Λειτουργία Κυριακής: Καντιώτης – Σημείον αγιότητος;

«Οι δε αρχιερείς κοίταζαν με γουρλωμένα μάτια. Ο δε κόσμος άρχιζε να φωνάζει Άγιος, Άγιος, Άγιος, Άγιος…»

Σύμφωνα με πληροφορίες μας

(Έγκριται γάργαραι πηγαί: http://apotixisi.blogspot.com/2010/09/blog-post.htmln + http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info〈=1&id=244 + http://vatopaidi.wordpress.com/2010/09/04/%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CF%84/) το σκήνωμα του πατρός Αυγουστίνου εμφάνισε παράδοξον σημείον.

Ήταν εύκαμπτο και ευλύγιστο όπως είναι το ανθρώπινο σώμα όταν είναι ζωντανό. Την μαρτυρία την έχουμε από πολλές πλευρές.

Αγιορείτης μοναχός μας βεβαίωσε ότι ένα παιδάκι που σήκωσε το χέρι του αειμνήστου Γέροντος το σήκωσε πολύ εύκολα και δεν παρουσίασε καμμία ακαμψία όπως παρουσιάζουν τα δικά μας σώματα και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες.

Το σώμα του Γέροντα κρατήθηκε για τρείς μέρες και διατηρούσε την ίδια ευκαμψία και τις τρείς μέρες.

Επίσης μπροστά στα μάτια μας λίγο πριν μπει το σκήνωμα του πατρός Αυγουστίνου στον τάφο και ύστερα από προτροπή του π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, ο Πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Φλωρίνης π. Ιουστίνος σήκωσε το χέρι του Γέροντα και του έκανε το σημείο του σταυρού με πολύ ευλυγισία. Όσοι βρισκόμασταν δίπλα μείναμε με ανοιχτό το στόμα. Οι δε αρχιερείς κοίταζαν με γουρλωμένα μάτια. Ο δε κόσμος εκείνη τη στιγμή άρχιζε να φωνάζει Άγιος, Άγιος, Άγιος, Άγιος…

Αν αυτό το φαινόμενο δεν είναι σημείο ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ, τότε ποιό είναι;

Το μέλλον θα δείξει.

Ο Θεός θα δείξει.

Εμείς οφείλουμε να περιμένουμε και να επικαλούμεθα τις ευχές Αυγουστίνου αρχιερέως για να μας στηρίζουν στους άγιους αντιπαπικούς και αντιοικουμενιστικούς αγώνες μας μπροστά στον ΟΙΣΤΡΟ και στον ΑΦΗΝΙΑΣΜΟ των Οικουμενιστών και των Λατινοφρόνων της εποχής μας, τους οποίους και ο ίδιος ο Γέροντας διεξήγαγε μέχρι το τέλος.

Και μάλιστα όταν έβλεπαν οι Λατινόφρονες και οι Οικουμενιστές ότι στις κινήσεις τους αντιδρούσε ο Αυγουστίνος δεν προχωρούσαν με τα ίδια βήματα ΑΡΚΤΟΥ που σήμερα προχωρούν, αφού βλέπουν ότι δεν υπάρχει από πλευράς επισκόπων, σχεδόν καμία αντίδραση.

Ελπίζουμε όμως ότι πρωτεύοντα ρόλο θα παίξουν και πάλι τα ΛΟΚ της Εκκλησίας, οι ορθόδοξοι εύζωνοι μοναχοί.

.

.

(Μακάριοι αι σπινθηροβόλοι τω βλέμματι και πνεύματι)

This entry was posted in Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

15 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Καντιώτης – Σημείον αγιότητος;

  1. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Για περισσότερα περί του θαύματος διαβάστε τα σχόλια από:

    Αδριάντας Καντιώτου εις Αφγανιστάν (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚόΝ!!!)

  2. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Θαύμα θαύμα να ανοίξουν τα παγκάρια, τρεχάτε χριστιανοί

  3. Ο/Η Konstantinos Kantakouzinos λέει:

    Θα καταθέσω και την δικήν μου προσωπικήν μαρτυρίαν: την ώρα που προσκυνούσα το σκήνωμα του Αγίου Φλωρίνης (ωνομάζετο ήδη Άγιος προ της Αγιοποιήσεώς Του όπως και όλοι οι μητροπολίται -τυχαίο; έτσι νομίζω…), ευωδία πιπεριών Φλωρίνης στα κάρβουνα κατέκλυσε την εκκλησίαν (οι βλάσφημοι είπαν ότι ήτο από την απέναντι ταβέρνα) και μελωδίαι από ερπήστριες τανκς που γκρέμιζαν σλαβικάς εκκλησίας ακούστηκαν.
    Όλοι οι ευλαβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί απαιτούμε την αγιοποίησίν Του και τον εορτασμόν Του στις 15 Ιουνίου σε αντικατάστασιν του καταδικασμένου εις το πυρ της κολάσεως λατινογενούς και αντιορθοδόξου παπικού «Αγίου» Αυγουστίνου Ιππώνος (σεσημασμένου και ως Ιερού Αυγουστίνου).
    Υ.Γ.: Η φωτογραφία σας γράφει ότι προέρχεται από την Ιεράν Μονήν Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος (βορειοαφρικανός και Λατίνος) και Σεραφείμ του Σαρώφ (Σλάβος και Ρώσος). Σας καταγγέλλω ως προβοκάτορα (ο Αυγουστίνος της καρδιάς μας δεν έχει καμίαν σχέσιν με αλλοδαπούς αγίους) και απαιτώ από την Ιεράν Μητρόπολην Φωκίδος την άμεσην καταστροφήν της μονής με τανκς.

  4. Ο/Η Kωνσταντίνου και Ελένης (γωνία). λέει:

    Ενώνω την φωνήν μου με συτήν του κυρ Κατακουζίνα.
    Έξω οι αφρικανοσλάβοι άγιοι από την Ελληνορθοδοξίαν.
    Πάτερ Μουλατσιώτα ευλογείτε.

  5. Ο/Η Luc λέει:

    «τα ΛΟΚ της Εκκλησίας, οι ορθόδοξοι εύζωνοι μοναχοί.»

    Ομολογώ οτι σε αυτό το σημείο έπεσα κάτω από τα γέλια!

    [Btw από που και ως που «ΛΟΚ» και «Ευζωνοι» όσοι δεν έχουν ιδέα από στρατό και θητεία;]

    • Ο/Η Μούτρο λέει:

      Έ, όχι και άσχετος από στρατό και από θητεία ο ταλιμπανέστατος. Ας μην ξεχνάμε πως το 1947 επιστρατεύτηκε ως στρατιωτικός ιερέας και ιεροκήρυκας στις περιοχές που διεξαγόταν ο εμφύλιος. Ανάμεσα στα καθήκοντά του ήταν και η «εξομολόγηση» των ανδρών του Δημοκρατικού Στρατού που πιανόταν αιχμάλωτοι. Και, βέβαια, οι πληροφορίες της «εξομολόγησης» αξιοποιούνταν στα στρατοδικεία…

  6. Ο/Η philalethe00 λέει:

    Κάποιοι αδελφοί προτρέχουσι πολύ 🙂 · προφανώς, για όσους έχουν την παραμικρότερη ιδέα από το τι σημαίνει και τι συνεπάγεται αυτό το «σημεία αγιότητας». Συμφωνώ με την κριτική τους. Και καλησπέρα.

  7. Ο/Η atheofobos λέει:

    Ο άγιος παρέμεινε μαλακός και εύκαμπτος ώστε να μην δυσκολέψει όσους θα θελήσουν να κόψουν ένα μικρό κοψίδι από το ιερό του σκήνωμα για να το έχουν μαζί με τα άλλα ιερά λείψανα στις εκκλησίες και τις μονές της χώρας ,ώστε οι πιστοί να το προσκυνούν ευλαβικώς και να προσφέρουν με ευχαρίστηση τους οβολούς που εξασφαλίζουν στους μοναχούς και ιερείς τα προς το ευ ζείν.
    Ελπίζω ότι η χριστιανική αγάπη θα οδηγήσει στην ίση κατανομή των λειψάνων και δεν θα δούμε είκόνες μάχης σαν του Παναγίου τάφου ή της μονής Εσφιγμένου.

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Ροϊδη,
    μήπως θα έπρεπε ο κ.Εισαγγελέας να επιληφθεί του θέματος;
    Ο κ.Μουλατσιώτης ειδικεύεται στα θαύματα.
    Φερ’ειπείν:

    ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ

    Μια θαυματουργή Ντίσνεϊλαντ

    1. 2.

    Ολοι τον γνωρίζουν ως «μάνατζερ των παπαροκάδων». Τον αδικούν. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νεκτάριου Μουλατσιώτη δεν σταματούν στη μουσική. Στα δυο μοναστήρια του, στο Τρίκορφο Δωρίδας, γίνονται «πράματα και θάματα». Και το πρώτο θαύμα είναι ότι έχει εγκαθιδρυθεί εκεί ένας επίγειος παράδεισος. Φορολογικός παράδεισος, εννοείται.

    http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225a.htm

    Μπορώ εγώ να βγω και να πω πως ο σκύλος μου που πέθανε θαυματουργεί και να στήσω αφορολόγητο παγκάρι;
    Το αγαπημένο παιδί της Ιεραρχίας και συνάμα ο φόβος και ο τρόμος της, ο Εντιμότατος Μέγας Άρχων Οφφικιάλιος της Εκκλησίας κ.Γρηγόριος Μιχαλόπουλος (φυλάκιση για απόπειρα εκβιασμών) γνωρίζει τα άδηλα και τα κρύφια του παπαδαριού και είναι επιφυλακτικός:

    Νεκτάριος Μουλατσιώτης
    Τετάρτη, 01 Σεπτέμβριος 2010 16:31 .
    ΘΑΥΜΑ… ΘΑΥΜΑ
    (Γαλλιστί Μιράκλ, Μιράκλ).
    Φωνή εκ βαθέων του ηγούμενου Νεκτάριου Μουλατσιώτη αμέσως μετά την ταφή του Αυγουστίνου Καντιώτη.

    4 Ο Αυγουστίνος έκανε τον σταυρό του, μέσα στο φέρετρο, όταν τον άφησαν μετά τον ασπασμό του!
    Ταύτα είδε ο Ηγούμενος με τις καμπάνες, τα καμπανάκια και τα καμπανίδια.

    Εκπληκτοι τον άκουσαν οι παρευρισκόμενοι κληρικοί.
    Ας ελπίζουμε ότι το ΘΑΥΜΑ, όπως το θέλει ο ηγούμενος Νεκτάριος είναι ΠΡΟΪΟΝ συγκινήσεως…

    Ας αναμένουμε.
    Μέχρι τότε, ας μην μιλάει για ΘΑΥΜΑ…
    Καλόν θα είναι.
    Εκτός και αν είναι χρήσιμο για τον ίδιο.
    ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

    http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2426%3A–lr——&catid=6%3A-&Itemid=3

  9. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο κ.Μουλατσιώτης ειδικεύεται και στις Αγιοποιήσεις, όπως του απατεώνα αγράμματου χασάπη και σεξομανή Παπουλάκου

    Ιός:

    ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ, ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

    Η υποψηφιότητα ενός αγίου

    1. 2.

    Εχουμε προστάτες άγιους του Πεζικού, του Πυροβολικού, της Αεροπορίας… Ακόμα και άγιο του Ερωτα ανακαλύψαμε πρόσφατα για το καλό της ορθοδοξίας και του γένους. Είμαστε πλέον έτοιμοι να υποδεχτούμε και τον άγιο του αντιδυτικισμού.

    http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010325a.htm

    Λεπτομέρεια που δείχνει τις επιδόσεις Μουλατσιώτη στα θαύματα:

    Ιός:

    Την κρίσιμη περίοδο που «ανακαλύφθηκε» το λείψανο του οσίου Εφραίμ, ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης συνεργαζόταν στενά με την ηγουμένη Μακαρία της μονής της Νέας Μάκρης και ασκούσε ο ίδιος τα καθήκοντα του ιερέα της μονής.

    (Ελευθεροτυπία, 25/3/2001)

  10. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Φίλε Ρο
    Μέσα στην εβδομάδα ένας συνάδελφος με πληροφόρησε για τα τραγικά νέα. Φαινόταν συντετριμμένος ο άνθρωπος, οπότε κι εγώ πήρα το λυπημένο ύφος μου (πιο πολύ για τη νοητική κατάντια του συναδέλφου παρά για τον υπεραιωνόβιο βρυκόλακα…). Τι να πω, να ζήσουμε να τον θυμόμαστε!

  11. Ο/Η Ονειρώξεις λέει:

    http://www.agiosrafael.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=34&Itemid=17

    ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ

    Το εσπέρας της Τρίτης 1ης Σεπτεμβρίου ετελέσθησαν σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη τα Θυρανοίξια του Ιερού μας Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Ραφαήλ υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου κ΄ Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου περιστοιχούμενου από τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεώς μας.

    + $ + $ + $ + $ + $ +
    Στη συνέχεια, ετελέσθη Αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στο πλήθος των πιστών, κάνοντας λόγο για τη σημασία των ονείρων στην εκκλησιαστική ζωή, ξεκινώντας από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και φτάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή, όπου δια ονείρων και θαυμαστών οπτασιών έγινε η θαυμαστή φανέρωσις των λειψάνων και του βίου των Αγίων μας Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, καθώς και του Αγίου Εφραίμ, αλλά και δια ονείρου ξεκίνησε στον αγιασμένο τόπο του Άνω Σουλίου Μαραθώνος η ανέγερσις της Εκκλησίας του Αγίου Ραφαήλ.

  12. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

    Blog Expaganus

    Ορθόδοξοι διάλογοι κατα ροιδολασκαρ΄των

    Αυτά τα τσιράκια του Στάλιν υπερασπίζεσαι Λασκαράτε, που αλλάζανε γνώμη για τον πόλεμο ανάλογα με τι υπαγόρευε το Κόμμα! Και κάνανε κατοχή στο Όρος για να το «αναμορφώσουν» σύμφωνα με τα δικά τους ιδεώδη και «αναγκάστηκαν» να εκτελέσουν δυο μοναχούς!
    Και γιατί Λασκαράτε θεωρείς υποχρεωμένο το Άγιο Όρος να βοηθήσει τους «αντάρτες» να μας χώσουν με το ζόρι στο ανατολικό μπλοκ; Από πού κι ως πού να βοηθήσουν σε κάτι με το οποίο δε συμφωνούν; Πότε έκρυψε το Όρος το «πραγματικό του πρόσωπο», ότι δηλαδή δεν ενέκρινε το κομμουνιστικό καθεστώς;
    Αυτούς που λεηλατήσανε και το Όρος μέσα στην προσπάθεια να μας χώσουν με το ζόρι στο ανατολικό μπλοκ πας να μας βγάλεις ήρωες, και τους μοναχούς που εφαρμόσανε διπλωματία ενώ δούλευαν κατά των Γερμανών πας να τους βγάλεις προδότες! Δεν έχεις ντροπή ρε άνθρωπε, τσίπα δεν έχεις…”
    Αλλά δε νομίζω να ξυπνήσει κανένας εκεί μέσα… Οι θαμώνες του Ροίδη ό,τι τους σερβίρει ο οικοδεσπότης το καταπίνουν αμάσητο…

    2. expaganus – Οκτωβρίου 30, 2008
    Αυτά έχουν ήδη απαντηθεί στο site της ΟΟΔΕ. Έλεγε ότι η επιστολή γράφτηκε για να μην αλώσουν το Όρος οι Βούλγαροι, και με λεπτομέρειες διάφορες.

    3. Νίκος ο Μετανοείτε – Οκτωβρίου 30, 2008
    Το ξέρω το άρθρο. Κάποιος το έδωσε το λινκ… αλλά δεν ιδρώνει τ’ αυτί τους εκεί μέσα…

    4. Νίκος ο Μετανοείτε – Νοεμβρίου 3, 2008
    Ήρθε και μου γράφει μαντινάδες ένας Κρητικός απίθανος! Δες
    http://metanoeite.blogspot.com/2008/10/blog-post_24.html?showComment=1225678200000#c5167666359893582763

    5. expaganus – Νοεμβρίου 3, 2008
    Έξυπνα στιχάκια και όχι πολύ χυδαία. Κάτι άλλοι με μαντινάδες το παρακάνουν.

    6. Theoprovlitos – Νοεμβρίου 5, 2008
    Καλα ειναι προφανες πως οι εχθροι της Εκκλησιας καραδοκουν, ανακαλυπτουν ή εφευρίσκουν και το παραμικρο ακομα σκανδαλο ωστε να κανουν την τρίχα, τριχιά!

    Αυτος ο Λασκαρατος και ο Ροϊδης ειμαι περιεργος για το ποιοι ειναι και τι ρολο βαρανε. Εχω την αίσθηση πως το συγκεκριμενο blog δεν προκειται περι ενος τυχαιου blogger αλλα περι οργανωμενης στρατευμενης ομαδας αγνωστου προελευσεως.

    Παντως οσοι εκκλησιαστικοι αρχοντες κανουν σημερα σκανδαλα ειναι διπλα υπευθυνοι. Αφ ενος για τον σκανδαλισμο του κοσμου αφ ετερου δε γιατι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πως αν αποκαλυφθουν οι δραστηριοτητες τους θα ξεκινησει νεος διωγμος κατα της Εκκλησιας. Παρ ολα αυτα συνεχιζουν. Μηπως θα πρεπει να τους απομονωσουμε ΠΡΩΤΟΙ εμεις οι Χριστιανοι;

    7. expaganus – Νοεμβρίου 5, 2008
    Όποιοι και να είναι (αν είναι πράγματι δύο και δεν είναι περισσότεροι, ή και μόνο ένας… μην ξεχνάμε ότι το Ίντερνετ μπορεί να κρύβει πολλά) είναι 100% λυσσασμένοι και διαθέτουν χρόνο που δεν διαθέτει ένας μέσος μπλόγκερ.
    Κατά τα άλλα το είπε κι ο Χριστός το “αλίμονο σε όσους φέρνουν τα σκάνδαλα”. Το θέμα είναι ότι όπως έχει η διοίκηση της Εκκλησίας σήμερα, ο λαός δεν μπορεί να ελέγξει αποτελεσματικά τον κλήρο. Από την άλλη αναρωτιέμαι μήπως αν ο λαός είχε μεγαλύτερο έλεγχο στον κλήρο, τα πράγματα θα ήταν ΑΚΟΜΗ χειρότερα;
    Μια ματιά στα χάλια του σημερινού “ορθοδόξου έθνους μας” (sic) πιστεύω ότι θα σας προβληματίσει εξίσου.

    8. Νίκος ο Μετανοείτε – Νοεμβρίου 5, 2008
    Αυτοί οι δυο ΄τύποι – αν είναι δύο όπως είπαμε – έχουνε βάλει σκοπό να ξεφτιλίσουνε την Εκκλησία στα μάτια του κόσμου. Από τη στιγμή που άρχισαν να τρώνε ξεφτίλα στο ποστ περί επιστολής του Χίτλερ ανεβάσανε άλλα τρία απανωτά… Ένα με εξορκισμούς, άλλο με έναν παπά που κοιμάται στα παγκάκια… και καπάκι τρίτο ψευτοπόστ που το βγάλανε από εκείνο με τους εξορκισμούς… Πιστεύω το κάνουνε για να μην προλάβουνε αυτοί οι Χριστιανοί που έρχονται να απαντάνε στις βλακείες και τις απατεωνιές τους…
    Πάντως αυτός ο Φαρμάκης τό’χει πιάσει για τα καλά το νόημα… Πώς έλεγε εκείνο το σκυλάδικο “κόλπο ήτανε στημένο από το κατεστημένο”…
    Πάντως Θεοπρόβλητε δεν καταλαβαίνω τι εννοείς… Πώς δηλαδή μπορούμε να απομονώσουμε τους εκκλησιαστικούς που κάνουν σκάνδαλα;;

    9. pilotos91 – Νοεμβρίου 5, 2008
    Παιδιά, έχω την εντύπωση ότι πίσω από τον Ροΐδη πρέπει να κρύβεται ένας νεαρός δημοσιογράφος με συνεχόμενα αντιεκκλησιαστικά άρθρα σε καθημερινή εφημερίδα. Δεν ξέρω, αλλά το ύφος του γραψίματος του εκεί με οδηγεί.

    Αυτός είχε αναλάβει να υπερασπιστεί την κ. Ρεπούση με απίστευτα άρθρα,εντελώς ανυπόστατα και εκδιώχθηκε από άλλη εφημερίδα. Το Δεκαπενταύγουστο, μάλιστα, εξαπέλυσε φοβερή επίθεση κατά της Παναγίας στη Τήνο, υπονοώντας, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι η εύρεση της εικόνας ήταν “σκευωρία” των Ελλήνων για ανύψωση του ηθικού, γιατί έσβηνε η επανάσταση! Σημειωτέον ότι όταν βρέθηκε η εικόνα, η επανάσταση πήγαινε μια χαρά!

    Το άλλο απίστευτο που γράφτηκε είναι ότι στις μουσουλμανικές χώρες υπάρχει ελευθερία έκφρασης των Χριστιανών! Μόνο ένας αγράμματος και αστοιχείωτος δεν γνωρίζει ότι στην Σαουδική Αραβία απαγορεύεται ο Χριστιανισμός, ότι σε πολλές ισλαμικές χώρες είναι αδίκημα η μεταστροφή μουσουλμάνου στο χριστιανισμό , ότι οι Άραβες χριστιανοί εκδιώχθηκαν από τη Βηθλεέμ και τη Γάζα, ότι είχαμε γενοκτονία στο Νταφούρ από φανατικούς ισλαμιστές, ότι , σχεδόν, καθημερινά έχουμε επιθέσεις φανατικών μουσουλμάνων κατά κοπτών χριστιανών στην Αίγυπτο και μύρια όσα, αποκρύπτουν. Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με τις ΑΝΟΗΣΙΕΣ και τις ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ τους συστηματικά, γιατί έχουμε δουλειές, οικογένεια κλπ.

    Να φανταστείτε ότι ο εν λόγω τύπος έγραψε άρθρο που λέει ότι οι Ορθόδοξοι στήριζαν την αντιπρόεδρο του Μακκειν, η οποία ανήκε ή ανήκει στον πεντηκοστιανό χώρο, στον ψευδοχαρισματικό! Πραγματικά ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου, σε σημείο αυτογελιοποίησης. Ποιοι Ορθόδοξοι να στηρίξουν τους ρεπουμπλικάνους ; Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι που τους θεωρούσαν υπεύθυνους για τον πόλεμο με τη Γεωργία ; Οι Σέρβοι Ορθόδοξοι για το Κόσοβο; Οι Έλληνες Ορθόδοξοι για ότι έκαναν με Σκόπια και Τουρκία ;

    Οι άνθρωποι έχουν αναλάβει εργολαβικά να χτυπήσουν την Εκκλησία. Και αυτογελιοποιούνται συνεχώς, γιατί αυτή τους η συμπεριφορά δείχνει μίσος, απίστευτο αντιθρησκευτικό φανατισμό και πολλά, πολλά απωθημένα.

    Εμείς ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δικό μας έργο είναι το έργο της Εκκλησία, έργο Αγάπης, προσευχής και προσφοράς.

    Με αυτή την έννοια θα ήθελα να προβάλλετε το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής( βάζοντας τον σχετικό σύνδεσμο ) από τα μπλογκς ή τις ιστοσελίδες σας, και ειδικά την εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας, για 250.000 αμάχους πρόσφυγες στη περιοχή του Ανατολικού Κογκό, όπου δραστηριοποιείται ιεραποστολικά ο π. Δαμασκηνός Γρηγοριάτης. Η βοήθεια θα αποσταλλεί ,μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Κεντρώας Αφρικής.

    Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη, την κατάπαυση των εχθροπραξιών και τη ψυχική-σωματική σωτηρία των αδελφών μας στην Αφρική, ανεξαρτήτου φυλής ή θρησκεύματος

    ( http://ierapostoli.wordpress.com/2008/11/04/congo_sos/ )

    10. expaganus – Νοεμβρίου 5, 2008
    Αγαπητέ “Πιλότε”, επισκέφθηκα το πολύ ωραίο μπλογκ για την ιεραποστολή και ήδη έβαλα σύνδεσμο προς τα εκεί στο δικό μου. Σύντομα θα προσθέσω λινκ και στην ιστοσελίδα μου, με την οποία δεν ασχολούμαι τόσο συχνά.
    Συμφωνώ ότι “οι άνθρωποι έχουν αναλάβει εργολαβικά να χτυπήσουν την Εκκλησία” με ό,τι σκάνδαλο βρουν, κι αν δεν υπάρχει, να το δημιουργήσουν… Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, το πόσο αυτογελοιοποιούνται δεν το καταλαβαίνουν.
    Έχεις κάποια στοιχεία για το ότι η η αντιπρόεδρος ανήκει στους χαρισματικούς; Πολύ θα ήθελα να μου τα δώσεις καθώς δεν έχω χρόνο ν’ ασχολούμαι με όλα.

    11. Theoprovlitos – Νοεμβρίου 9, 2008
    @Nikos Metanoeite

    Χμ καλη η ερωτηση σου. Να και ενα θεμα για αναρτηση και προβληματισμο. Το ΠΩΣ μπορουμε να απομονωσουμε τους αναξιους εκπροσωπους της εκκλησιας χωρις να στησουμε καμμια ιερα εξεταση. Δυσκολη η απαντηση.

    Και ειναι δυσκολη γιατι εχω την εντυπωση πως η ξεδιαντροπια μερικων κτιζεται σταδιακα και οχι σε μια μερα. Δηλαδη οταν κυκλοφορουν θείτσες και θεουσες και κανουν τεμεναδες στον καθε ρασοφορο και τρεχει μελι το στομα τους “ο γεροντας, ο γεροντας” ο μεν αξιος κινδυνευει με έπαρση ο δε αναξιος μεταβαλεται σε δικατορισκο με αυλικους.

    Κατα την ταπεινη μου γνωμη ρεπει να μαθουμε να βλεπουμε το ρασο επι ισοις όροις με την στολη μιας καθαριστριας που βγαζει μεροκαματο να ταϊσει το σπιτι της. Το πετραχειλι όμως και τα αμφια ειναι αλλο πραγμα. Εκει χρειαζεται απολυτος σεβασμος διοτι εκει εχουμε να κανουμε με την Θεια Χαρη. Αλλα ράσο μπορω να βαλω και εγω τις Αποκριες.

    Ενιοτε δε (ακομα και αν ακουστει ακραιο) η “περιφρονηση” στο ρασο μπορει να ταπεινωσει και να συνετησει.

    Αλαλ ας μην γελιομαστε. Το μεγλαο προβλημα ειναι οι ΑΡΧΙΜΑΔΡΙΤΕΣ και οι Δεσποταδες. Και αυτοι ζουν στην κοσμαρα τους, μονοι τους αναπαραγονται και μονοι τους ανακυκλωνονται. Δεν ξερω τι να πω. Ίσως οταν τους βλεπουμε να τους γυρναμε επιδεικτικα την πλατη;

    12. IOLAOS – Νοεμβρίου 11, 2008
    Mporei na einai lyssasmenoi kai na parapoioun opws lete alla afinoun kai ta sxolia ta enantion tous kai den ta sbinoun. Auto einai kalo.
    Ki ego pistevo oti autos o typos einai dimosiografos. Polles fores enas dimosiografos den mporei na grapsei epwnyma auta pou 8elei kai katafeygei stin anonymia.

    14. Νίκος ο Μετανοείτε – Νοεμβρίου 17, 2008
    Θεοπρόβλητε συμφωνώ να μην παραμυθιαζόμαστε με το ράσο…Μπορεί να κρύβει πολλά…Αλλά οι αρχιμανδρίτες και οι δεσποτάδες που δεν είναι εντάξει δε χρειάζονται πολλά από μας… τους έχει παραδώσει ο Θεός στα χέρια των κατηγόρων της Εκκλησίας που βρίσκουνε στοιχεία και τους ξετινάζουνε… Έτσι ξεφορτωθήκαμε τον Παντελεήμονα, έτσι θα ξεφορτωθούμε κι άλλους… και οι Ροϊδολασκαράτοι μέσα στη λύσσα τους εναντίον της Εκκλησίας, κάνουνε και μια χρήσιμη δουλειά…
    Κι αν κατηγορήσουνε κανέναν που δε φταίει, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται… Εκεί θα γίνουν ρεζίλι οι Ροϊδολασκαράτοι… Τώρα βλέπω τα έχουνε βάλει με το Σεραφείμ…

  13. Ο/Η iconology2009 λέει:

    Από κάποιες μακάβριες φωτογραφίες που είδα στο διαδίκτυο πάντως* κατάλαβα ότι, καλού-κακού, τού είχαν βάλει μπαμπακάκια στη μυτούλα του μακαριστού μη παν και προλάβουν και στήσουν φωλίτσα οι μυγούλες!(μύτη:η αχίλλειος πτέρνα της αγιότητος!).

    *Αυτό που ποτέ δεν περίμενα και δεν φανταζόμουν είναι η ντελιριακής έντασης ιντερνετική δραστηριότητα των θρησκευόμενων. Οτι η θρησκευτική φανατίλα σχεδόν συναγωνίζεται σε διαδικτυακό οίστρο την πάντα ελκυστική και κερδοφόρα πορνογραφία ήταν έξω από κάθε σενάριο είχα πλάσει γιά το διαδίκτυο. Σκέφτομαι μόνο:υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δυό δραστηριότητες; Υπάρχει περίπτωση κάπως να επικοινωνούν αυτοί οι δύο-φαινομενικά ασύμβατοι-κόσμοι; Και κατά δεύτερο λόγο:είναι ο κόσμος της προσευχής, που λυτρωμένος και πρόσχαρος προσφεύγει στην κατανάλωση διαδικτυακής αμαρτίας ή το αντίθετο;

  14. Ο/Η iconology2009 λέει:

    Αλλά κι αυτός ο Μουλατσιώτης, ε; Μορφή!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.