Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο διάλογος με το θεολογικό Μεσαίωνα

Η Εκκλησία, σιωπά μπρος στις δολοφονίες μεταναστών, δεν αποδοκιμάζει επίσημα τους πιστούς της που εγκληματούν, ούτε την Αστυνομία που ολιγωρεί, κάτω από τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ, που μη θέλοντας να συγκρουσθεί μαζί της προσποιείται πως δεν το γνωρίζει και ο ιερός Αμβρόσιος ευλογεί το φονιά Ντερτιλή μέσα στο ναό με τη συνένοχη σιωπή του Αρχιεπισκόπου και σύσσωμης της Ιεραρχίας    

Πορεία προς το Σοσιαλισμό

Πορεία προς το Σοσιαλισμό

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Oπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο προσωπικός του κομματικός περίγυρος, χωρίς να υλοποιούν κάποια συλλογική και αιτιολογημένη απόφαση, έσυραν το κόμμα τους, ή για την ακρίβεια κάποιους πρόθυμους από αυτό, σε έναν εικονικό, χωρίς προοπτική και έδαφος διάλογο (μάλλον παράλληλους μονόλογους και μονόπλευρες εκπτώσεις από την Αριστερά),  με την εκκλησιαστική Δεξιά και Ακροδεξιά, θεωρώντας πως έτσι παίρνουν πόντους στη μάχη για την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας και εξασφαλίζουν εύσημα «νοικοκυραίων» από ένα φαντασιακό τμήμα του εκλογικού σώματος, που τάχα θα ψηφίσει Αριστερά αν συγκατανεύσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και αν δεν βάλει τις φωνές ο Άνθιμος. Αντί να σταθούν όρθιοι στην περίοπτη όχθη της παντοδύναμης Αλήθειας, τσαλαβουτάνε στα βουρκόνερα του παραδοσιακού μικροαστικού πολιτικαντισμού. Στην ουσία στέλνουν στο χρονοντούλαπο υπερώριμα εκσυγχρονιστικά αιτήματα του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος, κλείνουν τα μάτια σε ποινικά ιερά σκάνδαλα, τη διερεύνηση των οποίων έχουν τη θεσμική υποχρέωση να απαιτήσουν δημόσια και χάνουν ένα μέρος από την αξιοπιστία και από την αξιοπρέπειά τους. Όταν κάποιος  από τους διαβουλευόμενους λύσει τη σιωπή του και θίξει, όπως έκανε  κ.Κουράκης, επίμαχα θέματα, το σαθρό οικοδόμημα του υποτιθέμενου διαλόγου καταρρέει με πάταγο, που κάνει τρομερή ζημιά στους σκηνοθέτες του. Πιο πέρα ακόμη, κάθε προκλητικό γεγονός, όπως η ανόσια πράξη του ιερού Αμβρόσιου στην κηδεία Ντερτιλή, βάζει σε δεινή δοκιμασία την υποτιθέμενη ειλικρίνεια των μητροπολιτών, που τάχα «διαλέγονται» με την Αριστερά, αφού αποκαλύπτει πως δεν διαθέτουν το ελάχιστο ηθικό ανάστημα που απαιτείται μόνο για να αποδοκιμάσουν έστω φραστικά (χωρίς να απαιτήσουν τα υποχρεωτικά πνευματικά και διοικητικά επιτίμια), τον αντίχριστο που υμνεί τον φονιά και τύραννο μέσα στο ναό. Πολύ δε περισσότερο, ο περιδεής κόλακας μητροπολιτών και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, που τρέμει ο ίδιος τον αθεόφοβο Αμβρόσιο, δεν τολμάει να τους το ζητήσει, για να μη βάλει σε κίνδυνο την ετοιμόρροπη Βαβέλ της αμοιβαίας λυκοφιλίας.
—–Ένας από τους κεντρικότερους συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο με την Εκκλησία και εκ των εμπνευστών του, ήταν ο πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ.Χρυσόστομος Σταμούλης. Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο που δείχνει συμπαθέστατος, αλλά εγκλωβισμένος υποχρεωτικά σε αυστηρά όρια που του θέτει η συγκεκριμένη ακαδημαϊκή του ιδιότητα που διαπλέκεται και με τη θρησκευτική του πίστη και με λεπτές ισορροπίες σε μια Σχολή, που θέλει να ονομάζεται επιστημονική, αλλά υπόκειται στα δεσμά του αμετακίνητου δόγματος, στα δεσμά των σχέσεων με την Ιεραρχία και στα δεσμά της απειλής των φανατικών. Ο κ.Σταμούλης, μέσα από τις λεκτικές του περικοκλάδες, εκφράζει τα πιο σύγχρονα ρεύματα της κρατικοδίαιτης Θεολογίας: «Σκοπός του Συνεδρίου δεν είναι να πείσει η Εκκλησία την Αριστερά για τη θεότητα του Χριστού. Ούτε, βέβαια, η Αριστερά την Εκκλησία για το αντίθετο. Μπορεί, όμως, αυτή η συνάντηση να αξιοποιήσει τις συνέπειες ενός πολιτισμού της σάρκωσης, ο οποίος συγκροτείται στη βάση της κένωσης του εαυτού και στην πρόσληψη του εντελώς διαφορετικού. Στο άδειασμα, δηλαδή, των ιστορικών ατομικών ή συλλογικών βεβαιοτήτων, προκειμένου να μείνει χώρος για τη συνάντηση με το ελάχιστο» (tvxs-20.1). Οι απόψεις του κ.Σταμούλη, έχουν μια αντιφατικότητα, αυτή του προοδευτικού κρατικού Θεολόγου που είναι όμως υποχρεωμένος να υπερασπίζεται την «Ιερή Παράδοση», όπως π.χ. κάνει εδώ: «Ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας είναι ένας από τους σπουδαιότερους θεολόγους της ορθόδοξης Εκκλησίας και μαζί με τον άγιο Αθανάσιο Αλεξανδρείας ο κατεξοχήν εκφραστής της αλεξανδρινής θεολογίας. … Και εάν η απουσία της θεολογίας του στα όρια της Δυτικής θεολογικής σκέψης, που θεωρήθηκε ότι κυριαρχείται από το νεστοριανό ανθρωποκεντρισμό μπορεί να γίνει κατανοητή, η «περιφρόνησή» του από τα Ορθόδοξα θεολογικά γράμματα μένει έως σήμερα ερώτημα αναπάντητο. Και το λέγω τούτο διότι η θεολογία του μεγάλου αλεξανδρινού συγγραφέα,….αποτελεί το υπέδαφος της θεολογίας ενός Μαξίμου Ομολογητού, ενός Γρηγορίου Παλαμά, ενός Μακαρίου Κορίνθου, αλλά και των κινημάτων του Ησυχασμού και του Φιλοκαλισμού στο σύνολό τους. Αποτελεί ακόμη, σήμερα, την καρδιά των διαλόγων της Ορθόδοξης Εκκλησίας τόσο με τον Ρωμαιοκαθολικισμό όσο και τους λεγόμενους Προχαλκηδονίους…..» (Χρυσόστομος Α. Σταμούλης, Η «επιζήμιος ευλάβεια»…).
—–Ο κ.Σταμούλης, στις αρχές του 21ου αι. κυκλοφορεί στον πιο  σκοτεινό αλεξανδρινό λαβύρινθο των τριαδικών δογμάτων της Ορθοδοξίας, που η επινοητικότητα των εξουσιαστών της Εκκλησίας χρησιμοποίησε για να συσκοτίσει το κοινωνικό μήνυμα του Χριστιανισμού  και να φανατίσει και αποπροσανατολίσει τον όχλο με γελοίες και μάταιες συζητήσεις γύρω από τη φύση και την τριαδικότητα του θείου, που ξεκίνησαν στα τέλη του 2ου αιώνα. Όλη αυτή η βλάσφημη ενασχόληση του Κύριλλου και των ομοίων του, που προκάλεσε φοβερά μίση, βιαιότητες και σχίσματα στην Εκκλησία, δεν προήγαγε σε τίποτα τις κοινωνίες της εποχής τους, ήταν ένας στείρος και ανούσιος διάλογος, που κάλυπτε το πάθος των επισκόπων να παραμερίσουν το επικίνδυνο κοινωνικό περιεχόμενο του ευαγγελικού λόγου, ώστε να τους παραχωρήσει ο Καίσαρας κάθε μορφή εξουσίας, κοσμικής και πνευματικής, για χειραγώγηση του λαού. Στα σωστά του ο κ.Σταμούλης θεωρεί ότι αυτός ο φανατικός, που αν δεν διέταξε να γδάρουν ζωντανή μια φιλόσοφο όπως ισχυρίζονται σήμερα (γιατί παλιότερα δεν υπήρχε θέμα δικαιολόγησης, η πράξη θεωρείτο θεάρεστη) παρακάμπτοντας τις ιστορικές πηγές οι Ορθόδοξοι θεολόγοι, είχε σίγουρα δημιουργήσει το κλίμα για το φονικό, το οποίο ποτέ δεν αποδοκίμασε, ένας αισχρός αντισημίτης ταυτόχρονα, είναι Άγιος με θεολογικό έργο τέτοιο, που αξίζει να κατευθύνει την Εκκλησία; Όμως το έργο αυτό παρήγαγε αποτελέσματα και «Έκαστον γαρ δένδρον εκ του ιδίου καρπού γινώσκεται».
—–Αντιπαρέρχομαι τα απύθμενα βάθη των θεολογικών, περί όνου σκιάς, περίπλοκων προβληματισμών του Κύριλλου, που έρχονται από μια ανατριχιαστικά σκοταδιστική εποχή που μετέφερε το ανύπαρκτο και το τιποτένιο στο κέντρο της δημόσιας Αγοράς και σκέπτομαι τα εξής πρακτικότερα πάνω στα λεγόμενα του κ.Σταμούλη. Ο Ησυχασμός είναι ο σκοτεινός Μεσαίωνας του ορθόδοξου Ινδουϊσμού και σηματοδοτεί το παρανοϊκό και αποκρυφιστικό κίνημα των ομφαλοσκόπων, που για την Ορθόδοξη Θεολογία και τον κ.Σταμούλη ήταν και είναι αγωγός της Θείας Χάριτος. Ο Γρηγόριος Παλαμάς, τάχθηκε με το μέρος των πλουσίων και με τη βοήθεια Τούρκων μισθοφόρων, αφού η Θεσσαλονίκη πνίγηκε στο αίμα των φτωχών σοσιαλιστών της Κομμούνας των Ζηλωτών, θρονιάστηκε πάνω της σα δεσπότης, εκπροσωπώντας ότι ανορθολογικότερο, πιο μαγικό και κομπογιαννίτικο διέθετε η καλογερική σκέψη, στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης των καταπιεστών. Απλή αυτονόητη αλήθεια: Η φεουδαρχική δεσποτεία των επισκόπων, στηρίχθηκε και στηρίζεται πάνω στις κολώνες του φόβου, της αμάθειας, της δεισιδαιμονίας  και της αγυρτίας. Δεν υπάρχει ούτε τετραγωνικό χιλιοστό για συζήτηση αυτού του σωματείου και των Θεολόγων του με την Αριστερά.
—–Σήμερα η ίδια Εκκλησία, σωπαίνει μπρος στις δολοφονίες μεταναστών, δεν αποδοκιμάζει επίσημα τους πιστούς της που εγκληματούν, ούτε την Αστυνομία που ολιγωρεί, στέλνει δεκάδες ιερείς της να ευλογήσουν τα ορμητήρια των ρατσιστών νοσταλγών του Μένγκελε και του Στράιχερ, κάτω από τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ, που μη θέλοντας να συγκρουσθεί μαζί της προσποιείται πως δεν το γνωρίζει και ο ιερός Αμβρόσιος ευλογεί το φονιά Ντερτιλή μέσα στο ναό με τη συνένοχη σιωπή του Αρχιεπισκόπου και σύσσωμης της Ιεραρχίας. Κάνω ένα απλό ερώτημα. Ποια ήταν η αντίδραση της Ιεραρχίας όταν δολοφονήθηκε ο Πακιστανός ποδηλάτης, όταν τυφλώθηκε στο ένα του μάτι ο Αιγύπτιος φοιτητής, όταν μαχαιρώθηκαν οι Αιγύπτιοι ψαράδες; Που είναι μια συνοδική εγκύκλιος για τους ελάχιστους αδελφούς του λαθρομετανάστη στην Αίγυπτο Χριστού; Και μιλάμε για εκατοντάδες ατιμώρητα περιστατικά που ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. καταγγέλλει ότι υποθάλπονται από την ελληνορθόδοξη Αστυνομία του Αγίου Αρτέμιου.
—–Ο κ.Λαφαζάνης και το «Αριστερό ρεύμα», ενοχλούνται όταν ο κ.Τσίπρας συζητά, όπως επιβάλλει η λογική, με καπιταλιστές αξιωματούχους. Και κάθε τίμιος άνθρωπος ενοχλείται, στο βαθμό που ενεργεί μόνος και με την κουτοπόνηρη ευκολία που αλλάζει απόψεις ανάλογα με ποιόν συνομιλεί. Βρίσκουν όμως όλοι αυτοί οι κύριοι, απόλυτα φυσιολογικό να συνδιαλέγεται, χωρίς την εξουσιοδότηση κανενός, με εκπρόσωπους ενός Μεσαίωνα, ισχυρού και κακοποιού μέχρι σήμερα, που μπροστά του βεβαίως ο καπιταλισμός είναι ιστορικά καταγραμμένος ως επαναστατική πρόοδος. Όποιος δεν τολμάει να συγκρουστεί με το γελοίο συρφετό των επισκόπων, που τα ετοιμόρροπα έργα τους δεν αντέχουν στο φως της δημόσιας κριτικής, δεν υπάρχει περίπτωση να συγκρουστεί, όχι βέβαια με τα πανίσχυρα παγκόσμια κέντρα καπιταλιστικής εξουσίας που σήμερα είναι έτσι κι αλλιώς αδύνατο, αλλά ούτε με την εγχώρια διαπλοκή, που είναι πράγμα εφικτό. Αυτήν την αλήθεια αρνούνται να παραδεχθούν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τη βρουν μπροστά τους, αμείλικτη και σαρωτική, αν ατυχήσουν να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες, αν και ενστικτωδώς κάνουν ότι μπορούν για να το αποφύγουν.

***

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

28 Responses to Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο διάλογος με το θεολογικό Μεσαίωνα

  1. Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

    Στην κόψη του ξυραφιού ο προοδευτικός Θεολόγος Χρ.Σταμούλης.
    Ναι μεν αλλά

    http://thriskeftika.blogspot.gr/2009/12/blog-post_2735.html

    11/12/09

    Υποστηρικτής της διδασκαλίας της εξελικτικής θεωρίας και πολέμιος του κατηχητικού χαρακτήρα των Θρησκευτικών ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης

    Τις απόψεις του για την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου αλλά και για το μάθημα των Θρησκευτικών διατύπωσε ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης σε Ημερίδα για το «έτος Δαρβίνου» που έγινε στην Πιερία (9/12/2009).

    Όπως μας πληροφορεί η τοπική εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ «Εντύπωση προκάλεσε στους ακροατές η εισήγηση αλλά και οι απαντήσεις που έδωσε ο Χρυσόστομος Σταμούλης,αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος θεολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. καθηγητής είπε ότι η Εκκλησία έχει την αποστολή της όπως και η επιστήμη έχει τη δική της αποστολή. Ούτε η Εκκλησία μπορεί να θέλει να ερμηνεύει τα πάντα και να μπαίνει στα χωράφια της επιστήμης, ούτε όμως είναι δυνατόν και η επιστήμη να θέλει να σώσει τον κόσμο, διότι αυτό είναι έργο της Εκκλησίας……
    «Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί η εξελικτική θεωρία να μη μπορεί να διδαχτεί στα σχολεία», υποστήριξε. Διευκρίνισε όμως ότι «αν η θεωρία αυτή της εξέλιξης θέλει να γίνει μια νέα θρησκεία, τότε υπάρχει πρόβλημα».

    Άλλο θρησκευτικά και άλλο κατήχηση
    Επίσης, με αφορμή τη συζήτηση για το μάθημα της εξέλιξης στα σχολεία, βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει και την άποψή του ότι «το μάθημα των θρησκευτικών δεν μπορεί να γίνει μάθημα κατήχησης». Τόνισε δε ότι άλλος είναι ο σκοπός της Εκκλησίας, άλλος ο σκοπός του σχολείου. Η Εκκλησία σώζει. Το Σχολειό μαθαίνει γράμματα. Άλλο σωτηρία και άλλο γνώση.
    Όσο για τη δήθεν διαμάχη μεταξύ θεολογίας και βιολογίας ή τη δήθεν διαμάχη μεταξύ Εκκλησίας και επιστήμης, υπογράμμισε ότι όταν η θεολογία ή η βιολογία μετατρέπονται σε συστήματα κλειστά, τότε εκτρέπονται. «Οτιδήποτε μετατρέπεται σε σύστημα, στο τέλος αμαρτάνει», υπογράμμισε.
    Τέλος, ύστερα από σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε σχετικά με τις επιθέσεις της Εκκλησίας εναντίον της επιστήμης, ξεκαθάρισε ότι όταν κανείς μιλά για Εκκλησία θα πρέπει να διευκρινίζει εάν πρόκειται για την Ορθόδοξη Εκκλησία ή για τον Ρωμαιοκαθολικισμό.
    Ανέφερε δε ως παράδειγμα το μύθο που κυκλοφορεί ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία αφόρισε το Νίκο Καζαντζάκη. Και είπε ότι ο Καζαντζάκης αφορίστηκε από τον παπισμό και όχι από την Ορθοδοξία.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      @«Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί η εξελικτική θεωρία να μη μπορεί να διδαχτεί στα σχολεία», υποστήριξε. Διευκρίνισε όμως ότι «αν η θεωρία αυτή της εξέλιξης θέλει να γίνει μια νέα θρησκεία, τότε υπάρχει πρόβλημα».

      O Δαρβινισμός είναι επιστημονική και καλά θεμελιωμένη άποψη και ασφαλώς δεν θέλει ούτε μπορεί να γίνει θρησκεία. Αυτό το ξέρει πολύ καλά ο κ.Σταμούλης αλλά θέλει να είναι και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ.

      Η Ορθοδοξία μη μπορώντας να πολεμήσει πια ευθέως το δαρβινισμό, το κάνει πλαγίως:

      http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-mosxas/7112-5141

      Ρωσική Εκκλησία «Ο Δαρβινισμός παραμένει θεωρία»

      Έκκληση να τερματιστεί στα σχολεία το μονοπώλιο της διδασκαλίας των θεωριών του Δαρβίνου απηύθυνε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζοντας ότι πρέπει να διδάσκεται παράλληλα και η άποψη της θρησκείας.

      • Ο/Η nikos__alfa λέει:

        Λασκαράτε όχι ότι δεν έχεις δίκιο για τη θέση του Σταμούλη για τον δαρβινισμό αλλά καλό θα είναι να δείχνουμε κάποια ελαστικότητα. Δεν θα βλάψει νομίζω. 😉

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Nikos_alfa,
        μόλις επέστρεψα από τη θαυμάσια παράσταση του εξαιρετικού Άγγελου Αντωνόπουλου ‘Γαλιλαίος’ στο «Τριανόν», που τώρα έχει γίνει και θέατρο.
        Να είναι καλά οι πραγματικοί Αριστεροί σαν τον Αντωνόπουλο, που διδάσκουν και διαφωτίζουν τον κόσμο, αντί να ακούν τα κυρήγματα του Χρυσαυγίτη Αμβρόσιου, όπως κάνει ο κ.Τσίπρας.

        Η Εκκλησία έκανε ότι μπορούσε και κάνει ακόμη να κρατήσει τους ανθρώπους στο σκοτάδι.Προσωπικά δεν ανέχομαι ο κάθε καθηγητής της ανύπαρκτης επιστήμης της Θεολογίας (τι μετράει, τι ερευνά, σε τι πειραματίζεται, τι αποδεικνύει, τι παράγει, τι προσφέρει;), να μας κάνει στις αρχές του 21ου αιώνα τη χάρη να δέχεται ότι μπορεί να διδάσκεται και ο Δαρβινισμός παράλληλα με τα παραμυθια για ηλίθιους που διδάσκει η θεολογία, αρκεί λέει να μην γίνει ο Δαρβινισμός θρησκεία γιατί αυτό το προνόμιο το έχει μόνο το δόγμα του κ.Σταμούλη.

        Η Αριστερά που συζητάει με τον κ.Σταμούλη και με άλλους, εκατό φορές χειρότερους, είναι μια δειλή, αγράμματη, ανέντιμη, δουλική και γελοία Αριστερά,που υποψιάζομαι ότι το μόνο που την απασχολεί είναι πως θα βολέψει την καλοπέραση και τη μωροφιλοδοξία της αγράμματης ηγεσίας της, που δεν ντρέπεται να δηλώνει ότι θα συμμαχήσει με συνήγορους Χρυσαυγιτών μαχαιροβγαλτών και ρατσιστών λοκατζήδων για να μας κυβερνήσει.

      • Ο/Η nikos__alfa λέει:

        Λασκαράτε
        σημασία έχει ότι δέχεται την διδασκαλία της εξελικτικής θεωρίας στο σχολείο και αυτό έχει σημασία όχι οι διάφοροι αστερίσκοι που βάζει για προφανείς λόγους άμυνας στους ταλιμπάν . Εγώ έτσι το είδα αλλά δεν έχασες ευκαιρία να ξεσπαθώσεις.
        Όσο γι αυτόν που υπονοείς θα τον …διαγράψουμε (χα χα) .
        Την καλησπέρα μου. Τυχεράκια αστέ με τον Αντωνόπουλο σου! 🙂

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Nikos_Alfa,
        αν η Αριστερά για να διδάξει το Δαρβινισμό στα σχολεία χρειάζεται την επικουρία ή την έγκριση του κ.Σταμούλη, τότε έχω άδικο.
        Αν όμως μπορεί να την επιβάλει (ήδη ψευτοδιδάσκεται από τη Βιολογία της Γ’ Γυμνασίου) να διδασκεται σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, χωρίς να ρωτήσει κανένα κ.Σταμούλη (εγώ το θεωρώ όχι απλά πανεύκολο, αλλά πως θα της δώσει αίγλη και ψήφους αυτό), τότε έχω δίκιο.

        Έχω καταλήξει, και το επιβεβαιώνω αυτό συνεχώς, πως όποιος υπερασπίζεται την αλήθεια, όχι με μισόλογα, με ελιγμούς κλπ, αλλά σε όλη της την έκταση και με παρρησία, κατατροπώνει και γελοιοποιεί πολύ εύκολα τους αντιπάλους του.
        Θέλει βέβαια κάποια στοιχειώδη αρετή, γνώση, τόλμη.

        Νομίζω πως απλά έχει εμποτιστεί και η Αριστερά με την πάγια νεοελληνική αρχή του Κρύβε λόγια, κράτα πισινή, εσύ θα βγάλει το φίδι από την τρύπα κλπ.
        Νοοτροπία που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταισχύνη και στην ήττα.
        Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει ακριβώς αυτό.
        Να απολογείται συνεχώς για τις θολές του θέσεις.

  2. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    «Ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας είναι ένας από τους σπουδαιότερους θεολόγους της ορθόδοξης Εκκλησίας …Και το λέγω τούτο διότι η θεολογία του μεγάλου αλεξανδρινού συγγραφέα,….αποτελεί το υπέδαφος της θεολογίας ενός Μαξίμου Ομολογητού, ενός Γρηγορίου Παλαμά, ενός Μακαρίου Κορίνθου, αλλά και των κινημάτων του Ησυχασμού και του Φιλοκαλισμού στο σύνολό τους. Αποτελεί ακόμη, σήμερα, την καρδιά των διαλόγων της Ορθόδοξης Εκκλησίας

  3. Ο/Η Po λέει:

    Ο κάθε κος Σταμούλης κι η Εκκλησια, έχουν το δικαίωμα να λένε αυτό που πιστεύουν, στα πλαίσια της θεολογίας και του χριστ. δόγματος, το αυτό ισχύει και για την άπόψή τους για τον Δαρβινισμό.

    Όμως αυτό δεν θα έπρεπε να αφορά ένα ανεξίθρησκο κοσμικό κράτος, τη βουλή και τα κόμματά του.

    Ο Συριζα ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο κόμμα, δεν (θα έπρεπε να) τους αφορούν τέτοια ζητήματα. Επομένως τι θέλει και μπλέκεται στον εσώτερο ιδεολογικό και μεταφυσικό προβληματισμό της Εκκλησίας;

    Εκ του πονηρού, προς άγρα ψήφων λοιπόν…

    • Ο/Η Παλιός λέει:

      Ο Τσίπρας αντιλαμβάνεται την πολιτική σαν ένα σύνολο από κόλπα.
      Δημόσιες σχέσεις με το Ιερώνυμο, δημόσιες σχέσεις με τον Καραμανλή.
      Δεν είναι αυτό το πράγμα πολιτική.
      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63784608

      «Φλερτ» διαρκείας από τον Αλέξη!

      Αν οι «καραμανλικοί» είχαν συνιστώσες, μία από αυτές μπορεί να ονομαζόταν… Αλέξης Τσίπρας! Το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει επανειλημμένα «ανοίγματα» στην «καραμανλική πτέρυγα» και μάλλον θα συνεχίσει την ίδια τακτική, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής»!

      Ενα βήμα πιο κοντά στον… Καραμανλή ο Αλέξης

      Αν οι «καραμανλικοί» είχαν συνιστώσες, μία από αυτές μπορεί να ονομαζόταν… Αλέξης Τσίπρας! Το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει επανειλημμένα «ανοίγματα» στην «καραμανλική πτέρυγα» και μάλλον θα συνεχίσει την ίδια τακτική, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής»!

      Πρόσκληση από Μολυβιάτη
      Η εκδήλωση με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής, τότε και τώρα. Δημοκρατία, Οικονομία, Πολιτισμός και Ευρώπη» θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Π. Μολυβιάτης, προσκάλεσε και τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση και, ως εκ τούτου, η παρουσία του αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον για πολλούς λόγους…

      Διαχωρισμός
      Θυμίζουμε ότι, τον τελευταίο καιρό, ο Αλ. Τσίπρας έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην «καραμανλική Δεξιά», διαχωρίζοντας τις θέσεις που εκφράζει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ (την οποία κατηγορεί για «ακροδεξιά ατζέντα») από την πολιτική που άσκησε ο ιδρυτής της παράταξης…

      Καλά λόγια
      Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο BBC, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα βρεθούν πολιτικοί εντός της ΝΔ που θα βάλουν φρένο στη «θεωρία των άκρων». Εκανε δε ακόμη ένα βήμα, καθώς αναφέρθηκε και στον Κώστα Καραμανλή, θυμίζοντας ότι είναι συγγενής του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος, όπως είπε, νομιμοποίησε το ΚΚΕ και συνέβαλε στο να συμφιλιωθούν οι δύο αντίπαλες παρατάξεις.

      Θα βρεθούν από κοντά…
      Για πρώτη φορά λοιπόν, μετά την απαρχή αυτού του ιδιότυπου πολιτικού «φλερτ», Τσίπρας και Καραμανλής θα βρεθούν από κοντά. Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» θα μιλήσουν επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης και ο πρώην πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, ενώ παρών θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.

  4. Ο/Η Πεσκατόρε λέει:

    http://www.lifo.gr/now/greece/22760

    17.2.2013 | 20:36

    Λυκειάρχης στις εφόδους κατά μεταναστών στο Λασίθι

    Ταυτοποιήθηκε και έχει βαρύ παρελθόν…

    ΣΧΟΛΙΑ (8)

    Ένας εκπαιδευτικός, λυκειάρχης μέχρι πριν από μία εβδομάδα σε λύκειο της Ιεράπετρας, ταυτοποιήθηκε ως ένα από τα μέλη του τάγματος εφόδου που το βράδυ της περασμένης Τετάρτης επιτέθηκε απρόκλητα σε μετανάστες από το Πακιστάν. Τρείς από τους μετανάστες χρειάστηκε να νοσηλευτούν για τα τραύματα τους από τη ρατσιστική επίθεση. Σύμφωνα με το «Εθνος», ο εκπαιδευτικός αυτός, είναι ο Γεώργιος Πετράκης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και μέχρι πρότινος διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.

    Στην παραπάνω φωτογραφία, ο κ. Πετράκης, διακρίνεται ανάμεσα σε μέλη και οπαδούς της Χ.Α. σε παλαιότερη συγκέντρωση της οργάνωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, μαζί με ακόμη 9 άτομα αποτελούν τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι. Φέρεται δε, να συμμετείχε στο αιματηρό επεισόδιο σε βάρος των ανυποψίαστων Πακιστανών που εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν στο σπίτι τους στη Βαϊνιά Ιεράπετρας.

    Πάντως, στην τοπική κοινωνία το γεγονός, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, αφού όπως γράφει η εφημερίδα, είναι γνωστό το βεβαρυμμένο παρελθόν του Πετράκη. Έχει κουμπαριά με πολιτικό της ΝΔ, στου οποίου το γραφείο ήταν αποσπασμένος, είναι γνωστό μέλος της Χ.Α. και η σύζυγος του ήταν υποψήφια με την ακροδεξιά οργάνωση στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

    Μάλιστα, για καταγγελίες περί «ανοικτής προπαγάνδας υπέρ των ναζιστικών ιδεών σε νέους», αλλά και «για απειλές και προειδοποιήσεις για τη σωματική ακεραιότητα πολιτών», έχει διαγραφεί από την ΕΛΜΕ Λασιθίου. Εκτός όλων αυτών, υπήρξε το Μάιο και καταγγελία εις βάρος του από 25χρονη κοπέλα, ότι την είχε βιάσει παρά φύσιν όταν εκείνη ήταν 14 ετών.

    «Ο κόσμος της Ιεράπετρας γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο κύριος Πετράκης. Είναι καταστροφέας ζωών και παιδικών ψυχών. Εχει καταστρέψει εμένα και έχει ασελγήσει και σε άλλα παιδιά. Όταν ήμουν 13,5 στα 14 ασέλγησε σε βάρος μου παρά φύσιν. Η ψυχολογική πίεση που μου ασκούσε ήταν καθημερινή. Είχα κάνει τότε καταγγελίες στη Δευτεροβάθμια και είχα κάνει μηνύσεις, αλλά με πίεσαν και τις απέσυρα τότε.

    Δεν μπορώ άλλο να κρατάω το στόμα μου κλειστό. Ο κύριος αυτός δεν πρέπει να υπάρχει στην εκπαίδευση», είπε η Κατερίνα, μιλώντας στην εκπομπή της δημοσιογράφου Μαρίας Τσαγκαράκη.

    Παρά τις σοκαριστικές καταγγελίες ο Πετράκης παρέμεινε στη θέση του μέχρι πριν από μία εβδομάδα που φέρεται να παρέδωσε τη διεύθυνση του Εσπερινού ΕΠΑΛ, προκειμένου να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η δημοσιογράφος του σταθμού όπου έγιναν οι καταγγελίες, «ο Γ. Πετράκης κατέθεσε μήνυση σε βάρος μου και της Κατερίνας με μάρτυρες κατηγορίας μέλη της Χρυσής Αυγής».

    Σε επιστολή του για τη διαγραφή του, ο Γιώργος Πετράκης αναφέρει ότι διώκεται λόγω της συμμετοχής της συζύγου του στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής και δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει ως συνδικαλιστικό όργανο την ΕΛΜΕ Λασιθίου. «Επιθυμείτε να στοχοποιήσετε έναν πολύτεκνο διευθυντή σχολείου λόγω πολιτικών φρονημάτων! Είμαι ένας περήφανος Έλληνας Πατριώτης που μαθαίνω στα παιδιά να τιμούν την Πατρίδα, τη σημαία και το Έθνος μας. Όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει, η αριστερή λαίλαπα, επιδιώκει στην Ελλάδα να μας κάνει να ντρεπόμαστε που είμαστε Ελληνες», αναφέρει στην επιστολή.

  5. Ο/Η Αγγελος λέει:

    Κ.Λασκαρατο
    Πολυ θα ηθελα να μαθω απο τί τελοςπαντων μας σωζει η εκκλησια;απο τον κακο μας ευατο;απο την ταση μας να αμαρτανουμε σωνει και καλα;μηπως τα θυματα αυτου του σχεδον δισχιλιετους οργανισμου δεν σφαγιαστηκαν παρα σωθηκαν;ο (αγιος;;;)κυριλλος αλεξανδρειας;;;εχμ,χα χα χα!λεω να σας παρω τα κεφαλια να αγιασω και εγω.επισης νομιζα πως η καθολικη εκκλησια ειναι αδερφη της ορθοδοξης και οχι αιρεση οπως πλαγιως υπονοει ο χρυσοστομος.(αλλος αγιος τουτος).
    Μου προκαλουν αηδια τυποι οπως αυτος που με την γλυκαναλατη και συγκεκαλυμενη ομιλια του απευθυνεται στους τοπικους βουσμανους του ορθοδοξου δογματος και να με συγχωρεσουν οι αληθινοι βουσμανοι για το αδικο της συγκρισης.
    μηπως ειμαι απιστος;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Άγγελε,
      νομίζω ότι είναι προφανές ότι η Εκκλησία προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση στους χιλιάδες κληρικούς και υπαλλήλους της, δουλειά σε αρχιτέκτονες και οικοδόμους αφού ό ορθόδοξος θεός έχει πάθος με την ιδιοκτησία ακινήτων και ψήφους σε δεκάδες τιποτένιους πολιτικούς.

      Δεξιέ,
      η άσκηση προσωπικής πολιτικής από τον κ.Τσίπρα με τους Καραμανλή-Ιερώνυμο είναι παραπάνω από προφανής.
      Παλιότερα και με το Σαμαρά, μόνο που εκ των πραγμάτων κατέρρευσε.
      Αν βρείτε μισή λέξη ως κριτική Τσίπρα στην καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή Β΄, θα με υποχρεώσετε αν την καταθέσετε εδώ.
      Ο κ.Στουρνάρας είχε την εντιμότητα και το θάρρος να χρεώσει πρόσφατα και τον Καραμανλή Β΄ για τη χρεοκοπία.
      Ο Τσίπρας δεν έχει μάθει να υπηρετεί αρχές, κάνει καθαρά τυχοδιωκτική πολιτική ελιγμών.

      Η τακτική αυτή, που δεν αντέχει σε κανέναν έλεγχο, γι’αυτό και διεκπεραιώνεται αποσπασματικά, ευκαιριακά και βιαστικά, έχει παρελθόν:

      http://www.axortagos.gr/tsipras-karamanlis-den-dexthike-kanei-egklima-gia-afto-efige.html

      Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012
      ΤΣΙΠΡΑΣ: «Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΦΥΓΕ»

      Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε από την εξουσία, γιατί δεν ήθελε να εφαρμόσει ένα προειλημμένο σχέδιο, σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου: «Ο Παπανδρέου υλοποίησε προειλημμένες αποφάσεις, ένα προσχεδιασμένο έγκλημα, που αρνήθηκε να εφαρμόσει ο Καραμανλής και γι’ αυτό αποχώρησε. Δέχθηκε, όμως, να το εφαρμόσει ο Παπανδρέου».

  6. Ο/Η Αγγελος λέει:

    Οσο για την σωτηρια που ειναι δουλεια της εκκλησιας και οχι της επιστημης,ας θυμηθουμε τον χριστοδουλο.χρειαζεται να θυμισω λεπτομερειες;

  7. Ο/Η αγγελος,πρωην ντελιβερας λέει:

    Μιας και το ξεχασα,θα ηθελα να επισημανω πως ο αγγελος και ο ανεργος πρωην ντελιβερας ειναι το ιδιο προσωπο.

  8. Ο/Η LELOS λέει:

    Πολυ ενδιαφερον αρθρο.
    Υπαρχουν πολλα ιστορικα στοιχεια που αποδυκνειουν διαχρονικα τη φυση
    της Ορθοδοξιας και του Ανατολικου Χριστιανισμου
    Ορθοδοξια με λιγα λογια σημαινει αναχωρητισμος.
    Μοναστηρια , ησυχαστες εικονες λιβανια και γενικα ενας μεσαιωνικος κοσμος αποκομενος απο την κοινωνικη πραγματικοτητα.
    Με μια ομως λεπτομερεια. Για να διατηρηθει στη ζωη αυτος ο βυζαντινος κοσμος πρεπει να υπαρχουν προσβασεις στην εξουσια.
    Τωρα ειναι η τρικομματικη αυριο η ο Συριζα χτες η χουντα στην Κατοχη
    οι Γερμανοι (βλ επιστολη αγιορειτων στον Αδολφο)
    Τα ιδια και στη Ρωσια παλια οι Τσαροι υστερα ο Μπρεζνιεφ μετα ο Γελτσιν
    και τωρα ο Πουτιν.
    Μονο οι Χοτζα – Σταλιν δεν τουμπαραν καθως ηταν πολυ παλαβοι
    και απροσαρμοστοι.
    Ο Συριζα προβαλει ως το νεο στηριγμα για να συνεχιστει η προνομιακη
    μεταχειρηση της Ορθοδοξης Εκκλησιας.
    Παντως δεν πρεπει να βλεπουμε μονο αρνητικα στοιχεια στη Ορθοδοξη παραδοση ,υπαρχουν και παρα πολλα θετικα πχ Τεχνη, ναοδομια ομορφα
    μοναστηρια και δε νομιζω οτι η Ελλαδα χωρις το Χριστιανισμο θα ηταν
    καλυτερα. Σ αυτο το σημειο κε Ροιδη ειστε λιγο υπερβολικος.

  9. Ο/Η Theodoros λέει:

    Παιδιά έχουμε πόλεμο…
    http://prezatv.blogspot.gr/2013/02/video_6320.html

  10. Ο/Η Theodoros λέει:

    Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ… Συστημικό όργανο για την διαιώνιση της σκλαβιάς των Ελλήνων.
    Βουλή παγιδευμένη, Δικαιοσύνη παγιδευμένη. Εκκλησία παγιδευμένη (άστο καλό!). Συνδικαλισμός παγιδευμενος. ΜΜΕ καραπαγιδευμένα.

    Πως στο διάολο θα γίνει ανατροπή;

    Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες φωνές που εμπνέουν αισιοδοξία.
    http://www.kourdistoportocali.com/articles/18475.htm

  11. Ο/Η Aλέκσις Τσίμπλας λέει:

    http://www.agioritikovima.gr/politika/16704-tipras-en%CE%BFmen

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ» Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2013 15:21 desk agioritikovima
    Επιμέλεια: Μάνος Χατζηγιάννης

    Καλεσμένος στην εκπομπή του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, στην ΕΤ3, βρέθηκε χθες βράδυ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις σχέσεις με την Εκκλησία συνεχίζοντας την προσπάθεια εναγκαλισμού μαζί της και λέγοντας πως Αριστερά και Εκκλησία είναι δύο χώροι που κινούνται παράλληλα. Ζήτησε τη συνεργασία της για να βρεθούν μαζί-όπως είπε-δίπλα στον άνθρωπο, ενώ διευκρίνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνοδοιπόρος με την Εκκλησία αυτή που δεν κάνει διακρίσεις φυλετικού χαρακτήρα.

  12. Ο/Η Δυστυχώς έχετε δίκιο λέει:

    http://enosy.blogspot.gr/2013/02/blog-post_13.html

    Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

    ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ΄ αλεύρι…

    Ο πανικός που επικρατεί στα «ιερατεία» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το δημοσκοπικό βάλτωμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν είναι καλός σύμβουλος.Η ανικανότητα να διαχειριστούν τις ακροδεξιές επικοινωνιακές επιθέσεις της τρόικας εσωτερικού έχει οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση. Σαν τους σκύλους με την ουρά στα σκέλια, απολογούνται για ζητήματα στα οποία θα έπρεπε να έχουν επιθετική στάση.

    Ένα παράδειγμα αυτής της στάσης των ιερατείων είναι «υπόθεση Θεοδωρίδη». Στις 08/02/2013 δημοσιεύτηκε στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» το κείμενο του Δ. Ψαρρά «Η Τουρκία, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σαμαράς». Το κείμενο είναι υποδειγματικό ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογες επικοινωνιακές επιθέσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Πράγματι, την ίδια μέρα αναδημοσιεύτηκε στο «left.gr» εδώ: http://www.left.gr/article.php?id=23715

    Ο Στρατής Μπουρνάζος στο κείμενό του “Με αφορμή την «υπόθεση Θεοδωρίδη»” αναδεικνύει αυτό ακριβώς το ζήτημα των χειρισμών από τα ιερατεία του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: Τελειώνοντας, έχω τον φόβο ότι η απόφαση της αποπομπής δεν πάρθηκε μόνο για λόγους πειθαρχίας, συμμόρφωσης στη συλλογικότητα κλπ., αλλά υπό την πίεση της Νέας Δημοκρατίας και του φόβου του «πολιτικού κόστους». Αν ισχύει αυτό, καθώς οι «πιέσεις» από τις ποικίλες, κατ’ ευφημισμόν, «Ομάδες Αλήθειας» θα ενταθούν, η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

    Χρήσιμα τα ταξιδάκια του Α. Τσίπρα στην Λατινική και την Βόρεια Αμερική όπως και στην Ευρώπη. Όμως πιο χρήσιμο και πιο ουσιαστικό θα ήταν αν πήγαινε και κανένα ταξιδάκι στην Τουρκία και στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων…

    Στην «υπόθεση Αμυρά» τα ιερατεία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ακριβώς αντίθετη στάση από αυτή που έχουν σήμερα «υπόθεση Θεοδωρίδη». Τότε δεν είχαν πανικό! Είχαν μόνον έπαρση ότι θα ηγεμονεύσουν στο εθνικοπατριωτικό τόξο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Αμυράς παραλίγο να ήταν και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και βγήκε από το ψηφοδέλτιο την τελευταία στιγμή μετά από ισχυρές πιέσεις προς τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα προς τα «αριστερά». Η «ισκρα» μάλιστα τότε είχε βιαστεί και είχε δημοσιεύσει τα ψηφοδέλτια με το όνομα του Αμυρά μέσα…

    Μια ματιά για όσους έχουν «ξεχάσει» αυτήν την «υπόθεση» σε παλαιότερα δημοσιεύματά μας, εδώ:

    Μια διαφορετική «παρέλαση» από την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ…

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει προεκλογικά την ίδρυση του νέου “ΕΛΑΣ»!

    Ο Αλέξης Τρίπρας δίνει συνέντευξη σε ακροδεξιά blogs…

    Και ο Φαήλος Κρανιδιώτης με τον Ιφικράτη Αμυρά…

    Τι λέει σήμερα ο τότε συνομιλητής της ηγεσίας του «ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ»; Μια ματιά εδώ:

    Να στηρίξουμε όλοι την διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη, κα Ελένη Σιουρούνη

    Οργάνωση ξεχωριστού ληξιαρχείου μόνον για Έλληνες και έκδοση διαφορετικών ταυτοτήτων

  13. Ο/Η Tηλεγραφητής λέει:

    Μια και μιλάμε για θεολογικό μεσαίωνα.
    Ανακοίνωση του Μεντζελόπουλου (επαγγελματικό Σεραφείμ Πειραιώς), σχετικά με τις σχέσεις του με τη Χαβγή.

    […] Γιά νά ξεκαθαρίσω καί πάλι τή θέσι μου, ὁ συγκεκριμένος πολιτικός σχηματισμός προβάλλει καί καλῶς προβάλλει τόν ἐθνικισμό ὡς ἀγάπη στήν πατρίδα μέσα σέ ἕνα ἐθνικομηδενιστικό καί κακῶς ἐννοούμενο πολυπολιτισμικό περιβάλλον ἀλλά διαφωνῶ μέ τήν σημειολογία ναζιστικῶν χαιρετισμῶν ἤ μέ τήν «ἀναρρίχιση» τῆς νεολαίας του σέ βουνοκορφές γιά τόν ἑορτασμό τοῦ χειμερινοῦ ἡλιοστασίου καί τήν ἀπόδοση τιμῆς σέ μία κτιστή ἀσυνείδητη μάζα ἐνέργειας, ὅπως εἶναι τό ἄστρο τοῦ πλανητικοῦ μας συστήματος καθώς καί μέ παλαιότερες ἀναρτήσεις πού ἀναφέροντο σέ παγανιστικές καί ἀποκρυφιστικές ἀντιλήψεις.[…]

    Μόνο τα παγανιστικά τον πείραξαν… που του χαλάνε το μαγαζί. Με τα άλλα είναι απόλυτα σύμφωνος. Ρατσισισμός, ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, χυδαιολογία…
    Βοήθειά μας!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ακριβώς αυτή είναι η στάση της Ιεραρχίας.
      Το ότι έχουν μαχαιρωθεί, μείνει ανάπηροι, δολοφονηθεί ή ξυλοδαρθεί χιλιάδες μετανάστες, το ότι μεγάλη μερίδα της Αστυνομίας το υποθάλπει αυτό, δεν θεωρείται γεγονός άξιο να απασχολήσει την Εκκλησία, που υποτίθεται ότι βλέπει στο πρόσωπο του ξένου, του πεινασμένου και του αδικημένου το Χριστό.
      Αυτή ακριβώς η σιωπή δείχνει το ποιόν των επισκόπων και τα ήθη αυτών των Αριστερών, που συζητούν μαζί τους πετώντας στα σκουπίδια πάγιες αρχές τους και κάνοντας τα στραβά μάτια σε κάθε λογής ιερά σκάνδαλα και στην ιερή φοροκλοπή.
      Να αρπάξουμε την κυβέρνηση, με τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που παλιά αποδοκιμάζαμε, με την κοινοβουλευτική υποστήριξη ή και την κυβερνητική συνεργασία μιας μερίδας της ακροδεξιάς και μετά βλέπουμε.

      • Ο/Η Myriam λέει:

        http://www.left.gr/article.php?id=24456

        Ρατσιστική βία: Οι μετανάστες δεν εμπιστεύονται την ΕΛ.ΑΣ.

        Ημερομηνία: 16/02/2013
        Πηγή: http://www.avgi.gr

        «Πώς θα ζητήσει κάποιος βοήθεια, αν ξέρει ότι την επόμενη στιγμή θα απελαθεί;». Την έντονη καχυποψία της μεταναστευτικής κοινότητας έναντι της αστυνομικής υπηρεσίας υποδοχής καταγγελιών περιστατικών ρατσιστικής βίας, αλλά και των αστυνομικών που θα αναλάβουν την ανάκριση, αποτυπώνει έρευνα της «Αυγής». Άλλωστε, ενώ τα περιστατικά είναι καθημερινά, σε ένα μήνα στην ΕΛ.ΑΣ. έγιναν μόλις 8 καταγγελίες.

        Χωρίς χαρτιά τα περισσότερα θύματα, πώς να καταγγείλουν;

        «Δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό, αλλά θα μπορούσε να γίνει απαραίτητη». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει σχεδόν το σύνολο της μεταναστευτικής κοινότητας για τη γραμμή 11414 που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σκοπό την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας και ξεκίνησε να λειτουργεί στις 10 Ιανουαρίου. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή της, αλλά, κι όταν τη μαθαίνουν, αποφεύγουν να τη χρησιμοποιήσουν, καθώς, όπως λένε δηκτικά θα ήταν «σαν να παίρνουμε τη Χρυσή Αυγή για να μας σώσει από τη Xρυσή Aυγή». Πολλοί είναι ακόμα αυτοί που φοβούνται να καλέσουν, καθώς δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στη χώρα και υπάρχει ο κίνδυνος να συλληφθούν.

        Ο βασικός λόγος τόσο της άγνοιας όσο και της αποστροφής προς μία κίνηση «καλής θέλησης», όπως χαρακτηρίζεται από το υπουργείο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, αν όχι αποκλειστικά, στο βεβαρημένο παρελθόν των σχέσεων του κράτους και της αστυνομίας με τους μετανάστες. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η αμιγώς ρατσιστική επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», αλλά και μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας έχουν οδηγήσει στη συγκρότηση μιας αρνητικής πεποίθησης για την αγνότητα των προθέσεων.

      • Ο/Η Tηλεγραφητής λέει:

        Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
        Λόγω επαγγέλματος έχω ζήσει στις περισσότερες χώρες προέλευσης αυτών των δυστυχισμένων και έχω βιώσει το θρησκευτικό φανατισμό τη μισαλλοδοξία τη βαρβαρότητα και τις ρατσιστικές αντιλήψεις που επικρατούν στην άλλη μεριά. Δημόσιοι ξυλοδαρμοί, ακρωτηριασμοί, αποκεφαλισμοί, λιθοβολισμοί, βιασμοί, γενοκτονίες. Πρακτικές που επικροτούνται από τους αντίστοιχους Σεραφείμ, ο οποίος συγκρινόμενος με αυτούς είναι η μητέρα Τερέζα οι δε Χαβγίτες συγκρινόμενοι με τους Ταλιβάνους ναυτοπρόσκοποι. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους απελπισμένους έρχονται στη Δύση διατηρώντας στο ακέραιο αυτές τις φονταμενταλιστικές αντιλήψεις. Δεν έχουν μάθει να συζητούν και δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ανεκτικότητα. Συσπειρώνονται, ορίζουν την περιοχή τους και εκεί εφαρμόζουν τους δικούς τους νόμους. Παράδειγμα πολλές περιοχές σε Η.Π.Α. Καναδά Η.Β. όπου η κατανάλωση χοιρινού κρέατος, το αλκοόλ, η ροκ μουσική, ο διαφορετικός ενδυματολογικός κώδικας και εν γένει ό,τι ανήκει στην αθεϊστική Δύση διώκεται ανηλεώς, ατύπως βέβαια αλλά ποιος τολμάει να αντιδράσει.
        Δε θα ήθελα να συμβεί αυτό στη χώρα μου. Δε θα ήθελα να δω ποτέ να καίγονται βιβλία. Είμαι αθεράπευτα δυτικός και αιρετικός στον τρόπο σκέψης. Εξάλλου έχει χυθεί πολύ αίμα σ’ αυτόν τον τόπο για αυτή τη στοιχειώδη ελευθερία που έχουμε. Είναι κρίμα να φύγουμε από στα σκ… για να πέσουμε στα απόσκ…

        Δυστυχώς… σ’ αυτή τη χώρα βασιλεύει η ανικανότητα (πολιτικοί) , ο μαυραγοριτισμός (βλάχοι που θέλουν δούλους), διαφθορά (Αστυνομία και δικαιοσύνη) έτσι εμφανίζονται φαινόμενα όπως ο απεχθής Μεντζελόπουλος και η απεχθέστατη Χαβγή.
        Αναφέρω μόνο τον Μεντζελόπουλο γιατί μένω στον Πειραιά και τον έχουμε μέσα στα πόδια μας.
        Με τρομάζει δε το δρομολόγιο Μητρόπολη-Ασφάλεια-Μιχαλολιάκος(δήμαρχος)-Σχολή Ναυτικών Δοκίμων-ΧΑ-Μανιάτικα-Μητρόπολη.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Τηλεγραφητή,
        δεν καταλαβαίνω πως συνδυάζονται αυτά τα πολύ σωστά που λες και με τα οποία κάθε λογικός άνθρωπος συμφωνεί, με τη σιωπή της Ιεραρχίας στα μαχαιρώματα φουκαράδων από τους Νεοναζί;

      • Ο/Η Tηλεγραφητής λέει:

        Ένα πρόβλημα το κατανοούμε και το λύνουμε όταν γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Πιστεύω ότι είσαι έντιμος άνθρωπος και οι φιλόξενες σελίδες σου προσελκύουν άτομα που δεν φέρουν παρωπίδες, γι’ αυτό κι εγώ είμαι εδώ.
        Ο σκοπός μου ήταν να αποδείξω ότι ο Μεντζελόπουλος δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα φανατικό Ουαχαμπίτη ή ένα μισότρελο σαμάνο. Οι δε ομάδες της Χαβγής δε διαφέρουν σε τίποτα από τους αιμοσταγείς φονταμενταλιστές ισλαμιστές, και όχι μόνο, δολοφόνους. Τα μεγέθη είναι διαφορετικά, ωστόσο ή ιδεολογία και οι πρακτικές είναι ίδιες. Και είναι διαφορετικά όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν να εγκληματήσουν όσο θα ήθελαν.
        Δεν υπάρχει καμία διαφορά.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Συμφωνούμε,
        ευχαριστώ

  14. Παράθεμα: Αμβρόσιος: Δεν παίζω, “Ο Τσίπρας πάει με το Διάβολο, κι εγώ με το Λεωφορείο” | Ασμοδαίος

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.