Η Σπίθα του Μίκη θα κάψει τους Ανθέλληνες

«Ω Αθήνα, πρώτη χώρα,
τι γαϊδάρους τρέφεις τώρα!»

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Εξ αρχής διευκρινίζω ομού μετά του αυθεντικού Ροϊδη πως : «το δίστιχον αυτό δεν μου φαίνεται σωστόν, πρώτον διότι δεν πρέπει να υβρίζωμεν κανένα, και δεύτερον διότι αντί γαϊδάρους έπρεπεν ο ποιητής να είπη προφήτας, θεοπνεύστους ανθρώπους, ικανούς να ομιλήσουν περί όλων των γνωστών πραγμάτων και πολλών άλλων ακόμη, κατόχους πάσης σοφίας». Αφού λοιπόν δηλώσω πως το παραπάνω δίστιχο δεν αφορά κανέναν από τους επώνυμους φίλους ή από τα στελέχη της «Σπίθας», αφορά μόνον τους Ανθέλληνας, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω το επιτελείον της.

Διαβάζω από την «Αυγή» την ουδέτερη και ασχολίαστη είδηση για τη «Σπίθα» του τ.υπουργού (άνευ Χαρτοφυλακίου) της ΝΔ κ.Θεοδωράκη, κατά την πάγια τακτική της Αριστεράς, προς το μουσικοσυνθέτη: «Κάνετε πως δεν βλέπετε». Ομολογώ πως τα ονόματα με καθησύχασαν, γιατί αρχικά το μυαλό μου είχε πάει στη «Σπίθα» του μητροπολίτη Καντιώτη (φωτ. 1)

«Οι πρώτοι «Φίλοι της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών» είναι οι: Άννα Βαγενά (ηθοποιός), Ευθύμιος Βαρλάμης (ζωγράφος), Παντελής Βούλγαρης (σκηνοθέτης), Κώστας Γεωργουσόπουλος (κριτικός, συγγραφέας), Χρήστος Γιανναράς (ομ. καθηγητής φιλοσοφίας, συγγραφέας), Σπύρος Ευαγγελάτος (ακαδημαϊκός, σκηνοθέτης), Μιχάλης Κακογιάννης (σκηνοθέτης), Νέδα Κανελλοπούλου (καθηγήτρια πανεπιστημίου), Ερατοσθένης Καψωμένος (ομ. καθ. Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων), Λουκιανός Κηλαϊδόνης (συνθέτης), Περικλής Νεάρχου (πρέσβης επί τιμή), Βούλα Πατουλίδου (ολυμπιονίκης), Σάκης Πεπονής (τ. Υπουργός), Δημήτριος Ρόκκος (ομ. καθηγητής του ΕΜΠ), Παναγιώτης Σγουρίδης (τ. αντιπρόεδρος της Βουλής), Σωτήρης Σόρογκας (ζωγράφος, ομ. καθηγ. Αρχιτεκτονικής Αθηνών), Αλέκος Φασιανός (ζωγράφος) και Διονύσης Χαριτόπουλος (συγγραφέας)».

Παραλείποντας ελαχίστους (4) τους οποίους θεωρώ ιδιαίτερα διάσημους, άρα περιττεύει κάθε παρουσίαση, σημειώνω για τους υπολοίπους τα παρακάτω, ελπίζοντας πως δεν αδικώ κανέναν μεταφέροντας εσφαλμένη πληροφορία και πάντα πρόθυμος να επανορθώσω αν χρειαστεί.

1. Άννα Βαγενά: Τέως υποψήφια βουλευτής ενιαίου Συνασπισμού (KΚΕ-ΕΑΡ), ακολούθως πολιτική φίλη Κ.Σημίτη, κρούει τελευταίως τον κώδωνα του κινδύνου για τους μετανάστες από το βήμα της κας Τατιάνας Στεφανίδου. Υπήρξε θαυμάστρια του Τρισμάκαρος Χουντόδουλου, υποδεχόμενη αυτόν μετά χειροφιλήματος και με το σύζυγό της επίσης μέλος της «Σπίθας» Λουκιανό Κηλαηδόνη, μετά φανών και λαμπάδων στο θέατρό της, το οποίον σήμερα δεινώς δοκιμάζεται κυκλωμένον από ορδάς λαθρομεταναστών.

2. Βούλα Πατουλίδου. Δηλωμένη πατριώτισσα («Για την Ελλάδα ρε γαμώτο») και τ.αργόμισθη του Δημοσίου. Έχασε την αργομισθία της μαζί με την ψυχραιμία της όταν πολιτεύτηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και θεώρησε πως της άξιζε καλύτερη σειρά. Ξεκατινιάστηκε άδικα με τον ΓΑΠ, αφού αποδείχτηκε πως τελικά θα εκλεγόταν βουλευτής.

3. Νέδα Κανελλοπούλου, κόρη του Αθανάσιου Κανελλόπουλου (ΝΔ). Η κα Κανελλοπούλου πιστεύει πως οι μετανάστες δεν δικαιούνται ψήφου στις δημοτικές εκλογές προνόμιο που «επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες»

4. Παντελής Βούλγαρης, τ.επισκέπτης του Καραμανλή Β΄, τον καιρό της ακμής του και θαυμαστής των καλλιτεχνικών του ανησυχιών: «Από την πλευρά του ο Παντελής Βούλγαρης, που ανέλαβε διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τόνισε πως ο Κώστας Καραμανλής είναι φίλος του Κινηματογράφου…».

5. Ευθ.Βαρλάμης: «Το Άγ.Όρος του Βαρλάμη:….To 2002 εντυπωσίασε τους Θεσσαλονικείς με τη μεγαλειώδη εικαστική συλλογή «Θεσσαλονίκη, η αδερφή του Μεγαλέξανδρου» ….Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας παρουσιάστηκε στο Ζάππειο με την αιγίδα της Δημάρχου Αθηναίων και την υποστήριξη των υπουργείων Πολιτισμού και Υγείας η εντυπωσιακή καλλιτεχνική συλλογή «ΜΑΝΑ Ολυμπιάδα, Η Δύναμη της Αγάπης». Επίσης το 2004 εγκαινιάστηκε η εκκλησία του «Χαρμόσυνου Αγγέλματος» στο Waidhofen της Κ. Αυστρίας, ένα ποιητικό αρχιτεκτονικό έργο, που σχεδίασε και πραγμάτωσε ο Βαρλάμης για την τοπική ευαγγελική κοινότητα. Τον Ιανουάριο του 2005 εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό της Αυστρίας Dr. Wolfgang Schόssel και τον σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Βιέννης η εικαστική του συλλογή με τον τίτλο «I Believe»…..Το 2006 και το 2007 παρουσιάστηκε στην Ελλάδα … το μοναδικό πολυθέαμα «Ο Μυστικός Κήπος – Η τέχνη της πίστης». ….».

6. Ερ. Καψωμένος: Καθηγητής που εκθέτει τις ανησυχίες του για έναν «εφικτό ελληνικό Διαφωτισμό» « στον εναλλακτικό χώρο πολιτικής και πολιτισμού του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη σήμερα, Δευτέρα, στις 19:00 το απόγευμα. Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο συγγραφέας Κώστας Ζουράρις, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, …….»

7. Σωτήρης Σόρογκας τ.υποψήφιος βουλευτής ΝΔ

8. Χρήστος Γιανναράς Θεολόγος, γνωστός και από τη χρέωση στον Κίσινγκερ μιας «ανθελληνικής δήλωσης», την οποία του αποδίδει διαρκώς και αμετανόητα η ελληνική Ακροδεξιά, την οποία δεν έκανε ποτέ και παρ’όλο που ήταν εμφανές πως τέτοια δήλωση θα ήταν έτσι κι αλλιώς αδιανόητη.

9. Αλέκος Φασιανός τ.υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ (στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον προπονητή των Ολυμπιονικών αρσιβαριστών κ.Χ.Ιακώβου)

10. Ο κ.Χαριτόπουλος που είχε προτείνει «Να κάνουμε ό,τι και οι αρχαίοι, να τους χτίσουμε μέσα…” σε εκπομπή του ραδιοφώνου του Σκάι για τους μετανάστες της Νομικής, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε τον ΣΥΝ «κοινωνική ενόχληση».

11. Ο κ.Περικλής Νεάρχου, που ανησυχεί σφόδρα για τη λαθρομετανάστευση και μεταξύ πολλών ενδιαφερόντων στο πνεύμα της φράσης που απομονώνω σημειώνει: «4. Καλός ως αρχή ο φράκτης των 12,5 χλμ., θα χρειαστεί όμως να επεκταθεί σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο….».
(Συγνώμη αλλά θα ψυχοπλακωθούμε κε Πρέσβη μου)

12. Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ δίνει βροντερό παρόν δια του κ.Σγουρίδη, μελετητή του Βυζαντίου από την πρωτότυπον επιστημονικήν σκοπιά της συνεχείας της ελληνικής φυλής (sic) ο οποίος απεκάλυψεν εις την Βουλήν: «Παίζουν τη Θράκη …στα ζάρια»!». (Έχει επιτραπεί το μπαρμπούτι;)

13. Καταλήγω με τον καθηγητή κ.Ρόκο τον οποίο θυμάμαι να ανησυχεί με άλλους εκλεκτούς κυρίους (Ζουράρι, στρατηγό Αλευρομάγειρο, Αλ.Ζαρκάδα, αντιστράτηγο, Θ. Στοφορόπουλο, (ανησυχούντα για τα εθνικά θέματα πρέσβυ) και τους φίλους της «Σπίθας»: Χ.Γιανναρά Ερ.Καψωμένο, Δ.Ρόκο, Δ.Χαριτόπουλο, στην ευσεβή ιστοσελίδα «Η άλλη όψις»: «Όχι στην προκρούστεια κλίνη του σχεδίου Ανάν»

Να σημειώσω πως η κίνησις τρόπον τινά πλαισιούται φιλικώς και υπό των sir Βασιλείου Σπ. Μαρκεζίνη Στ.Παπαθεμελή και Κ.Ζουράρι (τ.υποψήφιο νομάρχη με ΝΔ).

Υ.Γ
Ομιλεί ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ (αγνοώ εις ποίον Πανεπιστήμιον) κ.Ζουράρις δια την «Σπίθαν»:

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

89 Responses to Η Σπίθα του Μίκη θα κάψει τους Ανθέλληνες

  1. Ο/Η always in doubt λέει:

    Πολύ ωραίες οι περιγραφές σας. Γιατί όμως διακρίνω έναν προθάλαμο φρενοκομείου, στον οποίο φαίνεται ότι όλοι στριμωχνόμαστε για να μπούμε? ‘Εχω την εντύπωση ότι το νήμα οι περισσότεροι το πιάνουν περίπου στο τέλος. Κανείς δεν τολμάει να το ξεκινήσει από την αρχή.

  2. Ο/Η DIONYSOS λέει:

    Προγραφές κάνετε ή φοβηθήκατε τόσους ζωντανούς σκεπτόμενους ανθρώπους που βλέπουν τα 3 μεγάλα ελλείμματα της ελληνικής κοινωνίας, χρέους, δημοσιονομικό και διατροφικό σε οικονομικό επίπεδο, πολιτιστικό και παιδείας έλλειμμα σε επίπεδο εποικοδομήματος. Κάποιοι θέλουν τη χώρα μας Κράτος Δικαίου και κάποιοι αποικία και περιοχή του ΔΝΤ. Παίρνετε θέση και είναι ευχάριστο, οσονούπω θα παίρνουν όλο και περισσότεροι σε αυτό το » ενοχλητικό» κίνημα δραστηριοποίησης αδρανών μαζών

  3. Ο/Η Στέλιος λέει:

    Ρε παιδιά, τόσοι και τόσοι εκλεκτοί πατριώται, αλλά ούτε έναν πρώην στρατιωτικό δεν βλέπω στο καστ… Πώς είναι δυνατή τέτοια παράληψη; Ειναι δυνατόν να ξεκινάς πατριωτικό κίνημα χωρίς έναν στρατηγό ε.α.;

    Καλά, αυτή τη ζωγραφιά με τον μεγαλέξανδρο να κρατάει πλαστική σημαιούλα ελληνική και να ορκίζεται στο ‘βαγγέλιο, ποιος Θεός την εμπνεύστηκε και την ζωγράφισε; Πραγματικά είναι ο ορισμός του «Μια εικόνα, χίλιες λέξεις»!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Στέλιο άδικα ανησυχείς.
      Όπως θα δεις αν μπεις στον κόπο να δεις τα δυο λινκ που μας έδωσε ο αγαπητός Σταύρος, θα διαπιστώσεις:

      1.Την ανεπάρκειά μου και την όντως αποσπασματική παράθεση πληροφοριών για τη Σπίθα και τα μέλη της αφού παρέλειψα δυο εξαιρετικές πληροφορίες:

      2. Την ιστορική σύμπλευση Μίκη-Στρατού-Εκκλησίας.
      Μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι.

      α. Ιστοσελίδα Μονής Βατοπεδίου

      ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (31.12.09)
      4 Ιανουαρίου, 2010 — VatopaidiFriend

      Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

      Αξιότιμε κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,

      Αξιότιμε Αρχηγέ του ΓΕΕΘΑ,

      Κυρίες και κύριοι,

      Ολόκληρη η ζωή και το έργο μου μπορούν να ερμηνευτούν και να κατανοηθούν μόνο κάτω από το πρίσμα των τριών λέξεων που με γαλούχησαν: Ελλάδα, Πατρίδα, Ελευθερία.

      β.

      Ιερά Σύνοδος | Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

      30/3/2007

      Ο Μίκης Θεοδωράκης απόψε μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας και την καρδιά μας.

    • Ο/Η z λέει:

      Eίναι Μποστ

  4. Ο/Η undantag λέει:

    Λαμπρό. Aλλά audiatur et altera pars. Κοιτάξτε τώρα πως θα το παρουσίαζα αν ήμουν πχ. Pretenderης και το αφεντικό (δεν τρελάθηκε) είχε πάρει εντολή στήριξης της Σμπίρας (sic-chic), μπας και ξεχαστούν αυτοί οι μελαμψοί ανορεξικοί που δεν είναι ΚΑΝ μοδέλα:

    «Είναι κοινή παραδοχή πως οι καιροί είναι δύσκολοι. Είναι επίσης κοινή παραδοχή, απ’ τον καιρό του Δημ-άρατου, πως εμείς οι Έλληνες στα δύσκολα γινόμαστε μια γροθιά. Μια πυρκαγιά.
    Και, κάθε πυρκαγιά ξεκινάει από μια Σπίθα. Που κατ’ανάγκην περιέχει τους καλύτερους. Τους πιο σπιρτόζους.
    Ανθρώπους όλων των κομμάτων. Ή καλύτερα, ανθρώπους υπερκομματικούς, που, όπως η ξενοφώντεια μέλισσα, περιιπτάμενοι από άνθους εις άνθος συνέλεξαν εμπειρίες από παντού. Με προσωπικό κόστος. Με απώλεια θώκων, για μερικούς, αλλ’ όχι συνειδήσεων.
    Ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο τους. Μουσικούς, καθηγητάς, ηθο-ποιούς, ζωγράφους, γλύφτες, νομικούς, τεχνοκράτες, διπλωμάτες. Ανθρώπους που έχουν προσφέρει για τον τόπο από διάφορα μετερίζια πριν αρθώσουν πολιτικό-πατριωτικό λόγο. Όπως ακριβώς στην αρχαία Αθήνα.
    Ανθρώπους που τόλμησαν να πουν τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη και μην είναι πια αρεστοί σε μια δράκα τσιριζόντων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ κολακεύοντας τα διεθνιστικά, σιωνιστικά, αμοραλιστικά τους ιδεολογήματα [ΣτU: τι θέλετε να πείτε κε διευθυντά, αυτό δεν κολάει; Αυτό κολάει παντού.]
    Ανθρώπους που, αν μη τι άλλο, αξίζει να ακούσουμε.
    Ανθρώπους.»
    Και δια την αντιγραφήν
    Undantag

  5. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Αγαπητε Λασκαρατε,διαβαζοντας το σημερινο σου αυθορμητα μου ηρθε στο νου ενα διστιχο ποντιακο τραγουδακι.

    Ερουξεν αφκα ο γαϊδαρον και εξυγαν τα κορκοτα,
    ο γερων κλαιει τον γαϊδαρον κι γραια τα κορκοτα.

    Εγω δεν ξερω τι να κλαψω. Τον αγωνιστη του Μικη, τον μουσουργο Μικη, το ολο προηγουμενο μεγαλειο του Μικη, η τα γεραματα που δεν ερχονται μονα τους.
    Με πολλους απο αυτους που αναφαιρεις, ουτε για κατουρημα δεν παμε παρεα.

  6. Ο/Η efi λέει:

    ωραία τα λέει η μπεκροκανάτα!
    (γαμώτο! είμαι ή όχι politically correct;)
    να πάω στη συγκέντρωση της Σπίθας;
    ή να κάτσω σπίτι ν’αράξω σπίτι με τον Κηλα’ι’δόνη;
    καλύτερα ν’ακούσω πρώτα τους Ειδικούς…

  7. Ο/Η sarant λέει:

    Οπότε συμπεραίνουμε ότι ο κ. Λασκαράτος θεωρεί διάσημους, σε σημείο που να είναι περιττή η παρουσίασή τους, τους: Κ. Γεωργουσόπουλο, Σπ. Ευαγγελάτο, Μ. Κακογιάννη, Λ. Κηλαηδόνη και Σάκη Πεπονή. Πέντε και όχι τέσσερις, εκτός αν για τον Κηλαηδόνη αρκεί η έμμεση παρουσίαση.

    Ξέρετε, με όλη τη φιλία και την εκτίμηση που έχω για σας και το ιστολόγιο, δεν είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική αυτή η σκιαγράφηση που κάνετε απομονώνοντας επιμέρους χαρακτηριστικά. Με τη λογική σας θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Ροΐδης (ο παλιός, όχι ο ιστολόγος) ήταν ένας ξεπεσμένος αριστοκράτης που έφαγε τα λεφτά του στο χρηματιστήριο, έβριζε την Κομμούνα του Παρισιού και έγραψε αντισημιτικά κείμενα. Ότι ο Παπαδιαμάντης ήταν ένας ανεπρόκοπος που τελείωσε το γυμνάσιο 22 χρονών. Ότι ο Βελουχιώτης ήταν ένας δηλωσίας που όταν ήταν φοιτητής είχε κουρέψει με προβατοψαλίδα τον ποιητή Τεύκρο Ανθία.

  8. Ο/Η sarant λέει:

    Συγνώμη, πάτησα πολύ νωρίς τη σκανδάλη.

    Θα έλεγα επίσης ότι απείρως πιο εποικοδομητικό θα ήταν να διερευνήσετε για ποιο λόγο αυτοί οι άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους είναι αξιολογότατοι, και πολλοί από τους οποίους έχουν πολύχρονη διαδρομή στην αριστερά (οι δυο κατηγορίες δεν ταυτίζονται απόλυτα), για ποιο λόγο πλαισίωσαν τη Σπίθα -πέρα από την προσωπική φιλία με τον Μίκη.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Kύριε Σαραντάκο,
      ασφαλώς οι περισσότεροι είναι πολύ αξιόλογοι άνθρωποι με πρώτο και καλύτερο τον επι κεφαλης τους. Δεν είναι ομως όποιος αυτοεκτίθεται στο δημόσιο χώρο υπεράνω κριτικής, σχολίων, σάτιρας. Όποιος εκφράζει δημόσια τη γνωμη του, μας δίνει το δικαίωμα να την κρίνουμε.

      Έχω κάθε δικαίωμα με τα όποια κριτήρια μου να κρίνω πως οι κ.κ.Γεωργουσόπουλος, Κακογιάννης, Πεπονής και Ευαγγελάτος είναι γνωστοί στο κοινό και επι πλέον δεν έχω αντίληψη για τις θέσεις τους στα λεγόμενα εθνικά θέματα κλπ.
      Ο κ.Πεπονής έχει αποσυρθεί, τους δε υπόλοιπους κυρίους γνωρίζω μόνο από την πνευματική τους δημιουργία.

      Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί είναι κακό ή έστω άκομψο ή ενοχλητικό, να αναφέρεται για κάποιον πως ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, ή του ΠΑΣΟΚ, ή να μνημονεύεται η θέση του για το τείχος του Έβρου, ή για το σχέδιο Ανάν, ή πως υπήρξε επισκέπτης του κ.Καραμανλή, από τη στιγμή που μιλάει πολιτικά και τα στοιχεία αυτά έχουν σχέση με την πολιτική.

      Νόμιμες δραστηριότητες είναι αυτές που καταγράφω, στο φως της ημέρας έγιναν, γιατί δεν πρέπει να αναφέρονται; Ίσα ίσα κάθε ενεργός πολίτης είναι περήφανος για όλη τη δράση του και για κάθε πτυχή της και θα το ήθελε κάποια δημόσια θέση του ή δράση του να μνημονεύονται ευκαίρως.

      Το έργο του κ.Βούλγαρη π.χ. στον Κινηματογράφο είναι πολύ γνωστό και περιττεύει εδώ η αναφορά του. Αδυνατώ να παραθέσω πλήρη βιογραφικά τόσων προσωπικοτήτων, ούτε έχω αντιληφθεί ποτέ κάποιος σε αυτή τη χώρα, αν αναφέρει πως ο τάδε θέλει πλήρες τοίχος στον Έβρο, ή ο δείνα φιλά το χέρι του Χριστόδουλου, να ξετυλίγει παράλληλα και το βιογραφικό του σημείωμα.

      Ο κ.Κηλαηδόνης ήταν παρών στη στη θερμή υποδοχή του κ.Χριστόδουλου στο θέατρο της συζύγου του. Ο κ.Χριστόδουλος είχε εκφράσει στο παρελθόν με τρόπο προφητικό θα έλεγα τον κίνδυνο που διατρέχει η Ελλάς από την παγκοσμιοποίηση που θα μας «έκανε κιμά», από τους μετανάστες που θα αλλοίωναν την ιδιοπροσωπεία μας, και οι οποίοι απειλούν τώρα το θέατρο της κας Βαγενά. Θα ήταν μικρόψυχο από τη μεριά μου να μην αναφερθώ στην ιστορική αυτή επίσκεψη, που συνάπτεται και με το θέμα μας. Θέλετε να παραθέσω και εργογραφία του κου Κηλαηδόνη;
      Είναι πολύ γνωστή. Να το κάνω ευχαρίστως σε άλλο σχόλιο, αλλά ειλικρινά το βρίσκετε απαραίτητο;

      Η αργομισθία της κας Πατουλίδου ήταν πασίγνωστη και νομιμότατη και έγινε εν ονόματι των εξαιρετικών υπηρεσιών που προσέφερε στην ελληνική κοινωνία ως αθλήτρια. Από τη στιγμή που η κυρία Πατουλίδου ανησυχεί σήμερα για την οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν είναι αθέμιτο να σημειώσουμε αυτήν την πτυχή που άπτεται της Εθνικής μας Οικονομίας καθώς και τον διακαή ζήλο της να συμμετάσχι στα κοινά από μια πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας κάποιου πατριωτικού κόμματος. Τώρα γιατί θα έπρεπε να παραθέσω και τα ρεκόρ της ή άλλα περιστατικά του δημόσιου βίου της τον οποίο ολοτελα αγνοώ αφού δεν μας έχει συνηθίσει σε δημόσια έκφραση πολιτικών θέσεων, ομολογώ πως δεν μπορώ να το αντιληφθώ.

      Ασφαλως αν κάποιος αναφέρεται στον Βελουχιώτη από τη σκοπιά των ικανοτήτων του ως κουρέως θα έπρεπε να καταγράψει το περιστατικό που από εσάς μόλις έμαθα.

      Τους λόγους που πλαισιώνουν οι παραπάνω εκλεκτές κυρίες και οι εκλεκτοί κύριοι την κίνηση του Μίκη νομίζω όλοι αντιλαμβάνονται. Συμμερίζονται προφανώς τις ίδιες με αυτόν ανησυχίες σε μια σειρά εθνικά λεγόμενα θέματα. Να τους ψυχαναλύσω και να εξηγήσω γιατί συμπίπτουν ή τι εχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους κλπ ξεφεύγει από τις δυνατότητές μου και θα ήταν και άκομψο.
      Άλλωστε δεν είμαι ο ετάζων νεφρούς και καρδίας.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Για να συνεχίσω λίγο την απολογία μου σε σχέση με την αποσπασματικότητα των βιογραφικών στοιχείων των μελών και φίλων της Σπίθας.

        Τον κ.Ζουράρι π.χ., πασίγνωστο διανοούμενο με μια αξιοθαύμαστη πολιτική διαδρομή συνεργασιών (ΚΚΕ εσ-ΚΚΕ-ΝΔ) τον γνωρίζει το κοινό μας πολύ καλά.
        Αυτό που πολλοί, πάντως σίγουρα εγώ, αγνοούμε είναι σε πόιό Πανεπιστήμιο έχει διδάξει ή διδάσκει, πότε και τι.
        Αν μπορείτε εσείς ή κάποιος άλλος να μας πληροφορήσετε, θα ήμουν ευγνώμων.

        Π.χ. η εθνική έπαλξις της «Ελεύθερης Ώρας», (ανησυχεί παράλληλα με τη Σπίθα και αυτή, σε πολύ εντονότερο βαθμό και από τις δικές της αφετηρίες) μιλάει με κακία και φθόνο για κάποιον που θεωρεί προφανώς πως τη συναγωνίζεται επικίνδυνα και με περισσότερη εγκυρότητα σε πατριωτισμό:

        «Καθηγητής λέει σε γαλλικό πανεπιστήμιο»,

        http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=595&Itemid=4

        Αλλά και αλλού του επιτίθενται σε σχέση με την ιδιότητα του καθηγητή του πανεπιστημίου των Παρισίων:

        «..Σύμφωνα με το βιογραφικό του, από το 1969 διδάσκει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Vincennes-Paris στο Παρίσι, στοιχείο που πολλοί αμφισβητούν…»

        http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_1261.html

        4. Σύμφωνα με τον όρο που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο Κώστας Ζουράρις, «καθηγητής» του… κρυφού σχολειού (κι όχι φυσικά κανενός Πανεπιστημίου), όπως εύστοχα τον χαρακτήρισε ο Γ. Γιαννουλόπουλος.

        http://www.anarkismo.net/article/9477?userlanguage=cs&save_prefs=true

        Εγώ πιστεύω ακράδαντα πως είναι καθηγητής, το υιοθέτησα στο ΥΓ, δεν νομιζω πως θα διακινδύνευε να πει τέτοια ανακρίβεια, αλλά απέφυγα να γράψω σε ποιό πανεπιστήμιο και τι διδάσκει και πότε, γατί δεν διαθέτω ακριβή στοιχεία. Το έθεσα έμμεσα ως ερώτημα, είναι ευκαιρία κάποιος που ξέρει να μας το διευκρινίσει. Φταίω εγώ αν υπήρξα επιφυλακτικός (μόνο ως προς το που πότε και τι) και αποσπασματικός; Θέλω να είμαι απόλυτα έγκυρος διότι απευθύνομαι σε ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό.

        Ευχαριστώ.

    • Ο/Η Po λέει:

      Κύριε Σαραντάκο, πολύ σωστά λέτε:
      «Θα έλεγα επίσης ότι απείρως πιο εποικοδομητικό θα ήταν να διερευνήσετε για ποιο λόγο αυτοί οι άνθρωποι…«κλπ.

      Το κείμενο το κ. Λασκαράτου «παρουσιάζει» προσωπικότητες που είχαν και (συνεχίζουν να) έχουν συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις που ακόμη και οι όχι-τόσο πληροφορημένοι αναγνώστες, γνωρίζουν. Αυτές οι θέσεις (των προσωπικοτήτων) δίνουν και το στίγμα, τον «προσανατολισμό» -αν θέλετε, του κινήματος-εγχειρήματος, τις οποίες θέσεις εμείς, τις θεωρούμε ιδιαίτερα ανορθολογικές και συγκεκριμένης κατεύθυνσης, και με τις οποίες διαφωνούμε.

      Τώρα, ποιος «ο λόγος» αυτός του κινήματος, που αναφέρεστε… μα είναι προφανής: Η ανησυχία για τον τόπο. Την ίδια ανησυχία που έχουν όλοι οι πολίτες σήμερα για τη σημερινή κατάντια της χώρας. Η εύλογη ανησυχία του καθενός είναι ένα ζήτημα, το πρίσμα κάτω από το οποίο βλέπει κανείς αυτή την ανησυχία (και τη λύση του), είναι ένα άλλο, ιδιαίτερα συζητήσιμο ζήτημα, κυρίως τρόπου σκέψης και ιδεολογικών αρχών.

      Και με τις ιδεολογικές αρχές της Σπίθας, διαφωνούμε.

      Απλά πράγματα, γι αυτό και πολύπλοκα.

  9. Ο/Η 11888 λέει:

    Εντυπωσεις (πολυ δυσαρεστες)απο καποιον που παρευρεθηκε σε συγκεντρωση της σπιθας.

    http://falsefaith.blogspot.com/

  10. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Τόσους και τόσους αυταπασχολούμενους διαθέτει η χώρα της Ελλάδος. Γιατί σας φαίνεται περίεργο που κάποιοι, εξέχοντες της κατηγορίας αυτής, έφτιαξαν τον σύλλογό τους, υπό την πρωτοβουλία ενός «Ουζούμ αντάμ, αχμάκ ογλού»;

    Ο Μίκης Θεοδωράκης απόψε μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας και την καρδιά μας.
    http://www.ecclesia.gr/greek/archbishop/christodoulos.asp?id=609&what_main=1&what_sub=6&lang=gr&archbishop_heading=%CE%20%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1

    ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (31.12.09)

    ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (31.12.09)

  11. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Αγαπητε Σταυρο νομιζω, ουζουν ανταμ, αχμακ ολουρ, ειναι το σωστο.
    Το»αχμακ ογλου» προσβαλει τον πατερα του αχμακη.
    Φιλικωτατα.
    Για χαρα.

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      Ολόσωστος φίλε μου Θεόφιλε. Σ’ ευχαριστώ για την επιδιόρθωση του σπασμένου μου τηλεφώνου.

      ουζούν = ψηλός,
      αντάμ = άνδρας,
      αχμάκ = χαζός,
      ολούρ = είναι

      Και όλο μαζί: ψηλός και χαζός.

  12. Ο/Η Μικροαστικά λέει:

    Μπορείτε στο βίντεο να απολαύσετε την ήθο ποιό κυρία Άννα Βαγενά της Σπίθας, στης Τατιάνας, σε τηλε αψιμαχίες με Προστάτες (αίσχος) των μεταναστών, στο μέσον περίπου του βίντεο.
    Μαζί της και ο Μπουμπούκος
    Διαβάζει γράμμα της στον ΓΑΠ.
    Προτείνει και ΤΗΝ ΜΟΝΗΝ ΛΥΣΗΝ.
    Πάρτε τους στο σπίτι σας.
    ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ

  13. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Φίλε Λασκαράτε
    Διαφωτιστική όπως πάντα η γραφή σου. Πολλά από τα στοιχεία που δίνεις δεν τα γνώριζα. Για να μην αδικήσω κανέναν, θα προσέθετα οτι στους πρωτεργάτες συμπεριλαμβάνεται και ο εξαίρετος οικονομολόγος κ. Καζάκης, αλλά και ο ομότιμος καθηγητής της νομικής κ. Κασιμάτης, επίσης αξιόλογος.

    Για τους υπόλοιπους θα συμφωνούσα μαζί σου και θα προσέθετα οτι παρά τις καλές προθέσεις κάποιων, η Σπίθα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα ελληνοχριστιανικό άρμα γραφικότητας. Επίσης, είναι πιθανόν να τους δούμε να πολιτεύονται, παρά τις διακυρήξεις για άμεση δημοκρατία, κλπ.

    Δες και το αναλόγου ύφους άρθρο μου:
    http://falsefaith.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Νομίζω πως το όνομα του Θεοδωράκη, τράβηξε και κάποια σοβαρά πρόσωπα, αλλά πρέπει να αποστασιοποιηθούν.

      Κανείς δεν μπορεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι θα πεί να στέλνει χαιρετισμό ο Πάνος Καμμένος της ΝΔ, όπως φαίνεται και στο δεύτερο σχόλιο της κας Τελέσσιλας.

      Είναι θλιβερό να λέει ο Μίκης τέτοιες ανοησίες: ««Πολλοί λένε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη θέληση των ανθρώπων για την καταγωγή τους. Εγώ θα έλεγα: θες να είσαι Τούρκος; Πήγαινε στην Τουρκία». Τη φράση του σκέπασε το χειροκρότημα των παρισταμένων. Και συνέχισε γελώντας: «Τι κάθεσαι και υποφέρεις;».

      Φαντάζομαι πως αυτά θα μπορούσαν να τα πουν και οι Τούρκοι ακροδεξιοί στον πατριάρχη και στην ρωμέϊκη μειονότητα της Πόλης, ή οι Αλβανοί εθνικιστές στους Έλληνες της Ν.Αλβανίας. Θα μας άρεσε;

  14. Ο/Η Τελέσιλα Βουκεφάλα Χαζοβιόλη λέει:

    H Σπίθα και η Αριστερά.

    Προβληματισμοί στο μπλογκ της Ενωσης Οπαδών Σύριζα που πρόσκειται στο σ.Αλαβάνο

    http://enosy.blogspot.com/2011/02/blog-post_2550.html

    Ο Α. Αλαβάνος φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν ξεκαθαρίζει την θέση του με την ΣΠΙΘΑ. Αυτό θα πρέπει να το κάνει κάποια στιγμή.

    Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με το Μέτωπο και την ΣΠΙΘΑ. Γιατί επίσης και άλλοι που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πήγαν στην ΣΠΙΘΑ ή συνεργάζονται στενά, όπως ΚΟΕ που είναι στο Μέτωπο.

    Μερικά στοιχεία για να δούμε πως διαπλέκονται όλα αυτά. Ας αρχίσουμε από την ΕΟΣ.
    Σε ένα αρκετά παλαιότερο κείμενο με τον τίτλο:Εικόνες από την 2η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ,έγραφε:

    Όμως δεν ήταν η ομιλία του σ. Παπαδημούλη που μας έκανε αλληλέγγυους με την «ανανεωτική πτέρυγα» του ΣΥΝ, αλλά η ομιλία του σ. που απεικονίζεται στην φωτογραφία. Αυτός ο σύντροφος κατηγόρησε δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ως εθνοπροδότες για τις θέσεις που έχουν στα εθνικά ζητήματα και ιδιαίτερα στο Μακεδονικό. Εκείνο που μας έκανε να ανατριχιάσουμε δεν ήταν αυτά που έλεγε αλλά το χειροκρότημα με το οποίο τον επιβράβευσε ένα σημαντικό μέρος του ακροατηρίου!

    Ο κ. που απεικονίζεται στην φωτογραφία και η ΕΟΣ δεν αναφέρει το όνομά του, είναι ο
    Δαμιανός Βασιλειάδης, μέλος του ΔΗΚΚΙ και σημερινό μέλος της ΣΠΙΘΑΣ. Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στήριζε τον υποψήφιο του ΣΥΝασπιμού Α. Μητρόπουλο. Η ΚΟΕ, μια οργάνωση που σπάνια δημοσιεύει ξένα κείμενα στην ιστοσελίδα εχει δημοσιεύσει ένα κείμενό του: Η συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και οι προσδοκίες, του Δαμιανού Βασιλειάδη το οποίο δεν λέει και τίποτα το σπουδαίο. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

    Για τον Δαμιανό Βασιλειάδη ενδιαφέρεται και η
    ultra πατριωτική Hellenic Nexus

    http://www.nexushellas.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=558&Itemid=54

    Η ομιλία του Δαμιανού Βασιλειάδη στη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ το Μάρτιο του 2009 και σχόλια ορισμένων νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήρτησαν στην ιστοσελίδα τους, για να ανατριχιάζει κανείς πραγματικά για τον τρόπο αντίδρασης!

    Το ερώτημα είναι: Μετά το ανατρίχιασμα τι θα ακολουθήσει; Το λιντζάρισμα, άμα τους δοθεί ευκαιρία; «Ο καλός πολίτης», λέει ο Θουκυδίδης, «πρέπει ν’ αντικρούει και να νικά τους αντιπάλους του με επιχειρήματα και όχι με εκφοβισμούς» (Θουκυδίδου, Ιστορίας Γ΄(42).

    Το ερώτημα πάλι είναι: Ποιος τους φανατίζει τόσο, ώστε να αντιδρούν με τέτοιο «αντιδραστικό» τρόπο και να μην είναι σε θέση να ανέχονται την άλλη άποψη, έστω και σκληρή και «ενδεχομένως άδικη»; Τι θα πράξουν, αν ποτέ έχουν και την εξουσία; Ας θυμηθούμε λίγο και την σταλινική περίοδο!

    Μήπως θεωρούν ότι είναι οι «συμβολαιογραφικά» κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας και αυτοί που τα γράφουν και αυτοί που τους καθοδηγούν;

    Ομιλία μου στην Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2009

    ΄Οταν ανεβαίνει κανείς στο βήμα, βρίσκεται μπροστά σ’ ένα δίλημμα: να πει πράγματα δυσάρεστα και να γίνει δυσάρεστος, ή να πει πράγματα ευχάριστα και να γίνει αρεστός. Προτιμώ πάντοτε το πρώτο, αν πρόκειται για την αλήθεια, έτσι τουλάχιστον, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ.

    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

    Να μου επιτρέψετε να αμφιβάλω. Το πρώτο λοιπόν που αναρωτιέμαι είναι: Σε τι διαφέρει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από την πολιτική του δικομματισμού σε μια σειρά θέματα; Τα απαριθμώ εν συντομία:

    1. Στο Κυπριακό. Στο Κυπριακό επανέρχεται το σχέδιο Ανάν σε χειρότερη μορφή απ’ ότι το 2004. Γιατί τώρα μιλούν οι Τούρκοι για συνεταιρισμό δύο ανεξάρτητων κρατών, δηλαδή για χαλαρή συνένωση δύο ισότιμων και κυρίαρχων κρατών σε μια νέα «Ομοσπονδία», που σημαίνει κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ουσιαστικά (παρθενογένεση) και δημιουργία ενός νέου και χειρότερου εκτρώματος που θα οδηγήσει, όταν αποτολμήσουν να το εφαρμόσουν σε εμφύλιο, σε νέο ξεριζωμό του ελληνικού πληθυσμού ( νέα προσφυγιά και εθνοκάθαρη) και σε νέα ανείπωτα δεινά.

    Προς αυτή την κατεύθυνση διολισθαίνουν όλες οι συζητήσεις ως τώρα, τις οποίες στηρίζουν θερμά και με επίσημες δηλώσεις οι Αγγλοαμερικάνοι και οι «άσπονδοι φίλοι και σύμμαχοί μας» και οι εδώ υποτελείς τους.

    2. Στα ελληνοτουρκικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει, μαζί με τα κόμματα του δικομματισμού, τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, παρ’ όλο του casus belli, παρ’ όλες τις διεκδικήσεις του Μισού Αιγαίου, παρ’ όλες τις προκλητικές κι επικίνδυνες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, που τις καυτηριάζει σε έκθεσή της, ακόμη κι αυτή η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Εμείς απεναντίας υποχωρούμε ως υποτελείς (μαζί φυσικά και κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ) στις επιθετικές αυτές και καθόλου ειρηνικές και διεθνιστικές ενέργειες της Τουρκίας. Επιπλέον δεν τολμούμε λόγω ραγιαδισμού, τον οποίο στην πράξη αποδέχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξουμε τα αναφαίρετα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, που προκύπτουν από τη διεθνή σύμβαση της θάλασσας, εφαρμόζοντας την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), που τόλμησε ο Τάσος Παπαδόπουλος για την Κύπρο. ΄Ετσι θα λύναμε αυτομάτως τα προβλήματα στο Αιγαίο. Η Τουρκία ως κυρίαρχο κράτος την εφάρμοσε στον Εύξεινο Πόντο και την αρνείται σε μας. Φοβόμαστε να την εφαρμόσουμε ακόμη και στο Ιόνιο και το Λιβυκό Πέλαγος. Συμφωνούμε συνεπώς απόλυτα με την ενδοτική στάση του δικομματισμού.

    3. Θράκη. Τουρκία δημιουργεί συνεχώς προβλήματα και προκλήσεις στη Θράκη, ως να είναι επαρχία της, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα, ενώ η συνθήκη της Λοζάννης μιλά μόνο για θρησκευτική μειονότητα. Ορισμένοι μάλιστα κύκλοι στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν στην Τουρκία να μιλά για τουρκική μειονότητα. Τότε καλά έκαναν οι Τούρκοι και εξόντωσαν τον ελληνικό πληθυσμό στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, εφόσον ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα θα τους δικαιώσουμε. Εμείς καταργούμε από μόνοι μας τη συνθήκη της Λοζάννης υπέρ της Τουρκίας; Είναι ένα ερώτημα.

    4. Μακεδονικό. Στο Μακεδονικό ασπαζόμαστε την πρόταση για σύνθετη ονομασία, έτσι όπως την πρότεινε η κυβέρνηση και την αποδέχτηκε η αξιωματική αντιπολίτευση.

    Ορισμένες μάλιστα συνιστώσες (Κόκκινο κ.λπ) αναγνωρίζουν την «Δημοκρατία της Μακεδονίας», περήφανοι για το «διεθνιστικό τους καθήκον». Και ρωτώ: Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει «μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα»; Γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι οι Μακεδόνες της Ελληνικής Μακεδονίας δεν είναι Έλληνες, αλλά ότι ανήκουν σ’ ένα ξεχωριστό από τους άλλους Έλληνες έθνος. Γι’ αυτό και ισχυρίζονται ότι ο Φίλιππος ο Β΄ και ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνες, ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν ποτέ Έλληνες κ.λπ., αλλά Μακεδόνες, όπως οι Σκοπιανοί.

    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

    Και τι εξυπηρετεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ με την αποχή του από την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πρόταση να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή ένωση; Δεν ψήφισε ο κ. Παπαδημούλης με την απουσία ή την αποχή του υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Τότε τι νόημα έχει να κάνουμε διαμαρτυρίες και παραστάσεις για να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να διαλυθεί;

    Πως συμβιβάζονται όλα αυτά και πως θέλουμε να κερδίσουμε με τέτοια και άλλα ανεδαφικά και αντιφατικά συνθήματα τον πατριωτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ. Γιατί να φύγει και ο οποιοσδήποτε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ; Τη στιγμή μάλιστα που θα έχει περισσότερα ωφελήματα σ’ ένα κόμμα εξουσίας. Πως θα προσελκύσουμε τον οποιονδήποτε με μια τέτοια πολιτική, που αντικειμενικά βλάπτει την Ελλάδα και τους Έλληνες;

    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

    Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός

  15. Ο/Η efi λέει:

    Στην παραπομπή FalseFaith.blogspot.com διαβάζουμε:
    »Δεν θα είχα πρόβλημα να συμμετέχω
    σε ένα κίνημα μαζικής ανυπακοής…».
    ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ δεν θα είχαν πρόβλημα στις μέρες μας…
    Και μετά και μετά;
    Βλέποντας και κάνοντας υποθέτω…
    Ανέκαθεν ήταν-κάπως-πιο εύκολο να είσαι οπαδός
    παρά ηγέτης
    (μ’ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους δυο).

  16. Ο/Η Τελέσιλα Βουκεφάλα Χαζοβιόλη λέει:

    http://enosy.blogspot.com/2011/01/blog-post_8905.html

    Παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό του ο Μίκης θα πει από μικροφώνου και ορισμένες ατάκες που δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο κείμενο της Διακήρυξης. Μιλώντας για τη μειονότητα στη Θράκη θα ξεπεράσει ακόμα και τον πιο ακραίο εθνικιστή: «Πολλοί λένε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη θέληση των ανθρώπων για την καταγωγή τους. Εγώ θα έλεγα: θες να είσαι Τούρκος; Πήγαινε στην Τουρκία». Τη φράση του σκέπασε το χειροκρότημα των παρισταμένων. Και συνέχισε γελώντας: «Τι κάθεσαι και υποφέρεις;»

    Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011
    Ξεκίνησε η οικοδόμηση του “εθνικοσοσιαλιστικού” κινήματος στη χώρα μας με την συμμετοχή και την ανοχή της Αριστεράς!

    Μυστική αντιστασιακή οργάνωση της κόρης του Ιωάννου Μεταξά, Λουκίας

    Δεν ξεκίνησε με τον ναζιστικό χαιρετισμό του Νίκου Μιχαλολιάκου στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ούτε από την συμμετοχή μελών του ΛΑΟΣ στα γνωστά έκτροπα στον Άγιο Παντελεήμονα. Αυτά είναι περιθωριακά και γραφικά φαινόμενα, μπροστά στο νέο εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα που άρχισε ήδη να οικοδομείται ως πολιτικό κίνημα στη χώρα μας και ετοιμάζεται να κατέλθει στις επόμενες εκλογές και να διεκδικήσει την υπέρβαση ανάμεσα στην δεξιά και και την αριστερά!
    Πρόκειται για ένα κίνημα που αποκτά ισχυρά κοινωνικά και πολιτικά ερείσματα και οικοδομείται με πρωταγωνιστή τον Μίκη Θεοδωράκη. Από τον Κώστα Ζουράρι ως τον Δημήτρη Καζάκη και από Γιώργο Καραμπελιά ως την Σοφία Σακοράφα συσπειρώνονται γύρω του. Έχει και την προϊστορία του, δεν πρόκειται για παρθενογένεση. Όλες αυτές οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις δεν συναντιόνται πρώτη φορά. Έχουν συναντηθεί ξανά παρελθόν για να προασπίσουν τα «εθνικά» μας συμφέροντα. Η πιο πρόσφατη συνεύρεσή τους ήταν στο κίνημα για την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ Δημοτικού το Φθινόπωρο του 2006 προκαλώντας μία χιονοστιβάδα αντιδράσεων, η οποία οδήγησε στην απόσυρσή του μετά από ένα χρόνο.

    Σε μία πρωτοφανή συγκέντρωση «από τα κάτω», δηλαδή συγκέντρωση αυτόνομων κομματικά πολιτών, έγινε χθες βράδυ στη αίθουσα του Επιμελητηρίου η ιδρυτική συνέλευση της «Σπίθας των Κεφαλλήνων πολιτών» που αποτελεί «παράρτημα» της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη στο νησί μας. Περίπου 300 συμπολίτες μας (επαγγελματίες, έμποροι, αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι κ.α.) έδωσαν το παρόν στη «Σπίθα», που τείνει να πάρει διαστάσεις λάβας σε ολόκληρη τη χώρα, εκφράζοντας έτσι το θυμό αλλά και την αγωνία του κάθε Ελληνα για το που οδηγείται η χώρα μας με το επαίσχυντο Μνημόνιο, που όπως είχε χαρακτηριστικά ο εκ των χθεσινών ομιλητών Δημήτρης Καζάκης «…αποτελεί καθεστώς ιδιότυπης κατοχής της χώρας μας από το διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο και τους διεθνείς τοκογλύφους…». Στη συγκέντρωση έστειλαν μηνύματα η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος.

    Επισημαίνουμε την κατηγοριοποίηση των “συμπολιτών” που υπάρχει σε παρένθεση: επαγγελματίες, έμποροι, αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι κ.α.. Είναι μια κατηγοριοποίηση που καταγράφει λαϊκά στρώματα, αλλά με διαφορετική διάταξη απ’ αυτή που χρησιμοποιεί παραδοσιακά η Αριστερά. Ως γνωστόν και οι φασίστες απευθύνονται στα λαϊκά στρώματα κυρίως ως επαγγελματικές συντεχνίες, χωρίς να έχουν προνομιακή απεύθυνση προς την εργατική τάξη. Αυτού του τύπου κοινωνική απεύθυνση καταγράφεται και σε άλλες εκδηλώσεις της “Σπίθας” της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι αποκαλυπτικός ο κατάλογος

    http://enosy.blogspot.com/2011/01/blog-post_21.html

  17. Ο/Η Kαραμανλής ή τανκς λέει:

    http://archive.enet.gr/online/online_print?id=74397580

    Παρουσιάζοντας το βιβλίο του, παρουσία των υπουργών Πολιτισμού και Παιδείας, ο κ. Θεοδωράκης την περασμένη εβδομάδα ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι «σήμερα, αυτός ο μικρός λαός είναι στη ρίζα του κακού και όχι του καλού…».

    Η αναφορά αυτή ήταν αρκετή για να διαμαρτυρηθεί η ισραηλινή πρεσβεία προς την κυβέρνηση, καθώς και το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο Ελλάδας να πάρει αποστάσεις η κυβέρνηση από τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος προέβη χθες σε διορθωτική δήλωση.

    Ο κ. Θεοδωράκης, παρουσιάζοντας το βιβλίο του, έχει αναφέρει μεταξύ άλλων:

    «Παραδέχομαι, θα πω, μια κουβέντα του Προέδρου μας Σαρτζετάκη, ότι είμαστε λαός ανάδελφος. Είμαστε μόνοι μας. Αλλά χωρίς αυτόν το φανατισμό και την αυτογνωσία που έχουν οι Εβραίοι. Είμαστε δύο λαοί ανάδελφοι στον κόσμο, εμείς και οι Εβραίοι, αυτοί όμως έχουν το φανατισμό και καταφέρνουν να επιβάλλονται… Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο μικρός λαός είναι στη ρίζα του κακού, όχι του καλού, που σημαίνει ότι η πολλή αυτογνωσία και η πολλή επιμονή κάνει κακό. Το γεγονός ότι είμαστε χαλαροί και δεν έχουμε γίνει επιθετικοί είναι επειδή εμείς είχαμε πολύ περισσότερα όπλα, αυτοί είχαν τον Αβραάμ, τον Ιακώβ, σκιές»…

    «Εμείς είχαμε ολόκληρο Περικλή εδώ. Φανταστείτε τι θα γινόταν η Ελλάδα, αν είχαμε την… επιθετικότητα των Εβραίων!».

    Μετά τη διπλωματική διαμαρτυρία του Ισραήλ, το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο Ελλάδας, σε επιστολή του, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Θεοδωράκη «ρατσιστικές» και πρόσθεσε:

  18. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Μα έλεος! Ο άνθρωπος που συνέθεσε το Μαουτχάουζεν σέρνεται τώρα πίσω από τη σακαράκα του εθνο-ρατσισμού μαζί με τους τενεκέδες και τους μπελιάδες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Μίκη λυπάμαι

  19. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    στον μετανεωτερικό κόσμο που ζούμε , με κυρίαρχη την αντίθεση ανάμεσα στους ταγούς τους κράτους-εθνους και όσους θεωρούν κοινωνική νομοτέλεια τις με πλούσιο ιστορικό υπερκρατικές πολιτικές δομές , οι οριζόντια οριζόμενες ιδεολογικές ταυτότητες αποκτάνε κυρίαρχη θέση.
    οι κομματικές ταυτότητες απογυμνώνονται και ουδεμία πυξίδα αναφοράς αποτελούν.
    από την άλλη ενώ αποκρυσταλλώνεται η φαιοκόκκινη εθνικιστική συμμαχία , με ζωντανό τροφοδότη την νεόκοπη χρυσαυγίτικη αριστερά και με πρόσημο την χρεωκοπημένη εθνικιστική μυθοψευδολογική ιδεολογική αφήγηση , η συμμαχία του ορθού λόγου και της κοινής λογικής παραμένει κατακερματισμένη και σοβαρώς αδύνατη.
    ούτε μια απλή αναφορά στα είδη των εθνών , στον νεωτερικό κόσμο.
    στα υπερατλαντικά πολιτικά , στα πολιτιστικά ευρωπαϊκά και στο ανάδελφο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ελληνικό έθνος .
    δημιούργημα της συνεταιριστικής φαναριώτικης συνιστώσας της οθωμανικής εξουσίας και των ρομαντικών δυτικών συμμάχων.
    με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες μικροτοπωνύμια σε όλη την επικράτεια , παρόντα σε ιδιωτικά συμβόλαια σε κάθε υποθηκοφυλάκειο της ελλάδος αλλά και σε απόρρητα αρχεία γεωγραφικών κρατικών υπηρεσιών, αλβανικής, σλαβικής , τουρκικής, βλάχικης καταγωγής να παραμένουν στο σκοτάδι της εθνικιστικής παραφροσύνης.
    συμβόλαια στα οποία ρητά αναφέρεται ότι οι συμβαλλόμενοι δεν γνωρίζουν την ελληνική , παρά μόνο την μητρική τους μακεδονική γλώσσα και για τούτο προσήλθον ενώπιον του συμβολαιογράφου μετά έντιμου μεταφραστού ο οποίος θα μεταφράζει από την μακεδονική στην ελληνική και τανάπαλι.
    γεγονός βέβαια που αντιβαίνει στον ισχυρισμό του υποψήφιου κατά κασιμάτη καθημερινής πρωθυπουργού της λιβύης , του απόγονου του αρχηγού της μέχρι το 1835 , του κωστάκη του καραμανλή , του οποίοι οι οικογενειακοί και όχι μυθολογικοί και προϊστορικοί πρόγονοι αλλληλογραφούσαν στην μητρική τουρκική τους γλώσσα, αλλά στο πατριαρχικό αλφάβητο.
    ο οποίος διακήρυξε σε όλη την ανθρωπότητα το 2008 από το Βουκουρέστι ότι Μακεδόνας=Ελληνας , παραδειγματιζόμενος από τους λυκόφιλους βούλγαρους που διαλαλούν ότι Μακεδόνας=Βούλγαρος..
    προσβάλλοντας τους ενα εκατομμύριο συμπολίτες μας με μακεδονική εθνοτική και γλωσσική οικογενειακή καταγωγή.
    πταισμα φυσικά σε σχέση με τις προσβολές των ανύπαρκτων πολιτιστικά ελλήνων εθνικιστών πρός τους εξεγερμένους Αλβανούς του Μωριά του 21 , στους οποίους υποσχέθηκαν οι φαναριώτες επίσημη/κρατική ελληνοαλβανική διπλογλωσσία.
    αλλά και στους αιμοδότες του νεόκοπου κράτους , τους πλούσιους ένεκα Ρουμανίας Βλάχους , της Μικρής Βλαχίας (Θεσσαλίας) και όχι μόνον.

    • Ο/Η Po λέει:

      ποιος σας ακούει, αγαπητέ μου φίλε.
      καλώς ήρθατε και σας ευχαριστώ.

    • Ο/Η f_f λέει:

      Γράφετε για τους Σλαβομακεδόνες της Ελλάδας «..προσβάλλοντας τους ενα εκατομμύριο συμπολίτες μας με μακεδονική εθνοτική και γλωσσική οικογενειακή καταγωγή.»

      Λάθος αγαπητέ! Δύο και ήμισυ εκατομμύρια είναι ο πραγματικός τους αριθμός.

  20. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης, αυτό το παλικάρι, που τρελαίνομαι από αγανάκτηση κάθε φορά που ακούω να τον αποκαλούν μουστόγρια (τι κακία θεούλη μου!), ήτανε στην εποχή της χούντας αντιστασιακός. Τα τραγούδια του όλα, αν δεν κάνω λάθος, του τα απαγόρεψε η χούντα γιατί μαθές ήταν επαναστατικά.

    Όπως:

    Tα ‘φτιαξε ο Μηνάς με την Αννέτα που τα ‘χε με τον Δήμο τον τρελλό,
    χώρισε ο Χρηστάκης με την Τέτα και τα ‘φτιαξε ξανά με τη Ζωζώ
    και τα ‘φτιαξε η Μάρη με τον Άρη και τον Χάρη που τα είχε με τη Ρένα και μετά με τη Νανα κι ο Μιχάλης με την Άννη που τα είχε με το Γιάννη μπερδευτήκαν και τα φτιάξανε ξανά.
    Τα ‘φτιαξε η Μαίρη ξαφνικά με τον Λευτέρη που γουστάριζε τη Λένα πριν γνωρίσει τη Γωγώ, που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με τη Μάρη και που κάποτε τη γούσταρα κι εγώ.

    Χώρισε ο Θωμάς με τη Βαρβάρα κι ο Νίκος ο ψηλός με τη Φανή,
    τα ‘φτιαξε ο Κωστάκης με τη Μάρα και γνώρισε ο Δημήτρης τη Βιβή
    και τα ‘φτιαξε η Έμμη με το φίλο του Αρτέμη και τον πήρε από τη Μάνια που κολλούσε στον Τοτό που φλερτάριζε τη Βάσω που τα είχε με τον Τάσο πριν τον κάνει με τη Ράνια τσακωτό.
    Χώθηκ’ η Τασία στον Νικήτα και στη Σία που γουστάριζε το Στάθη που αγαπούσε τη Γωγώ που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με τη Μάρη και που κάποτε τη γούσταρα και γώ.

    Χώρισε ο Λουκάς με τη Μαρίνα και γύρισε ξανά στην Αθηνά,
    ψωνίστηκε ο Αντώνης με τη Ντίνα που τα ‘χε με ένα φίλο του Μηνά
    και τα ‘φτιαξε η Κέλλυ ξαφνικά με το Βαγγέλη που τα είχε με τη Τζίνα και παλιά με την Ηρώ π’ αγαπούσε τον Ηλία που τα είχε με τη Λία λίγο πριν να του την πέσει η Αργυρώ.
    Τα ‘φτιαξε κι η Ρέα τελικά με τον Αντρέα που τον ήθελε κι η Νίνα πριν γνωρίσει τον Θαλή, που τα είχε με τη Λέλα και φλερτάριζε τη Στέλλα λίγο πριν να γνωριστεί με τη Βιβή.
    Έφαγε η Μαρούλα το Μανώλη από τη Ρούλα που του άρεσε κι η Μίνα που του γνώρισε η Γωγώ που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με τη Μάρη και που ίσως να την πήδηξα και γω.

  21. Ο/Η katabran λέει:

    κακό πράμα να γερνάς…
    και να γέρνεις βέβαια κακό είναι…
    αγαπητέ έχετε σκοπό να γκρεμίσετε κάθε τεφαρίκι βλέπω…
    αναρωτιέμαι, τι θα βγει, πόση απομυθοποίηση πια χρειάζεται για να καταλάβουμε…
    καλησπέρα σας!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      H απομυθοποίηση κάνει καλό.
      Ο Μίκης πάντως έχει αρχίσει την αυτοκατεδάφισή του από το 1974 που κάλεσε το λαό να ψηφίσει τον Καραμανλή. ‘Ηταν πάντα του αντιδραστικός έχοντας για κέντρο του κόσμου τον εαυτό του.

      Αντί τώρα που κινδυνεύουν 250 νέοι άνθρωποι να καταστρέψουν την υγεία τους, να ασκήσει την επιρροή του ασχολείται με κινδυνολογίες.
      Τοση μικροψυχία;
      Μέχρι κι ο Βενιζέλος (κάνει πως;) συγκινήθηκε

      • Ο/Η katabran λέει:

        σας φχαριστώ που οι απαισιόδοξες σκέψεις μου, προκάλεσαν την απάντησή σας…νιώθω σα να ψήλωσα λιγάκι:)

  22. Ο/Η DEFKALION λέει:

    Η ΣΠΙΘΑ του Μίκη, ο ΄΄Αγών΄΄ του Ρωσοκινεζοτσολιαδικού δοσιλογικού ναζισμού

    Η ιδιότητα του μουσικοσυνθέτη δεν είναι απαραίτητα ασύμβατη με αυτή του ναζιστή, του φασίστα και του αντισημίτη. Ο Βάγκνερ υπήρξε μεγάλος μουσικοσυνθέτης αλλά και μεγάλος αντισημίτης και φασίστας. Δεν υπήρξε ο μόνος.

    »Παρανοϊκό, εθνικιστή και φιλοπόλεμο φανφαρόνο» αποκαλεί τον Μίκη Θεοδωράκη η έγκυρη Ελβετική Εφημερίδα Neue Zόrcher Zeitung σε άρθρο με θέμα το νέο κίνημα «Ανεξάρτητων Πολιτών η Σπίθα» που ως γνωστόν ίδρυσε ο Θεοδωράκης τον Δεκέμβριο. Με αναφορά στο αντιστασιακό και καλλιτεχνικό παρελθόν ο αρθρογράφος δηλώνει ότι μένει »άφωνος» από την μεταστροφή.

    http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6415995,00.html

    Αν η Ελλάδα ήταν δημοκρατική χώρα, αντίστοιχους χαρακτηρισμούς θα ακούγαμε και από τα Ελληνικά ΜΜΕ

    Την ίδια χρονική περίοδο αντίθετα, παρατηρούμε στην Ελλάδα μία συνεχή προβολή του »μουσικοσυνθετικού» έργου -στην πράξη μία προσπάθεια ηρωοποίησης- του Μίκη Θεοδωράκη από όλα τα ΜΜΕ με αφιερώματα καθώς και με συνεχείς μουσικές συναυλίες. Αφιερώματα στον »μεγάλο συνθέτη» και δωρεάν CD έχει κάθε βδομάδα τουλάχιστον μία εφημερίδα της χώρας. Αντίστοιχη προβολή δεν λαμβάνει κανείς άλλος από τους μεγάλους συνθέτες της χώρας. Το ΄΄κίνημα» χρειάζεται έναν αδιαμφισβήτητο »ηγέτη» ως »καθοδηγητή» του »εθνους» με βάση προβοκατόρικα καλλιεργημένα συναισθήματα μίσους και φόβου. Η κριτική επί των θέσεων δεν είναι κάτι επιθυμητό για έναν ηγέτη που προορίζεται να καθοδηγήσει έναν όχλο. Έτσι, ενώ τα αφιερώματα που »ηρωοποιούν» τον Μίκη Θεοδωράκη πληθαίνουν, απουσιάζει τελείως η όποια κριτική για όσα εξωφρενικά ψεύδη ισχυρίζεται ο Θεοδωράκης και η ΄΄Σπίθα» του. »Παραδόξως» το κίνημα »ανεξάρτητων πολιτών» έχει την πλέον καθεστωτική στήριξη, με τους πλέον ευνοημένους του υπάρχοντος συστήματος, να σπεύδουν να »αγκαλιάσουν» την »Σπίθα» που θα κάψει το υπάρχον σύστημα… Αυτό είναι θρίαμβος για την σκηνοθετημένη καθεστωτική επανάστασης …;

    Επανάσταση για την »ανατροπή» του καθεστώτος που θα ισχυροποιήσει το καθεστώς που μας έφερε μέχρι εδώ.

    Ταυτιζόμενος με τον αγαπημένο των Χρυσαυγιτών αντισημίτη Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/02/heri-heri-o-mhtropoliths-peiraiws-serafeim-me-thn-hrysh-aygh.html

    http://www.cosmo.gr/News/Hellas/304226.html

    ο Θεοδωράκης υιοθετεί όλα το πακέτο του διακομματικού Ρωσοκινεζοτσολιαδικού αντιδυτικού καθεστώτος, που συνοψίζεται στο ότι το περιούσιο ελληνικό έθνος το προορισμένο να μεγαλουργήσει, το εμποδίζουν αυτοί οι κακοί δυτικοί και κερδοσκόποι -οι οποίοι φυσικά είναι το απόλυτο κακό της ανθρωπότητας- και μόνη λύση είναι η συστράτευση με τα »αντιστασιακά» έθνη της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν κλπ

    Δεκάδες ψεύδη, γκεμπελισμοί και διαστρεβλώσεις επιστρατεύονται για να δωθεί αληθοφανή υπόσταση στον »Αγών» του Θεοδωράκη και του νεοχιτλερικού μανιφέστου του http://www.spitha-kinima.org/2010-12-04-01-24-36.html

    Υιοθετείται η γελοία -αλλά προφανώς πολιτικά κατευθυνόμενη- σχεδόν εγκαθιδρυμένη πλέον φήμη, ότι τάχα μου η Ρωσία -εκτός από την Κίνα φυσικά- είχε προτείνει να »δώσει χρήματα» στην Ελλάδα ώστε να αποφύγει το »σιωνιστικο» -και καλά- ΔΝΤ, την στιγμή που ήταν ο Μεντβέντεφ αυτός που στην συνάντηση με τον Παπανδρέου στην Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2010 είχε προτείνει την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ (επειδή σε αυτό αυξανόμενο ρόλο έχει πλέον η Ρωσία και η σύμμαχος της Κινα) http://news.in.gr/greece/article/?aid=1106691

    Χέρι χέρι με Καρατζαφέρη και Σύριζα ο Θεοδωράκης και οι Σπίθες του μας προτείνουν να πάμε με τον Ρωσοκινεζοσιιτικό νεοναζιστικό άξονα

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/05/o-syriza-heri-heri-me-ton-karatzaferh-se-antiefrwpa-smo-kai-rwso.html

    Δίνει μάλιστα και Διεθνή αντιστασιακή διάσταση στην Σπίθα του ο Θεοδωράκης:

    »Χρειάζεται λοιπόν να προσπαθήσουμε να ακυρώσουμε την ισχύουσα αντίθεση ανάμεσα στον αυτοαποκαλούμενο «Ελεύθερο Κόσμο» και τους άλλους, ιδιαίτερα τους κατά τον κ. Μπους «Κακούς», όπως η Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, η Κίνα, η Βόρειος Κορέα, η Ρωσία και η Κούβα. Και να πείσουμε τους ανεξάρτητους πολίτες του Δυτικού Κόσμου ότι ο σημερινός θανατηφόρος κίνδυνος για την ανθρωπότητα προέρχεται από την ιμπεριαλιστική στρατηγική και τακτική του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού.»

    Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια εξ αντικειμένου συμμαχία ανάμεσα στους Ανεξάρτητους Πολίτες μιας χώρας με τις στοχοποιημένες και βαφτισμένες σε Δυνάμεις του Κακού που προανέφερα. Αν προσθέσουμε στις χώρες αυτές τα δύο μεγάλα ανεξάρτητα Εθνη, τη Βραζιλία και τις Ινδίες, και κάθε άλλη χώρα που αντιστέκεται στον Ιμπεριαλισμό, όπως λ.χ. η Βενεζουέλα και η Βολιβία, βλέπουμε ότι συγκροτείται ένα κολοσσιαίο διεθνές μέτωπο αντίστασης στην αναβίωση του φασισμού-ναζισμού που με νέο ένδυμα αλλά τα ίδια όπλα, τη βία και τον πόλεμο, επιδιώκει να βυθίσει όλους τους λαούς της γης σε μια νέα τραγωδία, που δεν μπορούμε να φανταστούμε και που θα έχει σύμβολα εκατοντάδες Γκουαντανάμο διάσπαρτα σε όλες τις χώρες του κόσμου.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=248815

    Και έτσι έχουμε τον φαιοκόκκινο άξονα του Μίκη με τον μανδύα του »αντιναζισμού»(sic).

    Ας δούμε όμως με ποιες χώρες θέλει ο Μίκης και οι Σπίθες του να κάνουμε ανοικτό αντιδυτικό μέτωπο (λέμε ανοικτό γιατί στα κρυφά το μέτωπο υπάρχει ήδη, όσες φιλοδυτικές προβιές και αν φοράνε οι μικροί Φύρερ του καθεστώτος) και ποιων χωρών στρατιωτική και οικονομική αποικία θέλουν να δουν την χώρα μας οι Ρωσοκινέζοτσολιάδες δοσίλογοι.

    Κίνα:

    Την χώρα όπου φυλακίζεσαι 11 χρόνια αν κάνεις το έγκλημα να ζητήσεις ελευθερία του λόγου (για ποιο δυναμικές διεκδικήσεις η τιμωρία είναι ο θάνατος)

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/12/mia-adeia-karekla-kai-epishmws-pleon-kina-ison-hitlerikh-germani.html

    Την χώρα που φυλακίζει όποιον προστατεύει την υγεία των Κινέζων

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/11/to-nazistiko-kathestws-ths-kinas-fylakise-polith-epeidh-enhmerwn.html

    Την χώρα που επιβάλει αναβολές παραστάσεων και εργασιακό μεσαίωνα στην χώρα μας

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/05/oi-kinezoi-sosialofasistes-apoikiokrates-anabaloyn-parastash-sto.html

    http://liberalcreta.pblogs.gr/tags/cosco.html

    και εργατικά δικαιώματα σκλάβων -μειώνοντας όχι μόνο το Κινέζικο αλλά το παγκόσμιο μεροκάματο- στην Κίνα

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/05/ergasiakos-mesaiwnas-sthn-sosialofasistikh-kina-poy-tha-mas-swse.html

    Ιράν:

    Την χώρα όπου εκτελείσαι αν συμμετάσχεις σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αλλά αγαπάει βέβαια ο Παπανδρέου και όλος ο καθεστωτικός βόθρος

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/02/to-islamonazistiko-iran-ektelei-iranoys-epeidh-symmetehoyn-se-di.html

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/01/pws-o-islamonazi-ahmantinetzant-ektelei-dhmokrates-me-halkefmene.html

    σε σημείο μάλιστα που να κάνουμε και υψηλού επαφές με την αστυνομία του Ιράν, ώστε να μάθει η Ελληνική αστυνομία της μεθόδους του φίλου και συμμάχου Ιράν

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/02/h-diastrofh-ths-pragmatikothtas-apo-toys-sobaroys-dhmosiografoys.html

    Βενεζουέλα:

    Tην χώρα του Ρωσοτσολιά λάτρη της ελευθερίας του λόγου Τσάβες

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/01/pws-o-islamonazi-ahmantinetzant-ektelei-dhmokrates-me-halkefmene.html

    που ζήλεψε και ο Παπανδρέου

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/07/659129.html

    Ρωσία:

    Την χώρα του »προστάτη μας» Πούτιν, όπου απλά δολοφονούνται όσοι από τους δημοκράτες δεν φιμώνονται

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/09/o-filos-mas-o-poytin-ws-neos-hitler-fimwnei-kathe-kritikh-sthn-r.html

    Την χώρα δημοκρατία-πρότυπο για τους Έλληνες φασίστες

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/07/656498.html

    Την χώρα της οποίας αποικία είμαστε και δεν το ξέρουμε, αλλά μας το λένε αυτοί που και που για να μην το ξεχνάμε

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/08/arhhgos-rwsikoy-gen-oi-lakedes-mas-se-toyrkia-kai-ellada-mas-din.html

    Με αυτές τις χώρες θέλουν συμμαχία οι Σπίθες και προφανώς αυτών των χωρών τις μεθόδους διακυβέρνησης θέλουν να εφαρμόσουν όλοι αυτοί οι δοσίλογοι Ρωσοκινεζοτσολιάδες, ώστε να εμποδίσουν τους »πράκτορες των δυτικών» να ζητάνε »επικίνδυνα πράγματα» όπως δημοκρατία, οικονομική ελευθερία και ελευθερία του λόγου …

  23. Ο/Η DEFKALION λέει:

    Η ΣΠΙΘΑ του Μίκη, ο ΄΄Αγών΄΄ του Ρωσοκινεζοτσολιαδικού δοσιλογικού ναζισμού

    Η ιδιότητα του μουσικοσυνθέτη δεν είναι απαραίτητα ασύμβατη με αυτή του ναζιστή, του φασίστα και του αντισημίτη. Ο Βάγκνερ υπήρξε μεγάλος μουσικοσυνθέτης αλλά και μεγάλος αντισημίτης και φασίστας. Δεν υπήρξε ο μόνος.

    »Παρανοϊκό, εθνικιστή και φιλοπόλεμο φανφαρόνο» αποκαλεί τον Μίκη Θεοδωράκη η έγκυρη Ελβετική Εφημερίδα Neue Zόrcher Zeitung σε άρθρο με θέμα το νέο κίνημα «Ανεξάρτητων Πολιτών η Σπίθα» που ως γνωστόν ίδρυσε ο Θεοδωράκης τον Δεκέμβριο. Με αναφορά στο αντιστασιακό και καλλιτεχνικό παρελθόν ο αρθρογράφος δηλώνει ότι μένει »άφωνος» από την μεταστροφή.

    http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6415995,00.html

    Αν η Ελλάδα ήταν δημοκρατική χώρα, αντίστοιχους χαρακτηρισμούς θα ακούγαμε και από τα Ελληνικά ΜΜΕ

    Την ίδια χρονική περίοδο αντίθετα, παρατηρούμε στην Ελλάδα μία συνεχή προβολή του »μουσικοσυνθετικού» έργου -στην πράξη μία προσπάθεια ηρωοποίησης- του Μίκη Θεοδωράκη από όλα τα ΜΜΕ με αφιερώματα καθώς και με συνεχείς μουσικές συναυλίες. Αφιερώματα στον »μεγάλο συνθέτη» και δωρεάν CD έχει κάθε βδομάδα τουλάχιστον μία εφημερίδα της χώρας. Αντίστοιχη προβολή δεν λαμβάνει κανείς άλλος από τους μεγάλους συνθέτες της χώρας. Το ΄΄κίνημα» χρειάζεται έναν αδιαμφισβήτητο »ηγέτη» ως »καθοδηγητή» του »εθνους» με βάση προβοκατόρικα καλλιεργημένα συναισθήματα μίσους και φόβου. Η κριτική επί των θέσεων δεν είναι κάτι επιθυμητό για έναν ηγέτη που προορίζεται να καθοδηγήσει έναν όχλο. Έτσι, ενώ τα αφιερώματα που »ηρωοποιούν» τον Μίκη Θεοδωράκη πληθαίνουν, απουσιάζει τελείως η όποια κριτική για όσα εξωφρενικά ψεύδη ισχυρίζεται ο Θεοδωράκης και η ΄΄Σπίθα» του. »Παραδόξως» το κίνημα »ανεξάρτητων πολιτών» έχει την πλέον καθεστωτική στήριξη, με τους πλέον ευνοημένους του υπάρχοντος συστήματος, να σπεύδουν να »αγκαλιάσουν» την »Σπίθα» που θα κάψει το υπάρχον σύστημα… Αυτό είναι θρίαμβος για την σκηνοθετημένη καθεστωτική επανάστασης …;

    Επανάσταση για την »ανατροπή» του καθεστώτος που θα ισχυροποιήσει το καθεστώς που μας έφερε μέχρι εδώ.

    Ταυτιζόμενος με τον αγαπημένο των Χρυσαυγιτών αντισημίτη Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/02/heri-heri-o-mhtropoliths-peiraiws-serafeim-me-thn-hrysh-aygh.html

    http://www.cosmo.gr/News/Hellas/304226.html

    ο Θεοδωράκης υιοθετεί όλα το πακέτο του διακομματικού Ρωσοκινεζοτσολιαδικού αντιδυτικού καθεστώτος, που συνοψίζεται στο ότι το περιούσιο ελληνικό έθνος το προορισμένο να μεγαλουργήσει, το εμποδίζουν αυτοί οι κακοί δυτικοί και κερδοσκόποι -οι οποίοι φυσικά είναι το απόλυτο κακό της ανθρωπότητας- και μόνη λύση είναι η συστράτευση με τα »αντιστασιακά» έθνη της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν κλπ

    Δεκάδες ψεύδη, γκεμπελισμοί και διαστρεβλώσεις επιστρατεύονται για να δωθεί αληθοφανή υπόσταση στον »Αγών» του Θεοδωράκη και του νεοχιτλερικού μανιφέστου του http://www.spitha-kinima.org/2010-12-04-01-24-36.html

    Υιοθετείται η γελοία -αλλά προφανώς πολιτικά κατευθυνόμενη- σχεδόν εγκαθιδρυμένη πλέον φήμη, ότι τάχα μου η Ρωσία -εκτός από την Κίνα φυσικά- είχε προτείνει να »δώσει χρήματα» στην Ελλάδα ώστε να αποφύγει το »σιωνιστικο» -και καλά- ΔΝΤ, την στιγμή που ήταν ο Μεντβέντεφ αυτός που στην συνάντηση με τον Παπανδρέου στην Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2010 είχε προτείνει την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ (επειδή σε αυτό αυξανόμενο ρόλο έχει πλέον η Ρωσία και η σύμμαχος της Κινα) http://news.in.gr/greece/article/?aid=1106691

    Χέρι χέρι με Καρατζαφέρη και Σύριζα ο Θεοδωράκης και οι Σπίθες του μας προτείνουν να πάμε με τον Ρωσοκινεζοσιιτικό νεοναζιστικό άξονα

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/05/o-syriza-heri-heri-me-ton-karatzaferh-se-antiefrwpa-smo-kai-rwso.html

    Δίνει μάλιστα και Διεθνή αντιστασιακή διάσταση στην Σπίθα του ο Θεοδωράκης:

    »Χρειάζεται λοιπόν να προσπαθήσουμε να ακυρώσουμε την ισχύουσα αντίθεση ανάμεσα στον αυτοαποκαλούμενο «Ελεύθερο Κόσμο» και τους άλλους, ιδιαίτερα τους κατά τον κ. Μπους «Κακούς», όπως η Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, η Κίνα, η Βόρειος Κορέα, η Ρωσία και η Κούβα. Και να πείσουμε τους ανεξάρτητους πολίτες του Δυτικού Κόσμου ότι ο σημερινός θανατηφόρος κίνδυνος για την ανθρωπότητα προέρχεται από την ιμπεριαλιστική στρατηγική και τακτική του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού.»

    Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια εξ αντικειμένου συμμαχία ανάμεσα στους Ανεξάρτητους Πολίτες μιας χώρας με τις στοχοποιημένες και βαφτισμένες σε Δυνάμεις του Κακού που προανέφερα. Αν προσθέσουμε στις χώρες αυτές τα δύο μεγάλα ανεξάρτητα Εθνη, τη Βραζιλία και τις Ινδίες, και κάθε άλλη χώρα που αντιστέκεται στον Ιμπεριαλισμό, όπως λ.χ. η Βενεζουέλα και η Βολιβία, βλέπουμε ότι συγκροτείται ένα κολοσσιαίο διεθνές μέτωπο αντίστασης στην αναβίωση του φασισμού-ναζισμού που με νέο ένδυμα αλλά τα ίδια όπλα, τη βία και τον πόλεμο, επιδιώκει να βυθίσει όλους τους λαούς της γης σε μια νέα τραγωδία, που δεν μπορούμε να φανταστούμε και που θα έχει σύμβολα εκατοντάδες Γκουαντανάμο διάσπαρτα σε όλες τις χώρες του κόσμου.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=248815

    Και έτσι έχουμε τον φαιοκόκκινο άξονα του Μίκη με τον μανδύα του »αντιναζισμού»(sic).

    Ας δούμε όμως με ποιες χώρες θέλει ο Μίκης και οι Σπίθες του να κάνουμε ανοικτό αντιδυτικό μέτωπο (λέμε ανοικτό γιατί στα κρυφά το μέτωπο υπάρχει ήδη, όσες φιλοδυτικές προβιές και αν φοράνε οι μικροί Φύρερ του καθεστώτος) και ποιων χωρών στρατιωτική και οικονομική αποικία θέλουν να δουν την χώρα μας οι Ρωσοκινέζοτσολιάδες δοσίλογοι.

    Κίνα:

    Την χώρα όπου φυλακίζεσαι 11 χρόνια αν κάνεις το έγκλημα να ζητήσεις ελευθερία του λόγου (για ποιο δυναμικές διεκδικήσεις η τιμωρία είναι ο θάνατος)

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/12/mia-adeia-karekla-kai-epishmws-pleon-kina-ison-hitlerikh-germani.html

    Την χώρα που φυλακίζει όποιον προστατεύει την υγεία των Κινέζων

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/11/to-nazistiko-kathestws-ths-kinas-fylakise-polith-epeidh-enhmerwn.html

    Την χώρα που επιβάλει αναβολές παραστάσεων και εργασιακό μεσαίωνα στην χώρα μας

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/05/oi-kinezoi-sosialofasistes-apoikiokrates-anabaloyn-parastash-sto.html

    http://liberalcreta.pblogs.gr/tags/cosco.html

    και εργατικά δικαιώματα σκλάβων -μειώνοντας όχι μόνο το Κινέζικο αλλά το παγκόσμιο μεροκάματο- στην Κίνα

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/05/ergasiakos-mesaiwnas-sthn-sosialofasistikh-kina-poy-tha-mas-swse.html

    Ιράν:

    Την χώρα όπου εκτελείσαι αν συμμετάσχεις σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αλλά αγαπάει βέβαια ο Παπανδρέου και όλος ο καθεστωτικός βόθρος

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/02/to-islamonazistiko-iran-ektelei-iranoys-epeidh-symmetehoyn-se-di.html

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/01/pws-o-islamonazi-ahmantinetzant-ektelei-dhmokrates-me-halkefmene.html

    σε σημείο μάλιστα που να κάνουμε και υψηλού επαφές με την αστυνομία του Ιράν, ώστε να μάθει η Ελληνική αστυνομία της μεθόδους του φίλου και συμμάχου Ιράν

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/02/h-diastrofh-ths-pragmatikothtas-apo-toys-sobaroys-dhmosiografoys.html

    Βενεζουέλα:

    Tην χώρα του Ρωσοτσολιά λάτρη της ελευθερίας του λόγου Τσάβες

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/01/pws-o-islamonazi-ahmantinetzant-ektelei-dhmokrates-me-halkefmene.html

    που ζήλεψε και ο Παπανδρέου

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/07/659129.html

    Ρωσία:

    Την χώρα του »προστάτη μας» Πούτιν, όπου απλά δολοφονούνται όσοι από τους δημοκράτες δεν φιμώνονται

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/09/o-filos-mas-o-poytin-ws-neos-hitler-fimwnei-kathe-kritikh-sthn-r.html

    Την χώρα δημοκρατία-πρότυπο για τους Έλληνες φασίστες

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/07/656498.html

    Την χώρα της οποίας αποικία είμαστε και δεν το ξέρουμε, αλλά μας το λένε αυτοί που και που για να μην το ξεχνάμε

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/08/arhhgos-rwsikoy-gen-oi-lakedes-mas-se-toyrkia-kai-ellada-mas-din.html

    Με αυτές τις χώρες θέλουν συμμαχία οι Σπίθες και προφανώς αυτών των χωρών τις μεθόδους διακυβέρνησης θέλουν να εφαρμόσουν όλοι αυτοί οι δοσίλογοι Ρωσοκινεζοτσολιάδες, ώστε να εμποδίσουν τους »πράκτορες των δυτικών» να ζητάνε »επικίνδυνα πράγματα» όπως δημοκρατία, οικονομική ελευθερία και ελευθερία του λόγου …;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Σας ευχαριστώ πολύ και για τις διευθύνσεις που δίνετε.
      Ο ΣΥΝ είναι δυστυχώς υπόλογος και για τη χαμηλόφωνη αντίδρασή του στο κινεζικό δουλοκτητικό και φασιστικό καθεστώς.

      Για τον Θεοδωράκη δίνω ξανά τη διεύθυνση που μας επισημάνατε, ενός άρθρου που αξίζει να διαβαστεί:

      http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6415995,00.html

      Ο Θεοδωράκης ένας εθνικιστής φανφαρόνος;

      Η νέα, αιματηρή επίθεση στη Μόσχα κυριαρχεί σήμερα στον ευρωπαϊκό τύπο. Ορισμένες όμως γερμανόφωνες εφημερίδες σχολιάζουν τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, π.χ. το κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» του Μ. Θεοδωράκη.

      «Ο Μίκης Θεοδωράκης και το τραγούδι της παράνοιας», είναι ο τίτλος σχολίου στην ελβετική Neue Zürcher Zeitung με θέμα το νέο κίνημα «Ανεξάρτητων Πολιτών η Σπίθα» που ως γνωστόν ίδρυσε ο Θεοδωράκης τον Δεκέμβριο: «Ο Μίκης Θεοδωράκης εκπροσωπούσε πάντα το καλό. Στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο βασανίστηκε από τους φασίστες, στη χούντα το ίδιο. Με τις αντιστασιακές του συναυλίες κίνησε τότε το ενδιαφέρον του κόσμου για την κατάσταση στην πατρίδα του. Αγωνίστηκε για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και ασφαλώς πάνω από όλα είναι ο δημιουργός της περίφημης μουσικής του Ζορμπά. Πως κατέληξε όμως τώρα;»

      Η εφημερίδα ενημερώνει για την ίδρυση του κινήματος «των Ανεξάρτητων Πολιτών η Σπίθα» και υπογραμμίζει: «Ο Θεοδωράκης βλέπει τη χώρα του περικυκλωμένη από εχθρούς. Εάν ήταν ένας από αυτούς τους θερμοκέφαλους συνωμοσιολόγους που κατακλύζουν τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια και εκτονώνονται, δεν θα πείραζε. Όμως η μεταστροφή του Θεοδωράκη από αντιφασίστα-αντιστασιακό σε παρανοϊκό, εθνικιστή και φιλοπόλεμο φανφαρόνο μας αφήνει άναυδους.

      Ας ελπίσουμε ότι οι περίπου 10.000 οπαδοί που έχει το κίνημά του στο Facebook έχουν πιο κριτικό πνεύμα.»

      • Ο/Η gryphon λέει:

        Eχεις λύσσα βλέπω μέ τόν Πούτιν.
        Δέν αντέχεις φαίνεται τό τεράστιο ποσοστό δημοφιλίας πού εξακολουθεί νά έχει΄τήν ώρα πού ο αντίπαλος του παλαιότερα στίς εκλογές ο Ρώσος (λέμε τώρα) πρώην σκακιστής Γκασπαροβ παρ’όλα τά δισεκατομμύρια από τά γνωστά ιδρύματα πού προωθούν τήν «δημοκρατία» στήν Ρωσία δέν μπορούσε νά μαζέψει 500 ατομα στήν κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση.
        Κυρίως υποπτεύομαι πώς σ’ενοχλεί πώς κατάφερε νά πάρει πίσω τόν ανεξάντλητο ρωσικο πλούτο από τά νύχια (καί τά δόντια) τής εβραικής συμμορίας Μπερεζόφσκι-Χοντορκόφσκι-Γκουζίνσκι κλπ πού τήν είχαν αρπάξει εκμεταλευόμενοι τήν «δημοκρατία» πού επικράτησε τήν μετα Γελτσιν εποχή καί τήν οποία ευαγγελίζεσαι.
        Καί βέβαια σίγουρα σε ενοχλεί η χριστιανική του πίστη καί η άποψη του όπως εκφράστηκε σέ χριστουγεννιάτικο μήνυμα του πρό λίγων ετών πώς «η ορθόδοξη χριστιανική πίστη είναι συνυφασμένη μέ τήν ρωσική ψυχή».

  24. Ο/Η Πάνος λέει:

    Ορέα όλα αυτά. Εκείνο όμως που πραγματικά με εντυπωσίασε είναι ότι ο αγαπητός Λασκαράτος παρακολουθεί τις εκπομπές της κ. Στεφανίδου – ευτυχώς δηλαδή, διότι έτσι συνέλαβε την κ. Βαγενά στα πράσα! 😉

    • Ο/Η Po λέει:

      Φίλτατε Πάνο,
      Θα απαντήσει κι ο κ. Λασκαράτος…
      αλλά θα σου πω (κάτι που γνωρίζεις, άλλωστε) ότι δεν είναι απαραίτητο να βλέπει κανείς μία εκπομπή, για να αναφερθεί σε αυτή, υπάρχουν πάμπολλοι άλλοι έμμεσοι τρόποι…
      έτσι δεν είναι; 😉

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Πάνο,
      Και συ Βρούτε;

      Όχι δεν είμαι μαζοχιστής, δεν παρακολουθώ Τατιάνα, αν και θα είχα ένα άλλοθι, ο Μίκης παρακολουθούσε όπως είχε δηλώσει Λάμψη, κάποιο σήριαλ του Νίκου Φώσκολου! (έτσι εξηγούνται πολλά).

      Λοιπόν, εκτός που ίσχύει και αυτό που σου λέει ο κ.Ροϊδης τρέχα εδώ και θα δεις πως δυό φορές φίλοι αναγνώστες, τον έναν τον ξέρω και προσωπικά, έστειλαν το βίντεο στο μπλογκ:

      Τα τείχη μπορεί αύριο να κλείσουν εμάς μέσα

      (Θεατρόφιλος 17/01/2011 στο 2:08 μμ Θεατρόφιλος)

      και εδώ

      Στέλιος Μάινας: Ηθοποιός σημαίνει φως

      ( Πρεζόνι, 14/02/2011 στο 11:49 πμ )

      Δεν διαβάζεις τα σχόλια στου κου Ροϊδη και χάνεις.

      Προσωπικά έχω τόσο τρομάξει από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η κα Βαγενά από μετανάστες, που δεν θα ξαναπατήσω στο θέατρό της μέχρι να πάρει την εξουσία το Λάος για να λύσει το πρόβλημα.

  25. Ο/Η Πάνος λέει:

    Μου άρεσε που αμφότεροι και οι δύο ομοθυμαδόν απαντήσατε …σοβαρά! 😉

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      την πάτησα,
      είπα βρε λες να το εννοεί και τα πήρα, αλλά έχει καεί η γούνα μας φυσάμε και το γιαούρτι.

  26. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Καλά όλα αυτά αλλά ο Θεοδωράκης και η «Λάμψη» που κολλάει;
    Δεν λέω ότι δεν είναι αλήθεια, αλήθεια είναι. Η κόρη του το είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη.

    Δεν γίνεται όμως από τη μία να σπάμε την ηθικιστική βέργα και από την άλλη να την κραδαίνουμε, φίλοι μου.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ρε Κωλόγερα,
      μια πλάκα έκανα.
      Το τελευταίο για το οποίο θα κατηγορούσα τον Μίκη είναι η Λάμψη του Φώσκολου.
      Ο άνθρωπος δίνει τόσες σοβαρές αφορμές.

  27. Ο/Η xaf-2 λέει:

    Noμίζω ότι το βασικό πρόβλημα του κειμένου δεν είναι η σωστή πολιτική προσέγγιση του φαινομένου αλλά η σύνταξη μιας ακόμα Μαύρης Λίστας με τους «κακούς» (για μας βέβαια βέβαια) που παραπέμπει όμως σε μεθόδους Ασφάλειας.

    Ο χαφιεδισμός και η ασφαλίτική μεθοδολογία ποτέ δεν βοήθησε κανέναν, πλήν του κράτους και της εξουσίας που είνια πολύ μιο έμπειροι σε τέτοιες μεθόδους.

    • Ο/Η Λαμπράκης λέει:

      Γιατί κρύβονται ή ντρέπονται αυτοί οι τύποι; Είναι τίποτα μυστικά αυτά που γράφτηκαν;

  28. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Το ξέρω, συνέχισα στο πνεύμα του φιλτάτου Πάνου.

    Πρέπει οπωσδήποτε να συζητηθεί το θέμα του Μίκη. Μου έχει κάτσει στο λαιμό ειδικά αυτή του η στάση τελευταία.

  29. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η «Σπίθα» τρεμοσβήνει.
    Άρχισαν οι αναπόφευκτοι καυγάδες μεταξύ των ετερόκλητων μελών της, που στριμώχνονται εκεί μέσα ο καθείς για τους δικούς του λόγους.
    Καζάκης-Ληναίος αποχώρησαν.
    Ομολογώ πως δεν κατάλαβα το λόγο, μου φαίνεται μάλλον συνωμοσιολογία, αλλά θα φανεί. Πάντως τα ακροδεξιά μπλογκ που στηρίζουν τη Σπίθα αναδημοσιεύουν την είδηση χωρίς να παίρνουν θέση.
    Από δεξιά ή από αριστερά κριτικάρεται η Σπίθα στις επιστολές άραγε;
    Ποια είναι η μυστηριώδης αμερικανική οργάνωση που καταγγέλεται πως είναι πίσω από τη «Σπίθα»;
    Σε μια φιλική της ιστοσελίδα πάντως, όπου μεταξύ πολλών φαιδροτήτων καταγγέλεται με απίστευτη κακότητα πως «κατασκευάζεται πολυτελές κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών» δεν βρήκα τίποτα.
    http://www.kinima.org/

    Ιδού οι επιστολές κι όποιος καταλάβει μας ενημερώνει

    http://www.inews.gr/152/epistoles–kolafos-gia-tin-spitha-apo-linaio–kazaki.htm

    Αγαπητέ Μίκη

    Διάβασα σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα, την αναπάντεχη, ολοκληρωτική μεταστροφή της ΣΠΙΘΑΣ και λυπήθηκα πάρα πολύ.

    Όπως είναι φυσικό, μου είναι αδύνατο πλέον να συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σου. Δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου, τον οποίο ξέρεις πολύ καλά.

    Όπως ακριβώς έκανα κάθε φορά, στα 50 χρόνια της γνωριμίας μας που αποφάσιζες παρόμοιες, ακατανόητες, μεταστροφές. Θέλοντας πάντα να υπερασπιστώ το μεγάλο έργο σου και τους μεγάλους αγώνες σου που κάποιοι προσπαθούσαν και προσπαθούν, συστηματικά, να αμαυρώσουν.

    Παραμένω μαχόμενος στις Ιδέες της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών της 1ης Δεκέμβρη και της 3ης Απρίλη.

    Δεν θέλω όμως να έχω καμιά σχέση με την Κίνηση Εξαρτημένων Πολιτών της 11ης του Απρίλη 2011.

    Στέφανος Ληναίος

    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.ΚΑΖΑΚΗ

    Αγαπητέ Μίκη,

    Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.

    Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.

    Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί – μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει – προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.

    Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.

    Ευχαριστώ,
    Δημήτρης Καζάκης

    Update:
    http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=630

    ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Εκφράζουμε την κατάπληξή μας και τη βαθιά μας απογοήτευση για τις δηλώσεις δύο πρώην μελών της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής με αναπόδεικτες, αβάσιμες και στην περίπτωσή του κ. Καζάκη τουλάχιστον κακοήθεις τοποθετήσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται ήδη για την κατασυκοφάντηση της Κίνησής μας.

    Ο κ. Καζάκης απεδείχθη ανάξιος της εμπιστοσύνης τόσο του Μίκη Θεοδωράκη όσο και των προσδοκιών όλων των μελών της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Οι συκοφαντίες επιστρέφονται σ’ αυτούς που τις εκτόξευσαν. Δυστυχώς απεδείχθη ότι η συνάντησή του με την Κίνησή μας ήταν απλώς τυχαία.

    Η Επιτροπή Ενημέρωσης

    ΥΓ Λασκαράτου
    Με την ευκαιρία, όσοι επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μίκη που ξεχειλίζει από ευγενή πατριωτισμό, μη χάσετε το άρθρο Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΧΩΡΑ – Του Σάββα Καλεντερίδη. Πρόκειται για αναδημοσίευση από την (πολύ) δεξιά εφημερίδα «Δημοκρατία».

    • Ο/Η Po λέει:

      κ. Λασκαράτο, δυστυχώς είναι/ήταν όλα προβλέψιμα είναι στη…»σπίθα», το είχαμε (μάλλον εσείς εμπράκτως) προβλέψει.
      μια χώρα που χρειάζεται επειγόντως εξορθολογισμό σε όλα τα επίπεδα, δεν αντέχει άλλο ανορθολογισμούς τέτοιας Ά-λογης μορφής.

  30. Ο/Η Sir Billiy Maskarezini λέει:

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=396045

    ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
    Από το ΚΚΕ στον Γιώργο και τώρα υπέρ Αντώνη

    Πώς και γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ απέκτησε έναν «αντιμνημονιακό» σύμμαχο στο πρόσωπο του παιδικού φίλου του, πρώην «κόκκινου» συνεργάτη του Πρωθυπουργού

    Με ψηλά την αντιμνημονιακή σημαία- όπως και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, με τον οποίο είναι φίλοι από παιδιά- και λάβρος κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ εμφανίζεται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα ο καθηγητής κ. Ν. Κοτζιάς, άλλοτε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου. Αυτό έπραξε και προ ημερών σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου νομικοί και πανεπιστημιακοί, όπως οι κκ. Γ. Κασιμάτης, Κ.Μπέης κ.ά., στηλίτευσαν με σφοδρότητα το μνημόνιο, ενώ υπήρξε και χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη ότι ουδέποτε υπέστησαν τόσο σοβαρό πλήγμα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και των πολιτών.

    Ο κ. Κοτζιάς, με αντιδικτατορική δράση στην ΚΝΕ και με πολυετή πορεία μεταπολιτευτικά στο ΚΚΕ, εξέπληξε πολλούς εντός της ΝΔ όταν προ ημερών σε άρθρο του αναφέρθηκε στις εξωτερικές δυνάμεις και στο εγχώριο κατεστημένο που προσπαθούν να πριονίσουν τον κ. Αντ. Σαμαρά. Ο άλλοτε «θεωρητικός» του ΚΚΕ και κατοπινός πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ- «Ανδρέας Παπανδρέου» βρέθηκε ουσιαστικά στο ίδιο… μετερίζι χωρίς να έχει και καμία ιδεολογική συγγένεια με πολιτικούς φίλους του κ. Σαμαρά, όπως ο πρόεδρος του «Δικτύου 21» κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος διατυπώνει παρεμφερή άποψη: ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βάλλεται από εξωτερικές δυνάμεις και το εγχώριο κατεστημένο. Πριν από έξι ημέρες μάλιστα ο κ. Κρανιδιώτης (δικηγόρος του κ. Κοτζιά σε αντιδικία του με περιοδικό), επί πολλά έτη φίλος του κ. Σαμαρά, σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Κοτζιά, ο οποίος επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένες «δυνάμεις» «επιδιώκουνεπιπλέοννα ελέγξουν σημαντικά πόστα εντός της ΝΔ, ιδιαίτερα στο περιβάλλον του αρχηγού της», άδραξε την ευκαιρία για ένα σχόλιούμνο . «Ο Κοτζιάς,παίδες,δεν είναι τυχαία περίπτωση.Εχει συγκρότηση,πατριωτικό πυρήνα και καθαρό μυαλό» ανέφερε ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος με τη στάση του προκαλεί συχνά εσωκομματική αναταραχή στη ΝΔ.

    *********

    «Χτυπάνε τα περιβάλλοντα των αρχηγών»

    Ο κ. Ν. Κοτζιάς θεωρεί ότι στόχος είναι τα περιβάλλοντα των αρχηγών, όπως είχε γίνει και την περίοδο που ο κ. Γ. Παπανδρέου ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Υποστηρίζει ότι βλέπει ακριβώς την ίδια μεθόδευση που είχε γίνει με τον κ. Παπανδρέου και η άποψή του είναι πως όταν δεν μπορούν τα συστήματα να ελέγξουν τους προέδρους των κομμάτων επιχειρούν να ελέγξουν το περιβάλλον εξοβελίζοντας τους στενούς τους συνεργάτες. Αυτό πιστεύει ότι γίνεται και σήμερα στη ΝΔ και γι΄ αυτό βάλλονται διάφοροι, όπως ο λογογράφος του κ. Σαμαρά και εκ των εμπίστων του κ.Χρυσ. Λαζαρίδης,για τον οποίο λέει ο κ. Κοτζιάς ότι δεν έχει κανέναν δεσμό μαζί του, αφού από τα φοιτητικά τους χρόνια ήταν σε διαφορετικά μετερίζια (αυτός στην ΚΝΕ και ο κ. Λαζαρίδης στον Ρήγα Φεραίο).

  31. Ο/Η Μικρή Λουλού λέει:

    http://enosy.blogspot.com/2011/04/blog-post_12.html

    Οι αποχωρήσεις του Δ.ΚΑΖΑΚΗ και του Σ.ΛΗΝΑΙΟΥ από την «ΣΠΙΘΑ» επιβεβαιώνουν τα αντιδραστικά χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής πρωτοβουλίας

    Η αποχώρηση του Δ. Καζάκη και του Σ. Ληναίου από την ΣΠΙΘΑ, επαληθεύει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τις εκτιμήσεις μας (Ξεκίνησε η οικοδόμηση του “εθνικοσοσιαλιστικού” κινήματος στη χώρα μας με την συμμετοχή και την ανοχή της Αριστεράς! και Το “Δόγμα της Δίκαιης Ανισότητας” του Άρχοντα της ΣΠΙΘΑΣ και άλλα φαιδρά παρόμοια, κλπ) για τα πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου μορφώματος που επιχειρείται να συγκροτηθεί από αντιδραστικούς κύκλους (……)

  32. Ο/Η Ένας λέει:

    http://www.sigmalive.com/news/greece/379876

    Στην 66η επέτειο της απελευθέρωσης του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, το ομώνυμο έργο του Μίκη Θεοδωράκη δεν ακούστηκε

    Αυτό μετά από απόφαση της κυρίας Μπάρμπαρα Πράμερ που είναι η πρόεδρος της Αυστριακής Βουλής.

    Η πρόεδρος της αυστριακής Βουλής επικαλέστηκε “επανειλημμένες αντισημιτικές δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη τα προηγούμενα χρόνια, με τις οποίες ο ίδιος άφησε άσχημες εντυπώσεις” και έτσι το Μαουτχάουζεν αντικαταστάθηκε από άλλα μουσικά έργα.

  33. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ναι υπάρχει και ένας συνταξιούχος βουλευτής της Αριστεράς που ζητά τα αναδρομικά του.
    Ο πλουσιότερος.
    Ο Μίκης Θεοδωράκης

    http://enosy.blogspot.com/2011/05/blog-post_09.html

    Ανάμεσα σε αυτά λοιπόν τα ονόματα βρίσκεται και το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, του άρχοντα της ΣΠΙΘΑΣ, ο οποίος θεωρεί δίκαιη την διεκδίκηση αυτών των αναδρομικών και οργανώνει τις κινήσεις του για την είσπραξη τους. Σε αντίθεση με τον Μίκη Θεοδωράκη, «θλιβερή» χαρακτήρισε την αξίωση βουλευτών να τους δοθούν οι αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους, βάσει απόφασης που δικαίωνε αναδρομικά υπέρ των δικαστών την περίοδο του 2003-2007 ο πολιτικός του φίλος και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος τον είχε αναδείξει και υπουργό του.

  34. Ο/Η Κριτίας λέει:

  35. Παράθεμα: «ΤΟ ΒΗΜΑ» ξέρει τι σημαίνει «αυτοδικία»; « Ροΐδη Εμμονές

  36. Ο/Η Σπάρτακος λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/01/blog-post_31.html

    Το κατάντημα του Μ. Θεοδωράκη

    Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο που υπογράφει ο Δημήτρης Ψαρράς, ένας εκ των συντελεστών του «Ιού» της «Ελευθεροτυπίας» -που η συγκεκριμένη στήλη δεν «χωρούσε» πια στους σχεδιασμούς που έχει η Μάνια Τεγοπούλου για την εφημερίδα, και το κείμενο του το συναντάμε στην ιστοσελίδα του «Ιού»- και το τιτλοφορεί: «Η πολιτική δραστηριοποίηση Μίκη Θεοδωράκη και Βασιλείου Μαρκεζίνη».

    Διαβάζοντας, λοιπόν, το άρθρο του Δ. Ψαρρά, είδαμε πλευρές που δεν τις είχαμε εντοπίσει όταν κάναμε ανάρτηση σχολιάζοντας την κίνηση του μουσικοσυνθέτη να βρεθεί πάλι στην επικαιρότητα. Ούτε γνωρίζαμε ότι έχει την στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων Κυριακίδη-Λαυρεντιάδη, μέσω της ΜΚΟ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «Ρωμηοσύνη», ούτε ξέραμε την προβολή που απολαμβάνει από την ακροδεξιά φυλλάδα του Μιχαλόπουλου «Ελεύθερη Ωρα», αλλά ούτε ήταν σε γνώση μας ότι ο Μ. θεοδωράκης «μιλώντας για τη μειονότητα στη Θράκη θα ξεπεράσει ακόμα και τον πιο ακραίο εθνικιστή: «Πολλοί λένε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη θέληση των ανθρώπων για την καταγωγή τους. Εγώ θα έλεγα: θες να είσαι Τούρκος; Πήγαινε στην Τουρκία». Τη φράση του σκέπασε το χειροκρότημα των παρισταμένων. Και συνέχισε γελώντας: «Τι κάθεσαι και υποφέρεις;» Στο ίδιο μήκος κύματος και ορισμένα κείμενα που προβάλλει η επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Ανάμεσά τους και η θέση ότι «καλός ως αρχή ο φράκτης των 12,5 χλμ., θα χρειαστεί όμως να επεκταθεί σε όλο το μήκος των συνόρων στον Εβρο»».

  37. Ο/Η Καθηγήτρια ΜΕ λέει:

    http://www.prin.gr/2011/05/spithes.html

    Ο κάμπος, η σπίθα και οι «Σπίθες»…

    ΝΙΚΟΣ ΞΗΡΟΥΔΑΚΗΣ

    Ήτανε σίγουρο: ο Μίκης θα παρενέβαινε στις εξελίξεις! Αυτό που παιζόταν είναι το αν θα έβγαινε κραυγαλέα υπέρ ή αναφανδόν κατά του Παπανδρέου. Από πρώτη άποψη, φαντάζει από ακίνδυνο μέχρι ελκυστικό: Ο μουσικός γίγαντας Θεοδωράκης, σ’ αυτή την ηλικία, σαλπίζει και πάλι το μήνυμα της αντίστασης! Μήπως κάτι καινούργιο γεννιέται, έστω «με τα ρούχα και τ’ όνομα ενός άλλου»;

    Η Ελλάδα γέμισε Σπίθες, όμως το πρόβλημα είναι ποιος κρατάει το μπουζί που τις παράγει… Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τους ηγέτες του εγχειρήματος. Εκ των υστέρων και από σπόντα, πληροφορηθήκαμε ότι το οργανωτικό της Σπίθας είχε γραφτεί από τον άλλοτε πανίσχυρο Γενικό Διευθυντή της ΝΔ, Γ. Δημητροκάλλη! Έχοντας μ’ επιτυχία θητεύσει στην έμμεση, οργανώνει τώρα την άμεση δημοκρατία… Η ίδια η «συμβουλευτική επιτροπή»(!) παραπέμπει σε γρίφο της Άγκαθα Κρίστι: Από τους 10 αρχικώς ανακοινωθέντες, 4 μέχρι στιγμής με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν βρεθεί εκτός. Άλλοι περιελήφθησαν «εκ παραδρομής», άλλοι αποχώρησαν καταγγέλλοντας. Παραμένουν: Ζουράρις, Φίλιας, Κούνδουρος, Καραμπελιάς καθώς και ο τηλεοπτικός κριός της αντιμεταναστευτικής υστερίας και επίθεσης στο άσυλο της Νομικής, στρατηγός Αλευρομάγειρος.

    «Φίλοι της Σπίθας»: Σγουρίδης, Πατουλίδου, Γιανναράς. Στον άμεσο περίγυρο: Καμένος, Παπαθεμελής και βεβαίως, ο σύμβουλος της βασίλισσας της Αγγλίας, σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης! Ο τελευταίος έχει τη στήριξη του επιχειρηματικού ομίλου Λασκαρίδη, που διαθέτει το Μ. Βρετανία για τις πολιτικές του συγκεντρώσεις. Αντίστοιχα τον Θεοδωράκη στηρίζει ο όμιλος Κυριακίδη – Λαυρεντιάδη μέσω της ΜΚΟ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Ρωμηοσύνη. Επαγγελματικές ενώσεις συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις της Σπίθας.

    Μια ματιά στα άρθρα της επίσημης ιστοσελίδας της: «Γενετικός και πληθυσμιακός αφελληνισμός της πατρίδας μας». «Ο Πρ. Εμφιετζόγλου δηλώνει παρών: ένας ευπατρίδης Έλληνας». «Καλός ως αρχή ο φράκτης των 12,5 χλμ., θα χρειαστεί όμως να επεκταθεί σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο». Διδακτική είναι επίσης μια περιήγηση στην συνεργαζόμενη ιστοσελίδα kinima.org: «Οι φιλοσκοπιανοί διώκουν τα μέλη των ΟΥΚ γιατί φώναζαν εθνικά συνθήματα», «Επί χούντας ήμασταν πολύ καλύτερα σε εθνικό – οικονομικό και ατομικό επίπεδο», «Οι προδότες πολιτικοί του κ…».

    Τα μυστήρια όμως συνεχίζονται: Η επιτροπή ενημέρωσης και ποιοι την απαρτίζουν – στο σκοτάδι. Ακατάληπτες για τον αμύητο συνωμοσιολογίες και αλληλοκαταγγελίες: «Ναζιστικές πρακτικές», «δημιουργία Σπιθών κατευθυνόμενων από γνωστά κέντρα», «ο κακοήθης όγκος που μας απειλούσε», «να καθαρίσουν τη Σπίθα από την κόπρο του Αυγείου». Κανείς ωστόσο δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει περί τίνος ο λόγος. Και τα ακατάληπτα συνεχίζονται: «Με βάση το Δόγμα της Δίκαιης Ανισότητας του Μίκη Θεοδωράκη, θα πρέπει η κάθε Σπίθα να ξεχωρίζει τα ταλέντα των μελών της. Είναι εθνική ανάγκη μέσα από τις Σπίθες να προκύψει η νέα γενιά των ηγετών –κάθε είδους– της χώρας. Αυτών που την ώρα Χ θα αναλάβουν την ευθύνη της ανάπλασης, αναγέννησης και διακυβέρνησης της χώρας».

    Στα πρόσωπα που στελεχώνουν τη Σπίθα, κυρίως όμως στο λόγο που εκφέρεται, εμφανής είναι η προσπάθεια της υπέρβασης των διαχωριστικών γραμμών Αριστεράς και Δεξιάς. «Η πεμπτουσία του κινήματος» είναι η ταυτολογική κενολογία «η Ελλάδα ανήκει στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα!». Τα ερμηνευτικά σχήματα του ανάδελφου έθνους που βάλλεται από τους κακούς ξένους –Αμερικάνους και πλούσιους Ευρωπαίους στο ίδιο τσουβάλι με τους μετανάστες– αποκρύπτουν κάθε έννοια ταξικής πάλης. Συσκοτίζουν την ίδια την κυρίαρχη αντίθεση, καλώντας σε πατριωτικό προσκλητήριο όλους: Δεξιούς και αριστερούς, πλούσιους και φτωχούς, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας με το όραμα ενός δικαιότερου ελληνικού καπιταλισμού, σύμφωνα με το Δόγμα της Δίκαιης Ανισότητας! Τη λύση θα τη δώσει η ανάδειξη των «αρίστων», οι οποίοι θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Οι λαϊκότροπες απόψεις για «προδότες πολιτικούς – να μπει ένας φυλακή», στην καλύτερη περίπτωση αφήνουν στο απυρόβλητο την ουσία της πολιτικής που πτωχεύει τους εργαζόμενους. Όλα θα ήταν απλούστερα αν επρόκειτο για «300 λαμόγια» που «τα αρπάζουν».

    Σε μια κοινωνία με αυξημένο το ειδικό βάρος της μικροαστικής τάξης, με την απαξίωση του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης και το λαϊκίστικο λόγο να ανθεί, με τη μετάπτωση από το ζενίθ της Ολυμπιάδας και του χρηματιστηρίου στο ναδίρ της επικείμενης χρεοκοπίας, με τη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ να μένει ακάλυπτη και το ΛΑΟΣ να ξεπλένεται τηλεοπτικώς καθημερινά στα αυτιά των τηλεθεατών, με την επίσημη Αριστερά να αδυνατεί να παίξει έστω το ρεφορμιστικό της ρόλο, είναι πολύ επικίνδυνο να τζογάρει κανείς σε ποικίλες αμφιλεγόμενες «γέφυρες».

    Φαίνεται όμως ότι πολλά ακόμη αγνοούμε: Στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπίθας, υπάρχει σύνδεση («η λέσχη Μπίλντεμπεργκ στην Ελλάδα») με το φρικιαστικό μπλογκ του χρυσαυγίτη που φέρει το προσωνύμιο «Τσιμπούκας» και γράφει «αίμα-τιμή-χρυσή αυγή»… Καλύτερα λοιπόν να φοράμε ο καθένας τα δικά του ρούχα…

  38. Ο/Η Φίλος λέει:

    Προς τους πατριώτες της Σπίθας
    Δεν πέσατε από τον ουρανό
    Σας ξέρουμε καλά

    http://citypress-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_16.html

    Μπέης Κασιμάτης…
    Κώστας Μπέης: διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός δημοσίας τάξεως στην κυβέρνηση Σημίτη,
    πρόεδρος της ΕΡΤ,
    γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας,
    γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας,
    γενικός γραμματέας της Βουλής.

    Γεώργιος Κασιμάτης: χρημάτισε Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου (1981-1988)
    συμμετείχε στο προπαρασκευαστικό στάδιο της κατάρτισης και της αναθεώρησης του Συντάγματος το 1975
    συνέταξε το σχέδιο αναθεώρησης και συμμετείχε ενεργώς στη διαμόρφωσή του Συντάγματος του 1986 καθ’όλη τη διάρκεια της αναθεωρητικής διαδικασίας ως νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού
    από τον Ιανουάριο 2005 είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό τον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Διοίκηση

    Ερωτήματα προς κ. Κασιμάτη….

    Ως επί μία 8ετία νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου πόσες φορές συγκρουστήκατε μαζί του για τον κομματισμό στη Δημόσια Διοίκηση, τις κλαδικές και την εγκαθίρδυση του πασοκικού κράτους της δεκαετίας του ’80;
    Πότε διαπιστώσατε ότι η οικογενειοκρατία είναι η μάστιγα του πολιτικού μας συστήματος; Το ’81 όταν σας διόρισε ο Πρωθυπουργός και γιός του πρώην Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου νομικό του σύμβουλο, το ’89 όταν τελείωσε η θητεία σας και ο μισθός ή το 2010 όταν είδατε επιτέλους το φως το αληθινό; Πως εννοείτε εσείς την οικογενειοκρατία; Για τους πολιτικούς τρίτης γενειάς και πάνω; Μέχρι 2η γενειά είμαστε εντάξει;
    Πως έχετε το θράσος να κατηγορείτε τον Παπούλια εσείς και ο προσφάτως αφυπνισθείς συνάδελφός σας, για έλλειψη πατριωτισμού και μη αναπομπή του Μνημονίου, όταν εσείς ο ίδιος συμμετείχατε στην κατάρτιση και την αναθεώρηση των Συνταγμάτων του 1975 και του 1986 που αφαίρεσαν τις όποιες αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον κατέστησαν μία γλάστρα πολυτελείας;
    Πότε ενημερώσατε τον Κώστα Καραμανλή – εκ της θέσεώς σας ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό τον Πρωθυπουργό – για τα χάλια της Δημόσιας Διοίκησης, τον υπερτροφισμό του Δημόσιου Τομέα και τον διπλασιασμό της δαπάνης για τη συντήρησή του την 5ετία 2004-2009;

    Ερώτημα προς κ. Μπέη
    Αφού έχετε διατελέσει πολλάκις, υπουργός, γραμματέας υπουργείων, γραμματέας της Βουλής, στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, Πρόεδρος ΕΡΤ, ποιά ήταν αλήθεια η συνεισφορά σας στην ευταξία και τη λειτουργικότητα του Δημόσιου Τομέα; Προσπαθήσατε να βάλετε τάξη στα ελλείμματα που παρήγαγε το Δημόσιο και σας εμπόδισαν ή κάνατε κι εσείς τα ίδια;

    Ερώτημα προς κ.κ. Κασιμάτη και Μπέη
    Δεδομένου ότι δεν κατεβήκατε τώρα απ’ τον πλανήτη Αρη και τα έχετε φάει τα ψωμάκια σας δίπλα σε υπουργούς και πρωθυπουργούς πόσες φορές τους επισημάνατε ότι ο συνεχής δανεισμός της χώρας για εφήμερη ευημερία και κατανάλωση υποθηκεύει το μέλλον της πατρίδας και δημιουργεί εξαρτήσεις που θα κληθούμε μιά μέρα να πληρώσουμε; Ως έγκριτοι νομικοί που είστε και οι 2 θα ξέρετε ότι το Δεν Πληρώνω μπορεί να είναι πταίσμα για τα διόδια ή τα λεωφορεία, καθίσταται όμως επικίνδυνο σε κρατικές συμβάσεις και δάνεια.

    Διαπιστώνει κανείς σε κάποια blog και ορισμένους χαβαλέδες της αριστεράς και της σαμαρικής δεξιάς μιά αύρα αγαλίασης για τον «ξεσηκωμό» των Πανεπιστημιακών και των ανθρώπων της Διανόησης εναντίον του κατοχικού Μνημονίου. Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι αυτή ακριβώς είναι η «Διανόηση» που διαθέτει.

    Πρώτα καπνίζουμε 3 πακέτα τσιγάρα την ημέρα κι όταν έρθει ο καρκίνος μηνύουμε τον περιπτερά που μας πούλαγε τα τσιγάρα. Ας είναι…

  39. Ο/Η Mefisto λέει:

    ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΣΧΗΜΙΕΣ

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=180036

    Βρίσκομαι εδώ ενσυνείδητα. Αυτή ήταν η φυσιολογική πορεία της Ελλάδας. Ετσι έπρεπε να γίνει. Εχει συνέχεια ο Ελληνισμός. Μόνο με την ανανέωση της μνήμης και της πίστης μπορούμε να γίνουμε κάτι. Πρέπει να έχουμε βάσεις και ρίζες, να είμαστε περήφανοι για την πατρίδα και το έθνος, για αυτό το καταπληκτικό πάντρεμα της ουσίας της ελληνικότητας με την ουσία του Χριστιανισμού. Δεν ξέρουν όμως όλοι αυτοί τι σημαίνει Ορθοδοξία». Επίσης δεν ξέρουν, κατά τον ομιλητή, ούτε τι σημαίνει Ιστορία, διότι ο ίδιος δίνει αμέσως παρακάτω ένα παράδειγμα μεθοδολογικής προσέγγισης του παρελθόντος: «Λένε ότι δεν υπήρχε Κρυφό Σχολειό. Μέσα όμως στις εκκλησιές οι παπάδες διάβαζαν τα Ευαγγέλια, τα οποία ήταν γραμμένα στα ελληνικά». (Ελα ντε!) * * *

    Ακολούθως, αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Αγίου των Τεσσάρων Εποχών από τους επικριτές του: «Βέβαια, αν κάνει μια δήλωση ο Μακαριώτατος βγαίνουν και τον χτυπούν, αμφισβητώντας το δικαίωμά του να έχει γνώμη, όπως ο κάθε πολίτης. Αν διαφωνούν με τη γνώμη του, να την αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα. Οχι με κραυγές και αναθέματα λάσπης. […] Εχουμε δύο μεγάλους θεσμούς στην Ελλάδα. Του Προέδρου της Δημοκρατίας και του αρχηγού (sic) της Ελλαδικής Εκκλησίας. Επαναστατώ όταν βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν σέβονται αυτούς τους θεσμούς. Οταν μιλάς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον αρχηγό (sic) της Εκκλησίας πρέπει πρώτα να πλένεις το στόμα σου. Πρέπει να σέβεσαι τους θεσμούς για τους οποίους πεθάναμε (sic) εμείς».* *

  40. Παράθεμα: To αυγό του φιδιού, μπορεί να εκκολαφθεί « Ροΐδη Εμμονές

  41. Παράθεμα: Η επέλαση του λαϊκισμού και η οσμή του φασισμού « Ροΐδη Εμμονές

  42. Ο/Η Ηρακλής λέει:

    Μάλλον ήμουν μακρυά νυχτωμένος και δεν είχα πάρει είδηση την «πατριωτική στροφή» του Λουκιανού Κηλαηδόνη και της εριτίμου συζύγου του. Πάντως θα ήθελα να θυμίσω, απηχώντας κάπως και το πνεύμα του σχολίου του Ν, Σαραντάκου, ότι στο απώτατο παρελθόν έγραψε και καλή μουσική΄. Αναφέρομαι στα πολύ ανατρεπτικά για την εποχή τους «Μικροαστικά». Στις φοιτητικές ,μάλιστα, καταλήψεις του 1981 συμμετείχε στις μουσικές εκδηλώσεις των καταληψιών προκαλώντας την οργή του τότε πρωθυποργού Γ. Ράλλη που δήλωνε ότι τα » Πανεπιστήμια δεν είναι για Κελαηδόνηδες» (sic). O tempora, o mores..

  43. Ο/Η Ηρακλής λέει:

    Εκ παραδρομής λείπουν τα θαυμαστικά στα O..

  44. Ο/Η laskaratos λέει:

    Τα «Μικροαστικά», ήταν πράγματι πολύ σημαντικά.

  45. Ο/Η Ανθεμία λέει:

    Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης για την ομιλία που πραγματοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης στην Θεσσαλονίκη, όπως μπορείτε να δείτε, ο … έκπτωτος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης όχι μόνο παραβρέθηκε στην εκδήλωση αλλά έσπευσε και να… φιλήσει το χέρι του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη

  46. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

    Σπίθα: μια δικλείδα ασφαλείας του συστήματος

    Αν λοιπόν, υπάρχει κάτι που κάνει την «Σπίθα» να ξεχωρίζει, δεν είναι απλά και μόνο ο έντονα εθνικιστικός της λόγος. [Δεκάδες εθνικιστικές οργανώσεις δρουν αυτήν στιγμή στην Ελλάδα (Χρυσή Αυγή, ΛΑ.Ο.Σ, Μαιάνδριοι Εθνικιστές, Άρμα, Ανένταχτοι Εθνικιστές…)]. Είναι, όμως, οι τάσεις προσωπολατρίας (τυφλή πίστη και αφοσίωση σε κάποιο πρόσωπο σαν να πρόκειται για άτομο με υπεράνθρωπες ικανότητες) που καλλιεργούνται γύρω από τον ιδρυτή του κινήματος, τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Άλλωστε πολλές φορές και ο ίδιος ο Θεοδωράκης ανοιχτά παραδέχτηκε πως είχε στενούς δεσμούς με τον κομμουνιστή δικτάτορα της Γιουγκοσλαβίας Γιόσιπ Μπροζ Τίτο [1], ενώ οι θηριωδίες του Στάλιν για τον ίδιον αποτελούν απλά και μόνο ενέργειες ενός «σκληρού ηγέτη» [2]. Όλα αυτά τα «κομμουνιστικά» καθεστώτα είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την προσωπολατρία και την τυφλή υπακοή στον ηγέτη και αρχηγό του κράτους. Η απολογητική του στάση αυτή για τα αιματοβαμμένα δικτατορικά καθεστώτα του ανατολικού μπλοκ, σε συνδυασμό με τους αγώνες του ενάντια στην δικτατορία και το δεξιό κατεστημένο της μετεμφυλιακής Ελλάδας, αρχικά προκαλούσε δυσπιστία για πολλούς εθνικιστές σχετικά με την «εγκυρότητα» του κινήματος «Σπίθα». Στην πορεία όμως, όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα άλλαξαν ριζικά. Άλλωστε και ο Θεοδωράκης δεν είναι πλέον ο Θεοδωράκης της δεκαετίας του 50 και του 70. (Είναι γνωστό, άλλωστε, πως διετέλεσε υπουργός της ΝΔ κατά την περίοδο της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη). Ο λόγος είναι προφανής: καμία εθνικιστική οργάνωση από όλες αυτές που δρουν σήμερα εν Ελλάδι, δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να συνδυάσει τόσο εύστοχα το πρόσωπο ενός ηγέτη, ενός φυρερίσκου, ενός ανθρώπου που εμπνέει εμπιστοσύνη σε πολλούς Έλληνες πολίτες με την εθνικοφροσύνη, την παθητικότητα και το στον λαϊκισμό των μικροαστών

  47. Ο/Η Kruger λέει:

    http://enosy.blogspot.com/2011/06/h.html

    14 Ιουνίου 2011
    H «Σπίθα», η «πεδιάδα» και οι …»εκλογές»
    Άρχισε πλέον να προβάλει καθαρά η διεκδίκηση της ηγεμονίας του κινήματος της 25ης Μάη από την «ΣΠΙΘΑ». Σήμερα στην ιστοσελίδα της δημοσιεύεται το κείμενο «ΜΙΚΗΣ: Ο «ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ»» , στο οποίο διατυπώνεται με σαφήνεια αυτός ο στόχος:

    Όμως, εδώ και λίγο καιρό, οι αδύναμοι ιππότες και τα ασκέρια τους, πλήθυναν γύρω από το κάστρο. Κάθε μέρα γίνονται και περισσότεροι. Και, ναι μεν είναι αδύναμοι, αλλά είναι αγανακτισμένοι και αυτό αναπληρώνει στο πολλαπλάσιο τη φυσική δύναμη που τους λείπει.

    Έχουν γίνει τόσοι που, είναι πλέον βέβαιο πως αν βρουν κι έναν σιδεροκέφαλο πολιορκητικό κριό, το κάστρο θα πέσει.

    Κι αυτός υπάρχει. Είναι στη διάθεσή τους. Είναι ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο συνθέτης/σύμβολο (παγκόσμιο) των πολιτικών ελευθεριών. Ο μαχητής, ο βασανισμένος, ο απαγορευμένος, ο εθνικός μας αυλητής που κράτησε όρθιο το φρόνημα των σκυφτών δημοκρατών Ελλήνων, στα πέτρινα χρόνια της χυδαίας αστυνομοκρατίας και της ελεεινής δικτατορίας. Και βρίσκεται ανάμεσά τους, εντελώς διαθέσιμος, χωρίς απαιτήσεις και χωρίς συμφεροντολογικούς υπολογισμούς και προαπαιτούμενα.

    Δεν μένει, λοιπόν, παρά να συνταχθούν οι πολιορκητές στις λαβές του πολιορκητικού κριού και να τον αξιοποιήσουν όπως πρέπει. Να συντονίσουν το βηματισμό μεταξύ τους και να επιτεθούν τρέχοντας συντονισμένα κατ’ επάνω στην πορτάρα του κάστρου της κομματοκρατίας.

    Βέβαια αυτός ο στόχος είχε διατυπωθεί ευθαρσώς από τον Γ. Καραμπελιά από τα μέσα του Γενάρη, κλείνοντας από τότε το μάτι στους πατριωτικούς πολιτικούς σχηματισμούς της Αριστεράς. Η πολιτική πρόταση, όπως διατυπώνεται στο κείμενο «Η Σπίθα και η πεδιάδα» που δημοσιεύτηκε στις 15/1/11 στο φ.70 της «Ρηξη» είναι αρκετά πλατιά ώστε να μπορεί να αγκαλιάσει ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς: «Αντιμνημονιακός αγώνας, πατριωτική κατεύθυνση, ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες.» Ήδη δυνάμεις που συμμετέχουν στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στο ΜΕΤΩΠΟ Α-Α και στο «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ» όχι μόνον αποδέχονται αυτό το πλαίσιο, αλλά έχουν προχωρήσει και σε πιο στενές πολιτικές και οργανωτικές σχέσεις με το εγχείρημα της ΣΠΙΘΑΣ. Κείμενα που δημοσιεύονται στην «Ισκρα» ή τον «δρόμο» κάλλιστα θα μπορούσε να τα είχε προσυπογράψει ο Γ. Καραμπελιάς, όπως και αντίστροφα. Το κείμενο αυτό, που δημοσιεύτηκε στην «Ρήξη» τον Γενάρη, σήμερα θα μπορούσε να έχει γραφτεί ως κείμενο της «σύνταξης» εφημερίδων ή ιστοσελίδων της Αριστεράς:

    Ο Μάο Τσε-τουνγκ έλεγε πως «μια σπίθα αρκεί για να βάλει φωτιά στην πεδιάδα». Βέβαια, με μια προϋπόθεση: πως η πεδιάδα δεν είναι βάλτος που θα πνίξει τη σπίθα μέσα στη μούχλα της. Η σπίθα, όπως την ανήγγειλε και ο Μίκης Θεοδωράκης, υπάρχει. Το πιο δύσκολο είναι η αποξήρανση του βάλτου για να μπορέσει να πιάσει η φωτιά!

    Όπως έχουμε τονίσει πάμπολλες φορές, η μεταπολίτευση έχει τελειώσει και η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα ιστορική εποχή. Ωστόσο, σε αυτήν μπαίνουμε με τα υλικά της παλαιάς περιόδου, χωρίς να έχουν ακόμα διαμορφωθεί ουσιαστικές δυνάμεις ικανές να εκφράσουν το καινούριο.

    Πάντως η αναταραχή επεκτείνεται και νέα σχήματα και ομαδοποιήσεις θα πασχίζουν να καλύψουν το κενό. Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η πιθανότητα πρόωρων εκλογών ως παρακολούθημα ή ως προοίμιο μιας επίσημης πτώχευσης. Το σύστημα δεν αντέχει άλλο με τον ολίγιστο Παπανδρέου και πρέπει να ανανεώσει τα υλικά του με νέο οικουμενικό ή ψευδοοικουμενικό σχήμα.

    Στις προσεχείς εκλογές, πιθανότατα, θα εκφραστεί και κάποιο ευρύτερο αντιμνημονιακό σχήμα –ίσως περισσότερα από ένα–, που θα αποτελείται από δυνάμεις προερχόμενες από διάφορους χώρους, ακόμα και προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ. Και μπροστά στα δεινά της χώρας και του λαού δεν έχουμε περιθώρια να μείνουμε απολύτως απαθείς και αμέτοχοι.

    Παρ’ όλο που δεν θεωρούμε πως ακόμα μπορεί να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και συνεκτική απάντηση, είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε κάθε απόπειρα που θα διαθέτει τουλάχιστον τα εχέγγυα μιας ευρύτητας και μιας συμφωνίας σε στοιχειώδη μίνιμουμ βάση: Αντιμνημονιακός αγώνας, πατριωτική κατεύθυνση, ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες. Όσο για τα συνθετικότερα και μονιμότερα αυτά θα ακολουθήσουν αφού αποξηρανθεί ο βάλτος.

  48. Ο/Η Μ.Κ. λέει:

    Ο κρυμμένος αντισημιτισμός

    Η αυτονόητη αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους και η νέα εβραιοφοβία

    ΤΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΗ

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
    http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4638777

    Η πρόσφατη αμαύρωση με αγκυλωτούς σταυρούς του Μνημείου του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης και η απόπειρα εμπρησμού της Συναγωγής της Κέρκυρας αποτελούν τεκμήρια αδιάψευστα μιας ανοιχτής πληγής, του αντισημιτισμού, που ενδημεί σε μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Στη βάση του βρίσκεται η αποσιώπηση της ίδιας της διαρκούς παρουσίας των Εβραίων στην Ελλάδα για εκατοντάδες χρόνια. Λησμονούμε ότι τη δεκαετία του 1930 υπήρχαν στην Ελλάδα 31 εβραϊκές κοινότητες και περισσότερες από 100 συναγωγές. 45.000 Θεσσαλονικείς αφανίστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά χρειάστηκαν δεκαετίες για να φτιαχτεί ένα μνημείο στη μνήμη τους. Είναι άγνωστο πόσος ακόμα χρόνος θα χρειαστεί για να αντικρύσουμε με ειλικρίνεια τον ελληνικό αντισημιτισμό, εκείνον που αποκαλύπτουν ο Μαζάουερ ή ο Γιώργος Ιωάννου, όταν γράφουν για την άθλια στάση που κράτησαν πολλοί Θεσσαλονικείς απέναντι στον αφανισμό των Εβραίων της πόλης.

    Σήμερα οι αντισημιτικές λεκτικές εξάρσεις αντιμετωπίζονται ως αναμενόμενο μέρος του δημόσιου διαλόγου. Τα λόγια του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για «τον Αδόλφο Χίτλερ όργανο του παγκόσμιου σιωνισμού που χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια Ρότσιλντ» και οι δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη: «Ναι, είμαι αντισημίτης και αντισιωνιστής. Αγαπώ τον εβραϊκό λαό και έχω ζήσει μαζί του, αλλά οι Αμερικανοεβραίοι κρύβονται πίσω από τα πάντα, τις επιθέσεις στο Ιράκ, τις οικονομικές επιθέσεις στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία, οι Εβραιοαμερικάνοι βρίσκονται πίσω από τον Μπους, τον Κλίντον και πίσω από τις τράπεζες». Τέτοιες δηλώσεις δικαιολογούνται από πολλούς ως προϊόντα γήρατος ή γραφικότητας.

    Για άλλους μάλιστα αποτελούν δείγματα παρρησίας. Να γιατί η ευρύτατη πρόσληψη των Εβραίων ως πρωταγωνιστών μιας συλλογικής φαντασίωσης και ως φορέων μιας και μόνο αρνητικής ιδιότητας υπερβαίνει τα όρια μιας ακροδεξιάς γραφικότητας. Εξάλλου, η αντισημιτική ρητορεία στην Ελλάδα δεν είναι περιθωριακό φαινόμενο, φιλοξενείται ακόμα και σε ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας. Είναι διάχυτη και σε μεγάλο μέρος της Αριστεράς. «Η νέα εβραιοφοβία αναπτύσσεται στο όνομα του αντιρατσισμού, εγκαθίσταται στο στρατόπεδο του καλού και της δικαιοσύνης, θεωρεί τον εαυτό της ενάρετο» (Π. Α. Ταγκίεφ, «Η νέα εβραιοφοβία», Εκδ. Πόλις). Η καταδίκη της πολιτικής του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων εκτρέπεται συχνά σε απροκάλυπτη ρητορική μίσους κατά του εβραϊκού έθνους. Ενίοτε, εντέχνως εκφερόμενη, οδηγεί σε έναν αδιανόητο συμψηφισμό με τα θύματα του ναζισμού. Δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο. Από τις εκατοντάδες αντισημιτικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο στη Γαλλία, εκτιμάται ότι οι περισσότερες δεν εκπορεύονται πλέον από την Ακρα Δεξιά. Το νέο ανερχόμενο αντισημιτικό τόξο είναι ένα συνονθύλευμα από μουσουλμάνους μετανάστες και φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές.

    Πολλοί απαντούν στα παραπάνω επικαλούμενοι τη συνήθη πρακτική της κυβέρνησης του Ισραήλ να αποδοκιμάζει ως προϊόν αντισημιτισμού κάθε κριτική της πολιτικής της. Εχει όντως πολλούς λόγους να εξοργιστεί κανείς με την τυφλή και βίαιη πολιτική των κυβερνήσεων του Ισραήλ. Ακόμα περισσότερο όταν επιχειρούν να υπαγάγουν το υπέρτατο έγκλημα της Ιστορίας στις ανάγκες αυτής της πολιτικής. Ομως αυτό είναι άσχετο με τον ίδιο τον αντισημιτισμό. Ειδικά δε η σημερινή συγκυρία, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη κινήσεις διεθνούς αλληλεγγύης προς τον λαό της Γάζας, είναι η καλύτερη ευκαιρία να πούμε το αυτονόητο: καμιά σημερινή παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν μπορεί να δικαιολογήσει ή να σχετικοποιήσει το Ολοκαύτωμα. Εντέλει, η αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους είναι σχεδόν αυτονόητο καθήκον όλων. Οταν όμως γίνεται όχημα κρυφού ή απροκάλυπτου αντισημιτισμού, όταν συμπορεύεται με επικίνδυνους φονταμενταλισμούς, τότε η αλληλεγγύη βυθίζεται στην απόλυτη αυτοαναίρεση.

    Ο Κωστής Παπαϊωάννου είναι πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

  49. Ο/Η Cretan λέει:

    Με «αγκαλίτσες και φιλάκια» υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης τον Μίκη Θεοδωράκη στο πατρικό του μεγάλου συνθέτη στο Γαλατά, όπου τον πήγαν οι διοργανωτές της προχθεσινής εκδήλωσης. Περιέργως, ο κ. Σκουλάκης δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ο ηγέτης της Κϊνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «ΣΠΙΘΑ» θεωρεί τον ίδιο προδότη της πατρίδας μια και συναίνεσε στο ξεπούλημά της με το πρώτο μνημόνιο. Πάντως, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή έσπευσε να φωτογραφηθεί με το συνθέτη, ο οποίος επίσης, περιέργως αποδέχτηκε τις τιμές που του έκαναν. Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, οι δύο άντρες δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα. Εξάλλου, το θέμα ήταν η μετατροπή του πατρικού των αδελφών Θεοδωράκη σε μουσείο.
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:dJf6gF_SuU8J:chaniapolitis.gr/+%CE%97+%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85+%CE%9C%CF%80%CE%BB%CF%8D%CF%87%CE%B5%CF%81+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B5%CE%B9+%CF%84%CE%B7+%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1+%CE%9C%CE%AD%CF%83%CE%B7+%CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7&cd=10&hl=el&ct=clnk&gl=gr

  50. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

    http://enosy.blogspot.com/2011/11/blog-post_5237.html

    «ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ» 23 Σεπτεμβρίου 2005
    Τρία κείμενα του Γιάννη Χοτζέα για την
    πολιτική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη
    Πρόλογος και υποσημειώσεις: του Κωστή Παπαϊωάννου
    Πρόλογος

    Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011
    Ο Γιαννης Χοντζέας για τον Μίκη Θεοδωράκη

    To 1974 ο “Λαϊκός Δρόμος” δημοσίευσε τρία κείμενα του Γιάννη Χοντζέα για τον Μίκη Θεοδωράκη υπό τον τίτλο “ΤΟ ΧΡΕΟΣ”. Τα κείμενα αυτά γράφτηκαν στο σύντομο διάστημα ανάμεσα στην επιστροφή του Χοντζέα από την μακρόχρονη εξορία του, μέχρι την αποχώρησή του από την ΕΔΑ το 1964. Όπως φαίνεται απ’ τα περιεχόμενα τους, είναι ένα μέρος μόνο απ’ όσα έγραψε γι αυτό το ζήτημα. Προς δόξα της πολυφωνίας και της ανοχής του διαφορετικού, που από τότε είχε αρχίσει να ανθίζει στην Αριστερά, δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ στην «Αυγή» για την οποία προορίζονταν.

    Αναδημοσιεύουμε ατό τον»ΛΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ» της 7 Σεπτεμβρίου 1974, την εισαγωγή της εφημερίδας και το 1ο κείμενο του Γ. Χοτζέα που απευθύνεται στο καθοδηγητικό όργανο της ΕΔΑ . Όλα τα κείμενα μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ “Γιαννης Χοντζέας για Μίκη Θεοδωράκη”

    «ΤΟ ΧΡΕΟΣ»
    Γιομάτοι οι τοίχοι της Αθήνας από διαφημίσεις για το «Χρέος» του Μίκη Θεοδωράκη. Όσο για τους δίσκους και τις κασέτες με τα τραγούδια του, είναι γνωστό ότι κυριαρχούν στην αγορά. Αυτά από την μία πλευρά. Από την άλλη ό Μ. Θεοδωράκης συνομιλεί με τον κ. Καραμανλή, ιδρύει τη «Νέα Αριστερά», καταγγέλλει άλλους (;) που σφετερίστηκαν τον τίτλο και αναγγέλλει σχέδια επάνω σε σχέδια. Ή «Αυγή» παρόλα αυτά, γλείφει τα χείλη της όταν γράφει «ό Μίκης». Αυτά είναι γνωστά.
    Διαβάστε περισσότερα »
    http://enosy.blogspot.com/2011/11/blog-post_5237.html

  51. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

    http://enosy.blogspot.com/2011/11/blog-post_18.html

    Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

    Συνάντηση Μίκη Θεοδωράκη και Αλέξη Τσίπρα με θέμα την κοινή κάθοδο στις εκλογές

    Σήμερα (18/11) θα συναντηθεί αντιπροσωπεία της Κομμουνδούρου (Τσίπρας, Δραγασάκης και σία) και θα συζητήσουν με τον Άρχοντα της Σπίθας την κοινή κάθοδο στις εκλογές. Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στις διαφορετικές πλευρές το προηγούμενο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία, γιαυτό άλλωστε σήμερα η συνάντηση γίνεται σε επίπεδο ηγεσιών. Στην περίπτωση που υπάρξουν διαφωνίες για την τελική συμφωνία, τότε πιθανόν να εκδοθεί δελτίο τύπου, με το οποίο θα διαψεύεται η συνάντηση, ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις…

    8 σχόλια:
    κακό συναπάντημα είπε…

    18 Νοεμβρίου 2011 11:27 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Το μόνο σημείο διαφωνίας φαίνεται πως είναι ποιός θα είναι ο «αρχηγός». Μάλλον φαίνεται απίθανο να δεχτεί ο Μίκης να είναι κάτω από τις εντολές της Κουμουνδούρου. Με το δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού που αποδεσμεύεται από το ΠΑΣΟΚ διάκειται σαφώς πιο ευνοϊκά προς τον Μίκη παρά την Κουμουνδούρου, φαίνεται ότι με κοινή συμφωνία Τσίπρα – Λαφαζάνη προωθείται η γραμμή για εκλογική κάθοδο με αρχηγό τον Μίκη. Η συμμετοχή του Δραγασάκη στις διαπραγματεύσεις ουσιαστικά επικυρώνει αυτή την συμφωνία όλων των τάσεων του ΣΥΝ σε αυτή τη γραμμή.

    Παρ’ όλες αυτές τις υποχωρήσεις από την Κουμουνδούρου η σημερινή συνάντηση κινδυνεύει να μην έχει θετική κατάληξη για δύο κυρίως λόγους:

    1. Δεν είναι σίγουρο ότι ο Μίκης παρ’ όλα αυτά θα δεχτεί να δεσμευτεί σε μια τέτοια συμφωνία αν δεν έχει εξασφαλίσει και και κάποιο αντίβαρο προς τον ΣΥΝασπισμό, ώστε να μην καταγράφεται αυτή η συμφωνία σαν μια εκλογική κάθοδος της ΣΠΙΘΑΣ με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

    2. Οι πασοκογενείς δυνάμεις που συζητούν με τον Μίκη εκτιμούν ότι θα συγκεντρώσουν ένα μεγάλο μέρος των δυσαρεστημένων πασόκων και δεν θέλουν να ενσωματώσουν αυτή την εκλογική πελατεία στην αγκαλιά της Κουμουνδούρου. Γι αυτό δεν βλέπουν με θετικό μάτι μια τέτοια εκδοχή.

    18 Νοεμβρίου 2011 1:11 μ.μ.
    linda είπε…
    ΠΑΤΡΑ,2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,»ΠΑΝΘΕΟΝ»,7 μ.μ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΘΕΜΑ.»Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΣΗΜΕΡΑ». ΟΜΙΛΗΤΕΣ….ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ,ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ,ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.

    18 Νοεμβρίου 2011 1:29 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Η Κουμουνδούρου έχει υποσχεθεί στην Σακοράφα την 1η θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

    Αν είναι σωστή, δεν θα πρέπει να δεχτεί αυτή την θέση, αλλά να κατέβη στην β’ Αθηνών και να δούμε πόσους σταυρούς θα μαζέψει. Και έχει πολλές πιθανότητες να έρθει πρώτη!

    Να το δει και η Κουμουνδούρου, να το δουν και όλοι οι άλλοι, ώστε για να γίνει γνωστό τι πραγματικά ψηφίζει ο κόσμος…

    18 Νοεμβρίου 2011 2:56 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Δεν παρουσιαζει κανενα ενδιαφερον τι λεει ο τρυκιμια εν κρανιω ΕΟΣ ή οι σοσιαλδημοκρατες της ηγετικης ομαδας του ΣΥΝ το μεγαλο ζητουμενο της εποχης ειναι η συγκροτηση του κομμουνιστικου πολου,
    και στο πλαισιο αυτο εκδηλωση με ομιλητες
    Π.Λαφαζανη-Α.Χαγιο-Χ.Κατσουλα-Σ.Κουβελακη
    Παρασκευη 25/11 στις 6μ.μ. Πειραιως 100.
    Το ονειρο των Αλαβανικων για δημοσια εμφανιση Αλαβανου-Λαφαζανη-Χαγιου δεν βγαινει γιατι ο Αλεκος μπαταρει προς την σοσιαλδημιοκρατια, οποτε τα αλλα παιδια δεν το παιζουν, εδω δεν τον επαιξε ο Καζακης και αντι να παει στην Ελευσινα εκανε δικια του εκδηλωση στην Ηλιουπολη, και πραγματικα μαζεψε κοσμο, ενω ο Αλεκος ηπιε καφε με 20 ατομα.

    18 Νοεμβρίου 2011 4:19 μ.μ.

  52. Ο/Η Μένιος κ.69 λέει:

    «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μην συστρατευθεί ο Καμμένος στο ίδιο στρατόπεδον με εμάς; Η Επιλογή είναι ανάμεσα σε Πατριώτες και δοσίλογους. Ο Καμμένος ήδη έχει επιλέξει να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπαδήμου!» Αυτά δήλωσε ο Δ.Καζάκης και ο Μ.Κακλαμάνος πριν λίγο στο ράδιο 9

    http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/k_15.html

  53. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    Πάντα αντιφατικός ο Μίκης, μια από δω μια από κει

  54. Ο/Η Ανθέλλην λέει:

    http://nomadicuniversality.wordpress.com/2012/01/27/h-%CE%BC%CE%AC%CF%86%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B5%CF%85/

    H «μάφια των εθνομηδενιστών» και ο … ευνουχισμένος θάνατος (μια απάντηση στον κ. Μίκη Θεοδωράκη)

    του Άκη Γαβριηλίδη

    Την 1η Νοεμβρίου 2011, στο MEGARON PLUS, έλαβε χώρα συμπόσιο με τίτλο «Ο Εικοστός αιώνας στην ποίηση του Ελύτη. Η ποίηση του Ελύτη στον εικοστό πρώτο αιώνα». Στο συμπόσιο αυτό μίλησε μεταξύ άλλων και ο μουσικοσυνθέτης και πολιτικός κ. Μίκης Θεοδωράκης, το δε κείμενο της ομιλίας του αναρτήθηκε στο ιστολόγιο «Ο Μίκης και οι φίλοι του στην Κρήτη», όπου το είδα κι εγώ.

    Διαβάζοντάς το, με σχετική έκπληξη διαπίστωσα ότι κύριο αντικείμενο ενασχόλησης του κειμένου αυτού, ακόμη κυριότερο κι απ’ τον Οδυσσέα Ελύτη, αποτελεί … ο υποφαινόμενος, και ειδικότερα το βιβλίο που είχα βγάλει το 2006 από τις εκδόσεις futura με τίτλο Η αθεράπευτη νεκροφιλία του Ριζοσπαστικού Πατριωτισμού. Ρίτσος, Ελύτης, Θεοδωράκης, Σβορώνος. Μετά από μία σύντομη, λίγο-πολύ συμβατική και ανεκδοτολογική, υμνητική αναφορά στον ποιητή και στη συνεργασία τους στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, ο ομιλητής αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της παρέμβασής του σε μία δριμύτατη πολεμική εναντίον των απόψεών μου, καθώς και διαφόρων, μη κατονομαζόμενων, «ισχυρότατων κύκλων», των οποίων τη στήριξη θεωρεί ότι διαθέτουν οι απόψεις αυτές.

    Η πολεμική αυτή βέβαια δεν συνίσταται στην προβολή κάποιων αντεπιχειρημάτων. Συνίσταται απλώς στην παράθεση εκτενέστατων αποσπασμάτων από το βιβλίο (εκτενέστερων από οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση που του έχει γίνει μέχρι τώρα, ακόμα και ευνοϊκή), η οποία απλώς συνοδεύεται από καταγγελίες, θαυμαστικά και εκφράσεις σκανδαλισμού, καθώς και υπενθυμίσεις της «μεγάλης απήχησης» που είχαν οι αναφερόμενοι στον τίτλο του βιβλίου μου –και του θράσους το οποίο ως εκ τούτου συνιστά η κριτική προς αυτούς.

    Στην πολεμική αυτή θα αναφερθώ αμέσως στη συνέχεια. Πρώτα, όμως, πρέπει να κάνω μία μικρή διόρθωση: η αναλογία μεταξύ της επαινετικής αναφοράς στον Ελύτη και της επικριτικής αναφοράς σε εμένα δεν θα ήταν τόσο συντριπτική υπέρ της δεύτερης, εάν δεν είχε παρεισφρήσει ένα προφανώς τυπογραφικό λάθος, ή εσφαλμένος ηλεκτρονικός χειρισμός στο copy/ paste, συνεπεία του οποίου το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αποσπασμάτων δημοσιεύεται δύο φορές! Σε κάποιο σημείο του κειμένου εμφανίζεται η φράση

    Και επειδή με τη λέξη «εθνομηδενισμός» πολύ λίγα μπορεί να καταλάβει κανείς, αποφάσισα να σας παρουσιάσω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα …,

    ενώ, αφού παρουσιαστούν τα αποσπάσματα, ξαναεμφανίζεται η ίδια φράση και παρατίθεται για μια ακόμη φορά το ίδιο ακριβώς κείμενο!

    (Ελπίζω τουλάχιστον το πρόβλημα να αφορά μόνο το γραπτό κείμενο. Διότι αν εμφανίστηκε και στην προφορική παρουσίαση, και αν οι δυστυχείς ακροατές δεν βρήκαν το θάρρος να το επισημάνουν στον ομιλητή, τότε θα έχασαν αδίκως δέκα λεπτά από το χρόνο τους ακούγοντας δύο φορές την ίδια κασέτα … ).

    Πέραν τούτου, στα αποσπάσματα αυτά, (δηλαδή και στις δύο φορές που παρατίθενται, συν σε όλες τις αναπαραγωγές σε άλλα μπλογκ), υπάρχουν τουλάχιστον δύο λάθη πληκτρολόγησης κατά την αντιγραφή, που και τα δύο θα ήταν εξαιρετικά πρόσφορα σε μία ανάλυση στο πνεύμα της Ψυχοπαθολογίας της καθημερινής ζωής του Φρόιντ. Η πρώτη αφορά μία αλλαγή φύλου, η οποία απαντά στη φράση:

    http://nomadicuniversality.wordpress.com/2012/01/27/h-%CE%BC%CE%AC%CF%86%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B5%CF%85/

  55. Ο/Η Ένας λέει:

    http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/chamos-me-ti-chrisi-avgi-se-dimopsifisma-tis-spithas.html

    Χαμός με τη «Χρυσή Αυγή» σε δημοψήφισμα της «Σπίθας»!

    Θριαμβεύει η «Χρυσή Αυγή» σε ηλεκτρονική ψηφοφορία της «Σπίθας». Και ίσως και να δικαιώνεται ο Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος στην επιστολή παραίτησής του από τη «συμβουλευτική του Μίκη Θεοδωράκη», αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού». Τι συνέβη λοιπόν; Στην ανεπίσημη ιστοσελίδα της «Σπίθας», έγινε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία με ερώτημα: Τι θα ψηφίζατε σε περίπτωση εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες; Ξαφνικά, άρχισε να θριαμβεύει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να βγαίνει πρώτο κόμμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί εκ των συμμετεχόντων να αντιδράσουν στο facebook:

  56. Ο/Η Mίκυ Μάους λέει:

    Πώς ο Θεοδωράκης ξεσκεπάζει τον Τσίπρα

    5.09.2012

    Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Aλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης, με γραπτή εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, που ο ίδιος ίδρυσε.

    Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», στην εισήγηση με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου 2012, ο Μίκης Θεοδωράκης παραθέτει τους λόγους που αρνήθηκε στον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 17η Ιουνίου.

    Ο κ. Θεοδωράκης, αναφέρει συγκεκριμένα ότι η αιφνίδια άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ακόμα και κυβέρνηση Αριστεράς που θα καταργήσει το Μνημόνιο την πρώτη ημέρα της νέας Βουλής και συμπληρώνει: «Εξ ου και οι μεγάλες πιέσεις που δεχθήκαμε ως Σπίθα να πάρουμε μέρος στις εκλογές και να μοιραστούμε τα λάφυρα μεγάλης νίκης… Η προβολή του στόχου για την κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς τη στήριξη ενός οργανωμένου μεγάλου και συνειδητού μαζικού κινήματος και δίχως την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων, αποτελεί καθαρά πολιτικό τυχοδιωκτισμό».

    Στην τελευταία παράγραφο της εισήγησης του ο κ. Θεοδωράκης, προσφέρεται να ηγηθεί νέας πολιτικής κίνησης. «Από την πλευρά μου έχω την αίσθηση ότι είναι η τελευταία μεγάλη προσπάθεια στον στίβο της αγωνιστικής πολιτικής δράσης. Εάν αποκτήσω την αναγκαία στήριξη που δεν βρήκα ως τώρα, πιστεύω ότι θα μπορέσω να διαδραματίσω τον ρόλο μου, όχι μόνο ως «ιδρυτής» αλλά και ως ηγέτης αυτού του μεγάλου Κινήματος Αντίστασης, Νίκης και Αναγέννησης…»

    Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/09/mikis-theodorakis-alexis-tsipras/#ixzz25lmWJItk

  57. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Aνεκδιήγητος ο Μίκυ Μάους

    Δήλωση του ΗΓΕΜΟΝΑ της Σπίθας

    «Μπορεί να μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου, αν δεν το προσέξουμε όμως σίγουρα θα βρεθούμε εκτός του τόπου μας και της γλώσσας μας μια μέρα που δεν είναι μακρινή…

    Χθες το απόγευμα, ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι πρόβαλε το ένα πίσω από το άλλο δύο τούρκικες σειρές, μια ιστορικού και μία ερωτικού περιεχομένου έτσι για ποικιλία.

    Η προκλητική αυτή στάση των καναλιών που προβάλλουν ανενδοίαστα ό,τι πιο ευτελές τους σερβίρει η τούρκικη προπαγάνδα, μοιάζει να προβληματίζει ελάχιστους.

    Στο βωμό του κέρδους –δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε άλλους λόγους- τα ελληνικά κανάλια αγοράζουν ό,τι τους σερβίρει η τούρκικη τηλεοπτική αγορά η οποία ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της. Σε μια Ελλάδα, αδύναμη να αντιδράσει, υπνωτισμένη λες από τα επανωτά χτυπήματα και μέσα στο στρόβιλο των τελευταίων μέτρων που δίνουν τη χαριστική βολή, η γείτων χώρα με γνωστή υψηλών προδιαγραφών προπαγάνδα βρήκε τη χρυσή ευκαιρία. Κύριοι των καναλιών, γιατί πέσατε στην παγίδα της ανθελληνικής προπαγάνδας;

    Όλα αυτά που μας σερβίρουν –πέρα από το ….ιστορικό έκτρωμα- ουδόλως αντικατοπτρίζουν την εικόνα του τουρκικού λαού και της καθημερινότητας που βιώνει, παγιδευμένος ανάμεσα στη φτώχια και το μουσουλμανικό φανατισμό. Πρόκειται για την εικόνα μιας «άλλης» φανταστικής χώρας, αυτής που θέλουν δείξουν στην Ευρώπη για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Ας είμαστε σε εγρήγορση, ο εχθρός είναι προ των πυλών αν δεν μπήκε ήδη μέσα.»

  58. Ο/Η Καραμανλής ή τανκς λέει:

    Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντά στη Μαρία Ρεπούση

    Σκληρή κριτική στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση άσκησε ο Μίκης Θεοδωράκης, στα πλαίσια συνέντευξης γοα τη συμπλήρωση 100 ετών από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κάνει λόγο για εθνομηδενισμό και αναφέρει ότι είναι προνόμιο της κας Ρεπούση που ζει στην Ελλάδα.

    «Αν είχα δύναμη, θα έλεγα στη Ρεπούση, «είναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    • Ο/Η Οι Εβραίοι φταίνε λέει:

      αυτός είναι φασισμός.
      Δεν της απαντάει σε αυτά που λέει, απλά ενώνει τη φωνή του με τους Χρυσαυγίτες για να την τρομοκρατήσει.

    • Ο/Η Po λέει:

      Μετάφραση απάντησης Μίκη: «για τη χώρα και την ιστορία της υπάρχει μία ενιαία και μοναδική άποψη, όποιος διαφοροποιείται από αυτήν είναι ανθέλλην και απορώ πως συνεχίζει και μένει σε αυτή την ένδοξη χώρα»
      Πολλές οι Χρυσές Αυγές στη χώρα.

  59. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.efsyn.gr/?p=58954

    Ο φερετζές του φασίστα

    /………/

    Η επιτυχία της Ακροδεξιάς είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το δικό της «λαϊκό μέτωπο», επεκτείνοντας την κατασταλτική εθνικοφροσύνη ακόμα και σε εμβληματικές προσωπικότητες που κάποτε ανήκαν στην Αριστερά, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έκανε μια πρωτοφανή δήλωση: «Θέλει μια δύναμη μέσα σ’ όλο αυτόν τον κυκεώνα και τη βρομιά της ανθελληνικότητας που υπάρχει να στέκεις και να λες εγώ είμαι πατριώτης. Εγώ αγαπώ την Ελλάδα. Τίποτα άλλο. […] Οι λεπτεπίλεπτοι αριστεροί φτάσανε στον εθνομηδενισμό. Βλέπετε η κυρία Ρεπούση επιμένει ακόμα. Είναι βουλευτής και επιμένει. Εάν είχα δύναμη θα ’λεγα: “Είσαι εθνομηδενιστής;”, δηλαδή “Δεν αγαπάς το έθνος, την πατρίδα σου κ.λπ.; Σου παίρνω το διαβατήριο. Πήγαινε να ζήσεις αλλού. Αυτή η γη που μένεις εδωπέρα δεν είναι έτσι. Εχει αίμα μέσα εδωπέρα. Είναι μεγάλο προσόν που ζεις στην Ελλάδα και είσαι Ελληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις, πήγαινε στη Νιγηρία. Γιατί κάθεται εδωπέρα μαζί μας. Γιατί αυτό τον αέρα που αναπνέεις, αυτά που βλέπεις δεν έγιναν έτσι. Εγιναν από πατριώτες. Εμείς τα κάναμε αυτά”».

    Η δήλωση αυτή είναι καταπληκτική, διότι δείχνει ξεκάθαρα πώς το εθνικόφρον μίσος οδηγεί κατευθείαν στη χούντα (αυτή ήταν που αφαιρούσε ιθαγένειες και διαβατήρια των «ανθελλήνων») αλλά και στον ανοιχτό ρατσισμό.

    Η ηγεμονία αυτών των απόψεων σε ένα πολυσυλλεκτικό μέτωπο που έχει αναφορές και στην Αριστερά αποτυπώνεται και σε έντυπα όπως το «Παρόν» ή τα «Επίκαιρα», τα οποία έχουν αποδυθεί σε εκστρατεία εναντίον του «εθνομηδενισμού» με καταγγελία του «πολυπολιτισμού» και των «λαθρομεταναστών». Στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, τα «Επίκαιρα» καταγγέλλουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την αναθεώρηση της ιστορίας από τη «δικτατορία της πολιτικής ορθότητας». Το αστείο είναι ότι τα ίδια προχωρούν στην πιο ακραία αναθεώρηση της ιστορίας, μοιράζοντας σε τεύχη την «Ιστορία της Κατοχής» του Δημοσθένη Κούκουνα, η οποία δικαιώνει τιςκυβερνήσεις των δωσιλόγων και υμνεί τους Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλο και Ιωάννη Ράλλη!

    • Ο/Η Λεονίντ Μπρέζνιεφ λέει:

      Ο Θεοδωράκης και ο Γλέζος είναι ώρα να πάνε σπίτια τους.

      http://www.nonpapernews.gr/menu-styles/2012-08-14-14-57-40/item/140-%CE%B7-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-1922-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1

      Ο Μανώλης Γλέζος αναλύει στους βουλευτές τα αίτια της Μικρασιατικής Καταστροφής και ποια πρέπει να είναι σήμερα η στάση των Ελλήνων απέναντι στην Τουρκία και το τραγικό γεγονός εκείνο.

      «Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, ένα έθνος δεν μπορεί να υπάρξει, αν λησμονεί την ίδια του την ιστορία.

      ….

      Έχουμε εμείς μουσείο της Γενοκτονίας του ελληνικού λαού στη Σμύρνη; Έχουμε μουσείο της Γενοκτονίας των Ποντίων; Ούτε το ένα έχουμε ούτε το άλλο! Εδώ δεν έχουμε Μουσείο Εθνικής Αντίστασης! Πού να πάμε και σ’ αυτά τα μουσεία!
      Συνεπώς, μία εκτόνωση με λόγους που θα παρουσιαστούν στο Κοινοβούλιο αυτό και θα γίνουν ξανά του χρόνου, δεν αρκεί. Χρειάζεται και στα σχολεία και παντού να καταδείχνεται και να καταφαίνεται ολόκληρο το μέγεθος αυτής της εθνοκάθαρσης που έγινε με την καταστροφή του ελληνισμού στη Μικρά Ασία το 1922.

  60. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μια ξεχασμένη «εξομολόγηση» του Μίκη Θεοδωράκη


    Against antisemitism – Ενάντια στον αντισημιτισμό

    Ένα ιστολόγιο για το αντιεβραϊκό μίσος και τις θεωρίες συνωμοσίας στην Ελλάδα και αλλού

    Μια ξεχασμένη “εξομολόγηση” του Μίκη Θεοδωράκη
    Posted on 25/01/2014 by DiKra

    Τον Οκτώβρη του 1996 η ομάδα του Ιού δημοσίευσε έρευνα στην «Ελευθεροτυπία» για το ιδεολογικό ρεύμα των «αρχαιοημερολογιτών» που άνθησε και πολλαπλασιάστηκε στο πλαίσιο των εθνικιστικών εξάρσεων της δεκαετίας του 90. Οι συντάκτες του Ιού επισημαίνουν ότι βαθύτερος στόχος του συγκεκριμένου μη ομοιογενούς ρεύματος είναι η αποκατάσταση της αρχαιοελληνικής θρησκείας, η αναβίωση, με άλλα λόγια, του Δωδεκάθεου. Το εγχείρημα της επαναφοράς της «πατρογονικής λατρείας» συνεπάγεται, φυσικά, αμείλικτο πόλεμο κατά του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού, «θρησκείες-αγκάθια» που αποτρέπουν την «πνευματική αναγέννηση» του ελληνισμού. Ένα από τα περιοδικά που επέμεναν ιδιαίτερα στη «μιαρή επίδραση» της Παλαιάς Διαθήκης και στην προβολή του – εθνικοσοσιαλιστικού τύπου – αιτήματος της «κάθαρσης» του Χριστιανισμού από τα εβραϊκά στοιχεία ήταν ο «Δαυλός».

    Σ’ αυτό το αντισημιτικό έντυπο επέλεξε να δώσει συνέντευξη ο Μίκης Θεοδωράκης τον Ιούνιο του 1996. Ο λόγος είναι απλός: Ο μουσικοσυνθέτης συμμερίζεται απόλυτα τις θεωρίες του «Δαυλού» περί ανωτερότητας της ελληνικής φυλής. Η συνέντευξη έχει μάλιστα τον χαρακτήρα «εξομολόγησης» για τις βαθύτερες πεποιθήσεις του συνθέτη. Ιδιαίτερα οι πρώτες σελίδες της συνέντευξης βρίθουν από αναφορές στις «καταστροφικές συνέπειες» του Ιουδαϊσμού για την ανθρωπότητα: ο Ιουδαϊσμός, λοιπόν, «είναι εκδικητικός και μισεί τον άνθρωπο. Τον βγάζει απ’ τον Παράδεισο, γιατί έκανε έρωτα, το ωραιότερο πράγμα. Άλλωστε ο έρωτας είναι γονιμοποίηση» (σελ. 10546). Το σύνολο της ευρωπαϊκής νεότερης σκέψης είναι απορριπτέο, διότι έχει «ιουδαϊκές καταβολές», είναι δηλαδή «ξένο» (σελ. 10550): Μαρξ, Καντ, Σπινόζα, Ντεκάρτ, όλοι «Εβραίοι». Σε μια αποστροφή του λόγου του, μάλιστα, ο Θεοδωράκης βεβαιώνει ότι ακόμα και ο Χίτλερ είναι «δημιούργημα των Εβραίων», μιας και βγαίνει «κατ’ ευθείαν από τον Ιεχωβά της Βίβλου» (σελ. 10547). Σας θυμίζει κάτι η αυτή η ταύτιση ναζισμού και Ιουδαϊσμού; «Όργανο του Διεθνούς Σιωνισμού» αποκάλεσε τον Χίτλερ πριν από μερικά χρόνια, live στο Mega, και ο λαλίστατος Σεραφείμ Πειραιώς.

    Ο Θεοδωράκης δε σταματά, όμως, εκεί. Αναφέρεται στο Ολοκαύτωμα με απαξιωτικό τρόπο («έγιναν ορισμένα εγκλήματα. Αλλά μήπως ο Χίτλερ ήταν ο μοναδικός; Δεν έγιναν προηγουμένως άλλα εγκλήματα πολύ μεγαλύτερα;» σελ. 10548), σχετικοποιώντας το στην ουσία, και καταλογίζει στους σύγχρονους Εβραίους «ρατσισμό». Παραπονιέται κοντολογίς ότι τον «ξήλωσαν απ’όλες τις ορχήστρες που ελέγχουν στην Αμερική» (σελ. 10549). Σε γενικές γραμμές, ο Θεοδωράκης εκπροσωπεί στη συνέντευξη με τρόπο στομφώδη ένα συλλογικό «Εμείς», το αυθεντικό Πνεύμα της υφηλίου, και το αντιπαραθέτει στο ριζικά διαφορετικό «Αυτοί»: οι Εβραίοι ταυτίζονται συλλογικά με το «μη αυθεντικό», την «προπαγάνδα», τη «σύγχρονη βαρβαρότητα» της Ευρώπης και το «δολοφονικό ένστικτο».

    Είναι, επομένως, απορίας άξιον που η ελληνική Πολιτεία επιλέγει συστηματικά τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Ο αντισημισμός του συγκεκριμένου συνθέτη δεν είναι προϊόν του γήρατος – όπως πολλοί υποστηρίζουν αφελώς – αλλά βασική συνιστώσα της «ελληνολατρίας» του. Το παρόν ιστολόγιο συντάσσεται πλήρως με την έκκληση της «Κρησάρας» για αποχώρηση από την επερχόμενη εκδήλωση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στο Θέατρο Παλλάς, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

    Διαβάστε επίσης: 1. Ζαν Κοέν, Αν δεν με θέλουν μία φορά δεν τους θέλω εκατό, 24/01/2014. 2. Επιστολή του Willy Weisz προς την πρόεδρο του εθνικού συμβουλίου της Αυστρίας Barbara Prammer / Mauthausengedenken mit Musik eines deklarierten Antisemiten (eine öffentliche Absage an eine Einladung ins Parlament), 7/05/2011.

    Μια ξεχασμένη «εξομολόγηση» του Μίκη Θεοδωράκη

  61. Ο/Η του κώλου λέει:

    Θα του απαντήσουν;
    Όχι.
    http://www.koutipandoras.gr/article/130671/diavaste-ton-oro-me-ton-opoio-o-mikis-olon-ton-ellinon-tha-stirixei-syriza

    Διαβάστε τον όρο με τον οποίο ο Μίκης όλων των Ελλήνων θα στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ

    06 Ιανουαρίου

    2015126 Σχόλια

    «Παραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλλίτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου.
    Γι’ αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο: Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ’ όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου. Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας στους ξένους».

    Με αυτήν του τη δήλωση ο σπουδαίος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης θέτει τον όρο με τον όρο με τον οποίο θα στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

  62. Παράθεμα: Θεοδωράκης και Γλέζος, το σκάνδαλο της αριστερής εικονολατρίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  63. Ο/Η laskaratos λέει:

    Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο Μ.Θεοδωράκης;

    «Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά …»
    (Γ.Σουρής)

    1. «Σάκης Ρουβάς Ακολουθεί τον Η. Κασιδιάρη στο Twitter» (26.9.2012).

    Σάκης Ρουβάς | Ακολουθεί τον Η. Κασιδιάρη στο Twitter

    2. Δείτε το παρακάτω παλιότερο βίντεο, στο οποίο μαζί με αφόρητες και με γελοία φρασεολογία διατυπούμενες κοινοτοπίες, ο τραγουδιστής λέει πως δεν τον τρομάζει η άνοδος της Χ.Α:

  64. Ο/Η του κώλου λέει:

    Η Βαγενά της Σπίθας
    Mερικοί θεόστραβοι δεν έβλεπαν τον τυχοδιωκτισμό και τώρα απορούν με τις μεταμορφώσεις ανθρώπων που κάνανε μπαμ από μίλια μακριά

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_304.html

    Τι οβιδιακές μεταμορφώσεις έχουν κάποιοι άνθρωποι ή διαφορετικά πόσο αλλοτριώνει η εξουσία! Το γράφουμε αυτό γιατί πιθανόν να είδατε τις αποδοκιμασίες που εισέπραξε χτες η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, όταν παρευρέθηκε για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο Κιλελέρ και στο γιορτασμό της επετείου των 106 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών.

    Φίλος αναγνώστης μας θύμισε ανάρτησή μας με τα λεγόμενα της Αννας Βαγενά την εποχή που είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ γιατί καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και πριν εκλεγεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη 2015.

    Πρέπει να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στους δρόμους. Και να τους πάρουμε με τις πέτρες.

    Εχω και μια πιο ακραία πρόταση. Το δημόσιο κυνοκομείο έχει 150 σκυλιά που δεν μπορεί πλέον να τα θρέψει. Ολη η Αθήνα έχει γεμίσει αδέσποτα. Ε, λοιπόν, ας ρίξουμε αυτούς που έκλεψαν την Ελλάδα στα σκυλιά να τους φάνε. Ολους τους άπληστους στα πεινασμένα σκυλιά.

    Βγαίνουν στο εξωτερικό και δίνουν συνεντεύξεις αυτοί που μας κατέστρεψαν. Στα πεινασμένα σκυλιά και οι δημοσιογράφοι που μας φόρεσαν το Μνημόνιο. Πόσοι αντιστάθηκαν; Λίγοι, και επειδή λένε την αλήθεια τους κυνηγάνε.

  65. Ο/Η Red λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_90.html

    ΕΠΑΜ Ηρακλείου: λαϊκισμός, ρατσισμός, συνωμοσιολογία

    Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016 | 11:17 μ.μ.

    Πηγή: Αναρχική συλλογικότητα Οκτάνα

    Ο Δ. Καζάκης, ιδρυτής και γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ, προήλθε από τη ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη, από κοινού με τον γυρολόγο Κ. Ζουράρι (Πυρίκαυστος Ελλάδα, ΑΝΕΛ) και άλλους εθνικόφρονες που φαντασιώνονται ότι συμμετέχουν στην Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου ή στο Συνέδριο του Λιβάνου. Ήταν λοιπόν εξ αρχής εύκολο να φανταστεί κανείς τον βίο και την πολιτεία των ανθρώπων που θα προσέλκυε το ΕΠΑΜ και κατά συνέπεια, ήταν εύλογο να περιμένουμε ότι κάποια στιγμή, πίσω από το προσωπείο του λαϊκιστικού πατριωτικού ακτιβισμού, θα αποκαλυπτόταν το πραγματικό ρατσιστικό υπόστρωμα του πολιτικού δυναμικού του κόμματος.

    Ο λόγος για τον Εμ.Ψ., στέλεχος του ΕΠΑΜ στη Μεσσαρά, ο οποίος με μια προβοκάτσια χρυσαυγίτικης αύρας, οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο Γόρτυνας να βγάλει στα μέσα Μάρτη, απόφαση με την οποία δεν θα δεχτεί την εγκατάσταση μεταναστών στη περιοχή του (αν και τέτοιο ζήτημα δεν τέθηκε ποτέ).

    (…..)

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.