σ. Μουζάλας: «Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο»

Έστω Μ ί α φορά να ακούσουμε αλήθειες! [«…ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις διαδικασίες για το ξεχειμώνιασμα», διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας]

Μία από τις φωτογραφίες στο Twitter των «Γιατρών χωρίς Σύνορα»

Μία από τις φωτογραφίες στο Twitter των «Γιατρών χωρίς Σύνορα»

Κομισιόν: Ανεπαρκής, με ευθύνη της Αθήνας, η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

«Αδειάζει» την ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, όπου τις τελευταίες ημέρες σκηνές θάφτηκαν στο χιόνι.

Κληθείσα να σχολιάσει τις παρούσες συνθήκες, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό απάντησε, ότι η κατάσταση «είναι ανεπαρκής» και υπενθύμισε ότι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, καθώς και η διαχείριση των προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα, είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών.

Παράλληλα, τόνισε, ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές. Σημείωσε δε, ότι η Επιτροπή έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στα νησιά και έχει ενημερώσει τις τοπικές και εθνικές αρχές πως είναι έτοιμη να τα χρηματοδοτήσει.

Η Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει «οικονομική και τεχνική στήριξη», δήλωσε η Ν. Μπερτό. [©Κ]

*

ΥΓ: Ο δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός δήλωσε χτες ότι δεν έλαβε ποτέ καμιά χρηματοδότηση από κανέναν για τους πρόσφυγες…

Λίγη τσίπα!

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Μετανάστες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to σ. Μουζάλας: «Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο»

  1. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.protothema.gr/politics/article/641153/tsipras-apodeixame-oti-ehoume-pleonasma-ithikis-axion-kai-agapis-os-laos/

    Έστειλε μηνύματα αλληλεγγύης
    Τσίπρας: Αποδείξαμε ότι έχουμε πλεόνασμα ηθικής, αξιών και αγάπης ως λαός
    29/12/2016

  2. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/27535/trizoyn-ta-kokkala-toy-ag-rafahl-sth-mytilhnh#ixzz4VKztzTkk

    11 Φεβρουαρίου 2011
    Τρίζουν τα κόκκαλα του Αγ. Ραφαήλ στη Μυτιλήνη

    του Κώστα Χαρδαβέλλα

    Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη με όσα συμβαίνουν στο μοναστήρι του. Το τρίτο σε επισκεψιμότητα μοναστήρι της Ελλάδας, μετά την Παναγία της Τήνου και την Παναγία Σουμελά, η ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ στις Καρυές Μυτιλήνης με τα εκατομμύρια των πιστών που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από αυτήν έχει μοναδική περιουσία 450 τ. μ. (δηλαδή ούτε μισό στρέμμα).
    Αντίθετα η ηγουμένη του Ευγενία – κατά κόσμον Ειρήνη Κλειδαρά – και μοναδική κάτοικος του μοναστηριού εμφανίζεται από το 1964 να αποκτά ιδιόκτητη περιουσία αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
    Αυτό το θρησκευτικό παράδοξο έχει σκανδαλίσει τη Μυτιλήνη και ήδη έχει αρχίσει εισαγγελική έρευνα για να βρεθεί πως απέκτησε αυτή την προσωπική περιουσία η ηγουμένη.
    Έγγραφα από το υποθηκοφυλάκειο Μυτιλήνης παρουσιάζουν τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ από το 1968 μέχρι σήμερα από δωρεές και κληδοροτήματα να έχει μόνον 450 τετραγωνικά μέτρα περιουσία.
    Δηλαδή για 20 χρόνια τα εκατομμύρια των πιστών που πέρασαν από το μοναστήρι και ευεργετήθηκαν από τον Άγιο Ραφαήλ προσέφεραν μόνο 450 μέτρα τετραγωνικής γης.
    Σε άλλο επίσημο έγγραφο του υποθηκοφυλακείου Μυτιλήνης εμφανίζεται η ιδιόκτητη κτηματική μόνον περιουσία της ηγουμένης Ευγενίας, που αποκτήθηκε από την ημέρα που ανέλαβε τη θέση αυτή στη Μονή.
    Η μοναχή Ευγενία διαθέτει αυτή την στιγμή 25 στρέμματα γης σε περιοχές φιλέτο της Μυτιλήνης και η εισαγγελική έρευνα ψάχνει να βρει με ποιο τρόπο η ηγουμένη απέκτησε την περιουσία αυτή, δεδομένου ότι πολλοί λένε ότι οι εκτάσεις που έχει στην ιδιοκτησία της η ηγουμένη προέρχονται από δωρεές πιστών στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ.
    Τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας θα προκαλέσουν σάλο σε πανελλαδική κλίμακα γιατί στην ιστορία αυτή εμπλέκονται δικαστικοί, κρατικοί παράγοντες που είναι προσωπικοί φίλοι της μοναχής Ευγενίας.

    https://sites.google.com/site/lesvosgi/catering-o-agios-raphael-me-dorakia-ladaki-kai-agiasma

    Catering… ο Αγιος Ραφαήλ (με δωράκια λαδάκι και αγίασμα!)

    Οι… αποδείξεις τςη Μονής

    Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

    Βιβλία, φυλακτά, κομπόσχοινα και πλαστικές εικονίτσες πωλούνται μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών από την ηγουμένη του Αγίου Ραφαήλ, Ευγενία Κλειδαρά, και τους ανθρώπους της. Ούτε κουβέντα βέβαια για νόμιμα παραστατικά από αυτά που υποχρεούνται να εκδίδουν όλοι οι απλοί και αγρίως σε συνθήκες φτώχειας, φορολογούμενοι πολίτες.

    Με ένα τηλεφώνημα στο πανελλήνια γνωστό τηλέφωνο 22510 71259 που ανήκει στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ, ο πιστός πληροφορείται από κάποια καλογριά πως δικαιούται να διαλέξει ανάμεσα σε σειρά βιβλίων της ηγουμένης, αλλά και μια σειρά άλλα αντικείμενα προς πώληση. Αναγνώστες του «Ε» από άλλα μέρη της Ελλάδας ακολούθησαν τις οδηγίες και παρήγγειλαν βιβλία και άλλα είδη. Έτσι, με πέντε τηλεφωνικές παραγγελίες αγοράστηκαν οι τόμοι 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 προς πέντε ευρώ ο ένας και το «Ιστορικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ» προς έξι ευρώ. Επίσης αγοράστηκαν τρία 33άρια κομπόσχοινα προς δυο ευρώ το ένα, ένα φυλακτό αντί δύο ευρώ και μια πλαστική εικονίτσα αντί ενός ευρώ. Οι πέντε παραγγελίες στάλθηκαν με αντικαταβολή μέσω ταχυδρομείου με έξοδα αποστολής από 3,2 έως 3,75 ευρώ, ενώ και στις πέντε αποστολές περιέχονταν «Λαδάκι και Αγίασμα» – αυτό αδιατίμητο!

    Οι… αποδείξεις!
    Και οι πέντε αποστολές του ιδιαίτερου αυτού catering συνοδεύονταν από «αποδείξεις», απλά κομμάτια χαρτί πάνω στα οποία αναφερόταν αναλυτικά ο λογαριασμός. Στέλνονταν δε στον αγοραστή από την ηγουμένη. Ιδιαίτερη σημασία έχει το μέγεθος της γραμματοσειράς στο φάκελο της αποστολής. Μεγαλύτερο το μέγεθος του ονόματος, μικρότερο της Μονής και ακόμα μικρότερο η πόλη της Μυτιλήνης.
    Ούτε κουβέντα βέβαια για αποδείξεις πώλησης, δελτία αποστολής και ό,τι άλλο υποχρεούνται να εκδίδουν απλοί πολίτες, ακόμα και επώνυμοι πετυχημένοι συγγραφείς, αλλά όχι η… Αγία Μητερούλα. Μαζί με αυτήν και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα έκδοσης και διακίνησης των βιβλίων της, αλλά και των υπολοίπων ειδών που πουλά η επιχείρηση της Αγίας Μητέρας του Αγίου Ραφαήλ..

    Πέρα των παραπάνω, έντονο προβληματισμό που φτάνει τα όρια των γελώτων από τους σοβαρά και συνεχώς ελεγχόμενους φορολογικά πολίτες, προκαλεί η σιωπή των υπηρεσιών ειδικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την οικονομική πρακτική της ηγουμένης. Επαναλαμβάνουμε τις συναλλαγές του φυσικού προσώπου Ευγενία Κλειδαρά που διαχειρίζεται ως τέτοιο όλα τα χρήματα της Μονής, μια και όλα, λέει, δεν είναι έσοδα της Μονής αλλά προσωπικά της έσοδα και μάλιστα από το… συγγραφικό της (το και… πνευματικό επονομαζόμενο) έργο!
    Ποιο είναι αυτό το «πνευματικό» έργο; Η ίδια μιλά για εκατοντάδες χιλιάδες, για εκατομμύρια βιβλία. Που αν πουλήθηκαν από τη Μονή, πού είναι τα έσοδα από αυτά; Πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα έσοδα ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου; Ποιες αποφάσεις, ποιου Ηγουμενοσυμβουλίου, από το οποίο υποτίθεται ότι διοικείται η Μονή, επέτρεψαν την πραγματοποίηση όλων των γνωστών και των πολύ περισσότερων άγνωστων δωρεών; Ποιοι πήραν τα χρήματα αυτά και πώς αυτές οι δωρεές αποδεικνύονται;

    Αν πάλι τα βιβλία αντικανονικά πουλήθηκαν από τη συγγραφέα Ευγενία Κλειδαρά και τα χρήματα τα διέθεσε καταπώς αυτή ήθελε ,μια και δικά της ήταν, χρέος των ελεγκτικών μηχανισμών της Εφορείας Μυτιλήνης και της τοπικής – και όχι μόνο – Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών που άγρια φορολογούν σε συνθήκες φτώχειας τον Έλληνα πολίτη, είναι να ελέγξουν τη «συγγραφέα» Ευγενία Κλειδαρά. Πόσα χρήματα κέρδισε, πόσα και πώς φορολογήθηκαν; Τι ποσά δηλώθηκαν στις φορολογικές της δηλώσεις;

    Για μια ακόμα φορά λοιπόν, κύριε εισαγγελέα, κύριοι της Οικονομικής Εφορείας Μυτιλήνης και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών: Ποιος τύπωσε όλα αυτά τα χιλιάδες βιβλία, ποιος τα βιβλιοδέτησε, ποιος τα μετέφερε στη Μυτιλήνη, ποιος τα πούλησε, πού είναι το Φ.Π.Α. όλων αυτών των εργασιών;


    Η ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Λέσβο

    • Ο/Η Po λέει:

      Έχω επισκεφτεί το Μοναστήρι-Supermarket του Αγ. Ραφαήλ.
      Μεγάλη η Χάρη του!

      (Σα να μου φαίνεται κατάλληλο για ανάρτηση σύντροφε Λασκαράτο…)

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Η υπόθεση είναι παλιά, με προβολή και στο σήμερα που η αφορολόγητη θαυματοποιϊα του μοναστηριού συνεχίζεται.

        Aν η χώρα είχε πρωθυπουργούς και όχι σαλτιμπάγκους, θα είχαν στείλει στον Εισαγγελέα αυτό το θεομπαιχτικό αληταρχείο και άντρο αφορολόγητης απάτης και αγυρτίας, θα είχαν εφαρμόσει ένα πόθεν έσχες στην περιουσία της πρώην ηγουμένης, θα είχαν ελέγξει την Εφορία και τη Δικαιοσύνη που έκλειναν τα μάτια.

        Αν ο Τσίπρας είχε το ελάχιστο φιλότιμο και δεν ήταν πολιτικός απατεώνας, θα απαιτούσε δημόσια επικαλούμενος τις ευαγγελικές εντολές, να ανοίξει αυτό το άντρο της αμαρτίας και της ανομίας τις πύλες του στους πρόσφυγες που πεθαίνουν στο κρύο.

        Παραπέμπω και σε παλιό μας ποστ

        Θαύματα Λεσβίας ηγουμένης

        Θαύματα Λεσβίας ηγουμένης
        08/07/2011
        Ιερές ληστείες και φοροκλοπές που δεν τις πιάνει το Μεσοπρόθεσμο

        Στη Λέσβο, υψώνεται μια από τις πιο κερδοφόρες αφορολόγητες μοναστικές επιχειρήσεις, η Βιομηχανία Θαυμάτων, με μάνατζερ την οσία Ειρήνη Κλειδαρά (επαγγελματικό ψευδώνυμο Ευγενία), που απολαμβάνει τις τιμές που της αποδίδονται από την πλέμπα και από πρόθυμους πολιτευόμενους.
        ………….
        Στο βιβλίο του «Πέτρινα χρόνια», καταθέτει μαρτυρία του εφόρου αρχαιοτήτων Λέσβου, που εκθέτει διαχειριστικά σκάνδαλα και μηνύσεις μεταξύ της πρώτης ιέρειας του Ραφαήλ κυρα-Κατίνας Λύτρα και της νυν ηγουμένης για την οποία αποκαλύπτονται προσπάθειες αγιοποίησής της εν ζωή, καθώς και το ότι χωρίς να ολοκληρώσει ποτέ τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποφοίτησε… από πανεπιστήμια!»..
        ………………..
        Ο πατριάρχης κ.Δημήτρης Αρχοντώνης παρασημοφόρησε την Κλειδαρά έναντι 100 εκατ. δρχ. που δώρισε στο πατριαρχείο.
        …………………
        ………αμέσως μετά το θάνατο του Μητροπολίτη Κλεομβρότου και εκμεταλλευόμενη την περίοδο μιας σχεδόν διετίας – που στη ουσία η Μητρόπολη … ήταν ακέφαλη – προβαίνει σε αγορές συνολικά 16 στρεμμάτων γης. …χτίζει γρήγορα πληρώνοντας πανάκριβα, σε συνεργασία με γνωστό εργολάβο της Μυτιλήνης, τα κελιά, τους ξενώνες, το περιβόητο πάρκινγκ-ελικοδρόμιο και όλα τα άλλα κτίσματα, ….. Βιάζεται να φτιάξει ένα δεύτερο μοναστήρι έξω από τα κτήματα της οικογένειας Ράλλη, με στόχο μοναδικό να εδραιωθεί σαν παντοτινή ηγουμένη. Σε περίπτωση που την έδιωχναν, θα είχαν για πάντα μπροστά στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ το παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι της Αγίας Μαγδαληνής. Ο περιβόητος ιερέας του Αγίου Ραφαήλ, ο οποίος και εξεδιώχθη από το Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιωσήφ Αντωνακάκης, «καθηγητής (σημ.Λασκ.: δήθεν καθηγητής) του Πανεπιστημίου του New Jersey», ανέλαβε την πραγματοποίηση «δαιμονολυσιών», εξορκισμών δηλαδή στην Εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής. Στόχος, οι προσκυνητές να αρχίσουν να εθίζονται στην ύπαρξη ενός άλλου «θαυματουργικού» ναού.
        ……………………

  3. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη-εκδιδόμενη λέει:

    http://www.espressonews.gr/reportaz/2016/12/155823/16-froyroi-gia-dexi-heri-toy-tsipra

    16 φρουροί για το δεξί χέρι του Τσίπρα

    Σάλος αντιδράσεων με τη μετακίνηση αστυνομικών και τις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων για το «Μέγαρο Μαξίμου» της Θεσσαλονίκης

    Δεν λένε να κοπάσουν τα προβλήματα, τα αρνητικά δημοσιεύματα αλλά και οι αντιδράσεις για την 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία έχει τεθεί επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

    Ενα γραφείο που μπορεί να συστήθηκε εδώ και μόλις οκτώ ημέρες, όμως για την προστασία του αποσπάστηκαν ήδη σε αυτό ουκ ολίγοι αστυνομικοί.

    Με την εγκληματικότητα να τραβά την ανηφόρα στην πόλη, με τη Ροτόντα και τα 11 hot spots στην ευρύτερη περιοχή να αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις, 16 (!) αστυνομικοί μετακινήθηκαν ήδη στην υπηρεσία φύλαξης του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης εξαιτίας της λειτουργίας του «Μεγάρου Μαξίμου στον Βορρά», γεγονός που προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

    αυτόχρονα άρχισαν και οι προσλήψεις… μετακλητών υπαλλήλων, που προέρχονται από το φιλικό περιβάλλον της κυρίας Νοτοπούλου. Πρόκειται για τον δικηγόρο και μέλος του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Γιάννη Αντωνιάδη, ο οποίος, όπως και η κυρία Νοτοπούλου, είχε ενεργή συμμετοχή στην εκστρατεία «Σώστε το νερό», και για τη νεαρή ψυχολόγο Κατερίνα Μαυρίδου, η οποία υπήρξε συμφοιτήτρια με την κυρία Νοτοπούλου στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ και εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή κατά την επίσκεψη που έκαναν στο Διοικητήριο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

    Στα ενδιαφέροντα των πρώτων ημερών της κυρίας Νοτοπούλου είναι και η πληροφορία που δημοσιεύτηκε ότι η ίδια είχε προσληφθεί με τρίμηνη σύμβαση στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2012, όταν ήταν δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης, με κύρια υποχρέωση «την αποκομιδή των απορριμμάτων ή το σάρωμα των οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμόδιου επόπτη, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία».

    Η νέα συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ
    Αδερφές Νοτοπούλου: Η μια διευθύντρια πρωθυπουργού, η άλλη από το pole dancing στο ΚΘΒΕ

    «ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΚΑΝΑ»
    Χρυσόγονος: Δεν μετανιώνω για τη δήλωσή μου για Καρανίκα – Νοτοπούλου

  4. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη-χειμερινή λέει:

    Καλέ υπάρχουν και άλλοι που κρυόνουσιν, γιατί επικεντρώνονται στους προσφύγους;
    Οι δεσπότοι ξεύρουτε τι κρύο αρπάξανε των Φώτων μακριά από τα πνεβματικά των τέκνα, στην πλαζ με άξεστους κωλυμβητάς;
    Ολίγην κατανόησις περικαλώ πληζ
    https://twitter.com/PaolaRevenioti/status/817380816863035393

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    Είμαι από τους τελευταίους που θα υπερασπιστεί αυτήν την κυβέρνηση. Για να είμαστε δίκαιοι όμως ο Μουζάλας ίσως είναι ο εντιμότερος υπουργός, ο μόνος που προσπαθεί αλλά δεν υπάρχει το υπόβαθρο να τον βοηθήσει.
    Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί αλλά δεν έχει το θάρρος να φύγει ή μένει για να βοηθήσει.
    Ασφαλώς δεν έπρεπε να είχε δεχθεί να γίνει υπουργός ενός τόσο άθλιου θιάσου, τώρα θα υποστεί τις συνέπειες.

    Να φωνάζουν όμως όλοι όσοι δεν έχουν ευθύνες χίλιες φορές, αλλά να φωνάζουν και κόμματα, δήμαρχοι, ιδιώτες, που δεν θα τους έλεγες φιλοπροσφυγικούς και δημοσιογράφοι με παρελθόν ρατσιστικού λόγου,πάει πολύ.
    Ειδικά όταν δεν επισημαίνουν την σκανδαλώδη αδιαφορία, συχνά και το μίσος, της Εκκλησίας που δεν ντρέπεται να δηλώνει ότι είναι η χριστιανική Εκκλησία του θεού των ξένων:

    «πορεύεσθε ἀπʹ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ· ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι; τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφʹ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε».

    https://www.efsyn.gr/arthro/opsimoi-filanthropoi

    09.01.2017
    Συντάκτης: Αντα Ψαρρά

    Η υποκρισία πιάνει καθημερινά ταβάνι! Ραδιόφωνα και ιστολόγια φανατικά προσανατολισμένα στα «καταστροφικά» προβλήματα που φέρνουν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σήμερα θύμωσαν, επειδή δεν επετράπη από την αστυνομία να φωτογραφίσουν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν σε σκηνές μέσα στο χιόνι.

    Το αδηφάγο μάτι της δικής τους κάμερας, αφού σπέρνει την ξενοφοβία και το ρατσισμό, ήθελε να αποτυπώσει σήμερα το δράμα των ανθρώπων με προφανή στόχο να αποδείξει την κρατική αναλγησία.

    Φυσικά και είναι λογικό να αποτυπώνουν οι δημοσιογράφοι τις συνθήκες ζωής των προσφύγων και δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να απαγορεύει ή να επιτρέπει τη φωτογράφιση.

    Όμως, μαζί με τις φωτογραφίες πόσοι από αυτούς που διαμαρτύρονται θα αποτυπώσουν και την άρνηση πολιτών και επιχειρηματιών να φιλοξενήσουν έστω προσωρινά κάποιους πρόσφυγες σε ξενοδοχεία και κλειστούς χώρους;

    Αυτό το γεγονός όμως… ξέχασαν να το αναφέρουν στις θυμωμένες καταγγελίες τους οι όψιμοι «προστάτες» των προσφύγων!

    • Ο/Η Γιάννης λέει:

      Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που βλέπαμε αναρτήσεις στο διαδίκτυο του τύπου: «Εξισλαμίζεται η Ελλάδα!»- «Τσίπρα κλείσε τα σύνορα τώρα!»- «Εξω από την Ευρώπη οι ισλαμοπίθηκοι!» (κατ’ ανάγκη γίναμε ευρωπαϊστές). Τώρα, ελάχιστοι ενδιαφέρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς. Οι περισσότεροι σιγή ιχθύος, συχνά για να κρύψουν, την ικανοποίηση τους. Θυμάμαι, το.. ευφυές επιχείρημα: «Τους Ελληνες άστεγους δεν τους σκέπτεστε; Αν αγαπάτε τόσο τους ξένους πάρτε τους, στο σπίτι σας». Λες και αυτοί, είχανε στο σπίτι τους καμιά δεκαριά, άστεγους. Αλλά και απ’ αυτούς που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, πολλοί υποκρίνονται.
      Δεν θα πω, «ντροπή σου Τσίπρα!». Προσωπικά δεν μ’ ενδιαφέρει η εξουσία και είναι προφανές, ότι ο Τσίπρας και κάθε Τσίπρας, δεν θ’ ασχοληθεί μαζί μου και γνωρίζω καλά την εξουσιαστική αναλγησία. Προσέχω, κάθε φορά που ασχολούμαι με τα προβλήματα που αφορούν την χώρα μας, να απευθύνομαι σε μας τους ίδιους, διότι ή θα αντιδράσουμε με βάση την έλλογη προσέγγιση των προβλημάτων ή θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε πνευματικό και πολιτιστικό κώμα. Αν συνεχίσουμε έτσι όπως μέχρι τώρα, τότε στο διάβολο, η διαβόητη συνέχεια του ελληνικού έθνους που επικαλούμαστε. Αλλά έχουμε απωλέσει και την στοιχειώδη συμπόνια που οφείλουμε να έχουμε στην συνείδηση μας.
      Εχουμε απωλέσει και κάτι ακόμα, ίσως πιο σοβαρό. Τα ένστικτα επιβίωσης. Διότι το να ενδιαφέρομαι να μην υπάρχουν ακραίες δυστυχίες και αδικίες, είναι προς το συμφέρον μου, επειδή οι δεινοπαθούντες, μία μέρα μπορεί να στραφούν εναντίον μου. Η ιδιοτέλεια μου, πρέπει να είναι το κύριο κίνητρο μου, στην αλληλοβοήθεια και μετά η η αγάπη, που από μόνη της είναι χριστιανική απάτη.

  6. Ο/Η atheofobos λέει:

    Αρκετές πληροφορίες για τα «θαύματα» της Κλειδαρά και η φωτογραφία από το ψηφιδωτό πορτραίτο της δίπλα στον Χριστό, που μετά τον θόρυβο που έγινε το ξήλωσε.
    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2008/09/blog-post_6457.html?m=0

  7. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    Οὐδὲν μονιμότερον τοῦ προσωρινοῦ στὴν Ῥωμανία, νὰ πᾶνε νὰ βροῦνε οἱ ἀνίκανοι καὶ καταστροφῆς κορόϊδα ἀλλοῦ.
    Οἱ πλούσιοι τύπου Soros, μυρίστηκαν παραδάκι σὲ βάρος τῶν φορολογουμένων πολιτῶν, οἱ ὑποτακτικοὶ πολιτικάντηδες τῆς Εὐρώπης ἔτρεξαν νὰ κάνουν τὰ θελήματα καὶ στὶς πρῶτες δυσκολίες, ἄφησαν τὸ θέμα γιὰ ἀργότερα.

  8. Ο/Η kostas karpenisi λέει:

    Είναι δολοφόνοι οι κυβερνητες

  9. Ο/Η Kill Bill λέει:

    Να ανοίξουν για τους πρόσφυγες τα μοναστήρια της Λέσβου

    http://www.lesvosgreece.gr/el/monastiria

    Ταξιάρχης στον Μανταμάδο
    Ο πρώτος ναός χτίστηκε πριν από το 18ο αιώνα, ενώ το 1879 ανοικοδομήθηκε εκ βάθρων. Το εικόνισμα του Αρχαγγέλου είναι ανάγλυφο και φτιαγμένο, σύμφωνα με την παράδοση, από πηλό και αίμα.

    Mονή Yψηλού
    H Mονή του Aγίου Iωάννου του Θεολόγου είναι χτισμένη στην κορυφή του όρους «Όρδυμνος». Eξαιτίας ακριβώς της θέσης της είναι γνωστότερη από τον 18ο αιώνα ως Mονή «Yψηλού».

    Mονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Eρεσού ή Μονή «Πιθαρίου»
    Η ονομασία της οφείλεται στη γεωμορφία της περιοχής όπου βρίσκεται, σε ένα κοίλωμα χαράδρας μεταξύ λόφων που τη στεφανώνουν, σχηματίζοντας γύρω της ένα νοητό πιθάρι. Η ίδρυσή της χρονολογείται τον 16ο αιώνα.

    Μονή Λειμώνος
    Πανύψηλη και επιβλητική, είναι η μεγαλύτερη σε έκταση της Λέσβου. Από το έτος ιδρύσεώς της (1526) έγινε τόπος ασκητισμού και λατρείας, αλλά και δυναμικό φυτώριο συστηματικής παιδείας.

    Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δαμανδρίου
    Το μοναστήρι βρίσκεται στην καταπράσινη πλαγιά ενός λόφου, λίγο πριν φθάσουμε στον Πολιχνίτο, σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων από την κεντρική οδική αρτηρία. Ο δρόμος που διανύουμε από τον κεντρικό, είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

    Το Μετόχι του Ταξιάρχη Κλοπεδής
    Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τον Άγιο Ιγνάτιο τον Αγαλλιανό τον 16ο αιώνα και αποτελεί μέχρι και σήμερα μετόχι της Μονής Λειμώνος.

    Μονή Περιβολής
    Η Μονή Περιβολής βρίσκεται σε μια παράκαμψη του επαρχιακού δρόμου Καλλονής-Άντισσας, λίγο πριν την Άντισσα, στην όχθη του ποταμού Βούλγαρη. Πρόκειται για γυναικεία μονή αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου, η οποία ερημώθηκε κατά τα τελευταία χρόνια.

    Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης
    Χτισμένη στον ελαιόφυτο λόφο των Καρυών, είναι ένα από τα πλέον γνωστά προσκυνήματα. Η σημερινή μονή έχει οικοδομηθεί στη δεκαετία του 1960, στα θεμέλια παλιότερου μοναστηριού.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.