Η 18η Μπρυμαίρ (ΚΥΡ) του Πασόκ

Να το ευθυμήσουμε το πράγμα λιγάκι, πλησιάζει η μέρα που πολλοί από εσάς θα πάτε να ρίξετε το πολύτιμο κουκί σας στο Πασόκ. Είχα σκοπό να ανεβάσω ένα νέο «Αμνοεριφίων λόγος» αλλά ο … ΚΥΡ με αποστόμωσε. Έχει αυτή την ικανότητα, έτσι δεν είναι;

kyr1a.jpg

kyr1b.jpg

kyr1c.jpg

kyr1d.jpg

Από το «Βήμα της Κυριακής» 4 Νοεμβρίου 2007

©ΚΥΡ

This entry was posted in Ασμοδαίος. Bookmark the permalink.

32 Responses to Η 18η Μπρυμαίρ (ΚΥΡ) του Πασόκ

  1. Ο/Η NSimos λέει:

    Ευχάριστο ξεκίνημα για την ημέρα. Εγείρει άλλωστε και την απορία: Ποιος άραγε κέρδισε ποτέ μία θέση στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο με εκλογές; (Έστω και εσωκομματικές)

  2. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    Ζούμε ημέρες ιστορικές και γι’αυτό προσυπογράφω ασμένως τον τίτλο του σημερινού σας σχολίου. Ο ΓΑΠ ετοιμάζεται να στεφτεί ξανά αρχηγός του πατρογονικού κόμματος, ο nepos Καραμανλής εκπορθεί τα Ζωνιανά και ο Παναγιώτατος Άνθιμος ο Στρατηλάτης ετοιμάζεται να εκστρατεύσει κατά της Σλαβικής Μακεδονίας για να προσαρτήσει τμήματά της στην ελληνική επικράτεια. Gap et Antimo ante portas. Νομίζω πως όλοι οφείλουμε να συμβάλλουμε στην νέα εθνική προσπάθεια. Συντόμως η Ελλάς θα έχει πρωθυπουργό τον ΓΑΠ (μη βαράτε) και Αρχιεπίσκοπο τον Άνθιμο πορευόμενη ακάθεκτη την οδό των ιστορικών της πεπρωμένων. Η 18η Μπρυμαίρ θα φέρει και το ένδοξο Βατερλώ.

  3. Ο/Η isisveiled λέει:

    looool

    σωστός ο παίκτης!

    🙂

  4. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    Χαίρομαι για την εύθυμη μετα-στροφή σας !
    Διαβάζοντας ανάμεσα στις αράδες, εδώ
    κι εκεί, είχα ανησυχήσει !

    Αν και μόνο για γέλια δεν είναι…
    Το κράτος-έθνος-επιχείρηση δεν πάει καλά !

  5. Ο/Η doctor λέει:

    Αυτό περί «γονικής παροχής» ήταν όλα τα λεφτά!!!

    doctor

  6. Ο/Η roidis λέει:

    😀
    (γέλιο προβληματισμού;)

  7. Ο/Η ελ λέει:

    εγώ πάλι, τώρα προβληματίστηκα.
    σύνδρομο Διαμαντοπούλου το βαφτίζω

    καλησπέρα σας

  8. Ο/Η yiota λέει:

    πάντως από προσωπικότητα ο βενιζέλος σκίζει, και τέτοια προσωπικότητα χρειάζεται το Πασοκ.

  9. Ο/Η ange-ta λέει:

    Στην 18 Μπρυμαίρ,
    ο Μαρξ μιλάει για τον Λουδοβίκο τον μικρό αντί του Λουδοβίκου του Βοναπάρτη και γράφει, ότι όταν η ιστορία επαναλαβάνεται η δεύτερη φορά είναι φαρσοκομωδία!!!!!
    Θα ψάξω το τσιτάτο το βράδυ και θα στο αντιγράψω.
    ταιριάζει και στον Καραμανλή.
    Γράφει και για τον ανηψιό αντί του θείου, αν θυμάμαι καλά.

    Εξαίρετος ο Κυρ, όπως πάντα!!

  10. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Η Ονοματολατρία και η Ομερτά.

    Κύριε Ροϊδη,
    Γύρω στα 1908, Ρώσοι μοναχοί του Αγίου Όρους ασπάστηκαν την αίρεση των Ονοματολατρών που διετείνετο πως αρκεί η κατ’επανάληψιν εκφορά του ονόματος του Θεού για να σωθεί κάποιος, αφού ο Θεός ενυπάρχει μέσα στο όνομά του. Η αίρεση ενόχλησε τόσο το πατριαρχείο όσο και την ρωσικήν Εκκλησίαν και ελυθη δια του παραδοσιακού τρόπου επιλύσεως που ακολουθεί η Ορθόδοξος Εκκλησία. Το 1913 ρωσικόν πολεμικόν πλοίον, προσάραξε στο Όρος, εμάντρωσε 833 ονοματολάτρας μοναχούς εις τα αμπάρια του και τους μετέφερε εις την πατρίδα τους δια τα περαιτέρω. Η διαμάχη δεν έληξε εκεί, αλλά αργότερα μετεφέρθη εις την Δύσιν, όπου ακόμη συζητείται αφού εκεί τας θεολογικάς έριδας δεν τας επιλύει πλέον ο ναύαρχος του Στόλου.
    Γιατί τα λέω αυτά; Μα επειδή η αίρεση της ονοματολατρίας επιβιώνει σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας τα οποία πιστεύουν πως η εκφώνησις των ονομάτων Καραμανλής, Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Βενιζέλος, εμπεριέχει μυστηριώδην τινά δύναμιν ήτις θεραπεύει διαχρονικώς τα κοινωνικά προβλήματα. Η σκέψις αυτή μου εγεννήθη την στιγμήν που προαπαθούσα να αντιληφθώ την τέχνην να ομιλείς επί ημίωρον χωρίς να λες απολύτως τίποτα, δηλονότι εννοώ την ομιλίαν του κ.ΓΑΠ εις κάποιαν απίθανον συνάθροισιν φωνασκούντων οπαδών σε κλειστόν τι Στάδιον Αργομισθίας και Λυκοφιλίας, οίτινες διέκοπταν αδιακρίτως των λεγομένων για να κραυγάσουν συνθήματα από τα οποία το μόνον σαφές ήτο η λέξις Παπανδρέου. Τα άρρητα ρήματα του αρχηγού που ξιφουλκούσε κατά των ανεμόμυλων της διαπλοκής που ανέδειξε αυτόν και το κόμμα του εις την εξουσίαν (Εξαιρείται το 1981, ίσως και το 1985), χωρίς να κατονομάζει ούτε έναν διαπλεκόμενον, υποσχόμενος πως θα πατάξει τα εξωθεσμικά κέντρα χωρίς να εξαγγέλει τίνι τρόπω, παρέπεμπον σαφώς εις την μυστηριώδην ρωσικήν αίρεσιν του μοναχού Ιλλαρίωνος, δεδομένου πως ο συρφετός των ζητωκραυγαζόντων ουδενός αλλον επεθύμει να ακούσει, μηδέ του αρρήτου ρήτορος εξαιρουμένου, πλην του σωτηρίου ονόματος Παπανδρέου επαναλαμβανομένου πλειστάκις, το οποίον ως θαυματουργόν ελιξήριον θα σώσει την χώραν, τουτέστιν θα επαναφέρει τον πράσινον εσμόν εις την πολυπόθητον Εξουσίαν δια νέας εφορμήσεις εις τα κρατικά θησαυροφυλάκια. Ονόματα εκδοτών, καναλαρχών, μεγαλοπαραγόντων παρακρατικών της δημόσιας ζωής, με συγκεκριμένες κατηγορίες και στοιχεία σε βάρος τους δεν ακούστηκαν από τον ΓΑΠ, όπως δεν ακούστηκαν από τον θαμώνα του σουβλατζίδικου Μπαϊρακτάρη τα ονόματα των Νταβατζήδων.
    Αδυνατώ να αντιληφθώ κύριε Ροϊδη, πως είναι δυνατόν να πιστεύει το πλήθος των φίλων και περαστικών του κινήματος, πως ο αρχηγός Γιωργάκης (όχι πως οι άλλοι δυό είναι καλύτεροι), θα αλλάξει αποτόμως, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, παρεκτός κι αν η αχάριστη κριτική σε βάρος του (απαράδεκτου) κ.Σημίτη από τους υπουργούς του θεωρείται αυτοκριτική. Μόλις χτες και σήμερα έχουμε δείγματα λαμπρά της νέας (παμπάλαιης) πολιτικής Γιωργάκη. Η εκκωφαντική σιωπή του κ.ΓΑΠ στις επικίνδυνες εθνικιστικές παρόλες του Άνθιμου (δεν τα βάζουμε με το παπαδαριό), η πλήρης απουσία κριτικής στο κόμμα του για τα φαινόμενα Μαφίας στο πράσινο νησί και για την ομερτά του πράσινου κομματικού μηχανισμού με τον τοπικό υπόκοσμο (δεν υποτιμώ καθόλου τις εξ ίσου τεράστιες ευθύνες της ΝΔ, αλλά το φαινόμενο δεν γεννήθηκε χθές), αποτελούν σαφέστατο δείγμα τους πως θα πορευτεί ο κ.ΓΑΠ διαδεχόμενος εαυτόν στην κομματική εξουσία.
    Η μάχη των Ζωνιανών, η μάχη κατά της διαπλοκής, κατά του ρουσφετιού, κατά των πελατειακών σχέσεων, κατά της διαφθοράς, κατά της Εκκλησίας και δεκάδες άλλες μάχες δεν δόθηκαν ποτέ από το ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να δοθούν ποτέ και στο μέλλον. Είναι αστείο να νομίζει κάποιος πως η Μαρία Αντουανέττα θα βαδίσει κατά της Βαστίλλης ή πως οι Ρωμανώφ θα επιτεθούν στα χειμερινά τους Ανάκτορα.

  11. Ο/Η roidis λέει:

    Προς Ιστολόγον «Ροΐδη»,
    Χωρίς αμφιβολία ένα πνεύμα σαν το δικό μου δεν θα θριάμβευε με τον εαυτόν μου αυτήν την στιγμή, γιατί είμαι πολύ εξαντλημένος από τους θαυμασμούς κι από τις λεπτολογίες που έχω ξοδέψει. Έτσι δε θα μου έμενε πια παρά ν’ αφήσω τη Βουλή και την ευεργετική ζωή. Αλλά κύριε Ροΐδη, ο «Αντίπαλος» είχε καταπιαστεί το πράγμα κάπως χοντρά. Κ’ η ταπεινότης της διαλεκτικής του μ’ εμπόδισε ν’ αποφύγω το νέο μου καθήκον.

    Με Συντροφικούς Χαιρετισμούς
    Γεώργιος Α. Παπανδρέου

  12. Ήταν όντως λίαν πνευματώδης η σελίδα του ΚΥΡ. Όσο για το ΠΑΣΟΚ τα δύσκολα μάλλον αρχίζουν την ΔΕΥΤΕΡΑ, όποιος και να εκλεγεί όχι φυσικά για τους λόγους που αναφέρει ο γελοιογράφος, αλλά διότι οι μονομάχοι κατάφεραν να διασπάσουν την εκλογική βάση (όχι την κομματική, αυτή παραμένει από κληρονομικό δικαίωμα Παπανδρεϊκή) περισσότερο και από την πανωλεθρία της 16ης Σεπτεμβρίου.

  13. Ο/Η Exiled λέει:

    Eksairetikoi kai o KYR kai o Laskaratos! Euge kai stous duo (kai se sas, profanws, ke. Roidi pou tous filokseneite)!

  14. Ο/Η sofistis λέει:

    Το μόνο καλό πού μπορούν να προσφέρουν είναι να διασπαστούν!

  15. Ο/Η Zorba The Greek λέει:

    Το διακύβευμα της 11/11, δεν είναι το πολιτικό μέλλον ούτε του Γ.Α. Παπανδρέου, ούτε του Βαγγέλη Βενιζέλου ούτε του Σκανδαλίδη, ούτε καν κρίνεται η πορεία του ΠαΣοΚ. Η ουσία βρίσκεται στο κατά πόσο μπορεί ένα μέρος του εκλογικού σώματος να αντισταθεί στην οικογενειοκρατία και στην πολιτική των τζακιών. Διότι όσο κι’ αν είναι συμπαθής ο Γ.Παπανδρέου, δε μπορεί να θέλει ντε και καλά να βρίσκεται στην προεδρία έπειτα από 2 εκλογικές αποτυχίες, επειδή και μόνο λέγεται «Παπανδρέου». Τα κόμματα ιδρύονται για να ανήκουν, υποτίθεται, στο λαό. Όχι σε οικογένειες. Έτσι και το ΠαΣοΚ, όπως και οι άλλες παρατάξεις, δεν ανήκει σε κανέναν προσωπικά, παρά μόνο σε όλους όσους το στήριξαν, το στηρίζουν και θα το στηρίξουν.
    Όλοι έχουν κάνει λάθη κύριε Ροϊδη. Και ο ΓΑΠ, και ο Βενιζέλος και ο Σκανδαλίδης. Κανένας από τους τρείς δεν είναι τέλειος και ακόμη παραπάνω, κανείς απ’ τους τρείς δεν είναι ιδανικός για πρόεδρος. Αλλά αν πρόκειται να επιλέξουν κάποιοι τον «επόμενο πρωθυπουργό» της χώρας, καλό θα είναι να τον επιλέξουν στη βάση των πολιτικών του ικανοτήτων και του αυτοδημιούργητου της πορείας του. Όχι στη βάση του ονόματος του και της κληρονομικώ δικαίω παρουσίας του στην πολιτική σκηνή.

  16. Ο/Η Le panao λέει:

    Πολύ καλό…! Μου άρεσε γιατί καταπιάνεται με τη στατιστική και τις πιθανότητες κυρίως …

  17. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Απεγνωσμένη παρέμβασίς μου την υστάτην ώραν, υπέρ Βενιζέλου του Β΄.

    Δυσφήμησις υποψηφίου αρχηγού

    ΓΑΠ ο συνεπής, ο τολμηρός, ο νεωτεριστής.

    Κύριε Ροϊδη,
    γράφω υπερωριακά εκτελών παραγγελίαν του Μεγάλου Λογοκριτού της Εκκλησίας τ.Υπουργού Πολιτισμού (!!!) και Συνταγματολόγου (!!!!!) κ.Βενιζέλου (Έκθεσις Outlook)

    [www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=502426 – 26k –
    όταν ο κ.Βενιζέλος ενεργεί κατ’εντολήν των κριτικών Τέχνης Καρατζαφέρη και Έβερτ]

    ο οποίος με επιστράτευσε (επί χρήμασιν) εις μιαν υστάτην προσπάθειαν να υπονομεύσει τον αντίπαλον του.

    Ενθυμούμαι κε Ροϊδη τους βουλευτάς του κ.ΓΑΠ να παραμένουν καθιστοί κατά την είσοδον του κ.Παρασκευαϊδη στην Βουλή δια να τελέση εθιμικώς εξορκισμόν και ορκομωσίαν του κ.Παπούλια τον Μάρτιον του 2005. Μεσουρανούσαν τότε τα οδοδώτα εκκλησιαστικά σκάνδαλα, η αφόρητος δυσοσμία είχε καλύψει την χώραν, ακόμη και η εθνικόφρων «Απογευματινή» εξέθετε τα άπλυτα της Ιεράς Συνόδου στη φόρα και ο ΓΑΠ έκρινε πως επέστη η στιγμή να ενδυθεί την λεοντήν του Ανατροπέως. Αυτή ήτο και η πρώτη και τελευταία βολή του Γιωργάκη κατά του προσώπου του Αρχιεπισκόπου. Ολίγους μήνας μετά, εις νέαν τελετήν εξορκισμού των κακών πνευμάτων επί τη ενάρξει της φθινοπωρινής συνόδου της Βουλής, οι βουλευταί του ΠΑΣΟΚ, επέστρεψαν εις την στρούγκαν του ορθοδόξου ποιμνίου, αναμένοντες πότε θα διαραγεί το επόμενον εκκλησαστικόν απόστημα δια να εκδηλώσουν τον πολυδιαφημιζόμενον πλήν αόρατον αριστερόν των εαυτόν. Η σαιζόν των αποκαλύψεων εις βάρος της Εκκλησίας είχε λήξει και μαζί της η σαιζόν του ευκαιριακού αντικληρικαλισμού του Γ.Α.Π.
    Πως λέγεται αυτός ο χαμαιλεοντισμός ; Καιροσκοπισμός, τυχοδιωκτισμός, υποκρισία, ομερτά.

    Υ.Γ.

    Δια την ιστορίαν, η μικρά επανάστασις ΓΑΠ, προκάλεσε αγρίαν επίθεση της θεοσεβούς «Αυριανής», (πάλαι ποτέ ειδικευομένης εις πρωτοσέλιδα γυμνά παλαιάς ευλαβούς πρωθυπουργικής συζύγου παρά θίν’αλός):
    «….εγκληματική πολιτική ενέργεια, …..συνιστά η απόφαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να παραμείνουν σφηνωμένοι στα έδρανά τους την ώρα της εισόδου του Αρχιεπισκόπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής, αρνούμενοι την ιστορική κοινοβουλευτική και θεσμική εθιμοτυπία από την ίδρυση του Κράτους που ορίζει συμβολικά το αίσθημα εθνικής ενότητας και φτύνοντας στο πρόσωπο όλους τους θρησκευόμενους Έλληνες».

  18. Ο/Η nerina λέει:

    Με όλο το σεβασμό στο Κυρ, αλλά εάν νικήσει ο Σκανδαλίδης θα ανοίξει η γη να μας καταπιεί :))))
    Καλό σας βράδυ

  19. Ο/Η zaphod λέει:

    Ωραίος (και) ο ΚΥΡ..!
    Την καλημέρα μου.

  20. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    Θυμάμαι καμιά φορά τον πάπο σας, τον Ἐμμανουὴλ Ροΐδη, που συνήθιζε να λέγει :

    «… Κόμμα εἶναι ὁμὰς ἀνθρώπων εἰδότων ν᾿ ἀναγιγνώσκωσι καὶ νὰ ὀρθογραφῶσιν, ἐχόντων χεῖρας καὶ πόδας ὑγιεῖς ἀλλὰ μισούντων πᾶσαν ἐργασίαν, οἵτινες ἐνούμενοι ὑπὸ ἕνα ἀρχηγὸν οἱονδήποτε ζητοῦσι ν᾿ ἀναβιβάσωσιν αὐτὸν διὰ παντὸς μέσου εἰς τὴν ἕδραν τοῦ πρωθυπουργοῦ ἵνα παράσχῃ αὐτοῖς τὰ μέσα νὰ ζῶσιν χωρὶς νὰ σκάπτωσιν…»

    Ίνα πληρωθεί το ρηθέν :
    «Τίποτε δεν είναι καινούριο, εκτός ίσως, από αυτά που ξεχνάμε» (θα συμπλήρωνα εγώ).

    ΣΗΜ.: Τώρα αυτό το «ενούμενοι», γιατί δεν έχει δασεία…. κάποιος δαίμων κάποιας μεταγραφής φαντάζομαι!

  21. θα ήταν θράσος και απρέπεια να σχολιάσω κάτι όταν έχει μιλήσει ο ΚΥΡ. Την καλημέρα μου και …ήταν ωραία η εύθυμη παρεκτροπή σου

  22. Ο/Η Μύρων λέει:

    Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο.

    Αν ποτέ παρ ελπίδα το κράτος μείνει χωρίς την ευεργετική επίδραση της Εκκλησίας, αν τα κόμματα αυτά που έχουμε μείνουνε μόνα ως κυρίαρχη φωνή και πράξη του κράτους, ζητημα είναι αν θ αντέξουμε ζωντανοί μέχρι το απόγευμα.
    Αυτό το γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός και γι αυτό γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον χωρισμό κράτους και Εκκλησίας.
    Η Εκκλησία εκπροσωπεί το φιλάνθρωπο και προνοιακό πρόσωπο του κράτους, όπως η αστυνομία το απάνθρωπο και κατασταλτικό.

    Υπάρχει βέβαια και η λύση των Ζωνιανών. Ούτε ο παπάς δεν ανοίγει το στόμα του, είπε ο αστυνόμος, αναφερόμενος στον ιερέα των Ζωνιανών. Τα Ζωνιανά ήσαν και θα εξακολουθήσουνε να είναι η τελευταία νησίδα ελευθερίας σε όλη την ευρώπη. Δυστυχώς, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι των Ζωνιανών, εξ ανάγκης, οδηγηθήκανε στα χασίσια.
    Δεν φταίνε οι ιδιοι γι αυτό. Δεν υπάρχουνε πολλές άλλες επιλογές.

  23. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Μύρων,
    λες
    @Δυστυχώς, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι των Ζωνιανών, εξ ανάγκης, οδηγηθήκανε στα χασίσια.
    Δεν φταίνε οι ιδιοι γι αυτό. Δεν υπάρχουνε πολλές άλλες επιλογές@
    ησύχασε, υπάρχει και άλλη επιλογή για όσους καταφεύγουν στα χασίσια. Την υποδεικνύει ο γερο-Κάρολος:
    “Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού”,
    και για ποικιλία υπάρχει και το λιβάνι ορθόδοξο και καθολικό.

  24. Ο/Η valsamon λέει:

    Πάντως το Γκάλοπ του http://blog-akis.blogspot.com/
    (ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ)
    βγάζει :
    Γιώργος Παπανδρέου 12 (24%)
    Νίκος Παπανδρέου 15 (30%)
    Μάργκαρετ Παπανδρέου 21 (42%)
    Βάσω Παπανδρέου 10 (20%)
    Κανένας Παπανδρέου 29 (58%)

  25. Παράθεμα: -Βενιζέλος ή Παπανδρέου « Πόντος και Αριστερά

  26. Ο/Η silia λέει:

    Όπως και να έχει πάντως το πράγμα , καλοί μου άνθρωποι , η …. ουσία , είναι μία …. Την Δευτέρα το πρωί , 12/11 τρέχοντος , ο … κόσμος του ΠΑΣΟΚ , θα περιμένει τον …. εκλεγέντα νέο του Πρόεδρο στην στάση (η λέξη ουδεμία έχει σχέση με το Κάμα Σούτρα) , που βλέπετε στην Νο 10 εικόνα (και τελευταία) : o-kosmos-toy-pasok.jpgΓάιδαρος (ή μάλλον γαϊδάρα) σε … στάση αναμονής .
    Η τελευταία εικόνα δεν επελέγη τυχαία . Το συμπαθές κατά τα άλλα τετράποδο , ως γνωστόν αποτελεί το παγκόσμιο έμβλημα της …. Υπομονής .
    —————————————-
    Επειδή οι φωτογραφίες δεν «εμφανίζονται» στα σχόλια , δείτε την σας παρακαλώ στο τελευταίο μου ποστ .
    Συγγνώμη γι αυτό που κάνω (να σας παραπέμπω στο ιστολόγιό μου) δεν το συνηθίζω …. Αλλά μόνο αυτό το σχόλιο μπορώ να κάνω επ’ αυτού .
    Απολαυστικός ….. ο ΚΥΡ ….
    Απολαυστικός και ο …. πολυποίκιλος Ροίδης (των ιστολογίων)

  27. Ο/Η doctor λέει:

    Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο.

    Αν ποτέ παρ ελπίδα το κράτος μείνει χωρίς την ευεργετική επίδραση της Εκκλησίας…

    ***

    «Ευεργετική»; Ευθυμήσαμε και σήμερα… Ούτε το Golf Stream να ήταν…

    doctor

  28. Ο/Η Τυχαίος λέει:

    Ρε συ Μύρωνα,
    αν ελληνικός λαός ήταν μόνο οι ανεπάγγελτες και αμόρφωτες γριούλες, καθώς και οι συνταξιούχοι χωροφύλακες και οι άλλοι δ.υ. που προσελήφθησαν τις δεκαετίες του ’50-’60, μάλλον θα είχες δίκιο. Ο ελληνικός λαός πράγματι δε θα επιθυμούσε χωρισμό.

    Να είσαι βέβαιος όμως ότι αυτός ο χωρισμός θα έλθει στην πράξη, και θα έλθει από κάτω. Κάνε μια βόλτα τις Κυριακές το πρωί στις ενορίες των μεγάλων πόλεων και εκεί θα δεις το πιο ζωντανό και αντιπροσωπευτικό δημοψήφισμα για το πόση επιρροή έχει στην πραγματικότητα η εκκλησία…

    Όσο για το θέμα τον Ζωνιανών, δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω.
    Εκθειάζεις την παρανομία, χοντρή και ασήκωτη, μόνο και μόνο επειδή στρέφεται κατά του κράτους. Να φύγει όμως από αυτό το φασιστικό και τυραννικό κράτος η εκκλησία σου δεν το θέλεις…

  29. Ο/Η γητευτρια λέει:

    Πόσο εύστοχος ο ΚΥΡ! Να είσαι καλά που το μετέφερες. Μέσα από χιούμορ του το καυστικό, έχει απόλυτο δίκιο.
    Ακριβώς έτσι θα γίνει. Όπως το λέει. 😉

  30. Ο/Η VITA MI BAROUAK λέει:

    Με πήρε τηλ ένας συγγενής για να πάω να ψηφίσω Βενιζέλο.

    Και του λέω:
    «Αν εμείς που δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ, βγάλουμε πρόεδρο για σας, ωραίο κόμμα φτιάχνετε…»

    Πραγματικά έχουν φτιάξει ένα υπέροχο κόμμα.

  31. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι». Η μάχη των ανεμόμυλων, η ανούσια κοκκορομαχία χωρίς ίχνος πολιτικού περιεχομένου, η ανταλλαγή κούφιων λεκτικών σχημάτων από τα υποπροϊόντα της πασοκικής Γραμματείας τελείωσε. Η θλιβερή πραγματικότητα όμως ενός κόμματος βαθιά διαβρωμένου από την αμαρτωλή άσκηση της Εξουσίας, βαθιά δεξιού στην πρακτική του, επανδρωμένου με στελέχη πολύ χαμηλής ποιότητας χωρίς καμμία φωτεινή ηγετική προσωπικότητα στις τάξεις του, εξακολουθεί και υπάρχει. Ο τελευταίος των Παπανδρέου, που καμμιά επιστράτευση οποιουδήποτε ποσοστού κομματικών εγκάθετων και περαστικών δεν μπορεί να καλύψει την βαθειά του ανικανότητα, θα εξακολουθήσει να μας διασκεδάζει με τους σολοικισμούς και τις ασυναρτησίες του. Ο υπό παράτασιν αρχηγός περιήγαγε Πύρρειο Νίκη και βέβαια «προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται». Το πανυγήρι των χειροκροτητών θα κρατήσει πολύ λίγο. Το Βατερλώ των ευρωεκλογών έρχεται.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.