Ο Ιερώνυμος καλύπτει τον ιερέα που φέρθηκε ρατσιστικά σε φτωχή τρανς

[O παπάς φέρεται και ως αρνούμενος να προσέλθει στη ΓΑΔΑ (!!!)]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Αντιγράφω από το αρχείο αφορολόγητων “θαυμάτων” ekklisiaonline ένα χθεσινό δημοσίευμα, που πέρα από τον ομοφοβικό ρατσισμό μιας Εκκλησίας γεμάτης από (κρυφούς ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς: ο κόσμος το  ‘χει τούμπανο…) ομοφυλόφιλους ρασοφόρους, αναδεικνύει και τη συνήθη προσχηματική τακτική του Αρχιεπισκόπου Λυκαβηττού Γιάννη Λιάπη (εκ Βοιωτοπεδίου ορμώμενου, βλ.: https://archive.ph/ZHIQk), να δίνει εντολή όταν ξεσπά ένα ιερό σκάνδαλο να ερευνηθεί και μετά να ακολουθεί απόλυτη σιωπή (στην περίπτωση αυτή η εντολή για «έρευνα» δόθηκε πριν 8 μήνες, στις 19.4.2022), ενισχυόμενη από το γεγονός πως κανείς δεν τον καλεί να δώσει λογαριασμό για πληγές που η θέση του τον καθιστά υπόλογο και η συγκάλυψη που προσφέρει, δείχνει ανοχή και συνενοχή. Να σημειώσω επίσης το θράσος του ιερέα που -κατά το ιερό δημοσίευμα πάντα-αρνείται να προσέλθει και να καταθέσει στη ΓΑΔΑ:

Αρνείται να προσέλθει στην ΓΑΔΑ ο Ιερέας ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΤΡΑΝΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ” (4.1.2023 06:12). “Μια απίστευτη ιστορία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για τον Ιερέα που έδιωξε από τον Ναό και έβρισε την Ιωάννα. «Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση που απασχόλησε τη δημοσιότητα τον περασμένο Μάιο αναφορικά με τον π Παύλο, Ιερέα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, μετά την εισαγγελική παραγγελία, το τμήμα καταπολέμησης ρατσιστικής βίας της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής, κάλεσε τον π Παύλο να προσέλθει για κατάθεση, για να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που έλαβε χώρα στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, όπου ο ίδιος είχε βρίσει και είχε διώξει από το συσσίτιο του Ναού την τρανσ γυναίκα Ιωάννα, επειδή δεν του άρεσε. Όλοι θυμόμαστε το βίντεο με τους απίστευτους χαρακτηρισμούς. Αστυνομικοί του τμήματος καταπολέμησης ρατσιστικής βίας της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής κάλεσαν τον π Παύλο, ο οποίος τηλεφωνικά αρνήθηκε να προσέλθει στην ΓΑΔΑ ενώ ακόμη και στο τηλέφωνο , αμετανόητος έβριζε την Ιωάννα. Εν συνεχεία του εξήγησαν πως είναι υποχρεωτικό να έρθει και να βρει δικηγόρο. Εκκλησιαστικές πηγές τονίζουν πως παρόλο που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό δεν προχώρησε η υπόθεση γεγονός που δημιούργησε στον Ιερέα την πεποίθηση πως έχει τελειώσει το θέμα».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος του συνδικαλιστικού σωματείου ιερέων κατήγγειλε και κανείς δεν του απάντησε.

«Επιτέλους να πάρουν φανερά, όσοι μητροπολίτες θέλουν, τα γυναικεία τους ονόματαΜε αφορμή τη δήλωση Ιερώνυμου στη Βουλή: “Παιχνιδίσματα για να σκορπάμε την ώρα μας”, για το νομοσχέδιο της ταυτότητας φύλου».

«Ο Σπύρος Μαρκεζίνης για τα «ανεπανόρθωτα» της Εκκλησίας».  «….Στο κύκνειο συγγραφικό του άσμα, ένα είδος απομνημονευμάτων του (“Τα εις Εαυτόν”-εκδ. Φερενίκη), που εκδόθηκε το 2002, δυο χρόνια μετά το θάνατό του με τη φροντίδα της κόρης του Ελένης Χέλμη Μαρκεζίνη, διηγείται μια συνομιλία του (ως πρωθυπουργός του Παπαδόπουλου) με τον τότε Αρχιεπίσκοπο τον διαβόητο βασιλοχουντικό Ιερώνυμο Α΄, προς τιμήν του οποίου πήρε και το δικό του εκκλησιαστικό όνομα ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Γιάννης Λιάπης: «…μου περιέγραψε τα της Εκκλησίας ως ανεπανόρθωτα. Εκτός της ανωμάλου οικονομικής διαχειρίσεως….μου επέδειξε σωρείαν φωτογραφιών αρχιερέων και πάντως ιερωμένων, εις ασέμνους στάσεις με τας ‘ανηψιάς’ των ή παιδάρια”. Το συμπέρασμα στο οποίο οδηγήθηκε ο Μαρκεζίνης, ήταν καθαρά ταρτούφικο: “πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε ανάμειξις με τα εκκλησιαστικά”….».

This entry was posted in IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ο Ιερώνυμος καλύπτει τον ιερέα που φέρθηκε ρατσιστικά σε φτωχή τρανς

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.notia.gr/2022/05/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD/

    Καλλιθέα – Το βίντεο της ντροπής: Ο ιερέας διώχνει από το συσσίτιο την τρανς γυναίκα
    04/05/2022 notia team


    Kαλά, σε πιστέψαμε:

    https://www.lifo.gr/now/greece/ieronymos-entoli-ereynas-gia-tin-epithesi-ierea-se-trans-gynaika-i-ekklisia-agkaliazei

    Ιερώνυμος: Εντολή έρευνας για την επίθεση ιερέα σε τρανς γυναίκα- «Η Εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη»
    Για το περιστατικό σε συσσίτιο ιερού ναού στην Καλλιθέα


    Φωτ.: EUROKINISSI
    The LiFO teamThe LiFO team
    19.4.2022 | 16:23

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο Σπύρος Μαρκεζίνης για τα «ανεπανόρθωτα» της Εκκλησίας

    Η Χούντα είχε αρχικά διώξει με χωροφυλακίστικες και σκληρές μεθόδους πάρα πολλούς ομοφυλόφιλους (κανείς τους δεν κατηγορήθηκε για παιδεραστία) κληρικούς, επιλεκτικά από το χώρο των αντιπάλων των παρεκκλησιαστικών οργανώσεων, με μοχλό τον Ιερώνυμο Α΄ και τον γραμματέα του Υπ.Δ.Τάξης Λαδά, που καυχιόταν πως είχε ξυρίσει έναν αρχιδιάκο αφρικανικής (ελληνικής) μητρόπολης μέσα στην Αστυνομία, όμως τα ζητήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται βεβαίως έτσι και η «κάθαρση» έμεινε στη μέση.

    Ο Λαδάς, γιός παπά, που είχε για συνεργάτη τον Πλεύρη, ήταν γνωστός από το σκάνδαλο για τα θαλασσοδάνεια και για τον ξυλοδαρμό του Τάκη Λαμπρία των «Εικόνων», εξ αιτίας άρθρου στο περιοδικό σχετικό με την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα. Έξι χρόνια μετά το καθεστώς, το οποίο δεν θα ήθελε να ομολογήσει την παταγώδη αποτυχία του, δεν νομίζω πως θα επέτρεπε στον Μαρκεζίνη να πάρει πρωτοβουλίες.

    Η διατύπωση όμως του βαθύ γνώστη της ελληνικής Σ. Μαρκεζίνη για «παιδάρια» είναι ένας σαφέστατος υπαινιγμός για την παιδεραστία του κλήρου, κάτι κακουργηματικό και ασφαλώς διαφορετικό από την, απόλυτα νόμιμη σήμερα και πολύ σωστά, ομοφυλοφιλία και φαίνεται πως δεν ήθελε να πάρει το μυστικό στον τάφο του, αποκαλύπτοντάς το έστω εκ των υστέρων, μετά το θάνατό του.

  3. Ο/Η Θεολόγος λέει:


    Πατήσια


    Μάνη


    Αγρίνιο


    Βόλος


    Κέρκυρα

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.