Τη Δευτέρα Παρουσία, θέλετε να παρουσιαστούν οι Σ τ ά χ τ ε ς μας;

Για το ζήτημα της αποτέφρωσης η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας αποφάσισε την σύνταξη και την αποστολή φυλλαδίου προς τους πιστούς, με στόχο κυρίως ενημερωτικό και όπως τονίζει: «Επί του θέματος δε αυτού, εμμένει ως οφείλει στην δογματική διδασκαλία της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Αγίας μας Εκκλησίας που τελεί υπό το φως της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνήλθε από την Δευτέρα 4 έως και σήμερα 6 Νοεμβρίου, υπό την προεδρία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Η ανακοίνωση της Εκκλησίας

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση ανέφερε: «Απεφάσισε την σύνταξη και την αποστολή φυλλαδίου ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ προς ενημέρωση όλων περί της καύσεως και της αποτεφρώσεως των νεκρών, επί του θέματος δε αυτού εμμένει ως οφείλει στην δογματική διδασκαλία της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Αγίας μας Εκκλησίας που τελεί υπό το φως της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».

Advertisement
This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Τη Δευτέρα Παρουσία, θέλετε να παρουσιαστούν οι Σ τ ά χ τ ε ς μας;

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Και αν την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας, έχει κακοκαιρία με δυνατούς ανέμους, και μπερδευτούν οι στάχτες μου με άλλες στάχτες άλλων ανθρώπων και μάλιστα αμαρτωλών και μού βάλλει ο Κύριος Απουσία; Τι θα γίνει; Θα περιμένω την Τρίτη Παρουσία ή πάω κόλαση; Αναμένω εναγωνίως, το φυλλάδιο προς ενημέρωση μου. 🤔

 2. Ο/Η Ακοσμος Αιτωλος λέει:

  Καλα βρε Γιαννη δεν δουλευει καθολου το μυαλο σου ?θα λαβει μετρα ο Κυριος και θα εχουμε καλο καιρο ,χωρις δυνατους ανεμους και βροχες ,αφου ολα τα σφαζει και ολα τα μαχαιρωνει !

 3. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, αυτή η εκκλησία προτίθεται (και) να αφορίζει όσες και όσους επιλέγουν την απότεφρωση. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν υπάρχει ρητή δήλωση στο φυλλάδιο ή συνάγεται από τη διατύπωση (πχ «εμμένει»).

  Όταν θεσπίσθηκε ο πολιτικός γάμος¹, αυτή η εκκλησία είχε δηλώσει ότι οι τελούσες και τελούντες πολιτικό γάμο θα αφορίζονται και, μεταξύ τών άλλων, θα αποκλείονται και από (όλα) τα μυστήρια· διευκρίνισε, όμως, ότι θα (εξακολουθούν να) μπορούν τα βαπτίζουν τα παιδιά τους! Είναι κατανοητό ότι ο αφορισμός κάποιας ή κάποιου ουδεμία σχέση (θα μπορούσε να) έχει με τα παιδιά· επομένως, αυτή η διευκρίνιση ήταν περιττή.
  Στην πράξη, αυτός ο αφορισμός τηρείται σπανιώτατα.

  Σε κάθε περίπτωση, κάθε εκκλησία έχει δικαίωμα να αφορίζει τους «ευσεβείς»· όσες και όσοι πιστεύουν (με τη θέληση τους) σε μία θρησκεία, ας υφίστανται τις συνέπειες· έχουν τη δυνατότητα, άλλωστε, να φύγουν από την εκκλησία.
  Το θέμα μας, όμως, είναι ότι αυτή η εκκλησία είχε το θράσος να θέλει να απαγορεύει την αποτέφρωση στην Ελλάδα σε όλους: αλλόθρησκους, άθρησκους και άθεους. Με ποιο δικαίωμα;

  Βέβαια, βιώνουμε και το απαράδεκτο φαινόμενο αυτή η εκκλησία να μισθοδοτείται και συντηρείται από όλους τους φορολογούμενους (συμπεριλαμβανομένων τών αλλόθρησκων, τών άθρησκων και τών άθεων). Ζούμε σε μία παράνοια!

  ¹ Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 1983

  • Ο/Η laskaratos λέει:


   Κήδευση της Μαρίας Κάλλας, από τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη άγιο Μελέτιο (Καραμπίνη) της Γαλλίας, στο Παρίσι στις 20 Σεπτεμβρίου 1977 στον Ελληνορθόδοξο καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου, πριν την αποτέφρωση. Αριστερά η Γκρέις και η κόρη της Καρολίνα του Μονακό, δίπλα στο φέρετρο η Βάσω Δεβετζή. Όπως αντιλαμβάνεται κάθε νοήμων, αν η Ελλάδα είχε ανεξάρτητους δημοσιογράφους, κανονικούς πολίτες και μη θεοκρατικά κόμματα (με πρώτο το ΚΚΕ), θα είχαν τεθεί επίσημα στην Εκκλησία κάποια αυτονόητα ερωτήματα (σχετικώς με πιστούς και με «δόγματα» δυο ταχυτήτων, κλπ).

   Κύριε Papayannis,
   μην υπερτιμάτε τους δημοσιογράφους. Η Εκκλησία είναι μια πολύ σοβαρή παμπάλαιη επιχείρηση και ποτέ δεν κόβει δεσμούς με υπολογίσιμα τμήματα της πελατείας της. Ως τέτοια θεωρεί-και πολύ σωστά-σχεδόν όλους, διότι η τεράστια ιστορική εμπειρία της τη διδάσκει πως ακόμη και ο σφουγγοκωλάριος του αγράμματου, χουντικού και άκρως διεφθαρμένου Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ιερού βασανιστή των τυφλών παιδιών του οίκου Καλλιθέας, Χαρίλαος ο Αθωνίτης, Γ.Γ. του ΚΚΕ,
   https://www.iellada.gr/thriskeia/otan-o-harilaos-florakis-episkeythike-agio-oros-vinteo
   θα έκανε θρησκευτική κηδεία αν του το επέτρεπε το κόμμα, που είναι μεν κληρικαλιστικό, λόγω εμπορικών οικονομικών συναλλαγών με το ιερατείο, αλλά μόνο στα κρυφά.
   Όταν οι δημοσιογράφοι γράφουν πως η Εκκλησία «αφορίζει»,
   https://www.protagon.gr/epikairotita/ellada/kafsi-nekrwn-i-ekklisia-aforizei-osous-epilegoun-tin-apotefrwsi-kai-ksekina-ekstrateia-me-fylladia-44341940151
   απλά αγνοούν τι γράφουν. Η Εκκλησία δεν πρόκειται να εκδώσει αφορισμό, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εν τοις πράγμασι βεβαίως αποκλείει από το σώμα των πιστών των νεκρό που καίγεται αλλά αυτό δεν ισοδυναμεί απολύτως με αφορισμό, δηλαδή δεν συνοδεύει (την άλλωστε προσωρινή αποκοπή, αφού γνωρίζει την τέχνη να «συγχωρεί») με άγριες παπαδίστικες κατάρες. Εξ άλλου ξέρει καλά πως για την καύση των νεκρών δεν υπάρχει το ελάχιστο δογματικό κώλυμα. Απλά ο θεσμός έρχεται σε αντίθεση με την παράδοση, η οποία στήθηκε πάνω στο συμπλεγματικό μίσος της Ορθοδοξίας για τους Παγανιστές και τους Γνωστικιστές. Άλλωστε μετά το 1960, η ίδια η Καθολική Εκκλησία αποδέχτηκε την καύση εφόσον αυτή δεν γινόταν στο όνομα κάποιας παγανιστικής δοξασίας. Στην Αγγλία η καύση νομιμοποιήθηκε από το 1902 με Νόμο της Βουλής και η Αγγλικανική Εκκλησία την επέτρεπε σε πιστό, αν το έκρινε, με άδεια του Επισκόπου.
   Η κρατική εθνική Εκκλησία της Ελλάδας, δεν έχει την πρόθεση να γεμίσει το υπέδαφος με αναθεματισμένες άλυτες και τυμπανιαίες στάχτες, διότι ως γνωστόν ο αφορισμός προκαλεί αυτό το αντιοικολογικό φαινόμενο. Απλά δίνει την εκ των προτέρων χαμένη μάχη των οπσθοφυλακών, για να καλύψει τη νομοτελειακή της άτακτη υποχώρηση, η οποία αρχικά θα σημαίνει για όλες τις αποτεφρώσεις-αν οι συγγενείς το επιθυμούν-την δήθεν ανυποψίαστη και καλή τη πίστει ιερολόγηση (γινόταν και μέχρι χθές αυτό, με αυτούς που τα πτώματά τους-και το συνάλλαγμά τους ελέω Τσίπρα- εξορίζονταν στη Βουλγαρία), επειδή ο νεκρός που τον ψέλνουν στο Κολωνάκι, τάχα δεν θα αποτεφρωθεί μετά, αλλά η σορός θα μεταφερθεί στην Κοντοβάζαινα ή στην Κωλοπετινίτσα (επί το εκκλησιαστικότερον, Τριταία). Αργότερα, σε δυο τρία χρόνια για την ακρίβεια, όταν ο αριθμός των καιομένων γίνει απαγορευτικός για τα διαφεύγοντα (πάντα αφορολόγητα και μαύρα) κέρδη της νεκρολαγνικής ιερής Βιομηχανίας (οστών, λειψάνων κλπ), θα ιερολογεί τις καύσεις απροκάλυπτα, κατ’οικονομίαν (κυριολεκτικώς).


   Η στάχτη της αοιδού σκορπίζεται στο Αιγαίο, από τον ευσεβή Υπουργό της ΝΔ Δημήτριο Νιάνια

   Σαν καλή επιχείρηση άλλωστε δεν έχει ενιαία συμπεριφορά προς όλη της την πελατεία. Στις ΗΠΑ στον Καναδά και παντού εκτός Ελλάδας, το λεγόμενο (ερήμην της οικουμένης) οικουμενικό πατριαρχείο αποδέχεται την καύση, ιδιαίτερα αν ο νεκρός είναι πλούσιος ή διάσημος. Άλλωστε εκεί η Ελληνορθοδοξία δεν έχει πρωθυπουργούς σαν τον Τσίπρα που έκανε πλάτες στον Ιερώνυμο για να καθυστερήσει το αυτονόητο-την λειτουργία ενός (αριθμ.1) αποτεφρωτηρίου-τα 5 χρόνια που κυβέρνησε, χαρίζοντας βλακωδώς μάλιστα στη ΝΔ τη δόξα της επί των ημερών της έναρξης των αποτεφρώσεων, ούτε απομυζά (ελέω της φαρισαϊκής Αριστεράς) κρατικούς προϋπολογισμούς. Εκεί έδαφος για υστερικές θεατρικές υποκρισίες με το ιερό χρήμα δεν υπάρχει.

   • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

    Κύριε Λασκαράτε,
    Σάς ευχαριστώ για την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση σας.
    Όντως· οι τρελλοί που δεν είναι πλούσιοι ή επώνυμοι παραμένουν τρελλοί, ενώ οι τρελλοί που είναι πλούσιοι ή επώνυμοι θεωρούνται εκκεντρικοί!
    Εάν αληθεύουν οι ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες περί αφορισμού, θα πρέπει να απευθυνθεί ερώτημα στο «ιερατείο» να αφορισθεί και η συγκεκριμένη αοιδός· αλλιώς ο θεός τους θα κινδυνεύει να εγκληθεί ότι κάνει διακρίσεις και δεν θεωρεί ίσους όλους τους οπαδούς του.

   • Ο/Η Αποτεφρωσόμενος λέει:

    Να περιμένουμε ότι η εκκλησία θα αφορίσει και τη Μαρία Κάλας; Και γιατί όχι και όλους τους άλλους;
    Επειδή οι παπάδες (απατεώνες όντες) είναι και μέγιστοι δικολάβοι, μην αποκλείετε να πουν ότι αυτή η απόφαση της ΔΙΣ δεν έχει αναδρομική ισχύ!

 4. Παράθεμα: Εκκλησία: Δεχόμεθα την αποτέφρωσιν μ ό ν ο δια τους Rich and Famous | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 5. Παράθεμα: [η Ορθολοξία δέχεται αποτέφρωση μόνο για Celebrities | αγριμολογος

 6. Ο/Η Κάπας Σ λέει:

  Χάρηκα τα μέγιστα για την έναρξη της λειτουργίας του Α΄ αποτεφρωτηρίου στην ψωροκώσταινα!!Δήλωσα και δηλώνω ότι είμαι φανατικός οπαδός της αποτέφρωσης και τούτο,γιατί-ιδίως στις μεγαλουπόλεις-ευτελίζεται η σορός με το να την ξεθάβουν,για να δουν,αν έλιωσε και να την ξαναθάβουν και δη επανειλημμένως!!Και τώρα να έρθουμε στους πολιτικούς απατεώνες-κυρίως τους τοπικούς!!Ο απελθών Μπουτάρης θα λειτουργούσε αποτεφρωτήριο από το 2013,ο έτερος Καμίνης είχε πει στην τβ ότι αρχές του 2016 θα μπει μπροστά και τέλος ο Πελετίδης-ο ΚΚΕΣ το φτιάνει από την προηγούμενη πενταετία του κι ακόμη να το τελειώσει!!Ρε είναι όλοι για ΦΤΎΣΙΜΟ,ίνα μη τι άλλο είπω!! Ευελπιστώ ότι τώρα,που θα αρχίσει να η εισπράττει η Ριτσώνα θα ξυπνήσει κι Μπακογιάννης-νέο αίμα τρομάρα του-και ο Ζέρβας και όλοι και μέσα σε το πολύ δυο χρόνια θα γεμίσει η Ελλάδα αποτεφρωτήρια!!Ά και να κάψουμε εκεί όλους όσους αντιδρούν ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ,όπως η Ιερά Εξέταση!!Τ’ ακούς Μεντζελόπουλε,που έσοευσες να βγάλεις αμέσως καταδικαστική εγκύκλιο;;!! Σε περιμένει Ιερά Εξέταση…..!!!!

  • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

   Το σφάλμα ήταν ότι, αρχικά, προβλέπετο τα αποτεφρωτήρια να είναι μόνον δημοτικά. Επόμενο, λοιπόν, ήταν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι να φοβούνται την εκκλησία (αυτή την εκκλησία) είτε για λόγους ψηφοθηρικούς είτε για εκβιάσεις.

   Το είχα γράψει, προ ετών, ότι έπρεπε να θεσπισθούν (και) ιδιωτικά. Όταν υπάρχουν ιδιωτικά ΚΤΕΟ (τόσο σημαντικά για την οδική ασφάλεια), γιατί να μην υπάρχουν και ιδιωτικά αποτεφρωτήρια;
   Βέβαια, το θέμα είναι κατά πόσον ένα ιδιωτικό αποτεφρωτήριο μπορεί να αποσβέσει τα έξοδα και να «επιβιώσει». Ίδωμεν!

   • Ο/Η Po λέει:

    Κ. Παπαγιάννη, είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο το αποτεφρωτήριο θα επιβιώσει, αλλά οσονούπω θα δείτε πόσα ακόμα, ιδιωτικά, θα γίνουν!

 7. Ο/Η Ταμ λέει:

  Χιλιάδες άνθρωποι, που σκοτώνονται σε ατυχήματα, δεν έχουν κόκκαλα (τα σώματά τους είτε διαμελίζονται/συνθλίβονται είτε καίγονται ολοσχερώς).

  Αυτοί οι άνθρωποι δεν προσδοκούν σε ανάσταση νεκρών; Τι φταίνε;
  Και για να ξέρουμε τι λέμε: τι θεός είναι αυτός που δεν μπορεί να προβεί σε ανασύσταση των οστών;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.