Το δόγμα αντιτίθεται στη σκέψη, ή «τρώτε άφοβα μαρούλια»

[Περί της αριστερής αυθεντίας του Θανάση Καρτερού]

dogma5.9.16

Δόγμα στη φιλοσοφία είναι η άποψη η οποία, για εκείνον που την ασπάζεται, δεν επιδέχεται απόδειξη και επομένως, υπό μία έννοια, δεν επιδέχεται και αμφισβήτηση, σε αντιδιαστολή με αυτό που ονομάζεται αντικειμενική πραγματικότητα.
Δόγμα στη θρησκεία είναι το σύνολο των απαράβατων απόψεων μιας θρησκείας σχετικά με την ταυτότητα της λατρευόμενης θεότητας και με τον τρόπο λατρείας της.. [wikipedia]

Από το «Νεότερον Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν Ήλιου» του +/- 1949-51 διαβάζουμε για το δόγμα στη Φιλοσοφία:
«Εις την αρχαίαν ελληνικήν φιλοσοφία εσήμαινε τας αντιλήψεις και τας πεποιθήσεις ενός φιλόσοφου ή μιας φιλοσοφικής σχολής (= τα δοκούντα), αργότερον δε η λέξις σημαίνει δίδαγμα φιλοσοφικού περιεχομένου επιβαλλόμενον υπό τινός αυθεντίας άνευ αποδείξεως, ανώτερον πάσης κρίσεως και επομένως υποχρεωτικός δεκτόν. Ούτω δε παν το θεωρητικώς αληθές ή το πρακτικώς επωφελές και χρήσιμον ως και αι διατάξεις της πολιτείας και των αρχόντων καθίστανται υποχρεωτικώς δεκτά. Εις τους μετά τον Αριστοτέλη χρόνους το δόγμα αντιτίθεται προς την σκέψιν

Στο προκείμενο.

Ας διαβάσουμε κατιτίς για την αριστερή αυθεντία ονόματι Θανάσης Καρτερός: Τα μαρούλια είναι παντοτινάαπό τον Ηλία Κανέλλη στα Νεα:
«[…]Θανάσης Καρτερός γεννήθηκε το 1947. Την ιδεολογία του και την πορεία του, όχι χωρίς διάθεση κομπασμού, την έχει καταθέσει σε μια συνέντευξη που έδωσε στην Κρυσταλλία Πατούλη (TVXS, 30/4/2013). «Νομίζω ότι γεννήθηκα αριστερός», λέει. «Φρόντισε η Ασφάλεια της δεκαετίας του ‘60 την πολιτική μου αγωγή με το κυνηγητό του πατέρα μου, που είχε την ατυχή έμπνευση να πολεμήσει όχι μόνο στο αλβανικό μέτωπο, αλλά και στην Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Φυλακίστηκα στη δικτατορία για τρία χρόνια, υπήρξα παράνομος, μίσησα τους χαφιέδες, γνωρίστηκα με τον Μαρξ και τον Λένιν, και κοίταζα αφ’ υψηλού τους βολεμένους. Με τη Μεταπολίτευση, βολεύτηκα κι εγώ στο Κομμουνιστικό Κόμμα, υπερασπίστηκα επαγγελματικά και πειθαρχημένα τις ιδέες και τη γραμμή του»

Τα κείμενά του, σε πολλές περιπτώσεις, εμπεριέχουν τον φρονηματισμό της αισθητικής ταυτότητας που αποθέωσε η σοβιετική αισθητική – και η θητεία του στο ΚΚΕ τον έχει μετατρέψει σε άνθρωπο από σίδερο. Στον χώρο του, η ατομικότητα απλώς υπηρετεί τον συλλογικό στόχο. Στον «Ριζοσπάστη», στον οποίο εργάστηκε από τη Μεταπολίτευση και του οποίου διετέλεσε διευθυντής, δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει οτιδήποτε απέκλινε από τη γραμμή. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίοδος του Τσερνόμπιλ. Παραμονές του Πάσχα, Απρίλιος του 1986, το ΚΚΕ υποστήριζε ότι δεν υπήρξε σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα, ότι όλα αυτά είναι καπιταλιστική προπαγάνδα – και στις γενικές υποδείξεις να προσέχουμε να μην καταναλώνουμε προϊόντα που ενδεχομένως είχαν μολυνθεί από ραδιενεργές ουσίες, ο Θανάσης Καρτερός συμβούλευε να τρώμε άφοβα μαρούλια.

Ηταν η περίοδος κατά την οποία η ανανεωτική «Αυγή» ήταν εχθρά του κομμουνισμού, γι’ αυτό ο Θανάσης Καρτερός δεν την άφηνε σε χλωρό κλαρί. Πριν φθάσει ωστόσο εκεί και εφαρμόσει την κτηθείσα εν υπηρεσία τεχνογνωσία σήμερα στην τελευταία της σελίδα, πρόλαβε να περάσει από τον αστικό Τύπο – αφού εργάστηκε στον Σκάι, όπου υπήρξε διευθυντής. Η αναφορά του σήμερα σε ΔΟΛαφούζους (φωτογράφιση με μια λέξη του συνόλου των σημερινών «εχθρών του λαού», σύμφωνα με την κομματική γραμμή) έρχεται σε αντίθεση με την πολιτεία του εκείνης της περιόδου, όταν είχε βρεθεί στην αιχμή του δόρατος του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού. Δεν βαριέσαι. Εμπειρίες. Και ο Στάλιν από ανάγκη είχε υπάρξει κωδωνοκρούστης στον Αγιο Λάζαρο, την εκκλησία των Αρμενίων στη Βενετία. Λέγεται ότι οι χρονογράφοι των εφημερίδων, όσοι ιδίως θήτευσαν σε αριστερά έντυπα, είναι κάτι σαν δάσκαλοι του Γένους. Φωτεινότερο παράδειγμα, ο Χρήστος Πασαλάρης. Ο Θανάσης Καρτερός κινείται στους δρόμους που εκείνος άνοιξε. Γράφει σαν αυθεντία, δεν επιδέχεται αντίρρηση. Η γλώσσα του είναι εύπλαστη, γεμάτη επίθετα, επινοημένες λέξεις, πού και πού καμιά βωμολοχία. Εχει συναίσθημα, ηθικολογία, εχθρούς. Η διαπλοκή, ο Κούλης, ο καπιταλισμός, η Παναγιά η αριστερή, το χούι του κυρ-Πάνου, η μπάρα και η αμπάρα, γκλαν γκλαν, χρατς, σας γ@#ώ τα Χάρβαρντ, η αριστεία… Ετσι όπως πάει θα τον ξεπεράσει τον δάσκαλο. Αμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες.» (δικές μου οι υπογραμμίσεις)

***

ΥΓ:

Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα άρθρα της αριστερής αυτής αυθεντίας συγκεντρωμένα στην «Α υ γ ή».

Η φωτογραφία (τροποποιημένη βεβαίως από εμάς) είναι από το thepressproject.gr για το άρθρο του Κώστα Εφήμερου με τίτλο «Ο Θανάσης Καρτερός είναι μπουζούκι»… Διαβάστε το για να κατανοήσετε τι σημαίνει να είναι κανείς υπερασπιστής-λυκόσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ.

This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

20 Responses to Το δόγμα αντιτίθεται στη σκέψη, ή «τρώτε άφοβα μαρούλια»

  1. Ο/Η Ένας λέει:

    Ένας μπούλης θα μας σώσει
    ΑΥΓΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-ΚΟΝΤΡΑ (ΑΥΡΙΑΝΗ)
    Σχολή Καρτερού

  2. Ο/Η Ένας λέει:

    Σχολή Καρτερού

    https://athens.indymedia.org/post/827810/

    Θυμάται κανείς στάση ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΚΚΕεσ., ΝΔ, Μαοϊστών κλπ. για το Τσέρνομπιλ το 1986;;

    Είναι αλήθεια πως το κρατικο-ολιγαρχικό ΠΑΣΟΚ του Παπαντρέα σιγόνταρε το λεγόμενο ΚΚΕ στην εκστρατεία του για να πείσει πως το έγκλημα των σοσιαλφασιστών της Μόσχας δε θα είχε καμία επίπτωση στην υγεία του λαού μας;

    Επίσης, είναι αλήθεια πως μια προσπάθεια πορείας στη Σοβιετική Πρεσβεία από ΚΚΕεσ. – αναρχικούς τσακίστηκε από την αστυνομία;;;

    Όποιος γνωρίζει ας προσέλθει…

    (….)

    Πόσοι έχετε προβλήματα με τον θυρεοειδή αδένα;

    Πόσο έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα τα προβλήματα υγείας στον θυρεοειδή από το Τσέρνομπιλ;

    Πόσα είναι πραγματικά τα θύματα που μεγαλύτερου πυρηνικού δυστυχήματος στην παγκόσμια ιστορία;
    Έλαβα μια ιδιαίτερα σημαντική ιατρική έρευνα-μελέτη, την οποία περίμενα εδώ και δύο χρόνια:

    ORIGINAL RESEARCH Increased incidence of papillary thyroid cancer among total thyroidectomies in Crete Emmanuel P. Prokopakis, MD, PhD, Vassilios A. Lachanas, MD, George A. Velegrakis, MD, PhD, Dimitrios D. Tsiftsis, MD, PhD, Joanna Moschandreas, PhD, and Georgios E. Chalkiadakis, MD, PhD, Crete, Greece

    (….)

  3. Παράθεμα: Το δόγμα αντιτίθεται στη σκέψη, ή “τρώτε άφοβα μαρούλια” | Oxtapus *blueAction

  4. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    Η πολιτική αγυρτία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος.

    Αντί να δώσει εξηγήσεις με συγκεκριμένους αριθμούς και στοιχεία για το σκάνδαλο που λέγεται ΑΥΓΗ, μια εφημερίδα χωρίς αναγνώστες που παίρνει δάνεια κλπ, απαντά με συμψηφισμούς σκανδάλων και με ευφυολογήματα. :

    Κι εφ’όσον η νδ χρωστάει, γιατί δεν τα δικδικούν;

    Πηγή: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την «Αυγή» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/287296/kontra-syriza-nd-gia-tin-aygi#ixzz4JdWyRvfw

    «Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα για την «Αυγή».

    Στο επίκεντρο της Εξεταστικής βρέθηκε η εφημερίδα «Αυγή» και ο δανεισμός που είχε λάβει από παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η κυπριακή εταιρεία, την οποία η αντιπολίτευση χαρακτήρισε offshore- κάτι που όμως δεν δέχθηκε η ο κ. Στόυμπος- η οποία εμφανίζεται να έχει συμμετάσχει σε αύξηση ΜΚ. Μάλιστα παρά τις συνεχείς προκλήσεις, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Αυγής δεν δέχθηκε να αποκαλύψει το όνομα των φυσικών προσώπων της εταιρίας.

    Μετά τα όσα προέκυψαν από την κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της εφημερίδας Δημήτρη Στούμπου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος εξέδωσε ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως «το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο».

    Κουμουτσάκος: Κατέρρευσε με πάταγο το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα

    «Σήμερα, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση κομμάτων και Μ.Μ.Ε., το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο.

    Αποκαλύφθηκε ότι στην Αυγή, στο καθημερινό “Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως” και »λειτουργικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ», όπως οι ίδιοι την αποκαλούν, συναντιούνται διαπλοκή, ύποπτη πρακτική, αδιαφάνεια και συναλλαγή.

    Σήμερα, ομολόγησαν ότι η Αυγή:

    Εχει μέτοχο offshore που δεν ξέρουν ποιος είναι.
    Πήρε δάνειο με μόνη εγγύηση την κυκλοφορία της.
    Πήρε χρήματα από την κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ.
    Πήρε πολλαπλάσιες διαφημίσεις από τις τράπεζες, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε Κυβέρνηση.
    Πήρε αγνώστου ύψους διαφήμιση από κρατικές ΔΕΚΟ.
    Σήμερα, αποδείχθηκε ότι, στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ, μια παραδοσιακή εφημερίδα της Αριστεράς μεταλλάσσεται διαγράφοντας την ίδια της την ιστορία. Οι συνεπείς αριστεροί πολίτες δεν θα την αναγνωρίζουν πια. Τη γνωρίζουν, όμως, όλοι οι Ελληνες».

    ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ, το κόμμα που χρωστάει σε όποιον μιλάει

    Σε απάντηση του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    «Η ΝΔ , το κόμμα που χρωστάει σε όποιον μιλά ελληνικά, που έχει δανειστεί πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες και δεν θα καταφέρει να τα αποπληρώσει μέχρι να γίνει πρόεδρος της ο εγγονός του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα που έχει φεσώσει ακόμα και τους ιδιοκτήτες των γραφείων που ενοικίαζε στη Συγγρού, έχει το θράσος να κατηγορεί την εφημερίδα Αυγή για ύποπτες πρακτικές και αδιαφάνεια», αναφέρει και προσθέτει:
    «Θα τους συνιστούσαμε περισσότερη προσοχή και μελέτη των ισολογισμών της εφημερίδας, του μετοχικού κεφαλαίου της Αυγής, καθώς και των στοιχείων για το δάνειό της που αποπληρώνεται κανονικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθηθεί και ο πρόεδρος της ΝΔ στις επόμενες «επιχειρηματικές» του κινήσεις, αφού ο ίδιος έχει μετοχές στον Κήρυκα Χανίων και χρωστά σε τράπεζα 700.000 ευρώ που δεν αποπληρώνονται. Όσο για τις οφσόρ, καλό είναι να απευθυνθεί στον στενό σύμβουλο του κ.Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου για τεχνογνωσία».

  5. Ο/Η Γιάννης λέει:

    «Το δόγμα αντιτίθεται στην σκέψη», είναι μια φράση τόσο αληθινή όσο και η περίφημη φράση «Τα πάντα ρεί».
    Δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε τις δογματικές θρησκείες, όπου η αλήθεια προυπάρχει αιώνια και είναι θεική. Αυτό σημαίνει, ότι δεν αμφισβητείται και όποιος την αμφισβητήσει θα τιμωρηθεί αιώνια (κόλαση). Δεν είναι καθόλου δύσκολο να δούμε ότι η σκέψη απουσιάζει από εντελώς από τις θρησκείες, πχ στον Χριστιανισμό, με αποτέλεσμα να αναμασούν, χωρίς να κουράζονται, τα ίδια εδώ και σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια.
    Το ίδιο ισχύει και στην Αριστερά. Ηταν και εξακολουθεί να είναι δογματική. Το δόγμα της είναι: Είχαμε δουλεία, κατόπιν δουλοπαροικία, μετά μισθωτή δουλεία, άρα ακολουθεί ο σοσιαλισμός και κατόπιν ο κομμουνισμός. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως αυθαίρετο και αποδείχτηκε από την ίδια την ζωή. Ο σοσιαλισμός βρίσκεται στα αζήτητα και θα βρίσκεται εσαεί. Ακόμα και όταν δυνάμεις της Αριστεράς, αντιτίθενται στο μαρξιστικό δόγμα, αντιπροτείνουν μια άλλη «μοναδική λύση», πιο ¨ανθρώπινη», αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια δογματική λύση. Στην φύση ισχύει, πως για ένα πρόβλημα υπάρχουν σχεδόν αναρίθμητες λύσεις. Οι Ελληνες το γνώριζαν και απέφευγαν τα δόγματα. Ετσι έχουμε πληθώρα από φιλόσοφους και στοχαστές (αλλά και φιλοσ. σχολές) που προσέγγιζαν την πραγματικότητα μέσα από διαφορετικούς δρόμους. Είναι αυτό που ονομάζουμε, Ηρακλείτιος συμπαντικός λόγος. Κάθε άνθρωπος τον περιέχει μέσα του και εκφράζεται από την υποκειμενική του πραγματικότητα σε σχέση πάντα με την «αντικειμενική πραγματικότητα».
    Όταν κατανοήσουμε ότι υπάρχουν πολλές «αλήθειες» και ότι μια αλήθεια μπορεί, αργά ή γρήγορα να είναι παρωχημένη, τότε θα έχουμε κατακτήσει την «πραγματική Δημοκρατία» που θα μας εφοδιάσει με τα καλλίτερα εργαλεία για να έχουμε μια κοινωνία, όπου θα κυριαρχεί ο αυτοσεβασμός, ο αλληλοσεβασμός και η διαφάνεια.
    Ο Θανάσης Καρτερός, είναι ένας ακόμη πού «γεννήθηκε» αριστερός και κατόπιν στην πορεία του, φρόντισε και την πολιτική του καριέρα. Ο δογματισμός του είναι μια προσπάθεια να μας απαγορεύσει να κρίνουμε την τακτική του για καριέρα, καλό μισθό, φήμη και συμμετοχή στην εξουσία. Τον καπιταλισμό μίσησαν πολλοί, την εξουσία λιγότεροι, θα πω και εγώ, για να κάνω και εγώ τις.. δικές μου λέξεις.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Η ανάληψη της διακυβέρνησης από την Αριστερά, επιβεβαίωσε τον Βίαντα που είπε το περίφημο «Αρχή άνδρα δείκνυσι» και τον Σοφοκλή, («Αντιγόνη»,175…): «Είναι αδύνατο να ξέρει καποιος τη διάθεση, το φρόνηµα και τη γνώµη οποιουδήποτε πριν αυτός δοκιµαστεί στην άσκηση της εξουσίας. …».
      Ο κ.Καρτερός και πολλοί ακόμη δημοσιογράφοι της Αυγής (πλην των ‘Ενθεμάτων’ που έφυγαν, αλλά βεβαίως δεν τσουβαλιάζω και όσους έμειναν, υπάρχει και ο βιοπορισμός), υμνούν σήμερα αυτά που κατηγορούσαν, λογοκρίνουν άγρια τις ειδήσεις και υπερασπίζονται ακροδεξιές πολιτικές,μεσαιωνικές οπισθοδρομήσεις, διαφθορά, φαβοριτισμούς και μαφιόζικες καταστάσεις.
      Προσωπικά λυπάμαι και ντρέπομαι που κάποτε συστρατεύτηκα με αυτούς τους ανθρώπους, και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία αλλά μέχρι και τον τελευταίο αριστερό ψηφοφόρο που δεν έχει αποδράσει ακόμη.

      • Ο/Η Po λέει:

        Συμφωνώ, κάπως έτσι ξεκόψαμε από α υ τ ή την Αριστερά, και που σημειωτέον, πολύ αμφιβάλλουμε αν υ π ά ρ χ ε ι άλλη.

      • Ο/Η Γιάννης λέει:

        Στη νεότητα μου, συστρατεύτηκα και εγώ με αυτούς τους ανθρώπους. Γύρω στο 1990-91. έκοψα οριστικά και αμετάκλητα τις σχέσεις μου με την Αριστερά. Και με κάθε είδους πολιτικής που ταυτίζεται με την εξουσία. Η εξουσία, είναι εκτροπή. από την ψυχική υγεία.

      • Ο/Η Po λέει:

        «Η εξουσία, είναι εκτροπή. από την ψυχική υγεία.»

        συμφωνούμε απολύτως!

  6. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    http://www.protothema.gr/politics/article/565790/theodorakis-proteraiotita-tsipra-i-heiragogisi-tis-dikaiosunis/

    Θεοδωράκης για Τσίπρα: Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μαξίμου
    29/03/2016

    «Η θεωρία σας είναι απλή. Ό,τι κάνετε είναι καλώς καμωμένο γιατί οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι και κυρίως διεφθαρμένοι» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού που σε πολλά σημεία της ομιλίας του χειροκροτήθηκε και από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

    (…)

    Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει τι έχει γίνει στον τομέα πάταξης της διαφθοράς υπενθυμίζοντας τις σχετικές εξαγγελίες. «Ο κ. Νικολούδης είχε πει ότι υπάρχουν 3.500 υποθέσεις με 7,5 δισ. φοροδιαφυγή από τα οποία μπορούν να εισπραχθούν 2 με 2,5 δις ευρώ. Πούντα; Πού είναι τα δισεκατομμύρια από το λαθρεμπόριο; Το λαθρεμπόριο καυσίμων… Το λαθρεμπόριο καπνού… Στις προγραμματικές δηλώσεις σας, τον Φεβρουάριο του 2015, είχατε δεσμευτεί για έσοδα 1 δις ευρώ από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλα 800 εκατομμύρια από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων» είπε για να συμπληρώσει «Ο φοβερός και τρομερός κ.Μάρδας είχε ορκισθεί για πάνω από 2 δισεκατομμύρια έσοδα από την πάταξη λαθρεμπορίου και παρεμπορίου. Και τώρα ψάχνει τις τσέπες των προσφύγων Μήπως και βρει τίποτα ψιλά. Γελάνε στα κοινωνικά δίκτυα – Αλλά είναι υπουργός σας Δώστε μας όμως μια απάντηση. Το σπάσατε το άβατο της ολιγαρχίας; Κέρδισαν τίποτε τα δημόσια ταμεία; Έτσι ακριβώς χαρακτηρίζατε το λαθρεμπόριο καυσίμων προεκλογικά κ. Τσίπρα: «Το άβατο της ολιγαρχίας»! Δεν μπήκατε; Φοβηθήκατε; Ή θα δώσετε άλλη παράσταση γι’ αυτό;».

    Αναφορικά δε με τις εξπρές ρυθμίσεις τακτοποίησης οφειλών ανω του 1 εκατ ευρώ είπε « Σε ποιους φίλους εργολάβους καθαρίσατε τις σφραγίδες για να μπορούν να παίρνουν έργα εκατομμυρίων με την υπογραφή του κου Σπίρτζη και του κου Σταθάκη;»

    «Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και εξουσία είσαστε εσείς. Εσείς βλέπετε 4 φόρες τις γάτες, εσείς πηγαίνετε στην Κάντζα, εσείς ζητάτε από τα Μέσα υποστήριξη, εσείς απαιτείτε να απολυθούν δημοσιογράφοι που δεν σας είναι αρεστοί. Εσείς δίνετε στους εκβιαστές χρήματα των ΔΕΚΟ και τους βγάζετε στην ΕΡΤ να συκοφαντούν τους αντιπάλους σας. Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μέγαρο Μαξίμου» είπε σε άλλο σημείο.

    Συνέχισε λέγοντας «Μετά τους διορισμούς ανεπάγγελτων «αγωνιστών» (…πρώτης – δεύτερης και τρίτης γενιάς), ο διορισμός εκδότη εφημερίδας ως συμβούλου της κυρίας Γεροβασίλη, αποκαλύπτει την αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Το πρόβλημά σας, ήταν και είναι «η διαπλοκή των άλλων», και η λύση του είναι η ενίσχυση των σχέσεων διαπλοκής με όσους δηλώνουν πρόθυμοι να σας υπηρετήσουν. Ποια είναι όμως η εφημερίδα ΧΩΝΙ που ο εκδότης της είναι πλέον κυβερνητικός υπάλληλος; Απρίλιος του ’15 έγραφε :«Το θολό Ποτάμι. Ούτε οι γνήσιοι Γερμανοί δεν θα προχωρούσαν στην υπονομευτική για τα εθνικά μας συμφέροντα ενέργεια». Τον Αύγουστος του ’15 εγραφε : «Οι σαχλαμάρες». Οι σαχλαμάρες ήταν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Λάσπη στους αντιπάλους, λιβάνισμα στους υπουργούς».
    Συμπλήρωσε «»Τα ίδια βέβαια και η Ακρόπολη: Λάσπη λοιπόν για το Ποτάμι από τους υπόδικους για εκβιασμό «εκδότες». Ο διαχειριστής του σάιτ Ολυμπία, διορίστηκε στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Άμυνας. Να εξαργυρώσει τους κόπους του ο άνθρωπος. Από το Φεβρουάριο του ‘15 στο δημόσιο. Να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά για τη λάσπη που πέταγε και πετάει στο Ποτάμι. Τις μέρες που τα πληρωμένα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πετούσαν τόνους λάσπης στο Ποτάμι, ότι είναι όργανο των καναλαρχών και του Μπόμπολα, την ίδια στιγμή ο κ.Τσίπρας, σε μυστικές νυχτερινές συναντήσεις σε σπίτια στην Κάντζα και στο Κολωνάκι προσπαθούσε με παζάρια και σε κάποιες περιπτώσεις τα κατάφερε, να επιβάλει διευθυντές της αρεσκείας του στον ΔΟΛ και στον Πήγασο. Αυτοί ήταν αυτοί είναι».(….)

    Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

    «Η κυβέρνηση έχει προτεραιότητα να στήσει το παραμάγαζο της στην Δικαιοσύνη. Επέλεξε την κα Θάνου που είναι αρεστή στην Κουμουνδούρου. Ηταν η δικαστής που έστελνε επιστολές στον Σουλτς και ανταμείφτηκε. Συνηθίζει από τότε να λέει ότι ο δικαστής δίνει λόγο στην συνείδησή του και στο Θεό. Στην προκειμένη περίπτωση το Θεός είναι ψευδώνυμο του κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά. \

    Για τον κ. Παπαγγελόπουλο είπε «Γιατί προχωρήσατε στην δεξιά μεταγραφή του Παπαγγελόπουλου; Το 2009 παραιτήθηκε από δικαστής και έγινε διοικητής της ΕΥΠ. Ο Μητσοτάκης δεν ανάφερε το όνομά του. Πιστεύουμε ότι ήταν υπάκουος υπάλληλος και την περίοδο που ήταν στην δικαιοσύνη. Μετα τον ανακάλυψε ο κ. Τσίπρας αν και νομίζω ότι ήταν φαεινή ιδέα του κ. Καμμένου. Ποιος ήταν ο δικαστής Παπαγγελόπουλος; Εχε εμπλακεί σε σειρά υποθέσεων που έθεσε στο αρχείο. Είχε ασχοληθεί με καταγγελίες για ύποπτες κομματικές χρηματοδοτήσεις και έβαλε την υπόθεση στο αρχειο. Ασχολήθηκε με αυθαίρετες βίλες στο Πορτο Γεμρνενό πολιτικών, επιχειρηματιών , δημάρχων και την έβαλε στο αρχείο. Ασχολήθηκε με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Θυμάστε την αυτοκτονία Τσαλικίδη; Θυμάστε τα πορίσματα Παπαγγελόπουλου; Στις καλένδες πήγε η υπόθεση. Αυτός είναι ο Παπαγγελόπουλος που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι έχει κάνει μεταγραφή Ντι Πιέτρο».

  7. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.protagon.gr/epikairotita/ta-anapantita-erwtimata-tou-dimitri-stoubou-tis-avgis-44341222603

    Τα αναπάντητα ερωτήματα για την «Αυγή»

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια που έχει λάβει το έντυπο, τις εγγυήσεις που δόθηκαν και την offshore εταιρεία που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο

    Protagon Team

    8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016,

    Οπου υπάρχει καπνός μπορεί να υπάρχει φωτιά, αλλά σίγουρα υπάρχουν… δάνεια από τράπεζες. Η κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας «Αυγή», Δημήτρη Στούμπου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις δανειοδοτήσεις των ΜΜΕ, άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

    Ο κ. Στούμπος πήγε στη Βουλή με σκοπό να αναδείξει τις διαφορές της «Αυγής» από τα λεγόμενα συστημικά μέσα. Ωστόσο, η κατάθεση του προκάλεσε περισσότερα προβλήματα καθώς αναδείχθηκαν οι σχέσεις της εφημερίδας με offshore και, ασφαλώς, το πλαίσιο της δανειοδότησής της.

    Ο κ. Στούμπος παραδέχθηκε, λοιπόν, ότι η εφημερίδα είχε δανειοδοτηθεί από την Εθνική Τράπεζα το 2009, επί Κώστα Καραμανλή, με 1.200.000 ευρώ. Την εποχή, δηλαδή, που η ίδια όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι μεσουρανούσε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής – κόμματα, τράπεζες και ΜΜΕ. Το ζήτημα προκαλείται από το γεγονός ότι η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την εφημερίδα είναι άμεση. Για τους μη γνωρίζοντες: ο ΣΥΡΙΖΑ κατέχει άνω του 40% των μετοχών, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, έστω κι αν απέφυγε να το αναφέρει ο Στούμπος, ανέλαβε πρωτοβουλίες ώστε να χορηγηθεί το δάνειο του 2009.

    Με την παρέμβαση Τσίπρα, λοιπόν, η «Αυγή» δανειοδοτήθηκε συνολικά με 1,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό ίσως δείχνει μικρό, αλλά για μια εφημερίδα με ισχνή κυκλοφορία ήταν μάλλον μεγάλο και οι τράπεζες δεν έδειχναν πρόθυμες να το εγκρίνουν, όπως κατέθεσε και ο Στούμπος.

    Η δανειοδότηση της «Αυγής» από την κυβέρνηση Καραμανλή (Μάρτιος 2009) ίσως να είναι συμπτωματική. Η πολιτική δέσμευση Τσίπρα στην Εθνική Τράπεζα για την ταμειακή στήριξη της «Αυγής», όπως και η χρηματοδότηση από την Κουμουνδούρου μέσω της συμμετοχής στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ανοίγει νομικοπολιτικά θέματα: μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει κρατική επιχορήγηση και να τη δαπανά για τις λειτουργικές και εκλογικές ανάγκες του κόμματος;

    Η χρηματοδότηση της «Αυγής» από το κόμμα δεν προβλέπεται και παραβιάζει τη νομοθεσία – όπως τουλάχιστον το έθεσαν αρκετοί αντιπολιτευόμενοι βουλευτές. Ο κ. Στούμπος θεώρησε ότι απάντησε επαρκώς, αλλά νομικά δεν προσέφερε διέξοδο: «Το βλέπω αποδεκτό και νόμιμο γιατί δεν έγινε για να επηρεάσει τη λειτουργία μιας εταιρείας, αλλά για να υποστηρίξει την έκδοση μιας μικρής ιστορικής εφημερίδας ώστε να συνεχίσει την προσπάθειά της…».

    H εταιρεία Ατλας

    Περίπου με τον ίδιο τρόπο επιχείρησε να ξεπεράσει και τον χαμό που έγινε στην Εξεταστική για την κυπριακή Ατλας, η οποία έχει επενδύσει στην εφημερίδα, κατέχοντας κάτι λιγότερο από το 3% των μετοχών της. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις για την offshore από τη Λευκωσία ο διευθύνων σύμβουλος αρνήθηκε πεισματικά να πει ονόματα, αλλά για τις προθέσεις των επενδυτών σχεδόν ορκίστηκε ότι υπήρξαν και παραμένουν αγνές: «Είναι υποστηρικτές της προσπάθειας να παραμείνει ανοιχτή «Η Αυγή» και η φωνή της όχι γιατί περιμένουν να κερδίσουν κάτι προοπτικά… Δεν υπάρχει κυπριακή offshore. Εχει συγκεκριμένο τίτλο. Ισως είναι καταπιστευματική, σας διαβεβαιώ ότι είναι νόμιμη η εταιρεία, συνεπώς συνεχίστε το ψάξιμο. Σας ενοχλεί, φαίνεται, που μένει ανοιχτή «Η Αυγή»…» διαμαρτυρήθηκε, ενώ λίγο αργότερα πέρασε και στην αντεπίθεση: «Εχουμε μετόχους κι άλλες δύο εταιρείες ελληνικές, δεν βλέπω να ασχολείστε με αυτό. Η κυπριακή εταιρεία συμμετέχει ως νομικό πρόσωπο και όχι ως ιδιώτες. Δεν έχω υποχρέωση να σας πω το πρόσωπο».
    «Μα είναι ένας από τους πέντε βασικούς μετόχους σας… Δεν γνωρίζετε αν τα χρήματα που ήρθαν είναι φορολογημένα, αν είναι μαύρα κι αν κρύβονται άλλα συμφέροντα από πίσω;» ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ, αλλά δεν κατάφερε να πάει απάντηση.

    Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

    Ο κ. Στούμπος ενοχλήθηκε και από τις ερωτήσεις για τη διαφήμιση που άρχισε να ρέει προς την «Αυγή» με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αλλά δεν μπορούσε να μην αποδεχθεί την αλήθεια των αριθμών, ενώ περίπου αναγνώρισε ότι η καχυποψία είναι δικαιολογημένη. Κυρίως μέσω του τραπεζικού δικτύου, από το 2014 στο 2015 έφθασαν στο ταμείο της «Αυγής» 490.000 ευρώ επιπλέον διαφήμιση. «Μήπως επηρέασε η νίκη ΣΥΡΙΖΑ;» ρωτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος και δεν το απέκλεισε. «Είναι προφανές ότι και κάποιοι άλλοι αξιολογούσαν καταστάσεις και συγκυρίες εκτός από εμάς που προσπαθούσαμε να πάρουμε διαφήμιση» σχολίασε.

    Μετά από ερωτήσεις των Ανδρέα Λοβέρδου, Κώστα Τζαβάρα και Γιώργου Μαυρωτά, είπε ότι το δάνειο χορηγήθηκε με μόνες εγγυήσεις τα έσοδα από τις πωλήσεις της εφημερίδας που δεν ξεπερνούν τα 1.500 φύλλα, την ιστορικότητα του Μέσου και μια επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ προς την τράπεζα που ως βασικός μέτοχος δήλωνε ότι εγγυάται για το δάνειο. Σαν να μην έφτανε αυτό το υψηλόβαθμο στέλεχος της «Αυγής» παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει οικονομικά την εφημερίδα, είτε μέσα από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου είτε με άλλο τρόπο.

    Ωστόσο, όπως επισήμαναν αρκετά μέλη της επιτροπής, η δήλωση του κ. Στούμπου αποτελεί «καρφί» για το κυβερνητικό κόμμα με αυστηρές συνέπειες καθώς ο νόμος απαγορεύει στα κόμματα να δαπανούν την κρατική χρηματοδότηση για την στήριξη ανώνυμων εταιριών και προβλέπει ότι τα ποσά διατίθενται μόνο για λειτουργικές και εκλογικές δαπάνες ή για την στήριξη ιδρυμάτων μελετών.

    Τέλος, τα μέλη της Εξεταστικής ενημερώθηκαν από τον κ. Στούμπο ότι οι Σκουρλέτης και Φίλης ήταν μέτοχοι της «Αυγής», αλλά λόγω της υπουργοποίησής τους αποχώρησαν θεωρώντας πως ήταν ασυμβίβαστο να είναι μέτοχοι σε μια εφημερίδα και ταυτόχρονα να κατέχουν υπουργικό θώκο.

  8. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    «…Νομίζω ότι γεννήθηκα αριστερός», λέει. «Φρόντισε η Ασφάλεια της δεκαετίας του ‘60 την πολιτική μου αγωγή με το κυνηγητό του πατέρα μου, που είχε την ατυχή έμπνευση να πολεμήσει όχι μόνο στο αλβανικό μέτωπο, αλλά και στην Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Φυλακίστηκα στη δικτατορία για τρία χρόνια, υπήρξα παράνομος, μίσησα τους χαφιέδες, γνωρίστηκα με τον Μαρξ και τον Λένιν, και κοίταζα αφ’ υψηλού τους βολεμένους. Με τη Μεταπολίτευση, βολεύτηκα κι εγώ στο Κομμουνιστικό Κόμμα, υπερασπίστηκα επαγγελματικά και πειθαρχημένα τις ιδέες και τη γραμμή του»…»

    «….Ώσπου τη δεκαετία του 90, μετά την πτώση του τείχους στο κεφάλι μας, ήρθε η σύγκρουση με το κόμμα, η διαγραφή, η απομάκρυνση από αυτό, μαζί με χιλιάδες άλλους.

    Ξεκαθαρίζω πάντως ότι παρ’ όλα αυτά, παρά τη διάψευση, την κατάρρευση και τα βαριά πολιτικά και προσωπικά κατάγματα, εξακολουθώ να αισθάνομαι και να δηλώνω κομμουνιστής, όσο κι αν το κόμμα μου έχει αφαιρέσει την ταυτότητα….»
    απο συνέντευξη που έδωσε στην Κρυσταλλία Πατούλη (TVXS, 30/4/2013).

    Το αριστερο ψυχικο του τραυμα του ΘΚ μετετραπη -αρχικα- σε γνωση του Μ-Λ, και σιγα-σιγα μετα το 1974 ανεβηκε τα σκαλια της ιεραρχιας στον Ριζοσπαστη, εγινε σταλινικος, πολυ καλο προσον για την μεταπηδηση του ως διευθυντης τον αστικό Τύπο, μετα το σοκ της καταρρευσης των καθεστωτων του «υπαρκτου». Και μετα νατος πετιεται συνεχως ως συριζαϊκο υποδειγμα αριστερής αυθεντίας . Εξουσιαστης ειναι ο ΘΚ, τιποτα διαφορετικο απο πολλους αλλους. Γραφει «επαγγελματικά και πειθαρχημένα» για οποιον του εξασφαλιζει εξουσια, φημη, επιρροη ,… και το παντεσπανι του.

    Δυστυχως και οι εξουσιαστες, οπως ημεις οι υπολοιποι , ειναι ατελεις.

    Συνεχες γελιο, σατιρα, κραξιμο ειναι το φαρμακο των πληρωμενων δημοσιολογουντων καθε αποχρωσης.

    ΥΓ Ο Θανάσης Καρτερός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947 και ζει στην Αθήνα. Η δικτατορία διέκοψε τη φοίτησή του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και τον υποχρέωσε με αποφάσεις δύο στρατοδικείων σε άλλου είδους σπουδές στις Δικαστικές Φυλακές Θεσσαλονίκης, στις Φυλακές Ιωαννίνων, στις Εγκληματικές Φυλακές Λευκάδας, στις Φυλακές Αβέρωφ και στις Φυλακές Κορυδαλλού. Στα τέλη του 1970 αποφυλακίστηκε και εντάχθηκε στην παράνομη τότε ΚΝΕ και στο παράνομο ΚΚΕ, ενώ ήταν από τους ιδρυτές του εκδοτικού οίκου «Σύγχρονη Εποχή». Μετά τη μεταπολίτευση συμμετείχε στην περιπέτεια του νόμιμου ΚΚΕ. Συντάκτης του Ριζοσπάστη από τις αρχές του 1980 και στη συνέχεια αρχισυντάκτης και διευθυντής του. Διαγράφηκε από το ΚΚΕ το 1991 και διώχτηκε από την εφημερίδα του. Εργάστηκε από τότε στο ραδιόφωνο του «Σκάι», του οποίου υπήρξε ένα διάστημα διευθυντής, καθώς και σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Από τους βασικούς συντελεστές της δημιουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 «Στο Κόκκινο» και πρώτος διευθυντής του από το 2006 μέχρι το 2008. Διατηρεί την καθημερινή στήλη «Της Ώρας» στην Αυγή. Το 2010 δημοσίευσε το βιβλίο «Ο σύντροφος Πολύφημος και η μισή αλήθεια».
    http://www.biblionet.gr/author/61581/%CE%98%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82

  9. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Αφιερωμένο εξαιρετικά στα ηγετικά στελέχη της ΚΝΕ της περιόδου της δεκαετίας του ΄70, και όχι μόνον.

    ΕΙΜΑΙ ΑΛΟΓΟ ΚΟΥΡΣΑΣ

    Την δεκαετία του ’70
    τον κόσμο ήθελα ν’ αλλάξουμε
    Με τους προλετάριους να καταλάβουμε
    Τα ανάκτορα τα χειμερινά
    (Ο Eisenstein όμως …μας δούλευε κανονικά
    όμως το’ μαθα πολύ αργά)

    Στη σχολή στρατολογούσα επαρχιώτες
    (αν δεν έλθεις στην παράταξη δεν σε καλώ στο πάρτυ)
    έτρεχα, οργάνωνα, συντόνιζα, προξένευα
    να κάνουμε πολλά παιδιά για το δεκαεπτά (%)

    Το ‘ 85 γκλάσνοστ (διαφάνεια)
    (μήπως θα βάζανε κρυστάλλινες πόρτες στο Κρεμλίνο 😉
    Ρόδινα ακρογιάλια στη Μαύρη Θάλασσα ψεύτικα υποσχόταν
    η περεστρόϊκα του Γκορμπατζόφ
    (Τώρα διαφημίζει πίτσες)

    Από μια ….παρεξήγηση
    ανατολικογερμανού αξιωματούχου
    το ΄89 άφησαν το πλήθος
    να περάσει το Τείχος
    το Τείχος που γκρεμίστηκε.
    Γκρεμίστηκαν και τα τελευταία ονειρά μου

    Την πρώην κνίτισα γυναίκα μου με τρία παιδιά παράτησα
    και τώρα πηδάω …διεθνιστικά : Ρωσίδες και Ουκρανίδες
    Σε πρώην πράκτορα-επιχειρηματία-χρηματοδότη του Κόμματος
    (που αυτονομήθηκε νωρίς) μπήκα στη δουλεψή του
    είμαι άλογο κούρσας :
    για το έπαθλο τρέχω του αφεντικού μου
    σαν παλιός συνδικαλιστής οργανώνω και διαχειρίζομαι τα πάντα :
    τις λέξεις, το πλήθος, τον χρόνο, το χρήμα…

    01.08.2008

  10. Ο/Η Ηλίας λέει:

    Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την εξουσία
    Το δόγμα της θρησκείας
    Η ηθικολογία της αριστεράς
    Η βία του φασισμού
    Όλα αυτά οδηγούν σε μια αρχή, μια οργανωτική οντώτητα.

    Το πρόβλημα είναι ότι σε όλα αυτά λείπει η χαρά. Και δίχως χαρά είναι όλα αυτά καταδικασμένα να καταρεύσουν.

  11. Ο/Η του κώλου λέει:

    Μάνι μάνι γίναν όλα
    Πεντακάθαρο πόθεν έσχες όλοι τους
    Υπόδειγμα επιχειρηματιών οι Μαρινάκης Καλογρίτσας και με τη βούλα
    Ζήτω η τιμιότη της Αριστεράς

    Το periodista του Αλέξη
    http://www.periodista.gr/the-media/article/23537/oloklirothike-o-elegchos-pothen-esches-i-oristiki-anakoinosi-gia-tous-neous-kanalarches

    Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος Πόθεν Έσχες – Η οριστική ανακοίνωση για τους νέους καναλάρχες

    Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2016 18:21

    Χωρίς να σημειωθούν ανατροπές ή εκπλήξεις οι προσωρινοί υπερθεματιστές των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί, έπειτα από την ολοκλήρωση του ελέγχου «Πόθεν Έσχες» και σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου.

  12. Παράθεμα: «Τρώτε άφοβα μαρούλια» ή Περί της αριστερής αυθεντίας του Θανάση Καρτερού | Ασμοδαιος

  13. Παράθεμα: Ο, τρώτε-άφοβα-μαρούλια-Τσέρνομπιλ, Θανάσης Καρτερός: «Ου γαρ οίδασι τι πηδούσι» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  14. Παράθεμα: Το δόγμα αντιτίθεται στη σκέψη, ή «τρώτε άφοβα μαρούλια» | Ασμοδαιος

    • Ο/Η Po λέει:

      διαβάζετε asmodaios.wordpress.com -Θεατές στο πλανήτη Σείριο -μία Arte Povera των κατάπτυστων illuminati Ρο και Λασκαράτου

  15. Παράθεμα: Το δόγμα αντιτίθεται στη σκέψη, ή «τρώτε άφοβα μαρούλια» | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.