Σεμνός Επίτιμος Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής, ο Αρχ. Ιερώνυμος

«Όταν βλέπετε τη μεγάλη περιουσία της Εκκλησίας, σκεφτείτε συνάμα τα πλήθη των πτωχών στους καταλόγους της, τα πλήθη των αρρώστων της, τις περιπτώσεις των ατελείωτων εξόδων της«. (Αρχ. Ιερώνυμος via Χρυσόστομου)   

φωτογραφία ©Χρήστος Μπόνης

φωτογραφία ©Χρήστος Μπόνης

Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο και Θηβών κ. Γεώργιο και ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων π. Φιλόθεος Δέδες, ενώ τους υποδέχθηκε ο πρύτανης του πανεπιστημίου κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εόρτιους ύμνους από τον βυζαντινό χορό του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων και αμέσως μετά ο πρύτανης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας: «η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας καλωσορίζει στους κόλπους της, ως ελάχιστη τιμή και αναγνώριση του έργου και της προσφοράς σας στην ελληνική κοινωνία».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο φιλανθρωπικό και το κοινωνικό έργο του Αρχιεπισκόπου τονίζοντας πως «το κοινωνικό του έργο ενσαρκώνει, κατά τον καλύτερο τρόπο τα παραγγέλματα της Εκκλησίας. Καθόλη τη διάρκεια της διακονίας του, η συμπαράσταση και η βοήθεια στον συνάνθρωπο γίνονται πράξη με τη δημιουργία κέντρων στήριξης και ανακούφισης για τον πάσχοντα».

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε, επίσης, για τις διακρίσεις και τόνισε πως για την Εκκλησία όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και οι πιστοί προτρέπονται να ασκούν την ελεημοσύνη προς τους ενδεείς, τους ξένους και τα ορφανά και να αναπτύσσουν το αίσθημα της κοινωνικής και φυλετικής ισότητας και δικαιοσύνης.

Σχετικά με την συνήθεια να κατηγορείται η Εκκλησία πως έχει μεγάλη περιουσία, ώστε αφενός να συκοφαντείται αφετέρου να μην υποστηρίζεται από το κράτος φαίνεται ότι είναι πολύ παλαιά, ο ιερός Χρυσόστομος σημειώνει «Ας μη βρίσκουμε προφάσεις κι ούτε να βρίσκουμε σαν δικαιολογία, ότι τάχα η Εκκλησία της Αντιόχειας είναι πλούσια… Όταν βλέπετε τη μεγάλη περιουσία της, σκεφτείτε συνάμα τα πλήθη των πτωχών στους καταλόγους της, τα πλήθη των αρρώστων της, τις περιπτώσεις των ατελείωτων εξόδων της«.

Έτσι λοιπόν αναζητούμε ψυχές… Για να τιμήσουμε τον Χριστό δεν είναι ανάγκη να προσφέρουμε χρυσά σκεύη ή ασημένια κύπελλα, αλλά να ντύσουμε του Χριστού το σώμα, να ταϊσουμε τον πεινασμένο Χριστό, να ξοδεύσουμε τον πλούτο μας για τους πτωχούς… μια και ο Θεός δεν έχει ανάγκη χρυσών σκευών, χρυσών ψυχών»

Αγιορείτικο Βήμα

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

23 Responses to Σεμνός Επίτιμος Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής, ο Αρχ. Ιερώνυμος

 1. Ο/Η Λεμονιά Τσουλόγλου λέει:

  Έχω ποδάγρα, πίεση, γυναικολογικά με το συμπάθειο και ζάχαρο.
  Πότε δέχεται ο ντοτόρε Τζερώνυμος?

 2. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  O Eπιστήμων

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=78763&colid=37&catid=26&dt=2013-06-16&search=%E9%E5%F1%FE%ED%F5%EC%EF%F2
  29/07/2012

  Τα έψαλε άγρια στη Ρεπούση ο Αρχιεπίσκοπος

  Ποια είσαι εσύ που θα αποφασίσεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά; Ρώτησες τους γονείς;

  Πρέπει να δούμε τι θέλουμε για την πατρίδα μας, για τη θρησκεία μας, τις παραδόσεις μας

  Οι αρχιερείς δεν θα δεχθούν άλλες «προοδευτικότητες»

  Σελίδες: 1

  Τη νηνεμία στις σχέσεις Εκκλησίας και κυβέρνησης τάραξε με την πρότασή της η πανεπιστημιακός Μ. Ρεπούση για την κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού στα σχολεία.

  Η φημολογούμενη πρόταση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση για την κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού στα σχολεία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Η κ. Ρεπούση αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους ιεράρχες από την εποχή που είχε θίξει το ευαίσθητο θέμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, με τη γνωστή αναφορά της στα «περί συνωστισμού» στο λιμάνι της Σμύρνης…

  Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τη Φλώρινα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, έστειλε το πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα, μιλώντας εμμέσως για την πρωτοβουλία της κυρίας Ρεπούση και καλώντας τους Αντ. Σαμαρά, Ευάγγ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη να μη διανοηθούν να θίξουν τέτοια ζητήματα. Μιλώντας με γλώσσα που δεν έχει… συνηθίσει να χρησιμοποιεί, ο Αρχιεπίσκοπος είπε σε γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του: «Κυρά μου, τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σʼ αυτόν τον τόπο γιʼ αυτόν τον χώρο; Ποιο είναι το δικαίωμά σου που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά; Τους ρώτησες τους γονείς;». Υπάρχει μια ηττοπάθεια, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, από αυτούς που λένε ότι στη Μικρά Ασία συνωστίζονταν οι Έλληνες, σαν να ήταν στο λεωφορείο για να μπούνε να φύγουνε…

  «Πρέπει να δούμε τι θέλουμε για την πατρίδα μας, τη θρησκεία μας, τις παραδόσεις μας. Να έχουμε το θάρρος και να το πούμε, να στηρίξουμε και να προχωρήσουμε», είπε, προειδοποιώντας πως η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο και είναι εύκολο να ξεσπάσουν κοινωνικές εκρήξεις λόγω της κρίσης.

  Αναφέρθηκε επίσης και στην επίσκεψη ενός γερμανού υπουργού στο γραφείο του, στον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Αυτοί που θεμελίωσαν την ΕΕ ντρέπονται σήμερα για εκεί που φτάσαμε. Η Ελλάδα είναι η ευκαιρία να δώσει το παράδειγμα και το έναυσμα να ξεκινήσει από εκεί ένα νέο ξεκίνημα». «Εμείς έχουμε πατρίδα, έχουμε παράδοση, έχουμε θρησκεία, και εκείνοι οι οποίοι θέλουν να κάνουν εγκυκλίους ας πάνε όπου θέλουν. Είναι ελεύθεροι. Δεν τους μισούμε, δεν τους διώχνουμε, αλλά δεν μπορούν οι λίγοι να χαλάσουν το σύμπαν», κατέληξε.

  Ο Αρχιεπίσκοπος επιχείρησε, λένε εκκλησιαστικές πηγές, να δώσει το στίγμα πως δεν πρόκειται να ανεχτούν οι αρχιερείς άλλες «προοδευτικότητες» και πως πρέπει η Εκκλησία επιτέλους να δείξει τον δρόμο και να χαραχθεί μια εθνική γραμμή. «Δεν είναι εθνικιστής ούτε συντηρητικός όποιος προασπίζεται την ιστορική πορεία του, την πατρίδα και την ορθόδοξη ιστορία του τόπου», έλεγε κληρικός της Ιεράς Συνόδου.

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, ο οποίος επιτέθηκε στην κυρία Ρεπούση, λέγοντας πως αυτές τις θέσεις έπρεπε να τις είχε κάνει γνωστές πριν από τις εκλογές.

  Το θέμα, εάν επιμείνει στην πρότασή της η κυρία Ρεπούση, προβλέπεται να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις και από άλλους μητροπολίτες, ενώ πιθανότατα θα απασχολήσει τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.

  Την πρόταση κατά του εκκλησιασμού στα σχολεία δεν την έκανε τυχαία η κ. Ρεπούση. Ποντάρει να «κλέψει» ψηφοφόρους από εκείνους που είτε δηλώνουν άθεοι είτε δημόσια καταφέρονται κατά της Εκκλησίας, ζητούν να υπάρξει χωρισμός Εκκλησίας – Κράτους, ακόμα και να μπει… ταμειακή μηχανή στα παγκάρια. Επιχειρεί δηλαδή να ηγηθεί ενός αντιεκκλησιαστικού πόλου… Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο… Όπως έσπασε τα μούτρα της με τα περί «συνωστισμού», έτσι θα τα σπάσει και με τη νέα… ιδέα της, να μην εκκλησιάζονται τα παιδιά…

 3. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Το Xoυντόδουλο τον κάνανε διδάκτορα της Ιατρικής Θεσσαλονίκης!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Τότε είχε αντιδράσει η νεολαία ΣΥΝ.
  Τώρα ο ΣΥΝ έγινε επαναστατικός και δεν ασχολειται με τέτοια θέματα.

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς δαπανά διάφορα ποσά η Εκκλησία,
  ταΐζει μια φορά και καναν ταλαίπωρο,
  σε αντίθεση με το Κοινοβούλιο που τα τρώει όλα μόνο του.
  Η Repush θα επιθυμούσε βέβαια κανείς να μην ταΐζει κανέναν και όλοι να πεθάνουν από ασιτία
  όπως τα αδέσποτα.
  Η Εκκλησία όμως θα υπάρχει όσο υπάρχουν τέτοιοι στο Κοινοβούλιο.
  Τέτοια μεγέθη έχουν απόλυτη ανάγκη το ένα το άλλο…
  Γιάννενα!
  Τόπος να ζεις!

  • Ο/Η athriskos λέει:

   «…Δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς δαπανά διάφορα ποσά η Εκκλησία,
   ταΐζει μια φορά και καναν ταλαίπωρο, σε αντίθεση με το Κοινοβούλιο που τα τρώει όλα μόνο του».

   Αυτή είναι η πεμπτουσία του φασισμού.

   Δηλαδή οι φασίστες τα τρώνε όλα μαζί με τον λαό. Σας θυμίζει αυτό κάτι πρόσφατο;

   • Ο/Η doulosofos λέει:

    Σύμφωνα με το σκεπτικό σου, ο μοναχοφαγάς είναι η πεμπτουσία του προοδευτικού. Σωστά;

 5. Ο/Η Γέρων Λαμόγιος λέει:

  Kαι νεκρούς ανασταίνει η Εκκλησία των απατεώνων

  http://www.oodegr.com/oode/asynithista/thavmata/xristianika_thavmata_mousoylm1.htm#a_p_a

  Α. Η ανάσταση του Σαουδάραβα

  Το παρακάτω γεγονός έκανε το γύρω του κόσμου και δημοσιεύθηκε σε πολλούς τόπους. Το αναδημοσιεύουμε από το διαδίκτυο (http://www.pigizois.net/index2.htm ).

  Τον Δεκέμβριο του 2004 βγήκε από τα μέσα ενημέρωσης ένας μουσουλμάνος σαουδάραβας και διηγήθη ζωντανό συγκλονιστικό γεγονός που έζησε και που άλλαξε όλη του τη ζωή. (Το διηγήθηκε από την τηλεόραση το ραδιόφωνο και δημοδιεύτηκε σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλη τη Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη και προφανώς σε όλες τις γειτονικές χώρες. Υπάρχει και στα Αραμαϊκά σε ιστοσελίδα αλλά δεν γνωρίζω σε ποιο δίκτυο.)

  Παντρεύτηκε πριν από χρόνια μια κοπέλα, πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Οπότε πέρασαν τα χρόνια και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά, παρόλο που είχαν πολλά χρήματα και πήγαν σε πολλούς γιατρούς. Οι γονείς του του έλεγαν να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα και να κρατήσει και την πρώτη αφού ο νόμος τους, επιτρέπει να έχουν μέχρι και τέσσερις γυναίκες. Εκείνος κουρασμένος και αρκετά στεναχωρημένος πήρε τη σύζυγο του να πάνε ταξίδι αναψυχής στη γειτονική μας από το Ισραήλ Συρία για να ξεκουραστούν και να ξεχάσουν λίγο. Στη Συρία ενοικίασε λιμουζίνα με οδηγό-ξεναγό να τους πάει σε όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της Συρίας. Ο οδηγός πρόσεξε στο ζευγάρι που ξεναγούσε μια πικρία πόνο και θλίψη στα πρόσωπα τους. Αφού λοιπόν ξεκουράστηκαν καλά, πήρε το θάρρος και τους ρώτησε γιατί δεν φαινόντουσαν ευχαριστημένοι, μήπως άραγε έφταιγε ο ίδιος και δεν τους άρεσε κάτι στην ξενάγηση και την περιήγηση, που τους έκανε. Εκείνοι του ανοίχθηκαν και του εξήγησαν το πρόβλημα της ατεκνίας τους.

  Ο μουσουλμάνος λοιπόν οδηγός τους είπε ότι εδώ στη Συρία οι Χριστιανοί και μάλιστα οι Ορθόδοξοι έχουν το μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊδανάγιας (Σεϊντανάγια αραβικά σημαίνει Δέσποινα Κυρία) και πολλοί άτεκνοι καταφεύγουν στη Θαυματουργική της εικόνα. Εκεί λοιπόν τους δίνουν από το φυτίλι του καντηλιού της θαυματουργής αυτής εικόνας και το τρώνε το καταπίνουν και τότε η «Μαρία» των Χριστιανών τους δίνει κατά την προαίρεση τους και την πίστη τους.

  Ενθουσιασμένος λοιπόν ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του λένε στον ξεναγό πήγαινε μας εκεί στη Σεϊδανάγια, «τη Δέσποινα των Χριστιανών», και, αν γίνει το ποθούμενο και αποκτήσουμε παιδί, θα σου προσφέρω 20.000$ σε σένα και 80.000$ στο μοναστήρι.

  Πήγαν στη μονή έκαναν ότι έπρεπε και γυρίζοντας πίσω η γυναίκα βρέθηκε έγκυος. Σε μερικούς μήνες γέννησε ένα χαριτωμένο αγοράκι υγιέστατο και πανέμορφο, θαύμα της Παναγίας μας.

  Μόλις γέννησε η σύζυγός του, ο Σαουδάραβας ήθελε να εκπληρώσει, να πραγματοποιήσει το τάξιμο που είχε κάνει. Τηλεφώνησε λοιπόν στον οδηγό εκείνο να το παραλάβει από το αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο οδηγός όμως πανούργος και κακός ειδοποίησε άλλου δυο φίλους του για να πάνε μαζί στο αεροδρόμιο να παραλάβουν τον πλούσιο και κατόπιν δολίως να το σκοτώσουν και να λάβουν όσα χρήματα θα είχε μαζί του, δική τους μοιρασιά.

  Πράγματι έτσι κι έγινε. Τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. Καθ’ οδόν, χωρίς ο άμοιρος να γνωρίζει τι θα συνέβαινε, τους είπε ότι από τη χαρά του θα έδινε και στους φίλους του οδηγού από 10.000$.Αυτοί αντί να τον πάνε στο μοναστήρι, τον οδήγησαν σε έρημο μέρος, τον έσφαξαν κόβοντας του πρώτα το κεφάλι καθώς και τα υπόλοιπα μέρη του σώματός του χέρια και πόδια σε κομμάτια. Τους τύφλωσε όμως το πάθος από αυτήν την εγκληματική τους ενέργεια και αντί να τον πετάξουν εκεί τον έβαλαν στο μπορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, αφού πήρανε μαζί τους χρήματα ρολόϊ και ότι είχε και ξεκίνησαν να πάνε σε άλλο ερημικό μέρος για να τον πετάξουν. Στον εθνικό δρόμο τους χάλασε το αμάξι και στάθηκαν στη μέση του δρόμου. Για να δουν τι συνέβαινε και γιατί σταμάτησε η μηχανή και τους άφησε. Ένας περαστικός τους είδε και από μόνος του σταμάτησε με το αυτοκίνητο του να τους βοηθήσει. Εκείνοι όμως φοβούμενοι μήπως γίνουν αντιληπτοί για το φοβερό έγκλημα που είχαν διαπράξει προσποιήθηκαν ότι δεν θέλουν βοήθεια.

  Ο περαστικός οδηγός όμως φεύγοντας παρατήρησε να στάζει αίμα κάτω από το πορτ μπαγκάζ και πιο κάτω ειδοποίησε την αστυνομία να πάνε να εξιχνιάσουν τι συνέβαινε, διότι αυτοί οι τρεις, του φάνηκαν ύποπτοι. Έφθασε η αστυνομία, είδαν οι αστυνομικοί το αίμα στο οδόστρωμα και δίνουν διαταγή να ανοίξουν το μπορτ μπαγκάζ. Μόλις άνοιξαν σηκώνεται και βγαίνει έξω ο Σαουδάραβας υγιής ολοζώντανος με αίματα βέβαια αλλά ραμμένος.

  «Μόλις τώρα» τους λέει « η Παναγία τελείωσε και τις τελευταίες ραφές του λαιμού μου εδώ μπροστά δείχνοντας το καρύδι του λαιμού του αφού μου έραψε όλο μου το σώμα πρώτα»

  Ο κακοποιός εγκληματίας ταξιτζής και οι συνεργοί του, έχασαν τα λογικά τους, τρελάθηκαν και με χειροπέδες τους οδήγησαν στις ψυχιατρικές φυλακές. Φώναζαν σαν δαιμονισμένοι «…εμείς σε σκοτώσαμε εμείς σε κομματιάσαμε σου κόψαμε το κεφάλι πώς ζεις;».

  Ο Σαουδάραβας πήγε για πιστοποίηση του λαμπρού θαύματος. Τον είδαν ιατροδικαστές, εμπειρογνώμονες, αστυνομικοί και πιστοποίησαν με υπογραφές το θαύμα.

  Τα ράμματα ήσαν και είναι φανερά. Φαινόταν φρεσκοσυναρμολογημένος. Διεκήρυττε δε και ομολογούσε ότι «η Παναγία με έραψε και με ανάστησε δυνάμει του Υιού της». Κατόπιν ο ιαθείς και αναστηθείς κάλεσε τηλεφωνικώς όλους τους δικούς του και ήλθαν στη Συρία. Πήγαν στο μοναστήρι, ευχαρίστησαν την Παναγία Σαϊδανάγια και πρόσφεραν δεήσεις και δοξολογίες και αντί του ποσού των 80.000$, που ήταν το τάξιμο του στην Παναγία Σαϊδανάγια, προσφέρει στη μονή το ποσό των 800.000$ για τη μεγάλη ευεργεσία που του προσέφερε η Παναγία μας.

  Ο ίδιος σήμερα αφηγείται συνεχώς το συγκλονιστικό αυτό θαύμα και αρχίζει πάντοτε λέγοντας: «Όταν ήμουν μουσουλμάνος μου συνέβη αυτό κι αυτό» δηλώνοντας ότι δεν είναι πλέον μουσουλμάνος, ούτε αυτός ούτε η οικογένεια του… Το θαύμα αυτό τάραξε τις αραβικές μουσουλμανικές χώρες και όλη τη Μέση Ανατολή, δημιούργησε σάλο και φοβερή έκπληξη.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   (Το διηγήθηκε από την τηλεόραση το ραδιόφωνο και δημοδιεύτηκε σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλη τη Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη και προφανώς σε όλες τις γειτονικές χώρες. Υπάρχει και στα Αραμαϊκά σε ιστοσελίδα αλλά δεν γνωρίζω σε ποιο δίκτυο.)

   Mια Ανάσταση νεκρού δεν συμβαίνει κάθε ημέρα.
   Η «ιστορία» έχει καταγράψει την Ανάσταση του Χριστού και τώρα διεκδικεί η Ορθοδοξία και τις Αναστάσεις που έκανε ο επιχειρηματίας Εφραίμ Βατοπεδινός (προνομιακά δάνεια, ΄κυπριακών Τραπεζών)

   http://www.koutipandoras.gr/619/%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%E2%80%93-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA.html
   (Βατοπαίδι – Συνωμοσία, Αποκρυφισμός και Εξουσία. Έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη για το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΡΑΣΑ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)

   και αυτή του Σαουδάραβα.
   Τέτοιο κοσμοϊστορικό γεγονός και ολόκληρα πατριαρχεία Αντιόχειας και Ιεροσολύμων να μην έχουν να μας υποδείξουμ μια (αριθμ.: 1) αραβική εφημερίδα και ένα (1) περιοδικό που το κατέγραψαν λέει σε ολη τη Σαουδαραβία και στις «γειτονικές χώρες»;

 6. Ο/Η Φιλολό λέει:

  «Αχ σπούδασα φιλοσοφία και νομική και γιατρική
  και αλί μου και θεολογία με κόπο και μ’επιμονή
  και να με εδώ με τόσα φώτα εγώ μωρός όσο και πρώτα.»
  Γκαίτε Φάουστ, μεταφρ. Κ.Χατζόπουλου.

 7. Ο/Η giorgos1.2 λέει:

  Επιτέλους, με την κατάντια των νοσοκομείων η μόνη μας ελπίδα είναι να μας διαβάσει κανένας παπάς αν αρρωστήσουμε. Τώρα έχει και τα τυπικά προσόντα. Ή μόνο ο Ιερώνυμος μπορεί;

 8. Ο/Η eklag λέει:

  Μας θυμίζει ότι κάποιοι συστηματικά μπερδεύουν την βούρτσα με κάτι άλλο,
  και σ’ αυτές τις δυο εξαντλείται-αλύπητα όμως-κι όλο τους το έρμο το οπλοστάσιο!
  ps
  Aν κάποιοι δεν (ή κάνουν πως δεν) καταλαβαίνουν όλη μέρα κάθε μέρα,
  πιθανώς να γνωρίσουν κάποια στιγμή και την πεμπτουσία του αληθινού φασισμού,
  μήπως και στρώσουν ωραία ωραία τότε!

 9. Ο/Η Dr Mesmer λέει:

  Dr στο τετράγωνο

  Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταβεί την Τετάρτη 15 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος με την ευκαιρία της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

  Η αναγόρευση του κ.Ιερώνυμου σε επίτιμο διδάκτορα θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της τελετής αποφοιτήσεως στη Θεολογική Σχολή, το Σάββατο 18 Μαΐου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Άνθη ευλαβείας:

   1.
   ΒΟΣΤΩΝΗ – Αφίχθη λίγο πριν τις 8 μ.μ. την Τετάρτη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, επ’ ευκαιρία της αναγορεύσεώς του εις Επίτιμο Διδάκτορα της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης,……… ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρουσίασε τη συνοδεία του Μακαριωτάτου την οποία απαρτίζουν ), …ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Αβραμίδης…».
   – See more at: http://www.amen.gr/article13837#sthash.tRkonkwV.dpuf
   _____________________________________________

   2.
   http://www.parembasis.gr/2011/11_01_17.htm
   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011

   «Ο διδάσκαλός μου π. Ιωάννης Ρωμανίδης …. (σημ.Λασκ. Υποψήφιος βουλευτής της χουντικής «Εθνικής Παρατάξεως» του Στεφ-Στεφ, το 1977!!!)
   τού Πρωτοπρ. π. Στεφάνου Αβραμίδη, Γραμματέως τής Συνοδικής Επιτροπής επί τών Διορθοδόξων καί Διαχριστιανικών Σχέσεων
   …………..
   Τό 1958 ήλθε στή Βοστώνη καί φιλοξενείτο στήν Σχολή ο Μοναχός Παντελεήμων Μητρόπουλος, ο οποίος παρ’ όλο πού ήταν Αμερικανός είχε μεταβεί στό Αγ. Όρος όπου εκάρη Μοναχός στή Ρωσική Ι. Μονή τού Αγ. Παντελεήμονος αλλά καί αποτέλεσε μέλος τής συνοδείας τού Οσίου Ιωσήφ τού Σπηλαιώτου. Μετά από δύο χρόνια, μέ τήν ευλογία τού τότε Επισκόπου Βοστώνης Αθηναγόρου καί μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Θυατείρων καί Μ. Βρετανίας, ίδρυσε κοντά στή σχολή Ι. Μονή επ’ ονόματι τής Θείας Μεταμορφώσεως. Τό Μοναστήρι έγινε πόλος έλξεως γιά πολλούς ιεροσπουδαστές, ανάμεσα στούς οποίους καί εγώ ο υποφαινόμενος. …………..»
   ______________________________________________________
   Ατυχώς όμως ένα έτος και δέκα μήνας μετά:

   3.
   http://www.paneliakos.com/2012/11/blog-post_1422.html
   27 Νοεμβρίου 2012

   Σεξουαλικό σκάνδαλο σε Μοναστήρι της Βοστώνης

   Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, 2012

   Του Θεόδωρου Καλμούκου

   ΒΟΣΤΩΝΗ. Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων σεξουαλικής μορφής έχει ξεσπάσει στο Ορθόδοξο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 278 Warren Street στο Μπρούκλαϊν της Μασαχουσέτης, με επίκεντρο τον ιδρυτή και μέχρι πριν λίγο καιρό ηγούμενό του, Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Μητρόπουλο.
   Συγκεκριμένα, οκτώ μοναχοί αποκάλυψαν με επώνυμες και ενυπόγραφες καταγγελίες τους ότι ο ηγούμενος Παντελεήμων επί μακρό χρονικό διάστημα επιδιδόταν σε ομοφυλοφιλικές πράξεις ακολασίας μέσα στο μοναστήρι. ………»

 10. Ο/Η Κλεομένης λέει:

  http://freepsyche.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html

  ΡΩΣΙΚΗ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ

  Οι Ουκρανές φεμινίστριες ακτιβίστριες Femen εξέφρασαν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στις Pussy Riot την Παρασκευή στις 17 Αυγούστου στην «Πλατεία Ανεξαρτησίας» στο Κίεβο. Μια γυμνόστηθη ακτιβίστρια, έκοψε με αλυσοπρίονο και έριξε στο έδαφος τον μεγάλο ξύλινο σταυρό που είχε στηθεί στην πλατεία κατά την περίοδο της «Πορτοκαλί Επανάστασης» (2004 – 2005) κοντά στο Διεθνές Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών.

  Η οργάνωση Femen με ανακοίνωσή της καλεί… «όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας να δουν έξω από τις σάπιες θρησκευτικές προκαταλήψεις που χρησιμεύουν ως βάση για τη δικτατορία και εμποδίζουν την ανάπτυξη της δημοκρατίας και της ελευθερίας των γυναικών». Όπως παρατηρεί το ιστολόγιο «Αγαθοδαίμων», μπορούμε να πούμε ότι ο σταυρός της πλατείας του Κιέβου είχε την «τύχη» που επιφύλαξαν επί αιώνες οι φανατικοί χριστιανοί στους ναούς και τα ιερά των Ελλήνων αλλά και άλλων αρχαίων θρησκειών.

  Τον Μάρτιο του 2012 τα τρία μέλη των Pussy Riot: Maria Alyokhina, Nadezhda Tolokonnikova και Yekaterina Samutsevitch συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές γατί στις 21 Φεβρουαρίου 2012 ως μέρος μιας εκστρατείας κατά του Πούτιν στις εκλογές έκαναν μια performance (τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή») στο καθεδρικό ναό Σωτήρα Χριστού της Ρωσική ορθόδοξης εκκλησίας στην Μόσχα. Την Παρασκευή στις 17 Αυγούστου βγήκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου και τα τρία μέλη των Pussy Rio καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση για «χουλιγκανισμό». Το συγκρότημα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η μάχη συνεχίζεται», ενώ το νέο του τραγούδι εντείνει την πολεμική κατά τους ολοκληρωτικού – θεοκρατικού καθεστώτος Πούτιν: «Η χώρα προχωρά με κουράγιο / Η χώρα λέει αντίο στο καθεστώς».

  Επάνω στο ζήτημα, ο γνωστός Σλαβόϊ Ζίζεκ (Slavoj Ζizek) τόνισε σε κείμενό του με τίτλο «Η πραγματική βλασφημία» («The True Blasphemy») τα εξής: «Οι Pussy Riot κατηγορήθηκαν για βλασφημία και θρησκευτικό μίσος; Μα η πραγματική βλασφημία ήταν αυτή η ίδια κατηγορία που τους απαγγέλθηκε… Τι είναι πια αυτή η άπρεπη πρόκληση των κόσμιων Pussy Riot σε μια εκκλησία μπροστά στην κατηγορία ενάντιά τους, μπροστά στην γιγαντιαία άπρεπη πρόκληση μιας κρατικής δομής που περιγελά κάθε έννοια σοβαρού νόμου και κοινωνικής τάξης; Μήπως η ενέργεια των Pussy Riot ήταν κυνική; Υπάρχουν δύο είδη κυνισμού: ο πικρός κυνισμός του καταπιεσμένου που ξεμπροστιάζει την υποκρισία εκείνων που εξουσιάζουν και ο κυνισμός των ίδιων των καταπιεστών που ανοικτά παραβιάζουν τις αρχές που αυτοί οι ίδιοι έχουν καθιερώσει».

  Εν τω μεταξύ οι Peaches, Simonne Jones, μουσικοί, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και ελεύθεροι στοχαστές ενώθηκαν και ανέλαβαν δράση για την υποστήριξη των Pussy Riot με αίτημα την απελευθέρωσή τους. Έφτιαξαν ένα τραγούδι και ένα video-clip και τονίζουν πως η καταδίκη των Maria, Nadezhda και Yekaterina δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πολιτικό κόλπο από τις ρωσικές αρχές και την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία με σκοπό να διατηρήσουν τον έλεγχο του ρωσικού λαού και να ενσταλάξει τον φόβο σους ελεύθερες-στοχαστές, πολιτικούς ακτιβιστές και καλλιτέχνες της Ρωσίας.

  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι μουσικοί (και οι διανοούμενοι) της Ρωσίας και της Ουκρανίας αποδείχθηκαν επαρκώς φοβισμένοι για να εκφράσουν την ελάχιστη έστω υποστήριξη στις Pussy Riot.
  Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και στην θεοκρατούμενη Ελλάδα κανένας συλλογικός φορέας δεν υπερασπίστηκε τις νεαρές Ρωσίδες, με μόνη φωτεινή εξαίρεση τους Έλληνες πολυθεϊστές που έστειλαν στις 31.7.2012 την ακόλουθη επιστολή στον Ρώσο πρέσβη:

  http://freepsyche.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html

 11. Ο/Η christos christou λέει:

  γιατι συνεβη αυτο; Επειδη τον μεσαιωνα η πανωλη θεραπεβοταν με προσευχες, λιτανιες επικυψεις και αλλες εξαντλητικες σωματικες ασκησεις; Αντε δωστε του καμια μαυρη γατα να την εκχριστιανισει δια της πυρας.

 12. Ο/Η Kostas Korovilas λέει:

  Μπά, τί βλέπω. Τόσα αξιώματα καί τόσες διακρίσεις ο Ιερώνυμος? Μήπως στό τέλος ανακηρυχθεί κάί αντιβασιλεύς? Α, ξέχασα, δέν έχουμε ούτε Παπαδοπούλεια δικτατορία, ούτε καί Κωνσταντίνεια μοναρχεία. Εχουμε καθαρά δημοκρατία καί μάλλιστα Νέα, δηλαδή μοντέρνα καί σύγχρονη καί λίγο σύνθετη μέ λίγο Πασοξισμό καί λίγο Δημαρειό καί όποιος δέν τό κατανοεί, πρόβλημά του. Οπότε αναμένομεν νά κηρυχθεί ο Ιερώ, σέ πρόεδρο τής θρησκευομένης καί διά βίου αμάθειας δημοσκατοκρατίας. Αγαπώ τόν Ελληνικό λαό όσο κρατάει αποστάσεις από εμένα διότι μου μυρίζουν τά χνώτα του. Στίς επόμενες εκλογές άν προλάβει η Ελλass νά κάνει εκλογές θά ψηφίσω Αλέξη Τσίπρα. Ονόμασε τόν υιό του Ερνέστο ντέ καί βάρα, κι αυτό είναι πολύ προοδευτικό. Επίσης δηλώνει καί άθεος καί αυτό μέ έχει συγκινήσει. Θά μού θυμωσει, βέβαια η χρυσή αυγούλα, δέν θά τήν ψηφίσω, όχι, είναι βίαια καί αντισεξουαλική. Εχει κι αυτόν τόν Γαϊτάνο στούς κόλπους της…. οχι δέν τήν πάω μέ τίποτα. Τί κάνει άραγε αυτή η Πάολα? Θά βάλει υποψηφιότητα? Ο Λεβέντης πού είναι? Πού είν’ ο Λεβέντης? Πού είν’ η Παόλα? Τί έχουν γίνει τά φρούτα όλα? ( Από σκέψεις, παρασκέψεις καί μονολογήματα)

 13. Ο/Η Ισμηνός λέει:

  ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΟΙ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΔΕΡΝΑΝΕ

  Η εξομολόγηση του Βισκαδουράκη που σόκαρε Θέμο-Περρή: «Έτρωγα πολύ ξύλο από τις καλόγριες στο ίδρυμα»

  Ο Θανάσης Βισκαδουράκης ήταν καλεσμένος στο «Όλα Μπάχαλο» και σόκαρε τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Βαγγέλη Περρή με την εξομολόγησή του!

  «Πεθαίνει η μαμά μου και με κλείνουν σε ένα εκκλησιαστικό ίδρυμα στη Θήβα. Χάνω την επαφή μου με την Αθήνα και την οικογένειά μου. Δεν ήξερα ότι είχα άλλα δύο αδέρφια. Τρώγαμε πάρα πολύ ξύλο από τις καλόγριες. Λογικά! Πώς θα τιθασεύσεις τόσα παιδιά δεκατέσσερα με δεκαπέντε αγόρια, αλλά κέρδισα και πολλά φεύγοντας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το χειρότερο για μένα ήταν που με ξαναέδιωξε ο πατέρας μου εκεί την πατάω και πήγα φαντάρος μόνος μου… Το 2013 είναι η πιο ευτυχισμένη χρονιά της ζωής μου! Φέτος ήρθε για πρώτη φορά ο πατέρας μου να με δει. Μου ζήτησε συγνώμη…», εξομολογήθηκε στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

  Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/250285/i-exomologisi-toy-viskadoyraki-poy-sokare-themo-perri-etroga-poly-xylo-apo-tis-kalogries-sto-idryma#ixzz2WtNKpyp2

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο κ. Ιερώνυμος έχει τιμηθεί και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κραϊόβας στη Ρουμανία με την απονομή του τίτλου του επιτίμου Διδάκτορα του εκεί Πανεπιστημίου για την συμβολή του στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεώς του που σχετίζεται με την υγεία.

  Δυο ιατρικές Σχολές τον έχουν ανακηρύξει επίτιμο διδάκτορα στην Ελλάδα και στη Ρουμανία.
  Πρόκειται για εξαιρετικό άνθρωπο ο οποιος έχει αποσπάσει και την εκτίμηση της Αριστεράς.

  Προσωπικά έχω εξαιρετική εκτίμηση στα ακαδημαϊκά ιδρύματα Ελλάδας και Ρουμανίας.
  Υπενθυμίζω ότι η Ελένα Τσαουσέσκου (απόφοιτη δημοτικού) ανακηρύχθηκε το 1976 αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ ήταν ήδη και μέλος της ρουμανικής Ακαδημίας στην έδρα τη Χημείας.

  • Ο/Η athriskos λέει:

   Ο κάθε άνθρωπος έχει ακριβώς τόση κενοδοξία, όση εξυπνάδα του λείπει.
   Herbert Spencer, 1820-1903, Βρετανός φιλόσοφος

   Υπάρχει και κάτι χειρότερο από την αμαρτία. Είναι η αλαζονεία της αρετής. Ιερός Αυγουστίνος, 354-430, Άγιος

   Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστής διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν.
   Λέων Τολστόι, 1828-1910, Ρώσος συγγραφέας

   Ο κάθε άνθρωπος έχει ακριβώς τόση κενοδοξία, όση εξυπνάδα του λείπει.
   Herbert Spencer, 1820-1903, Βρετανός φιλόσοφος

 15. Ο/Η Περί ήθους λέει:

  Ο Μητροπολίτης Νικόδημος Γκατζιρούλης μιλάει αποκλειστικά στο Αmen.gr – See more at: http://www.amen.gr/article2738#sthash.z3ET0M8Z.dpuf

  Ν.Π.: Δεν μιλήσατε ξανά με τον Θηβών;
  Μητρ.Νίκοδημος: Εγώ όχι. Μίλησαν άλλοι. Αλλά είχε παίξει ένα παιχνίδι τότε ο Θηβών… Ας μην τα πούμε αυτά τα πράγματα, γιατί δεν τα κρατώ μέσα μου. Είδατε ποτέ να γράψω τέτοιες λεπτομέρειες;
  Ν.Π.: Με τον Χριστόδουλο; Προεκλογικά σας είχε προσεγγίσει;
  Μητρ.Νικόδημος: Και εδώ είχε έρθει μια φορά… αλλά δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Τώρα οι συμπεριφορές του ενός ή του άλλου έχουν κάποιο ενδιαφέρον;
  Ν.Π.: Έχει ενδιαφέρον αν πριν τις αρχιεπισκοπικές εκλογές σας προσέγγισαν υποψήφιοι και σας υποσχέθηκαν πως αν εκλεγούν θα διευθετήσουν το ζήτημα σας και θα σας αποκαταστήσουν…
  Μητρ.Νικόδημος: Σε αυτό δεν δυσκολεύομαι να σας πω, να σας αποκαλύψω ότι πριν εκλεγεί ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος, μου τηλεφώνησε πρώτα ο Αθηναγόρας ότι επείγονταν ο Θηβών να έχει από εμένα ένα σημείωμα για το πώς νομίζω ότι μπορεί να λυθεί το θέμα. Και ήρθε εδώ και πράγματι του έδωσα ένα σημείωμα με τις απόψεις μου, δηλαδή με τις νομοκανονικές απόψεις.
  Ν.Π.: Ο Αθηναγόρας ήρθε εδώ…
  Μητρ.Νικόδημος: Ναι, ο Αθηναγόρας και δεν είχα καμία απάντηση. Αυτό έγινε προ της εκλογής του. Μετά την εκλογή του εγώ τον συνεχάρην. Δεν ήξερα τι θα κάνει ο άνθρωπος. Η υπόσχεσή του βέβαια ήταν ότι τα δύο πρώτα θέματα που θα επιλύσει θα ήταν αυτό και το δεύτερο, εγώ δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο θέμα, θα είναι η απάλειψη του «πάσης Ελλάδος» από την φήμη του, για να πλησιάσει περισσότερο τον Πατριάρχη.
  Ν.Π.: Αυτό σας το είχε πει…
  Μητρ.Νικόδημος: Μου το παρήγγειλε μέσω του Αθηναγόρα…
  Ν.Π.: Και σας είπε ότι το πρώτο θέμα που θα διευθετούσε ως Αρχιεπίσκοπος θα ήταν το δικό σας… και το δεύτερο…
  Μητρ.Νικόδημος: …η απάλειψη του «πάσης Ελλάδος» από την φήμη του. Ούτε το ένα έγινε, ούτε το άλλο. Μετά από αυτό ξαναήρθε ο Αθηναγόρας…
  Ν.Π.: Μετά την εκλογή του Αθηνών;
  Μητρ.Νικόδημος: Μετά την εκλογή. Μάλιστα, τον μήνα Μάιο βρεθήκαμε σε μια κηδεία και μου είπε ο Αρχιεπίσκοπος ότι ήθελε να κουβεντιάσουμε. Του είπα αν ήθελε να βρισκόμασταν εκείνο το βράδυ. Όχι, μου απάντησε, θα σας ενημερώσω μέσω του Αθηναγόρα. Ακόμα περιμένω να με ειδοποιήσει μέχρι τώρα…
  Ν.Π.: Δεν έγινε η συνάντηση…
  Μητρ.Νικόδημος: Περιμένω την ειδοποίηση… Όταν σου λέει ένας άνθρωπος ότι θέλω να σε δω και θα σε ειδοποιήσω, τι ισχύει; – See more at: http://www.amen.gr/article2738#sthash.z3ET0M8Z.dpuf

 16. Παράθεμα: Σεμνός Επίτιμος Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής, ο Αρχ. Ιερώνυμος | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 17. Ο/Η Περαστικός λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6086.html

  Μια ελληνική ταινία του 1986, με τον Στάθη Ψάλτη, την «Ράκος Νο 14, και ο πρώτος μ(π)ουνάκιας», προβάλει τώρα η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

  Λίγο πριν, σε μια σκηνή, λέει ο πρωταγωνιστής στον γαμπρό του:

  – Έχεις παράπονο από εμένα, που αν και φτωχός βιοπαλαιστής που είμαι προίκισα με σπίτι την αδελφή μου; Έχεις παράπονο και από τον γάμο που σου έκανα; Τον λαμπρό, τον πλούσιο γάμο…
  Μέχρι και Δεσπότη είχες -μια και τον ζήτησες. Τι φταίω εγώ αν ήταν… «αδελφή»;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.