Λειτουργία Κυριακής: Σχολές Βατοπεδίου, αντίδοτο στην ανεργία


This entry was posted in Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

37 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Σχολές Βατοπεδίου, αντίδοτο στην ανεργία

  1. Ο/Η inconnue λέει:

    Καιρό είχαμε να ‘λειτουργηθούμε’ !
    Κι εκείνες τις λειτουργίες τις θυμόμαστε !
    Καλή μέρα ! (με τη χειμερινή ώρα)

  2. Ο/Η Rodia λέει:

    Απίστευτο!!! Βοήθειά μας 🙂

  3. Ο/Η Rodia λέει:

    Πότε αρχίζουν οι εγγραφές;
    +ευλόγησον+

  4. Ο/Η espectador λέει:

    Δεν αποκλειεται. Τωρα με τα Ιστιντουτα Ελευθερων Σπουδων. Ασε που ο Εφραιμ μπορει να εξασφαλισει και αναγνωριση πτυχιου απο το ΜΙΤ.

  5. Ο/Η stavroula λέει:

    Xa Xaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Only in Greece.

    Dn exetai ton 8eo sas…kaloooo!!!!!!!!!!!!

  6. Ο/Η yan λέει:

    ειμαστε αχαριστοι
    ολα τα χρονια παραπονιομαστε πως οι παπαδες κρατουν τον οχλο στον σκοταδισμο
    τωρα που θα μας μαθει οικονομικα και πως να κανουμε μπιζνες , σε μια τοσο δυσκολη για τα χρηματηστηρια εποχη τον ειρωνευομαστε
    αντι να τον βαζουμε διαχειριστη (με το αζημιωτο) της περιουσιας μας
    το κακο ειναι πως δεν (?)συνεργαστηστηκε με τον ……μακαριστο!!!! να πολλαπλασιασουν τα αγαθα που τους εδωσε ο κυριος γιαχβε τους
    ιδου τι (προχειρως ! )βρηκαν στο σπιτι του ,,,μακαριστου χουντοδουλου
    Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας. Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

    Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του. Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Αραδιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα.

    600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
    Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
    Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.
    Πολλές αρχαίες εικόνες. 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
    Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
    Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
    Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
    Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
    Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
    Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυό ακριβώτερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκηπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ. ( Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
    Τρείς δεκάδες σέτ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
    50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
    12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια.
    100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
    200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
    25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία. 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολυτίμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
    Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολυτίμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
    Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
    Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολυτίμους λίθους.
    Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
    Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
    Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας. Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
    Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
    Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
    Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλλες.
    Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
    Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές μπιζάμες.
    Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
    Τέσσερες ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
    Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
    Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβώτερες φίρμες στον κόσμο.
    Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
    Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ ), για να κτιστή ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγωνται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί
    και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου.

    ….Και μια ξεραμένη πορτοκαλάδα στο ποτήρι, πάνω στο γραφείο του, την οποία δεν πρόλαβε να πιή, γιατί πέθανε. Είχε μέσα και το καλαμάκι.

    Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόεδρος δημοκρατίας ή πρωθυπουργός, πρώην και τωρινός, ή βιομήχανος ή εφοπλιστής που να έχη σπίτι με τέτοια οικοσκευή και τέτοια ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα.

    Δεν έρχεται όμως πρώτος στον κόσμο ο Χριστόδουλος, αλλά μόλις τρίτος. Οι δυό πλουσιώτεροί του είναι η βασίλισσα της Αγγλίας και ο σουλτάνος του Βόρνεο.
    Υπολογίζεται, ότι τον περνούσε και ο δικτάτωρ της Ρουμανίας Τσαουσέσκου.

    Άνθρωποι του Χριστόδουλου λένε ότι στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του υπήρχαν κατά τις τελευταίες ώρες του και 7 εκατομμύρια ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες (καθημερινά ψώνια κ.λ.π), τα οποία όμως παρ’ όλες τις έρευνες δεν βρέθηκαν.

    Και όλα αυτά ήταν μόνο το πρόχειρο πορτοφόλι του Χριστόδουλου για τα καθημερινά έξοδά του.
    Αγνοείται, τελείως πού βρίσκονται οι κύριες καταθέσεις του στο εξωτερικό ή εσωτερικό, μετοχές, επενδύσεις, ακίνητα, κ.λ.π.
    Θα πούν μερικοί κακοπροαίρετοι. «Και τι τα ήθελε όλ’ αυτά ο αρχιεπίσκοπος ;».
    Δεν σκέφτονται οι αδιάκριτοι και απερίσκεπτοι ότι ο Χριστόδουλος όλ’ αυτά τα εξοικονόμησε, επειδή του χρειάζονταν για το εισιτήριο του στον παράδεισο;

    Οι ευσεβείς χριστιανοί πρέπει να ζουν με λιτότητα και συνετή οικονομία, ώστε να ρίχνουν στο δίσκο της Εκκλησίας όσο μπορούν μεγαλύτερο οβολό, διότι είναι κρίμα ένας αρχιεπίσκοπος να μην μπορέση να συγκεντρώση το ποσό που του χρειάζεται για να κόψη ένα εισιτήριο για τον παράδεισο, σαν αυτό του αρχιεπισκόπου
    Χριστόδουλου.
    Αυτός είναι « Ο Χριστόδουλός σας», όπως είπε κάποτε κι ο ίδιος.

    Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008

  7. Ο/Η comfortably_numb λέει:

    Το αντιστοιχο της ελληνοφρενειας ηταν καλυτερο!!!

  8. Ο/Η Rodia λέει:

    ~~yan, πού μπορούμε να βρούμε το περιοδικό που αναφέρεις; Είναι ενδιαφέρον να σκαναριστούν οι σχετικές σελίδες για του λόγου το αληθές. Παρά την παράλειψη, ανέβασα σχετικό ποστ -δεν κρατήθηκα!

  9. Ο/Η Analytis λέει:

    H «λίστα» με τα «ευρήματα» στο «μυστικό δωματιάκι» του Χριστόδουλου είχε κυκλοφορήσει πριν δυο χρόνια σαν spam σε e-mail. Κανένα σοβαρό ΜΜΕ δεν την αναδημοσίευσε, ούτε καν ο Ριζοσπάστης. Μην τρελαθούμε κιόλας…»μυστικό» δωματιάκι…»κλειδωμένο» τόσον καιρό…μέσα να έχει χύμα μετρητά και αντικείμενα που πιάνουν δέκα αποθήκες και αξία εκατοντάδων δις δραχμών (κάντε την πρόσθεση….). Και η λίστα ίδια με το spam προ δυο ετών…ε, μούφα είναι ρε παιδιά, δεν φαίνεται;

  10. Ο/Η Rodia λέει:

    Δεν βλέπω κανένα «δωματιάκι». Μη τρελαθούμε κιόλας. Ενα ιδιαίτερο δωμάτιο δεν είναι απαραίτητα μικρό.
    «Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του. Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.»

    –>>περιμένω απάντηση για το περιοδικό, πού κυκλοφορεί, κλπ, πληζζζ 🙂

  11. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Analytis:»…ε, μούφα είναι ρε παιδιά, δεν φαίνεται;»

    Φαίνεται;
    Έλα τώρα, φίλε Analytis, πού το είδες εσύ ότι φ α ί – ν ε – τ α ι;
    Εδώ, φίλτατε, για να φ α ν ε ί κάτι ως λάθος, απαραίτητα πρέπει να είναι αντιεκκλησιαστικό, τίποτε άλλο!
    Έτσι και δεν έχει αυτό το προσόν, δεν πάει να βγάζει μάτι, εμείς θα το δημοσιεύσουμε…
    Αλλά, να σου πω κάτι; Γιατί θα κατηγορήσουμε τον yan ή τη Rodia, αφού το γελοίο κείμενο είναι όντως δημοσιευμένο στην «ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ»! Και αφού άνθρωποι «της Εκκλησίας» το αναρτούν σε Εκκλησιαστικά Φόρουμ και Ιστολόγια, (όπως έκανε και φιλικό μου πρόσωπο), και όταν τους πεις κάτι παρεξηγούνται κιόλας!!!
    Όσο για την «ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ», έχε υπόψη σου ότι μέσα στο χώρο της Εκκλησίας βρίσκουν καταφύγιο αρκετοί «ευλαβείς με βλάβη», όπως τους ονόμαζε ο γέροντας Παΐσιος.
    Ας περιοριστώ σ᾿ αυτά.
    Στ. Μποζοβίτης

    ΥΓ. Κρίμα πάντως που δεν καταλαβαίνουμε ότι, όταν χτυπάμε την Εκκλησία, χτυπάμε μόνο τον ίδιο τον εαυτό μας. Μόνο!
    Στ.

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Analytis και Στ.Μποζοβίτης,
    ΑΤΥΧΗΣΑΤΕ.
    Τη λίστα δημοσίευσε το εκκλησιαστικό περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ στο τεύχος του Σεπτεμβρίου 2008.
    Επίσης ανάλογη λίστα είχε δημοσιεύσει λίγο πριν το «Πρώτο Θέμα».
    Απορώ πως χριστιανοί εσείς, ειδικά εσείς κ.Μποζοβίτη, υπερασπίζεστε έναν άνθρωπο που εμφανέστατα ποδοπατούσε κάθε ευαγγελική αρχή.

    Πάρτε τώρα και μια επίσημη ιστοσελίδα, αυτή του περιοδικού Lifo που αναφέρει τη λίστα της ντροπής με τα 600 μανικετόκουμπα
    http://www.lifo.gr/blogs/wwwlifogrblogsnatash/12578

  13. Ο/Η Διαγόρας λέει:

    Δεν έχω βέβαια καμία πρόθεση να υπερασπιστώ τον Χουντόδουλο, με ενδιαφέρει όμως η αλήθεια, άσχετα με το ποιός την έχει με το μέρος του: το άρθρο του Lifo καταλήγει με την διατύπωση [Τό ἔλαβα μέ μέσω ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου καί σᾶς το μεταφέρω γιά ἐνημέρωσή σας]. Πάπαλα λοιπόν αυτό ως πηγή. Έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι αν δεν υπήρχε αυτή η διατύπωση, από πότε έγινε το Lifo ή το «Πρώτο Θέμα» ή οποιοδήποτε άλλο έντυπο τοu μπανανιστάν έγκυρο και φερέγγυο για τη γνησιότητα των πληροφοριών που δημοσιεύει;

    Μην πιστεύετε το παραμικρό αν δεν είναι τεκμηριωμένο και διασταυρωμένο, και ειδικά μην πιστεύετε χοντράδες αν δεν είναι χοντρά τεκμηριωμένες και διασταυρωμένες.

  14. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Κύριε Λασκαράτο,
    Τί μου λέτε τώρα;
    Διερωτώμαι, διαβάσατε το κείμενό μου;
    Εγώ ο ίδιος δεν γράφω π ρ ώ τ ο ς αυτά που λέτε εσείς; Δικαιολογώντας μάλιστα τον yan και τη Rodia;
    Please… please… read this:
    «Αλλά, να σου πω κάτι; Γιατί θα κατηγορήσουμε τον yan ή τη Rodia, αφού το γελοίο κείμενο είναι όντως δημοσιευμένο στην “ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ”! Και αφού άνθρωποι “της Εκκλησίας” το αναρτούν σε Εκκλησιαστικά Φόρουμ και Ιστολόγια, (όπως έκανε και φιλικό μου πρόσωπο), και όταν τους πεις κάτι παρεξηγούνται κιόλας!!!
    Όσο για την “ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ”, έχε υπόψη σου ότι μέσα στο χώρο της Εκκλησίας βρίσκουν καταφύγιο αρκετοί “ευλαβείς με βλάβη”, όπως τους ονόμαζε ο γέροντας Παΐσιος».

    Υπόψιν ότι κατέχω κάτι παραπάνω από σας για το εν λόγω περιοδικό και τον συντάκτη του, για τον οποίο δεν θά ᾿θελα να γράψω κάτι παραπάνω πέραν της περιεκτικότατης φράσης του γέροντα Παΐσιου.

    Όσο για το αν υπερασπίζομαι τον συγκεκριμένο άνθρωπο που λέτε, κάνετε μεγάλο λάθος!
    Δεν τον υπερασπίζομαι!
    Αρνούμαι μόνο επιμόνως και ανυποχώρητα να συκοφαντείται ο οποιοσδήποτε με παντελώς αναπόδεικτα, πολλώ μάλλον με εμφανώς ψευδέστατα στοιχεία, όπως αυτά για τα οποία μιλάμε. Με αυτή την έννοια θα υπερασπιζόμουν ακόμα και τον διάβολο. Και συγνώμη για τη φράση, δεδομένου ότι είμαι (ψευτο)θεολόγος!

    Και τελικά ατυχήσατε εσείς και μάλιστα πολλαπλώς! Διότι με παραπέμπετε στην, όπως λέτε, επίσημη Ιστοσελίδα του περιοδικού Lifo, για να διαβάσω τη λίστα της ντροπής…
    Και τί διαβάζω στο τέλος της λίστας τού Lifo, κύριε Λασκαράτο μου;
    ΙΔΟΥ:
    «Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008

    [Τό ἔλαβα μέ μέσω ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου καί σᾶς το μεταφέρω γιά ἐνημέρωσή σας]»

    Έ! Πραγματικά μου έρχεται να βάλω τις φωνές!
    (Και αυτό το «μέ μέσω ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου…» πια, σκάει και γάϊδαρο… Ένας άνθρωπος να γράφει σωστά Ελληνικά σε τόσο επίσημη Ιστοσελίδα δεν βρίσκεται;)
    Πού να ζούσε ο Γκαίμπελς σήμερα! «Λέτε, λέτε ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει»

    Με τους ειλικρινείς, όπως πάντα, φιλικούς μου χαιρετισμούς, αν και αρκετά δηκτικός σήμερα…

    Στ. Μποζοβίτης

  15. Ο/Η Po λέει:

    Προς όλους περί περιουσίας Χριστόδουλο κλπ….

    Είδατε το παρόν ιστολόγιο να αναρτήσει αυτό το κείμενο;

    Όχι.

    …και ούτε έχουμε την πρόθεση να το κάνουμε, παρόλο που ήμασταν από τους πρώτους που «το έλαβαν», πιστέψτε με.

    (τα σχόλια είναι σχόλια και πάντα θα επιτρέπονται όσο δεν υπάρχουν σε αυτά προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις)

  16. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Προς Ροΐδη:
    Ευχαριστούμε για τη διευκρίνηση.
    Εγώ προσωπικά δεν αμφιβάλλω για τη διαβεβαίωσή σας.
    Άλλωστε η αναφορά μου έγινε προς τα συγκεκριμένα πρόσωπα: yan και Rodia.

    Διαγόρα,
    Όταν υπέβαλα το κείμενό μου, δεν είχε ακόμη εμφανιστεί το δικό σου.
    Συμφωνώ πλήρως με τις σκέψεις σου.
    Στ. Μποζοβίτης

  17. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Μποζοβίτη,
    ασφαλώς και σας διάβασα, δεν απάντησα όμως μόνο σε εσάς, επιβεβαίωσα αυτό που είπατε και προχώρησα.
    Διαγόρα,
    ξέρεις ασφαλώς πως στις Δημοκρατίες, όταν ένα έντυπο και μάλιστα μεγάλης (εδώ πολύ μεγάλης) κυκλοφορίας (εδώ το Πρώτο Θέμα και το Lifo), δημοσιεύσουν μια ανακριβή ή συκοφαντική είδηση, ο θιγόμενος ή σε περίπτωση αδυναμίας του (όπως τώρα που ο Χριστόδουλος απεχώρησε) οι οικείοι του, στην προκειμένη περίπτωση ο Θεόκλητος, ο Επιφάνειος, ο Συνοδινός, η Εκκλησία η ίδια, απαντούν δίνουν εξηγήσεις και αν το έντυπο δεν ανακαλέσει υπάρχει και ο Εισαγγελέας. Στην περίπτωση για την οποία μιλάμε, κανείς δεν τόλμησε να διαψεύσει. Άκρα του τάφου σιωπή. Αν, λέω αν, υποθέσουμε πως τα δημοσιεύματα είναι συκοφαντικά και οι αυλικοί του Χριστόδουλου και η Εκκλησία δεν τα διαψεύδουν τότε εκτός που δεν υπερασπίζονται ως οφείλουν την υπόλυψη του νεκρού τους, συνεργούν στον σκανδαλισμό των πιστών. Εκτός και αν η Ιερά Σύνοδος έχει αναθέσει στον κ.Μποζοβίτη να την εκπροσωπεί ειδικά στο μπλογκ του κ.Ροϊδη, και αδιαφορεί για τον υπόλοιπο Τύπο.

  18. Ο/Η SLY λέει:

    Να σας πληροφορήσω πως είχαμε υπόψη μας αυτή τη λίστα εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν την αναδημοσιεύσαμε διότι ήταν αδύνατο να τη διασταυρώσουμε από ασφαλείς πηγές. Το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι ότι πιθανότατα πρόκειται για μούφα.

    Κάντε όμως μια σύγκριση με το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας σε σχέση με την υποτιθέμενη «πλήρη» απογραφή. Θα δείτε κάποια κοινά σημεία που φανερώνουν προσθήκη «συγγραφικού οίστρου» επάνω σε ένα άρθρο καθημερινής εφημερίδας:
    http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%D7%F1%E9%F3%F4%FC%E4%EF%F5%EB%EF%F2&a=&id=99739552

  19. Ο/Η laskaratos λέει:

    Sly,
    η Ελευθεροτυπία στην οποία μας παραπέμπεις είναι σαφέστατη:

    «Η καταγραφή όλων των αντικειμένων θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες, λόγω της πληθώρας των αντικειμένων που υπάρχουν, αλλά και της λεπτομερέστατης περιγραφής τους».

    Επομένως τι την επικαλείσαι ένα δημοσίευμα που έγινε πριν καλά καλά αρχίσει η απογραφή. Μερικές εβδομάδες, πληθώρα αντικειμένων για έναν άνθρωπο που έδωσε όρκο ακτημοσύνης και εκπροσωπούσε αυτόν που είπε Μη θησαυρίζετε θησαυρούς επί της Γης.
    Κάνετε πως δεν ξέρετε πως τα δημοσιεύματα του Lifo και του Πρώτου Θέματος δεν διαψεύστηκαν από κανέναν και ερχόσαστε εδώ αυτόκλητοι βασιλικώτεροι του βασιλέως να απαντήσετε την ώρα που η αυλή του Χριστόδουλου προτιμά να κάνει την πάπια. Την πάπια έκανε ο μακαρίτης ακόμη κι όταν η Αυγή τον κατηγορούσε για ασελγείες σε ίδρυμα νεαρών τροφίμων. Και ο ο τελευταίος βαστάζος του λιμανιού θα απαντούσε.

    Δημοσίευμα Αυγής 1970: Ο κ. Χριστόδουλος εδώ και 37 χρόνια σιωπά

    Πέρα από όλα αυτά, κάνετε πως δεν ξέρετε τίποτα για Βαβύλη, λοιπόυς ναρκωεμπόρους με συστατικές επιστολές, Γιοσάκη, Κουλουσούσα, Θεόκλητο, Ειρηναίο, Παντελεήμονα, όλοι προστατευόμενοι του Χριστόδουλου. Δεν είδατε τις πολυτελέστατες αρχιερατικές αλλαξιές, τις θωρακισμένες λιμουζίνες, τη φρουρά, τη βίλλα του Π.Ψυχικού με design Κουλουσούσα, τις κρουαζιέρες, τα ελικόπτερα, τα Φορ Σίζονς, την Χρυσοπηγή, τη συνεργασία με την Χούντα, την προσπάθεια συγκάλυψης των ομοφυλόφιλων δεσποτάδων την ίδια ώρα που έβριζε τους ομοφυλόφιλους, την συγκάλυψη παιδεραστών κληρικών, τα σάπια κοτόπουλα και τα στριγκ της Αλληλεγγύης, την υποκρισία για τις ταυτότητες που ξεχάστηκαν μόλις βγήκε ο υπογράψας Καραμανλής κλπ κλπ κλπ
    Τόση υποκρισία;

  20. Ο/Η SLY λέει:

    Εμάς κατηγορείς για υποκρισία; Για να ξέρω τι θα απαντήσω.

    Όσον αφορά το δημοσίευμα, εννοούσα να συγκρίνετε τα περιεχόμενα και των δύο λιστών. Η «πλούσια» λίστα μοιάζει να προέρχεται από το συγκεκριμένο δημοσίευμα καθώς φαίνεται πως είναι το ίδιο άρθρο πολύ πειρaγμένο και παραφουσκωμένο. Τόσο απλά τα λέω κι εννοώ. Για τα υπόλοιπα αναμένω.

  21. Ο/Η Po λέει:

    συν-αναγνώστη Λασκαράτο,
    Ο SLY εννοεί άλλα από αυτά που λες, τα λέει στο παραπάνω σχόλιό του. 🙂

    Δεν έχει σχέση ιδιαίτερα ο SLY με τους «βασιλικώτερους του βασιλέως» (άλλοι είναι αυτοί, υπάρχουν άφθονοι) ψάχνει και αυτός να δει αν είναι αλήθεια ή μούφα συγκρίνοντας τα δυο δημοσιεύματα…

    Προσωπικά θεωρώ (μάλλον θεωρούσα) τον Χριστόδουλο ικανό για τα πάντα. Υπάρχουν άφθονα δείγματα της «συμπεριφοράς και αγιότητάς του»….

    Το μέλλον θα δείξει αν «η λίστα» αντιπροσωπεύει επ’ακριβώς την πραγματικότητα.

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    παρεξήγησα όσον αφορά τον sly και του ζητώ συγγνώμη. Με παρέσυρε η φωτογραφία του που μου φάνηκε σαν να φορά παπαδίστικο κάλυμα. Πέρα από το λάθος μου που οφείλεται και στο ότι αγνοώ το blog του-θα το επισκεφθώ σύντομα- επιμένω στα προφανή
    1) αν η λίστα του Πρώτου Θέματος και του Lifo είναι φουσκωμένη σε σχέση με αυτήν της «Ε», αυτό οφείλεται πως η τελευταία γράφτηκε στο ξεκίνημα της απογραφής και η πρώτη, μετά τη λήξη της.
    2) Στις δημοκρατίες μια είδηση που δεν διαψεύδεται αρμοδίως, θεωρείται αληθής. Αρμόδιοι να διαψεύσουν τη λίστα υπάρχουν πολλοί, αλλά φαίνεται πως διόρισαν εκπρόσωπό τους τον κ.Μποζοβίτη.

    Σε αυτές τις 2 παρατηρήσεις μου sly νομίζω πως βρίσκεται η ουσία του πράγματος.

  23. Ο/Η ΝΑΝΑ λέει:

    Έλα ρε Λασκαράτε…
    Σε λίγο θα μας πεις οτι υπάρχει και μοναστήρι που διεκδίκησε λιμνοθάλασσα ή λίμνη και κατάφερε να την κερδίσει!
    Εγώ πάντως, αν δεν δω 2-3 μήνες το θέμα να παίζει πρώτη είδηση στα κανάλια, 1-2 υπουργούς να παραιτούνται, 4-5 κούτες με προανακριτικό υλικό να μπαίνουν στη βουλή, κανα δυό εισαγγελείς να πέφτουν «ηρωικά μαχόμενοι», εξεταστική και προανακριτική στο καπάκι, δεν πιστεύω τίποτα.
    Ευλογείτε.

  24. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    «Εκτός και αν η Ιερά Σύνοδος έχει αναθέσει στον κ.Μποζοβίτη να την εκπροσωπεί ειδικά στο μπλογκ του κ.Ροϊδη, και αδιαφορεί για τον υπόλοιπο Τύπο» (&17).

    «Αρμόδιοι να διαψεύσουν τη λίστα υπάρχουν πολλοί, αλλά φαίνεται πως διόρισαν εκπρόσωπό τους τον κ.Μποζοβίτη» (&22).

    Απορώ, κ. Λασκαράτο, γιατί ξεπέφτετε τόσο πολύ.
    Νομίζετε ότι θα κερδίσετε κάτι με τέτοιου είδους ειρωνικές αποστροφές; Αν το νομίζετε, κάντε το. Σαφώς και δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω. Και λυπάμαι ειλικρινά που με απογοητεύετε με τέτοιο τρόπο.
    «ειδικά στο μπλογκ του κ.Ροϊδη»; Όχι βέβαια. Γράφω οπουδήποτε κρίνω ότι μπορώ να πω κάτι «κρείττον σιωπής» και βέβαια χωρίς να με έχει κάποιος διορίσει…

    Κάνετε λάθη πολλά και αρκετές φορές το διαπιστώνετε και εσείς ο ίδιος. Εν προκειμένω:

    1. Γράφετε: «αν η λίστα του Πρώτου Θέματος και του Lifo είναι φουσκωμένη σε σχέση με αυτήν της “Ε”, αυτό οφείλεται πως η τελευταία γράφτηκε στο ξεκίνημα της απογραφής και η πρώτη, μετά τη λήξη της».
    Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος! Η λίστα στο «Πρώτο Θέμα» (27.7.08) γράφηκε την ίδια περίοδο με αυτή στην «Ελευθεροτυπία» (20.7.08) και μεταξύ τους δεν έχουν ουσιαστικά διαφορές, παρά μόνο ότι η κάπως αόριστη περιγραφή στην «Ελευθεροτυπία» είναι λεπτομερέστερη στο «Πρώτο Θέμα». Περιλαμβάνουν δε, όπως σαφώς λέγεται, καταγραφή του 80% των αντικειμένων.

    2. Η διαφορά και των δύο καταγραφών με αυτή που παρουσιάζει η «ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» είναι ιλιγγιώδης!
    Στο «Πρώτο Θέμα» δηλώνεται ότι η αξία των αντικειμένων που βρέθηκαν είναι περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ:»Αντικείμενα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ βρέθηκαν κατά την αποσφράγιση
    της αρχιεπισκοπικής κατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό».
    Στην «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» μόνο αυτά των οποίων καθαρά προσδιορίζει την αξία ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά δε αποτελούν μικρό μόνο τμήμα του συνόλου του φοβερού καταλόγου που παραθέτει. Άρα με ελάχιστους υπολογισμούς σημαίνει ότι όλα μαζί θα έχουν αξία εκατοντάδων εκετομμυρίων ευρώ! Έ! κάπου να υπάρξει και στοιχειώδης νους…
    Αφήνω το γεγονός ότι για να χωρέσουν όλα αυτά που παρουσιάζει θα χρειάζονταν δεκάδες κατοικίες. (Εκατοντάδες δωδεκάδων από ποτήρια και σερβίτσια και τόσα άλλα!!!)

    3. Η «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» στο συγκεκριμένο τεύχος της δηλώνει, αορίστως βέβαια, ότι παίρνει τα στοιχεία της λίστας της από τις εφημερίδες του τέλους τού Ιουλίου 2008. Άρα δεν έχει καινούργια πληρέστερα στοιχεία. Άρα ψεύδεται και συκοφαντεί ασύστολα, όπως και όλα τα παρομοίου επιπέδου Παλαιοημερολογίτικα έντυπα.

    4. Γράφετε: «Στις δημοκρατίες μια είδηση που δεν διαψεύδεται αρμοδίως, θεωρείται αληθής».

    Η λίστα των δύο εφημερίδων δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαψευστεί, διότι είναι σωστή.

    Η λίστα της «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ»… Έ! ας κρατήσουμε και μια αξιοπρέπεια. Αλλοίμονο αν κατεβούμε σε τέτοιο επίπεδο! Απλή λογική χρειάζεται για να διαπιστώσει κανείς την αθλιότητα των κατ᾿ επάγγελμα συκοφαντών.

    Δεν θα πώ ότι δεν τη διαθέτετε αυτή την απλή λογική. (Έχετε πολύ μεγάλη και αξιοζήλευτη!). Ούτε θα πώ πως από εμπάθεια δεχθήκατε όλα αυτά τα μυθεύματα. (Εκτιμώ ιδιαίτερα το θάρρος με το οποίο παραδέχεστε τα λάθη σας -πράγμα σπάνιο ή και ανύπαρκτο πλέον σήμερα).
    Θα πω μόνο ότι από άγνοια του επιπέδου του εν λόγω φυλλαδίου δεχθήκατε τις ηλιθιότητές του.
    Ακούστε όμως και μας, που, όπως έγραψα και στο προηγούμενο σημείωμά μου, κάτι παραπάνω γνωρίζουμε για τα Εκκλησιαστικά (ή δήθεν εκκλησιαστικά) έντυπα.

    Εξακολουθώ παρά την προσωπική αδικαιολόγητη προσβολή προς το πρόσωπό μου να γράφω:
    με φιλικά και ειλικρινή αισθήματα
    Στ. Μποζοβίτης

    ΥΓ. Κύριε Ροΐδη… εκτιμώ τη νηφαλιότητα, παρά την αντίθετη τοποθέτηση…
    Στ.

  25. Ο/Η SLY λέει:

    Δεκτή η συγγνώμη σας κε Λασκαράτε αλλά θα σας συνιστούσα να είστε ψύχραιμος, μια φορά έγραψα εδώ κι ένιωσα ότι έφαγα γερή πόρτα.

  26. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Μια διευκρίνηση στο προηγούμενο κείμενό μου(&24):
    Επειδή χάριν συντομίας έγραψα μερικές φορές «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ», πάντοτε εννοώ την «ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ». Το διευκρινίζω, διότι υπάρχει άλλο αξιόλογο Εκκλησιαστικό περιοδικό με τον τίτλο «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ».

    Επίσης παραθέτω ακριβώς τη δήλωση της «ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ» για τις πηγές της, για την οποία κάνω λόγο στην ενότητα 3. Γράφει επί λέξει: «Ειδησεογραφία από τις εφημερίδες της 27.7.2008»!
    Προφανώς εννοεί το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».
    Τα υπόλοιπα τα έχω εξηγήσει.
    Στ. Μποζοβίτης

  27. Ο/Η SLY λέει:

    Να προσθέσω κάτι εδώ και να μην θεωρηθώ, παρακαλώ, συνήγορος του διαβόλου. Λέει κάποια σωστά ο Μποζοβίτης στο τελευταίο του σχόλιο αναφορικά με τη φράση «στις δημοκρατίες μια είδηση που δεν διαψεύδεται αρμοδίως, θεωρείται αληθής». Από κι ως που αυτό το περιοδικό «Ιερά Παρακαταθήκη» είναι εν τέλει υπαρκτό; Όλα τα στοιχεία του περιοδικού αυτού δείχνουν να είναι πλαστά, άρα δεν υπάρχει καν είδηση που να χρειάζεται διάψευση από τους «αρμόδιους». Ας μην βάζουμε στον ίδιο κουβά τα πραγματικά προβλήματα με τα χαλκευμένα στοιχεία, ειδικά στα μπλογκς όπου οι γνωστοί κήνσορες της «ηθικής & νομιμότητας» μας την φυλάνε από τη γωνία. Έτσι είναι φίλτατοι, δοκιμασμένη η συνταγή… Ας λήξει εδώ αυτό το θέμα με την πιθανότατα μούφα λίστα.

  28. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Μποζοβίτη, για να μην χαθώ σε στις δολιχοδρομίες σας γίνομαοι πολύ συγκεκριμένος. Η λίστα του Πρώτου Θέματος που δέχεστε ως σωστή, ανέφερε 600 ζεύγη μανικετόκουμπα, χρυσά και με διαμάντια. Σας φαίνεται αυτό φυσιολογικό για έναν αντιπρόσωπο του Χριστού;

  29. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Όχι, ασφαλώς, κύριε Λασκαράτο!
    Εμένα και το ένα τέτοιο ζεύγος θα με ενοχλούσε!
    Όπως και οτιδήποτε πολυτελές ή και απλώς μη αναγκαίο.
    Και αρκετά ακόμη με ενοχλούσαν, (πολύ περισσότερα απ᾿ ό,τι ενοχλούν εσάς, και αυτό δεν το γράφω υποτιμητικά, αλλά λόγω της ιδιότητάς μου)ζώντος εισέτι του αρχιεπισκόπου, γι᾿ αυτό και προσωπικά πάντοτε κρατήθηκα σε απόσταση.

    Το θέμα μας όμως δεν ήταν αυτό. Το θέμα μας ήταν, αν η συγκεκριμένη λίστα από την «ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» είναι αληθινή. Και απέδειξα χωρίς δολιχοδρομίες, (που απορώ, πού τις είδατε;), ότι πρόκειται για καθαρό μύθευμα αρρωστημένης θρησκευτικής φαντασίας, ανακατεμένο με κάποια στοιχεία αλήθειας από το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

    Στ. Μποζοβίτης

  30. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Φίλε SLY, το περιοδικό «ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» είναι πραγματικά υπαρκτό. Εκδίδεται στη Σουρωτή της Θεσσαλονίκης από τον δημοσιογράφο κ. Οδυσσέα Τσολογιάννη. Ο κ. Τσολογιάννης είναι αγωνιστής Χριστιανός, που παλαιότερα είχε δείξει αξιοθαύμαστο ζήλο και μαχητικότητα σπουδαία για πολλά καίρια θέματα.
    Τα τελευταία χρόνια όμως, ίσως και αγανακτισμένος ο άνθρωπος από τα διάφορα εξωφρενικά που συμβαίνουν στον εκκλησιαστικό χώρο, έχει παρασυρθεί σε έναν φοβερό και τυφλό φανατισμό. Συμπλέει, φαίνεται, και με κάποιους ακόμα φανατικότερους παλαιοημερολογίτες, οι οποίοι, προκειμένου να υπερασπιστούν, όπως νομίζουν, την Ορθόδοξη πίστη, χρησιμοποιούν αδίστακτα και χωρίς τύψεις το ψεύδος και την απάτη. Κάποιος απ᾿ αυτούς, υποθέτω, μαγείρεψε τη γνωστή λίστα και ο Τσολογιάννης τη δημοσίευσε.
    Αυτοί τις τέτοιου είδους απάτες τις θεωρούν άγιες και υπηρεσία προς τον Ύψιστο!
    Δυστυχώς…
    Στ. Μποζοβίτης

  31. Ο/Η Rodia λέει:

    Μια και ανοίχτηκε κανάλι μπλογκοαλληλεπίδρασης(!) στέλνω και εδώ το σχόλιό μου προς το Σταύρο, επειδή νομίζω ότι δίνει τη διασταση του θέματος με μια καλή προσέγγιση:

    «Αγαπητέ Σταύρο, ευχαριστώ για τα σχόλια. 🙂
    Το θέμα νομίζω ότι δεν θα είχε δημιουργηθεί αν ο κόσμος που ενδιαφέρεται για τη λίστα αυτή είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αρμοδίως. Τη στιγμή που αυτό δεν γίνεται, κυκλοφορούν διάφορες λίστες, των οποίων δεν γνωρίζουμε την ακρίβεια και την πληρότητα. Αν γνωρίζεις πάνω σε αυτό κάτι, θα με ευχαριστούσε πολύ να το μάθω.
    ..ένας λόγος που ανέβασα το ποστ είναι και αυτός: μήπως ευαρεστηθεί κάποιος αρμόδιος να ενημερώσει, μια και δεν έχω καμία πρόσβαση σε «πηγές» και βλέπω ό,τι βλέπει όλος ο κόσμος.
    Προτίμησα δηλαδή να προκληθεί διάλογος, παρά να σέρνεται κρυφά και υποχθόνια μια λίστα που δεν ξέρουμε αν είναι πράγματι σωστή. Το να μην υπάρχει αντίδραση όμως, ούτε σε δημοσιεύματα εφημερίδων ή/και φυλλαδίων, εμένα με εκπλήσσει δυσάρεστα. Για μια λίστα πρόκειται, δεν είναι υβριστική αναφορά.»

  32. Ο/Η Palaios Giorgos λέει:

    sly kαi Λασκαράτε, αν οι ανθρωποι του Χριστόδουλου ασχολούνταν ΜΕ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ που αναπαράγουν διάφοροι στο διαδύκτιο τότε δεν θα έπρεπε να κάνουν τίποτε άλλο στη ζωή τους παρά να εκδίδουν και να γράφουν διαψεύσεις. Δεν ασχολήθηκαν γιατί θα έδιναν αξία στις αθλιότητες αυτές…

  33. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Ροδιά, απάντησα στην Ιστοσελίδα σου.
    Μεταφέρω και εδώ αυτούσιο το κείμενό μου, λόγω του ότι ανοίχτηκε «κανάλι μπλογκοαλληλεπίδρασης(!)», όπως πρωτότυπα και έξυπνα το ονόμασες:

    «Αγαπητή Ροδιά, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι μια αρμόδια ενημέρωση θα έλυνε όλα τα σχετικά προβλήματα. Δυστυχώς δεν υπήρξε απ᾿ όσο μπορώ να γνωρίζω. Το γιατί δεν υπήρξε είναι μια ιστορία στην οποία δεν θά ᾿θελα να αναφερθώ, δεδομένου ότι θα έπρεπε να θίξω αυτούς τους ενδογενείς παθολογικούς παράγοντες των εκκλησιαστικών παρατάξεων.

    Πάντως η συγκεκριμένη λίστα φώναζε από μακριά για το ψεύδος της. Μόνο το στοιχείο του χώρου να χρησιμοποιήσει κανείς, φτάνει.
    Μόνο αυτά εδώ:
    «…Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας. Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
    Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
    Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
    Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλλες…
    Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές μπιζάμες.
    Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια…»,
    θα χρειάζονταν τουλάχιστον 5 σπίτια για να χωρέσουν. Εκτός αν γέμιζαν όλα τα δωμάτια της κατοικίας του Αρχιεπισκόπου σε σωρό από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι!

    Νομίζω, να το κλείσουμε εδώ το θέμα. Όπως έγραψα και προηγουμένως στοιχειώδης νους αρκεί για να φανερώσει την απάτη.

    Προσωπικά είχα πολύ περισσότερους λόγους να είμαι δυσαρεστημένος από τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Αλλά στη ζωή μου ακολούθησα μια αρχή που συνίσταται στο να χτυπάω το δένδρο, όταν είναι όρθιο! Όταν πέσει, όχι! Το θεωρώ μικρότητα…
    Αν δε κάποτε το έκανα, το έκανα, μόνο και μόνο επειδή προκλήθηκα από αυτούς που εννοούν να προβάλλουν τα είδωλά τους και μετά θάνατον και να απαιτούν από όλους μας να τα προσκυνήσουμε…
    Σε ευχαριστώ που με τίμησες με την απάντησή σου. Οι άλλες τοποθετήσεις του Ιστολογίου σου με ικανοποίησαν πολύ. (Μην επηρεάζεσαι από την αρνητική κριτική που άσκησα για το βίντεο «Η μεγαλύτερη ιστορία που ειπώθηκε ποτέ»).
    Με ειλικρινή εκτίμηση
    Σταύρος Μποζοβίτης»

  34. Ο/Η ioannis40 λέει:

    Φοβερές λιστοπλάκες ακούω εδώ πέρα. Καλά, μερικοί ειναι τόσο τυφλοί που δεν μπορούν να καταλάβουν πότε πρέπει να μπεί ένα φρένο;
    Άλλο πολυτέλεια στο βίο και άλλο αλογία στο νού. Μπορεί να καταλάβει ο άνθρωπος πότε χάνει την αξιοπρέπειά του και κουρελιάζεται ως πρόσωπο; Άν είναι πρόσωπο και όχι ένα άμορφο σύμπλεγμα ξένων και κυρίως ακατανόητων ιδεών που δεν τις κατανοούσαν όταν ζούσαν και αυτοί που τις έλεγαν.
    Ο μεθυσμένος δεν το ξέρει ότι είναι μεθυσμένος και όταν δεί κάποτε πώς ήταν, το λιγότερο να βάλει τα γέλια για το χάλι του ή να σιχαθεί τον εαυτό του. Αυτό όμως συμβαίνει μόνον στους ανθρώπους ΜΟΝΟΝ αυτοί ξυπνάνε.

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, με βαθύ σκοτάδι

  35. Ο/Η Giorgos λέει:

    Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα βγαίνουν στην φόρα στις μέρες μας, αλλά κανείς δεν τολμάει να αναφέρει ότι όλα είναι προμελετημένα και προκαθορισμένα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο η χρονική στιγμή που ξεσκεπάζετε καθε «μεγάλο» σκάνδαλο», όπως επίσης υποψιαζόμαστε όλοι για όλα όσα σκάνδαλα είναι ακόμα καλά κρυμμένα… Καλά.., τώρα καταλάβετε όλοι για την βρωμιά και σαπίλα της πολιτικής και εκκλησίας???? Έπρεπε να γίνει θέμα στα παραθυράκια???

  36. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ λέει:

    Κύριε Μποζοβίτη μην παραφέρεστε! Και μην συκοφαντείτε αγωνιστές της Ορθοδοξίας, σαν το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ και τον εκδότη του.

    Αν δεν μπορείτε να τους φθάσετε λόγω της δειλίας σας και της αρχής σας να φοβάστε να ελέγξετε επισκόπους, μην φθάνετε στο σημείο να τους συκοφαντείτε και απο πάνω και να τους διαβάλλετε.

    Μπορεί να ατύχησαν σ’ ένα δημοσίευμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν κακή πρόθεση και σκοπό να απατήσουν.

    Επίσης δεν είναι παλαιοημερολογίτες όπως συκοφαντικά είπατε!

    Αν είστε μικρός για να τους φθάσετε και συναγελάζεστε με τους εκκλησιομάχους, τουλάχιστον μην πετάτε λάσπη!

  37. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Καθυστερημένα είδα το τελευταίο σχόλιο.
    Έ! Όχι και συκοφαντώ την ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ, αγαπητέ Βασίλη!
    Όταν οι συντάκτες της συκοφαντούν με τόσο άθλιο τρόπο έναν νεκρό, εσύ αυτό το ονομάζεις ατυχές δημοσίευμα και υποστηρίζεις ότι δεν είχαν κακή πρόθεση;
    Αφού δεν είχαν κακή πρόθεση, διόρθωσαν το λάθος τους;
    Και από πότε οι άνθρωποι που είναι ικανοί να διασπείρουν τις πιο αδίστακτες συκοφαντίες ανεξέταστα (ή και εν επιγνώσει τού ότι ψεύδονται) ανακηρύσσονται και αγωνιστές της Ορθοδοξίας;
    Λυπάμαι, αγαπητέ για τα κριτήριά σου!
    Σίγουρα είμαι μικρός, όπως λες.
    Γι᾿ αυτό και δεν θα μπορέσω να διαπράξω ποτέ μια τόσο μεγάλη και τόσο φρικτή ατιμία σαν και αυτή.
    Και δεν σε τύπτει η συνείδησή σου να λες ότι πετάω λάσπη;
    Ποιά λάσπη;
    Και σε ποιούς;
    Αλλά αφού θεωρείς αγωνιστές ορθοδόξους τους συντάκτες του δημοσιεύματος, με πληροφορείς αν είχαν τη στοιχειώδη εντιμότητα να επανορθώσουν και να ζητήσουν συγνώμη;
    Όσο για τους εκκλησιομάχους, τουλάχιστον αυτού εδώ του μπλογκ, με τους οποίους με κατηγορείς ότι συναγελάζομαι, λυπάμαι, αγαπητέ, αλλά θα επιθυμούσα να είχαμε και κάποιοι «εκκλησιόφιλοι» το θάρρος τους να παραδέχονται τα τυχόν λάθη τους, όπως επανειλημμένως έχω διαπιστώσει να κάνουν.
    Διότι όχι λίγοι, δήθεν αγωνιστές της Ορθοδοξίας, δεν παραδέχονται λάθη, ακόμα και αν Οικουμενική Σύνοδος τούς τα υποδείξει…
    Και αυτό είναι μια αληθινή τραγωδία…

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.