Η περιφρόνηση του Yani προς τον «λαουτζίκο» και την ισονομία

Αφιερωμένο στα αμνοερίφια που τον ψήφισαν [Επεισόδιο με Βαρουφάκη στην Αίγινα – Πήγε στο νησί εν μέσω καραντίνας]

Επεισόδιο Γιάνη Βαρουφάκη με το Λιμενικό στην Αίγινα – Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 πήγε στο νησί εν μέσω καραντίνας – Αρνήθηκε να δείξει το σχετικό έγγραφο, επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα.

αγνώστου ιδιοφυούς σχεδιαστή

Ένταση με τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Αίγινα. Όπως έγινε γνωστό, ο Γιάνης Βαρουφάκης πήγε με το πλοίο της γραμμής στην Αίγινα εν μέσω καραντίνας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, μάλιστα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αρνήθηκε να δείξει το σχετικό έγγραφο για τη μετακίνησή του, επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα. Προκλήθηκε ένταση, με τη λιμενική αρχή του νησιού να συντάσσει δικογραφία. «Εγώ είμαι βουλευτής, δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος της Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς. Για το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Μέρα25, ενώ ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε ανάρτηση στο Twitter, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «κάποιοι ενοχλήθηκαν που πήγα σπίτι μου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τοποθετήθηκε επί του θέματος, καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία. Για το συμβάν με τον Γιάνη Βαρουφάκη που πήγε στην Αίγινα εν μέσω καραντίνας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7, ο δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς. Όπως είπε, ήταν παρών στο περιστατικό και περιέγραψε με λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη.

«Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά. Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι «εγώ είμαι βουλευτής». Ο λιμενικός του απάντησε «κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας». Και του απάντησε ο Βαρουφάκης «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και κατευθύνθηκε προς την έξοδο» ανέφερε ο δήμαρχος της Αίγινας.

«Ήμουν παρών, δεν έδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα» ξεκαθάρισε ο κ. Ζορμπάς.

Γιάνης Βαρουφάκης για έλεγχο στην Αίγινα: Κάποιοι πειράχτηκαν που πήγα στο σπίτι μου

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο συμβάν μέσω Twitter, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι πειράχτηκαν που πήγα σπίτι μου».

πηγή: athensvoice.gr

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in Για την Αριστερά, Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Η περιφρόνηση του Yani προς τον «λαουτζίκο» και την ισονομία

  1. Ο/Η george g λέει:

    1) αν στη θέση του Βαρουφάκη ήταν ένας φαντάρος – αστυνομικός ή παπάς θα του ζητούσαν νομιποιητικά έγγραφα; Φυσικά και όχι (όπςω και δεν ζητάνε). Αρκεί η «στολή» και περνάνε ελεύθερα, άσχετα αν πηγαίνουν βολτα στα εξοχικά τους.
    2) αστυνομικός θα σταματουσε τον Κ. Μητσοτακη για επιδειξη εγγράφων πχ στη Λ. Συγγρου? Θα έπρεπε να το κανει?
    3) ο Κ. Μητσοτάκης θα ειχε νομοποιητικα έγγραφα ή θα επικαλούταν την Πρωθυπουργική του ιδιοτητα?
    4) γιατί η πολιτική δράση δεν είναι λόγος μετακίνησης; Τα κόμματα και τα εργατικά σωματεία δεν έχουν ανασταλλεί και τα μέλη τους δεν έχουν επαγγελματική σχέση. Ή μηπως έχει ανασταλλεί «πλαγίως» ο συνδικαλισμός και η πολιτική;
    Προφανώς ο Βαρουφάκης δεν πήγαινε για πολιτική δράση, Αλλά η ασεβεια των αστυνομικών προς τα αριστερά μέλη και στελέχη πρεπει να καυτηριάζεται.
    Λίγες μερες πριν ριχτηκαν προστιμα (παρανομως) σε δημοτικούς συμβούλους της Ν Σμυρνης και Αθηναίων μονο και μόνο γιατί συνέχιζαν να κάνουν πολιτική δράση. Στον Ευαγγελισμό και σε άλλα νοσοκομεία δοκίμασαν να εμποδίσουν γιατρούς και αλληλεγγυους να πραγματοποιήσουν συμβολική διαμαρτυρία.
    Έλεος πια με τον αντιαριστερό – λαϊκισμό!

    • Ο/Η roidis λέει:

      Αγαπητέ ψηφοφόρε του Γιάνης.
      Δεν μας αρέσει ο Έλληνας του «Ξέρεις ποιος είμαι Εγώ»
      ιδιαίτερα όταν είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού στη βουλή.
      Αν δεν το καταλάβατε, είστε ίδιος με τον Γιάνη και του μοιάζετε.

      Για ποιο…αντίαριστερό λαϊκισμό μας προσάπτετε.

      • Ο/Η Μιχαήλ Μακαρίου λέει:

        Το να πει απλά ο Αρχηγός πολιτικού κόμματος ‘είμαι Βουλευτής δεν με ξέρεις?» σε όργανο της τάξεως και ειδικά ο πασίγνωστος Βαρουφακης είναι ηθικά επιλήψιμο? η Είναι επιλήψιμο να μην ξέρει το όργανο ότι οι βουλευτές λόγο άσκησης των καθηκόντων τους εξαιρούνται από τους περιορισμούς της κυκλοφορίας ? Ο Διοικητής του οργάνου δεν γνωρίζει και αυτός την Π.Ν.Π.?

  2. Ο/Η skolymos λέει:

    Για την ισορροπία του πράγματος, ας μπει στη ζυγαριά και η άποψη του ίδιου. Εδώ:
    https://nonews-news.blogspot.com/2020/04/blog-post_715.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nonews-news+%28nonews-NEWS%29

  3. Ο/Η Frixos λέει:

    george g, θαυμαστη του Βαρουφακη,
    απο την απαγορευση της κυκλοφοριας δεν εξαιρουνται τα πολιτικα τρολ, οπως ειναι το ινδαλμα σου.
    Συνεπως θα υποστει τον κολασμο που προβλεπεται απο τις σχετικες διαταξεις και επιπλεον οτι αρνηθηκε τον ελεγχο απο το εντεταλμενο απο την πολιτεια οργανο.
    Η πολιτικη αλητεια (αριστερη ή δεξια) πρεπει να τελειωσει.

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Για να πω και γω τη γνώμη μου.
    Αρχικά αγανάκτησα.
    Ίσως όμως από προκατάληψη, γιατί ο άνθρωπος μου είναι τρομερά αντιπαθής.
    Ενώ γενικά έχει σοβαρή κατάρτιση, κρίση, ικανότητα, ταλέντα και γνώση, πέφτει θύμα του τρομερού του εγωισμού και ναρκισσισμού, που σκοτώνουν ότι καλό διαθέτει.
    Υπάρχει πρώτιστα ο εαυτός του.
    Αυτά όμως δεν έχουν να κάνουν με το θέμα μας.

    Διαβάζοντας αναλυτικά την απάντησή του και ανακτώντας την ψυχραιμία μου, λέω τα εξής.
    1.Είμαστε υποχρεωμένοι να πιστέψουμε πως μένει στην Αίγινα, εκτός αν υπάρξουν αξιόπιστοι μάρτυρες που θα το διαψεύσουν.
    2. και βασικότερο. Είναι αρχηγός υπαρκτού κοινοβουλευτικού κόμματος με 9 βουλευτές (10, αν ίσχυε η αναλογικότητα). Είναι πολύ υπέρτερο το θεσμικό δικαίωμα των αρχηγών των κομμάτων να κινούνται ελεύθερα στην επικράτεια για 69 προφανείς λόγους, από τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία που μπορούν να προκαλέσουν έτσι 6 άτομα (6 κόμματα έχει η Βουλή), που κατά τεκμήριο τα 5 από αυτά (εξαιρώ τον Βελόπουλο) διαθέτουν επαρκή σοβαρότητα για αυτοπροφύλαξη κλπ.
    3.Υπάρχει από μεριάς μου σοβαρή υποψία φτηνού πολιτικού κινήτρου στα όργανα της τάξης, όχι υπαγορευμένο κεντρικά, τοπικού ενδιαφέροντος. Για να μην πάω μακριά, αν ήταν ο κ.Κουτσούμπας, θα διανοούνταν να το κάνουν; Αν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος;

    • Ο/Η skolymos λέει:

      Θέλω να επαινέσω τον Λασκ. για το θάρρος να εξομολογηθεί δημοσίως τα κίνητρα της αρχικής του αντίδρασης αλλά για το ακόμα μεγαλύτερο θάρρος του να λαμβάνει υπ’ όψιν, παρ’ όλα αυτά, και την altera pars και να εκφράσει, όπως πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος που τιμά το λόγο και τις αρχές του, τον σκεπτικισμό του για τα κίνητρα των κυβερνητικών. Παρεμπιπτόντως, εκτός από όσα, πολύ σωστά κατά την γνώμη μου, λέει για την διαφοροποίηση της συμπεριφοράς, αν δεν είχαν να κάνουν με τον Γιάνη, αλλά με τον Κουτσούμπα ή τον Αρχιεπίσκοπο, θέλω, προς επίρρωση αυτής του της άποψης να βάλω και μια επιπλέον παράμετρο προς συνεξέταση: την πρόσφατη δήλωση του Βαρουφάκη σε τηλεοπτική του συνέντευξη – με σύνδεση από το σπίτι – σε κανάλι της Θεσσαλίας, ότι μέλη της ευρύτερης οικογένειας Μητσοτάκη έχουν μετοχές στα funds που διαπραγματεύονται τα κόκκινα δάνεια.Αυτό θα εξηγούσε μια χαρά την απόφαση να του κάνουν διάφορα καψόνια και να τον έχουν στην μπούκα. Άποψή μου.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Αυτό που λέτε ασφαλώς δίνει λαβή σε υποψίες όπως το λέτε.
        Ελπίζω να μην ασκείται τόση μικροπολιτική.

    • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

      Κύριε Λασκαράτε,

      Στα όσα λογικά γράψατε, θα επιθυμούσα να συμπληρώσω:
      Εάν κατάλαβα καλά, το συμβάν έλαβε χώρα όταν ο Βαρουφάκης έφθασε στην Αίγινα. Πώς έφυγε από τον Πειραιά και μπήκε (με το αυτοκίνητο του) στο πλοίο;
      Με λίγα λόγια, είτε δικαιούταν να πάει και το λιμεναρχείο Αίγινας ενήργησε αυθαίρετα είτε δεν δικαιούταν και το λιμεναρχείο Πειραιώς δεν έκανε τη δουλειά του!
      Τι λέει το αρχηγείο τού λιμενικού; Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον το ένα από τα δύο λιμεναρχεία είναι υπόλογο.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Ζητάτε ενιαία συμπεριφορά των οργάνων του Κράτους;
        Που νομίζετε πως ζείτε;

  5. Ο/Η Frixos λέει:

    Λασκαρατε,
    αναφερεστε σε αυτον σαν να τον ξερετε προσωπικα πολυ καλά: «Ενώ γενικά έχει σοβαρή κατάρτιση, κρίση, ικανότητα, ταλέντα και γνώση, πέφτει θύμα του τρομερού του εγωισμού και ναρκισσισμού, που σκοτώνουν ότι καλό διαθέτει»

    Θα σας πω κι εγω τη γνωμη μου
    Οταν τον ειδα για πρωτη φορα σε μια εκπομπη του Φυντανιδη στην τοτε ΝΕΤ, μετα απο 5 λεπτα ειπα μεσα μου «Τι καινουργιο κουμασι ειναι παλι τουτο εδω;». Απο τοτε μεχρι σημερα η γνωμη μου γιαυτον οσο παει και χειροτερευει
    Αυτο δεν ειναι ναρκισσισμος και και εγωισμος, ο τυπος ειναι εμετικος (Εισπρακτωρ σακούλα), ηλιθιος και νουμερο.
    Ας θυμηθουμε για ποιον καραγκιοζη μιλαμε.
    .
    https://www.iefimerida.gr/news/212201/o-varoyfakis-sta-patomata-gia-na-travixei-tin-prosohi-eikones

    Η ζημια που εκανε στη χωρα ειναι ανυπολογιστη.
    Ακομα και ο Τσιπρας τον πηρε χαμπαρι

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Φρίξο,
      η διαφωνία μας εντοπίζεται στις γνώσεις του. Στα υπόλοιπα συμφωνώ.
      Τον Βαρουφάκη δεν τον ήξερα, άκουγα, κυρίως από γυναίκες τι ωραία που τα λέει. Κάπου στα 2014 μπήκα στον κόπο να τον ακούσω και βέβαια κατάλαβα αμέσως πως πάσχει από νοσηρό ναρκισσισμό κλπ κλπ. Όταν έγινε Υπουργός και τον είδα να περπατά, να κινείται με το συγκεκριμένο ντύσιμο κλπ απελπίστηκα. Ο άνθρωπος ήταν μια καρτουνίστικη φιγούρα, ένας ηθοποιός πάνω στη σκηνή, που ζούσε για το χειροκρότημα και τον εντυπωσιασμό. Το τραγικό είναι όταν οι άλλοι δεν βλέπουν το προφανές.
      Εγώ ψήφιζα ΣΥΝ ως ένα μικρό κόμμα με προχωρημένες ιδέες σε μερικά ζητήματα, αλλά σταμάτησα να το κάνω ένα χρόνο μετά την ανάληψη από τον Τσίπρα της ηγεσίας. Το πράγμα βοούσε από κάποια στιγμή και μετά, για το ποιός ήταν, αμαθής, άπειρος, πονηρός, τυχοδιώκτης, αλλά ο τυπάκος εκμεταλλεύτηκε την αγωνία των χρεωμένων.
      Απέδειξε όμως πως διαθέτει την ικανότητα της αναδίπλωσης και της προσαρμοστικότητας και όσο το πολιτικό σκηνικό είναι τόσο φτωχό, έχει πιθανότητες να επιστρέψε, μετά από μια φθορά του Μητσοτάκη, θα εξαρτηθεί από το αν αυτή θα είναι γρήγορη-το απεύχομαι- γιατί αν αργήσει, ο Τσίπρας θα χάνει συνεχώς έδαφος.
      Επιμένω πως ο Μπαρούφ, είναι άνθρωπος με κατάρτιση και με ευφυϊα.
      Αυτό όμως συνδυαζόμενο με τον χαρακτήρα του είναι αυτοκαταστροφικό.
      Θα μπορούσε να είναι, αν είχε άλλη ψυχοσύνθεση και «χημεία», ένας πολύ καλός, σουηδικού τύπου, σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός.

  6. Ο/Η Zάχος από το Πασαλιμάνι λέει:

    Νομίζω πως για να μπούν τα πράγματα σε λίγη τάξη θα πρέπει
    1. Να δίνουμε λιγώτερη σημασία στις κινήσεις αυτού του προσώπου (θυμηθείτε την φωτό στο τραπέζι με τις ψητές τσιπούρες στο σπίτι του , κάτω από την Ακρόπολη, όταν ήταν ο Τσάρος της Οικονομίας….) αλλά κυρίως
    2. Οταν αναφέρονται σε αυτόν να γράφουν το όνομα του με 2 ν όπως είναι το σωστό. Δηλ πρέπει να αλλάξουμε την Γραμματική / Ετυμολογία μας επειδή ένας επηρμένος σόουμαν το είδε έτσι ?

  7. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

    Η ανάγωγη συμπεριφορά δεν είναι αξιόποινη από μόνη της [δηλ. εάν δεν συνοδεύεται και από κάποια άλλη πράξη (πχ εξύβριση)].

    Σύμφωνα με το άρθρ. μόνο § 1 Δ1α/Γ.Π οικ 20036 (ΦΕΚ 986 β΄):
    «… Ο περιορισμός
    δεν καταλαμβάνει μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς,
    Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσια-
    κούς Γραμματείς, Βουλευτές, …».
    Σύμφωνα με την αφήγηση τού δημάρχου (όπως παρατίθεται):
    «… Του έκανε νόημα ο λιμενικός για να
    σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι «εγώ είμαι βουλευτής». Ο λιμενικός του απάντησε «κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας». …».

    Και 2 ερωτήματα:
    Εφόσον είναι βουλευτής (και δεν νομίζω τέτοια φάτσα να μην είναι γνωστή και αναγνωρίσιμη), τι έγγραφα ήθελε να ελέγξει; Ήταν ανάγωγη αυτή η συμπεριφορά;

    Καλή εβδομάδα.

  8. Παράθεμα: O μάστορας και οι εξωγήινοι καλούν SOS…

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.