Λειτουργία Κυριακής: Ο βουλευτής Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο μαρμαρωμένος Σταυρός του ΓΑΠ

ioannis-michelo

Ο ανεξάρτητος -μέλος του ΣΥΡΙΖΑ- βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, κατήγγειλε σήμερις (19.6.2013) ότι έξω από την πόρτα του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή υπάρχει στο μάρμαρο χαραγμένος ένας σταυρός.

Στο δελτίο τύπου που μοίρασε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Μιχελογιαννάκης σημειώνει πως ενημέρωσε την αντιπρόεδρο της Βουλής Μαρία Κόλλια ότι σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί το θέμα δεν θα δεχθεί να ξαναμπεί στη Βουλή, καθώς όπως ανέφερε ο «σταυρός» έξω από το γραφείο του κ. Παπανδρέου «πατιέται και σφουγγαρίζεται, πράγμα που δεν τιμά κανέναν».

Η κυρία Κόλλια «προς τιμήν της κάλεσε την τεχνική υπηρεσία της Βουλής για άμεση διευθέτηση», καταλήγει ο κ. Μιχελογιαννάκης.

[iefimerida.gr]

Nota Bene:
Μάθετε και για το άλλο ευσεβές φρούτο –sorry– βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον «Ο Μητροπολίτης Πρεβέζης, απ’ τις πιο λαμπρές προσωπικότητες της Ορθοδοξίας παγκοσμίως» σύντροφον Κ.Μπάρκα

Ντουγρού εις Ασμοδαίον ->>> 

This entry was posted in Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

20 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Ο βουλευτής Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο μαρμαρωμένος Σταυρός του ΓΑΠ

  1. Ο/Η Effie λέει:

    Η δήλωση Μιχελογιαγιαννάκη δεν εκπλήσσει, προφανώς πάει για ρεκόρ. Πριν μήνες είχε πει ότι το «το Μνημόνιο θα προκαλέσει την αύξηση της ομοφυλοφιλίας.» http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/33621 http://www.parapolitiki.com/2012/11/mixelogiannakis-gay.html

  2. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    Να ήταν μόνο αυτοί δυο είναι πολλοί με πρώτο τον αρχηγό τους που γλύφει τον Αρχιεπίσκοπο.
    Για το Μιχελοτέτοιο νομίζω πως δεν έχει λοκληρωθεί ακόμη η προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Έχουν αδικηθεί δυο εξαίρετοι ομολογητές της Ορθοδοξίας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

      Ο μαοϊκός βουλευτής Αργολίδος ο ζηλωτής της Ορθοδοξίας κ.Κοδέλας, που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις σχετικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Δεμιρτζάκης του Λασηθίου, φίλος των ορθόδοξων παραδόσεων.

      Ένα σωρό επίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον ίδιο τον αρχηγό τους, αρχικόλακα του Αρχιεπισκόπου, κάνουν το κορόιδο σε φασιστικές ή και ναζιστικές εκδηλώσεις των τοπικών μητροπολιτών και σε οικονομικά σκάνδαλα (για να μη σκανδαλίσουν το ποίμνιο)

  3. Ο/Η Σ, Βασδέκης λέει:

    Από το γλείψιμο του παπαδαριού κάτι νομίζουν ότι κερδίζουν. Το τι χάνουν άραγε το έχουν υπολογίσει;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Xάνουν το καλύτερο κομμάτι της κοινωνίας Σταύρο, για να κερδίσουν μερικές ψήφους από τις Βεσπασιανές των εκλογικών τμημάτων.

      Αλενδρέας Τσιπρανδρέου [κοπτοραπτική σε γλώσσα, ιστορία, λογική]

      Αλενδρέας Τσιπρανδρέου [κοπτοραπτική σε γλώσσα, ιστορία, λογική]

      Posted on 22/06/2013 by derlandstreicher

      Ο “ξύλινος πολιτικός λόγος” είχε επικρατήσει ως όρος μέχρι σήμερα και είναι σαφές τι περιλάμβανε. Ένας άγνωστος πλανήτης γλωσσολογίας, φωνολογίας, σημασιολογίας και πραγματολογίας έξω από το γαλαξία της λογικής που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από πολιτικούς και συγγενείς ανεξαρτήτως κομματικού couleur.

      Στην καλή μας αριστερά, η μαχητικότητα συγχέεται με μια απίθανη υπερβολή, η οποία τις περισσότερες φορές οδηγεί σε κακοποίηση της γλώσσας. Ενδεικτικά, μερικές ατάκες είναι fixed: “Πλατιά λαϊκά στρώματα” (ΚΚΕ, Λαφαζανικοί), δουλιά (ΚΚΕ), βάθεμα, κόντεμα, τα εις -εμα (ΚΚΕ, συνιστώσες) και εκατοντάδες άλλα παρόμοια. Άλλοι έχουν copyright εκφράσεων που τις θεωρούν (οι ίδιοι) επικοινωνιακές και βαθέος περιεχομένου, αλλά στην ουσία είναι απλά πομπώδεις και κενές ωσάν αφρολέξ. Ο τουιτεράκιας, ας πούμε, Παπαδημούλης δεν υπάρχει περίπτωση να δημοσιεύσει δελτίο τύπου ή να παρέμβει στο τηλε-στασίδι χωρίς εξυπνάδα τύπου “ευρωσφαλιάρα”, “ευρωκόλαφος”, “σας πιάσαμε με τη γίδα στον ώμο” και τέτοια ανυποφόρως “ευφυή”. Έχουμε και ένα σωρό άλλους που μας βασανίζουν. Το στανταράκι τους επίσης είναι το “κοινοβουλευτικό πραξικόπημα” (χιλιάδες έχουν γίνει), η “συνταγματική εκτροπή” (κάθε μέρα δικτατορία), η “χούντα” της κυβέρνησης (οι ερπύστριες που ακούμε κάθε βράδυ, ε, αυτό), η “κατοχή” ή η “κατοχική κυβέρνηση”, οι “Ναιναίκοι”, οι “Τσολάκογλου”, “οι Εφιάλτες”… Μέσα στον αυτάρεσκο λόγο τους, δεν ξέρουν τι λένε και, συνεπώς, οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Αντιθέτως, ποτέ δεν έχω ακούσει στο πλαίσιο της δημόσιας αντιπαράθεσης π.χ. στη Γερμανία ή στην Ευρωβουλή παρόμοιες βαριές εκφράσεις, από ‘κεινες που πολύ εύκολα εδώ στη φαιδρά Πορτοκαλέα εκστομίζονται από μπαρουτοκαπνισμένους γίγαντες της πολιτικής.

      Όταν στον παλαιοκομματικό και ατροφικό λόγο της αριστεράς προστίθεται μια γερή εσσάνς μίμησης της φωνής του Ανδρέα Παπανδρέου – αποτυχημένο εγχείρημα βεβαίως, βεβαίως διότι πολύ περισσότερο πλησιάζει στις καλτ, καυστικά χιουμοριστικές επικλήσεις του αστείρευτου (πάλαι ποτέ) Χάρυ Κλυνν από τη δεκαετία του ’80 “πατάτες, πάρτε κυρία μου πατάτες” – συνοδευόμενη από μπλαζέ συνοφρυομένο ύφος, σηκωμένα μανίκια αλά Ομπάμ(ι)α, αγραμματοσύνη και αμετροέπεια, και όλα αυτά από νέο, υποτίθεται, άνθρωπο, είναι σίγουρο ότι οι Θεοί του Ολύμπου παίζουν με τα νεύρα μας.

      Ο Τσίπρας έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι διαθέτει όλα τα ανωτέρω στο μέγιστο βαθμό: Παλαιοκομματικής κοπής, μέτρο δεν ξέρει τι σημαίνει, από ιστορία…νάδα, στα αγγλικά μηδέν, ρυθμός και τέμπο στο λόγο του πιο αργός και από βαλσαμωμένο ζώο, λουκ ανθρώπου που βιάζεται να γεράσει, παντελόνι με πασοκική τσάκιση και πιέτες α λα ευρωεκλογές ’84, τρόποι κουτσαβάκη. Και από πολιτισμό και ευγένεια σκίζει. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη Μάνταμ Μέρκελ; Τον Ολανδρέου; Η μήπως, τώρα τελευταία που έχει ρέντα, την κλίση ξένων εκφράσεων κατά την ελληνική!!! Το success μου story, του success του story!!! Και πολύ καλά του τα είπε ο Πάγκαλος. Από εδώ και πέρα έτσι θα μιλάμε: Το nice μου weekend, τα merry σου Christmas, η bad σας luck…

      Δεν επιδεικνύει έλεος. Δεν μας λυπάται. Ο άνθρωπος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός (;) με όρους πενταμελούς λυκείου, την Πέμπτη πέταξε σε ομιλία στην Καβάλα το πιο τραγικό (μέχρι στιγμής) απ’ όλα: “Το μαύρο, που εκπροσωπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, έπεσε σαν πέπλο στις ψυχές όλων των δημοκρατικών πολιτών αυτού του τόπου, που γνωρίζουν ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, το σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης, δεν σίγησε ούτε όταν εισέβαλαν οι ναζί στη χώρα”…

      Ναι, οκ, ούτε εμάς μας άρεσε και το καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή. Βγες, πες ότι είναι φασιστικό, τρισάθλιο κλπ. Μην μπλέκεις την κατοχή και τον άμοιρο δημοκρατικό λαό που σίγουρα έχει διαβάσει δυο βιβλία παραπάνω από σένα, ρε Τσίπρα…Είναι too much, don’t you get it?

      1) Τηλεοπτικό πρόγραμμα βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα στις 23/2/1966, η δε ΥΕΝΕΔ ιδρύθηκε το 1951.
      2) Κατά την εισβολή και την παράδοση της χώρας στους Γερμανούς, το κρατικό ραδιόφωνο εξέπεμψε το τελευταίο του “ελεύθερο” σήμα, τον χαρακτηριστικό “τσοπανάκο”. Το σήμα της ελληνικής ραδιοφωνίας “κρατήθηκε” συμβολικά από το BBC και “επιστράφηκε” με αναμετάδωσή του το 1945 μετά την απελευθέρωση.
      Οι δυνάμεις της τριπλής κατοχής διέλυσαν τα Υπουργεία Τύπου και Τουρισμού και ίδρυσαν την Ανώνυμη Ελληνική Ραδιοφωνική Εταιρεία (ΑΕΡΕ) που ανέλαβε τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις. Την ίδια περίοδο η Υπηρεσία Λογοκρισίας που ήδη υπήρχε και επί Μεταξά, με έδρα πιά τη γερμανική πρεσβεία, επέβλεπε τις ειδικές προπαγανδιστικές εκπομπές, μοναδικές που θα ακούγονται στα ελληνικά ραδιόφωνα έως και το 1944.

      Ελληνικές πολεμικές ταινίες δεν έβλεπαν εκεί στο Τσιπραίικο, με τις οικογένειες που μαζεύονταν γύρω από τα ραδιόφωνα μπας και πιάσουν κανά BBC;

      Είναι ικανός μέσα στην υπερβολή και την ασχετοσύνη του να μας πει αργότερα κάτι σε στυλ: “ο βομβαρδισμός μέτρων από τη ντόπια μνημονιακή κυβέρνηση της Μέρκελ παραπέμπει στη ιστορική δολοφονική επίθεση των Περσών με F16 κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο”.

      Όσο ο Σαμαράς “σπάει αυγά για να κάνει ομελέτες”, ο Κουβέλης “ανακαθορίζει τους συσχετισμούς βάσει προγραμματικών συγκλίσεων”, ο Κουτσούμπας παλεύει κατά της λυκοσυμμαχίας των Βρυξελλών και τον ευρωμονόδρομο, ο ασυνάρτητος Καμμένος πολεμά την κατοχική/μνημονιακή κυβέρνηση και ο Βενιζέλος συναγωνίζεται τον εαυτό του σε υπευθυνότητα, ο Τσίπρας ας ξαναπιάσει τις εγκύκλιες σπουδές και ας μάθει στοιχειωδώς καλούς τρόπους. Ως πρωθυπουργός, χρειάζεται απαραιτήτως να διαθέτει συναφή και ανάλογα skills.

      • Ο/Η gryphon λέει:

        Σάς τιμά το γεγονός οτι αν και αριστερό μπλόγκ δημοσιευετε σχολια σάν αυτό.
        Οχι τιποτε άλλο αλλα αλλοι εκαναν γαργαρα που λενε το ρεσιταλ αρλουμπολογίας και αγραμματοσυνης που εδωσε αυτη τήν βδομαδα ο Τσιπρας.Δεν τον προλαβαινει κανείς.
        Ενας καλός συγγραφέας επιθεωρησης θα μπορουσε να φτιαξει νουμερα για ολοκληρη παρασταση με τά οσα είπε τήν τελευταια βδομαδα μόνο.Μπραβο και στον Παγκαλο για τήν απολυτα ευστοχη κριτικη του.Πολυ σωστή και η επισήμανση του οτι ο τυπος αυτός μιλαει χρησιμοποιωντας σχεδον αποκλειστικά φρασεις απο 8στηλα και γενικά κειμενα εφημεριδων.Εχει παντως μια αυτοπεποιθηση και ενα θαρρος αγνοιας που εντυπωσιαζει.
        Λιγο καιρο πριν διακηρυξε οτι οι χωρες του νοτου χρειαζονται λέει ενα «συχρονο new deal».Ποιοί του τά σφυρίζουν αυτά ;.Μετά και το προσφατο ξεγυμνωμα του που αποδεικνυει οτι το παιδι ειναι ενα ξυλο απελεκητο που ελεγαν παλιά οι δάσκαλοι υπαρχει κανεις που να πιστευει οτι αυτος ο τυπος εχει διαβασει ποτε (η ξερει τι ειναι καν) το παλιο new deal ωστε να απαιτει και τον εκσυγχρονισμό του;

  4. Ο/Η Παλαβάνος λέει:

    http://tometopo.gr/home/news/1516-om-.html

    Oμιλία Τσίπρα στην Πλατεία Συντάγματος: Ο απόλυτα κενός λόγος του Σύριζα

    3-words

    Από τον «ανένδοτο» στον «ανέκδοτο» αγώνα.

    Του Λουκά Ελευθερίου

    Δεν είναι το θέμα ότι, όταν σήμερα η ΕΡΤ έχει την απόλυτη ανάγκη της λαϊκής παρουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί σε μια κομματική συγκέντρωση.

    Μπορεί να την είχε προγραμματίσει και να είχε κάνει ήδη έξοδα. Μπορεί μια κομματική συγκέντρωση με ουσία να δώσει στήριξη στον αγώνα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

    Δεν είναι το θέμα ότι ήταν μια μικρή σε μέγεθος συγκέντρωση. Μπορεί πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να είχαν την εντολή να είναι παρόντες στην ΕΡΤ. Ή μπορεί να υπήρχε μια κόπωση από τις συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών στο ραδιομέγαρο. Ανθρώπινο, φυσικό, κατανοητό.

    Δεν είναι ακόμα το θέμα ότι μέσα στην κοινωνία ελάχιστοι ασχολήθηκαν ή ενδιαφέρθηκαν για την ομιλία Τσίπρα. Μπορεί να ήταν άτυχος, γιατί η συγκέντρωσή του συνέπεσε με την κρίσιμη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Μπορεί όλη η κρίση της ΕΡΤ και ο ορισμός της συνάντησης της Δευτέρας να έγινε μόνο και μόνο για να μειωθεί ο κόσμος στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

    Δεν είναι τέλος το θέμα ότι στον διάκοσμο μπροστά – την τηλεοπτική εικόνα – υπήρχαν δίπλα στις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ μπόλικες ελληνικές σημαίες. Η σημαία είναι ιερό λάβαρο. Κι εξάλλου κάθε σοβαρό κόμμα που το έχει πιστέψει ότι μπορεί να ανέβει στην κυβέρνηση πρέπει στις συγκεντρώσεις του να έχει και την ελληνική σημαία. Είχαμε τις γαλάζιες σημαίες της ΝΔ δίπλα στη γαλανόλευκη. Είχαμε τις πράσινες σημαίες του ΠΑΣΟΚ δίπλα στη γαλανόλευκη. Γιατί να μην έχουμε τις κόκκινες σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στη γαλανόλευκη; Είναι απόλυτα φυσικό. Είναι δικαίωμα τους. Μπορεί να το έβαλε κι ως όρο ο Ρούντι Ρινάλντι.

    Αλλού είναι το θέμα. Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε μια τρομερή χρησιμότητα γιατί έδωσε μια σαφή απάντηση στο μεγάλο γρίφο αυτό τον καιρό στην Ελλάδα: «Γιατί, ενώ έχουμε μια κυβέρνηση που ακολουθεί μια βάρβαρη πολιτική απέναντι στην κοινωνία, που βρίσκεται μέσα στη δίνη της πολιτικής κρίσης της ΕΡΤ, ο λαός δεν θέλει να γίνουν εκλογές».

    Η απάντηση δίνεται από την ομιλία Τσίπρα στο Σύνταγμα. Δυστυχώς, η ομιλία αυτή δεν σου δίνει δυνατότητα ούτε για συζήτηση, ούτε για σχολιασμό, ούτε για αντιπαραθέσεις. Για ένα απλό λόγο : Γιατί δεν είχε κανένα περιεχόμενο. Απλώς ήταν χωρισμένη σε δύο μεγάλες ενότητες.

    Η πρώτη ήταν η «καταγγελία». Η πολιτική της κυβέρνησης αντιμετωπίζεται με ένα εισαγγελικό λόγο με δεκάδες παραγράφους με υπερθετικούς, με την αντίθεση «φωτός» και «σκότους», με διατυπώσεις του τύπου : «Aπ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δεν σας ενοχλεί πλέον το σκοτάδι κ. Σαμαρά. Επιλέξατε να το σφιχταγκαλιάσετε. Αφήνετε τους κολλητούς σας να δηλώνουν πως ενδεχομένως να κυβερνήσετε και με τους νεοναζί. Διαλέγετε επικίνδυνο δρόμο για το λαό και την πατρίδα. Θα μείνετε, όμως, σε αυτό το περιθώριο. Γιατί ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει το σκοτάδι. Το έζησε το σκοτάδι, τον έζησε το γύψο και δεν θα σας αφήσει να παίξετε με τη Δημοκρατία. Με τη Δημοκρατία δε παίζουν σε αυτό το τόπο!».

    Σχεδόν όλα αυτά σωστά και γνωστά. Τα ακούμε και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και από το ΚΚΕ. Η Χρυσή Αυγή έχει τα πρωτεία γιατί καταργεί και κάθε σαβουάρ βιβρ στην καταγγελία της. Τι σημασία όμως έχει μια καταγγελία που δεν συνοδεύεται από μια πρόταση ποινής;

    Η ομιλία Τσίπρα είναι το αποκορύφωμα της απίστευτης στειρότητας του «αντιμνημονιακού» λόγου ο οποίος περιορίζεται σε ένα εύκολο «αντί» χωρίς να αντιπροσωπεύει τίποτε.

    Αυτό επιβεβαιώνεται από την δεύτερη ενότητα. Τις υποτιθέμενες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα διάφορα μεγάλα θέματα. Του τύπου : « Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί». «Καμία φορολογική υποχρέωση και κανένα χαράτσι στις οικογένειες χωρίς μισθό». «Διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους».

    Οι ίδιες, αφηρημένες, αόριστες υποσχέσεις. Ίδιες με αυτές του Σαμαρά όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Ίδιες με αυτές του Κουβέλη πριν μπει στην τρικομματική. Σε μια εποχή κρίσης η επίκληση γενικών ιερών αρχών, χωρίς αναφορά στο δρόμο κατάκτησής τους, είναι ο δρόμος της εγκατάλειψης των αρχών αυτών.

    Δεν υπάρχει τίποτε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τους δανειστές. Τίποτε για το πώς θα λειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα. Τίποτε για την Ευρωζώνη, σαν να περνάει μέσα από αυτήν ο δρόμος της σωτηρίας και του σοσιαλισμού. Τίποτε για το πώς θα αποκτήσουμε ρευστότητα. Τίποτε για τι είδους παραγωγική ανασυγκρότησης πρέπει να εφαρμοσθεί. Τίποτε για τη στάση του ΔΝΤ ή της Ευρωζώνης απέναντι στις παροχές ΣΥΡΙΖΑ που θα τίναζαν στον αέρα το πρόγραμμά του.

    Με αυτόν τον απίστευτα κενό λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ μας βοηθάει να καταλάβουμε γιατί η κοινωνία έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο σημερινό κοινοβουλευτικό σύστημα και στην ικανότητά του να προσφέρει μια πραγματική εναλλακτική λύση. Κι αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτικό να προχωρήσει η προσπάθεια που κάνει το Σχέδιο Β.

    Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί ακραίες πομπώδεις εκφράσεις για να δείξει τον ιστορικό χαρακτήρα της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα : «Και σήμερα σε τούτη εδώ την πλατεία ο λαός μας στέλνει το μήνυμα στους έντρομους εντολοδόχους της τρόικας. Σε τούτη εδώ την πλατεία,170 χρόνια πριν ο λαός μας ξεσηκώθηκε και διεκδίκησε το πρώτο Σύνταγμα. Σε τούτη εδώ την πλατεία, τον Δεκέμβρη του ΄44, ο λαός μας αντιστάθηκε στον κατακτητή και διεκδίκησε τη λευτεριά. Σε τούτη εδώ την πλατεία, τον Ιούλη του ΄65, ο λαός μας αντιστάθηκε στο παλάτι και διεκδίκησε τη δημοκρατία. Τον Ιούλη του ΄74 διεκδίκησε τη Μεταπολίτευση. Τον Οκτώβριο του ΄81 πανηγύρισε την αλλαγή. Το καλοκαίρι του 2011 διαδήλωσε την αντίθεσή του στη βαρβαρότητα των μνημονίων και διεκδίκησε την αξιοπρέπεια.»

    Ποιες είναι οι προβολές στο ασυνείδητο από όλες αυτές τις μεγαλοστομίες; Το σύνδρομο μεγαλείου! Ο Τσίπρας Μακρυγιάννης. Ο Τσίπρας Βελουχιώτης. Τσίπρας Γιώργος Παπανδρέου (ο παππούς). Ο Τσίπρας Παναγούλης. . Ο Τσίπρας Αντρέας Παπανδρέου (ο γιος) . Ο Τσίπρας «αγανακτισμένοι».

    Στη συγκεκριμένη «ιστορική» περίπτωση όμως ο «ανένδοτος» αγώνας είναι απλά «ανέκδοτος».

    • Ο/Η Φώτης Κουρέλης λέει:

      http://www.tanea.gr/news/politics/article/5024311/mikro-to-plhthos-ypshloi-oi-tonoi/

      Σε προεκλογικούς τόνους, αλλά με μια συγκέντρωση κατώτερη των προσδοκιών, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε χθες το βράδυ από την Πλατεία Συντάγματος τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί. Παρότι δεν ζήτησε εκλογές, οι τόνοι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ιδιαίτερα υψηλοί καθώς, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό, είπε: «Κύριε Σαμαρά, τελειώσατε. Ο πολιτικός σας χρόνος τελείωσε».

      Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατο κατηγορώ κατά του Πρωθυπουργού, στον οποίο χρέωσε ότι «απομόνωσε και διαπόμπευσε τη χώρα διεθνώς» με αφορμή τους χειρισμούς της ΕΡΤ. «Ενας μόνο σύμμαχος σας έμεινε, κ. Σαμαρά, η Χρυσή Αυγή. Ναι! Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

      Η χθεσινοβραδινή, προεκλογικού τύπου συγκέντρωση στο Σύνταγμα χαρακτηρίστηκε πάντως από χαμηλή συμμετοχή πολιτών, γεγονός που σχολιαζόταν και από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, τα οποία υπολόγιζαν τη συμμετοχή σε περίπου 7.000 πολίτες

  5. Ο/Η derlandstreicher λέει:

    Συμβολή στον προβληματισμό περί Μιχελογιαννάκη. Συντάχθηκε λίγο μετά τις θερινές διακοπές, όταν άρχισαν στην Αγ. Κων/νου ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τύπο, πριν αποπεμφθεί ο Μιχελό από την ΔΗΜΑΡ. Enjoy!

    Οι Μιχελογιαννάκηδες

  6. Ο/Η Παλαβάνος λέει:

    Σαν δημόσιοι υπάλληλοι, σαν ιδιωτικοί επιχειρηματίες, σαν εξουσιαστές, κρύβουν την πικρή αλήθεια
    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1958.html

    Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013Για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ
    undefinedΕίναι πραγματικά να απορεί κανείς τον τρόπο που προσεγγίζουν ορισμένοι κάποια γεγονότα. Και στην προκειμένη περίπτωση η ιστοσελίδα iskra.gr

    «ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ: ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! ΠΡΩΤΗ Η »ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»!» μας γράφει.

    Αν όμως είχες διαβάσει τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, η αντίληψη που σου είχε σχηματιστεί ήταν η εντελώς αντίθετη.

    Τρεις συνδυασμοί προσκείμενοι σε χώρους της Αριστεράς έλαβαν μέρος στις εκλογές. Η «Συσπείρωση δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος» (Σύριζα, ανένταχτοι αριστεροί) που είχε κάποια άνοδο. Από 634 ψήφους και 2 έδρες που είχε στις περασμένες εκλογές τώρα έλαβε 689 ψήφους και 3 έδρες εκλέγοντας για το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ τον Δ. Τρίμη την Μαριλένα Κατσίμη και τον Γ. Γιουκάκη.

    Από κει και πέρα μόνο «θλίψη» για τους άλλους δυο αριστερούς συνδυασμούς. Η «Δημοσιογραφική συνεργασία» του ΚΚΕ, έπαθε πραγματική πανωλεθρία –πλήρωσε τις απολύσεις σε «Ριζοσπάστη» και «Τυποεκδοτική»- λαμβάνοντας μόνο 264 ψήφους από 444 που είχε, χάνοντας την μια απ’ τις δυο έδρες που διέθετε, εκλέγοντας μόνο τον Παναγιώτη Ράμμο.
    Ασχημα τα πήγε και ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για την ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)» χάνοντας 44 ψήφους και την έδρα που είχαν στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ (Ελαβαν 250 ψήφους).

    Αντίθετα στην πρώτη παρουσία τους οι ενωμένοι τροϊκανοί, στον συνδυασμό «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» (Μεταρρύθμιση – Διεκδίκηση – Υπέρβαση) αναφέρομαι, που είχε την υποστήριξη Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τα πήγε πολύ καλά παίρνοντας 756 ψήφους και 3 έδρες (Μ. Αντωνιάδου, Μ. Διόγος, Δ. Κοτταρίδης). Ο συνδυασμός «Δημοσιογράφοι για την Δημοσιογραφία» – πέρα απ’ την προσωπική «πελατεία» που έχει ο δεξιός πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σόμπολος, στηρίχτηκε από δυσαρεστημένους με τον Σαμαρά δημοσιογράφους- είχε άνοδο σε ψήφους (από 504 έφτασε στις 561) και διατήρησε τις δυο έδρες που είχε.

    Οι υπόλοιπες δυο έδρες μοιράστηκαν στην «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» που εκλέγει τον Δ. Τσαλαπάτη απ’ το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και τον συνδυασμό «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» που εκλέγει την Νανά Νταουνάκη.

    Αυτά είναι τα πραγματικά αποτελέσματα. Τώρα που βρήκε τον «θρίαμβο των παρατάξεων της Αριστεράς» η iskra ….

    Δ

  7. Παράθεμα: Εσπερινός Κυριακής: Το Μνημόνιο αυξάνει την ομοφυλοφιλία (2ο γκολ Ιωάννου Μιχελογιαννάκη) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    O Πρεβέζης Mελέτιος ήταν πράγματι καλό ανθρωπάκι για δεσπότης, οχι όμως τέτοια μορφή που να επισύρει τους ανόητους ύμνους του κ.Μπάρκα που είναι και δημοσιογράφος.
    Η Εκκλησία αναγκάστηκε να εκλέξει κάποιον αδιάφθορο για να κουκουλώσει τον απόηχο της κακής φήμης του Πρεβέζης πορνοχουντοΣτυλιανού, τον οποίο προσφατα τίμησε ο Σύρου Δωρόθεος.

    Για το Στυλιανό:
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82

    Στο τέλος των ανακρίσεων ο εκκλησιαστικός ανακριτής Ιάκωβος δηλώνει επακριβώς: «Αι πληροφορίαι που συνέλλεξα από την ανάκρισιν, είναι αρκεταί διά να αποπέσουν οι ολιγοστές εναπομείνασες τρίχες της κεφαλής μου». Οι πληροφορίες για την ταυτότητα της γυναίκας στην επίμαχη φωτογραφία είναι αντικρουόμενες και αποτελούν πεδίο έρευνας. [1]Ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης έρχεται στην Πρέβεζα, παίρνει συνεντεύξεις από την «ιππαστί» γυναίκα η οποία τελικά ομολόγησε ότι είναι αυτή (όνομα γνωστό, είναι εν ζωή) και από Πρεβεζάνους πολίτες και εκδίδει βιβλίο με τίτλο «Ο Αγιος Πρεβέζης».[5]. Η ανάκριση απέδειξε ότι ο σύζυγος της “ιππαστί” γυναίκας είναι ο προσωπικός οδηγός του Στυλιανού και προσωπικός φωτογράφος του. Οι τοπικές πληροφορίες και συνεντεύξεις στον Σπύρο Καρατζαφέρη λένε ότι ο “άτακτος” Μητροπολίτης «δεν άφηνε γάτα θηλυκιά» ασκώντας εξουσία στις γυναίκες, αφ ενός βάσει της θέσης του στην θρησκευτική ιεραρχία και αφ ετέρου μέσω υποσχέσεων διορισμών στο Δημόσιο. Ο σκηνοθέτης Δημήτριος Κολλάτος παρουσιάζει επί μήνες εμπορικά πετυχημένο θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Άγιος Πρεβέζης» (1980) και στη συνέχεια γυρίζει κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Ο Αγιος Πρεβέζης» (1981).[6].[1]

    Νεότερες αξιόπιστες πληροφορίες από συνεντεύξεις του Γεράσιμου Γ., νεωκόρου τότε στόν Αγιο Δημήτριο Άρτας(1929-2009) και του Κώστα Φ., τότε εκκλησιαστικού συμβούλου (1931- ) για τα έτη 1965-1967, αναφέρουν ότι “υπήρχε ερωτικό κύκλωμα Πρέβεζας – Αρτας με ιερείς και μητροπολίτες”. [7]. Αρχικά χρησιμοποιούνταν γυναίκες από νυχτερινά μπαρ και αργότερα άλλες, οι οποίες μεταφέρονταν από τον Γεράσιμο Γ. με ταξί στην Πρέβεζα και αντιστρόφως. Για τις δεξιώσεις και τα συμπόσια αυτά, εκτίσθη επί τούτου η μονή Αγίας Πελαγίας στην Καστροσυκιά, όπου και παρετίθεντο οι επίμαχες δεξιώσεις. [1]

    Ο Κώστας Φ. δήλωσε επιπλέον ότι “ο Στυλιανός εγένετο αποδέκτης αιτήσεων διορισμού γυναικών στο Δημόσιο ή στις Τράπεζες, και η επιθυμία των γυναικών ικανοποιείτο τάχιστα, εφόσον… παρείχοντο οι δέουσες αφροδισιακές υπηρεσίες. Επίσης μιά άλλη υπηρεσία γιά την οποία αμοίβετο ομοίως ο Στυλιανός ήταν η γραφειοκρατική διευκόλυνση εργατριών γιά μετανάσταυση στή Γερμανία” [8].[1]

    Ήδη, στην Άρτα είχε ξεσπάσει το «σκάνδαλο με ιερέα του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έκλεβε λεφτά από το παγκάρι, για να καλύψει δαπάνες παροχής αφροδισιακών υπηρεσιών από μπαργούμαν της Άρτας, και ο οποίος μετατέθηκε σε ναό του Κολωνού Αθηνών» [7]. Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογείται στην Ιερά Σύνοδο, όπου απειλεί ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου» (σημ.Λασκ.: Η Σύνοδος έχει 12 μέλη), τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη [9]. Ο μητροπολίτης Στυλιανός Κορνάρος τελικά δεν αποσχηματίστηκε, απώλεσε απλώς τη θέση του στη Μητρόπολη Πρέβεζας και στη συνέχεια διέμενε στην Αθήνα.[1]

  9. Παράθεμα: Το Μνημόνιο αυξάνει την ομοφυλοφιλία (Ιωάννου Μιχελογιαννάκη) | Το μεγαλύτερο blog της πόλης

  10. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: Ο βουλευτής Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο μαρμαρωμένος Σταυρός του ΓΑΠ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

  11. Ο/Η Δεξιός λέει:

    Tι ακριβώς είπε ο Νίκος Βούτσης για στάση πληρωμών και για «5-6 μήνες που η Ελλάδα θα ζει με τους πόρους που έχει»

    03.07.2013 07:46

    Σάλος προκλήθηκε χθες με τις δηλώσεις του βουλευτή Νίκου Βούτση ο οποίος δήλωσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματεύεται το Μνημόνιο θα γίνει στάση πληρωμών και η Ελλάδα θα χρειαστεί να ζει για 5-6 μήνες χωρίς βοήθεια. «Εάν χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα στάσης πληρωμών θα το δούμε με τον λαό», πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της με τους δικούς της πόρους και τη δική της παραγωγή. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ακροδεξιό αλλά καμία σχέση με φασισμούς και ναζισμούς
    Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση και καταγγέλλει τον Τσίπρα ότι έχει στόχο τη στάση πληρωμών της χώρας

    Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για αποκάλυψη του πραγματικού στόχου του Αλέξη Τσίπρα που είναι, όπως αναφέρει η διακοπή της χρηματοδότησης στην Ελλάδα, δηλαδή η στάση πληρωμών.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτηση του δημοσιογράφου «μπορεί να κινδυνεύσουμε με στάση πληρωμών;», ο κ. Βούτσης απάντησε:

    Βούτσης: Υπάρχει ένα διάστημα μηνών, πέρυσι το είχαμε υπολογίσει σε 5-6 μήνες με κόστος 4,2 δισ., όπου η χώρα αν δεν πληρώσει τις υποχρεώσεις της κ.λπ. καθώς θα διαρκεί η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, θα μπορεί η χώρα σε αυτούς τους μήνες τουλάχιστον με τους πόρους και την παραγωγή που υπάρχει, να μείνει στα πόδια της.

    Αν χρειαστεί μεγαλύτερο από αυτό το διάστημα, θα δούμε με το λαό τι θα κάνουμε».

    Και η ΝΔ σχολιάζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να σταματήσουν να λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα σώματα ασφαλείας, οι Ένοπλες Δυνάμεις και να μην πληρωθούν συντάξεις και μισθοί. Να είναι σίγουρος ο κ. Τσίπρας και η παρέα του πως δεν θα του επιτρέψουμε να τινάξει στον αέρα όσα χτίστηκαν μέχρι τώρα με τις θυσίες του Ελληνικού λαού».
    .

    Πηγή: Tι ακριβώς είπε ο Νίκος Βούτσης για στάση πληρωμών και για «5-6 μήνες που η Ελλάδα θα ζει με τους πόρους που έχει» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/113123#ixzz2Y3EI2aQs

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Δεν είμαι σίγουρος πως τα είπε έτσι, δεν μίλησε για μισθούς, εννοεί τα εξωτερικά χρέη.
      Βεβαίως όφειλε να είναι σαφής, αλλά αυτό είναι δυστυχώς το επίπεδο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
      Υπάρχει και αυτό που σας διαφεύγει.
      http://www.avgi.gr/article/556660/thuma-tis-galazias-diastreblosis-ti-fora-auti-o-n-boutsis

      Αναλυτικά, ο γραμματέας της Κ.Ο., στο ερώτημα αν η χώρα κινδυνεύει, στην περίπτωση που εφαρμοστεί το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από στάση πληρωμών, απάντησε ως εξής: «Υπάρχει ένα διάστημα μηνών, πέρυσι το είχαμε υπολογίσει σε 5-6 μήνες με κόστος 4,2 δισ., όπου η χώρα, αν δεν πληρώσει τις υποχρεώσεις της, τα τοκοχρεωλύσια κ.λπ., καθώς θα διαρκεί η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, θα μπορεί η χώρα, σε αυτούς τους μήνες τουλάχιστον, με τους πόρους και την παραγωγή που υπάρχει -γιατί παράγεται πλούτος στη χώρα μας- να μείνει στα πόδια της. Αν χρειαστεί μεγαλύτερο από αυτό το διάστημα, θα δούμε με τον λαό τι θα κάνουμε». (σ.σ.: Αυτό είναι το πλήρες περιεχόμενο των δηλώσεων, γιατί, κατά τη μεταφορά τους από τη Ν.Δ., «χάθηκαν» μερικές λέξεις).

  12. Ο/Η Psycho λέει:

    Μόσιαλος, ένας σοβαρός του ΠΑΣΟΚ, λέει για ΣΥΡΙΖΑ:

    http://www.efsyn.gr/?p=68643

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει πράγματι ριζοσπαστικό και ορθό λόγο σε κοινωνικά δικαιώματα. Αλλά σοβαρή εναλλακτική οικονομική πρόταση δεν παρουσιάζει. Ούτε η άρνηση αποτελεί πρόταση ούτε η έμμεση επίκληση της επιστροφής στα προ του 2009 δεδομένα. Η περίπτωση της Κύπρου ακύρωσε, πολύ οδυνηρά μάλιστα, τις λεγόμενες «εναλλακτικές» πηγές χρηματοδότησης. Εξάλλου, η υποστήριξη των προνομίων που έχουν κατά καιρούς πετύχει διάφορες ισχυρές ομάδες οδηγεί σε επικύρωση των κοινωνικών ανισοτήτων – θέση κάθε άλλο παρά αριστερή. Η Αριστερά λέει, ορθότατα, ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για την κατάσταση, αλλά η ίδια ευαγγελίζεται ένα αενάως διογκούμενο κράτος. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και στη ΔΗΜΑΡ και στον ΣΥΡΙΖΑ που τα βλέπουν αυτά, αλλά οι αγωνίες τους ελπίζω να γίνουν προγραμματικός πολιτικός λόγος.

  13. Ο/Η του κώλου λέει:

    Γ. Μιχελογιαννάκης: Να μην τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή
    Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014

    Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιάννακη σχετικά με την συνταγματικότητα της Χρυσής Αυγής.

    Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

    «Το άρθρο 29 του Συντάγματος αναφέρει ότι νόμιμα μπορεί κάποιος να ιδρύσει και να συμμετάσχει σε κόμμα, αρκεί να προάγει την δημοκρατία. Τα κόμματα κρίνονται και έτσι πρέπει, μόνο από το λαό, με την ψήφο του. Όπως, για παράδειγμα, κρίθηκε το ΠΑΣΟΚ, παρά την δοσοληψία Τσουκάτου. Επίσης, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι παράνομα, παρά την δοσοληψία Τσουκάτου. Αλίμονο αν κριθούν εγκληματίες τόσα μέλη, που πολλά από αυτά δεν διαχειρίστηκαν ποτέ γκρίζα εξουσία και σαφώς το ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται εγκληματικό και παράνομο. Αλίμονο αν αφήσουμε τα κόμματα να κρίνονται από την δικαιοσύνη και όχι από την λαϊκή ετυμηγορία.

    Στην περίπτωση τώρα της Χρυσής Αυγής. Αν μελετήσει κάποιος τη δικογραφία θα δει ότι όσοι διώκονται, ενέχονται σε οπλοκατοχή, χρήση βίας, υπάρχουν στοιχεία για παραστρατιωτική οργάνωση, για εγκληματική δραστηριότητα, νεοναζιστικές δράσεις. Όλα αυτά οφείλει να τα εξετάσει η δικαιοσύνη. Το ιδεολογικό της, όμως, πρόσημο δεν είναι θέμα νομικό, αλλά δημοκρατίας. Άρα, αν βγάλεις παράνομο το κόμμα, οφείλεις να στείλεις στην δικαιοσύνη τα χιλιάδες μέλη του.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία των εκατοντάδων σελίδων, την οποία μελέτησα, τρεις βουλευτές της Χ.Α. δεν ενέχονται πουθενά. Άρα, άρση ασυλίας σε όσους πρέπει να δικαστούν και για τα υπόλοιπα ας αφήσουμε το λαό να κρίνει.

    Διαφορετικά, αν αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κρίνει τη δημοκρατία, πιθανόν να ζήσουμε στιγμές που π.χ. το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ να διώκονται ως παράνομα κόμματα.

    Στη δικαιοσύνη το έγκλημα, στο λαό η δημοκρατία.»

    Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/413318/mihelogiannakis-ohi-ektos-nomoy-i-hrysi-aygi#ixzz2vLixNdvy

    METAΦΡΑΣΗ:
    Πρέπει να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει το μπόνους τω 50 εδρών για να σιγουρέψω και γω την εκλογή μου.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      @πιθανόν να ζήσουμε στιγμές που π.χ. το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ να διώκονται ως παράνομα κόμματα.

      Εντελώς χρυσαυγίτικο επιχείρημα, που δυστυχώς το δέχεται μια μερίδα της Αριστεράς είτε από ψυχοπαθολογική ανασφάλεια είτε από αρρωστημένη καχυποψία, είτε από τυφλό μίσος στην αστική Δημοκρατία, είτε λόγω σκοπιμότητας όπως ο περίεργος αυτός τύπος βουλευτή.
      Για να τεθούν εκτός νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ, πρέπει να υπάρξει εκτροπή του πολιτεύματος, τέτοια που δεν θα έχει ανάγκη από προσχήματα.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.