Έβδομη αναβολή για τη Χρυσαυγίτισα Σκορδέλη

Ρουπακιώτης (ΡΗΜΑΔ): Ο γίγας Υπουργός Δικαιοσύνης   

8.5.2012 -Δημοκρατία του νέου Θεού Παϊσιου: Αικατερίνη Μάρκου και Β.Οικονόμου (εκ σοσιαλιστών), βουλευτές ΡΗΜΑΔ, στη λιτανεία του Αγίου Χριστόφορου του Σκυλοκέφαλου (ήταν μισός σκύλος-μισός άνθρωπος) στο Πικέρμι, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λούτσας και Χρυσής Αυγής Νίκου Χατζηνικολάου.

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Η παρουσία του μετανοημένου αμαρτωλού κ.Ρουπακιώτη (ορκίστηκε θρησκευτικά ως υπουργός κάνοντας στροφή 180 μοιρών στις μέχρι τώρα απόψεις τις δικές του και της ΡΗΜΑΔ) στην κυβέρνηση, έδωσε νέο τόνο στη Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πως στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι (αυστηρώς) ανεξάρτητη από την εκτελεστική Εξουσία, αλλά όσο να πεις ο αρμόδιος υπουργός δίνει κάποιο προσωπικό χρώμα, τουλάχιστον με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ή έστω με κάποια εγκύκλιο που θα απαιτεί το αυτονόητο, να γίνονται δηλαδή οι δίκες πριν να δολοφονηθεί η να απελαθεί ο μετανάστης μηνυτής και πριν να εκλεγεί βουλευτής ο εγκαλούμενος ως δράστης πολιτευτής του κόμματος, το οποίο νιώθει «σιχασιά και αηδία εκεί μέσα» στη Βουλή (Φύρερ εν Θερμοπύλαις ορχούμενος, ωρυόμενος και με υπερβολήν αναιδείας άνευ προσωπείου κωμάζων), αλλά διορίζει εκεί ως βουλευτές του αρχηγού την σύζυγον και τον φίλον της θυγατρός, και ως υπάλληλους τους άνεργους (με «φόρτο εργασίας» απόφοιτους Λυκείου) αποτυχόντες υποψηφίους του και δεν γνωρίζει που και πότε πρέπει να κατατεθεί η αίτηση άρσης της ασυλίας του υπόδικου βουλευτή του.
Ως γνωστόν ΡΗΜΑΔ σημαίνει Μεταρρύθμιση. Μάλιστα με την ευφυή κίνηση Κουβέλη, να προκαλέσει επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο, αυξήθηκε (αρνητικά) το ειδικό βάρος της ΔΗΜΑΡ σε βουλευτές και ψήφους σε σχέση με τη ΝΔ, έτσι ώστε να μπορεί το κόμμα του να προωθεί τώρα καλύτερα τις θέσεις του στην τρικομματική κυβέρνηση.

Μετά την αυτόφωρη σύλληψη,  συνοδεία Εισαγγελέα του επικίνδυνου μπλόγκερ που τόλμησε να σατιρίσει το βλασφημούμενο Θεό Παϊσιο,  δόθηκε και η 7η αναβολή της δίκης Σκορδέλη (μαχαίρωμα Αφγανού), στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για πάταξη των Ταγμάτων Εφόδου.  Πληροφορίαι φέρουν τον Άρειον Πάγον να προετοιμάζει πυρετωδώς και την δίκην Τσουκάτου.  Παραλλήλως δικαιώνονται απολύτως και οι κ.κ.Μ.Γλέζος και Αλ.Τσίπρας. Ο πρώτος έχει σπεύσει μαζί με βουλευτές του κόμματος Καμμένου να διαμαρτυρηθεί (χωρίς επιφυλάξεις ή ενοχλητικές επισημάνσεις) για τις περικοπές των μισθών των δικαστικών και ο δεύτερος θα βρει στο πρόσωπο του πολυάσχολου και περιζήτητου συνηγόρου βουλευτού κ.Καπερνάρου («Ανεξάρτητος Έλλην», απών εις άλλην δίκην), συνήγορου συγκατηγορούμενου της Σκορδέλη, έναν από τους πέντε βουλευτές του κ.Καμμένου, που θα δώσουν ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση του βουνού.

Κύριε Ροΐδη,
για να επανέλθω στον κ.Ρουπακιώτη, νομίζω πως κάθε τίμιος άνθρωπος όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στη δουλειά που έχει αναλάβει, παραιτείται. Και ο κ.Ρουπακιώτης δεν τολμάει ούτε τις ελάχιστες αστικοδημοκρατικές μεταρρυθμίσεις να φέρει, όπως τη γρήγορη απόδοση Δικαιοσύνης μέσω περιορισμού των αναβολών, την κατάργηση του Νόμου περί μη ευθύνης υπουργών (αυτά τα δυο τα έχει ζητήσει και η τρόϊκα, το δεύτερο το έχουν στο πρόγραμμά τους σχεδόν όλα τα κόμματα), την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για μη πολιτικά αδικήματα ή την κατάργηση  των θεοκρατικών νόμων περί όρκου, βλασφημίας αλλά και της ισλαμικής Σαρίας στο οικογενειακό-κληρονομικό δίκαιο της μειονότητας της Θράκης. Η κατάργηση της Σαρίας ήταν εξαγγελία και του ΠΑΣΟΚ, η θέσπιση πολιτικού ορκου περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής, αριστερής, δημοκρατικής «ανανεωτικής» «Ρημάδ», της οποίας όμως και οι τέσσερις υπουργοί, ο αρχηγός και οι μισοί βουλευτές όρκίστηκαν αντιχριστιανικά κι ελληνορθόδοξα. Ως γνωστόν ο κ.Κουβέλης είναι σοβαρός και κατά τον βουλευτή του κ.Μιχελογιαννάκη (εκ ΠΑΣΟΚ, μέσω Ρημάδ οδεύει προς ΣΥΡΙΖΑ) «έχει ηθικό πλεόνασμα».

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

60 Responses to Έβδομη αναβολή για τη Χρυσαυγίτισα Σκορδέλη

  1. Ο/Η athriskos λέει:

    Στα ζητήματα που αφορούν στο διαφωτιστικό ρόλο τον οποίο θα περίμενε κανείς από τους πάσης φύσεως Αριστερούς, η πράξη αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αυτοί ακολουθούν κατά πόδας τους Δεξιούς.

    Θέτω λοιπόν το ερώτημα: μήπως ποτέ στον κόσμο αυτόν η Αριστερά δεν τάχτηκε υπέρ του διαφωτισμού;

    Οι εξαιρέσεις νομίζω ότι υπάρχουν και στον χώρο της Δεξιάς.

    Η ίδια ακριβώς στάση με το παπαδαριό. Απ’ όσα λένε τα ευαγγέλια ακριβώς τα αντίθετα στην πράξη.

  2. Ο/Η ο δείμος του πολίτη λέει:

    Δεν κατάλαβα την επίθεση στον Καπερνάρο και πώς συνδέεται το δικαίωμα σε υπεράσπιση με το πολιτικό ζήτημα που θίγεις (απλά μάλλον θέλεις και λίγο αριστερό κώλο να δαγκώσεις και βρήκες τη σύνδεση) και γιατί είναι κακό ο δικαστής να διαμαρτύρεται, ειδικά από τη στιγμή που δε θέτεις θέμα ιδεολογικό (ενάντια στην αστική δημοκρατία και το διαχωρισμό των εξουσιών). Γιατί αν μειωθούν των βουλευτών οι μισθοί και των υπουργών, να μειωθούν και των δικαστικών…
    Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως.

  3. Ο/Η Γιεγιές λέει:

    21/4/1967: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ
    http://hypnovatis.blogspot.de/2012/09/2141967.html

  4. Ο/Η Laskaratos λέει:

    Ο κ.Καπερνάρος είναι πολιτικός, έμμισθος βουλευτής δεν έχει βιοποριστικό πρόβλημα, υπερασπίζεται μια υπόθεση που έχει και εντονότατη πολιτική διάσταση, δεν είναι απλά ποινική.
    Ασφαλώς κάθε δικηγόρος έχει το δικαίωμα της επιλογής των πελατών του, εμείς έχουμε το δικαίωμα να τον κρίνουμε, ειδικα δε αν είναι και βουλευτής πολύ περισσότερο.
    Αυτό ειναι προφανές και νομίζω ότι είμαι σαφέστατος.
    Δεν είπα λέξη εναντίον του, ανέφερα περιστατικά.
    Αν αυτά τα περιστατικά κρίνεις πως τον εκθέτουν, εφ’όσον είναι αληθή, το πρόβλημα δεν είναι δικό μου.
    Καλό θα ήταν οι δικαστές να μην δίνουν με τόση απίστευτη ευκολία αναβολές και μαλιστα πολυάριθμες και αλλεπάλληλες, ειδικά αν ο δικηγόρος είναι ισχυρή πολιτική και δικηγορική προσωπικότητα και ο κατηγορούμενος πολιτευτής κόμματος που έχει καταγγελθεί από επίσημα χείλη, το δε θύμα ένας ολότελα αδύναμος άνθρωπος.
    Αυτά όλα δεν παραπέμπουν σε κράτος Δικαίου.

    O κ.Γλέζος, υπερασπίζεται τη μη μείωση των μισθών όλων και βέβαια και του δικού του.
    Υπάρχουν δυο ερωτήματα:
    1. Με δεδομένο πως δεν προτείνει απολύτως τίποτα ως μέθοδο εξεύρεσης χρημάτων, ουτε καν τη φορολόγηση της Εκκλησίας ή την επιστροφή των κλεμένων Τσουκάτου κλπ, αναρωτιέμαι που θα βρεθούν τα λεφτά για τη διατήρηση των αποδοχών όλων σταθερών.

    2. Να υποστηρίξει χίλες φορές τους δικαστές, αλλά να τους πει και δυο λόγια για μερικά ζητηματάκια που υπάρχουν με τη Δικαιοσύνη.

    • Ο/Η ο δείμος του πολίτη λέει:

      Διαφωνώ (ούτε η πρώτη φορά είναι βέβαια ούτε και σημαίνει τίποτα το ιδιαίτερο η διαφωνία μου). Είναι δικηγόρος και ζει από αυτό. Το ότι εκλέχθηκε είναι ζήτημα του πως λειτουργεί η δημοκρατία και οι ψηφοφόροι της περιφέρειάς του και τα κόμματα. Δε θα τον κρίνω από την επιλογή πελατών του για τη βουλευτική του δράση.
      Δε νομίζω ότι δίνεται αναβολή στην υπόθεση επειδή είναι βουλευτής (μόλις έγινε) ο δικηγόρος της κατηγορουμένης.
      Σχετικά με τη μείωση του μισθού του Γλέζου ίσως πρέπει να ανατρέξουμε στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ (διά στόματος Τσίπρα, δε θυμάμαι πού και πότε) να μειωθούν και οι μισθοί των βουλευτών και των κομμάτων.
      Από τη στιγμή που η κρίση είναι τεχνητή και απλά ένα επικοινωνιακό άρμα για την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων μέτρων, κανείς αριστερός (ή περίπου σύμφωνος με τη θέση μου) δεν πρέπει να προτείνει μέτρα εξεύρεσης χρημάτων. Όποιος αναζητά μέτρα ή χρήματα, ουσιαστικά ακολουθεί το άρμα του νεοφιλελευθερισμού και τη φενάκη της κρίσης.

      • Ο/Η Laskaratos λέει:

        Αν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικές ευθύνες, πρέπει να πει αναλυτικά που θααναζητήσει χρήματα κλπ
        Εκτός κι αν είναι ένα δεύτερο ΚΚΕ που ξεμπλέκει με εκείνο το «λαϊκή εξουσία».
        Δεκάδες μέτρα όφειλε να ζητάει και δεκαδες σκάνδαλα να αναδεικνύει.

        Έτσι όπως το λες θα μπορούσε την υπεράσπιση της Σκορδέλλη να αναλάβει και δικηγόρος-βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρχει θέμα.

  5. Ο/Η argosholos λέει:

    Tόχουμε ξαναπεί, ότι η κατάργηση της σαρίας στη Θράκη υπερβαίνει τον υπουργό Δικαιοσύνης, αφού άλλωστε τα ζητήματα αυτά ανήκουν στο ΥΠΕΞ. Έχει να κάνει με συνθήκες Λωζάνης, θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα (σε αντιδιαστολή με πρόσφατες αποφάσεις ΕΔΑΔ) και ιδιαίτερα λεπτές ισορροπίες που αφορούν αμοιβαιότητες, εκλογές μουφτήδων και πατριαρχών, κληρονομικά, απαλλοτριώσεις κλπ. και τελικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης αρκεί να εξασφαλίσει την ισονομία στη Θράκη, τον περιορισμό των ξένων επεμβάσεων και ιδίως του προξενείου και τις ίσες ευκαιρίες σε όλους. Όταν φύγει ο φόβος και η αμοιβαία καχυποψία των κατοίκων της θράκης, τα υπόλοιπα θα έρθουν σιγά-σιγά…

    • Ο/Η Laskaratos λέει:

      Αν τον υπερβαίνει, τουλάχιστον ας το θέσει χαμηλόφωνα ως ιδέα, οι ευκαιρίες πολλές.
      Θα είναι και αυτό ένα βήμα προόδου.
      Όποιος έχει όραμα, και υπουργεύει, δεν το κρύβει υπό το μόδιον.

  6. Ο/Η Psycho λέει:

    Αφιερώνεται στους βουλευτές της Δημάρ του ορθολογισμού, του Διαφωτισμού και της ανεξιθρησκείας

    ΠΗΓΗ
    http://www.apocalypsejohn.com/2012/06/blog-post_759.html

    Κυνοκέφαλοι, Λυκάνθρωποι, και ο Άγιος Χριστόφορος

    Κυριακή, Ιουνίου 24, 2012

    Ιστορικοί και συγγραφείς της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αναφέρονταν συχνά σε παράξενα πλάσματα με σώμα ανθρώπου και πρόσωπο σκύλου. Αργότερα η παράδοση αυτή πέρασε στην ανατολική χριστιανική βιβλιογραφία και εικονογραφία, για να επηρεάσει τους μετέπειτα αιώνες και τη δυτική παράδοση. Από πού προέκυψαν όμως οι ιστορίες για τους κυνόμορφους και ποια είναι η σύνδεση τους με τις περισσότερο σύγχρονες αφηγήσεις για τους λυκανθρώπους;

    Ζωόμορφα πλάσματα μπορεί να συναντήσει κανείς σε όλες τις αρχαίες παραδόσεις του κόσμου. Από την Αίγυπτο και την Ελλάδα, μέχρι τους πολιτισμούς της Μ. Ανατολής και της Ινδίας, η απεικόνιση ανθρώπων με χαρακτηριστικά ζώου, αλλά και η πίστη σύμφωνα με την οποία μια τέτοια μεταμόρφωση ήταν εφικτή, είχε τις ρίζες της στην επιθυμία του ανθρώπου να μεγιστοποιήσει τις φυσικές του δυνατότητες, όπως για παράδειγμα την ταχύτητα, την δύναμη, την ακοή, την όσφρηση κ.ο.κ.

    Ξεκινώντας από τον κυνοκέφαλο θεό Ανουβι των Αιγυπτίων, τον Αρκά βασιλιά Λυκάονα και τους μυθικούς Κυνοκέφαλους της «Φυλλάδας του Μεγάλου Αλέξανδρου» και περνώντας στον Αγιο Χριστόφορο της χριστιανικής παράδοσης έως και τους θρύλους των λυκανθρώπων της Ευρώπης του Μεσαίωνα, οφείλουμε να αναζητήσουμε τον συμβολισμό πίσω από την ανάγκη του ανθρώπου να μιλήσει για τέτοιου είδους πλάσματα.Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός πως πλήθος συγγραφέων που υποστήριξαν τη θεωρία των αρχαίων αστροναυτών, εμπνεύστηκαν από αυτού του είδους τις αρχαίες παραδόσεις και μίλησαν για υπαρκτά όντα, τα οποία προέκυψαν μέσω βιολογικών πειραμάτων εξωγήινων πολιτισμών που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας!

    Οι κυνοκέφαλοι της θρησκείας και της φαντασίας

    http://www.apocalypsejohn.com/2012/06/blog-post_759.html

    • Ο/Η Ραν Ταν Πλαν λέει:

      Τα βασικότερα -εκ των οποίων δικαιολογείται και η αγιοποίηση κλπ – απουσιάζουν από το άρθρο.
      Ιερό ζώο του Ασκληπιού: γλύφει τις πληγές του και (με το σάλιο που περιέχει ένζυμα) τις θεραπεύει, άρα … (ψάξτε στο internet να μην σας κουράσω),
      Βλέπετε επίσης και το μοναδικό αρχαίο νεκροταφείο σκύλων στο Ασκελόν.
      http://www.bib-arch.org/e-features/dogs-buried-at-ashkelon.asp

  7. Ο/Η EmilofCrete λέει:

    Κάποιοι παίρνουν αναβολικά (ληγμένα;), δεν εξηγείται αλλιώς…

  8. Ο/Η Laskaratos λέει:

    http://www.left.gr/article.php?id=8388

    Ημερομηνία: 27/09/2012
    Συγγραφέας: left.gr

    Υπό την πρωτοφανή ανοχή των αστυνομικών του Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα, φασιστοειδή -με τη συμμετοχή του Ηλ. Παναγιώταρου, βουλευτή της ΧΑ- επί ώρες απειλούσαν και έβριζαν μετανάστες και τη δικηγόρο Γ. Κούρτοβικ από το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών που είχαν μεταβεί εκεί προκειμένου να καταθέσουν μηνύσεις για την επίθεση στην Κοινότητα των Τανζανών και σε καταστήματα μεταναστών το βράδυ της Τρίτης 25/9. Οι αστυνομικοί, ας σημειωθεί, προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να μεταπείσουν τους μετανάστες να μην καταθέσουν μήνυση, έχοντας μάλιστα αναγνωρίσει έναν από τους δράστες της επίθεσης, ενώ η Γ. Κούρτοβικ έγινε στόχος επίθεσης με αυγό από παρευρισκόμενη.

    Μέλη της Χρυσής Αυγής, φασιστοειδή και αυτοαποκαλούμενοι κάτοικοι επιτέθηκαν για μία ακόμη φορά σε δικηγόρο μέσα και έξω από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Τα επεισόδια συνέβησαν παρ’ ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την Αστυνομία ακόμη και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ότι η δικηγόρος ήταν ασφαλής να αποχωρήσει από το αστυνομικό τμήμα.

    Όλα ξεκίνησαν όταν χρυσαυγίτες μετά από μέρες επιθέσεων στην κοινότητα των Τανζανών στην Κυψέλη αλλά και σε καταστήματα που διατηρούν οι μετανάστες στην περιοχή, μαζεύτηκαν για άλλη μία φορά προκειμένου να τους επιτεθούν. Στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις και αναγνωρίστηκε ένας εκ των δραστών της επίθεσης όπως κι ένας ακόμα που εκείνη την ώρα έριξε στο σύλλογο των Τανζανών αντικείμενο το οποίο εξερράγη και ανεφλέγη, πιθανότατα πυροκροτητή.

    Οπως περιγράφει η ίδια η Γ. Κούρτοβικ ( ακούστε αναλυτικά την περιγραφή της για τα γεγονότα, στο Κόκκινο 105,5 ) Οταν μετανάστες και οι αναγνωρισμένοι ως δράστες μετέβησαν στο τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα, οργανώθηκε συγκέντρωση έξω από το ΑΤ με τη συμμετοχή της γνωστής Σκορδέλη, του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρου, επώνυμων στελεχών του Στόχου και άλλων επονομαζόμενων ως «κατοίκων της περιοχής» που απειλούσαν και έβριζαν, ενώ μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι μέσα στο Τμήμα προσπαθώντας μάλιστα να αφαιρέσουν και στοιχεία από τη δικογραφία, όπως DVD όπου είχε καταγραφεί η επίθεση στην Κοινότητα Τανζανών!

    Στην Γ. Κούρτοβικ οι αστυνομικοί πρότειναν να φύγει με περιπολικό. Εκείνη αρνήθηκε, λέγοντας «θα φύγω περπατώντας αλλά αποτελεί ευθύνη σας ό,τι μου συμβεί. Μετά από παρεμβάσεις, ανάμεσά τους και του Δ. Τσουκαλά, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με διαβεβαίωσαν ότι είχαν απομακρύνει τους συγκεντρωμένους και μπορούσα να φύγω. Μόλις βγήκα έξω , δέχτηκα επίθεση με βρισιές, απειλές και πέταγαν πράγματα».

    Οπως σημείωσε η Γ. Κούρτοβικ στο Κόκκινο: «Στο τμήμα αυτό σημειώθηκαν συνεχόμενα επεισόδια κακοποίησης μεταναστών επί χρόνια και παρεμβάσεις στις προανακριτικές διαδικασίες, ενώ παρείχε πλήρη κάλυψη \στις επιθέσεις των κατοίκων κατά μεταναστών, που πήραν κατόπιν τη σκυτάλη. Εμείς έχουμε πει επανειλημμένα στις ανακοινώσεις μας ότι το συγκεκριμένο Τμήμα πρέπει να ξηλωθεί από πάνω ως κάτω, από πάνω ως κάτω, δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα που να μην είναι μαύρο, πρέπει να γκρεμιστεί και το κτίριο αυτό και να μεταφερθούν αλλού οι αρμοδιότητες. Γιατί όσο υπάρχει και λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, αυτά που γίνονται θα συνεχίσουν και θα αγριεύουν. Αυτό το πράγμα είναι ένα».

  9. Ο/Η Φώτης Κουρέλης λέει:

    Εορτασμός του Αγίου Χριστοφόρου
    Μάι 09, 2012

    Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ Νικολάου, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός του πολιούχου του Πικερμίου Αγίου Χριστοφόρου.

    Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γεώργιος Χριστόπουλος μετά της συζύγου του και με πολλούς δημοτικούς και τοπικού συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης , όπως επίσης οι νεοεκλεγέντες Βουλευτές Γ.Βλάχος και Α. Μπούρας της ΝΔ, ο Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ περ. Ατικής) και η Αικατερίνη Μάρκου (ΔΗΜΑΡ Β’ Θεσσαλονίκης) και πολλοί πιστοί μετά τον εσπερινό συμμετείχαν στην περιφορά της εικόνας του Αγίου στην οποία προσέδωσε ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια η παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

  10. Ο/Η katabran λέει:

    ν’ αυγή κανείς ή να μη …

    καλησπέρα & φχαριστώ …

  11. Ο/Η λέει:

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1424984

    Φασίστας ομολογεί ΔΗΜΟΣΙΩΣ συμμετοχή σε επιθέσεις

    από παρατηρητής 13:21, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012
    ομολογεί δημοσίως στο ΑΝΟΙΧΤΟ facebook profile του… http://www.facebook.com/photo.php?fbid=118003685012205&set=t.100004077215769&type=3&theater#!/douriosypos

    Φασίστας σχολιάζει κάτω από εμετικό ποστ χρυσαυγίτισσας, πως συμμετείχε και ο ίδιος στις επιθέσεις κατά της Κούρτοβικ αλλά και στις επιθέσεις σε μαγαζιά αφρικανών που είχαν προηγηθεί, για τις οποίες προσήχθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος…

    Επίσης, σε άλλο σημείο (photo 3) δηλώνει πως είχε και ρόλο ηθικού αυτουργού και υποκινητή στα πογκρόμ στα οποίο φασισταριά εξαπόλυσαν εναντίον μεταναστών…

    από παρατηρητής 13:21, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

  12. Ο/Η λέει:

    ΞΑΝΘΗ

    Καταδίκη σε «Χρυσαυγίτη»

    «Καμπάνα» οκτώ μηνών με τριετή αναστολή, επιφύλαξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης στον 30χρονο υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι, που κατηγορούνταν ότι μαζί με μέλη της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν μουσουλμάνο εκπαιδευτικό στην Ξάνθη, την ώρα που κολλούσε αφίσες κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 30χρονο για τα αδικήματα της απλής συνέργειας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και της οπλοκατοχής, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε ότι χτύπησε τον εκπαιδευτικό.

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112926151

  13. Ο/Η Το μακρύ χέρι και τα κατάλευκα χεράκια λέει:

    http://www.antinazi.gr/katagelia240912.htm
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΕΚ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

    Την ώρα που οι δημοκράτες ανησυχούν βαθιά με την άνοδο και την κλιμάκωση της βίας της ναζιστικής συμμορίας της «Χρ. Αυγής» και αναζητούν τρόπους να την ανακόψουν και να τη συντρίψουν ενώνοντας τις δυνάμεις τους, κλιμακώνεται μια ύπουλη, προβοκατόρικη και φασιστικού τύπου επίθεση ενάντια στην «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία» από το ΣΕΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την ανοιχτή υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
    Συγκεκριμένα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με επικεφαλής της το ΣΕΚ και σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν πρόσφατα ένα μετωπικό σχήμα και του έδωσαν το όνομα «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά», σαν να πρόκειται για τοπικό τμήμα της Οργάνωσής μας.
    To Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στον Πειραιά, το σχήμα αυτό ηγήθηκε συγκέντρωσης και διαδήλωσης, που είχε συνδιοργανωτές την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ και κεντρικό ομιλητή – εκπρόσωπο του σχήματος, ένα στέλεχος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Ενώ λοιπόν οι ιδρυτές του σχήματος αυτού θα μπορούσαν να το ονομάσουν με δεκάδες άλλα ονόματα με το ίδιο περιεχόμενο όπως π.χ «αντιναζιστική ενότητα Πειραιά», «αντιναζιστική συσπείρωση Πειραιά», «αντιφασιστικό μέτωπο Πειραιά» κ.λπ. ώστε να αποφύγουν έτσι κάθε σύγχυση με τη γνωστή σε όλους τους αντιφασίστες από τη 15ετή δράση της Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, διάλεξαν ακριβώς ένα όνομα που να δημιουργεί αυτή τη σύγχυση.
    Γιατί το έκαναν αυτό;
    Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν επιδιώκουν να εμφανίσουν το μετωπικό τους αυτό σχήμα σαν τοπικό τμήμα της Οργάνωσής μας. Άλλωστε τη λέξη «Πειραιά» σιγά σιγά και «με τρόπο» την αποσύρουν. Αυτό που θέλουν είναι να στήσουν μια μαϊμού «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία» δικιάς τους κοπής, να την επανδρώσουν με τα κομματικά μέλη τους, να την «καθιερώσουν» με τον καθεστωτικά ισχυρό προπαγανδιστικό τους μηχανισμό και μετά να πουν στους δημοκρατικούς ανθρώπους που ανησυχούν: «Να αυτή είναι η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία που αξίζει να ακολουθήσετε». Στόχος αυτής της πολιτικής πλαστοπροσωπίας είναι να εμποδίσει τους δημοκράτες να στραφούν προς την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και να τη δυναμώσουν οργανωτικά και πολιτικά επειδή αυτή ΤΩΡΑ δικαιώνεται. Αντίθετα ΤΩΡΑ έγινε ολοφάνερη η αποτυχία της αντιρατσιστικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΕΚ και όλης της καθεστωτικής «αριστεράς». Αυτή όχι μόνο δεν ανέκοψε αλλά είχε σαν αποτέλεσμα τελικά να δυναμώσει τους ναζιστές.

    Αποδεικνύεται δηλαδή σήμερα πόσο δίκιο είχε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία όταν πριν από 15 χρόνια έβαλε σαν κεντρικό στόχο της ίδρυσής της την αποκάλυψη της «Χρ. Αυγής» ως ναζιστικής, την πολιτική και ιδεολογική συντριβή της πλατφόρμας της και τη θέση της εκτός νόμου.
    Από τότε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία κατήγγειλε την πολιτική άρνηση των ηγεσιών της λεγόμενης αριστεράς, να υψώσουν σε κεντρικό ζήτημα της πολιτικής ζωής την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας, που τότε όλοι ονόμαζαν ακροδεξιά, εθνικιστική κ.λπ και κυρίως την τερατώδη νομιμότητά της.
    Τότε ο ΣΥΝ (τώρα ΣΥΡΙΖΑ) έλεγε ότι η «Χρ. Αυγή» ήταν μια περιθωριακή ομάδα που δε θάπρεπε να τεθεί εκτός νόμου «για να μην ηρωοποιηθεί». Αυτή την πολιτική τη συνεχίζουν ακόμα και σήμερα που οι ναζί έχουν αποχαλινωθεί και έχουν γίνει επίσημο παρακράτος. Μάλιστα ακόμα και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει στη Βουλή την τιμωρία των «βουλευτών» της Χρυσής Αυγής, το ΣΕΚ με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν αναλάβει να τον ξεπλύνουν στήνοντας μαζί του «αντιναζιστικές πρωτοβουλίες» και πορείες με το εσκεμμένα διφορούμενο σύνθημα «Να κλείσουν τα γραφεία της Χρ. Αυγής». Αυτό το σύνθημα βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί παρακάμπτει με αριστερή φρασεολογία το «εκτός νόμου η Χρ. Αυγή». Η διαφορά είναι ότι το «εκτός νόμου» υποχρεώνει την αστική τάξη, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και το κράτος γενικά, να απαγορεύσουν ολοκληρωτικά τους ναζί εγκληματίες, όπως γίνεται σε όλες τις στοιχεωδώς δημοκρατικές χώρες, ενώ το «να κλείσουν τα γραφεία» σημαίνει μερική απαγόρευση, που την ευθύνη της αυτό το σύνθημα την αναθέτει πρακτικά στις τοπικές διαμαρτυρίες των πολιτών και στους τοπικούς συσχετισμούς δύναμης.
    Από την άλλη σε αντίθεση με όλους αυτούς που «ξέχασαν» επί 15 χρόνια να ιδρύσουν ένα αντιναζιστικό μέτωπο και το θυμήθηκαν τώρα – που το αυγό του φιδιού έγινε βόας – κλέβοντας το όνομα άλλων, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία φώναζε ασταμάτητα ότι η πιο βασική προϋπόθεση για τη συντριβή των ναζί ήταν η ουσιαστική ενότητα του ντόπιου με το μεταναστευτικό προλεταριάτο. Γι αυτό κατήγγειλε την αντιδραστική πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» που προωθούσαν και προωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΕΚ και κυρίως κατήγγειλε ότι αυτοί δέχτηκαν επί 20 χρόνια, σιωπηρά ή ανοιχτά, την πολιτική του σπασμένου μεροκάματου για τους μετανάστες, η οποία και έβαλε τα θεμέλια της εθνορατσιστικής διάσπασης ελλήνων και μεταναστών εργατών. Ιδιαίτερα σήμερα με τη ραγδαία καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, τη χρεοκοπία, τη συνακόλουθη ανεργία και την εξαθλίωση του λαού, αυτή η πολιτική μαζικοποιεί όσο τίποτε άλλο τους ναζί, καθώς εμφανίζει τη ρατσιστική κτηνωδία τους σα μέθοδο σωτηρίας της φτωχολογιάς.
    Επίσης, και ίσως το σημαντικότερο από όλα, είναι ότι η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία αποκάλυψε και καταγγέλλει σταθερά το βαθύ ενοποιητικό συστατικό των ηγεσιών όλης της υποτιθέμενης «αντιρατσιστικής» αριστεράς, που είναι ο καλυμμένος της αντισημιτισμός, ο οποίος αποτελεί και το σήμα κατατεθέν του ναζισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΕΚ σιώπησαν βροντερά και συνένοχα και συνεχίζουν να σιωπούν που τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας έχουν αθωώσει τον αρχιναζιστή Κ. Πλεύρη με ανοιχτά αντισημιτικά και φιλοναζιστικά επιχειρήματα, μετατρέποντας έτσι την Ελλάδα στο πρώτο επίσημα αντισημιτικό κράτος στην Ευρώπη.
    Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους δημοκράτες αντιφασίστες να καταγγείλουν με κάθε τρόπο αυτή την πολιτική πλαστοπροσωπία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΕΚ, την τόσο σπάνια σε κυνισμό και σε φασιστική λογική. Το κάλεσμα αυτό το απευθύνουμε και σε όποιους αντιναζιστές ακολουθούν τα παραπάνω κόμματα.
    Σε κάθε περίπτωση η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία δεν πρόκειται να αφήσει αυτή την απάτη να περάσει. Έτσι οι εμπνευστές της όχι μόνο δεν θα συσκοτίσουν τα πράγματα όπως ανόητα ελπίζουν, αλλά θα βοηθήσουν άθελά τους στο ξεκαθάρισμα των ιδεών και των θέσεων στη βάση του αντιφασιστικού κινήματος. Αυτό το ξεκαθάρισμα είναι σήμερα απαραίτητο για τη δημιουργία ενός πραγματικού πλατιού, δεμένου με το λαό, αντιναζιστικού μετώπου που θα συντρίψει τελικά τη χρυσαυγίτικη, εγκληματική, καθεστωτική συμμορία. Αυτός ο δρόμος είναι μακρύς και επώδυνος αλλά είναι ο μόνος νικηφόρος.

    Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

  14. Ο/Η Laskaratos λέει:

    Καταδικασμένος οκτώ χρόνια άνευ ανασταλτικού ο Καρούζος, αλλά διαμένει ελεύθερος σε πολυτελή σουίτα (!!!)

    Σεπτεμβρίου 27th, 2012

    Το Μώλυ

    ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
    – ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

    Θέμα: Μη εκτέλεση τελεσίδικης Δικαστικής απόφασης

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS στο φύλλο τις 23-09-2012, ο κ. Ιωάννης Καρούζος εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Κατόπιν τούτου πληροφορηθήκαμε εγκύρως ότι ο κ. Ιωάννης Καρούζος με την υπ. αρίθμ. 937/2011 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιώς (Κακουργημάτων) καταδικάσθηκε σε ποινή καθείρξεως οκτώ ετών , άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος, καθώς και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του επί τριετία .

    Η απόφαση αυτή του Τριμελούς Εφετείου Πειραιώς (Κακουργημάτων) δεν κατέστη δυνατόν να εκτελεσθεί. Ο καταδικασθείς φυγοδικεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε σε σουϊτα πολυτελούς ξενοδοχείου των Αθηνών !..

    ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί:

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων για την αδράνεια των διωκτικών αρχών που προϊσταται. Ειδικότερα ερωτάται τι συνέτρεξε και παρέμεινε ανεκτέλεστος η ποινή κάθειρξης οκτώ ετών , και δη άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος , του Τριμελούς Εφετείου (Κακουργημάτων) Πειραιώς γα τον Ιωάννη Καρούζο . Επίσης,

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και πώς. Γιατί δεν γίνεται σεβαστή η απόφαση του διακστηρίου;

    ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ»
    http://gkdata.gr/2012/09/27/%ce%9a%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%ba%cf%84%cf%8e-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83/#more-28065

  15. Ο/Η Message from a bottle λέει:

    Προβοκάτορες, Πρόβατα, Προβιές -Nazi Provocateur in Athens Protest 26-9-2012 (new video)


    Προβοκάτορες, Πρόβατα, Προβιές -Nazi Provocateur in Athens Protest 26-9-2012 (new video)
    28/09/2012

    Στη διαδήλωση της 26ης Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα (ημέρα Γενικής Απεργίας) καμμιά δεκαριά νεαροί με μαύρα και κουκούλες πέταξαν δύο μπουκάλες νερού στο… πλήθος (που είμασταν) και πολλοί διαδηλωτές τους γιουχάρανε. Η πρώτη μπουκάλα ίσως και να είχε στόχο κάποιον διαδηλωτή που (πιθανώς) ήδη έκραζε τους νεαρούς, επειδή φορούσαν κουκούλες. Οι νεαροί στεκόντουσαν στο αριστερό πεζοδρόμιο, επιδεικτικά… πολεμοχαρείς δίπλα από τη διαδήλωση, όπου είχε φτάσει το μπλοκ της ΟΛΜΕ εκείνη τη στιγμή (και για λίγα λεπτά ακινητοποιήθηκε). Τη δεύτερη μπουκάλα όμως, την είδα έκπληκτος να πετάγεται αστραπιαία προς την κατεύθυνση μιας ταμπέλας που έγραφε “έξω οι νεοναζί” (μόλις εμφανίστηκε) και αστόχησε. Το γιουχάϊσμα από το πλήθος εντάθηκε. Στο video που τράβηξα (και ακολουθεί) ακούγεται μια κυρία να σχολιάζει λέγοντας ότι δεν μπορεί να πέταξε τη μπουκάλα γνήσιος αναρχικός, μόλις εμφανίστηκε εκείνη η συγκεκριμμένη αντι-ναζιστική ταμπέλα, άρα… εκείνος που πέταξε την μπουκάλα πρέπει να ήταν νεοναζί ο ίδιος (όπως συμφώνησαν και άλλοι παρόντες).

    Τελος πάντων… μετά από περισσότερα γιουχαϊσματα, ορισμένοι νεαροί δέχτηκαν να βγάλουν τις κουκούλες, απαιτώντας όμως να μη τους τραβάμε φωτό και βίντεο. Αναγκάστηκα να δεχτώ, όπως και άλλοι. Εκπληκτος όμως, τότε… είδα να περνάει καμαρωτός-καμαρωτός, κι ένας νεαρός που είχε έναν… Σιδηρού Σταυρό (γερμανικό στρατιωτικό παράσημο και έμβλημα) στο μαύρο μπλουζάκι του, ακριβώς κάτω από το λαιμό! Κανένας γνήσιος αναρχικός δεν θα είχε τέτοιο σύμβολο στο μπλουζάκι του. Ε, ίσως και του είχε “ξεφύγει” αυτό το έμβλημα, γιατί… η υπόλοιπη (μετ)αμφίεσή του ήταν “αναρχική”. Εκείνη τη στιγμή μετάνοιωσα, που δέχτηκα να μη τραβάω βίντεο (αφού άλλωστε θα κάλυπτα τα πρόσωπα έτσι κι αλλοιώς) αλλά ήταν αργά. Από όλο το σκηνικό, ανέβασα το video πιο κάτω, όπου δυστυχώς δεν κατάφερα να τραβήξω το μπλουζάκι, αλλά πολλοί άλλοι το είδαν (και αν είστε… εσείς που διαβάζετε, ψάξτε και τα δικά σας video ή φωτογραφίες, μήπως καταγράφτηκε εκεί το ίδιο άτομο). To video που ακολουθεί έχει και αγγλική αφήγηση από εικονικούς ηθοποιούς, ώστε να είναι κατανοητό και από ξένους φίλους μας. Δεν μεταφράστηκαν όμως τα λόγια άλλων διαδηλωτών (που μερικά μόλις και ακούγονται μέσα στο θόρυβο αλλά αξίζουν προσοχή):

    • Ο/Η Kαθηγητής (όχι θεολόγος) λέει:

      Ήμουνα στο πεζοδρόμιο και παρακολουθούσα τη διαδήλωση.
      Στο ερώτημά μου σε ένα από τα κουκουλοφορα καθίκια γιατί φορά κουκούλα πήρα την απάντηση ότι 10 μέλη της Χ.Α. υπήρχαν στο Σύνταγμα και πήγαιναν να τα χτυπήσουν.
      Μόνο ένας Χρυσαυγίτης θα έδινε μια τόσο βλακώδη απάντηση νομίζοντας ότι έτσι ξεκαρφώνεται.
      Του είπα βγάλε την κουκούλα σου γιατί αλλιώς θα συη βγάλω εγώ.
      Ήταν ένας 17χρονος, με έκφραση εγκληματική.
      Αναμφίβολα χουλιγκαν επιστρατευμένος δοκιμαστικά στα Τάγματα Εφόδου.

  16. Ο/Η Εco λέει:

    http://inagist.com/all/251251943861780481/

    Έβδομη αναβολή για τη Χρυσαυγίτισα Σκορδέλη http://t.co/DqBFDAhZ via @roides
    @KafetzopoulosSep 27, 2012 09:28:26 GMT Follow @Kafetzopoulos6 retweets | 1 replies

    Έβδομη αναβολή για τη Χρυσαυγίτισα Σκορδέλη « Ροΐδη Εμμονές

    Ρουπακιώτης (ΡΗΜΑΔ): Ο γίγας Υπουργός Δικαιοσύνης του Αναγνώστη Λασκαράτου Η παρουσία του μετανοημένου αμαρτωλού κ.Ρουπακιώτη (ορκίστηκε θρησκευτικά ως υπουργός κάνοντας στροφή 180 μοιρών στις μέχρι τώρα απόψεις τις δικές του και της ΡΗΜΑΔ) στην κυβέρνηση, έδωσε νέο τόνο στη Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πως στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι (αυστηρώς) ανεξάρτητη από την εκτελεστική Εξουσία, αλλά…
    Read more at roides.wordpress.com

  17. Ο/Η Gay Nazi λέει:

    Άγριος ξυλοδαρμός οπαδού της Χρυσής Αυγής πριν από λίγο στο κέντρο της Κοζάνης
    Τον πρόδωσε η μαύρη χαρακτηριστική μπλούζα – Φυγαδεύτηκε αιμόφυρτος
    28 Σεπτεμβρίου, 2012 10:20 ΜΜ | Επικαιρότητα

    Share on facebookShare on twitterShare on emailMore Sharing Services

    Άγριο ξυλοδαρμό από νεαρά παιδιά που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο δέχτηκε πριν από λίγο νεαρός συνομήλικος τους, οπαδός της Χρυσής Αυγής. Το συμβάν διαδραματίστηκε μπροστά στο πολυκατάστημα παιχνιδιών Funny Bunny στο κέντρο της Κοζάνης (απέναντι από το ζαχαροπλαστείο Γαρδένια), στις 21:40. Μόλις εντοπίστηκε ότι ο συγκεκριμένος ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, περισσότερα από 6-7 άτομα άρχισαν να τον γρονθοκοπούν και να τον κλωτσoύν στο πρόσωπο.

    http://www.kozan.gr/?p=38177

    Χρυσαυγίτες ξυλοκοπούν γυναίκες, μουσουλμάνους και αντιφασίστες

    Καταγγέλθηκαν στην Ξάνθη, αλλά και στο Ηράκλειο της Κρήτης
    Χρυσαυγίτες ξυλοκοπούν γυναίκες, μουσουλμάνους και αντιφασίστες

    Καταγγέλθηκαν στην Ξάνθη, αλλά και στο Ηράκλειο της Κρήτης
    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=475885

    • Ο/Η Επώδυνες συνέπειες λέει:

      http://www.kozan.gr/?p=38177#comment-13963
      Ο/Η ανταποκριτης αυτοπτης λέει: 29 Σεπτεμβρίου 2012 στις 00:16
      ναι ημουν μπροστα και ο ελληνας εθνικιστης αφου φωναξε χαιλ χιτλερ (η πρωτη αφορμη για να γυρισουμε το κεφαλι μας) μετα εκανε τον …κινεζο!
      ο ελληνας πατριωτης που φωναζει χαιλ χιτλερ…
      τι να πω. μικρος ειναι, ισως καταλαβει
      κομμουνιστης δεν ειμαι. αλλα για να σιχαινεσαι τα ναζιστικα σκουληκια αρκει να εισαι Ανθρωπος.

  18. Ο/Η Psycho λέει:

    Χριστιανικά λόγια

    O συνήγορος του Παστίτσιου
    http://www.inews.gr/261/pappas-se-pafili-stis-epomenes-ekloges-tha-parete-ta-tria.htm

    Παππάς σε Παφίλη: Στις επόμενες εκλογές θα πάρετε τα τρία…

    00:10 29/9/2012 – Πηγή: No Comments

    Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη και βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Όταν ο κ. Παφίλης χαρακτήρισε τη ΧΑ φαστικό κόμμα προκλήθηκαν αντιδράσεις. Στη συνέχεια, ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς πήρε το λόγο και είπε ότι στις επόμενες εκλογές το ΚΚΕ… «θα πάρει τα τρία», εκεί έκανε παύση, και συνέχισε «τα τρία στα εκατό στις εκλογές, αν τα πάρει»…

    • Ο/Η Psycho λέει:

      Tρελλός ο Παϊσιος

      http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/10242-upopsifios-mitr
      http://www.paron.gr/v3/new.php?id=80243&colid=37&catid=26&dt=2012-09-23%200:0:0&mode=3

      ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟΝ… ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ!
      Κυριακή, 23 Σεπτέμβριος 2012

      Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί κατά κόρον μία τοποθέτηση του συγκεκριμένου κληρικού που έχει προκαλέσει σάλο.

      Τον Οκτώβριο του 2010, όπως καταγγέλλουν ιερείς της Πρέβεζας –κάτι που δεν έχει διαψευστεί ποτέ αν και κυκλοφορεί σε αξιόπιστα και έγκυρα ιστολόγια- φέρεται να είχε πει σε σύναξη κληρικών πως ο π. Παϊσιος «ήταν ένα απλό γεροντάκι που τα είχε χαμένα και προσευχόταν λίγο παραπάνω».

  19. Ο/Η Καιάδας λέει:

    H ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην λιτανεία της Εικόνας του Α. Παντελεήμονα Αττικής

    Published by staparaskinia gr // On 7:45:00 μ.μ.// 0comments

    Με αφορμή την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα που τιμά στις 27 Ιουλίου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής αποτελούμενο από τους: H. Παναγιώταρο, Βουλευτή Β’ Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής – Ι. Βούλδη, Δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Αθηναίων και Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ–ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Θεόδωρο Κουδούνα – ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ–ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τον Διαμερισματικό Σύμβουλο και μέλος της Κ.Ε του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Χρήστο Αθανασάκο και πλήθος Χρυσαυγιτών, παρεβρέθηκε στην λιτανεία της εικόνας στους δρόμους της πόλης.

    Διαβάστε περισσότερα: Χρυσή Αυγή Τ.Ο. Άνω Λιοσίων

  20. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ 18 ΕΥΡΩ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!

    ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ 18 ΕΥΡΩ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!
    2 σχόλια
    ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

    Πέρα για πέρα προκλητικός ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας χτες σε σχετική Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη

    Οι μηχανισμοί της εργοδοσίας, που λειτουργούν με όρους δουλέμπορα, φαίνεται πως απέκτησαν ισχυρές προσβάσεις και στη φασιστική «Χρυσή Αυγή»

    Πλήρη κάλυψη στη λειτουργία του δουλεμπορικού και ρατσιστικού παραμάγαζου, με τίτλο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων», που στήνει η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη.

    Με βιτρίνα το παραπάνω «Γραφείο», οι Χρυσαυγίτες παίζουν το ρόλο του «ντίλερ» για λογαριασμό επιχειρηματιών, προκειμένου να τους εξασφαλίσουν φτηνούς εργάτες, δίχως δικαιώματα, ασφάλιση και ένσημο. Την πρακτική αυτή εφάρμοσε καταρχήν σε Στερεά και η Εύβοια, σε απευθείας συνεννόηση με επιχειρηματίες της περιοχής.

    Κατά τον υφυπουργό, ούτε λίγο ούτε πολύ, το εν λόγω παραμάγαζο μπορεί να λειτουργεί, αφού καλύπτεται από το νόμο για την ίδρυση των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας! Ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε ότι η φασιστική οργάνωση δημιούργησε το δουλεμπορικό παραμάγαζο εκμεταλλευόμενη το τεράστιο και τραγικό πρόβλημα της ανεργίας και ότι με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις, καλλιεργώντας το ρατσισμό και το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους.

    Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους απέναντι στην ενιαία επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και παράλληλα χρησιμοποιώντας το γνωστό μηχανισμό τραμπούκων μπαίνει σε χώρους εργασίας, προσπαθεί να εκβιάσει ακόμα και επιχειρηματίες και στο όνομα της αντικατάστασης ξένων εργαζομένων από Ελληνες προωθεί την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ζητά να απασχολούν τους Ελληνες με 18 ευρώ. Αυτό είναι καθαρός δουλεμπορικός μηχανισμός.

    Θέλουμε να σημειώσουμε ότι αυτή είναι μια επικίνδυνη πρακτική, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου συνολικά, αν συνδυαστεί και με τις εγκληματικές επιθέσεις των “ταγμάτων εφόδου” απέναντι σε ξένους και ανυπεράσπιστους μετανάστες. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και πρέπει να πάρει μέτρα για να κλείσουν αυτά τα δουλεμπορικά γραφεία και να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη δουλεμπορική δράση της Χρυσής Αυγής, που προωθεί την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

    Απαντώντας, ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος στήριξε τη δουλεμπορική δράση της φασιστικής οργάνωσης, επιβεβαιώνοντας ότι το αστικό κράτος και η ΕΕ έχουν πάρει εδώ και καιρό όλα τα αναγκαία μέτρα για τη νομιμοποίηση τέτοιων αντεργατικών μηχανισμών.

    Οπως είπε, υπάρχει νομικό πλαίσιο σχετικά με τη σύσταση και τη λειτουργία ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας. Υπάρχουν, είπε, προϋποθέσεις για την ίδρυσή τους, με πρώτη την αναγγελία έναρξης άσκησής τους και κάποια νόμιμα δικαιολογητικά. Για το δουλεμπορικό παραμάγαζο της «Χρυσής Αυγής», αρκέστηκε να παρατηρήσει ότι μέχρι τώρα δεν έχει υποβάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες αναγγελία έναρξης της δραστηριότητάς του!

    Παρακάμπτοντας όλες τις παρατηρήσεις που έκανε ο Θ. Παφίλης, επέμεινε ότι η «Χρυσή Αυγή» πρέπει να προχωρήσει στην αναγγελία έναρξης του παραμάγαζου και δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του!

    Στην παρέμβασή του, ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι ο υφυπουργός δεν απάντησε καταρχήν πολιτικά από πού ως πού έχει το δικαίωμα μια φασιστική οργάνωση να δημιουργεί γραφείο ευρέσεως εργασίας και χρησιμοποιώντας τραμπούκικο μηχανισμό να μπαίνει σε επιχειρήσεις και να εκβιάζει απαιτώντας «διώξτε τους ξένους, να πάρετε Ελληνες με 18 ευρώ». «Είστε υπουργός Εργασίας, πώς δέχεστε να καταργείται η συλλογική σύμβαση εργασίας και να προσπαθούν να την επιβάλουν με τσαμπουκά τα φασιστικά τάγματα εφόδου», τόνισε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων κατέληξε:

    «Δεν έχετε εσείς πολιτική θέση σαν κυβέρνηση να απαντήσετε πάνω σε αυτά; Γιατί υπεκφεύγετε; Θα κοροϊδευόμαστε; Αποφεύγετε να πάρετε πολιτική θέση στη δημιουργία φασιστικών ταγμάτων εφόδου στη χώρα μας».

    «ΝΤΙΛΕΡΣ» ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ…

    Αποθρασυμένη από την κάλυψη της συγκυβέρνησης, η «Χρυσή Αυγή» έσπευσε χτες να ανακοινώσει και επίσημα την ίδρυση σε πανελλαδικό επίπεδο του λεγόμενου «Ομίλου Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων».

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «όποιος άνεργος Ελληνας πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου και να εγγράφεται στους σχετικούς καταλόγους ανεύρεσης εργασίας, αναφέροντάς μας μόνο το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ομοίως, όσοι εργοδότες επιθυμούν να προσλάβουν Ελληνες στις επιχειρήσεις τους μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής (…)».

    Η «Χρυσή Αυγή» παρουσιάζει ως «πατριωτικό κατόρθωμα και φιλεργατική προσφορά» το να καλλιεργεί ρατσιστικά αντανακλαστικά στους άνεργους, ενοχοποιώντας τους μετανάστες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όσοι χάνουν τη δουλειά τους, ενώ αποκλειστικός υπεύθυνος είναι το κεφάλαιο και η κρίση. Ιδιος είναι ο εχθρός που στρέφεται ενάντια και στους μετανάστες, τσακίζοντας ενιαία τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και σπέρνοντας διχόνοια για να τα ισοπεδώσει και να θωρακίσει το σύστημα, το οποίο πρόθυμα υπηρετεί με τη δράση της και η «Χρυσή Αυγή».

    ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΟΣΑΠΩΝΟΠΟΙΩΝ

    Αποστομωτική απάντηση στην παρουσία πριν από λίγες μέρες ομάδας της Χρυσής Αυγής στην είσοδο του εργοστασίου «Παπουτσάνης», όπου οι ίδιοι οι εργάτες δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, δίνουν η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν.

    Δηλώνουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το διαχωρισμό των εργαζομένων με βάση τη χώρα καταγωγής, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματος. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί με το σωματείο τους θα πρωτοστατούμε ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ίδια δικαιώματα στη δουλειά, στην υγεία, στην πρόνοια».

    «Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής η οποία έχει ιδρύσει γραφείο Ευρέσεως Εργασίας στην περιοχή της Εύβοιας και πατώντας στην ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά, προωθεί τις πιο αντεργατικές και ρατσιστικές πρακτικές» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ενωσης, η οποία καταλήγει ως εξής:

    «Η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων άσχετα με την καταγωγή τους, το θρήσκευμα και το χρώμα των εργαζομένων. Τέλος καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα, να αγωνιστούν για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων».

    ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

    Ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει τη δράση της «Χρυσής Αυγής» στον κλάδο εξέδωσε στην πρόσφατη Γενική του Συνέλευση το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Νομού Αττικής, τονίζοντας: «Ουστ δουλέμποροι (…) Λειτουργεί ως δουλεμπορικό γραφείο και κανονίζει με τους εργοδότες φτηνούς εργάτες με ημερομίσθια που δεν θα καθορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράρια εργασίας, χωρίς ασφάλιση».

    Οπως επισημαίνει το Σωματείο, «χωρίζουν τους εργαζομένους σε Ελληνες και μετανάστες για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η εκμετάλλευσή μας. Με αυτό τον τρόπο οι εργοδότες θα γίνουν πλουσιότεροι γιατί θα έχουν εργαζομένους που θα δουλεύουν όπως θέλουν, όποτε θέλουν και όποτε έχουν λεφτά θα τους πληρώνουν.

    Η “Χρυσή Αυγή” συμφωνεί:

    – Με την άγρια εκμετάλλευση των Ελλήνων εργαζομένων από τους εργολάβους στην καθαριότητα, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Πολυτεχνείο – Πανεπιστήμιο), στα Νοσοκομεία, στον ΗΣΑΠ, στο ΜΕΤΡΟ, στην ΕΘΕΛ.

    – Με την καθυστέρηση των πληρωμών, την αλλαγή των ωραρίων, τη μείωση στους μισθούς και τα μεροκάματα, προσλαμβάνουν Ελληνες εργαζόμενους και τους έχουν να δουλεύουν “ήλιο με ήλιο”.

    Γνωρίζουμε ότι οι δουλέμποροι της “Χρυσής Αυγής” είναι μηχανισμός, θέλουν να χτυπήσουν τους αγώνες μας, παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί, όμως μπροστά στους εργολάβους και τους μεγαλοβιομήχανους “χτυπάνε προσοχές”.

    Εχουμε εμπειρία σαν εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αντιμετωπίσαμε τις απειλές και τα βιτριόλια της εργοδοσίας, τους μπράβους των εταιρειών στις περιφρουρήσεις των απεργιών έξω από τα νοσοκομεία και άλλους χώρους δουλειάς».

    Και καταλήγει: «Σαν κλάδος θα αντιμετωπίσουμε και σήμερα τους δουλεμπόρους της “Χρυσής Αυγής” γιατί γνωρίζουμε ότι η δική μας δύναμη είναι η οργάνωσή μας στο σωματείο, στη γειτονιά, στην αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους ανεξάρτητα από ποια χώρα προέρχονται γιατί όταν εμείς αποφασίσουμε να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια δεν θα μπορούν να μας σταματήσουν ούτε οι εργοδότες, ούτε οι φασιστικές ομάδες».

    Πηγή: Ριζοσπάστης 29/9/12

  21. Ο/Η Ceci n'est pas une pipe λέει:

  22. Ο/Η Ναζιστική επίθεση λέει:

    http://www.left.gr/article.php?id=8646

    Ημερομηνία: 01/10/2012

    Τη Κυριακή 30 Σεπτέμβρη στις 4μμ στην Ελευσίνα στην οδό Αδελφών Κυπραίου και Θριασείου ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε αναίτια σε δύο Πακιστανούς μετανάστες που επέβαιναν σε μηχανάκι.

    Ένας από αυτούς οδηγούσε αυτοκίνητο και τους πλησίασε βρίζοντας «να πάτε στη χώρα σας». Μετά τους έκοψε τον δρόμο με το αυτοκίνητο του και τους σταμάτησε σε σημείο όπου εμφανίστηκαν άλλοι τέσσερις. Ο οδηγός τους αυτοκινήτου βγήκε και χτύπησε με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο και το κεφάλι τον Χουσειν Αμπάς, 34 ετών. Από τα χτυπήματα δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

    Στο ΑΤ Ελευσίνας προσήχθησαν δύο από τους φασίστες και κρατούνταν μέχρι αργα το βράδυ. Ο δεύτερος μετανάστης που δέχθηκε την επίθεση προσπαθούσε από τη πρώτη στιγμή να υποβάλει μήνυση και μέχρι τις 11.30μμ οι αρμόδιοι αστυνομικοί δεν την παραλάμβαναν.

    Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη και θα ήταν σκάνδαλο πρώτο μεγέθους η οποιαδήποτε συγκάλυψη αυτής της βάρβαρης φασιστικής επίθεσης.

    Πηγή: antiracismfascism.org

  23. Ο/Η κ. Χιλιολέξης λέει:

    http://postimage.org/image/zd40detkn/

    Από την σελίδα του Jungle-report στο Facebook:
    Τι γράφει στο τατουάζ του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής,
    Παναγιώτης Ηλιόπουλος;
    Τον χαρακτηριστικό ναζιστικό χαιρετισμό φυσικά:
    «SIEG HEIL» με άπταιστη γερμανική γραμματοσειρά.

    Πηγή φωτό, το προσωπικό site του Ηλιόπουλου:

    Comment:
    ισται ανθελλλοιναις! το sieg heil είναι αρχαίος δωρικός χαιρετισμός.σαν αυτόν με το ορθιο χεράκι. προέρχεται απο το σηκω (sieg-w) ήλιε (heil-ie). αντε πια! μαθετε ιστορία και δρώμενα!

  24. Ο/Η laskaratos λέει:

    o ανεκδιήγητος και ανάλγητος κ.Ρουπακιώτης, υπεραμύνεται των μισθών των δικαστικών αλλά

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=717404

    Οι «χωρίς φωνή» έχουν γίνει από τον υπουργό Δικαιοσύνης και αόρατοι…

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/10/2012

    ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

    Από τα μέσα του Σεπτέμβρη κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές της χώρας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, απέχοντας από τις εργασίες της φυλακής (η φυλακή λειτουργεί με την ανασφάλιστη εργασία των ίδιων των κρατουμένων), θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διεκδικήσουν και αυτοί τα αυτονόητα και χρόνια αιτήματά τους.

    Η σίτιση, η παροχή θέρμανσης και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι στοιχειώδεις όροι για την επιβίωση των κρατουμένων. Αν δεν μπορεί η φυλακή να τους εξασφαλίσει, ας δηλώσει την αδυναμία της να δεχθεί νέους κρατούμενους. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να μπαίνει στην φυλακή αν δεν υπάρχει θέση. Για τα σοβαρά αδικήματα, και εφόσον ο εγκλεισμός γίνεται απολύτως αναγκαίος, ας αποφασίζεται η επίσπευση της αποφυλάκισης των εγγύτερα στην υφ΄όρον απόλυση κρατουμένων.

    Ο υπερπληθυσμός έχει μετατρέψει την φυλακή σε αποθήκη. Όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες αποσυμφόρησης έχουν αποτύχει. Όσες νέες φυλακές κτίστηκαν υπολειτουργούν ή δεν έχουν ανοίξει γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για τη στελέχωσή τους. Είναι όμως πια κατανοητό ότι η λύση του προβλήματος δεν είναι αυτή. Το αίτημα για λιγότερη φυλακή είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η αλλαγή του πλαισίου ποινής (minimum-maximum), η αλλαγή στην καταχρηστική επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης, η τροποποίηση στον κώδικα για τα ναρκωτικά, που αφορά περίπου τους μισούς κρατούμενους, αλλά και η επέκταση και εφαρμογή εναλλακτικών κυρώσεων (διοικητικές ποινές, κοινωφελής εργασία κ.ά.) και εναλλακτικών τρόπων έκτισης ποινής (αγροτικές φυλακές, ημιελεύθερη διαβίωση, κοινωφελής εργασία, κ.λπ.) θα συμβάλουν καθοριστικά στην αποσυμφόρηση.

    Η κινητοποίηση των κρατουμένων έχει μέχρι τώρα συναντήσει την αδιαφορία των ΜΜΕ αλλά και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο μάλιστα εξαναγκάζει τους κρατούμενους σε μια ιδιότυπη απεργία πείνας, καθώς το συσσίτιο περιορίζεται -ελλείψει των κρατουμένων εργαζόμενων στα μαγειρεία- σε ξηρά και ελάχιστη τροφή.

    Οι κρατούμενοι έτρεφαν μέχρι τώρα προσδοκίες για καλύτερη αντιμετώπιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτη, λόγω της προέλευσης και της πορείας του. Ενεοί έχουν μείνει και όσοι περίμεναν ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το υπουργείο όμως αγνοεί τους κρατούμενους και τους αντιμετωπίζει όχι μόνο ως τους χωρίς φωνή αλλά και ως αόρατους. Τους αντιμετωπίζει με κυνισμό και με διαρροές παραπλανητικές για τις κινητοποιήσεις τους (γράφτηκε στον Τύπο ότι η στάση στον Κορυδαλλό στις 23 Σεπτεμβρίου έγινε από μουσουλμάνους κρατούμενους λόγω της ταινίας για τον Μωάμεθ).

    Αλλά και η βραδύτητα στην προώθηση του νομοθετικού έργου δημιουργεί εύλογες ανησυχίες. Η υποχώρηση που διαπιστώνεται στις προαναγγελθείσες νομοθετικές πρωτοβουλίες όσον αφορά τα ναρκωτικά δεν προοιωνίζεται τη λύση στο πρόβλημα.

    Η δημοσίευση των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών και σε συνέχεια των διαδηλωτών της 26ης Σεπτεμβρίου, η σύλληψη του 27χρονου με την κατηγορία της κακόβουλης καθύβρισης θρησκευμάτων είναι κινήσεις δηλωτικές που εκθέτουν το Υπουργείο και χρεώνουν προσωπικά τον υπουργό με πρακτικές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και θεωρούνται αντισυνταγματικές.

    Εύκολα θύματα του μνημονίου του κοινωνικού κανιβαλισμού και της καταστολής, οι κρατούμενοι βλέπουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης να βάζει τη σφραγίδα της πλήρους εξόντωσής τους. Ο υπουργός όμως γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι οι κρατούμενοι φυλακίστηκαν επειδή τιμωρήθηκαν και όχι για να τιμωρηθούν. Αν μπορεί, να αναλάβει τις ευθύνες του.

  25. Ο/Η Ναζιστούκλι είσαι και ψευταράς ε; λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63719538
    ΕΘΝΟΣ On Line 3/10/2012
    Η Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε και στο χώρο της Ομογένειας της Νέας Υόρκης

    Στο χώρο της Ομογένειας της Νέας Υόρκης εμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή, προκαλώντας αντιδράσεις, εντός και εκτός της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.Ομογενειακοί φορείς, όπως η ΑΧΕΠΑ, με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την ιδεολογία και τις ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής. Επίσης, στελέχη αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «επικίνδυνο φαινόμενο».

    Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», σε δημοσίευμά της την περασμένη Δευτέρα, ανέφερε ότι η «ακροδεξιά οργάνωση», όπως επισήμανε, άνοιξε πρόσφατα γραφείο στη Νέα Υόρκη, ανακοινώνοντας την παρουσία της μέσω Διαδικτύου.

    Σύμφωνα, όμως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Χρυσή Αυγή δεν λειτουργεί δικό της γραφείο στην Αστόρια. Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες με μέλη της Χρυσής Αυγής έχει παρθεί από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια.

    Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι δεν έχει «καμία συνεργασία» με την Χρυσή Αυγή και ότι το οίκημά της, το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, «δεν χρησιμοποιείται» από τη Χρυσή Αυγή.

  26. Ο/Η Nazi mad killer λέει:

    O Σιώης ήταν άνεργος, εκλέχτηκε βουλευτής, διαταχτηκε από τον Φύρερ να παραιτηθεί για να βολευτεί ο φίλος της κόρης του και διορίστηκε από τους Ναζί στη Βουλή υπάλληλος αν και δεν έχει πάει πανεπιστήμιο.

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=477942

    Σέρρες: Ενταλμα σύλληψης για πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής

    Διαφεύγει την σύλληψη σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Αστυνομίας

    Φωτογραφικό στιγμιότυπο από παλαιότερη επίθεση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή των Σερρών σε υποψήφιο βουλευτή του ΠαΣοΚ

    emailεκτύπωση

    Ένταλμα σύλληψης με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης της έχει εκδοθεί σε βάρος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικήτα Σιώη.

    Το ένταλμα εκδόθηκε μετά τα γεγονότα βίας που εξελίχθησαν την Τετάρτη στο κέντρο των Σερρών μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό του τελευταίου και τη διακομιδή του στο Γ. Νοσοκομείο των Σερρών.

    Ο πρώην βουλευτής διαφεύγει την σύλληψη, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Αστυνομίας.

    Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης περίπου είκοσι άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής, πέρασαν μπροστά από καφέ μπαρ όπου βρισκόταν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκαλώντας την ενόχληση του 45χρονου.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όσα εκστόμισε ο 45χρονος στα μέλη της Χρυσής Αυγής, ώθησε τους πιο ένθερμους να του επιτεθούν με αποτέλεσμα να δεχτεί δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

    • Ο/Η Nazi mad killer λέει:

      http://www.mediasoup.gr/node/56060

      Η κόρη του Μιχαλολιάκου έδειρε έναν μετανάστη, συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη μετά από μια ώρα. Οκ, δε θα πω τίποτα γι’αυτήν. Εξάλλου αυτή και το συνάφι της θα δώσουν πολλές ακόμα αφορμές για να ασχοληθούμε μαζί τους. Το ανάθεμα πάει αλλού. Ανάθεμα στους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των τελευταίων 20 τουλάχιστον ετών που με την ανικανότητά τους μετέτρεψαν τα κέντρα των μεγάλων πόλεων σε έρμαια λαθρομεταναστών και των γκέτο, δίνοντας «πάτημα» σε «λουλούδια» όπως οι Χρυσαυγίτες να αλωνίζουν για την επιβολή του νόμου όπως αυτοί την εκλαμβάνονται. Ανάθεμα και στα δύο κόμματα εξουσίας που τόσα χρόνια με την πολιτική τους εξέθρεψαν την εγκληματικότητα και τον ρατσισμό. Ανάθεμα στους άθλιους που επιτίθενται λεκτικά μεν στη Χρυσή Αυγή, αρνούνται όμως να τη βγάλουν εκτός νόμου. Ανάθεμα σε όποιον ευθύνεται για το γεγονός ότι οι Χρυσαυγίτες τώρα θα έχουν και βουλευτική ασυλία. Η κόρη του Μιχαλολιάκου δεν έχει βέβαια ακόμα, αλλά ποιος με διαβεβαιώνει ότι δε θα την αποκτήσει σε λίγα χρόνια;

  27. Ο/Η Να ξεβρωμίSSει ο τόποSS λέει:

    ethnos.gr 4/10/2012
    ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ
    Εισήγηση για άρση ασυλίας των Κασιδιάρη, Γερμενή, Ηλιόπουλου
    Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή, εισηγήθηκε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
    Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συνεδρίασε, κεκλεισμένων των θυρών, εξέτασε την εμπλοκή των κκ. Ηλιόπουλου και Γερμενή στα γεγονότα της Ραφήνας και του κ. Κασιδιάρη για συνέργια σε ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη το 2007. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα.

    ΣΕΡΡΕΣ
    Ενταλμα σύλληψης σε βάρος πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής
    Ενταλμα σύλληψης με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης της έχει εκδοθεί σε βάρος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικήτα Σιώη, μετά και τα χθεσινοβραδινά γεγονότα βίας που εξελίχθησαν στο κέντρο της πόλης των Σερρών μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Τα επεισόδια αυτά είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό του μέλους της αριστερής οργάνωσης και τη διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών.
    Όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών, Θεολόγης Τζουμαϊλής, ο πρώην βουλευτής μέχρι αυτή την ώρα διαφεύγει της σύλληψης.
    Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης μια ομάδα περίπου 20 μελών της Χρυσής Αυγής, πέρασαν μπροστά από καφέ μπαρ όπου βρισκόταν το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκαλώντας την ενόχληση του 45χρονου, που τους σχολίασε απαξιωτικά.
    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τα όσα εκστόμισε ο 45χρονος στα μέλη της Χρυσής Αυγής, ώθησε τους πιο ένθερμους να του επιτεθούν με αποτέλεσμα να δεχτεί δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.
    Πηγή: ΑΜΠΕ

  28. Παράθεμα: Η περίπτωση του κ.Ρουπακιώτη και η Κράτηση Ανηλίκων « Ροΐδη Εμμονές

  29. Παράθεμα: Η περίπτωση του κ.Ρουπακιώτη και η Κράτηση Ανηλίκων « crockorozistas

  30. Ο/Η laskaratos λέει:

    Nα τις κατοστήσει κύριε Ρουπακιώτη.
    Εκείνο που δεν μάθαμε είναι αν παρίστατο ο κ. Καπερνάρος (Ανεξέλ), ως συνήγορος συγκατηγορούμενού της.

    http://www.koutipandoras.gr/37722/8%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%AD.html

    8η αναβολή στη δίκη – παρωδία της Σκορδέλη

    10 Ιουνίου

    Σε 8η αναβολή οδηγήθηκε η δίκη της Θέμιδας Σκορδέλη, υποψήφια της Χρυσής Αυγής, η οποία κατηγορείται για το μαχαίρωμα τριών Αφγανών μεταναστών τον Σεπτέμβριο του 2011.

    Η Θέμις Σκορδίλη, γνωστή από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις ως «κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα», είχε, μεταξύ άλλων, παρουσιάσει βεβαίωση για κατάθλιψη και ψυχικές διαταραχές, σε αρκετές από τις 8 αναβολές της δίκης της. Η 7η αναβολή της δόθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 2012, όπου η έδρα δέχθηκε πάλι την αναβολή λόγω κωλύματος ενός εκ των δικηγόρων.

    Η 8η αναβολή έγινε δεκτή καθώς η ίδια και ένας συγκατηγορούμενός της δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, παρά τις διαβεβαιώσεις των δικηγόρων τους. Η υπόθεση είχε αριθμό 1 στο πινάκιο, ενώ πριν την αναβολή της μεταφέρθηκε πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Ως νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η 22α Ιανουαρίου του 2014.

    Το ενδιαφέρον στην υπόθεση της Σκορδέλη είναι πως την ώρα που η υπόθεσή της έπαιρνε την 8η αναβολή, στη διπλανή αίθουσα, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αντιμετώπιζε ένα πρωτοφανές γεγονός, την πρόταση της εισαγγελέως να μην αναβληθεί η δίκη, παρόλο που απουσίαζαν και οι δικηγόροι του κατηγορουμένου αλλά και ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης. Μια δίκη που, μέσα σε 8 μήνες, έχει εκδικαστεί και πρωτόδικα αλλά και στο εφετείο.

    • Ο/Η Θου Βου Πράκτωρ 007 λέει:

      Περιζήτητος ο κ.Καπερνάρος

      Ταυτόχρονα
      Ιουνίου 10, 2013

      http://www.koutipandoras.gr/37676/%ce%b5%cf%80%ce%ad%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7.html

      Αναβλήθηκε τελικά η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, λόγω απουσίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι βασική μάρτυρας και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω της συμμετοχής της στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Η δίκη θα διεξαχθεί στις 8/10/2013.

      H επιμονή της προέδρου του Δικαστηρίου ήταν πρωτοφανής, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι του δημοσιογράφου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Βασίλης Καπερνάρος, απουσίαζαν λόγω κωλύματος. Ο πρώτος για λόγους υγείας και ο δευτερος επειδή είχε και άλλες δίκες σε εξέλιξη.

      • Ο/Η Psycho λέει:

        http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63843642

        ΘΕΜΙΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ
        Η «αγανακτισμένη» που πάσχει από κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής

        Η… παρέμβαση του Κ. Παρασχάκη όμως που έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι η ιατρική βεβαίωση που έχει δώσει στην «αγανακτισμένη» κάτοικο του Αγίου Παντελεήμονα και υποψήφια της ΧΑ Θέμιδα Σκορδέλη. Η υποψήφια βουλευτής έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός Αφγανού μετανάστη τον Δεκέμβριο του 2011.

        Η βεβαίωση που χορήγησε ο Κωστής Παρασχάκης στη Θ. Σκορδέλη με την οποία κατάφερε να εξασφαλίσει πολλές αναβολές. Η υποψήφια της Χ.Α. στην Α’ Αθηνών φέρεται ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής».

        Ωστόσο, η κατηγορούμενη παρουσιάζει τη βεβαίωση του ψυχιάτρου Παρασχάκη ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής».

        Με αυτήν τη βεβαίωση, που έχει εκδοθεί την ίδια περίοδο της δολοφονίας στις 9 Δεκεμβρίου του 2011 και παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», η Θ. Σκορδέλη κατάφερε να εξασφαλίσει πολλές αναβολές από τις 7 συνολικά που έχει λάβει η υπόθεση! Η ψυχιατρική της κατάσταση δεν την εμποδίζει βεβαίως να είναι στο μεταξύ υποψήφια στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή…

        Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τουλάχιστον «παράδοξο» στο ίδιο κόμμα – οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό- να είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι ψυχίατρος και ασθενής του! Ειδικά όταν το ίδιο αυτό κόμμα δεν δέχεται ότι οι «ψυχικά ασθενείς» έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους «υγιείς».

        Στην ιστοσελίδα που διατηρεί στο facebook, ο Κωστής Παρασχάκης έχει ως εξώφυλλο τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο. Το πρόσωπο του «αρχηγού» φιγουράρει συχνά στις αναρτήσεις του, όπως επίσης και οι εκδηλώσεις της ΧΑ. Αγκαλιά με την Ελένη Ζαρούλια, δίπλα στον Ν. Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Παναγιώταρο απεικονίζονται σε άλλη φωτογραφία, πιθανότατα στο σπίτι του ψυχιάτρου.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Στις πόσες αναβολές υποψιάζει το πράγμα;
      Οι 8 αναβολές της Σκορδέλη είναι υπεράνω υποψίας;

      http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=372716
      Για υπόθεση χρηματισμού υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων

      Πειθαρχική έρευνα για 9 αναβολές δίκης

      Πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις 9 αναβολές, μέσα σε δύο χρόνια, εκδίκασης της υπόθεσης υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να χρηματίζεται το 2011……

      • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

        Έναν καιρό, να προχθές να πούμε, η παρούσα ιστοσελίδα προσπαθούσε να κρούσει τους οξειδωμένους κώδωνες των δικαστικών εδρών. Εις μάτην φυσικά. Ξεμύτισαν τότε και κάποιοι να υποστηρίξουν το δικαστικό σώμα!

  31. Ο/Η Kάποιος λέει:

    Σάλτο μορτάλε προς την «ελευθερία»

    →Yπέφερε από φοβίες και κρίσεις πανικού, τρέμοντας τη στιγμή που θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο Πακιστάν

    Της απεσταλμένης μας Ντίνας Δασκαλοπούλου,

    Μοχάμεντ Ανσάρ είναι ένας άνθρωπος που για τα ΜΜΕ δεν έχει όνομα. Αναμενόμενο, αφού ούτε και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βούτηξε χτες στο κενό από τον 5ο όροφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων έχουν σημασία για τους δημοσιογράφους. Φυσικό, αφού υιοθέτησαν πλήρως τις διαρροές της Αστυνομίας ότι ο 38χρονος επιχείρησε να αποδράσει και μάλιστα για δεύτερη φορά. Πηδώντας από ένα τόσο δα μικρό παραθυράκι, ενώ βρισκόταν σε ένα δωμάτιο όχι μεγαλύτερο από 15 τετραγωνικά, παρουσία 4 αστυνομικών κι ενώ είχε μόλις υποβάλει αίτηση επαναπατρισμού στο Πακιστάν; Η προανάκριση που διενεργείται από χτες έχει να διερευνήσει πολλά ερωτήματα.

    Ακόμα περισσότερα ερωτήματα εγείρονται αν κανείς μπει στον κόπο να πάει μέχρι τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας των Τρικάλων, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή ο Μοχάμεντ. Εχει πολλαπλά κατάγματα στη λεκάνη, στα πόδια, στον αγκώνα, ένα αιμάτωμα στο νεφρό κι άλλο ένα στη βάση της σπονδυλικής στήλης. «Είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά μέσα σε δυο μήνες που μας τον φέρνουν σε άθλια κατάσταση», δηλώνει γιατρός που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του (τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση της «Εφ.Συν.»). «Τον Απρίλιο είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πίνοντας σαμπουάν και προς τα τέλη Μαΐου είχε πηδήξει από τον πρώτο όροφο – είχε σπάσει μάλιστα το πόδι του. Ολες τις φορές η αστυνομία μάς λέει για απόπειρα απόδρασης. Εμείς βλέπαμε έναν
    http://www.efsyn.gr/?p=59767

  32. Ο/Η Kάποιος λέει:

    «Τα 10 λεπτά που πίστευα ότι είναι τα τελευταία μου»

    Για όγδοη φορά αναβλήθηκε η δίκη για το μαχαίρωμα του Αφγανού από χρυσαυγίτες τον Σεπτέμβριο του 2011. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους η υποψήφια βουλευτής Θέμις Σκορδέλη

    Των Γιάννη Μπασκάκη, Μαρίας Δήμα

    «Οταν είδα το πρώτο μαχαίρωμα, που ήταν πιο χαμηλά, δεν αγχώθηκα τόσο αλλά όταν είδα το μαχαίρωμα που ήταν κοντά στην καρδιά, κόπηκε εντελώς το αίμα μου. Νόμιζα ότι δεν θα προλάβω να φτάσω καν στο νοσοκομείο. Πίστεψα ότι μ” έχουν πετύχει ακριβώς πάνω στην καρδιά και ότι θα πεθάνω όπου να ναι». Ο Αλί από το Αφγανιστάν μαχαιρώθηκε το 2011 στον Αγ. Παντελεήμονα. Από μέλη της Χρυσής Αυγής. Μια υπόθεση που περιλαμβάνει τρεις κατηγορουμένους –ανάμεσά τους και η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη– και μία δίκη που μόλις χθες αναβλήθηκε για 8η φορά.

    Η μυστική διεύθυνση

    Συναντήσαμε τον Αλί στο σπίτι ενός φίλου του. Τη δική του διεύθυνση την κρατάει μυστική. «Φοβάμαι πάρα πολύ ότι μπορεί να με βρουν και να με ξαναχτυπήσουν. Δεν μπορώ να βγω έξω για βόλτα, να περπατήσω. Είμαι συνέχεια κλεισμένος στο σπίτι. Κάθε φορά που πρέπει να πάω στο δικαστήριο με πιάνει άγχος και μεγάλος φόβος», μας λέει.

    Ολα ξεκίνησαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2011. Ηταν 9.30 το βράδυ στην οδό Περγάμου. Τρεις Αφγανοί κάθονται στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας. Περιμένουν έναν τέταρτο να περάσει να τους πάρει για να πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο. Αντί γι΄ αυτόν εμφανίζεται μια ομάδα 15 ατόμων. Τους ρωτούν από που είναι και όταν παίρνουν την απάντηση, τους επιτίθενται.

    «Οι περισσότεροι φορούσαν μαύρες μπλούζες, κουβαλούσαν κράνη μοτοσικλέτας και είχαν ξύλα στα χέρια τους. Η πρώτη επίθεση έγινε με ένα μπουκάλι μπίρας με το οποίο με χτύπησαν στο κεφάλι. Αυτό που έκανα ενστικτωδώς εκείνη τη στιγμή ήταν να πιάσω το κεφάλι μου, που με πονούσε, και δεν αντιλήφθηκα το μαχαίρι με το οποίο με κάρφωσαν».

    Ο Αλί ήταν αυτός που δεν κατάφερε να ξεφύγει. Τον πρόλαβαν στα σκαλιά της πολυκατοικίας. Τον μαχαίρωσαν δύο φορές στο στήθος και άλλες δύο φορές στην πλάτη. «Οταν πήγα στο νοσοκομείο οι γιατροί ήταν πανικόβλητοι γιατί πίστευαν ότι το μαχαίρωμα ήταν στην καρδιά και φώναζαν μεταξύ τους «τον έχουν πετύχει στην καρδιά!». Οι εξετάσεις έγιναν γρήγορα και διήρκεσαν 10 λεπτά. Αυτά τα 10 λεπτά πίστευα ότι ήταν τα τελευταία μου», μας λέει.

    Εντωμεταξύ ο δράστης οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί έρχονται για διαμαρτυρία και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο ένας από τους δύο φίλους του Αλί αναγνωρίζει έναν ακόμα άνδρα και μια γυναίκα.

    Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι οι Γιάννης Λουκιανός, Γιώργος Μαρκουλάκης και η Θέμις Σκορδέλη, οι οποίοι αν και επρόκειτο για αυτόφωρη διαδικασία, δεν δικάστηκαν ούτε χθες, τρία σχεδόν χρόνια μετά το περιστατικό.

    Ο Αλί έμεινε στο νοσοκομείο 16 μέρες. Παρά τον βαρύτατο τραυματισμό του, η κατηγορία είναι απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Η σοβαρότητα των τραυμάτων ωστόσο είναι αντιστρόφως ανάλογη της αστειότητας των δικαιολογιών που έχουν προβάλει οι τρεις για να μη δικαστούν.

    Αρνήθηκαν να πλησιάσουν

    Τη μία η Σκορδέλη αντιμετώπιζε… ψυχολογικά προβλήματα, την άλλη ο Λουκιανός είχε πάθει κολικό νεφρού, την άλλη απουσίαζε ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ο αστυνομικός Ιωάννης Δήμος, ο οποίος δεν είχε κληθεί, την άλλη απουσίαζε ο μεταφραστής…

    Χθες στο εδώλιο παρουσιάστηκε μόνο ο Γιάννης Λουκιανός και αυτό μετά την παρότρυνση του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος δήλωσε μάλιστα δημόσια στο δικαστήριο, για τον πελάτη του, ότι δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

    Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι δεν πλησίασαν καν το κτίριο 2, όπου στεγάζεται το Α΄ Αυτόφωρο Μονομελές, ενώπιον του οποίου δικάζονταν. Επικαλέστηκαν «φόβο για τη σωματική τους ακεραιότητα, από άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στο προαύλιο των δικαστηρίων για συμπαράσταση».

    Μάλιστα, αρνήθηκαν να εμφανιστούν, ακόμη και όταν ο επικεφαλής της ασφάλειας των δικαστηρίων έστειλε είκοσι αστυνομικούς να τους οδηγήσουν φρουρούμενους στη δικαστική αίθουσα. Δεν παρουσιάστηκαν με το πρόσχημα ότι δεν είναι επαρκής η αστυνομική δύναμη και ότι για την παρουσία τους επιθυμούν να τους συνοδεύσει ολόκληρη διμοιρία.

    Η δίκη αναβλήθηκε τελικά για τις 22 Ιανουαρίου 2014. «Δεν αντέχω άλλο. Συνέχεια αναβολές και πάλι αναβολές. Το μόνο που ζητάω είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τίποτα παραπάνω», μας λέει ο Αλί.

    11/06/2013

    http://www.efsyn.gr/?p=59953

  33. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    http://www.avgi.gr/article/438438/prosximatiki-kolusiergeia-skordeli-me-skopo-tin-ogdoi-anaboli-tis-dikis-tis
    Προσχηματική κωλυσιεργεία Σκορδέλη με σκοπό την όγδοη αναβολή της δίκης της
    10.06.2013 , 11:53 πμ

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    Σε προσχηματική κωλυσιεργία και επιδεικτική αδιαφορία προς το δικαστήριο, με σκοπό την αναβολή της δίκης για όγδοη φορά, επιδίδονται από το πρωί η Θέμις Σκορδέλη και οι συγκατηγορούμενοι της στα δικαστήρια της Ευελπίδων. «Η δίκη θα γίνει έρθουν δεν έρθουν» εξανέστη ο εισαγγελέας, όταν κλήθηκαν οι κατηγορούμενοι να παραστούν, για μια ακόμη φορά αλλά δεν φάνηκαν. Η υπόθεση, η οποία είχε αριθμό 1 στο πινάκιο μεταφέρθηκε πολλές φορές αργότερα μέσα στην ημέρα, αφού η Σκορδέλη θεώρησε πως δεν ήταν ικανοποιητική η παρουσία είκοσι αστυνομικών για την ασφάλεια της και ζήτησε μια επιπλέον διμοιρία. Στην κλήση της έδρας να μεταφερθούν δια της βίας από την αστυνομία, αστυνομικός των δικαστηρίων απάντησε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια τους.

    Η υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Σκορδέλη κατηγορείται για το μαχαίρωμα πρόσφυγα στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ είναι ακόμα κατηγορούμενη για επιθέσεις εναντίον στελεχών της Αριστεράς στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μέχρι σήμερα έχει πετύχει αναβολές δηλώνοντας ψυχικές διαταραχές.

    Τo avgi.gr παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.
    http://www.avgi.gr/article/438438/prosximatiki-kolusiergeia-skordeli-me-skopo-tin-ogdoi-anaboli-tis-dikis-tis

  34. Ο/Η Ένας λέει:

    Γρεβενά:
    Αυτοκτόνησε 20χρονος από την Aκτή Eλεφαντοστού

    στο αστυνομικό τμήμα Γρεβενών Ημερομηνία: 23/06/2013 19:51 Σύμφωνα με πληροφορίες του Star-fm.gr πριν από λίγα λεπτά, απαγχονισμένος βρέθηκε ένας 20χρονος από την Aκτή Eλεφαντοστού στο αστυνομικό τμήμα Γρεβενών. Ο 20χρονος μεταφέρθηκε εκεί, από το κατάστημα κράτησης Φελλίου Γρεβενών με σκοπό να επαναπατριστεί. Προφανώς φοβούμενος την επιστροφή στην χώρα του αποφάσισε να θέσει τέρμα στην ζωή του. – See more at: http://left.gr/news/grevena-aytoktonise-20hronos-apo-tin-akti-elefantostoy-sto-astynomiko-tmima-grevenon#sthash.w0YhRqAB.dpuf

  35. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

    Guardian: Στην Ελλάδα, τα πράγματα κινούνται γρήγορα – εκτός από τη δικαιοσύνη για τον Κώστα Σακκά

    Ημερομηνία: 05/07/2013 08:57

    Πίσω από την απεργία πείνας του αναρχικού είναι η ιστορία της παράνομης κράτησής του. Θα ακουγόταν απίστευτο στο πρόσφατο παρελθόν

    Τι έγινε σε ένα μήνα; Η Πέμπτη 4 Ιουλίου σηματοδοτεί έναν ημερολογιακό μήνα από τότε που ο Κώστας Σακκάς – ένας 29χρονος αναρχικός που συνελήφθη στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2010 και κρατείται στις φυλακές χωρίς δίκη – ξεκίνησε απεργία πείνας, απαιτώντας να μπει τέλος στην κράτηση του. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, το μέτρο της προφυλάκισης μπορεί να επεκταθεί σε 18 μήνες, ή 30 σε εξαιρετικές περιστάσεις. Στις 4 Ιουνίου, έχοντας ήδη φτάσει στον νομικά μέγιστο χρόνο προφυλάκισης, η προφυλάκιση Σακκά παρατάθηκε για άλλους έξι μήνες, από το Εφετείο Αθηνών.

    Ένας πλήρης μήνας σε απεργία πείνας: σε σύγκριση με το ρυθμό των ευρύτερων κοινωνικών εξελίξεων τα τελευταία χρόνια, η ιστορία του Σακκά μοιάζει με αργή, ακόμη και υποτονική.

    Εξάλλου, χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για την ελληνική κυβέρνηση να διατάξει και στη συνέχεια να εκτελέσει το κλείσιμο της ΕΡΤ, της κρατικής τηλεόρασης. Η απόφασή της να μειώσει το ακαθάριστο μηνιαίο κατώτατο μισθό σε € 586 ήταν εξίσου ταχεία, σε συνδυασμό με την επιλεκτική εισαγωγή μιας εργάσιμης εξαήμερης εβδομάδας και σημαντικές περικοπές στα επιδόματα αναπηρίας – όλα αυτά φέρνοντας μια μείωση βιοτικού επιπέδου για χιλιάδες ανθρώπους.

    Πριν από αυτό, χρειάστηκε ‘ενα εξίσου σύντομο χρονικό διάστημα να ακυρώσει τη μεταρρύθμιση του ελληνικού νόμου του 2010 περί υπηκοότητας που είχε δώσει δυνατότητα πρόσβασης στην ιθαγένεια για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς, ή για να ξεκινήσει την επιχείρηση Ξένιος Ζευς , να πατάξει τους ύποπτους παράνομους μετανάστες και να τους στείλει στα νεοσύστατα «κέντρα κράτησης» σε όλη τη χώρα.

    Ο Σακκάς αρχικά κρατούνταν ως μέρος του κύματος συλλήψεων με στόχο την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ενώ δηλώνοντας ξεκάθαρα τις δικές του αναρχικές πεποιθήσεις , και ο Σακκάς και η οργάνωση έχουν αρνηθεί την ενεργό συμμετοχή του.

    Αλλά αν o Σακκάς ήταν πράγματι μέλος δεν είναι πλέον το ερώτημα, ούτε οι δικαστικές αρχές φαίνεται να ενδιαφέρονται. Ο Σακκάς κρατείται με την μέθοδο που έχει κάνει εθνικό ρεκόρ μετά από μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 1996, ακριβώς για αυτό το είδος της παράβασης. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο ειδικός φρουρός ο οποίος τελικά καταδικάστηκε για το θάνατο του εφήβου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που πυροδότησε τις ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008 , είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος κατά τη διάρκεια της δίκης του, καθώς και to δικό του μέγιστο όριο προφυλάκισης είχε λήξει.

    Τότε, μπορεί να μην υπάρχει λογική εξήγηση πίσω από την επέκταση της προφυλάκισης Σακκά. Ωστόσο, μέχρι τώρα αυτό μοιάζει με μια ακόμη εξαίρεση στην θάλασσα των εξαιρέσεων που συνθέτουν την καθημερινή πραγματικότητα εδώ στην Ελλάδα.

    Από το Μάιο του 2010, η πλειοψηφία των περικοπών λιτότητας και τω απολύσεων (ακόμη και αν είχαν προετοιμαστεί με ιδιαίτερη προσοχή μεσα από τον λόγο των ΜΜΕ) έχουν ανακοινωθεί και εκτελούνται σε ένα ρυθμό που θα καθιστούσε σχεδόν αδύνατο για τους περισσότερους από αυτούς που επηρεάζονται να τις παρακολουθήσουν, να εκφράσουν οποιεσδήποτε ανησυχίες ή αλλοίμονο, διαφωνία εναντίον τους. Έχουν συνηθίσει σε ένα τέτοιο κύμα επιθέσεων, που μπορεί να φαίνεται και φυσιολογικό, να αντισταθείς σε αυτή τη νέα κανονικότητα θα μπορούσε ακόμη και να φαίνεται χωρίς νόημα, ή μάταιο.

    Ποιό θα μπορούσε να είναι το κίνητρο που οδήγησε στην απόφαση των ελληνικών αρχών να καταπατήσουν τα δικαιώματα ενός αντιφρονούντα, να διατάξουν το κλείσιμο του ραδιοτηλεοπτικού τους οργανισμού, ή να απολύσουν δημόσιους υπαλλήλους εν μία νυκτί;

    Η παράλογη ιστορία του Σακκά μπορεί να αναδείξει κάτι πιο ανησυχητικό από μια απλή «σκληρή στάση» σε έναν που έχει ομολογήσει εχθρός του κράτους. Σε μια δήλωση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού διαλόγου σχετικά με την υπόθεση Σακκά, η Νέα Δημοκρατία (το κύριο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού), όχι μόνο προσπάθησε να υπερασπιστεί αυτή την άνευ προηγουμένου παραβίαση της νομιμότητας, αλλά, αντίθετα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της αριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, για υπεράσπιση «κάθε είδους κατηγορουμένων, οι οποίοι κατηγορούνται για αναρχία και τρομοκρατία «.

    Αυτό θα ακουγόταν ακατανόητο στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, όπως και η περίπτωση της έκκλησης του Βύρωνα Πολύδωρα, ενός έμπειρου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου, που ρητά ζήτησε το κόμμα του να συνεργαστεί με το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

    Η περίπτωση του Σακκά συμπυκνώνει με ακρίβεια τη φύση της αδικίας που βασιλεύει πάνω από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα – και πέραν αυτής. Σε όλη την Ευρώπη, οι ιστορίες της αστυνομικής βίας, κυβερνητικής αδικίας και η εισβολή στη ζωή των πολιτών γρήγορα μετατρέπονται σε μια κοινοτοπία και μια μια αποξένωση, ακόμα και μια ολοκληρωτική ρήξη δημιουργείται γρήγορα μεταξύ κράτους και κοινωνίας . Στην γρήγορα μεταβαλλόμενη εποχή μας, ένας μήνας μας φαίνεται σαν μια ολόκληρη ζωή. Για τον Σακκά, έχει γίνει αυτό ακριβώς: έχει βάλει τώρα μπροστά την ζωή του.

    Μετάφραση LEFTeria-news..
    – See more at: http://left.gr/news/guardian-stin-ellada-ta-pragmata-kinoyntai-grigora-ektos-apo-ti-dikaiosyni-gia-ton-kosta-sakka#sthash.k1B5D9M8.dpuf

  36. Ο/Η Ρόζα λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/article/116185/anavlithike-kai-pali-i-diki-tis-skordeli

    Αναβλήθηκε και πάλι η δίκη της Σκορδέλη

    18 Ιουνίου 2014

    Δεν εκδικάστηκαν για ακόμη μία φορά δύο υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος της Θέμιδας Σκορδέλη, προφυλακισμένης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
    Η υποψήφια βουλευτής του κόμματος μετήχθη για να δικαστεί για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος Αφγανών τον Σεπτέμβριο του 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα, κατηγορούμενη για βαριά και επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς και για την υπόθεση των κατασχεθέντων στο σπίτι της τον περασμένο Οκτώβριο (στην υπόθεση είναι κατηγορούμενη για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορά κλεψίτυπα CD και DVD).

    Μεταξύ των υπόλοιπων κατασχεθέντων ήταν και δύο φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές σπιτιών και υπηκοότητα αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές καθώς και ένα βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό.

    Η πρώτη υπόθεση η οποία έχει ήδη αναβληθεί δέκα φορές, δεν εκδικάστηκε λόγω στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων και θα προσδιοριστεί εκ νέου ενώ η δεύτερη αναβλήθηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου καθώς δεν είχαν προσκομιστεί στο δικαστήριο τα κατασχεθέντα.

  37. Ο/Η Ελένη Μπουζουρούλια λέει:

    «Χαφιές των κομμουνιστών ο Ρουπακιάς»

    Η ειδηση όμως της ημέρας ήταν η εν χορώ εξύβριση του Ρουπακιά από τους χρυσαυγίτες του όχλου: μέλη της συμμορίας (με εφημερίδες της ΧΑ στα χέρια για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία) που αποκαλέστηκαν “υποστηρικτές των δολοφόνων του Φύσσα” απάντησαν μεγαλόφωνα και με ένταση ότι “ο Ρουπακιάς είναι χαφιές των κομμουνιστών” που διείσδυσε στη Χρυσή Αυγη με εντολές “άνωθεν” προκειμένου να την καταστρεψει. Θα πείτε: ποιά είναι η είδηση εδώ; Μήπως δεν το έχουν ήδη πει αυτό στελέχη της οργάνωσης, όπως ο Αρβανίτης; Η είδηση είναι ότι, δίπλα στους φωνασκούντες Χρυσαυγίτες, βρισκόταν η δικηγόρος της Σκορδέλη Χριστίνα Τσαμπάζη, που είναι ταυτόχρονα συνήγορος υπεράσπισης του Ρουπακιά. Μάρτυρες του συγκεκριμένου περιστατικού αναφέρουν ότι η Τσαμπάζη έμεινε επίμονα σιωπηλή απέναντι σε αυτή τη χρυσαυγίτικη συκοφαντία, έστω και αν έθιγε τον εντολέα της. Και, πάντως, ότι η Τσαμπάζη έδειχνε να συναναστρεφεται το συγκεντρωμένο πλήθος μάλλον με την πολιτική, παρά με τη δικηγορική της ιδιότητα.

    Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη (ΕφΣυν, 19/06/2014):
    http://www.efsyn.gr/?p=207965
    Δύο φορές στο εδώλιο θα καθόταν χθες η προφυλακισμένη υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, ηγείτο του τάγματος εφόδου του Αγ. Παντελεήμονα. Τελικά, στο εδώλιο έκατσε μία φορά, αλλά δεν δικάστηκε καμία, ενώ οι χρυσαυγίτες που βρίσκονταν στην αίθουσα επιτέθηκαν φραστικά στους δικηγόρους της πρωτοβουλίας Jailgoldendawn.

    Η πρώτη δίκη αφορούσε την επίθεση εναντίον τριών Αφγανών στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, με τον έναν να μαχαιρώνεται 4 φορές. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα, η δίκη των τριών χρυσαυγιτών (Θ. Σκορδέλη, Ι. Λουκιανός, Γ. Μαρκουλάκης) που αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, διαρκώς αναβάλλεται. Χθες η δικογραφία αποσύρθηκε λόγω της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων και η δίκη θα προσδιοριστεί εκ νέου.

    Στη δεύτερη δίκη, η Σκορδέλη είναι κατηγορούμενη για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθησιν, κατοχή κροτίδων και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Τον Οκτώβριο βρέθηκαν στο σπίτι της λίστες με στοιχεία και διευθύνσεις μεταναστών κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα. Βρέθηκε επίσης υλικό της Χρυσής Αυγής, 18 τσάντες απομίμησης, 33 πειρατικά CD και βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό.

    Οταν η Σκορδέλη μεταφέρθηκε με χειροπέδες στην αίθουσα του δικαστηρίου, το ακροατήριο γέμισε από άνδρες και γυναίκες που δεν είχαν πάνω τους διακριτικά της ναζιστικής οργάνωσης. Είχαν όμως μεγάλη οικειότητα με την κατηγορουμένη, η οποία σηκωνόταν από το εδώλιο με άνεση και τους έπιανε κουβέντα για τις ανταύγειες που θα κάνει όταν βγει από τη φυλακή. Κι έπειτα το δικαστήριο ενημέρωσε ότι η δίκη θα αναβληθεί (για τις 24/9), διότι δεν προσκομίστηκαν από την εισαγγελία τα πειστήρια. Η δικηγόρος της κατηγορουμένης, Χριστίνα Τσαμπάζη, επέμεινε να γίνει η δίκη, ισχυρίστηκε ότι τα CD ήταν από εφημερίδες και ότι οι 18 τσάντες ανήκαν στην πελάτισσά της και υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει πάρει έκταση και είναι ουσιαστικά η αιτία της προφυλάκισης της Σκορδέλη.

    Τότε ο δικηγόρος της πρωτοβουλίας Jailgoldendawn Θανάσης Καμπαγιάννης επεσήμανε ότι ο λόγος που βρίσκεται στη φυλακή είναι ότι «μαχαίρωνε Αφγανούς», για να έρθει αντιμέτωπος με τη φραστική επίθεση και το υβρεολόγιο των παρευρισκόμενων χρυσαυγιτών. Οταν ο Θ. Καμπαγιάννης κινήθηκε προς την έξοδο, τα 15 περίπου άτομα τον ακολούθησαν βρίζοντας, «στολίζοντάς» τον με λέξεις όπως «αναρχοάπλυτε» και με «ευχές» του τύπου «να σε βιάσουν και να σε κάνουν κομμάτια», ενώ έφτυσαν τη δικηγόρο της Πρωτοβουλίας Ευγενία Κουνιάκη. Μάλιστα, κάποιος υποστήριξε ότι ο Ρουπακιάς ήταν βαλτός από τους αριστερούς, φανερώνοντας την αντιμαχία μέσα στις τάξεις της Χρυσής Αυγής σχετικά με την παραδοχή της ιδεολογικής και κομματικής ταυτότητας του δολοφόνου του Φύσσα. Πάντως, η δικηγόρος της Σκορδέλη, Χριστίνα Τσαμπάζη, είναι παράλληλα και δικηγόρος του Ρουπακιά.

  38. Παράθεμα: «Θεούσα» της ΔΗΜΑΡ σε παλαιοκομματικό ‘Ποτάμι’ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  39. Παράθεμα: «Θεούσα» της ΔΗΜΑΡ σε παλαιοκομματικό ‘Ποτάμι’ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

  40. Ο/Η Zήτω η ελληνική Δικαιοσύνη λέει:

    Νέα αναβολή στη δίκη του Αιγύπτιου που ξυλοκοπήθηκε στη Σαλαμίνα

    21 Οκτωβρίου

    Νέα δικάσιμο, στις 10 Μαρτίου 2015, έδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση απαγωγής και άγριου βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ, το καλοκαίρι του 2012 στη Σαλαμίνα. Η υπόθεση πήρε αναβολή για τέταρτη φορά, λόγω μη προσέλευσης, για προσωπικό πρόβλημα, του αρμόδιου μεταφραστή που είχε ορίσει το δικαστήριο.

    Πρόκειται για μια από τις πιο κραυγαλέες υποθέσεις ρατσιστικής βίας. Οι Γιώργος Σγούρδος, ιδιοκτήτης φούρνου στη Σαλαμίνα όπου εργαζόταν το θύμα, ο χρυσαυγίτης γιος του και ένας φίλος τους αλβανικής καταγωγής, κατηγορούνται ότι απήγαγαν, βασάνισαν και έκλεψαν τον Ουαλέντ Ταλίμπ, αφήνοντάς τον αλυσοδεμένο επί ώρες σε έναν στάβλο στη Σαλαμίνα.

    Η συνήγορος του Ουαλίντ Ταλέμπ σε δηλώσεις της τόνισε ότι η άδεια παραμονής του πελάτη της, λήγει τον Δεκέμβριο του 2015, προσθέτοντας ότι δυστυχώς το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω μη προσέλευσης του αρμόδιου μεταφραστή που είχε κληθεί από το δικαστήριο.

    Αναφερόμενη στη σχετική ιατροδικαστική έκθεση για τον πελάτη της τόνισε ότι επιβεβαιώνεται η επιβάρυνση της υγείας του. Σε ερώτηση αν κινδυνεύει η ζωή του, τόνισε ότι «είναι λογικό να φοβάται, καθώς είναι θύμα βασανισμού και από τότε έως και σήμερα κάθε φορά που έρχεται στο δικαστήριο του έρχονται στο μυαλό όλες εκείνες οι σκηνές βιαιότητας που έζησε».

    Υπογράμμισε επίσης ότι ο Ουαλίντ «είναι άνεργος από τότε που έγινε το επεισόδιο και δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά».

    Για τον ισχυρισμό της πλευράς των κατηγορουμένων ότι το θύμα έκλεβε το κατάστημα που εργαζόταν, είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κατηγορηθεί και καταδικασθεί o ίδιος για κάτι τέτοιο από δικαστήριο.

    Δύο χρόνια μετά, ο Ουαλίντ παραμένει άνεργος, με σοβαρά προβλήματα όρασης και πάμφτωχος καθώς ο τότε εργοδότης του του οφείλει ακόμη 7.000 ευρώ από τα 12.350 που του είχε κλέψει, ενώ η οικογένειά του βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια.

    Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τις προηγούμενες φορές στο πλευρό του Ουαλίντ στο Δικαστήριο βρέθηκαν μόνο λίγοι συγγενείς και φίλοι του από τη Σαλαμίνα καθώς και ένας εκπρόσωπος της αιγυπτιακής πρεσβείας.

  41. Ο/Η Lawyer λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_804.html

    Μεθοδεύσεις για να μπει ταφόπλακα και στο άγριο ρατσιστικό έγκλημα στην Σαλαμίνα με θύμα Αιγύπτιο εργάτη;

    Από ΒΑΘΥ , Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 | 5:34 μ.μ.

    Για πέμπτη φορά αναβάλλεται η δίκη για την συγκλονιστική ιστορία της υπόθεση της απαγωγής και του άγριου βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ στη Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2012, από άτομα που φέρονται να έχουν σχέσεις με την Χρυσή Αυγή στην Σαλαμίνα,
    Η αιτιολογία αυτή την φορά ήταν ότι συνέβη προσωπικό πρόβλημα, του αρμόδιου μεταφραστή που είχε ορίσει το δικαστήριο κι έτσι η δίκη καθορίστηκε να γίνει στις 10/03/2015.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες του ρατσιστικού αυτού εγκλήματος δεν κάθισαν ούτε μια ώρα φυλακή ενώ η άδεια παραμονής του άγρια βασανισμένου, απ’ τους εργοδότες του, μετανάστη εργάτη, Ουαλίντ Ταλέμπ, λήγει τον Δεκέμβρη του 2015,

    Αν υπάρξει δηλαδή άλλη μια μεθόδευση αναβολής της δίκης μπαίνει ταφόπλακα και σ’ αυτό το φρικτό ρατσιστικό έγκλημα.

  42. Ο/Η Ουρανοία Μπουζολοιάκου ιπερασπισοισ λέει:

    ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΚΟΥΖΗΛΟΥ Ο ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ πρώην βουλευτής ΤΩΝ ΑΝΕΛ

    Απόρριψη των ενστάσεων ακυρότητας από την εισαγγελέα – Στις 14 Σεπτεμβρίου η συνέχεια της δίκης

    Η υπεράσπιση επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα αυτό (πήρε τον λόγο και ο κ. Βασίλης Καπερνάρος, συνήγορος του Νίκου Κούζηλου), ακόμη και μετά την άρνηση της έδρας, και την επισήμανση ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχουν τα πρακτικά που τηρεί ο γραμματέας του δικαστηρίου.

  43. Ο/Η Αntifa2 λέει:

    Ενώ η δίκη για τα μαχαιρώματα των Αφγανών δεν λέει να γίνει, γίνεται μια άλλη

    Να καταδικαστούν οι Χρυσαυγίτες του Αγίου Παντελεήμονα (Σκορδέλη, κλπ) – δίκη 1/3/2017

    Να καταδικαστούν οι Χρυσαυγίτες του Αγίου Παντελεήμονα (Σκορδέλη, κλπ) – δίκη 1/3/2017

    jailgoldendawn

    O Παναγιώταρος ηγήθηκε διακριτικά της επίθεσης στον Αλέκο Αλαβάνο στις 22/10/2012 στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

    Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της Κίνησης “Απελάστε τον Ρατσισμό” για τη δίκη των “αγανακτισμένων κατοίκων”/χρυσαυγιτών Σκορδέλη Θέμιδας, Παπαδάκη Αλίκης, Σοφιά Ανδρέα, Δήμου Γεώργιου και Γιαννάτου Σπυρίδωνος, που έχει προσδιοριστεί για την Πέμπτη 1/3/2017 στο Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 9, αίθουσα 7, πιν. 11), με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης κατά συρροή.

    (Κείμενο: Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”, 25/2/2017)

  44. Ο/Η laskaratos λέει:

    Καταδικάστηκε για επίθεση στον Αλαβάνο.
    Επτά χρόνια μετά!

    Καταδικάστηκε η επικεφαλής του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής Σκορδέλη

    Καταδικάστηκε η επικεφαλής του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής Σκορδέλη
    jailgoldendawn / 1 day ago
    H επικεφαλής του τάγματος του Αγίου Παντελεήμονα Θέμις Σκορδέλη.

    (Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 20/4/2017)

    Την καταδίκη της Θέμιδος Σκορδέλη, επικεφαλής του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Αγ. Παντελεήμονα, αποφάσισε χθες το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την επίθεση σε βάρος των εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και του επικεφαλής της Αλέκου Αλαβάνου, τον Οκτώβριο του 2010.

    Η επίθεση αυτή είχε τότε πραγματοποιηθεί με πέτρες, αυγά, γιαούρτια, ντομάτες κ.λπ. από μέλη της περιβόητης επιτροπής κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα, η οποία αποτέλεσε όχημα για τη διείσδυση της ναζιστικής οργάνωσης στην περιοχή. Μάλιστα, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, είχε πραγματοποιηθεί παρουσία του Ηλ. Παναγιώταρου.

    Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει συσχετιστεί στη μεγάλη δικογραφία της δίκης της Χρυσής Αυγής και η οποία λίμναζε επί χρόνια στα συρτάρια των αρμόδιων αρχών. Από τα συρτάρια βγήκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης. Χρειάστηκαν λοιπόν 7 χρόνια προκειμένου να φτάσουμε στη δικαστική απόφαση, η οποία καταδικάζει τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους και παραπέμπει τον πέμπτο, ο οποίος το 2010 ήταν ανήλικος, στο δικαστήριο ανηλίκων.

    Ειδικότερα, από τους τέσσερις καταδικασθέντες, στους Θέμιδα Σκορδέλη, Αλίκη Παπαδάκη και Ανδρέα Σοφιά επιβλήθηκε ποινή 14 μηνών με αναστολή, με την κατηγορία της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης (το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης παραγράφηκε υφ’ όρον), ενώ ο γνωστός «αγανακτισμένος» Σπύρος Γιαννάτος καταδικάστηκε σε 10 μήνες με αναστολή. Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν μόνο οι δύο από τους κατηγορουμένους (Γιαννάτος, Παπαδάκη) και οι υπόλοιποι έστειλαν απλώς τον δικηγόρο τους.

  45. Ο/Η Antifa2 λέει:

    Δίκη Σκορδέλη: Κατέθεσε ο Αφγανός που μαχαιρώθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής το 2011

    Δίκη Σκορδέλη: Κατέθεσε ο Αφγανός που μαχαιρώθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής το 2011
    jailgoldendawn / 1 day ago

    Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σήμερα, Παρασκευή 7/7/2017, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ο Αφγανός μετανάστης που έπεσε θύμα επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης Θέμιδα Σκορδέλη στις 16/9/2011.

    Η δίκη ξεκίνησε με απόντες τους τρεις κατηγορούμενους (εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους υπεράσπισης), μετά από δεκάδες αναβολές, παρόλες τις προσπάθειες τις υπεράσπισης για εκ νέου καθυστέρηση με πρόσχημα το ζήτημα της διερμηνείας.

    Η περιγραφή της επίθεσης από ομάδα 15 ατόμων, με τη Σκορδέλη να δίνει τις εντολές, ήταν ανατριχιαστική, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η υπόθεση δικάζεται ως πλημμέλημα, τη στιγμή που ο μετανάστης δέχτηκε δύο χτυπήματα με σιδερένιο αιχμηρό αντικείμενο στον θώρακα και δίπλα στην καρδιά. Ο μάρτυρας ταυτοποίησε τους δράστες τής σε βάρος του επίθεσης στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων (Θέμις-Ευαγγελία Σκορδέλη, Ιωάννης Λουκιανός, Γεώργιος Μαρκουλάκης).

    Εκτός του θύματος, κατέθεσαν οι μάρτυρες της πολιτικής αγωγής Πέτρος Κωνσταντίνου, Ελένη Πορτάλιου και Γεώργιος Κόρρας, καθώς και ο αστυνομικός ο οποίος προσήγαγε τον Μαρκουλάκη που είναι αυτός που μαχαίρωσε τον Αφγανό μετανάστη.

    Η δίκη θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 10/7 (Ευελπίδων, κτίριο 13, αιθ. 3), με τα αναγνωστέα έγγραφα, την πρόταση του εισαγγελέα, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την απόφαση του δικαστηρίου.

  46. Ο/Η Κάσυ Διάρη, βοήθειαααααααααααααααα λέει:

    12 ΑΝΑΒΟΛΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    https://www.thepressproject.gr/article/113723/Oloklironetai-i-diki-tagmatos-xrusaugiton
    Ολοκληρώνεται η δίκη τάγματος χρυσαυγιτών

    Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης επίθεσης τάγματος εφόδου της ΧΑ σε Αφγανούς μετανάστες, υπό την καθοδήγηση της Θέμιδος Σκορδέλη. Η υπόθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός εκ των τριών θυμάτων, αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από 12 αναβολές.

    Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

    Η δίκη της χρυσαυγίτισσας Θέμιδος Σκορδέλη και δυο ακόμα χρυσαυγιτών που κατηγορούνται για μαχαίρωμα Αφγανού μετανάστη κατά την επίθεση τάγματος εφόδου με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης στις 16 Σεπτεμβρίου 2011, στον Αγ. Παντελεήμονα, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ η πρώτη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μετά από 12 αναβολές.

    Την Παρασκευή στο δικαστήριο κατέθεσε το θύμα της επίθεσης περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν σ’ εκείνη την επίθεση του τάγματος εφόδου που αποτελούνταν από 15 χρυσαυγίτες με επικεφαλής την Σκορδέλη που έδινε τις εντολές και κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του Αφγανού μετανάστη, ο οποίος δέχτηκε δυο χτυπήματα με σιδερένιο αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν μαχαίρι) στον θώρακα, δίπλα στην καρδιά.

    Ο μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεσή του την σε βάρος του επίθεση και ταυτοποίησε τους δράστες στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων Θ. Σκορδέλη, Ιωάννη Λουκιανού και Γιάννη Μαρκουλάκη.

  47. Ο/Η laskaratos λέει:

    Έγινε η δίκη 6 χρόνια μετά

    Σε 3 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Σκορδέλη για την επίθεση σε Αφγανό μετανάστη το 2011

    Σε 3 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Σκορδέλη για την επίθεση σε Αφγανό μετανάστη το 2011
    jailgoldendawn / 19 hours ago

    Σε τρία χρόνια ποινή φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (ηθική αυτουργία) σε βάρος Αφγανού μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα στις 16/9/2011. Με την ίδια ποινή φυλάκισης καταδικάστηκαν και οι δύο άλλοι Χρυσαυγίτες Μαρκουλάκης και Λουκιανός, ως φυσικοί αυτουργοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή 4 ετών φυλάκισης για όλους τους κατηγορούμενους πριν την απόφαση του Δικαστηρίου.

    Θυμίζουμε ότι η Σκορδέλη είναι κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και η επιμέρους υπόθεση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης αναφέρεται στο κατηγορητήριο ως βασικό αποδεικτικό στοιχείο της εγκληματικής της δράσης. Η Σκορδέλη καταδικάστηκε επίσης για την επίθεση στο κλιμάκιο του Αλέκου Αλαβάνου τον Οκτώβριο του 2010.

    Εντύπωση προκάλεσε η πλήρης απουσία οποιουδήποτε συμπαραστάτη (Χρυσαυγίτη ή “αγανακτισμένου κατοίκου”) στο πλευρό της Σκορδέλη, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες δικασίμους.

    https://www.efsyn.gr/arthro/ta-10-lepta-poy-pisteya-oti-einai-ta-teleytaia-moy

    «Τα 10 λεπτά που πίστευα ότι είναι τα τελευταία μου»

    Υπόθεση Σκορδέλη Ο Αλί ήταν αυτός που δεν κατάφερε να ξεφύγει. Τον μαχαίρωσαν 4 φορές στον Αγ. Παντελεήμονα.

    8η αναβολή για την Χρυσαυγίτισσα Θέμιδα Σκορδέλη

    11.06.2013, 10:40

    Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης, Μαρία Δήμα

    «Οταν είδα το πρώτο μαχαίρωμα, που ήταν πιο χαμηλά, δεν αγχώθηκα τόσο αλλά όταν είδα το μαχαίρωμα που ήταν κοντά στην καρδιά, κόπηκε εντελώς το αίμα μου. Νόμιζα ότι δεν θα προλάβω να φτάσω καν στο νοσοκομείο. Πίστεψα ότι μ’ έχουν πετύχει ακριβώς πάνω στην καρδιά και ότι θα πεθάνω όπου να ναι». Ο Αλί από το Αφγανιστάν μαχαιρώθηκε το 2011 στον Αγ. Παντελεήμονα. Από μέλη της Χρυσής Αυγής. Μια υπόθεση που περιλαμβάνει τρεις κατηγορουμένους –ανάμεσά τους και η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη– και μία δίκη που μόλις χθες αναβλήθηκε για 8η φορά.

    Η μυστική διεύθυνση

    Συναντήσαμε τον Αλί στο σπίτι ενός φίλου του. Τη δική του διεύθυνση την κρατάει μυστική. «Φοβάμαι πάρα πολύ ότι μπορεί να με βρουν και να με ξαναχτυπήσουν. Δεν μπορώ να βγω έξω για βόλτα, να περπατήσω. Είμαι συνέχεια κλεισμένος στο σπίτι. Κάθε φορά που πρέπει να πάω στο δικαστήριο με πιάνει άγχος και μεγάλος φόβος», μας λέει.

    Ολα ξεκίνησαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2011. Ηταν 9.30 το βράδυ στην οδό Περγάμου. Τρεις Αφγανοί κάθονται στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας. Περιμένουν έναν τέταρτο να περάσει να τους πάρει για να πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο. Αντί γι΄ αυτόν εμφανίζεται μια ομάδα 15 ατόμων. Τους ρωτούν από που είναι και όταν παίρνουν την απάντηση, τους επιτίθενται.

    «Οι περισσότεροι φορούσαν μαύρες μπλούζες, κουβαλούσαν κράνη μοτοσικλέτας και είχαν ξύλα στα χέρια τους. Η πρώτη επίθεση έγινε με ένα μπουκάλι μπίρας με το οποίο με χτύπησαν στο κεφάλι. Αυτό που έκανα ενστικτωδώς εκείνη τη στιγμή ήταν να πιάσω το κεφάλι μου, που με πονούσε, και δεν αντιλήφθηκα το μαχαίρι με το οποίο με κάρφωσαν».

    Ο Αλί ήταν αυτός που δεν κατάφερε να ξεφύγει. Τον πρόλαβαν στα σκαλιά της πολυκατοικίας. Τον μαχαίρωσαν δύο φορές στο στήθος και άλλες δύο φορές στην πλάτη. «Οταν πήγα στο νοσοκομείο οι γιατροί ήταν πανικόβλητοι γιατί πίστευαν ότι το μαχαίρωμα ήταν στην καρδιά και φώναζαν μεταξύ τους «τον έχουν πετύχει στην καρδιά!». Οι εξετάσεις έγιναν γρήγορα και διήρκεσαν 10 λεπτά. Αυτά τα 10 λεπτά πίστευα ότι ήταν τα τελευταία μου», μας λέει.

    Εντωμεταξύ ο δράστης οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί έρχονται για διαμαρτυρία και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο ένας από τους δύο φίλους του Αλί αναγνωρίζει έναν ακόμα άνδρα και μια γυναίκα.

    Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι οι Γιάννης Λουκιανός, Γιώργος Μαρκουλάκης και η Θέμις Σκορδέλη, οι οποίοι αν και επρόκειτο για αυτόφωρη διαδικασία, δεν δικάστηκαν ούτε χθες, τρία σχεδόν χρόνια μετά το περιστατικό.

    Ο Αλί έμεινε στο νοσοκομείο 16 μέρες. Παρά τον βαρύτατο τραυματισμό του, η κατηγορία είναι απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Η σοβαρότητα των τραυμάτων ωστόσο είναι αντιστρόφως ανάλογη της αστειότητας των δικαιολογιών που έχουν προβάλει οι τρεις για να μη δικαστούν.

    Αρνήθηκαν να πλησιάσουν

    Τη μία η Σκορδέλη αντιμετώπιζε… ψυχολογικά προβλήματα, την άλλη ο Λουκιανός είχε πάθει κολικό νεφρού, την άλλη απουσίαζε ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ο αστυνομικός Ιωάννης Δήμος, ο οποίος δεν είχε κληθεί, την άλλη απουσίαζε ο μεταφραστής…

    Χθες στο εδώλιο παρουσιάστηκε μόνο ο Γιάννης Λουκιανός και αυτό μετά την παρότρυνση του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος δήλωσε μάλιστα δημόσια στο δικαστήριο, για τον πελάτη του, ότι δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

    Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι δεν πλησίασαν καν το κτίριο 2, όπου στεγάζεται το Α΄ Αυτόφωρο Μονομελές, ενώπιον του οποίου δικάζονταν. Επικαλέστηκαν «φόβο για τη σωματική τους ακεραιότητα, από άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στο προαύλιο των δικαστηρίων για συμπαράσταση».

    Μάλιστα, αρνήθηκαν να εμφανιστούν, ακόμη και όταν ο επικεφαλής της ασφάλειας των δικαστηρίων έστειλε είκοσι αστυνομικούς να τους οδηγήσουν φρουρούμενους στη δικαστική αίθουσα. Δεν παρουσιάστηκαν με το πρόσχημα ότι δεν είναι επαρκής η αστυνομική δύναμη και ότι για την παρουσία τους επιθυμούν να τους συνοδεύσει ολόκληρη διμοιρία.

    Η δίκη αναβλήθηκε τελικά για τις 22 Ιανουαρίου 2014. «Δεν αντέχω άλλο. Συνέχεια αναβολές και πάλι αναβολές. Το μόνο που ζητάω είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τίποτα παραπάνω», μας λέει ο Αλί.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.