Επτά Ορθόδοξοι Επίσκοποι νεκροί από κορωνοϊό και τουλάχιστον 15 ασθενείς (συνεχές update)

[Δεκάδες ακόμη Ορθόδοξοι κληρικοί ασθενείς ή νεκροί-το πρόβλημα των γενειάδων τους σε ρωσική εφημερίδα]

Ορθόδοξες με μαντίλες παίρνουν την ευλογία του (χαφιέ του Τσαουσέσκου) Αρχιεπισκόπου Ποιμένα

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Πρώτος πέθανε ο Σέρβος Επίσκοπος του Βαλίεβο Μιλούτιν, ακολούθησε στην Ουκρανία ο Βενιαμίν, Επίσκοπος Ζελεζνόγκορσκ και Λογκόφσκ που είχε δηλώσει «ότι ο ιός είναι έργο του διάβολου και αν δεν θέλει ο Θεός δεν παθαίνει κανείς τίποτα» (romfea-27.4). Σειρά πήρε ο χαφιές του Τσαουσέσκου  Aρχιεπίσκοπος Σουτσεάβας και Ρανταούτι Ποιμήν, ο μητροπολίτης πρώην Αστραχανίου και Καμιζιάκ Ιωνάς, ο Βαρνάβας Μητροπολίτης Τσεμποξάρι και Τσουβάς, ο Βούλγαρος μητροπολίτης Δοροστόλου Αμβρόσιος και ο Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος. Ταυτόχρονα αρχικά, ασθένησαν άλλοι τρεις Επίσκοποι (ο πρωτοσύγκελος του πατριαρχείου Μόσχας  μητροπολίτης Διονύσιος του Βοσκρεσένκ, ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας  επίσκοπος Πιτιρίμ, και ο ηγούμενος της Λαύρας του Αγ.Σεργίου επίσκοπος Παράμονος) και αργότερα (27.8) 8 Αγιοταφίτες, Μητροπολίτες και Αρχιμανδρίτες, (9/9) ο πατριάρχης Ουκρανίας Φιλάρετος, που απέδιδε τον ιό στην ομοφυλοφιλία,  (1/11) ο Ιερισσού Θεόκλητος, (5/11) ο Σέρβος πατριάρχης Ειρηναίος και o Toποτηρητής της σερβικής Εκκλησίας του Μαυροβουνίου μητροπολίτης Βουντίμλιε και Νίκσιτς  Ιωαννίκιος,  ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος (10.11), ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος (11.11), 4 ανώνυμοι μητροπολίτες της ελλαδικής Ι.Συνόδου, η οποία μπήκε σύσσωμη σε καραντίνα (12.11). Στις τριτοκοσμικές, αυταρχικής διακυβέρνησης, χώρες τους, χωρίς κουλτούρα Δημοκρατίας (Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, ρωσική Εκκλησία και μειονότητα Ουκρανίας, Mαυροβούνιο), οι κυβερνήσεις, που επενδύουν πολιτικά στην Ορθοδοξία, δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν την απαγόρευση των εκκλησιασμών, μια άποψη που και στην Ελλάδα βρήκε αναπάντεχη υποστήριξη ακόμη και από αριστερά χείλη, με πιο χαρακτηριστική και επιστημονικοφανή («ανθρώπινα δικαιώματα»!!!), την παρέμβαση της Βασιλικής (Θάνου) της Αρεοπαγίτισσας, νομικής συμβούλου του κ.Τσίπρα. Πρώτοι ασθένησαν λοιπόν οι Σλάβοι και Ρουμάνοι Επίσκοποι και ακολούθησαν οι Ρωμιοί Ελλάδας και Αλβανίας, όπου είχαν παρθεί από την αρχή κάποια μέτρα.

Ο Αργολίδος Νεκτάριος θορυβημένος από τις πιέσεις που ασκεί η πιο φανατική μερίδα των πιστών,  εξωθούμενη από πονηρούς παρεκκλησιαστικούς και από υποκριτές ή παρανοϊκούς κληρικούς ομολόγησε:  «…Έζησα και το χειρότερο: Τηλεφώνησε κάποιος και ουρλιάζοντας, άρχισε να με βρίζει με λεξιλόγιο του υποκόσμου. Με διαολόστειλε τρεις φορές κιόλας. Γιατί; Του στερώ τον Χριστό και δεν τον αφήνω να κοινωνήσει! Αυτός λοιπόν ο μαινόμενος άνθρωπος και πόσοι παρόμοιοι, αισθανόταν ότι ήταν έτοιμος να κοινωνήσει! Από την άλλη πλευρά η οδύνη μας γινόταν αφόρητη από την πολυλογία και κενολογία του κλήρου και ιδιαίτερα γνωστών ροπαλοφόρων υπερασπιστών της εκκλησίας, με την κατακεραύνωση των πάντων…Μην ξεχνάμε ότι, ο κορονοϊός ήλθε στην Πελοπόννησο από τους προσκυνητές των Αγίων Τόπων. Για προσκύνημα πήγαν οι άνθρωποι! Και δύο μοναχοί που μετέφεραν το λείψανο (σημ.Λ.: ντρέπεται να πει το –υποτιθέμενο-δεξί του χέρι) του αγίου Γεωργίου στη Μ. Βρετανία, γύρισαν με τη νόσο…Αν στην Ελλάδα η συνωμοσιολογία και αντιχριστολογία καλά κρατούν, – συνδεδεμένα πάντα μ’ έναν φανατισμό, στις δύο μεγάλες χώρες Ρωσία και Ουκρανία, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Και αυτό το καταθέτω από προσωπική πείρα. Αυτή η κατάσταση ήταν η αιτία να μολυνθούν ολόκληρες μοναστικές κοινότητες και εκκλησιαστικές σχολές από τον κορονοϊό και να γίνουν εστίες μόλυνσης για τους προσκυνητές. Για τα περισσότερα από αυτά τα μοναστήρια έχουμε σχετικά λίγες πληροφορίες, γιατί επιβλήθηκε άνωθεν σιγή ιχθύος.  Ακόμη η σκιά της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης K.G.B. φαίνεται να καλύπτει τα πάντα…Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε για την τραγωδία που ζει η περίφημη Λαύρα του αγίου Σεργίου, όπου ζουν εκατοντάδες μοναχοί και φοιτητές της Θεολογικής Ακαδημίας.   Ο Πρύτανης της Ακαδημίας επίσκοπος Πιτιρίμ, και ο ηγούμενος του μοναστηριού επίσκοπος Παράμονος , μολύνθηκαν….».

Γυμνόστηθη ακτιβίστρια επιτίθεται στον σκληρό Ρώσο πατριάρχη

Στην πολύ μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα ‘Moskovskij Komsomolets’, όπου γράφτηκε η είδηση-ανάμεσα σε άλλα ονόματα κληρικών (πρωθιερέας Βλαδίμηρος Beriga, Αρχιδιάκος Ευγένιος Τροφίμοφ) που πέθαναν-πως και ο πρωτοσύγκελος του πατριαρχείου Μόσχας  μητροπολίτης Διονύσιος του Βοσκρεσένκ προσβλήθηκε από τον ιό, είδηση που στην Ελλάδα αποσιωπήθηκε («Почему священники оказались очень уязвимы перед»-«Γιατί οι ιερείς ήταν πολύ ευάλωτοι»-27.4.2020), αναλύθηκαν τα αίτια των πολυάριθμων ιερατικών κρουσμάτων και αποδόθηκαν, ανάμεσα στα άλλα και στις γενειάδες των ιερέων που είναι γνωστό πως χρησιμεύουν σαν χώροι φιλοξενίας μικροβίων. Μάλιστα η εφημερίδα προτείνει το ξύρισμα των ιερέων, ζήτημα ταμπού για τους Ρωσορθόδοξους, θυμίζοντας πως το είχαν κάνει οι νεωτεριστές της φιλοκομμουνιστικής «Ζώσας Εκκλησίας».

Μπορεί η δια Χριστόν σαλή (αυτοταπεινώθηκε γυμνή) Ομολογήτρια της Ορθοδοξίας Μιμή Παπανδρέου να μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων γυμνών και ημίγυμνων Ομολογητών (Μαρία Σολωμού, Στράτος Τζώρτζογλου, Νίκος Αναδιώτης-«Με αξίωσε ο Θεός και εν μέσω καραντίνας κοινώνησα»), αλλά ήδη ο Ελληνορθοδοξος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ομολογώντας έμμεσα πλην σαφέστατα πως η Θεία Κοινωνία δολοφονεί, διέταξε να κοινωνούν οι πιστοί της περιφέρειάς του με διαφορετικά κουταλάκια, έχοντας συναίσθηση πως με το άνοιγμα των ναών και τη μετάληψη θα υπήρχαν πολλά κρούσματα Ελληνορθοδοξων που θα προκαλούσαν τεράστιο σκανδαλισμό και θα τραβούσαν την προσοχή της αμερικανικής Δικαιοσύνης, η οποία δεν διακρίνεται για την ευσέβειά της όπως η ελληνική.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά ποντάρει στη σιωπή των κομμάτων (ιδιαίτερα αυτών της Αριστεράς), στην ανοχή του κρατικού μηχανισμού, στη σιωπή των γιατρών και στη δυσκολία να προσδιοριστεί η πηγή των κρουσμάτων.  Αν όμως η επιδημία υποτροπιάσει, πράγμα που κάθε λογικός άνθρωπος απεύχεται, τότε η Εκκλησία θα βρεθεί σε μια δίνη από την οποία δεν θα μπορέσει να διαφύγει. Όταν χάνονται ζωές προσφιλών, ιδιαίτερα παιδιών, τότε ακόμη και πιστοί της θα στραφούν δικαστικά εναντίον της ζητώντας αποζημίωση. Ήδη ένας γενναίος ιερέας στην Κρήτη, ο Χαράλαμπος Κοπανάκης άνοιξε το στόμα του και η Εκκλησία πολύ δύσκολα θα μπορέσει να του το κλείσει. Ο ιερωμένος έδειξε μάλιστα και ενόχους: «υποδεικνύοντας ως υπαίτιους τους «ομολογητές» που καθοδηγούνται από ανθρώπους του πρώην αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου (Μάριος Διονέλλης, Εφ.τ.Συντακτών-25.05.2020, «Διώκεται ο παπάς που πρότεινε το αυτονόητο»). Εννοεί βεβαίως τον ευλαβέστατο Σωτήριο Τζούμα, επικοινωνιολόγο του τρισμάκαρος, φερόμενο ως στέλεχος της ιερής παραδικαστικής αδελφότητος (βλ. «Εμπλέκουν…»), ο οποίος, έμπλεος ιεράς αγανακτήσεως, έχει ξεσπαθώσει κατά όσων κληρικών, εμμέσως ή ευθέως, αρνούνται την ικανότητα της μετάληψης να σκοτώνει ιούς και μικρόβια.

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Επτά Ορθόδοξοι Επίσκοποι νεκροί από κορωνοϊό και τουλάχιστον 15 ασθενείς (συνεχές update)

  1. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    https://el.wikipedia.org/wiki/Femen

    Η Femen (Φέμεν, στυλιζαρισμένο ως FEMEN), είναι ουκρανική φεμινιστική ομάδα ακτιβιστριών που αποσκοπεί στην προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών. Η οργάνωση έγινε παγκοσμίως γνωστή για τη διοργάνωση αμφιλεγόμενων γυμνόστηθων διαδηλώσεων ενάντια στον σεξουαλικό τουρισμό,[1] στα θρησκευτικά ιδρύματα, στον σεξισμό, στην ομοφοβία και σε άλλα κοινωνικά, εθνικά και διεθνή θέματα. Ιδρύθηκε στην Ουκρανία, η ομάδα έχει πλέον έδρα στο Παρίσι.

    Αυτοπροδιορίζεται ως οργάνωση που «μάχεται κατά της πατριαρχίας στις τρεις εκδηλώσεις της – τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών, τη δικτατορία και τη θρησκεία» και έχει δηλώσει πως ο στόχος της είναι «ο σεξτρεμισμός που χρησιμεύει στην προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών». Οι ακτιβίστριες της Femen κρατούνται τακτικά από την αστυνομία σε απάντηση προς τις διαμαρτυρίες τους

    Topless Protester Attacked Russian Patriarch
    An activist of the Femen group of female Ukrainian protesters, with a flair for topless stunts, attempted to attack the head of the Russian Orthodox Church, Patriarch Kirill as he arrived at Kiev’s airport on Thursday.

  2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Δεν υπάρχουν σχετικές μελέτες για τον κορονοϊό αλλά υπάρχει και η κοινή λογική

    Γενειάδες, συνωστισμός, προσέγγιση, αντίδωρο, μετάληψη, χειροφίλημα, ιερατική και ορθόδοξη καλογερίστικη απλυσιά (αλουσία, τη λένε οι παπάδες)

    https://sputniknews.gr/viral/202003256831845-koronoios-kai-mousia-Xyristeite-leei-gallos-giatros-stous-geneioforous/

    Κορονοϊός και μούσια: «Ξυριστείτε» λέει Γάλλος γιατρός στους γενειοφόρους
    © REUTERS / Khalid al-Mousily
    22:40 25.03.2020(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 22:58 25.03.2020)

    Γάλλος γιατρός συμβουλεύει τους πολίτες να ξυρίσουν μούσια και γένια εξηγώντας ότι ο κορονοϊός μπορεί να αντέξει για ώρες πάνω στις τρίχες.
    Εν μέσω κρίσης κορονοϊού, Γάλλος γιατρός συμβούλευσε τους μουσάτους πολίτες να ξυριστούν καθώς ο θανατηφόρος ιός μπορεί να διατηρηθεί στα γένια και τα μούσια.
    Ο Patrick Pelloux βρέθηκε προσκεκλημένος στο πλατό εκπομπής του BFM TV, την Κυριακή, προκειμένου να μιλήσει για τον κορονοϊό.
    Ένας θεατής ρώτησε τον γιατρό εάν ο κορονοϊός μπορεί να μείνει στο μούσι ή τη γενειάδα όταν κάποιος βήχει ή φταρνίζονται.
    «Ναι, φυσικά, παραμένει», απάντησε ο γιατρός, συμπληρώνοντας όμως ότι δεν θέλει να ξεκινήσει καμπάνια εναντίον της γενειάδας.
    Πρόσθεσε ότι ήδη είχαν δοθεί ανάλογες συμβουλές, ενώ υπάρχουν και έρευνες που δείχνουν ότι «το μούσι και τα μουστάκια είναι πολύ βρώμικα».
    Ο κορονοϊός μπορεί να διατηρηθεί για ώρες στη γενειάδα
    Ο Patrick Pelloux εξήγησε ότι ο κορονοϊός μπορεί να διατηρηθεί για ώρες στη γενειάδα.
    «Πρέπει να ξυριστείτε», συμβούλευσε, διότι το ξύρισμα και το πλύσιμο του προσώπου «είναι απλά πράγματα που φαίνονται προφανή στην ιατρική κοινότητα».

    https://www.bfmtv.com/sante/la-barbe-c-est-sale-patrick-pelloux-recommande-de-se-raser-pour-lutter-contre-le-coronavirus-1880004.html

    «Il faut vous raser», Patrick Pelloux déconseille la barbe pour lutter contre le coronavirus
    22/03/2020 à 16h37

    Η ιερή απλυσιά του ορθόδοξου καλογερισμού

    http://www.romiosini.org.gr/6827C7D3.el.aspx

    Η ανθρωπολογική διάσταση της ασκήσεως

    Επειδή υπάγομαι στην Λαύρα του Αγίου Σάββα, όπου έγινα μεγαλόσχημος μοναχός και ιεροδιάκονος, θα ήθελα να τελειώσω την ομιλία μου με λίγα λόγια για αυτό το μοναστήρι της Παλαιστίνης, της Ιουδαϊκής ερήμου που αποτελεί πρότυπο εφησυχασμού και ασκήσεως, σώματος και ψυχής, για αιώνες τώρα. Η Αδελφότητα των Σαββαϊτών είναι το «προκεχωρημένο φυλάκιο» της Ορθοδόξου Πίστεώς μας στους Αγίους Τόπους και στον κόσμο ολόκληρο. Είναι πάντοτε υπό την υψηλήν εποπτείαν του εκάστοτε Πατριάρχου Ιεροσολύμων που τυπικά θεωρείται, τιμής ένεκεν, ηγούμενος της Λαύρας. Η αδελφότητα των Σαββαϊτών Πατέρων διάγει βίον αυστηρότατον και λειτουργεί στηριζομένη απόλυτα στις εντολές και υποδείξεις του Αγίου Σάββα.

    Αρκετοί πατέρες της Λαύρας κρατούν την λεγόμενη «αλουσία» (=όχι λούσιμο των μαλλιών και όχι μπάνιο), ως άσκηση. Επίσης, σύμφωνα με τα όσα εθέσπισεν ο Άγιος Σάββας, απαγορεύεται οι μοναχοί της Λαύρας να διατηρούν φιλίες ή να κάνουν επισκέψεις, να έχουν αλληλογραφία, να κάνουν ταξίδια άνευ λόγου και ευλογίας. Απαγορεύεται να γίνονται ανάδοχοι σε βαπτίσεις, διότι αν ο καλόγηρος γίνεται αίτιος σκανδάλου, όχι μόνον για την Λαύρα, όχι μόνον για τους χριστιανούς, αλλά και για τους αλλοδόξους και αλλοθρήσκους, …τότε πρέπει απαραιτήτως να αποκόπτεται και να απομακρύνεται από την αδελφότητα.

    Πηγή υλικού
    Αρχιμ. Ιγνάτιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ποιμένων, Εισήγηση που εκφωνήθηκε στη Διεθνή Ορθόδοξη Συνάντηση Ηγουμένων, Μοναχών και Μοναζουσών της Πολωνίας, που έλαβε χώρα στην Ανδρώα Ιερά Μονή του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου στο χωριό Γιαμπλέτσνα το Σεπτέμβριο 2011

    Επιλογή υλικού
    Υπεύθυνη υλικού των Ιστοχώρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, η οποία προστατεύει ζωές και ζητουν να καθαιρεθεί

    https://www.dikastiko.gr/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%83/

    Συνεχίζει να ιερουργεί ο Ιάκωβος Γιοσάκης
    Καταδικάστηκε το 2010 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 9 ετών και 11 μηνών
    Newsroom Newsroom 05/07/2018

    Ο αρχιμανδρίτης που εμπλέκεται σε υποθέσεις παραδικαστικών κυκλωμάτων, με μία καταδίκη στην «πλάτη» του και το όνομά του να περιλαμβάνεται σε δύο ακόμη ποινικές δικογραφίες, παραμένει «ακούνητος» στη θέση του.

    Εκκλησιαστικοί κύκλοι «δείχνουν» τον οικείο μητροπολίτη ως μόνο αρμόδιο για την απομάκρυνσή του.
    Αν κατά τύχη βρεθεί κάποιος στον ιερό ναό του Αγ.Γεωργίου στο Καματερό είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί ενώπιος ενωπίον με ένα πρόσωπο που ειδικά στο παρελθόν απασχόλησε ουκ ολίγες φορές την επικαιρότητα: τον Ιάκωβο Γιοσάκη.



    Συνεχίζει να προκαλεί o «βλάσφημος» Ιερέας από την Κρήτη- Καθαίρεση η μόνη λύση!

    Συνεχίζει να προκαλεί o «βλάσφημος» Ιερέας από την Κρήτη- Καθαίρεση η μόνη λύση!
    Post published:22 Μαΐου 2020

    https://www.efsyn.gr/efkriti/koinonia/244870_dioketai-o-papas-poy-proteine-aytonoito

    25.05.2020, 06:00
    Διώκεται ο παπάς που πρότεινε το αυτονόητο
    Μάριος Διονέλλης

    Ιερέας από την Κρήτη καλείται σε απολογία επειδή ζήτησε την αλλαγή του τρόπου μετάληψης ● «Κάτι πήγε στραβά στην Εκκλησία μας» λέει στην «Εφ.Συν.», υποδεικνύοντας ως υπαίτιους τους «ομολογητές» που καθοδηγούνται από ανθρώπους του πρώην αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου.

    «Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου όπως ξέρω και δεν πρόκειται να απαντήσω με ψευδο-ταπεινολογίες» λέει στην «Εφ.Συν.» ο ιερέας Χαράλαμπος Κοπανάκης από την Κρήτη, που καλείται σήμερα σε απολογία επειδή είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή για την προστασία των πιστών εν μέσω πανδημίας θα μπορούσε να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο δίδεται η Θεία Κοινωνία.

    Ο 44χρονος ιερέας τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο στόχαστρο επιθέσεων από ακραίους εκκλησιαστικούς κύκλους που ζητούν την κεφαλήν του επί πίνακι, απαιτώντας ακόμα και την καθαίρεσή του από τον μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται. Σε μακροσκελές κείμενο που δημοσίευσε στις 19 Μαΐου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ιερέας έγραψε μεταξύ άλλων:

    «Χάνουμε την ουσία»

    «Την εποχή που αποφασίστηκε και υιοθετήθηκε η χρήση ίδιου για όλους κουταλιού, το τελευταίο που μπορούσαν να υποθέσουν οι άνθρωποι, ήταν η πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών. Σκεφθείτε ότι μέχρι πριν έναν αιώνα, είχαμε άγνοια για τη χρησιμότητα του πλυσίματος των χεριών, ως νούμερο ένα πράξης προστασίας. Συνεπώς η απόφαση για τη χρήση ενός κουταλιού με το οποίο θα κοινωνούν όλοι οι πιστοί, δεν λήφθηκε με υγειονομικά κριτήρια, αλλά καθαρά για πρακτικούς λόγους.

    »Οι άνθρωποι τώρα, διαχρονικά, έχουμε την τάση να κολλάμε στους τύπους, χάνοντας την ουσία. Για όσους έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με τα θεολογικά, είναι γνωστό ότι ο Χριστός έδωσε μεγάλη βάση στη διάκριση τύπου και ουσίας. Η ουσία για τον Χριστιανισμό είναι να μετέχουν οι πιστοί στη μετάληψη του Αρτου και του Οίνου της κοινής λατρείας. Το επουσιώδες είναι ο τρόπος που θα γίνεται αυτό».

    Στο ίδιο κείμενο ο ιερέας χαρακτήριζε ύβρη τον ισχυρισμό ότι μέσω της Θείας Κοινωνίας δεν μεταδίδονται ασθένειες που κολλάνε με το σάλιο. «Θα ήταν σαν να λέμε ότι όσοι παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο δεν θα χωρίσουν ποτέ ή ότι όσοι βαπτίζονται δεν πρόκειται ποτέ να αμαρτήσουν» έγραφε μεταξύ άλλων ο π. Χαράλαμπος.

    Ο μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος

    Το κείμενο βρήκε τεράστια ανταπόκριση με δεκάδες πιστούς να επικροτούν τη στάση του, αλλά έγινε και αφορμή για οργισμένες επιθέσεις εναντίον του. Ο μητροπολίτης Μακάριος τον κάλεσε εγγράφως να απολογηθεί για τα λεγόμενά του θέτοντάς του το ερώτημα αν όντως έχει γράψει ο ίδιος το επίμαχο κείμενο και αν προτίθεται να το διαψεύσει.

    «Ασφαλώς και δεν πρόκειται να το διαψεύσω» λέει στην «Εφ.Συν.» ο π. Χαράλαμπος που έχει ήδη ετοιμάσει νέο γραπτό κείμενο για την υποστήριξη των θέσεών του, ενώ όπως αναφέρει θέτει τον εαυτό του στην κρίση του μητροπολίτη και των πιστών της ενορίας του.

    «Από διάφορους κύκλους ο δεσπότης μας δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για την καρατόμησή μου φτάνοντας να απειλούν ακόμα και τον ίδιο. Είναι άνθρωποι εξαιρετικά φανατισμένοι. Οι λεγόμενοι “ομολογητές” αποτελούν πληγή για την Εκκλησία. Πανελλαδικά συνασπίζονται με πρωτεργάτες τους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω από τον πρώην αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο και καταφέρονται με μένος εναντίον όσων εκφέρουν μία έστω διαφορετική άποψη».

    «Αναρθρες κραυγές»

    «Με πήρε τις προάλλες μια κυρία η οποία με έβριζε, με αποκαλούσε δαίμονα και έβγαζε άναρθρες κραυγές. Τη ρώτησα τι νομίζει ότι κάνει και μου απάντησε “ομολογώ τον Χριστό”. Αναρωτιέμαι τι πήγε τόσο λάθος μέσα στην Εκκλησία. Οι άνθρωποι αναζητούν βεβαιότητες για να γραπωθούν από αυτές και δυστυχώς η Εκκλησία προσφέρει πλήθος τέτοιων βεβαιοτήτων.

    »Οι βεβαιότητες όμως μπλοκάρουν τη δυνατότητά σου να βλέπεις και να διερωτάσαι αν εξελίσσεσαι και αν προχωράς πραγματικά», λέει στην «Εφ.Συν.» ο ιερέας που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του, τον Σοκαρά, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, απ’ όπου κατάγεται και λειτουργεί επί 24 χρόνια, ενώ για ένα διάσημα υπηρέτησε και στα γραφεία της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας που εδρεύει στις Μοίρες Ηρακλείου.

    Πάντως πλέον για το θέμα της Θείας Κοινωνίας διατυπώνονται ευρέως διαφορετικές απόψεις στις ορθόδοξες Εκκλησίες όλου του κόσμου. Ηδη η Μητρόπολη στην Αυστρία για την προστασία των πιστών καθιέρωσε τη μετάληψη με τον τρόπο που γινόταν πριν από τον 14ο αιώνα, δηλαδή με την παράδοση του εμβαπτισμένου άρτου στο χέρι των πιστών και όχι στο στόμα με την ίδια λαβίδα.

    Στη Γερμανία λόγω της πανδημίας απαγορεύτηκε προσωρινά να κοινωνούν οι πιστοί, ενώ στην Αμερική ενορία αποφάσισε τη χρήση πολλών κοχλιαρίων, ένα για κάθε πιστό, τα οποία μετά τη Θεία Κοινωνία απολυμαίνονται σε κλίβανο. Στην Ελλάδα όσοι αποκλίνουν από τις δογματικές απόψεις γίνονται στόχος φανατισμένων επιθέσεων.

    Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας- Απαράδεκτη πρωτοβουλία του Σεβ. Αυστρίας Αρσενίου για τη Θεία Λειτουργία- Αποφάσεσε να εφαρμόσει το τυπικό της Θ.Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου

    Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας- Απαράδεκτη πρωτοβουλία του Σεβ. Αυστρίας Αρσενίου για τη Θεία Λειτουργία- Αποφάσεσε να εφαρμόσει το τυπικό της Θ.Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου

    Post published:13 Μαΐου 2020
    Σχόλιο του Σωτήρη Τζούμα

    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ! ΑΙΣΧΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΤΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ! ΑΙΣΧΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΤΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

    Post published:15 Μαΐου 2020

    H Mέρκελ απαγόρευσε την Ορθόδοξη Μετάληψη

    Όμως ο κ.Τζούμας, επικοινωνιολόγος του τρισμάκαρος Χριστόδουλου, κάλεσε σε Αντίσταση και πάλη, ενοχοποιώντας άδικα τον Έλληνα Μητροπολίτη, μη γνωρίζοντας πιθανώς πως πίσω από την απόφασή του είναι η γερμανική κυβέρνηση: «Ο Μητροπολίτης Γερμανίας «αποφάσισε» τον αποκλεισμό των πιστών από την Θεία Κοινωνία» (14 Μαΐου 2020-Σ.Μ.ΤΖ.) «Προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη: Παναγιώτατε Δέσποτα, αν η Ορθόδοξη Εκκλησία μας δεν μπορεί να προσφέρει στον δοκιμαζόμενο ποίμνιο της Εκκλησίας μας τα στοιχειώδη που ζητά στην ταραγμένη εποχή που ζούμε και ταυτίζεται με τις επιταγές και τις εντολές που δίνει η νέα τάξη πραγμάτων με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, επιτρέψετε μας να σας πούμε ότι θεωρούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ´όσο νομίζουμε! Οι ίδιοι οι εκπρόσωποί σας σε Μητροπόλεις της Ευρώπης – ευτυχώς υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις – βάζουν την ταφόπετρα στην Πίστη. Μετά τις ταινίες απαγόρευσης μπροστά στις εικόνες ο πολιός Ιεράρχης Σεβ. Γερμανίας Αυγουστίνος το τερμάτισε : κήρυξε παύση της θείας Μετάληψης… Εκτός και αν όλα αυτά τελούν υπό την έγκρισή σας, γεγονός που κάνει τον πόνο μας διπλό και δυσβάστακτο! Ο μη γένοιτο!».

    Στο μεταξύ το δημοσίευμα του exapsalmos εξαφανίστηκε για λόγους που δεν μπορώ να ξέρω
    https://www.exapsalmos.gr/2020/05/14/o-mitropolitis-germanias-apofasise-ton-apokleismo-ton-piston-apo-tin-theia-koinonia/

    This page could not be found!
    We are sorry. But the page you are looking for is not available.
    Perhaps you can try a new search.

    Διασώζεται όμως αλλού, εκεί που το αναδημοσίευσαν

    https://www.inewsgr.com/439/o-mitropolitis-germanias-avgoustinos-to-termatise-kiryxe-pafsi-tis-theias-metalipsis–ta-pragmata-einai-poly-pio-sovara-aposo-nomizoume.htm

    Ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος το τερμάτισε! Κήρυξε παύση της θείας Μετάληψης – Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ´όσο νομίζουμε
    19:12 14/5/2020 – Πηγή: Spoilers

    Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα προς την Α.Θ.Π. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Παναγιώτατε Δέσποτα,

    spoilers.gr › o-mitropolitis-germanias-augoustinos-to-te…
    14 Μαΐ 2020 – Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα προς την Α.Θ.Π. Τον Οικουμενικό … Κήρυξε παύση της θείας Μετάληψης – Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά … Σεβ. Γερμανίας Αυγουστίνος το τερμάτισε : κήρυξε παύση της θείας Μετάληψης.

    Ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος το τερμάτισε! Κήρυξε …newsbase.gr › o-mhtropoliths-germanias-aygoystinos-to…
    Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα προς την Α.Θ.Π. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη … Κήρυξε παύση της θείας Μετάληψης – Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ´όσο … Ιεράρχης Σεβ. Γερμανίας Αυγουστίνος το τερμάτισε : κήρυξε παύση της θείας …

  4. Ο/Η + Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Μπαρούσης λέει:

    Η ασθένεια αποτελεί ένα μεταπτωτικό φαινόμενο, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί την επίσκεψη της Χάριτος του Θεού μας και την αποκάλυψη του Χριστού μας σε εμάς, αφού δια της ασθενείας εξαγιαζόμεθα ώστε να κερδίσουμε τον πολυπόθητο Παράδεισο. Αυτό και μόνο φανερώνει την ασθένεια στον ρόλο της ως ένα υπέρλογο φαινόμενο, υπό Θεού μεταχειρηζόμενο ώστε να σωθεί το αθάνατο τμήμα της υποστάσεώς μας. Αυτό στον λογικοκρατούμενο άνθρωπο μπορεί να φαίνεται ουτοπία, αλλά εμείς ως Έλληνες, εμφορούμενοι από την δυσχιλιάχρονη παράδοση που μας δόξασε, είμαστε ικανοί να βιώνουμε την μυστική σχέση μεταξύ ανθρώπου και Θεού, μεταξύ ανθρώπου και Χριστού που ανασταίνει, ζωοποιεί και χαριτώνει το δέμας, ούτως ώστε ο άνθρωπος να γίνει ό μοιος με τον αρχέτυπο άνθρωπο-Χριστό. Είναι αυτό που δεν μπόρεσαν να βιώσουν ούτε ο Αρχιεπίσκος Αμμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, ούτε ο εν Κρήτη π. Χαράλαμπος Κο[πανάκης. Ο,τιδήποτε λοιπόν βρίσκεται μέσα στον Ναό, εκ της Αγίας Τραπέζης και του Ιερού Αρτοφορίου έως της κόνιδος του δαπέδου είναι Άγια, διότι ο Χριστός είναι αυτός που τα εξαγιάζει, και η ασθένεια δεν έχει θέση εντός του Ιερού Ναού, παρά μόνο για να εξαγιάσει και να καθαρήσει την ψυχή αυτών που έχουν αγγύξει την πληρώτητα, αφού αυτοί έχοντας αγγίξει τον Παράδεισο, να καθίστανται μέλη Αυτού και ταυτόχρονα να αποτελούν την αιτία του δικού μας Παραδείσου. Ας έχουμε την ευχή τους και την προσευχή τους. Εν αγάπη Χριστού Ζωοδότου, καθρέπτου των ψυχών μας, Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Μπαρούσης.

  5. Ο/Η Gay priest λέει:

    Sirakos-Ioannis Kesen
    · 14 Μαΐου ·

    Ελλάς Ελλήνων Ορθοδόξων Αοιδών τε και Ηθοποιών: έχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια, ηθοποιοί και τραγουδιστές και λεν με παρρησία ότι θα παν να κοινωνήσουν χωρίς φόβο στον δρόμο που χάραξε η ερίτιμος βουλευτής της δεξιάς κ. Ράπτη. Απ’ την άλλη, χαίρονται οι παπάδες σφόδρα που έχουνε «μαζί τους» ανθρώπους της σόου μπιζ: κάνουν δημόσιες αναρτήσεις και δημοσιεύουν αντίστοιχα άρθρα παροτρύνοντας τους πιστούς να ακολουθήσουν τα «λαμπρά» παραδείγματα τύπου Βέρτη, Οικονομόπουλου, Σολωμού και λοιπά. Ήθελα όμως στο παρόν να παραθέσω τι λένε οι ιεροί κανόνες, δηλ. οι αποφάσεις των συνόδων για τους ανθρώπους του θεάματος. Να σημειώσω ότι για την πίστη της εκκλησίας, οι ιεροί κανόνες θεωρούνται γεννήματα του αγ. πνεύματος και είναι θέσφατοι.

    Έχουμε και λέμε: οι Διαταγές των Αποστόλων απαγορεύουν κάθε είδους θεατρική συντεχνία, η Σύνοδος της Αρλεάτης απαγορεύει την θεία κοινωνία στους εν ενεργεία ηθοποιούς, η Σύνοδος της Καρθαγένης απαγορεύει τη συμμετοχή τόσο των ιερέων όσο και των οικογενειών τους σε εκδηλώσεις θεατρικού χαρακτήρα ενώ αν κάποιος ηθοποιός που έχει μετανοήσει θέλει να επιστρέψει στην θεατρική του δραστηριότητα, τότε η εκκλησία επιβάλλεται να τον αποτρέψει από αυτήν την επιθυμία. Αντίστοιχος κανόνας υπάρχει και στην Πενθέκτη Σύνοδο που απαγορεύει το θέατρο, τη χρήση μασκών και την συμμετοχή ιερεών σε γλέντια και σε θεατρικού τύπου εκδηλώσεις. Ενώ οι ηθοποιοί άγιοι που «αγίασαν», «αγίσαν» αφού άφησαν την «αισχρή» τους εργασία κατα μέρος.

    Άγιοι, λοιπόν, πατέρες…πείτε μου: κάνει το άγιο πνεύμα λάθος; Εσείς δεν λέτε ότι οι κανόνες δεν εκσυγχρονίζονται; Αποφασίστε λοιπόν… για να ξέρουμε κι εμείς!

  6. Ο/Η Gay priest λέει:

    Γαμώτο μπορώ να μάθω ηιατί όσοι κοινωνάνε ή φοράνε χρυσά ή γδύνονται;
    Δρόμος στη νέση δεν υπάρχει;

    To σεξαπίλ της θείας Μετάληψης

    To σεξαπίλ της θείας Μετάληψης

    [Γυμνοί καλλιτέχνε Ομολογητές της Ορθοδοξίας σε εποχή διωγμών]



    Μαρία Σολωμού sexy ηθοποιός : Δεν ξέρω αν χορταίνεται το σεξ .

    Oι γυναίκες είμαστε πολύ σκύλες μεταξύ μας. Μου έχουν «πέσει» κατά καιρούς άτομα και των δύο φύλων. «Ναι, έχω δοκιμάσει ναρκωτικά», εξομολογείται η Μαρία Σολωμού και για ακόμα μία φορά σοκάρει με συνέντευξή της.

    Παράλληλα, η γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει ότι έχει μείνει 9 μήνες χωρίς να κάνει σεξ και μιλά για τον γάμο, τα οικονομικά της και το δημοσίευμα που την έχει εξοργίσει περισσότερο.

    Μιλώντας στο περιοδικό «Down Town», η Μαρία Σολωμού αποκαλύπτει μερικές ακόμα από τις άγνωστες πτυχές της. Αναφερόμενη στα ….
    ..ναρκωτικά, παραδέχεται ότι έχει δοκιμάσει και καταλήγει: «δεν μ’ άρεσαν και δεν φτούρησε. Τα δοκίμασα, εντάξει, ήταν μια φάση της ζωής, τέλος».

    Στο σεξ, πάντως, εμφανίζεται… εγκρατής. «Δεν ξέρω αν χορταίνεται το σεξ.

    https://www.iefimerida.gr/news/115357/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B6%CF%8E%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

    ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ
    Ο Στράτος Τζώρτζογλου ολόγυμνος, εσταυρωμένος, πάνω σε τρούλο -Τι κάνει στην Πάρο [εικόνες]


    https://www.in.gr/2020/05/15/life/fizz/nikos-anadiotis-ego-prosopika-metelava-en-meso-karantinas/

    Νίκος Αναδιώτης: «Εγώ προσωπικά μετέλαβα εν μέσω καραντίνας»

    Μετά την Μαρία Σολωμού και τον Νίκο Οικονομόπουλο έρχεται ο Νίκος Αναδιώτης να στηρίξει την θεωρία πως με την Θεία Κοινωνία κανείς δεν μπορεί να κολλήσει τον ιό



    Τιμόθεος Ηλιάκης
    την Κυριακή
    Ήρθε απροειδοποίητα στην δεύτερη θεία Λειτουργία στην Αγία Τριάδα Ν. Φιλαδέλφειας και μετάλαβε των Αχράντων Μυστηρίων η κ. Δήμητρα Παπανδρέου δεν θα αποτελούσε βέβαια αυτό λόγο για δημοσίευση αν δεν ζητούσε κάποιος από τους παρευρισκομένους την άποψή της για όσα λέγονται τελευταία σχετικά με την Θεία Μετάληψη, » Η Πίστη σώζει και στην Πίστη δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε αμφιβόλους λογισμούς» ήταν η απάντησή της.
    Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στον Ναό και στάθηκε για αρκετή ώρα κοιτάζοντας το ανεγειρόμενο γειτονικό γήπεδο της Α.Ε.Κ.

  7. Ο/Η Μητροπολίτης Σοδόμων και Γομόρρας λέει:

    Μακάρι ο συμπαθής παπάς από την Κρήτη να αποφύγει την εξουθένωση που συνήθως επιφυλάσσεται για ελεύθερα πνεύματα από αυταρχικούς μηχανισμούς εξουσίας σαν την Εκκλησία, αλλ΄ ως λογικός άνθρωπος μάλλον θα έπρεπε να ξέρει με τι υπόκοσμο θα είχε να κάνει όταν αποφάσιζε να εισέλθει στον κλήρο. Κατά τα άλλα, αυτός ο Τζούμας αν δε με απατά η γερή μου μνήμη, είχε αποκαλύψει καλοπροαίρετα ότι ο Χριστόδουλος ήταν πρόθυμος να καλύψει τον Αττικής Παντελεήμονα για την ερωτική του ζωή αρκεί να τα έβρισκε με τη Μονή Εφραίμ στα λεφτά. Εκθείαζε την ανοχή στην αρχιερατική υποκρισία αλλά κατακεραυνώνει την κοινή λογική. Ως πότε θα τους πληρώνουμε;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Σεβασμιότατε την ευλογία σας.
      Ζητώ συγνώμη αλλά έσβησα έναν χαρακτηρισμό και ζητώ την κατανόησή Σας, ου μην και την ευχή Σας.
      Σχετικώς με την πληροφορία σας δεν γνωρίζω μετά βεβαιότητος, πλην του γεγονότος πως ο Χουντόδουλος γνώριζε και κάλυπτε και τις κλεψιέςτων παγκαριών του βρυκόλακα Εφραίμ Ν.Μάκρης, μιας Μονής πονηρών καλογριών, που είχαν ισχυρούς προστάτες οι οποίοι στρίμωξαν τον Παντελεήμονα μη ανεχόμενοι τη λεηλασία των αφορολόγητων τεράστιων κερδών του μοναστηριού,

      αλλά κάλυπτε και την πασίγνωστη από καταγγελίες στη Σύνοδο ερωτική δραστηριότητα-με φαντάρους κυρίως-του ιερού Παντελεήμονος.
      Ο κ.Τζούμας, δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα με τις συμπεριφορές του μακαρίτη και φαίνεται πως και το κοινό του, που από τα κουτσομπολιά του («Σφηνάκια που τζούζουν» τα αποκαλεί) που διαβάζει, δεν δείχνει να ενοχλείται



      Το άδοξο και τραγικό τέλος του αειμνήστου Αττικής Παντελεήμονος, θα θυμίζει εσαεί την υποκρισία της κοινωνίας και της Εκκλησίας μας

      Το άδοξο και τραγικό τέλος του αειμνήστου Αττικής Παντελεήμονος, θα θυμίζει εσαεί την υποκρισία της κοινωνίας και της Εκκλησίας μας

      Post published:6 Ιουλίου 2019

      Του Σωτήρη Τζούμα

      Θέλω να θυμηθώ μαζί σας τη μνήμη του τελευταίου Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονος (Μπεζενίτη), του από Ζακύνθου, αφού τόσο η επίσημη Εκκλησία την οποία υπηρέτησε από νέος, όσο και οι δυο Μητροπόλεις από τις οποίες πέρασε ως ποιμενάρχης, δεν βρήκαν χρόνο για να τον θυμηθούν και να τελέσουν ένα μνημόσυνο στη μνήμη του. Ήταν 2 Ιουλίου 2014, όταν συνέβη το μοιραίο συμβάν. Η είδηση διαδόθηκε αστραπιαία. Έφυγε του κόσμου τούτου μηδέν έχων πλην τα πάντα κατέχων.

      Σήμερα, πέντε ολόκληρα χρόνια από τον θάνατό του, είτε τον θυμόμαστε, είτε όχι,ο Παντελεήμων θα παραμένει για πάντα ένα ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης Εκκλησιαστικής μας ιστορίας καθώς με το πέρασμά του από τη ζωή σημάδεψε τον τόπο και την Εκκλησία μας, είτε θετικά, είτε αρνητικά.

      Θέλω να επαναλάβω εξ αρχής μία ξεκάθαρη και απολύτως συνειδητοποιημένη πάγια θέση μου : θεωρώ τον Μακαριστό , τελευταίο Μητροπολίτη της ενιαίας πάλαι ποτέ Μητρόπολης Αττικής Παντελεήμονα, σπουδαίο Ιεράρχη.Με την πλήρη έννοια του όρου σπουδαίος!

      Παρά τις όποιες ανθρώπινες αδυναμίες που είχε– για τις οποίες έχει δώσει ήδη λόγο στον Κύριο –ήταν Ιεράρχης με μόρφωση, με ικανότητες και με ξεχωριστή αξία.

      Με εξαίρεση τα θλιβερά γεγονότα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας εξωεκκλησιαστικά- εξωθεσμικά κέντρα και τα οποία του στοίχισαν τον θρόνο, ο Παντελεήμων Μπεζενίτης με το πέρασμά του, τόσο από την Ζάκυνθο, όσο και από την Αττική, οφέλησε και δεν έβλαψε την Εκκλησία. Οι αθλιότητες αυτές που γράφτηκαν εκείνη την εποχή στοχευμένα εναντίον του και μάλιστα καθ´υπερβολή, μπορεί να μαύρισαν τις διαθέσεις του Χριστεπωνύμου πληρώματος και να σκανδάλισαν μερίδα των πιστών, αλλά σήμερα ελάχιστοι τα θυμούνται όλα αυτά!
      ……………

      _______________________

      Iερά Κείμενα
      https://www.exapsalmos.gr/category/sfinakia/

      Σφηνάκια που Τζού-ζουν!

      Σφηνάκια που τζού-ζουν!

      8 Φεβρουαρίου 2020
      Φεβρουάριος 2020/2

      ………………………..

      🔸🔹Κληρικός της Μητρόπολης Περιστερίου, ο οποίος κατά δήλωσή του έχει προσβληθεί απο ανίατη ασθένεια, ζήτησε από τον Ποιμενάρχη του Σεβ. Κλήμεντα απολυτήριο απ´τη Μητρόπολη προκειμένου να μετατεθεί σε Μητρόπολη της Θεσσαλίας, γνωστή για τα Μοναστήρια της. Μάλιστα προς επίτευξη του σκοπού του επιστράτευσε και τον Μητροπολίτη της άλλης Μητρόπολης με τον οποίο συνδέονται παιδιόθεν, να μεσολαβήσει θετικά στον Σεβ Περιστερίου για να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις θα προέβαλε, διότι κανείς Μητροπολίτης δεν θέλει να χάνει τους κληρικούς του! Και ο Σεβ. Κλήμης για ανθρωπιστικούς λόγους δεν αντιστάθηκε λένε οι πληροφορίες μας. Αρχικά προσπάθησε να τον πείσει να παραμείνει διότι η ασθένεια που δήλωσε ότι είχε θα απαιτούσε θεραπείες και το Περιστέρι είναι πολύ πιο κοντά στα νοσοκομεία απ´οτι η Μητρόπολη που επιθυμούσε να μετατεθεί.
      Δεν έγιναν, όμως, αποδεκτά τα επιχειρήματα του Σεβ. Κλήμεντος. Ο εμπερίστατος Αρχιμανδρίτης επέμεινε για την μετάθεση κάτι που έγινε αποδεκτό εν τέλει από τον Μητροπολίτη Περιστερίου.
      🔙 Η εξέλιξη, ωστόσο, που πήρε το θέμα αποδείχνει την αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία φέρονται ορισμένοι κληρικοί μας μη σεβόμενοι τους εαυτούς τους και την καλοσύνη και ανοχή που τους εδόθη αφειδώς αλλά και μη φοβούμενοι τα σημάδια τα οποία τους έστειλε ο Θεός για να τους προετοιμάσει και να κάνουν το δικό τους όπισθεν ολοταχώς! Τελικά η μετάθεση επιτεύχθηκε αλλά ο προς μετάθεση ιερεύς αντί να πάει στη Μητρόπολη της Θεσσαλίας πήγε σε Μητρόπολη της Πελοποννήσου εκ των πλησιέστερων της Αθήνας, για να μπορεί προφανώς να συνεχίσει τις…επιδόσεις του χωρίς να τον ψάχνουν. Να προσέχει πάντως γιατί κυκλοφορούν και νοσήματα που κολλάνε και είναι πολύ επικίνδυνα! Ο Σεβ. Περιστερίου Κλήμης λένε οι πληροφορίες ότι αισθάνεται πικραμένος από την συμπεριφορά αυτή τόσο του πρώην κληρικού του, όσο και του νεόκοπου Ιεράρχη της Θεσσαλικής Μητρόπολης που δεν κρύβει ότι είναι προσαρμοσμένος στο άρμα του δελφίνου που τον προώθησε και δια της προαγωγής του άδειασε τη γωνιά για να την καταλάβει ο εξ απορρήτων ατάλαντος συνεργάτης του, που παρά τα χαμόγελα που σκορπά στους συνομιλητές του έχει καταστεί ο φόβος και ο τρόμος των ιερέων της Μητρόπολης και όχι μόνο.
      ……………..

  8. Ο/Η Psycho λέει:

    Oμολογητής Σωτήρης Τζούμας
    Ο κορωνοϊός σέβεται τους Ορθόδοξους, τιμωρεί τους Βαπτιστές
    και βρισίδι στον καθηγητή Μόσιαλο

    Ποιος θα πει στον κ. Μόσιαλο να το «βουλώσει» και να μην ασχολείται με τους ορθοδόξους;; 

    Ποιος θα πει στον κ. Μόσιαλο να το «βουλώσει» και να μην ασχολείται με τους ορθοδόξους;;
    
    Post published:26 Μαΐου 2020

    ✔️Προειδοποίηση του άσχετου Μόσιαλου: Στη Φρανκφούρτη, 107 άτομα μολύνθηκαν σε λειτουργία… Βαπτιστών!

    Είχε δεν είχε ο κ. Μόσιαλος βρήκε τρόπο να δείξει και πάλι το ανορθόδοξο φρόνημα του και σαν ζωχαδιακός να βγει και να ορύεται για να μας « προστατεύσει» δήθεν εμάς τους ορθόδοξους χριστιανούς από τον κορονοϊό.

    Σε ανάρτηση του στο facebook ο πολύς κ. Μόσιαλος αναδημοσιεύει κείμενο της Deutsche Welle, το οποίο αναφέρει «η απάντηση στο ερώτημα πώς μολύνθηκαν 107 και πλέον άτομα σε λειτουργία Βαπτιστών στην Φραγκφούρτη, ενώ τηρήθηκαν όπως αρχικά ισχυρίστηκαν όλα τα μέτρα: κατά την διάρκεια της λειτουργίας(!!), οι πιστοί τραγούδησαν και δεν φορούσαν μάσκες. Στην εντατική ο επικεφαλής της κοινότητας».

    Ο κ. Μόσιαλος, σχολίασε την αναδημοσίευση με τον εξής αμετροεπή και άσχετο τρόπο : «Αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι δεν υπήρξε,ούτε θα υπάρξει πρόβλημα. Εύχομαι ολόψυχα να ξεπεράσει το πρόβλημα ο επικεφαλής της Κοινότητας»

    Είναι ολοφάνερο ότι ο άνθρωπος είναι άσχετος!

    Ξέρει τί ακριβώς είναι οι Βαπτιστές;Ξέρει τι πιστεύουν; Ξέρει τις διαφορές που έχουν με εμάς τους ορθοδόξους; Ξέρει αν έχουν στη «λειτουργία» τους όπως την αποκαλεί καμία ομοιότητα με την δική μας θεία λατρεία; Ξέρει αν έχουμε καμία σχέση με αυτό που εμείς έχουμε και εννοούμε ως Εκκλησία; Άν πιστεύουν στην Θεία Χάρη, αν έχουν Ιερά Μυστήρια; Ή βρήκε ξανά αφορμή απο αυτο που έπαθαν οι Βαπτιστές για να ρίξει το δηλητηριώδες βέλος κατά της Ορθοδόξου πίστεως και να επηρεάσει τους πιστούς ώστε να φοβηθούν και να μην πάνε απόψε και αύριο στους ναούς μας για να εορτάσουν την απόδοση του Πάσχα! Τί να πούμε; Τι συμφέροντα και ποίων εξυπηρετεί ο κ. Μόσιαλος; Και γιατί εξακολουθεί ενώ είναι άσχετος με την πίστη μας να επιδεικνύει αυτή την συμπεριφορά;Τι υποκρύπτει αυτή η εμμονή;

    Και το κάνει αυτό λίγες μόλις ώρες πριν από τις τιμητικές τελετές στις Εκκλησίες, καθώς σήμερα εορτάζεται η απόδοση του Πάσχα, αλλά και με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις Εκκλησίες! Και τον πληροφορούμε ότι ακόμη δεν είδε τίποτα! Και να είναι βέβαιος οτι δεν θα ακούσει ότι έπαθε κανείς τίποτα σε ορθόδοξο ναό! Γιατί όσοι πηγαίνουμε το αισθανόμαστε! Πάμε γιατί ξέρουμε ότι η Θεία Χάρις φροντίζει να μην παθαίνουμε τίποτα! Και δεν θα πάθουμε!

  9. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Ο «Εξομολόγος» του Πούτιν, αναγκάστηκε να παρέμβει όταν ο Πρόεδρος είδε τα κρούσματα στα μοναστήρια και στις εκκλησίες να γίνονται βόμβα

    https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/36200-pskof-tuxon-pseutes-kai-asebeis-osoi-lene-den-tha-moluntho-stin-ekklisia

    31/03 11:30

    Πσκοφ Τύχων: »Ψεύτες και ασεβείς όσοι λένε δεν θα μολυνθώ στην Εκκλησία»

    “Όταν ως Μητροπολίτης Πσκοφ παρακάλεσα τους Μοσχοβίτες και κατοίκους άλλων πόλεων να απέχουν προσωρινά από το προσκύνημα στη Μονή των Σπηλαίων του Πσκοφ, δεν κινήθηκα από προσωπικό φόβο, αλλά από φόβο για τους κατοίκους της πόλεως Πετσόρυ, όπου ευρίσκεται η Μονή, και η μέση ηλικία των οποίων είναι 60 και πάνω. Είναι ευπαθής ομάδα. Αυτό το αίτημά μου προκάλεσε κύμα αγανακτήσεως και ερωτήσεις, μα είναι δυνατό να κολλήσουμε στη Μονή; Και αυτοί οι νέοι που προέρχονται από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη και είναι φορείς του ιού και μάλιστα ασυμπτωματικοί, ευρίσκονται δίπλα στις γιαγιάδες μας, βήχουν, φτερνίζονται ή απλώς αναπνέουν. Και όλα αυτά σε κοντινές αποστάσεις” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Τύχων.

    Ακόμη συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας: “Ψεύδονται ἐν γνώσει ή αγνοία όσοι ισχυρίζονται ότι είναι αδύνατο να μολυνθεί κανείς σε Ναούς και Μονές. Είναι ασεβείς, διότι το ψεύδος είναι ασέβεια. Αρκεί να επαναφέρουμε στη μνήμη μας, την ιστορία της περιοχής του Πσκοφ με επανειλημμένες στο διάβα των αιώνων επιδημίες της πανώλης (το 1352 και το 1420). Το 1654 η πανώλη μαινόταν στη Μόσχα με θύματα πάρα πολλούς ανθρώπους. Τότε άδειασαν ολόκληρες ο Μοσχοβίτικες Μονές…”

  10. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Καλοσύνη

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/05 16:02

    Η Ι.Μ. Μεγάρων κατά της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών

  11. Ο/Η Γιαμαρέλου λέει:

    https://www.ethnos.gr/ekklisia/oikoymeniko-patriarheio/107770_mitropoli-belgioy-anoigoyn-oi-naoi-sto-loyxemboyrgo-alla

    Μητρόπολη Βελγίου: Ανοίγουν οι ναοί στο Λουξεμβούργο, αλλά δεν θα μεταδίδεται η Θεία Κοινωνία στους πιστούςΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
    27.05.2020 20:50

    Μαρίνα Ζιώζιου
    Να θυμίσουμε ότι στην ίδια «γραμμή» κινήθηκε και ο μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος

  12. Ο/Η ROCOR λέει:

    https://meduza.io/en/feature/2020/05/04/it-is-impossible-to-receive-any-illness-through-communion

    ‘It is impossible to receive any illness through communion’ As a massive post-Easter COVID-19 outbreak spreads through the Russian Orthodox clergy, here’s what high priests are and aren’t doing to stop the disease

    8:17 pm, May 4, 2020Source: Meduza

    Two weeks after Easter services, the novel coronavirus is spreading through the Russian Orthodox Church, infecting increasing numbers of priests, bishops, and metropolitans. At least one church leader, Bishop Veniamin of Zheleznogorsk and Lgov, has already died of COVID-19, and monasteries are rapidly becoming local pandemic hotspots. In an attempt to push back against the disease, Patriarch Kirill has issued an order for the Moscow Diocese warning that any priest who conducts services with members of his congregation present may be penalized by an ecclesiastical court. Meanwhile, Orthodox believers have signed onto a petition asking the Church to disclose how many infections have been confirmed in cathedrals and monasteries that have been closed to the public. Still, a number of vocal dissidents within the Church hierarchy have continued to insist that closing off cathedrals will be even more dangerous than the alternative.

  13. Ο/Η ROCOR λέει:

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/05 21:49

    Τι είναι το εμβόλιο; Μπορούμε να κάνουμε το εμβόλιο αυτό;

    Τι είναι αυτό το εμβόλιο και ποιος είναι υπεύθυνος στο να γίνει υποχρεωτικό;

    Πότε θα είναι έτοιμο αυτό το εμβόλιο;

    Ποιος μπορεί να μας πει υπεύθυνα σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη για το συγκεκριμένο εμβόλιο τι είναι;

    Μπορούμε να το κάνουμε το εμβόλιο αυτό;

    Πώς εμείς ως κληρικοί – θεολόγοι μπορούμε να μιλήσουμε για το εμβόλιο, όταν δεν έχουμε τα ιατρικά συμβούλια ή τους επιστήμονες που θα μας καταρτίζουν πάνω σε αυτά τα θέματα;

    Πώς εμείς ως Εκκλησία μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτά που μας λένε είναι αληθινά;

    Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε τους πιστούς ειδικούς που θα μας διαφωτίζουν πάνω στα θέματα αυτά, για να μπορεί η Εκκλησία μας να πάρει μια υπεύθυνη απόφαση μέσω της Συνόδου και εν Πνεύματι Αγίω.

  14. Ο/Η laskaratos λέει:


    Συρορθόδοξος ιερέας στην ενορία του Αγίου Θωμά στο Harold Hill του Λονδίνου πέθανε από τον κορωνοϊό.

    https://www.standard.co.uk/news/london/fleet-of-black-cabs-join-farewell-to-popular-driver-a4440611.html

    Thursday 14 May 2020 13:01

    The Evening Standard

    Father Biji Markose Chirathilattu, who was “determined to be there for those in need”

    Meanwhile, Father Biji Markose Chirathilattu, 52, the parish priest of St Thomas Jacobite Syrian Orthodox church in Harold Hill, lost his battle against the virus on May 6.

  15. Ο/Η Русский атеист в Греции λέει:

    https://www.theguardian.com/world/2020/jun/18/russian-priest-who-called-coronavirus-a-pseudo-pandemic-seizes-convent

    Russian priest who called coronavirus a ‘pseudo-pandemic’ seizes convent

    Father Sergei Romanov who was banished by church leaders in April says he will only be removed by force


    Romanov pictured at the Sredneuralsk convent on 27 April. He had been banished by church leaders in April for protesting church closures caused by the pandemic. Photograph: Donat Sorokin/TASS
    Ο Romanov φωτογραφίστηκε στο μοναστήρι του Sredneuralsk στις 27 Απριλίου. Τον Απρίλιο είχε αποβληθεί από τους ηγέτες της εκκλησίας για διαμαρτυρία για το κλείσιμο εκκλησιών που προκλήθηκε από την πανδημία.

    Andrew Roth in Moscow
    Published onThu 18 Jun 2020 19.19 BST

    Ρώσος ιερέας που χαρακτήρισε τον κοροναϊό «ψευδο-πανδημία» καταλαμβάνει μοναστήρι
    Ο πατέρας Σεργκέι Ρομάνοφ λέει ότι θα απομακρυνθεί μόνο με βία

    Andrew Roth στη Μόσχα
    Δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουνίου 2020 19,19 BST

    Ένας αδίστακτος Ρώσος ιερέας που αρνείται την ύπαρξη του Covid-19 κατέλαβε ένα μοναστήρι στην περιοχή των Ουραλίων και ανακοίνωσε ότι θα απομακρυνθεί μόνο με βία.

    Ο πατέρας Σεργκέι Ρομάνοφ εισέβαλε στη μονή του Σρεντουράλσκ αυτήν την εβδομάδα, αφού εξορίστηκε από τους ηγέτες της εκκλησίας τον Απρίλιο για διαμαρτυρία για το κλείσιμο των εκκλησιών λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, την οποία ονόμασε «ψευδο-πανδημία».

    Υποστηρίχθηκε από μαχητές του Κοζάκ που φρουρούσαν την περίμετρο του μοναστηριού, σύμφωνα με περιφερειακά ΜΜΕ. Η ηγουμένη και οι μοναχές είχαν εγκαταλείψει το μοναστήρι «για να αποφύγουν περιττές συγκρούσεις», ανέφερε σε δήλωση η Επισκοπή. Κανείς δεν έχει τραυματιστεί από το απόγευμα της Πέμπτης.

    Ο Ρομάνοφ είναι ηγέτης μιας ορθόδοξης ομάδας θρησκευτικής λατρείας των «λατρευτών τσάρων» και έχει αλλάξει νόμιμα το επώνυμό του σε αυτό της τελευταίας αυτοκρατορικής δυναστείας της Ρωσίας. Βοήθησε να στηθεί το μοναστήρι Sredneuralsk στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όχι μακριά από την τοποθεσία όπου οι Μπολσεβίκοι έθαψαν τον τσάρο και την οικογένειά του το 1918 και προσπάθησαν να τους διαλύσουν σε οξύ.

    Ένας πρώην αστυνομικός, ο Ρομάνοφ τιμωρήθηκε 13 χρόνια στις φυλακές για δολοφονία προτού ενταχθεί στον κλήρο όπου έστησε μια μεγάλη ομάδα Ορθόδοξων πιστών που επικεντρώθηκαν στο μοναστήρι Sredneuralsk, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες κοντά στο Γεκατερίνμπουργκ, όπου η βασιλική οικογένεια εκτελέστηκε το 1917.

    Η φονταμενταλιστική ομάδα έχει εξέχοντες οπαδούς μεταξύ πολιτικών και αθλητικών παραγόντων και ξεκίνησε έντονες διαμαρτυρίες ενάντια στην ταινία Matilda του 2017, η οποία απεικόνιζε μια σχέση ανάμεσα στον τσάρο Nicholas II και την μπαλαρίνα Matilda Kshesinskaya. Υπήρξαν πολλές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον του σκηνοθέτη της ταινίας και ένας άντρας έριξε το αυτοκίνητό του στην πρόσοψη ενός κινηματογράφου.

    Πριν από την επιδρομή του Ρομάνοφ προηγήθηκε ακρόαση εκκλησιαστικού δικαστηρίου τη Δευτέρα για παραβίαση των εντολών δημόσιας υγείας και για δημόσιες κατάρες άλλων ιερέων που έκλεισαν τις εκκλησίες τους λόγω κοροναϊού.

    Η Επισκοπή ανακοίνωσε ότι ο Ρομάνοφ «διάβασε ένα κείμενο που δεν σχετίζεται με την ουσία των κατηγοριών εναντίον του και μετάέφυγε βιαστικά από τη σύνοδο του επισκοπικού εκκλησιαστικού δικαστηρίου». Μια μέρα αργότερα κατέλαβε το μοναστήρι Sredneuralsk.

    «Δεν θα φύγω από το σπίτι της μητέρας του Θεού», είπε ο Ρομάνοφ, αναφερόμενος στο μοναστήρι,. «Η καρδιά μου είναι ήρεμη, η συνείδησή μου δεν με κατηγορεί. Αυτοί, δηλαδή ο κλήρος, ο Μητροπολίτης Κύριλλος θα πρέπει να ανακαταλάβουν το μοναστήρι

    Η επισκοπή ζήτησε ηρεμία και επαναπρογραμματίζει την επόμενη δικαστική ακρόαση στις 23 Ιουνίου. «Ζητούμε τις προσευχές για τον ιερέα για να ξανακερδίσει την λογική του, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που του δόθηκε μέχρι την επόμενη συνεδρία του εκκλησιαστικού δικαστηρίου για διόρθωση και μετάνοια», δήλωσε η Επισκοπή

  16. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κάποιος φούρνος γκρεμίστηκε.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά ορθολογικά κατά μιας εγκληματικά δειλής απόφασης τακτικισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη (η οποία θα ακυρωθεί λίγο πριν τον 15Αύγουστο-αναγκαστικά).

    https://www.lifo.gr/now/politics/291330/syriza-giati-i-kyvernisi-den-kanei-ypoxreotiki-ti-maska-kai-stis-ekklisies

    ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει υποχρεωτική τη μάσκα και στις εκκλησίες; «Η δημόσια Υγεία δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πειραματισμών και πολιτικών τακτικισμών» NEWSROOM

    28.7.2020 | 20:24
    ……………………………………..

    Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Τετάρτη, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα, σε καταστήματα τροφίμων όπως φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και ζαχαροπλαστεία, αλλά και σε καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Πηγή: http://www.lifo.gr

  17. Ο/Η Psycho λέει:


    ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ

  18. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.voria.gr/article/pethane-apo-koronoio-o-mitropolitis-mavrovouniou-amfilochios

    ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ

    30/10/2020

    Ο ιεράρχης είχε προσβληθεί από την Covid-19 και ενώ έδειχνε πώς είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο η υγεία του επιδεινώθηκε και κατέληξε.

    Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος σε ηλικία 82 ετών.

    Σύμφωνα με την romfea.gr ο ιεράρχης  τον τελευταίο καιρό έδινε μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό, τον οποίο τελικά δεν κατάφερε να νικήσει.

    Ο μητροπολίτης νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο της Ποντγκόριτσα και οι θεράποντες ιατροί έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσαν.

    Τις τελευταίες ημέρες ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος παρότι όλα έδειχναν ότι θα ξεπεράσει τον κίνδυνο, εμφάνισε οξεία πνευμονία που είχε ως αποτέλεσμα τα χάσει την ζωή του.

    https://www.alphafreepress.gr/2020/11/01/ellada/mitropolitis-theoklitos-koronoios-thetikos-symmeteixe-sti-doksologia-ston-agio-dimitrio/

    Μητροπολίτης Θεόκλητος κορονοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στους αρχιερατικούς κύκλους

    01.11.2020

    Μητροπολίτης Θεόκλητος κορονοϊός: Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητος, μετά από επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης. Συναγερμός έχει σημάνει στους αρχιερατικούς κύκλους μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι ένας από τους Μητροπολίτες που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια στη δοξολογία που τελέσθηκε στον Αγιο Δημήτριο, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

    Ο λόγος για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητο ο οποίος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασε, στις 30 Οκτωβρίου, συμπτώματα και στο τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε, διαγνώσθηκε θετικός, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

    Ανησυχία στην Εκκλησία για την 26η Οκτωβρίου

    Όπως ήταν φυσικό, η είδηση θορύβησε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας καθώς στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, μετείχαν – εκτός από τον κ. Θεόκλητο – αρκετοί ιεράρχες, ανάμεσά τους ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Γρεβενών Δαυίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος.

    Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών χωρίς να φορούν προστατευτικές μάσκες.

    Την ίδια ώρα, έξω από τον Ιερό Ναό είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Θεσσαλονικείς οι οποίοι περίμεναν, σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να τηρούν καν τις απαραίτητες αποστάσεις, για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου ή να κοινωνήσουν.

  19. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    http://www.imfokid.gr/2020/03/1828.html

    Φωκίδος Θεόκτιστος: Ο κυβερνήτης της Ελλάδος Καποδίστριας στην πανώλη του 1828 έκλεισε δια νόμου τους ναούς.

    Αγαπητά μου παιδιά, με πόνο ψυχής βιώνω και παρακολουθώ τα όσα διαδραματίζονται στην Πατρίδα μας, αλλά και παγκοσμίως. Μια δοκιμασία που έχουμε να δούμε στη χώρα μας από την εποχή του Καποδίστρια, ο οποίος παρά το ότι ήταν ένας συνειδητός χριστιανός, κλήθηκε να λάβει μέτρα προστασίας για τη χώρα μας το 1828 από την πανώλη και μάλιστα έκλεισε τις εκκλησίες για αόριστο χρόνο.

    Στο νομοθέτημα αυτό 15/20-8-1828 άρθρο 285 γράφει τα εξής:

    «Ἄν, περιστάσεως τυχούσης, πόλις τις ἥ χωρίον εἶναι ὕποπτα λοιμοῦ, συγχρόνως μετά τήν περιστοίχησίν των ὑπό ὑγειονομικῆς γραμμῆς, ἀνάγκη πᾶσα νά ληφθῶσιν εὐθέως τά ἑξῆς μέτρα.

    Ὑποχρεοῦνται οἱ κάτοικοι νά μένουν εἰς τά ἴδια.

    Ἐμποδίζεται πᾶσα θρησκευτική τελετή.

    Δέν σημαίνονται οἱ κώδωνες.». (https://vasilinos.wordpress.com)

    Θερίζει ο κορωνοϊός στη Ρωσία στις μονές, στους ναούς, ιερείς, μοναχούς και μοναχές…

    Βασιλίνος
    Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου

    MAY 7, 2020 BY VASILINOS.WORDPRESS.COM
    Θερίζει ο κορωνοϊός στη Ρωσία στις μονές, στους ναούς, ιερείς, μοναχούς και μοναχές…
    vasilinos.wordpress.com

    Η έγκυρη εφημερίδα “New York Times” μ’ ένα εκτενές της άρθρο με τίτλο: «Κρίση εμπιστοσύνης», περιγράφει τι ζημιά υπέστη η Ρωσία από την επιδημία του κορωνοϊού, επειδή οι εκκλησίες κι οι ιερές μονές άνοιξαν τη Μεγάλη Εβδομάδα λόγω διαμαρτυριών αδιάκριτων Επισκόπων, ιερέων και πιστών ζηλωτών.

    Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει τη Μ. Παρασκευή στη Ρωσία μια μετάδοση του ιού, κυρίως στους εκκλησιαστικούς παράγοντες. Μόνο στη Μονή των Σπηλαίων στο Κίεβο, προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό ο ηγούμενος της μονής, 142 μοναχοί και ιερείς, καθώς και πλήθος επισκεπτών. Στη γυναικεία Μονή της Αγίας Ελισάβετ στο Μινσκ, πλήθος μοναζουσών και ιερέων νόσησαν απ’ τον ιό. Στη γυναικεία Ιερά Μονή στο Νίζνυ Νόβγκοροντ, προσβλήθηκαν 70 μοναχές κι άλλα 200 άτομα επίσης διαγνώστηκαν με τον ιό.

    Μετά το άνοιγμα των εκκλησιών στη Ρωσία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε κατακόρυφα, με πάνω από 10.000 κρούσματα ημερησίως. Με τον κορωνοϊό να “βασιλεύει” στη Ρωσία στα μεγαλύτερα ιερά προσκυνήματα, μονές και επισκέπτες, επήλθε μεταξύ Εκκλησίας και κυβερνήσεως, κρίση εμπιστοσύνης. Δυστυχώς, παρόλα αυτά, δικοί μας Αρχιερείς, ιερείς και πιστοί με «ου κατ’ επίγνωσιν ζήλο», συνεχίζουν να προτρέπουν στην δήθεν «ομολογία πίστεως» τους πιστούς, θεωρώντας λανθασμένα ότι τα σωτήρια μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών, είναι δήθεν διάταγμα ισοδύναμο μ’ εκείνο του Διοκλητιανού, που κήρυξε τον διωγμό! κι ότι ο υπακούων σε αυτά είναι δήθεν «αρνητής της πίστεως»!!

    Παραθέτουμε το εν λόγω δημοσίευμα: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
    https://www.ekklisiaonline.gr/nea/dokimazonte-i-schesis-ekklisias-ke-politias-stin-rosia-logo-tis-pandimias-tou-koronoiou/

    ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
    Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 19:45

    Επίσης δείτε κι αυτό το άρθρο από τα διεθνή ΜΜΕ, για το πώς πεθαίνουν Ιερείς και μοναχοί στη Ρωσία∙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
    https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/tileoptiko-kanali-spas-i-profiteia-rosou-geronta-gia-ton-koronoio-mparaz-thanaton-ston-rosiko-kliro/

    Τηλεοπτικό κανάλι Spas : Η προφητεία Ρώσου Γέροντα για τον κορονοϊό – Μπαράζ θανάτων στον ρωσικό κλήρο

    05/05/2020 | 12:45

    Φυσικά, κάποιοι «φωτισμένοι» Ρώσοι Επίσκοποι αυτά έλεγαν τον Μάρτιο ως αντιφώνηση στα μέτρα που λάμβανε η δική μας πολιτεία και η Εκκλησία· τώρα θάβουν τα θύματα που τους υπάκουσαν!!

  20. Ο/Η με covid ο πατριάρχης Σερβίας λέει:

    Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος

    05 Νοεμβρίου

    Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος


    (AP Photo/Darko Vojinovic)

    Ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και εισήχθη το βράδυ της Τετάρτης σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC), ο Πατριάρχης αισθάνεται καλά, είναι απύρετος και δεν παρουσιάζει κάποια σοβαρά συμπτώματα.

    Σημειώνεται ότι ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας την περασμένη Κυριακή χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλοχίου, ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

  21. Ο/Η laskaratos λέει:


    Ό Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς (Budimlje-Nikšić) Ιωαννίκιος

    Και άλλος Σέρβος Επίσκοπος με κορωνοϊό
    Washington Post:

    «Ένας άλλος κορυφαίος κληρικός στο Μαυροβούνιο, ο επίσκοπος Ιωαννίκιος, ο επικεφαλής της εκκλησίας μετά το θάνατο του επισκόπου Αμφιλόχιου από κορωνοϊό, έχει επίσης βρεθεί θετικός για τον ιό, δήλωσε η Εκκλησία την Τετάρτη».

    https://www.washingtonpost.com/health/head-of-serbian-orthodox-church-in-hospital-with-coronavirus/2020/11/05/5d78f32a-1f4b-11eb-ad53-4c1fda49907d_story.html

    Head of Serbian Orthodox Church in hospital with coronavirus


    FILE – In this Jan. 6, 2019. file photo, Serbian Patriarch Irinej attends a ceremonial burning of dried oak branches, in front of church of St. Sava in Belgrade, Serbia. The Serbian Orthodox Church says Patriarch Irinej has been hospitalized after testing positive for the new coronavirus. Patriarch Irinej last Sunday led the prayers at the big public funeral for the church head in Montenegro, Bishop Amfilohije, who had died after contracting the virus. (Darko Vojinovic, File/Associated Press)

    Another top cleric in Montenegro, Bishop Joanikije, the acting head of the church following Bishop Amfilohije’s death, also has tested positive for the virus, the church said Wednesday.

    Ένας άλλος κορυφαίος κληρικός στο Μαυροβούνιο, ο επίσκοπος Ιωαννίκιος, ο επικεφαλής της εκκλησίας μετά το θάνατο του επισκόπου Αμφιλόχιου από κορωνοϊό, έχει επίσης βρεθεί θετικός για τον ιό, δήλωσε η Εκκλησία την Τετάρτη

    • Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

      https://orthodoxia.info/news/thetikos-ston-koronoio-o-episkopos/

      04/11/2020 / 10:19
      Θετικός στον κορονοϊό και ο επίσκοπος Μπουντιμιλας Ιωαννίκιος;
      >> ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

      Ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος συμμετείχε μαζί με άλλους αρχιερείς στην εξόδιο ακολουθία του μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλοχίου ο οποίος είχε ασθενήσει από τον κορονοϊο και κατέληξε.

      Και όχι μόνο αυτό. Ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συμμετείχε σε ολόκληρη την οργάνωση της κηδείας του μακαριστού Αμφιλόχιου, από τη μεταφορά του από το Κλινικό Κέντρο του Μαυροβουνίου στο Cetinje, μέχρι την κηδεία στην Ποντγκόριτσα, όπου ήρθε σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

      Οι εικόνες από την Ποντγκόριτσα, όπου χιλιάδες πολίτες, εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊού, συνωστίζονται για να προσκυνήσουν την σωρό, χωρίς να τηρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα, κάνουν τον γύρω του κόσμου.


  22. Όταν ο Μητροπολίτης Ιερισσού που κόλλησε κορονοιό έλεγε οργισμένος ότι ο ιός δεν κολλά στην εκκλησία

  23. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=602079

    09/11/2020 [16:00]

    Αίγιο: Θετικός στον κορονοϊό ο μητροπολίτης Ιερώνυμος – Συστήνει «προσοχή και προσευχή»

    Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε – προ ημερών – ο μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ Ιερώνυμος. Είχε κάποια συμπτώματα και έτσι έκανε το τεστ. Σύμφωνα με συνεργάτες του στο Επισκοπείο, πιθανά ήρθε σε επαφή με κάποιον και κόλλησε, παρά το γεγονός πως τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο.

    Θέμα συζήτησης είχε γίνει ωστόσο προ ημερών, η μη τήρηση μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, κατά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στην εκκλησία της Φανερωμένης Αιγίου, όπου έλαβαν μέρος δεκάδες πιστοί.

    Ατυχώς και λανθασμένα, η έλλειψη ατομικής πρόνοιας, με τη χρήση μάσκας εκτός κι εντός ναού, αποδόθηκε ως αποτέλεσμα προσωπικής γραμμής του χοροστατούντος μητροπολίτη Ιερωνύμου, στο ίδιο μήκος κύματος με τον επίσης συμπροσευχόμενο ιεράρχη Αμβρόσιο, που ως γνωστόν μάχεται το μέτρο.

    Λιγοστοί φορούσαν μάσκες και άλλοι πάλι όχι, ωστόσο ο ποιμενάρχης έχει προτάξει μεγαλοφώνως, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, το δίπτυχο «προσοχή και προσευχή», με σαφή προτροπή των ευλαβών Χριστιανών ότι θα πρέπει να ακούν τις συμβουλές υγιεινής των ειδικών, με ακλόνητη την πίστη τους στον Θεό, τηρώντας δηλαδή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Σε αυτό που δεν υποχωρεί είναι η ακίνδυνη μετάληψη.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.