Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη από καιρό

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση στις 18 Σεπτεμβρίου 2013:    

Golden-Dawn

Photo © theguardian.com, by Jon Henley

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ.

Η χτεσινή δολοφονία πολιτικών κινήτρων στο Κερατσίνι είναι μια ένδειξη κλιμάκωσης των περιστατικών της ναζιστικής βίας που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται, κατά κανόνα ατιμώρητα, χωρίς οι δράστες να έχουν λάβει ένα μήνυμα ικανής πολιτειακής αντίδρασης. Είτε η στάση των ελληνικών διωκτικών αρχών προδίδει ανοχή λόγω συμπάθειας, είτε απόσταση λόγω φόβου ένα είναι βέβαιο: ότι όσο τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης κατά το άρθρο 187 ΠΚ, δρουν ανενόχλητα, είτε ως ηθικοί είτε ως φυσικοί αυτουργοί κακουργημάτων, τόσο τα κακουργήματα αυτά θα γίνονται συχνότερα και βαρύτερα.

Η χτεσινή δολοφονία εγγράφεται στη στρατηγική της έντασης που με σαφήνεια έχει προαναγγελθεί δια στόματος βουλευτή της. Θυμίζουμε τα λόγια Παναγιώταρου στη συνέντευξη του στο BBC. Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, στις 17Οκτωβρίου 2012, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής λέει:

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για ένα νέο είδος Εμφυλίου. Από τη μία πλευρά θα υπάρχουν εθνικιστές, όπως εμείς, και Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να είναι όπως ήταν, και από την άλλη πλευρά, οι παράνομοι μετανάστες, οι αναρχικοί και όλοι αυτοί που έχουν κατ’ επανάληψη καταστρέψει την Αθήνα.»

Είναι προφανές ποιοι είναι οι στόχοι της ναζιστικής βίας σήμερα. Μας τις υπαγορεύουν οι ίδιοι: από τις επιθέσεις εναντίον Αιγυπτίων πέρσι στο Πέραμα, στο πρόσφατο συμβάν εναντίον μελών του ΚΚΕ, και τις διαρκείς δηλώσεις των αξιωματούχων της ΧΑ ότι «το απόστημα θα σπάσει», η ναζιστική βία στρέφεται εναντίον αυτών που χαλάνε την «καθαρή» κοινωνία που ονειρεύονται.

Αν η ελληνική κοινωνία και πολιτεία περιμένει άπρακτη την προαναγγελία της πιο διευρυμένης ομάδας – στόχου, τότε πλέον η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της ΧΑ θα έχει δικαιωθεί μαζί με το γνωστό απόφθεγμα:

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου..»

Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη από καιρό.

This entry was posted in φασισμός. Bookmark the permalink.

13 Responses to Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη από καιρό

  1. Ο/Η Της μπουζούς λέει:

    http://www.efsyn.gr/?p=115640
    19/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

    Πιάστηκε με στιλέτο ο πρώην οδηγός του Μιχαλολιάκου
    Συνελήφθη στέλεχος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν εργαζόταν ως οδηγός του γραμματέα του κόμματος.

    Πρώην οδηγός του γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, είναι το 27χρονο μέλος της Χρυσής Αυγής που συνελήφθη ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής στο σπίτι και το αυτοκίνητό του στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

    Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες) και ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα. Ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

  2. Ο/Η πατήρ Στράιχερ λέει:

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    Να διορθώσω λίγο τη σεβαστή «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», που κάνει ένα κλασσικό λάθος.
    Δεν ήταν καθολικός παπάς, ήταν προτεστάντης πάστορας αυτός που είπε τα ωραία αυτά λόγια.

    http://anaghrapho.blogspot.gr/2011/06/martin-niemoller.html
    Ο Μάρτιν Νίμελερ (Martin Niemöller, 1892 –1984) ήταν ένας Γερμανός λουθηρανός πάστορας και αντι-ναζί θεολόγος, γεννημένος στο Lippstadt της Γερμανίας ο οποίος έγινε γνωστός για κάποιο απόσπασμα λόγων του το οποίο αργότερα παρουσιάστηκε και ως ποίημα.

    “Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους.
    Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.
    Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές.
    Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα.
    Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών.
    Δεν ανήκα σ΄ αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.
    Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι.
    Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.
    Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων.
    Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου.

    Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ.
    Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει”
    ______________

    Για την εξαιρετική αυτή προσωπικότητα κληρικού, που η σύγκριση της με το ιθαγενές ορθόδοξο αντίχριστο παπαδαριό των εθνικιστικών υπονόμων είναι συντριπτική σε βάρος των ρασοφόρων μας, εδώ:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller

  4. Ο/Η New dream nazi porno hotel λέει:

    Αχ καλέ τρομάξαμε!
    Θα μας δείρει ο ζουμπάς με τη φαλτσέτα του.

    Η Χρυσή Αυγή, τις πρώτες πρωϊνές ώρες είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση:

    «Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ’ οινοδήποτε τρόπο σε αυτό.

    Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία.

    Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους».

  5. Ο/Η Σαπφώ λέει:

    Χρυσαυγίτες οι δολοφόνοι του Πακιστανού

    18/1/2013

    Όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την αστυνομία δείχνουν πως οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Πρόκειται για ένα 29χρονο πυροσβέστη και ένα 25χρονο που δεν έχει γίνει γνωστό αν εργάζεται και ποιο είναι το επάγγελμά του, στο σπίτι του οποίου, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν 50 φυλλάδια πολιτικού κόμματος, με πληροφορίες να διευκρινίζουν πως τα φυλλάδια είναι της Χρυσής Αυγής. Ο 27χρονος Πακιστανός ήταν με το ποδήλατό του όταν δέχτηκε την επίθεση από τον πυροσβέστη και τον συνεργάτη του που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα
    http://synlefkada.pblogs.gr/2013/00/1093987.html

  6. Ο/Η Psycho λέει:

    Nα σταματήσουμε τους εχθρούς της Ελλάδας και της ανθρωπότητας.
    Στη μπουζού οι ανώμαλοι δολοφόνοι και βασανιστές οι θρασύδειλοι φονιάδες Ελλήνων και μεταναστών.

  7. Ο/Η Κάσυ Διάρη, της γνωστής συμμορίας λέει:
  8. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    Aυτόπτης μάρτυρας, φίλος του Παύλου Φύσσα (από το τρίτο λεπτό και μετά) :

    «…Ημασταν στο ίδιο σημείο κράτησης με τον δολοφόνο, χωρίς να το ξέρουμε, στο ίδιο δωμάτιο. Μας έλεγε ό,τι ήταν απλά περαστικός και τον συλλάβανε, άκουσε τις καταθέσεις μας, τα ονόματά μας, τα τηλέφωνά μας, τις διευθύνσεις μας, έστελνε μηνύματα όλη την ώρα από το κινητό του, μας ειρωνευότανε του τύπου ‘παιδιά εγώ περαστικός ήμουνα κι όχι επειδή φοράω μπότες να πείτε ό,τι ήμουνα χρυσαυγίτης’…»

  9. Ο/Η TARZANAKOS λέει:

    Και οι ψευτο-δημοκράτες Σαμαράς, Βενιζέλος, Πάγκαλος και Δένδιας οι «συνοδοιπόροι» τους – τής «Ιεράς» Συνόδου μη εξαιρουμένης…
    Για να δούμε, τούς αρέσει αυτή η ξεχασμένη έκφραση – «από την ανάποδη» αυτή τη φορά;;;

  10. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η εμπειρία από άλλες χώρες στο θέμα της απαγόρευσης των ναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων (και τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας)

    Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες

    Αναρτήθηκε από τον/την Βασιλική Μετατρούλου στο 2013/09/19

  11. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Εν τω μεταξυ, ακροδεξιοι, δεξιοι, πασοκοι, δημαριτες και συριζιτες κτηνοτροφοι, αγροτες, ψαραδες, αυτοαπασχολουμενοι, εμποροι, ξενοδοχοι, βιοτεχνες, βιομηχανοι, επιστημονες ΚΛΕΒΟΥΝ ετησιως 10 δις ΦΠΑ πλεον του αναλογουντος φορου εισοδηματος. Ολα τα αλλα, ειναι κλαυσιγελα επιχειρηματα του κρατους της «φαιδρας πορτοκαλεας».

    «Χάνουμε περίπου 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από τον τομέα του ΦΠΑ
    Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 07:00
    UPD:09:47

    ¨ Στα 39,8 δισ. ευρώ εκτιμώνται αθροιστικά οι απώλειες εσόδων που είχε η Ελλάδα την περίοδο 2008-2012 στον τομέα του ΦΠΑ. Η Κομισιόν ανέφερε ότι οι απώλειες σε έσοδα ΦΑΠ για την Ελλάδα ανήλθαν στα 9,7 δισ. ευρώ, ή 4,7% του ΑΕΠ, το 2011.

    Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση στην Ευρωζώνη και με διαφορά και τη δεύτερη χειρότερη στο σύνολο της Ε.Ε. μετά τη Ρουμανία. Στα 193 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ ανέρχονται οι συνολικές απώλειες το ίδιο έτος στην Ε.Ε.

    Σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2008 οι απώλειες εσόδων ΦΠΑ στην Ελλάδα ήταν ίσες με το 3% του ΑΕΠ (7,0 δισ. ευρώ), το 2009 με το 3,5% (8,1 δισ.), το 2010 έφτασαν το 3,3% (7,3 δισ.) και το 2011 εκτοξεύτηκαν στο 4,7%.

    Σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει το 2011 έσοδα ύψους 24,8 δισ. ευρώ από το ΦΠΑ και τελικά εισπράχθηκαν 15 δισ. ευρώ. Εκτιμάται πως οι απώλειες του 2012 ανέρχονται σε 7,7 δισ. ευρώ…..»

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

    ΥΓ Ιδου ενας υπερκομματικος στοχος : Μειωση της κλοπης του ΦΠΑ απο 4.7 % του ΑΕΠ σε 3.2% σε 3 ετη, λυνει -μαζι με την περιστολη των κρατικων δαπανων και την συλλογη βεβαιωμενων φορων απο την παραελθουσα φοοροδιαφυγη, μαζι με την εκμεταλλευση λιστων καταθετων εις την αλλοδαπην- τα προβληματα “χρηματοδοτικων κενων” και αφηνει περιθωρια για κοινωνικη πολιτικη και δημοσιες επενδυσεις.Αυτη ειναι μια πραγματικη δημοκρατικη-αντιφασιστικη προοπτικη.
    Οποτε Βαϊμαρη γιοκ.

    Μαλλον ονειρευομαι 🙂

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά για την «Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη», μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ -κι ένα ευχαριστώ!!!

    Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά για την “Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη”, μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ -κι ένα ευχαριστώ!!!

    Posted by Βασιλική Μετατρούλου στο 2014/09/15

    Οφείλουμε όλοι πολλά στον Ιό της “Εφημερίδας των Συντακτών” τώρα και στον Δημήτρη Ψαρρά για τη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια, στην κατεύθυνση του ξεσκεπάσματος της ναζιστικής συμμορίας. Ετσι, κάθε νέα έκδοση, κάθε νέο βιβλίο ή μπροσούρα είναι όλα πάντα καλοδεχούμενα και σε τέτοιο βαθμό, όσο ακριβώς πρέπει να είναι και η συμπαράσταση και το ενδιαφέρον του κοινού, που θα πάει σήμερα στις 7 μ.μ. στην εκδήλωση του “Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ” στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι), με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο “Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη” και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Οπως διαβάζουμε:

    «Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί σε έντυπη και ψηφιακή μορφή το καινούργιο βιβλιαράκι του Δημήτρη Ψαρρά, σε έκδοση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, με τίτλο “Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη“.

    Με αυτή την αφορμή και στη σειρά εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 (Πειραιώς 100), με τον Δημήτρη Ψαρρά θα συζητήσουν:

    η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,
    ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής,
    ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,
    η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

    Το βιβλιαράκι θα διατίθεται δωρεάν στην εκδήλωση και θα δημοσιευτεί online την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου.

    Online μπορείτε να βρείτε και την προηγούμενη μπροσούρα του Δημήτρη Ψαρρά, γραμμένη για το μη ελληνόφωνο κοινό, σε 4 γλώσσες».

    Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά για την «Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη», μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ -κι ένα ευχαριστώ!!!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.