«Μητροπολίτες και Αγιορείτες ηγούμενοι συντόμως στο δρόμο του Λιγνάδη»

[«Λιγνάδηδες με ράσα και μίτρα»: Δημοσίευμα της εφημερίδας «On Time»-12.3]

του ©Γ.Μικάλεφ

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Mεταφέρω εδώ το  προ 6ημέρου δημοσίευμα της εφημερίδας, στο οποίο προαναγγέλλεται ιερή καταιγίδα αποκαλύψεων και ενοχοποιείται ως εκβιαστής κληρικών ο ρωσικός παράγοντας που διαθέτει μηχανισμούς παρακολούθησης και στοιχειοθέτησης, και για το οποίο δεν υπήρξε καμία αντίδραση από πλευράς Εκκλησίας. Αντέδρασε μόνο ο επικοινωνιολόγος του Χουντόδουλου, ο ευσεβέστατος κ.Σωτήριος Τζούμας («Ποιοι και γιατί θέλουν να ξεκινήσει νέο εκκλησιαστικό τσουνάμι;»-exapsalmos17 Μαρτίου 2021), o οποίος αντεπιτίθεται και προειδοποιεί απειλητικά, γνωρίζοντας πως αν αρχίσουν οι βολές, η πορεία των θραυσμάτων θα είναι ανεξέλεγκτη. Γράφει, υπερασπιζόμενος το απυρόβλητο των λαϊκών της Εκκλησίας: «Και δεν σταματούν εκεί αλλά πετούν στον αέρα την απειλή και για διάφορους παράγοντες που κινούνται στον εκκλησιαστικό χώρο. Τι σημαίνει αυτό; Θα στοχοποιήσουν τώρα μπροστά στον ορυμαγδό που θα δημιουργηθεί  και λαϊκούς; Αυτό θα είναι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. Διότι αν αρχίσει το πουλόβερ να ξηλώνεται τότε θα βγουν πολλά στον αέρα όπως ας πούμε για… εμπορία  προϊόντων με αραβικές χώρες υπό την «επικάλυψη» της Εκκλησίας, για συνεργασία με καταδικασμένους και φυλακισμένους  νονούς- αρχηγούς σπείρας, για συστατικές επιστολές στα δικαστήρια για καταδικασμένους για ακατανόμαστα ανομήματα και άλλα συναφή. Ας το τολμήσουν λοιπόν! Και θα γελάσουμε».

Ανεξαρτήτως του αν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί ή όχι (υπάρχουν οι μηχανισμοί και τα παζαρέματα για να αποσοβηθούν οι αποκαλύψεις), το γεγονός είναι πως αν τραβιόταν το εκκλησιαστικό παραπέτασμα, το οποίο δεν θα τραβηχτεί ολόκληρο ποτέ, οι υποθέσεις που ήλθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, θα έμοιαζαν με παραμυθάκια της θείας Λένας. Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, κόμματα, Τύπος, οι επαγγελματίες πιστοί και οι ευφυέστεροι της κοινής γνώμης το γνωρίζουν αυτό, αλλά όλοι κάνουν πως δεν το γνωρίζουν.Θα ήθελα πριν παραθέσω το ρεπορτάζ της εφημερίδας, να θυμίσω πως ο Αρχιεπίσκοπος της Χούντας Σεραφείμ, έτρεμε μην σκάσει η βόμβα των αποκαλύψεων (που τελικά εξερράγη το 2005 στα χέρια του Χουντόδουλου), γι’αυτό και προειδοποιούσε: «Μην ξεσκεπάσετε ποτέ αυτό το καζάνι που βράζει. Γιατί, θα ξεχειλίσει καυτή βρώμα και θα μας κάψει όλους». Αυτήν την απάντηση έδινε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, σε όποιον δικό του έκανε λόγο για «ηθικά ζητήματα» στον εκκλησιαστικό χώρο. Και όταν μιλούσε για «όλους», εννοούσε όχι μόνον τους ηθικά ελεγχομένους κληρικούς, αλλά και όλους τους υπόλοιπους, που γνωρίζουν το τι συμβαίνει και δεν τολμούν να «ξεσκεπάσουν το καζάνι». Θεωρούσε λοιπόν όλους ενόχους και φυσικά και τον εαυτό του». Αυτό δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή», από φίλο του δημοσιογράφο, που τον εμφάνισε ως ένοχο μόνο συγκάλυψης και όχι και ως δράστη(«ΔΙΣ: Απελθέτω απ’ εμού το «ροζ» ποτήριον», του Γρ. Καλοκαιρινού-07.07.2002).

Γιάννης Καλαϊτζής, από τη «Γαλέρα»

Ακολουθεί τώρα το ρεπορτάζ της «On Time»: «Σεισμικές δονήσεις και επικίνδυνους κλυδωνισμούς αναμένεται να προκαλέσει στα κορυφαία κλιμάκια της Εκκλησίας και σε δύο εμβληματικές Μονές του Αγίου Όρους ένα κύμα αποκαλύψεων για σεξουαλικά σκάνδαλα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, είναι ζήτημα χρόνου να ξεσπάσει καταιγίδα αποκαλύψεων για το λεγόμενο εκκλησιαστικό #MeToo, μπροστά στο οποίο θα ωχριούν τα επεισόδια που είδαμε στις τηλεοπτικές οθόνες με πρωταγωνιστές από το χώρο της Τέχνης.
Το υλικό που βρίσκεται στα χέρια διαφόρων αντίπαλων φατριών, οι οποίες έχουν αρχίσει τις υπόγειες διεργασίες για να διαμορφώσουν συσχετισμούς που θα κρίνουν τη μάχη της διαδοχής όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφασίσει να δρομολογήσει τις διαδικασίες, είναι ικανό να τροφοδοτήσει τα κανάλια για μία διετία. Στο βρώμικο παιχνίδι των εκβιασμών εμπλέκονται ισχυρά λόμπι, τα οποία στηρίζουν τις τρεις μεγάλες ομάδες ιεραρχών που έχουν σχηματιστεί εν όψει της διαδοχής.

Όλα άρχισαν όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εισήχθη με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο #MeToo με τις καταγγελίες Μπεκατώρου και την υπόθεση Λιγνάδη. Ένα λόμπι που κινείται από ιεράρχη μητρόπολης της Στερεάς Ελλάδας και το οποίο έχει την απόλυτη στήριξη Ρώσων ολιγαρχών, καθώς και διαφόρων περίεργων οργανώσεων στην Ελλάδα που ελέγχονται από το ρωσικό παράγοντα, κινήθηκε δραστήρια, θεωρώντας ότι ο κορωνοϊός θα λυγίσει τον Ιερώνυμο και θα δρομολογηθούν διαδικασίες για την αντικατάστασή του.

Το ρωσικό λόμπι άρχισε μια εκστρατεία συγκέντρωσης πληροφοριών για τα αντίπαλα συστήματα που ενδιαφέρονται για τη διαδοχή. Χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα επαγγελματίες που διαθέτουν τεχνογνωσία στις υποκλοπές αλλά και στο λεγόμενο εμπόριο πληροφοριών, κατάφεραν να συγκεντρώσουν καυτό υλικό για να το χρησιμοποιήσουν στο κατάλληλο timing, όταν δηλαδή έρθει η ώρα της σύγκρουσης για τη διαδοχή.

©Γ. Μικάλεφ

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρονταν να ελέγξουν την εκλογή Αρχιεπίσκοπου. Ο πόλεμος των επαγγελματιών πρακτόρων που είχαν επιστρατευτεί από τις αντίπαλες ομάδες αποκαλύπτει σημεία και τέρατα για έξι ιεράρχες αλλά και διάφορους παράγοντες που κινούνται στον εκκλησιαστικό χώρο. Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία και για τη δράση ηγουμένων δυο Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους ιεράρχες οι οποίοι εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα περιλαμβάνεται και ένας μητροπολίτης σε νησί του Αιγαίου, την προστασία του οποίου έχουν αναλάβει εργολαβικά διάφοροι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων.
Τα συστήματα των τριών ισχυρών ομάδων που έχουν διαμορφωθεί στους κόλπους της Ιεραρχίας έχουν προς το παρόν στεγανοποιήσει το καυτό υλικό και γι’αυτό δεν υπάρχουν διαρροές. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Καλά πληροφορημένη πηγή εκτιμά ότι είναι ζήτημα χρόνου να αρχίσει ο πόλεμος με στοχευμένες διαρροές. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αρχίσουν να μιλάνε τα διάφορα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Πάντως, προς το παρόν η αντιπαράθεση περιορίζεται σε επίπεδο απειλών και αλληλοεκβιασμών.

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to «Μητροπολίτες και Αγιορείτες ηγούμενοι συντόμως στο δρόμο του Λιγνάδη»

  1. Ο/Η laskaratos λέει:


    Από παλιότερη παρέμβαση του επικοινωνιολόγου του Χουντόδουλου και πολιτευτή Πειραιά της ΝΔ επί Καραμανλή Β΄.

    https://www.exapsalmos.gr/2021/03/17/poioi-kai-giati-theloun-na-ksekinisei-neo-ekklisiastiko-tsounami/

    Ποιοι και γιατί θέλουν να ξεκινήσει νέο εκκλησιαστικό τσουνάμι;
    • Post published:17 Μαρτίου 2021
    Του Σωτήρη Μ.Τζούμα

    Υπάρχουν άνθρωποι, έλεγε ο Άγιος Παΐσιος, που μοιάζουν με τις μύγες που «σκέφτονται και ψάχνουν να βρουν ό,τι κακό υπάρχει, αγνοώντας και μη θέλοντας ποτέ να σταθούν στο καλό».
    Και υπάρχει μια άλλη κατηγορία ανθρώπων «που σκέπτονται και βλέπουν μόνο τα καλά». Κάτι σαν τις μύγες και τις μέλισσες, έλεγε ο Άγιος!

    Έτσι κάποιοι που ανακατεύονται με διάφορα… και που εξυπηρετούν ίσως… αλλότριους σκοπούς, δεν διστάζουν να εμπλέξουν και να στοχοποιήσουν αθώους ανθρώπους Ιεράρχες ή καθηγουμένους, παρουσιάζοντας τους ως πρωταγωνιστές σε διάφορα σκάνδαλα.
    Και αυτό είναι κάτι που πουλάει και βοηθάει κάποιους που θέλουν να πάψουν να ασχολούνται μαζί τους και την ανεπάρκεια τους στον δημόσιο βίο, γιαυτό ρίχνουν τα φώτα στην Εκκλησία.
    Κυκλοφορούν φήμες τεχνιέντως από ορισμένους ότι υπάρχουν εντός της Εκκλησίας ιστορίες τύπου «Λιγνάδη».

    Με τον τρόπο αυτό θέλουν να πλήξουν το κύρος της Εκκλησίας.Θέλουν να εξοντώσουν συνειδήσεις και να στιγματίσουν έστω και με φήμες Ιεράρχες για να τους εξοντώσουν και να τους ακυρώσουν ως προσωπικότητες ώστε να μην μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο
    στην εκλογή του επομένου Αρχιεπισκόπου, οποτεδήποτε γίνει αυτή, είτε ως υποψήφιοι, είτε ως παράγοντες στη διαμόρφωση συμμαχιών για την ανάδειξη του πλέον αποδεκτού από την Ιεραρχία.
    Είναι εύκολο να πετά κανείς λάσπη στον ανεμιστήρα και να μην ενδιαφέρεται πού θα καταλήξει.Αρκεί να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.

    Αν από μία επαίσχυντη ενέργεια, πληγούν προσωπικότητες, τσαλακωθούν υπολήψεις, ή καταστραφεί έργο ετών η πορεία κάποιων ανθρώπων αυτοί που επιχειρούν την εξόντωση ουδόλως ενδιαφέρονται.

    Βλέπετε σε αυτές τις περιπτώσεις ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
    Ένα σκάνδαλο στον εκκλησιαστικό χώρο πουλάει πάντα, αποσπά την προσοχή της κοινής γνώμης από κάποια σπουδαιότερα θέματα- εθνικά, κοινωνικά ή οικονομικά- και αποπροσανατολίζει με τον καλύτερο τρόπο.

    Το ζήσαμε αυτό το σκηνικό πριν 15 περίπου χρόνια όταν η Εκκλησία είχε μετατραπεί σε χωματερή και ο κάθε ευφάνταστος τερατολόγος και σπερμολόγος, κατέφευγε εκεί για να εμέσει κάθε βρωμιά και κακοήθεια έκρυβε στην ψυχή του.

    Η Εκκλησία δοκιμάστηκε και διχάστηκε την εποχή εκείνη. Και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αν δεν ήταν σπουδαίας αντοχής άνθρωπος και Πρωθιεράρχης υπομονής και αγάπης, προς την Εκκλησία μας και τον ιερό κλήρο, θα είχε καταρρεύσει.

    Προτίμησε να θυσιάσει την εποχή εκείνη δικό του άνθρωπο ως πρόβατο επί σφαγή, για να σιωπήσουν οι Κασσάνδρες και να σταματήσει ο άδικος πόλεμος κατά της Εκκλησίας. Η Εκκλησία τα κατάφερε τότε και στάθηκε όρθια. Παρά τις απώλειες που υπήρξαν και τον διασυρμό που υπέστη από τους τόνους λάσπες που έριξαν εναντίον της κατάφερε να γίνει το ίδιο δυνατή και να καταστεί και πάλι στις μετρήσεις που γίνονταν πολύ συχνά τότε ο πρώτος θεσμός που σεβόταν και εμπιστευόταν η κοινή γνώμη.
    Και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έφτασε τα πιο υψηλά standard που είχε πιάσει ποτέ δημόσιο πρόσωπο, 91%.

    Σήμερα η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται και πάλι από τυφλά και στοχευμένα δημοσιεύματα τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν ανάλογο σκηνικό.

    Προ ολίγων ημερών παρουσιάστηκε από την εφημερίδα ON TIME η οποία συχνά φιλοξενεί ρεπορτάζ εκκλησιαστικού περιεχομένου. Το τελευταίο ρεπορτάζ ανώνυμου συντάκτη υπό τον τίτλο : «Μητροπολίτες και Αγιορείτες ηγούμενοι,συντόμως στο… δρόμο του Λιγνάδη»
    είναι ολοφάνερο ότι θέλει να στοχοποιήσει συγκεκριμένους Ιεράρχες για διαφορετικούς λόγους.
    Το κείμενο είναι ασπόνδυλο. Χωρίς στοιχεία αλλά με περιγραφές που θυμίζουν έκθεση ιδεών προσπαθεί ο συντάκτης να παρουσιάσει την Εκκλησία ως ένα άντρο ακολασίας στο οποίο συμβαίνουν τέρατα και σημεία, τα οποία αποκρύπτονται μεν αλλά κάποιοι συλλέγουν πληροφορίες και στοιχεία για να τα παρουσιάσουν στη δημοσιότητα και να διασύρουν Ιεράρχες και ηγουμένους.
    Στοιχεία χειροπιαστά πάντως για όσα γράφει δεν καταθέτει!Απλά πετάει μπανανόφλουδες για να τις πατήσουν οι πλέον ευφάνταστοι αλλά και οι έχοντες λερωμένη τη φωλιά τους και να ψαρώσουν.
    Κατ´αρχή το ρεπορτάζ στοχοποιεί έναν Ιεράρχη της Στερεάς Ελλάδας τον οποίο εμφανίζει ως μεγάλο εγκέφαλο, έχοντα διασυνδέσεις με Ρώσους ολιγάρχες οι οποίοι κατά τον συντάκτη κινούν τα νήματα και θα κορυφώσουν τις αποκαλύψεις τους όταν φτάσουμε στην εκλογή του επόμενου Αρχιεπισκόπου.Όλα αυτά έχουν ως στόχο να βγάλουν σκάνδαλα στην επιφάνεια τα οποία θα ανακόψουν την πορεία συγκεκριμένου δελφίνου ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ ποιμαίνει Μητρόπολη της νησιωτικής Ελλάδας και μάλιστα του Αιγαίου Πελάγους.

    Γράφει συγκεκριμένα:

    «Όλα άρχισαν όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εισήχθη με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο #MeToo με τις καταγγελίες Μπεκατώρου και την υπόθεση Λιγνάδη. Ένα λόμπι που κινείται από ιεράρχη μητρόπολης της Στερεάς Ελλάδας και το οποίο έχει την απόλυτη στήριξη Ρώσων ολιγαρχών, καθώς και διαφόρων περίεργων οργανώσεων στην Ελλάδα που ελέγχονται από το ρωσικό παράγοντα, κινήθηκε δραστήρια, θεωρώντας ότι ο κορωνοϊός θα λυγίσει τον Ιερώνυμο και θα δρομολογηθούν διαδικασίες για την αντικατάστασή του».
    Το θέμα όμως είναι ότι ο εν λόγω Ιεράρχης της Στερεάς Ελλάδας που υπονοεί τον μόνο …Ρώσο ή μάλλον Πόντιο ολιγάρχη που γνωρίζει είναι τον κ. Σαββίδη , ο οποίος δεν ενδιαφέρεται διόλου για το ποιος θα διαδεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

    Αλλά γιατί βάζουν σε κάδρο αντιπαράθεσης τον Μητροπολίτη Στερεάς με τον δελφίνο από Μητρόπολη του Αιγαίου; Ιδού η απορία!
    Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι οι δύο αυτοί Ιεράρχες τα πάνε πολύ καλά και αυτοί που διοχέτευαν ως τώρα τα πυρά κατά του Μητροπολίτη της Στερεάς( είδαμε ανάλογη επίθεση και ολίγον μετά την έξοδο του Αρχιεπισκόπου από τον Ευαγγελισμό) είναι κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες οι ίδιοι που αποτελούν τους μυστικοσυμβούλους του Μητροπολίτη από το Αιγαίο και εργάζονται για την εκλογή του! Τι φοβούνται; Τι θέλουν να προλάβουν; Ή γιατί θέλουν να δημιουργήσουν τεχνιέντως ατμόσφαιρα Λιγνάδη; Θα φανεί…

    Και συνεχίζει το ρεπορτάζ:

    «Ο πόλεμος των επαγγελματιών πρακτόρων που είχαν επιστρατευτεί από τις αντίπαλες ομάδες αποκαλύπτει σημεία και τέραταγια έξι ιεράρχες αλλά και διάφορους παράγοντες που κινούνται στον εκκλησιαστικό χώρο. Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία και για τη δράση ηγουμένων δυο Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους ιεράρχες οι οποίοι εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα περιλαμβάνεται και ένας μητροπολίτης σε νησί του Αιγαίου, την προστασία του οποίου έχουν αναλάβει εργολαβικά διάφοροι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων»
    Όχι για έναν αλλά για έξι Ιεράρχες έχουν συλλέξει στοιχεία! Αλλά και για δύο ηγουμένους του Αγίου Όρους. Το περίεργο είναι γιατί θέλουν να αναμίξουν τους ηγουμένους στα όποια σκάνδαλα βγουν κατά Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος; Πολύ απλά το χρησιμοποιούν ως προπέτασμα καπνού και στόχος είναι ο εκφοβισμός.
    Το γιατί θα φανεί γρήγορα. Πάντως όσοι εκ των ηγουμένων σκοπεύουν να αναμιχθούν και να βοηθήσουν στην εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου το πήραν το μήνυμα! Και δεν σταματούν εκεί αλλά πετούν στον αέρα την απειλή και για διάφορους παράγοντες που κινούνται στον εκκλησιαστικό χώρο.

    Τι σημαίνει αυτό; Θα στοχοποιήσουν τώρα μπροστά στον ορυμαγδό που θα δημιουργηθεί και λαϊκούς; Αυτό θα είναι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. Διότι αν αρχίσει το πουλόβερ να ξηλώνεται τότε θα βγουν πολλά στον αέρα όπως ας πούμε για… εμπορία προϊόντων με αραβικές χώρες υπό την «επικάλυψη» της Εκκλησίας,για συνεργασία με καταδικασμένους και φυλακισμένους νονούς- αρχηγούς σπείρας, για συστατικές επιστολές στα δικαστήρια για καταδικασμένους για ακατανόμαστα ανομήματα και άλλα συναφή. Ας το τολμήσουν λοιπόν! Και θα γελάσουμε.
    Και έρχεται και η ευθεία απειλή:

    «Τα συστήματα των τριών ισχυρών ομάδων που έχουν διαμορφωθεί στους κόλπους της Ιεραρχίας έχουν προς το παρόν στεγανοποιήσει το καυτό υλικό και γι’αυτό δεν υπάρχουν διαρροές. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Καλά πληροφορημένη πηγή εκτιμά ότι είναι ζήτημα χρόνου να αρχίσει ο πόλεμος με στοχευμένες διαρροές. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αρχίσουν να μιλάνε τα διάφορα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Πάντως, προς το παρόν η αντιπαράθεση περιορίζεται σε επίπεδο απειλών και αλληλοεκβιασμών».

    Ας είναι πιο προσεκτικοί οι κύριοι που υπαινίσσονται τέτοιου είδους θέματα, γιατί το ράσο, είναι σαν το κάρβουνο, «ζεστό καίει, σβηστό μουτζουρώνει»!

    Ιδού το ρεπορτάζ απο το ΟΝ ΤΙΜΕ:
    ΟΝ ΤΙΜΕ / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
    «Μητροπολίτες και Αγιορείτες ηγούμενοι
    συντόμως στο… δρόμο του Λιγνάδη»

    ……………………………………………..

    • Ο/Η Φώς λέει:

      Όταν θα βγουν στην φόρα να φωνάξουν και εμένα να τους πω μια ιστοριουλα εκβιασμού από τους δήθεν καλούς ποιμενάρχες

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η Εκκλησία δεν πτοείται.
    Το βίντεο και τα δημοσιεύματα πήραν πολύ μεγάλη δημοσιότητα, αλλά η Αρχιεπισκοπή δεν έβγαλε ούτε καν ανακοίνωση.
    Αυτό για όποιον παριστάνει πως δεν υποψιάζεται το εύρος του προβλήματος και το σκάνδαλο των ενοχικών και συνενοχικών συγκαλύψεων.

    https://www.in.gr/2021/02/21/itrash/vinteo-sok-iereas-aselgei-se-nearo-sto-kentro-tis-athinas/

    Βίντεο – σοκ: Ιερέας ασελγεί σε νεαρό στο κέντρο της Αθήνας
    Ένα οπτικό ντοκουμέντο που παγώνει το αίμα και προκαλεί ανατριχίλα έρχεται στο φως της δημοσιότητας
    in.gr
    21 Φεβρουαρίου 2021, 23:36

    Ένα οπτικό ντοκουμέντο που παγώνει το αίμα και προκαλεί ανατριχίλα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

    Στο βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας φαίνεται ιερωμένος να ασελγεί σε ένα νεαρό αγόρι, μεσημέρι σε δρόμο της Πλάκας!

    Στο εν λόγω βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το astinomiko.gr, φαίνεται ο νεαρός να ακολουθεί τον ιερέα σε μια κατά την γνώμη του «τυφλή» γωνία στο τέλος ενός στενού.

    Στο σημείο όμως αυτό υπάρχει κάμερα ασφαλείας που καταγράφει σε εικοσιτετράωρη βάση. Εκεί ασελγεί στο αγόρι, μέχρι που τα βήματα ενός διερχόμενου τον κάνει να φύγει. Δευτερόλεπτα αργότερα στο βίντεο φαίνεται ο διερχόμενος να περνά μπροστά από την κάμερα και λίγο αργότερα ο νεαρός να ακολουθεί τον ιερωμένο.

    Δείτε το φρικιαστικό βίντεο:

    σημ.Λ.: όποιος θέλει να το δει ας επισκεφθεί το in.gr

    https://www.ladylike.gr/synentefxeis/martiria-sexoualiki-parenoxlisi-apo-ierea-aitoloakarnania-24-fores-apo-ta-12-mexri-ta-14-mou/

    Η συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα στην Αιτωλοακαρνανία: «24 φορές, από τα 12 μέχρι τα 14 μου»

    24Media
    Μαριλέλλα Αντωνοπούλου

    26 ΙΑΝ 2021

    Είναι μία από εκείνες τις ιστορίες που πρέπει να σταθείς και να ακούσεις. Που το στομάχι σου δυσκολεύεται να χωνέψει πώς στο καλό μπορεί να συμβαίνει στ’ αλήθεια. Από τα 12 έως και τα 14 της η Ελένη Β. που ζει στο Αγρίνιο (τα πλήρη στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του Ladylike) παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον ιερέα- πνευματικό της μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού του. Στη δική της ιστορία, δράστης είναι ο θείος της, ο εξομολογητής της. Μια σεξουαλική παρενόχληση σε 24 τουλάχιστον αξιόποινες συνέχειες, στην πιο τρυφερή ηλικία ενός κοριτσιού.

    ………………………….

    Αυτός ο παπάς παραμένει στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι ενεργός ιερέας. Πάνε δηλαδή παιδιά και του φιλάνε το χέρι για να πάρουν την ευχή του.

    ……………………………………..

    Ο ιερέας που «κουκούλωσε» την ιστορία
    Κάποια στιγμή μίλησα σ’ έναν ανώτερό του. Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι έπεσε από τα σύννεφα και μετά άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις λέγοντάς μου ότι κι άλλοι έχουν κατηγορήσει τον συγκεκριμένο ιερέα για αξιόποινες πράξεις. Όταν του ζήτησα να πάω να του μιλήσω από κοντά, άρχισε να με αποφεύγει. Χρειάστηκε να τον ενημερώσω ότι θα βγω στα κανάλια, και τότε εμφανίστηκε για να με αποθαρρύνει. Ήθελε να με κάνει να νιώσω ότι δεν θα με πιστέψουν.

    ………………………

    _____________________________

    Ακόμη «ερευνά» ο κύριος χωρίς μάσκα

    Καλά κρασιά:
    49 ημέρες πέρασαν και απάντηση καμία:


    Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς, αρνητής της μάσκας μέσα στους ναούς (βλ. https://www.iefimerida.gr/ellada/mitropolitis-aitolias-kai-akarnanias-gia-maskes Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για μάσκες: «Δεν αφήνει ο Θεός μέσα στον ναό να μολυνθείς»)

    https://flashstars.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B2%CE%B7-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BD/

    28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

    ΠΑΡΕΝΕΒΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ: Ιερέας παρενοχλούσε σεξουαλικά 12χρονη… την ώρα της εξομολόγησης

    Άμεση είναι η αντίδραση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης που παρενοχλούνταν σεξουαλικά από ιερέα της- πνευματικό της στην Αιτωλοακαρνανία μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού του.

    Σύμφωνα με την καταγγελία ο άνδρας αυτός παραμένει ενεργός ιερέας στην Αιτωλοακαρνανία. Υπενθυμίζεται πως τα πλήρη στοιχεία της κοπέλας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του ladylike.gr, είναι στη διάθεση του Ladylike και της συντάκτριας Μαριλέλλας Αντωνοπούλου.

    ……………………………………………..

  3. Ο/Η Παφίτης λέει:

    Κύπρος

    https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/509235/papades-paiderastes-kai-erotyloi

    Παπάδες παιδεραστές και ερωτύλοι…

    05 Απριλίου 2018, 9:08 πμ

    Ακόμη φοράει τα ράσα του ο παιδεραστής παπάς.

    Ο Μακαριότατος δεν βιάζεται, εξού και δεν έκρινε σκόπιμο να συγκαλέσει εκτάκτως την Ιερά Σύνοδο για να καθαιρέσει τον εν λόγω κληρικό που δικάστηκε και καταδικάστηκε από λαϊκό δικαστήριο, όχι όμως από το εκκλησιαστικό δικαστήριο που τον αθώωσε. Τον Πιτσιλλίδη, όμως, Μακαριότατε τον καθαιρέσατε στο πι και φι επειδή ενοχλούσαν τα λεγόμενά του. Όπως φαίνεται, ούτε οι παπάδες που το παίζουν εραστές δεν ενοχλούν τον Μακαριότατο. Ο ερωτύλος παπάς εκ Πάφου ορμώμενος πιάστηκε στα πράσα να απατά την πρεσβυτέρα εδώ και αρκετούς μήνες. Μάλιστα, ενημερώθηκε σχετικά και ο οικείος μητροπολίτης Γεώργιος. Παρόλο που σύμφωνα με τους Εκκλησιαστικούς Κανόνες η μοιχεία τιμωρείται με καθαίρεση, εντούτοις, ο εν λόγω κληρικός συνεχίζει να φοράει τα ράσα του. Όπως έγραψε χθες ο «Φ», η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει ξώπασχα και συγκεκριμένα στις 19 του μήνα, όπου αναμένεται να προχωρήσει στην καθαίρεση των δυο ρασοφόρων. Ίδωμεν.

    Μου προκάλεσε πραγματικά αλγεινή εντύπωση η στάση του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου. Από τον ραδιοσταθμό της Μητρόπολης Λεμεσού έβγαζε προ ημερών πύρινους λόγους κατά των βουλευτών που με την ψήφο τους νομιμοποίησαν τις αμβλώσεις αλλά δεν διέθεσε 30 δευτερόλεπτα από την ομιλία του για να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη στάση του στην Ιερά Σύνοδο που συνέβαλε στην αθώωση από το εκκλησιαστικό δικαστήριο του ιερωμένου παιδεραστή. Ούτε οι υπόλοιποι συνοδικοί ζήτησαν δημόσια συγγνώμη για την απαράδεκτη από κάθε άποψη στάση τους στην Ιερά Σύνοδο, πόσο μάλλον ο μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, ο οποίος σύμφωνα με τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου δήλωσε για τον ιερέα – παιδεραστή: «Ο ιερέας δεν κατηγορείται ούτε για μοιχεία ούτε για πορνεία αλλά για συγκυλισμό (σωματική επαφή άνευ συνουσίας) και θα πρέπει να εξετάσωμεν τι οι ιεροί κανόνες διαλαμβάνωσιν εις την περίπτωσιν ταύτην». Γαργάρα έκαναν την παιδεραστία. Όσον αφορά στον οικείο μητροπολίτη Ταμασσού Ησαΐα που απέσυρε την υπόθεση από την Ιερά Σύνοδο για να την εξετάσει ο ίδιος κατά την κρίση του (!), διερωτώμαι κατά πόσο τον αφήνουν οι τύψεις και οι ενοχές να ησυχάσει.

    Δυστυχώς, τα πλείστα μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν έχουν καμία, μα καμία απολύτως σχέση με αυτά που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών έχουν λοξοδρομήσει προ πολλού. Εξού και η απαξίωση προς το πρόσωπό τους που μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

    (….)

    https://dailystarscyprus.com/breaking-news/2021/02/19/kataggelia-sok-gia-kyprio-mitropoliti-%C2%ABmoy-ebale-poto,-exasa-tis-aisthiseis-moy-meta-ton-eida-na-me-biazei-me-ta-rasa%C2%BB/

    Kαταγγελία σοκ για Kύπριο μητροπολίτη «Μου έβαλε ποτό, έχασα τις αισθήσεις μου Μετά τον είδα να με βιάζει με τα ράσα»
    19.02.2021

    https://www.newsbeast.gr/world/arthro/7150745/kypros-pyra-mitropoliti-morfou-stous-omofylofilous-ta-emvolia-kai-tin-eurovision

    Κύπρος: Πυρά Μητροπολίτη Μόρφου στους ομοφυλόφιλους, τα εμβόλια και την Eurovision

    Χαρακτήρισε «ψευτοαρρωστούλα» τον κορονοϊό – «Θέλουν να μας παρουσιάσουν τον δαίμονα ως κάτι καλό»

  4. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Εύχομαι να βγούν στη φόρα όσο το δυνατόν περισσότερη βρώμα από την ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία. Μήπως και συνειδητοποιήσουν κάποιοι από τους πιστούς – ιδίως οι νεότεροι σε ηλικία – ότι δεν ζουν στην πραγματικότητα αλλά σε ένα παράλληλο σύμπαν.

    Αλλά φαντάζομαι πως από την μία πλευρά θα κινητοποιηθούν οι μηχανισμοί προστασίας και απόκρυψης για ευνόητους λόγους, και από την άλλη, η κοινωνία της Ρωμιοσύνης αδυνατεί να αντέξει μια τέτοια δραματική εξέλιξη.
    Είναι τόση η βρώμα της Ορθοδοξίας – όχι μόνο σε σεξουαλικά σκάνδαλα, αλλά και σε οικονομικά και άλλου είδους – που η βρωμιά της θα μολύνει επικίνδυνα όλο αυτό το ψευδέστατο και εντελώς φανταστικό αφήγημα που θέλει την ελληνική εκκλησία βασικό υποστηρικτικό πυλώνα την μακραίωνη ιστορία του έθνους (η ιστορία του οποίου φέτος θα γιορτάσει τα 200 χρόνια ύπαρξης του. Άρα, μόνο μακραίωνη δεν είναι..).
    Αν τραβηχτεί το ιερό πέπλο της Ορθοδοξίας, θα φανεί πως το αφήγημα που καλλιεργείται στην οικογένεια, στο σχολείο, από το ίδιο το κράτος που υιοθέτησε χριστιανικές γιορτές ως εθνικές και τις μετέτρεψε σε αργίες ώστε να τις συνεορτάζει με την Ορθοδοξία, που θέλει την Ορθοδοξία να είναι ο βασικός πυρήνας της ηθικής και του ήθους που χαρακτηρίζει τους Ρωμιούς – μάσα, ξάπλα και ο μήνας έχει εννιά – και που δήθεν τους κάνει να ξεχωρίζουν από υπόλοιπους ευρωπαίους – πράγμα που φαντασιώνονται ότι προκαλεί τον φθόνο των κουτόφραγκων – είναι το ποιο μακρόχρονο ψέμα και αυτοεξαπάτηση του νεοέλληνα. Που ευθύνεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, για τον πάτο που έχουμε πιάσει.

    Είναι η κοινωνία της Ρωμιοσύνης τόσο αθώα ώστε να μπορεί να δεχθεί την ιερή παρακμή και αποσύνθεση, χωρίς να κινδυνεύσει η ίδια; Δεν νομίζω.
    Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο και αν προσθέσουμε την ζημιά που της προκάλεσε ο ιός, το πιθανότερο είναι να κάποιοι να κινήσουν βουνά και ουρανό ώστε είτε τα σκάνδαλα να εμφανιστούν σαν μεμονωμένες περιπτώσεις είτε να συγκαλυφθούν πλήρως.

    Ωστόσο, αναμένουμε και ελπίζουμε να επέλθει αυτός ο σεισμός στην εκκλησία.

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    Έναν πρώην μητροπολίτη έχει όλον κι όλον η Κύπρος και όμως δεν τολμούν να πουν ούτε το όνομά του

    https://www.reporter.com.cy/police/article/789442/o-kybos-errifthi-eisigitai-tin-poiniki-dioxi-toy-proin-mitropoliti-i-astynomia

    O κύβος ερρίφθη! Εισηγείται την ποινική δίωξη του πρώην Μητροπολίτη η Αστυνομία
    18/03/2021 14:42

    Στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας διαβιβάστηκε ο φάκελος της υπόθεσης με τον πρώην Μητροπολίτη, εναντίον του οποίου προέκυψαν τέσσερις καταγγελίες για βιασμό και άσεμνες επιθέσεις από γυναίκες, οι οποίες αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους χρόνια μετά, ζητώντας Δικαιοσύνη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μου έβαλε ποτό, έχασα τις αισθήσεις μου… Μετά τον είδα να με βιάζει με τα ράσα»
    https://www.reporter.com.cy/police/article/779911/-moy-ebale-poto-echasa-tis-aisthiseis-moy-meta-ton-eida-na-me-biazei-me-ta-rasa

    Οι έρευνες των ανακριτών έχουν ολοκληρωθεί και το πρωί της Πέμπτης, ο φάκελος της υπόθεσης παραδόθηκε στην Νομική Υπηρεσία, ώστε να εξετάσει το μαρτυρικό υλικό και να λάβει οδηγίες για τον περεταίρω χειρισμό της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι ανακριτές της υπόθεσης, εισηγούνται την ποινική δίωξη του πρώην Μητροπολίτη, καθώς θεωρείται πως με βάση τις μαρτυρίες και τα στοιχεία, μπορούν να στοιχειοθετηθούν τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

    Σε περίπτωση που η Νομική Υπηρεσία συμφωνεί με την εισήγηση των ανακριτών, τότε η υπόθεση καταχωρείται στο Δικαστήριο άμεσα και ο πρώην Μητροπολίτης παραπέμπεται σε απευθείας δίκη, αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες που επισύρουν πολυετής ποινές φυλάκισης. Στο μεταξύ, ο πρώην Μητροπολίτης αρνείται τα όσα του καταλογίζονται προβάλλοντας τους δικούς του ισχυρισμούς.

    Πάντως, σε περίπτωση που η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, θα έχει ενδιαφέρον η κατάληξη της δίκης, αφού λαμβάνεται υπόψη πως ο ύποπτος είναι υπερήλικας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή 25 χρόνια μετά, καταγγέλλει τον πρώην Μητροπολίτη-«Νιώθω αηδία»
    https://www.reporter.com.cy/police/article/781086/spaei-ti-siopi-25-chronia-meta-katangellei-ton-proin-mitropoliti-niotho-aidia

  6. Ο/Η Psycho λέει:

    https://www.lifo.gr/now/world/salos-stin-katholiki-ekklisia-anotatoi-klirikoi-sygkalypsan-tin-kakopoiisi-ekatontadon-paidion

    Σάλος στην Καθολική Εκκλησία: Ανώτατοι κληρικοί συγκάλυψαν την κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών
    Σάλος με την αρχιεπισκοπή της Κολωνίας

    Το πρωί παρουσιάστηκε στην Κολωνία η πολυαναμενόμενη νομική γνωμοδότηση για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην καθολική αρχιεπισκοπή Κολωνίας.

    Όπως τόνισε ο υπεύθυνος της έρευνας, ο γνωστός γερμανός ποινικολόγος Μπιόρν Γκέρκε, στόχος της ήταν να εξετάσει, κατά πόσο εκκλησιαστικοί παράγοντες υπερέβησαν τα καθήκοντα τους, συγκαλύπτοντας σκάνδαλα που καλύπτουν την περίοδο 1975-2018.

    Η έρευνα εντόπισε 202 θύτες σεξουαλικής βίας και 314 θύματα, στην πλειονότητά τους αγόρια κάτω των 14 ετών. Μεγάλο μέρος των αδικημάτων πραγματοποιήθηκε πριν το 1975, αλλά είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το 2010, όταν άρχισαν να πληθαίνουν οι πληροφορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, κυρίως, από ιερωμένους.

    Συγκάλυψη μόνο για κληρικούς

    Το 70% των υποθέσεων στην αρχιεπισκοπή Κολωνίας αφορούσε κληρικούς ενώ υπόλοιπες υποθέσεις αφορούσαν λαϊκούς. Στο πόρισμα διαπιστώνεται, ότι η συγκάλυψη πράξεων σεξουαλικής βίας γινόταν μόνο όταν οι θύτες ήταν κληρικοί, όχι όμως όταν ήταν λαϊκοί.

    Ο καθηγητής Γκέρκε τεκμηριώνει παράβαση καθήκοντος σε τουλάχιστον 78 περιπτώσεις από οκτώ άτομα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, ανάμεσα τους δύο πρώην αρχιεπίσκοποι της Κολωνίας και ο νυν αρχιεπίσκοπος Αμβούργου, Στέφαν Χέσε, ο οποίος στο παρελθόν διατέλεσε γενικός βικάριος στην Κολωνία. Η γνωμοδότηση τους καταλογίζει ότι συγκάλυψαν τα σκάνδαλα και δεν προστάτευσαν τα θύματα.

    Την εντολή για τη γνωμάτευση είχε δώσει ο σημερινός αρχιεπίσκοπος Κολωνίας, Καρδινάλιος Ράινερ Μαρία Βόλκι. Σε δήλωση του μετά την παρουσίαση της έκθεσης καταδίκασε τη στάση των προκατόχων του και όσων άλλων εμπλέκονται στην αποσιώπηση των περιστατικών. Παράλληλα ανακοίνωσε την άμεση παύση των καθηκόντων δύο ανώτερων κληρικών της αρχιεπισκοπής που κατηγορούνται στην έρευνα για παράβαση καθήκοντος.

    «Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα», τόνισε ο Καρδινάλιος Βόλκι. Το επόμενο διάστημα θα εξετάσει κατά πόσο θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και για άλλα άτομα. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στην οργανωτική δομή της εκκλησίας που θα καθιστούν αδύνατη τη συγκάλυψη παρόμοιων φαινομένων.

    Με πληροφορίες από Deutsche Welle

  7. O Βλαντιμίρ της Μόσχας επιτίθεται στον Βαρθολομαίο της Ουασινγκτώνας

    https://nomisma.com.cy/cyprus/society/27%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AE%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB/

    27χρονος κατήγγειλε μοναχό για σεξουαλική παρενόχληση – Ξεκίνησε διερεύνηση της υπόθεσης η Αστυνομία

    1 Μαρ,10:34

    Ενώπιον νέας καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση, βρέθηκε η Αστυνομία. Αυτή τη φορά θύτης φέρεται να είναι μοναχός και θύμα ένα νεαρός.

    Η καταγγελία στις Αρχές έγινε πριν περίπου 2 βδομάδες και ο 27χρονος, φερόμενος ως θύμα, στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι ο μοναχός, ο οποίος ήταν και πνευματικός της οικογένειάς του, τον παρενοχλούσε σεξουαλικά για περίπου δέκα χρόνια, από όταν ήταν παιδί δηλαδή.

    Πρόκειται για Κύπριο ο οποίος ζει σε μοναστήρι στην Ελλάδα, ενώ προηγουμένως ήταν και στο Άγιο Όρος. Ο εν λόγω μοναχός, σύμφωνα με την καταγγελία, έκανε συχνές επισκέψεις στο νησί μας, για να εξομολογεί πρόσωπα κατ’ οίκον.

    Ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα, ήταν και η οικογένεια του 27χρονου, αλλά και ο ίδιος. Όπως καταγγέλλει ο νεαρός, ο μοναχός ξεκίνησε να τον παρενοχλεί όταν ήταν σε ηλικία 12 ετών όταν τον εξομολογούσε μέσα στο δωμάτιό του, μόνοι τους. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο μοναχός τον παρενοχλούσε και μετά την ενηλικίωσή του.

    Ο 27χρονος ισχυρίζεται ότι ο μοναχός ξεκίνησε λεκτικά να αναφέρεται σε διάφορα σεξουαλικής φύσεως θέματα, ενώ στην συνέχεια προχώρησε και σωματικά να τον παρενοχλεί.

    Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας και αναμένεται η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, όπως και η κλήση του μοναχού ώστε να καταθέσει τους δικούς του ισχυρισμούς.

    Να σημειωθεί ότι την καταγγελία, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Πολίτης».

    Η Αστυνομία, όπως έγινε γνωστό διερεύνησε και διερευνά υποθέσεις σεξουαλικής φύσεως με φερόμενους θύτες, μεταξύ άλλων, πρώην Μητροπολίτη, γιατρό, πολιτικό πρόσωπο και προπονητές. Κάποιες από τις υποθέσεις ήδη έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

    • Ο/Η papoylis λέει:

      Να τολμήσω να ρωτήσω τι σχέση έχει ο ….Βλαδίμηρος και ο …Βαρθολομαίος με την εκτιθέμενη στο άρθρο παρενόχληση ή η οσί αθωνίτισα ηγουμένη διεκδικεί το αλάθητο του ποντίφηκος;;;
      Ξερετε, ρωτάω απλά, επειδή οι καιροί είναι πονηροί και σκιάζομαι μήπως με αποκαλεσέτε και εμένα «killer» καλή μου ηγουμένη.

  8. Ο/Η Μουεζίνης λέει:

    https://www.thebest.gr/article/609064-patra-o-palaioimerologitis-papas-apo-to-menidi-pou-eiche-paei-kupro-kollise-pano-apo-deka-atoma

    02/02/2021, 14:03
    Πάτρα: Ο Παλαιοημερολογίτης παπάς από το Μενίδι που είχε πάει Κύπρο, κόλλησε πάνω από δέκα άτομα

    Ο ιερέας πριν επισκεφθεί την Πάτρα, είχε επισκεφθεί την Κύπρο όπου και φέρεται να κόλλησε τον ιό

    Σε κατάσταση υγειονομικού… αναβρασμού βρίσκεται η κοινότητα των Παλαιοημερολογιτών στην Πάτρα. Όπως πληροφορείται το thebest.gr ένας Παλαιοημερολογίτης ιερέας ο οποίος ήρθε πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα για να λειτουργήσει, ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

    Ο ιερέας πριν επισκεφθεί την Πάτρα, είχε επισκεφθεί την Κύπρο όπου και φέρεται να κόλλησε τον ιό.

    Στη Λειτουργία, στην οποία όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες δεν τηρούνταν πιστά τα μέτρα προστασίας καθώς οι περισσότεροι ήταν αρνητές, ο ιερέας μετέδωσε τον ιό στους πιστούς.
    Αποτέλεσμα ήταν να κολλήσουν πιστοί και αυτοί με τη σειρά τους να μεταδώσουν το ιό σε άλλους και να υπάρξει μόλυνση τουλάχιστον δέκα ατόμων (κάποιοι κάνουν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό).
    Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών νοσηλεύτηκαν και στο νοσοκομείο.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.