Από τα Άπαντα της αναδίπλωσης της Εκκλησίας για τα εμβόλια

[Ακραία περίπτωση: Η στροφή 180ο  του οσίου πατρός Νεκταρίου Μουλατσιώτου]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

«Ανάγκα και θεοί πείθονται». Αν διακρίνει κάτι την ηγεσία της κρατικής Εκκλησίας είναι η διπλωματική προσαρμοστικότητα, ως ελάχιστος όρος άμυνας απέναντι στην αμείλικτη ροή των γεγονότων, που εκθέτει την αρχική τοποθέτησή της απέναντί τους. Ο αποδεκατισμός του κλήρου και των μοναστηριών, με πολύ υψηλό ποσοστό νοσήσεων αλλά και θανάτων-με κορυφαίο θύμα το αυτοκτονικό Άγιο Όρος-δεν άφησε πολλά περιθώρια υποκρισίας και μεταφυσικών θεραπειών, ήταν ζήτημα επιβίωσης μπροστά στον ανεξέλεγκτο συνωστισμό ανεμβολίαστων πιστών στους ναούς. Για τον παλιό φίλο του μπλογκ μας τον πανοσιότατο ηγούμενο Μουλατσιώτη, διαβάζουμε (vimaorthodoxias-16/12/2019 | 10:44), πως «πρωτοστάτησε στους αγώνες της Εκκλησίας ενάντια, στο αυτόματο διαζύγιο, στον πολιτικό γάμο, στη νομιμοποίηση των εκτρώσεων, στην ηλεκτρονική ταυτότητα, στη Συνθήκη Σένγκεν, στη διάλυση της Ελληνικής Παιδείας και προειδοποίησε πολλάκις προφητικά για τα σημερινά, θλιβερά φαινόμενα της εθνικής και πνευματικής μας κρίσης». Ήταν απολύτως φυσικό λοιπόν στις 25 του φετινού Φλεβάρη ο αρχιμανδρίτης να διακηρύξει στο focusfm: «Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: «Δεν είναι μάσκες είναι φίμωτρα!–Δεν έκανα το εμβόλιο ούτε θα το κάνω» Η εγκληματική αυτή δήλωση αναδημοσιεύτηκε στο vimaorthodoxias, στο makeleio και σε πολλούς ευσεβείς ή εθνικόφρονες ιστότοπους, συμβάλλοντας στη δαιμονοποίηση των μέτρων προστασίας και στην διόγκωση των κρουσμάτων: «Αντίθετος με τη χρήση μάσκας εντός των ιερών ναών από πιστούς οι οποίοι δεν αντιμετωπιζουν πρόβλημα υγείας δήλωσε μιλώντας στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης Κτίτορας & καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Ο Γέρντας παράλληλα είπε ότι δεν πρόκειται για μάσκες αλλά για φίμωτρα που περνάνε το μήνυμα στον κόσμο «μην μιλάς – μην αντιστέκεσαι» (σημ.Λ. μας προέκυψε Ρουβίκωνας ο Μουλατσιώτης). Επισήμανε επίσης ότι ο ίδιος δεν έκανε το εμβόλιο και ούτε θα το κάνει καθώς δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση σχετικά με τις παρενέργειες που μπορεί να δημιουργεί. Τέλος τόνισε ότι ο εμβολιασμός κληρικών μπροστά στις κάμερες δεν χρειάζεται και δεν έχει να προσδώσει κάτι». Το σχετικό ενοχοποιητικό βίντεο έχει-χάριτι θεία-εξαφανιστεί από το διαδίκτυο, αν και ακόμη υπάρχει στους τίτλους των ευσεβών δημοσιευμάτων: «Καυστικός ο Γέροντας…» (makeleio-26 Φεβ 2021 ΒΙΝΤΕΟ-Σχετικά Άρθρα, «Γέροντας Μεθόδιος: Μας πάνε σε εμφύλιο – Έχουμε δημοκρατία ή δικτατορία;»-26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2021).

Λίγους μήνες μετά τις προκλητικά αρνητικές του δηλώσεις, ο Γέρων Μουλατσιώτης  μετεστράφη χωρίς να απολογηθεί και ζητήσει συγνώμη για την προηγούμενη καταστροφική συμπεριφορά του, μεταταγείς στα πρόσω του εμβολιαστικού αγώνος ως πρωτοσύγκελος του αγιότατου μητροπολίτη Φωκίδος Θόδωρου Κλουκίνα, ενός (αντικανονικού και αντισυνταγματικού) «βοηθού» Επίσκοπου (από το 2009) της Μητρόπολης Σπάρτης, ο Μητροπολίτης της οποίας το 2014, γηραιότερος κατά πέντε χρόνια, έκρινε πως δεν χρειάζεται πλέον βοηθό, γιατί ως εκ θαύματος ξανάνιωσε: «Πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Ζητάμε εντατικούς ελέγχους σε εκκλησίες για να σωθούν ψυχές». «Ο Πατέρας Μουλατσιώτης είπε πως για μια Κυριακή έκλεισαν όλοι οι ναοί της Άμφισσας καθώς ο Μητροπολίτης αποφάσισε lockdown διότι όλη η Άμφισσα σχεδόν είχε αρρωστήσει (THETOC TEAM 19 ΝΟΕ. 21, 20:58)»ήδη ο Μητροπολίτης ενώ είναι εμβολιασμένος, τον κόλλησαν οι ιερείς μέσα στον ναό. Κόλλησαν όλα τα γραφεία. Κοντέψαμε να πεθάνουμε. Κάποιοι εξ ημών νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας του ότι κάποιοι εντός των ιερών ναών δεν τηρούσαν τα μέτρα«.

Το αντιεμβολιαστικό, ευλαβές και πατριωτικό «Μακελειό» δεν άφησε ατιμώρητο αυτόν που εγκωμίαζε. Τον διέσυρε τρεις ημέρες μετά (22.11), στην πρώτη του σελίδα, με τρόπο που θα έκανε ακόμη και τον Μαρκήσιο ντε Σαντ να λιποθυμήσει (δείτε με ευθύνη σας: «απόψε»), με σκληρό (και άδικο υποθέτω) χτύπημα κάτω από τη μέση, απευθυνόμενο πέρα από το αναγνωστικό κοινό του και στους λαθραναγνώστες των ανά την χώρα αναρτημένων στα περίπτερα πρωτοσέλιδων. Η εφημερίδα εκμεταλλεύεται δυστυχώς την εγνωσμένη χριστιανική συγχωρητικότητα του πατρός Νεκταρίου, που τον αναγκάζει παγίως να μην προσφεύγει στην ευσεβή και αδέκαστη Δικαιοσύνη,  κατά των ευσεβών υβριστών του.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Ο κ. Μουλατσιώτης λύνει παρεξήγηση από υποκλαπείσες συνομιλίες του με τον παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη Μάνης ιερό Παρθένιο (πρώην μοντέλο) στο οποίο ακούγεται-να ομιλεί υβριστικά για τον ιερό Καλλίνικο του Πειραιά:

«Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απαντά μέσα από το Facebook για ένα δυσφημιστικό φωνομοντάζ που έκανε ο Σπ. Καρατζαφέρης και κυκλοφορεί στο Youtube» (freemonks/gr): «…Ο δήθεν Μητροπολίτης Μάνης Παρθένιος (η Εκκλησία μας δεν έχει τέτοιο Μητροπολίτη) με ρωτά ξανά: «Όχι, ήταν ένα ωραίο παιδί».  «Λέτε ψέμματα, τους απαντώ διότι σας επαναλαμβάνω δεν κυκλοφορώ με λαϊκούς. Σίγουρα ήταν οι μοναχοί μου οι οποίοι δεν είναι άσχημοι, αλλά είναι όμορφοι μοναχοί. Μην νομίσετε ότι στον Θεό αφιερώνονται όσοι είναι άσχημοι και δεν μπορούν να παντρευτούν;»   …. και μετά με φωνομοντάζ αφαίρεσαν όσες λέξεις ή προτάσεις μου για να δημιουργήσουν το δικό τους διάλογο, τον οποίο έφτιαξαν στα μέτρα τους με σκοπό να με πλήξουν ηθικά. ..μου ξανατηλεφωνά και μου λέει ότι η τηλεόραση αναφέρει, για τον Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο ότι είναι π….ης. Τότε του απαντώ είναι ντροπή τους να λένε π….η, ένα Γέροντα Μητροπολίτη 82 ετών ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εκκλησία..».

Η αγάπη του πατρός Μουλατσιώτου για την Τέχνη και η μύηση πνευματικών του τέκνων στα μυστικά της (βλ. φωτ. «Πρώτου Θέματος»): «Την ώρα που ακούγεται το ‘Hang up’ της Μαντόννα στο θέατρο μπαίνουν οι Παπαροκάδες…. …». Το κοινό στο οποίο έχει μοιραστεί σακουλάκι με χαρτί υγείας, ρύζι, αναπτήρα κλπ συμμετέχει στην παράσταση αντιφωνώντας με τις λέξεις «μαλάκας, τσούλα,….ουουου», ανάλογα με τα λόγια των ηθοποιών. «…στο πιο cult έργο οι κοπέλες του χορού sexy…Η Θεοφανία μας καθηλώνει sexy και ναζιάρα. Στην εμφάνιση του πρωταγωνιστή….με καλσόν, γόβα και ζαρτιέρες εντοπίζουμε τα γέλια….της Ορθούλας….Διάλειμμα. Οι Παπαροκάδες αποχωρούν….». (Κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα», ένθετο, για την πρεμιέρα «Rocky Horror Show” στο «Βικτόρια» -12. 2006).

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Από τα Άπαντα της αναδίπλωσης της Εκκλησίας για τα εμβόλια

 1. Παράθεμα: Από τα Άπαντα της αναδίπλωσης της Εκκλησίας για τα εμβόλια — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 2. Ο/Η laskaratos λέει:  Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φωκιδος με την Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας και με τον θεοπρόβλητο Δεσπότη του της θεοφρούρητης Μητρόπολης Φωκιδος, Θεόκτιστο (Θόδωρο Κλουκίνα):

  Από τα κηρύγματα του πατρός:

  Θαύμα: επανήλθε στη ζωή μόνο για να εξομολογηθεί
  23.600 προβολέςΈκανε πρεμιέρα στις 19 Μαΐ 2021

  156 χιλ. εγγεγραμμένοι

  Θαύμα: επανήλθε στη ζωή μόνο για να εξομολογηθεί. Θαυμαστό σημείο νεκρανάστασης που έγινε με την βοήθεια του Αγίου Χριστοφόρου του Παπουλάκου. «Ένας αδικημένος Άγιος» είναι ο τίτλος του βίντεο που υπάρχει στο κανάλι μας, όπου μιλώ για τον Άγιο της Πελοποννήσου, ο οποίος έχει κάνει πολλά θαύματα και τα οποία αναγράφονται στην βιογραφία του που έχω γράψει με τίτλο: «Παπουλάκος, ο Άγιος της Πελοποννήσου».

  Η κα. Ελένη Κ… (σημ.Λ. αναφέρεται το πλήρες όνομα) είχε πάθει εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα και να γίνει φυτό. Η κόρη της ήρθε και με βρήκε και μου ζήτησε να πάω να τη σταυρώσω μόνο και μόνο για να συνέλθει ώστε να εξομολογηθεί και από εκεί και πέρα αν ήθελε ο Θεός ας την έπαιρνε κοντά Του.

  Τελικά πήγα στο νοσοκομείο και τη σταύρωσα με βαμβάκι που είχα πλύνει την κάρα του Αγίου Χριστοφόρου του Παπουλάκου. Ο Άγιος αμέσως έκανε το θαύμα του. Η κα. Ελένη από φυτό επανήλθε. Την ρώτησα αν θέλει να εξομολογηθεί και με νόημα μου έκανε πως ναι ήθελε. Αμέσως εξομολογήθηκε και στη συνέχεια μετά την εξομολόγηση έπεσε πάλι σε κώμα και μετά από λίγο πέθανε. Αυτό που ζήτησε η κόρη της, έγινε. Ο Άγιος με την βοήθεια του Θεού έκανε το θαύμα ακριβώς όπως το ζήτησε η κόρη της.

  Ο Άγιος Χριστόφορος ο Παπουλάκος έχει εμφανιστεί σε πολλούς ανθρώπους και έχει επιτελέσει πολλά θαυμαστά σημεία. ……

  Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN

  🔔 Πατήστε το καμπανάκι κάτω από το βίντεο όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.


  Θαύμα: Ο Άγιος Νεκτάριος απάντησε αμέσως
  48.828 προβολές14 Αυγ 2021

  ………………………………….

  Ο Άγιος Νεκτάριος που αγαπώ ιδιαίτερα, ποτέ του δεν με έχει αφήσει ακόμα και πριν εισέλθω στο αγιασμένο ράσο, όπου τον έχω προστάτη και μάλιστα από παιδί θυμάμαι ότι πήγαινα στην Αίγινα με τους γονείς μου να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Νεκταρίου. Έκτοτε πηγαίνω συχνά στην Αίγινα να προσκυνώ τον τάφο του, να ασπάζομαι το κρεβάτι του, τα ιερά λείψανα και να μιλώ μαζί του μέσα στον τόπο που έζησε.

  Κάποτε σε ένα όνειρο τον είδα μέσα στο φέρετρό του, είδα ακριβώς το πως έγινε η κηδεία του. Εκεί που βρισκόταν μέσα στο φέρετρο, έσκυψα και φίλησα το χέρι του. Ξαφνικά ο Άγιος Νεκτάριος ζωντάνεψε, τον είδα να ανοίγει τα μάτια του και μου λέει «έλα σε παρακαλώ από την δεξιά μου πλευρά». Πηγαίνω στη δεξιά πλευρά και τον ασπάζομαι. Εκείνη τη στιγμή ο Άγιος σηκώθηκε, κάθισε στο φέρετρο όπου με αγκάλιασε και με φίλησε.

  Πέταγα από χαρά μετά από αυτό το γεγονός. «Γέροντά μου» του είπα, σε ευχαριστώ για ότι κάνεις για εμένα. Σε παρακαλώ να μην με ξεχνάς και να δέεσαι για τη σωτηρία μου εκεί ψηλά στα ουράνια. Τότε ο Άγιος γυρίζει και μου λέει, «γιατί σου χάλασε ποτέ κανένα χατίρι; Ό,τι με παρακάλεσες μέχρι σήμερα δεν στο έχω κάνει;». Ποτέ του ο Άγιος δεν μου χάλασε χατίρι και το ομολογώ δημόσια. Πάντα παρόν σε ό,τι του ζήτησα, όπως και στο θαύμα με την πολύτεκνη οικογένεια του Ανδρέα και της Ειρήνης με τη γέννα των δίδυμων παιδιών Νεκταρίου και Παντελεήμων που περιγράφω στο παρόν βίντεο του καναλιού μας.

  Κήρυγμα Ηθικής σθεναρό κατά των προγαμιαίων σχέσεων. Πως λοιπόν τολμά και τον συκοφαντεί το πιστό Ελληνορθόδοξο Makelio;

  46.960 προβολές5 Ιουν 2019
  Προγαμιαίες σχέσεις | Ρωτήστε τον Γέροντα

  ………………….

  Το ποσοστό των ανθρώπων που είναι υπέρ των σχέσεων εκτός του γάμου, διακατέχονται από ένα πνεύμα «μη υπευθυνότητας», αρέσκονται μόνο στο ηδονικό μέρος της σχέσης προς ευχαρίστηση και όχι στην πραγματική αγάπη, διότι ανά πάσα στιγμή αφήνουν τον σύντροφο για κάποιον άλλον. Η λέξη αγάπη συνδέεται με το Μυστήριο του γάμου, διότι μέσα στο Μυστήριο του γάμου έχουμε τη θυσία. Εκτός γάμου η αγάπη μετατρέπεται σε συμπάθεια ή συμφέρον.
  Τέλος οι άνθρωποι αυτοί αφήνουν απ’ έξω από τη ζωή τους το Θεό δείχνοντάς Του, την αποστροφή τους στο μυστήριο του γάμου. Επίσης εκμηδενίζουν την αξιοπρέπειά του ανθρώπου με το να γίνονται από άνθρωποι – πρόσωπα, σε αντικείμενα της εφήμερης ευχαρίστησης.

  _______________________________

  Η αγιότητα του Νεκταρίου Μουλατσιώτη, έχει επισύρει τον φθόνο των άθεων:
  http://www.iospress.gr/

  Ιός Ελευθεροτυπίας:

  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225a.htm
  Μια θαυματουργή Ντίσνεϊλαντ – α
  http://www.iospress.gr › ios2001
  25 Φεβ 2001
  Ολοι τον γνωρίζουν ως «μάνατζερ των παπαροκάδων». Τον αδικούν. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νεκτάριου Μουλατσιώτη δεν σταματούν στη μουσική. Στα δυο μοναστήρια του, στο Τρίκορφο Δωρίδας, γίνονται «πράματα και θάματα». Και το πρώτο θαύμα είναι ότι έχει εγκαθιδρυθεί εκεί ένας επίγειος παράδεισος. Φορολογικός παράδεισος, εννοείται.
  …………………………………….

  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225b.htm
  Μια θαυματουργή Ντίσνεϊλαντ – β
  http://www.iospress.gr › ios2001
  25 Φεβ 2001
  ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ

  Μια θαυματουργή Ντίσνεϊλαντ

  Το «πιστεύω» του π. Νεκταρίου

  Ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης δεν έχει ιδιαίτερο συγγραφικό έργο και δεν φαίνεται να ασχολείται με τα θεολογικά ζητήματα. Τα περισσότερα κείμενά του είναι απλές εσωεκκλησιαστικές πολεμικές ή εκλαϊκευτικές παραινέσεις προς τους πιστούς. Το σημαντικότερο έργο του είναι το «Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας», το οποίο αυτοδιαφημίζεται ως best seller που κυκλοφόρησε σε 17 εκδόσεις και 200.000 αντίτυπα από το 1984 έως σήμερα. Αλλά κι αυτό είναι συλλογή άρθρων του ίδιου και άλλων ομοϊδεατών του και βασίζεται, όπως όλη η σχετική παραφιλολογία περί Αντίχριστου και «666», στα κείμενα της Αμερικάνας Mary Stewart Relfe (βλ. «Ιός», 9/7/2000). Αντίθετα με ό,τι θα περίμεναν όσοι γνωρίζουν μόνο την τηλεοπτική εικόνα του «μάνατζερ», ο π. Νεκτάριος εμφανίζεται μέσα στα κείμενά του ως ορθόδοξος φονταμενταλιστής και υπερσυντηρητικός εχθρός της τεχνολογίας.
  ………………………………..

  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010325a.htm
  Η υποψηφιότητα ενός αγίου – α

  25 Μαρ 2001 …

  1.

  Εχουμε προστάτες άγιους του Πεζικού, του Πυροβολικού, της Αεροπορίας… Ακόμα και άγιο του Ερωτα ανακαλύψαμε πρόσφατα για το καλό της ορθοδοξίας και του γένους. Είμαστε πλέον έτοιμοι να υποδεχτούμε και τον άγιο του αντιδυτικισμού.

  Ενα από τα φλέγοντα θέματα της ατζέντας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αυτές τις μέρες, είναι και η αγιωνυμία ενός «αγίου του έθνους και της ορθοδοξίας»: 140 χρόνια μετά το θάνατό του ο Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος, γνωστός στην εκκλησιαστική παράδοση με το όνομα Παπουλάκος, έχει μπει για τα καλά στη μάχη της αγιοποίησης.
  Ο προηγούμενος άγιος που ανακήρυξε η Ιερά Σύνοδος ήταν ο Κοσμάς Αιτωλός, το 1961, και συνεπώς οι συνθήκες είναι ώριμες για νέα αλλά πολιτικά επίκαιρα πρόσωπα. Στον 21ο αιώνα η ορθοδοξία χρειάζεται καινούρια, ελκυστικά, σύμβολα. Στη Ρωσία, όπως είναι γνωστό, αγιοποιήθηκε ο τελευταίος τσάρος ακριβώς για να επισημανθεί η οριστική ρήξη με τα άτυχα σοσιαλιστικά και διεθνιστικά πειράματα.

  Στις κεντρικές υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδος υπάρχουν κι άλλες αιτήσεις αγιωνυμίας (όπως π.χ. του Εφραίμ Νέας Μάκρης), αλλά η περίπτωση Παπουλάκου κρίνεται επικρατέστερη. Ο φάκελος της υποψηφιότητας Παπουλάκου οφείλει να ικανοποιήσει ορισμένα ουσιαστικά για την Εκκλησία κριτήρια.

  …………………………………

  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010325b.htm

  Η υποψηφιότητα ενός αγίου – β

  25 Μαρ 2001 …

  ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ, ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

  Ολίγον άγιος ή ολίγον αγύρτης;

  Η ανασύσταση της ιστορικής διαδρομής του μοναχού Χριστόφορου, του επονομαζόμενου Παπουλάκου, δεν είναι εύκολη. Κι αυτό γιατί η αρχική διχοτομική πρόσληψη της ιδιόρρυθμης αυτής μορφής που σημάδεψε τα μέσα του ελληνικού 19ου αιώνα επιβιώνει σχεδόν αναλλοίωτη ώς τις ημέρες μας, παράγοντας συνήθως αναγνώσεις του Παπουλάκου που έχουν να μαρτυρήσουν περισσότερα για το συγγραφέα τους και λιγότερα για το υπό εξέταση ιστορικό πρόσωπο. Εξηγούμαστε: πίσω από κάθε σχεδόν απόπειρα προσέγγισης του Παπουλάκου συνεχίζει να κρύβεται το ερώτημα που πρώτοι έθεσαν οι συγκαιρινοί του: «Αγύρτης ή όσιος;».

  ……………………

  http://www.iospress.gr/megalo2001/megalo20010428.htm
  Πόσα κέρατα έχει ο Πάπας;

  28 Απρ 2001

  Πόσα κέρατα έχει ο Πάπας;

  «Εξω ο δικέρατος από τα τείχη της Ορθοδοξίας»
  («ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», 6/4/2001)

  ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ εξαρχής ότι είναι δικαίωμα κάθε πολίτη (ή ομάδας πολιτών) να διαδηλώνει την αντίθεσή του στην παρουσία κάποιου ηγέτη (πολιτικού ή θρησκευτικού) στη χώρα μας, κι αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί η πολιτεία ή η Εκκλησία να του το αρνηθεί στο όνομα της «ελληνικής παράδοσης», της «φιλοξενίας», κ.λπ. Αρα, καλώς διαδηλώνουν οι γνωστοί τηλε-μοναχοί Μάξιμος και Μουλατσιώτης, εφόσον αυτά πιστεύουν. Οπως καλώς διαδήλωναν πριν από δύο χρόνια και εκείνοι που αντιδρούσαν στην επίσκεψη του Κλίντον ή, ακόμη πιο παλιά, οι άλλοι που διαμαρτύρονταν για την παρουσία του Οζάλ στην Αθήνα. Μόνο που η περίπτωση του Πάπα είναι κάπως διαφορετική. Στην περίπτωση του ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας πρέπει να συνυπολογιστεί η παρουσία στην Ελλάδα μιας μικρής, αλλά ιστορικής κοινότητας καθολικών, οι οποίοι έχουν -ως Ελληνες πολίτες- το δικαίωμα να απαιτήσουν την παρουσία στη χώρα μας του θρησκευτικού αρχηγού τους. Και έχουν ακόμη το δικαίωμα να πουν ότι αυτοί -ως μειονότητα- δεν έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα με όρους ισοπολιτείας ούτε από την πολιτεία ούτε από την Εκκλησία.  _____________________

  Από τη φιλανθρωπική δράση του πατρός Νεκταρίου

  Επισκέψεις σε φυλακισμένους
  Στον Εφραίμ Βατοπεδινό και στον παιδεραστή πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπουτσάκη

  http://www.gerontasnektarios.gr/2012/01/blog-post_1553.html
  https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/35119_o-gerontas-nektarios-yperaspizetai-toys-adynatoys

  Αναρτήθηκε από Παπαροκάδες στις 9:21 π.μ.

  Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ

  Τελευταία είδαμε το Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη να υπερασπίζεται με σθένος τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, στις δύσκολες ώρες της άδικης προφυλάκισής του στις Φυλακές Κορυδαλλού.

  …………………….

  Πριν πολλά χρόνια, ο π. Πέτρος Παπουτσάκης (μακαριστός πλέον) στο 86ο έτος της ηλικίας του κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με την κατηγορία διάπραξης κακουργημάτων. (σημ.Λ: Παιδεραστία και βασανιστήρια στο οικοτροφείο του σε βαρος φτωχών κοριτσιών)
  Ο Γέροντας Νεκτάριος ήταν ο πρώτος κληρικός τότε και παντελώς άγνωστος στον π. Πέτρο, που τον επισκέφθηκε στη φυλακή αρκετές φορές, για να σταθεί δίπλα στο φυλακισμένο ράσο (σημ.Λ. αισχρός καταδικασμένος παιδεραστής και βασανιστής του ιδρύματος «Σπίτι της Αγάπης» Αγίας Παρασκευής Αθηνών).

  ______________________

  Μετάνοια:

 3. Ο/Η του κώλου λέει:


  Η πανδημία φέρνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση; (Αποκαλύψεις Γέροντος Νεκταρίου Μέρος γ’)
  118.654 προβολές12 Μαΐ 2020

  Η πανδημία φέρνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Τι αλλαγές αναμένονται να γίνουν στη ζωή των πολιτών των χωρών; Ποια είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που θα χρειαστούν τα κράτη να έχουν ως πληροφορίες για τους ανθρώπους; Τι θέλουν να περιέχει η «ενιαία κάρτα» του κάθε πολίτη; Πώς θα συλλέγονται αυτές οι πληροφορίες;

  Η ιστορία έχει αποδείξει πως μετά από μεγάλα και σημαντικά γεγονότα είτε κατά τόπους είτε παγκόσμια, στην συνέχεια όλες οι χώρες λαμβάνουν μέτρα «προστασίας» όπως τα ονομάζουν. Όμως τι πραγματικά κρύβεται πίσω από όλα αυτά μέτρα προστασίας;

  Μήπως όλα ξεκινούν με το πρόσχημα της ασφάλειας ή της «καλύτερης» ζωής των ανθρώπων; Η Καινή Διαθήκη, μας αναφέρει ξεκάθαρα, ότι μαζί με όλα τα υπόλοιπα σημεία που θα προηγηθούν του ερχομού του αντιχρίστου, δήθεν μεσσία και σωτήρα του κόσμου, θα είναι και η αλλαγή του παγκοσμίου οικονομικού συστήματος. Την εποχή εκείνη με πολύ έξυπνο τρόπο για να μην υπάρχει αντίδραση από ορισμένους ανθρώπους που πιστεύουν, δεν θα ζητήσει κανείς να αρνηθεί τον Χριστό ή την Ορθόδοξη πίστη μας ή την εκκλησίας μας παίρνοντας το νούμερο ή το χάραγμα, κάτι το οποίο μας λέει και η Αγία Γραφή. Για όλα αυτά που γίνονται, η Αγία Γραφή τα γράφει. Όποιος έχει αυτιά, ας ακούσει τι λέει το Πνεύμα το Άγιο. Διαβάστε την Αγία Γραφή για να γνωρίζετε και να βλέπετε σε ποιο στάδιο έχουμε φτάσει.

  Όλα αυτά δεν είναι αποκαλύψεις του Γέροντος Νεκταρίου που έγιναν σήμερα, αλλά ξεκίνησαν τις δεκαετίες του 1980, του 1990 και αρχές του 2000, πριν 20 και 30 χρόνια και εκπληρώνονται σήμερα και θα συνεχιστούν έως ότου ολοκληρωθούν όσα λέει ο γέροντας στο σημερινό βίντεο.
  Όλα αυτά τα έλεγε ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης από το 1980 και σήμερα κάποιοι που

 4. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Ιερέας ή νεκροθάφτης;

  https://www.lifo.gr/now/greece/kalybia-dekades-tafoi-paidion-se-ayli-spitioy-ierea-paranomo-nekrotafeio

  Καλύβια: Δεκάδες τάφοι παιδιών σε αυλή σπιτιού ιερέα – Παράνομο νεκροταφείο
  Ο φακός τηλεοπτικού σταθμού κατέγραψε το παράνομο κοιμητήριο μετά από καταγγελίες

  The LiFO team

  24.11.2021 | 12:37

 5. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Θεία Φώτιση

  https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/efuge-apo-koronoio-anemboliastos-iereas-stin-patra—sto-nosokomeio-me-ton-io-o-gios-kai-i-nufi-tou/

  «Έφυγε» από κορονοϊό ανεμβολίαστος ιερέας στην Πάτρα – Στο νοσοκομείο με τον ιό ο γιος και η νύφη του

  Ακόμα ένας ιερέας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό «έχασε» τη μάχη με το θάνατο, λόγω του θανατηφόρου ιού.

  THETOC TEAM
  ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
  PUBLISHED 27 ΝΟΕ. 21 (15:56)

  Ακόμα ένας ιερέας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό «έχασε» τη μάχη με το θάνατο, λόγω του θανατηφόρου ιού.

  Πρόκειται για τον πάτερ Βασίλειο Δημητρόπουλο, 73 χρονών, εφημέριο στον ιερό ναό Παναγίας Αλεξιώτισσης. Ο ιερέας νοσούσε από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα μαζί με τον γιό του (επίσης ιερέα), αλλά και τη νύφη του (σύζυγο του γιού που νόσησε).

  Ο 73χρονος ιερέας όμως δεν άντεξε και έχασε τη μάχη με τη ζωή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest ήταν ανεμβολίαστος.

  Ο εκλιπών είχε ένα πολυσχιδές έργο στην τοπική εκκλησία επί σειρά ετών, έχοντας δημιουργήσει το παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης και το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

  Το δρόμο της ιεροσύνης, ακολούθησαν και οι τρεις γιοι του, Ιωάννης, Γεράσιμος και Θεμιστοκλής.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Θάνατος Αρχιμανδρίτη: Πέθανε ανεμβολίαστος, κόλλησε τους γονείς και τον αδελφό του που νοσηλεύονται

 6. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225a.htm

  ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ

  Μια θαυματουργή Ντίσνεϊλαντ

  Οδηγηθήκαμε στην Ηλιούπολη, στο πατρικό του σπίτι, ένα φυλασσόμενο με ηλεκτρονικούς συναγερμούς τριώροφο κτίριο, στο ισόγειο του οποίου βρίσκεται και η έδρα της «Ιεραποστολικής Αδελφότητας Ο Αγιος Αυγουστίνος». Ολα τα έντυπα και ψηφιακά μέσα που διακινεί (σε αστρονομικές ποσότητες) εμφανίζουν την ίδια έδρα, το πατρικό του σπίτι. Την ίδια έδρα έχουν και οι δυο Μονές που ίδρυσε στη Φωκίδα – μία ανδρών και μια γυναικών. Μας υποδέχτηκε η μητέρα του. Σε ένα δωμάτιο, κάτι μεταξύ προσκυνηταρίου και αίθουσας συνεδριάσεων σωματείου, προμηθευτήκαμε ορισμένα από τα έντυπά του που έλειπαν από τη συλλογή μας. Η αγοραπωλησία βεβαίως έγινε χωρίς αποδείξεις. Μάθαμε ότι ο π. Νεκτάριος δεν ασχολείται πλέον με το κατηχητικό του έργο στην περιοχή της Ηλιούπολης, αλλά όταν έρχεται στην Αθήνα οπωσδήποτε θα συναντήσει τα «παιδιά», έστω τρώγοντας μια πίτσα μαζί τους.

  Το περασμένο Σάββατο φτάσαμε στη Ναύπακτο, το κοντινότερο αστικό κέντρο προς τις Μονές του π. Νεκτάριου. Οι μισοί απ’ όσους συναντήσαμε έσκαγαν στα γέλια με τη Μονή (που δεν είναι και τόσο Μονή) και τους «παπαροκάδες», αλλά οπωσδήποτε εύρισκαν οικονομικά συμφέρον για την περιοχή το φαινόμενο του «μοναστηριακού τουρισμού» που ανέπτυξε ο κ. Μουλατσιώτης. Αφού πέφτει το παραδάκι, έλεγαν, γιατί να το ψάχνουν το θέμα; Πούλμαν γεμάτα με πάσης φύσεως και προέλευσης προσκυνητές καταφθάνουν για να δουν από κοντά το μοναστήρι με το ηλεκτρονικό καμπαναριό, αντίγραφο δήθεν της Αγια-Σοφιάς, να ακούσουν τα πύρινα κηρύγματα του κ. Μουλατσιώτη, να δουν ίσως κάποιο θαύμα να συντελείται δίπλα τους.

  Η αυλή των θαυμάτων

  Η οργάνωση ενός παρόμοιου χώρου δεν θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον των πιστών αν δεν συνοδευόταν από τα απαραίτητα «θαύματα». Εδώ ο π. Νεκτάριος είναι μαέστρος. Ολα γύρω του οφείλονται σε «θαύμα». «Ανοιξαν οι ουρανοί και φωτεινές δέσμες φωτός άρχισαν να περιλούζουν το Σταυρό», το 1993 στο μοναστήρι. Αυτό υποτίθεται ότι ήταν θεϊκό σημάδι. Τον Ιούλιο του 1993 επανελήφθη το «θαύμα». Αυτή τη φορά, μάλιστα, το φωτογράφισαν! Το 1994 η εικόνα του Αγίου Νικολάου «μίλησε» στον π. Νεκτάριο. Ο ίδιος Αγιος εμφανίστηκε και σε έναν άλλο φίλο της μονής και του υπέδειξε πού θα πρέπει να γίνει γεώτρηση. Ο π. Νεκτάριος αναφέρει πολλά περιστατικά ανθρώπων που θεραπεύτηκαν από λευχαιμία, από καρκίνο, από όγκο στον εγκέφαλο κ.ο.κ., χάρη στο αγίασμα ή τους σταυρούς που πουλάει η μονή. Ακόμα και η αεροφωτογράφηση της μονής έγινε δωρεάν χάρη σε «θαύμα». Ενα ελικόπτερο που πήγαινε να φωτογραφήσει γειτονικό ξενοδοχείο ακινητοποιήθηκε πάνω απ’ τη μονή και κινδύνεψε να τσακιστεί. Τότε είχε την έμπνευση ο φωτογράφος να απαθανατίσει τη μονή και, ω του θαύματος, αμέσως όλα τα συστήματα του ελικόπτερου λειτούργησαν κανονικά.

  Αλλά και η ζωή του π. Νεκταρίου είναι σημαδεμένη από θαύματα:

  1. Η μητέρα του ήθελε να κάνει έκτρωση, αλλά την τελευταία στιγμή μετάνιωσε.

  2. Ο ίδιος κινδύνεψε κατά τη γέννησή του αλλά επέζησε.

  3. Τριών χρόνων έπεσε από σκάλα και χτύπησε με το κεφάλι, αλλά τίποτα.

  4. Στα πέντε του προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα, αλλά θεραπεύτηκε εντελώς.

  5. Κατά τη θεμελίωση της μονής το 1991 χτυπήθηκε στο κεφάλι από το σκαπτικό μηχάνημα, αλλά δεν έπαθε τίποτα.

  Μήπως είναι υπερβολικά όλα αυτά τα θαύματα; «Οχι», απαντά ο π. Νεκτάριος, «γράφω για 19 θαύματα στο βιβλίο, αλλά δεν είναι τίποτα. Στην Τήνο γίνονται 19 θαύματα την ημέρα. Στον Αγιο Εφραίμ στη Νέα Μάκρη γίνονται 25-30 την ημέρα, έχει τρεις τόμους θαύματα. Ο Αγιος Ραφαήλ στη Μυτιλήνη έχει δέκα τόμους». Του θυμίζουμε ότι στο κήρυγμά του πριν λίγη ώρα κάλεσε τους πιστούς να αγοράσουν τον επίχρυσο ή ολόχρυσο σταυρό του Αγίου Σεραφείμ (αξίας 25.000 και 32.000 δρχ.), με το επιχείρημα ότι, αν και αντίγραφο, είναι «θαυματουργός». Είχε απαριθμήσει διάφορες περιπτώσεις κατοίκων του Τρίκορφου που σώθηκαν από τροχαία, χάρη στο «σταυρό-αντίγραφο». Είχε, μάλιστα, αποφανθεί ότι ο σταυρός αυτός «έχει απoκτήσει την ιδιότητα του Τίμιου Ξύλου»!

  «-Πάρτε κι εσείς μόνος σας αυτόν το σταυρό», μας απαντά. «Θα διαπιστώσετε ότι είναι θαυματουργός. Οταν τον βάλετε εσείς ή η μάνα σας πάνω στα αλεύρι, θα φουσκώσει χωρίς μαγιά. Κι εμείς το κάνουμε. Ετσι ζυμώνουμε. Αυτό αποτελεί θαύμα για την Εκκλησία».

  – Αν δεν πιστεύω, δεν θα φουσκώσει δηλαδή;

  «- Δεν το ξέρω. Φαντάζομαι ότι θα φουσκώσει, γιατί είναι η ιδιότητα του σταυρού και όχι η δικιά σου η πίστη. Οπως και ο αγιασμός. Ο αγιασμός είναι νεράκι το οποίο ευλογείς. Ε, λοιπόν, βάλε το νερό μέσα στο ψυγείο και θα δεις ότι κι αν μείνει 20 χρόνια δεν θα μυρίσει, δεν χαλάει δεν σκουληκιάζει. Είναι ένα θαύμα κι αυτό. Κάτι το οποίο ανθρωπίνως δεν εξηγείται».

  – Εσείς, όμως, προβλέπετε κιόλας το θαύμα. Λέτε, ‘φόρα το σταυρό και το ψωμί θα φουσκώσει’.

  » – Οχι δεν είπα αυτό. Είπα ότι το κάνουμε κι εμείς και ότι μας παίρνουνε τηλέφωνο και μας λένε ότι όσοι παίρνουν το σταυρό και τον ακουμπούν δίπλα στο αλεύρι, αυτό φουσκώνει. Δοκιμάστε το».

  Το υπέρτατο θαύμα αφορά τη χρηματοδότηση της μονής: «Πολλοί είναι αυτοί που ερωτούν για το πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα και μέσα σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα», γράφει ο Νεκτάριος στο βιβλίο με το ιστορικό της μονής, και δίνει μόνος του την απάντηση: «αυτό αποτελεί όντως ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα των Αγίων».

  Μια αδελφότητα αλλά ποια αδελφότητα

  Εκεί που ο π. Νεκτάριος αρχίζει να τα μπερδεύει είναι όταν τον ρωτάμε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα οικονομικά της μονής.

  «Τα οικονομικά της μονής δεν τα διαχειριζόμαστε εμείς. Τα διαχειρίζεται η Αδελφότητα. Ολα τα κτίρια, τα πάντα ανήκουν στην Αδελφότητα».

  – Η οποία Αδελφότητα εσείς είσθε….

  «Οχι δεν είμαστε εμείς η Αδελφότητα. Είναι Διοικητικό Συμβούλιο που δεν απαρτίζεται από μας. Ουδεμία σχέση έχουμε με το Δ.Σ. Και ανά πάσα στιγμή το Δ.Σ. μπορεί να μας απομακρύνει από ‘δω.»

  – Μα η έδρα της αδελφότητας δεν είναι το σπίτι σας το πατρικό;

  «Οχι δεν είναι το σπίτι μου ….Ηλιούπολη είναι».

  – Ναι, αυτό λέω, στην Αισώπου, το πατρικό σας δεν είναι;

  «Ναι, δεν σημαίνει αυτό τίποτα όμως».

  Ζητάμε να μιλήσουμε με τα μέλη του ΔΣ, αλλά ο συνομιλητής μας κουμπώνεται: «Δεν νομίζω ότι θα μιλήσουν. Δεν δίνουν ποτέ συνεντεύξεις».

  – Εδώ δεν υπάρχει κανένας εκπρόσωπος της Αδελφότητας;

  «Οχι, όχι».

  – Δηλαδή πώς γίνεται ο έλεγχος απ’ αυτούς εδώ;

  «Τους παραδίδουμε αυτά τα οποία πρέπει να τους παραδώσουμε, όταν έχουμε κάποια χρήματα».

  – Πάντως απόδειξη δεν δίνετε σε όσους αγοράζουν τα αντικείμενα που πουλάτε.

  «Οχι, σε κανένα μοναστήρι δεν δίνουν αποδείξεις».

  – Ναι, αλλά τα άλλα μοναστήρια υφίστανται κάποιο έλεγχο και δεν έχουν παρόμοιους τζίρους.

  «Εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα οικονομικά μας διότι δεν είμαστε νομικά καλυμμένοι».

  Μ’ άλλα λόγια, εμπορικές δοσοληψίες ανυπολόγιστου ύψους παραμένουν στο σκοτάδι. Ενας επίγειος παράδεισος για την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή. Μετά από πολλές ερωτήσεις, ο π. Νεκτάριος αποκαλύπτει ότι έχει δημιουργηθεί και άλλη «μη κερδοσκοπική εταιρεία», με έδρα το Τρίκορφο και μέλη τον ίδιο και τους άλλους μοναχούς. Για τις ακριβείς, όμως, σχέσεις των δύο σωματείων δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός.

  Εξίσου μπερδεμένα είναι τα πράγματα με την ιερατική ιδιότητα του π. Νεκταρίου και τη νομική υπόσταση της μονής. Ολοι ασχολήθηκαν με το αν είναι ρασοφόρος ο τραγουδιστής του συγκροτήματος μοναχός Παντελεήμων, αλλά και ο ίδιος ο π. Νεκτάριος δεν αναφέρεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια στα ετήσια Δίπτυχα (δηλαδή το Who ‘s Who της Εκκλησίας) με καμιά ιδιότητα. «Δεν είμαι έμμισθος, γι’ αυτό δεν με γράφουν», υποστηρίζει ο ίδιος. Η αλήθεια είναι ότι ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, ο ίδιος που τον είχε χειροτονήσει, τον κήρυξε έκπτωτο από τη θέση του αρχιμανδρίτη τον Μάιο του 1985 για τα ακόλουθα παραπτώματα:

  «Επειδή παρά τας προφορικάς και γραπτάς ημών συστάσεις και εντολάς συνεχίζεις να παρενοχλής ομόρους Ιεράς Μητροπόλεις, διευθύνων σύλλογον εν Ηλιουπόλει Αθηνών, δημιουργούντα συνεχή προβλήματα εις την ενορίαν της Αγίας Μαύρας Ηλιουπόλεως.

  Επειδή, ως διεπιστώσαμεν, δεν εμφορείσαι υπό γνησίου Εκκλησιαστικού Πνεύματος, αλλά εργάζεσαι διά την προβολήν του εαυτού σου.

  Επειδή, ως κατ’ επανάληψιν προφορικώς σου υπέδειξα, προβαίνεις εις δημαγωγικάς ενεργείας και πράξεις και δημιουργείς έργον προσωπικόν και κατ’ εξακολούθησιν δεικνύεις ανυπακοήν».

  (…..)

  Παρακμή

  https://www.thebest.gr/article/241019-

  05/01/2014, 09:15
  Π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: «Δεν βγαίνουμε για να πάρουμε και άλλους μοναχούς!» – Πρότεινε σε Πατρινό να απευθυνθεί… στον Ομπλό!

  Κρίση και στα μοναστήρια

  Η κρίση «χτυπά» και τα μοναστήρια! Ακόμη και οι μεγάλες μονές που κάποτε θεωρούνταν πλούσιες και μπορούσαν να κάνουν ακόμη και φιλανθρωπικό έργο… πεινούν! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Μοναστήρι των «παπαροκάδων» στο Τρίκορφο Δωρίδος.

  Πατρινός ζήτησε να μονάσει και ο πατήρ Νεκτάριος Μουλατσιώτης του έστειλε (μέσω διαδικτύου) αρνητική απάντηση!

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κόσμος», του έγραψε: Αγαπητέ μου αδελφέ, εμείς είμαστε ήδη 19 μοναχοί και αδυνατώ να πάρω άλλους λόγω χώρου κατ’ αρχάς αλλά και οικονομικά δεν βγαίνουμε πέρα. Διότι δεν έρχεται κόσμος στη Μονή και έχουμε ξεμείνει από έσοδα. Θέλεις να σου συστήσω κάποιο ανδρικό μοναστήρι στην Πάτρα; Έχει καλά μοναστήρια που ίσως σε βοηθήσουν, όπως ο Ομπλός κ.α.»!

  Ο Πατρινός ζήτησε στη συνέχεια πληροφορίες μέχρι και για το Άγιο Όρος και συγκεκριμένα τη Μονή Εσφιγμένου και όντως ο π. Νεκτάριος τον πληροφόρησε σχετικά!

  Οι επισκέψεις στα Μοναστήρια της περιοχής έχουν περιοριστεί καθώς οι πολίτες έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους. Κάποτε το Μοναστήρι με τις 400 καμπάνες έσφυζε από κόσμο, όμως τελευταία λόγω των οικονομικών προβλημάτων των πιστών ελάχιστοι πηγαίνουν κάθε Σαββατοκύριακο (εξαιρούνται οι εορτές).

  Συνεχείς συκοφαντίες κατά του Γέροντος

  https://www.vimaorthodoxias.gr/peri-zois/ta-quot-epiase-quot-telika-o-gerontas-nektarios/

  Τα “έπιασε” τελικά ο Γέροντας Νεκτάριος;

  Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Χρηματοδοτήθηκε ο Γέροντας Νεκτάριος για ότι είπε;
  Του έταξαν θέσεις για να πει άλλα από αυτά που έλεγε χρόνια; Πήρε μίζα για να πει κάτι διαφορετικό; Του έταξαν χρήματα για να κλείσει το στόμα του;

  Άλλαξε τα πιστεύω του και λέει άλλα απ’ ότι κηρύττει η Ορθοδοξία μας; Απαντήσεις σε συκοφαντίες που δέχεται ο Γέροντας Νεκτάριος, γιατί κηρύττει τον Τριαδικό Θεό.

  Με τον μεγάλο εξορκιστή και προφήτη Σάββα Αχιλλέως


  Η κούκλα του Σατανά


  π.Σάβ.Αχιλλέως Απίστευτη προφητεία του 2007
  555.067 προβολές5 Νοε 2020

 7. Ο/Η Gay monk λέει:


  Espresso : «Κατηγορούν τους παπαροκάδες για μαγεία και σφαγές ζώων! Εκκλησιαστικοί και επιστημονικοί κύκλοι».
  Τετάρτη, 22 Μαϊ 2002

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.