οι «7.000 αυτοκτονίες» και τα διαταραγμένα ανθρωπάρια

[Φιλιππάκης, Κανελλάκης και το νέο τρομολάγνο τσουτσού του Κουφοντίνα]

Ο εν λόγω διαταραγμένος της φωτογραφίας δήλωσε: «Με αφορμή τα όσα έχει κάνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα ο κ. Στουρνάρας είτε όταν ήταν υπουργός, είτε ο Παπαδήμος που ήταν πρωθυπουργός υπηρεσιακός κλπ, σας λέω το εξής, περισσότερες από 7 χιλιάδες αυτοκτονίες, με πρώτη αν θυμάμαι καλά, ενός συνταξιούχου φαρμακοποιού, ή τουλάχιστον αυτή εγώ θεωρώ πρώτη, στο Σύνταγμα που αυτοκτόνησε με το πιστόλι του. Δεκάδες άλλοι έχουν αυτοκτονήσει, που δεν μπορούν να ζήσουν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές καθημερινές τους ανάγκες»

Ιδού και η επαναστατική (my ass) ηλιθιότητα σε νέα ύψη με Κανελλάκη:

Ο εν λόγω παρανοϊκός δήλωσε: «…Και δύο και τρεις βόμβες! […]Εγώ δεν θα …τσιγκουνευτώ τις… βόμβες- πακέτα που θα μπορούσαν να «σκάσουν» στα πόδια του κάθε Στουρνάρα και άλλων διεφθαρμένων πολιτικών, αλλά όπως λένε συμπολίτες μας, «δεν θα ήταν καθόλου παράλογο να έσκαγαν δύο και τρεις βόμβες στα πόδια και του Στουρνάρα και του Παπαντωνίου και του Αλογοσκούφη και του Σουφλιά και του Καραμανλή και του Παπακωνσταντίνου και πολλών άλλων διεφθαρμένων πολιτών, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για την οικονομική τραγωδία , την εξόντωση, την εξαθλίωση και την χρεοκοπία, που ζει σήμερα ο ελληνικός λαός !»

Δεν θα μπορούσε να λείψει και το νέο ασήμαντο, εξίσου διαταραγμένο φυντάνι-υιός Κουφοντίνα αποζητώντας τα 5 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν:

Το εν λόγω διαταραγμένο τρομολάγνο τσουτσού δήλωσε: «Συνέλαβαν τον Φιλιππάκη επειδή δήλωσε πως δεν θα τον πείραζε μια τέτοια βόμβα να έσκαγε στα πόδια του Στουρνάρα; Τότε ας συλλάβουν καλύτερα κι εμένα που ‘μαι απόλυτα σύμφωνος με αυτή τη δήλωση κι αλληλέγγυος στον Φιλιππάκη, καθώς και δεκάδες χιλιάδες άλλους Έλληνες που αισθάνονται το ίδιο» έγραψε ο έκτορας Κουφοντίνας και συμπλήρωσε: 
«Και για να μην υπεκφεύγω: Για να είμαι ξεκάθαρος λοιπόν δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα και αρκετών άλλων ακόμα».

ΥΓ:
Η εισβολή των ηλιθίων
Διάφορα διαταραγμένα άτομα έχουν βρει την ευκαιρία να υποστηρίξουν παρανοϊκές απόψεις με κύριο στόχο να προκαλέσουν, να εξέλθουν από την αφάνεια και να ασχοληθούν κάποιοι μαζί τους. Άλλοι διαταραγμένοι τούς ακολουθούν και τους υποστηρίζουν, διεκδικώντας και αυτοί μερίδιο ενδιαφέροντος.

Λίγα άτομα επιδιώκουν να δημιουργήσουν έτσι την εντύπωση ότι αποτελούν μία υπολογίσιμη ομάδα, η οποία δικαιούται να διατυπώνει πολιτικό λόγο ισότιμα με τους πολλούς κανονικούς ανθρώπους. Προκειμένου δε να επιτύχουν να γίνει θόρυβος περί το όνομά τους, δεν τους ενδιαφέρει αν γίνονται καταγέλαστοι αλλά και αν βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>>

This entry was posted in conspiracy theories, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to οι «7.000 αυτοκτονίες» και τα διαταραγμένα ανθρωπάρια

  1. Ο/Η Dimitris λέει:

    Να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Επιτέλους! (κι ας μην τους ενοχλεί)

  2. Ο/Η Nikolaos λέει:

    Αγνοούσα μέχρι πρότινος την ύπαρξη Φιλιππάκη όπως και το γεγονός οτι ένας στυγνός επαγγελματίας δολοφόνος σαν τον Κουφοντίνα είχε και το θράσος να κάνει και παιδιά.

    Δεν ταυτίζομαι με κανένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα ούτε και επιζητώ 5 ή 15 λεπτά δημοσιότητας ούτε και διαδίδω hoaxes. Να επισημάνω οτι αποφεύγω μετά βδελυγμίας ειδησεογραφικά πρακτορεία κατευθυνόμενα και χρηματοδοτούμενα από τον Πούτιν τύπου RT, Sputnik, Romfea (επαναλαμβάνω να κάνετε μια αναζήτηση για την εκκλησιαστική ιστοσελίδα του ευσεβούς παίδαρου) και φυσικά δεν πανηγυρίζω για την έξοδο των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

    Απλά θα σας αφηγηθώ κάτι που διαπίστωσα ο ίδιος με τα μάτια σε ένα μέρος που οι περισσότεροι αποφεύγουν να συχνάζουν,
    Όταν λοιπόν πέθανε η μητέρα μου εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά όχι λόγω της κρίσης, τους πρώτους μήνες πήγαινα καθημερινά στο νεκροταφείο για να λιβανίζω, να καθαρίζω τον τάφο, να ποτίζω τις γλάστρες κλπ.

    Φτάνοντας στην είσοδο του νεκροταφείου, που βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο, ασυναίσθητα το μάτι μου έπεφτε στα κηδειόσημα οπότε είχα εικόνα για τις «παραστάσεις» που παίζονταν κάθε μέρα. Από τις πρώτες μέρες μου έκανε εντύπωση οτι υπήρχαν καθημερινά κηδείες που αφορούσαν νέους ανθρώπους, άντρες 40αρηδες και 50αρηδες που θα έπρεπε να εργάζονται, να απατάνε τη σύζυγο ή οτιδήποτε άλλο θέλετε αντί να κείτονται τα άψυχα κουφάρια τους μέσα στο τρομαχτικό και υπερτιμημένο από τα γραφεία τελετών φέρετρο κερασιάς.

    Καθώς περνούσαν οι εβδομάδες και το φαινόμενο συνεχιζόταν με τα απλά στατιστικά που ξέρω, έβλεπα οτι η θνησιμότητα των 40αρηδων και 50αρηδων συγκριτικά με το σύνολο των νεκρών αλλά και του πληθυσμού του συγκεκριμένου Δήμου ήταν τρομακτικά υψηλή. Αφορούσαν με απλά μαθηματικά τους 3 στους 10 νεκρούς.

    Κάτω από το ναό του νεκροταφείου υπάρχει το «ψυγείο» αλλά και ο χώρος που ντύνουν τους νεκρούς. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και σχεδόν καθημερινά έβλεπα τον «εργολάβο» που είχε αναλάβει να μετατρέψει τη μητέρα μου σε κούκλα βιτρίνας για τις ανάγκες της κηδείας να κάνει το ίδιο και με τους άλλους νεκρούς. Πάνω στο φέρετρο, χαμηλά, τοποθετούσε μια σκούπα οριζόντια πάνω στην οποία ακουμπούσε τα πόδια του μακαρίτη ώστε κατά κάποιο τρόπο να ανεβαίνει το αίμα προς το κεφάλι. Κάθε τόσο ταρακουνούσε με βία τη σωρό πιάνοντάς την από τους ώμους, όπως κάνει κάποιος που επιτίθεται σε άλλον για να τον μαυρίσει στο ξύλο, με σκοπό να παρατείνει την ευλυγισία του νεκρού ώστε να μπορέσει να τον ντύσει.

    Μέσα σε αυτό το ωραίο σκηνικό, κάποια στιγμή μπήκα μέσα, τον χαιρέτησα, φυσικά με θυμόταν και του εξέφρασα την απορία μου, γιατί έχει πέσει περονόσπορος στους νέους ανθρώπους. Και μου απάντησε το εξής με το παγερό χαμόγελο του ιατροδικαστή στην ταινίες «Final Destination»: Πρόκειται για αυτοκτονίες. Και για να μην υπάρχει πρόβλημα με την εκκλησιαστική ταφή, αφού επισήμως αποκλείεται όποιος έχει βάλει μόνος του τέλος στη ζωή του, αλλά και λόγω του κοινωνικού στίγματος, οι συγγενείς πιέζουν τους ιατρούς να αναφέρουν ως αιτία θανάτου στο έγγραφο, έμφραγμα, εγκεφαλικό, ανακοπή, ανεύρυσμα.

    Ο Φιλιππάκης τους 7000 τους έβγαλε από το μυαλό του. Εγώ σας διηγούμαι κάτι που είδα.

    • Ο/Η Po λέει:

      Σας ευχαριστώ για το ωραίο σας σχόλιο.
      Ευγνώμων.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Δεν είμεθα βλάκες. Αντιλαμβανόμεθα πως η ευλάβεια του (ανορθόγραφου και ασύντακτου) κοσμικού νέου της Ρομφαίας έχει συγκινήσει πολλούς μητροπολίτες οι οποίοι διαφημίζουν τις (γελοίες) δραστηριότητές τους μέσω της σελίδας του.

  3. Ο/Η κομμουνόπανο λέει:

    πρώτα βγαίνει η ψυχή του κομμουνιού
    και μετά το χούι της προπαγάνδας

    http://archive.is/UR8pL

    http://archive.is/gkOMl


    εδώ η πρώην σοιντρώφησα του Αλέξη και της Ζωής

    http://archive.is/edJhR

    http://archive.is/UQmWF

  4. Ο/Η Frixos λέει:

    Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι η κριση οπλισε το χερι πολλων συνανθρωπων μας και το εστρεψε εναντιον τους, δυστυχως δεν ειναι λιγοι αυτοι που δεν αντεξαν τις συνεπειες της.
    Θα ειναι βεβαια αχαρο, αλλα δεν θα ειναι καθολου παραλογο, να αναφερουμε ποσοι ειναι καθε χρονο οι ερωτευμενοι αυτοχειρες για να μην αναφερθουμε στους νεκρους, ιδιετερα στους νεους, που χανουν τη ζωη τους σε αυτοκινητικα δυστυχηματα λογω υπερβολικης ταχυτητας.
    Το να επικαλουνται ομως τις αυτοκτονιες των αυτοχειρων συνανθρωπων μας οι «αντιμνημονιακοι» νεκρο-εμποροι προκειμενου να εκφρασουν το μισος τους για την ΕΕ και για οσους μας δανείζουν με επιτοκιο μικροτερο απο αυτο που δανειζονται οι ιδιοι, ξεπερναει τα ορια της λογικης και χρηζει ψηχιατρικης προσεγγισης.
    Τα επισημα στοιχεια δειχνουν εντελως διαφορετικα νουμερα απ΄οσα ισχυριζονται οι παραφρονες, ομως ακομα και αν δεχτουμε (σαν υποθεση εργασιας) οτι υπαρχουν 7.000 αυτοκτονιες που οφειλονται στην κριση, οι ευθυνες για αυτη την κριση θα πρεπει να αναζητηθουν σε αυτους που οδηγησαν τα πραγματα εδω, δηλαδη στις δυναμεις εκεινες που με το λαϊκισμο τους και την παροχολογια τους εκτιναξαν το ελλειμμα στα υψη και οδηγησαν τη χωρα εκτος αγορων.
    Και αυτοι βεβαια δεν ειναι ουτε ο Στουρναρας, ουτε ο Παπαδημος, ουτε ο Γιαννιτσης, ουτε ο Σημιτης ουτε ο εκσυγχρονιστικος χωρος γενικοτερα, αλλα οσοι εχουνε την ιδια μουρη με τους Φιλιππακηδες, τους Κανελακηδες και ειδους φιλολαϊκο λαϊκιστη. Αυτοι οπλισαν το χερι του καθε αυτοχειρα ή τον εσπρωξαν στον κενο, αυτοι ειναι οι ηθικοι αυτουργοι.

    Δεν χρειαζεται ιδιετερες γνωσεις για να αντιληφθει καποιος οτι ο Φιλιππακης και ο Κανελακης ειναι παρανοηκοι, αυτο δεν αποτελει μομφη για καποιον ανθρωπο, αποτελει ομως προβλημα για την κοινωνια -οσο ανεκτικη και αν ειναι- οταν ενας παρανοηκος αφοδευει μεσα στον αγωγο υδρευσης.

    Ο «ιος Κουφοντινα» ειναι οπωσδηποοτε επιβαρυμενος με οσα σκληρα εζησε στην πολυ τρυφερη παιδικη του ηλικια. Και παρολο που ο πολιτικος πολιτισμος , που ο πατερας του πολεμισε με μισος, δεν αποδεχεται την οικογενειακη ευθυνη, ο ιδιος (ο «ιος») νοιωθει την αναγκη να την επωμιστει: προκειται για το αθλιο ειδος του …»μπαμπάκια» (και μαμάκια) αλλα σε δολοφονικη version !!!
    Νοιωθει λοιπον αυτος ο νεος οτι …η ζωη του χτυπαει την πορτα, και οτι …το πεπρωμενο του εβαλε το χερι στην κωλοτσεπη καθως στις πλατες κουβαλαει ενα ονομα βαρυ ονομα που πρεπει να το μεταφερει …στο μελλον!
    Αλλωστε, σε οτι αφορα την περιπτωση του, υπαρχει και το προηγουμενο του του Χριστου, που και αυτος εκανε τη δουλεια του πατερα του, ετσι και ο νεος αυτος «σηκωνει το γαντι που του εριξε η ιστορια» και αναλαμβανει να σωσει την ανθρωποτητα με τον δικο του τροπο: σκοτονωντας τους … κακους!!!

  5. Ο/Η lycabettus λέει:

    Είναι, βέβαια, πειρασμός να αποδίδουμε σε ψυχική αρρώστια τις δηλώσεις αυτών των ανθρώπων. Προσωπικά, το πιο παθολογικό σ’ όλη αυτήν την ιστορία είναι ακριβώς το ίδιο το γεγονός ότι διαβάζουμε «δηλώσεις» από τέτοιους ανθρώπους. Πάλι καλά που δεν γράφει και στην ΕφΣυν ο κύριος Κουφοντίνας.
    Αν δούμε το φαινόμενο με λίγη απόσταση -που, βέβαια, δεν είναι καθόλου εύκολο-, πρόκειται για τον συνδυασμό δύο νοσηρών φαινομένων: του «identity politics» και του «virtue signaling».
    Συγνώμη που δεν γνωρίζω τους σωστούς όρους, αλλά μόλις μαθαίνω κι εγώ γι’ αυτά, από την (αριστερή) ειδησεογραφία στις ΗΠΑ, με αφορμή την εκλογή του Τράμπ.
    Παραδόξως, νομίζω πως βοηθάει και τη δική μας πραγματικότητα, από το ’74 και μετά. Πως? Κάπως έτσι:
    – η αριστερή (σε πολλά εισαγωγικά) πολιτική βασίζεται σε διαχωρισμούς καλών/κακών/τραπεζιτών/βιομηχάνων/κτλ (δηλαδή «identity»), σε σημείο που να έχει γίνει σχεδόν αδύνατο να γράψουν μια πρόταση σε ελληνικά, που να βγάζει νόημα
    – ο σχολιασμός, ιδίως σε χώρους που «κουρδίζουν» τους ανθρώπους να αντιδράνε έντονα (τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), στην ουσία είναι δίαυλοι επικοινωνίας σημάτων (το «virtue signaling»), ώστε να συσπειρώνονται οι ομάδες απέναντι η μια από την άλλη
    Το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αποδεκτό από τους αναγνώστες του Ροΐδη, γιατί απλά είναι ακατάληπτοι βαρβαρισμοί, σχεδόν πάντοτε.
    Αλλά προσοχή: την ίδια τακτική χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι στις μέρες μας. Για παράδειγμα, οι διαφημίσεις, η τηλεόραση, το ντύσιμο (εδώ κι αν είναι σαφή τα «σήματα») προκαλούν την ίδια εμετική αντίδραση, τις περισσότερες φορές.
    Ίσως σας μπερδεύω, αλλά το ρεζουμέ είναι:
    – λίγο διαφέρει η παρόλα των προσώπων που αναφέρονται στην ανάρτησή σας, από άλλους, μη-«μη-συστημικούς» παίκτες
    – η ψυχιατρική νόσος δεν εξηγεί τα στοιχεία που παρουσιάζετε (έχω άποψη ως ερασιτέχνης, όμως), και κάποιος που ρίχνει ρουκέτα στο Σύνταγμα δεν είναι «τρελός», για παράδειγμα
    – τα ίδια φαινόμενα έχουν μολύνει πολλές δυτικές κοινωνίες, χωρίς τις δικές μας μεταπολιτευτικές/χουντικές/εμφυλιακές παρακαταθήκες, άρα δεν έχουμε κάποια ιδιαιτερότητα εδώ
    Τελοσπάντων, συγνώμη για το μάκρος.

  6. Ο/Η Nikolaos λέει:

    Έχετε χρέη σε εφορία και τράπεζες? Δεν μπορείτε να πληρώσετε τα τιμολόγια των προμηθευτών σας? Σας απειλούν οι εισπρακτικές και τα δικηγορικά γραφεία με κατασχέσεις? Δεν ξέρετε πού θα βρείτε τα χρήματα για να ξεχρεώσετε? Όλα αυτά σας προκαλούν τάσεις αυτοκτονίας? Μην απελπίζεστε! Η Παναγία θα πληρώσει για σας! Τάξτε της και θα πάει πρωί πρωί στην εφορία, θα περιμένει υπομονετικά στην ουρά και θα πληρώσει αυτή το χρέος σας μέχρι και την τελευταία δεκάρα!

    Διαβάστε την παρακάτω ιστορία που συνέβη το 1994 και την αναδημοσιεύουμε από το Αγιορείτικο Βήμα.

    Ένα «θαύμα» της Παναγίας Γοργοεπηκόου Μάνδρας Αττικής

    «Μια κυρία στα Μέγαρα, μετά το θάνατο του ανδρός της, την ειδοποίησε η Εφορία Μεγάρων να πάει προς τακτοποίηση του μεγάλου χρέους που άφησε ο άνδρας της από επιχειρήσεις που είχε.

    Πήγε στην εφορία να μάθει το ποσό και πώς να το τακτοποιήσει. Ο Έφορος της είπε ότι δεν μπορούσε εκείνη την ημέρα, γιατί είχε κόσμο και ότι πρέπει με προσοχή να δει τον φάκελο, οπότε να του τηλεφωνήσει σε δυο-τρεις ημέρες. Πριν έλθει η δύσκολη αυτή ώρα, πήγε με την αδελφή της στη Μονή Γοργοεπηκόου και εκ βαθέων προσευχήθηκαν στην Παναγία «να τακτοποιήσει το θέμα, όπως αυτή ήξερε και μπορούσε, διότι χρήματα δεν υπήρχαν».

    Πράγματι, σε τρεις μέρες που πήρε τον Έφορο να της πει το ποσό, άκουσε κάτι που δεν πίστευε στ’ αυτιά της. «Κυρία, το χρέος σας τακτοποιήθηκε, ήρθε χθες μια κυρία και ξόφλησε όλο το χρέος, ο φάκελος έκλεισε».

    Η κυρία τον ρωτούσε πώς και τι, διότι δεν είχε πάει να πληρώσει. «Δεν ξέρω, της είπε, ποια ήταν η κυρία. Το θέμα είναι ότι ο φάκελος έκλεισε, διότι πληρώθηκε το χρέος».

    Ας σημειωθεί ότι το θέμα δεν το γνώριζε άλλος εκτός από την μητέρα της και την αδελφή της. «Το ήξερε όμως η Παναγία και έτρεξε….». Η αδελφή της άκουσε τη χήρα να λέει μεταξύ άλλων: «Και μόνο, Παναγία μου, που το σκέπτομαι αυτό το πρωτάκουστο θαύμα, πως ήλθες η ίδια μέσα στην Εφορία και κράτησες στα χέρια σου χρήματα της δικής μας απρόσεκτης συναλλαγής, που περπάτησες στο θορυβώδη χώρο της Εφορίας, φλέγεται η καρδιά μου να το διαλαλήσω σε όλον τον κόσμο…. Ποιος ήταν ο ταμίας που πήρε από τα αγιασμένα χέρια σου τα χρήματα χωρίς να συγκλονιστεί ανεξήγητα; Καμπάνες δεν χτύπησαν στο πέρασμά σου, Παναγία μου, αλλά κτυπούν στην καρδιά μου και θα κτυπούν όσο θα υπάρχω με δάκρυα ευγνωμοσύνης, που με αξίωσες να ζήσω τέτοιο θαύμα εγώ η ασήμαντη δούλη του Θεού».

    Συνέβη μετά το 1995. Τα στοιχεία της γυναίκας τα έχει η ιερά Μονή.

    Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/news/story/236795/ena-thayma-tis-panagias-gorgoepikooy-mandras-attikis#ixzz4is64fhIF

    Το «παλατάκι» της Παναγίας στη Μάνδρα Αττικής με απεριόριστη θέα, άγνωστο με τί χρήματα κτίστηκε αυτό το μεγαθήριο σε κατά πάσα πιθανότητα αναδασωτέα έκταση

  7. Ο/Η Kάποιος λέει:

    http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/o_anypotaktos_gios_tou_koufontina-63946680/

    ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ
    Ο «ανυπότακτος» γιος του Κουφοντίνα

    Είναι το πρώτο παιδί τρομοκρατών που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον γιο του Σάββα Ξηρού και της Αγγελικής Σωτηροπούλου, που γνώρισε και θεωρεί ως πατέρα του τον Δημήτρη Κουφοντίνα.
    ΕΘΝΟΣ
    14:00, 12/1/2014


    Το προφίλ του στο Facebook είναι γεμάτο φωτογραφίες από τα ταξίδια του, την κο- πέλα του, τη μηχανή του, αλλά και τις διακοπές του στη Γαύδο.

    Ο πιτσιρικάς που είδαμε μαζί με τη μητέρα του το 2002, την περίοδο των συλλήψεων της «17 Νοέμβρη», σήμερα είναι ένας ανήσυχος νέος, φοιτητής στο Πολυτεχνείο.
    Ο Εκτορας Κουφοντίνας διαγράφει ήδη τη δική του πορεία στη ζωή, η οποία δεν διαφέρει σε τίποτα από οποιοδήποτε αγόρι της ηλικίας του.
    Από μικρός είχε -όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά- «αυτόνομο» χαρακτήρα. Εξυπνος, πάντοτε μελετηρός, με έφεση στις θετικές επιστήμες, δεν άφηνε να επηρεάσουν τις μαθητικές του επιδόσεις όσα συνέβαιναν στην οικογενειακή του ζωή. Από την άλλη όμως είναι και… παιδί του πατέρα του, υποστηρίζοντας τις πολιτικές του απόψεις με πάθος, ακόμη και αυτές που αφορούν τη δράση της 17Ν.
    Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 1990 στην Αθήνα, όταν τα μέλη της «17 Νοέμβρη» βρίσκονταν σε καθεστώς ημιπαρανομίας. Εξαρχής θεωρήθηκε δεδομένο ότι το παιδί ήταν του Σάββα Ξηρού, ωστόσο ο γάμος του με την Αγγελική Σωτηροπούλου είχε λήξει έναν χρόνο πριν.
    Σύμφωνα με καταθέσεις συγγενικών του προσώπων, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε πει στους οικείους του από τους πρώτους μήνες γέννησης του παιδιού ότι το μωρό είναι δικό του. Μάλιστα, διευκρίνιζε ότι ήθελε να δώσει το όνομα του πατέρα του Κωνσταντίνου.
    Ο ίδιος ο Εκτορας, πάντως, υπογράφει τα κείμενά του ως Κ.Σ.Εκτωρ, παραπέμποντας σαφώς και στο επίθετο του «Λουκά» και στο όνομα του Σάββα Ξηρού. Για την ιστορία, η Κική Σωτηροπούλου και ο Δημήτρης Κουφοντίνας παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο τέλος του 2002 μέσα στη φυλακή του Κορυδαλλού…
    Από την πρώτη μέρα της ζωής του Εκτορα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν δίπλα του. Τον μεγάλωσε μαθαίνοντάς τον να μελετάει συστηματικά, να ενδιαφέρεται για τα πολιτικά πράγματα και να διεκδικεί τα όνειρά του.
    Μακριά από τη δημοσιότητα
    Η αδυναμία στον γιο του είναι γνωστή ήδη από την εποχή της εξάρθρωσης της 17Ν και μάλιστα, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν αποδώσει την «εμφάνιση» του «Λουκά» προκειμένου να παραδοθεί στις Αρχές, στην ανάγκη του να προστατεύσει το παιδί από την πίεση της ΕΛ.ΑΣ. Στη δημιουργία προστατευτικού κλοιού, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η Κική Σωτηροπούλου, η οποία κράτησε τον πιτσιρικά όσο πιο μακριά μπορούσε από τα φώτα της δημοσιότητας.
    Η σχέση του Εκτορα με τον «Λουκά» συνεχίστηκε και μέσα από τη φυλακή. Ο νεαρός έβλεπε τον πατέρα του στα επισκεπτήρια, αλλά καθημερινά μιλούσαν και στο τηλέφωνο.
    Σωφρονιστικοί υπάλληλοι διηγούνται στο «Εθνος της Κυριακής» πως έκπληκτοι άκουγαν τον Κουφοντίνα να παραδίδει μαθήματα μαθηματικών διά τηλεφώνου, που αργότερα κατάλαβαν ότι απευθύνονταν στον γιο του, ο οποίος προετοιμαζόταν για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
    Τελικά, οι κόποι τους απέδωσαν και το 2009, ο Εκτορας πέρασε πρώτος και με υποτροφία στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
    Φοιτητής πια, ο Εκτορας συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα της σχολής του, μέσα από τις τάξεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, παραμένοντας πάντως, όπως ο ίδιος δηλώνει, ανένταχτος. Στο προφίλ του στο facebook δεν παραλείπει να «ανεβάζει» φωτογραφίες από τα ταξίδια του, την κοπέλα του, την καινούργια μηχανή του, αλλά και τις διακοπές του στη Γαύδο. Στις αναρτήσεις του δεν λείπει το χιούμορ, καθώς και τα καυστικά σχόλια για την επικαιρότητα – πολιτική και όχι μόνο.
    Συχνές είναι και οι αναφορές του στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τις ανακοινώσεις του, αλλά και γενικά στη 17Ν. «Σύμφωνα με δημοσκόπηση, 20% των πολιτών επιθυμούν την επανίδρυση της »17 Νοέμβρη»», σημείωσε τον περασμένο Οκτώβρη.
    Το blog των προβληματισμών του
    Τις απόψεις του για την πολιτική επικαιρότητα καταγράφει ο Εκτορας Κουφοντίνας στο blog του με τίτλο «Ανυπότακτος». Σε αυτό, δημοσιεύει κείμενα που γράφει ο ίδιος, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις. Σε ένα από τα τελευταία κείμενά του ασχολείται με τη διπλή δολοφονία των χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο. «Στο άρθρο δεν εξετάζεται το κατά πόσο ήταν σωστή η ενέργεια ή κατά πόσο συμφωνεί κανείς με την προκήρυξη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν ακόμα ένα πολιτικό κείμενο άτομα που περνιούνται και για σοβαρά», διευκρινίζει ο Εκτορας Κουφοντίνας. «Αυτή η αντιμετώπιση δεν είναι άλλη από την πάγια, κλασική και εύκολη λύση της πρακτορολογίας και της συκοφαντίας». Η άποψή του είναι ότι η προκήρυξη είναι γνήσια.
    Σε άλλο κείμενο, κριτικάρει τους συνομηλίκους του από τον αριστερό και αναρχικό χώρο. «Παρατηρώ με λύπη μου πως πολλοί σύντροφοι έχουν αστικοποιηθεί πλήρως από τη βιτρίνα των εορτών που θεωρούσαμε πως είχαμε σπάσει τον Δεκέμβρη του 2008. Θεωρώντας τα Χριστούγεννα μια μη κινηματική σεζόν πολλοί αντιμετωπίζουν τον αγώνα σαν εκτός χρόνου γραφικότητα… Για να μην παρεξηγηθώ, ο αγωνιστής φυσικά και έχει δικαίωμα στην ευτυχία… Ο αγωνιστής όμως είναι ευαίσθητος και ακριβώς γι’ αυτό δεν ξεχνά ποτέ τους άλλους ανθρώπους», σημειώνει στο πιο πρόσφατο κείμενό του.

    ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

    • Ο/Η Po λέει:

      χιλιάδες παιδιά έχουν βιογραφικό που δεν θα δουν ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας, εκατοντάδες από αυτά είναι ήδη αξιόλογοι, άγνωστοι στο ευρύ κοινό, επιστήμονες, καλλιτέχνες και συγγραφείς.
      αυτό έχω να πω για τους 5λεπτους γιους τενεκέδων.

  8. Ο/Η Po λέει:

    κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
    Απαντήστε με αυτά τα στοιχεία στα διαταραγμένα μυαλά του «φταίναι η ξένι»

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.