Ο δαίμων Κοβίδιος δολοφόνησε δυο μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας

[Διευκρίνισις: Δεν επετέθη μέσω Θείας Μετάληψης, αγιασμού ή ατμόσφαιρας ναού]

«Δίκαιοι δε εις τον αιώνα ζώσι»

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Δυο οσιακές μορφές της Ορθοδοξίας, που συνδέονταν με την σχέση πατρός Γέροντος και πνευματικού τέκνου, αναχώρησαν χτες για το ουράνιο Διάστημα. Αμφότεροι έπεσαν μαχόμενοι κατά του σατανικού δαίμονος Κοβιδίου ΙΘ΄, γεγονός που οι ευσεβείς ιστότοποι αποφεύγουν να αναφέρουν. Αντιγράφω από έναν από αυτούς, την «Πεμπτουcία» (28.12-«Κοιμήθηκε»): «Εκοιμήθη εν Κυρίω ο πατήρ Πανάρετος Γρηγοριάτης (28/12/2020), μοναχός της Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους. Ο μακαριστός Γέρων, αναχώρησε σήμερα από την πολυστένακτη γη μα για την επουράνια ζωή, όντας ασθενής και νοσηλευόμενος για περίπου δέκα μέρες….ένας ακόμη Άγιος προσετέθη σήμερα στην χορεία των Αγιορειτών πατέρων, που θα εορτάσει το Άγιο Δωδεκαήμερο με…τον επίσης σήμερα κοιμηθέντα Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Μύρου, πνευματικό του παιδί και ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης. Την είδηση για τον π. Αυγουστίνο γνωστοποίησε μέσω facebook ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Χαρισίου (προϊστάμενος του Αγ. Νικολάου Κοζάνης), που έγραψε μεταξύ άλλων: «Με πολλή λύπη σας αναγγέλλω την εις Κύριον εκδημία του αγαπητού εν Χριστώ αδελφού πατρός Αυγουστίνου Μύρου, ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης. Θα συνεχίσει να πρεσβεύει υπέρ των πνευματικών του τέκνων και των αδελφών του συλλειτουργών από το ουράνιο θυσιαστήριο. Αιωνία του η μνήμη!».
Για του λόγου το ασφαλές, καταφεύγω σε δυο κοσμικά σάιτς, που δεν κρύβουν από τους αναγνώστες τους την αλήθεια «Άγιον Όρος: Εκοιμήθη ο π. Πανάρετος Γρηγοριάτης από κορωνοϊό» και «Εκοιμήθη από covid-19 o ιεροκήρυκας της μητρόπολης Κοζάνης Αυγουστίνος Μύρου».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Να σημειωθεί σε σχέση με τον αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο της Κοζάνης, πως στις 18.10 δημοσιεύτηκε η είδηση: «Κορωνοϊός: Προκαλεί ο Μητροπολίτης Κοζάνης: Ελάτε να κοινωνήσετε με την ίδια λαβίδα. Σάλο αντιδράσεων έχει προκαλέσει το κάλεσμα που απηύθυνε στους πιστούς, την ώρα που η περιοχή βρίσκεται σε lockdown λόγω κορωνοϊού» (ΣΚΑΪ-19:29). Τιμής ένεκεν αφιερώνω: «Ένα ακόμη (πολύ σοβαρό) ερώτημα προς το «βόθρο» της Μητρόπολης Κοζάνης και Χ.Α.»-«Με αφορμή τις αποκαλύψεις από το ιερό κατάβρεγμα μιας ανήλικης ζητιάνας, ώρα να ρωτήσουμε και για μια ιερή παιδεραστία».

This entry was posted in IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

7 Responses to Ο δαίμων Κοβίδιος δολοφόνησε δυο μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας

  1. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Μιας κι από ότι φαίνεται ΔΕΝ το πήρατε χαμπάρι: Εκοιμήθη σήμερα το πρωί και ο μητροπολίτης Καστοριάς κυρός Σεραφείμ!! Και δε μοπορώ να καταλάβω ΠΏΣ ο πρώην Αιγίου με τα 83 χρόνια, που σέρνει τη γλίτωσε και εκτός νοσοκομείου, ενώ ο 61 ετών πέθανε νοσηλευόμενος 20 ημέρες και τις τελευταίες στη ΜΕΘ του 424 Σ.Ν.!! Άρα υπάρχει για τον καθένα «η ώρα του»!!!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Kύριε Κάπα,
      το εγνωρίζαμε αλλά έχουμε γίνει αποδέκτε παραπόνων απλών ιερέων, μοναχών και μοναζουσών ότι δεν προβάλλομεν καθόλου τους ιδικούς τους θανάτους και γνωρίζετε καλώς τις σοσιαλιστικές μας ιδέες.
      Άλλωστε τηρήσαμε αυστηρήν χρονικήν προτεραιότητα,

  2. Ο/Η του κώλου λέει:

    61 ετών

    https://www.kathimerini.gr/society/561209665/ekoimithi-o-mitropolitis-kastorias-serafeim/

    Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ
    Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

    (…..)

    “Η έλλογος πίστη”

    Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας

    Προσωπικά, έχω τοποθετηθεί στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως για τις εμπειρίες τις οποίες έζησα κατά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ιερείς της Μητροπόλεως κατέλυσαν κάποιες φορές το Άγιο Ποτήριο με κάποια ζωϋφια τα οποία έπεσαν μέσα στη Θεία Κοινωνία. Ακόμη και σήμερα, Ιερείς κοινωνούν ασθενείς και μάλιστα βαριάς μορφής, αλλά κανείς δεν έπαθε τίποτα. Κι αυτό, γιατί πρόκειται περί θαύματος! Είναι θέμα πίστεως. Και η πίστη κατά τον Απόστολο Παύλο ορίζεται ως «η ακλόνητη πεποίθηση στην πραγματική και βεβαία ύπαρξη αγαθών, τα οποία ελπίζουμε· απόδειξη και βεβαιότητα περί πραγμάτων, που δεν βλέπονται με τα μάτια του σώματος και τα οποία εν τούτοις χάρη σε αυτήν είναι σαν να τα βλέπουμε με τα μάτια μας και να τα πιάνουμε με τα χέρια μας» (Εβρ. 11,1).

    Ο Μητροπολίτης Καστορίας στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

  3. Ο/Η του Μεγαλέκου λέει:

    https://www.kalimera-arkadia.gr/ellada/item/86339-dakryse-o-mitropolitis-kastorias-serafeim-gia-to-ksepoylima-tis-makedonias-mas-vd.html

    Δάκρυσε ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας (vd)
    Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 18:35

    Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, ο Ελληνόψυχος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σερεφείμ κατά τον χαιρετισμό του στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Πισοδέρι, ενάντια στην προδοτική συμφωνία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.
    Δείτε την συγκλονιστική του ομιλία.

    Παράκληση για τον Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ στην Κάλυμνο

    12 Δεκεμβρίου 2020

    Ι.Μ. ΛΕΡΟΥ: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος με τη συνοδεία του π. Αμφιλοχίου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Καλύμνου, τέλεσε Ιερά Παράκληση ενώπιον του Αγίου Σκηνώματος του Αγίου Σάββα, υπέρ υγείας και ταχείας αναρρώσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ ο οποίος ευλαβείται τον Άγιο Σάββα από μικρό παιδί.

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κάποιος να τους πληροφορήσει

    Ο ευσεβέστατος κος Σωτήριος Τζούμας, επικοινωνιολόγος Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και πολλοί ευλαβέστατοι δημοσιογραφούντες, δεν πληροφορήθηκαν τα αίτια θανάτου των δυο ιερών πατέρων

    Έφυγαν μαζί δύο Άγιοι Γέροντες: Αυγουστίνος και Πανάρετος

    Έφυγαν μαζί δύο Άγιοι Γέροντες: Αυγουστίνος και Πανάρετος

    Post published:28 Δεκεμβρίου 2020


    «Δίκαιοι εις τον αιώνα ζώσι».

    Ένα άστρο της Δυτικής Μακεδονίας κοσμεί από σήμερα το στερέωμα του Ουρανού.

    Ο π. Αυγουστίνος Μύρου πέταξε για τα επουράνια. Παρέδωσε το πνεύμα του στον Δικαιοκρίτη και λατρευτό του Ιησού Χριστό,καταθέτοντας τους εύχυμους καρπούς της πολύπλευρης εκκλησιαστικής του διακονίας.
    Σε λίγες μέρες θα έκλεινε εξήντα οκτώ χρόνια επίγειας βιοτής (γεν. 1-1-1952), τα οποία υπήρξαν μια ζωντανή και αληθινή μαρτυρία του Χριστού.

    Εφοδιασμένος με πλούσια χαρίσματα και λιπαρή μόρφωση (διδάκτωρ Θεολογίας, πτυχ. φιλοσοφίας) εργάστηκε ακάματα στον αμπελώνα του Κυρίου, αναπτύσσοντας πλούσιο πνευματικό έργο.

    Ο εμπνευσμένος λόγος του, η αγαπώσα καρδία του, η ταπείνωσή του, το φλογερό του κήρυγμα, το σπινθηροβόλο βλέμμα του, που αντανακλούσε καλωσύνη και Ουρανό,αλλά και η αγιότητα του βίου του, τον κατέστησαν πόλο έλξης κυρίως των νέων, αλλά και φάρο πνευματικό της Μακεδονίτικης γης.

    Το έργο του εκκλησιαστικό, θεολογικό, ανθρωπιστικό. Έγινε «τα πάντα τοις πάσι ίνα πάντως τινάς» σώσει.

    Ένας οδοδείκτης του Ουρανού, ένας ουρανοπολίτης που παρεπιδημούσε στην γη.
    Ένας πολιός λευίτης αναρωτήθηκε σ’ έναν επικήδειο λόγο του: «δεν ξέρω ποιοί είναι πιο τυχεροί, αυτοί που φεύγουν ή αυτοί που θα μείνουν στην μετά κορονοϊό εποχή…».

    Όλοι οι άγιοι φεύγουν… Χάνουμε προσευχόμενους ανθρώπους. Δίκαιους ανθρώπους!

    Όταν ο Θεός θα κατέστρεφε τα Σόδομα είχε πει στον Αβραάμ ότι αν «βρεθούν πεντήντα δίκαιοι, για χάρη των λίγων δικαίων» δεν θα κατέστρεφε την πόλη. Επιμένει ο Αβραάμ και τελικά ο Θεός συγκαταβαίνει στους δέκα. Αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν ούτε δέκα δίκαιοι και τα Σόδομα με τα Γόμορα καταστράφηκαν. Σημειώνει δε ο ιερός Χρυσόστομος ότι επειδή οι Σοδομίτες «ανέτρεψαν τους νόμους της φύσεως άνοιξε η γη και τους κατάπιε».

    Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μην εκλείψουν οι δίκαιοι!

    Μαζί με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του σεβαστού π. Αυγουστίνου, πληροφορηθήκαμε την προς Κύριον εκδημία του γλυκύτατου, χαριτωμένου και αγιασμένου Γέροντος , του π. Πανάρετου Γρηγοριάτη, ο οποίος διακρίθηκε για το ασκητικό του φρόνημα, τον πνευματικό λόγο του και την απλότητα της καρδίας του.Πλήθος πιστών, κληρικών και λαϊκών, εμπιστευόταν τις συμβουλές του Γέροντα και έσπευδαν να τον συναντήσουν και να καταθέσουν τα βάρη της ζωής. Δυστυχώς δεν άντεξε η βεβαρημένη υγεία του τις κακουχίες της εποχής μας. Μετέστη στους ουρανούς. Ένας ακόμη πρεσβευτής για την πολύπαθη πατρίδα μας!Ιδιαιτέρως αυτή την εποχή! Αιωνία η μνήμη και των δύο Πατέρων! Θα λείψουν από την στενόκαρδη και ανισόρροπη εποχή μας.

    Σ.Μ.Τ.

  5. Ο/Η κυρία Φρόσω λέει:

    ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο Π. ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗΣ
    Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 13:36

    Φανούρης Ευστράτιος

    Ένας ακόμη Άγιος προσετέθη σήμερα στην χορεία των Αγιορειτών πατέρων. Θα εορτάσει το Άγιο Δωδεκαήμερο με τον γέροντα του π. Γεώργιο Καψάν και τον σήμερον κοιμηθέντα Αρχιμ.Αυγουστίνο Μύρου πνευματικό του παιδί
    Καλό Παράδεισο, Καλή Ανάσταση

  6. Ο/Η Λινού-Γιαμαρέλλου λέει:

    https://www.pagenews.gr/2020/12/01/ellada/diasolinothike-arximandritis-pou-koinonouse-pistous-en-meso-karantinas/

    Διασωληνώθηκε Αρχιμανδρίτης που κοινωνούσε πιστούς εν μέσω καραντίνας

    Βασίλης Διαμαντάκος

    01.12.2020 | 15:34

    Είχε ταχθεί υπέρ της συνέχειας όλων των μυστηρίων της Εκκλησίας εν μέσω πανδημίας. Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

    Διασωληνωμένος στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω κορωνοϊού, νοσηλεύεται ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου στο Παλαιογράτσανο του δήμου Βελβεντού, Αυγουστίνος Μύρου. Ο ιερωμένος δέχθηκε την «ακατάσχετη επιδρομή του μικροσκοπικού εχθρού», όπως είχε γράψει σε άρθρο του για τον ιό, ενώ είχε παραδεχθεί σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι κοινωνούσε, παρανόμως, πιστούς εν μέσω πανδημίας.

    «Κοινώνησα κάποιες έκτακτες περιπτώσεις τις ημέρες που απαγορευόταν. Γιατί όταν ερχόταν κάποιος ο οποίος μου έλεγε ότι η μητέρα μου είναι άρρωστη, δεν μπορούσα να μην πάω στο σπίτι να την κοινωνήσω. Είτε ο άλλος είχε απόλυτη ανάγκη να κοινωνήσει, έπρεπε να βρω τρόπο να τον κοινωνήσω.

    Δεν είναι δυνατόν κανείς, ούτε η πολιτεία ούτε και εμείς ακόμη, να στερήσουμε τη Θεία Κοινωνία από τους ανθρώπους» είχε πει χαρακτηριστικά ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρου, δείχνοντας το δάχτυλο σε όλους όσοι μιλούσαν για κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας: «Οι επιστήμονες οφείλουν να γνωρίζουν τα όρια τους όπως και όσοι ασχολήθηκαν και μίλησαν για το μυστήριο, είτε πολιτικοί, είτε φιλόσοφοι, είτε συγγραφείς, είτε οποιοσδήποτε, γιατί η επιστήμη και η λογική δεν εξηγεί το θαύμα. Και αυτό είναι θαύμα».

    Η «ταπείνωση» και η «περιφορά» της Πρωτοφάλτη

    Τον περασμένο Μάιο ο Αρχιμανδρίτης πάντρεψε ένα ζευγάρι, που χρειάστηκε να διανύσει 45 χιλιόμετρα, για να έρθει εις γάμου κοινωνία στο Παλαιογράτσανο Βελβεντού. Ο κ.Αυγουστίνος Μύρου είχε χαρακτηρίσει «ταπείνωση» της Εκκλησίας, την αποδοχή των περιοριστικών μέτρων από την πολιτεία.

    «Η πολιτεία ταπείνωσε την Ιερά Σύνοδο και την Εκκλησία και μαζί ταπείνωσε και τον απλό πιστό λαό. Μπορούσε να συνεργαστεί υπεύθυνα με την Ιερά Σύνοδο, να δώσει εμπιστοσύνη στην Εκκλησία. Κανείς άλλος δεν έδειξε τόση υπακοή στα μέτρα της πολιτείας όσο έδειξαν οι άνθρωποι της Εκκλησίας. Μπορούσε να βοηθήσει να τηρηθούν κάποια απαραίτητα μέτρα. Όχι να απαγορεύσει να χτυπούν οι καμπάνες».

    «Δεν έπρεπε επίσης να απαγορεύσει την περιφορά του Επιταφίου. Θα μπορούσε να το κάνει με όρους… Δεν επιτρέπεται στην Ορθόδοξη Ελλάδα να αναζητούμε παρηγοριά και ελπίδα σε κρίσιμες ώρες, όπως αυτές που περάσαμε, μιμούμενοι τους τρόπους ελαφρότητας των ταλαίπωρων δυτικών, με την περιφορά τραγουδίστριας στους δρόμους της Αθήνας ή με χειροκροτήματα πάνω στα μπαλκόνια και όχι με τους αιωνόβιους σοβαρούς τρόπους που έχει η Ορθόδοξη παράδοσή μας» είχε πει, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την κινητή συναυλία πάνω σε φορτηγό, που έδωσε η δημοφιλής ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

    Ο Αρχιμανδρίτης είχε αντιπροτείνει να γίνει περιφορά των εικόνων και των λειψάνων Αγίων. «Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε πανδημία. Στην Κοζάνη το 1918 πέθαιναν οι άνθρωποι κατά δεκάδες. Και οι άνθρωποι έκαναν λιτανείες, έφεραν την κάρα του Αγίου Νικάνορα και από την ημέρα εκείνη, ελαττώθηκαν μέσα σε δυο τρεις μέρες και σταμάτησαν όλοι οι θάνατοι» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του Αρχιμανδρίτη, που νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, κρίνεται ως σοβαρή. Το pagenews εύχεται ταχεία ανάρρωση στον ιερωμένο.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.