Η Βουλή κι η χαϊδευτική «καταδίκη» της Χ.Α.

Πολύ σωστά ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ ψήφισαν λευκό  

Ειδικότερα, το κείμενο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής:

  • – καταδικάζει τα επανειλημμένα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετέχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής
  • – προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής, εφόσον συνεχιστεί η αντικοινοβουλευτική, παράνομη συμπεριφορά βουλευτών, να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση,
  • – επισημαίνει τις ευθύνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και
  • – καλεί την εκτελεστική εξουσία και τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών.

###

Δεν καταδικάζεται λοιπόν εύκολα κάτι το οποίο προσφέρει. Eύλογο και το τσουβάλιασμα της «Καθημερινής» μέσω του «πνευματώδους» κου Κασιμάτη που τσουβαλιάζει τη Χρυσή Αυγή με το ΚΚΕ : «…Γιατί, δηλαδή, μας σοκάρει ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος χλευάζει το δημοκρατικό πολίτευμα από τις Θερμοπύλες, όταν η Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει από το βήμα της Βουλής ότι το κόμμα της δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα; Ειλικρινά, δεν βλέπω σε τι διαφέρει, επί της ουσίας, ένα φασιστικό κόμμα που αναλαμβάνει αυθαιρέτως αστυνομικά καθήκοντα στα πανηγύρια από ένα λενινιστικό που εμποδίζει την είσοδο της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας – και τα δύο περιφρονούν εξίσου τη νομιμότητα. Αν μας ενοχλούν παρόμοια φαινόμενα, είναι ίσως καιρός να σκεφθούμε μήπως πρέπει να θεσπισθεί νόμος περί κομμάτων, στο πρότυπο του γερμανικού, που θα θέτει τον σεβασμό του δημοκρατικού καθεστώτος (του χειρότερου, αν εξαιρέσει κανείς όλα τα υπόλοιπα, για να θυμηθούμε τον Τσόρτσιλ) ως προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία οιουδήποτε κόμματος. Εκτός αν προτιμάμε να περάσουμε πρώτα από τη φάση της Βαϊμάρης...».

Ο Ριζοσπάστης πολύ ορθά επισημαίνει: «Η ‘Χρυσή Αυγή’ η δράση της, η αντιδραστική ιδεολογία της είναι η άλλη όψη αυτού που ονομάζουν αστική δημοκρατία. (διαφωνώ) Είναι ο καλύτερος σύμμαχος των θιασωτών ενός δημοκρατικού καθεστώτος όπου η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 25%, όπου ο ένας στους τρεις νέους είναι χωρίς δουλειά, όπου οι συνταξιούχοι τρώνε μία φέτα ψωμί τη μέρα με τις συντάξεις που παίρνουν, όπου οι καρκινοπαθείς πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να κάνουν θεραπεία, όπου οι ανασφάλιστες μανάδες πάνε στα κοινωνικά ιατρεία και ζητάνε να γεννήσουν επειδή δεν έχουν μία… Και δικά τους παιδιά είναι όσα χτυπούν εξαθλιωμένους που παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και σουλατσάρουν στις επιχειρήσεις για να δηλώσουν ότι συμπαρίστανται στους καπιταλιστές που τα φέρνουν δύσκολα με την κρίση… Οπως δικά τους δημιουργήματα είναι τα εγκληματικά κυκλώματα στα οποία δρουν και Ελληνες και ξένοι.»

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ:
για διενέργεια δικαστικής έρευνας για τη δράση της Χ.Α. μέσω του avaaz, της ηλεκτρονικής κοινότητας που αναλαμβάνει την προώθηση της καμπάνιας και την χρηματοδότηση σχετικών ενεργειών. Όσοι ενδιαφέρεστε, εδώ είναι το link για να υπογράψετε το υπόμνημα.

http://www.avaaz.org/en/petition/Investigate_the_Golden_Dawn_neoNazi_Party_of_Greece/

Investigate Greece´s Golden Dawn neo-Nazi Party

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

42 Responses to Η Βουλή κι η χαϊδευτική «καταδίκη» της Χ.Α.

  1. «Ο Ριζοσπάστης πολύ ορθά επισημαίνει:«Η ‘Χρυσή Αυγή’ η δράση της, η αντιδραστική ιδεολογία της είναι η άλλη όψη αυτού που ονομάζουν αστική δημοκρατία…»»

    Αγαπητέ μου Ροϊδη

    είναι μια από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σου. Όχι που τσιτάρεις το «Ριζοσπάστη», αλλά γ΄αυτό το «πολύ ορθά» που προσθέτεις εσύ, ταυτιζόμενος πλήρως μαζί του. Δε φανταζόμουνα ποτέ πως θα εσύ θα δεχόσουνα ότι ο νεοναζισμός είναι η άλλη όψη της αστικής δημοκρατίας.

    Πάντα φίλος

  2. Ο/Η doulosofos λέει:

    «Ο Ριζοσπάστης πολύ ορθά επισημαίνει: «Η ‘Χρυσή Αυγή’ η δράση της, η αντιδραστική ιδεολογία της είναι η άλλη όψη αυτού που ονομάζουν αστική δημοκρατία[…]»
    Ασφαλώς και ο «Ριζοσπάστης» έχει κάθε συμφέρον να πείσει ότι η αστική δημοκρατία σε συνθήκες κρίσης, ευχαρίστως θα παραχωρούσε τη θέση της στο φασιστικό ολοκληρωτισμό. Συνεπώς η θέση κάθε πολίτη δημοκρατικών πεποιθήσεων, είναι η ένταξή του στο κομμουνιστικό στρατόπεδο.
    Αυτή την άποψη είχε και έχει το ΚΚΕ.
    Είναι άποψη που το εξυπηρετεί στην προπαγάνδα του, έτσι ώστε σε συνθήκες κρίσιμες να μπορεί να βάζει το δίλημμα:
    «Με το ΚΚΕ ή με τους φασίστες;»
    Εσείς κύριε Ροίδη συμφωνείτε με αυτήν την άποψη;
    Γιατί αυτό το : «Ο Ριζοσπάστης πολύ ορθά επισημαίνει…’ αυτό δείχνει.

  3. Ο/Η Ρόζα λέει:

    Οι Αθηναίοι γύρισαν την πλάτη τους στη Χρυσή Αυγή και τα τρόφιμά της

    Ολόκληρη… αγορά είχε στήσει από το πρωί η Χρυσή Αυγή στο Άγιο Παντελεήμονα. Τα μέλη της είχαν κουβαλήσει 8 τόνους τροφίμων προκειμένου να τα μοιράσουν σε άπορους Έλληνες πολίτες.

    Ωστόσο, όπως αναφέρει το newsit.gr η ανταπόκριση των Ελλήνων πολιτών δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι βουλευτές του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμένης, Αντώνης Γρέβος, Νίκος Μίχος και Χρήστος Παππάς, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί από το πρωί.

    Μόλις 500 άτομα βρέθηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα για να πάρουν τα τρόφιμα της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα όσπρια, ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά, ψωμί, πατάτες, κρεμμύδια, φρούτα και γάλα να μείνουν στις κούτες.

    Πηγή: iefimerida.gr

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Καμαρώστε τον σκληρό άντρα και τον ευσεβή ελληνορθόδοξο χριστιανό να επιτίθεται σε πεινασμένη ξένη γριούλα:
    «»Να πας στην Παπαρήγα και στον Τσίπρα» φώναξε σε μια ηλικιωμένη που θέλησε να πάρει τρόφιμα απο το σημερινό συσσίτιο.

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=162596&catid=4

    Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε καταστηματάρχη και πήραν το εμπόρευμα του .

    Η επίθεση έγινε μέρα μεσημέρι στην Αγίου Μελετίου
    – 15-20 άτομα «την έπεσαν» σε Πακιστανό ψιλικατζή
    – Του πήραν τα αναψυκτικά που μετέφερε για να πουλήσει στο μαγαζί του
    – Σταμάτησαν ταξιτζή και του έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ κούτες ολόκληρες!

    Λίγες μόνο ώρες μετά το συσσίτιο μόνο για Έλληνες που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή στον Άγιο Παντελεήμονα, λίγα μέτρα πιο μακριά, στην οδό Αγίου Μελετίου, μελη της έκλεβαν το εμπόρευμα ενός Πακιστανού ψιλικατζή για να το… μοιράσουν σε όποιον περνούσε από το σημείο εκείνη την ώρα!

    Μεσημέρι Παρασκευής, ο Πακιστανός καταστηματάρχης που διατηρεί μαγαζί με ψιλικά στην οδό Φυλής 167, πήγε σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην Αγίου Μελετίου, να αγοράσει αναψυκτικά για να πουλήσει στο μαγαζί του.

    Καθώς επέστρεφε στο ψιλικατζίδικό του, μεταφέροντας τα κιβώτια με τα αναψυκτικά με ένα καρότσι, του επιτέθηκαν 15-20 άτομα. Ένας και όλοι τους. Φορούσαν μαύρες μπλούζες που είχαν διακριτικά της Χρυσής Αυγής, είπε αυτόπτης μάρτυρας.

    Άρχισαν να του φωνάζουν και να του κλέβουν το εμπόρευμα, το οποίο έδιναν…απλόχερα σε όποιον περνούσε εκείνη την ώρα από την περιοχή. Σταμάτησαν ακόμη και έναν οδηγό ταξί, άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ και του είπαν «πάρε κι εσύ»! 14 κιβώτια με αναψυκτικά που ο Πακιστανός είχε πληρώσει για να αγοράσει, έκαναν… φτερά σε λίγα λεπτά!

    Ο Πακιστανός μαγαζάτορας τρομοκρατήθηκε από την επίθεση, παράτησε το καρότσι κι απομακρύνθηκε. Όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία και του είπε ότι μπορεί να υποβάλει μήνυση, εκείνος αρνήθηκε φοβισμένος.

  6. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Το ΚΚΕ έγινε πρόσφατα η «τίμια καταφυγή», η ζώνη αγνότητας όσων παραδοσιακά δεν ανήκουν στη νεοδημοκρατική ή πασοκογενή δεξιά και έχουν πάρει πρέφα από νωρίς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά εκτροφείο κοπράνων. Το ΚΚΕ αίφνης έγινε η καταφυγή της μορφωμένης ελίτ του 3% που ψήφιζε κάποτε τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Το πρόβλημα είναι ότι με την τίμια καταφυγή στο ΚΚΕ δεν επιτυγχάνεται παρά η «τίμια παρουσία» και η «καλή διαγωγή» σε έναν στενό ή πλατύτερο κοινωνικό περίγυρο. Και μια εύκολη απάντηση-υπερβολικά εύκολη- στο τωρινό «τι κάνουμε;» Το να στηρίζει κανείς το απολιθωμένο ΚΚΕ εν έτει 2012 είναι εντελώς υποκριτικό. Είναι σαν έξω να γίνεται της μουρλής κι εμείς να θέλουμε καθαρό σεμεδάκι για να ακουμπήσουμε το mont blanc μας που το τροφοδοτούμε με επαναστατικό μελάνι.

    Πάντοτε ελεεινολογούσα το τενεκεδένιο και δήθεν ΚΚΕ και δεν θα σταματήσω να το κάνω και τώρα επειδή εμφανίστηκε, εκτός δημοκρατικού τόξου, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχει πουθενά κανένα σημείο ζωής από τον λεγόμενο α/α χώρο.

    Ο ελληνικός λαός δεν έχει αλλάξει καθόλου. Το «μακριά από τον κώλο μου και όπου θέλει ας είναι» ανέδειξε τη σαπίλα της αστικής δημοκρατίας και το ίδιο «μακριά από τον κώλο μου και όπου θέλει ας είναι» μας σέρνει στα πρόθυρα του ναζισμού. Δεν υπάρχει καμιά συνειδητοποίηση και καμιά παραγωγική αγανάκτηση. Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Πάμε κατά διαόλου και οι φωνές υπέρ ΚΚΕ είναι ακριβώς αυτό που έλεγε η διαφήμιση
    «ό,τι κι αν κάνω βάζω πάντα κύβο magic».

    Ναι, πλέον, στις δεδομένες συνθήκες, στηρίζω τη συγκυβέρνηση.
    Ναι, όπως και στο παρελθόν, στο δίλημμα «Καραμανλής ή τανκς» απάντησα Καραμανλής.

    Χωρίς καμιά αιδώ, χωρίς εφηβική αιδημοσύνη.

    Κωλόγερας

  7. Ο/Η Po λέει:

    Δημήτρης Φύσσας + doulosofos…
    Έχετε κι οι δυο απολύτως δίκιο, ήμουν απρόσεκτος, νόμιζα πως διάβασα «μια από τις όψεις αυτού που ονομάζουν αστική δημοκρατία…» που θα ήταν πέρα για πέρα σωστό.

    -ούτε φυσικά ασπάζομαι το «Με το ΚΚΕ ή με τους φασίστες;”….

    Θα διορθώσω το κείμενο με το οποίο συμφωνώ με τον Ριζοσπάστη.

    Σας ευχαριστώ.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Πράγματι αυτό είναι σωστό γιατί η ανοχή που επιδεικνύει η αστική Δημοκρατία στη Χ.Α. είναι ολότελα απαράδεκτη.
      Έιδικά στην Ελλάδα που δεν λειτουργεί ούτε υποτυπωδώς ένας αντιρατσιστκός νόμος, ολοφάνερα η ανοχή ακόμη και σε καταγεγραμμένα εγκλήματα, οφείλεται στην κρυφή επιθυμία, κυρίως της ΝΔ, να χρησιμεύσει η ΧΑ ως μηχανισμός αντιμετώπισης της Αριστεράς και των εργατικών-κοινωνικών αγώνων και ως δεξαμενή αποθήκευσης ψήφων που ίσως ένα μέρος τους να πήγαινε αριστερότερα.
      Όχι πως και η Αριστερά δεν έχει ευθύνες, άλλης τάξεως βεβαια, π.χ. για να έλθω στις εμμονές μας, ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ αρνούνται να καταγγείλουν τις σκανδαλώδεις σχέσεις της ηγεσίας της Εκκλησίας με τη Χ.Α.

  8. Ο/Η ZAK λέει:

    Ναι, καλά κάνανε. Αλλά κατά τα άλλα μαλακίζονται. Πολύ με το σεις και το σας τους φέρονται.Κοιμούνται. Θέλει φωνή και βρισίδι και καταγγελια με βρισίδι: ναζιστές, Χιτλερικοί, δοσίλογοι ταγματασφαλίτες, ανθέλληνες ,τέτοια.Και βέβαια, ακτιβισμό, και να συσπειρώσουν τις περίφημες μάζες.
    Όταν ο Σύριζα γίνει Κυβέρνηση, πως θα τους αντιμετωπίσει; Με την … αστυνομία;
    Τι, γίναμε οι Έλληνες φλεγματικοί; Οι Βρετανοί βουλευτές πάντως είναι πιο ζωντανοί από τους μούχλες τους δικούς μας:

    Άντε, ελπίζω, τουλάχιστον ο Σύριζα να αλλάξει, ο καιρός τρέχει.

  9. Ο/Η ZAK λέει:

    Για κκε, όντως δε συζητάμε.Μετά το τελευταίο συνέδριο που αποκατέστησε το βρωμο-Στάλιν, περισσότερο κακό κάνει παρά καλό. Και κρίμα. Έχει τους ογκώδεις Παμίτες, θα μπορούσαν να δόσουν ένα βρωμόξυλο, αλλά τους έχει για άλλη δουλειά.

  10. Ο/Η Servitoros λέει:

    Καμαρώστε τον σκληρό άντρα και τον ευσεβή ελληνορθόδοξο χριστιανό (πρώην οπαδό του Εωσφορου) Καιάδα
    —-
    Δεν είναι ο Καιάδας αλλά ο Ηλίας Παναγιώταρος, ένα φεγγάρι υποψήφιος στο ΛΑΟΣ για δημοτικές-νομαρχιακές, γνωστός για τα ντου σε εκδηλώσεις πριν από κάποια χρόνια για το λεξικό,το μεταναστευτικό κ.α. και επιχειρηματίας στο χώρο του εξοπλισμού για τα σώματα ασφαλείας.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Eυχαριστώ πολύ, το διόρθωσα.
      Ομολογώ ότι παρ’όλο που οι βουλευτές της Χ.Α. είναι όλοι τους ιδιαίτερα συμπαθείς στην εμφάνιση τους μπερδεύω.

  11. Ο/Η Κουτσοί, Ναζί ...όλοι στον Αη Παντελεήμονα λέει:

    http://www.egolpion.com/katadiki_filetismou.el.aspx
    Σύνοδος Πατριαρχών – Προκαθημένων Ορθοδόξων Εκκλησιών
    (1872)

    ΟΡΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ

    Γράφει ο Όρος πού ψήφισε η Σύνοδος:

    «Αποκηρύττομεν κατακρίνοντες και καταδικάζοντες τον φυλετισμόν, τουτέστιν τας φυλετικάς διακρίσεις και τας εθνικάς έρεις και ζήλους και διχοστασίας εν τη του Χριστού Εκκλησία… Τους παραδεχομένους τον τοιούτον φυλετισμόν και επ’ αυτώ τολμώντας παραπηγνύναι καινοφανείς φυλετικάς παρασυναγωγάς κηρύττομεν, συνωδά τοις Ιεροίς Κανόσιν, αλλοτρίους της μιας Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, και αυτό δη τούτο ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ».

    [Από την Ιστορία τον Ελληνικού Έθνους (Εκδ. «Εκδοτικής Αθηνών»), τομ. ΙΓ (1977),
    Νεώτερος Ελληνισμός (από 1833 ως 1881), σελ. 305].

  12. Ο/Η speira λέει:

    Αγαπητέ Ρο,
    Ο λόγος για τον οποίο συμφωνείτε με το λευκό είναι το περιεχόμενο του κειμένου από τον Ριζοσπάστη; Αν έχω ενημερωθεί σωστά το μεν ΚΚΕ πρότεινε ψυχραιμία, ο δε ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση στο left.gr υπερψήφισε το κείμενο πλην της παραγράφου που δεν χαρακτήριζε τη βια ρατσιστική. Οι καιροί και οι πρακτικές, μας δίνουν άραγε την πολυτέλεια της αναζήτησης επιθετικών προσδιορισμών; Η βία της ΧΑ δεν έχει ως στόχο όλους δεν συντάσσονται στο πλευρό της;

    • Ο/Η KNM λέει:

      Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

      Μερικές επισημάνσεις με αφορμή την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

      Η Β. Κατριβάνου στο κείμενο: “Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τη Χρυσή Αυγή: τα πραγματικά περιστατικά και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ” εξηγεί την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, και γιατί ψήφισε λευκό σε ένα από τα τέσσερα σημεία της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής: “Αν δεν πούμε τη βία με το όνομά της, δηλαδή «ρατσιστική» και «φασιστική», και αν μιλάμε γενικά για «βία», κλείνουμε τα μάτια και αρνούμαστε να δούμε την ουσία του θέματος — πράγμα που, ιστορικά, αποτελεί βασική επιδίωξη της ακροδεξιάς”

      Όμως, όπως αποδείχτηκε και από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην επιτροπή, αυτό που περιγράφει ως “βασική επιδίωξη μόνον της ακροδεξιάς” δεν περιορίζεται μόνον στον χώρο της ακροδεξιάς. Ο Α. Λιάκος στο άρθρο του “Πού βρίσκονται τα άκρα και ποιον απειλούν;” έχει εξηγήσει πως: “η ιδέα των άκρων που απειλούν τη δημοκρατία, εκτός από ανιστόρητη είναι και παραπλανητική, γιατί τα άκρα, δηλαδή οι ακραίες αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές εκδηλώνονται στο κέντρο.”

      Η “χρυσή αυγή” που κάνει “τάγματα εφόδου” κινείται στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο με την κυβέρνηση που κάνει “στρατόπεδα συγκέντρωσης”. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να τρέφει αυταπάτες πως το ζήτημα της “ρατσιστικής” και “φασιστικής” βίας μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από ανάλογες αποφάσεις της “επιτροπής δεοντολογίας” της Βουλής, σε συνεργασία μάλιστα με τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις που ανέδειξαν την “χρυσή αυγή” ως το μακρύ χέρι του κράτους στην κοινωνία.

      http://enosy.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4838.html

  13. Ο/Η Antifa λέει:

    Λέμε ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή
    Όσο πιο πολύ σπέρνεις φόβο μιλωντας για το έγκλημα, για τους μετανάστες, για τους εξωγήινους τόσο πιο πολύ ελέγχεις τους ανθρώπους.

    http://www.facebook.com/skatastousfasistes

  14. Ο/Η KNM λέει:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής εναντίον των κρουσμάτων φασιστικής βίας με πρωταγωνιστές βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής αναφέρει τα εξής:

    Η απόφαση της Επιτροπής αποτελεί, καταρχήν, ασφαλώς θετική εξέλιξη, καθώς το Κοινοβούλιο, διά του οργάνου του, καταδικάζει την πρακτική της Χρυσής Αυγής. Καταρρίπτονται έτσι οι ισχυρισμοί των μελών της ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά ένα νόμιμο κόμμα, και ανοίγεται ο δρόμος στη Δικαιοσύνη να πράξει τα οφειλόμενα.

    Την ίδια στιγμή, όμως, προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία το γεγονός ότι η Επιτροπή αρνείται να κατονομάσει τη βία της Χρυσής Αυγής ως αυτό που είναι, δηλαδή ρατσιστική και φασιστική. Στο επίμαχο, λοιπόν, σημείο του κειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό (ενώ προφανώς υπερψήφισε το υπόλοιπο κείμενο). Σε μια συγκυρία που η ρατσιστική βία εντείνεται και η φασιστική δράση απειλεί ευθέως τη δημοκρατία, μια γενικόλογη ρητορική περί «βίας» σημαίνει αποσιώπηση ενός εξαιρετικά σοβαρού φαινομένου, για το οποίο έχει ήδη πάρει θέση η Επίτροπος του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (με ό,τι σημαίνει αυτό για το διεθνές κύρος της χώρας…). Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και οι αρμόδιοι υπουργοί κατονομάζουν τη βία αυτή ως ρατσιστική: ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε, τον περασμένο μήνα, τη σύσταση ειδικού τμήματος της Ασφάλειας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, εξήγγειλε ειδική διάταξη νόμου για περιπτώσεις ρατσιστικής βίας. Την ίδια στιγμή, η αποσιώπηση του φασιστικού κινδύνου, τόσο από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής όσο και από κόμματα και μέσα ενημέρωσης, μαρτυρεί την ανησυχητική απόσταση ενός σημαντικού μέρους του πολιτικού κόσμου από το αντιφασιστικό και αντιναζιστικό κεκτημένο των ευρωπαϊκών κοινωνιών μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και με την έννοια αυτή συνιστά σήμα κινδύνου για την ίδια τη δημοκρατία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα για την προάσπιση της δημοκρατίας, από κοινού με τις πολιτικές δυνάμεις, τα κοινωνικά κινήματα και τους πολίτες που κατανοούν ότι η φασιστική απειλή δεν αφορά μόνο τους μετανάστες, τους «αντιφρονούντες» ή τους «διαφορετικούς», αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη που «αποκλίνει» από τα ολοκληρωτικά δόγματα των φορέων της. Για το λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ενός μετώπου υπεράσπισης της δημοκρατίας και ανάσχεσης της φασιστικής απειλής, με στόχο η ελληνική κοινωνία να σταθεί όρθια και αξιοπρεπής μέσα στην κρίση. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και τα διάφορα κέντρα που τους προσκαλούν ανοιχτά ή τους στηρίζουν έμμεσα θα πάρουν την απάντηση που τους αντιστοιχεί.»

    • Ο/Η Λεωνίδας λέει:

      Τατσόπουλος: Χοντρή γκάφα το λευκό του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

      Έντονη κριτική άσκησε στο κόμμα του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, με μήνυμά του στο facebook για το «λευκό» που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής για την καταδίκη των βίαιων πράξεων της Χρυσής Αυγής.

      «Χοντρή γκάφα το «λευκό» του ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο καταδίκης της Χρυσής Αυγής κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Δεν ήμουν παρών, αλλά μπορώ να καταλάβω πώς παγιδεύτηκε ο συνάδελφος βουλευτής που εκπροσωπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ από την επιμονή της Νέας Δημοκρατίας να μην συμπεριλάβει στο κείμενο τον όρο «ρατσιστική βία». Ετσι όμως ο καλός συνάδελφος αποφάσισε να μην συνυπογράψει το κείμενο και να χάσει τη συνολική εικόνα. Προς τα έξω δόθηκε η εντύπωση «ανοχής» του ΣΥΡΙΖΑ προς τη συμμορία της Χρυσής Αυγής, κάτι που καλά γνωρίζω ότι δεν αληθεύει» αναφέρει συγκεκριμένα ο βουλευτής στο μήνυμά

  15. Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Λασκαράτε και Ρο
    Οι πρακτικές της αριστεράς αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην διαμόρφωση των ορίων που κινείται αυτό τα τέρας που έχει γεννηθεί. Στο έχω ξαναγράψει και θα στο ξαναγράφω γιατί κωφεύετε και εθελοτυφλείτε. Αυτό που λέει ο Κασιμάτης για το ΚΚΕ πες μου που είναι λάθος. Τόσα χρόνια ιδίως το ΚΚΕ αλλά και ο μετά Αλαβάνου Συριζα δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει πως αρνείται το σύνταγμα. Η αριστερά δεν είναι Χ.Α. Είναι υπεραπλούστευση να λέγεται κάτι τέτοιο. ΑΛΛΑ πάρτε κάτι αρκετά πρόσφατο και πείτε μου ως σκεπτόμενοι άνθρωποι τι συμπεράσματα βγάζετε.

    http://www.newsbomb.gr/politikh/story/233851/entoni-antidrasi-toy-syriza-gia-tin-efodo-tis-elas-se-katalipsi
    Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ασκεί σκληρή κριτική για την αστυνομική επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη, που είχε σαν στόχο την απομάκρυνση των νεαρών από την κατάληψη του κτιρίου «Δέλτα». Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας: «Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές επέλεξαν να αποτυπώσουν σε ένα άνευ ουσίας video την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν πάνοπλοι άνδρες όλων των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, και έδιναν την εικόνα εμπόλεμης ζώνης για ώρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η κατάληψη ΔΕΛΤΑ, στεγάζεται από το 2007 στο κτίριο των πρώην εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε αφεθεί ερειπωμένο για χρόνια, παρά το γεγονός ότι η επαναλειτουργία των εστιών αποτελεί πάγιο αίτημα του φοιτητικού κινήματος. Όλα αυτά τα χρόνια η «Δέλτα» λειτουργούσε ως αυτοοργανωμένος, ελεύθερος κοινωνικός χώρος, καλύπτοντας τις ανάγκες στέγασης δεκάδων νέων ανθρώπων, διέθετε οργανωμένη βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, αίθουσα μουσικής, ενώ δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή από τη λειτουργία της.
    Αντίθετα, οι ένοικοι με συνέπεια συντηρούσαν ένα κτίριο που το Ελληνικό Δημόσιο επιδεικτικά άφηνε να καταστρέφεται, παρά το γεγονός ότι προοριζόταν για την κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών. Δηλώνουμε, ότι θα παρακολουθούμε στενά τις ενέργειες αξιοποίησης του κτιρίου από τη διοίκηση του ΤΕΙ -όπως αυτή έχει δεσμευτεί- και πιστεύουμε ότι θα κινηθούν στην κατεύθυνση επαναλειτουργίας των εστιών, ιδιαίτερα σήμερα που ακόμη και η στέγαση των φοιτητών αποτελεί διακύβευμα. Παράλληλα, εκφράζουμε την τουλάχιστον απορία μας για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός της χώρας, καθώς και οι ηγεσίες του ΠΡΟ-ΠΟ και της ΕΛ.ΑΣ την τήρηση της έννομης τάξης και την επίτευξη κοινωνικής ειρήνης και ομαλότητας, αλλά και για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν εναργείς νέοι που αγωνίζονται να καλύψουν τις ανάγκες της επιβίωσής τους. Η τήρηση της νομιμότητας, σε μια χώρα που τάγματα εφόδου δρουν για μήνες ανενόχλητα, δεν είναι υπόθεση προβολής στα δελτία των 8, αλλά κοινωνική απαίτηση και διεκδίκηση».

    Θα συνεχίσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες μου φαίνεται. Κατά τα άλλα αστικές δημοκρατίες και κουραφέξαλα. Τοποθετηθείτε σας παρακαλώ στην παραπάνω δήλωση και πείτε μου αυτόν τον καιρό με αυτή την κατάσταση αυτές οι πρακτικές δεν δικαιώνουν ούτε στο ελάχιστο τον κύριο Κασιμάτη;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή που δεν μπορούμε να περάσουμε, εγώ τουλάχιστον.
      Βεβαίως η Αριστερά φταίει για πολλά, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη το να ταυτίζονται κοινωνικοί αγώνες, καταλήψεις, εργατικές απεργίες, διαδηλώσεις κλπ που υπερβαίνουν το νόμο, με δολοφονικές επιθέσεις ανθρώπων του υποκόσμου πάνω σε αθώους φουκαράδες είναι αυτονόητα παράλογο.

      Αν η Αριστερά παραβιάζει νόμους για να υπερασπιστεί κοινωνικές κατακτήσεις, έστω εργατικά προνόμια κλπ το κάνει γιατί πρώτα το ίδιο το αστικό κράτος, η ίδια η Δικαιοσύνη, οι κυβερνήσεις, η Αστυνομία, ποδοπατούν τους νόμους, κουρελιάζουν το Σύνταγμα, ληστεύουν, αδικούν ή και δολοφονούν ανθρώπους ατιμώρητα.

      Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατεβάζει δυο φορές στη Ζάκυνθο υποψήφιο βουλευτή τον άνθρωπο που καθοδηγούσε τη φάμπρικα των τυφλών, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός αγόραζε ψήφους με ρουσφετολογικούς διορισμούς στα Μουσεία, όταν ο ίδιος διαχειριζόταν χωρίς λογοδοσία μυστικά κονδύλια, όταν η ελληνικη κυβέρνηση δεν ψάχνει τα cd των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία (η Γερμανία το κάνει), όταν το ιδιο το ΔΝΤ αγανακτεί με την κατάσταση στην ελληνική Δικαιοσύνη, με τη φοροκλοπή των εφοπλιστών κλπ κλπ είναι το λιγότερο υποκρισία να εγκαλείται π.χ. η καταληψη της εγκαταλελειμένης Αγοράς της Κυψέλης που στο κάτω κάτω τη μετέτρεψε σε πολιτιστική όαση.

      Οι ευθύνες της Αριστεράς, είναι ολότελα άλλης τάξης και εμείς εδώ με υπερβολική αυστηρότητα τις έχουμε επισημάνει χάνοντας φίλους και κάνοντας εχθρούς.

      • Ο/Η Ευγένιος λέει:

        Το αστείο είναι ότι ακριβώς τα ίδια επικαλείται και η Χ.Α. Αν με καταλαβαίνεις. Οι αγώνες έχουν πολύ καιρό τώρα μετατραπεί σε φαυλότητα. Αυτό θέλω να πώ και είναι απλό. Το λάθος που είπε ο Κασιμάτης δεν είπες.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        1. To ότι X.A. επικαλείται π.χ. τη διαφθορά δεν την ταυτοποιεί με την Αριστερά. Η Χ.Α. επικαλείται δεκάδες πράγματα στα οποία αποδεδειγμένα δεν πιστεύει. Έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε.
        Υποτίθεται ότι είναι κατά του Κεφαλαίου, αλλά στην πώληση της Αγροτικής βάζει πλάτη στον Σάλα. Υποτίθεται ότι είναι κατά της βουλευτικής ασυλίας, αλλά ο Κασιδιάρης κρύβεται πίσω της. Υποτίθεται ότι είναι χριστιανική αλλά στοχοποιεί αδύναμους φουκαράδες.
        Δεν έχει την παραμικρή αξία το τι δηλώνει η Χ.Α.

        2. Το άρθρο του Κασιμάτη είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη για τα σκουπίδια, όπως κάι κάθε προσπάθεια να παραλληρίζεται ο αριστερός ακτιβισμός με τη δολοφνική δράση των Ναζιστών.
        Όταν η κα Παπαρήγα λέει μια ανοησία για το Σύνταγμα, μπορεί να της ασκήσουμε κριτική με το παραπάνω, αλλά το ΚΚΕ δεν έχει ούτε τη δύναμη ούτε τη διάθεση να καταπατήσει λαϊκές ελευθερίες. Τουναντίον αγωνίζεται για τη διεύρυνση της Δημοκρατίας αν θέλεις για δικό του συμφέρον.
        Το τι θα κάνει στο απίθανο ενδεχόμενο που πάρει την εξουσία, είναι υπό συζήτηση.
        Εγώ π.χ. σε μια τέτοια περίπτωση πιθανότατα να βρισκόμουν στη φυλακή.
        Δεν μπορώ όμως να κάνω δίκες προθέσεων. Το ΚΚΕ, κόμμα πατριωτικό που έλαμψε με τους αγώνες του στην Κατοχή, δεν κακουργεί και οι παρανομίες του γίνονται πάντα σε μια φιλολαϊκή κατεύθυνση και είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις παρανομίες των καθεστωτικών κομμάτων, η Χ.Α. των απογόνων και επιγόνων των Ταγματασφαλητών και των συνεργατών της Χούντας, κάνει μέρα μεσημέρι εγκλήματα και δεν κρύβει την πρόθεσή της για εγκαθιδρυση μιας κοινωνικά άδικης τυραννίας και ενός απέραντου Νταχάου..

      • Ο/Η Ευγένιος λέει:

        Θα προσπαθήσω να είμαι απλός. Δεν συγκρίνω Χ.Α. και «Αριστερό ακτιβισμό» με τα κριτήρια που κάνεις εσύ. Των προθέσεων. Πράγμα ομολογουμένως ασαφές. Ρωτάω πολύ απλά πώς ο λεγόμενος από εσένα αριστερός ακτιβισμός και με ποιά ορθολογικά κριτήρια απαλλάσσεται από τις πρακτικές βίας και εκβιασμού που πολλάκις έχει χρησιμοποιήσει-αν κάτι τέτοιο δεν το αναγνωρίζουμε ιστορικά τότε απλά παίζουμε τις κουμπάρες- ακόμα και όταν, και συμφωνώ, δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνες της Χ.Α. Είναι πολύ απλή η ερώτηση και εσύ μου απαντάς απλά περί προθέσεων. Αυτό θέλω πολύ απλά να καταγγείλω. Αυτός ο «ακτιβισμός» είναι που έχει ορίσει το γήπεδο- το χώρο που κινείται σήμερα η Χ.Α. Τώρα αν εσύ μου λες «μα εμείς το γήπεδο το φτιάξαμε όχι για το παιχνίδι που παίζει η Χ.Α. αλλά για το άλλο, εκείνο του αριστερού ακτιβισμού» θα σου πω χαίρω πολύ δεύτερη φορά. «Δεν παύεις να το έφτιαξες». Και όπως σου ξαναείπα ξεμείναμε και από κόκκινες κάρτες και άντε τώρα να αποβάλεις τον νέο «παιχταρά» που αποδείχτηκε δύο φορές τραμπούκος. Αυτή θα είναι και η ιστορική ευθύνη που θα έχει στις πλάτες της η Αριστερά. Όσο πιο γρήγορα δεχτεί και καταδικάσει τον εώς τώρα χώρο ανάπτυξης του πολιτικού της ακτιβισμού τόσο καλύτερα για όλους και κυρίως για την ουσία του όποιου ακτιβιστικού ιδεώδες διατείνεται πως φέρει. Αλλά δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει κανένας. Μάρτυρας τα σχόλια της πλειοψηφίας των αναγνωστών. Μάρτυρας η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε σειρά θεμάτων. Από το πρόσφατο της εστίας στην Θεσσαλονίκη και των δηλώσεων του Τσίπρα στήριξης στην λαϊκή φοροδιαφυγής στην ΔΕΘ μέχρι την μεταπολιτευτική αέναη καύση σχολών και σχολείων στο όνομα του ασύλου και της «ελεύθερης διακίνησης ιδεών». Μοιάζει να τους βολεύει όλους αυτή η κατάσταση. Η ύστατη ευκαιρία για την διατήρηση των φαντασιακών και των δύο άκρων. Το ύστατο καταφύγιο των δυνάμεων που μας φέρανε μέχρι εδώ. Μιλάς για φαινότυπο. Μιλάω για γονότυπο. Οι όποιες προθέσεις, της όποιας πλευράς επιστρατεύουν ορμέφυτα τόσο σκοτεινά που κάνουν το αντικείμενο των προθέσεων δευτερεύων-μια απλή αφορμή. Μάλλον δεν θέλεις να το καταλάβεις. Μάλλον αρκετοί αριστεροί βλέπουν στην Χ.Α. έναν εύκολο αντίπαλο στην αντιπαράθεση των χυδαιοτήτων. Ο λιγότερο χυδαίος κερδίζει. Και όχι μια καταδίκη τώρα των λαθεμένων τακτικών του παρελθόντος δεν θα είναι δείγμα αδυναμίας.
        Τα άλλα με την Παπαρήγα και τους αγώνες του ΚΚΕ τα αφήνω ασχολίαστα. Απλά άστοχα και το ξέρεις. Ας κυρήξουμε όλοι το προαναφερθέν γήπεδο αυθαίρετο. Και όταν λέμε όλοι ενοούμε όλοι.Η καλύτερη δράση κατά της Χ.Α. και είναι κυρίως στα χέρια της αριστεράς. Είναι η ιστορική της ευκαιρία. Αλλά πού. Τραμπούκοι της «κουλτούρας» και αυτοί.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        1. Oι προθέσεις είναι μεγάλη υπόθεση, μην τις υποτιμάς.

        2. Οι στόχοι αυτής της «βίας» επίσης είναι τεράστια υπόθεση.

        Π.χ.
        Γράφει η Καθημερινή για την αριστερή βία στα μεταλλεία του Μπόμπολα κλπ. Από ποιά μεριά όμως είναι η βία;

        Όμως:

        Χρυσός στη Β. Χαλκιδική: Η προπαγάνδα της «ανάπτυξης»

        Τη σιωπή των ΜΜΕ για τους αγώνες των κατοίκων στη Β. Χαλκιδική ενάντια στη δημιουργία ενός καταστρεπτικού για το περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής ορυχείου έσπασε μέσα στο καλοκαίρι η δήλωση του Δένδια: «Η νομιμότητα θα εφαρμοστεί και για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική». Είχε προηγηθεί μια μέρα πριν η καταστολή μιας μεγάλης πορείας στο βουνό, με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Αυτό ήταν: έχουμε πλέον γραμμή.

        Το ΜΜΕ του Μπόμπολα δεν θα έθιγαν βέβαια ποτέ μια ιστορία απ’ όπου το αφεντικό βγάζει πολλά (μα πολλά) λεφτά. Θα έπρεπε κάποιος να παριστάνει τον βλάκα περί διαπλοκής, αν περίμενε να βγάλει το «Μέγκα» ή το «Έθνος» τα σκάνδαλα που συνοδεύουν τη μεταβίβαση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», όπου ο Μπόμπολας κατέχει το 5% μέσω της «ΑΚΤΩΡ». Και στα άρθρα που πανηγύριζαν τότε για την απομάκρυνση της Μπιρμπίλη από το Υπ. Περιβάλλοντος δεν θα διαβάσει κανείς την πραγματική αιτία του ενθουσιασμού: η Μπιρμπίλη, με το να μην υπογράφει επί 1 ½ χρόνο στο υπουργείο τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την κρίσιμη άδεια που ήταν απαραίτητη για να μπορέσει η εταιρεία να προχωρήσει στα σχέδιά της, μπλόκαρε γι’ αυτό το διάστημα την κατασκευή του ορυχείου. Το πράσινο φως άναψε ο Παπακωνσταντίνου αμέσως μετά, υπογράφοντας το έγγραφο μέσα σε 10 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

        Ο Μπόμπολας όμως έχει καλούς συμπαραστάτες και στους υπόλοιπους πάτρονες των ΜΜΕ. Γιατί πάνω απ’ όλα, πάνω απ’ τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους, δουλειά τους είναι ο καθορισμός και η επιβολή του κυρίαρχου λόγου του συστήματος. Έτσι, ο τόσο ευαίσθητος ΣΚΑΙ του Αλαφούζου π.χ., που Κυριακή παρά Κυριακή μας προσκαλεί σε δεντροφυτεύσεις, δεν βρήκε καμιά κουβέντα να πει για τα 3.500 στρέμματα του πανέμορφου δάσους των Σκουριών που θα καταστραφούν. Μέχρι πρόσφατα, τις ελάχιστες φορές που σχολιαζόταν το θέμα αποσπασματικά, όπως και για το Ελληνικό, όπως και για τον Αχελώο, οι κάτοικοι βαφτίζονταν 30 ψευτοοικολόγοι που με τις εμμονικές αιτιάσεις τους και τις συνεχείς νομικές προσφυγές τους έβαζαν φρένο στη χρυσοφόρα για την εθνική οικονομία επένδυση. (Η πρόταση θα ήταν δυσλειτουργική αν έμπαιναν όσα εισαγωγικά αντιστοιχούν στα ψέματα που κρύβει). Αλλά και για μια συνολικότερη προσέγγιση, ας δει κανείς το ρεπορτάζ του Τέλογλου 1 χρόνο πριν, για τους «Νέους Φακέλους» του Παπαχελά, ένα πραγματικό «μνημείο ερευνητικής δημοσιογραφίας».

        Καθώς όμως βρισκόμαστε στην κορύφωση του αγώνα, εν όψει της τελικής γνωμοδότησης του ΣτΕ, απαιτούνται ενισχυμένα μέτρα για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Με ένα ανυπόγραφο σημείωμα στην αλαφουζέικη «Καθημερινή», οι κάτοικοι αναβαθμίστηκαν σε ακροαριστερά τάγματα εφόδου, κατ’ αντιστοιχία με τους νεοναζί τραμπούκους της Χρυσής Αυγής, και επομένως πρέπει να κατασταλούν. Έτσι αντιμετωπίζονται οι πορείες χιλιάδων ανθρώπων, νέων και γέρων, που ζητούν την προστασία του τόπου τους, την προστασία του δάσους και των νερών τους, την προστασία της ζωής τους, απέναντι στα συμφέροντα της Καναδικής ElDorado Gold. Ανατριχιάζει κανείς με τόση δημοκρατία…

        Η περίπτωση του ορυχείου στις Σκουριές Χαλκιδικής είναι μια κλασική περίπτωση διαπλοκής, ενισχυμένη με αποικιοκρατικούς όρους και προοπτική λατινοαμερικάνικης εξαθλίωσης εν καιρώ μνημονίου. Το 1997, όταν τα ΜΜΕ μας τάιζαν ψεύτικη ευημερία, στη Β. Χαλκιδική είχε εφαρμοστεί στρατιωτικός νόμος απέναντι στους κατοίκους που αντιδρούσαν σε παλαιότερα εξορυκτικά σχέδια. Σήμερα, που έχει επιβληθεί ωμή καταστολή από τις δημοκρατικές δυνάμεις των ΜΑΤ, τα ΜΜΕ μας ταΐζουν φόβο και ιδεολογικά παραμύθια «χρυσής» ανάπτυξης και «χρυσής αυγής».

        Χρυσός στη Β. Χαλκιδική: Η προπαγάνδα της «ανάπτυξης»

      • Ο/Η Ευγένιος λέει:

        Σχετικά καθυστερημένη η απάντηση αλλά:
        1. O δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με αγνές προθέσεις. Ρήση ούτε δική μου ούτε δική σου, που παρόλα αυτά την έχεις επικαλεστεί .
        2. Μιλάς για κάτι συγκεκριμένο που δεν αναιρεί σε τίποτα τον γενικό κανόνα που περιγράφει τον αριστερό «ακτιβισμό» του οποίου έχουμε άμεση φυσική εμπειρία και θέλω να θίξω. Την περίπτωση που αναφέρεις δεν την γνωρίζω στο βάθος που διακρίνω σε σένα να κατέχεις. Ως εκ τούτου να δεχτώ πως τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις. ΟΚ. Στην περίπτωση αυτή τώρα θα ανακαλύψουμε from scratch την διαπλοκή, την διαστρέβλωση της αλήθειας και την όποια προβοκάτσια καλλιεργούν κάποια κέντρα εκδούλεψης και διαπλοκής; Δεν υπάρχει κάτι που να κάνει την ιστορία σου απίστευτη ή εξωπραγματική. Κάθε άλλο. Αλλά ακόμα και αυτή η ιστορία έρχεται να τονίσει επιπλέον αυτό που θέλω να πω. Γιατί η αριστερά την έχει πατήσει όπως ο ψεύτης βοσκός. Ξέρεις την κλασσική ιστορία με τον ψεύτη βοσκό που κάθε τόσο καλούσε σε συναγερμό τους συγχωριανούς του για τον λύκο που του έτρωγε τα πρόβατα .» Τα σπάμε» για ψύλλου πήδημα αλλά έλα που έρχεται μια φορά που πρέπει να «τα σπάσουμε» γιατί απλά δεν πάει άλλο και άντε τότε να δούμε ποιός θα μας πιστέψει πως τώρα υπάρχει πραγματικός λόγος. Ακόμα χειρότερα, κάποιοι «τα σπάνε» χωρίς να είναι καν αριστεροί , γιατί καίγονται για τον τόπο τους- όπως στο παράδειγμά σου, αλλά τι ωραία για τα λαμόγια της διαπλοκής, που κάποιοι γραφικοί και χυδαίοι ταυτόχρονα έχουν οικειοποιηθεί «το σπάσιμο» ως ιδεολογικό trademark ,σε σημείο ξευτίλας, που επιτρέπει στους πρώτους (τα λαμόγια δηλαδή) να αποδίδουν εύκολο και συκοφαντικό κίνητρο στο όποιο δίκαιο αίτημα.
        -» Μα γιατί φωνάζουν;»
        -«Τίποτα, μπαχαλάκιδες, αναρχοαριστεροί, ξέρεις από αυτούς που τα σπάνε κάθε τόσο …»
        -«Αμάν πια με δαύτους »
        Με το χέρι στην καρδία. Ποιός ευθύνεται; Η διαπλοκή μόνο; Είναι αυτό που θέλω να πω ακριβώς. Πιστεύω πως κατά βάθος συμφωνούμε.
        P.S. Περιγράφεις στην περίπτωση της Χαλκιδικής, ένα θέμα στο βάθος του είναι σε σημαντικό βαθμό χωροταξικής φύσης. Το βασικότερο εργαλείο της όποιας ανάπτυξης (οικονομικής κοινωνικής, κ.τ.λ) μπορεί να οραματίζεται μια πολιτική δύναμη. ΤΙ,ΠΟΣΟ, ΠΟΤΕ ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ακριβώς. Ένα ζευγάρι μαθαίνει πως περιμένει παιδί και αμέσως φτιάχνει το ΧΩΡΟ του μικρού ανθρώπου που είναι να έρθει. Συγκεκριμένα πράγματα, δεσμευτικά, με κέρδη και απώλειες και στρατηγικές επιλογές και χάραξη τακτικών κοινωνικής πρόνοιας. Αλλά έλα μου που η ασάφεια των αόριστων πολιτικών μπορδολογιών είναι πιο χρήσιμη. Χρήσιμη για τα λαμόγια της διαπλοκής. Χρήσιμη και για τα νομαδικά περιφερόμενα τσαντίρια της «επανάστασης» και αντιπολιτευτικής πρακτικής. Παρεμπιπτόντως ο κ. Τσίπρας είναι Πολ. Μηχανικός με μεταπτυχιακό στην χωροταξία παρακαλώ. Ένα κοίταγμα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το φλέγων αυτό θέμα της χωροταξίας (που κανένας μα κανένας δεν ακουμπά – όλες οι προγραμματικές δηλώσεις όλων των καμμάτων είναι για γέλια) σε πείθει για την αύρα που φέρει από το μορφωτικό επίπεδο-υπόβαθρο του αρχηγού του.

  16. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

    Η χρυσή αυγή στο σχολείο μου…

    Σεπτεμβρίου 14, 2012 από seisaxthiablog

    Ένας δάσκαλος από μια αγροτική περιοχή της Ελλάδας εξηγεί πώς έμαθε στους μαθητές του τι σημαίνει ο ναζισμός. Από τότε πέρασαν τέσσερις μήνες, τα σχολεία αρχίζουν ξανά και το συγκεκριμένο μάθημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

    Φτάνοντας σήμερα το πρωί στο σχολείο , βλέπω μια ομάδα παιδιών να παίζουν κάνοντας τους χρυσαυγίτες.

    Σηκώνουν τα δεξιά τους χέρια και με χαιρετούν φασιστικά.

    Το σοκ , απίστευτο.

    Η πίεση ξεπέρασε το 20…

    Τα μαζεύω γύρω μου και αρχίζω αν τους μιλάω.

    Γιατί το κάνουν αυτό , τι σημαίνει , που το είδαν , τι τους άρεσε σε αυτό ;

    Οι απαντήσεις τους σαφέστατες. Τους εντυπωσίασε η στρατιωτική δομή και η πειθαρχία. Τους εντυπωσίασε το παρουσιαστικό των ναζί. Τους άρεσε ο τρόπος που διέταξαν τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη τύπου του Αρχημαλάκα , το βράδυ των εκλογών.

    Αφού κατάλαβα ότι αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε παραγωγική συζήτηση , απομακρύνθηκα.

    Στο γραφείο των καθηγητών όλοι μιλούσαν για τα αποτελέσματα των εκλογών και εστίαζαν στο φαινόμενο ”χρυσό αυγό”.

    Σχολιασμοί , αλλά κανένας δεν έμπαινε στην ουσία.

    Ώρα να διδάξω με το παράδειγμα.

    Μπαίνω στην τάξη , για μάθημα.

    Ανοίγω την πόρτα και κραυγάζω ”εγέρθητι”.

    Τα παιδιά αποσβολωμένα με κοιτάζουν παράξενα.

    Επαναλαμβάνω το παράγγελμα και τους λέω πως όποιος δεν σηκωθεί την ώρα που μπαίνω ΕΓΩ θα υποστεί τις συνέπειες της ανυπακοής και προσβολής του καθηγητή.

    Και σηκώνονται όλοι…

    Μέσα μου έτρεμα από θυμό και απόγνωση.

    ΟΥΤΕ ΈΝΑΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΟΥ!

    Το συνέχισα κι άλλο.

    Όταν θα σηκώνομαι από την έδρα θα σηκώνεται , σε ένδειξη σεβασμού και όλη η τάξη ΕΙΠΑ.

    Στο πρώτο τέταρτο σηκώθηκα και κάθισα στην έδρα πάνω από 10 φορές.

    Κανονικό καψόνι.

    Όλη η τάξη σηκωνόταν την ώρα που σηκωνόμουν.

    Πόσο είπαμε πως είχε φτάσει η πίεση την ώρα που έφτασα;

    Ε , καμία σχέση…τώρα είχε χτυπήσει κόφτες.

    Κανένας , μα κανένας δεν αντέδρασε.

    Ρε πούστη μου , ας βρισκόταν έστω και ένας να με αμφισβητούσε , να με έβριζε , να με πλάκωνε…

    Κανένας.

    Το χόντρυνα κι άλλο το παιχνίδι λοιπόν.

    Μέσα στο τμήμα υπήρχαν δύο από τα παιδιά που με χαιρέτησαν ναζιστικά το πρωί.

    Μόλις ο ένας από τους δύο πήγε να γυρίσει στιγμιαία στο πίσω θρανίο , σηκώθηκα έξαλλος και άρχισα να του φωνάζω , τι συμπεριφορά είναι αυτή , που νομίζει ότι βρίσκεται , δεν σέβεται καθόλου τον δάσκαλο και τους συμμαθητές του.

    Κατά σύμπτωση έπεσε και το στυλό του άλλου , από τους δύο. Άρχισα να φωνάζω και σε αυτόν.

    Τους έβγαλα έξω από την τάξη και τους έστειλα στον διευθυντή.

    Στο διάλειμμα πήγα στο γραφείο του διευθυντή και ζήτησα να αποβληθούν για δύο μέρες οι συγκεκριμένοι μαθητές , γιατί δεν σεβάστηκαν το δάσκαλο και τους συμμαθητές τους και παρεμπόδισαν το μάθημα.

    Ο διευθυντής τους απέβαλε!!!

    Το ίδιο συνέβει και στα άλλα τμήματα που είχα μάθημα (όμως δεν απέβαλα άλλους).

    Τι άλλο να σας πω…

    Να σας πω για τον εκφασισμό που ζούμε όλοι μας ;

    Να σας πω πως πρέπει να κρεμαστούν οι υπεύθυνοι που εξέθρεψαν αυτό το φαινόμενο ;

    Να σας πω πως το έγκλημα που έχει διαπραχθεί έχει δηλητηριάσει την συμπεριφορά των παιδιών μας ;

    Να σας πω πως σκέφτομαι να μηνύσω τον Άρειο Πάγο που έδωσε άδεια σε αυτό το έκτρωμα ώστε να συμμετάσχει σε δημοκρατικές διαδικασίες ;

    Να σας πω πως αυτοί είμαστε ;

    Ήθελα να δείξω στα παιδιά , με τη δύναμη του παραδείγματος , ότι όποιος ασπάζεται το απόλυτο κακό πρέπει να είναι έτοιμος και να το υποστεί.

    1)Αύριο σκέφτομαι να επαναλάβω πάλι την ίδια συμπεριφορά…

    2)Αύριο σκέφτομαι να πάω στο σχολείο και να εξηγήσω στα παιδιά το λόγο της συμπεριφοράς μου και να ζητήσω συγνώμη.

    Η χρυσή αυγή στο σχολείο μου…ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

    Αυτό που έγινε την Τρίτη , συνεχίστηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη (χωρίς αποβολές αλλά με αρκετή αυστηρότητα).

    Το σχολείο που είμαι , είναι ένα Γυμνάσιο σε μια αγροτοκτηνοτροφική περιοχή.

    Τα παιδιά δεν ξεπερνούν τα 90.

    Πολλά από αυτά ταξιδεύουν μιάμιση ώρα με το λεωφορείο κάθε πρωί για να έρθουν σχολείο.

    Αρκετά ζουν εντελώς απομονωμένα , καθώς τα ζώα των γονιών τους καθορίζουν την διαμονή τους. Για αυτά τα παιδιά το σχολείο αποτελει την μόνη επαφή τους με άλλα παιδιά.

    Τα πιο πολλά από αυτά συνεχίζουν στο τεχνικό λύκειο και ελάχιστα στο ενιαίο. Για αρκετά παιδιά το τέλος του γυμνασίου , είναι και το τέλος της σχολικής ζωής.

    Την Τετάρτη το πρωί με πλησίασε ένα τσιγγανόπουλο , ο Αλέξης και με χαμόγελο μου είπε πως είναι ώρα να κόψω την πλάκα και να σταματήσω να είμαι διαφορετικός από ότι ήμουν πριν.

    Πραγματικά χάρηκα που ένα από τα παιδιά βρήκε το θάρρος να με πλησιάσει χαμογελώντας.

    Του είπα πως σύντομα θα τους εξηγούσα την συμπεριφορά μου και του ζήτησα να μην πει τίποτα στους συμμαθητές του.

    Σε κάποιο από τα επόμενα διαλείμματα με πλησίασε ένα παιδί της πρώτης γυμνασίου. Ο πατέρας του είναι ο παπάς ενός κοντινού χωριού.

    Στην κουβέντα μας για το πως είναι ο πατέρας του , τι κάνει και τα σχετικά , ανάμεσα στα άλλα μου είπε , με την παιδική του αφέλεια , ότι ο πατέρας του ψήφισε χ.α.

    Στην ερώτησή μου γιατί το έκανε αυτό μου απάντησε (όπως άκουσε από τον παπά δηλαδή) ”Για να φύγουν οι Αλβανοί , οι Βούλγαροι , οι Πακιστανοί και οι γύφτοι”.

    Του είπα να θυμίσει στον πατέρα του , το μεσημέρι , ότι ο Χριστός είπε ότι δεν έχει καμία σημασία το χρώμα , η φυλή και το φύλο των ανθρώπων και πως είπε να αγαπάμε τον διπλανό μας σαν αδελφό.

    Το παιδάκι , αφού σάστισε για λίγο , χαμογέλασε και στην ερώτησή μου αν έχω δίκιο ή άδικο , συμφώνησε πως έτσι είναι όπως τα λέω.

    Την Πέμπτη το απόγευμα

    http://seisaxthia.wordpress.com/2012/09/14/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85/

  17. Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Κατά τα άλλα η αριστερά έχει ευθύνες όπως π.χ. ως προς την παθητικότητα απέναντι στην εκκλησία. Μάλιστα. Έχασε η βενετιά βελόνι. Και αν μια λογική θέλει την Χ.Α. ανάχωμα στην «ριζοσπαστικοποίηση» των ψηφοφόρων δηλώσεις σαν και αυτές δημιουργούν γόνιμο έδαφος για την αντίστροφη σκέψη. Μιά πόλωση με αντίπαλο την Χ.Α. κάνει την αριστερά να βλέπει έναν «εύκολο» αντίπαλο στην αρένα της χυδαιότητας που στείνεται μπροστά μας.

  18. Που ακριβώς έχει άδικο ο κ. Κασιμάτης;

  19. Ο/Η ZAK λέει:

    ΚΝΜ, ναι, είπαμε, καλά έκανε.
    Αλλά το θέμα είναι να καταλάβουν ότι, στην τελική, ποιος χέστηκε για μία ανακοίνωση και κυρίως αν είναι γραμμένη κάπως κομιλφώ. Το θέμα είναι πως ότι βγαίνει από το σύριζα πρέπει να ταράζει τα νερά και να απευθύνεται στον κόσμο, όχι στους άλλους βουλευτές. Παράδειγμα:

    Η λέξη » φασιστικό» σήμερα μετά από την οργανωμένη προπαγάνδα των ίδιων των φασιστων, έχει χάσει πια το αρχικό νόημά της, ιδίως ανάμεσα στη νεολαία. Σημαίνει τον βίαιο, τον τσαμπουκά κλπ.Γι αυτό είναι εύκολο να λένε ¨κόκκινους φασίστες» τους αριστερούς.

    Για λόγους προπαγάνδας και αγκιτάτσιας, λοιπόν, ο Σύριζα έπρεπε να προτείνει και μετά να βγάλει ανακοίνωση που να καταγγέλλει τη χα σαν ΝΑΖΙΣΤΕΣ, ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ,τρομοκράτες, εχθρούς του έθνους και της δημοκρατίας, συμμορία κλπ. κλπ.Γιατί αυτό είναι.Αλλά πολύς κόσμος δεν το ξέρει.

    Κάντε ένα πείραμα: όλοι πια γνωρίζουν τον αρχηγό της χά. Ρωτήστε όμως μερικούς δίπλα σας, αν ξέρουν τι έκανε τη μεταπολίτευση.

    Πόσοι ξέρουν οτι μαζί με τη συμμορία του και τον Πλεύρη έβαζε βόμβες σε …σινεμά που έπειζαν σοβιετικές ταινίες , είχε τραυματίσει δεκάδες και κάποιος μάλιστα από τους θεατές είχε χάσει ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥ ΠΟΔΙΑ!!!
    Σημαίνει δηλαδήότι δεν έχει γίνει η σωστή ενημέρωση από τον Σύριζα.

    Είναι εποχή του φαίνεσθαι. Τις κυβερνήσεις τις ανεβοκατεβάζουν τα κανάλια και το ιντερνετ.Ο Σύριζα δεν πρέπει να είναι ηθικός μόνο, αλλά πρέπει και να φαίνεται.Φοβάμαι οτι εκεί στη Κουμουνδούρου κοιμούνται.Ελπίζω να ξυπνήσουν γρήγορα.

  20. Ο/Η Red Student λέει:

    Αναβολή στη δίκη για τη βάναυση επίθεση σε μετανάστη στη Μανωλάδα

    από . 20:23, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012
    Αναβολή στη δίκη για τη βάναυση επίθεση σε μετανάστη στη Μανωλάδα

    Σε αναβολή κατέληξε η πρώτη δίκη για τη βάναυση επίθεση στη Νέα Μανωλάδα εναντίον του Αιγύπτιου Μαχμούντ Ελ Σαντάνι τον Αύγουστο του 2012.

    Ο Ελ Σαντάντι εργαζόταν στις καλλιέργειες φράουλας μιας ανώνυμης εταιρίας που ειδικεύεται στη χονδρική πώληση νωπών φρούτων και λαχανικών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργατών, μετά τη συγκομιδή του προϊόντος και μέχρι την ημέρα της επίθεσης, η εταιρία τους χρωστούσε συνολικά δεδουλευμένα ύψους 60.000 ευρώ. Στις 25 Αυγούστου, ο Ελ Σαντάνι πήγε να ζητήσει τα χρήματα που του αναλογούσαν από δύο άτομα που συνεργάζονταν με την εταιρεία. Εκείνοι τον προπηλάκισαν και σφήνωσαν το σώμα του ανάμεσα στο τζάμι και το πλαίσιο του παραθύρου από το φορτηγάκι τους. Στη συνέχεια, έβαλαν μπροστά τη μηχανή, σέρνοντας τον για περίπου ένα χιλιόμετρο. Ταυτόχρονα, τον χτυπούσαν με σφυρί. Ο Ελ Σαντάνι κατέληξε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση, και στη συνέχεια στο κρατητήριο, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

    Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου που έσερνε τον Ελ Σαντάνι συνελήφθη, αλλά η δίκη του πήρε αναβολή για τις 5 Δεκεμβρίου 2012. Ο συνοδηγός παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε το θύμα.

    «Εννοείται πως υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο στο περιστατικό», δήλωσε η δικηγόρος του Ελ Σαντάνι, Χρυσοβαλάντω Αγγελοπούλου. «Κανείς δεν θα κινούνταν έτσι εις βάρος Ελλήνων». Επισήμανε ότι ένας άλλος αλλοδαπός εργάτης είχε καταγγείλει εκβιασμό από τους δύο κατηγορούμενους για την επίθεση, ενώ ένας Έλληνας που βοηθούσε τους μετανάστες της Μανωλάδας βρήκε το αυτοκίνητό του σπασμένο το βράδυ μετά το περιστατικό.

    Δείτε παρακάτω τη μαρτυρία της επίθεσης από τον Μαχμούντ Ελ Σαντάνι, όπως την έδωσε μέσω διερμηνέα στους Άρη Χατζηστεφάνου και Πέτρο Κωνσταντίνου.

    αναδημοσίευση απο http://www.1againstracism.gr

    http://www.1againstracism.gr/index.php/el/rss/item/779———–

  21. Ο/Η Ρένος λέει:

    ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ..

    ..Δεν τόλμησαν να εμφανιστούν οι θρασύδειλοι βαζιβουζούκοι της ναζιστικής συμμορίας στο Πανηγύρι του Αιγάλεω. Η κινητοποίηση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αιγάλεω με την ενημέρωση του κόσμου της εργατογειτονιάς και τη σαφή πρόθεση να μη γίνει ανεκτή η φασιστοσυμμορία είχε ορατό αποτέλεσμα. Μόνο όπου τους παίρνει εμφανίζονται οι θρασύδειλοι.
    Ούτε στο Αιγάλεω, ούτε πουθενά..Τσακίστε τους φασίστες, σε κάθε γειτονιά.

  22. Ο/Η Ρένος λέει:

    Μπράβο στο Δένδια
    Αφοπλίζει τους βουλευτές της ΧΑ.
    ακόμη και ο δις υπόδικος και φυγόδικος Κασιδιάρης είχε όπλο.

    Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι οκτώ από τους δεκαπέντε εκλεγμένους αντιπροσώπους

    Κυκλοφορούν και οπλοφορούν… οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ύστερα από τις πρώτες κιόλας εκλογές της 6ης Μαϊου, έσπευσαν ομαδικά να καταθέσουν αιτήματα στην Αστυνομία, προκειμένου να αποκτήσουν τη δυνατότητα να φέρουν όπλο.

    Κάνοντας χρήση του δικαιώματος που εκ του νόμου έχουν όλοι οι βουλευτές, με την προϋπόθεση ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο, συνολικά 15 από τους 18 εκλεγμένους αντιπροσώπους της Χρυσής Αυγής πέρασαν σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής το κατώφλι των αστυνομικών υπηρεσιών για να ζητήσουν άδειες οπλοφορίας.

    Από τα 15 αιτήματα των βουλευτών τα 8 έχουν ήδη γίνει δεκτά, ενώ για τα υπόλοιπα αναμένονται οι γνωματεύσεις από τις εισαγγελικές αρχές.

    Από τους πρώτους που απέκτησαν το δικαίωμα να φέρουν όπλο είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, για τον οποίο κρίθηκε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

    Άδειες έχουν ζητήσει και οι τρεις βουλευτές που πρωταγωνίστησαν στους «ελέγχους» μικροπωλητών σε πανηγύρι της Ραφήνας και σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο και τον Γεώργιο Γερμενή που είναι γνωστός και ως «καιάδας» από τη συμμετοχή του σε black metal μουσικό συγκρότημα.

  23. Ο/Η Heroes λέει:

    http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=965920&srv=266
    Προς βουλευτή «Καραΐσκάκη» – 12/09/2012
    Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ που πολέμησε κατά τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στό πλευρό του.!!!

    Ο επονομαζόμενος και «γιός τής Καλόγριας». Η μητέρα του,Ζωή Ντιμισκή από την Σκουληκαριά τής Αρτας μετά τόν θάνατο του Ανδρα της κλείνεται σε μοναστήρι,όπου θα γεννήσει εκεί τόν Γ.Καραισκάκη,καρπό τού Αρματωλού Δημήτρη Καραίσκου,ό οποίος ποτέ δέν τό αναγνώρισε ώς δικό του παιδί.» Συνέλαβε τόν Καραισκάκη κατ΄έρωτα καλογραιά γενόμενη από τόν Καπετάνιον του Βάλτου Καραίσκον εξ΄ού ίσως καί τό βρέφος ονομάσθη Καραισκάκης» *Γ.Γαζή όπ πάρ τόμος Β σελίδα 162.
    Ο ίδιος ο Καραισκάκης γνωστός γιά τήν αθυροστομία του δέν έκρυβε ποτέ πώς ήταν νόθος:»Ασυστόλως κηρύττων εαυτόν νόθον,έλεγεν ότι η μάνα του έφαγε σαράντα χιλιάδες «πούτζες» έως ότου νά τόν γεννήσει» *Λεξικόν τής επαναστάσεως καί άλλα έργα,Ιωαννινα 1971 σελίδα 162.
    Φύλακα άγγελο του σωματοφύλακα,υπασπιστή του και συντρόφισσά του αλλά και ερωμένη του είχε την Μαριώ,πού στέκοταν κάθε στιγμή δίπλα του.Η Μαριώ ήταν μία Τουρκάλα ντυμένη αντρικά,πού είχε αιχμαλωτισθεί στην Άλωση τής Τριπολιτσάς και από τότε ο Καραισκάκης αφιερώθηκε στην Μαριώ και η Μαριώ στόν Καραισκάκη.Μέρα νύχτα δέν έπαιρνε τα μάτια τής από πάνω του.Η αφοσίωση τής ήταν κάτι τό εκπληκτικό.
    Είχε στό ώμο της ένα ελαφρύ ντουφέκι καί στό κόκκινο σελάχι τής δύο πιστόλες και ένα γιαταγάνι,έτοιμη κάθε στιγμή να υπερασπιστεί τήν ζωή τής και τήν ζωή τού συντρόφου και εραστή της.Αυτή η αφοσίωση τής Μαριώς πρός τόν Καραισκάκη διατηρήθηκε μέχρι τόν θάνατό του.
    *Θεόδωρος Παναγόπουλος «Τα ψιλά γράμματα τής Ιστορίας»
    Αυτά γιά όσους νομίζουν πώς ο ξεσηκωμός τού 1821 ήταν «καθαρόαιμος»
    Ξεσηκώθηκαν καί Ελληνες Χριστιανοί και Τούρκοι Χριστιανοί,(υπήρχαν πολλοί) καί Ελληνες Μουσουλμάνοι,(υπήρχαν πάρα πολλοί) καί Αρβανίτες Μουσουλμάνοι και Αρβανίτες Χριστιανοί καί Σλαβόφωνοι και Βλάχοι καί ότι μπορείτε να φαντασθείτε από Εθνότητες και Λαότητες πού κατοικούσαν τότε σε Ρούμελη και Μωρία.
    Αλλωστε προηγήθηκε πρώτα η αποτυχημένη απόπειρα αυτονόμησης του κράτους τού Αλή Πασά,που γεωγραφικά τότε ξεκινούσε από την Βόρεια Ηπειρο,έπιανε όλη την σημερινή Ελληνική Ηπειρο καί μεγάλο κομμάτι τής Ρούμελης καί συμπεριελάμβανε καί μεγάλο Ελληνικό στοιχείο Μουσουλμανικού θρησκεύματος.
    Κωνσταντίνε Μπαρμπαρούση , όπως βλέπεις ο original Καραϊσκάκης δεν έκανε φυλετικές διακρίσεις ,το κρεβάτι του το ζέσταινε η Τουρκάλα η Μαριώ ,αν ζούσε σήμερα για την συμπεριφορά σου, με την ελευθεροστομία που τον διέκρινε σίγουρα θα έλεγε για σένα «ποια είναι αυτή η πούτζα»…

  24. Ο/Η Mιχαλοβλάχος λέει:

    Αγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς δύο μετανάστες στους Αγ.Αναργύρους

    Αλλεπάλληλες οι επιθέσεις κατά μεταναστών το τελευταίο διάστημα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

    Κλιμακώνονται οι επιθέσεις κατά μεταναστών τις τελευταίες ημέρες από ακραίες ομάδες. Σε ένα από τα πλέον πρόσφατα επεισόδια, άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς δύο μετανάστες την ώρα που κοιμόνταν στο σπίτι τους στους Αγ.Αναργύρους.

    Όπως κατήγγειλε ο ένας εκ των δύο μεταναστών, η επίθεση έγινε με μια βόμβα μολότοφ. Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να νοσηλευτεί με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και το χέρι. Ο ίδιος, όπως κι άλλοι συμπατριώτες του, δηλώνει ότι φοβάται να βγει από το σπίτι.

    «Ζω στην Ελλάδα περίπου 18 χρόνια και δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Είμαι νόμιμα στη χώρα, ψηφίζω κανονικά και εργάζομαι ως μπογιατζής» τόνισε στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

    Όπως σημειώνει η εφημερίδα, μια μέρα μετά το περιστατικό σημειώθηκε νέα επίθεση πολυμελούς ομάδας, εφοδιασμένης με ρόπαλα και αλυσίδες, σε σπίτι μεταναστών στην ίδια γειτονιά.

    Κατόπιν αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων – Καματερού εξέδωσε ψήφισμα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού καταδικάζει τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στον δήμο μας.

    »Καλούμε τους πολίτες να μη δείξουν καμιά ανοχή στις δολοφονικές επιθέσεις και να μην επιτρέψουν να ριζώσει στον δήμο μας το κλίμα της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού. Ζητάμε από την ελληνική αστυνομία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων και τη σύλληψη των υπευθύνων».

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία έχει λάβει εντολή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια να συλλαμβάνονται ακόμη και βουλευτές, στην περίπτωση κατά την οποία τελούνται αδικήματα όπως η αντιποίηση αρχής και η άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας.

    Η εντολή δόθηκε μετά τα τελευταία επεισόδια με πρωταγωνιστές βουλευτές και οπαδούς της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας την αντίδρασή της.

    Newsroom ΔΟΛ

  25. Ο/Η Mιχαλοβλάχος λέει:

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1422251

    φασιστικη επίθεση στον Πειραια το Σάββατο 15/9

    από nastyantifa 21:19, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012
    θεματικές: Αντιφασισμός / Αντιεθνικισμός / Αντιρατσισμός
    φασιστες στον πειραια

    Χθες το σαββατο 15-9 τεσσερα ανδρεικελα των χρυσων αυγων την πεσανε σε μελη της αντιναζιστικης πρωτοβουλιας πειραια στην οδο σωτηρος κατα την διαρκεια του προγραμματισμενου αντιφασιστικου μοιρασματος. Τα φασιστακια, αρχισαν να βριζουν χυδαια 1 πακιστανο που συμμετειχε στο μοιρασμα αποκαλωντας τον μαιμου και αλλα τετοια ρατσιστικα σχολια. Σε αυτο το σημειο πεσαν και οι πρωτες ψιλές αλλα η αμεση αντιδραση των αντιφασιστων και η εντονη αποδοκιμασια απο ενα μερος του παρευρισκόμενου κόσμου τους οδηγησαν σε φυγη με σκισμενες μπλουζες, να περνουν τηλεφωνα για ενισχυσεις! ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ! Πιο κατω παραθετω και φωτογραφια απο τα ανδρεικελα..

    φασιστεσ στον πειραια

    από αντιφα 21:59, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

  26. Ο/Η Αntifa-2 λέει:

    KIΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
    ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
    Αθήνα 18/09/2012, 14.00

    Ξυλοδαρμοί και βασανισμοί από αστυνομικούς του ΑΤ Περιστερίου και συγκάλυψη δράσης Τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής

    1.Αστυνομικός της ομάδα ΔΙΑΣ χτύπησε μετανάστη στο Περιστέρι
    Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη το πρωί στις 9.40 δύο μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν στην οδό Θηβών και Πελασγίας, μπροστά από το Κωτσόβολο όπου εργάτες αναζητούν δουλειά.
    Ένας αστυνομικός ρώτησε «ποιός είναι παλιός να μιλάει ελληνικά;» Ο Τζάαν Χασάν, ετών 27 απάντησε «Εγώ». Ο αστυνομικός του ζήτησε χαρτιά και πριν καν τα κοιτάξει άρχισε να τον χτυπάει βρίζοντας και φωνάζοντας «να φύγετε όλοι από δώ». Όπως δήλωσε ο ίδιος ο αστυνομικός τον χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές μπροστά σε άλλα δέκα άτομα. Την ίδια ώρα οι άλλοι τρεις αστυνομικοί του φώναζαν να σταματήσει. Συνέχισε φωνάζοντας , «να φύγετε όλοι, θα σας σπάσουμε τα πόδια.» Μετά κυνήγησε τους μετανάστες για να φύγουν με έφοδο.

    2.Απανωτά κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας και συγκάλυψης των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής στο Περιστέρι
    Την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη στις 5μμ ο Χάλεν Τζαβέντ δέχτηκε επίθεση από Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με δώδεκα άτομα κοντά στη Πλατεία Μπουρναζίου την ώρα που πήγαινε στο περίπτερο. Οι νεοναζί είχαν γκλόμπ ίδια με της Αστυνομίας και φορούσαν μπλούζες με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Του έσπασαν την μύτη. Ο τραυματίας μετανάστης μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο όπου τον αναζήτησε αστυνομικός του ΑΤ Περιστερίου. Ο μετανάστης στην ερώτηση πως τραυματίστηκε απαντούσε ότι τον χτύπησε ομάδα της Χρυσής Αυγής και ο αστυνομικός τον ρωτούσε «γιατί το λες αυτό; Να πεις ότι σε χτύπησαν Πακιστανοί.» Στην άρνηση του μετανάστη να καταθέσει ό,τι του ζητούσε ο αστυνομικός τον προσήγαγε τραυματία στο ΑΤ Περιστερίου και τον κράτησαν όλο το βράδυ για να τον συνετίσει. Το πρωί τον έδιωξαν έτσι απλά.
    Η συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους νεοναζί καλά κρατεί παρα τις διακηρύξεις Δένδια ότι θα πατάξει τα Τάγματα εφόδου

    3.Και βασανισμός ως μέθοδος έρευνας αστυνομικών του Α.Τ. Περιστερίου
    Την Κυριακή 16 αλλά και τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη τρεις αστυνομικοί του ΑΤ Περιστερίου αναζητούσαν τον Ματζίτ ,κρατούμενο που διέφυγε από νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μετά από το καρδιακό πρόβλημα αμέσως μετά τη σύλληψη του σε Λαϊκή Αγορά όπου εργάζονταν. Την πρώτη μέρα μπήκαν σε ένα σπίτι στην οδό Μεγάλου Σπηλαίου 14 αναζητώντας τον. Το σπίτι αυτό που έχει πολλά δωμάτια διαμένουν δέκα άτομα. Άρχισαν να χτυπάνε μετανάστες με γροθιές στο πρόσωπο σπάζοντας ακόμη και δόντια. Την δεύτερη μέρα έκλεισαν σε ένα δωμάτιο και άρχισαν να χτυπάνε και να βασανίζουν δύο μετανάστες για να τους πουν που είναι ο Ματζίτ. Οι Φεάζ και Ιφτιχάρ ξυλοκοπήθηκαν για να μιλήσουν στους βασανιστές αστυνομικούς.
    Οι βασανισμοί είναι στην ημερήσια διάταξη του Δένδια και της ΕΛΑΣ…μην αφήσουν έδαφος στην Χρυσή Αυγή!
    Είναι ώρα να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις της Αστυνομίας που έχουν στόχο να αποπροσανατολίσουν το οργισμένο κόσμο που ξεσηκώνεται με τη γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη για να μην περάσουν τα νέα μνημόνια της λεηλασίας και της καταστροφής.
    Η βαρβαρότητα των Μνημονίων έχει τη άλλη όψη της στην κτηνωδία κατά των προσφύγων. Ώρα να ξεφορτωθούμε τους Τροϊκανούς φίλους των νεοναζί!
    Ωστόσο το ΑΤ Περιστερίου δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να συγκαλύψει τις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Μέσα στο καλοκαίρι σε επίθεση φασιστών είχαν συλλάβει μετανάστες που κατήγγειλαν στο ίδιο το τμήμα την επίθεση αλλά οι αστυνομικοί ήρθαν και τους συνέλαβαν και μάλιστα τους παρέπεμψαν σε δίκη! Η δίκη γίνεται στις 30 Σεπτέμβρη.
    Η ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου καλεί σε διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και την ΕΛΑΣ που συνεργάζεται μαζί τους την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη, 6.30μμ στην Πλατεία Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.
    Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και Ένωση Μεταναστών Εργατών, 6955295322

  27. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η θεωρία των δυο άκρων είναι επιεικώς κατάπτυστη.

    Πάλιν Αλαφουζιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται και ζητεί επί πίνακι την κεφαλήν της Αριστεράς, δια γραφίδος Κασιμάτη, δια στόματος Στ.Μάνου κλπ

    Πολλά μπορεί κανείς να καταλογίσει, εμείς το κάνουμε, στην Αριστερά, αλλά η προσπάθεια των φερέφωνων των εφοπλιστικών και επιχειρηματικών ΜΜΕ, να ενοχοποιήσουν την Αριστερά για τη δική τους τερατογονία είναι πανάθλια.

    Αντιγράφω από τη σημερινή «Αυγή»:

    Aλ.Τσίπρας:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=714178

    Απέναντι δε σε εκείνους που υπερασπίζονται την “ανιστόρητη” θεωρία των άκρων, όπως έπραξε ο Φ. Σαχινίδης πριν από λίγες μέρες στη Βουλή, σημείωσε: “Αυτό που ονομάζουν άκρα σʼ αυτόν τον τόπο συναντήθηκαν δυο φορές. Στον τοίχο της Καισαριανής και στον τοίχο της Κοκκινιάς. Και από τη μια πλευρά ήταν στημένοι οι αγωνιστές της δημοκρατίας και της κοινωνικής προκοπής και εκτελέστηκαν και από την άλλη οι ταγματασφαλίτες”.

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=714123

    H πολιτική οργάνωση της μισαλλοδοξίας, ο ραγιαδισμός και η καταγγελία του «εσωτερικού εχθρού» υπήρξε ανέκαθεν ειδικότητα της «Καθημερινής». Η εφημερίδα – εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου και των ακραίων εκφάνσεων της Δεξιάς στην Ελλάδα ευτύχησε να διαθέτει πένες όχι τύπου «Κλικ», όπως ο συγγραφέας του ανωτέρω άρθρου, ο οποίος τσιτάρει την ατάκα Παναγιώταρου, που έστειλε την αλλοδαπή γιαγιά στον Τσίπρα για αστακομακαρονάδα. Είχε πένες του βεληνεκούς του Γεωργίου Βλάχου, ο οποίος ήταν όμως εξίσου απερίφραστος όταν έγραφε το 1928: «Η ‘Καθημερινή’ πολιτικάς σχέσεις με τους πρόσφυγας δεν θέλει να έχει. Δεν έχει διάθεσιν να ακούη πρόσφυγας πολιτικολογούντας, δεν συζητεί με επιτροπάς προσφύγων δια ζητήματα αφορώντα τον τόπον, δεν ζητεί ούτε ψήφους ούτε αναγνώστας εις τους συνοικισμούς, (…) δεν τους θέλομεν ούτε ως ψηφοφόρους, ούτε ως εκλογείς, ούτε ως εκλέξιμους, ούτε ως πολίτας δικαιουμένους να κυβερνούν την Ελλάδα».

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=714182
    Σάλος στους αναγνώστες της «Καθημερινής» για τις ακροδεξιές απόψεις

    • Ο/Η εφιάλτης λέει:

      Σαλος υπαρχει μονο στο κεφαλι σου μαλακα. Τα μισα σχολια ειναι υπερ του κασιματη και τα υπολοιπα απο τους 2-3 χιλ αργοσχολους που ξημεροβραδιαζονται εδω μεσα. Θέλω να ξέρω λασκαρισμενε τι θα κανεις οταν η χα φτασει το 20%; τι θα κανεις οταν γινει αντιπολιτευση; θα αυτοκτονισεις η θα αλλαξεις χωρα; Τραβα ψόφα διανοούμενε της πουτσας

    • Ο/Η εφιάλτης λέει:

      σε ποια αριστερα αναφερεσαι ρε καραγκιοζη; του τσιπρα και της παπαρηγα; εισαι λοβοτομημενος ; ρε σας εχει σιχαθει ο κοσμος να καιτε και να ρημαζετε το μοχθο του, θα σας καψει ζωντανους η λαικη οργη, ξυπνειστε ζωα

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      «Μαζί Χρυσαυγιτέψαμε»

      “Μαζί Χρυσαυγιτέψαμε”

      To εύστοχο σχόλιο του τίτλου ανήκει στο galaxyarchis και περιγράφει ευστοχότατα (-grammar nazi: “πλεονασμός!”) το “Μαζί τα Φάγαμε 2.ο”, εκπορευόμενο απο τις ίδιες πένες, απλά Ψηλότερα, Μακρύτερα, Θρασύτερα.

      Δεν θα βάλω λίνκς, τα ξέρετε τα κείμενα, τα έχετε δεί, για την άνοδο των ποσοστών της Χ.Α. φταίει το Σύνταγμα, ο Λαζόπουλος, η Ανομία της Αριστεράς, τα γιαούρτια στο Νταλάρα, πιθανότατα και οι Κακές Σκέψεις την ώρα που Αυνανίζεσαι.

      Όπως και στην πρώτη ταινία της σειράς, το “Μαζί τα Φάγαμε”, αυτοί που ρολάρουν αυτά τα επιχειρήματα είναι δύο ειδών.

      Ξεπερνάμε στα γρήγορα το πρώτο είδος, τους ας το πούμε “Αλλαξομπίστηδες”, για το μόνο λόγο ότι στο παρόν μπλόγκ έχουν συχνά την τιμητική τους, οπότε τα χαρακτηριστικά και η πρακτική τους μπορούν άνετα να εντοπιστούν σε παρελθόντα πόστς. Πολύ χοντρικά, πρόκειται για πρώην αριστεροκάτι που παραήταν καπάτσοι για να μείνουν για πολύ αριστεροί. Ένα κονέ απο δω, μία ΜΚΟ απο κεί, ενας κολλητός που υπουργοποιήθηκε παραπέρα, ούτε που το κατάλαβαν για πότε πέρασαν στην αντίπερα όχθη, και ούτε που το κατάλαβαν γιατί τους βρίζουν αυτοί που δε διέθεταν τοιαύτες χάρες, και το ένα πράγμα εφερε τ΄άλλο, ξέρετε πως είναι αυτά.

      Η άλλη μερίδα παρουσιάζει περισσότερο δραματικό ενδιαφέρον, όπως κάθε τι σκοτεινό, υπόγειο και kinky. Είναι οι Πούροι Αντικομμουνιστές, οι οποίοι

      «Μαζί Χρυσαυγιτέψαμε»

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.