλλοι μητροπολίτες κ.λ.π. Υπήρξαν αξιωματικοί που έκαναν έρανο για να μου δίνουν χρήματα γιατί δεν πιστέψανε σ` αυτά τα δις που λέγανε και στρατιώτες, (μου δείχνει γράμματα) που όταν ήμουν στην Αθήνα, ερχόντουσαν να με βρούνε και μου βάζανε λεφτά στην τσέπη. Μου συμπαρασταθήκανε όλοι. Ακόμα και τώρα, ταξιδεύω δωρεάν με τα πλοία του Αγούδημου. Τελευταία, μόλις με είδε ο καπετάν Μάκης, είπε σε ένα αξιωματικό: Τον πατέρα Γεράσιμο θα τον πας στην δική μου καμπίνα. Είναι φιλοξενούμενος μου. Πριν το 1999, πεθαίνει ξαφνικά η συχωρεμένη Α. Β, και έπρεπε να πάει στην Αθήνα για νεκροψία. Ποιος θα έδινε τα χρήματα; Πήρα τον Αγούδημο και φρόντισε να πάει και να γυρίσει δωρεάν. Μια άλλη φορά, ζητάγανε από την Ουνέσκο, 90 θέσεις, 35 καμπίνες περίπου, δίκλινες, τρίκλινες δωρεάν. Μου τηλεφωνάει ο καπετάν Μάκης και μου λέει. Να τις δώσω; Και γιατί ρωτάς εμένα καπετάν Μάκη; Γιατί εσύ ξέρεις ποιο είναι το καλό της Πάτμου Κι αν το επιθυμείς εσύ, να γίνει.

  Τόσες εξυπηρετήσεις, αυτοκίνητο ακριβό, χωρίς αντάλλαγμα; Είναι περίεργο. Δεν πείθει.
  Ναι διερωτόμουνα κι εγώ πώς και γιατί μου έδειχνε αγάπη και εκτίμηση Ήτανε εβδομάδα του Πάσχα και ανέβηκε ο καπετάν Μάκης στην Κουμάνα. Καθόμασταν στην τραπεζαρία και τον ρωτάει ο καπετάνιος του . «Πώς γνωριστήκατε με τον πατέρα Γεράσιμο;». Σκέφτηκα. Τώρα θα μάθω και εγώ γιατί δεν ήξερα. Λέει, «κοίταξε να δεις, ούτε ο πατήρ Γεράσιμος το ξέρει. Όταν πήγα στην Αγγλία να παραλάβω ένα πλοίο με σκοπό να το βάλουνε στα Δωδεκάνησα, ο καπετάνιος του που ήταν Εγγλέζος, μου είπε: Αφού θα βάλεις το πλοίο στα Δωδεκάνησα θα πας στην Πάτμο να γνωρίσεις τον πατέρα Γεράσιμο. Είναι εξέχουσα προσωπικότητα και αξίζει να τον εξυπηρετείς γιατί αγαπάει το νησί.

  Έχει γίνει πολύς λόγος για τους κοινούς λογαριασμούς σας με κοσμικούς και ιδιαίτερα με κάποιον, που είναι κατηγορούμενος. Η Μονή είχε λογαριασμό κοινό με τον ταμία. Προς τι λοιπόν ο κοινός λογαριασμός σας για χρήματα που αφορούσαν τις αγοραπωλησίες αυτές;
  Ο κοινός λογαριασμός ήταν για τα χρήματα από τις αγοραπωλησίες που ήταν για εξυπηρέτηση των αγοραστών, αλλά και τα χρήματα από τους μισθούς μου, τα τυχερά μου, τις δωρεές και γενικά χρήματα που αφορούσαν την Κουμάνα. Ο λογαριασμός, αν ήταν στο κάθισμα, για να γίνει ανάληψη χρειαζόταν κάθε φορά πρακτικό επίσης δεν θα έπαιρνα τόκους. Οπότε έβαλα τον κοσμικό που τον είχα υπάλληλο για να πηγαίνει στη τράπεζα να εισπράττει και να μην πηγαίνω εγώ.

  Κατηγορείστε ότι κάνατε επιλεκτικές πωλήσεις και από τις εισπράξεις, αποδίδατε μόνο ένα μέρος του ποσού που εισπράττατε. Τι έχετε να πείτε γι αυτό;
  Λάθος. Δεν έκανα επιλεκτικές πωλήσεις γιατί τις αιτήσεις δεν τις κάνανε σε μένα, αλλά απευθείας στη Μονή. Υπήρξαν περιπτώσεις αγοραστών που ήταν φίλοι μου και μου λέγανε «πατήρ Γεράσιμε επειδή σου έχουμε εμπιστοσύνη θα σου στείλουμε εσένα τα χρήματα και θα τα δώσεις εσύ. Μου έστελναν όμως να πληρώσω τα συμβολαιογραφικά, δικηγόρους, εφορία, περιμάντρωση, και μηχανικό. Έτσι λοιπόν για ένα οικόπεδο που έκανε 2 εκατομμύρια, μου κατέθεταν 3 ή 4. Και κει έγινε η παρεξήγηση. Ορισμένοι όμως ,όταν πήγαν να καταθέσουν, με άφησαν ακάλυπτο. Τώρα επίτηδες; Φοβηθήκανε; Δεν ξέρω. Αυτή ήταν η περίπτωση των 10 ή 15 ατόμων γνωστών, φίλων και ευτυχώς φαίνεται γιατί τα έδωσαν.

  Φυλακίζεστε. Πόσο καιρό και ποια είναι η εμπειρία σας;
  Δεν θα τους συγχωρήσω την προφυλάκιση.Ήταν άδικο και φτιαχτό ,δεδομένου ότι ο ανακριτής ήταν προκατειλημμένος.Έμεινα στην φυλακή 4 μήνες. Όταν εγώ ζήτησα αντικατάσταση όρων, αφ` ενός μεν έκανε ένα μήνα να απαντήσει στην εισαγγελέα επίτηδες και αφετέρου μου ζήτησε 80 εκατ. εκατομμύρια εγγύηση για την αποφυλάκιση. Από κει και πέρα πέρασαν άλλοι τρεις μήνες, να ανανεώνω την αίτηση, να επιμένουν στα 80, μέχρι που στην τελευταία μου αίτηση έγραψα ότι μπορώ να δώσω μόνο μέχρι 4 εκατ. αν και δεν τα είχα. Το δέχτηκαν. Είχαν περάσει όμως 4 μήνες. Βρήκα μόνο 800 χιλιάδες. Ένας μαύρος γιατρός που ήτανε κρατούμενος δεν ξέρω γιατί, έρχεται και μου λέει. «Βλέπω πως είσαι άδικα εδώ μέσα. Δέχεσαι να βγάλω το νεφρό μου να σου δώσω τα χρήματα;» Για όνομα του Θεού του λέω.Όταν δεχτήκανε τα 4 εκατ, πάλι η θεία πρόνοια με βοήθησε. Εμφανίστηκε ξαφνικά ένας αδελφός της Μονής που τρώγαμε από το ίδιο πιάτο τα φτωχά χρόνια, ο ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Τζώρτζης. Είχε επιστρέψει καθηγητής από τη Γερμανία και είχε μάθει την περιπέτεια μου και ότι χρειαζόμουνα 80 εκατ. για να αποφυλακιστώ. «Εγώ π. Γεράσιμε, έχω 10.εκατ και θα σου τα δώσω.». Βρε παπα Νικόλα πως βρέθηκες εδώ; Τώρα μου ζητάνε 4 εκατ. Πάει λοιπόν, καταθέτει τα 4 εκατ. πληρώνοντας την εγγύηση και μου δίνει και 500.000 δρχ δανεικά. Οι όροι ήταν να μη βγω από την Ελλάδα, να παρουσιάζομαι στο τμήμα και να μην πηγαίνω στην Πάτμο γιατί έκανα φασαρίες στην εκλογή του νέου ηγουμένου αν και δεν ήμουνα εκεί. Με τον όρο αυτό πως θα πάω στην Πάτμο να βρω στοιχεία σκέφτηκα; Ζητάω και παίρνω βεβαιώσεις από τη Δημαρχία και την Αστυνομία, ότι απουσίαζα στην εκλογή του ηγουμένου κι έτσι απέσυραν τον όρο αυτό. Όταν συνάντησα τον Τριαντάφυλλο στην Πάτμο του ζήτησα να γίνει μια εκπομπή. Δεν έχω αντίρρηση και τα λάθη μου ακόμη να πω, σε ένα διάλογο με όλους ακόμα και με εκπρόσωπο του Πατριαρχείου, για να μάθουν όλοι την αλήθεια από πρώτο χέρι. Δεν φοβάμαι τίποτα. Κάνε υπομονή μου είπε. Να βγει η τελεσίδικη απόφαση.

  Εσείς λέτε πως όλα ήταν φτιαχτά. Ποιοι τα έκαναν , γιατί τα έκαναν. Εσείς δεν έχετε ενοχές; Το Μοναστήρι δεν ζημιώθηκε από λάθη, επιπολαιότητες, ατασθαλίες;
  Το `95 όταν ήλθε ο Πατριάρχης μου έδωσε τον Χρυσούν Σταυρόν. Τότε ήμουν καλός; Το Μοναστήρι και η Πάτμος ζημιώθηκαν από τις συκοφαντίες . Το μοναστήρι ήταν πρόσωπο ιδιωτικού και όχι δημοσίου δικαίου όπως δηλώσανε για να μας μπλέξουν σε φοροδιαφυγή και να πούνε ότι έπρεπε να πουλάμε όσο λέει η εφορία. Απεναντίας σαν ιδιωτικού δικαίου μπορούσαμε να πουλήσουμε φτηνά, δωρεάν κ.λ.π.
  Έτσι επωφελήθηκαν Πάτμιοι και μη Πάτμιοι, που πήραν φτηνά τα οικόπεδα, τα μεταπώλησαν και δεν τους κατηγορώ, γιατί με τα χρήματα αυτά αξιοποίησαν την Πάτμο.

  Τι περιμένετε να προκύψει τελεσιδίκως;
  Άνθρακες ο θησαυρός, γιατί γίνανε πολλά στημένα και κατευθυνόμενα. Όταν εκλήθησαν κάποιοι, απογοητευθήκανε γιατί δεν έβγαλαν το λαβράκι που περίμεναν. Πιστεύω ότι όλους θα μας απαλλάξουν.

  Και αν απαλλάξουν τους άλλους και καταδικάσουν μόνο εσάς;
  Τότε θα πρέπει πολλοί να λυπούνται, διότι αν φτάσει η υπόθεση στην ακροαματική διαδικασία και θα υπάρχουν κανάλια, θα ακουστούν ποια είναι τα πραγματικά λάθη και τα εγκλήματα που έγραψε στην έκθεση του το Πατριαρχείο. Τους τάγραψα και προχθές. Θα κλάψουν και οι πέτρες. Διότι επαναλαμβάνω μπορεί να γίνανε λάθη αλλά τα λάθη ήταν προς όφελος του Πατμιακού λαού και λυπάμαι που δεν ήρθανε να καταθέσουν αυτοί που ζήτησαν να γραφτεί το οικόπεδο στον αγοραστή τους και πήραν τα χρήματα. Αναγκαστικά, θα αποκαλύψω ονόματα. Πρέπει ομως να πω πως πολλοί υποστηρικτές του πρώην ηγουμένου, ήρθαν μου ζήτησαν συγνώμη και όχι μόνο. Ήμουν ο πρώτος που ζήτησα να γίνει έλεγχος από το υπουργείο αλλά δεν ήθελε το Πατριαρχείο. Δηλαδή σου λέει, θα βάλει χέρι το δημόσιο, αφού η Μονή δεν φορολογείται. Κι έρχεται ο έλεγχος. Έγινε χωρίς εμένα . Βγάλανε ότι δεν είναι εξήμιση δις, αλλά ότι λείπουνε από το ταμείο 318 εκατ. δρχ. Ως προς τις αποφάσεις της αδελφότητας υπάρχει περίσσευμα στα ταμεία, αλλά ως προς τις αποφάσεις του ηγουμενοσυμβουλίου φαίνεται να υπάρχει έλλειμμα εξαιτίας των εικονικών συμβολικών τιμημάτων που αναφέρονται στις πράξεις του .

  Εν αναμονή λοιπόν της τελεσίδικης απόφασης. Εμείς τελειώνοντας να ευχηθούμε! Ποτέ το Μοναστήρι της Πάτμου και η Πάτμος κατ επέκτασιν να μη ζήσει τις καταστάσεις που ζούσε και έζησε. Ποτέ να μην επαναληφθεί η ζοφερή εικόνα που αποτυπώθηκε στις οθόνες, στις λέξεις, στο μυαλό μας. Κι αυτό θα γίνει αν συνειδητοποιήσουμε όλοι το ρόλο μας. Κοσμικοί και ιερωμένοι. Και κυρίως όπου υπάρχει κακό να κτυπιέται «εν τη γενέσει του».

  http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=10678&type=23

 7. Ο/Η Γέροντας λέει:

  Νομίζεις, Ι.Σ.Π. οτι δε γνωρίζω, νομίζεις…
  ΌΛΑ τα γνωριζει ο Γέροντας, όλα τα σφάζει-όλα τα μαχαιρώνει !

 8. Ο/Η Aφοι Λαμπρόπουλοι λέει:

  Να μην ξεχνάτε και τους μπίζνεσμεν του Νέου ημερολόγιου και τον δήμαρχο Κακλαμάνη που δεν γουστάρει πολύ πράσινο

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=54530
  Ιερώνυμος και Δήμος Αθηναίων πιέζουν για αξιοποίηση του «Κατράντζου»

  Μπορεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να εμφανίζεται εσχάτως πρωτοπόρος σε εκστρατείες δενδροφύτευσης στα βόρεια προάστια, την ίδια στιγμή όμως ανθίσταται σθεναρά στην προοπτική να αποκτήσει το κέντρο της Αθήνας ένα μικρό χώρο πρασίνου στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου. Πώς; Ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος είναι ex officio πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαρία Κασιμάτη» στο οποίο ανήκει το οικόπεδο των 642 τετραγωνικών μέτρων. Από το 1980 που η φωτιά κατέστρεψε το πολυώροφο κτίριο, το ιδρυμα προσπάθησε να ξαναχτίσει κτίριο. Ο Δήμος Αθηναίων επέβαλε το 1982 μετατροπή του οικοπέδου σε χώρο πρασίνου, αλλά η απαλλοτρίωση ουδέποτε προχώρησε. Φτάσαμε λοιπόν αισίως, το καλοκαίρι του 2007, μέσα στις καταστροφικές πυρκαγιές, ο Δήμος Αθηναίων να κάνει δεκτή άρση της απαλλοτρίωσης που θα οδηγούσε στην οικοδόμηση νέου εξαώροφου κτιρίου συνολικού εμβαδού 2.500 τ.μ.!

 9. Ο/Η Ένας λέει:

  Kύριε Λασκαράτε, παραπέμπετε σε ένα τρομερά ζουμερό εκκλησιαστικό λινκ στο οποίο υπάρχει άρθρο από το έγκυρο περιοδικό Πολιτικά Θέματα, αρ. τεύχους 1459, 17 Μαρτίου 2005. Εκεί περιγράφονται τα σκάνδαλα της Πάτμου, της πατριαρχικής δηλαδή μονής της. Οικοπεδα, λεφτά, κουκουλώματα. Μητροπολίτης του πατριαρχείου ομπρελιάζεται από αγανακτισμένους κατοίκους και πολλά ακόμη ευτράπελα και επικερδή.
  Πόσοι θα μπουν στον κόπο να χτυπήσουν το λινκ και να το διαβάσουν αν δεν το βάλετε από μόνος σας;

  http://ecclesianet.blogspot.com/2008/03/o-ba.html

  ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

  Πώς ενώνονται οι κρίκοι του οικουμ. Πατριαρχείου με Γιοσάκη και το σκάνδαλο Πάτμου. ‘Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη μεγάλη κομπίνα σε χρήμα και γή

  Βυζαντινές ίντριγκες με πρωταγωνιστή τον πρώην Αρχιγραμματεύοντα της ιεράς Συνόδου Μελίτωνα Καρρά αλλά και τον ίδιο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο αποκαλύπτει η υπόθεση της κατάχρησης στην Πάτμο. Ο Μελίτων διαπλεκόμενος σε πολλά επίπεδα με τις αγοραπωλησίες του ιστορικού Μοναστηριού αποπέμφθηκε πρόσφατα απο τη θέση του Αρχιγραμματεύοντος στο Φανάρι για να αποσυνδεθεί το κέντρο της Ορθοδοξίας απο τα σκάνδαλα. Αλλά ο ιερός τόπος, όπου ο Αγιος Ιωάννης έγραψε την αποκάλυψη, όζει απο τις μυστικές συναλλαγές, τις παράνομες αγοραπωλησίες, τους φουσκωμένους λογαριασμούς ηγουμένων και μοναχών ζητώντας κάθαρση εδώ και τώρα.
  Αλλωστε, ο Μητροπολίτης Μελίτων ενέχεται και στην υπόθεση Γιοσάκη . Ηταν εκείνος που μαζί με τον Μητροπολίτη Παναμά Αθηναγόρα προώθησαν την αίτηση του Ιάκωβου Γιοσάκη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία όμως απορρίφθηκε απο τον τότε πρωτοσύγκελο του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος π. Γεώργιο Πασσιά λόγω του όζοντος φακέλλου του. Ο ίδιος ο Μελίτων , σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μεσολάβησε πάραυτα για να προωθηθεί ο Γιοσάκης στους Παλαιοημερολογίτες Παίσιο και Βικέντιο, που τον έδιωξαν απο το Σικάγο όταν βρέθηκαν μπροστά στις νέες ατασθαλίες του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη.

  Το ιστορικό μιάς ρεμούλας

  Στην Πάτμο όλα είχαν δρομολογηθεί απο τον πάλαι ποτέ ηγούμενο και ήδη κατηγορούμενο για τις οικονομικές ατασθαλίες στη Μονή Ισίδωρο Κρικρή(εκοιμήθη προ διετίας) προκειμένου να εξυπηρετούνται οικονομικά για τις προσωπικές υποθέσεις τους κάποιοι αρχιερείς του Θρόνου με πρωταγωνιστές τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον μέχρι χθές Αρχιγραμματεύοντα Μελίτωνα Καρρά . Ο τότε ηγούμενος της Μονής Ισίδωρος Κρικρής απο το 1983 έπαιρνε τα μετρητά της Ιεράς Μονής της Πάτμου σε πουγγί συνοδεύοντας πολλάκις τους αρχιερείς του Θρόνου στα διάφορα ταξίδια τους ανά την υφήλιο και πληρώνοντας αδρά για τις πολυτελείς απαιτήσεις τους. Αλλωστε, ο κ. Βαθολομαίος Αρχοντώνης πριν απο την εκλογή του στον Πατριαρχικό θρόνο της Κωσταντινούπολης είχε πολλάκις φιλοξενηθεί τα καλοκαίρια στα πολυτελή ιδιόκτητα κτίσματα του ηγούμενου Ισίδωρου Κρικρή στην περιοχή Εξημνιά της Πάτμου.
  Η παρέα αποθρασύνθηκε όταν το 1992 ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Μελίτων αποφάσισε πως ήταν ώρα να προικοδοτήσει με οικόπεδα της πολύτιμης πατμιακής γής τα αγαπημένα του αδέλφια Γιώργο και Ιωάννη Καρρά. Το 1992 το ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής της Πάτμου με χαριστική του πράξη πώλησε στον ένα απο τους αδελφούς του Μελίτωνα, τον Ιωάννη Καρρά, ακίνητο στην περιοχή Πλακί και στην τιμή του 1 εκατομμυρίου δρχ. την ώρα που η ΔΟΥ της Λέρου εκτιμούσε το εν λόγω ακίνητο στο ποσόν των 8,4 εκατομμυρίων δρχ.
  Η δεύτερη υπόθεση ξεκίνησε με ενδιαφερόμενο αγοραστή αυτή τη φορά τον άλλο αδελφό του Μητροπολίτη κ. Γεώργιο Καρρά, ο οποίος ακύρωσε την αγορά οικοπέδου της Μονής όταν ξέσπασε ο έλεγχος στα οικονομικά απο τον διάδοχο του Ισίδωρου Κρικρή ηγούμενο Αμφιλόχιο Καμίτση.
  Το 1997 ο Ισίδωρος Κρικρής μετά απο τετραετή αιρετή θητεία στο Μοναστήρι και με φουσκωμένους λογαριασμούς δέχθηκε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει απο τη Μονή της Πάτμου και διάδοχός του εκλέχθηκε ο ηγούμενος Αμφιλόχιος Καμίτσης. Ο νέος ηγούμενος σύντομα βρέθηκε πρό των ατασθαλιών που διενεργούσαν με τις ευλογίες του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης τόσο ο προκάτοχός του Ισίδωρος Κρικρής όσο και οι μοναχοί αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μιχελής και ο Πολύκαπρος της Μονής της Κουμάνας γεμίζοντας τους λογαριασμούς τους με τα αντίτιμα απο τις διάφορες αγοραπωλησίες των οικοπέδων της Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου.
  Ο νέος ηγούμενος αποφάσισε να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου αρχίζοντας ένα εσωτερικό οικονομικό έλεγχο στη Μονή της Πάτμου, με αποτέλεσμα το 1999 να διαταχθεί απο τον τότε εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου προκαταρτική εξέταση για να εξετασθεί η βασιμότητα ή μή των καταγγελλομένων (οι καταγγελίες αναφερόνταν στη λεηλάτηση της μοναστηριακής περιουσίας της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και στον προκλητικό βίο ορισμένων μοναχών της).
  Μετά την προκαταρτική εξέταση αξιολογήθηακν τα στοιχεία και διατάχθηκε η έναρξη ποινικής δίωξης κατά των ιερομονάχων που ασκούσαν διοίκηση στη Μονή μέχρι το 1997 και κατά διαφόρων προσώπων που επωφελήθηκαν απο τις αμαρτωλές αγοραπωλησίες των ακινήτων της Ι.Μ. Ιωάννου του Θεολόγου. Σε αυτές τις ύποπτες δικαιοπραξίες εμπίπτει και η περίπτωση της μίσθωσης του ακινήτου της Πάτμου προς τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο με εικονικό μίσθωμα , την οποία εγκρίνει κι ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης το 1994 με ευχαριστήρια επιστολή στο Μοναστήρι της Πάτμου για την εξυπηρέτηση προς τον Ζακύνθου.
  Ακολούθησε η δέσμευση των λογαριασμών των ενεχομένων στις αγοραπωλησίες μοναχών καθώς και του πρώην ηγουμένου Ισίδωρου Κρικρή, ο οποίος φέρεται να κατέχει πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς με ανομολόγητα ποσά. Κατά το άνοιγμα των λογαριασμών βρέθηκαν μηδέν υπόλοιπα, καθότι οι κάτοχοι είχαν φροντίσει να εξαφανίσουν τα αμαρτωλά ποσά.
  Εκείνη τη σκοτεινή περίοδο πραξικοπηματικά ο Μελίτων ανάγκασε τον Αμφιλόχιο Καμίτση σε παραίτηση απο την ηγουμενία. Ηταν αρχές του 2000, όταν κατέφθασε στην Πάτμο απο την πίσω πόρτα με τριμελή εξαρχία προκειμένου να εκλέξει ετσιθεληματικά νέο ηγούμενο της δικής του αρεσκείας και έγκρισης καταστρατηγώντας τους ιερούς κανόνες αλλά και τους περί ηθικής νόμους…
  Τα γεγονότα της ημέρας υπήρξαν κωμικοτραγικά όπως τα περιέγραψε στις 28 Ιανουαρίου ο συνάκτης του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης Θεόδωρος Καλμούκος στις Απόψεις:
  «Προχτές παίχτηκε μιά ακόμη πράξη στο μελόδραμα της Πάτμου όταν με βυζαντινές μεθόδους οι οποίες επιστράτευσαν αγιορείτες μοναχούς Πατμιακής καταγωγής, που τους μετέφεραν με ελικόπτερο παρακαλώ στην Πάτμο, η τριμελής Φαναριώτικη αντιπροσωπεία αποτελούμενη απο τον Ηλιουπόλεως και Θείρων Αθανάσιο, Λαοδικείας Ιάκωβο και Φιλαδελφείας Μελίτωνα μεθόδευσε με την τοποθέτηση (ντρέπομαι να χρησιμοποιήσω τη λέξη εκλογή) ηγουμένου, αφού ο Βαρθολομαίος είχε εξαναγκάσει σε παραίτηση τον ηγούμενο Αμφιλόχιο Καμίτση.
  Εμ, καλά να πάθει ο Αμφιλόχιος , ποιός του είπε να είναι έντιμος άνθρωπος και να καταγγείλει όλα τα απαράδεκτα των αγοροπωλησιών των προκατόχων του. Δεν ήξερε ότι πράξεις αποκαλυπτικές ακόμη κι αν γίνονται στο Νησί της Αποκάλυψης τιμωρούνται! Πήγε, που λέτε, η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία μέσω Σάμου με κάθε προφύλαξη αλλά οι Πάτμιοι τους πήραν είδηση και τους έκραξαν. Οταν μάλιστα βγήκε ο Μελίτων και άρχισε να διαβάζει το ανακοινωθέν ότι εκλέχτηκε ο ηγούμενος Αντύπας Νικηταράς (ανηψιός του αείμνηστου Γέροντα Παύλου), ότι δεν ανακαλείται η παραίτηση Αμφιλόχιου και τα συναφή, άρχισαν οι οργισμένοι κάτοικοι να τον κονταροχτυπούν με ομπρέλες. Φαντασθείτε τώρα τη σκηνογραφία, τον θεόρατο Μελίτωνα, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως να τον ομπρελιάζουν! Αφήστε τα ηχηρά και μηνυματοφόρα συνθήματα των κατοίκων: «Δεν είναι Τουρκία εδώ», τα οποία έσπαζαν κόκκαλα.
  Τέτοιο ξέσπασμα οργής των πιστών και φιλήσυχων κατοίκων του νησιού θα το θυμάται ο Μελίτων σε όλη του τη ζωή γιατί εδώ που τα λέμε το ποτήρι πιά εκεί ξεχείλισε. Οχι τίποτε, αλλά για να καταλάβουν οι πάντες και πρώτος ο Βαρθολομαίος, ο οποίος γνώριζε τα πάντα και μάλιστα επί χρόνια, πως οι Πάτμιοι δεν είναι Ελληνοαμερικανάκια. Οταν καταλάβουν ότι τους εμπαίζει κάποιος και μάλιστα τους θίγει τα ιερά τους ξεσπαθώνουν…»
  Στο μεταξύ, την ίδια εποχή διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη απο επιθεωρητές του υπουργείου οικονομικών με σχετικό έλεγχο στα ταμεία και τα βιβλία της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.
  Τον Μάιο του 2000 παραδόθηκε το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης στις δικαστικές αρχές. Διαπιστώθηκε έλλειμμα 318 εκατομμυρίων δρχ στο ταμείο της Μονής (απο ποσά που δεν είχαν μπεί στο ταμείο της απο τις αγοραπωλησίες ακινήτων) και ζημιά 1,6 δισεκατομυρίου στη Μονή λόγω του χαμηλού ποσού για την εκποίηση των ακινήτων της. Το Σεπτέμβριο του 2000 απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του μοναχού Γεράσιμου Μιχελή και τέθηκαν περιοριστικοί όροι για την εξοδό του απο τη χώρα. Την ίδια ώρα αναγκάσθηκε ο πρώην ηγούμενος Ισίδωρος Κρικρής να καταβάλλει εγγύηση 80 εκατομμυρίων δρχ.
  Παραδόξως το Σεπτέμβριο η εισαγγελέας της Κώ κα Σμυρλή παραδιδει πρόταση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, με την οποία προτείνει την παύση της όλης ποινικής διαδικασίας γιατί κατά τη γνώμη της δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία για την ενοχή των κατηγορουμένων, παρότι το κατηγορητήριο ήδη περιείχε 160 ειδικές περιπτώσεις μεταβιβάσεως ακινήτων της Μονής χωρίς την καταβολή του αντιτίμου στο ταμείο της.
  Τον Οκτώβριο του 2002 με το υπ’ αριθμόν 137/ 2002 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Κώ παραπέμπονται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μόνο 6 κατηγορούμενοι με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, απιστίας, απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια αποδοχής προϊόντων εγκλήματος καθώς και παράβασης καθήκοντος.
  Στο μεταξύ, ο χρόνος κυλάει και παραγράφονται τα αδικήματα των 2 απο τους 6 κατηγορουμένους, ενώ το Δεκέμβριο του 2004 κρίθηκε άκυρη η όλη διαδικασία της ποινικής δίωξης για λόγους καθαρά δικονομικούς. Ο επιθεωρητής του υπουργείου οικονομικών σήμερα κραδαίνει τον φάκελλο των ατασθαλιών της Πάτμου για λόγους εντυπωσιασμού στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, αλλά πραγματικά τί μέλλει γενέσθαι;
  Ποιός θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο μιάς ιστορίας στην οποία ενέχεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αλλά και ο στενός συμβουλάτοράς του Μελίτων Καρράς ; Ποιός θα αναλάβει να κλείσει αυτό το λυπηρό κεφάλαιο της Ορθοδοξίας που το συνθέτουν ίντριγκες, αμαρτωλές αγοραπωλησίες και έκλυτοι βίοι αγίων ανδρών;

  (Πηγή: Εβδομαδιαία Πολιτική και Οικονομική Επιθεώρηση ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, αρ. τεύχους 1459, 17 Μαρτίου 2005)

 10. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  ΠΡΕΖΑ TV
  15-6-2009
  ΑΠΕΛΗΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΗΓΟ!!!
  posted by ΠΡΕΖΑ TV at 10:38 πμ
  Συμφωνα με πληροφοριες,την Παρασκευη,απολύθηκε ραδιοφωνικός παραγωγος του ραδιοφωνικου σταθμου της Εκκλησιας της Ελλαδας…επειδη δεν ανανεωσε την συμβαση που ειχε με τον χορηγο του…
  Ως γνωστον,για να κανει καποιος εκπομπη στο ραδιοφωνο της Εκκλησιας,πρεπει να εχει απο πισω και τον «σπονσορα» του…αλλιως παιρνει τον πουλο…
  Ετσι ειναι αυτα…
  Ευλογησον.

  ΠΡΕΖΑ TV
  15-6-2009

 11. Ο/Η Αγνωστικιστής λέει:

  Χαίρετε και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας. Είδα πως συχνά χρησιμοποιείτε πληροφορίες από το pokrof.
  Για τις γυναίκες που ίδρυσαν αυτό το σαιτ κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των παιδεραστών κληρικών της, διαβάστε αυτό το άρθρο των San Francisco News:
  http://www.sfweekly.com/2002-05-22/news/un-orthodox-behavior/

  Un-Orthodox Behavior
  Catholicism isn’t the only religion with sexual abuse scandals. Three S.F. women are working to expose cases within the Orthodox Church.

 12. Αγαπητέ κύριε Ροΐδη.

  Ο κύριος μας Ιησούς Χριστός ήτανε ο μόνος ο οποίος ήτανε τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος .

  Την πόρνη πήγανε να την λιθοβολήσουν οι “ αναμάρτητοι “ αλλά ο κύριος μας με δυο απλές κουβέντες τους έκανε να πετάξουν στο χώμα τους λίθους και να αποχωρήσουνε.

  «ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω»

  Μιλάτε για αδυναμίες ανθρώπων, γιατί και οι ιερείς άνθρωποι είναι αλλά βάζετε την ταμπέλα “Παλαιοημερολογιτισμός” . Αυτό και μόνο δείχνη μια εμπάθεια.

  Αυτά τα «σκάνδαλα» (που αναφέρεται αφορούν πρόσωπα και όχι σφάλματα στο δόγμα της Ορθοδοξίας.

  Σας παραπέμπω σε κάποιες σχετικές με το θέμα σελίδες για να τις δείτε αν θέλετε, και αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να μάθετε την αλήθεια.

  Συκοφάντηση κατά των παλαιοημερολογιτών

  http://neataksi.blogspot.com/2008/03/blog-post_05.html

  ΠΑΤΡΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

  http://neataksi.blogspot.com/2009/02/blog-post_22.html

  και ακόμα δείτε αν θέλετε……..

  Ο διωγμός στην Ι.Μ Εσφιγμένου

  http://neataksi.blogspot.com/2008/05/blog-post_24.html

  Με εκτίμηση.

  Βούκαλης Σπυρίδων.

  Ένας πολύ αμαρτωλός αδερφό σας.

  Ο Θεός μαζί σας.

  ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ

  ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ
  EKΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ,ΠΡΟΣΕΥΧΗ
  ΝΗΣΤΕΙΑ,ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
  ΜΕΤΑΝΟΙΑ,ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
  ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ……….

  Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ

  • Ο/Η vavou λέει:

   μεσιέ Βουκάλη, λέτε Ο κύριος μας Ιησούς Χριστός ήτανε ο μόνος ο οποίος ήτανε τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος

   πρέπει να ξέρετε στη γλώσσα που μιλάτε πως

   τέλος ετυμολογικά σημαίνει σκοπός και θάνατος
   κάτι που έγινε, πέθανε

   κι άρα αν υποθέσω πως αναστήθηκε
   τότε πια δεν είναι τέλειος αλλά ατελής, γεμάτος ελαττώματα…

   βλέπεις και μόνος πως λογικά δεν στέκεις.

   Κι αν το πιάσω συναισθηματικά, από την άλλη μπάντα που λένε
   με συγχωρείτε αλλα τότε ο χριστός σας χάρισμά σας. Θα προτιμήσω τους θεούς και τις θεές μου.

   Ζήτημα ιστορικής συνέπειας βλέπετε, καθώς και καλού γούστου.

   Ορεβουάρ

   VaVou

   • Ο/Η vavou λέει:

    υστερόγραφον: αναστένομαι= αναστύομαι=ανά+στύω, στύω=καυλώνω, καυλώνω=ριζώνω—>καύλα ο τόπος της ρίζας η αυλή, άρα

    αναστένομαι=ξανά καυλώνω

    ακόμα και η γλώσσα που μιλάτε σας ειρωνεύεται.

    Προτιμότερο, αν πραγματικά είστε χριστιανοί, να λατρεύετε στα εβραικά τον Χριστό σας. Πιο έντιμο και αρμονικό για σας.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δωδεκανήσιε,
  ευχαριστώ για τα λινκς τα οποία συμπληρώνουν αυτό το ποστ.

  Κύριε Βούκαλη,
  η ιστοσελίδα στην οποία μας στέλνετε έχει ήδη επισημανθεί από τον ευσεβή σχολιαστή Ι.Σ.Π. ο οποίος προηγήθηκε και δεν είναι τόσο ευγενικός όπως εσείς.
  Αρνείστε να δείτε το προφανές, τη συνενοχή της εκκλησιαστικής ηγεσίας και της πλειοψηφίας των πιστών στα σκάνδαλα. Η εκκλησιαστική ηγεσία, νεοημερολογίτικη ή παλαιοημερολογίτικη κουκουλώνει συστηματικά, οι πιστοί κάνουν το βλάκα ή συχνά καταντούν στο να διαδηλώνουν υπέρ κληρικών που κατηγορούνται για παιδεραστία. Το είδαμε στο Ίλιον με το νέο ημερολόγιο, το είδαμε και στη μονή του Νήφωνα της Κερατέας με το παλιό.
  Από το λίνκ που μας δίνει ο φίλος αγνωστικιστής
  http://www.sfweekly.com/2002-05-22/news/un-orthodox-behavior/
  σας επισημαίνω την απλή διαπίστωση που γίνεται για την Ορθοδόξία στην εφημερίδα του Σαν Φραντσίσκο, στην τελευταία παράγραφο του άρθρου της:

  «The lack of response is typical in the Orthodox Church, says Dr. Lucas. «There’s a pattern of keeping things quiet, avoiding a scandal,» he says. «In the interest of keeping it hush-hush, they’ll send the priest away without informing other people.»

  Μεταφράζω:
  «Η έλλειψη ανταπόκρισης είναι τυπικό (γνώρισμα) στην Ορθόδοξη Εκκλησία, λέει ο Δρ.Λούκας. ‘Υπάρχει ένα μοντέλο να κρατάνε τα πράγματα ήσυχα’, λέει. Στην προσπάθεια να κρατήσουν το θέμα σιωπηλό, θα στείλουν τον παπά μακριά (θα τον διώξουν), χωρίς να πληροφορήσουν τους άλλους ανθρώπους».

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kύριε Βούκαλη,
  μας κατηγορείτε για εμπάθεια, επειδή βάλαμε την ταμπέλα Παλαιοημερολογιτισμός. Μα έτσι σας λέει η κρατική Εκκλησία και έτσι σας ξέρει ο κόσμος. Δεν έχω πρόβλημα να σας λέω οπαδούς του «Πατρίου ημερολογίου», ή όπως αλλιώς θέλετε. Δεν θα κολήσουμε στο όνομα.
  Με τη σειρά μου σας ρωτάω. Προβάλλετε στην ιστοσελίδα σας τον βίο του Αγίου Ματθαίου του Α΄, επισκόπου Βρεσθένης και Αρχιεπισκόπου των ΓΟΧ, του Μυροβλήτη και Ομολογητή, που ως ιερέας του Οικουμενικού πατριαρχείου ήταν παράλληλα και μαστροπός, όπως τουλάχιστον κατατέθηκε στη δίκη, χωρίς να υπάρξει διάψευση όπως τουλάχιστον είδα στα πρακτικά όπως δημοσιεύτηκαν στον Τύπο της εποχής που υπάρχει στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Στο βιβλίο-βιογραφία του που προβάλλετε σελίδα προς σελίδα, υπάρχει κάποια διάψευση;
  Ο άνθρωπος αυτός πέθανε και δεν πρόλαβε να δικαστεί και να καταδικαστεί όπως το πνευματικό του τέκνο, η διαβόητη ηγουμένη οσία Μαριάμ για τα φρικαλέα αίσχη της μονής στην οποία ο ίδιος κατοικοέδρευε και επισκόπευε.
  Τι γνώμη να διαμορφώσω για εσάς όταν προβάλετε αυτό το άθλιο υποκείμενο; Είναι και αυτός μεμονωμένη περίπτωση; Και εσείς που τον προβάλετε είστε και εσείς μεμονωμένη περίπτωση; Και η Εκκλησία τον ΓΟΧ που τον έχει ανακηρύξει Άγιο, είναι και αυτή μεμονωμένη περίπτωση;
  Ελπίζω σε απάντηση.

 15. Ο/Η tisis λέει:

  Σε ένα σχήμα όπου υπάρχουν Βαβήλιδες, Εφραίμ, ο αρχιεπίσκοπος κυκλοφορεί με cadilac, διεκδικούνται δημόσιες περιοχές, καίγονται δάση που ανήκουν στην εκκλησία και δεν επιτρέπεται η αναδάσωση με σκοπό την οικοπεδοποίηση, υπάρχουν σεξουαλικά σκάνδαλα, παπαδες εκτελούνται απο της ερωμμένες τους, αλλά επίσης, δέχονται να είναι αστράτευτοι, μισθωτοί κλυρικοί, όπως τους αποκαλεί και η αποκάλυψη, ξεχνάτε οτι η εκκλησία δεν είναι Α.Ε. και έχετε το θράσσος να μιλάτε για τους παλαιοημερολιγίτες; είναι ντροπή για την χριστιανοσύνη ακόμα και να υπάρχει η «επίσημη» εκκλησία της Ελλάδος.

 16. Ο/Η Sky λέει:

  κ. Λασκαράτε

  Ευτυχώς δεν είχα προλάβει να φάω, όταν έκατσα να διαβάσω το post.

  Για την ιδιωτικοποίηση της εκκλησίας, θα ήθελα να σχολιάσω πως η εκκλησία μπορεί να είναι ΝΠΔΔ αλλά ανήκει σε ιδιώτη ήδη. Αν δεν ανήκε, τότε θα καρπωνόταν αυτό το έρμο και αναξιοπαθές (ή μήπως είναι άξιο των παθημάτων του) Δημόσιο και ένα κάρο λεφτά τα οποία θα μπορούσε ο εκάστοτε Υπ. Οικονομίας να πληρώσει τα ρέστα που μας καλεί η Ε.Ε. να πληρώσουμε.

  Φυσικά ο «ιδιώτης κάτοχος της εκκλησίας» είναι το ΔΣ της ΑΕ, το οποίο νέμεται τα κέρδη τα παραγόμενα με δαπάνη του Δημοσίου αφού το μαγαζί είναι ΝΠΔΔ ως προς τα έξοδα.

  Οι ΓΟΧ σαν «γνήσιοι» αρκούνται στην «αληθινή πίστη» αλλά δε θα έλεγαν όχι στο τσίμπημα αν το Δημόσιο τους μάζευε κι αυτούς. Δε θα κατάφευγαν τότε σε ματζούνια – εξορκισμούς – μαγγανείες και δεν ξέρω τι άλλο. Ή μήπως με στόχο την «μεγαλύτερη κερδοφορία» θα τσακώνονταν πάλι με το απέναντι μαγαζί για την πελατεία;

  Όπως και να είνα κανένας σώφρων επιχειρηματίας δε θα αναλάμβανε μαγαζιά με

  α. Μεταφυσικά κεφάλαια επενδύσεων
  β. Αγύρτες υπαλλήλους
  γ. Μη επικαιροποιημένο -αλλά και μη επικαιροποιούμενο- business plan
  δ. Υψηλό κόστος μισθοδοσίας (που διεκδικείται και σθεναρά, όχι σαν τις συλλογικές συμβάσεις της ΓΣΕΕ)
  ε. Στελέχη πολυδάπανα και απαιτητικά ως προς τις παροχές πολυτελείας
  στ. Υψηλό κόστος συντήρησης (450 αποπερατωσεις, 700 ανακαινίσεις και 3000 αναστηλώσεις και δεν ξέρω πόσες αναγέρσεις το χρόνο).

  Ακόμα και ο «αλτρουϊστής και πατριώτης» Βγενοπουλος δε βγαίνει, ακόμα και αν η επένδυση θα του εξασφάλιζε ασφαλή διείσδυση στα «πιστά» στρώματα και τις ορδές χαϊβανίων.

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aγαπητέ Sky,
  πιστεύω ακράδαντα στις δυνατότητες του κ.προέδρου της Σοσ.Διεθνούς.
  Σωστά όσα λέτε, αλλά με ένα καλό μάντατζμεντ (ανασφάλιστη εργασία ιερέων, μισθοί 700 ευρώ κλπ) η ιδιωτικοποιημένη Εκκλησία θα αυγατίσει τα υπερκέρδη της, θα εισαχθεί στο χρηματηστήριο και θα αποδώσει τεράστια φορολογική ύλη στο Δημόσιο.
  Επιμένω στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Μετά τη διώρυγα της Κορίνθου, η σειρά της Εκκλησίας.

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το «Πρώτο Θέμα», ανακαλύπτει την Αμερική:

  http://protothema.gr/content.php?id=36041

  Υπάρχουν και κληρικοί κατάσκοποι
  18 Ιουνίου 2009, 17:24

  της Άντζυ Σταθάτου

  Θα μπορούσαν ορθόδοξοι κληρικοί να έχουν σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες? Για την Εκκλησία της Ρωσίας, τα δημοσιεύματα για την παράλληλη δράση κληρικών στην Εκκλησία και την KGB, είναι πολλά.

  Πράκτορες φέρονται να ήταν τόσο ο νυν Πατριάρχης Κύριλλος με το κωδικό όνομα «Mikhailov», όσο κι ο μακαριστός Πατριάρχης Αλέξιος με την κωδική ονομασία «Drozdov». Μάλιστα ο κυρός Αλέξιος είχε βραβευθεί για την δραστηριότητά του . Κατάσκοποι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ήταν και οι Μητροπολίτες Μινσκ Φιλάρετος και Κλιμέντιος της Καλούγκα με τα κωδικά ονόματα «Ostrovskiy» και «Topaz» αντιστοίχως.

  Πριν από λίγο καιρό το εβδομαδιαίο περιοδικό της Σλοβακίας Plus 7 dni, ανέφερε σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε ότι κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σλοβακίας ήταν μυστικοί πράκτορες της StB στα χρ4όνια του κομμουνισμού. Μάλιστα έγινε αναφορά στον εκπρόσωπο Τύπου της Εκκλησίας της Σλοβακίας Milan Gerek, τον επίσκοπο Jan (Jan Holonic) και 8 τον αρχιδιάκονο Imrich Belejkanic.

  Ο Imrich Belejkanic ήταν διευθυντής του Επισκοπικού Συμβουλίου των ορθόδοξων εκκλησιών στο Presov, ενώ σήμερα κατέχει την θέση του υπεύθυνου για πνευματικά θέματα των ορθοδόξων της περιοχής. Συνεργάστηκε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, με την StB από το 1981 με το κωδικό «Jozef», ενώ στις αναφορές του προς την υπηρεσία περιέγραφε τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ορθόδοξης Εκκλησίας της Σλοβακίας, αλλά ενημέρωνε και για τις κινήσεις άλλων κληρικών. Ο προσωπικός του φάκελος με το νούμερο 17343 δείχνει σύμφωνα με το Σλοβακικό περιοδικό ότι ο κληρικός ήταν έμμισθος και λάμβανε για τις υπηρεσίες του 1.000 έως 1500 κορώνες σε τακτά χρονικά διαστήματα από την StB, μέχρι την πτώση του κομμουνισμού το 1989.

  Σχετικά:
  Μόσχας Αλέξιος, πράκτωρ ‘τσίχλα’, μεγαλέμπορος τσιγάρων
  https://roides.wordpress.com/2008/12/11/11dec08/

 19. Ο/Η Ε ρε γλέντια λέει:

  Mωρ τι ν τουτο δω το φασούλι;
  Σε κάποιο σατιρικό μπλογκ κάποιου «Χριστιανός Ορθόδοξος», ψάλτη στα Σούρμενα βρήκα απίθανα πράγματα.
  Δείτε άνθρωποι που ζούνε ακόμη κάποιοι. Όχι στον Μεσαίωνα, στην εποχή των πιθήκων:

  Η ομοφυλοφιλία, μοιχεία και γενετήσιες σχέσεις εφήβων μέσα στα «ΙΔΕΩΔΗ» του συγγραφέα της Σεξουαλικής Αγωγής!
  Friday, 19 June 2009 18:51 Πρεσβυτέρου Βασιλείου Κοκολάκη ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ (ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ).

  Πρεσβυτέρου Βασιλείου Κοκολάκη

  Ἐπιστολὴ πρὸς Ἐξοχώτατον Ὑπουργὸν Ἐθνικῆς Παιδείας καὶ Θρησκευμάτων περὶ τοῦ μαθήματος τῆς «σεξουαλικῆς διαπαιδαγωγήσεως».

  Ἐξοχώτατε κ. Ὑπουργέ,

  Ὡς Ἕλληνας πολίτης, μέ θρήσκευμα Χριστιανός Ὀρθόδοξος ὑπερπολύτεκνος καί ἐκπαιδευτικός θέλω νά σᾶς ἐκφράσω τή λύπη ἀλλά καί τήν ἀγανάκτησή μου γιά τήν εἰσαγωγή τοῦ μαθήματος τῆς ”σεξουαλικῆς διαπαιδαγωγήσεως” στίς σχολικές τάξεις -ὦ τοῦ παραλόγου- τοῦ Δημοτικοῦ!
  Ἀρχικά, κάποιοι, μέ δόλια κίνητρα, προσπάθησαν νά διαστρέψουν τήν ἱστορία τῆς πατρίδας μας· εὐτυχῶς ὁ ἴδιος ὁ λαός ἀντέδρασε καί ἔτσι ”δέν τούς πέρασε”.

  Στή συνέχεια κάποιοι ἄλλοι, ἐλαφρᾷ τῇ καρδίᾳ πρότειναν καί ἐπέβαλαν τήν ἀπαλλαγή τῶν μαθητῶν ἀπό τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν -ὅσων τό ἐπιθυμοῦσαν- παρά τήν προφορική σας διαβεβαίωση τοῦ ὑποχρεωτικοῦ χαρακτήρα τοῦ μαθήματος, ἔστω ὑπό τῶν Ὀρθοδόξων μαθητῶν, χωρίς καμιά ὅμως γραπτή ἀναίρεση τοῦ προαιρετικοῦ χαρακτήρα τῆς παρακολουθήσεώς του σύμφωνα μέ τήν καλοκαιρινή ἐγκύκλιο.

  Τώρα, κάποιοι ἄλλοι τολμοῦν ἀναισχύντως νά θεσμοθετήσουν τήν διαστροφή τῆς ἠθικῆς καί μάλιστα στό Δημοτικό. Στό χῶρο πού κυρίως βασιλεύει ἡ ἀθώα παιδική καρδιά, τῆς ὁποίας τό μυαλό καί τό ἐνδιαφέρον εἶναι στραμμένα ὁλοκληρωτικά στό παιχνίδι καί στήν ἀναζήτηση τῆς στοιχειώδους γνώσεως τῆς ζωῆς.

  Ὁ δέ συγγραφέας τοῦ βιβλίου τοῦ ἐν λόγῳ μαθήματος, κ. Ἀσκητής, εἶναι γνωστός γιά τίς διεστραμμένες καί ἀντιχριστιανικές θέσεις του- ἄλλες φορές ἀπροκάλυπτα, ἄλλες φορές καμουφλαρισμένα· γιατί ἄραγε;- ὅσον ἀφορᾶ στά θέματα τῶν σαρκικῶν σχέσεων. Ὑπερασπιστής τῆς μοιχείας[1], τῆς ὁμοφυλοφιλίας[2], τῶν προγαμιαίων σχέσεων[3], μέ τό πρόσχημα τῆς σεξουαλικῆς ἀπελευθερώσεως καί τῆς ἀναπτύξεως τῆς ψυχοσωματικῆς ὡριμότητας τοῦ ἀτόμου, θεωρήθηκε δυστυχῶς ὁ καταλληλότερος συγγραφέας καί διακομιστής τῆς ψυχοσωματικῆς δυσωδίας.

  Ἀνεξαρτήτως ὅμως συγγραφέα, σᾶς δηλώνουμε ἀπό τώρα, ὅτι δέν θά δεχθοῦμε νά παρακολουθήσουν τά παιδιά μας τό ὑποτιθέμενο μάθημα τῆς ”σεξουαλικῆς διαπαιδαγωγήσεως”, πού σίγουρα γιά τήν καλύτερη κατανόησή του θά χρησιμοποιοῦνται λέξεις, ἐκφράσεις, εἰκόνες, video, internet πού θά προσβάλουν τήν δημόσια ἀλλά καί προσωπική αἰδώ.

  Μέ σεβασμό καί πόνο,
  π. Βασίλειος Κοκολάκης

 20. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

  Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ. ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑ ΝΑ ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ (ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ) ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

  • Ο/Η George Katsibris λέει:

   Αν και αργά απαντώ διότι τώρα μόλις διαβάζω με φρικαλέα μάτια τα γραφόμενα και τις επιθέσεις εναντίον των ΓΟΧ. Συμφωνώ με τον κ. Κώστα στα όσα γράφει και προσθέτω. Γιατί η τωρινή εκκλησία η οποία αυτοαποκαλείται η <> δεν βγάζει και τα δικά της άπλυτα στα φόρα; Μήπως δεν έχει; Αυτό θέλει να πιστεύομε; Έχει και παραέχει και μάλιστα σε χειρότερη βαθμίδα.

   • Ο/Η Lol λέει:

    με φρικαλέα (;) μάτια ή με φρικαλέο μυαλό;

   • Ο/Η George Katsibris λέει:

    Σε αυτον που αναφέρει <> να πάη να γαμηθή, όποιο ζώον κι αν είναι διότι εάν ήταν άνθρωπος θα ανέφερε το όνομά του.

   • Ο/Η Δωροθέα λέει:

    Τι χριστιανικό λεξιλόγιο….

 21. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

  ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(ΑΜΚΑ) ΚΡΙΜΑ ΣΑΣ

 22. Ο/Η Ιερεύς Π.Ε. λέει:

  Κύριοι ο μνημονευόμενος ενταύθα εις το υμέτερον ιστολόγιον πατήρ Νήφων δεν ανήκει από καιρού εις την Εκκλησίαν των ΓΟΧ.

  Λαμβάνω την προσωπικήν πρωτοβουλίαν και παρακαλώ την αγάπην σας να δημοσιεύσετε το κάτωθι.
  Ο Κύριος και η Υπεραγία Θεοτόκος να σας ευλογούν.

  10 ΜΑΡ 2009
  Περί Νήφωνος Αναστασοπούλου
  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
  ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

  Αθήναι, τη 10η Μαρτίου 2009

  Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

  Μετά θλίψεως επληροφορήθημεν την σύλληψιν του φερομένου ως παλαιοημερολογίτου κληρικού Νήφωνος Αναστασοπούλου δια σοβαράς κακουργηματικάς πράξεις. Ο εν λόγω υπήρξε Κληρικός (Αρχιμανδρίτης) της Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. Ελλάδος μέχρι την 28-11/11-12-1998, οπόταν δια της υπ’ αριθμ. 15/1998 αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου συνεδριασάσης ως Συνοδικόν Δικαστήριον, επεβλήθη εις αυτόν η ποινή της καθαιρέσεως, απεγυμνώθη πάσης ιερατικής χάριτος και εξουσίας και επανήλθε εις την τάξιν των μοναχών, παυομένου τούτου και εκ του αξιώματος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης.

  Δυστυχώς ο καθαιρεθείς, αντί να αποδεχθεί εν ταπεινώσει το επιτίμιον και να διάγει τον βίον του εν μετανοία ως απλούς μοναχός, αθέτησε την απόφασιν και εγκατέλειψε την Εκκλησίαν των Γ.ΟΧ.. Έκτοτε ο π. Νήφων ακολουθεί ιδίαν οδόν και δεν ανήκει εις την κανονικήν Εκκλησίαν των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, η οποία πλέον δεν φέρει ουδεμίαν ευθύνην δια τας οιασδήποτε πράξεις του.

  Λυπούμεθα δια τα καταγγελλόμενα, δια τα οποία έχει επιληφθεί ήδη η Δικαιοσύνη και θα αποφανθεί. Το γεγονός -όμως- θα δώσει εκ νέου αφορμήν δια τον διασυρμόν του ονόματος του Χριστού και της Εκκλησίας Του, η οποία όμως, ως Θεανθρώπινος οργανισμός, παραμένει αλώβητος από τας αμαρτίας των τυχόν αναξίων λειτουργών της, πολλώ δε μάλλον των καθηρημένων τοιούτων.

  Εκ του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

 23. Ο/Η Φρύνη η Κορίνθια εταίρα λέει:

  Aγαπητοί κύριοι του μπλογκ. για εμπλουτισμό των πηγών σας σας στέλνω εγκύκλιο του δεσπότη Κορίνθου Διονύση όπου όπως θα δείτε ο κύριος αυτός κατηγορεί τις Αρχές πως δείχνουν ανοχή στους παλιοημερολογίτες. Δηλαδή θα ήθελε η Αστυνομία να λύνει τους καυγάδες των παπάδων για το πάπλωμα.

  ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ!!!

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ 2/6/2009

  ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ!!!

  Επειδή τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες είναι στραμμένα στον Νομό μας με αφορμή κάποιον «δήθεν» παλαιοημερολογίτη ιερέα, ο οποίος δρα στην περιοχή της Νεμέας και επειδή το θέμα λαμβάνει διαστάσεις, η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου (αν και ουσιαστικά για τους πιστούς της Κορινθίας υπό τον Κανονικό και Νόμιμο Μητροπολίτη Κορίνθου ΔΙΟΝΥΣΙΟ δεν υφίσταται ζήτη-μα, αφού καλώς αυτοί γνωρίζουν τον Επίσκοπο τους ως και τους υπ’ αυτόν ιερείς οι οποίοι εκδαπανώνται στην διακονία τους), επιθυμεί να επεξηγήσει εις το πλήρωμα των χριστιανών ότι ο εν λόγω φερόμενος «κληρικός», είναι παντελώς άγνωστος σε μας. Δεν ανήκει στην δύναμι των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, ούτε το επ᾿ ονόματι «της Παναγίας Γιάτρισσας» «Μοναστήρι του» είναι Μονή ή Ησυχαστήριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που έχει συσταθεί σύμφωνα με τους Ι. Κανόνες και τους Νόμους του Κράτους. Ανήκει στην παράταξη του υπό τον τίτλο «Νεμέας και πάσης Κορινθίας» «Μητροπολίτου» όπως δηλώνεται και στο Εγκόλπιο Ημερολόγιο της παράταξής τους και η οποία είναι μία από τις έξι (6) παλαιοημερολογίτικες ομάδες που δυστυχώς υπό «ψευδοεπισκόπους» «δραστηριοποιούνται» – με την ΑΝΟΧΗ των Αρχών – στον Νομό μας και εκμεταλλεύονται την πίστη των αφελών.

  διαβάστε περισσότερα
  http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=162

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

  για την αντιγραφή
  Φρύνη μια άθρησκη εταίρα
  Λουτράκι

 24. Παράθεμα: Αποκαλυπτήρια Πατριαρχείου Οικουμένης (υποκατάστημα Χρυσοβαλάντου) « Ροΐδη Εμμονές

 25. Ο/Η +M.P.E. λέει:

  Mατθαίος επίσκοπος Βρεσθένης.

 26. Παράθεμα: Ο πατριάρχης είναι γυμνός « Ροΐδη Εμμονές

 27. Ο/Η ΓΟΧ λέει:

  Η κηδεία του εικονιζόμενου εις την πρώτην σας φωτογραφίαν σας άθεοι, Γέροντος Θεοφιλου μητροπολήτου Συλυβρίας

  • Ο/Η ΓΟΧ λέει:

   Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΥΛΗΒΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ ΕΙΣ ΒΕΡΜΟΝΤ U.S.A.2009 ΠΑΡΑ ΤΗΝ 3ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟ ΣΩΜΑΤΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΜΨΙΑ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ.ΠΟΛΛΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
   ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΘΑΥΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛ΄ΑΥΤΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΥΘΕΤΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ,ΒΑΠΤΙΣΤΕΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΟΔΟΞΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΗΧΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΜΟΝΤ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ.
   Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ!!!!!!!!!!!

 28. Ο/Η Tρούμπα λέει:

  Προσοχή στις αιτιατικές:
  Παλιοημερολογίτικα νέα

  Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011
  Ο Μητροπολίτης ΓΟΧ Πειραιά κ. Γερόντιος-Γιόρτασε τη ονομαστική του εορτή
  Την Κυριακή 3 Ιουλίου το πρωΐ, επί τη ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ.κ. Γεροντίου Β’ , έγινε πολυαρχιερατικό συλλείτουργου, προεξάρχοντος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλονίκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς (επί των οδών Σπάρτης και Πατρών).
  Μεταξύ πολλών που παρευρέθησαν μπορέσαμε και διακρίναμε: τους βουλευτές κ.κ. Παναγιώτη Μελά και Τάσο Νεράντζη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάκη Κουβάτο, ο Δημήτρης Κρητικός εκπροσώπησε τον βουλευτή κ. Μανώλη Μπεντενιώτη, τους πολιτευτές κ.κ. Τζένη Μπαρμπαγιάννη και Θεόδωρο Ανδρεάκο, την κοινοτική Σύμβουλος κ. Ευαγγελία Αθανασίου, την πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος κα Ρένα Βασιλάκη, τον επιλαχόντα Σύμβουλο κ. Μιχάλη Τερζάκη.
  Ο Σεβασμιώατος κ.κ. Γερόντιος Β΄ δέχθηκε τις ευχές των αρχών και του ευσεβούς λαού μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

  Νικόλαος Γρηγορίου
  Αναρτήθηκε από ΣΚΟΥΛΗΚΙ στις 7/05/2011 12:02:00

  http://fonipeiraioton.blogspot.com/2011/07/blog-post_6483.html

 29. Ο/Η Tρούμπα λέει:

  Άφαντος ο Αρχιεπίσκοπος Αυξέντιος
  Δημοσιεύτηκε στις 05 November 2010 από τον Τάκη Πετρόπουλο
  Στείλτε το / Εκτυπώστε το

  Άρον-Άρον εγκατέλειψε την Αυστραλία ο Αρχιεπίσκοπος των ΓΟΧ κ. Αυξέντιος, μετά τις δραματικές εξελίξεις των περασμένων ημερών στη διχασμένη παράταξή του.
  Ο «Νέος Κόσμος» πληροφορείται, ότι ο κ. Αυξέντιος αναχώρησε από την Αυστραλία προχθές, αντί της 9ης Νοεμβρίου, που προέβλεπε το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του στη νεοσύστατη Μητρόπολη ΓΟΧ Αυστραλίας και Πάσης Ωκεανίας.

  Η πρόωρη αναχώρησή του αφήνει να αιωρούνται εύλογα ερωτηματικά για τη μελλοντική σχέση της παράταξής του με την Ομοσπονδία Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας και για το μέλλον της Μητρόπολης των ΓΟΧ, που εδρεύει στην Αδελαΐδα.

  Τα καταιγιστικά γεγονότα των περασμένων ημερών εγείρουν εύλογα ερωτηματικά και για τις μελλοντικές κινήσεις της ηγεσίας της Ομοσπονδίας που, εκτός των άλλων, πιέζεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Σίδνεϊ και να επιδιώξει διάλογο με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για την υπαγωγή των Κοινοτήτων-μελών της στην κανονική εκκλησιαστική Αρχή της Αυστραλίας.

  Όπως αποκάλυψε ο «Νέος Κόσμος» της Δευτέρας, μέλη της Συνόδου της παράταξης Αυξεντίου με ομόφωνη απόφασή τους έθεσαν σε αργία τον Αρχιεπίσκοπό τους, κ. Αυξέντιο Μαρίνη, και τον Επίσκοπο της παράταξης στην Αδελαΐδα κ. Ιάκωβο, και τους κάλεσαν στην Αθήνα «πάραυτα» να απολογηθούν για «σκανδαλισμό του Ορθόδοξου ποιμνίου της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους και της παραμονής τους στην Αυστραλία».

  Οι Μητροπολίτες Ταλαντίου και Λοκρίδας κ. Νεκτάριος, Λητής και Ρεντίνης κ. Φιλόθεος, Δωδεκανήσου κ. Γεράσιμος, και Σαλαμίνος κ. Θεόφιλος, συνήλθαν στις 29 Οκτωβρίου και αποφάσισαν ομόφωνα:
  α) Να ανακαλέσουν πάραυτα στην Αθήνα τους κ. Αυξέντιο και Ιάκωβο για «να δώσουν εξηγήσεις για το δημιουργηθέν σκάνδαλο».
  β) Να απαγορεύσουν στους κ. Αυξέντιο και Ιάκωβο «κάθε εκκλησιαστική δραστηριότητα και ιεροπραξία».

  Ο κ. Αυξέντιος αντέδρασε στην απόφαση της «στασιαστικής, φατριαστικής ομάδας» με προσχώρησή του σε άλλη ομάδα των ΓΟΧ, τη Σύνοδο του Επισκόπου Παύλου Αμερικής, η οποία του προσέφερε καταφύγιο.

  Προς έκπληξη του ποιμνίου του, συνεργατών του και του εκκλησιαστικού κόσμου της Ελλάδας και της διασποράς, πριν την αναχώρησή του για την Ελλάδα ο κ. Αυξέντιος έλαβε «συνοδική απόφαση» την οποία κοινοποίησε στους «αντάρτες» Μητροπολίτες στη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου.

  Ο κ. Αυξέντιος καταγγέλλει τους πρώην στενούς συνεργάτες του για παραβίαση της εκκλησιαστικής τάξης, για καταδίκη του με βάση «ψευδές κατηγορητήριο» πριν του δοθεί η δυνατότητα απολογίας, τους κατηγορεί ότι διέπραξαν το αδίκημα «συνωμοσίας, φατρίας και τυρείας και στάσιν, τους απαλλάσσει από τα συνοδικά τους καθήκοντα και τους θέτει σε αργία «μέχρις εκδικάσεως αντικανονικών πράξεων και ενεργειών τους».

  Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι η δημοσιευθείσα «συνοδική απόφαση» του κ. Αυξεντίου υπογράφεται από αυτόν, μόνο, και αναφέρονται, απλώς, ονόματα Μητροπολιτών που συμμετείχαν στη λήψη της απόφασης, γεγονός που καταρρίπτει το επιχείρημά του κ. Αυξεντίου, ότι η απόφαση των αντιδίκων του να τον θέσουν σε αργία και να τον καλέσουν σε απολογία είναι αντικανονική και άκυρη, διότι συνεδρίασαν εκτός του συνοδικού μεγάρου και εν αγνοία του.
  Μέχρι να δηλώσει ο κ. Αυξέντιος πού, πότε πώς συνεδρίασαν οι Μητροπολίτες που αναφέρονται στην ανακοίνωσή του, οι αντίδικοί του έχουν κάθε δικαίωμα να χαρακτηρίζουν άκυρη τη «συνοδική απόφαση» που τους κοινοποίησε.
  (Πηγή: neos kosmos)

  http://au.greekreporter.gr/?p=2305

 30. Ο/Η Tρούμπα λέει:

  http://www.neoskosmos.com/news/el/node/10623

  «Δεν χειροτόνησα τον Αυξέντιο»

  ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

  Με νομικά μέτρα απειλεί τον Μητροπολίτη Αιγίνης ΓΟΧ, Αυξέντιο Μαρίνη, ο Μητροπολίτης ΓΟΧ Μιλάνου και Ακυλίας, κ. Ευλόγιος, αν ο επικεφαλής της «Αυξεντιακής Παράταξης» των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών, που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Αυστραλία, εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το όνομά του.
  Ο κ. Ευλόγιος αρνείται, ότι χειροτόνησε τον κ. Αυξέντιο «εις Επίσκοπο», διαβεβαιώνει ότι «δεν έχει Εκκλησιαστική Κοινωνία» με τον κ. Αυξέντιο και τη Σύνοδό του και καταγγέλλει, ότι ο κ. Αυξέντιος του ζήτησε, μέσω τρίτου, να αλλάξει την ημερομηνία στο Πιστοποιητικό Χειροτονίας του.

  Ο «Νέος Κόσμος» έχει στην κατοχή του δύο αποκαλυπτικές επιστολές του κ. Ευλογίου προς τον Μητροπολίτη ΓΟΧ Αυλώνος και Βοιωτίας, κ. Άγγελο, οι οποίες εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την κανονικότητα της χειροτονίας του κ. Αυξεντίου.

  Στο βιογραφικό σημείωμα του κ. Αυξεντίου (στο διαδίκτυο) αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Χειροτονήθηκε Μητροπολίτης, τη σεπτή εντολή της Ιεράς Συνόδου, 1996, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Μιλάνου κ.κ.Ευλόγιο».

  Με επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Αυλώνος και Βοιωτίας (10 Σεπτεμβρίου 2010) ο κ. Ευλόγιος γράφει:
  «Αγαπητέ μου Αδελφέ εν Χριστώ:
  Με ευχαρίστησή μου απαντώ στις αντιδράσεις αυτού του Αυξεντίου.
  Νομίζω, η καλύτερη απάντηση είναι μερικές φωτογραφίες από το μικρό μου άλμπουμ, που αφορούν την Χειροθεσία του Μονσινιόρου Αυξεντίου. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, έχω γράψει την λέξη ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ στην πρώτη σελίδα του άλμπουμ. Όπως μπορείτε να δείτε, ο Μονσινιόρος Αυξέντιος φορά από την αρχή μπλε-άσπρο Σάκκο της (επισκοπικής) του σειράς και όχι φελόνιο, όπως θα έπρεπε στην περίπτωση Χειροτονίας από Αρχιμανδρίτη (εις Επίσκοπο).
  Μετά τις ευχές του έδωσα πίσω το ωμοφόριο και το εγκόλπιο. Σε όλη την τελετή ακολούθησα τα κανονικά ρητά της Χειροθεσίας, όπως παρατηρείται σε πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες σλαβονικής προελεύσεως.
  Η αντίδραση του Μονσινιόρου Αυξεντίου δείχνει, ότι είχε κάτι άλλο στο μυαλό του, γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος με το «δίπλωμα» στην ιταλική γλώσσα. Γνωρίζοντας, ότι δεν ξέρω καλά Ελληνικά μου έστειλε ένα έτοιμο Ελληνικό έγγραφο και πράγματι δεν διάβασα την λέξη «Αρχιμανδρίτης» η οποία δεν είναι η αληθής για μια τελετή, όπου ο υποψήφιος έχει ήδη την επισκοπική σειρά. Επ’ ευκαιρία, θυμάμαι ότι ο Μονσινιόρος Αυξέντιος μέσω του δρ. Ζαχαράκη, είχε ζητήσει επίμονα να αλλάξω την ημερομηνία του χειροτονητήριου πράγμα το οποίο απέρριψα αμέσως. Ο δρ. Ζαχαράκης θυμάται πολύ καλά την πρότασή του να αλλάξω την ημερομηνία.
  Λυπάμαι πολύ, που χάνουμε τον χρόνο μας με τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις την στιγμή που μία απλή λέξη αρκεί.
  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γράμμα μου, όπως νομίζετε. Γνωρίζοντας πλέον την αλήθεια, δεν ενδιαφέρομαι τι σκέφτονται ή εφευρίσκουν κάποιες άλλες γριές γυναίκες σε αυτή την Σύνοδο, η οποία έχει για πρόεδρο κάποιον που ταιριάζει στην «αξία» της.
  Τους καλύτερους αδελφικούς μου χαιρετισμούς, ο αδελφός σας εν Χριστώ
  Μητροπολίτης Ευλόγιος»
  (Μιλάνο, 10 Σεπτεμβρίου 2010)

  Με προηγούμενη επιστολή του (30 Αυγούστου 2010) ο Μητροπολίτης κ. Ευλόγιος γνωστοποιεί στον Ελληνισμό της Αυστραλίας ότι «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον Μητροπολίτη Αυξέντιο Μαρίνη», δηλώνει ότι δεν τον χειροτόνησε «εις Επίσκοπο» και απειλεί με νομικά μέτρα, αν ο κ. Αυξέντιος εξακολουθήσει να επικαλείται το όνομά του. Γράφει ο κ. Ευλόγιος

 31. Ο/Η Νίκων λέει:

  Σκληρότερος ο Μητροπολίτης Ταλάντου και Λοκρίδος στην από 31/10/2010 επιστολή «αποτειχισμού» του ιδίου, της Μητρόπολης και των Μονών της από τη Σύνοδο του Αυξεντίου, ανταποδίδει «τα πυρά», κατηγορεί τον κ. Αυξέντιο, ότι καταπάτησε τους Εκκλησιαστικούς Νόμους «εντασσόμενος σε ετέραν Ιεράν Σύνοδο του Επισκόπου Αμερικής Μιχαήλ», απειλεί με χρήση νόμιμων μέσων «δια την διασφάλιση των συμφερόντων» της Μητρόπολης Ταλάντου και Λοκρίδος και καταλήγει:
  «Τελειώνοντας, τα συμπεράσματα που αποκομίσαμε μετά την εννεαετή συνεργασία μαζί σας είναι τα εξής:
  1. Ζητούμε ελευθέρα, ζώσα και προπάντων ΗΘΙΚΗ εκκλησία (τα κεφαλαία και η υπογράμμιση είναι του γράφοντος Μητροπολίτη).
  2. Κατά την ημέρα που ληστρικώς εκλεγήκατε Αρχιεπίσκοπος είχατε πει, προφητικής. «Προσευχηθείτε να μην έχω το τέλος του Αρχιεπισκόπου Αυξεντίου του Α’ που εκοιμήθη μόνος».
  «Δυστυχώς, αυτό θα είναι το τέλος σας, εκτός εάν εισέλθετε εις την ευλογημένη οδό της Μετανοίας και με άφθονα δάκρυα ζητήσετε το έλεος του Θεού δια τις πράξεις σας».

  Οι αποσχισθέντες Μητροπολίτες κάνουν λόγο στις αποφάσεις και τις επιστολές τους για «σκανδαλισμό του Ορθόδοξου ποιμνίου Αυστραλίας» από τον κ. Αυξέντιο για «δημιουργία μείζονος σκανδάλου» από τον πρώην αρχιεπίσκοπό τους και για «ανάρμοστη συμπεριφορά» του κ. Αυξεντίου κατά την επίσκεψή του και την παραμονή του στην Αυστραλία, χωρίς να υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες. Οι αναφορές αυτές έχουν δώσει νέα δυναμική σε φήμες που κυκλοφορούν έντονα τον τελευταίο καιρό στην Αδελαΐδα και οι οποίες έχουν φθάσει, δυστυχώς, στην Αθήνα και το Φανάρι.

  Ο «Νέος Κόσμος» πληροφορείται, ότι οι φήμες «δεν είναι αβάσιμες» και ότι «υπάρχουν μαρτυρίες γι το σκανδαλισμό του ποιμνίου, που έχουν διαβιβαστεί αρμοδίως».
  Ο «Νέος Κόσμος» πληροφορείται, ακόμη, ότι ο Αρχιδιάκονος των ΓΟΧ Χριστόδουλος Αδάμου, που επρόκειτο να χειροτονηθεί σε Πρεσβύτερο την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, αποσχίστηκε από τη Μητρόπολη ΓΟΧ και ζήτησε βοήθεια από τον Θεοφ. Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Νίκανδρο, ο οποίος τον δέχθηκε αφού δήλωσε εγγράφως, συν τοις άλλοις, ότι «είχε μπλέξει σε ένα σχισματικό, αντικανονικό μόρφωμα». Κατά τις πηγές μας, η Αρχιεπισκοπή του παρέχει τροφή και στέγη μέχρι να διευθετήσει τις υποθέσεις του και να αποφασίσει, αν και πότε θα επιστρέψει στην την πατρίδα του, Βέροια.

  http://www.neoskosmos.com/news/el/node/10816?page=2

 32. Ο/Η Τρίκαλο λέει:

  Καταγγελίες για ερωτικά σκάνδαλα στους κόλπους των Παλαιοημερολογιτών

  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011, 16:38 |
  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΟΧ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

  Εκρηκτικό κοκτέιλ σκανδάλων και αλληλοκατηγοριών με σεξουαλικό… οικονομικό και δογματικό περιεχόμενο, ταλανίζει την εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών στα Τρίκαλα.
  Στο επίκεντρο η απόφαση της Ιεράς Συνόδου των Παλαιοημερολογιτών που έθεσε σε αργία και εκ των υστέρων κήρυξε έκπτωτο τον 51χρονο Μητροπολίτη Τρικάλων- Καρδίτσης και Λάρισας Σεβασμιότατο .κ. Κοσμά, ύστερα από καταγγελίες περί ανάρμοστου βίου, πολυτελής ζωής.

  Ειδικότερα ο Μητροπολίτης Κοσμάς κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων περί οικονομικών ατασθαλιών και συνάμα ότι το καλοκαίρι του 2009 στο πλαίσιο προσχηματικής εκδρομής, μετέβη στην Καρδίτσα ώστε να συναντήσει ερωτικά μία 40χρονη.

  Ο μητροπολίτης κ. Κοσμάς κατέφυγε στην Εισαγγελία Λαμίας προσβάλλοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου χαρακτηρίζοντάς την ως αβάσιμη συκοφαντική και καταχρηστική , ζητώντας παράλληλα να ελεγχθούν οικονομικές ατασθαλίες σε άλλες Μητροπόλεις.

  Κάθε 10-15 χρόνια, ζούμε τις ίδιες καταστάσεις, υπάρχουν δύο αντιμαχόμενες πλευρές , δηλώνουν στο trikalanews.gr κάτοικοι της περιοχής που δηλώνουν ότι δεν υπέπεσαν στην αντίληψη τους τα …όργια που καταγγέλλουν οι αντιμαχόμενοι του .κ. Κοσμά με την είσοδο γυναικών στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στα Τρίκαλα…

  Ο κ.κ. Κοσμάς, κατέθεσε σήμερα το πρωί μήνυση στην Εισαγγελία για παράνομη κατάληψη της Εκκλησίας, ενώ το κλίμα έντασης συνεχίζεται με την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων να έχει συμπληρώσει …24ωρη παρουσία στο σημείο όπου οι υποστηρικτές του έκπτωτου Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Κοσμά αντιδρούν στην έλευση του τοποτηρητή του θρόνου.

  Μέσα στον Ναό υπάρχουν σε καθεστώς …πολιορκίας 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωπος του Επισκόπου της εκκλησίας των Παλαιοημερολογιτών της Ελλάδος κ. Ιγνάτιου που και αυτός κατέθεσε χθες μήνυση στους υποστηρικτές του κ. Κοσμά για παράνομη εισβολή στον Ναό.

  Οι καταγγελίες εκατέρωθεν πάνε και έρχονται και η ένταση να παραμένει με τους υποστηρικτές του κ. Κοσμά να καταγγέλλουν τους υποστηρικτές του κ. Ιγνατίου ότι σκανδαλίζουν τους πιστούς με τα όσα δηλώνουν για ερωτικά και οικονομικά σκάνδαλα.

  http://www.arpaktiko.org/καταγγελιες-για-ερωτικα-σκανδαλα-στους-κολπους-των-παλαιοημερολογιτων.html

 33. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

  Εργατικό δυστύχημα στην Ιερά Μονή Χρυσοβαλάντου

  Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011, 15:05

  Σε εξέλιξη έρευνα για το περιστατικό

  Eργατικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες στην Ιερά Μονή Χρυσοβαλάντου στην Λυκόβρυση Αττικής, όταν εξερράγη δοχείο διαστολής σύνδεσης δικτύου αντλίας νερού από γεώτρηση στο χώρο της Μονής.

  Από την έκρηξη τραυματίστηκε θανάσιμα ένας εργαζόμενος, η σχέση εργασίας του οποίου με τη Μονή είναι υπό εξέταση. Έρευνα για το δυστύχημα διεξάγεται από Τεχνικούς Επιθεωρητές του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Αθηνών και Κρήτης.

  Μετά την ολοκλήρωσή της, η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή
  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/storyPlain.do?id=6413474&action=print

  Τη ζωή του έχασε προχτές ένας ακόμη εργαζόμενος, κατά τη διάρκεια εργασιών στη Μονή Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση Αττικής. Ο Χρήστος Τασιούδας τραυματίστηκε θανάσιμα όταν εξερράγη δοχείο διαστολής σύνδεσης δικτύου αντλίας νερού από γεώτρηση στο χώρο της Μονής. Ερευνα για το ατύχημα διεξάγεται από Τεχνικούς Επιθεωρητές του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Αθηνών και Κρήτης. Επίσης, σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, εξετάζεται η σχέση εργασίας του θανόντος με τη Μονή.

 34. Ο/Η ΠΑΠΑΠΗΔΙΚΟΥΛΑΣ λέει:

  Παιδια θα ηθελα να παρακαλεσω, ειδικα τους νεους και απειρους γονεις που θελουν τα παιδια τους να παρουν μια καποια πνευματικοτητα, να κρατησουν τα παιδια οπωσδηποτε μακρια απο πουστηδες παπαδες !! Τοσο στο νεο, οσο και στο παλαιο ημερολογιο, οι κιναιδοι αλισβεριζουν !! Και επειδη στο νεο οι πουστηδες παπαδες ειναι ουκ ολιγοι, αλλα συνηθως γνωστοι, ειναι χρεος μου να σας ενημερωσω για τους ΠουστοΗμερολογιτες !! Τι ειναι ομως οι κληρικοι και λαικοι Πουστοημερολογιτες ? Οι βρωμο-ΠουστοΗμερολογιτες ειναι οχι μονο αυτο που λεει η λεξη, αλλα και οι πιο βρωμιαρηδες μπασταρδοι και μουλοι, γαμημενοι αλητες, που εχουν περασει ποτε απο την Εκκλησια. Εκεινοι που παση θυσια, ακομα και με τη ζωη τους, θα υπερασπιστουν το δικαιωμα του πουστοπαπα να γαμιεται με αγορακια (συνηθως ανηλικα). Και επειδη αλλο να εισαι φανερος ομοφυλοφιλος, και αλλο κρυφος και μαλιστα ιερευς, σε εκκλησια, οπου το δογμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, οι ΠουστοΗμερολογιτες ειναι αξιοι μονο μιας ποινης: αυτης του Θανατου. Για αυτο οπου βλεπετε Πουστοημερολογιτη να υπερασπιζεται (τον εν γνωση του) κιναιδο «ιερεα» του, να τον γαματε με την πρωτη, τσαφ !! μια στα μουτρα, στο στηθος, στα ποδια οπου τον βρειτε. Επισης αν συναντατε καμμια γρια καρακαξα πουστοημερολογιτισσα (αυτες ειναι οι τρισχειροτερες και οι πιο αθλιες και ελεεινες απο ολους – δημιουργουν στον νεο ανδρα που θα τις δει ταση για εμετο, αλλα και σε ολους γενικα) καλο ειναι να βρισκετε ενα μαχαιρι εκει κοντα και να της κοβετε την γλωσσα. Αυτα σας τα λεω απο την τιτανια εμπειρια μου, κοντα στα 20 χρονια που δυστυχως, εφαγα με πουστοημερολογιτες. Μην τους κρινετε απο τα λογια τους μονο αλλα και απο τη συμπεριφορα τους. Αλλα και αυτο να μη σας ξεγελασει, γιατι σχεδον ολοι παριστανουν τις θεουσες (ασχετα αν οι ιδιοι η/και τα παιδια τους γαμιουνται σαν τα σκυλια) !! Ρωτατε παντοτε ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ οταν θελετε να μαθετε για το ποιον ενος ιερεα και ακομα ενα γοογλαρισμα μπορει να σας σωσει το παιδι. Να για παραδειγμα, μπορειτε να google-αρετε ΝΗΦΩΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ στο google και για τι «μπουμπουκια» ομιλω. Αυτα τα ολιγα, και μη ξεχνατε να δερνετε οποιονδηποτε πουστοημερολογιτη (και οχι τιμιον παλαιοημερολογιτη – ειναι λιγοι αλλωστε, μολις 3 στους 100) συναντατε μπροστα σας !!

 35. Ο/Η savas λέει:

  o eftimios thessalonikis kata kosmo hristos orfanos,poulise ke efage olokliri ekklisia edo stimelbourni tis australias Exapatontas to aplo kosmo

 36. Ο/Η Χριστονύμφη λέει:

  http://www.oodegr.com/oode/biblia/Sxisma_Zilwtikou_Palaioimerologitismou/2_1_14.htm

  Κεφάλαιο Α΄: Τα εσωτερικά σχίσματα τών Γ.Ο.Χ.

  ιδ΄. Το σχίσμα του Αυξεντίου (1985)

  Η επίπλαστη ενότης που επιτεύχθηκε το 1985, καθώς ήταν φυσικό, δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Τους αμέσως επομένους μήνες ένα νέο, παράδοξο συμβάν απετέλεσε την αφορμή ενός ακόμη σχίσματος· συγκεκριμένα: Κατά το 1984 ο αρχιεπίσκοπος Αυξέντιος είχε δώσει εντολή στους επισκόπους Μάξιμο Κεφαλληνίας και Γεράσιμο Βοιωτίας να χειροτονήσουν τον αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Τσάκο σε επίσκοπο Πατρών και πάσης Πελοποννήσου.

  Ο Τσάκος ήταν ιερεύς, ο οποίος είχε καθαιρεθή από την Εκκλησία της Ελλάδος το 1968 για σοβαρά, ηθικά παραπτώματα110. Κατά την περίοδο 1968-1984 ο Τσάκος είχε χειροτονηθή δύο φορές επίσκοπος από Γ.Ο.Χ. ψευδεπισκόπους, χωρίς φυσικά να γίνη ποτέ επίσημα δεκτός από τις επίσημες παρατάξεις των Γ.Ο.Χ. Ο Αυξέντιος είχε απαιτήσει να μείνη μυστική η χειροτονία του Τσάκου και για τον λόγο αυτό οι Μάξιμος και Γεράσιμος ανάγκασαν τον Τσάκο να ορκισθή, ότι δεν θα «αποκαλύψη το γεγονός της χειροτονίας του εις ουδένα»111. Σε περίπτωσι δε που η χειροτονία απεκαλύπτετο, είχε επίσης αποφασισθή «να την ηρνούντο οι εκτελεσταί της»112.

  Η πρωτοφανής αυτή στα χρονικά της Ιστορίας της Εκκλησίας παρανομία φυσικά δεν άργησε να γίνη γνωστή. Οι Αυξέντιος και Μάξιμος αρνήθηκαν κατηγορηματικά την τέλεσι της χειροτονίας, ενώ ο Γεράσιμος και ο ιεροψάλτης Περικλής Τσακίρης, τον οποίο ο Αυξέντιος είχε στείλει για να ψάλη στην χειροτονία του Τσάκου, ωμολόγησαν την συμμετοχή τους σ’ αυτήν113. Το κωμικοτραγικό αυτό γεγονός ωδήγησε την Σύνοδο του Αυξεντίου σε νέα διάσπασι και φυσικά σε αλληλοκαθαιρέσεις και διασυρμό των Γ.Ο.Χ.

  Την ηγεσία των επισκόπων που καθαίρεσαν τον Αυξέντιο και τους ομόφρονας επισκόπους του, ανέλαβε τον Ιανουάριο του 1986 ο Θεσσαλονίκης Χρυσόστομος114. Αξίζει να σημειωθή ότι ο Χρυσόστομος βρισκόταν σε διάστασι επί δέκα περίπου έτη τόσο με τον Αυξέντιο και τους περί αυτόν όσο και με τους επισκόπους που καθαίρεσαν τον Αυξέντιο το 1985. Ο Χρυσόστομος μάλιστα έως το τέλος του 1985 κατηγορούσε και τις δύο ανωτέρω ομάδες ως κοπρώνα και Νικολαΐτας. Ανέλαβε δηλαδή την ηγεσία μιας ομάδος, την οποία επί έτη ύβριζε.

  Προσπαθώντας ο Χρυσόστομος να δικαιολογήση την παράδοξη και φυσικά ανέντιμη πράξι του ισχυρίσθηκε τα εξής: «Εισήλθον εις την αποκεκηρυγμένην Σύνοδον, διότι η κατάστασις της Εκκλησίας έβαινε προς διάλυσιν, αφού η αίρεσις των Νικολαϊτών έτεινε να γίνη νόμος πλέον εις τους Γ.Ο.Χ. υπό του Αυξεντίου, ο δε αγών μας κατήντησε περίγελως. Όσον και αν αγωνιζώμεθα εκ των έξω ουδέν επετύχαμεν και το κακόν που επολεμούσαμεν εκορυφούτο αντί να κατασταλή»115.

  Καθώς ήταν φυσικό, ούτε ο Χρυσόστομος κατώρθωσε να επιτύχη την ποθητή κάθαρσι. Όταν μάλιστα έπειτα από δέκα περίπου έτη προσπάθησε να εκδικάση συνοδικά τις καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα του επισκόπου Ευθυμίου Ορφανού, ο τελευταίος αντέδρασε με την δημιουργία ενός νέου σχίσματος. Με το σχίσμα όμως αυτό θα ασχοληθούμε κατωτέρω.

 37. Ο/Η Χριστονύμφη λέει:

  Κεφάλαιο Α΄: Τα εσωτερικά σχίσματα τών Γ.Ο.Χ.

  ιε΄. Το σχίσμα τού Κυπριανού (1984)

  Ένα από τα πολλά σχίσματα που συνέβησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στους κόλπους των Γ.Ο.Χ. ήταν και το σχίσμα του Κυπριανού. Ο Κυπριανός ήταν αρχικά ιερεύς της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος το 1969 προσχώρησε στους Αυξεντιακούς Γ.Ο.Χ.

  Το 1979 ο Κυπριανός ακολούθησε τους Κάλλιστο και Αντώνιο στο σχίσμα τους από τον Αυξέντιο και χειροτονήθηκε από αυτούς μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής. Έπειτα από πέντε έτη (1984) ο Κυπριανός δημιούργησε νέο σχίσμα διακόπτοντας την εκκλησιαστική κοινωνία με όλους τους επισκόπους της παρατάξεώς του.

  Κατά τους ισχυρισμούς του Κυπριανού, ο λόγος που τον ωδήγησε στην πράξι αυτή της αποτειχίσεως από την συνοδική του ομάδα, ήταν η από μέρους της αποδοχή και διακήρυξις του αδοκίμου, εκκλησιολογικού «κηρύγματος της απωλείας της Θείας Χάριτος»116 από τα Μυστήρια της Εκκλησίας του νέου ημερολογίου.

  Ο Κυπριανός δηλαδή το 1984 δικαιολόγησε την απόσχισί του από το σύνολο των Γ.Ο.Χ. επισκόπων όλων των παρατάξεων σε λόγους πίστεως (εκκλησιολογικό φρόνημα περί ακύρων) και δικαιοσύνης (χειροτονίες και προσλήψεις ηθικά επιλήψιμων κληρικών που προκάλεσαν το σχίσμα του 1979). Ο Κυπριανός, ο οποίος κατηγορούσε όλους τους Γ.Ο.Χ. επισκόπους ως «κακοδόξους»117 και «ναυαγήσαντας περί την Πίστιν και την Δικαιοσύνην»118, βάσισε το σχίσμα του στην διατύπωσι του λα΄ αποστολικού κανόνος, ο οποίος επιτρέπει την διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας, όταν ο επίσκοπος σφάλλη εν «ευσεβεία και δικαιοσύνη»119.

  Η ανωτέρω πρόφασις του Κυπριανού περί της θεωρίας των ακύρων Μυστηρίων, δια της οποίας πέτυχε την απόλυτη ανεξαρτητοποίησί του το 1984 (εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή των Ματθαιικών του 1937), ήταν αδιαμφισβήτητα απαράδεκτη και υποκριτική για τους εξής σοβαρούς λόγους:

  1. Ο Κυπριανός γνώριζε πολύ καλά ότι οι Αυξεντιακοί, στους οποίους προσχώρησε το 1969, διεκήρυτταν με πάθος την θεωρία περί απωλείας της θείας Χάριτος από τα Μυστήρια των Νεοημερολογιτών, παρά την ολοφάνερη αντιφατικότητα των πράξεών τους (χειροτονία από τον Νεοημερολογίτη Θεόφιλο, εκκλησιαστική κοινωνία με την Εκκλησία των Ρώσων της Διασποράς που μνημόνευαν και κοινωνούσαν με τους Ορθοδόξους που συμμετείχαν στην Οικουμενική Κίνησι). Την θεωρία αυτή ο Κυπριανός δεν δίστασε μάλιστα να στηλιτεύση δημόσια το 1968 χαρακτηρίζοντάς την ως «πλάνη»120.

  2. Η Σύνοδος του Αυξεντίου εξέδωσε το 1974 την Εγκύκλιο 1169, δια της οποίας ανανέωνε την αφοσίωσί της στην έως τότε εκκλησιολογική της τοποθέτησι, σύμφωνα με την οποία τα Μυστήρια των Νεοημερολογιτών στερούνται της αγιαστικής Χάριτος. Ο Κυπριανός –σε αντίθεσι με άλλους κληρικούς της αυξεντιακής παρατάξεως – δεν αντέδρασε τότε δημόσια κατά της εν λόγω Εγκυκλίου, παρά το ότι την έκρινε «απαράδεκτον»121, ούτε φυσικά διέκοψε την κοινωνία με τον Αυξέντιο και την Σύνοδό του.

  3. Κατά το 1979 ο Κυπριανός δέχθηκε να χειροτονηθή επίσκοπος από τους Κάλλιστο και Αντώνιο, αν και γνώριζε καλά ότι ήταν θερμοί υποστηρικταί της περί ακύρων κακοδοξίας. Άλλωστε, τόσο οι Κάλλιστος και Αντώνιος όσο και οι περισσότεροι επίσκοποι που χειροτονήθηκαν μαζί με τον Κυπριανό είχαν την καταγωγή τους από τους Ματθαιικούς, τους πλέον δηλαδή φανατικούς οπαδούς της ανωτέρω κακοδοξίας.

  Βάσει των ανωτέρω γεννώνται τα εξής εύλογα ερωτήματα, στα οποία, πιστεύουμε, ο Κυπριανός είναι αδύνατον να απαντήση ικανοποιητικά:

  1. για ποιο λόγο ο Κυπριανός προσχώρησε στους Αυξεντιακούς το 1969, αφού γνώριζε την εμμονή τους στην περί ακύρων κακοδοξία;

  2. Εάν πράγματι ο Κυπριανός θεωρούσε, ότι η διακήρυξις της θεωρίας περί ακύρων Μυστηρίων των Νεοημερολογιτών ήταν σοβαρό ζήτημα πίστεως, το οποίο δικαιολογούσε διακοπή εκκλησιαστικής κοινωνίας, γιατί δεν αποσχίσθηκε από τους Αυξεντιακούς έως το 1979 και ιδίως το 1974; Μήπως επειδή την εποχή εκείνη δεν είχε γίνει ακόμη επίσκοπος και συνεπώς δεν ήταν δυνατόν να διεκδικήση την ανεξαρτησία του και να ηγηθή νέας δικής του παρατάξεως;

  3. Γιατί ο Κυπριανός καταδέχθηκε να γίνη επίσκοπος από αρχιερείς που εκήρυτταν επί έτη κακόδοξα, εκκλησιολογικά φρονήματα;

  4. Οι κατηγορίες του Κυπριανού κατά των συνεπισκόπων του ως «ναυαγησάντων περί την πίστιν» λόγω της κηρύξεως της περί ακύρων κακοδοξίας δεν βαρύνουν στην πραγματικότητα και τον ίδιο, καθώς επί δέκα και πλέον έτη τους ακολουθούσε αδιαμαρτύρητα;

  Κατά την γνώμη μας, η ξαφνική αντίδρασις του Κυπριανού το 1984 κατά του ανωτέρω εκκλησιολογικού φρονήματος -παρά την πολυετή προκλητική σιωπή του122 για το ζήτημα αυτό- αποδεικνύει ότι ο Κυπριανός επιθύμησε κατά το έτος αυτό να αναλάβη την ηγεσία των Γ.Ο.Χ., δημιουργώντας μόνος του μία, νέα, ιερά Σύνοδο. Ο Κυπριανός λοιπόν ακολούθησε την συνηθισμένη πλέον τακτική των Γ.Ο.Χ., αναζήτησε δηλαδή μία πρόφασι, η οποία δεν είχε καμμία σχέσι με την παραβίασι της Ορθοδόξου, δογματικής διδασκαλίας, και βάσει αυτής «απετειχίσθη -δήθεν- κανονικώς»123 από τους συνεπισκόπους του.

  Ο Κυπριανός, στην προσπάθειά του να δικαιολογήση την ανωτέρω πράξι του, υποστήριξε, ότι δεν αποσχίσθηκε από τους κακοδόξους Αυξεντιακούς κατά την περίοδο 1969-1979 «δια λόγους καθαρώς ποιμαντικούς». Ο Κυπριανός θεωρούσε «το περί ακύρων ζήτημα ως μίαν βεβαίως πλάνην, της οποίας όμως αι διαστάσεις και συνέπειαι εσυνειδητοποιούντο συν τη παρόδω του χρόνου, καθ’ όσον εμελετάτο το ζήτημα και ηρευνάτο πατερικώς και κανονικώς»124. Νομίζουμε ότι οι ανωτέρω δικαιολογίες στερούνται σοβαρότητος και μόνο ως «προφάσεις εν αμαρτίαις» (Ψαλ. ρμ΄, 4) του εγκλήματος της αποσχίσεως του 1984 είναι δυνατόν να χαρακτηρισθούν.

 38. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Συνελήφθη ο μητροπολίτης Δωδεκανήσου παλαιού ημερολογίου

  Σε βάρος του 67χρονου κληρικού εκκρεμούσαν η απόφαση του 5μελούς εφετείου της Δωδεκανήσου για επταετή κάθειρξη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, αλλά και ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή της Κω για το αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/242506/sunelifthi-o-mitropolitis-dodekanisou-palaiou-imerologiou/#ixzz2fulltgd5

  Ο καθαιρεμένος μοναχός της Πάτμου Γερ. Μιχελής είναι ο …Μητροπολίτης που συνελήφθη

  Έξω από τον Κορυδαλλό στην Αθήνα εντοπίστηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα το πρωί ο πρώην Μητροπολίτης Παλαιοημερολογιτών Δωδεκανήσου Γεράσιμος Ελευθέριος Μιχελής ο οποίος έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη επτά ετών από το Πενταμελές Εφετείο Δωδ/σου για υπεξαίρεση στο Μοναστήρι στης Πάτμου όπου υπηρέτησε ως μοναχός και ηγούμενος.

  Επίσης σε βάρος του μοναχού εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κω για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από επαγγελματική δραστηριότητα που επίσης σχετίζεται με την υπεξαίρεση σε βάρος της ακίνητης περιουσίας της Μονής της Πάτμου.

  http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=401098

 39. Ο/Η ΚΔ λέει:

  Και άλλο κουμάσι.
  Ο μητροπολίτης ΓΟΧ Δωδεκανήσου Καλλίνικος

  http://www.pentapostagma.gr/2013/02/siatistis-pavlos-xrusi-augi.html

  Ἡ ‘Ορθόδοξος Ἑλλάς δέν γεννᾶ Ναζί. Οἱ Χρυσαυγῖται εἶναι γνήσιοι πατριῶται Ἕλληνες καί δέν ἀνήκουν οὔτε εἰς τούς λευκούς, οὔτε εἰς τούς μαύρους φασίστας, εἶναι ἀληθινοί δημοκράται, διότι ἀγαποῦν τά ἰδανικά τῆς Ἑλλάδος, τά ὁποῖα περιλαμβάνονται εἰς τό Ἑλληνικόν Σύνταγμα, ἤτοι Ὀρθοδοξία, Ἑλλάδα καί Ἐλευθερία. Εἶναι τρεῖς ἀδελφαί ἀγαπημέναι καί ἀχώριστοι. Δημοκρατία εἶναι, νά ἀγαπᾶς τό Ἔθνος σου καί τόν λαόν σου, ὅπως ἀγαπᾶς καί ὑπερασπίζεσαι τό σπίτι σου καί τήν γυναῖκα σου.

  Εὐχόμεθα εἰς τούς ἀληθινούς δημοκράτας Χρυσαυγίτας, νά τούς βοηθήση ὁ Θεός νά κυβερνήσουν μίαν ἡμέραν τήν Ὀρθόδοξον Ἐλλάδα καί νά τούς φωτίση ὁ Θεός νά ἑνώσουν τούς Ἕλληνας, οἱ ὁποῖοι ἐχωρίσθησαν εἰς νεοη-μερολογίτας καί παλαιοημερολογίτας ἐξ αἰτίας τοῦ τότε μασόνου Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη.
  + ο Δωδεκανήσου Γ.Ο.Χ. Καλλίνικος

  ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/siatistis-pavlos-xrusi-augi.html#ixzz2fw3yYhUb

 40. Ο/Η ΚΔ λέει:

  Ο Χρυσαυγίτης Δωδεκανήσου Καλλίνικος (ΓΟΧ)

  http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=56&t=14396&p=54873#sthash.jbRU7Re4.dpuf

  Τέλος υπάρχουν πολλές μικρές ομάδες, προερχόμενες από του προαναφερθέντες χώρους, αποτελούμενες από αρκετές δεκάδες έως ελάχιστα άτομα που υπάρχουν κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής χωρίς καμιά εκκλησιολογική συνείδηση και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό απασχολούν κυρίως με τα ηθικά σκάνδαλά τους προς ζημία και δυσφήμηση της Κανονικής Εκκλησίας, εκμεταλλευόμενοι αφελείς απλούς χριστιανούς εξασφαλίζοντας έτσι τα προς το ζην. Χαρακτηριστικοί είναι η περίπτωση της Αυστραλιανής Νεοημερολογητική κοινότητας που εντάχτηκε στους Αυξεντιακούς με αποτέλεσμα νέα σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα που αποτέλεσαν την ταφόπλακα των Αυξεντιακών υπολειμμάτων. Γενικά αποτελούν τον «σκουπιδοτενεκέ» των Νεοημερολογιτών και Παλαιοημερολογιτών. Κυριότερες ομάδες είναι των κ.κ.: «Πειραιώς» Νήφωνος, «Αυλώνος» Αγγέλου, «Ταλαντίου» Νεκταρίου, «Αρχιεπισκόπου» Αυξεντίου (β’), «Μεσογαίας» Ησαΐα, «Αμερικής» Μιχαήλ, «Ελευσίνος» Σεραφείμ, “Δωδεκανήσου» Καλλινίκου”, «Λουτρακίου» Στεφάνου και άλλων Ψευδεπισκόπων. – See more at: http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=56&t=14396&p=54873#sthash.jbRU7Re4.dpuf

 41. Ο/Η ΠΑΠΑΠΗΔΙΚΟΥΛΑΣ λέει:

  ΠΡΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΓΟΧ (με σωας τας φρενας) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΜΙΤΑΤΙΟΝ ………….

  ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ……ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ οι οποιες ειναι ακυρες για τον Α η Β λογο. …..οπως π.χ. «Πειραιώς» Νήφωνος, «Αυλώνος» Αγγέλου, «Μεσογαίας» Ησαΐα, «Αμερικής» Μιχαήλ, «Αυστραλιας Στυλιανου, «Ελευσίνος» Σεραφείμ,«Αρχιεπισκόπου» Αυξεντίου (β’), “Δωδεκανήσου Καλλινίκου”, «Λουτρακίου» Στεφάνου, των …. του Μακαριου προς Θεσσαλονικη μερια, καθως και ορισμενα ……του αρχιεπισκοπου Καλλινικου στην Αττικη, κτλ κτλ.
  Εαν εχετε τη μεγιστη ατυχια να γνωρισετε ολους αυτους ………

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αναγκάστηκα να σβήσω χαρακτηρισμούς κλπ.
   Θα σας παρακαλέσω όταν σχολιάζετε εδώ να το κάνετε με προσεκτικότερο τροπο.

 42. Εδω δεν εσβησες χαρακτηρισμους κ. Λασκαρατε, – αλλωστε οι χαρακτηρισμοι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝΕ και πληροφορουνε τον αναγνωστη – εδω εσβησες τα 4/5 του προηγουμενου κειμενου !!
  ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για τους Πουστο- Ημερολογιτες (οσοι προσκυνουν η/και αβανταρουν πουστο-ρασοφορους), τρισχειροτεροι απο οποιονδηποτε ισλαμοφασιστα η εστω κιναιδο αθεο.
  Μη σας ξεγελανε οι ψευτικοι τροποι τους, η τα γλυκα τους λογια η, η επιπλαστη ευγενεια τους. Σιχαμερα ζωα και κτηνη πασας μαλακιας, περαν πασης διανοησεως. Πραγματικα κρυφες σεκτες παιδεραστιας και ψυχανωμαλιας !! Να τους δερνετε, η ακομα καλυτερα, να τους πυροβολατε οπου τους βρισκετε, θα γλυτωσετε πολυν αθωο κοσμακη !! Διαδωστε το παντου, ευχαριστω πολυ.

 43. Ο/Η Βishop Sissy λέει:

  http://neoskosmos.com/news/el/node/32931?page=show

  Οργή λαού στην Αδελαΐδα

  22 Jul 2013

  ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

  Αμηχανία έχει προκαλέσει στον ελληνισμό της Νότιας Αυστραλίας η απόφαση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αδελαΐδας να χειροτονήσει Επίσκοπο, τον αρχιμανδρίτη Προκόπιο Κανάβα.

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (15 ψήφους υπέρ και 2 κατά) την «επισκοποίηση» του Προκοπίου στις 11 Αυγούστου.
  Κατά τις πληροφορίες μας, «η χειροτονία» του κ. Προκοπίου θα γίνει από δύο Επισκόπους εκκλησιαστικού μορφώματος του ελλαδικού χώρου υπό την αιγίδα του Μητροπολίτου Φιλαδέλφειας Πενσυλβανίας της Αμερικής και του Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αμερικής, του Καναδά και της Κύπρου, το οποίον εδρεύει στη Νέα Ιωνία Αττικής.

  Οι πρώτες έρευνές μας αποκάλυψαν, ότι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος στην Υπ. αριθμ. 11/22/02/ 2002 προς τους πιστούς της Μητροπόλεως αναφέρει:
  «Προσφάτως εισώρμησε εις την άγίαν ποίμνην της Τοπικής Εκκλησίας μας «λύκος βαρύς», ό όποίος, χρησιμοποιών τον βαρύγδουπον τίτλον του Μητροπολίτου Φιλαδέλφειας Πενσυλβανίας της Αμερικής και του Έξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αμερικής, του Καναδά και της Κύπρου, ήγόρασεν άπό Παλαιοημερολογίτας ένα μικρόν Εκκλησάκι εις τον Περισσόν, τιμώμενον έπ’ όνόματι της Παναγίας Γλυκοφιλούσης, καί εγκατέστησεν έκεί το όρμητήριόν του, επαγγελλόμενος τον ιατρόν καί θεραπευτήν «πάσης νόσου καί πάσης μαλακίας», με την βοήθειαν, καθώς λέγει ό ίδιος «αγιοπνευματικής ενεργείας».
  Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος προσθέτει: «Το πονηρόν έργον του εν λόγω, ό όποίος παρουσιάζεται φέρων το Ιερόν ένδυμα του Κληρικού, έγνωστοποίησαν ευρέως ο Ημερήσιος Τύπος καί οί Τηλεοπτικοί σταθμοί.

  Ό έν λόγω ψευδομητροπολίτης, ό όποιος διατηρεί είς την Κυψέλην καί «Σχολήν Φυσικών Επιστημών», καθώς ονομάζει ό ίδιος την Σχολήν του αυτήν, καί εις την οποίαν διδάσκεται «ή εναλλακτική Ιατρική καί αι Φυσικαί έπιστήμαι, όπως προ εκατοντάδων έτών εις την Ίνδίαν, Κίναν, Θιβέτ καί Ιαπωνίαν», ονομάζεται Πέτρος ή Περικλής Χαρός, καί μετέρχεται ήδη τον Κληρικόν, προς άποκόμισιν χρηματικών κερδών καί μόνον, εκμεταλλευόμενος την Χριστιανικήν πίστιν καί την Θεοσέβειαν του λαού μας».
  Η έρευνά μας αποκάλυψε, επίσης, το ακόλουθο δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας «Καθημερινή»(21/9/2006) τιτλοφορούμενο «Ο θεραπευτής Χάρος στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.», το οποίον επιβεβαιώνει τις «ιατρικές» δραστηριότητες του κ. Χάρου και τη σύλληψή του από την Ασφάλεια Αττικής με την κατηγορία ότι λειτουργούσε «παράνομο ιατρείο».

  Γράφει η αθηναϊκή εφημερίδα:
  «Σοβαρές και ανίατες ασθένειες «θεράπευε» τα τελευταία 5 χρόνια 52χρονος απατεώνας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. Ιδιοσκευάσματα που ο ίδιος έφτιαχνε και χορηγούσε ως φαρμακευτική αγωγή, μασάζ και… ψαλμοθεραπεία. ήταν οι μέθοδοι» μέσω των οποίων υποσχόταν ίαση στα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την απελπισία τους και την ανάγκη τους να πιστέψουν ακόμη και στην έσχατη ελπίδα να θεραπευθούν.
  Το παράνομο ιατρείο του συλληφθέντος, ο οποίος φέρει το δυσοίωνο για τα θύματά του όνομα Περικλής Χάρος, λειτουργούσε σε πολυκατοικία στην οδό Κίμωλου 7-9 στην Κυψέλη. Εκεί δεχόταν ασθενείς, εισπράττοντας 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη, ενώ τους υποσχόταν θεραπεία με τη μέθοδο της «ρεφλεξολογίας. ψαλμοθεραπείας και μαλαξολογίας». Στο ιατρείο είχε ως βοηθό μία 30χρονη Ελληνίδα, η οποία επίσης συνελήφθη, διότι έκανε θεραπείες ρεφλεξολογίας στους ασθενείς, χωρίς να διαθέτει σχετικό πτυχίο.

  Ο αριθμός των θυμάτων του απατεώνα γιατρού εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγάλος. Αστυνομικός της Ασφάλειας έκλεισε ραντεβού μαζί του και τον επισκέφθηκε ως ασθενής. Ο «γιατρός» τον εξέτασε, έκανε διάγνωση ασθενείας και, στη συνέχεια, τον επέβαλε σε επιτόπια θεραπευτική αγωγή με μαλάξεις και του ζήτησε 50 ευρώ για την επίσκεψη. Τα χρήματα είχαν προσημειωθεί και συνελήφθησαν ο απατεώνας και η συνεργάτιδά του, κατηγορούμενοι για απάτη και παράνομη άσκηση ιατρικού επαγγέλματος.
  Να σημειωθεί ότι όταν ο αστυνομικός επικοινώνησε για να κλείσει ραντεβού, διαπίστωσε ότι υπήρχε λίστα αναμονής διάρκειας τριών εβδομάδων. Στην Ασφάλεια όπου μεταφέρθηκε δήλωσε ότι διαθέτει πτυχίο Πανεπιστημίου του Μαυροβουνίου με αντικείμενο τις «ολιστικές εναλλακτικές φυσικές επιστήμες», πτυχίο που από την αστυνομία θεωρείται πλαστό.

  Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 52χρονος είχε συλληφθεί ξανά το 2001, όταν εμφανίστηκε ως ιερέας σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ παρουσιαζόταν ως Μητροπολίτης Φιλαδέλφειας και Πενσυλβάνιας και Έξαρχος της Αυτοκέφαλου Ορθοδόξου Εκκλησίας με έδρα τη Φλώριδα των ΗΠΑ.
  Τώρα από την αστυνομία ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες μορφές εξαπάτησης, καθώς όπως διαπιστώθηκε, διαθέτει, ιδιόκτητη εκκλησία στη Νέα Ιωνία, όπου συγκεντρώνονταν πιστοί, ενώ προχωρούσε στην ανέγερση και δεύτερου ναού, στην περιοχή της Θήβας».

  «ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

  Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου, κ. Νίκανδρος, τον οποίον ερωτήσαμε για την εκκλησιαστική νομιμότητα του κ. Χάρου, δήλωσε:
  «Μόλις επέστρεψα από τις ετήσιες διακοπές μου στη γενέτειρα. Όμως, επειδή είχα πληροφορηθεί εν Ελλάδι δια το προγραμματιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Ελληνισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Αδελαΐδας δια της «επισκοποίησης» του κ. Προκοπίου Κανάβα, από τον κ. Πέτρο Χάρο, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ως Έξαρχος εν Ελλάδι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και άλλων εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών, ερεύνησα -κατά την Παραμονή μου εν Ελλάδι- την εκκλησιαστική και νομική υπόσταση του κ. Χάρου.

  Ο Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, με διαβεβαίωσε προφορικά και εντός την ημερών και εγγράφως, ότι οι χρησιμοποιούντες τον τίτλο του Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας το πράττουν δια να καλύπτουν την πνευματική τους γύμνια.
  Ο κ. Χάρος είναι ανύπαρκτος δια την Εκκλησία και την Ελληνική Πολιτεία ως κάτοχος των βαρύγδουπων εκκλησιαστικών τίτλων που επικαλείται. Ως εκ τούτου, η προγραμματιζόμενη «χειροτονία» είναι καταδικασμένη εκκλησιαστικά και νομικά και μόνο προβλήματα θα επισωρεύσει εις τον Ελληνισμό.
  Όσο για τον κ. Προκόπιο Κανάβα υπενθυμίζω, ότι καθηρέθη από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το 2008 δια τη συμμετοχή του εις περίεργες οργανώσεις, καθώς και ότι έχει απασχολήσει επανειλημμένα τα αυστραλιανά και τα ομογενειακά μέσα ενημερώσεως με τα «καμώματά» του».

  ΚΟΜΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ

  Ομογενειακοί παράγοντες συμφωνούν με τον Επίσκοπο Δορυλαίου, ότι η έλευση στην Αυστραλία του εκκλησιαστικού μορφώματος του κ. Χάρου θα επισωρεύσει περισσότερα δεινά στην ομογένεια.
  Εάν εδραιωθεί στην Αυστραλία το εν λόγω μόρφωμα οι κοινότητες-μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας θα ανήκουν σε τρεις εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες.

  Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Σίδνεϊ στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας (την κανονική εκκλησιαστική Αρχή), οι κοινότητες Clayton και Wollongong στη δική τους εκκλησιαστική Αρχή και οι κοινότητες που συντάσσονται με την Κοινότητα Αδελαΐδα σε τρίτη εκκλησιαστική δικαιοδοσία.

  Κοινοτικοί παράγοντες της Αδελαΐδας σχολιάζουν, ότι «η επισκοποίηση του κ. Προκοπίου, ο οποίος έχει απασχολήσει επανειλημμένα τα ομογενειακά και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης και απολύθηκε από την αστυνομία της Πολιτείας ημέρες μετά το διορισμό «κληρικού» του σώματος, θα μονιμοποιήσει την πόλωση του Ελληνισμού της Νότιας Αυστραλίας σε βάρος της προόδου του και θα ζημιώσει ηθικά την Ελληνική Κοινότητα».

  ΣΙΩΠΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

  Εντύπωση προκαλεί η σιωπή της ηγεσίας της Ομοσπονδίας. Κοινοτικοί παράγοντες δηλώνουν στο «Νέο Κόσμο», ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας οφείλει να παρέμβει για την αποτροπή της επισκοποίησης του κ. Προκοπίου και την οριστική διάσπαση του φορέα σε διαφωνούσες, εκκλησιαστικά, ομάδες.

  «Η ηγεσία της Ομοσπονδίας οφείλει να παρέμβει άμεσα για την προστασία του κύρους και του μέλλοντος του φορέα και εάν δεν μπορέσει να μεταπείσει την Κοινότητα Αδελαΐδας, να διαχωρίσει δημόσια τη θέση της. Επιβάλλεται η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της Ομοσπονδίας για θεώρηση των εξελίξεων και λήψη δραστικών αποφάσεων» τονίζουν.

 44. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Ακάκιε έχουμε 10+2 αρχιεπίσκοπους

  Σάββατο, Μάρτιος 15, 2014

  Η ημερολογιακή διαφορά των 13 ημερών που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 1924 με την αντικατάσταση του Ιουλιανού (παλαιού) ημερολογίου από το Γρηγοριανό (νέο) ήταν η αιτία να διασπαστεί η Ορθόδοξη Εκκλησία σε παλαιοημερολογίτες (ΓΟΧ) και νεοημερολογίτες. Πέρασαν 90 χρόνια και σήμερα στις τάξεις των παλαιοημερολογιτών υπάρχουν δύο επίσημες Εκκλησίες που σύντομα θα ενωθούν σε μία, καθώς και δέκα Σέχτες με δέκα διαφορετικούς αρχιεπισκόπους, είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας της Πολιτείας να καλύψει το νομικό κενό που υπάρχει.

  Οι παλαιοημερολογίτες είναι ομάδες ορθόδοξων χριστιανών, οι οποίες αποσχίστηκαν από την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος το 1924, όταν η τελευταία επέλεξε να ακολουθήσει το Γρηγοριανό ημερολόγιο που είχε υιοθετήσει η Πολιτεία. Οι παλαιοημερολογίτες θεώρησαν την αλλαγή του ημερολογίου το πρώτο βήμα για την υποταγή των ορθοδόξων στον Βατικανό και ότι η επίσημη Εκκλησία υπέπεσε στην αίρεση του οικουμενισμού, οπότε απομακρύνθηκαν από αυτήν και διατηρούν το Ιουλιανό ημερολόγιο στην παλαιά μορφή του.

  Το ημερολόγιο που ακολουθούν οι παλαιοημερολογίτες υπολείπεται από το διεθνές ημερολόγιο κατά δεκατρείς ημέρες. «Δεν είμαστε τυπολάτρες ή ειδωλολάτρες των δεκατριών ημερών, αλλά η διαφορά μεταξύ νέου και παλαιού ημερολογίου είναι θέμα πνευματικό και σήμερα πλέον είναι θέμα δογματικό» υπογραμμίζει κληρικός των ΓΟΧ στην «Espresso».

  Οι εκκλησίες των Παλαιοημερολογιτών δεν βρίσκονται σε κοινωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος ούτε με τις Εκκλησίες οι οποίες βρίσκονται σε κοινωνία με αυτήν (Πατριαρχεία και αυτοκέφαλες Εκκλησίες). Κάποιες από αυτές ήταν σε κοινωνία με τη Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς, κι αυτές όμως διέκοψαν την κοινωνία το 2007, όταν η Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς ενώθηκε με το Πατριαρχείο Μόσχας. Η έλλειψη κοινωνίας και η πολυδιάσπαση έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στη χειροτονία νέων επισκόπων, καθώς, σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, απαιτούνται τρεις κανονικοί επίσκοποι (ή εν ανάγκη τουλάχιστον δύο) για να χειροτονήσουν νέο αρχιερέα.

  Αναγνωρίζονται τα μυστήρια; Ρωτήστε πριν εκτεθείτε…

  Οι παλαιοημερολογίτες δεν θεωρούνται ετερόδοξοι ή ετερόθρησκοι, γιατί στο δόγμα παραμένουν χριστιανοί ορθόδοξοι. Ετσι δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς του νόμου για την ανέγερση ναών, αν και υπάρχουν ομάδες ΓΟΧ που τελούν μυστήρια σε ιδιωτικούς ναούς.

  Η Ελλάδα κατακλύζεται από εκκλησίες, παρατάξεις και μερίδες των παλαιοημερολογιτών, με αποτέλεσμα οι πιστοί (στην πλειονότητά τους) που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο να βρίσκονται δικαιολογημένα μπροστά σε μια δαιδαλώδη κατάσταση. Στο ερώτημα αν αναγνωρίζονται από την Πολιτεία τα Μυστήρια που τελούν, η απάντηση είναι πως τουλάχιστον στις δύο «επίσημες» Εκκλησίες των ΓΟΧ, ναι. Για τις υπόλοιπες παρατάξεις, ομάδες, μερίδες, καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να ρωτήσουν για να μην εκτεθούν.

  Αμισθοι και ανασφάλιστοι

  Ολοι οι κληρικοί που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο βράζουν στο ίδιο καζάνι όσον αφορά τους μισθούς, την ασφάλιση και τις συντάξεις. Οι ΓΟΧ δεν έχουν μισθό, αλλά πληρώνονται από τα παγκάρια, δηλαδή από ό,τι αφήνουν οι πιστοί στους ναούς τους. Αφού πληρωθούν τα έξοδα, ενοίκια, λογαριασμοί κ.ά., ό,τι περισσέψει θα πάει στην τσέπη του κληρικού.

  «Σήμερα υπάρχουν αρχιερείς με μισθό 400-500 ευρώ τον μήνα, αλλά και άλλοι, με πολύ λιγότερα» λέει στην «Espresso» επίσκοπος του παλαιού ημερολογίου και συνεχίζει: «Φυσικά είμαστε όλοι ανασφάλιστοι και για σύνταξη, ούτε λόγος». Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

  Μητροπολίτης σε… 13 μήνες

  Στην ομάδα του αρχιεπισκόπου Ιακώβου Γιαννακή πρέπει να διακονεί ο νεαρότερος (αν κρίνουμε από τη φωτογραφία) μητροπολίτης. Ο λόγος για τον μητροπολίτη Νέας Σμύρνης, Φαλήρου, Πειραιώς και Νήσων Διονύσιο. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, «χειροτονήθηκε διάκονος στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Clayton στις 6-6-2010 και του δόθηκε και το οφίκιο του αρχιδιακόνου Αυστραλίας και πάσης Ωκεανίας. Στις 4-7-2011, λόγω αναγκών της Συνόδου, εκλέχθηκε και χειροτονήθηκε μητροπολίτης εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος των ΓΟΧ». Δηλαδή σε 13 μήνες από διάκονος έγινε μητροπολίτης!

  Η Ι. Σύνοδος των Ενισταμένων και οι γνήσιοι ορθόδοξοι

  Υπάρχουν δύο επίσημες εκκλησίες σε ολόκληρη την επικράτεια

  Η αλήθεια (που μπορεί ομολογουμένως να πληγώνει κάποιους) είναι ότι στην Ελλάδα δύο είναι οι επίσημες (κανονικές) Εκκλησίες των παλαιοημερολογιτών: Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Καλλίνικο Σαραντόπουλο και η Ιερά Σύνοδος των Ενισταμένων με επικεφαλής τον μητροπολίτη Ωρωπού και Φυλής Κυπριανό Γιούλη.

  Οι δύο αυτές εκκλησιαστικές κοινότητες διαθέτουν αξιόλογους κληρικούς και ενορίες σε ολόκληρη σχεδόν την ελληνική επικράτεια. Μάλιστα η Πολιτεία έχει άριστες σχέσεις μαζί τους. Συγκεκριμένα, στις 5 Μαρτίου ο μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας Χρυσόστομος (Εκκλησία ΓΟΧ υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Καλλίνικο), ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Ασπροπύργου αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού (έρχονται και εκλογές), τέλεσε επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ (Ασπρόπυργος) τον αγιασμό των εγκαινίων της νέας οδού.

  Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν παρατάξεις ΓΟΧ με έγκυρες χειροτονίες αλλά και κάποιες που αποτελούνται από αυτοχειροτόνητους. Δυστυχώς στον χώρο παρεισέφρησαν καθηρημένοι από το νέο ημερολόγιο (Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία) για ηθικά ή άλλα παραπτώματα, αρχομανείς και φιλόδοξοι, που δεν τιμούν την εικόνα των γνήσιων ορθοδόξων χριστιανών. Ανάμεσά τους υπάρχουν και αξιόλογοι κληρικοί, με τους οποίους τόσο η παράταξη του Αρχιεπισκόπου Καλλίνικου όσο και οι Ενιστάμενοι προσπαθούν να έρθουν σε κοινωνία. Αρχιερείς των ΓΟΧ έχει κατά καιρούς πλησιάσει και η Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία και κάποιοι από αυτούς επέστρεψαν στους κόλπους της επικρατούσας Εκκλησίας.

  Τεράστιες ευθύνες για την ύπαρξη πλήθους ομάδων που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο έχει η Πολιτεία που μέχρι σήμερα δεν έχει φροντίσει να καλύψει το νομικό κενό και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται κάποιοι ιδρύοντας αρχιεπισκοπές και μητροπόλεις. «Μακάρι να γίνουν βήματα για τη συρραφή του διαιρεμένου χιτώνα του Κυρίου μας» υποστηρίζουν συχνά αρχιερείς των ΓΟΧ.

  Ισως τις επόμενες ημέρες ανακοινωθεί η ένωσή τους

  Και πράγματι έχουν γίνει βήματα. Οι δύο παρατάξεις ή -αν θέλετε- ομάδες (Εκκλησία των ΓΟΧ Ελλάδος και Ενιστάμενοι) έχουν ανοίξει εδώ και χρόνια γέφυρα επικοινωνίας, με σειρά συσκέψεων και σύντομα (ίσως και τις επόμενες μέρες), όπως αποκαλύπτει η «Espresso», μπορεί να ανακοινωθεί επισήμως η ένωσή τους.

  Η τελευταία σύσκεψή τους πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου (7 με το παλαιό ημερολόγιο) και σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν τους: «Αἱ δύο Ἐπιτροπαὶ διεπίστωσαν τὴν ἐπιτυχῆ ὁλοκλήρωσιν τοῦ ἀνατεθέντος εἰς Αὐτὰς ἔργου.

  Περαιτέρω, θὰ συνεχισθῇ ἡ συνεργασία τῶν δύο Πλευρῶν εἰς ἐπίπεδον Γραμματειῶν τῶν Ἐπιτροπῶν, προκειμένου νὰ ὁλοκληρωθῇ ἡ ἀντιμετώπισις διαφόρων ἐκκρεμοτήτων, πρὸς σύνταξιν εἰσέτι τινῶν Κειμένων. Ταυτοχρόνως, ὁ Διάλογος θὰ ἐξακολουθήσῃ μεταξὺ Ἐπιτροπῶν διαφορετικῆς συνθέσεως, προκειμένου νὰ συζητηθοῦν ἱεροκανονικῆς καὶ πρακτικῆς φύσεως ζητήματα.

  »Ἡ ἑπομένη Κοινὴ Σύσκεψις τῶν Ἐπιτροπῶν ὑπὸ τὴν παροῦσαν σύνθεσιν συνεφωνήθη ὅπως ἔχῃ τυπικὸν χαρακτῆρα προκειμένου νὰ ὑπογραφοῦν τὰ Κοινὰ Συμπεράσματα τῆς παρούσης. Θὰ λάβῃ χώραν εἰς τὴν αἴθουσαν τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων Πέτρου και Παύλου ἐν Δάφνῃ Ἀθηνῶν, ἐντὸς τῆς Β’ ἑβδομάδος τῶν Νηστειῶν».

  Ο καλόγερος που ζωγράφισε τη γνωστή διαφήμιση ΜΙΣΚΟ

  Ιστορικά τον εκκλησιαστικό «κορμό» των ΓΟΧ αποτελούν δύο προσωπικότητες: ο μητροπολίτης Φλωρίνης Χρυσόστομος Καβουρίδης που διατέλεσε πρώτος Αρχιεπίσκοπος του παλαιού ημερολογίου και ο επίσκοπος Βρεσθένης Ματθαίος Καρπαθάκης που ήλθε σε διάσταση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, με αποτέλεσμα στην πορεία οι ΓΟΧ να διασπαστούν σε «Φλωριναίους» και σε «Ματθαιικούς», οι οποίοι και υπέστησαν τη μεγαλύτερη διάσπαση.

  Ας δούμε την πορεία αυτού του «κορμού»: Πρώτος Αρχιεπίσκοπος του παλαιού ημερολογίου εξελέγη ο πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομος Καβουρίδης. Υπήρξε εξέχουσα εκκλησιαστική φυσιογνωμία της εποχής και πνευματικός πατέρας του μετέπειτα Πατριάρχη Αθηναγόρα.

  Κοιμήθηκε το 1955 χωρίς να αφήσει διαδόχους, κι αυτό γιατί ο Βρεσθένης (και άλλοι) είχαν ήδη αποσχισθεί από αυτόν, έτσι ώστε να είναι αδύνατη πλέον χειροτονία νέων αρχιερέων, με αποτέλεσμα το παλαιό να βρεθεί και πάλι ακέφαλο. Τότε άρχισε η διάσπαση σε «Φλωριναίους» και «Ματθαιικούς». Τους τελευταίους πολλοί τούς χαρακτηρίζουν ζηλωτές ή φανατικούς.

  Ετσι κατέφυγαν στους αρχιερείς τής ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς (με έδρα την Αμερική, λόγω τού κομμουνισμού στη Ρωσία ) και έτσι το 1962 χειροτόνησαν τον δεύτερο Αρχιεπίσκοπό τους, τον Ακάκιο Παππά. Σήμερα η «Εspresso» αποκαλύπτει ότι αυτός ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ο Ακάκιος της γνωστής διαφήμισης ΜΙΣΚΟ.

  Τρίτος Αρχιεπίσκοπος, μετά τον θάνατο του Ακάκιου, εξελέγη ο Αυξέντιος Πάστρας (εκοιμήθη το 1994), ο οποίος καθαιρέθηκε το 1985. Το 1997 η Ιερά Σύνοδος έκανε επανεξέταση της καθαιρετικής απόφασης εις βάρος του και τον αποκατέστησε. Μετά την κοίμηση του Αυξεντίου έγιναν αποσχίσεις και δημιουργήθηκαν αρκετές ομάδες.

  Τέταρτος Αρχιεπίσκοπος αναδείχθηκε ο Χρυσόστομος Β’ (Κιούσης ), ο οποίος εκοιμήθη το 2010 και στη θέση του εξελέγη ο μητροπολίτης Αχαΐας Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος), ο οποίος μέχρι σήμερα προΐσταται της Εκκλησίας των ΓΟΧ.

  Κάποια από τις οικογένειες που ίδρυσαν τη MΙΣΚΟ είχε πνευματική σχέση με τον Ακάκιο Παππά που τότε μόναζε σε σκήτη του Αγίου Ορους. Κάποια εποχή η επιχείρηση δεν πήγαινε καλά και όταν το έμαθε ο ιερομόναχος Ακάκιος, τους πρότεινε ο ίδιος τη διαφήμιση με τον μοναχό και το γαϊδουράκι, και το σλόγκαν «Ακάκιε, τα μακαρόνια…». Μάλιστα επειδή ο ίδιος είχε και χάρισμα στη ζωγραφική, το αρχικό διαφημιστικό το ζωγράφισε (σκίτσαρε) ο ίδιος.

  Διάσπαση σε δύο μερίδες και τέσσερις υποπαρατάξεις

  Το 1995 η παράταξη που είχε ιδρύσει ο Βρεσθένης Ματθαίος Καρπαθάκης (1937-1950), οι λεγόμενοι «Ματθαιικοί», με αφορμή την προσκύνηση ή όχι κάποιων εικόνων διασπάστηκε σε δύο μερίδες και τέσσερις υποπαρατάξεις.

  Η πρώτη είναι από το 2005 χωρισμένη σε δύο υποπαρατάξεις: του Αρχιεπισκόπου Νικολάου Μεσσιακάρη, με Αρχιεπίσκοπο σήμερα τον από Βρεσθένης Στέφανο Α’ και του Αρχιεπισκόπου Μεσογαίας Κηρύκου Κοντογιάννη (φωτό 4). Η δεύτερη είναι επίσης διασπασμένη από το 2002 σε δύο υποπαρατάξεις, του Θηβών και Λεβαδείας Χρυσοστόμου Τζανή και του Θεσσαλονίκης Χρυσοστόμου Μητρόπουλου. Η καθεμία από τις παραπάνω ματθαιϊκές παρατάξεις θεωρεί εαυτήν ως τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.

  Το 1995 μια μερίδα επισκόπων χωρίζεται από τη Σύνοδο του Χρυσοστόμου Κιούση. Η μερίδα αυτή με τον τίτλο «Εκκλησία Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος» ποιμαίνεται σήμερα από τον επίσκοπο Μακάριο, κατά κόσμον Κωνσταντίνο Καβακίδη (φωτό 5), ο οποίος φέρει τον τίτλο «Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος», όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα που διατηρεί.

  Η συγκεκριμένη Εκκλησία έχει ιδιαίτερη δυναμική στη βόρεια Ελλάδα αλλά και ενοριακούς ιερούς ναούς σε αρκετά σημεία της χώρας και αρκετές μονές στην Πελοπόννησο. Ο Μακάριος, δυναμικός ιεράρχης, τάσσεται κατά της ένωσης Ενισταμέων και Εκκλησίας ΓΟΧ.

  Ο (αδικημένος) Αυξέντιος και οι άλλοι

  Επί εποχής Αρχιεπισκόπου Αθηνών Αυξεντίου Πάστρα (1986-1994) (φωτό 6) δημιουργήθηκαν αρκετές παρατάξεις παλαιοημερολογιτών με επισκόπους οι οποίοι χειροτόνησαν και άλλους. Οταν το 1985 καθαιρέθηκε ο (αδικημένος) Αυξέντιος για την παράνομη χειροτονία του Δωροθέου Τσάκου, δεν αποδέχθηκε την καθαίρεσή του και συνέχισε με δική του παράταξη, την οποία μετά την κοίμησή του, το 1994, ανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Μάξιμος Βαλλιανάτος.

  Από τον Δωρόθεο Τσάκο έλκουν τις χειροτονίες τους δύο σύνοδοι ΓΟΧ, η μία με Αρχιεπίσκοπο τον επίσης καθηρημένο από το νέο ημερολόγιο (μητρόπολης Κυθήρων) Σεραφείμ Μίχα (εκοιμήθη το 2014), στη θέση του οποίου εξελέγη ο Παρθένιος Βεζυρέας (φωτό 7), και η άλλη με Αρχιεπίσκοπο τον Νικηφόρο (φωτό 8), με τον τίτλο «Κανονικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος των Παλαιοεορτολογιτών».

  Από τον Αρχιεπίσκοπο Μάξιμο Βαλλιανάτο έλκει τη χειροτονία της η ομάδα του «Αρχιεπισκόπου» Αυξεντίου Μαρίνη (έδρα στο Κερατσίνι) , που μάλλον ως ομάδα διαλύθηκε. Υπάρχει και άλλη μία ομάδα, η «Μητροπολιτική Σύνοδος Πατρώου Εορτολογίου», υπό τον μητροπολίτη Αυλώνος Αγγελο (φωτό 9).

  ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/cover-story/127367/%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B5-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-102-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82

 45. Ο/Η του κώλου λέει:

  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΚΑΘΑΙΡΕΘΗ ΓΙΑ ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ.

  * ΣΑΡΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ, ΚΑΘΑΙΡΕΘΗ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

  * ΣΤΑYΡΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΑΝΔΡΟΥΣΣΗΣ, ΚΑΘΑΙΡΕΘΗ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΑΝΔΡΩΝ.

  http://ieramitropolixiou-pe.blogspot.gr/p/blog-page_4560.html

  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΙΟΥ ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΠΕ ΓΟΧ

  Καθαιρέσεις

  ΚΑΘΕΙΡΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ :

  *ΠΑΤΑΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ , ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. ΚΑΘΑΙΡΕΘΗ.

  *ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΘΕΟΦΥΛΑΧΤΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ. ΚΑΘΑΙΡΕΘΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ.

  *ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΙΑΚΟΝΟΣ. ΚΑΘΑΙΡΕΘΗ ΓΙΑ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΑΦΟΥ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ.

  *ΜΠΕΜΠΕΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ. ΚΑΘΑΙΡΕΘΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΩΣ.

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΕΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΥΝ ΚΑΘΕΙΡΗΜΕΝΩΝ :

  * ΜΙΧΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ, ΚΑΘΕΙΡΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΝΥΜΑΤΟΣ ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΕΟΡΤΟΛΟΓΙΤΩΝ.

  ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ 6/1981, ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗ ΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΤΑΧΘΗ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ.

  * ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΚΑΘΑΙΡΕΘΗ ΓΙΑ ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ.

  * ΣΑΡΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ, ΚΑΘΑΙΡΕΘΗ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

  * ΣΤΑYΡΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΑΝΔΡΟΥΣΣΗΣ, ΚΑΘΑΙΡΕΘΗ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΑΝΔΡΩΝ.

  ***ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ***

 46. Ο/Η Kακιά θάλασσα λέει:

  Σα να μην τούφτανε το κάζο της καταδίκης του παιδεραστή παλιοημερολογήτη μητροπολίτη Πειραιά Νήφωνα και ηγούμενου της Αγίας Σκέπης Κερατέας, το κλέψανε κι από πάνω το μοναστήρι. Γαμώ την ατυχία τους κατσικοπόδαρος τους έκανε ποδαρικό.
  http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/25349-2014-07-13-07-59-29
  Διάρρηξη σε μοναστήρι στην Κερατέα

  Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014
  Γράφτηκε από τον/την imerisia.gr – 10.50

  Μια εικόνα της Παναγίας και τάματα άγνωστης αξίας έκλεψαν άγνωστοι διαρρήκτες από τη Μονή Αγίας Σκέπης στην Κερατέα.

  Η διάρρηξη έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα και οι δράστες αναζητούνται.

  Έρευνες για την κλοπή διενεργούνται από την Ασφάλεια Αττικής.

 47. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.amen.gr/article/katantima-mias-kalpikis-diadoxis

  Κατάντημα μιας κάλπικης «διαδοχής»
  του καθηγητή Αριστείδη Πανώτη

  Δημοσίευση: 04 Νοε. 10 (09:57)/ Ενημέρωση: 04 Νοε. 10
  11

  Πριν 56 χρόνια δύο συμφοιτητές και φίλοι με έντονα από τότε εκκλησιαστικά ενδιαφέροντα, ο Ετεοκλής (Επιφάνιος) Θεοδωρόπουλος και ο υπογράφων, με την μεσολάβηση του Σταύρου Καραμήτσου, ζήτησαν τον Μάϊο του 1954 να επισκεφθούν τον «κρυπτόμενο» τότε στην Σταμάτα σεβάσμιο ηγέτη της παρατάξεως των Παλαιοημερολογιτών πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομο Καβουρίδη. Από τη συνάντηση αυτή πολλά μάθαμε. Όμως εκείνο που μας έμεινε ήταν η σώφρων και πεπνυμένη σκέψη του να μη δώσει «δια των χειρών» του συνέχεια στην παράταξη! Αποδοκίμασε ως αντικανονική και προκαλούσα καθαίρεση την χειρονομία του Βρεσθένης Ματθαίου να χειροτονεί μόνος «επισκόπους»! Αυτό γιατί ο γέροντας και σεβάσμιος ιεράρχης έβλεπε το αδιέξοδο του αγώνα του μετά την προσέλευση των εξ υφαρπαγής επισκόπων Χριστοφόρου και Πολυκάρπου στην κανονική Εκκλησία. Έβλεπε ακόμη, γνωρίζοντας τα εσωτερικά της παρατάξεως, την ανεξέλεκτη κατάσταση που θα δημιουργούσαν τυχοδιωκτικά στοιχεία με «δεσποτικά» αποθυμένα αλλά και την εισβολή στο χώρο τους και των «καθηρημένων» από «κουσούρια» που εκμεταλλεύονταν την ευσέβεια των πιστών για να επιβιώσουν. Αυτά, φαίνεται έκαναν τον ιεράρχη να αρνηθεί μέχρι τέλος την διαιώνιση του ημερολογιακού σχίσματος με «αρχιερείς».

  Όμως, μετά την εκδημία του, οι στερηθέντες της παρουσίας του (1955-1960) έβλεπαν να φθείνουν χωρίς αρχιερατική ηγεσία και αναζήτησαν διέξοδο αθετώντας την θέληση του αποθανόντος γέροντα Χρυσοστόμου. Τότε κτύπησαν πολλές πόρτες Ορθοδόξων Εκκλησιών που έχουν κρατήσει αδιόρθωτο το Ημερολόγιο και έλαβαν αρνητικές απαντήσεις. Τέλος κατέφυγαν σε «αγενεαλόγητους» και «ακοινώνητους» δήθεν ορθόδοξους «επισκόπους», απ’ αυτούς που αφθονούν στην Αμερική και δεν τους αναγνωρίζει καμιά κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία ως «αλλότριους της ιερωσύνης». Αυτοί είναι πρόσωπα που αυτόβουλα ως «ηθοποιοί» υποδύθηκαν τα ιερά άμφια των Ορθοδόξων και ως ανήκοντες σε σχισματική ομάδα ήταν «ακοινώνητοι» με την Ορθοδοξία. Για τα γεγονότα που ακολούθησαν έγραψα το 1962 μετά δύο χρόνια από αψευδείς πηγές άρθρο στον Α τόμο της Θ.Η. Εγκυκλοπαιδείας (στηλ. 817-827).

  (….)

  Έτσι σήμερα, χάρη της «Ανεξιθρησκίας» αντιποιούνται το αξίωμα του κανονικού αρχιεπισκόπου Αθηνών περί τα πέντε (;) ρασοφορεμένα άτομα που διαφοροποιούνται μεταξύ τους και καλύπτονται από τον κοινόχρηστο τίτλο των Γ.Ο.Χ.! Το τραγικό είναι πως τους συντροφεύουν αντίστοιχα και «πολύποδες» δήθεν ιεραρχιές, που έχουν πλεονασμό στο εσωτερικό της χώρας και εξάγουν «ποιμένες» και σε αδέσποτες κοινότητες του εξωτερικού που αγνοούν την ορθόδοξη ’Εκκλησιολογια και Μυστηριολογία. μολυσμένες από την προτεσταντική επιρροή του συνεχούς τεμαχισμού του χιτώνα της μιας του Χριστού Εκκλησίας!

  Επειδή έχω ασχοληθεί με την ταλαιπωρία του ελληνισμού της Αμερικής από παρόμοιες καταστάσεις καθηρημένων και ανίερων προσώπων που εμφανίζονταν σε διιστάμενες κοινότητες ως «επίσκοποι» και «ιερείς» καταθέτω ότι αυτές οι επιλογές σαν «επικατάρατες» μόνον σκάνδαλα δημιουργούν και δεν θεραπεύουν τις ανάγκες των χριστιανών. Η είδηση παρόμοιων φαινομένων στην μακρινή Αυστραλία έφερε στη μνήμη μου και τα εκεί συμβάντα προ πολλών ετών, όταν κάποιες αδέσποτες κοινότητες παρασύρθηκαν από μια πλαστή πινακίδα «αυτοκεφαλίας» που μετέφερε στην Αυστραλία «ως μη ώφειλε» ο πρώην Πάφου Φώτιος Κουμίδης, μιμούμενος τον Χαλδίας Βασίλειο Κομβόπουλο στην Αμερική για να τον προσέξουν και κάπου να τον αποκαταστήσουν και απέτυχε!

  (….)

 48. Ο/Η Nikon λέει:

  http://au.greekreporter.gr/?p=2305

  Άφαντος ο Αρχιεπίσκοπος Αυξέντιος

  ςNov 5, 2010

  Άρον εγκατέλειψε την Αυστραλία ο Αρχιεπίσκοπος των ΓΟΧ κ. Αυξέντιος, μετά τις δραματικές εξελίξεις των περασμένων ημερών στη διχασμένη παράταξή του.
  Ο «Νέος Κόσμος» πληροφορείται, ότι ο κ. Αυξέντιος αναχώρησε από την Αυστραλία προχθές, αντί της 9ης Νοεμβρίου, που προέβλεπε το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του στη νεοσύστατη Μητρόπολη ΓΟΧ Αυστραλίας και Πάσης Ωκεανίας.

  http://neoskosmos.com/news/el/node/10623

  «Δεν χειροτόνησα τον Αυξέντιο»

  26 October 2010
  ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

  Με νομικά μέτρα απειλεί τον Μητροπολίτη Αιγίνης ΓΟΧ, Αυξέντιο Μαρίνη, ο Μητροπολίτης ΓΟΧ Μιλάνου και Ακυλίας, κ. Ευλόγιος, αν ο επικεφαλής της «Αυξεντιακής Παράταξης» των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών, που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Αυστραλία, εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το όνομά του.
  Ο κ. Ευλόγιος αρνείται, ότι χειροτόνησε τον κ. Αυξέντιο «εις Επίσκοπο», διαβεβαιώνει ότι «δεν έχει Εκκλησιαστική Κοινωνία» με τον κ. Αυξέντιο και τη Σύνοδό του και καταγγέλλει, ότι ο κ. Αυξέντιος του ζήτησε, μέσω τρίτου, να αλλάξει την ημερομηνία στο Πιστοποιητικό Χειροτονίας του.

  Ο «Νέος Κόσμος» έχει στην κατοχή του δύο αποκαλυπτικές επιστολές του κ. Ευλογίου προς τον Μητροπολίτη ΓΟΧ Αυλώνος και Βοιωτίας, κ. Άγγελο, οι οποίες εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την κανονικότητα της χειροτονίας του κ. Αυξεντίου.

  Στο βιογραφικό σημείωμα του κ. Αυξεντίου (στο διαδίκτυο) αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Χειροτονήθηκε Μητροπολίτης, τη σεπτή εντολή της Ιεράς Συνόδου, 1996, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Μιλάνου κ.κ.Ευλόγιο».

  Με επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Αυλώνος και Βοιωτίας (10 Σεπτεμβρίου 2010) ο κ. Ευλόγιος γράφει:
  «Αγαπητέ μου Αδελφέ εν Χριστώ:
  Με ευχαρίστησή μου απαντώ στις αντιδράσεις αυτού του Αυξεντίου.

  [………………………]

  Γνωρίζοντας πλέον την αλήθεια, δεν ενδιαφέρομαι τι σκέφτονται ή εφευρίσκουν κάποιες άλλες γριές γυναίκες σε αυτή την Σύνοδο, η οποία έχει για πρόεδρο κάποιον που ταιριάζει στην «αξία» της.
  Τους καλύτερους αδελφικούς μου χαιρετισμούς, ο αδελφός σας εν Χριστώ
  Μητροπολίτης Ευλόγιος»
  (Μιλάνο, 10 Σεπτεμβρίου 2010)

 49. Παράθεμα: Ο μεσαιωνικός οχετός του Παλαιοημερολογιτισμού [2] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 50. Ο/Η tati1990 λέει:

  Γνωρίζει κανείς το όνομα (το όνομά του ως λαϊκός) του «μητροπολίτη Νέας Σμύρνης, Φαλήρου, Πειραιώς και Νήσων Διονυσίου»; Αυτού που στη συνέχεια έγινε «αρχιδιάκονος Αυστραλίας και πάσης Ωκεανίας». Αυτού που σε 13 μήνες από διάκονος έγινε μητροπολίτης, όπως γράφετε.
  Υπάρχει περίπτωση, αν είναι αυτός που νομίζω, να ακούσετε σημεία και τέρατα σχετικά…

 51. Ο/Η Ακάκιος λέει:

  Μην το πει κανείς. Φωτιά θα πέση να τον κάψει.

 52. Ο/Η Φεβρώνιος λέει:

  Ακακία είσαι υπασπιστής του Νιόνιου;

 53. Ο/Η αντι ΓΟΧ λέει:

  https://www.irafina.gr/proin-archimandritis-pou-echi-katherethi-gia-roz-skandalo-stini-schismatiki-ekklisia/

  Πρώην αρχιμανδρίτης που έχει καθαιρεθεί για ροζ σκάνδαλο, στήνει σχισματική εκκλησία!
  29/08/2019

  Πρώην αρχιμανδρίτης με …αμαρτωλό παρελθόν, που έχει καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια και έχει «ξηλωθεί» από το Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδας για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών και για σωρεία άλλων παραπτωμάτων, συγκεντρώνει υπογραφές από πιστούς του για την δημιουργία σχισματικής παλαιοημερολογίτικης «Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης».

  Με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος καλεί τους πιστούς να μην υπογράψουν το σχετικό κείμενο που μοιράζεται σε σπίτια και καταστήματα από πιστούς του καθηρημένου πρώην ιερέα, προειδοποιώντας τους ότι πιθανή υπογραφή τους θα σημάνει αυτομάτως την απομάκρυνσή τους από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος.

  Βίος και πολιτεία

  Ο βίος και η πολιτεία του 43χρονου σήμερα Ιωάννη Κ. αναστατώνει επί πολλά χρόνια την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, αλλά και τις αστυνομικές Αρχές. Από τις αρχές της δεκαετίας άρχισαν να φτάνουν καταγγελίες από γυναίκες ότι ο τότε Αρχιμανδρίτης τις θώπευε, τις φιλούσε και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. «Εναγκαλισμοί, θωπείες και ασπασμοί θηλέων κατά συρροή», ήταν η κατηγορία, με την οποία δικάστηκε το 2013 από το Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο του επέβαλλε την ποινή της αργίας από κάθε ιεροπραξία για διάστημα 7,5 ετών, έκπτωση από το οφφίκιο του Αρχιμανδίτη και στέρηση της πνευματικής πατρότητας.

  Ο ίδιος κατέθεσε κείμενο με 8.000 υπογραφές πιστών του και τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του. Ένα χρόνο μετά η ποινή μειώθηκε στα 5,5 χρόνια, έπειτα από προσφυγή του, αλλά στη συνέχεια καθαιρέθηκε, χάνοντας οριστικά την ιεροσύνη του, έπειτα από την καταδίκη του από ποινικά δικαστήρια για άλλες παράνομες πράξεις. Ο καθηρημένος ιερέας κάθισε στο εδώλιο για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμου, έπειτα από ένα μπαράζ διανομής συκοφαντικών φυλλαδίων, ακόμα και συνθήματα γραμμένα με σπρέι από οπαδούς του στους τοίχους της πόλης. Το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών. Ο ίδιος δεν την εξαγόρασε και οδηγήθηκε στις φυλακές Κομοτηνής, όπου εξέτισε μέρος της ποινής, αλλά επανήλθε.

  Ο πρώην ιερέας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακολουθείται από χιλιάδες διαδικτυακούς «φίλους», συνελήφθη πέρυσι το καλοκαίρι να λειτουργεί παράνομο ναό σε διαμέρισμα της Αλεξανδρούπολης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό και ένας μικρός θησαυρός, αποτελούμενος από χρυσές λίρες, κοσμήματα, χρυσαφικά, ασημικά κ.ά. που έπαιρνε ως τάματα από πιστές σ’ αυτόν γυναίκες, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και δύο πιστόλια. Όπως είπε στους αστυνομικούς, τα είχε προκειμένου να αμυνθεί, σε περίπτωση που έστελναν οι εχθροί του κάποιον για να τον σκοτώσει…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.