Πέτρος Γαϊτάνος: από τη Ναφθαλίνη με αγάπη

Αμνοεριφίων Λόγος

27_aug_AmnoerifΜια μοναδική συναυλία βυζαντινών ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας πραγματοποιήθηκε από τον Πέτρο Γαϊτάνο τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 το βράδυ στον Ιερό Ναό της Αγ. Παρασκευής της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης. Η εκδήλωση, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ήταν μια πρωτοβουλία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη στην προσπάθεια του Δήμου για την ενίσχυση των έργων ολοκλήρωσης του Ιερού Ναού.

Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης, με τη μοναδική βυζαντινή φωνή του, ανυψώνει τα άσματα της θρησκείας μας και προσδίδει στους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας μια νέα θρησκευτικότητα. Οι δημότες είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Ιερό Ναό της Αγ. Παρασκευής συμμετέχοντας με κατάνυξη στο κλίμα των ημερών του Θείου Δράματος.

Ο δήμαρχος Πεντέλης ευχαρίστησε τον συμπολίτη μας υμνωδό κ. Πέτρο Γαϊτάνο για την αφιλοκερδή συμβολή του στον ιερό σκοπό της ολοκλήρωσης των έργων του Ιερού Ναού, καθώς επίσης τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας Κοντουλάκο Λευτέρη και τον δημοσιογράφο Μιχαλέλη Δημήτρη για την άρτια διοργάνωση της συναυλίας.

This entry was posted in Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

8 Responses to Πέτρος Γαϊτάνος: από τη Ναφθαλίνη με αγάπη

  1. Ο μοναδικός, κύριος Πέτρος Γαϊτανος αποτελεί μνημείο πολιτισμού γιά τήν ορθόδοξη δημοκρατία τής Ελλάδoς. Ο κύριος Γαϊτάνος είναι σύμβολο, είναι μύθος. Ο κύριος Γαϊτάνος ωσάν μιά σύγχρονη Πρσεφόνη η οποία ανέρχεται εκ τών σκοτεινών ταρτάρων τού παγερού Αδου, από τό παγωμένο βασίλειο τών νεκρών καί κάθε Ανοιξη ανασκάπτεται ωσάν αρχαιολογικό κομμάτι καί έρχεται νά μάς αναγγείλει τόν ερχομό τής Ανοιξης, νά μάς ενώσει στήν μεγάλη εορτή τού Πασχά, νά μας μαγέψει με τήν μελοδικοτάτή του φωνή και τήν αγγελική του μορφή, νά μάς συγκινήσει μέ θλιμένους ύμνους τών παθών Κασσιανής καί Σωτήρος ημών Κυρίου Ιησού Χριστού. Ακούγοντας τον νά άδει τούς ύμνους τού θείου δράματος παρασυρόμεθα σέ κόσμους θείας κατάνυξης καί έκστασης. Μετά…. χάνεται! Τό βασίλειο τών νεκρών, ο Αδης, η σκοτεινή, η παγερή καί νεκρική αφάνεια τόν αποροφά στά σκοτεινά εγκατά της. Ως τού χρόνου, πάλι, άν είμαστε καλά, νά τόν ανασκαψομεν. Τώρα, οσονούπω θά έλθει καί το Άγιον Φως εξ’ Ιουδαίας. Αλλο καί τούτο…Ωιμέ!!!

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=479957
    18/10/2012
    Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους καλλιτεχνικούς και όχι μόνο κύκλους η δήλωση του τραγουδιστή Πέτρου Γαϊτάνου υπέρ της Χρυσής Αυγής. «Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή εν μέρει καλά πράττει! Μ’ αρέσει αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή, όμως δεν μ’ αρέσει να γίνεται από μόνο του. Πρέπει κάποια στιγμή να ανασκουμπωθούν και να το κάνουν οι πολιτικοί. Προτιμώ η Χρυσή Αυγή να ξεφύγει λίγο παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια Χρυσή Αυγή που θα είναι τσαμπουκάδες. Μ’ αρέσει ο τσαμπουκάς της» δήλωσε ο τραγουδιστής και συνέχισε λέγοντας ότι παρακολουθώντας τα ΜΜΕ ήθελε να κάνει όσα κάνει η Χρυσή Αυγή.

    Αναπαράγοντας τις δηλώσεις του η Χρυσή Αυγή τον αποκαλεί «καταξιωμένο κι αξιόλογο καλλιτέχνη με μεγάλη προσφορά στους εκκλησιαστικούς Βυζαντινούς ύμνους».
    __________________

    Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, βιογραφικό

    Οι γονείς του μεγάλωσαν στις βουνοπλαγιές του Πεντελικού ζώντας τη νομαδική Σαρακατσάνικη ζωή. Ο πατέρας του Δημάρχου ήταν ο 1ος οδηγός του βυτιοφόρου και του απορριμματοφόρου οχήματος της Κοινότητας Πεντέλης από το 1949.
    Ο Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πεντέλη. Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο (γνωστό ως «παράγκα») τη δεκαετία του ’50.

    Φοίτησε στη Σχολή Ευελπίδων (1965 – 1969) με άριστες επιδόσεις.

    Απεφοίτησε το 1969 ως Αξιωματικός του Όπλου των Τεθωρακισμένων .

    Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Ιππασίας της Γαλλίας (Τμήμα Καθηγητών Ιππασίας) και υπηρέτησε στο Σύνταγμα της Προεδρικής Φρουράς της Γαλλίας.

    Υπηρέτησε σε πολλές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην 30ετή θητεία του και διετέλεσε Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδος στη Βουλγαρία .

    Επί πολλά χρόνια και με νίκες σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο υπήρξε αθλητής και προπονητής Ιππασίας με πολλές διακρίσεις και προπονητής της Εθνικής ομάδας του Μοντέρνου Πεντάθλου.

    Ασχολήθηκε με την επιχειρηματική δράση μετά την έξοδό του από το Στρατό και ειδικότερα με τη λειτουργία Ιππικών Εγκαταστάσεων.
    ______________________

    Για όσους θέλουν να παρακολουθούν τις ευγενείς δραστηριότητες του ναού και το κήρυγμα των τριών κληρικών της που πληρώνουν οι φορολογούμενοι:
    Αγ. Παρασκευή Νέας Πεντέλης
    Αγ. Παρασκευής 13,
    Τηλ.: 210.8040.212, 210.8044.011

    Εφημέριοι
    1.Σαββάκης Ιωάννης (Α’)
    2.Τζανής Ειρηναίος (Α’)
    3.Λιακόπουλος Ἰωάννης, Διάκ. (Α΄)

  3. Ο/Η Ουρανία Μπουζολιάκου λέει:

    11 Απριλίου

    Την προφυλάκιση του γραμματέα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, Θωμά Μπαρέκα, αποφάσισαν οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, που έχουν αναλάβει την υπόθεση και ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας, φέρεται να εμπλέκεται σε επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, ενέργειες στις οποίος ο ίδιος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον των ανακριτριών.

    Στη δικογραφία του αποδίδεται συμμετοχή στην επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013 που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. Κατηγορείται επίσης για εμπλοκή του σε επίθεση σε βάρος δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

    Για την επίθεση στον χώρο «Συνεργείο» οι ανακρίτριες έλαβαν απολογίες και από άλλους δύο κατηγορουμένους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Ο τέταρτος κατηγορούμενος σε αυτήν τη δικογραφία παραμένει άφαντος και σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

    http://www.efsyn.gr/?p=189134
    11/04/14
    Καταρρέει η υπεράσπιση της ναζιστικής ομάδας

    Σελίδες του κρυφού καταστατικού της Χρυσής Αυγής είναι πανομοιότυπες με το Οργανόγραμμα-Εσωτερικό Κώδικα που βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα
    Του Δημήτρη Ψαρρά

    (…)

    Αυτό διαφαίνεται κυρίως στη σελίδα που επιγράφεται «Εσωτερική Πυραμίς», επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το όνομα «Χρυσή Αυγή» ο Μιχαλολιάκος το εμπνεύστηκε από το «Ερμητικό Τάγμα (ή Τάξη) της Χρυσής Αυγής» (Hermetic Order of the Golden Dawn). Σ” αυτό το Τάγμα διέπρεψε ο γνωστός για τις σατανιστικές του τάσεις Αλιστερ Κρόουλι, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τους εγχώριους αντιγραφείς του.

    Την αρχική συγκρότηση της Χρυσής Αυγής με τη μορφή «μασονικού τάγματος» περιγράφει στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο και ο συνιδρυτής της οργάνωσης Ιων Φιλίππου (ψευδώνυμο του Ιωάννη Περδικάρη): «Την Κυριακή 9.2.1986, ημέρα ειδικά και προσεκτικά επιλεγμένη, ημέρα σύγκλισης ουρανού και γης, έλαβε χώρα η μυητική τελετή της ίδρυσης του εθνικοσοσιαλιστικού τάγματος Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» («Χρυσή Αυγή, Πολιτικός Οδοδείκτης», εκδ. Ηλεκτρον, Αθήνα 2013, σ. 35).

    (…….)

    Πέρα από την εμμονή στον μυστικισμό που υποδηλώνει αυτή η αναφορά, επιβεβαιώνει επίσης το ότι η πειθαρχία στην οργάνωση είναι τυφλή και ότι η ηγεσία είναι αυτή που αποφασίζει για όλα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αρχηγός εμφανίζεται ως «Αρχιερεύς», ενώ τον ακολουθούν κατά σειρά οι Αξιοι, οι Ταξιάρχες, οι Αξιωματικοί, οι Ιππότες και οι Ταγοί, και σε απόσταση, στη βάση της πυραμίδας, βρίσκονται οι Ομάδες των απλών μελών.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63991145
    Νέα παρέλαση τρόμου στο Πέραμα

    Ακόμα μία απόπειρα τρομοκράτησης των Γιατρών του Κόσμου ώστε να σταματήσουν να βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη έκαναν χθες τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, λίγες ημέρες μετά τις απειλές που εκτόξευσε κατά του ΚΚΕ ο υποψήφιος της ΧΑ για αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Π. Μουλιανάκης.

    Στις 12.30 το μεσημέρι ομάδα περίπου 30 χρυσαυγιτών εμφανίστηκε στο πολυϊατρείο της οργάνωσης, επί της οδού Αριστείδου στο Πέραμα, την ώρα που αυτό ήταν γεμάτο από παιδιά μεταναστών αλλά και Ελληνες κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εκείνη την ώρα λάμβαναν ιατρική φροντίδα.

    Οι χρυσαυγίτες πλησίασαν στην είσοδο του πολυϊατρείου και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των μεταναστών, ενώ απείλησαν λεκτικά και τους γιατρούς της οργάνωσης.

  4. Ο/Η Ο Ναζωραίος λέει:

    Ώστε «καταξιωμένος και αξιόλογος (πολλα «ξου» μαζεμένα) καλιτεχνης», συμφωνα με τη Χρυση Αυγη ο Πετράν, ετσι ε;
    Καλα το ειχα καταλαβει ότι δεν προκειται για ρατσιστες, όπως τους κατηγορείτε, αλλα για νεους με καλιτεχνικες ευαισθησίες και ανοχη στη διαφορετικοτητα και ότι, τωρα που απομυθοποιηθηκε το μουστακι, τα μουσκουλα τα’χουνε για ξεκαρφωμα.
    Αυτή δεν είναι ειρηνικη συνυπαρξη, προκειται για σκηνες από το ροκ του μέλλοντός μας «Ο Πετρος και ο λυκος» που θα εκανε ακομα και τον Προκοφιεφ να μοιαζει σαστισμένος από το ολο κονσεπτ.

  5. Ο/Η Mητροπολίτης Ζωζώ λέει:

    http://seferou.blogspot.gr/2009/04/blog-post_11.html

    Σάββατο, 11 Απριλίου 2009

    Αριστερά η Μπέσσυ Αργυράκη προλογίζει το show που ετοίμασε προς τιμήν του Γαϊτάνου.

    Δεξιά ο Γαϊτάνος επιδεικνύει το βραβείο που του παρέδωσε ο κ. Ιερώνυμος.

    .. Πρέπει να το πω όμως, αν μη τι άλλο για λόγους υγείας. “Χριστεμπορία» το λένε αυτό στο χωριό μου. Ναι “ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΙΑ”. Παλιά μου τέχνη κόσκινο…
    ……
    Η ιστορία, λοιπόν, έχει ως εξής: Την Παρασκευή 10 Απριλίου στις 8 μ.μ., ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Θεοδωρόπουλος, και η Πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου, Μπέσσυ Αργυράκη, έφεραν τον Πέτρο Γαϊτάνο στο Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης για μια συναυλία βυζαντινής και εκκλησιαστικής μουσικής με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, με τίτλο “Πορεία στο Θείο Πάθος”. Η αμοιβή του Π. Γαϊτάνου και των συνεργατών του αρχικά είχε οριστεί στο ταπεινό ποσόν των 38.000€, το οποίο λόγω ξεσηκωμού της αντιπολίτευσης κατέβηκε στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 28.000€.
    Μέσα στο ναό μπήκαν οι επίσημοι, δηλαδή οι εκλεκτοί του «Κυρίου», που είχαν την τύχη να δουν από κοντά και ν’ ασπαστούν το μεγάλο σταρ της Εκκλησίας και την χείρα του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος είχε φτάσει με κωδωνοκρουσίες για να τιμήσει το λαμπερό αστέρι της Βυζαντινής showbiz. Έξω βρίσκονταν οι κοινοί θνητοί, ……

    σας παραθέτω απομαγνητοφωνημένες τις σεμνές και ταπεινές περιαυτολογίες του Πέτρου Γαϊτάνου

    Για μένα είναι πολύ τιμητικό που ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας δίνει την ευλογία του για να είμαστε απόψε στον ευλογημένο αυτό ναό, στη Μητρόπολη της Γλυφάδας, .. Να σας ομολογήσουμε για άλλη μια φορά αυτή την ισχυρή, την καθαρή, την πυκνή αγάπη μας στο Θεό μας, στον Τριαδικό μας Θεό.

    …….

    Και βεβαίως κλείνοντας, για μένα είναι πολύ μεγάλη τιμή, θεόρατη τιμή, γιατί αισθάνομαι ότι δεν είμαι άξιος γι’ αυτό το ότι ο Μακαριότατος είναι απόψε εδώ και με τόση γλυκύτητα όπως πάντα μου δίνει το χέρι του για να μ’ ευχαριστήσει που όλα αυτά τα χρόνια, αυτά τα 15 χρόνια προσπαθώ όπως μπορώ καλύτερα, υπάρχουν πολύ καλύτεροι από μένα που ασχολούνται με αυτό το είδος, όμως είναι πολύ σημαντικό να έχω τον αρχηγό της Εκκλησίας μας, που με τόση ευλογία πάντα με εμπνέει σε ό,τι κι αν λέει σε ό,τι κι αν κάνει.

    Μακαριότατε, σας το έχω πει κι από κοντά πολλές φορές, μας είστε τόσο χρήσιμος και τόσο πολύτιμος. Μας παραδειγματίζετε τόσο πολύ όλους εμάς τους μεγαλύτερους αλλά κι εμάς τους νέους. Είναι σημαντικό σε τόσο περίεργους καιρούς όπου είναι τόσο αφηρημένος ο Τριαδικός Θεός κι ο τρόπος για να τον προσεγγίσουμε και να επικοινωνήσουμε μαζί του, να έχουμε τον αρχηγό της Εκκλησίας μας να μας εμπνέει με τέτοια ευθύτητα, καθαρότητα και εμπιστοσύνη το Δημιουργό …..
    Και κλείνοντας να σας παρακαλέσω να εύχεστε, μια και η δική σας ευχή είναι τόσο ισχυρή προς το Θεό, να εύχεστε ισχυρά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε να μας φωτίζει ο Θεός να μπορούμε πιο ορθά πιο σωστά πιο άξια πιο ουσιαστικά να βαδίζουμε προς το στόχο μας που είναι ο Δημιουργός μας. Σας παρακαλούμε πολύ να εύχεστε. ….

  6. Ο/Η του αρέσουν τα ναζιστικά αβγά λέει:

    Γουάου!

  7. Ο/Η Ντόρα Μπόρα λέει:

    Ψέλνει κι ο Σαμαράς μόνο που δεν ξέρει τα λόγια και κάνει πως ψέλνει και κουνιέται αμήχανα πέρα δώθε

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.