Ποιοι είναι τα Ζώα; Καταγγείλτε το, που να πάρει!

Το Κάλλιο ήταν ένα πολύ ωραίο χωριό το οποίο το 1974 πνίγηκε μέσα στα νερά της τεχνητής λίμνης του Μόρνου οι κάτοικοι η μετακινήθηκαν η μετακόμισαν σε ψηλότερα σημεία .Από εκεί και οι φωτογραφίες ,ντοκουμέντο της αγριότητας των ανθρώπων. ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!

zwa.jpg

whispering-planet και από εδώ

το ανακάλυψε η φίλη blogger Ελληνίδα

και με «ειδοποίησε» ο καλός μας Άνεμος

Δεν το αντέχω. Δεν θέλω να βρίσκομαι σε θέση να αναρτώ τέτοια άθλια θέματα, Έλεος βρε «συνάνθρωποι«( ; )

.

ρο 

This entry was posted in περιβάλλον, σκέψεις, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

55 Responses to Ποιοι είναι τα Ζώα; Καταγγείλτε το, που να πάρει!

  1. Παράθεμα: Αντί απάντησης στην παράκληση του Ροίδη « ISIS UNVEILED

  2. Ο/Η xBerliner λέει:

    Τί είναι αυτό;
    Σκυλιά είναι ή λύκοι; όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, η βαρβαρότητα ίδια είναι.
    Είμαστε σίγουροι ότι έγινε στην ελλάδα;
    Και γιατί το κάναν;

  3. Ο/Η ellinida λέει:

    Πόσα τέτοια χαστούκια πρέπει να πάρει η κοινωνία για ν’αντιδράσει;
    Ποιός επιτέλους θα σταματήσει αυτά τα κτήνη;
    Σ’ευχαριστώ Ροίδη μου.

  4. Ο/Η Azourida λέει:

    Τι να πω ρε παιδια… Καλυτερα να μην εμπαινα να το δω αυτο πρωι πρωι. Δεν το χωραει το μυαλο μου οτι μπορει να υπαρχει τοση αγριοτητα! Τα βλεπω, τα ξαναβλεπω και παλι δεν μπορω να το χωνεψω! Ωρες ωρες νοιωθω οτι ειμαι απο αλλον πλανητη…

  5. Ο/Η inlovewithlife λέει:

    Καταγγείλτε ΠΑΝΤΟΥ.

    Και μετά δείτε την αρχή της ταινίας του Γραμματικού «Βασιλιάς».

  6. Παράθεμα:   Βαθιά μέσα στην ζούγκλα, ζει ένα άγριο πιθηκοειδές: ο άνθρωπος > Ο κοσμος ετσι οπως τον βλεπω εγω

  7. Ο/Η Swell λέει:

    Ε, βέβαια συνεχίζουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες, αφου ξεχάσαμε ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ

  8. Ο/Η mayaishere λέει:

    Απίστευτο και άγριο… Τελικά ο «πολιτισμός» μας δεν είναι και τόσο διαδεδομένος… ή απλώς δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός και σε αρμονία με το περιβάλον του.

  9. Ο/Η mist λέει:

    «συνάνθρωποι»;;;;;
    να μη λογίζομαι έτσι… θεέ μου καλύτερα…

  10. Ο/Η Swell λέει:

    ΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Ε, βέβαια συνεχίζουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες, αφου ξεχάσαμε ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ

  11. Ο/Η sofistis λέει:

    Μαζί σου! Αυτό είναι το θέμα.. Οχι το ποιός έδωσε το DVD..

  12. Ο/Η LOCKHEART λέει:

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΤΟ …ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΖΩΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ; πχ ΠΑΙΔΕΤΑΣΤΕΣ ; η ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ..;

    Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

  13. Ο/Η giannis λέει:

    αφού τα ζώα είμαστε εμείς.περίμενε κανείς να δει κάτι καλύτερο?ΕΛΛΑΔΑ κοιτίδα πολιτισμού.τα ίδια να πάθουν οι άρρωστοι γιατί περί αρρώστων πρόκειται….

  14. Ο/Η silia λέει:

    @ xBerliner
    Το κάναν , για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι λύκοι …. να … μάθουν αυτοί τι τους περιμένει αν …. δεν κάθονται καλά .
    ———————
    Συγγνώμη φίλε Ροϊδη , που καταχρώμαι του χώρου σου και απαντώ σε σχόλιο αναγνώστη σου , αλλά διαβάζοντας αυτό το ποστ σου , αυτό μου ήρθε να γράψω …. Το γράφω λοιπόν , σαν απάντηση στον φίλο xBerliner

  15. Παράθεμα: ποια τα τετράποδα; « stratos fountoulis

  16. Ο/Η ΖΟΟ λέει:

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝ !!!!!!!

  17. Ο/Η valsamon λέει:

    πιάνομαι από την νύξη σου για την περιοχή και την αποχώρηση των ανθρώπων από εκεί

    θα ήταν πολύ όμορφο να θυμηθούμε από τον τύπο μερικές φωτογραφίες από το άλσος της περιοχής της πρώην σχολής ευλεπίδων , όπου κάποιοι αστοί κρέμασαν αδέσποτα σκυλάκια , όπως ο απέναντί μου που μπροστά στα παιδιά του πέταξε με την σκούπα από το μπαλκόνι κάτι νεογέννητα περιστέρια

    και το αστείο είναι ότι τα αδέσποτα συνήθως φροντίζουν οι γέροι, οι αργόσχολοι και οι προβληματικοί, γιατί θεωρείται αφύσικο από την κρατούσα άποψη στην κοινωνία μας η »αγάπη» προς το ζώο να μην συνδέεται με κανενός είδους εξουσία ή ιδιοκτησία πάνω του. το λέω αυτό γιατί τους φιλοζωους τους διακρίνω σε ιδιοκτήτες και μη ζώων, θεωρώντας τους πρώτους πιο ανιδιοτελείς μέσα από την οπτική αυτή.

  18. Ο/Η Kourtgeo λέει:

    Τι να πω …..Οτι και να πω είναι λίγο

  19. Ο/Η Ουρανία λέει:

    Είμαστε οι 18.000 νέοι άνθρωποι που λάβαμε μέρος στο διαγωνισμό της ΓΓΟΑ. Πιστέψαμε σε αυτά που επίσημα και αναλυτικά μας είπε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος εδώ:
    http://diagonismosggoa.blogspot.com/
    Σας παρακαλούμε διαδώστε όσο και όπου μπορείτε αυτές τις δηλώσεις εμπαιγμού και απάτης.
    Ευχαριστούμε πολύ.

  20. Ο/Η tsopanis λέει:

    Άλλοι θέλουν κρέμασμα και καταλαβαίνει ο καθείς ,ποιοι μπορεί να ναι αυτοί… 😉
    Τι να πεις…

  21. Ο/Η GIORGOS λέει:

    geia sas
    kat arxin to kallio katapontistike oste na mporoyn na pinoyn nero kapoioi an8ropoi (a8inaioi kai oxi mono) kai ayto den einai amartima 8anasimo ypirksan apozimioseis klp klp.
    deyteron an eseis poy fonazete sto 8eama ayto, eixate mia stani me 500 probata kai empainan mesa to brady 2 lykoi kai sas ta etrogan, gia peite moy pos 8a antidroysate? mipos prepei na anarti8oyn kai ta probata na dikaiologisoyme tin katastasi?
    otan ena xorio zei apo tin ktinotrofia kalo 8a einai oi oikologoi na to lambanoyn yp opsi toys prin afisoyn lykoys eley8eroys sto sygkekrimeno xoro.
    telos panton

  22. Ντροπή είναι η μόνη αρμόζουσα λέξη

  23. Ο/Η green&blue λέει:

    απαντηση προς τον ZOO η δεν ξέρω αν το nickname σου τελικα διαβάζεται Ζώο(ν). Το να μισεις τόσο πολύ ένα ζώο και να εισαι ικανός να τοy προκαλέσεις τέτοιο πόνο σημαίνει πως είσαι ικανός να το κάνεις και σε άνθρωπο. Αλλα τι κάθομαι και μιλάω… αφού είσαι απόβρασμα δεν θα καταλάβεις γρι. Χωριάταρε, αμόρφωτε, μπαστουνόβλαχε!

  24. Παράθεμα: Πνίγηκε η ανθρωπιά « Το χέρι

  25. Ο/Η Кроткая λέει:

    Γιώργο, η διαφορά είναι πως οι λύκοι τρώνε πρόβατα για να επιβιώσουν, γιατί έτσι τους προστάζει η φύση και το ένστικτό τους. οι «άνθρωποι» (οι ποιοι????) το έκαναν αυτό από διαστροφή και εκδικηκότητα. Αφού εξισώνεις τα δύο όντα, για πες μας και ποιο από τα δύο θεωρείς πιο νόμιμο και λογικό κίνητρο. Υποτίθεται πως οι «άνθρωποι» έχουν νοημοσύνη και δνε ξεσυνερίζονται «άλογα» ζώα.

    Αν δεν είχαμε ανατρέψει εντελώς την ισορροπία της φύσης, δεν θα κατασπάραζαν οι πεινασμένοι λύκοι τα πρόβατα των κτηνοτρόφων. Θ υπήρχαν ακόμα δάση, όπου θα έβρισκαν θηράματα, όπως προστάζει η φύση.

    Επίσης, αν η πολιτεία φρόντιζε να αποζημιώνει τους ζημιωμένους κτηνοτρόφους, μάλλον αυτό θα τους βοηθούσε έμπρακτα περισσότερο από το να εκδικούνται τα πεινασμένα και κυνηγημένα ζώα.

    ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΕ?

    Υποτίθεται (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) πως εδώ και 5 χιλιάδες χρόνια έχουμε κάνει βήματα προς τα μπρος. Αλλά μάλλον είμαστε πιο πίσω κι από τον άνθρωπο του 8 χιλιάδες προ Χριστού. Εκείνος σκότωνε για να επιβιώσει. Όχι για να εκδικηθεί.

    Και μήπως περιμένουν οι μαλάκες οι κτηνοτρόφοι ότι οι λύκοι θα παραδειγματιστούν και δεν θα τους ξαναφάνε τα πρόβατα?????

    ΜΑ ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ!

  26. Παράθεμα: rendez-vous « Кроткая

  27. Ο/Η τσότσος λέει:

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΟΥ «ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ, Ν-Τ-Ρ-Ο-Π-Η…

  28. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά είναι που συμβαίνουν αυτά στην χριστιανική χώρα μας. Θυμάμαι κάποτε ένα ρεπορτάζ, από την Ελασσώνα αν δεν απατώμαι ή τέλος πάντων από κάπου από τη Θεσσαλία, όπου υπήρχε έθιμο να κρεμάνε σκυλιά σαν σεντόνια της μπουγάδας από κάποιο σκοινί και να διασκεδάζουν με τα ουρλιαχτά τους.
    Θέλω να απαντήσω στον Zoo (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝ !!!!!!!).
    O λύκος είναι το πιό συκοφαντημένο ζώο, αρχής γενόμενης από την φοοβερή φράση που απευθύνεται στους «αιρετικούς»: «βαρείς λύκους» (Πραξ. 20, 29). Ο λύκος στην χριστιανική παράδοση θεωρήθηκε σύμβολο του κακού, όργανο του Σατανά, πράγμα που άνοιξε τον δρόμο στα παραμύθια των λυκάνθρωπων της πανσελήνου, της Κοκκινοσκουφίτσας κλπ
    Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στην ομιλία του : «ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να μεταχειρίζονται κανένα είδος μαγείας» γράφει:
    «Μη απατάσαι, λοιπόν, Χριστιανέ, αλλά μάθε ότι ούτε ο λύκος γίνεται πρόβατο ποτέ, σύμφωνα με την παροιμία, ούτε ο διάβολος ιατρός. ……».

    Συνιστώ ένα βιβλίο:

    Γιώργος Σφήκας, Εδώ Πλανήτης Γη!, έκδ. Άγκυρα, Αθήνα – χρονιά έκδοσης 1999
    «…Ο συγγραφέας αποκαθιστά την παραπλανητική εικόνα του λύκου στην παραδοσιακή παραμυθο-λογία με ένα εμβόλιμο κείμενο: «Απ’ όλα τα ζώα που υπάρχουν στη χώρα μας ο λύκος είναι ο πιο συκοφαντημένος μαζί με την ξαδέρφη του, την αλεπού. Εκείνη είναι το σύμβολο της πονηριάς κι αυτός η προσωποποίηση της κακίας και της αιμοβορίας. Όλα αυτά, όμως, συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια. Στην πραγματικότητα ο λύκος είναι ένα ζώο γεμάτο προσόντα που σίγουρα θα τα ζήλευαν πολλοί άνθρωποι. Η συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της αγέλης, η από κοινού αντιμετώπιση των κινδύνων και η δίκαιη μοιρασιά της τροφής, είναι μόνο μερικά από τα χαρίσματα των λύκων. Η κοινή αγάπη όλων των μελών της ομάδας προς τα μικρά και η άμεση υιοθεσία τους – αν τύχει να πεθάνει η μάνα τους – από μια άλλη λύκαινα, είναι πράξεις που δείχνουν επίσης ανωτερότητα. Ο λύκος τρέφεται με όλα τα μικρά και μεγάλα ζώα που μπορεί να βρει μέσα στη φύση, φυτοφάγα και σαρκοφάγα, όπως λαγούς, αλεπούδες, ζαρκάδια, ελάφια, αγριόγιδα, πέρδικες, ποντίκια κι ό,τι άλλο μπορεί να πιάσει, χωρίς να περιφρονεί τα πτώματα αλλά και τα φρούτα του δάσους. Μόνο με την αρκούδα και το αγριογούρουνο δεν μπορεί να τα βάλει. Αντίθετα, τον λύκο δεν τον κυνηγάει κανένα άλλο ζώο, εκτός από τον άνθρωπο. Και καθώς δεν έχει ουσιαστικά εχθρούς, έπρεπε κανονικά να πολλαπλασιάζεται γρήγορα και να σχηματίζει μεγάλα κοπάδια. Όμως, η φύση έχει προνοήσει ώστε οι λύκοι να πολλαπλασιάζονται αργά και σταθερά και να είναι πάντα τόσοι, όσους χωράει ο κάθε τόπος, για να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα διατροφής. Σε κάθε αγέλη υπάρχει το κυρίαρχο αρσενικό και το κυρίαρχο θηλυκό, όπως επίσης συνήθως και ένας αρσενικός υπαρχηγός. Σ’ αυτούς όλοι οι άλλοι λύκοι της ομάδας οφείλουν σεβασμό και εκδηλώνουν υποταγή. Και μόνο τα κυρίαρχα ζώα, που είναι τα πιο ρωμαλέα και υγιή, μετέχουν στην αναπαραγωγή της αγέλης. Αυτό το καθόλου δημοκρατικό σύστημα, έχει ως αποτέλεσμα να γεννιούνται λίγα μικρά κάθε χρόνο, τόσα όσα χρειάζονται για να αναπληρώσουν τις απώλειες της αγέλης, από ατυχήματα και φυσικούς θανάτους. Έτσι δεν παρατηρείται υπερπληθυσμός». Εξάλλου ο ίδιος προλογίζει το δεύτερο φουτουριστικό αφήγημά του, δηλώνοντας κάτι που μάλλον θα έπρεπε να αναδεικνύεται και να αποκαλύπτεται μέσα από τις γραμμές του κειμένου του: «Μ’ αυτό το βιβλίο προσπαθώ να αφυπνίσω τουλάχιστον την ψυχή των παιδιών, αφού εμείς οι μεγάλοι φαίνεται πως έχουμε πορωθεί εντελώς από τις σειρήνες της καταναλωτικής κοινωνίας κι αδυνατούμε να αντιληφθούμε τι συμβαίνει γύρω μας». «Οικοτοπία», Τεύχος 16 (10/1999)
    http://www.evonymos.org/greek/biblia01a.asp?offset=60 – 41k-

  29. Ο/Η tsopanis λέει:

    Κε Λασκαράτε στην Ελασσόνα δεν υπάρχει τέτοιο «έθιμο» 😉
    Τυχαίνει να γνωρίζω την περιοχή (εδώ και 30 χρόνια περίπου) 😆
    Το βιβλίο είναι εξαιρετικό, όντως…
    Από αυτά που τα διαβάζεις μονομιάς 😉

  30. Ο/Η ο καλός λύκος λέει:

    αγαπητέ γιώργο και zoo, η Кроткая είπε πρίν από ‘μένα αυτά που θα έλεγα εγώ. Το μόνο που θα προσθέσω είναι πως το ζώο ακολουθεί την φύση του – του καταστρέφεις το σπίτι του και τον χώρο που κυνηγά και μετά σου φένεται περίεργο που μπαίνει στο μαντρί και τρώει ό,τι βρει; Γιατί στην Αμερική που ζώ εγώ και τους έχουν υπό προστασία, και υπάρχει φαϊ και δάσος να ζήσουν, δεν έχει επιθέσεις λύκων σε ανθρώπους και ζωντανά;

    Αν ο λύκος (και το κάθε ζώο) έβγαζε το άχτι του με ‘μας και τη δολοφονική μας συμπεριφορά, και η φωτογραφία είχε ανθρώπους κρεμασμένους ανάποδα από εξαγριωμένους λύκους πως θα μας φαινότανε; Θα έλεγες «αν είναι άνθρωποι καλά τους κάνανε», zoo;

    Και τελικά, εντάξει τους κυνήγησες και τους σκότωσες τους λύκους γιατί σου φάγανε τα αρνιά… αντεκδίκηση μεν, αλλά ας το δεχτούμε σαν «εν βρασμώ ψυχής»… το κρέμασμα ανάποδα σε τι αποσκοπεί; Τον παραδειγματισμό των υπόλοιπων λύκων; Τη μαγκιά του «να το θηρίο που σκότωσα εγώ ο άντρακλας»; Τον τσαμπουκά του «η φύση είναι δικιά μου και την κάνω ό,τι θέλω»; Εντάξει, κανένα πρόβλημα… όταν θα κάνουμε όλους τους λύκους σουβλάκια και θα γεμίσουμε νυφίτσες, ασβούς, αλεπούδες και χίλια-μύρια ζώα που θα τρώνε τα πάντα γιατί ο φυσικός τους εχθρός δεν θα υπάρχει, τότε η επόμενη φώτο τι θα έχει κρεμασμένα;

    Αλλά ζητάω πολλά από ανθρώπους που δεν θα καταλάβουν πώς όσο γαμούν τη φύση τόσο θα την αρπάξουν από πίσω στο μέλλον. Εδώ πυροβολούν όποιον άνθρωπο τους πατάει τα χωράφια, στους λύκους θα κωλώσουν;

    Γιώργο, αν η πολιτική του κράτους έπνιξε το χωριό, δεν φταίνε οι οικολόγοι, ούτε οι λύκοι – φταίμε εμείς που τους ψηφίζουμε. Αν το μόνο που βλέπεις είναι πως το χωριό καταποντίστικε γιά να πίνουν νερό «οι Αθηναίοι και όχι μόνο», τότε τι να συζητήσουμε. Αλλά βέβαια, εδώ κάηκε η μισή Ελλάδα και δεν αντιδράσαμε – ούτε και στο παρελθόν που ξανάγινε. Αν σε κάνα-δυό χειμώνες οι λύκοι της Πελοπονήσου περάσουν τον Ισθμό γιατί δεν βρίσκουν να φάνε εκεί κάτω και αρχίσουν να τρώνε παιδιά στην Θήβα, μην μας φανεί παράξενο…

    Εγώ είμαι προκατειλημμένος, σαν λύκος, και γι’αυτό μπορείτε να μην μου δώσετε σημασία. Βάρδα μόνο μην πετύχω κανέναν κυνηγό του είδους «είμαι-μάγκας-και-σκοτώνω»…

  31. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται σ’ αυτή τη χώρα.
    Αφού κάψαμε τα δάση μας τώρα καταστρέφουμε και την άγρια ζωή.
    Μάκαρι να βρεθούν οι ηλίθιοι.
    Είναι κρίμα, για πόσο ακόμα άραγε θα υπάρχουν αυτά τα όμορφα παρεξηγημένα και κατασυκοφαντημένα ζώα στα βουνά μας;
    Μήπως πρέπει ν’ αναθεωρήσουμε τα παραμύθια μας;
    Νισάφι πια οι ιστορίες με τον κακό λύκο
    Ντροπή.

  32. Δυστυχώς, η κίνηση των ανθρώπων μέσα στο φυσικό περιβάλλον, είναι αυτή που το καταστρέφει τελικά. Σαφώς ακι οι λύκοι μπορεί να ήταν επικίνδυνοι για περιοσίες ή ζωές, αλλά κανείς ποτέ δε φρόντισε ώστε τα ζώνα έχουν την αναγκαία τροφή για την επιβίωσή τους ώστε να μην επιτίθενται σε ανθρώπους.

    Η δημορκατία» που πνίγει χωριά, η «δημορκατία» που σκοτώνει το φυσικό περιβάλλον είναι το πραγματικό αίτιο. Όταν στόχος ενός συστήματος είναι το κέρδος και η διασκέδαση, τότε η εκτέλεση των ζώων είναι απλός άθλος. Φευ…

  33. Ο/Η NSimos λέει:

    Ο λύκος είναι και αυτός μέρος της βάσης η οποία στήριξε και στηρίζει και τον άνθρωπο.

    Ο λύκος πρέπει να ξέρετε πως «εξαφανίζεται» εύκολα, αφού αν σκοτωθεί το ένα μέλος ενός ζευγαριού λύκων, ο αναπομείνας δεν ζευγαρώνει με άλλο λύκο ή λύκαινα.

    Στα μέρη όπου εξαφανίστηκαν οι λύκοι, ο υπερπληθυσμός των ανταγωνιστικών σε αυτούς ειδών, έστρεψε την ισορροπία σε επικίνδυνες ατραπούς. Επί παραδείγματι, στις ΒΔ ΗΠΑ, όπου ο ανταγωνιστής του λύκου είναι το Coyote, προκλήθηκε πληθυσμιακή έκρηξη του δεύτερου με τρομερές συνέπειες, όταν οι πληθυσμοί του λύκου μειώθηκαν. Ο νοών νοείτω.

    Στην Ελλάδα, φροντίσαμε να εξαφανίσουμε οριστικά το λύγκα, εδώ και χρόνια. Αν εξαφανίσουμε και τον λύκο, ποιος θα ελέγχει πληθυσμούς των (και επιζήμιων για τη γεωργία) πληθυσμών των τρωκτικών, τα οποία θα παρουσιάσουν πληθυσμιακή έκρηξη.
    Οι αλεπούδες; (οι οποίες ήδη βρίσκονται σε υπερπληθυσμό στη χώρα μας, λόγω και της έλλειψης ανταγωνισμού) Φυσικά δε γίνεται χωρίς αντίκτυπο στην αγροτική δραστηριότητα.

    Όπως και να είναι, το θέμα εδώ δεν είναι η θανάτωση δύο ζώων. Αλλά η απόδειξη πως ο άνθρωπος παρ’ όλη την «πρόοδο» του, δεν απέχει πολύ από την αρχική του βάρβαρη υπόσταση και δεν αργεί και πολύ για να την εκδηλώσει με τον χειρότερο τρόπο.

  34. Ο/Η avakas λέει:

    αυτοί δεν είναι ζώα!
    αυτοί είναι… άνθρωποι!

  35. Ο/Η doctor λέει:

    Σε άλλες εποχές (μέχρι και το 1960) η παραπάνω εικόνα ήταν συνηθισμένη στην ελληνική ύπαιθρο ως μέσο μείωσης του ανεξέλεγκτου και επικίνδυνου ενίοτε (υπερ)πληθυσμού των χωριών.
    Δεν υπήρχαν τότε οι φόλες, ούτε τα αυτοκίνητα για να πατήσουν τα σκυλιά.
    Στο χωριό μου αυτό το έθιμο σταμάτησε το 1960 με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή και την μείωση των υπεράριθμων σκύλων ανέλαβε η αστυνομία με … επιστημονικές μεθόδους και συνοπτικές διαδικασίες.

    Ενοχλεί ο τρόπος, ενοχλεί η εικόνα εν έτει 2007, σίγουρα και δεν προάγει την σημερινή κοινωνία.

    Όσο για το σχόλιο :»αν είναι λύκοι, καλά τους έκαναν», η πλύση εγκεφάλου με τα παραμύθια που έχουν συνεχώς «κακό λύκο», σίγουρα σημάδεψαν την παιδική ηλικία αλλά και την σημερινή επίσης παιδική σκέψη του φίλου/της φίλης zoo….

    doctor

  36. Ο/Η Rena λέει:

    μάλιστα..
    Δες κόσμε παρακμή!
    Καθόμαστε και κλαψουρίζουμε για τις τιμές και αλλού..
    Δυστηχώς δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει και η συγκεκριμένη διμοσίευση είναι μια τυπική ενημέρωση.
    Κοίτα τι κάνουν οι βόσκοι για να φάμε εμείς οι προτευουσιάνοι προβατάκια.

  37. Παράθεμα: Top Posts « WordPress.com

  38. Ο/Η Μύρων λέει:

    Η ίδια και χειρότερη κτηνωδία στις γνωστές πλέον αφίσες κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Για αυτή την κτηνωδία δεν βρήκατε φυσικά ούτε μία λέξη.
    Κτηνωδία και βαρβαρότητα όχι μόνο κατά του Αρχιεπισκόπου αλλά και δεκάδων χιλιάδων άλλων που πάσχουνε από την ίδια φοβερή αρρώστεια.
    Και αυτοί, οι άγνωστοι γνωστοί της αφίσσας πανηγυρίζουνε την νίκη του θανάτου !

  39. Ο/Η VITA MI BAROUAK λέει:

    Ας κουβαλήσουμε τις ψυχές των νεκρών λύκων μέσα μας.
    Θα προσφέρουν αλληλεγγύη στην αγέλη μας και αυτοσχέδια παιχνίδια.

    «Είναι οι ανάσες των λύκων…»

  40. Ο/Η Ιφιμέδεια λέει:

    Δεν βρίσκω λόγια να σας γράψω. Συμφωνώ με τους περισσότερους που έγραψαν εδώ.
    Δεν ξέρω τι να πω;
    Αν ποτέ συλλαμβάνονταν τέτοιοι υπάνθρωποι θα έπρεπε να τους επιβάλλεται χαρακτηριστική ποινή ούτως ώστε να υπάρχει παραδειγματισμός. Και να μην ισχύει βέβαια η δικαιολογία της ψυχοπάθειας…

  41. Ο/Η roidis λέει:

    φίλε Μύρωνα,
    δεν κάνει να τα λες αυτά, ειδικά εδώ σε αυτό το ιστολόγιο, που από τότε που αρρώστησε ο Αρχιεπίσκοπος δεν έγραψε τίποτα, ούτε υπέρ ούτε κατά… κράτησα (προσωρινή) σιγή. Το τι κάνουν κάποιοι με τις όποιες αφίσες δεν είναι στα άμεσα ενδιαφέροντά μου, ας καταδικάσουν ή να υπερασπιστούν ή ακόμα και να τους δώσουν δημοσιότητα αν θέλουν. Δεν με αφορούν τέτοιες γελοιότητες.

    Κοίτα να διακρίνεις πάντως το «που» το «πως» και το «γιατί» του κάθε χώρου που επισκέπτεσαι…

  42. Ο/Η Dead Disney λέει:

    Gamw tous poustides gamw nevriazw

  43. Ο/Η jason λέει:

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

  44. Ο/Η ΑΘΗΝΑ λέει:

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΟΚ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΝΕΚΡΑ ΟΤΑΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΑΝ…

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗς ΟΠΟΙΑΣ ΘΑ ΓΕΛΑΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΦΡΙΤΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ…

  45. Ο/Η ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ λέει:

    Πέρασα να πω καλή χρονιά, και αγαπητέ φίλε έπεσα πάνω σε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα.

    Φίλε Ροίδη, και αγαπητοί συνταξιδιώτες, το σημαντικό είναι κάποτε να περάσουμε από τις παρατηρήσεις στις πράξεις.

    Θέλω να το ξαναπώ πιο αναλυτικά αυτό, αλλά στο μεταξύ δείτε εδώ ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της αθλιότητας:

    O κ. Kιλτίδης φυσικά. Στις εκλογές που θα έρθουν, θα πρέπει να εργαστούμε για να πληρώσει το τίμημα. Αλλιώς, εδώ δεν προσφέρουμε τίποτα περισσότερο, από το να κάνουμε ομαδική ψυχανάλυση καφενείου. Αυτή η κριτική απευθύνεται πρώτα σε μένα. Ένα χρόνο από τώρα, θα πρέπει να κάνουμε αποτίμηση.

    Eπισκεφθείτε την αναφορά στον εξαιρετικό κ. Kιλτίδη και το κυνήγι.

    http://demasamere.blogspot.com/2007/11/k.html

    Aγαπητέ Ροιδη εύχομαι να συνεχίζεις με την χαρακτηριστική εμμονή σου στη ποιότητα στο blog αυτό.

  46. Παράθεμα: Νιώθω τέτοια ντροπή… « attackofthequasars

  47. Ο/Η ΑLOBAR λέει:

    Ερωτηση στο φιλτατο GIORGO: υπαρχει μηπως καποια αποζημιωση για τα θυματα των επιθεσεων? κι ακομη…500 τα προβατα που φαγανε?250 ο καθενας δηλαδη? κατα τα αλλα συμφωνω με τον «δε μασαμε..» και αναρωτιεμαι… δεν μπορουμε να κανουμε κατι πιο αποτελεσματικο απο το να διαρυγνυουμε τα ιματια μας?

  48. Ο/Η BOSKOS λέει:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ……….
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΕΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΗ ΛΙΓΩΝ ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΥΚΟΥΣ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΤΕ ΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΖΑΤΕ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ………..
    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ LAPTOP ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ-ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ……..
    ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΛΥΚΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ?????????
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ…………………………….

    ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΒΟΣΚΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  49. Ο/Η dimitris λέει:

    πιστεύεις αγανακτισμένε βοσκέ, ότι σκοτώνοντας τα άγρια ζώα θα λύσεις το πρόβλημα των επιθέσεων στα δικά σου; και μάλιστα θανατώνοντάς τα με αυτόν τον τρόπο;; ή θέλεις να πιστέψουμε ότι τα άγρια ζώα είναι τόσο μεγάλη απειλή για την κτηνοτροφία που να δικαιολογεί αυτή την κτηνωδία που εσύ προβάλλεις ως αναγκαία αντίδραση.. Όσο για τα ειρωνικά σχόλιά σου περί ‘παιδιών πόλεων με λάπτοπ’ κ.λ.π. που δεν έχουν ιδέα από τις νόρμες της κτηνοτροφίας, θα σου απαντήσω ότι αν όντως για να φαμε κρέας το πάσχα πρέπει να ανεχτούμε αυτήν τη βαρβαρότητα, μπορούμε να ζήσουμε και με λιγότερο κρέας ή και να γίνουμε χορτοφάγοι ακόμη! μόνο που τότε θα πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα αρκετοί συνάδελφοί σου!

  50. Ο/Η vassilis λέει:

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΟΣΚΕ ΠΟΣΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ?

    ΕΑΝ ΟΙ »ΚΑΚΟΙ ΛΥΚΟΙ» ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΚΥΛΙΑ ΤΣΟΠΑΝΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ .. ΟΧΙ ΓΚΕΚΕΣ Η ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ .. Τ Σ Ο Π Α Ν Ο Σ Κ Υ Λ Α .. ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ ΤΟ (ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ) ΚΟΠΑΔΙ ΣΟΥ .. ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ (Σ Ω Σ Τ Α ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ) ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΣΕΛΙΓΚΑ. Ο ΛΥΚΟΣ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ (ΞΕΡΕΙΣ ΦΟΛΕΣ, ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΤΛ.Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΣΥ???), Ο ΛΥΚΟΣ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΣΟΠΑΝΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΙΑΣ ΜΠΕΚΡΟΠΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Β Α Ρ Ι Ο Υ Ν Τ Α Ι ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ .. ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΕ ΑΠΌ ΤΑ ΖΑ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ, Η ΑΡΚΟΥΔΑ, Ο ΛΥΓΚΑΣ, ΤΟ ΟΡΝΙΟ, Ο ΧΡΥΣΑΕΤΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΤΣΕΛΙΓΚ-ΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ .. ΤΑ ΖΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΕ ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .. ΓΚΕΓΚΕ ΓΙΑ ΟΥ ΓΚΕΓΚΕ ??

  51. Ο/Η Θεοφιλογιαννάκος λέει:

    Ιndymedia

    Θηλυκή λύκαινα βασανίστηκε μέχρι θανάτου

    από Θεοφιλογιαννάκος 5:20μμ, Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010
    Άλλος ένας βασανισμός ζώου

    Θηλυκή λύκαινα βασανίστηκε μέχρι θανάτου Posted on Ιουλίου 7, 2010 by arcturos
    Στην Παναγίτσα, στο Δήμο Βεγορίτιδας του νομού Πέλλας βρέθηκε νεκρή και δεμένη σε φράχτη μια νεαρή λύκαινα 4 ετών, που σκοτώθηκε στις 18 Ιουνίου

    Θηλυκή λύκαινα βασανίστηκε μέχρι θανάτου

  52. Ο/Η Φραγκίσκος της Ασίζης λέει:

    Ιndymedia Athens

    Kτήνος οδηγός του ΚΤΕΛ δολοφονεί βασανιστικά σκύλο

    από Γιώργος Κατρ. 7:15μμ, Τρίτη 13 Ιουλίου 2010
    Το ΚΤΕΛ καλύπτει τον βάρβαρο οδηγό

    Απο το «Ε» της «Ελευθεροτυπίας»-11.7.2010

    Πόσος πόνος, φρίκη και αγωνία…χωρά στις αποσκευές ενός λεωφορείου των ΚΤΕΛ στην Ελλάδα; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς (εκτός από κάποιες δύστυχες ψυχές), σχεδόν όλοι όμως μπορούν να υποπτευτούν….Εκτός από κάποιους οδηγούς! Η καταγγελία που έφτασε στο περιοδικό ᾽᾽ΕΨΙΛΟΝ᾽᾽ από αναγνώστη της στήλης η Φάρμα των ζώων, σοκάρει! Πριν από μερικές μέρες, ο Γιάννης Μουρτίκας πήγε στο ΚΤΕΛ Κηφισού για να ταξιδέψει για το Αίγιο μαζί με το σκύλο του Μπούμπη.

    Λίγο πριν από τις 15:30 το απόγευμα, ο ιδιοκτήτης του σκυλιού αντιμετώπισε την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη. «Στις αποσκευές κατευθείαν», του είπε ο οδηγός αμετάπειστος, αναφερόμενος στο που θα τοποθετούσε το σκύλο. Και ας μην είχε ρωτήσει αν είχε πρόβλημα κάποιος από τους επιβάτες. Εγκλωβισμένος στις αποσκευές, σε ένα χώρο με απίστευτο θόρυβο, σκοτάδι και λιγοστό αέρα, ο σκύλος έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι τον Ισθμό, όπου και έγινε στάση. Αλλά ακόμη και εκεί ο οδηγός αρνήθηκε να του ανοίξει και να του δώσει λίγο νερό. Όταν φτάσανε στο Αίγιο, ο σκύλος ήταν νεκρός! Μετά τον θάνατό του, ο οδηγός δεν ζήτησε ούτε καν συγνώμη, και οι υπεύθυνοι των λεοφορείων αρνούνται να δώσουν το όνομα του οδηγού στον ιδιοκτήτη του σκύλου.

    Η ίδια ιστορία είχε συμβεί και με τον σκύλο μιας κοπέλλας που ταξίδευε πό τα Μέγαρα στην Πάτρα 2 εβδομάδες πριν

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1192649

  53. Ο/Η eklag λέει:

    Ένα υπουργοποιημένο ΑΡΙΕΛ στο Ισραήλ,πρότεινε να εξ ορίζονται τα αδέσποτα σε άλλες χώρες,
    αντί-ενάντια στη θε’ι’κή εντολή-να στειρώνονται.
    Ζουν ανάμεσά μας.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.