Βούτσης: «Αν δεν εκλεγούμε θα καταψηφίσουμε μέτρα του Μνημονίου»

[ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΑ από την Πρώτη Φόλα!]

Γιατί να στηρίζουμε το Μνημόνιο αν δεν κυβερνάμε, ήταν το νόημα των δηλώσεων που έκανε νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης. 

27_aug_Amnoerif

Αμνοεριφίων Λόγος: Οι επαναστάτες (με φραπέ) ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Μετανοείτε!

«Αν δεν τύχουμε μίας νέας έγκρισης (σ.σ. από το λαό) δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ψηφίσαμε, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε ή να ψηφίζουμε συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην απόφαση να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, ο κ. Βούτσης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. «Το είχαμε πει ότι αν δεν έχουμε ούτε 120 στην ψηφοφορία στις 13 Αυγούστου, θα πάμε σε εκλογές. Εξαντλήθηκε ο κύκλος των δυνατοτήτων μας. Είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό και χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας είχε πει «θα προχωρήσουμε μαζί ή δεν θα προχωρήσουμε καθόλου». Είχαμε έξι αναρτημένα νομοσχέδια και σοβαρές διατάξεις, τα οποία δεν μπορούσαμε πλέον να νομοθετήσουμε και να τα περάσουμε. Εφόσον δεν επετεύχθη το 120, η απόφαση για εκλογές ήρθε αυτόματα. Επί της ουσίας η απόφαση και κυρίως το ζήτημα της συμφωνίας ελήφθη από τους ίδιους τους οποίους έριξαν την κυβέρνηση της Αριστεράς. Θα απολογηθούμε επειδή δεν μένουμε με 117 να κυβερνάμε; Δεν θα αρκούσε το να διερευνηθεί από τη δική μας πλευρά η δυνατότητα διαμόρφωσης μίας νέας πλειοψηφίας. Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η κίνηση και δείχνει σεβασμό. Θα πρέπει τώρα να ξέρει ο κόσμος ότι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι η τήρηση των βασικών θεμάτων που συμφωνήσαμε».

Ερωτηθείς με ποιους θα συγκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης είπε ότι η απάντηση θα ανιχνευθεί στο αποτέλεσμα των εκλογών.«Θα δούμε τις σταθερές γύρω από τις οποίες θα κινηθούμε, υπάρχει διάθεση να αξιοποιηθεί το νεότερο στελεχικό δυναμικό, που σε κρίσιμη περίοδο έδωσε το δικό του στίγμα. Θα προσπαθήσουμε να είναι μία συνεκτική και με σαφή κατεύθυνση Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θα γίνει ένα συλλογικό όργανο κατά το καταστατικό, όπου θα παρουσιαστεί η κεντρική ιδέα, οι άξονες και οι στόχοι του εκλογικού κυβερνητικού προγράμματος. Όσοι συμφωνήσουν σε αυτό, θα έχουν θέση και στο ψηφοδέλτιο».

***

Πηγή  

This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

21 Responses to Βούτσης: «Αν δεν εκλεγούμε θα καταψηφίσουμε μέτρα του Μνημονίου»

  1. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

    O Τσίπρας αρνούμενος να συναντηθεί με τον βαψομαλλιά του είπε πως η εντολή δίνεται για σχηματισμό κυβέρνησης. Φαίνεται πως το 2012 ήθελε να σχηματίσει κυβέρνηση με ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

  2. Ο/Η eklag λέει:

    Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.
    Το να παριστάνουν τώρα τους τιμητές συνιστά ύβρη.
    Το ίδιο επικίνδυνοι όσο και γραφικοί είναι και οι τωρινοί με τις πράξεις τους τώρα,με την ανοχή τους τότε και πάντα.
    I rest my case.

  3. Ο/Η karampas λέει:

    Οι δωσίλογοι γερμανοτσολιάδες συριζαιοι είναι γελοίοι.Όλοι οι φεύγουμε Ευρώπη όλοι μαζί λαέ επαμ ανταρσυα

  4. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

    Nα μην ξεχάσουμε να χτυπήσουμε και τη διαπλοκή. Με «εφέ» στα πάνελ.(Χρήματα στο Μέγαρο=εγκώμια στον παίδαρο)

    Παραιτήθηκε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας -Ανάμεσά τους και ο κολλητός του Τσακαλώτου

    1 ΧΑΪΔΑΣ ΗΛΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
    2 ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
    3 ΝΟΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΣΕ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
    4 ΔΡΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
    5 ΤΣΑΚΑΝΙΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
    6 ΖΟΥΡΟΦΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    7 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΓΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    8 ΚΑΤΣΗ ΞΑΝΘΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    9 ΛΕΛΟΒΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    10 ΜΙΧΕΛΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    11 ΘΩΜΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
    12 ΚΑΤΣΑΒΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
    13 ΜΠΑΛΚΟΣ ΜΙΛΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
    14 ΜΠΕΛΛΗΣ ΛΑΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
    15 ΠΑΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
    16 ΤΣΙΟΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

    http://www.iefimerida.gr/news/222858/paraitithike-olos-o-syriza-prevezas-anamesa-toys-kai-o-kollitos-toy-tsakalotoy#ixzz3jqQjz8mr

  5. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

    Petros Tatsopoulos
    Τσα! Τα πουλάκια μου. Έσκασαν μύτη πάλι. Όχι με Τάγματα Εφόδου αυτή τη φορά. Πολιτισμένα πράγματα. Έστειλαν τρεις κοινοβουλευτικούς άνδρες. Του διαμετρήματος ενός Μίχου, ενός Παναγιώταρου, ενός Κασιδιάρη. Πιο κοινοβουλευτικός πεθαίνεις. Βλέπετε, τους έχουν τάξει πως τώρα, που θα πάρει δρόμο και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αυτοί σειρά. Μάλιστα. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει προφητέψει. Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτισμός πάπαλα. Όσο κοινοβουλευτήκαμε, κοινοβουλευτήκαμε. Και ξέρετε πώς είναι αυτά τα πράγματα. Μην τάξεις του παιδιού και του φασίστα.

    Η Χρυσή Αυγή… επισκέφτηκε την Κω

    Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλία Παναγιώταρο, Νίκο Μίχο και Ηλία Κασιδιάρη μετέβη στην Κω, με αφορμή την…

  6. Ο/Η Left and Liberal λέει:

    Στάθης Δρογώσης: «Επηρέασα κόσμο διαδίδοντας άθελά μου ψέμματα. Ζητώ συγγνώμη»
    16/07/201522:2830
    Σε μια έκρηξη αυτοκριτικής, ο γνωστός τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης αναγνωρίζει ότι η υποστήριξη που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε χωρίς αντίκρυσμα

    Ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ στον καλλιτεχνικό χώρο ήταν ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης. Ο κ. Δρογώσης δεν έκρυψε ποτέ την συμπάθειά του στο κόμμα της σημερινής κυβέρνησης, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε υποστηρίξει σθεναρά τις απόψεις του δημόσια.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι από τους πιο ενεργούς χρήστες του Twitter, με πάνω από 20.000 ακολούθους, μέσω του οποίου δεν έχει διστάσει να έρθει σε αντιπαράθεση με πολιτικούς που ο ίδιος θεώρησε ότι τον έθιγαν, όπως η Εύα Καϊλή και η Αφροδίτη Σάλεχ. Ο κ. Δρογώσης είναι και εκλεγμένος στον Δήμο της Αθήνας με τον συνδυασμό της Ανοιχτής Πόλης.

    Παρ’ όλα αυτά, σε μία υψηλή επίδειξη αυτογνωσίας και αυτοκριτικής, ανάρτησε χθες στον λογαριασμό του στο Twitter δύο μηνύματα με τα οποία εκφράζει την διαφωνία του για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

    Και μάλιστα φθάνει στο σημείο να ζητά συγνώμη από τους φίλους που τον ακολουθούν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, φθάνοντας να πει «Προσωπικά επηρέασα κόσμο διαδίδοντας άθελα μου ψέμματα. Ζητώ συγγνώμη. Πίστεψα συνεδριακές αποφάσεις. Είμαι ανόητος προφανώς».

    Βαριές κατηγορίες σε ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία
    Σύμπτωση; Την άρση ασυλίας του Μητρόπουλου ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας
    Ο Αλέξης Μητρόπουλος κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος επειδή του καταλογίζουν ότι απέκρυψε εισοδήματα από τα οποία το Δημόσιο απώλεσε φόρους 940.000 ευρώ

    • Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

      Η τεχνη μπορει να ειναι θεραπευτικη, αλλα δυστυχως σε ελαχιστους καλλιτεχνες.

      Πρωτη φορα στην ΕΛΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ περι το 1990 ο εξαιρετος σκηνοθετης Δημητρης Μαυρικιος ζητησε συγνωμην απο τους φιλους και γνωστους του για οσα υποστηριζε πολιτικα μεχρι τοτε (υπαρκτος).

      Εικοσιπεντε χρονια μετα παιρνει την σκυταλη ενας αλλος καλλιτεχνης που απολογειται για το αποτυχημενο εγχειρημα του ΣΥΡΙΖΑ.

  7. Ο/Η laskaratos λέει:

    Βούτσης: Το όνειδος της Αριστεράς

    http://www.xryshaygh.com/gengramateas/view/dhlwsh-bomba-boutsh-an-oi-fakeloi-tou-susthmatos-diaplokhs-bgoun-sthn-dhmos#ixzz3jqXiKRVV

    Βόμβα Βούτση: «Αν οι φάκελοι του συστήματος διαπλοκής βγουν στην δημοσιότητα, μόνο η Χρυσή Αυγή θα βγει κερδισμένη»!
    Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015 – 15:21

    http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-boutshs-omologei-pshfizoume-tis-arseis-asulias-twn-bouleutwn-ths-chrushs#ixzz3jqXq2TRv

    Βόμβα Βούτση: Δεν υπάρχουν στοιχεία κατά της Χρυσής Αυγής – Αστείες οι κατηγορίες!
    Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014 – 19:33

    http://www.efsyn.gr/arthro/loyfa-kai-hrysi-aygi

    Ακολούθησε διαμαρτυρία της Χρυσής Αυγής και κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη-Αβράμη (αρ. 353/15.6.2015), ο οποίος χαρακτηρίζει «συκοφαντική» την ανακοίνωση του δημάρχου και τον καταγγέλλει για παράβαση του Συντάγματος. Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή, όπου ανέλαβε να απαντήσει στην ερώτηση ο υπουργός Εσωτερικών.

    Λούφα και Χρυσή Αυγή

    Ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι πρόκειται για πολιτικό ζήτημα («είναι μια πολιτική θέση και ευθύνη, την οποία παίρνει ο δήμαρχος, η οποία βεβαίως είναι στην κρίση και των πολιτών και της κοινής γνώμης, του δημόσιου χώρου ευρύτερα»), φρόντισε πάντως να αποστασιοποιηθεί («σας το λέω ευθέως, παρότι δεν συμφωνώ -διαφωνώ- με την πολιτική θέση αυτού του δημάρχου. Διότι προφανώς υπάρχουν πέραν του γενικού δικαιώματος, επειδή έχετε εκλεγεί, και μείζονα και ελάσσονα θέματα της κοινωνικής ζωής εκεί, στα οποία πρέπει να υπάρχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο η πρόσβαση στα στοιχεία, για να φωτιστούν»). Η κατάληξή του ήταν ότι δεν πρόκειται να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του δημάρχου, παρά το γεγονός ότι διαφωνεί με την πρακτική του.

    http://redflyplanet.blogspot.com/2015/06/blog-post_45.html

    Πάτρα: Οι απαντήσεις του Δήμου σε Βούτση-Χ.Α.

    Δήμος Πατρέων: Καμία διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή από υπηρεσίες και οργανισμούς

    Καμία διευκόλυνση στη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή δεν θα παράσχουν οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, με αφορμή αίτημα χρυσαυγίτη βουλευτή ο οποίος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζήτησε από αρμόδια υπηρεσία στοιχεία για τα αδέσποτα σκυλιά.

    Στο έγγραφο που απέστειλε ο Κώστας Πελετίδης υπογραμμίζεται:

    «O Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».
    902
    Απάντηση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση

    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8532725

    Ανοιχτή στήριξη στη Χρυσή Αυγή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση
    Με απειλές κατά του κομμουνιστή δημάρχου Κ. Πελετίδη
    Ενα βήμα παραπέρα προχωρά η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι μηχανισμοί της στην επίθεση προς τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας. Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Κώστα Πελετίδη να αποστείλει έγγραφο στους αντιδημάρχους, στους προέδρους των υπηρεσιών και στις υπηρεσίες του Δήμου, στο οποίο σημείωνε πως «ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δε θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».
    Μετά από τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών στη Βουλή, που στάθηκε ξεκάθαρα απέναντι στην απόφαση του δημάρχου και που προανήγγειλε την τωρινή εξέλιξη, έρχεται τώρα ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διονύσης Παναγιωτόπουλος, να προσπαθήσει να …νουθετήσει τον Κ. Πελετίδη.

  8. Ο/Η του σκουρλέτι λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42612

    Γιάννης Παντελάκης

    Με ποιους θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ…

    O Π. Σκουρλέτης, δηλώνει ότι «δεν βλέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις για μετεκλογικές συνεργασίες με Ν.Δ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ». Απορώ γιατί. Όλα τα κόμματα, και αυτό του κ. Σκουρλέτη και τα υπόλοιπα, έχουν κάτι κοινό: είναι μνημονιακά. Και τα μνημόνια δεν είναι απλές συμφωνίες, είναι καθοριστικής σημασίας προγράμματα που αφορούν τη συνολική πορεία της χώρας. Σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο αυτό της οικονομίας. Με βάση, λοιπόν, τον διαχωρισμό μνημονιακός-αντιμνημονιακός, τότε μια χαρά συνεργασία μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με οποιοδήποτε ή και με όλα μαζί αυτά τα κόμματα.

    Δεν υπάρχει, ωστόσο, μόνο η πραγματικότητα, ο ρεαλισμός δηλαδή, που διαψεύδει τον κ. Σκουρλέτη. Υπάρχει και η πολιτική ζωή μετά τις εκλογές. Και σ’ αυτήν, επειδή το πιο συντριπτικά πιθανό ενδεχόμενο είναι η μη αυτοδυναμία από κανένα κόμμα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμα, τότε θα συνεργαστεί με ένα ή περισσότερα από αυτά τα κόμματα. Με μισή ή ολόκληρη καρδιά, δεν εχει σημασία. Σημασία έχει ότι θα το κάνει. Ίσως με λιγότερη θέρμη απ’ ό,τι τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ (για την οποία εδειχναν μέχρι και ενθουσιασμό!), αλλά θα συνεργαστούν και θα συγκυβερνήσουν σίγουρα.

    Και φυσικά, δεν είναι μόνο η αναγκαιότητα αυτή που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια συνεργασία, υπάρχει και ένα επιπλέον στοιχείο που ενισχύει την άποψη ότι όσα λέει ο κ. Σκουρλέτης (και ο κάθε κ. Σκουρλέτης, δεν είναι προσωπικό το θέμα), δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Είναι η δεδομένη αναξιοπιστία τους. Ας μην αναφέρουμε παραδείγματα θεαματικής αθέτησης υποσχέσεων που έδινε και δεν τήρησε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ, θα χρειαστούν χιλιάδες λέξεις. Δεδομένο είναι, πως όταν λένε κάτι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ισχύει.

    Και γιατί ο κ. Σκουρλέτης κάνει τέτοιες δηλώσεις και ψιλοκλείνει το μάτι στην Αριστερή Πλατφόρμα; Δύο οι απαντήσεις. Να στείλει το μήνυμα σε ψηφοφόρους ότι η αυτοδυναμία είναι περίπου αναγκαιότητα, άρα να συσπειρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς. Και δεύτερον, να πείσει ψηφοφόρους που κοιτάνε προς τη μεριά Λαφαζάνη, να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι συγγενή ιδεολογικά κόμματα. Τόσο απλά.

    Βέβαια, όσο ο χρόνος περνάει και οι εκλογές πλησιάζουν, δεν θα μοιάζουν εξίσου απλά. Θα ακούσουμε απίθανα επιχειρήματα στην προσπάθεια να πειστούν ψηφοφόροι. Αλλά ό,τι κι αν ακουστεί, ένα είναι βέβαιο. Αυτοδυναμία δεν υπάρχει, οι συνεργασίες θα έρθουν μετά την Κυριακή των εκλογών. Θα ήταν πολυτέλεια να ζητούσαμε από εκπροσώπους κομμάτων να συζητούσαν με βάση αυτήν την πραγματικότητα. Με ποιους όρους δηλαδή και προϋποθέσεις θα μπορούσαν να συνεργαστούν. Θα ήταν χρήσιμες μερικές τέτοιες απαντήσεις για τους ψηφοφόρους πριν αυτοί πάνε στις κάλπες. Αλλά σίγουρα δεν θα τις ακούσουμε…

  9. Ο/Η karampas λέει:

    Δυστυχώς η Λαέ μας λέει αυτά που έλεγε ο συριζα το 12 τα ίδια παραμύθια και ψέματα..Μακριά και αλλαργα από τους ευρωλιγουρηδες

  10. Ο/Η του κώλου λέει:

    Μπαλάφας: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές,παλεύει για αυτοδυναμία

    ##@$%^&*&^$$$$#@@@@

    Επιστολή προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης, καλώντας τον ίδιο και τους οπαδούς του νέου κόμματος «να συναντηθούμε στις επάλξεις του Παλλαϊκού Μετώπου», αλλά και να μην λάβει μέρος στις εκλογές.

    Ολόκληρη η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:

    «Στη συνάντηση που ζήτησες πριν λίγες μέρες, συμφώνησες μαζί μου ότι η σημερινή Βουλή στην ουσία αποτελεί κύριο όργανο στην υπηρεσία της μνημονιακής πολιτικής με σκοπό την ψήφιση των νόμων που την υπηρετούν με δημοκρατικό μανδύα.

    » Γιατί η ύπαρξη μιας μόνιμης μειοψηφίας (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) χρησίμευε σαν άλλοθι για τους Συστημικούς Εξουσιαστές, Έλληνες και ξένους. Κυρίως τους ξένους. Κάποτε όλοι σας στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα πιστέψατε ότι με την κατάκτηση της πλειοψηφίας στη βουλή και την ανάδειξή σας σε κυβέρνηση θα κατορθώνατε να χτυπήσετε την καρδιά του Συστήματος και να μεταβάλετε τη Βουλή από μνημονιακή σε αντιμνημονιακή. Τι έγινε τελικά;

    » Αυτό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δυναμώσει το Μνημονιακό Μέτωπο. Να γίνει δηλαδή οι ίδιος μνημονιακή δύναμη μετά την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το νεοσυσταθέν ΠΟΤΑΜΙ.

    » Επιβεβαιώνεται έτσι η αρχή ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα, γιατί τελικά θα γίνεις κι εσύ Σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι εάν πάρετε μέρος στις εκλογές, επιδιώκετε βεβαίως να γίνετε ένα μέρος της αμαρτωλής Βουλής.

    » Θα υπάρχουν τότε μπροστά σας δύο ενδεχόμενα: Είτε ως αντιπολίτευση να λειτουργήσετε ως άλλοθι στις αντιλαϊκές αποφάσεις των ξένων είτε -αν γίνετε κυβέρνηση- να έχετε το τέλος του σημερινού μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

    » Δεδομένου ότι η ισχύς του Συστήματος είναι καταλυτική. Με μια εξαίρεση: τον ενωμένο και όρθιο ελληνικό Λαό. Είναι κρίμα οι λαϊκές δυνάμεις που θα σας ψηφίσουν να έχουν την τύχη των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν-δε θέλουν θα ψηφίζουν Μνημόνια. Δηλαδή τα καταστροφικά μέτρα του Τρίτου Μνημονίου που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για το μέλλον της χώρας και του Λαού μας.

    » Ως παλιός σύντροφος και φίλος σου, καλώ εσένα και τους οπαδούς του νέου κόμματος να συναντηθούμε στις επάλξεις του Παλλαϊκού Μετώπου που σήμερα θα κρατήσει ψηλά την αξιοπρέπεια του Λαού μας. Και αύριο, όταν ανδρωθεί, θα είναι η μοναδική δύναμη που θα μπορεί να λυτρώσει οριστικά την πατρίδα μας και να χαρίσει στον Λαό μας Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Περηφάνια.»

    Η απάντηση του προέδρου της Λαϊκής ενότητας στον Μίκη Θεοδωράκη

    Αγαπητέ Μίκη,

    Ο σεβασμός και η εκτίμηση στο πρόσωπό σου, τόσο η δική μου όσο και των συντρόφων της «Λαϊκής Ενότητας», είναι απεριόριστη. Γι’ αυτό πάντα ανιδιοτελώς προστρέχω σε σένα, όχι μόνο ως θαυμαστής της ανεκτίμητης μουσικής και πολιτιστικής προσφοράς σου αλλά και ως ακούραστο αγωνιστή και εξαίρετο πολιτικό ηγέτη της μαχόμενης Αριστεράς.

    Καταλαβαίνω πλήρως τις ανησυχίες σου, προϊόν μακράς πολιτικής εμπειρίας, αγώνων και σκέψης, για τους κινδύνους της συμμετοχής μας στις εκλογές και εκπροσώπησης μας στη Βουλή.

    Θέλω όμως να τονίσω ότι η πορεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που κατέληξε τελικά στο μνημόνιο, ασφαλώς και δεν προδιαγράφει μια ανάλογη πορεία της «Λαϊκής Ενότητας». Άλλωστε, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές που ακολουθούν τη «Λαϊκή Ενότητα» είχαν την «ευκαιρία» να συμβιβασθούν και να παραμείνουν στην κυβέρνηση και στην κυβερνητική Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αντιστάθηκαν, όμως και δεν το έπραξαν. Δεν θα συμβιβασθούν και αύριο όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε. Θα ακολουθήσουμε το «ΟΧΙ» μέχρι τέλος.

    Κατά τα άλλα εγώ και οι αγωνιστές και αγωνίστριες της «Λαϊκής Ενότητας» είμαστε έτοιμοι, έτσι και αλλιώς και ανεξάρτητα από τη δεδομένη συμμετοχή μας στην εκλογική μάχη, να συναντηθούμε στο Παλλαϊκό Μέτωπο, στο οποίο μας καλείς. Η παρουσία μας στη Βουλή δεν είναι ασύμβατη με την παρουσία μας στο Παλλαϊκό Μέτωπο του αγώνα που σωστά σαλπίζεις.

    Πάντα μαζί σου μέχρι το τέλος και μέχρι τη νίκη.

    Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

    Παναγιώτης Λαφαζάνης

  11. Ο/Η της Θεανούς Θεανώς λέει:
  12. Ο/Η Liberal λέει:

    Ο Panayote Dimitras κοινοποίησε τη δημοσίευση του Nicolas Sevastakis.

    Nicolas Sevastakis

    εθνικο-αριστερισμός
    Όπως πάμε, το κυρίαρχο στίγμα [και] του αριστερού ριζοσπαστισμού θα είναι ο εθνικισμός. Τουλάχιστον ως προς το λαϊκό του σκέλος, όταν δηλαδή κάποια κόμματα και οργανώσεις απευθύνονται σε μια «κοινωνική βάση». Στα περιθώρια φυσικά του οπισθοδρομικού εθνικιστικού αντι-φιλελευθερισμού [ ως κουλτούρας και διακριτού ύφους] θα αναπτύσσονται τα λεξιλόγια και τα στιλ ανάλυσης της ακαδημαϊκής ακροαριστεράς, με τους φιλοσόφους, τα έντυπα, τα συνέδριά τους.
    Η θετική υποδοχή Λαφαζάνη από τον Ζαν Λυκ Μελανσόν – ο οποίος είναι κεντρική φιγούρα του γαλλικού αριστερού λαϊκισμού- είναι πρόδρομος της πρώτης τάσης: της πορείας προς τα πίσω με την αποκοπή από κάθε »ανανεωτική» [ αστικο-κοσμοπολίτικη] κληρονομιά.
    Υποτίθεται πως έτσι μπορεί να κερδηθεί η χαμένη επαφή της Αριστεράς με τη λαϊκότητα και να περιοριστεί η διείσδυση της ριζοσπαστικής δεξιάς στο λαό. Αυτή ωστόσο η υπόθεση – που την έχω συμμεριστεί παλιότερα κι εγώ ως θεωρητική αυταπάτη- δεν επιβεβαιώνεται πολιτικά: αντιθέτως, όσο περισσότερο ο αριστερός ριζοσπαστισμός συνδυάζει τα ιδεαλιστικά ευχολόγια – λχ. στο μεταναστευτικό- και τον »αντιστασιακό» εθνικισμό, τόσο περισσότερο αδρανής γίνεται ως πραγματική δύναμη θετικών αλλαγών. Βυθίζεται στην ικανοποίηση μιας εμπρηστικής και επιθετικής ρητορικής, λιμνάζει ως το κόμμα των κλαδικών πόνων – αγροτών, καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κλπ- και νοσταλγεί κάθε λίγο την αντιατλαντική, αντιδυτική και τριτοκοσμική ταυτότητα των παλιότερων χρόνων.
    Στο φόντο της γερμανικής οικονομικής ηγεμονίας, αυτό το φαινόμενο θα λειτουργεί ως μια από τις κοιτίδες των αντιγερμανικών αισθημάτων στην Ευρώπη. Αυτά, ωστόσο, τα αισθήματα μπορεί να εξυπηρετηθούν καλύτερα και με πιο χυδαίο τρόπο από άλλους.

  13. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Εφτασε μεσω email. Ειναι γραμμενο απο συμφοιτητη μου στο ΕΜΠ, που δεν ειναι ΣΥΡΙΖΑ.

    ……… σου στέλνω τις παρατηρήσεις μου πάνω στο ισχύον καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Θεωρώ ότι η όλη δυσλειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και η πρόσφατη διάσπασή του
    είναι αποτέλεσμα των κενών του καταστατικού του, το οποίο –κατά τη
    γνώμη μου πάντα– είναι ολιγαρχικής αντίληψης, με τη μή ρητή πρόβλεψη
    της κυριαρχίας των μελών του επί των κανόνων, των δεδομένων και
    των οργάνων του, ενώ αντίθετα, ορίζει το σύνολο των μελών της
    Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) σαν το μόνο όργανο που έχει πρόσβαση στα
    δεδομένα, και στα οικονομικά του κόμματος.

    Παραθέτω λοιπόν μερικές παρατηρήσεις μου με βάση τις παραπάνω γενικές
    θέσεις…..[….]

    Η συγνώμη ενός Συριζαίου: Εμείς κλείσαμε τις τράπεζες, εμείς …

  14. Παράθεμα: Κοινοβουλευτική διακυβέρνηση/ Σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ/Δηλώσεις μελών | JusticeForGreece

  15. Παράθεμα: Βαθύ Κόκκινο | Σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ/Δηλώσεις μελών

  16. Παράθεμα: ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΣ -ΑΠΑΤΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ/Δηλώσεις μελών | ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.