Ο Ομπάμα και η ελληνική Αριστερά

[Ορθολογισμός και πρόοδος ή παράκρουση και οπισθοδρόμηση;]

O μικρός Fadi  θύμα των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία

O μικρός Fadi θύμα των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο αμετανόητος συνήγορος του αρχιχασάπη, με θύματα ακόμη και ανήλικα αγόρια, Μιλόσεβιτς, Π.Λαφαζάνης, που δεν φάνηκε να στενοχωρήθηκε καθόλου-τουναντίον-από την εκλογή Τραμπ, μίλησε ειρωνικά για τον Πρόεδρο Ομπάμα: «Άβε Ομπάμα η αποικία σε προσκυνά». Νομίζω πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί. Ο Λαφαζάνης, οπαδός της αισθητικής Τραμπ-Πολύδωρα-Καρατζαφέρη, τουλάχιστον στις τρίχες του άδειου κεφαλιού του, θιασώτης των μιλιταριστικών μαθητικών παρελάσεων και φίλος του Κυνηγιού, προσκύνησε κυριολεκτικά το Ρώσο ολιγάρχη της αντιοικολογικής Gazprom και υπήρξε ψηφοφόρος Παυλόπουλου, υπουργός της συγκυβέρνησης με το ακροδεξιό τσούρμο του Καμμένου και με τον τ.διοικητή της καραμανλικής ΕΥΠ κ.Παπαγγελόπουλο, ενός αρχειοθέτη μεγάλων δικαστικών υποθέσεων. Ο κ.Λαφαζάνης δεν βρήκε μισή λέξη για να αποδοκιμάσει την επίσκεψη του ευσεβή Πούτιν και των ακροδεξιών «Λύκων της Νύχτας» (του), ο οποίος κυβερνά αυταρχικά ένα πρωτόγονα καπιταλιστικό Κράτος με χρώματα βυζαντινού Μεσαίωνα, Κράτος που συζητά με τη Χ.Α. και με τον Καμμένο, που δεν δίνει άσυλο σε κανένα πρόσφυγα, ενώ ο ίδιος ο επικεφαλής του εμπλέκεται σε περίεργες πολιτικές δολοφονίες αντιπάλων του (Βλ. «Όλες οι «ανεξιχνίαστες» δολοφονίες αντιπάλων του Πούτιν», ε δ ώ ).

Η ρωσική κυβέρνηση είναι ομοφοβική, καταδιώκει καλλιτέχνες που συγκρούονται με τη διεφθαρμενη ρωσική Εκκλησία, συνεργάζεται με ακροδεξιές ομάδες όπως οι «Λύκοι της Νύχτας», στηρίζει μιλιταριστές παρακρατικούς στην Ουκρανία, έχει συμπεριφορές που ο κ.Λαφαζάνης έπρεπε να είχε καταγγείλει ως ιμπεριαλιστικές και βομβαρδίζει άμαχους στη Συρία (Βλ.: «Ευρωκοινοβούλιο σε Ρωσία: Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί αμάχων» (6.10.2016, ε δ ώ)

Τα ελλείμματα στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές ελευθερίες, η κατάρα του εθνικισμού, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει τον κ.Λαφαζάνη. Ο ίδιος, έχω περίπου τη βεβαιότητα, δεν έχει συντάξει ούτε μια φράση κατά της Χ.Α. Εγώ τουλάχιστον δεν βρήκα τίποτα σχετικό και αναρωτιέμαι αν τον γοητεύει η αντιμνημονιακότητα της χιτλερικής οργάνωσης, ενώ δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι ο Γλέζος και η Κωνσταντοπούλου, αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη διακοπή της κρατικής χορηγία και την ποινικοποίηση των δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης της «σποράς των νικημένων του ‘45». Άλλωστε ο επισκέπτης του δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν,  δεν δίστασε να στεγάσει στην επαναστατική του ΛΑΕ, την Ραχήλ Μακρή και την εγωκεντρική φίλη της, που τώρα έχει στήσει δικό της προσωποπαγές πολιτικό μαγαζί. Ο κ.Λαφαζάνης, παρά το νεανικό χρώμα των μαλλιών του, είναι ένας γερασμένος υπερσυντηρητικός άνθρωπος, που νοσταλγεί τη σταλινική τυραννία, τα φρικαλέα εγκλήματα της οποίας δεν έχει ποτέ του καταδικάσει, όπως δεν έχει καταδικάσει τα εγκλήματα της Χαμάς, της παρανοϊκής ηγεσίας της Β.Κορέας ή του καθεστώτος της Κούβας. Είναι συνυπεύθυνος για την άθλια «διαπραγμάτευση» του ναρκισσευόμενου κλόουν Βαρουφάκη και για τη μη εξυγίανση και την τελική καταστροφή, με το παρανοϊκό αντισυνταγματικό δημοψήφισμα, του τραπεζικού συστήματος, με όλη τη δυστυχία που αυτό έχει επιφέρει στην κοινωνία μας, η οποία βιώνει έναν αργό οικονομικό θάνατο.

Αξίζει στον Πρόεδρο Ομπάμα, τον εμβληματικά πρώτο μαύρο Πρόεδρο των ΗΠΑ,  να τον υποδεχόμαστε με διαδηλώσεις; Το σύστημα Υγείας Obamacare, που τόσο πολεμήθηκε και τώρα απειλείται, η μάχη του ενάντια στη χριστιανική δεξιά με αφορμή τη δωρεάν διάθεση αντισυλληπτικών χαπιών, η καταδίκη της ισοπεδωτικής ρητορικής Τραμπ ενάντια στους μουσουλμάνους, η γενναία αλληλεγγύη του προς την κοινότητα των ομοφυλοφίλων, o διορισμός δηλωμένου ομοφυλόφιλου ως Γραμματέα του Στρατού το 2015, οι συνεχείς προσπάθειές του να κλείσει το Γκουαντανάμο, που προσέκρουσαν σε σφοδρές αντιδράσεις, ενώ ο Τραμπ δηλώνει πως θα το κρατήσει ανοιχτό, τον κατατάσσουν όχι μόνο για τα αμερικανικά δεδομένα, αλλά και για τα ευρωπαϊκά, στη χορεία των πιο φωτισμένων ηγετών του κόσμου. Παραμερίζοντας τη γελοία περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η τωρινή ρεαλιστική στροφή είναι καθαρά συμφεροντολογική και καταναγκαστική, δεν εντάσσεται σε κάποιο ηθικό πολιτικό πλαίσιο, δεν συνοδεύεται από ίχνος αυτοκριτικής για το τυφλά αντιαμερικανικό παρελθόν και μπορεί κάλλιστα να αλλάξει ξανά όταν το κόμμα βρεθεί στην αντιπολίτευση, αναρωτιέμαι αν η στάση των υπολοίπων αντέχει στον ελάχιστο κριτικό έλεγχο. Αν παραμερίσουμε την σαφή υποστήριξή τους ή έστω μεγάλη τους διάθεση για συνεργασία με διάφορα ολοκληρωτικά καθεστώτα, ξεκινώντας από αυτά του Μαδούρο και φτάνοντας στον Πούτιν, στην Κίνα και στους Αγιατολάχ, δικαιούμαστε να ρωτήσουμε αν οι ισοπεδωτικοί μαξιμαλισμοί τους αντιστοιχούν καθόλου στην υπάρχουσα πραγματικότητα, αν όντως τους καίγεται καρφί για τους μετανάστες, τους φτωχούς τους ομοφυλόφιλους, τους φυλακισμένους των ΗΠΑ, που  τους θυσιάζουν μπροστά στις υπερφίαλες «κομμουνιστικές» τους ονειρώξεις, που όταν καταφέρνουν και κρύβουν τον ανομολόγητο σταλινικό πόθο τους να δυναστεύσουν τον ελληνικό λαό, αναδεικνύουν το λιγότερο μια επικίνδυνη αδιαφορία για κάθε ρεαλιστική κοινωνική πρόοδο στο όνομα ενός ανέφικτου Παραδείσου, που τίποτα άλλο δεν υπόσχεται στην ουσία του, αν τους δινόταν η ευκαιρία να τον αποπειραθούν, από την απλή αυτοκαταστροφική πρόσκρουση στο τείχος της πραγματικότητας, που εκτός από τα δικά τους σπασμένα κούφια κεφάλια θα έφερνε και χιλιάδες αθώα θύματα.

Θα θυμόμαστε με νοσταλγία τον Πρόεδρο Ομπάμα, έναν καλό άνθρωπο που βρέθηκε επικεφαλής μιας Υπερδύναμης. Έχουμε πλήρη συναίσθηση τι Κόλαση θα έφερναν, ακόμη κι αν είχαν καλές προθέσεις, οι Τσίπρες, οι Λαφαζάνηδες, οι Βαρουφάκηδες, οι Γλέζοι και η Κωνσταντοπούλου, αν ο Διάβολος, με τον οποίο δήλωναν πως θα συνεργαστούν (τελικά συνεργάστηκαν με τους αντιπροσώπους του), τους έδινε ένα τέτοιο πόστο. Η απουσία κάθε κριτικής τους για εθνικιστικά εγκλήματα της χώρας μας σε βάρος αθώων ανθρώπων άλλων λαών (και ποια χώρα δεν έχει κάνει;), η ταύτισή τους με την παραδοσιακή καθεστωτική εθνικιστική ρητορία, δείχνουν πόσο πιο πίσω είναι από τους Δημοκρατικούς Προέδρους των ΗΠΑ, που έχουν κάνει τέτοια αυτοκριτική. Θέλουμε να ελπίζουμε πως η εποχή των τεράτων που σηματοδοτεί η έλευση του Τραμπ, ο οποίος στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τους ΑΝΕΞΕΛ μαζί με διάφορους Πολύδωρες, Καρατζαφέρηδες και Νικολόπουλους, θα λήξει σύντομα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για την ανθρωπότητα. Πάντα πιστεύαμε πως η μεγάλη υπερατλαντική Δημοκρατία είχε τις καλές, τις πολύ καλές, τις κακές και τις πολύ κακές της πλευρές. Ο μισός πληθυσμός της, το είδος το ανθρώπου που το βρίσκεις παντού και ευδοκιμεί και στη χώρα μας, ανέδειξε τώρα τη χειρότερη εκδοχή της. Εμείς όμως, όπως το έχουμε ξαναπεί ( ε δ ώ ), προκαλώντας τις αντιδράσεις συμπαθητικών ηλίθιων («Πώς ξεπλένεται ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός; Ρωτήστε τον Λασκαράτο! Πληροφορίες εντός», ε δ ώ ), πιστεύουμε και ελπίζουμε στην καλή πλευρά των ΗΠΑ, των ΗΠΑ του Λίνκολν, του Ρούσβελτ και του Ομπάμα, που πολέμησαν το Ναζισμό, που τη θέλουμε ακόμη περισσότερο φωτεινή, πολύ πιο κοινωνική στην πολιτική της, να εργαστεί μαζί με τη Δυτική Ευρώπη και με όλη την προοδευτική ανθρωπότητα για έναν καλύτερο κόσμο. Όσες κωλοτούμπες ρεαλισμού κι αν κάνει ο χυδαιολόγος Αμερικανός αρλεκίνος, θα δημιουργήσει αναπόφευκτα ένα παγκόσμιο κλίμα ομίχλης και ημίφωτος. Η  ανθρωπότητα σίγουρα δεν θα αντέξει μια δεύτερη θητεία Τραμπ.

This entry was posted in conspiracy theories, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Ο Ομπάμα και η ελληνική Αριστερά

  1. Ο/Η Left λέει:

    Δουλεύουν για τη δραχμή που θα φέρει πατριωτικά τη μείωση μισθών και συντάξεων στα πραγματικά επίπεδα της Οικονομίας, μια τραγική μείωση που δεν τολμούν να την κάνουν με το ευρώ.

    http://www.parapolitika.gr/article/389329/ekloges-martio-me-dilimma-eyro-i-drahmi
    14.11.2016 | 07:40
    Εκλογές το Μάρτιο με δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»
    Το σχέδιο του Μαξίμου
    Tης Ελένης Καλογεροπούλου-Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341275266-44341275266
    Ο Τσίπρας και το πανό για τη Σρεμπρένιτσα
    Κυριακή βράδυ, στις κερκίδες του «Καραϊσκάκης»: Νίκος Παππάς, Γιώργος Βασιλειάδης, Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Δρόσος.

    Ενα άθλιο και εμετικό πανό υπέρ της σφαγής της Σρεμπρένιτσα αναρτήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα ματς που παρακολούθησε μεταξύ άλλων και ο Πρωθυπουργός. Ο οποίος όφειλε να το έχει ήδη καταδικάσει. Και να έχει αποχωρήσει από το γήπεδο
    Ανδρέας Στασινός

    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341276805-44341276805
    Υπάρχουν κανόνες, Πρωθυπουργέ
    Θανάσης Σκόκος

    Δεν προσφωνείς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στον ενικό. Δεν ξαπλάρεις στην πολυθρόνα σου, δεν παίζεις με τα δάκτυλά σου ή κοιτάς τα νύχια σου. Δεν κοιτάς το ρολόι σου σε στιλ «αρκετά μας ζάλισες, έχουμε και δουλειές»

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    H συγνώμη του Κλίντον για την υποστήριξη των ΗΠΑ στους Έλληνες δικτάτορες.
    «Έφταιγε ο Ψυχρός Πόλεμος»

    B.Clinton’s apology for US support to Greek dictators

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.facebook.com/xyzcontagion/

    Σημερινή είδηση:Η Σερβία περνάει νόμο για την ποινικοποίηση της άρνησης γενοκτονιών και κάθε εγκλήματος πολέμου και εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που κρίθηκαν από διεθνή δικαστήρια.

    Οπως γράφαμε:

    – Αυτά όλα είναι κοινός τόπος σήμερα στη Σερβία. Μπορεί να μην τα πιστεύουν όλοι, και ειδικά οι αμετανόητοι αυτουργοί των εγκλημάτων, οι ωφελημένοι απ’ το καθεστώς Μιλόσεβιτς και οι αντίστοιχοι χρυσαυγίτες υπερεθνικιστές φανατικοί, αλλά ένα μεγάλο τμήμα της σερβικής προοδευτικής κοινωνίας δεν έχει αμφιβολίες πλέον. Για όλα αυτά, Σέρβοι δημοσιογράφοι τα ψάχνουν, Σέρβοι εισαγγελείς διώκουν τους ενόχους, Σέρβοι δικαστές τους δικάζουν με Σέρβους αυτόπτες μάρτυρες και μεταμελημένους παραστρατιωτικούς που δεν άντεχαν τις τύψεις να έχουν συμμετάσχει σε δολοφονίες παιδιών και αμάχων: «Ο Σέρβος στρατιώτης έχει τιμή, δεν σκοτώνει μωρά, δεν δολοφονεί μωρομάνες» είπε στην κατάθεσή του ένας μετανοημένος πρώην παραστρατιωτικός, μέλος της ομάδας ‘Τσακάλια’.
    Από:
    # Οι ιδεολόγοι της αθλιότητας και η αθλιότητα της ιδεολογίας τους: Μια σημείωση για τους αρνητές, υπερασπιστές και απολογητές των εγκληματιών πολέμου, δεξιούς κι αριστερούς + Προτεινόμενη βιβλιογραφία

    Οι ιδεολόγοι της αθλιότητας και η αθλιότητα της ιδεολογίας τους: Μια σημείωση για τους αρνητές, υπερασπιστές και απολογητές των εγκληματιών πολέμου, δεξιούς κι αριστερούς + Προτεινόμενη βιβλιογραφία (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #11)


    Στην Ελλάδα, ακόμη πρέπει να ανεχόμαστε τον κάθε άσχετο ή τον κάθε φανατικό που αμφισβητεί τη σφαγή, στην πραγματικότητα επειδή την θαυμάζει και δεν μπορεί να την εγκωμιάσει δημόσια, δηλαδή όλους εκείνους που εργάζονται για να επαναληφθεί.

    Λ.χ., δικηγόρος με σπουδές στο εξωτερικό, σοβαρό πρόσωπο, δεν βρίσκει αισχρό το σύνθημα με το ‘μαχαίρι και το σύρμα’ ενώ δεν κρύβει τη λύπη του που δεν ολοκληρώθηκε η εξόντωση όλων των μουσουλμάνων μέσω γενοκτονίας, ασφαλώς, άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
    Ενώ για να υποστηρίξει την άποψή του που όλοι οι φίλοι του από κάτω χειροκροτούν και θεωρούν σαν ‘γεγονότα’, δεν διστάζει να κατασκευάσει φανταστικές ιστορίες όπως αυτή εδώ. Ξέρει ότι ήταν Ολλανδοί οι ιατροδικαστές που ανακάλυψαν λέει και πτώματα ορθόδοξων στος μαζικούς τάφους, απολύτως ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ της Ιστορίας, χώρια που δε λέει κουβέντα για την επαναταφή των πτωμάτων και την μεταφορά των τάφων σε περιοχές πολύ μακριά από τα γεγονότα.

    ………
    – Ένα από τα στοιχεία που χρησιμοποίησε η υπεράσπιση του Κάραζιτς ήταν η αυτοψία Ολλανδών ιατροδικαστών στους ομαδικούς τάφους της σφαγής, που αποδείκνυε ότι τα θύματα που ήταν θαμμένα εντός τους δεν ήταν μόνο μουσουλμάνοι αλλά και ορθόδοξοι. Η ταυτοποίηση γεννετικού υλικού αποδείκνυε ότι τα θύματα ήταν τόσο σερβοβόσνιοι όσο και μουσουλμάνοι. Μπροστά σε αυτό το res ipsa loquitor εύρημα των ιατροδικαστών κάθε περαιτέρω έρευνα σταμάτησε ασκαρδαμυκτί από τα Ηνωμένα Έθνη ως «προσβλητική στην μνήμη των θυμάτων» και η αποστολή ανακλήθηκε. Sanctions κατά των Σέρβων ελήφθησαν αμέσως και ο κύκλος του αίματος και της βίας συνεχίστηκε γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ των δυνάμει ηττημένων μουσουλμάνων.
    https://archive.is/S04Jz#selection-855.1-855.695

    http://www.balkaninsight.com/en/article/serbia-to-punish-genocide-denial-says-minister-11-16-2016?utm_source=Balkan+Transitional+Justice+Daily+Newsletter+-+NEW&utm_campaign=70dea20891-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_a1d9e93e97-70dea20891-319754309

    6 Nov 16
    Serbia to Punish Genocide Denial, Says Minister

    Justice Minister Nela Kuburovic said Serbia will introduce a law to punish the denial of genocide and war crimes if the offences have been confirmed by the International Court of Justice or Serbian courts.


    ………………..
    __________________

    Eν μέσω του συρφετού λαϊκοδεξιών και πατριωτοπασόκ, και οι ΚΚΕ, ΣΥΝ, Ακροδεξιοί, ευσεβείς κλπ:
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=854186
    Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 18

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    OΧΙ στην έκδοση Μιλόσεβιτς

    http://www.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=27144
    Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων βουλευτών έξω από τη γιουγκοσλαβική πρεσβεία

    Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην έκδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία» εκφράζουν 79 Ελληνες βουλευτές όλων των κομμάτων που υπογράφουν και σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας. Το κείμενο παραδόθηκε ήδη στη Γιουγκοσλαβική Πρεσβεία, ενώ η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται.
    Το κείμενο, που απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, τον Πρόεδρο της Σερβίας, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Γιουγκοσλαβίας και κοινοποιείται και προς τα γιουγκοσλαβικά κόμματα, αναφέρει:
    «Εμείς οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην προοπτική παραπομπής του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και άλλων Σέρβων πολιτών στο λεγόμενο «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία» που εδρεύει στη Χάγη.
    Είναι φανερό ότι το κατηγορητήριο και η όλη διαδικασία είναι νομικά έωλα και παραβιάζουν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και διεθνούς δικαίου. Είναι επίσης γνωστό ότι η όλη δίωξη και επιχείρηση παραπομπής στο εν λόγω Δικαστήριο γίνεται κάτω από αφόρητες και εκτός κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου πιέσεις των δυνάμεων εκείνων που δε δίστασαν να βομβαρδίσουν ανηλεώς τη Γιουγκοσλαβία υπό το πρόσχημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Για τους λόγους αυτούς και με πρόσθετο δεδομένο την επιδείνωση της υγείας του φυλακισμένου πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας ζητάμε την άμεση παύση της διαδικασίας παραπομπής του.
    Υπογράφουν οι παρακάτω βουλευτές:
    Σγουρίδης Π.,

    Βαινάς Γ., Αλαμπάνος Δ., Αναγνωστόπουλος Θ., Γιαννακόπουλος Γ., Γκατζής Ν., Δαιλάκης Σ., Διαμαντίδης Ι., Δαμιανάκης Ε., Δασκαλάκης Γ., Δημοσχάκης Θ., Ζαμπουνίδης Ν., Θεοδώρου Χ., Θωμόπουλος Ι., Ιωαννίδης Φ., Καλαντζής Γ.,

    Κανέλλη Λ.,

    Καρατζαφέρης Γ.,

    Καρασμάνης Γ., Καρράς Κ., Καχριμάκης Μ., Κασσίμης Θ., Κατσαρός Ν., Κατσιγιάννης Α., Κατσιλιέρης Π., Κεδίκογλου Β.,

    Κατσανέβας Θ., Κολοζώφ Ο., Κοσιώνης Π., Κουβέλης Φ.,

    Κοντομάρης Ε., Κουράκης Ι., Κρεμαστινός Δ., Κρητικός Π., Κωνσταντίνου Φ., Κωστόπουλος Δ., Λαμπρόπουλος Ι.,

    Λαφαζάνης Π.,

    Λεβογιάννης Ν., Λέγκας Ν., Λεονταρίδης Θ., Λουκάκης Μ., Λυμπερακίδης Λ., Μακρυπίδης Α., Μαντέλης Α., Μπέζας Α., Μπένος Σ., Μπετενιώτης Ε.,

    Ξηροτύρη – Αικατερινάρη Α.,

    Παναγιωτόπουλος Γ., Παπαγεωργόπουλος Ε., Παπαδημητρίου Ε., Παπαδόπουλος Σ., Παπαδέλης Φ.,

    Παπαθεμελής Σ.,

    Παπαληγούρας Α., Παπανικολάου Ε.,

    Παπαρήγα Α.,

    Παππάς Β., Πολύζος Ε., Σαλαγιάννης Ν., Σαλαγκούδης Γ., Σκανδαλάκης Π., Σκοπελίτης Σ., Σκουλάκης Μ., Σκυλλάκος Α., Σπηριούνης Κ., Σπύρου Σ., Στολίδης Σ., Στριφτάρης Σ., Τζέκης Α., Τσακλίδης Ι., Τσιόγκας Δ., Τσιόκας Θ., Φωτιάδης Π., Χουρμουζιάδης Γ.,

    Τσουκάτος Θ., Χρυσανθακόπουλος Α., Ψωμιάδης Π.

    Επέδωσαν στο Γιουγκοσλάβο πρέσβη το κείμενο διαμαρτυρίας

    Περισσότερο από μια ώρα κράτησε η χτεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τον πρέσβη της Γιουγκοσλαβίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι Παν. Κρητικός (ΠΑΣΟΚ), Ελσα Παπαδημητρίου (ΝΔ), Αγγ. Τζέκης (ΚΚΕ) και Παν. Λαφαζάνης (ΣΥΝ) παρέδωσαν στον πρέσβη Ντραγκομίρ Μουτσίτσεβιτς το κείμενο διαμαρτυρίας για την επικείμενη έκδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς.
    Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, οι βουλευτές έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι εκπροσωπούν αντιπροσωπεία 79 βουλευτών που υπογράφουν το κείμενο και υπογραμμίζοντας ότι η συγκέντρωση των υπογραφών θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες…………………..

  4. Ο/Η Αntifa2 λέει:

    Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;

    Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;

    http://www.kathimerini.gr/883769/article/epikairothta/ellada/ladi-sth-fwtia-gia-prosfygiko

    «Λάδι στη φωτιά» για προσφυγικό
    ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Χθες στη Χίο βρέθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης προκειμένου να μιλήσει «για τους λαθρομετανάστες». Από το νησί απηύθυνε υβριστική δήλωση κατά του προέδρου Ομπάμα,

    Xρυσάβγουλα

    ww.xryshaygh.com

    Έντονες διαμαρτυρίες από τους… δημοκράτες των ΗΠΑ για τον «ακροδεξιό» στενό συνεργάτη του Τραμπ

    Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 – 08:25
    Μια από τις πρώτες κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει μια ακόμη θύελλα

    Εμπαιγμός Ομπάμα προς τον Ελληνικό Λαό: Συγχαρητήρια για την υποδοχή των ορδών των λαθρομεταναστών και την αντοχή σας στα Μνημόνια!
    Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 – 17:20
    Τον τρόμο του Τσίπρα συμμερίστηκε ο Ομπάμα: Πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα ενάντια στον χείμαρρο του Εθνικισμού!

    Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε να βάλει τα «προσφυγόπουλα» στα Ελληνικά Σχολεία παρά τις αντιδράσεις των γονέων Η συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε


    Ο Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στο ρωσικό «Actual Politics Centre» για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τις σχέσεις με την Ρωσία
    Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 – 12:00

    Στα πλαίσια των επαφών με φορείς και διεθνή μέσα ενημερώσεως, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος στη διακεκριμένη δημοσιογράφο Irina Osipova του Οργανισμού για τους θεσμούς της κοινωνίας των πολιτών, την έρευνα και την ανάπτυξη της Ρωσίας «Actual Politics Centre».
    Ο Στρατηγός αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στη δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και στην Ευρωβουλή και στις αβάσιμες κατηγορίες ότι το κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση, οι οποίες έχουν ήδη καταρρεύσει, όπως προκύπτει από την ακροαματική διαδικασία της εν εξελίξει δίκης.
    Επίσης, τόνισε τον κίνδυνο αφανισμού όλων των ευρωπαϊκών εθνών, πολιτισμών και θρησκειών καθώς οι μαζικές ροές των λαθρομεταναστών έχουν πλημμυρίσει ολόκληρη την Ευρώπη. Παράλληλα, επεσήμανε πως η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις και απειλές που απαιτούν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για την αντιμετώπισή τους. Την ανάγκη αυτή την καλύπτουν μόνο τα εθνικιστικά κόμματα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι αυξημένα τα δημοσκοπικά αλλά και τα εκλογικά ποσοστά που λαμβάνουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα, φυσικά.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      http://booksjournal.gr/slideshow/item/2411-ki-alla-ratsistika-egklhmata

      Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

      Κι άλλα ρατσιστικά εγκλήματα ζητούν τιμωρία

      Παναγιώτης Δημητράς


      Ο Αρχηγός και τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έξω από τον χώρο της κατάληψης στον Βοτανικό, στην πρόσφατη συγκέντρωση ενάντια στην ανέγερση του τεμένους.
      …………………………………

      Φώτης Μπέλλος
      Στις 22 Οκτωβρίου 2016 δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο “Υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία: Πρώην αστυνομικός σκότωσε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Αθήνα” στο οποίο αναφέρεται πως “Ο φερόμενος ως δράστης του χθεσινού εγκλήματος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη, όταν τον Αύγουστο του 2012 καλούσε τη νεολαία να στελεχώσει «Τάγματα Ασφαλείας» της Χρυσής Αυγής, με στόχο να υποκαταστήσει την Αστυνομία. Τότε η «Ε» είχε αποκαλύψει με πρωτοσέλιδο τα σχέδια του Φώτη Μπέλλου.”
      ………………………………..
      2. 11/08/2016: Σοβαρότατες καταγγελίες κακομεταχείρισης ανήλικων προσφύγων σε ξενώνα

      11/08/2016: Σοβαρότατες καταγγελίες κακομεταχείρισης ανήλικων προσφύγων σε ξενώνα

      11/08/2016: Σοβαρότατες καταγγελίες κακομεταχείρισης ανήλικων προσφύγων σε ξενώνα

      11/08/2016 vasilistsarnas
      Σοβαρότατες καταγγελίες εις βάρος του ξενώνα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων “Μέλλον” για άσχημες συνθήκες, παραμέληση των παιδιών, ρατσιστικές διαθέσεις μελών του προσωπικού και συγκάλυψη καταγγελίας βιασμου. Ακολουθεί το σχετικό άρθρο (που παραπέμπει με link και σε προηγούμενο του):

      Νέες κατηγορίες για τον ξενώνα Μέλλον
      ………………………..

  5. Ο/Η του κώλου λέει:

  6. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.athensvoice.gr/politiki/rogmes-alla-ohi-diazygio-sto-symfono-symviosis

    Ρωγμές, αλλά όχι «διαζύγιο», στο «σύμφωνο συμβίωσης» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗΣ

    Την ώρα που η πολιτική ηγεσία της χώρας εξυμνούσε τη σημασία της προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενώπιον του Προέδρου Ομπάμα, στη Βουλή παιζόταν ένα ακόμη δράμα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: ο βουλευτής κ. Κ. Κατσίκης δήλωνε το βράδυ της Τρίτης στην αρμόδια επιτροπή ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο, με το οποίο επικυρώνεται ευρωπαϊκή οδηγία για την καθολική εξίσωση στα εργασιακά του συμφώνου συμβίωσης με το γάμο είτε για ομόφυλα είτε για ετερόφυλα ζευγάρια. Μια οδηγία που ανοίγει το δρόμο για θέσπιση ίσων δικαιωμάτων στον εργασιακό χώρο.

    Οι ΑΝΕΛ όμως θεωρούν ότι αυτές οι διατάξεις οδηγούν στη διαμόρφωση «κοινωνίας των χαλαρών ηθών». «Πάμε να νομιμοποιήσουμε το τρίτο φύλο» είπε ο κ. Κ. Κατσίκης.

    Κι όμως, οι διατάξεις αυτές απλώς ενσωματώνουν ευρωπαϊκές οδηγίες για ίση μεταχείριση προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, για ίσα δικαιώματα στην εργασία.

    Την (παρ’ ολίγο) χαμένη τιμή του ΣΥΡΙΖΑ έσωσαν και αυτήν τη φορά η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, που δίνουν θετική ψήφο στο νομοσχέδιο.

    Το πρόβλημα ωστόσο στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται να μεγαλώνει καθώς οι «ρωγμές» εμφανίζονται τόσο σε θέματα δικαιωμάτων όσο και σε κρίσιμα ζητήματα. Μόλις την περασμένη Κυριακή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανιός σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί η βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Στο ίδιο κανάλι, λίγο αργότερα, ο υπουργός Άμυνας κ. Π. Καμμένος έλεγε, σε άλλο μήκος κύματος, ότι «η Σούδα θα έχει υποστηρικτικό ρόλο ως κύρια βάση του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα».

    Παρά τα ανησυχητικά ρήγματα, πάντως, δεν διαφαίνεται βούληση ούτε από τον κ Τσίπρα ούτε από τον κ Καμμένο για κάποιου είδους «πολιτικό διαζύγιο». Άλλωστε, τόσο η ενίσχυση των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, με περισσότερους υπουργούς, όσο και η αποδοχή της εμμονής του κ. Καμμένου να είναι αυτός που θα υποδεχόταν τον Πρόεδρο Ομπάμα στο αεροδρόμιο, μαρτυρούν ότι η «ώσμωση» των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν είναι πιο ισχυρή από τις ρωγμές που εμφανίζονται.

  7. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

    http://www.lifo.gr/articles/world_articles/121332

    Να πώς βλέπει τον κόσμο ο πιο χυδαίος εκ των συνεργατών του Τραμπ – και δεν είναι ο μόνος Ο Στιβ Μπάνον είναι ο ακροδεξιός εκτελεστικός βραχίονας του Ντόναλντ Τραμπ και αυτό είναι ένα ανθολόγιο των όσων πιστεύει για τις γυναίκες, τους μαύρους, τους παχύσαρκους και τις μειονότητες…

    http://www.lifo.gr/now/politics/121652

    Ποτάμι: Εθνική ντροπή η στάση ΑΝΕΛ-Καμμένου που καταψήφισαν την κοινοτική οδηγία για το σύμφωνο συμβίωσης «Αυτός επιλέχτηκε να υποδεχτεί τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα»

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δυο κόσμοι:

    Ομπάμα:Ο πιο σημαντικός τίτλος είναι αυτός του πολίτη
    Ομπάμα υπέρ συμμετοχικής Δημοκρατίας των πολιτών-Κατά ελίτ, εθνικισμού, διαχωρισμών
    «Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Οι Δημοκρατίες βοηθούν τους πρόσφυγες».

    Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε δίκιο όταν έλεγε ότι η αψίδα των δικαιωμάτων σχετίζεται με την Δικαιοσύνη
    Παγκοσμιοποίηση και ανισότητες

    Μιλώντας για τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης τόνισε ότι «ενισχύει τις ανισότητες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο». Χαρακτήρισε μάλιστα την ανισότητα ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σήμερα. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του ο Μπαράκ Ομπάμα αν και παραδέχθηκε ότι υπήρξε ατελής αναφέρθηκε και σε κάποιες από τις πολιτικές της κυβέρνησής του. «Ολοι οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, ζητήσαμε από τους πιο πλούσιους αμερικανούς να πληρώσουν περισσότερους φόρους αλλά κάναμε και παρεμβάσεις, περάσαμε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις για την Wall Street για να την προστατεύσουμε από μια πιθανή μεγάλη κρίση. Η ανισότητα κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, μειώσαμε το χάσμα ανδρών και γυναικών, αποδείξαμε ότι η υγεία είναι δικαίωμα για όλους», είπε.

  9. Ο/Η laskaratos λέει:

    Σάλος στα social media από τον ενικό του Τσίπρα στον Ομπάμα
    Η αγγλική προφορά του Τσίπρα έβαλε φωτιά στο Twitter
    Ο Τσίπρας πήγε να χασμουρηθεί ενώ μιλούσε ο Ομπάμα

  10. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.balkaninsight.com/en/article/before-trump-and-brexit-milosevic-11-14-2016#sthash.bvjeTJyB.dpuf

    Before Trump and Brexit, Milosevic

    Slobodan Milosevic exploited popular grievances to mobilise a mob and seize control, with disastrous consequences for Yugoslavia – now the West can learn some lessons from his rise to power.
    Jasmin Mujanovic

    There is a spectre haunting the West, the spectre of Slobodan Milosevic.

    In 1987, Milosevic, the right-hand man of then Serbian President Ivan Stambolic, was dispatched to Kosovo to ease fraying relations between the province’s Albanian and Serb communities.
    A dour party apparatchik, Milosevic encountered a startling mix of resentment and anger among the Serbs in Kosovo, who felt ignored by the central authorities in Belgrade, forgotten in Yugoslavia’s poorest corner, and marginalized by the region’s ethnic Albanian majority.
    When local Serb extremists orchestrated clashes with the police, falsely claiming they had been attacked by Albanian officers, the raw energy of their putsch presented Milosevic with an opportunity. As he walked among the seething crowds, fully aware the scenes were being broadcast on screens across Yugoslavia, he promised them “no one will beat you ever again”.
    Subscribe to Balkan Insight Premium to read the full article.

  11. Ο/Η Γιάννης απο Ζωγράφου λέει:

    Τελικα για να καταλάβω για όλα φταίει η ΛΑΕ που δεν υποδέχτηκε και δεν πρόσκυνησε τον Ομπάμα?
    Τι έκανε ο Ομπάμα για τον λαό του ρε Λασκαράτε?Αυτός στην ουσία ηττήθηκε και όχι η Κλίντον και βγήκε ο λαικιστής Τράμπ.
    Δεν θεωρώ επίκινδυνο τον Τράμπ όσο το λόμπι Ομπάμα-Κλίντον το όποιο τα τελευταία 8 χρόνια έφερε τα πάνω κάτω σε παγκόσμιο επίπεδο.
    Το ζήτημα στην Ουκρανία με την στήριξη των ΝΕΟΝΑΖΙ http://www.globalresearch.ca/the-u-s-has-installed-a-neo-nazi-government-in-ukraine/5371554
    http://www.infowars.com/more-evidence-u-s-supports-nazis-in-ukraine/
    Και άλλα θέματα που έχουν να κάνουνε με το occypy wall street movement http://www.usnews.com/news/blogs/washington-whispers/2012/07/31/occupy-wall-street-protesters-targeting-obama-at-democratic-convention- το οποίο έχουν ισοπεδώσει όλα τα συστήματα ανεργίας κλπ
    Οχι φίλε μου δεν ειμαι με τους Αμερικάνους της «δημοκρατίας» η δημοκρατία τους βρωμάει ΦΑΣΙΣΜΟ και νεκρά παιδιά!!!
    Για αυτό η μεγάλη αντίσταση ειναι όταν ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και συνηδειτοποιήσουμε οτι όσο προσκυνάμε ψέυτικα σάπια(είδωλα) τόσο χειρότερα για εμάς

    ΥΓ
    Η πολιτική των ΗΠΑ παραμένει αναλοίωτη πάντως δείτε το βίντεο απο το τραγούδι των Rage against the Machine

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Moυ είναι πολυ εύκολο να σας δώσω μια πλήρη απάντηση.
      Δεν έχω τώρα χρόνο, θα το κάνω μόλις τον βρω.
      Καλό είναι να βλέπουμε όλη την αλήθεια και όχι τη μισή, όμως.
      Ναζιστές στην χωρίς δημοκρατική κουλτούρα Ουκρανία χρησιμοποιούν δυστυχώς και τα δυο μέρη.

      http://www.ibtimes.co.uk/ukraine-crisis-who-are-russian-neo-nazi-groups-fighting-separatists-1463489

      Ukraine Crisis: Who Are the Russian Neo-Nazi Groups Fighting with Separatists?
      Head of Ukraine’s Jewish community claims Russian neo-Nazis fight alongside rebels
      Gianluca Mezzofiore By Gianluca Mezzofiore
      September 1, 2014 17:17 BST
      …………………..

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Γιάννης απο Ζωγράφου,

        1@ Τελικα για να καταλάβω για όλα φταίει η ΛΑΕ που δεν υποδέχτηκε και δεν πρόσκυνησε τον Ομπάμα?

        Πουθενά δεν λέω κάτι τέτοιο. Φταίει για πολλά, φταίει για υποκριτική διγλωσσία. Της φταίει ο δημοκράτης Ομπάμα και θέλει συνεργασία με τον αυταρχικό Πούτιν.

        2.Τι έκανε ο Ομπάμα για τον λαό του ρε Λασκαράτε?

        Τα λέω στο ποστ:

        «…Το σύστημα Υγείας Obamacare, που τόσο πολεμήθηκε και τώρα απειλείται, η μάχη του ενάντια στη χριστιανική δεξιά με αφορμή τη δωρεάν διάθεση αντισυλληπτικών χαπιών, η καταδίκη της ισοπεδωτικής ρητορικής Τραμπ ενάντια στους μουσουλμάνους, η γενναία αλληλεγγύη του προς την κοινότητα των ομοφυλοφίλων, o διορισμός δηλωμένου ομοφυλόφιλου ως Γραμματέα του Στρατού το 2015, οι συνεχείς προσπάθειές του να κλείσει το Γκουαντανάμο, που προσέκρουσαν σε σφοδρές αντιδράσεις, ενώ ο Τραμπ δηλώνει πως θα το κρατήσει ανοιχτό, τον κατατάσσουν όχι μόνο για τα αμερικανικά δεδομένα, αλλά και για τα ευρωπαϊκά, στη χορεία των πιο φωτισμένων ηγετών του κόσμου. …».

        3. Δεν θεωρώ επίκινδυνο τον Τράμπ όσο το λόμπι Ομπάμα-Κλίντον το όποιο τα τελευταία 8 χρόνια έφερε τα πάνω κάτω σε παγκόσμιο επίπεδο.

        Ο Τραμπ είναι έναας χυδαίος ακροδεξιός λαϊκιστής.
        Οι Κλίντον Ομπάμα δυο προοδευτικοί Δημοκράτες. Ο πρώτος αρνήθηκε να πολεμήσει στο Βιετνάμ. Αν τους θεωρείς αυτούς και τους δικούς τους, πιο «επικίνδυνους» από τον Τραμπ, σε συμβουλεύω να γίνεις μέλος των ΑΝΕΛ.

        4. Για την Ουκρανία απάντησα εν μέρει.Να σου θυμίσω πως ο Πούτιν συνομιλεί με τη ΧΆ και τους ΑΝΕΞΕΛ και πως Ρώσοι ολιγάρχες χρηματοδοτούν τη «σπορά των ηττημένων του 45;

        .xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-kalwsorizei-sthn-patrida-mas-ton-hgeth-ths-rwsias-bladimhro-p#ixzz4QMFQF3Z7

        Η Χρυσή Αυγή καλωσορίζει στην Πατρίδα μας τον ηγέτη της Ρωσίας Βλαδίμηρο Πούτιν
        Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 – 12:46

        http://www.iefimerida.gr/news/267559/poios-einai-o-yperethnikistis-alexantr-ntoygkin-poy-kratithike-sti-thessaloniki-oi

        ΣΚΛΗΡΟΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
        Ποιος είναι ο υπερεθνικιστής Αλεξάντρ Ντούγκιν που κρατήθηκε στη Θεσσαλονίκη – Οι άριστες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

        http://www.iefimerida.gr/news/190550/die-zeit-diktyo-tis-rosias-stin-ellada-ta-700-kayta-mail-poy-perigrafoyn-tis-stenes#ixzz4QMFxbCLD

        ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ
        Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail που περιγράφουν τις στενές σχέσεις ακροδεξιού Ρώσου ολιγάρχη με κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες

        5. Δεν απαντάς σε τίποτα από όσα κατηγορώ τον Λαφαζάνη, που δεν ντρέπεται να στηρίζει ανοιχτά ναζιστές δολοφόνους παιδιών και να υποκλίνεται σε Ρώσους ολιγάρχες και οι συναγωνιστές του Γλέζος και Κωνσταντοπούλου να στηρίζουν ανοιχτά με τον πιο προκλητικό τρόπο τη Χ.Α.
        Σε προκαλώ να μου βρεις μισή φράση του Λαφαζάνη κατά της Χ.Α. ένα αίτημά του να δικαστεί η χιτλερικη εγκληματική συμμορία, όσο το ΝΔΣΟΚ της έδινε ασυλία, μια διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση της δίκης της, μια συνηγορία του στην επίσημη πρόταση του αρμόδιου επιτρόπου της Ε.Ε. να δικαστεί η να κηρυχτεί εκτός νόμου. Εξήγησέ μου την προκλητική σωπή όλων των συνενόχων των Κάραζιτς-Μιλόσεβιτς, Γλέζου-Λαφαζάνη κλπ για τη συμμετοχή Χρυσαυγιτών στη Σρεμπρένιτσα για την μη δίκη τους εδώ και χρόνια
        7. Θα ΄θελα τη γνώμη σου για τη ρωσική συκοφαντία που ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άλλοι αριστεριστές υιοθέτησαν συνειδητά και διακίνησαν κατά του Ουκρανού πρωθυπουργού, πως δήθεν χαιρετούσε ναζιστικά

        http://www.kathimerini.gr/757311/opinion/epikairothta/politikh/amesh-analysh-poioi-einai-oi-nazi-sthn-oykrania

        ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
        Αμεση ανάλυση: Ποιοί είναι οι ναζί στην Ουκρανία;
        ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.03.2014

        Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα -από blogs και (δυστυχώς) καθιερωμένα ΜΜΕ- οι Ναζί κυριαρχούσαν στις διαδηλώσεις της Πλατείας Μέιντεν του Κιέβου και άλλων πόλεων της Ουκρανίας. «Οι φασίστες απέκτησαν την κυριαρχία των δρόμων», μας έλεγαν, και μάλιστα σύμφωνα με διάφορους από τον ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσαν να βγάλουν και πρωθυπουργό (πρβλ. left.gr και Δημήτρης Παπαδημούλης) αφού ανέτρεψαν τον «δημοκρατικά εκλεγμένο» πρόεδρο Γιακούκοβιτς.

        Τελικά το καρέ ενός βίντεο που προωθούσε η ρωσική προπαγάνδα δεν έλεγε όλη την αλήθεια. Αν δει κάποιος ολόκληρο το βίντεο (εδώ στο στο 0:11) θα διαπιστώσει ότι ο Ουκρανός πρωθυπουργός απλώς χαιρετούσε (και όχι ναζιστικά) του συγκεντρωμένους.

        Η αλήθεια είναι ότι στην Πλατεία της Ουκρανικής Αγανάκτησης υπήρξαν πολλές βιαιότητες, εκατέρωθεν. Επιθέσεις όμως κατά δημοσιογράφων δεν υπήρξαν, παρά το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς μετέδιδαν ειδήσεις και φωτογραφίες από μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων. Οι ακροδεξιοί της Ουκρανίας προφανώς μετείχαν στις διαδηλώσεις και πιθανότατα να ήταν οι πιο βίαιοι απ’ όλους τους υπόλοιπους διαμαρτυρόμενους.

        Έπρεπε να έρθουν οι «απελευθερωτές» χωρίς διακριτικά του Πούτιν για να δούμε εγκληματικές επιθέσεις σαν αυτή που έγινε στον ανταποκριτή της «Καθημερινής» κ. Κώστα Ονισένκο. Πρβλ. εδώ.
        Δεν είναι το πρώτο συμβάν. Υπάρχει και ο ξυλοδραμός μετά ληστείας του Βούλγαρου δημοσιογράφου• με γρονθοκοπήματα, κλωτσιές και ένα πιστόλι στον κρόταφο: Το βίντεο εδώ.

  12. Ο/Η Red λέει:

    https://enosy.blogspot.gr/2016/11/blog-post_63.html#more

    ΤΕΤΆΡΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2016
    Ο Τραμπ και…εμείς

    Άναυδος μένει κανείς μπροστά σε ορισμένες πτυχές της αρθρογραφίας στελεχών της Αριστεράς και μάλιστα της ριζοσπαστικής που αναδεικνύουν μιαν κάποια «φιλικότητα», ή και ευχαρίστηση, σχετικά με την νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ.

    Πρό­κει­ται για απο­λύ­τως λάθος εκτί­μη­ση, απέ­να­ντι σε ένα νέο πο­λι­τι­κό ζή­τη­μα με πα­γκό­σμιες, πλέον, δια­στά­σεις: Φά­ρανζ, Τραμπ, Μαρίν Λεπέν, ακόμα και ο Γκρί­λο, είναι κά­ποιες «κο­ρυ­φές» που ακο­λου­θού­νται από πολ­λούς άλ­λους στη Γερ­μα­νία, στην Αυ­στρία, στην Ολ­λαν­δία, στην Ουγ­γα­ρία, στην Πο­λω­νία κ.ο.κ.

    Και αν κά­ποιος δεν μπο­ρεί να απο­φα­σί­σει στη­ριγ­μέ­νος στο βα­σι­κό κρι­τή­ριο της αλ­λη­λεγ­γύ­ης με την κοι­νω­νι­κή αρι­στε­ρά στις ΗΠΑ, ίσως θα έπρε­πε να υπο­λο­γί­ζει πιο σο­βα­ρά τις κραυ­γές αγαλ­λί­α­σης ορ­κι­σμέ­νων εχθρών της τάξης μας και της Αρι­στε­ράς, όπως η Χρυσή Αυγή και η πα­γκό­σμια ακρο­δε­ξιά.

    ………………

  13. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Ο γιος του ανθρώπου με το γαρύφαλλο, Νίκος Μπελογιάννης μιλά στη HuffPost Greece: «Δεν πούλησα την ψυχή μου σε κανέναν διάβολο»
    HuffPost Greece | Αλέξης Γαγλίας
    Δημοσιεύθηκε: 17/11/2016 5:26 μμ Ενημερώθηκε: 17/11/2016 6:23 μμ

    http://www.huffingtonpost.gr/2016/11/17/eidiseis-o-gios-toy-antrhropou-me-to-garifalo-nikos-belogianis-mila-sti-huffpost-greece-den-poylisa-ti-psixi-moy-sto-diavolo_n_13044606.html

  14. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/o-antras-o-swstos-o-obama-44341329501

    Ο άντρας ο σωστός, ο Ομπάμα

    Ο τρόπος με τον οποίο ο Μπαράκ έσπευσε να βγάλει τη σύζυγό του από τη δύσκολη θέση, όταν η Μελάνια Τραμπ της έδωσε ένα δώρο, τον κάνει κάτι ανάμεσα σε εστέτ Μπιγκ Λεμπόφσκι και Στιβ ΜακΚουίν

    Λίλα Σταμπούλογλου

    Ναι λοιπόν, οι άνθρωποι φαίνονται απ’ τις λεπτομέρειες. Απ’ τον τρόπο που αντιδρούν σε μικρές στιγμές που γλιστρούν πολλές φορές κάτω απ’ τα μάτια, εκεί τους «βλέπεις». Ακτινογραφία πεντακάθαρη, πόρισμα ξάστερο της αληθινής τους ταυτότητας βγάζεις.

    Η σκηνή είναι η εξής και έπαιξε πολύ: το απερχόμενο προεδρικό ζεύγος υποδέχεται το νέο στα σκαλιά του Λευκού Οίκου. Μια παραδοσιακή συνάντηση που φαντάζομαι πρέπει να συνοδεύεται από την τυπικότητα που της αρμόζει, για να μη χαλάσουν οι ισορροπίες. Αμα, ας πούμε, ο ένας απ’ τους δύο κουβαλάει μαζί του ένα κουτί απ’ τα Tiffany & Co για να το δώσει στον άλλο ενώ το πρωτόκολλο μάλλον δεν προβλέπει δώρα δημοσίως, τότε πάει, τις έκανε τις ισορροπίες σμπαράλια.

    Αυτό έκανε η Μελάνια, αποφάσισε να δώσει ένα δωράκι απ’ τα Tiffany & Co στη Μισέλ, εκεί, στα σκαλιά του Λευκού Οίκου. Σκέψου πόσο αμήχανο είναι να σου δίνει δώρο κάποιος ενώ εσύ δεν σκέφτηκες αντίστοιχα. Σκέψου τώρα πόσο τρομαχτικά αμήχανο γίνεται, όταν συμβαίνει σε τέτοιες στιγμές. Εδώ νιώθεις άσχημα όταν το παθαίνεις σε γιορτή μεταξύ φίλων, όχι στο τελετουργικό για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, με όλο τον κόσμο να είναι στραμμένος πάνω σου.

    Και βλέπεις ξαφνικά μια Μισέλ, να στέκεται σύξυλη, με ένα γαλάζιο κουτί στα χέρια, χωρίς να ξέρει από πού της ήρθε και πού να το αφήσει. Η επιτομή του awkward moment. Κι εκεί, αναλαμβάνει πρωτοβουλία ο άντρας ο σωστός. Παίρνει το κουτί απ’ τα χέρια της γυναίκας του που έχει μείνεις σέκος, γυρνάει την πλάτη στις κάμερες, το αφήνει κάπου πίσω και επανέρχεται στο προσκήνιο. Την έβγαλε απ’ τη δύσκολη θέση δηλαδή με συνοπτικές διαδικασίες.

    Μπορεί να σου φαίνεται λίγο, εμένα όμως μου δείχνει πολλά. Είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, είναι η μικρή στιγμή που έλεγα πριν που σου δίνει το δείγμα του ανδρός. Είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι αποχωρεί ένας απ’ τους πιο κουλ και ανθρώπινους τύπους που έμειναν ποτέ στο Λευκό Οίκο. Ο Μπιγκ Λεμπόφσκι στο πιο εστέτ, ο Στιβ ΜακΚουίν σε πρόεδρο.

    Είναι η στιγμή που αποχωρεί ο μίστερ Τζέντλεμαν για να δώσει τη θέση του στον μίστερ «Να πιάνεις τις γυναίκες απ’ το pussy» (το pussy σέρνει καράβι, αυτό σημαίνει pussy αν δεν ξέρεις αγγλικά). Είναι η στιγμή που κατανοείς γιατί αυτός ο άνθρωπος ολοκλήρωσε δύο θητείες ενώ για τον νέο πέφτουν στοιχήματα ότι δεν θα ολοκληρώσει ούτε μία, γιατί όταν ορκιζόταν εκείνος Πρόεδρος οι δρόμοι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι ενώ τώρα δεν είναι.

    Είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις γιατί η γυναίκα του στάθηκε τόσο αγέρωχη στο πλευρό του και γιατί του δείχνει την αγάπη και το σεβασμό της σε κάθε ευκαιρία. Γιατί μπορεί να την απαλλάξει από ένα κουτί απ’ τα Tiffany & Co, που βρέθηκε στα χέρια της μια άκυρη στιγμή. Και για πολλά άλλα βεβαίως, αλλά και γι’ αυτό. Ναι, οπωσδήποτε και γι’ αυτό.

    ΥΓ. Σε ό, τι αφορά την παντελή έλλειψη παντός είδους κόμπλεξ, θυμίζει τον Τζον Κένεντι. Όταν είχε πάει στη Δυτ. Γερμανία και επευφημούσαν τη Τζάκι οι Γερμανοί, είπε: μου φαίνεται ότι δεν συνοδεύει η γυναίκα μου εμένα αλλά εγώ τη γυναίκα μου.

  15. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η εκλογή του Τραμπ σηματοδοτεί την εποχή των Τεράτων.
    Φάρατζ, Λεπέν, Γκρίλο, αυστριακή και ουγγρική Ακροδεξιά, Τσίπρας-Καμμένος-Χ.Α.-Ερντογάν.

    http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/130133

    The lunatics have taken over the asylum.
    Από τον @aNameToCome


    Make America μπουρδέλο again

    Δεν ξέρω αν είδες την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ αλλά εγώ μόλις έκανα διάλειμμα γιατί από εκείνη την ώρα σκάβω καταφύγιο. Περιμένεις να ακούσεις ένα λόγο που θα σε κάνει να ελπίσεις ότι ο νέος πρόεδρος δεν είναι τόσο μαλάκας όσο έχεις καταλάβει και ακούς ένα δυστοπικό, δυσοίωνο, λαϊκίστικο παραλήρημα γεμάτο μίσος, αλαζονεία, αμετροέπεια και φυσικά πολύ Θεό και πολύ λαό. Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει και συ, αλλά όσο πιο μοχθηρά σατανικός είναι κάποιος, τόσο περισσότερο επικαλείται τον Δημιουργό και όσο πιο ιδιοτελής τόσο περισσότερο μιλά εξ ονόματος του λαού. Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν φυσικά εκεί και έκανε τη διαδοχή αυτή να μοιάζει χειρότερη κι από εκείνη του Σημίτη από τον Καραμανλή, όπως και η Μισέλ που είχε ένα ύφος σαν να είχε μόλις ανοίξει ένα για τρεις μήνες ξεχασμένο στο ψυγείο τάπερ με μπάμιες. Ο Μπιλ Κλίντον συνελήφθη on camera να κοιτάζει την Ιβάνκα Τραμπ όπως κοιτάζει ο Οβελίξ τα αγριογούρουνα ενώ η καψερή η Χίλαρι δε φτάνει που έπρεπε να βλέπει τον άλλο να ορκίζεται, είχε να υποστεί κι αυτό το ξεφτιλίκι. Την παράσταση έκλεψε πάντως ο Τζορτζ Μπους ο οποίος στη προσπάθεια του να φορέσει ένα αδιάβροχο κόντεψε να γίνει ο πρώτος Πρώην Πρόεδρος που παθαίνει ασφυξία σε επίσημη εκδήλωση. Δεν ξέρω που οδεύει αυτός ο κόσμος αλλά με ηγέτες σαν τον Τραμπ, τον Πούτιν, την Τερέζα Μέι με το Brexit της, τον Ερντογάν και τον Τσίπρα, η Άνγκελα Μέρκελ φαντάζει σαν τη μοναδική φωνή λογικής σε ένα κόσμο που έχει υποταχτεί στον καλπάζοντα λαϊκισμό. Θα καταφέρει η Γερμανία να κρατήσει ενωμένη την Ευρώπη και τον Δυτικό Κόσμο; Ας το ελπίσουμε αλλά καλού κακού ας τελειώσω κι αυτό το καταφύγιο.


    «Μάντεψε με ποιανού τα έξοδα πάω ταξιδάκι Αμερική χωρίς να έχω καμιά επίσημη συνάντηση»

    Στην ορκωμοσία εκπροσωπήθηκε και η κυβέρνηση βέβαια: Ο Νίκος Παππάς συνελήφθη για πρώτη φορά να φοράει γραβάτα γιατί καλή η επαναστατικότητα στην Ελλάδα, αλλά όταν πηγαίνεις στο D.C χωρίς γραβάτα δε μπαίνεις ούτε σε παγωτατζίδικο. Είναι κακό να φοράει υπουργός γραβάτα; Όχι βέβαια, το αντίθετο, επιβεβλημένο και στοιχειώδες είναι. Το γελοίο του πράγματος είναι ότι έχουν ξεφτιλίσει οτιδήποτε ριζοσπαστικό, επαναστατικό και τάχα φιλολαϊκό πουλούσαν στο πόπολο και παριστάνουν τους αριστερούς επειδή δε φοράνε γραβάτα. Αυτά μέχρι χτες βέβαια διότι όταν πηγαίνεις στην κηδεία του Κάστρο μπορείς να πας και χωρίς σακάκι αλλά όταν πας να προσκυνήσεις τον αρχηγό του καπιταλισμού θα βάλεις την γραβατούλα σου και θα πεις κι ένα τραγούδι. Καλορίζικος Νίκο, και σ’ ανώτερα. Όμως ο Νίκος δεν ήταν μόνος του, παρέα του ήταν και το alter ego του, ο Πάνος Καμμένος. Μάλιστα ο Πάνος ήταν τόσο χαρούμενος που θα πήγαινε στην ορκωμοσία ενός τύπου που θα ταίριαζε τόσο στην κυβέρνησ;h του, που ανέβασε μια φωτογραφία για να μοιραστεί τη χαρά του μαζί μας. Πρόκειται για ένα αριστούργημα που αποτυπώνει απόλυτα την αισθητική, την ποιότητα, το ήθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ο Πάνος έχει απλωμένα τα πόδια του στο απέναντι κάθισμα, χαμογελάει γεμάτος αυτοπεποίθηση, κρατάει στα χέρια του Τα Νέα και έχει σηκωμένο τον αντίχειρα του κάνοντας το σήμα της επιτυχίας. Είναι μέσα στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο, απλώνει τις αρίδες του για να μας δείξει ότι είναι δικό του και δείχνει τόσο χαρούμενος με το τρόπαιο στα χέρια του αφού κατάφεραν να βάλουν έναν υπάλληλο τους ως δερβέναγα στην πιο ιστορική εφημερίδα της χώρας που δεν μπορεί να κρατηθεί. Με ένα περίεργο τρόπο ο υψωμένος αντίχειρας του Πάνου είναι ένας υψωμένος μέσος προς όλους τους αντιφρονούντες αλλά και σε όλους τους πραγματικούς αριστερούς αυτής της χώρας. Είναι η καλύτερη φωτογραφία εμετού που έχει τραβηχτεί ποτέ.

  16. Ο/Η laskaratos λέει:

    Οι παρανοϊκοί ακραίοι της φρενοβλαβούς εθνολαϊκιστικής ελληνικής Αριστεράς, ο Λαφαζάνης της Σρεμπρένιτσα, οι παλιοί και οι τωρινοί σύμμαχοι του Καμμένου και οι μόνιμοι φίλοι του Πούτιν, αυτοί που απέβλεπαν στον δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν και στην οικονομική βοήθεια του Ιράν, αυτοί που περίμεναν πετρέλαιο για την Καισαριανή από τον Τσάβες και αυτοί που θαυμάζουν τον τύραννο Κάστρο, μπορεί να είναι υπερήφανοι.

    http://www.lifo.gr/now/world/130684

    Τραμπ: Πιστεύω ότι ο εικονικός πνιγμός, ως μέθοδος ανάκρισης, αποφέρει αποτελέσματα Δήλωσε ότι υποστηρίζει την χρήση της παράνομης αυτής μορφής βασανισμού

    25.1.2017

    http://news247.gr/eidiseis/politiki/o-kammenos-ksethavei-tis-ellhnopoihseis-shmith-kai-plekei-to-egkwmio-toy-tramp.4493378.html

    Ο Καμμένος ξεθάβει τις ‘ελληνοποιήσεις Σημίτη’ και πλέκει το εγκώμιο του Τραμπ

    Οι αθρόες ελληνοποιήσεις της κυβέρνησης Σημίτη ευθύνονται κατά τον υπουργό Άμυνας για το περιστατικό με τον «αλβανικό αετό» στο Ελληνικό Στρατό. Γιατί σύμφωνα με τον Καμμένο ο Τραμπ και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί συνεργάτες του θα βοηθήσουν την Ελλάδα

  17. Ο/Η laskaratos λέει:

    Άντζελα Νταίηβις. Μια ιστορική και εμβληματική φιγούρα της αμερικανικής Αριστεράς, πολιτικός, ακτιβίστρια, διανοούμενη, μιλάει στην πορεία γυναικών κατά του Τραμπ και μπορεί να μας συγκινεί ακόμη

  18. Παράθεμα: Η σταθερή στρατηγική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και Ακροδεξιάς, δια στόματος Κούλογλου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.