Σεραφείμ Φυντανίδης: «Η τακτική (των μηνύσεων) του «Δικτύου 21» είναι η τακτική που ακολούθησε στη Γαλλία ο Λεπέν»

(Οι απόπειρες Φίμωσης του Λόγου είναι θέμα όλων μας)

diktyo13feb_a.jpg

Ένα δημοσίευμα του Πάνου Σώκου (01.06.200) που «εντόπισε» και μου υπέδειξε ο φίλος και τακτικός σχολιαστής «π2» δείχνει καθαρά ότι οι απειλές που δέχθηκα στο «Ροΐδη Εμμονές» για την πρόσφατη ανάρτησή μου στις 9 Φεβρουαρίου: Η Δικαίωση Μ. Βασιλάκη, η Ελληνική «Δικαιοσύνη» και το…. «Δίκτυο 21» δεν ήταν καθόλου τυχαία. Είναι μία προσφιλής και οργανωμένη μέθοδος φίμωσης κάθε δημοκρατικής φωνής, που δρα ανενόχλητα εδώ και χρόνια στη χώρα μας.

Διαβάστε με προσοχή το κείμενο. Έχει ενδιαφέρον. Ίσως ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε γιατί δεν έχω υπ’ όψη μου αν αυτή η «νομοθετική πρωτοβουλία» όπως αναφέρεται παρακάτω έχει «προχωρήσει»…

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
Πέμπτη 01/06/2000
diktyo13feb_b.jpg Nομοθετική πρωτοβουλία επί θύραις για να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα της εκδίκασης των αθρόων προσφυγών, αγωγών και μηνύσεων που έχει καταθέσει το «Δίκτυο 21» εναντίον δημοσιογράφων και εντύπων και που εξοντώνει τους μηνυόμενους, προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση.
Aυτό προέκυψε από την ομιλία του γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη στη χθεσινή συζήτηση που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ για την προστασία της ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης και στην οποία μίλησαν ακόμη ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σεραφείμ Φυντανίδης και εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.
Εκτός όμως από την κυβερνητική αυτή πρόθεση, στη χθεσινή εκδήλωση εκείνο που κυριάρχησε ήταν η κοινή φωνή όλων όσοι πήραν μέρος (εκπρόσωποι κομμάτων, διευθυντές ΜΜΕ, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς) κατά του ρατσισμού και του φανατισμού, κατά των διακρίσεων, κοινωνικών ή θρησκευτικών, κατά των διώξεων κ.ά.

Συγκρούονται δύο κόσμοι

diktyo13feb_c.jpg
«Συγκρούονται δύο κόσμοι, περνάμε δύσκολη καμπή, να ξυπνήσουμε πριν είναι αργά», είπε ο Mίκης, που χαρακτήρισε το «Δίκτυο 21» ως μια μικρή ομάδα αναιδών υπερπατριωτών. «Γελιούνται αυτοί που νομίζουν ότι άλλαξε το δημοκρατικό φρόνημα του λαού κι εμείς θα γίνουμε θεούσες. Εδώ έπεσαν κορμιά, χύθηκε αίμα για να έχουμε αυτές τις κατακτήσεις. Αμφισβητήσαμε το δικαίωμα στο τανκ να το κάνει αυτό και θα ‘ρθουμε τώρα σε ορισμένες ομαδούλες που κατάφεραν να μας φέρουν σε σημείο ρήξης, μια μικρή ομάδα ανθρώπων υπερπατριωτών, αναιδών».

«Δεν είναι ο Μίκης που πρέπει να τραβάει το καρότσι. Πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι για να σταματήσει αυτή η ιστορία», είπε ο κ. Φυντανίδης.

Οσον αφορά τις διώξεις, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά ευαίσθητη για το θέμα και θα πάρει πρωτοβουλία, και την ιδια διάθεση διαπίστωσε και από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου, τον οποίο συνάντησε. Ποια θα είναι η λύση δεν ήταν έτοιμος να πει. Τόνισε όμως, υπό τη μορφή ερωτημάτων και ως σκέψεις που του γεννήθηκαν μετά τις επαφές που είχε, ότι θα μπορούσε να είναι η συνεκδίκαση των αθρόων προσφυγών, η προληπτική αντιμετώπιση μέσω αβάσταχτων οικονομικών επιβαρύνσεων που θα επιδικάζονται σε όσους αβάσιμα προσφεύγουν, ακόμη και η εκκαθάριση και η απόρριψη, πριν γίνει η δίκη, αβάσιμων αιτήσεων από ειδική επιτροπή δικαστών.
«Το πρόβλημα αναφέρεται στη δημοκρατία του παρόντος και του μέλλοντος», είπε ο κ. Σκανδαλίδης και τόνισε ότι θεωρεί υποχρέωση του πολιτικού και πνευματικού κόσμου να μη θεωρήσει ατομική υπόθεση τις διώξεις, οι οποίες μετατρέπουν πολιτικο-ιδεολογικές υποθέσεις σε αστικές διαφορές. «Αυτές τις ατραπούς πρέπει να εμποδίσουμε απέναντι στην ασυδοσία οργανωμένων μειοψηφιών, με την υπόμνηση ότι αυτή η διασφάλιση σε καμία περίπτωση δεν φαλκιδεύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη για δικαστική προστασία απέναντι στην προσβολή των ατομικών ελευθεριών του».
Για το ίδιο θέμα ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το σύνθημα είναι «νόμοι εναντίον νόμων», δηλαδή να μελετηθούν οι νόμοι στους οποίους βασίζονται οι μηνυτές και να βγουν άλλοι νόμοι, αφού βεβαια καταργηθούν όλοι οι μεταξικοί νόμοι και εκείνοι της δικτατορίας.

H τακτική του Λεπέν
«Στον 21ο αιώνα μιλάμε με ορους του παρελθόντος», είπε ο διευθυντής της «Ε» Σεραφείμ Φυντανίδης και επισήμανε ότι η τακτική του «Δικτύου 21» είναι η τακτική που ακολούθησε στη Γαλλία ο Λεπέν. «Ο πιο αντιδραστικός πολιτικός σχηματισμός στη Γαλλία, του Λεπέν, τη Δικαιοσύνη βρήκε ως μέσο επίθεσης εναντίον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας. Μια από τις πιο δημοκρατικές λειτουργίες, τη Δικαιοσύνη, τη χρησιμοποίησαν οι αντιδραστικοί για άμυνα και για επίθεση. Τέτοιο φαινόμενο ζούμε σήμερα στην Ελλάδα από το «Δίκτυο 21»», είπε.
Παράλληλα εξέφρασε και ένα παράπονο, την ευκολία με την οποία οι δικαστές παραπέμπουν υποθέσεις στο δικαστήριο και αναφερόμενος στον πολιτικό κόσμο τόνισε ότι δεν νομιμοποιούνται να εξαπολύουν αγωγές και μηνύσεις όταν οι ίδιοι έχουν βουλευτική ασυλία, δεν νομιμοποιούνται να ποινικοποιούν το δημόσιο πολιτικό διάλογο, όσο ενοχλητικός και οξύς είναι.
Ο κ. Φυντανίδης αναφέρθηκε αναλυτικά και στις αγωγές που έχουν κατατεθεί, τις οποίες βρήκε 21. «Ισως γι’ αυτό ονομάστηκε και «Δίκτυο 21», είπε.

Εκ μέρους του ΣΥΝ ο Γ. Μπαλάφας είπε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να συμμετάσχει σ’ ένα διάλογο για την προώθηση λύσεων και νομοθετικών ρυθμίσεων στην κατεύθυνση της ελευθερίας του λόγου απ’ όπου αυτή κινδυνεύει. Είπε ότι το «Δίκτυο 21» δεν είναι γραφική υπόθεση, αλλά μια προσπάθεια να στηθεί μια ιδιωτική εξωτερική πολιτική.
Ο Θ. Σκυλακάκης από τους «Φιλελεύθερους» ζήτησε να υπάρξουν για τους θιγόμενους διαδικασίες ταχύτερης επανόρθωσης, που να αποκαθιστά επικοινωνιακά τα πράγματα.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Γκλαβάς είπε ότι οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να ασκήσουν την κριτική που περιμένει ο πολίτης από αυτούς υπό την απειλή αγωγών σαν κι αυτές.
Eκ μέρους της ΕΣΗΕΑ, ο Β. Δεληπέτρος είπε ότι αυτές οι αγωγές έχουν στόχο την ελευθερία του Tύπου και το δικαίωμα των πολιτών να πληροφορηθούν όλες τις απόψεις. Ο διευθυντής της «Αυγής» Δημήτρης Χατζησωκράτης (η «Αυγή» είναι μεταξύ των διωκωμένων) είπε ότι οι αγωγές συνιστούν «μέθοδο» εκβιασμού εναντίον των δημοσιογράφων και πίεση κατά της ελευθεροτυπίας. Mίλησαν ακόμη ο εκπρόσωπος της AEKA Π. Aθανασόπουλος και ο πρόεδρος των εκδοτών Γ. Δαρδάνος
21 αγωγές για 3, 5 δισ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εψιλον» στις 9/1/2000, έχουν ασκηθεί από μέλη του «Δικτύου 21» αγωγές συνολικής απαίτησης 3, 5 δισ. δρχ. Στην «Εξουσία» 11 αγωγές – 2, 5 δισ., στην «Αυγή» 4 αγωγές 600 εκ. δρχ., στην «Αυριανή» 6 αγωγές 1, 350 δισ., στις ΕΡΤ – ΕΡΑ μία αγωγή 250 εκ. Επίσης, αγωγές αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι: Μ. Βασιλάκης, Κ. Kάρης, Γ. Τζαννετάκος, Ν. Λιοναρτάκης, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Π. Παναγιώτου, ο υπεύθυνος της «Αυριανής» Γ. Τσιρογιάννης.
Στη συνέντευξη Tύπου παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι: Aθανασάκης N., γ.γ. υπουργείου Tύπου, Aϊδίνης Γ., Nομικός Σύμβουλος EIHEA, Aλιβιζάτος N., ακαδημαϊκός, Aνδριανόπουλος A. πρ. υπουργός, Aνδρουλάκης M., συγγραφέας, Aνδρουλιδάκης M., εκδότης της «Eξουσίας», Δημητράκος Δ., ακαδημαϊκός, Eλληνιάδης Σ., εκπρ. Δικτύου για την Aριστερά, Zήση P., βουλευτής ΠAΣΟK, Kανελλόπουλος Θ., γ.γ. Δικηγορικού Συλλόγου, Kαστανιώτης Θ., εκδότης, Kουναλάκης Π., πρ. βουλευτής ΣYN, Mήλλας Hρ., ακαδημαϊκός, Πανταγιάς Γ., σύμβουλος Tύπου πρωθυπουργού, Σαββίδης Γ., γ.γ. ΠΟEΣY, Σαλαγιάννης N., βουλευτής ΠAΣΟK, Σακελλαρίου B., Kίνηση Πολιτών κατά του Pατσισμού, Tσακυράκης Σ., ακαδημαϊκός, Tσίκας Θ., AEKA, Tσουκάτος Θ., βουλευτής ΠAΣΟK.

Hμερίδα για το θέμα που συζητήθηκε χθες, την προστασία της ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης, θα κάνει το ΠAΣΟK εντός του Iουνίου. Θα κληθούν κόμματα, φορείς, δημοσιογραφικές, δικαστικές ενώσεις, δικηγορικοί σύλλογοι, πανεπιστημιακοί συγγραφείς κ.ά. Θα μιλήσουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Mιχ. Σταθόπουλος, ο Eυ. Bενιζέλος, ο Δ. Tσάτσος, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ.ά.
EπιστολήΦ. Kρανιδιώτη
Ο δικηγόρος, μέλος του «Δικτύου 21», κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, σε επιστολή που έστειλε χθες στην «Ε», απαντώντας στα όσα ελέγχθησαν στη συνέντευξη – συζήτηση, γράφει για απίστευτα ψεύδη, υποστηρίζει ότι είναι ένας από τους θιγόμενους, επιτίθεται στον κ. Σκανδαλίδη και στον κ. Θεοδωράκη ότι δεν αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
– Το «Δίκτυο 21» κατέθεσε μόνο μία αγωγή και καμία μήνυση. Οι υπόλοιπες αγωγές είναι ατομικές, προσωπικές, από εννέα θιγόμενους πολίτες.
– Η εξαγγελία, μετά την εκκρεμοδικία, «νομοθετικής ρύθμισης» υποθέσεων, ορισμένες εκ των οποίων έχουν εκδικαστεί πρωτοδίκως, είναι μια εκπληκτική ηθικά και νομικά σύλληψη που ανήκει στο νομικό πολιτισμό άλλων καθεστώτων, εκτός Ευρώπης.
– Προ καιρού ο κ. Σκανδαλίδης, όταν εθίγη από άρθρο σε μηνιαίο περιοδικό, ενήγαγε το συκοφάντη του στη Δικαιοσύνη.
– H ανάμιξη «Δικτύου 21», υπόθεσης Ανδρουλάκη, ταυτοτήτων, Λεπέν έγινε χάριν εντυπώσεων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υποστηρίζει κανένας ότι το «Δίκτυο 21», ως φορέας, έκανε όλες τις αγωγές. Όμως και αυτοί οι πολίτες που κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη είναι δικτυωμένοι μαζί του. Kαι εκείνο που ζητούν οι εναγόμενοι είναι τουλάχιστον η συνεκδίκαση.

Όλο το δημοσίευμα στη διάθεσή σας

Τελειώνουμε με…
Μια επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στον κ. Σημίτη

diktyo13feb_e.jpg


Μια επιστολή του Μίκη στον Σημίτη, την οποία έδωσε ο Μ.Θ. στη δημοσιότητα. Ο αντιπρόεδρος του «Δικτύου 21» Καραχάλιος είχε το θράσος να στείλει εξώδικο ακόμη και στον Μίκη.
(Επίσης έστειλε εξώδικα σε ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν στον Βασιλάκη, όπως λ.χ. στον τ. υπουργό Εξωτερικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, στους καθηγητές Σταύρο Τσακυράκη, Αντώνη Λιάκο, Πέρσα Ζέρη, Θανάση Διαμαντόπουλο, Ναπολέοντα Μαραβέγια, στους δημοσιογράφους Θανάση Παπανδρόπουλο, Ριχάρδο Σωμερίτη, Γιάννη Τζαννετάκο, Τάκη Μίχα,… ισχυριζόμενος ότι τον συκοφαντούσε προσωπικά ο Βασιλάκης και απαιτούσε να πάρουν θέση και να τη δημοσιεύσουν εντός πέντε ημερών στις εφημερίδες «Αυγή», «Αυριανή», «Ελευθεροτυπία», «Εξουσία» και «Ποντίκι»! Και να αποκηρύξουν δημοσίως τις απόψεις που εξέφρασε σχετικά ο κ. Ρ. Σωμερίτης! Τόσο θράσος, που οι λειτουργοί της ελλ. «δικαιοσύνης» το έβρισκαν λογικό…

.

ρο

This entry was posted in Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης. Bookmark the permalink.

28 Responses to Σεραφείμ Φυντανίδης: «Η τακτική (των μηνύσεων) του «Δικτύου 21» είναι η τακτική που ακολούθησε στη Γαλλία ο Λεπέν»

  1. Αγαπητέ ιστολόγε, η ονομασία «μέθοδος Λεπέν» είναι ιδιαίτερα εύστοχη. Πράγματι, για ένα μεγάλο διάστημα, ο Λεπέν είχε εφαρμόσει μια καλοστημένη φάμπρικα αγωγών εναντίον όποιου τον επέκρινε. Η γαλλική Βικιπαίδεια, στο λήμμα LePen, έχει έναν κατάλογο όπου βλέπουμε ότι έχει πετύχει ο Λεπέν την καταδίκη πολιτικών (ακόμα και του Ζωρζ Μαρσαί, τότε ΓΓ του ΚΚ), διανοοουμένων (του ΑνριΛεβύ), δημοσιογράφων (πολλών) και αντιρατσιστικών ενώσεων. Ο πίνακας μάλιστα δεν είναι πλήρης: εγώ ο ίδιος θυμάμαι ότι έχει πετύχει την καταδίκη του αριστερού ηθοποιού Ροζέ Ανέν (που έπαιζε τον Ναβάρο) επειδή τον είχε χαρακτηρίσει un vrai Nazi.

    Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε. Ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η μέθοδος του Λεπέν εφαρμόζεται κυρίως *εναντίον* του Λεπέν. Ό,τι πει ο Λεπέν περνάει από κόσκινο και οι μηνύσεις είναι άφθονες, αρκετές και οι καταδίκες. Προχτές μάλιστα (αρχές του μήνα, θαρρώ) καταδικάστηκε σε 10.000 πρόστιμο και 3 μήνες με αναστολή, επειδή είχε πει ότι η ναζιστική κατοχή στη Γαλλία δεν ήταν ιδιαίτερα απάνθρωπη. («En France du moins, l’Occupation allemande n’a pas été particulièrement inhumaine, même s’il y eut des bavures, inévitables dans un pays de 550 000 kilomètres carrés.»)

    Και ακριβώς στην περίπτωση του Λεπέν, που τον πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα (monnaie de sa pièce, λένε οι ιθαγενείς εδώ), η περίπτωση φαίνεται σαν μια ιδιότυπη θεία δίκη, αλλά η γενική τάση αυτή την περίοδο στη Γαλλία είναι ότι οι αγωγές στα δικαστήρια για θέματα που άπτονται της ελευθερίας του λόγου γίνονται κυρίως από τη φιλελεύθερη πλευρά.

    Ο Λεπέν, συνολικά, αν πιστέψω τη Βικιπαίδεια (που έχει ελλείψεις, είπαμε) έχει συρθεί στα δικαστήρια περίπου τόσες φορές όσες έχει σύρει άλλους -αν και μερικές από τις καταδίκες του αφορούν φοροδιαφυγή, σωματικές βλάβες (στα νιάτα του) κτλ.

  2. Ο/Η roidis λέει:

    Όταν σκάβεις το λάκκο του άλλου πέφτεις ο ίδιος μέσα, αλλά τίθεται το ερώτημα: Είναι αυτό δικονομικός πολιτισμός;

  3. Ο/Η Sky λέει:

    κύριε Ροϊδη,

    η τακτική LePen είναι γνώριμη και αναγνωρίσιμη. Την εφαρμόζουν πλέον όλοι οι συμπλέοντες του.

    Μη ξεχνάτε και την απειλή Καρατζαφέρη, σε όποιον τον έλεγε φασίστα.

    http://jungle-report.blogspot.com/2007/05/blog-post_13.html

    Το ερώτημα δεν είναι αν αυτό είναι δικονομικός πολιτισμός. Αλλά αν είναι πολιτισμός σκέτα.

  4. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    Όταν σκάβεις το λάκκο του άλλου, δεν πέφτεις ο ίδιος μέσα, πάντα και αυτεπαγγέλτως. Δυστυχώς ούτε αυτό είναι δεδομένο !
    Όσο κι αν είναι εφικτό να μετέλθει κάποιος των ιδίων μεθόδων, ποιός μπορεί να δεχτεί να ζει μια τέτοια ζωή ?
    Στην πραγματικότητα, και από προσωπική πείρα, ένα σενάριο είναι το εξής :
    Αδιαφορείς, κρατάς χαμηλούς τόνους, δεν ανταποδίδεις τα ένδικα μεσα που ασκούνται εναντίον σου.
    Κάποια στιγμή όμως, ο άλλος που δεν σταματά πουθενά, αποθρασύνεται, ο όποιος περίγυρος συμπεραίνει ότι αφού δεν αντιδράς, όλο και κάποιο δίκιο θα έχει ο άλλος.
    Εν τέλει, σύρεσαι, αργοπορημένα, και ασκείς κι εσύ κάποιο ένδικο μέσον.
    Η διαφορά είναι όμως η εξής πολύ μεγάλη :
    Για σένα είναι αγριότητα αυτού του είδους η ανταλλαγή, είναι ψυχοφθόρα, χρονοβόρα, ανάξια.
    Ο άλλος όμως, όπως και άλλοι του είδους αυτού των ανθρώπων, που πολύ καλά έχει περιγραφεί στη διεθνή γραμματεία, τρέφεται απ’αυτό, είναι ακούραστος.
    Το να αναγκάζεσαι να δεχτείς έναν τρόπο ζωής που δεν είναι ο δικός σου, είναι ούτως ή άλλως μιά ήττα !

  5. Ο/Η voukino λέει:

    Τι παραμύθια είναι αυτά! Δεν ντρέπεστε λίγο; Όσοι έχουν σχολιάσει σε αυτό το νήμα μέχρι τώρα είναι παντελώς άσχετοι με το σύστημα απονομής δικαιοσύνης στην Χώρα μας και δεν ξέρουν τι λένε!
    Αμφιβάλλω αν γνωρίζει κανείς την διαφορά μεταξύ πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, μεταξύ αγωγής και μήνυσης κτλ.!!!
    Σαν να ακούω την Χίλαρυ Κλίντον να μιλάει για τον κομμουνισμό, ένα πράγμα! Κύριοι, εκτίθεστε πολύ άσχημα…

    Εδώ τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα:

    Η Δικαίωση Μ. Βασιλάκη, η Ελληνική «Δικαιοσύνη» και το…. «Δίκτυο 21»

  6. Ο/Η tropikosss λέει:

    @voukino

    Κάντε την προσευχή σας και μην σχολείστε μ αυτά τα πράγματα.
    Ελέισον.

  7. Ο/Η stinathina λέει:

    Χαίρετε! Τα περί αντίδρασης είναι σωστά και δεν είναι αυτονόητα, πρέπει να τονίζονται διαρκώς κι όχι τόσο με λόγια όσο με πράξεις και μάλλιστα με έμπνευση. Η ατάλαντη σοβαρότητα της δημόσιας ζωής τόσο εδώ όσο αλλού (Γαλλία π.χ.)είναι ένα θέμα.

    Επιτρέψατε μου μόνο μια παρατήρηση! Νομίζω αξίζει τον κόπο για να μη χάσουμε τον στόχο μας.
    Σε μια δημοκρατία τολμώ να σκεφτώ πως πρέπει να υπάρχει αυτή η διαρκής σύγκρουση για να μη γίνεται καμία άποψη αυτονόητη, καθεστωτική και εδώ η άκρα δεξιά είναι η μεγαλύτερη ευλογία για την αριστερή οκνηρία (μυωπία; επιπολαιότητα; πρόσκαιρη αμηχανία; κόπωση;) των ημερών μας. Δεν επανεξετάζουμε βασικές έννοιες επειδή τσούζουν και πετάμε παχιές και αφηρημένες κουβέντες. Ο παραλογισμός και η παραφορά του δεξιού λόγου είναι ανάλογος της κουταμάρας και της αυταρέσκιας του αντίστοιχου αριστερού. Πρόκειται για ένα σύστημα στην ουσία.
    Αυτό το σύστημα είναι ένας φαύλος κύκλος αμοιβαίας δημαγωγίας. Δε φαντάζεσται την απογοήτευση που προκαλούσαν τα πλήθη των Γάλλων που διαδήλωναν ενεντίον του Λεπέν για να ψηφήσουν Σιράκ, δίχως να έχουν τίποτα να πουν! ΤΙΠΟΤΑ! Μόνο Όχι στο Λεπέν και στο Φασισμό! Και χαίρονταν αντί να κλαίνε! Όλοι ήταν περήφανοι και αγωνιστές!

    Όσοι διαπίστωναν τότε αυτή την κατάντια, περιμέναν τα χειρότερα! Ήρθε ο Σαρκοζί! Θέλουμε ένα Λεπέν και ένα Καρατζαφέρη για να μας δικαιώσει; Θέλουμε να τα λέμε μεταξύ μας και να συμφωνούμε; Αν ο λόγος μας έχει εύρος και ζητά την αλήθεια με ανθρώπινο τρόπο τότε ξεδοντιάζονται οι δημαγωγοί και ο ακροατής ξεκουράζεται και ο νομοθέτης βρίσκει εργαλεία να κάνει τις απαραίτητες διακρίσεις. Ας αρχίσουν οι χοροί!

  8. Ο/Η Πας μη "έλλην" ... λέει:

    Τα συγχαρητήρια μου , μιας και κάθε θέμα σας , βρίσκει σύμφωνες τις ανησυχίες μου …
    …»βαράτε» τους με λόγια και δημοσιεύσεις , ασχέτως αν «αυτοι» βαράνε στο ψαχνό.

    Είναι καιρός να καταλάβουνε οι Κοι ΕθνικοWhatever , πως δεν χρειάζοντε όλοι να χωρεύουνε κάθε 21 Απριλίου , ή να υψώνουνε σημαίες στις «εθνικές εορτές» και να τις «κυματίζουνε» μεσήστιες σε κάθε «εθνικό» πένθος για να αγαπούνε αυτόν τον τόπο.

    Όλοι οι Έλληνες και «ελληνες» αρέσκοντε σε ταξίδια με αυτοκίνητο στα βουνά της χώρας και με πλοία στις θάλασσες της , όπως ο Κος Κρανιδιώτης περιγαφει σε thread του στη ιστοοσελίδα του Δ21.
    Κανείς απο αυτούς όμως δεν αρέσκεται σε δικαστικές διαμάχες με σκοπό την εξόντωση των συμπολιτών τους.

    Απορώ, και τεστάρω την νοημοσύνη μου, κάθε φορά που ανακαλύπτω τέτοια θέματα ,για τον αν τελικά θέλω να είμαι νεο»έλλην» .
    Τελευταία δε προτιμώ τον χαρακτηρισμό τουρκόσπορος (μιας και οι ρίζες μου κρατούν απο την Σμύρνη και τη Θράκη) , η και βάρβαρος κατα τας γραφάς….

    Συγνώμη αν η παρέμβαση μου είναι εκτος θέματος..

  9. Ο/Η cyrusgeo λέει:

    Ναι, ρε παιδιά, το ξέρουμε ότι άλλο η μήνυση κι άλλο η αγωγή — έλεος! Δεχτείτε τη «μήνυση» σαν ένα είδος «generic term» που χρησιμοποιούμε εμείς οι κοινοί θνητοί, να τελειώνουμε επιτέλους…

  10. Ο/Η ο Αναμοχλευτής λέει:

    Αγαπητέ μου κύριε Ροΐδη, σίγουρα η επιχειρηματολογία σας θα μπορούσε να είναι πολύ αποτελεσματικότερη αν αποφεύγατε τον σκόπελο της ανάμιξης του Λεπέν σε ό,τι αφορά στην μεταφορά του δημοκρατικού διαλόγου στα ακροατήρια των δικαστηρίων, όπως αυτό συμβαίνει σήμερα στην οινόφλυγα χώρα των τυριών και των αρωμάτων. Όχι γιατί το εν λόγω, υπερσιτεμένο πλέον, παληκάρι της φακής είναι αγγελούδι, αλλά γιατί βρίσκεται πέραν και μακριά του κατάπτυστου νόμου Γκεϋσώ που αποτελεί και τη βάση του εξευτελισμού κάθε ιδέας διαφωτισμού και ελευθερίας του [αντι]λόγου. Ο φίλτατος κος Σαραντάκος τα εξέθεσε άλλωστε με σαφήνεια και γνώση.

    Γνωρίζω βέβαια την παλιότερα εκπεφρασμένη θέση της προοδευτικής ιντελιγκέντσιας: «καλύτερα να σιωπούν δια της βίας παρά να μας αποστομώνουν», αλλά ελάτε που η καργιόλα η αστική δημοκρατία απαιτεί τον ίσοις όροις διάλογο, ως απαραίτητη προϋπόθεση του προτσέσου της δημοκρατικής στρουχτούρας (έτσι δεν το λέγανε κάποτε οι «παραδοσιακοί»;).

    Μ’ άλλα λόγια σκατά αυτοί τα ίδια και οι άλλοι, την ώρα που η όντως Δημοκρατία ψυχοραγεί στο διπλανό απ’ το Ζαχόπουλο κρεβάτι.

    Προσέξατε κι εσείς όπως κι εγώ ότι ο ιστοχώρος της Χρυσής Αυγής είναι πάντα εδώ κι ένα μήνα στην πρώτη θέση των δημοφιλών blogs στο WordPress.com; Αν δεν σας προβληματίζει αυτό, αφήστε τα καλύτερα κι ελάτε να πάμε μαζί για ψάρεμα, έστω κι αν ειν’ χειμώνας.

    _____________
    Συγχωρήστε μου την αθυροστομία, που ανέφερα δηλ. την φράση «όντως Δημοκρατία», αλλά μου είπαν ότι έτσι εκφράζονται σήμερα στα παράθυρα οι εκφραστές της κατ’ όνομα προοδευτικότητας.

  11. ‘Αλλος μένει άφωνος με κάτι τέτοια, άλλος πάει να τρελαθεί, άλλος του’ ρχεται να βάλει τα κλάματα και πάει λέγοντας.
    Ελπίζω μόνο κάτι τέτοιες ιστορίες να είναι οι τελευταίες φλογίτσες μιας πυρκαγιάς που έχει κατακάψει το μεγαλύτερο μέρος της νεοελληνικής ιστορίας.
    Όσο για το μπλογκ της χρυσής αυγής, που αναφέρει ο Αναμοχλευτής, δεν είναι και τόσο ανυσυχητικό , κατά τη γνώμη μου.
    Διότι α). Πολλοί μπαίνουν απο καθαρή περιέργεια
    β) Μπαίνουν πολλοί αντίθετοι, για να είναι ενήμεροι περι των αντίθετων ή αντίπαλων απόψεων.
    γ) Στα «Δημοφιλή άρθρα» που εμφανίζονται στη λίστα του WordPress υπάρχουν κάτι περίεργοι ή πιασάρικοι τίτλοι δίχως να αναφέρεται το όνομα του μπλογκ. Εσύ μπαίνεις να δεις τι είναι αυτό και πέφτεις πάνω σε ποστ της χρυσής αυγής. Φεύγεις μεν κατευθείαν, αλλά στα στατιστικά αυτό καταγράφεται ως επίσκεψη στο μπλογκ.
    Κάπως έτσι είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα το εν λόγω μπλογκ και…ας μη του δίνουμε και καμιά ιδιαίτερη σημασία. Δε νομίζω πως υπάρχει καν λόγος να το αναφέρουμε.

  12. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    το αγαθό της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου είναι υπέρτατο στην Δημοκρατία. Για τον τυποκτόνο Νόμο 1178/81, όπως τροποποιήθηκε το 1995, επί υπουργίας Βενιζέλου, που αιωρείται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των δημοσιογράφων και ευνοεί τις εξοντωτικές βιομηχανίες αγωγών παραπέμπω σε ενα ενδιαφέρον άρθρο:

    http://www.xatzikostas.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=218&Itemid=55 – 23k

    Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να υπενθυμίσω πως ο κ.Σημίτης φρόντισε παράλληλα να παραγράφονται γρήγορα τα αδικήματα των υπουργών με το Νόμο περί ευθύνης υπουργών. Είναι ο ίδιος επί των ημερών του οποίου η δωροδοκία δικαστή ήταν πλημμέλημα (!!!!!!!). Κάτι ήξερε ο άνθρωπος. Ευτυχώς επί ΝΔ έγινε κακούργημα.
    Επί τη ευκαιρία, εκείνη η ψυχή, η δικαστίνα Αντωνία Ηλία, φίλη του πανοσιολογιώτατου Γιοσάκη, που ζούσε με δανεικά του αρχιεπισκοπικού φίλου Θεόκλητου Βρεσθένης (εκείνου που δήλωνε ψεύτικη διεύθυνση) και του ρύθμιζε τις συνθέσεις των δικαστηρίων του τι γίνεται; Χάθηκε και ανησυχώ.

  13. Ο/Η suigenerisav λέει:

    προσωπικώς, μου λείπουνε κρίσιμες λεπτομέρειες για το Δ21.
    όσα κι αν έχω διαβάσει-νιώθω πως κάπου λείπει ο κρίσιμος κρίκος..

  14. Ο/Η omadeon λέει:

    Συγνώμη που διακόπτω με κάτι… ελαφρώς άσχετο.

    Προ ολίγου κάποιος «ΕΛ-λην» δημοσίευσε το κινητό μου τηλέφωνο σε φόρουμ με δεδηλωμένο σκοπό μαζική παρενόχληση:

    Απειλητικό τηλεφώνημα προστάζει να κρύψω ποστ !

  15. Ο/Η omadeon λέει:

    όποιος θέλει, μπορεί να το τσεκάρει

    Απειλητικό τηλεφώνημα προστάζει να κρύψω ποστ !

    Κύριε Ροίδη, μετά από τις
    1) νομικές απειλές
    2) τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς
    3) τις συκοφαντίες αλλού

    έχουμε και τραμπουκισμούς του κοινού ποινικού δικαίου
    (δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων με δεδηλωμένο σκοπό την παρενόχληση)

  16. Ο/Η xasodikis λέει:

    Η εξαγγελία, μετά την εκκρεμοδικία, «νομοθετικής ρύθμισης» υποθέσεων, ορισμένες εκ των οποίων έχουν εκδικαστεί πρωτοδίκως, είναι μια εκπληκτική ηθικά και νομικά σύλληψη που ανήκει στο νομικό πολιτισμό άλλων καθεστώτων, εκτός Ευρώπης.

    Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, σ’ αυτό έχει δίκιο ο Φαήλος. Και μάλλον γι’ αυτό οι «εξαγγελίες» Σκανδαλίδη έμειναν έπεα πτερόεντα…

  17. Χασοδίκη, ακριβώς αυτό ήθελα να ρωτήσω και με πρόλαβες! Όχι αν έχει δίκιο ο κ. Φαήλος αλλά αν δόθηκε συνέχεια στις εξαγγελίες Σκανδαλίδη, που δεν αφορούσαν μόνο την εκ των υστέρων νομοθετική ρύθμιση υποθέσεων, αλλά και άλλα μέτρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ρύθμιση ήταν «επί θύραις», αλλά αυτό το έχουμε ακούσει αρκετές φορές, σαν το μαχαίρι με το κόκαλο.

  18. Ο/Η xasodikis λέει:

    Κύριε Σαραντάκο, απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, όχι. Η ρύθμιση ήταν επί θύραις, αλλά οι θύρες μάλλον ήταν μακριά… Προσέξτε και την παρακάτω διατύπωση:

    «Οσον αφορά τις διώξεις, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά ευαίσθητη για το θέμα και θα πάρει πρωτοβουλία, και την ιδια διάθεση διαπίστωσε και από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου, τον οποίο συνάντησε. Ποια θα είναι η λύση δεν ήταν έτοιμος να πει.

    Προφανώς ο κ. Σταθόπουλος, που είναι σοβαρός νομικός, θα αντιλήφθηκε αμέσως ότι μια τέτοια ρύθμιση είναι εξαιρετικά δύσκολη…

    Να σημειώσω πάντως ότι μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία ίσως και να μην είναι απαραίτητη. Με τις ήδη ισχύουσες διατάξεις, εάν εφαρμοστούν με προσοχή, μπορούν να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα. Θα μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ σε δικονομικά ζητήματα, δείτε αν θέλετε ενδεικτικά σχετικό σχόλιό μου στο προ-προηγούμενο ποστ (με αριθ. 110).

  19. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Σχόλιο του Δ.Φύσσα για τον Μανώλη Βασιλάκη στην σημερινή Athens Voice:

    http://www.athensvoice.gr/subjects/

    Zήτω το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο!

    O Mανώλης Bασιλάκης, συγγραφέας («H Mάστιγα του θεού», η εξαντλητική πολιτική βιογραφία του Xριστόδουλου και πολλά άλλα), δημοσιογράφος και εκδότης, κυνηγήθηκε επί χρόνια άνευ λόγου και αιτίας από ένα μεγάλο αριθμό υπερπατριωτών, σύρθηκε σε πολλές δεκάδες δίκες με σκοπό να εξαντληθεί οικονομικά και τελικά καταδικάστηκε σε δύο από αυτές, για πράγματα που… δεν έγραψε και για λέξεις που είπε μεν, αλλά αποτελούν σαφή πολιτική κριτική προς το χώρο των υπερεθνικιστών. O χαλκέντερος Bασιλάκης δεν το έβαλε κάτω. Mε δικηγόρο τον καθηγητή Σταύρο Tσακυράκη προσέφυγε στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον των δικαστικών αποφάσεων και δικαιώθηκε πανηγυρικά, 9 χρόνια μετά τη βιομηχανία αγωγών εναντίον του (1999 – 2008!). Έτσι, το «Δίκτυο 21» και οι φίλοι του δεν κατάφεραν να σιγήσει η πλέον, ίσως, «ανθελληνική» φωνή στο δημόσιο βίο μας. Φάνηκε επίσης ότι «και οι κρίνοντες κρίνονται», και μάλιστα σε επίπεδο Eυρώπης. Mακάρι η αποζημίωση που θα λάβει από το ελληνικό δημόσιο ο Mανώλης Bασιλάκης να είναι η τελευταία που πληρώνεται σε παραλίγο θύμα των υπερπατριωτών.

  20. Ο/Η roidis λέει:

    @Φίλε omadeon,
    Θα σε συμβούλευα να αλλάξεις αριθμό κινητού. Πρόσεχε που δίνεις τον αριθμό σου, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο. Πρόσεχε!…
    .
    @xasodikis, μάλλον έχετε δίκιο. Δεν είναι εύκολη μια τέτοια τροποποίηση
    .
    @suigenerisav, όσο λιγότερα ξέρεις τόσο το καλύτερο τελικά, βεβαίως σαν υπεύθυνοι πολίτες επιζητούμε την ενημέρωση, έστω κι αν χρειαστεί να μείνουμε παθητικοί.
    .
    @ Λασκαράτος, ο τυποκτόνος νόμος 1178/81, όπως τροποποιήθηκε το 1995, του Βενιζέλου, πάλι αυτός. Όλος ο προοδευτισμός επάνω σε αυτή τη παράταξη έχει πέσει. Βλ. Νόμος Ρέππα, βλ. αντίδραση Βενιζέλος στο Outlook, βλ. για «διακριτούς ρόλους» εκκλησίας-κράτους.
    .
    @ Αναμοχλευτής+ αλέξανδρος ανδρουλάκης, τα «προσφιλή» στο wordpress είναι πρόσκαιρα, όλα αυτά είναι πρόσκαιρα και δεν πρέπει να ενδιαφέρουν, δεν είναι της ουσίας κι ούτε εγγυώνται την απήχηση μέσα στο χρόνο, ελάχιστη σημασία έχουν. Σημασία έχει να προσθέτουμε στη «βιβλιογραφία» του διαδικτύου με σοβαρά κείμενα που θα μείνουν για το μέλλον.
    .
    @cyrusgeo, χαιρετώ σε συνάδελφε!… 🙂
    .
    @Πας μη «έλλην» … μίλα ελεύθερα, εδώ σε καταλαβαίνουμε.
    .
    @stinathina, πόσο δίκιο έχεις για την «Αράχνη» του «Αυτό το σύστημα είναι ένας φαύλος κύκλος αμοιβαίας δημαγωγίας»
    .
    @L’Enfant de la Haute Mer, δυστυχώς έχεις δίκιο για την απάθεια και την αδιαφορία που λογίζονται -και είναι- αδυναμίες που τις εκμεταλλεύονται οι…επιτήδειοι (να μην πω άλλα)
    .
    @Sky, που να τα ξεχάσουμε, δεν μας αφήνουν άλλωστε. φίλε Sky, έχεις συμβάλει τα μέγιστα ώστε να μην μπουν στις καλένδες ορισμένα τέτοια.
    .
    @Νίκος Σαραντάκος, σ’έυχαριστώ για τις πολύτιμες και ουσιαστικές παρεμβάσεις σου.

  21. Παράθεμα: ..::DeUCeD::.. » Ροίδη Εμμονές

  22. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    Άσχετο ? Ίσως και όχι !

    Η ιταλικη ομάδα BELLACIAO καλεί στην προβολή της ταινίας του Mohamed Bakri : «Jenin, Jenin» (υπότιτλοι στα αγγλικά)

    Ο Mohammed Bakri είναι ισραηλινός σκηνοθέτης και ηθοποιός, παλαιστινιακής καταγωγής. Εις βάρος του εκκρεμεί δίκη στο Ισραήλ με την κατηγορία «προσβολή των Ενόπλων δυνάμεων» για την ταινία του “Jenin, Jenin” του 2002. Η ταινία στηρίζεται σε συνεντεύξεις και αποτελεί μαρτυρία για τις επιπτώσεις των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον άμαχο πληθυσμό στο παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων της Jenin.
    Η δίκη αποτελεί «πλήγμα» για την ελευθερία πληροφόρησης και καλλιτεχνικής έκφρασης στο Ισραήλ.
    Η προβολή της ταινίας αποτελεί συμετοχή στην καμπάνια που ξεκίνησε με την έναρξη της δίκης (τέλη Γενάρη) και αλληλεγγύη στο πλευρό του Mohamed Bakri.
    Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια ενάντια στην πολιορκία της Γάζας http://www.end-gaza-siege.ps.

    Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Ινστιτούτου Πουλαντζάς,
    οδός Σαρρή 14, 2ος όροφος, Ψυρρή.

  23. Ο/Η Γιώργης Χολιαστός λέει:

    Κύριε Σταθόπουλε
    απορείτε πώς οι φοιτητές που αγωνίζονται για ένα καλλίτερο Πανεπιστήμιο, κρατούν κλειστό το Πανεπιστήμιο αυτό με καταλήψεις και λοιπά.
    Είσαστε έξυπνος άνθρωπος, με την καπιταλιστική όμως εξυπνάδα φορτωμένος.
    Τη Διαλεκτική την έχετε απορρίψει, αυτό είναι φανερό. Ίσως σαν ένα κακό του κουμουνισμού.
    Όμως ακούστε τα παρακάτου που ούτε περνάνε-φως φανάρι- από το μυαλό σας. Επειδή αν περνούσαν δεν θα είχατε αυτή την απορία:
    Πρώτο:
    Φαίνεται ότι σας διαφεύγει η αλήθεια ότι για να φτιάξει κανείς ομελέτα πρέπει να σπάσει αυγά.
    Οι επαναστάσεις που φέρνουν μιαν αλλαγή προς το καλλίτερο, όταν γίνονται, καταστρέφουν (σπίτια, δρόμους, υποδομές) και σκοτώνουν. Δεν θα έπρεπε να γίνονται επαναστάσεις για να μην πάει πίσω η οικονομία ενός τόπου, αν από την επανάσταση αυτή προσδοκάται ένα όφελος πολλαπλασίως μεγαλύτερο και που αφορά σε πολύ περισσότερους ανθρώπους; Οι Γάλλοι για παράδειγμα, έπρεπε να σκεφτούν ότι τις ημέρες της Επανάστασής τους θα έμεναν κλειστά τα σχολεία και να μη την κάνουν;

    Δεύτερο:
    Όντας ανοιχτά τα Πανεπιστήμιά μας, γνωρίζετε εκ των έσω ότι δεν επιτελούν τον προορισμό τους-ότι «βγάζουν» τούβλα.
    Σας αρέσει λοιπόν ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό για να βγάζει τούβλα ή ένα Πανεπιστήμιο κλειστό για λίγες εβδομάδες ή μήνες, που όταν όμως ανοίξει πάλι θα βγάζει ανθρώπους;

    Τρίτο:
    Γράφοντας οι φοιτητές τα αιτήματά τους σε ένα χαρτί και εγχειρίζοντάς το σε κάποιον αρμόδιο, θα έλυναν έτσι το πρόβλημα της Παιδείας-πότε αυτή η μέθοδος είχε αποτέλεσμα;
    Αν δεν «τα έσπαζαν» μετά το θάνατο του δεκαπεντάχρονου οι νέοι, θα ετιμωρείτο ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε; Θα είχε καθένας καταλάβει ότι ο θάνατος ενός παιδιού δεν είναι μια ρουτίνα στην καθημερινότητα της ζωής αλλά ένα τρομερό και φοβερό συμβάν που δεν πρέπει να επαναληφθεί ΠΟΤΈ;

    Γι αυτούς τους λόγους κύριε Σταθόπουλε τα Πανεπιστήμια θα είχαν ωφέλεια από το πρόσκαιρο κλείσιμό τους.
    Ελπίζω να απάντησα πειστικά στην απορία σας.

    Όμως μη φοβάστε κύριε Σταθόπουλε.
    Έχετε έτσι αφήσει απαίδευτα τα παιδιά μας, που ούτε τώρα θα ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντί σας. Η ιερή οργή τους θάφτηκε κιόλας κάτω από έναν ανασχηματισμό και από μερικά χιλιάρικα. Κιόλας άρχισαν οι «καθιστικές διαμαρτυρίες» και το ακούμπημα των χεριών στις αστυνομικές ασπίδες.
    Τους έχετε μάθει καλά το μάθημά τους κύριε Σταθόπουλε σαν να ήσασταν ένας δάσκαλος της Γυμναστικής που το μόνο που ζητάει από τους μαθητές του είναι «επίκυψη».
    Μη φοβάστε κύριε Σταθόπουλε-οι έλληνες δεν εξεγείρονται, παίζουν για λίγο μόνο «κλέφτες κι αστυνόμους».
    Ως εκεί τους κόβει.

    Γιώργης Χολιαστός

  24. Ο/Η omadeon λέει:

    Αχ, πόσο άλλαξες, Μικη μου, σε 10 χρόνια…

    από καταγγελίες κατά του δίκτυου 21
    σε συμπαράταξη ΜΑΖΙ ΤΟΥ, άθελά σου….

    Αιώνιε έφηβε, ας μη μεγαλώσεις ποτέ
    αλλά στο Ρεσάλτο ΜΗ ξαναγράψεις ποτέ

  25. Παράθεμα: Γεννηθήτω… ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ! « OMADEON

  26. Παράθεμα: Real-Politics » Blog Archive » Το “μέλλον” της Νέας Δημοκρατίας

  27. Παράθεμα: Το Μώλυ » Το "Δίκτυο 21"* αξιωματική αντιπολίτευση (!) στην Ελλάδα

  28. Παράθεμα: Το Μώλυ » -Εδώ, οι εγκυρότατες δημοσκοπήσεις, κυρίες και κύριοι, που βγάζουν αυτοδύναμη τη ΝΔ και το 100% …103%!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.