Φιλορωσικά κόμματα (ΚΚΕ-Βελόπουλος) σε ευγενή άμιλλα για την 4η θέση

[Οι ευρωβουλευτές τους υποστηρίζουν την κληρονομιά της σταλινικής και χριστιανικής Ορθοδοξίας στο Ευρωκοινοβούλιο]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ο Μήτσος σέρνει τον χορό. Η ελληνική λεβεντιά πολεμά τους Κουτόφραγκους στην Ευρωβουλή

Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να κρίνεται στο νήμα η 4η θέση στις ευρωεκλογές μεταξύ των δυο αντιευρωπαϊκών, ομοφοβικών, μακεδονομαχικών, φιλοαγιορείτικων, αντιουκρανικών, και υπερασπιστικών των αντιεμβολιαστών νοσοκομειακών γιατρών κομμάτων στο νήμα, ένα χθεσινό δημοσίευμα, δίνει μια ενδιαφέρουσα νότα σε αυτόν τον ανταγωνισμό. «Ποιοι είναι οι καλύτεροι «φίλοι» του Πούτιν στο Ευρωκοινοβούλιο -Ανάμεσά τους 3 Έλληνες ευρωβουλευτές» (iefimerida, 07/06/2024 13:01). «Τους «καλύτερους φίλους» του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ευρωβουλή την τελευταία τετραετία -ανάμεσά τους και Έλληνες ευρωβουλευτές- αποκαλύπτει το Politico, βάσει του τρόπου που ψήφισαν σε ψηφίσματα που πήγαιναν κόντρα στα συμφέροντα της Ρωσίας. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι εξέτασε 16 ψηφίσματα της Ευρωβουλής που ήταν επικριτικά για τη Ρωσία, όπως η ανάπτυξη στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας και η δηλητηρίαση του σφοδρού επικριτή του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι. Όλα τους ψηφίστηκαν από την ευρεία πλειοψηφία, με εξαίρεση μια ομάδα 30 ευρωβουλευτών, που αντιτάχθηκαν ή απείχαν από τις ψηφοφορίες. Τρεις Έλληνες μεταξύ των καλύτερων «φίλων» του Πούτιν στην Ευρωβουλή. Το Politico παραθέτει λίστα με τους «φίλους του Πούτιν» στην Ευρωβουλή, στην τρίτη και τέταρτη θέση της οποίας φιγουράρουν οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, οι οποίοι καταψήφισαν τα 13 από τα 16 ψηφίσματα κατά της Ρωσίας και απείχαν από δύο.

Στην 26η θέση, επί συνόλου 30, βρίσκεται άλλος ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, ο 30χρονος Μανώλης Φράγκος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος καταψήφισε έξι ψηφίσματα κατά της Ρωσίας του Πούτιν και υπερψήφισε μόλις δύο, το ένα εκ των οποίων αφορούσε στην αναγνώριση ως γενοκτονίας του μαζικού λιμού (Γκολοντομόρ) στην Ουκρανία το 1932-33, επί Στάλιν, και το άλλο στην υπόθεση του φυλακισμένου επικριτή του Πούτιν, Βλαντίμιρ Καρά – Μουρζά.

Και η Μακεδονομάχα Κωνσταντοπούλου μπορεί να δώσει ζωή και υψηλού επιπέδου πολιτική στο φιλορωσικό μέτωπο της Ευρωβουλής, παρά την αυστηρή πολιτική κριτική υψηλού επιπέδου που της ασκεί προεκλογικά ο κ.Κουτσούμπας

Ακροαριστεροί και ακροδεξιοί οι περισσότεροι φιλορώσοι ευρωβουλευτές. Από τους 30 «φίλους του Πούτιν» που περιλαμβάνονται στη λίστα του Politico, δύο στους τρεις διεκδικούν σε αυτές τις ευρωεκλογές την επανεκλογή τους και στην πλειονότητά τους είναι ακροαριστεροί από την ευρωομάδα «Η Αριστερά» ή ακροδεξιοί από την «Ταυτότητα και Δημοκρατία», ενώ από τους λοιπούς οι περισσότεροι είναι ανένταχτοι» (σημ.Λ. η Νίκη και το κόμμα Κασιδιάρη, δεν έχουν ευρωβουλευτές).

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Άγιο Όρος- Ρωσία-Ορθοδοξία-ΚΚΕ

«Όσα έζησα με τον Χαρίλαο στο Άγιο Όρος» (tvxs, Χρήστος Γιαννούλης-15 Αυγ. 2014 – 14:11)

«Η οργή της Λιάνας Κανέλλη όταν η Μαλβίνα παραβίασε το …άβατο του Αγίου Όρους» (ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, 13.11.201908:53).

«Ο Βασίλης Αλεξάκης για τη «Μαφία» του Άθωνα-Τα οικονομικά κίνητρα της υποστήριξης του ΚΚΕ προς το αμαρτωλό Όρος». «Το Σπίτι του Λαού στον Περισσό χτίστηκε εν μέρει με λεφτά που έδωσαν οι μοναχοί»…. ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ: «Μία μαφία ντυμένη στα μαύρα» (ένθετο «Ε»-Ελευθεροτυπία 14.09.2008). «Μόνιμη πολιτική του Αγίου Ορους είναι να κρατήσει τα προνόμια και τα λεφτά του».

Ο Πούτιν να πηγαίνει στο Άγιο Όρος. Η Σακελλαροπούλου, όχι. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα καλέ. ΚΚΕ-Φεμινισμός: «Λιάνα Κανέλλη υπέρ του Αγιορείτικου αβάτου.. – «Αγιον Ορος …»

«Ου… φορολογηθείς» (11.08.17 15:12, Εφ.τ.Συντακτών, Χάρης Ιωάννου) Το μείζον ζήτημα με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στις ιερές μονές του Αγίου Ορους, που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή, εξακολουθεί να μη βρίσκει πειστικές εξηγήσεις, παρά τις αμήχανες προσπάθειες, π.χ. του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου. Πώς καταλήγουν όμως τα «ιερά» ρουσφέτια να γίνονται εν μιά νυκτί νόμος του κράτους και μάλιστα με διακομματική ανοχή, αν όχι «ομερτά»;…..ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017. ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΑΝ.ΕΛΛ., Χρυσή Αυγή υπερψήφισαν, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών», ενώ μόνο το Ποτάμι καταψήφισε….ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Η τροπολογία ψηφίστηκε με διακομματική συναίνεση από ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ανεξάρτητους Ελληνες, Ενωση Κεντρώων. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» και το Ποτάμι απουσίαζε. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Η τότε συμπολίτευση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε, όπως και οι αντιπολιτευόμενοι Ανεξάρτητοι Ελληνες. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», η Χρυσή Αυγή απουσίαζε και η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να πάρει θέση φωνάζοντας «κατά πλειοψηφία».

«Στα βήματα της ακροδεξιάς ρωσικής προπαγάνδας, ο Κουτσούμπας συκοφάντησε τον ΖελένσκιΘα ζητήσει συγνώμη;«

This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

4 Responses to Φιλορωσικά κόμματα (ΚΚΕ-Βελόπουλος) σε ευγενή άμιλλα για την 4η θέση

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Επιτέλους στην Ευρωβουλή θα υπάρχουν τέσσερα ακραιφνώς πατριωτικά κόμματα

    ΚΚΕ-Βελόπουλος-ΝΙΚΗ-Ζωή

    https://nikh.gr/ypopsifioi-evrovouleftes-2024/1345-kalyviotis-rafail

    Καλυβιώτης Ραφαήλ

    Καταπολέμηση της woke/ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας και επαναφορά της Ρωμιοσύνης ως κυρίαρχο πρόταγμα και πρόταση πολιτισμού.
    Ευρώπη των Εθνών στο προσκήνιο και όχι Ευρωκράτος – Επιστροφή της εξουσίας στους πολίτες και όχι συσσώρευση εξουσιών στο ευρωιερατείο.
    Στο κέντρο ο Ελληνορθόδοξος πολιτισμός και όχι ο πολυπολιτισμός.
    Δημογραφική ανάσταση της Ελλάδος από Έλληνες και όχι από παράνομους μετανάστες.

    ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ: ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

    Η ΝΕΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ

    https://www.matrix24.gr/2022/06/zoi-konstantopoulou-omilia-sto-vellidio-sinedriako-kentro-thessalonikis/

    22/06/2022@19:54

    Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία με θέμα την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών

    Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    Ολόκληρη η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

    «Απόψε μετά τις 7:30 το απόγευμα θα μιλήσω στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού με θέμα την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    https://www.lifo.gr/now/politics/koytsoympas-gamos-omofylon-zeygarion-simainei-apo-heri-katargisi-tis-patrotitas

    Κουτσούμπας: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας
    «Πάει πολύ να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων, επειδή θα φέρετε νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

    18.1.2024 | 14:24

    http://vathikokkino.gr/archives/148835

    Τι λες σύντροφε Κουτσούμπα;

    ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΗΤΣΑΡΑ ΛΕΒΕΝΤΙΑ

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/314099/kataggellei-tin-aparadekti-epiheirisi-anagnorisis-toy-mytheymatos-toy

    ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
    Καταγγέλλει την απαράδεκτη επιχείρηση αναγνώρισης του μυθεύματος του Γολοντομόρ από το Ευρωκοινοβούλιο

    —————————————————————-

    Γολοντομόρ | Ο Μεγάλος Λιμός της Ουκρανίας (ΕΣΣΔ, 1933)

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Αύριο γίνονται ευροεκλογές. Η αποχή μάλλον θα είναι πολύ μεγάλη. Η παρουσία των ευρωβουλευτών της χώρας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Όταν οι Έλληνες βουλευτές λαμβάνουν τον λόγο, οι υπόλοιποι βουλευτές βγάζουν τα ακουστικά τους. Τα ελληνικά κόμματα δεν έχουν ιδέα περί ΕΕ και δεν έχουν την έγνοια τους, παρά στο συμφέρον τους. Η Ελλάδα όσο ήταν εκτός της ΕΕ και ζούσε στη απομόνωση της, κουτσά στραβά, με δάνεια, χρεοκοπίες, γλύψιμο, ζούσε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, τα κουτσοκατάφερνε. Όταν η χώρα μπήκε στην ΕΕ και έπρεπε να συναγωνιστεί πολύ πιο προηγμένες χώρες, σε πολλούς τομείς, τότε φάνηκε η γύμνια μας, τα μαύρα χάλια μας. Ανίκανοι να τους ακολουθήσουμε, ζούμε στην παραμύθα μας.

    Δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα. Ασήμαντη βιομηχανία, παιδαριώδης έρευνα, καινοτομία, επιστήμη, παιδεία, νοοτροπία ραγιά, γλύφτης, οκνηρός, φραπεδάκιας, μάς αρέσει να ζούμε με δανεικά που θα πληρώσουν γενιές που δεν σπατάλησαν αυτά τα χρήματα και θα αναγκαστούν να ζήσουν σε άθλιες συνθήκες για να πληρώσουν τα γ@μησι@τικα του νεοέλληνα, τουλάχιστον μετά την μεταπολίτευση (αν πάμε πιο πίσω, θα αυτοκτονήσουμε). Η δικαιοσύνη συμπεριφέρεται σαν μαφία, με τα ηλεκτροσόκ που επιφέρει στην κοινωνία, παρατείνει και αυξάνει την συνειδησιακή κωματώδη κατάσταση που βρίσκεται ο νεοέλληνας. Ταυτόχρονα, η σχέση κρατικών φορέων και ορθόδοξης εκκλησίας βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σχεδόν παρόμοια μ’ αυτήν των αρχών του 20ου αιώνα, σε πλήρη αντίθεση με τις ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ. Αυτό ενέχει το στοιχείο της σχιζοφρένειας, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον νεοέλληνα, από τους κάθε είδους ταγούς της χώρας μέχρι τον κυρ Μήτσο και την κυρά Περμανθούλα. Και Ευρωπαίοι και Ανατολίτες, και Χριστιανοί και Έλληνες, και ηλιθιάζοντες και ο.. ευφυέστερος λαός του κόσμου.

    Η ΕΕ βρίσκεται ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη. Από την μία οι φαντασιώσεις του Πούτιν που εμπνέεται από το γνωστό μυθώδες όραμα της ρωσικής αυτοκρατορίας και μιας μίνι επανασύστασης της Σοβιετικής Ένωσης, που τον οδήγησε στην εισβολή και επέφερε την απώλεια των καλών σχέσεων του με την ΕΕ, πράγμα που στοιχίζει οικονομικά και σ’ αυτόν και στην ΕΕ, και από την άλλη οι ΗΠΑ που χρησιμοποιούν την ηλιθιότητα του Πούτιν για καταστήσουν την Ευρώπη ακόμη πιο εξαρτημένη ενεργειακά απ’ αυτήν και να την σπρώξουν σε μια μιλιταριστική πρακτική, απονευρώνοντας την, υποβαθμίζοντας την, μετατρέποντας της σε μια κουρασμένη «μεσόκοπη κυρία» και εξασφαλίζοντας την ακόμη περισσότερο στρατιωτική παρουσία της στην Ευρώπη. Με τους όποιους πιθανούς, μελλοντικά, κινδύνους.

    Με ή χωρίς φιλορωσικά κόμματα που διεκδικούν το ευρωκοινοβούλιο, η Ελλάδα δεν μπορεί να παίξει σοβαρό ρόλο στην ΕΕ γιατί είναι μια δυνάμει χρεοκοπημένη χώρα, γιατί δεν γνωρίζει από Ευρώπη, γιατί είναι προτεκτοράτο. Έχω να ψηφίσω από το 1989. Δεν θα ψηφίσω ούτε αύριο, γιατί δεν θέλω να έχω την υπογραφή μου κάτω από την καταστροφή της χώρας. Δεν τους νομιμοποιώ στην καταστροφική τους πορεία που μάς συμπαρασύρει όλους. Όχι γιατί αγαπώ την Ελλάδα και του Έλληνες, αλλά γιατί ίσως στο (μακρινό) μέλλον γεννηθούν πολιτικά πρόσωπα που θα λυτρώσουν αυτό τον τόπο από τους πολιτικούς «σκουλίκια», από τους ασήμαντους μέτριους πολιτικούς, που πια μάς έχουν κουράσει. Και όταν ο άνθρωπος – πολιτικός – πολίτης – προκαλεί κούραση, αδιαφορία, αποστροφή, αυτό λέγεται μηδενισμός.

  3. Ο/Η AZ λέει:

    Εσεις γιατι ειστε φιλοδυτικοι? Ειστε δηλαδη καλυτεροι νομιζετε? Ειδαμε το χαιρι μας με τους «αδελφους» Αγγλοσαξονες.

  4. Παράθεμα: Φιλορωσικά κόμματα (ΚΚΕ-Βελόπουλος) σε ευγενή άμιλλα για την 4η θέση | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.