Ο καλός Ιταλός ιερέας ως αντιπαράδειγμα των κρατικών κληρικών της Ελλάδας

[Πόσα λεφτά έχει προσφέρει η Εκκλησία στη μάχη κατά του κορονοϊού;]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Θυσίασε τη ζωή του για να επιζήσει από τον θανατηφόρο ιό ένας άλλος, πιο νέος άνθρωπος

«Δεν κέρδισε τη μάχη με τον νέο κορονοϊό ο ιερέας από την Ιταλία, Τζουζέπε Μπεραρντέλι, ο οποίος είναι πλέον εθνικός ήρωας, ένας άνθρωπος που θυσίασε τη ζωή του για να επιζήσει από τον θανατηφόρο ιό ένας άλλος άνθρωπος, πιο νέος που έχει ακόμα πολλά να ζήσει και να δει στη ζωή. Σε ηλικία 72 ετών ο πατέρας Μπεραρντέλι πέθανε στο νοσοκομείο του Λοβέρε στο Μπέργκαμο, μία από τις πόλεις της Ιταλίας με τα περισσότερα θύματα του νέου κορονοϊού. Ο ιερέας από το Κασίνιο θυσίασε τη ζωή του δίνοντας τη δική του αναπνευστική μάσκα σε έναν νεότερο ασθενή του Covid-19. Σύμφωνα με το νοσοκομείο ο πατέρας Τζουζέπε Μπεραρντέλι αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τον αναπνευστήρα που οι ενορίτες του είχαν αγοράσει για τον ίδιο. Επέλεξε να τον δώσει σε ένα ασθενή πολύ πιο νέο. Ο Ιταλός ιερέας απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα. Στην Ιταλία εκτιμάται ότι τουλάχιστον 50 ιερείς έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό».

Στην Ελλάδα ο ρασοφόρος Στέλιος Καρπαθίου κλειδώθηκε με πιστούς και λειτούργησε παράνομα στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, που είναι αυθαίρετο κτίσμα στο οποίο έχει επιβληθεί πρόστιμο 150.000 ευρώ το οποίο όχι μόνο δεν πληρώθηκε αλλά ο παπάς συνεχίζει τις παράνομες οικοδομικές εργασίες. Ο Καρπαθίου δεν συνελήφθη όπως οι κοινοί θνητοί και έχουν σημειωθεί «Ύβρεις, προπηλακισμοί & επιθετική συμπεριφορά από τον ιερέα & την οικογένειά του στον Προφήτη Ηλία» (27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019-ilioupolis/gr). «…παρά την κακή κατάσταση του χώρου λόγω των οικοδομικών εργασιών, διεξάγονται κανονικά λειτουργίες από τον ιερέα σε αυτό, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των πιστών. Ο χώρος είναι ένα πραγματικό γιαπί και εντελώς ακατάλληλος για πρόσβαση σε πολίτες που δεν φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας….Όπως όλα δείχνουν υπάρχει μια ανοχή της ΔΕΗ στην ηλεκτροδότηση του ναίσκου, παρά τα υπέρογκα χρέη» (ilioupolinews-10.11.2019).

Παράλληλα «Ιερέας στην Πάτρα (Ναός Αγίου Νικολάου) «λειτούργησε κανονικά παρά την απαγόρευση…παρουσία περίπου 30 πιστών. Οι πιστοί επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο. ….Την λειτουργία τέλεσε ο ιερέας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, γνωστός για τις σκληρές θέσεις του. Ο οποίος πολλές φορές έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο αλλά και την Ιεραρχία. Όπως πρόσφατα για το Ουκρανικό ζήτημα. Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε λειτουργήσει και την Κυριακή της σταυροπροσκυνήσεως. Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ενημερώθηκε για την ενέργεια του πάτερα Αναστασίου και μάλιστα έχει αποφασίσει να λάβει μέτρα σε βάρος του» (reader/gr, 25/03/2020 – 19:59). Δηλαδή η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη κάνουν και εδώ τον κορόιδο και την υπόθεση θα χειριστεί ο δεσπότης λες και βρισκόμαστε στο Ιράν. Για τον παπά έχει γράψει ο τοπικός πατριαρχικός θεολόγος κ.Π.Ανδριόπουλος: «Με το ξέσπασμα της κρίσης στις Ελληνορωσικές σχέσεις πριν λίγο καιρό, αποκαλύφθηκε και η προσπάθεια διείσδυσης της Ρωσίας στην Ελλάδα μέσω της Εκκλησίας.
Ανάμεσα στις Μητροπόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως «φιλορωσικές» – τουλάχιστον – ήταν και η Μητρόπολη Πατρών. Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τη Ρωσική Εκκλησία και επιχειρηματικούς παράγοντες, με αφορμή τον Άγιο Ανδρέα, πολιούχο Πατρών, τον οποίον ευλαβούνται ιδιαιτέρως οι Ρώσοι….Ο γνωστός κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών και προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αναστάσιος Γκοτσόπουλος με κείμενό του στο διαδίκτυο, υιοθετεί πλήρως την θεωρία ότι οι ΗΠΑ «πιέζουν» το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να δώσει την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία. Επίσης, αφήνει σαφή υπονοούμενα για τον ρόλο των ΗΠΑ στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας στην Κρήτη.
Ο ιερέας της Πάτρας Α. Γκοτσόπουλος δεν διστάζει να θέσει «αφελή» – βλέπε ειρωνικά ερωτήματα – για τη σχέση Οικουμενικού Πατριαρχείου και ΗΠΑ στο Ουκρανικό: «Μήπως, τελικά, τον «Τόμο Αυτοκεφαλίας» για την Ουκρανία θα τον υπογράψει ο Οικουμενικός Πατριάρχης ως «αποφαινόμενος» και ο … Ντ. Τράμπ ως «συναποφαινόμενος»; Δεν μπορώ να διανοηθώ τυχόν αμερικανική απαίτηση για αντιστροφή των υπογραφών Ο πατρινός παπάς που υπογράφει ως… «μυστικός πράκτωρ των Ρώσων» («Ιδιωτική οδός»-2.Οκτ.2018).

Update: Το BBC διαψεύδει ύστερα από νεότερες πληροφορίες την είδηση https://www.bbc.com/news/world-europe-52015969?intlink_from_url=https://www.bbc.com/news/topics/crr7mlg0d2wt/italy&link_location=live-reporting-story 25 Mάρτ. 2020. «Tουλάχιστον 50 ιερείς σκοτώθηκαν στην Ιταλία από τον κορωνοϊό….Περιλαμβάνουν τον πατέρα Giuseppe Berardelli, ηλικίας 72 ετών, ο οποίος πέθανε στις αρχές του τρέχοντος μηνός στο Λοβέρο του Μπέργκαμο…Αναφορές την Τρίτη ότι είχε επιλέξει να δώσει αναπνευστήρα σε έναν νεότερό ασθενή με κορωνοϊό που δεν τον γνώριζε, έχουν διαψευστεί από στενούς φίλους».

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

22 Responses to Ο καλός Ιταλός ιερέας ως αντιπαράδειγμα των κρατικών κληρικών της Ελλάδας

 1. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

  Ἀντίχριστα Νομοθετήματα, 3η Συνάντηση: Οἰκογένεια καί ἀνθρώπινο σῶμα, 3-12-2017
  Ἡ ὁμιλία ἔγινε στίς 03.12.2017, στό πνευματικό κέντρο τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονα Γλυφάδας στά πλαίσια κύκλου ὁμιλιῶν μέ θεματική : Τά ἀντίχριστα νομοθετήματα καί ὁ λόγος τῆς Ἐκκλησίας.

  Συμμετεῖχαν :

  Πρωτ. π. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ, Θεολόγος-ψυχίατρος

  • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

   Ιδού η Ρόδος ελληνικά καλοταϊσμένα και θρασύτατα παπαδαριά

   Αρρώστησε ένας καλός φίλος της Ορθοδοξίας, ταπεινός και φιλόπτωχος, αλλά θα γιάνει

   Μην τον φοβάστε τον κορονοϊό του Καρόλου, τον προστατεύει η Ορθοδοξία 2. Παράθεμα: Ο καλός Ιταλός ιερέας ως αντιπαράδειγμα των κρατικών κληρικών της Ελλάδας – pegida-agia-paraskevi

 3. Ο/Η Ακοσμος Αιτωλος λέει:

  Αν και δεν ειμαι αρμοδιος να απαντησω στο ερωτημα για το ποσα λεφτα εχει προσφερει η εκκλησια ΑΕ,θα αναφερω ομως μια (1) αληθεια ,την οποια πιστευω,το παππαδαριο στην ελλαδα δεν προσφερε λεφτα ,και για αυτο ευθυνεται ο μεγαλοδυναμος που εδοσε μονο δυο χερια στους παππαδες ενα να περνουν και ενα να βλογανε δεν τους εδοσε και τριτο για να δινουν.Εκτιμοντας δε την μεχρι σημερα εικονα και την πιθανοτητα να μεινουν κλειστα τα παγκαρια και για μετα το πασχα προτεινω τη συσταση ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ για η στηριξη της ΑΕ απο τη πολιτεια και προτεινω το κινημα να λεγεται ΚΙΝ.Ε.ΠΑ. δηλαδη ΚΙΝημα Ενισχυσης ΠΑγκαριων
  Ζητω τη βοηθεια για τη συλλογη υπογραφων και υπογραφω
  1)Ακοσμος Αιτωλος

 4. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  Παγκόσμια συγκίνηση

  https://www.cbsnews.com/news/italian-priest-coronavirus-ventilator-don-giuseppe-berardelli/

  Italian priest dies of coronavirus after giving up his ventilator to help others
  BY JEFF BERARDELLI

  MARCH 24, 2020 / 1:30 PM / CBS NEWS

  https://nypost.com/2020/03/24/italian-priest-dies-of-coronavirus-after-giving-respirator-to-younger-patient/

  Italian priest dies of coronavirus after giving respirator to younger patient
  By Lee BrownMarch 24, 2020 | 8:20am | Updated

  https://www.thesun.co.uk/news/11241431/hero-italian-priest-dead-coronavirus-ventilator-younger-patient-martyr/

  ‘HE DIED A MARTYR’ Hero Italian priest, 72, dies from coronavirus after giving ventilator to younger patient he didn’t even know
  Joseph Gamp
  24 Mar 2020, 11:16Updated: 24 Mar 2020, 11:48

  https://www.msn.com/en-us/news/world/priest-who-gave-up-ventilator-to-younger-patient-dies-of-coronavirus/ar-BB11C0uI

  Priest Who Gave Up Ventilator to Younger Patient Dies of Coronavirus
  Aila Slisco

 5. Ο/Η Psycho λέει:


  Ύβρεις, προπηλακισμοί & επιθετική συμπεριφορά από τον ιερέα & την οικογένειά του στον Προφήτη Ηλία..

  http://www.ilioupolis.gr/koinwnika/5482-%CF%8D%CE%B2%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82,-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B1

  Ύβρεις, προπηλακισμοί & επιθετική συμπεριφορά από τον ιερέα & την οικογένειά του στον Προφήτη Ηλία…

  27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
  Ύβρεις, προπηλακισμοί & επιθετική συμπεριφορά από τον ιερέα & την οικογένειά του στον Προφήτη Ηλία…

  Παρά την απαγόρευση από το Δασαρχείο για τη συνέχιση των εργασιών, σήμερα το πρωί ο συμπολίτης μας Χρήστος Κολομβούνης διαπίστωσε οτι οι εργασίες συνεχιζόταν με την τοποθέτηση σιδεριών, κάγκελων κλπ. Επενέβη και ειδοποίησε το Δήμαρχο και το Α.Τ. Ηλιούπολης, αφού ενημέρωσε το σιδερά οτι οι εργασίες είναι παράνομες.

  Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του ιερέα, οι οποίοι έγιναν επιθετικότεροι όταν εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Σεφτελής και μετέπειτα ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Χατζηδάκης. Οι ύβρεις μετατράπηκαν σε χειρονομίες ώσπου εμφανίστηκε το περιπολικό του αστυνομικού τμήματος, παρουσία των οποίων έγιναν οι τελευταίες χειροδικίες και ακούστηκαν από την οικογένεια του ιερέα οι τελευταίες βρισιές…

  Μπράβο στον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ Χατζηδάκη, στους Αντιδήμαρχους κ. Σεφτελή και Στασινόπουλο και πάνω απ’ ολα στον συμπολίτη μας Χρήστο Κολομβούνη, που για άλλη μια φορά, υπερασπίστηκαν τη νομιμότητα στον Υμηττό!

  Μπράβο σας που αντιμετωπίσατε τις βίαιες επιθέσεις, προπηλακισμους και ύβρεις του ιερέα και της οικογένειάς του χωρίς τη χρήση παρόμοιας συμπεριφοράς.

  Η παρανομη ανεγερση ναου σε δασικη περιοχη του Υμηττου συνεχιστηκε σημερα παρα την απαγορευση συνεχισης των εργασιων απο το Δασαρχείο Πεντέλης. Η προκλητική συμπεριφορά της οικογενέιας του ιερέα Στυλιανού Καρπάθιου αλλά και του ίδιου, ουδόλως αρμόζει με το λειτούργημα του…

  Η έγκαιρη εμφάνιση των περιπολικών του ΑΤ Ηλιουπολης σταμάτησε το επεισόδιο. Κατά τις 11:00 το πρωί, όλοι οι εμπλεκόμενοι μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για καταθέσεις και υποβολή μηνύσεων, όπου ωστόσο εμφανίστηκε και εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης. Σε ερώτησή μας τι είδους άδεια προσκόμισε στο δασαρχείο ο ιερέας, μας απάντησε οτι αφορούσε επισκευαστικές εργασίες στο παλιό εκκλησάκι και είχε εκδοθεί από υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής (ναοδομία). Στο Α.Τ. Ηλιούπολης προσήλθε και ο Δασάρχης Πεντέλης, ο οποίος διαβεβαίωσε οτι έχει εκδοθεί εντολή παύσης εργασιών, για την οποία έχει ενημερωθεί και το αστυνομικό τμήμα.
  Εκπροσωποι Δημοτικων Παραταξεων, Δημοτικοι Συμβουλοι και πολίτες δηλώσαμε με την παρουσία μας στο αστυνομικό τμήμα τη συμπαράστασή μας στη Δημοτική αρχή.

  Απαίτησή μας παραμένει το γκρέμισμα του νεου κτίσματος και η αποκατάσταση του χώρου οπως ηταν πριν την νέα ανέγερση και τη δημιουργία του αυτοσχέδιου parking.

  Οι καταθέσεις κράτησαν μέχρι το βράδυ στις 9 η ώρα περίπου…

 6. Ο/Η Ιερομόναχος Αυνάν λέει:

  4) Ιερομόναχος Αυνάν, χειρώναξ

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://patrastv.gr/72200/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%b7-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7/

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

 8. Ο/Η Pavlos λέει:

  Συγχωρέστε με που παρεμβαίνω… Πρώτη φορά είναι, ομολογώ ότι σας διαβάζω σχεδόν καθημερινά. Δεν ισχύει τελικά αυτό με τον ιερέα. Ιδού:‘There was not a donated respirator. There have not been any respirators coming from outside of the hospital.’ https://www.unilad.co.uk/news/italian-priest-with-coronavirus-dies-after-sacrificing-ventilator-to-save-stranger/

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σας ευχαριστούμε για την παρέμβαση.
   Αντιγράφω και μεταφράζω

   ‘There was not a donated respirator. There have not been any respirators coming from outside of the hospital.’ Fr. Dellavite, a friend of Fr. Berardelli for over 20 years, said he believes that Fr. Berardelli would have given up a potential spot in the intensive care unit up for another younger patient, if he could have, before adding: ‘But we do not have certainty.’
   «Δεν υπήρχε δωρεά αναπνευστήρα. Δεν υπήρξαν αναπνευστήρες που να προέρχονται από έξω από το νοσοκομείο. Ο πατήρ Dellavite, φίλος του πατέρα Berardelli για πάνω από 20 χρόνια, δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο πατήρ Berardelli θα είχε εγκαταλείψει μια πιθανή θέση στη μονάδα εντατικής θεραπείας για έναν άλλο νεαρότερο ασθενή, αν μπορούσε, πριν προσθέσει: «Αλλά δεν έχουμε βεβαιότητα».
   __________________________

   Κρίμα,
   αλλά να σημειωθεί ότι η είδηση αναμεταδόθηκε από έγκυρα μέσα παγκόσμιου κύρους όπως οι N.Y.Times.
   Θα εοιβεβαιώσουμε και από άλλα ΜΜΕ τη διάψευση και θα κάνουμε update.
   Ισχύει βεβαίως ότι αυτή θα ήταν η στάση ενός σοβαρού ηλικιωμένου ιερέα και πως το ποστ δεν αλλάζει στο ελάχιστο, σε ότι αφορά τα ρεζιλίκια και τις παράνομες πράξεις των δικών μας παπάδων, που είναι πάντα ο πρώτος στόχος μας, γιατί αυτοί βλάπτουν ηθικά, διανοητικά, πολιτικά και οικονιμικά τους συμπολίτες μας.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Το BBC διαψεύδει ύστερα από νεότερες πληροφορίες την είδηση

   https://www.bbc.com/news/world-europe-52015969?intlink_from_url=https://www.bbc.com/news/topics/crr7mlg0d2wt/italy&link_location=live-reporting-story

   Coronavirus: At least 50 priests killed by coronavirus
   25 March 2020

   Tουλάχιστον 50 ιερείς σκοτώθηκαν στην Ιταλία από τον κορωνοϊό
   ………………………
   They include Father Giuseppe Berardelli, 72, who died early this month in Lovere, Bergamo – one of the worst-hit cities in Italy.
   Reports on Tuesday that he had chosen to give his respirator to a younger coronavirus patient he did not know have been denied by close friends.

   Περιλαμβάνουν τον πατέρα Giuseppe Berardelli, ηλικίας 72 ετών, ο οποίος πέθανε στις αρχές του τρέχοντος μηνός στο Lovere του Μπέργκαμο, μία από τις πόλεις που χτυπήθηκαν χειρότερα στην Ιταλία.
   Αναφορές την Τρίτη ότι είχε επιλέξει να δώσει αναπνευστήρα σε έναν νεότερό ασθενή με κορωναϊό που δεν γνώριζε έχουν διαψευστεί από στενούς φίλους.

 9. Ο/Η Miloš Obilić λέει:

  https://engnews24h.com/bishop-milutin-of-valjevo-got-sick-suspected-coroner-urgently-transferred-to-belgrade/

  Bishop Milutin of Valjevo got sick, suspected coroner, urgently transferred to Belgrade
  March 21, 2020

  Corona virus confirmed by two priests from the Diocese of Valjevo, whose bishop Milutin is the chair
  EPISCOPE Milutin from Valjevo was transferred to a Belgrade clinic by ambulance from Valjevo on Saturday, Novosti learned from circles close to the Diocese of Valjevo. To our knowledge, Bishop has a fever and weakness. It is not known if it has anything to do with the coronary virus, but it is certain that it will soon be tested during the treatment, which began at a clinic in Belgrade.

  As Novosti already wrote, the corona virus was confirmed by two priests from the Diocese of Valjevo, whose bishop Milutin was the chair. To our knowledge, the Bishop of Valjevo in recent weeks and days has attended various events in the parishes of the diocese under his control, including the confessions of priests taking place this time of year.

  The first is the archbishop of the Serbian Orthodox Church, who, immediately after the introduction of the state of emergency, issued an act banning the holy water in households and apartments in the Valjevo region. According to the latest information, the doctors at the clinic at which he is housed are doing everything in the care of a reputable SPC bishop and his life is not endangered.

  Ο επίσκοπος Milutin του Valjevo αρρώστησε, ύποπτος γιατρούς, που μεταφέρθηκε επειγόντως στο Βελιγράδι
  21 Μαρτίου 2020

  Ο ιός κορόνα επιβεβαιώθηκε από δύο ιερείς από τη μητρόπολη Βάλιεβο, του οποίου ο επίσκοπος είναι η κεφαλή.Ο Μιλούτιν μεταφέρθηκε σε κλινική του Βελιγραδίου με ασθενοφόρο

  Θ επίσκοπος Valjevo τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες παρακολούθησε διάφορες εκδηλώσεις στις ενορίες της επισκοπής υπό τον έλεγχό του, συμπεριλαμβανομένων των εξομολογήσεων ιερέων.

  Ο πρώτος είναι ο Αρχιεπίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος αμέσως μετά την εισαγωγή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εξέδωσε πράξη που απαγόρευε τουςαγιασμούς σε νοικοκυριά και διαμερίσματα στην περιοχή Valjevo.

 10. Ο/Η Miloš Obilić λέει:

  https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/36117-o-mitropolitis-onoufrios-eulogise-tin-oukrania-apo-aeros-binteo
  Ο Μητροπολίτης Ονούφριος ευλόγησε την Ουκρανία από αέρος

  Την πόλη Τσερνιβτσί στη δυτική Ουκρανία επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος του Πατριαρχείου Μόσχας, για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε ιατρικά ιδρύματα που δίνουν μάχη για τον κορωνοϊό.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μακαριώτατος παρέδωσε σύγχρονες συσκευές μηχανικού αερισμού, καθώς και 100 προστατευτικά αδιάβροχα κουστούμια στους γιατρούς του Περιφερειακού Νοσοκομείου του Τσερνιβτσί.

  Ο Μητροπολίτης Ονούφριος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προσευχήθηκε για την θεραπεία όλων των ασθενών και ανέγνωσε ειδικές ευχές για την πανδημία.

  Τέλος ο κ. Ονούφριος ευλόγησε από αέρος την Ουκρανία με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Λαύρας των Σπηλαίων

 11. Ο/Η ιεροί κώλοι λέει:

  http://www.reporter.com.cy/police/article/661705/-espasan-ta-metra-kai-pign-kanonika-ston-esperino-dietaxe-erevna-o-archigs

  «Έσπασαν» τα μέτρα και πήγαν κανονικά στον εσπερινό-Διέταξε έρευνα ο Αρχηγός
  24/03/2020 22:28

  Γεμάτη πιστούς ήταν η Μητρόπολη Λεμεσού σήμερα το απόγευμα, οι οποίοι, αντί να εισακούσουν τις εκκλήσεις Κυβέρνησης και ειδικών και να μείνουν στο σπίτι τους, προτίμησαν να ακούσουν την… καμπάνα και να πάνε στην εκκλησία, λίγη ώρα πριν την έναρξη εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, αποφάσισε όπως ο σημερινός εσπερινός για η γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, γίνει σε όλες τις εκκλησίες της Λεμεσού στις 4:00 το απόγευμα, δύο ώρες, δηλαδή, πριν από την έναρξη της απαγόρευσης. Αψηφώντας την ανάγκη να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού, ανέφερε ότι όσοι πιστοί επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στον εσπερινό.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρέχει να προλάβει το… κέρφιου στις εκκλησίες η Μητρόπολη Λεμεσού-Άλλαξε την ώρα του εσπερινού

  Δυστυχώς, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, δεκάδες πιστοί, που ενδεχομένως να ξεπερνούσαν τους 75, ακολούθησαν το κάλεσμα του Μητροπολίτη τους και πήγαν στις εκκλησίες, λίγο πριν κλείσουν τις πόρτες τους στη βάση του νέου διατάγματος.

  Ι.Μ. Λεμεσού: »Η συμμετοχή των πιστών στην ακολουθία δεν ξεπερνούσε τα 50 άτομα»

  mitropolitis lemesou

  Μετά βαθυτάτης θλίψης πληροφορηθήκαμε τά ὅσα ψευδῆ καί ἀναληθῆ ἀνέφερε ὁ δημοσιογράφος κ. Χρύσανθος Τσουρούλης στό δελτίο εἰδήσεων τοῦ τηλεοπτικοῦ σταθμοῦ Sigma «Τομές στά γεγονότα» καί πρός ἀποκατάσταση τῆς ἀληθείας ἐπιθυμοῦμε νά δηλώσουμε τά ἑξῆς:

 12. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.protagon.gr/epikairotita/antartis-papas-telese-leitourgia-me-dekades-pistous-stin-patra-ti-tha-kanei-i-eisaggelia-44342024428


  Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πάτρα

  «Αντάρτης» παπάς τέλεσε λειτουργία με δεκάδες πιστούς στην Πάτρα – Τι θα κάνει η εισαγγελία;

  Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, από συγκεκριμένο ιερέα, που συνδέεται μάλιστα με τον άλλον «αντάρτη», τον μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ

  Protagon Team 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, 10:55

  Αντιμέτωπες με ένα ιδιότυπο «αντάρτικο» συγκεκριμένων ιερέων που, παρά τις απαγορεύσεις, καλούν τους πιστούς να έρχονται στις εκκλησίες για τις λειτουργίες, βρίσκονται τόσο η Πολιτεία όσο και η Iεραρχία, που έχει εκδώσει σχετικές εγκυκλίους.

  Λίγες ημέρες μετά το κρούσμα του μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε Χαιρετισμούς την περασμένη Παρασκευή (εδώ), ήρθε η σειρά ενός γνωστού ιερέα στην Πάτρα, ο οποίος όχι μόνο τέλεσε λειτουργία στον ναό του Αγίου Νικολάου για τον Ευαγγελισμό, αλλά κάλεσε στην εκκλησία τους πιστούς και εκείνοι, περισσότεροι από 30, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του!

  Κατά του ιερέα, του πρωτοπρεσβύτερου Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, σχηματίστηκε δικογραφία και τώρα η υπόθεση είναι στα χέρια των εισαγγελικών αρχών. Θα αποφασίσουν οι εισαγγελείς να επιβάλουν τον νόμο;

  Ή θα συνεχίσουν να ανέχονται τη με το έτσι θέλω παραβίασή του, με κίνδυνο μάλιστα τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα σε μια απροκάλυπτη απειλή και υπονόμευση της δημόσιας υγείας;

  Ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, δεν έκρυψε τη… δυσφορία του για την ενέργεια του ιερέα, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τους κόλπους της Εκκλησίας με τις συχνά ακραίες απόψεις του.

  Σύμφωνα μάλιστα με το patrastimes.gr, υπάρχει ένα νήμα που συνδέει τα δύο περιστατικά στα Κύθηρα και στην Πάτρα: ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος συνδέεται πνευματικά με τον Σεραφείμ των Κυθήρων…

 13. Ο/Η Boλταίρος λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.