Πώς οι κρίσεις είναι μια ευκαιρία για ψυχολογική εκτόνωση

[5 πολύ μεγάλες μπούρδες για την πανδημία]

Ο ©Μάνος Βουλαρίνος γράφει στην Athens Voice για τις 5 πολύ μεγάλες μπούρδες που κυκλοφορούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, όπως έχουμε μάθει τα τελευταία 11-12 χρόνια, κάθε κρίση είναι για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη μια ευκαιρία για ψυχολογική εκτόνωση από προβλήματα που ελάχιστα έχουν να κάνουν με την κρίση αυτή καθεαυτή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο σε αριθμό και ποιότητα της μπούρδας. Προφανώς η παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού δεν αποτελεί εξαίρεση και έχει γίνει αιτία για πολύ ενδιαφέρουσες μπούρδες με τις οποίες ερχόμαστε, αναγκαστικά μια και είμαστε τόσες ώρες στο δίκτυο, σε επαφή καθημερινά.

Ιδού οι μεγαλύτερες που έχω διαβάσει ή ακούσει στα ελληνικά:

1. Θέλουν να μας τρομάξουν. 800 κρούσματα και 20 θάνατοι (τα νούμερα αλλάζουν κάθε φορά) δεν δικαιολογούν όλη αυτή την κινητοποίηση
Κλασική μπούρδα ανθρώπων που η ψυχολογική τους κατάσταση τους κάνει να πιστεύουν σε σκοτεινά σΚέδια (με Κ πάντα) και παγκόσμιες συνωμοσίες οι οποίες δεν φαίνεται να έχουν κανένα όφελος για τους συνωμότες αλλά παρόλα αυτά εξυφαίνονται γιατί yolo. Το πολύ κοντινό ιταλικό παράδειγμα θα έπρεπε να την εξαφανίσει, αλλά όπως ξέρουμε σε κάποιους συμπολίτες η ψυχολογική παρόρμηση είναι πολύ δυνατότερη της ικανότητας σκέψης. Κατά τα άλλα αυτή η μπούρδα είναι αντίστοιχη μιας «λογικής» σύμφωνα με την οποία η αποτελεσματικότητα της πρόληψης των πυρκαγιών αποδεικνύει την υπερβολή τους. Είναι μάλλον η πιο βλακώδης από τις μπούρδες των ημερών.

2. Η κρίση αποδεικνύει την ανάγκη για μεγαλύτερο και ισχυρότερο κράτος
Πραγματικά σε στιγμές μεγάλης κρίσης, όπως ένας πόλεμος ή μια επιδημία ενός θανατηφόρου ιού, η ισχύς του κράτους παίζει καθοριστικό ρόλο. Μόνο που, δυστυχώς, στην πραγματική ζωή η ισχύς του κράτους εξαρτάται από τους φόρους στον πλούτο που παράγει ο ιδιωτικός τομέας. Πράγμα που σημαίνει πως για να είναι ισχυρό ένα κράτος πρέπει να έχει ισχυρό ιδιωτικό τομέα. Αυτό το έχουν καταλάβει ακόμα και καθεστώτα σαν το κινεζικό που αναγκάζονται να διευρύνουν τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να επιβιώσουν.

Με λίγα λόγια ιδιωτικός και δημόσιος τομέας δεν μπορεί να λειτουργούν ανταγωνιστικά, αλλά συμπληρωματικά: Ο ιδιωτικός τομέας παράγει τον πλούτο και ο δημόσιος διαχειρίζεται ένα μέρος αυτού του πλούτου για το κοινό καλό.
Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό το απλό αδηγούνται αναπόφευκτα στην επόμενη μπούρδα:

3. Η πανδημία αποδεικνύει ότι η Υγεία πρέπει να είναι αποκλειστικά κρατική (λένε «δημόσια», αλλά αυτό εννοούν)
Αυτή η μπούρδα ειναι η τέλεια συνταγή καταστροφής: Το κράτος σε κάθε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση (πόλεμος κλπ) έχει την πρακτική δυνατότητα να επιτάξει οτιδήποτε του κάνει κέφι. Μέχρι και τη δυνατότητα να σας στείλει να σκοτωθείτε φορώντας ομοιόμορφη στολή έχει. Συνεπώς έχει και τη δυνατότητα να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές υγείας. Θα ήταν φοβερά ανόητο (και πρακτικά αδύνατο) να συντηρεί όλο τον υπόλοιπο καιρό υπερβολικά κοστοβόρες δομές που μπορεί να χρειαστούν μόνο σε εξαιρετικά έκτακτες στιγμές στις οποίες, αν αυτές έρθουν, μπορεί να διατάξει επίταξη.

Αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθεί το κρατικό σύστημα υγείας στη μοίρα του ή ότι δεν πρέπει οι κρατικά παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας να αναβαθμιστούν. Κάθε άλλο. Σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είναι οι μόνες.

4. Η πανδημία αποδεικνύει τις αδυναμίες των φιλελεύθερων αστικών δημοκρατιών
Όντως, στις φιλελεύθερες αστικές δημοκρατίες, το κράτος δεν έχει την ευκολία επιβολής και καταστολής που έχει, ας πούμε, το Κινεζικό κράτος το οποίο πολλοί συμπολίτες φέρνουν ως παράδειγμα προς μίμηση (πολύ βολικά ξεχνούν πως μια από τις βασικές αιτίες εξάπλωσης του ιού ήταν η, για εβδομάδες, άρνηση της Κινεζικής κυβέρνησης να παραδεχτεί τι ακριβώς συμβαίνει, πράγμα εξαιρετικά σύνηθες σ’ αυτού του είδους τα κράτη).

Στην πραγματικότητα βέβαια, όσο κι αν δυσκολεύονται, οι φιλελεύθερες αστικές δημοκρατίες μπορούν και να επιβάλουν και να καταστείλουν και ύστερα, αφού η κρίση περάσει, έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση ελευθερίας. Αντιθέτως, τα άλλα καθεστώτα, θα συνεχίζουν να ζουν με αυτόν τον τρόπο ακόμα κι όταν η μόνη κρίση που αντιμετωπίζουν είναι αυτή του αυταρχισμού των ηγετών τους.
Με λίγα λόγια, καλύτερες δεν είναι οι κοινωνίες στις οποίες δεν κυκλοφορείς πάντα με στρατιωτική στολή και όπλο επειδή κάποια στιγμή μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος, αλλά αυτές στις οποίες έχεις τη στρατιωτική στολή και το όπλο φυλαγμένα για την περίπτωση που ξεσπάσει.

5. Τα μηνύματα για να βγούνε στο πλαίσιο του περιορισμού της κυκλοφορίας είναι ένα τεράστιο/α πείραμα/ απόπειρα μαζικού ελέγχου από το οποίο πρέπει να απέχουμε. Τώρα μπορεί να έχουμε δημοκρατία αλλά σκέφτεστε τι μπορεί να γίνει αν δικτατορικά καθεστώτα αποκτήσουν αυτή τη δυνατότητα;
Είναι η ίδια μπούρδα που χρησιμοποιείται ως επιχείρημα κατά των καμερών (και αναπόφευκτα υπέρ της ελεύθερης δράσης των εγκληματιών). Αν πέφταμε στην παγίδα του παραλογισμού της θα έπρεπε να ζητάμε κατάργηση στρατού και αστυνομίας. Αλλά και του εθνικού συστήματος υγείας γιατί (όπως θα έλεγαν οι συμπολίτες που διάβασαν το 1984 και νομίζουν ότι κατάλαβαν τα πάντα) φαντάζεστε τι μπορεί να γίνει αν τα δεδομένα της υγείας μας πέσουν στα χέρια ενός αυταρχικού καθεστώτος; Και γιατί να έχουμε σχολεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μια δικτατορία για την πλύση εγκεφάλου των μαθητών;

Καταλαβαίνετε φαντάζομαι το αδιεξοδο της μπούρδας όπως και το σύνδρομο καταδίωξης που έχουν συμπολίτες τους οποίους, τους διαβεβαιώ, κανένας δεν θέλει να παρακολουθήσει, ούτε να ελέγξει.

Αν, παρά την πραγματικότητα, φοβούνται, ας καταργήσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ας διαγραφούν από το ασφαλιστικό τους ταμείο, ας πετάξουν το κινητό τους και (κυρίως) ας σταματήσουν να μπαίνουν στο ίντερνετ και στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εκθέτουν τις παπαριές τους γιατί δεν αποκλείεται στο τέλος να τους παρακολουθήσει κανένας ειδικός γιατρός. Κι αν θέλουν να βγουν από το σπίτι ας στείλουν το αίτημα τους με τα ΕΛΤΑ. Και μπράβο τους.

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in conspiracy theories, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Πώς οι κρίσεις είναι μια ευκαιρία για ψυχολογική εκτόνωση

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Υπάρχουν κι άλλες μπούρδες, που κυκλοφορούν τώρα τελευταία. Η μπούρδα ότι αυτός ο ιός που μάς ταλαιπωρεί έχει να κάνει με τα 5G, ότι είναι μια ευκαιρία να μάς βάλουν το τσιπάκι και άλλα.
    Αλλά ποιος είναι ο μεγάλος δάσκαλος της μπούρδας και της συνωμοσιολογίας;
    Νομίζω το έχω ξανά γράψει: ο Χριστιανισμός.

    Ο Θεός κάθεται κάπου, έξω από τον χώρο και τον χρόνο, και πλήττει.
    Για να σπάσει την μονοτονία του, φτιάχνει σε έξη μέρες τον γνωστό μας κόσμο.
    Ανάμεσα του και τον άνθρωπο.
    Και του δίνει μέσω του Μωυσή, τις δέκα εντολές, για δέκα πράγματα που απαγορεύεται να κάνει.
    Η ποινή για τους ανυπάκουους, είναι φοβερή: θα καίγονται στις αιώνιες φλόγες της κόλασης.
    Εδώ υπεισέρχεται η θεωρία της συνωμοσίας. Ο διάβολος που συνωμοτεί εναντίον του Θεού.
    Το καλό και το κακό σε μία αιώνια σύγκρουση, που συχνά έχει συνωμοσιολογικό χαρακτήρα.
    Ακολουθούν τα γνωστά. Ο Θεός βλέποντας το κακό να θριαμβεύει, κάνει μια ύστατη προσπάθεια.
    Στέλνει το υιό του στη γη, ο οποίος είναι άνθρωπος, Θεός και πνεύμα ταυτόχρονα, και κάποια στιγμή πεθαίνει στον σταυρό, ενώ δεν πεθαίνει αφού είναι ο ίδιος ο Θεός, κατόπιν ανασταίνεται κλπ.
    Θέλω να σταματήσω στην συνωμοσία του διαβόλου. Πολλοί από του Άγιους του Χριστιανισμού, έγιναν διάσημοι για τις τιτανομαχίες τους μαζί του.
    Ένας γνωστός και μη εξαιρετέος σε μάς, είναι ο ΠαΪσιος. Πέρασε την ζωή του, αποκαλύπτοντας τον διάβολο και το.. ταγκαλάκι. Αυτός ο αγύρτης, μυθοποιήθηκε από την πλειονότητα του ελληνικού λαού, θεωρήθηκαν οι ανόητες συνωμοσιολογίες του ως προφητείες, ανακηρύχθηκε ως Άγιος και υπήρξαν περιπτώσεις που καθηγητές διοργάνωσαν εκδρομές μαθητών με σκοπό να επισκεφτούν τον τάφο του.
    Ελάχιστοι από αυτούς που επιτίθενται στις στις μπουρδολογίες και τις συνωμοσιολογίες, κατήγγειλαν τον Παϊσιο σαν μπουρδολόγο.

    Πέρα από αυτά:
    Δεν είναι η απόπειρα του νεοελληνικού κράτους να παρουσιάσει τα μεγάλα ψέματα του για το ’21 σαν αλήθειες, μια εθνικιστική μπουρδολογία;
    Η ίδια η ύπαρξη του, δεν είναι μια «συνωμοσία» όλων των παρασιτικών αποτυχημένων να σιτίζονται από αυτό εσαεί;

    Ο ΚορωνοΪός, είναι ένας σοβαρός υπαρκτός κίνδυνος, και για την αντιμετώπιση του έπρεπε να παρθούν μέτρα
    . Πώς πρέπει να ονομάσουμε αυτόν τον φοβερό συγχρονισμό των ΜΜΕ και δικτύωσης, που έχει φτάσει σε εξωφρενικά επίπεδα επίκλησης του φόβου; Ενός δηλαδή υπερβολικού συναισθήματος, που δεν βοηθάει την παρούσα φάση (όχι μόνο τώρα, αλλά και πάντοτε);

    Δεν είναι οι περισσότεροι οπαδοί των συνωμοσιών και της μπούρδας, ταυτόχρονα θρησκόληπτοι και οπαδοί εθνικιστικών κινημάτων;
    Δεν βρίσκονται συχνά (διακριτικά) πίσω από αυτές τις θεωρείς, οι χριστιανικές εκκλησίας και όχι μόνον;
    Θέλω να πω, ότι για την κατανόηση του φαινομένου δεν φθάνουν μόνο οι ψυχολογικοί λόγοι, αλλά συντρέχουν και άλλοι. όπως: λογικοί, πολιτικοί και ιστορικοί.

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    O Βουλαρίνος είναι μια όαση ορθολογισμού.

    Όμως σχετικά με την Υγεία, παρά τις εμπειρίες άσκοπης σπατάλης και καταχρήσεων που έγιναν από το ΝΔΠΑΣΟΚ (αυτό δεν το σημειώνει ο Βουλαρίνος), χωρίς να τους τσουβαλιάζω γιατί το ΠΑΣΟΚ θεμελίωσε ένα πολύ καλύτερο κρατικό σύστημα Υγείας (άλλο θέμα τα τρωκτικά που ατιμώρητα από όλες τις κυβερνήσεις-και του ΣΥΡΙΖΑ-έπεσαν επάνω του).

    Σε κάθε περίπτωση θέλω να πω πως νομίζω πως υπάρχει ένα ζήτημα με την κρατική αποζημίωση ανά επιτασσόμενο κρεβάτι στους κλινικάρχες από το Υπουργείο (από 800 ευρώ στα 1600 ευρώ ημερησίως!), ένα άλλο ζήτημα είναι αυτό με τους πολύ περισσότερους (άχρηστους και γενικά επικίνδυνους) παπάδες από γιατρούς, με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς που απομυζούν πολύτιμα λεφτά (έχοντας στήσει κλίμα κινδυνολογίας και εχθρότητας), με τα εκκλησιαστικά αφορολόγητα και το ανεξέλεγκτο ιερό χρήμα και με το ατιμώρητο διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο χρήμα, γιατί δει δη χρημάτων και για την Υγεία.
    Κατά τη γνώμη μου η Υγεία, όπως και η Παιδεία, είναι βασικότατη υποχρέωση του Κράτους,προς όλους, αναλογικά βεβαίως με εισφορές κλπ χωρίς να πετάγονται σε Καιάδα οι απόκληροι.

    Για να γελάσουμε και να κλάψουμε. Η δίκη διεκπεραιώθηκε επί Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου-Καλογήρου-Πολάκη, με τα γνωστά και από την εποχή του ΝΔΣΟΚ αποτελέσματα

    https://www.iefimerida.gr/news/481375/katheirxi-7-eton-me-anastoli-ston-andrea-martini-gia-errikos-ntynan

    ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΣΕ 2ο ΒΑΘΜΟ
    Κάθειρξη 7 ετών, με αναστολή, στον Ανδρέα Μαρτίνη για το Ερρίκος Ντυνάν

    25|02|2019

    EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

    Ποινή κάθειρξης 7 ετών με αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν για το αδίκημα της απιστίας κατ´ εξακολούθηση.

    Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα για αναστολή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό με αποτέλεσμα ο Ανδρέας Μαρτίνης να φύγει ελεύθερος από το δικαστήριο.  

    Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ανδρέα Μαρτίνης, την περίοδο 2007 έως 2010, παρείχε σε πολιτικούς, συγγενείς τους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά. χωρίς οικονομικά προβλήματα, προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων με κονδύλια τα οποία προορίζονταν να χορηγούνται σε οικονομικά αδύναμους ασθενείς. Οι αρμόδιες αρχές κατέγραψαν τουλάχιστον 8100 περιπτώσεις με μια τακτική που φέρεται να «κόστισε» στο νοσηλευτικό ίδρυμα 22 εκατομμύρια ευρώ. 
    Ο συνήγορος του Ανδρέα Μαρτίνη, Θοδωρής Μαντάς σε δηλώσεις του επεσήμανε το γεγονός ότι σε κανένα στάδιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης δεν εξετάστηκαν  τα πολιτικά πρόσωπα ώστε να εισφέρουν με την μαρτυρία τους.

    ………………….

    • Ο/Η Κρατικιστής λέει:

      Οι θέσεις 1 & 5, είναι πράγματι ο σοιχειώδης ορθολογικός κοινός νους, απέναντι στην ψεκασμένη συνομωσιολογία. Οι άλλες 3 πάλι, είναι μια φιλότιμη αλλά μάταιη προσπάθεια υπεράσπισης των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών που κυριάρχησαν μετά το 1989. Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα και τα γεγονότα βοούν.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Νομίζω πως κάνετε δίκη προθέσεων. Λέει πως μπορούν να συνυπάρχουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, να φορολογείται ο δεύτερος υπέρ του κράτους, πως η αστική Δημοκρατία εγγυάται τις ελευθερίες. Και οι 3 αυτές θέσεις είναι σωστές, εκτός αν τραβηχτούν μέχρι τις άκρες τους. Από εκεί και πέρα είναι θέμα δοσολογίας και ισορροπιών.

  3. Ο/Η Φιλελεύθερος λέει:

    Νεοφιλελεύθερη μπουρδολογια by Voulironos…ξεκινάει με το 1 που όλοι οι ορθολογικοί άνθρωποι συμφωνούν κ μετά με διάφορα άλματα λογικής, παραποίηση επιχειρημάτων και υπερβολές μας πασάρει συνταγή Σκάι…..άσε μας ρε μεγάλε…

  4. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:


    ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ-ΚΑΨΩΧΑΣ: ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ…

    Η ανάρτηση του Προκοπάκη
    18/09/2018

    Υπό τον τίτλο ο “Ο βλαμμένος του φασισμού”, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης επιτίθεται με σφοδρότητα όχι μόνο στον Καψώχα, αλλά και στην διοίκηση της ΕΡΤ. Αναλυτικά η ανάρτηση του καθηγητή είναι η ακόλουθη:
    “Ο υποτίθεται δημοσιογράφος κ. Καψώχας είπε στην ΕΡΤ απίστευτες ανοησίες απευθυνόμενος στους κάφρους. Η Ακριβοπούλου βέβαια τον άκουγε με ανοιχτό το στόμα. Όταν είναι στα καλά του ο προϊστάμενός του, ας έχει υπ’ όψιν τα ακόλουθα. Και η διοίκηση βέβαια, η αριστερή ξεσποριασμένη μπάμια ο Λεοντής και ο αστείος τροχονόμος Κωστόπουλος. Έχουμε και λέμε:
    * Ο Καψώχας είπε πως ακούγοντας τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ νόμιζε ότι άκουγε τον θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούντσιο. Ο Σέρτζιο όμως ήταν αριστερός, θεωρητικός του μαρξισμού, θεωρητικός του συνδικαλισμού, ο οποίος πρέσβευε πως ο συνδικαλισμός ήταν η μετουσίωση της μαρξιστικής θεωρίας. Όπως ο ίδιος ο Μουσολίνι και πολλοί άλλοι του φασισμού ήταν αριστεροί – καλή ώρα όπως ο Καψώχας και ο Καλογήρου – και έφτιαξαν το φασιστικό κίνημα. Το γύρισαν στον ολοκληρωτισμό, καλή ώρα όπως ο Καψώχας και ο Καλογήρου. Όλοι αυτοί πέρασαν και από μια περίοδο κριτικής του γραφειοκρατικού καθεστώτος της Σοβιετίας.
    * Τι είναι ποτέ δυνατόν να είπε ο Μητσοτάκης το οποίο να έχει σχέση με τη μούρλια του Σέρτζιο για τη συνδικαλιστική οργάνωση των μαζών; Προφανώς σε άλλο πλανήτη βρισκόταν ο απατεώνας της δημοσιογραφίας. Ο βλαξ έχει ακούσει το όνομα Πανούντσιο ως θεωρητικό του φασισμού. Ανόητε αν ανοίξεις κείμενά του τις ανοησίες των συνδικαλιστών πατέρων θα βρεις. Αυτών ντε των αριστερών σαν και σένα.
    * Ας το πούμε άλλη μια φορά για τους φορείς του ολοκληρωτισμού στην κυβέρνηση και στα χαμαιτυπεία της: ειδικά τον ιταλικό φασισμό τον έφτιαξαν αριστεροί, όπως τόσοι στην κυβέρνηση σήμερα την έχουν δει στον ολοκληρωτισμό. Οι θεωρητικοί του σχεδόν όλοι είχαν καθένας τους περισσότερα χρόνια στο αριστερό κίνημα από όλους τους παπάντζες της συριζαίικης αριστεράς. Η δε οργανωμένη (και μετά την πορεία στη Ρώμη) αριστερά έβλεπε με συμπάθεια και ενδιαφέρον τον Μουσολίνι – καλή ώρα όπως βλέπει ο Καψώχας τον Καμμένο – για καμιά δεκαριά χρόνια.
    Εν ολίγοις, ο Καψώχας είναι ένας απατεώνας της πληροφόρησης. Δεν έχει ιδέαν για τι πράγμα μιλάει. Αμόρφωτος ντενεκές που πουλάει αριστερή μούρη σε αριστερούς ηλίθιους. “Τι λες ρε παιδάκι μου, ξέρει τους θεωρητικούς του φασισμού!” Την τύφλα του ο ντενεκές”.

  5. Παράθεμα: Πώς οι κρίσεις είναι μια ευκαιρία για ψυχολογική εκτόνωση – pegida-agia-paraskevi

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.