Ο Σαμαράς στη Μονή Πετράκη, όπως «Τσοβόλα δώστα όλα», για τις πνευματικές ανάγκες των πολιτών

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ«Πρώτη φορά Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη» (τι λες;;;)

140church-millions

Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση προέβη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά το πρωί της Παρασκευής 16 Μαΐου, ξαφνιάζοντας ακόμα και τους πιο στενούς του συνεργάτες. Χωρίς να ειδοποιηθούν οι διαπιστευμένοι συντάκτες, αλλά και φωτογράφοι, ο κ. Σαμαράς πέρασε την πύλη του Συνοδικού Μεγάρου στη Μονή Πετράκη και επισκέφθηκε την Ιερά Σύνοδο που συνεδρίαζε.
Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο, είδαν τον κ. Σαμαρά να φθάνει, λίγο μετά τις δέκα και μισή το πρωί _πριν αναχωρήσει για περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα_ για να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Ήταν η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και συζητήσεις για την κίνησή του, η οποία ήλθε λίγες ημέρες μετά την παρουσία του σε εκδήλωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου εξήρε το κοινωνικό της έργο.
Μόνο ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε καλέσει το Δεκέμβριο του 2009 τον κ. Ιερώνυμο να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Τότε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αποδέχθηκε την πρόσκληση, προκαλώντας επίσης αίσθηση.
Η είδηση έγινε γνωστή από την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με την οποία:«Κατά τη σημερινή Συνεδρία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος: – Επι­κύ­ρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. – Δέ­χθηκε την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αντωνίου Σαμαρά. Η πρώτη αυτή επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως στο Συνοδικό χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε προκειμένου ο κ. Πρωθυπουργός, που ανέλαβε και την σχετική πρωτοβουλία, να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Εκκλησία μας για το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείται μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων ιδίως αυτή την περίοδο. Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ευχαρίστησε εκ μέρους των Μελών της Δ.Ι.Σ. τον κ. Πρωθυπουργό για την πολυεπίπεδη αρωγή της Πολιτείας στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Εκκλησίας».
Πριν λίγες μέρες, ο κ. Σαμαράς έχοντας στο πλευρό του τον κ. Ιερώνυμο και αρκετά μέλη της Ιεράς Συνόδου, στη συγκεκριμένη εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για  το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και την κοινωνική διάσταση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξήγγειλε ότι περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη χώρα μας κατά την περίοδο 2014-2020, μέσα από το ειδικό Πρόγραμμα Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας που έχουν εγκρίνει οι Βρυξέλλες και από αυτά τα μισά θα ανατεθούν στην Εκκλησία.
Ήταν σαφές ότι το μήνυμά του είχε αποδέκτες τους ανθρώπους που έχουν στενή σχέση με την Εκκλησία και αυτό κατέστη πιο ισχυρό όταν είπε:«Στον πόλεμο δεν υπάρχουν άθεοι! Ολοι σταυροκοπιούνται στα χαρακώματα! Και εμείς ζούμε πόλεμο επιβίωσης τα τελευταία χρόνια.  Πόλεμο που τον κερδίζουμε πια…».
Για πολλούς η επιχείρηση συσπείρωσης της βάσης των συντηρητικών ψηφοφόρων συνδέεται άμεσα με την προσέγγιση της λεγόμενης «ψήφου της Εκκλησίας», η οποία διαθέτει διαχρονικά ισχυρούς διαύλους στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης.
Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η προ ημερών κίνηση _πέρασε απαρατήρητη_ των 29 βουλευτών της ΝΔ που με ερώτησή τους στους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησαν την άμεση άρση του περιορισμού στις προσλήψεις Ιερέων στις ακριτικές Μητροπόλεις της βόρειας Ελλάδας, στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και στις ορεινές περιοχές.
Οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αφού εγκωμιάζουν το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, αναφέρουν: «Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική πολιτεία, η οποία έχει τόσο πολύ ωφεληθεί από το έργο της Εκκλησίας, οφείλει, μπορεί και πρέπει να ενισχύσει τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό της Εκκλησίας, προκειμένου να ικανοποιηθούν, μεταξύ άλλων, και οι πνευματικές ανάγκες των πολιτών». 
Παράλληλα ερωτούν τους δύο υπουργούς εάν προτίθενται να αναλάβουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την κάλυψη των αναγκών των Μητροπόλεων σε Ιερείς και εάν υπάρχουν περιθώρια «εν όψει της διαφαινόμενης εξόδου της χώρας από το οικονομικό αδιέξοδο», όπως υποστηρίζουν, να εισηγηθούν τη διάθεση μέρους του κοινωνικού μερίσματος για την κάλυψη των διορισμών των Ιερέων.
Advertisement
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Ο Σαμαράς στη Μονή Πετράκη, όπως «Τσοβόλα δώστα όλα», για τις πνευματικές ανάγκες των πολιτών

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η Μονή Πετράκη να γίνει ξενώνας άστεγων και κακοποιημένων θυμάτων των Νεοναζί.
    Ιδού η Εκκλησία της οποίας ιερείς και επίσκοποι ευλογούν τη Χρυσή Αυγή.
    Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει βρει μια λέξη για να καταδικάσει τις άγριες επιθέσεις των χιτλερικών κατά των «ελάχιστων αδελφών του Χριστού» των ξένων, που κατά εκατοντάδες έχουν συμβεί στην επισκοπική του επαρχία, ακόμη και με την ανοχή ή και με τη συνεργασία Αστυνομικών.
    Δείτε φωτογραφία με μερικά από τα άγρια κακοποιημένα θύματα των Ταγμάτων Εφόδου:

    http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/
    Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις:

    Αναρτήθηκε από τον/την Κλέων Νεμέας στο 2014/05/16

    H φωτογραφία, από την «Εφημερίδα των Συντακτών»:

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο παπάς εκκλησίας του Πειραιά μοίραζε στους φτωχούς ψηφοδέλτια του Μαρινάκη.
    Του τα δώσανε «από πιο πάνω».

    • Είχε υποχρέωση να βοηθήσει
      σιγά μην είναι μόνο μια η ενορία που μοίραζε ψηφοδέλτια στους άπορους

      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113247642

      ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ
      ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
      «Η» Online 31/3 14:50
      Μαρινάκης για δήμαρχος Πειραιά!
      Πιέσεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ αλλά και φορείς της πόλης (εμπορικοί σύλλογοι κλπ.) δέχεται τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να ηγηθεί κίνησης για το μεγάλο λιμάνι: Να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά.

      Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού δέχτηκε κρούση από τον Μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ να διεκδικήσει τον Δήμο Πειραιά κι ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ εξετάζει απ’ όλες τις πλευρές το ενδεχόμενο να ακολουθήσει την πρόταση του Μητροπολίτη!

      Μετά τα μεσάνυχτα στενοί συνεργάτες του έλεγαν: «Είναι αλήθεια ότι του προτάθηκε από τον Μητροπολίτη Πειραιά. Και το έχουν προτείνει και άλλοι. Όμως υπάρχει φόρτος εργασίας, υπάρχει ο Ολυμπιακός. Οπότε είναι δύσκολο».

      Πρόσθεταν όμως και κάτι ακόμη: Πως «στον πρόεδρο αρέσουν οι ανατροπές». Προφανώς λοιπόν είναι ανοιχτό.

      Με βάση τα όσα ακούστηκαν η πρόταση αφορά στην δημιουργία ενός υπερκομματικού ψηφοδελτίου. Και μάλιστα έχει ακουστεί ένα ακόμη όνομα (που εάν και εφόσον θα βρίσκεται σε αυτό το ψηφοδέλτιο): Του Πέτρου Κόκκαλη, γιου του πρώην προέδρου των Πειραιωτών, Σωκράτη! Μια τέτοια κίνηση αναμένεται να γίνει αποδεκτή με καλό μάτι, τόσο από την εκκλησία, όσο και από τον κύκλο των εφοπλιστών, που εδρεύουν στον Πειραιά, αλλά και από τους εμπορικούς κύκλους του δήμου κι άλλων φορέων. Οι υπέρμαχοι φαίνεται να είναι περισσότεροι από τους πολέμιους, ωστόσο, το αν θα πει το «ναι» ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα αποδειχθεί τις προσεχείς ημέρες…

      http://www.clevernews.gr/o-mitropolitis-serafim-zita-apo-marinaki-na-katevi-dimarchos-pirea/
      Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ζητά από το Μαρινάκη να κατέβει δήμαρχος Πειραιά

      Έντονο pressing από το Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ δέχεται ο γνωστός εφοπλιστής και μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, έτσι ώστε να διεκδικήσει το δήμο Πειραιά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μέχρι στιγμής ο κύριος Μαρινάκης δεν έχει απαντήσει σε αυτή την πρόταση. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση αφορά ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, ενώ τα ονόματα που θα σπεύσουν στο πλευρό του προέδρου του Ολυμπιακού σε μια τέτοια περίπτωση θα προκαλέσουν αίσθηση.

  3. Υπέρ της υποψηφιότητας Μαρινάκη ο … – enikos.gr

    http://www.enikos.gr › Εκλογές 2014

    1 Απρ 2014 – Υπέρ της υποψηφιότητας Μαρινάκη ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά … ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, θα είναι …

    Μώραλης και Μαρινάκης παρουσίασαν στον Σεραφείμ το …

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid...

    2 Μαΐ 2014 – 2/5/2014 – Μώραλης και Μαρινάκης παρουσίασαν στον Σεραφείμ το κοινωνικό τους πρόγραμμα – Tην ολοκληρωμένη πρότασή του συνδυασμού …

  4. Ο/Η Left λέει:

    19:22 | 17.05.2014
    ΠολιτικήΠαρέμβαση της Εισαγγελίας ζητάει το «Λιμάνι της Αγωνίας» αφού ο συνδυασμός Μαρινάκη στον Πειραιά συνεχίζει να παραβιάζει τον εκλογικό νόμο – See more at: http://left.gr/news/paremvasi-tis-eisaggelias-zitaei-limani-tis-agonias-afoy-o-syndyasmos-marinaki-ston-peiraia#sthash.ArUPa4Mu.dpuf

  5. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    Κοινή δήλωση της βουλευτού Α΄ Πειραιά Μαρίας Ρεπούση και της βουλευτού Β΄ Πειραιά Μαρίας Γιαννακάκη για τη μήνυση που κατέθεσε ιερέας εναντίον της θεατρικής παράστασης Corpus Christi με τη συνοδεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

    «Προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα των Πειραιωτών είναι η κατάθεση μήνυσης κατά της θεατρικής παράστασης Corpus Christi από τη μεριά του Μητροπολίτη Πειραιά με τη συνοδεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

    Όσα ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα έξω από το Θέατρο Χυτήριο καταδικάστηκαν από όλο το δημοκρατικό κόσμο της χώρας.

    Δεν μπορούν να επιδοκιμάζονται από την εκκλησία. Δεν μπορεί η εκκλησία να συμπορεύεται με ακραίες νεοναζιστικού χαρακτήρα κινήσεις που βάλουν κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος.»

  6. Ο/Η Τρέλα λέει:

    «Στον πόλεμο δεν υπάρχουν άθεοι! Ολοι σταυροκοπιούνται στα χαρακώματα! Και εμείς ζούμε πόλεμο επιβίωσης τα τελευταία χρόνια. Πόλεμο που τον κερδίζουμε πια…»

    Στον πόλεμο εννοείται ότι υπάρχουν άθεοι, όπως και στο μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν σαλοί. Καημένε τρελέ.

  7. Παράθεμα: Ψηφίζουμε περιφρονώντας απειλές και άλλα τεχνητά των ΝΔ-ΠασοκοΕλιάδων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.