Θα διεξαχθεί κ.Ρουπακιώτη η δίκη Κασιδιάρη;

… επειδή η κάθε είδους σιωπή, η δική μας, του ΣΥΡΙΖΑ, του Τύπου κλπ είναι συνενοχή (σε διαφορετικό βέβαια βαθμό), έχουμε όλοι μας υποχρέωση προς την αξιωματική αντιπολίτευση, να της υπενθυμίζουμε το καθήκον για το οποίο πληρώνεται από τους πολίτες


Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος


Nοικοκυρά και ένστολοι Ναζί μποϋκοτάρουν τρομοκρατικά εβραϊκό κατάστημα (1933).

Κύριε Ροΐδη,
Ο τίτλος μου δεν είναι υπερβολικός, αν σκεφθεί κανείς πως στην Ελλάδα υπάρχει ένα είδος αρνησηδικίας, υπερβολικές καθυστερήσεις, αναβολές και παραγραφές δικαστικών υποθέσεων και μια αδιαφορία των κομμάτων για το φαινόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. αν και είναι κόμμα της μαχητικής αντιπολίτευσης, πάσχει από χρόνια οφθολμολογική πάθηση, ένα είδος κακοήθους πρεσβυωπίας, η οποία ενώ του επιτρέπει να βλέπει τα λάθη του διεθνούς καπιταλισμού, την απειλή της Μέρκελ, τη βαρβαρότητα του διεθνούς κεφαλαίου κλπ αδυνατεί να εντοπίσει και να φέρει για διερεύνηση στη Βουλή ή στη Δικαιοσύνη για εκδίκαση, σκάνδαλα ή έστω φημολογούμενα σκάνδαλα κάθε λογής προνομιούχων, όπως:

1.της Εκκλησίας

2.Υπουργών

3. Πρωθυπουργών

4.Τραπεζιτών

5.απατεώνων κρατικών υπαλλήλων (Εφοριακών, γιατρών, μηχανικών).

Νομίζω πως επειδή η κάθε είδους σιωπή, η δική μας, του ΣΥΡΙΖΑ, του Τύπου κλπ είναι συνενοχή (σε διαφορετικό βέβαια βαθμό), έχουμε όλοι μας υποχρέωση προς την αξιωματική αντιπολίτευση, να της θυμίζουμε το καθήκον για το οποίο πληρώνεται από τους πολίτες. Τώρα περισσότερο, γιατί τα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυάριθμα και έχουν μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών στα πλαίσια των νόμων. Το λέω αυτό στο βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρνει δύσκολα θέματα στο φως για τα περαιτέρω, παρά την υπόσχεσή του πως «θα τους τρελάνει στη νομιμότητα», παράλειψη που γίνεται βαρύτατη τώρα με το νέο μέγεθός του και τον δραστικά αναβαθμισμένο του ρόλο.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Η.Κασιδιάρης κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατηγορίες τις οποίες αρνείται και αποδίδει προσβλητικά σε «ρουφιάνα» του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πέντε άγνωστοι δράστες το  2007 επιτέθηκαν σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γκλομπ και, αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού, του αφαίρεσαν την ταυτότητά του διά της βίας. Στη συνέχεια, κατά το κατηγορητήριο, διέφυγαν με αυτοκίνητο, που τους παρείχε ο Η. Κασιδιάρης, την πινακίδα του οποίου είχε σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, το αυτοκίνητο ήταν πράγματι μισθωμένο στο όνομά του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι την ώρα την εν λόγω επίθεσης βρισκόταν σε ραντεβού στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, ισχυρισμό που διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες (από wikipedia).  Η δίκη έχει αναβληθεί δύο φορές με ημερομηνία εκδίκασης τις 3 Σεπτεμβρίου 2012. Η δεύτερη απόπειρα δίκης είχε διακοπεί προεκλογικά μόλις ξεκίνησε τον Ιούνιο λόγω παρέλευσης του ωραρίου και με τη νέα έναρξή της την επόμενη εβδομάδα αναβλήθηκε πάλι και ορίστηκε η νέα δικάσιμος, επειδή ο δικηγόρος του κατηγορούμενου υποψήφιου βουλευτή παρίστατο σε δίκη στην επαρχία. Μετά τη νέα αναβολή όμως είναι βέβαιο πως η υπόθεση θα παραγραφεί λόγω συμπλήρωσης της πενταετίας και λόγω των δυσκολιών της βουλευτικής ασυλίας.

Με λίγα λόγια, η Βουλή οφείλει να έχει στο μεταξύ ψηφίσει την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για μη πολιτικά αδικήματα, όπως έχουν συμφωνήσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως θα υπερθεματίσει, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, και το φιλόνομο, φιλάνθρωπο, ευσεβές και εχθρικό προς τα βουλευτικά προνόμια ναζιστικό κόμμα, το οποίο από σατανική σύμπτωση έχει ως μέλη καταδικασμένους ή κατηγορούμενους για δολοφονίες και δολοφονικές επιθέσεις (Χ.Ρήγας-Περίανδρος), άλλους υπόδικους ή καταγγελόμενους για παιδεραστία, βιασμό ανήλικης, κλοπές, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς κλπ του οποίου το εκλεκτό στέλεχος Σκορδέλη έχει επιτύχει επικαλούμενη ακόμη και ψυχολογικά προβλήματα, έξι αναβολές της δίκης για μαχαίρωμα Αφγανού. Φαντάζομαι αν θα γίνει ποτέ αυτή η δίκη, το θύμα θα έχει απελαθεί (κατά λάθος) ή απηυδήσει και φύγει.

Και επειδή έχω την υποψία πως το χριστιανορθόδοξο (με ολίγο σατανισμό) κόμμα του νόμου και της τάξης, των ψευτοπαλληκαράδων που δέρνουν γυναίκες και φουκαράδες μοναχικούς πεινασμένους αδελφούς του λαθρομετανάστη (στην Αίγυπτο) Χριστού, δεν πρόκειται να πάρει τη σχετική πρωτοβουλία, ο κλήρος πέφτει στον ευσεβή υπουργό της Δημάρ τον κ.Ρουπακιώτη και στους 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ούτε ένας τους νομίζω δεν έδωσε το «παρών» στη δίκη της Βέροιας, όπου το-αριστερό-θύμα καταδικάστηκε χωρίς δικαίωμα έφεσης και οι δράστες, πλην ενός, γλύτωσαν λόγω παράβολου, απόφαση την οποία κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είχε φροντίσει να δώσει νομική βοήθεια και να αναδείξει το θέμα της ναζιστικής βίας σε μια τόσο κρίσιμη δίκη. Το καθήκον αυτό γίνεται ακόμη βαρύτερο αν ληφθεί υπ’όψιν πως ο υπόδικος και φυγόδικος βουλευτής, έχει κάποια φοβία με τα δικαστήρια και κρυβόταν από την Αστυνομία που τον αναζητούσε απεγνωσμένα για να τον οδηγήσει στο αυτόφωρο. Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει να μηνύει την κα Κανέλλη προσερχόμενος συνοδεία ιερέως της κρατικής Εκκλησίας (στην οποία ομνύουν οι Μανώλης Γλέζος, Φώτης Κουβέλης και η ίδια η Λιάνα Κανέλλη) και σωματοφυλάκων στα δικαστήρια. Πάντως η αστυνομική ολιγωρία για τη σύλληψη μαχαιροβγαλτών, που ελληνοχριστιανικά επιτίθενται δέκα μαζί τη νύχτα σε ρακένδυτους Πακιστανούς, έχει καταγγελθεί από δυτικές ανθρωπιστικές οργανώσεις και από τους «καπιταλιστές» του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θέτουν ερώτημα ακόμη και για τη νομιμότητα της ΧΑ, με βάση το Σύνταγμά μας, ερώτημα που η άτολμη, αμελής, ηθικά συμβιβασμένη και αδιάβαστη Αριστερά μας δεν τολμάει να θέσει, με εξαίρεση μια παρέμβαση της Ζ.Κωνσταντοπούλου. «…Υπό στενή παρακολούθηση έχει την Ελλάδα ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης γιατί στο γραφείο του πέφτουν βροχή οι καταγγελίες για ξυλοδαρμό μεταναστών και για απειλές κατά δημοσιογράφων από μέλη της Χρυσής Αυγής…Ο κ. Μούιζνιεκς χαρακτηρίζει «μοναδική στην Ευρώπη» τη Χρυσή Αυγή. … Δεν υπάρχουν άλλοι βουλευτές στην Ευρώπη που να χαιρετούν ναζιστικά…Ο κ. Μούιζνιεκς πιστεύει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να βάλουν στο μικροσκόπιο τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής με βάση το παραπάνω άρθρο του Συντάγματος, καθώς και το Αρθρο 17 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου…Θεωρεί ότι ένα σαφές μήνυμα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τους πολιτικούς είναι απολύτως απαραίτητο, όπως και η σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής που δεν θα περιλαμβάνει αστυνομικούς για να εξετάζει τις καταγγελίες εναντίον αστυνομικών…». Τι πονοκέφαλος Θεέ μου για τον κ.Ρουπακιώτη, να μην τον αφήνουν να χαρεί τη θερινή Νιρβάνα.

Το κακό είναι πως αν επικρατήσουν οι αρχές της Χρυσής Αυγής, ο μαχαιρωμένος αιγύπτιος ψαράς του Περάματος ή ο μπαγκλαντεσιανός μικροπωλητής της οδού Φυλής, που σκόνταψε σε κάποιο στιλέτο, δεν θα βρίσκουν αίμα στα νοσοκομεία, τουλάχιστον όχι με την ευκολία που θα βρίσκουν στα γερμανικά νοσοκομεία ο Έλληνας μετανάστης, που μαχαιρώνεται από Γερμανό Νεοναζί ή στο αιγυπτιακό μουσουλμανικό νοσοκομείο, ο πανιερότατος αλεξανδρινός μητροπολίτης Κροκοδειλουπόλεως, που θα μαχαιρωθεί από τον αιγύπτιο εραστή του.

Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλάβουν το χρέος τους σε αυτήν την εμβληματική υπόθεση, η παραγραφή της θα πληγώσει καίρια το Κράτος δικαίου και το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Γιατί αν ο κ.Ρουπακιώτης δεν αποφασίσει να θυσιάσει λίγο χρόνο από τις διακοπές του, θα γίνει το εξής σκηνικό. Το δικαστήριο θα διαπιστώσει έκπληκτο πως ο Η.Κασιδιάρης έχει εκλεγεί βουλευτής, θα απευθύνει αίτημα στη Βουλή για άρση της ασυλίας και η Βουλή θα το εγκρίνει ενθουσιωδώς (Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ρεσιτάλ), με το πολύ 50 αρνητικές ψήφους (ΧΑ με ολίγους από κόμμα Καμένου και ΝΔ), ή και παμψηφεί, δυο μήνες μετά την παραγραφή της υπόθεσης.

Δεν ξέρω αν ανάλογη πρωτοβουλία μπορεί κατά το νόμο  να πάρει η Δικαιοσύνη, με τη γνωστή της ευαισθησία σε θέματα παραγραφής ειδικά τέτοιων υποθέσεων, αν ανακαλύψει έγκαιρα το θέμα (έστω με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ ή του κ.Ρουπακιώτη) και στείλει σχετικό αίτημα για προσωπική άρση της ασυλίας σε κάποιο τμήμα διακοπών της Βουλής, εκτός κι αν απαιτείται ολομέλεια οπότε το πράγμα επείγει, αφού ο κ.Σαμαράς φαίνεται πως προτιμάει, με τη συνενοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το επιτακτικό των προβλημάτων, μια ανώδυνη Βουλή θερινών διακοπών, που θα υπολειτουργεί για προφανείς λόγους κι ας έχουν εκδηλώσει πρεμούρα για πιεστικές σωτήριες στρατηγικές τομές, όλα σχεδόν τα κόμματα. Από το ΚΚΕ δεν περιμένω τίποτα, είναι αφοσιωμένο, μέσω της κας Κανέλλη, στη στήριξη της κωμικοτραγικής ακροδεξιάς συνωμοσιολογίας των φωνηέντων.

ΥΓ
Διαβάστε το άρθρο μιας ιστορικής προσωπικότητας του ελληνικού αναρχικού κινήματος, του Φίλιππα Κυρίτση, σχετικά με τη στάση της Αριστεράς, που βουτηγμένη στο λαϊκισμό της, στην αδυναμία της να αλλάξει συνειδήσεις με διαφωτιστική δουλειά και στην αδίστακτη πολυσυλλεκτικότητά της χάριν της εξουσίας, αρνείται να παραδεχτεί πως οι Χρυσαυγίτες ψηφοφόροι είναι ενήλικες που ψηφίζουν έχοντας πλήρη επίγνωση:

«Οικονομική κρίση: Το άλλοθι που αναγνωρίζει η αριστερά στους ψηφοφόρους του ναζισμού.

Όταν, πριν από πάρα πολλά χρόνια, οργανώθηκα πολιτικά επιδιώκοντας να αλλάξω προς το καλύτερο την κοινωνία και τον εαυτό μου μέσα από την συμμετοχή μου στο, ας πούμε, ανατρεπτικό κίνημα, θεωρούσα αυτονόητο ότι το κίνημα αυτό  ήταν ένα κίνημα της ηθικής ενάντια στην ανηθικότητα. Η ηθική δεν ήταν για μένα μια έννοια σχετική, δηλ. μια έννοια που εξαρτιόταν από τις ιστορικές εποχές, τα ήθη και τα έθιμα. Οι ήδη υπάρχουσες διακηρύξεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για μένα αποτελούσαν ακλόνητες βάσεις, όπου ο καθένας μπορούσε να στηρίξει την ηθική του συγκρότηση, έχοντας πάντα απάντηση στο τι είναι ηθικό και τι ανήθικο. Αν και η εποχή που οργανώθηκα πολιτικά ήταν μια εποχή όπου στο ανατρεπτικό κίνημα ήταν συνηθισμένο να χρησιμοποιούνται κακά μέσα για την επίτευξη καλών σκοπών, όπως π.χ. ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, η σιδερένια πειθαρχία, η χρήση απλουστευτικής συνθηματολογίας, η οποία όμως γινόταν κατανοητή από το πλήθος, η κολακεία του όχλου κλπ., εγώ ποτέ δεν πείστηκα ότι η αξία μιας πολιτικής οργάνωσης υπερείχε των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της και του κόσμου στον οποίο αυτή απευθυνόταν. Έτσι, αν και ξεκίνησα την δράση μου από μια μαρξιστική οργάνωση, γρήγορα πήρα διαζύγιο από κάθε είδους εξουσιαστικές ιδέες. Διαχώρισα την θέση μου από τις εξουσιαστικές ιδέες που αποσκοπούσαν στην επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, γιατί έβλεπα ότι κατέληγαν σε αυτό, για το οποίο οι αντίπαλοί τους τις επέκριναν……..Η  πλειοψηφία των επικριτών των ψηφοφόρων του ναζισμού δηλαδή αναγνωρίζει στους τελευταίους ελαφρυντικά για τις επιλογές τους, επειδή η Ελλάδα διανύει περίοδο οικονομικής κρίσης. Θεωρείται δηλαδή από τέτοιους επικριτές, στην πλειοψηφία τους αριστερούς, ότι όταν κανενός το εισόδημα μειώνεται, καταλήγει στην ανεργία, αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επιβίωση, είναι αυτονόητο να επιδιώκει να καταστρέψει τις ζωές των άλλων, όπως π.χ. των μεταναστών, των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και, αναπόφευκτα, και των συμπαραστατών των προηγουμένων…..».

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

72 Responses to Θα διεξαχθεί κ.Ρουπακιώτη η δίκη Κασιδιάρη;

  1. Ο/Η ataktos λέει:

    παρακαλώ όχι τέτοιες υποχρέωσης στο παιδί ..το κουράζουμε μετά την πρωινή εκπομπή του Mega

  2. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012Και παιδεραστές στη Χρυσή Αυγή (;)

    Το θέμα δεν είναι καινούργιο και στο διαδίκτυο ήδη κυκλοφορούν αρκετά βίντεο σχετικά μ’ αυτό. Αναφερόμαστε για την φερόμενη εμπλοκή στελεχών Χρυσαυγιτών σε υποθέσεις παιδεραστίας.

    Επειδή σύντροφος από την Κρήτη μας ζήτησε να ασχοληθούμε μ’ αυτό (πιθανόν κάτι να γνωρίζει για νέα στοιχεία που θα προκύψουν) ας τα πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.

    Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα μια έρευνα της «Τηλεόρασης για τους Πολίτες» που είχε θέμα: «Παιδεραστές-Αναφορά στην Κρήτη».

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9172.html

    Μέλος της «Χρυσής Αυγής» κατηγορείται για βιασμό 15χρονης

    Καταγγελίες για πιέσεις και απειλές σε βάρος της οικογένειας του θύματος

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2012 07:16

    Μέλος της «Χρυσής Αυγής» κατηγορείται για βιασμό ανήλικης αλβανίδας και δημιουργεί «ρατσιστικό» ντελίριο εναντίον της οικογένειας του θύματος προκειμένου να έχει καλύτερη δικαστική τύχη!

    Μπροστά σε μια πρωτοφανή περίπτωση βρίσκονται, τα τελευταία 24ωρα, οι αστυνομικοί αλλά και κάτοικοι περιοχής στην βορειοανατολική Αττική.

    Ενας 45χρονος δημοτικός υπάλληλος που δηλώνει μέλος της «Χρυσής Αυγής» συνελήφθη προ τετραημέρου για τον βιασμό μιας 15χρονης αλβανίδας που ήταν μαθήτρια σε τοπικό σχολείο και η οποία έμεινε έγκυος!

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=463378

    Συνελήφθη ο «Πυρηνάρχης» της «Χρυσής αυγής» Δράμας για ληστείες κατά αλλοδαπών

    από . 2:18, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011
    Η αστυνομία συνέλαβε τον «Πυρηνάρχη» της Χρυσής αυγής Δράμας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιούσε ληστείες και ξυλοδαρμούς κατά αλλοδαπών.

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν πολλές καταγγελίες για την δράση του συγκεκριμένου ατόμου κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο Παναγιώτης Μπαντέμης είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να οργανώσει την «Χρυσή Αυγή» στη Δράμα στρατολογώντας ανηλίκους ακόμα και μέσα από το ίδρυμα (ορφανοτροφείο) της περιοχής. Η κοινωνική κατακραυγή και οι επιθέσεις που δέχθηκε από κατοίκους της Δράμας ανέτρεψαν το σχέδιο του και τον ανάγκασαν να μετακομίσει σε άλλη πόλη.

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιούνταν έντονα στην περιοχή της Αθήνας πραγματοποιώντας ληστείες που περιλάμβαναν βίαιες επιθέσεις κατά αλλοδαπών, μαζί με άλλους «συναγωνιστές» του.

    Τις τελευταίες μέρες συνελήφθη, ενώ η χρυσή αυγή προσπαθεί να αποσιωπήσει το γεγονός.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1350141

  3. Ο/Η Antifa λέει:

    Να ερευνηθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία

    Στην Αθήνα ο Μούιζνιεκς για να συζητήσει με τις Αρχές την αύξηση κρουσμάτων

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2012 05:45

    Υπό στενή παρακολούθηση έχει την Ελλάδα ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης γιατί στο γραφείο του πέφτουν βροχή οι καταγγελίες για ξυλοδαρμό μεταναστών και για απειλές κατά δημοσιογράφων από μέλη της Χρυσής Αυγής.

    Ο Νιλς Μούιζνιεκς σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα για να συζητήσει με τις Αρχές την αύξηση των κρουσμάτων αυτών που τον ανησυχούν ιδιαίτερα. «Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ελλάδα πολύ προσεκτικά και συλλέγουμε πληροφορίες» μας λέει τηλεφωνικά από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται η έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Ο κ. Μούιζνιεκς, 48 ετών, γόνος λετονών μεταναστών στις ΗΠΑ, ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Απριλίου και αμέσως του τράβηξαν την προσοχή οι καταγγελίες για τη Χρυσή Αυγή, «αν και η ύπαρξη της οργάνωσης αυτής υπήρχε στο “ραντάρ” μας για αρκετό καιρό, ιδίως αφότου εξέλεξε έναν δημοτικό σύμβουλο πριν από δύο χρόνια».

    Για τις περισσότερες από τις καταγγελίες που δέχεται το γραφείο του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «είναι καλά τεκμηριωμένο ότι οι δράστες είναι μέλη της Χρυσής Αυγής».

    Ο κ. Μούιζνιεκς χαρακτηρίζει «μοναδική στην Ευρώπη» τη Χρυσή Αυγή. Και εξηγεί: «Κατά μία έννοια ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των ακροδεξιών κομμάτων, αλλά κατά μία άλλη αποτελεί κάτι καινούργιο. Δεν υπάρχουν άλλοι βουλευτές στην Ευρώπη που να χαιρετούν ναζιστικά. Η Χρυσή Αυγή έχει ομοιότητες με άλλα κόμματα, αλλά είναι πιο ανοιχτά εξτρεμιστική και ναζιστική στις απόψεις της απ’ οποιοδήποτε άλλο κόμμα στην Ευρώπη».

    Υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με τη Χρυσή Αυγή; τον ρωτάμε. «Πιστεύω ότι η ελευθερία ίδρυσης και λειτουργίας ενός κόμματος δεν είναι απεριόριστη» απαντάει. «Η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει με σαφήνεια την πιθανότητα απαγόρευσης ενός κόμματος. Αλλά το άρθρο 29 παράγραφος 1 του ελληνικού Συντάγματος αναφέρει ότι «οι Ελληνες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος». Με άλλα λόγια, εγείρεται το ερώτημα: Εξυπηρετεί η Χρυσή Αυγή την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος;».

    Ο κ. Μούιζνιεκς πιστεύει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να βάλουν στο μικροσκόπιο τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής με βάση το παραπάνω άρθρο του Συντάγματος, καθώς και το Αρθρο 17 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (που αναφέρει ότι καμία ομάδα ή άτομο δεν έχει το δικαίωμα να επιδίδεται σε δραστηριότητα που οδηγεί στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών άλλων ατόμων). Προσθέτει όμως: «Αλλο πράγμα είναι να απαγορεύσεις ένα κόμμα και άλλο να αντιμετωπίσεις τις αιτίες που οδήγησαν στη δημιουργία του – λ.χ. μέσω της Παιδείας, αλλά και της κατηγορηματικής στάσης άλλων πολιτικών παικτών ότι ρατσιστικές πράξεις και λόγια είναι απαράδεκτα σε μια δημοκρατία».

    Ο Επίτροπος έχει 20ετή θητεία στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από διάφορες θέσεις- διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI), θέση από την οποία εργάστηκε εντατικά για την καταπολέμηση του ρατσισμού στην Αστυνομία. «Εχουμε λάβει πληροφορίες ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν κάνει σωστά τη δουλειά της όσον αφορά τα ρατσιστικά εγκλήματα» λέει. «Πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά τυχόν διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με αστυνομικούς, όπως επίσης και ο τρόπος αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας από την Αστυνομία».

    Θεωρεί ότι ένα σαφές μήνυμα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τους πολιτικούς είναι απολύτως απαραίτητο, όπως και η σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής που δεν θα περιλαμβάνει αστυνομικούς για να εξετάζει τις καταγγελίες εναντίον αστυνομικών.

    Ο κ. Μούιζνιεκς εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών από μέλη της Χρυσής Αυγής στους δρόμους των ελληνικών πόλεων, αλλά και για τις απειλές εναντίον δημοσιογράφων τις οποίες χαρακτηρίζει «απειλές εναντίον της Δημοκρατίας».

    «Οι επιθέσεις αυτές συνδέονται με τον ρατσιστικό λόγο που διαδίδει η Χρυσή Αυγή» λέει. «Ο σοβαρότερος κίνδυνος είναι ο λόγος αυτός και οι επιθέσεις αυτές να θεωρηθούν «κανονικά» φαινόμενα. Τότε ο κόσμος θα πάψει να τα αντιμετωπίζει σαν κάτι εκτός νόρμας και οι δράστες θα αισθάνονται δικαιωμένοι, ότι έχουν κοινωνική αποδοχή».

    Συστάσεις προς τα μέσα ενημέρωσης
    Οι δημοσιογράφοι πρέπει να τηρούν αποστάσεις
    Τι είναι προτιμότερο, τα μέσα ενημέρωσης να αγνοούν τη Χρυσή Αυγή για να μην της χαρίζουν τζάμπα διαφήμιση ή να δημοσιοποιούν τις ακρότητες των μελών της για να «ξεσκεπάσουν» το πραγματικό τους πρόσωπο;

    «Το δίλημμα αυτό δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Δημοσιογράφοι σε ολόκληρη την Ευρώπη πασχίζουν να βρουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της Ακροδεξιάς και άλλων ακραίων κομμάτων και κινημάτων. Πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην τους παρέχουν τη διαφήμιση που τόσο αποζητούν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχουν αυτό. Πρώτον, να μη δημοσιεύουν μεγάλες φωτογραφίες των μελών της στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων – αυτό ακριβώς επιζητούν οι ακροδεξιοί. Δεύτερον, να διπλοτσεκάρουν όποιο στοιχείο αναφέρουν σχετικά με μετανάστες, Ρομά, πρόσφυγες, διότι οι ακροδεξιοί έχουν την τάση να χειραγωγούν τα στοιχεία αυτά για να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα. Τρίτον, αν ένα ρεπορτάζ αναφέρεται σε κάποιο κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή πρέπει να καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα κανονικό δημοκρατικό κόμμα».

    Η τέταρτη σύσταση του κ. Μούιζνιεκς πάει κόντρα στον καταιγισμό διαμαρτυριών που κατακλύζουν όποιο μέσο ενημέρωσης τονίζει την ιδιότητα του «Xρυσαυγίτη» για τον δράστη ενός εγκλήματος (λ.χ. το vima.gr έλαβε περισσότερα από 350 τέτοια σχόλια για την είδηση ότι 45χρονος Xρυσαυγίτης βίασε 15χρονη Αλβανίδα), καθώς και στις διαμαρτυρίες των ίδιων των μελών της Χρυσής Αυγής όταν γίνονται αναφορές σε τυχόν καταδίκες ή επικείμενες δίκες τους (λ.χ. ο Ηλ. Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι νερό στη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ επειδή αναφέρθηκε στο έγκλημα για το οποίο κατηγορείται): «Αν κάποιος από τους ηγέτες ή τα μέλη των κομμάτων αυτών κατηγορούνται για ρατσιστικό λόγο ή βία ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα – καθώς πολύ συχνά τα μέλη τους διαπράττουν εγκλήματα – αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται, καθώς και το ότι ανήκουν στο συγκεκριμένο κόμμα. Εν κατακλείδι, χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να τηρούν απόσταση: να μην προσφέρουν βήμα σε τέτοια κινήματα και να τα παρατηρούν επικριτικά».

    Σχόλια αναγνωστών (180)
    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=466959

    • Ο/Η Παλιός λέει:

      Είναι νόμιμη η Χρυσή Αυγή;

      Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/04/2012

      Καταντά βαρετό, κάθε φορά που τους αποδοκιμάζουν, να ψάχνουν οι ΠΑΣΟΚοι να βρουν ποιο κόμμα κρύβεται από πίσω. Αυτό έγινε και με αφορμή τις διαμαρτυρίες πολιτών στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Καισαριανή η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία δίνει αγώνα πολιτικής επιβίωσης στην Α’ Αθηνών.

      Η συνωμοσιολογική προσέγγιση τους οδηγεί είτε στη Χρυσή Αυγή είτε στην Αριστερά. Μόνο που στην τελευταία η “κακιά σκουριά δεν πιάνει”, όσο και αν τα μίντια επιχειρούν να “στήσουν” θέμα. “Η εξακολουθητική συκοφαντία του ΣΥΡΙΖΑ ως υποτιθέμενου ηθικού αυτουργού σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τελειώνει”, είπε (στο “Βήμα FM”) η Ζωή Κωνσταντοπούλου (υποψήφια του κόμματος στην Α’ Αθηνών) και υπενθύμισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει -με νομικές ενέργειες- απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη για να ανακαλυφθούν επιτέλους όλοι αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι, που υποτίθεται ότι κανείς δεν τους ξέρει και δεν τους συλλαμβάνει και κάθε φορά δημιουργούν επεισόδια συνεργαζόμενοι με την αστυνομία στις διαδηλώσεις”.

      Οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν ένα κοινό μέτωπο, αυτό απέναντι στον φασισμό. Ακόμα και τώρα πρέπει να αναδειχθεί το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής με τις “φασίζουσες συμπεριφορές”, όπως ανέφερε η Α. Διαμαντοπούλου. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, όπως πρότεινε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, να εξετάσουν αν δικαιούται η Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται ως πολιτικό κόμμα και εντός του συνταγματικού πλαισίου, την ώρα που παραβιάζει καθʼ έξιν τη συνταγματική νομιμότητα και την ποινική νομοθεσία.

      ΠΗΓΗ
      http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=683728

  4. Ο/Η Μefisto λέει:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=690629

    Παρωδία δικαιοσύνης για τους χρυσαυγίτες

    Λαζαρίδου Ε.
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/05/2012
    Σε παρωδία απονομής της Δικαιοσύνης εξελίσσεται η ποινική αντιμετώπιση των τριών χρυσαυγιτών (σ.σ.: ανάμεσά τους και η υποψήφια της οργάνωσης στις πρόσφατες εκλογές Θέμις Σκορδέλη) που κατηγορούνται για το άγριο μαχαίρωμα τριών Αφγανών μεταναστών τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκ των οποίων ο ένας οδηγήθηκε με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο. Χθες η δίκη αναβλήθηκε για έκτη (!) φορά, σε μια κατά τ’ άλλα αυτόφωρη διαδικασία, ενώ παρά τον βαρύτατο τραυματισμό των Αφγανών, η κατηγορία είναι απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη…

    Για έκτη φορά αναβλήθηκε η δίκη της υποψήφιας της Χ.Α. Θ. Σκορδέλη και των συγκατηγορουμένων της για το μαχαίρωμα τριών Αφγανών προσφύγων
    Η αναβολή αυτή τη φορά δόθηκε καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας ο αστυνομικός Ιωάννης Δήμος, που δεν έχει κληθεί μέχρι τώρα. Είχαν προηγηθεί αναβολές για τα «ψυχολογικά προβλήματα» της Σκορδέλη, για τον κολικό νεφρού του συγκατηγορουμένου της Ι. Λουκιανού ή άλλες δικαιολογίες που προέβαλε ο τρίτος κατηγορούμενος Γιώργος Μαρκουλάκης.

    Η διαδικασία πάντως χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Αρχικά δεν υπήρχε μεταφραστής και παρά το γεγονός ότι η πολιτική αγωγή πρότεινε μεταφραστή που υπέδειξαν αντιρατσιστικές οργανώσεις, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή καθυστέρηση. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν με ισχυρά μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας, ενώ ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ζήτησε ταυτότητα από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, που τον πλησίασε για να πληροφορηθεί για την υπόθεση, προκειμένου να της πει το όνομά του!

    Η αναβολή τελικά δόθηκε για τις 25 Σεπτεμβρίου, ακριβώς ένα χρόνο μετά το άγριο περιστατικό. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν εκτός δικαστηρίων με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η αποχώρησή τους συνοδεύτηκε από «βροχή» πλαστικών μπουκαλιών και καφέδων που τους πέταξαν ομάδα περίπου 150 αντιεξουσιαστών και μέλη αντιφαστιστικών οργανώσεων που είχαν συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα.

    Στη συνέχεια, άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους και προκλήθηκε ένταση στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων καθώς το μένος των ανδρών των ΜΑΤ εκδηλώθηκε ακόμα και σε ανυποψίαστους πολίτες.

    Στο μεταξύ, την ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες αναβολές της δίκης εξέφρασε η οργάνωση Human Rights Watch, καλώντας την ελληνική Δικαιοσύνη και την αστυνομία να αντιμετωπίσουν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων.

    Με ανακοίνωσή της η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» τονίζει: «Είναι φανερό ότι οι χρυσαυγίτες επιθυμούν η δίκη να αναβάλλεται ες αεί. Ειδικά στην παρούσα προεκλογική περίοδο, μια φρέσκια καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι το τελευταίο που θα ήθελε ο φύρερ των Ελλήνων νεοναζί Μιχαλολιάκος». Καλεί επίσης «κάθε αντιφασιστική συλλογικότητα, κάθε εργαζόμενο και νέο που δεν ανέχεται τις φασιστικές προκλήσεις, στη δημιουργία ενός ευρύτατου αντιφασιστικού μετώπου που θα πετάξει τους φασίστες έξω από την κεντρική πολιτική σκηνή, τα σχολεία και τις γειτονιές μας».

  5. Ο/Η Παλιός λέει:

    Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαμογελά στο κολαστήριο του Νταχάου

    Τι κι αν προεκλογικά οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής ισχυρίζονταν πως δεν είναι φιλοναζιστές;

    Φωτογραφίες που ανήρτησε στο Facebook ένας εκ των υποψηφίων αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.

    Ο λόγος για τον Στυλιανό Βλαμάκη, υποψήφιο βουλευτή Χανίων με την Χρυσή Αυγή ο οποίος είχε βγάλει φωτογραφίες χαμογελώντας προκλητικά μπροστά από το ναζιστικό κολαστήριο του Νταχάου…

    Εκεί όπου έγιναν τα χειρότερα βασανιστήρια στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκεί που ψήθηκαν ζωντανά παιδιά ο Στυλιανός Βλαμάκης χαμογελά ενώ δεν διστάζει να ποζάρει δίπλα σε μια αφίσα που γράφει «Χίτλερ: Η τελευταία μας ελπίδα».

    Επίσης σε μια άλλη φωτογραφία φαίνεται να κάνει άσεμνη φωτογραφία μπροστά από εικόνα του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη.

    Ο υποψήφιος βουλευτής ανέβασε τις φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό και ο άλλος υποψήφιος βουλευτής με την Χρυσή Αυγή Σταύρος Καρεφυλλάκης έσπευσε όπως βλέπετε να σχολιάσει: «Πρέπει να ψήνει καλό ψωμί αυτός ο φούρνος…»

    http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=104256&artTitle=ypopsifios_vouleftis_tis_chrysis_avgis_chamogela_sto_kolastirio_tou_ntachaou

    • Ο/Η athriskos λέει:

      Στις άκρες του πολιτικού φάσματος ψοφάνε για ηγέτες. Χίτλερ, Στάλιν κι όλο το κακό συναπάντημα. Ηγέτες για τα συμφέροντα του λαού!

  6. Ο/Η ataktos λέει:

    συνήθως σε Νόμιμες ασκήσεις κρατικής ετοιμότητας ..δεν συμμετέχει ποτέ ενεργά ο κάθε αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης..η «τυφλή δικαιοσύνη» ενεργεί

    http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=10417

  7. Ο/Η Panayote Dimitras λέει:

    Αγνοείτε τις διαδικασίες… Βασικά, στις 3/9/12 δεν μπορεί να γίνει η δίκη λόγω ασυλίας του Κασιδιάρη, εκτός και να η εισαγγελία έχει ήδη ζητήσει άρση ασυλίας και η Βουλή την αποφασίσει πριν τις 3/9/12, πράγμα απίθανο. Μετά τις 3/9/12 θα υποβληθεί τέτοιο αίτημα και άρα κάποτε το αίτημα θα φτάσει στη Βουλή, η οποία μπορούμε να εκτιμήσουμε πως θα αποφασίσει την άρση.

    Όσο για την παραγραφή αυτή δεν είναι 5 χρόνια. Από τη στιγμή που έχει παραπεμφθεί σε δίκη μια υπόθεση, είναι 8 χρόνια για τα πλημμελήματα και 20 για τα κακουργήματα -για τα οποία νομίζω πως είναι υπόδικος ο Κ.

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Δημητρά,
    1.για το θέμα της παραγραφής.
    Δεν είναι δική μου αίσθηση, γράφτηκε στον Τύπο, π.χ. στο ΒΗΜΑ.
    Διάβασα και αλλού πως το είπε ο ίδιος ο δικαστής που έδωσε την αναβολή:

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=461699

    Το δικαστήριο που συνεδρίασε προκειμένου να εξετάσει το αίτημα, αν και έδειξε εξαρχής ότι θα αποδεχθεί υποχρεωτικά, σημείωσε ότι η αναβολή δεν μπορεί να είναι σε μακρινό χρόνο, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, μια και βρισκόμαστε ήδη στον πέμπτο χρόνο από την επίθεση. Τελικώς η εκδίκαση της υπόθεσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου

    2.Διαδικασία.
    Νομίζω πως κάλυψα όλα τα ενδεχόμενα και πρότεινα με τις φτωχές νομικές μου γνώσεις.

    α.Αυτό που λέτε εσείς: Να έχει έγκαιρα πριν τη δίκη διαβιβασθεί αίτημα άρσης ασυλίας. Προχώρησα παρακάτω και εξέτασα όλα τα ενδεχόμενα, ολομέλεια ή τμήμα διακοπών. Ακόμη περισσότερο πρότεινα ο κ.Ρουπακιώτης να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη υπενθυμίζοντας κλπ Όλα σύννομα, διαφανή προς την κατεύθυνση της απόδοσης Δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσει τον κ.Ρουπακιώτη α αντιληφθεί το πρόβλημα κλπ

    β.Να ψηφιστεί ο νομος για κατάργηση της ασυλίας για ποινικά..
    Τι περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσει σχετική πρόταση νόμου;
    Είναι κόμμα μόνο τηλεοπτικό ή και κοινοβουλευτικό;

    Εγώ είμαι ένας απλός ιδιώτης.
    Τα κόμματα της Αριστεράς δεν μπορούν να κάνουν κάτι;
    Κοτζαμ υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν, μαζί και 100 βουλευτές και δεν μπορούν να κάνουν τα στοιχειώδη.
    Άσε που η Χρυσή Αυγή είναι κατά της βουλευτικής ασυλίας και απορώ γιατί δεν καλούν τον Κασιδιάρη δημόσια να παραιτηθεί από αυτήν.

    Yπάρχει και το τεράστιο θέμα της ταχυτητας απονομης Δικαιοσύνης.
    Αν ο Η.Κασιδιάρης είναι και βρεθεί ένοχος και καταδικαστεί, προβλέπω κατακόρυφη μείωση μαχαιρωμάτων σε βάρος αθώων μεταναστών, νόμιμων ή μη.
    Ακόμη και γι’αυτό, αξίζει η δίκη να γίνει το ταχύτερο.
    Θα σταλεί ένα μήνυμα.
    Θα σωθουν άνθρωποι.

    • Ο/Η Panayote Dimitras λέει:

      Η εφημερίδα λέει μπούρδες! Η δίκη είναι για κακούργημα για αυτό και γίνεται στο κακουργιοδικείο. Κατά τα άλλα μεταξύ της σημερινής ημέρας και της 3/9/2012 τίποτε από όσα λες δεν μπορεί να γίνει από τη Βουλή γιατί έτσι λειτουργεί. Ακόμα και αν τώρα ξεκινήσει διαδικασία άρσης ασυλίας δεν μπορεί να έχει ψηφιστεί πριν τις 3/9. Όποιος ξέρει από δικαστήρια καταλαβαίνει πως πολύ έξυπνα το προηγούμενο έδωσε κοντινότατη αναβολή μέσα στις δικαστικές διακοπές ώστε από τότε να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας. Από τότε και πέρα, και αν έχει προσδιορισθεί μαι δικάσιμη μέσα στο 2012, πρέπει όλοι/ες να πιέσουν/με ώστε να ακολουθηθούν ταχύτατες διαδικασίες.

      • Ο/Η Lawyer λέει:

        Για παραγραφή δεν είπε μόνο το ΒΗΜΑ.
        Ο Λασκαράτος εχει δίκιο.
        Το είπε ο ίδιος ο Πρόεδος του δικαστηρίου:
        Η Αυγή

        http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=694398

        Παρά την κάλυψη του ηγέτη του πάντως, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν εμφανίστηκε χθες στο Εφετείο, όπου επρόκειτο να δικαστεί για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, σχετικά με τον άγριο ξυλοδαρμό διδακτορικού φοιτητή το 2007, καθώς ο συνήγορός του ζήτησε και πήρε αναβολή. Παρά την επισήμανση του προέδρου ότι τα αδικήματα κινδυνεύουν με παραγραφή, τελικά η νέα δικάσιμος προσδιορίστηκε για τις 3 Σεπτεμβρίου.

        Ειπώθηκε πολύ, πχ star
        μήπως ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;

        Μετά τη νέα αναβολή όμως ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων, λόγω συμπλήρωσης της πενταετίας!

        http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=113641&artTitle=anavlithike_kai_pali_i_diki_kasidiari_gia_syndromi_se_listeia_

      • Ο/Η Panayote Dimitras λέει:

        αγνοείτε εκτός των άλλων και πώς λειτουργεί το δικαστικό ρεπορτάζ – με ρουλεμάν: μία πάει σε μια δίκη και δίνει την είδηση στις άλλες (αν πάει και δεν πάρει πληροφορίες από δικηγόρους) – σοβαρευτείτε αν θέλετε να υποστηρίζετε πως κακουργήματα παραγράφονται στα 5 χρόνια – ούτε πλημμελήματα δεν παραγράφονται στα 5 όταν έχει αρχίσει η διαδικασία

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Κύριε Δημητρά,
        δεν αμφιβάλλω πως κατέχετε το θέμα της παραγραφής και δέχομαι πως Βήμα, Αυγή, Star κλπ (αντ;)έγραψαν εκ του προχείρου.
        Θα συμφωνήσετε ομως μαζί μου πως ο φέρελπις νέος πολιτικός που για το καλό της πατρίδος παράτησε την τέχνη της Τερψιχόρης πρέπε να δικαστεί το ταχύτερο ώστε να αποδοθεί πάλλευκος στην κοινωνία. Καλά να αιωρούνται (άδικες) κατηγορίες για κλεψιές με το γάντι κατά βουλευτών με λευκά κολάρα, το έχουμε συνηθίσει πια, αλλά και «ρουφιανιές» για ληστείες με μαχαιρώματα πάει πολύ.

        ΥΓ
        Ασφαλώς η Αριστερά έχει την υποχρέωση να φέρει άμεσα στη Βουλή πρόταση νόμου για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για ποινικά ζητήματα.

      • Ο/Η Panayote Dimitras λέει:

        Ασφαλώς πρέπει να δικαστεί και αν το κατηγορητήριο ευσταθεί να καταδικαστεί χωρίς επιείκεια. Αν ήμασταν πολιτική αγωγή θα δίναμε μάχη την προηγούμενη φορά να μη δοθεί αναβολή αλλά διακοπή σε σύντομη δικάσιμη (στα κακουργιοδικεία γίνεται αυτό). Τότε, αν αποτυγχάναμε θα μπορούσαμε να φωνάζουμε για ασυλία από τη δικαιοσύνη. Τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν να υπήρξε αντίθεση από την πολιτική αγωγή (υποθέτω πως υπήρχε). Όταν θες να είσαι αποτελεσματικό μάχεσαι με τους κανόνες που υπάρχουν ώστε να εκθέσεις όσους/ες δεν τους εφαρμόζουν. Αν απλώς ζητάς ουτοπικά πράγματα θα σου πουν πως απλώς αυτά δεν γίνονται, και τελικά εξυπηρετείς τον αντίπαλό σου. Είπα παραπάνω με βάση αυτά που έχουμε τι πρέπει να γίνει.

        Όσο για το γενικό θέμα, πάλι λάθος το βάζεις. Η περίπτωση Κασιδιάρη υπάγεται στην κατηγορία των υποθέσεων που από το Σύνταγμα ΔΕΝ θα έπρεπε να καλύπτονται από ασυλία ούτε θεωρητικά. Το έχει ήδη πει δύο φορές το ΕΔΔΑ. Πρόκειται για φερόμενα αδικήματα που τελέστηκαν ΠΡΙΝ γίνει βουλευτής ο κατηγορούμενος, άρα αυτόματα δεν θα έπρεπε να υπάρχει θεωρητικό δικαίωμα σε ασυλία. Φυσικά, η ασυλία πρέπει να αλλάξει και με νόμο και με συνταγματική μεταρρύθμιση και εκεί χρειάζεται η όποια αριστερά να πάρει την πρωτοπορία αφού χρειάζονται τουλάχιστο 180 ψήφοι σε αυτή τη Βουλή για όποια συνταγματική μεταρρύθμιση.

        Και επειδή τα κείμενά σου είναι πολυδιαβασμένα και σημαντικά καταχρώμαι: ήδη τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταθέτουν σχέδια νόμου. Ποια κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ;

        Ας πούμε ένα εύκολο. Τροποποίηση του συμφώνου συμβίωσης ώστε να επεκταθεί στα ζευγάρια ιδίου φύλου (το θέμα εκκρεμεί στο ΕΔΔΑ που μόλις αποφάσισε -εδώ είναι είδηση- να το συζητήσει στο Τμήμα Ευρείας Σύνθεσης αφού προηγηθεί ακροαματική διαδικασία – μια σπάνια διαδικασία. Επίσης για να ενσωματωθούν δικαιώματα για τα συμφωνημένα ζευγάρια που λείπουν σήμερα – και το συμφωνημένο ζευγάρι Τσίπρα το γνωρίζει από πρώτο χέρι.

        Υπάρχει λοιπόν εδώ και 19 μήνες έτοιμο σχέδιο αναθεώρησης του οικογενειακού δικαίου (που, εκτός της βελτίωσης του συμφώνου επίσης καταργεί τη σαρία), που έχει χαθεί στα συρτάρια του Υπουργείου:

        http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2011_files/nomoparaskevastiki_allages_se_oik_dik_17-12-10.doc και http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2011_files/nomoparaskevastiki_eisigitiki_gia_allages_se_oik_dik_17-12-10.doc

        Ας το καταθέσουν λοιπόν (σιγά μην το κάνουν)!

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Κύριε Δημητρά,
        σας ευχαριστώ για τις τόσο καίριες παρεμβάσεις που κάνετε ως ειδήμων.
        Βέβαια, άλλο θα έπρεπε και άλλο τι γίνεται, άρα δεν το είδα νομίζω εσφαλμένα.
        Θα ζητηθεί άρση ασυλίας παρά τις αποφάσεις και τα δεδικασμένα.

        Έχω κι εγώ γράψει πολύ συχνά για το σύμφωνο συμβίωσης κλπ το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει-άλλη μια μεγάλη ασυνέπειά του-όπως ο διάβολος το λιβάνι.
        Μάλιστα δεν έχει την παραμικρή δικαιολογία ούτε εδώ γιατί όπως και τη φορολόγηση της Εκκλησίας έτσι και το σύμφωνο συμβίωσης ο λαός το αποδέχεται, ψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου που το είχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

        Με την ευκαιρία:

        Προσωπικά θα ξεμπροστιάζω όσο μπορώ το ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να πατάει σε δυο βάρκες, μια αριστερή-δημοκρατική και μια λαϊκοδεξιά, και ταυτόχρονα να είναι υπεράνω κριτικής.
        Στα αμαρτήματα του ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκε και η τεμπελιά, αφού δέχεται τα σχέδια Σαμαρά για Βουλή θερινών διακοπών, περιμένοντας να πέσει η κυβέρνηση σαν σάπιο φρούτο.
        Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύεται έτσι μη παίρνοντας θέση σχεδόν σε τίποτα, ώστε να τα έχει καλά με όλους.
        Ο φερετζές του αντιμνημόνιου κρύβει πολλές ανεπάρκειες και διγλωσσίες.

  9. Ο/Η Lawyer λέει:

    Το πότε παραγράφεται ένα έγκλημα, το ορίζει ο Ποινικός Κώδικας ως εξής :

    1. Τα κακουργήματα : μετά από 20 έτη, αν γι’ αυτά προβλέπεται η ισόβια κάθειρξη και 15 έτη σε κάθε άλλη περίπτωση, όπου δηλ. προβλέπεται πρόσκαιρη κάθειρξη (5-20 έτη).

    2. Τα πλημμελήματα : μετά από 5 έτη.

    3. Τα πταίσματα : μετά από 1 έτος.

    Η παραγραφή ξεκινά από την τέλεση του αδικήματος, αλλά αναστέλλεται (δηλ. παρατείνεται) για όσο χρόνο διαρκεί η κύρια διαδικασία και έως ότου γίνει αμετάκλητη η καταδίκη, ως εξής : 5 έτη για τα κακουργήματα, 3 έτη για τα πλημμελήματα και 1 χρόνο για τα πταίσματα.

    Η έναρξη της διαδικασίας ισοδυναμεί με την αποστολή (επίδοση) στον κατηγορούμενο κλήσης ή κλητηρίου θεσπίσματος να εμφανιστεί σε Δίκη, οπότε αν λάβει χώρα αυτή η επίδοση η παραγραφή παρατείνεται κατά τα ανωτέρω και ανέρχεται σε 25 (ή 20 αντίστοιχα) έτη για κακουργήματα, 8 χρόνια για πλημμελήματα και 2 χρόνια για πταίσματα. (σημ. την παραγραφή αναστέλλει μόνον η νόμιμη επίδοση της κλήσης, οπότε αν αυτή πάσχει από τυχόν ακυρότητα, θεωρείται ότι η αναστολή δεν έλαβε χώρα ποτέ !!)
    Έτσι, αν κάποιος έκανε ένα πλημμέλημα (π.χ εξύβριση) στις 10.5.2000 και λάβει κλήση για Δικαστήριο στις 20.5.2005, θα απαλλαγεί λόγω παραγραφής. Αν όμως λάβει την (έγκυρη !) κλήση εντός 5ετίας, τότε η πράξη παραγράφεται στις 11.5.2008 (5+3). Η νέα οκταετής παραγραφή ισχύει μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, που σημαίνει ότι μπορεί να συμπληρωθεί (με αναβολές κλπ) και στο Εφετείο ή ακόμα και στον Άρειο Πάγο, εφόσον γίνει δεκτή η αναίρεση.

  10. Ο/Η Καπνεργάτης λέει:

    23 τα μέλη της συμμορίας ληστών με τα καλάσνικοφ

    Απειλές για μηνύσεις απο την Χρυσή Αυγή!

    Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

    Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης από τον Διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή.

    .
    Έγιναν 23 συλλήψεις ατόμων, ηλικίας 24 έως 50 ετών,μεταξύ των οποίων τρία ηγετικά στελέχη, ένας δικηγόρος και ένας ειδικός φρουρός. Τα 23 μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν, εμπλέκονται σε πέντε ένοπλες ληστείες τραπεζών,στις περιοχές της Καβάλας, Σερρών, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης,σε 10 διαρρήξεις σε Α.Τ.Μ. στις περιοχές της Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Σίνδου και Έβρου,σε λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών και πλαστών χαρτονομισμάτων .Επίσης ένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,προέβη σε τέσσερις ληστείες τραπεζών και δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων στις περιοχές της Ελευθερούπολης, Δράμας, Μαυροθάλασσας και Αλιστράτης Σερρών.

    Η Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης

    Εξαρθρώθηκε έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε πέντε (5) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε τράπεζες, με χρήση βαρέου οπλισμού στις περιοχές της Καβάλας, Σερρών, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα από 03-04-2012 έως 18-06-2012.

    Επίσης, προέβησαν σε δέκα (10) διαρρήξεις Α.Τ.Μ. στις περιοχές της Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Σίνδου και Έβρου, εννέα (9) εκ των οποίων με χρήση εκρηκτικών υλών, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2011 έως 03-06-2012.

    Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργήθηκαν στην πόλη της Καβάλας, είκοσι τρία (23) άτομα, ηλικίας 24 έως 50 ετών.

    Σε βάρος των ανωτέρω, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση», «Ληστείας κατά συναυτουργία», παράβασης των Νόμων «περί Όπλων» και «περί Ναρκωτικών», «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών» και «Κλοπής».

    Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:

    Διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2011, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών με τη χρήση βαρέου οπλισμού που κατείχαν και διαρρήξεων Α.Τ.Μ. με χρήση εκρηκτικών υλών.
    Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι (αρχηγοί, εκτελεστικά μέλη, προμηθευτές οπλισμού, τσιλιαδόροι, προπομποί) και ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi).
    Επιπρόσθετα, οι ανωτέρω, σε δύο (2) περιπτώσεις πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, ενώ για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από διάφορες περιοχές.

    Επίσης, μέλος της οργάνωσης προέβη σε τέσσερις ληστείες τραπεζών και δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων το χρονικό διάστημα από 16-07-2011 έως 23-08-2011, στις περιοχές της Ελευθερούπολης, Δράμας, Μαυροθάλασσας και Αλιστράτης Σερρών.

    Ορισμένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκονται και σε υποθέσεις σχετικά με λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών και πλαστών χαρτονομισμάτων.

    Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται κι ένας Ειδικός Φρουρός, που παρείχε στην οργάνωση μέρος του απαιτούμενου εξοπλισμού για την πραγματοποίηση των επιθέσεων.

    Απειλές για μηνύσεις απο την Χρυσή Αυγή

    Χθες το βράδυ, πλήθος αθηναικών δημοσιευμάτων, ανέφερε ότι μεταξύ των συλληφθέντων της σπείρας των ληστών με τα καλάσνικοφ υπήρχαν και ακροδεξιοί. Αυτό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χρυσής Αυγής που έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Μία καθαρά ποινική υπόθεση, στην Βόρειο Ελλάδα, στην οποία εμπλέκονται διάφορα άτομα, έδωσε την ευκαιρία σε κάποια παπαγαλάκια που χαλκεύουν την εκστρατεία λάσπης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να παίρνουν τηλέφωνα δημοσιογράφους σε κανάλια και εφημερίδες και να μεταδίδουν «εμπιστευτικά» την δήθεν είδηση ότι μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ συμμετείχαν σε συμμορία ληστών!

  11. Ο/Η Troutman λέει:

    Δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει τέτοια παρανόηση. Δεν ήταν καθηγητής ο μαχαιρωμένος αλλά μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Φυσικής.
    Νομίζω τέτοιες παρανοήσεις είναι που τελικά δίνουν πάτημα στους φασίστες να ισχυρίζονται ότι είναι στημένες οι κατηγορίες

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Δεν νομίζω πως αλλάζει σε τίποτα η ουσία του αδικήματος. Έτσι πάντως αναφέρεται στη wikipedia στο λήμμα Κασιδιάρης

      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82

      έτσι και σχεδόν παντού:

      http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=113641&artTitle=anavlithike_kai_pali_i_diki_kasidiari_gia_syndromi_se_listeia_

      ​Αναβλήθηκε και πάλι δίκη του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για τις εις βάρος του κατηγορίες συνδρομής σε ληστεία, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, με θύμα καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το 2007

      • Ο/Η athriskos λέει:

        Ο Κασιδιάρης δεν ανήκει τόσο στην κατηγορία των αιτίων της κακοδαιμονίας της χώρας, όσο στην κατηγορία των αποτελεσμάτων της κακοδαιμονίας αυτής.

        Είναι απότοκο ον της ύβρεως της Αριστερής ανευθυνότητας της μεταπολίτευσης. Απόδειξη; Μετά την Χούντα ο «λαός» περιφρόνησε τα κατάλοιπά της (ΕΠΕΝ).

        Η αδιαφορία της Αριστεράς απέναντι στην εμπειρία των αφορισμών «Μηδέν άγαν» και «Μέτρον άριστον», γέννησε το εθνικοσοσιαλιστικό αυτό έκτρωμα που λέγεται ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

        Κοντολογίς, η εκτρωματική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι παιδάκι περισσότερο των ανώμαλων γαμησιών της Αριστερής πουτάνας και λιγότερο της Δεξιάς τοιαύτης.

  12. Ο/Η Που ζεις χριστιανέ μου; λέει:

    Δίκαζε με 13 χρόνια φυλακή για βιασμό του 5χρονου γιού του.
    Έπεσε η ποινή του στα 6 χρόνια.

    ΤΑ ΝΕΑ

    Απολύεται ο παιδεραστής δικαστής

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

    Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2012 11:35

    Κανονικά και με τον νόμο δίκαζε μέχρι λίγο πριν από την πρόσφατη καταδίκη του ο διοικητικός πρωτοδίκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση του ίδιου του του παιδιού, όταν ήταν πέντε ετών. Χρειάστηκε να καταστεί αμετάκλητη η καταδίκη του σε κάθειρξη έξι ετών για να κινηθούν οι διαδικασίες εξόδου του από το δικαστικό σώμα, παρά το γεγονός ότι και σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έστειλε ήδη ερώτημα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), τα μέλη της οποίας πρέπει να αποφασίσουν αν ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός μπορεί να παραμείνει ανάμεσά τους όταν εκτίσει την ποινή με την οποία τον τιμώρησαν οι συνάδελφοί τους της ποινικής δικαιοσύνης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοικητικός δικαστής, σύμφωνα με όσα δέχθηκε το Πενταμελές Εφετείο, έφτανε στο σημείο να υποχρεώνει εκβιαστικά, με ξυλοδαρμό ή στέρηση φαγητού, το πεντάχρονο παιδί του να υποκύπτει στις σεξουαλικές του επιθυμίες όταν το φιλοξενούσε στο σπίτι του, καθώς ήταν διαζευγμένος.

    Ανάλογο ερώτημα εστάλη και για άλλον έναν διοικητικό δικαστή, ο οποίος έχει αμετάκλητα καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών για μη εμπρόθεσμη υποβολή πόθεν έσχες λόγω αδιαφορίας.

    • Ο/Η Eωσφόρος λέει:

      Φαίνεται πως οι παιδεραστές απολαμβάνουν ειδική μεταχείριση αν είναι κληρικοί ή δικαστικοί.

  13. Ο/Η ataktos λέει:

    Που ζεις χριστιανέ μου;- αν δεν ζούσαμε σε τέτοια «»αγγελική , ευτυχισμένη νεονορθοδοξη ,και άγια χώρα» όπου το επίσημο γραφείο τύπου του νεοφιλελεύθερου αντωνακη (ο παλιός μου» συνεργάτης» σε συνέχεια ο υβριστής μου ) προαγγελει «Με παρέμβαση Σαμαρά άνοιξε η Χαλυβουργία» http://www.antinews.gr/2012/07/20/171530/ την «απελευθέρωση » τόπου εργασίας από τους απελπισμένους εργαζόμενους απεργούς .. παραβιάζοντας του κλασσικούς νόμους του καπιταλισμού περί οικονομικής ισορροπίας κόστους εργασίας και κεφαλαίου .. Να «θαυμάζεις» είναι τα απερχόμενα κοράκια του ελληνικού αίματος που ετοιμάζουν να ξαξεχειλίσουν ..θα τους επιτρέψουμε .. μπορούμε!!!

  14. Ο/Η Lawyer λέει:

    Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012Ο Κασιδιάρης και η …παράνομη κατακράτηση
    Αντί προλόγου, αντιγράφω από το λεξικό της κοινής νεοελληνικής γλώσσας (www.greek-language.gr) : Κασιδιάρης σημαίνει 1. αυτός που έχει κασίδα, αναφερόμενο σε ζώο, που έχει χάσει το τρίχωμά του (κασιδιάρικο γατί) και 2. ο ψωροπερήφανος (μεταφορικά, αναφερόμενο σε άνθρωπο).
    Ο Κασιδιάρης λοιπόν, εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, που με τα «κατορθώματά» του, έχει κάνει όλους να ασχολούνται μαζί του, κατέθεσε σήμερα μήνυση, μεταξύ άλλων και εναντίον του ΑΝΤΕΝΝΑ, για παράνομη κατακράτηση !
    Τον αποκαλώ, όπως όλοι, ως Κασιδιάρη και όχι κύριο Κασιδιάρη, διότι τον τίτλο του «κυρίου», τον απώλεσε μόνος του, αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του και να είναι κύριος της συμπεριφοράς του, να έχει δηλαδή τον έλεγχό της !
    Άσχετα αν προκλήθηκε ή όχι, η αντίδρασή του υπήρξε υπερβολική, άδικη και κυρίως άνανδρη, με το να επιτεθεί σε δύο γυναίκες.
    Το νομικά ενδιαφέρον κομμάτι της υπόθεσης, στο οποίο και μόνον θα αναφερθώ, έχει ως εξής :
    Η παράνομη κατακράτηση συνιστά πλημμέλημα, που εντάσσεται στο κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα, με τίτλο «Εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας» και τιμωρείται με φυλάκιση, που σημαίνει από 10 μέρες ως 5 χρόνια, ενώ αν διήρκεσε πολύ, με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών (αυτό συνήθως συμβαίνει σε υποθέσεις σωματεμπορίας, όπου οι νταβατζήδες κρατάνε τις εκδιδόμενες γυναίκες κλειδωμένες σε διαμερίσματα).
    Για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος, θα πρέπει ο δράστης να περιόρισε την ελευθερία κινήσεως του θύματος ή να το κράτησε, παρά τη θέλησή του, σε περιορισμένο χώρο και φυσικά να ενήργησε με δόλο και όχι με αμέλεια, όταν π.χ η καθαρίστρια κλειδώνει το γραφείο, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι κάποιος μέσα εργάζεται ως αργά.
    Ο δράστης οφείλει να γνωρίζει ότι παράνομα περιορίζει την ελευθερία του ατόμου !
    Στην προκειμένη υπόθεση, οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 και όχι φυσικά ο ίδιος ο ΑΝΤ1, που δεν μπορεί να είναι ..κατηγορούμενος, προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να διαφύγει, ωστόσο ΝΟΜΙΜΑ !
    Η ποινική δικονομία, ορίζει ότι σε περίπτωση αυτόφωρου αδικήματος, όπως εδώ, ο πολίτης έχει δικαίωμα να συλλάβει το δράστη (δικαίωμα και όχι υποχρέωση, όπως έχει π.χ ο αστυνομικός).
    Άρα καμία παράνομη κατακράτηση δεν έλαβε χώρα εν προκειμένω και ως προς το σκέλος αυτό, τουλάχιστον, η μήνυση είναι «στον αέρα».
    Βέβαια, όταν το αυτόφωρο αδίκημα, διώκεται κατόπιν έγκλησης του θύματος, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση του θύματος ότι επιθυμεί τη δίωξη, για να είναι νόμιμη η σύλληψη, ωστόσο εδώ αυτό εικάζω ότι συνέβη, αλλά και να μην συνέβη, πιθανώς να υπήρξαν και αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα.
    Επομένως, αντί να κάνει μηνύσεις ο ίδιος ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, που ο Κασιδιάρης έκανε μπάχαλο την εκπομπή και τη μετέτρεψε σε ρινγκ (διατάραξη «οικιακής ειρήνης»), δυσφημίζοντας παράλληλα και το σταθμό, έχουμε το γνωστό φαινόμενο «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
    Ας όψονται όλοι εκείνοι που δίνουν τη δυνατότητα στους κάθε είδους κασιδιάρηδες, δηλαδή ψωροπερήφανους, να έχουν λόγο και να θέλουν να παίξουν ρόλο στα δημόσια πράγματα μιας βυθιζόμενης Χώρας.

    http://nomikisimvouli.blogspot.gr/2012/06/blog-post_11.html

  15. Ο/Η Χορεύτρια λέει:

    Oι Ναζί είναι γκέϊ

    http://gaynazis.com/

    Many founding and high-ranking Nazis were homosexuals.
    The evidence indicates that Adolf Hitler himself was a homosexual.

    http://gaynazis.com/

  16. Ο/Η gryphon λέει:

    Aστεία πράγματα ολες οι κατηγορίες κατα Κασιδιαρη.
    Οποιος έχει λιγο καλη μνημη η εχει τύχει να διαβασει για υποθέσεις αριστερών τρομοκρατών βομβιστών και δολοφόνων δέν μπορει παρα να κανει τήν ευκολη συγκριση.
    Αρχιζοντας απο τήν πρόσφατη ιστορία Μαζιωτη-Ρουπα και πηγαινοντας προς τα πισω.Τι να πρωτοθυμηθει κανείς.Τυπους που σκανε οι βομβες στά χερια τους (οχι ο Ξηρός) ρεμπετες τρομοκρατες (Σκυφτουλης) που συλλαμβανονται επ΄αυτοφορω να κανουν διαρρηξη η να εχουν στο σπιτι τους οπλα και ναρκωτικα και αλλα οπλα σε γιαφκα που νοικιαζαν με ψευτικο ονομα (Μπαλαφας) συμμορίες ληστών που φορουν μαυρα και πιανονται επ αυτοφορω οπου μαλιστα το δικαστηριο βρισκει τα κλεμμενα λεφτα στον λογαριασμο του αρχηγου και αποφαινεται οτι του ανηκουν…
    Καποιοι απο αυτους δικαστηκαν (αλλοιμονο δηλαδη ολοι ειχαν πιαστει επ αυτοφορω ) και παρόλα τα βαρυτατα κακουργηματα για τα οποια θα επρεπε να σαπιζουν στις φυλακές για παντα επεσαν ολοι στα μαλακα η και αθωωθηκαν τελικα παντα με τήν συμπαρασταση διαφορων Κουβεληδων η τυπων σαν τον Ρουπακιωτη.Το ζητημα δέν ειναι τι θα γινει με τά παραμυθια που αφορουν τον Κασιδιαρη αλλα να δουμε τι σχεση εχει ο «αντιεξουσιαστης» επαγγελματίας δολοφονος τής Κυπρου με τις δολοφονίες του Γκιολια και του Νεκταριου Σαββα…οπως και του φιλου του με τήν υποθεση του κυκλωματος στο οποιο συμμετειχε και ειχε πιαστει για υποθεση τεραστιας ποσοτητας κοκαινης.Αυτα πρεπει να απασχολησουν τον Ρουπακιωτη.Αλλα τι λεω τώρα θα μου πει κανείς
    Αυτός τώρα που εγινε μαλιστα και Υπουργός θα αποφυλακισει οπου ναναι και τήν νεα γενια φερελπιδων αριστερών τρομοκρατών κατοικων Β.Προαστίων
    Αυτους με τις κατσαρόλες και τά γραμματα με τα εκρηκτικα.Ξερει ο Ρουπακιωτης.Θα βρει τροπο..

    • Ο/Η Takis λέει:

      Γελοίες απόπειρες συμψηφισμού από σεσημασμένα πνευματικά εγγόνια ταγματασφαλιτών.Η ιστορία διδάσκει επαρκώς ποιοί κατεξοχήν βαρύνονται με φόνους,βασανισμούς,μακρονήσια,χαφιεδιλίκια,δοσιλογισμό και τραμπουκισμούς σε αυτόν εδώ τον τόπο.Κι αν ακόμα μπω στη λογική να ασπαστώ το σύνολο του παραληρήματος σου,στο οποίο μπλέκεις τη βούρτσα με αυτό που δεν έχει γευτεί ποτέ η εξάκις λαβούσα αναβολή υπόδικη τηλεστάρ του Χαρδατρέλα,δεν καταλαβαίνω σε τι αθωώνεται ο περιώνυμος τραμπούκος μπαλαρίνος σου.Τέλος,όσα εγκλήματα κι αν καταλογιστούν στην αριστερά,είναι απόρροια προσωπικών επιλογών των ηγετών της,όχι του ίδιου του θεωρητικού της υποβάθρου,το οποίο είναι ίσως το πιο ανθρωπιστικό που εμφανίστηκε ποτέ στη Γη.Αντίθετα,ο Αδόλφος και οι διαχρονικοί ακόλουθοι του,εφάρμοσαν πιστά τον πυρήνα της κοσμοθεωρίας τους,η οποία καθορίζει σαν άλλος θεός,ποιός έχει δικαίωμα ύπαρξης στον πλανήτη βάσει του χρώματος που έχει το πετσί του..Όποιος έχει πέντε δράμια μυαλό καταλαβαίνει τη διαφορά.

  17. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Πλήθος μηνυμάτων συμπαράστασης έλαβαν την Παρασκευή οι απεργοί της Χαλυβουργίας Ελλάδος

    Η Ένωση Εργαζόμενων ΗΣΑΠ αναγνώρισε «τα δίκαια αιτήματα των απεργών και των απολυμένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος», καταδίκασε «την αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ» και επισήμανε ότι «αυτές οι ενέργειες και πρακτικές αποτελούν άλλο ένα δείγμα γραφής για πως αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα κυβέρνηση, που ταυτόχρονα απειλεί την κοινωνία τι την περιμένει όταν αγωνίζεται».

    Ακόμη, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) κατήγγειλε την «πολιτική χούντα κυβερνώντων και τροϊκανών, που έδωσε εντολή στα ματ να καταστείλουν βίαια την απεργία των εργαζομένων στην ελληνική χαλυβουργία». «Η επιλογή της χρονικής στιγμής γι’ αυτή την βίαιη επίθεση φανερώνει αν μη τι άλλο το φόβο κυβέρνησης και αφεντικών προς την οργανωμένη εργατική αντίσταση. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργάτες χαλυβουργούς. Προετοιμαζόμαστε για τις συγκρούσεις και τις ανατροπές που έρχονται» σημείωσαν.

    Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ανακοίνωσε ότι «είμαστε όλοι Χαλυβουργοί» καταγγέλοντας «την επέμβαση των ΜΑΤ και την εισαγγελική παρέμβαση στο εργοστάσιο…με σκοπό να σπάσει την ηρωική και δίκαιη απεργία των χαλυβουργών εργατών».

    «Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στους απεργούς χαλυβουργούς και καλούμε κάθε εργαζόμενο να δείξει την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη του. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων θα είναι πλάι στον αγώνα των απεργών και κάθε εργατικό αγώνα, για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαίκά μέτρα κυβέρνησης, εργοδοτών και τρόικας» υπογραμμίζει.

    Ακόμη, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής, κατήγγειλε «την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, τις πολιτικές αυτές που δίνουν γή και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο».

    «Είναι γελασμένοι αν θεωρούν πως με αυτές τις ενέργειες μπορούν να σπάσουν τον αγώνα των Χαλυβουργών που εδώ και 9 μήνες αγωνίζονται να ζουν με αξιοπρέπεια. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως δυνάμεις καταστολής και δικαιοσύνη μαζί με τα κόμματά τους, εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Επιτίθονται και χτυπάν εργάτες που διεκδικούν τα αυτονόητα. Το χτύπημα στους Χαλυβουργούς, η προσπάθεια να σπιλωθεί ο αγώνας τους αφορά κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη. Είναι επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης ώστε με σκυμμένο το κεφάλι να δεχόμαστε κάθε αντιλαικό και αντεργατικό μέτρο που ισοπεδώνει τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

  18. Παράθεμα: t100 | Lesvosnews.net

  19. Ο/Η Το γιγαντιαίο Tarasque λέει:

    Επιτρέψτε μου ολίγα σχόλια:
    1) η τραγωδία της χρυσής αυγής αποτελεί ευθύνη σε πολύ μεγάλο βαθμό της δικαιοσύνης και η αναβολή κασιδιάρη είναι σταγόνα στον ωκεανό. Για τον κύριο παραπάνω που οδύρεται για τους αριστερούς τρομοκράτες να σημειώσουμε τα ακόλουθα ενδιαφέροντα:
    – ο εισΑΠ στην αναίρεση της 17Ν επισήμανε ότι η απόφαση είναι για γέλια και στηρίζεται μόνον στο εκατέρωθεν δόσιμο και τις αναλήψεις ευθύνης
    – η απόδραση Μαζιώτη οφείλεται στο ότι η δικαιοσύνη κάνει το παπαγαλάκι της αντιτρομοκρατικής και το κατηγορητήριο δεν έστεκε με τίποτα στα αποδεικτικά στοιχεία, γι’ αυτό κάνανε συμπληρωματικό και χάσανε το 18μηνο
    – οι πυρήνες της φωτιάς διώκονται με βάση αποτυπώματα σε σακούλες και κηροπήγια, ενώ δεν έχει διαταχθεί μια έρευνα για το που βρίσκει τα φράγκα η χρυσή αυγή ενώ δεδομένα άτομα της φέρονται ανακατεμένα στο οργανωμένο έγκλημα (Ρήγας-συμβόλαια θανάτου, Περίανδρος-τηλεφωνήματα Βλαστού για απαγωγή παναγόπουλου, Κουσουμβρής-ληστεία, Παναγιώταρος-υπόθεση Γιοσάκη). Ο αρχηγός δηλαδή δεν ήξερε τίποτα; τις συνδρομές που δίνανε από τι λεφτά ήτανε;
    2) ενδιαφέρον έχει η υπεράσπιση Κασιδιάρη, ο Ιωάννης Ηρειώτης. Είναι ο δικηγόρος του Μαντούβαλου (και του Λαυρεντιάδη και του Μαντέλη και Ρωμύλου Κεδίκογλου – από το παρακράτος στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου) στη δίκη που φέρεται να λάδωσε τον εφέτη Ευσταθίου. Από έρευνα που έγινε και υποκλοπές με το «βαλιτσάκι» φέρονται στο νέο παραδικαστικό Μαντούβαλου να είανι ανακατεμένοι άπειροι δικηγόροι και λίστα 40 δικαστών και εισαγγελέων. Από αυτούς ετέθησαν σε αργία 2. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ; Έλεος πια με τα ανακρτικικα έγγραφα από την υπόθεση τζοχατζόπου που πουλάνε οι ανακριτές στα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας. Και μετά μας φταίει ο Κασιδιάρης. Όλα τα άλλα κουκούλωμα. Δικαιοσύνη με τηλέφωνα του Δελατόλα στην «Ελένη» δε γίνεται. Αυτοί οι προϊστάμενοι ……(…..) έιναι ό,τι κομματικότερο έχει εμφανιστεί στη δικαιοσύνη.
    3) η χρυσή αυγή είναι κάτι σαν τα τέρατα όπως τα ερμηνεύει η ψυχανάλυση. Είναι η δικιά μας σαπίλα, η σαπίλα του συστήματος, αυτονομημένη και υποστασιοποιημένη σα δράκουλας. Είναι οι εκβιαστές, οι μπράβοι και οι εκτελεστές των αδίστακτων βρωμοπασόκων και μαυραγοριτών της δεξιάς. Ας πιάσουμε λίγο την υπόθεση Κούνεβα και να δούμε πώς από το βιτριόλι σε μια αγωνίστρια-συνδικαλίστρια-γυναίκα-προλετάρια θα φτάσουμε στο χρήμα που μοίραζε το πασοκ στους διευθυντάδες των ΔΕΚΟ που γίνανε μετά δουλέμποροι μεταναστών
    4) Για το κύριο Δημητρά: με κάθε ειλικρίνεια και επειδή έχω παρακολουθήσει διάφορες υποθέσεις σας έχω σοβαρές αμφιβολίες αν κάνετε πολιτική και μάχη για τα δικαιώματα ή για συμφέροντα. Η μετωπική σας στρατηγική είναι ανύπαρκτη, με την αριστερά διαχωρίζεστε, υψώνετε μια τυπολατρική αντιρατσιστική-φιλελεύθερη παντιέρα, ενώ προφανώς γνωρίζετε και συνειδητοποιείτε τις αιτίες αυτών των φαινομένων, που δεν κείνται στη σφαίρα της υψηλής αφαίρεσης. Αφήστε τα συνθήματα των ΟΥΚ και πιάστε το μαύρο εθνικιστικό χρήμα, ή έστω συνδυάστε τα.

  20. Ο/Η Το γιγαντιαίο Tarasque λέει:

    Και πολύ καλώς πράξατε κύριε Λασκαράτε. Και το υπόλοιπο που το δημοσιεύσατε ήθελε θάρρος, όπως θέλει θάρρος και για όλα τα υπόλοιπα που γράφετε και δημοσιεύετε. Είναι αυτονόητο πως αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, η ανωνυμία του tarasque αίρεται αυτομάτως και γίνεται ανάληψη ευθύνης και δημόσια υπεράσπιση σε κάθε επίπεδο.

    • Ο/Η Μέμφις λέει:

      Google

      ΑΔΙΚΙΑ-ΜΠΟΛΕΤΣΗ

      adikia-boletsi.blogspot.com/ – Προσωρινά αποθηκευμένη

      5 Ιαν. 2011 – (Πρόσεξε τι θα πεις στους ειδικούς εφέτες ανακριτές Μπαλτα+Μοκκα ) …. λάδωσε τον «εντιμοτατο» Προεδρο Εφετων Γεώργιο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ. και την …

      Στην φυλακή ο αλήτης Πρόεδρος Εφετών Γεωργιος Ευσταθιου!!!

      justice-punishement.blogspot.com/…/blog-… – Προσωρινά αποθηκευμένη

      Αποκλεισμός όλων των αποτελεσμάτων από τον ιστότοπο justice-punishement.blogspot.com

      24 Δεκ. 2011 – Στην φυλακή ο αλήτης Πρόεδρος Εφετών Γεωργιος Ευσταθιου!!! Ο αλήτης αυτός,ο εκβιαστής,που εξεβίαζε τον φυγό μαζί με τον κυναιδοπαπα …

      Σε προσωρινή αργία ο πρόεδρος Εφετών Γιώργος Ευσταθίου για …

      http://www.inews.gr › Blogs › Blog.gr – Προσωρινά αποθηκευμένη

      22 Ιουν. 2012 – Σε προσωρινή αργία ο πρόεδρος Εφετών Γιώργος Ευσταθίου για κύκλωμα με τα ακίνητα – se prosorini argia o proedros efeton giorgos …

      Σε προσωρινή αργία ο Πρόεδρος Εφετών Ιωαννίνων – EpirusPost.gr …

      http://www.epiruspost.gr/…/13987-2012-06-22-... – Προσωρινά αποθηκευμένη

      22 Ιουν. 2012 – Ο Γιώργος Ευσταθίου, Πρόεδρος Εφετών Ιωαννίνων, που τέθηκε πλέον σε αργία, αρνούνταν πεισματικά να χορηγήσει στον σημερινό δήμαρχο …

      Σε προσωρινή αργία ο πρόεδρος Εφετών για το – buildnet.gr

      http://www.buildnet.gr/default.asp?pid... – Προσωρινά αποθηκευμένη

      22 Ιουν. 2012 – Σε προσωρινή αργία έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τον πρόεδρο Εφετών κ. Γ. Ευσταθίου, καθώς φέρεται …

      Αετός των Τζουμέρκων: Σε προσωρινή αργία ο Πρόεδρος Εφετών …

      aetostz.blogspot.com/…/blog-post_3148.ht… – Προσωρινά αποθηκευμένη

      22 Ιουν. 2012 – Ο Γιώργος Ευσταθίου, Πρόεδρος Εφετών Ιωαννίνων, που τέθηκε πλέον σε αργία, αρνούνταν πεισματικά να χορηγήσει στον σημερινό δήμαρχο …

      SCANDAL-ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ‏

      top-scandal-mantouvalos.blogspot.com/ – Προσωρινά αποθηκευμένη

      4 Ιουλ. 2012 – Δηλ α)ηθική αυτουργία για κατάχρηση εξουσίας του «εντιμότατου» Πρόεδρου Εφετών Ιωαννίνων Γεωργιου Ευσταθιου,β)δωροδοκία σε βαθμό …

      Σε αργία τέθηκε ο πρόεδρος Εφετών

      http://www.agon.gr/news/117/…/2012-06-23.ht... – Προσωρινά αποθηκευμένη

      23 Ιουν. 2012 – … με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος Εφετών Ιωαννίνων Γιώργος Ευσταθίου, …

      Σε προσωρινή αργία ο πρόεδρος Εφετών για το «κύκλωμα των …

      http://www.sportme.gr/…/se-prosorini-argia-o-pr... – Προσωρινά αποθηκευμένη

      … Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος Εφετών, Γιώργος Ευσταθίου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση του.

      Σε προσωρινή αργία Πρόεδρος Εφετών | pressmme.com

      pressmme.com/…/Σε-προσωρινή-αργία-Π… – Προσωρινά αποθηκευμένη

      Σε προσωρινή αργία τέθηκε πρόεδρος Εφετών σε βάρος του οποίου έχει ήδη … με πληροφορίες πρόκειται για τον Γεώργιο Ευσταθίου εναντίον του οποίου.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Σας ευχαριστούμε

  21. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://www.ramnousia.com/2012/07/h-xrysh-aygh-ta-ebale-me-ta-paidakia-apo-thn-polwnia-poy-xaropaleyoyn.html

    Την ναζιστική κτηνωδία αποκαλύπτει ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος στην οποία αποκαλύπτεται δημοσίευμα της εφημερίδας της νεοναζιστικής οργάνωσης «Στόχος» που επιτίθεται σε όσους υπαξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού έσπευσαν να βοηθήσουν την Πολωνή γυναίκα και τα δύο της παιδιά που χαροπάλευαν μετά από τροχαίο.

    Να σημειωθεί ότι ο Υπαξιωματικός βατραχάνθρωπος της ΔΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού που οδηγώντας χωρίς δίπλωμα και χωρίς ασφάλεια τη μηχανή του πατέρα του, χτύπησε με τη μηχανή του και στη συνέχεια εγκατέλειψε έναν ποδηλάτη και στην συνέχεια για να γλυτώσει το τομάρι του ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω σε μια μητέρα με τα δίδυμα παιδάκια της, συντρίβοντας τα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

    Ιδού το δημοσίευμα της εφημερίδας Στόχος:

    «Το πρωί της Πέμπτης 12 Ιουλίου 2012, στη διασταύρωση Τροίας και Πατησίων, ένα μηχανάκι που οδηγούσε ο 21χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού θέρισε μια Πολωνή με τα δίδυμα παιδιά της.
    Επί 5 μέρες όλα τα κανάλια μετέδιδαν ζωντανά ανταποκρίσεις από το Νοσοκομείο για να μάθει ο Ελληνικός λαός αν χαροπαλεύουν ή διέφυγαν τον κίνδυνο τα τρία μέλη της Πολωνο-οικογένειας.
    Συγχρόνως, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού διέταξε δεκάδες υπαξιωματικούς να σπεύσουν στο νοσοκομείο να δώσουν αίμα στα θύματα του Τροχαίου, για να μην κατηγορηθεί το Πολεμικό Ναυτικό για Ρατσισμό!
    Την ίδια ώρα, ουδείς ασχολείται με τους Έλληνες που σκοτώνουν ή ξυλοφορτώνουν καθημερινώς οι Αλλοδαποί εισβολείς! […] Ακούγεται ότι το Ελληνικό Κράτος ετοιμάζεται να δώσει βαρβάτη σύνταξη στην Πολωνέζα με τα δίδυμα. Πάνω απ’ όλα να μην μας πουν Ρατσιστές..»

    Πηγή: Με Τα Πολωνάκια που χαροπαλεύουν τα έβαλε η Χρυσή Αυγή – RAMNOUSIA

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Υπάρχει στην Ελλάδα αντιρατσιστικός νόμος;

    Ο αρχηγός διέταξε να παραιτηθεί ο εκλεγείς βουλευτής για να πάρει τη θέση του ο φίλος της κορης του, μέλος του συγκροτήματος με την αισχρή ονομασία Πογκρόμ, που παραπέμπει στους διωγμούς των Εβραίων που έκανε και η Ορθόδοξη Εκκλησία.

    http://www.alfavita.gr/artro.php?id=69566

    Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος αντικατέστησε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής τον βουλευτή Σερρών Νικήτα Ζώη, ο οποίος παραιτήθηκε.

    Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, φίλος της κόρης του γ.γ. της Χρυσής Αυγής, ήταν μπασίστας του μουσικού συγκροτήματος Πογκρόμ.

    Στίχοι από το τραγούδι «Άουσβιτς», του συγκροτήματος «POGROM» στο οποίο τραγουδάει και ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Αρτέμης Ματθαιόπουλος:

    «Γαμώ τον Βίζενταλ

    γαμώ την Άννα Φρανκ

    γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ.

    Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω

    αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!

    Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω

    στο τείχος των Δακρύων θα ‘ρθώ να κατουρήσω.

    Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς…»

    left.gr

    • Ο/Η Αγγίτης λέει:

      Χρυσή Αυγή: Ομερτά πίσω από παραίτηση του βουλευτή Σερρών

      Μυστήριο και λόγοι που δεν μπορούν να ειπωθούν καλύπτουν την παραίτηση του κ. Νικήτα Σιώη

      Αναπάντητα ερωτηματικά καλύπτουν την παραίτηση του βουλευτή Σερρών της Χρυσής Αυγής κ. Νικήτα Σιώη.

      Ο πρώην βουλευτής επικαλέστηκε «φόρτο εργασίας» για την παραίτησή του, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη δήλωση.

      Το περίεργο είναι ότι ο κ. Σιώης είναι άνεργος, επομένως δεν τίθεται θέμα φόρτου εργασίας.

      Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Σέρρες, ο κ. Σιώης δέχθηκε πιέσεις από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής προκειμένου να παραιτηθεί και να αναλάβει τη θέση του το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

      Στην πόλη των Σερρών υπάρχει δυσφορία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και όλοι πιστεύουν πως ο κ. Σιώης δέχθηκε αφόρητες πιέσεις για να παραιτηθεί και να καθίσει στη θέση του ο «αγαπημένος», όπως φημολογείται, της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

      Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι ο κ. Σιώης δεν επιθυμούσε να παραιτηθεί και για οικονομικούς λόγους, καθώς είναι πατέρας δύο παιδιών και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, καθώς όπως είπαμε είναι άνεργος.

      http://www.newsbomb.gr/politikh/story/220629/hrysi-aygi-omerta-piso-apo-paraitisi-toy-voyleyti-serron

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aντιρατσιστικός νόμος υπάρχει στην Ελλάδα κ.κ.Σημίτη και ΓΑΠ;

    http://www.iefimerida.gr/news/60623/%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82-%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82

    Ακραίος ρατσιστής, υμνητής του Άουσβιτς ο νέος βουλευτής της Χρυσής Αυγής [βίντεο]

    24.07.2012 10:18

    21 Σχόλια

    «Αγωνιστής του δρόμου» και μουσικός φέρεται να είναι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο σερραίος νέος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που αντικατέστησε στα έδρανα τον παραιτηθέντα Νικήτα Ζώη. Ακούγοντας όμως τη μουσική του ερχόμαστε αντιμέτωποι με εμετικούς, ρατσιστικούς στίχους που βρίζουν συλλήβδην τους μετανάστες, τους πολιτικούς αλλά και τα εκατομμύρια Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί…

    Ειδικότερα, ψάχνοντας στο διαδίκτυο για τον κ. Ματθαιόπουλο, διαβάζουμε ότι πρόκειται για φίλο της κόρης του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, επαγγέλεται μουσικολόγος ενώ παλιότερα ήταν μπασιστας σε ένα «cult» συγκρότημα της white power ροκ σκηνής, τους…. Πογκρόμ ή Pogrom. Τι εστί white power; Πρόκειται για ακραία μουσική με έντονα ρατσιστικά, φασιστικά στοιχεία πράγμα που είναι φανερό και στους στίχους των Πογκρόμ.

    Για παραδειγμα στο τραγούδι με τίτλο, «Μίλα ελληνικά ή ψόφα» , οι Πογκρόμ απευθύνονται στους μετανάστες που όπως λένε τους βρωμίζουν τα… νερά:

    Έρχεστε στη χώρα μας, δεν έχετε δουλειά
    πεινάτε σα ρεμάλια και τρώτε τα παιδιά.
    Μιλάτε ρωσικά, μιλάτε αλβανικά
    μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
    Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
    Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
    Τους βλέπω σε πλατείες, τους βλέπω στη δουλειά
    τους βλέπω και στη θάλασσα, βρωμίζουν τα νερά.
    Μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
    Μίλα ελληνικά ή ψόφα!

    Το συγκεκριμένο κομμάτι κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2005 σε demo με τίτλο «στις γειτονιές και δρόμους»

    Το «Μίλα ελληνικά ή ψόφα» είναι διασκευή από παλαιότερο «τραγούδι» του πρώτου ελληνικού «nazi punk» συγκροτήματος, των Hellgrinder. Όμως η «ελπιδοφόρα» μπάντα των Πογκρόμ ήταν συνειδητοποιημένη για όσα τραγουδούσαν, καθώς όπως διαβάζουμε σε συνέντευξη του κ. Ματθαιόπουλου στο τεύχος 22 του περιοδικού «Resistance/Αντεπίθεση» της Χρυσής Αυγής, «για εμάς η μουσική αποτελεί ένα μέσο έκφρασης και όχι αυτοσκοπό. Οι μαχητές γεννιούνται και ωριμάζουν στους δρόμους και όχι στους τέσσερις τοίχους ενός στούντιο. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Τελεία και παύλα!»

    Και ποια είναι η ιδεολογία τους ακριβώς; Την απάντηση δίνει ο ίδιος ο Ματθαιόπουλος στην ιδια συνέντευξη:

    «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας έχουν υποστηρίξει στους λίγους έστω μήνες της ύπαρξής μας σαν Pogrom και υποσχόμαστε από την πλευρά μας περισσότερους Αγώνες για το Αίμα, για την Τιμή, για την Χρυσή Αυγή»

    Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ:

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το Resistance, προλογίζοντας το demo τους το 2005, τους χαρακτηρίζει «Συναγωνιστές» ενώ τα μέλη του συγκροτήματος στη σελίδα τους στο MySpace εξηγούν ότι στόχος των Pogrom είναι «να δημιουργηθεί ένας κύκλος όπου η μουσική έκφραση θα αποτελούσε πραγματικά βιώματα και σκέψεις κι όχι ονειροπαρμένες φιλοσοφίες»

    Και για να γίνει πλήρως κατανοητό ποιες είναι οι «σκέψεις» τους, και ποια η «ιδεολογία» του κ. Ματθαιόπουλου που βρίσκεται πλέον στη Βουλή, οι Pogrom μας δίνουν στο ίδιο demo ένα τραγούδι-σοκ κατά των Εβραίων που κάηκαν στο Άουσβιτς από τους Ναζί. Ο τίτλος του: «Αουσβιτς». Και οι στίχοι προκαλούν απλώς ανατριχίλα:

    Γαμώ τον Βίζενταλ
    γαμώ την Άννα Φρανκ
    γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ.
    Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω
    αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!
    Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω
    στο τείχος των Δακρύων θα ‘ρθώ να κατουρήσω.
    Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς…

    Τέλος, τώρα που ο κ. Ματθαιόπουλος μπήκε στη Βουλή, το iefimerida.gr παρουσιάζει τους στίχους από μια άλλη επιτυχία των Πογκρόμ με τίτλο «Μια βολτα στην βουλη». Στο κομμάτι αυτό, περιγράφεται τι πρέπει να κάνει ο «μαχητής» όταν μπει στη Βουλή:

    θα μπω και στη βουλή είναι όλοι μαζεμένοι
    πολύχρωμο μαντρί είναι οι προσκυνημένοι
    Τα κλεμμένα πλούτη, τα τόσα ψέματα τους
    στο όρκο μου και εκδίκηση θα έρθει κι η σειρά του
    Θα μπω και μέσα στη Βουλή και θα την κάψω όλη
    να δώσω λίγο φως σε ολόκληρη την πόλη
    και να την κάψω όλη
    σαν μια τιμωρία
    και καθε σπίθα και φωτιά
    για κάθε προδοσία
    Τα κλεμμένα πλούτη τα τόσα ψέματα τους
    στο όρκο μου και εκδίκηση να έρθει η σειρά τους
    Θα μπω και μέσα στη Βουλή και θα την κάψω όλη
    Θα μπω και μέσα στη Βουλή
    Θα μπω και μέσα στη Βουλή
    Θα μπω και μέσα στη Βουλή
    και να την κάψω όλη
    Τα κλεμμένα πλούτη τα τόσα ψέματα τους
    Θα μπω και στη Βουλή θα έρθει η σειρά τους
    Θα μπω και στη Βουλή

    Για την ιστορία, το συγκεκριμένο εθνεγερτικό κομμάτι εμφανίζεται σε συλλογή με τίτλο «Rock για την Πατρίδα». Ωστόσο στη χτεσινή ορκωμοσία του ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος δεν έδειξε τέτοιες προθέσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είναι ο δεύτερος αμφιλεγόμενος μουσικός που εισέρχεται στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή, καθώς προηγήθηκε ο γνωστός πλέον Καιάδας των Naer Mataron, κατά κόσμον Γιώργος Γερμένης

  24. Ο/Η Nazi killer λέει:

  25. Ο/Η Nazi killer λέει:

    Αμ τι νόμιζες;

    Εμφανίζονται αποτελέσματα για
    Eναλλακτικά, αναζητήστε greek athlete racist

    Αποτελέσματα αναζήτησης

    Greek athlete expelled from Olympics for racist tweet – Blogs – SFGate

    blog.sfgate.com/…/greek-athlete-expell… – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    3 hours ago – Greece’s triple-jump champion was expelled from the Olympics after posting a tasteless tweet about Africans and the West Nile virus. Hellenic …

    Athlete expelled for racist tweet – The Kingston Whig-Standard

    http://www.thewhig.com/…/greek-athlete-exp... – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    Greek athlete expelled for racist tweet 0. REUTERS. Wednesday, July 25, 2012 10:25:56 EDT AM. Triple jumper Paraskevi Papachristou was booted off the …

    Greek Athlete Expelled From Olympics For Racist Tweet | Total Pro …

    http://www.totalprosports.com/…/greek-athlet... – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    3 hours ago – Read «Greek Athlete Expelled From Olympics For Racist Tweet» and other Olympics articles from Total Pro Sports.

    Greek athlete Voula Papachristou is expelled from Olympic team for …

    inagist.com/all/228118723851071488/

    Πριν από 5 ώρες – Greek athlete Voula Papachristou is expelled from Olympic team for seemingly racist comments on Twitter: http://t.co/bV0MzUNi by …

    Greek athlete expelled over racist tweet

    http://www.smh.com.au/…/greek-athlete-expe... – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    3 hours ago – The impact of social media continues to bite at the London Olympics with Greek triple-jumper Voula Papachristou sent home over a racist …

    Olympics: Greek athlete kicked out of Games for racist tweet – Yahoo …

    sports… – Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    47 minutes ago – From Yahoo! Sports: Greek triple jumper Voula Papachristou was kicked out of the Olympics on Wednesday for a racist tweet which poked fun …

    Greek athlete expelled for racist tweet | London 2012 News | London …

    http://www.torontosun.com/…/greek-athlete-e... – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    4 hours ago – Greek triple jumper Paraskevi Papachristou was withdrawn from the London Olympic Games on Wednesday after causing an uproar at home …

    Greek Athlete Booted Off Olympic Team After Racist Tweet

    whatstrending.com/…/greek-athlete-bo… – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    2 hours ago – Greek triple jumper Voula Papachristou will not be representing her country at the 2012 London after she shared an offensive tweet directed at …

    Capital Sports » Greek athlete kicked out of Games for racist tweet

    http://www.capitalfm.co.ke/…/greek-athlete-k... – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    3 hours ago – ATHENS, Greece, July 25 – Greek triple jumper Voula Papachristou was kicked out of the Olympics on Wednesday for a racist tweet which …

    Racist tweet gets Greek athlete removed from Games – Olympics …

    http://www…. – Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    2 hours ago – Greece’s governing body decided to suspend triple jumper Paraskevi Papachristou following a racist tweet she sent out on Wednesday

    Voula Papachristou: Greek Athlete Expelled From 2012 Olympics …

    http://www…. – Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    2 hours ago – When the 2012 London Olympics get under way Friday, Voula Papachristou won’t be there. The Greek triple jumper’s controversial tweet about …

    Greek athlete expelled over racist tweets – Yahoo!7 Sport

    au.sports.yahoo.com/…/gree… – Αυστραλία – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    4 hours ago – Greek triple jumper Voula Papachristou has been expelled from the London Games by the Hellenic Olympic Committee for over racist tweets.

    Greek athlete expelled over racist tweets – Yahoo!7

    au.news.yahoo.com/…/greek… – Αυστραλία – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    4 hours ago – Greek triple jumper Voula Papachristou has been expelled from the London Games by the Hellenic Olympic Committee for over racist tweets.

    Greek athlete expelled over racist tweets – Yahoo!7 Sport

    au.sports.yahoo.com/…/gree… – Αυστραλία – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    5 hours ago – Read ‘Greek athlete expelled over racist tweets’ on Yahoo!7 Sport. Greek triple jumper Voula Papachristou has been expelled from the London …

    Greek athlete expelled from Olympics for racist tweet – Yahoo!7 Sport

    au.sports.yahoo.com/…/gree… – Αυστραλία – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    4 hours ago – Read ‘Greek athlete expelled from Olympics for racist tweet’ from our blog Fourth-Place Medal on Yahoo!7 Sport. Greece’s triple-jump …

    Greece expels Olympic athlete over racist tweets – – Olympics News …

    sports… – Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    2 hours ago – ATHENS; Greece – Triple jumper Voula Papachristou was expelled from Greece’s Olympic team Wednesday for her comments on Twitter …

    Greek athlete Voula Papachristou expelled from Olympics for racist …

    … – Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    από: Natt Garun

    2 hours ago – Greek triple jumper Voula Papachristou has been suspended from the Olympics following a racist remark made on her personal Twitter …

    Greek athlete disqualified for racist tweet | Tempo – News in a Flash

    http://www.tempo.com.ph/…/greek-athlete-di... – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    1 hour ago – ATHENS – Greek triple jump athlete Voula Papachristou was disqualified on Wednesday from the 2012 London Olympics for a racist tweet.

    Racist Greek athlete Voula Papachristou ousted from Olympic …

    http://www…. – Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    3 hours ago – 23-year-old Voula Papachristou shared her thoughts about African immigrants on Twitter which led to her being expelled from the London …

    Racist tweet gets Greek athlete removed from Games …

    http://www.americasbookie.com/racist-tweet-... – Μετάφραση αυτής της σελίδας

    Live sports betting lines. Americas best online bookie provides you a safe and secure place to bet sports online. Each and everyday loyal America’s Bookie …

    • Ο/Η Psycho λέει:

      http://prezatv.blogspot.gr/2012/07/tweets.html

      Τετάρτη, Ιούλιος 25, 2012

      ΦΑΝΕΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»,Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ TWEETS

      ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ…ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ…
      ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ TWEETS
      ΠΡΕΖΑ TV
      25-7-2012

      Αναρτήθηκε από ΠΡΕΖΑ TV στις 2:16 μμ

      3 σχόλια:

      Ανώνυμος είπε…
      NAI GOOD LUCK (αλατις και Αγγλικουρες τα κλουβια αυγα…)ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΚΕΙ…Μαλλον θα γυρισει γρηγορα πισω για σπιτικο φαγακι

  26. Ο/Η London niger λέει:

    http://news247.gr/eidiseis/voula_papaxrhstoy_g_ma_ton_kwlotoyrko.1868851.html

    Το όπλο και ο κωλότουρκος των tweets της Παπαχρήστου

    Τα προκλητικά tweets της Βούλας Παπαχρήστου

    Εκτός από το tweet για τους Αφρικανούς που της στέρησε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, η Βούλα Παπαχρήστου φαίνεται ότι έχει και άλλα προκλητικά «τιτιβίσματα» στο βιογραφικό της (Pic+Vid)

    news247 Ιούλιος 26 2012 10:54

    Ωστόσο, όπως αποδεικνύουν κάποιες φωτογραφίες και σχόλια που η ίδια είχε ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό πριν μόλις λίγες ημέρες, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν έχει ίσως κάποιες… περίεργες πεποιθήσεις, τις οποίες μάλιστα δεν διστάζει να μοιραστεί με τους φίλους και ακολούθους της στο twitter.

    Το όπλο στο twitter της Βούλας Παπαχρήστου

    Η επίσημη ιστοσελίδα, την οποία επισκέπτεται η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο τριπλούν

    To βίντεο που προκάλεσε την προσοχή της αθλήτριας στο τριπλούν

  27. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    http://www.onsports.gr/Spor/Olympiakoi-Agwnes/item/236022-Balte-tin-Papahristoy-se-ena-domatio-me-Afrikanoys?click=breakingnews

    Αρκετά καυστική κατά της Βούλας Παπαχρήστου, με αφορμή το περιβόητο σχόλιό της στο twitter, το οποίο και της κόστισε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ήταν η αρθρογράφος της εφημερίδας «Ορλάντο Σέντινελ» της Φλόριντα, Σάνον Όουενς.

    Σε όλα τα Μέσα της Ευρώπης και του κόσμου υπάρχει πλέον η είδηση με τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου. Σε ό,τι αφορά την εφημερίδα της Φλόριντα, ωστόσο, «Ορλάντο Σέντινελ», η πένα της αρθρογράφου Σάνον Όουενς ήταν πιο… αιχμηρή, καθώς με ειρωνικό ύφος και σαν να γνωρίζει χρόνια την Ελληνίδα αθλήτρια έγραψε:

    «Αναγκάστε την να αποσύρει το tweet, φέρτε την στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κλείστε τη σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς αθλητές. Αν πραγματικά είναι ρατσίστρια, δεν μπορώ να σκεφτώ πιο κατάλληλη τιμωρία από το να φάει, να κοιμηθεί και να αγωνιστεί δίπλα σε ένα γκρουπ ανθρώπων απέναντι στους οποίους νιώθει ανώτερη. Αν όχι, θα συνειδητοποίησε το μέγεθος των πραγματικά αναίσθητων σχολίων της και φαντάζομαι πως θα ζητήσει συγνώμη για τις επόμενες 24 ώρες», αναφέρει στο κείμενό του αρχικά για να συνεχίσει:

    «Η προκατάληψη και ο ρατσισμός υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης έκθεσης. (Η Παπαχρήστου) πρέπει να εκτεθεί σε διαφορετικά γκρουπ ανθρώπων και εμπειριών, γιατί φαίνεται πως ζει μέσα σε μια φούσκα», συνεχίζει σαν να γνωρίζει προσωπικά την Ελληνίδα αθλήτρια…

  28. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η μόνιμη αφόρητη αριστερή υποκρισία.
    Ο Διονύσης Τσακνής προσποιειται πως δεν ξέρει τίποτα για τα γενέθλια του Κασιδιάρη, για το μολών λαβέ, για το περίστροφο., για το αισχρό βίντεο κατά του τουρκικού λαού

    Βούλα Παπαχρήστου | Ανέβασε βίντεο με τίτλο «Γάμ… τον κωλότουρκο»

    Και στο τέλος η συμπλεγματική τύφλωση του οπαδού του Κ.Κ.Ε-Β.Κορέας που αρνείται να ομολογήσει πως ο φυλετικός ρατσισμός στις δυτικές κοινωνές δεν είναι ανεκτός. Μου θυμίζει τη μικρόψυχη και ισοπεδωτική υποτίμηση από μερίδα της ελληνικής Αριστεράς της εκλογής Ομπάμα.

    Ο κ.Τσακνής νομίζει πως μιλάει εκ του ασφαλούς.
    Οι φίλοι της Βουλας δεν θα σταματήσουν στα μσχαιρώματα των μεταναστών.

    Το μήνυμα του Διονύση Τσακνή στη Βούλα Παπαχρήστου

    Το μήνυμα του Διονύση Τσακνή στη Βούλα Παπαχρήστου

    «……Ζήτησες συγγνώμη. Εμένα με έπεισες. Δεν ξέρω κι ούτε με νοιάζει να μου δείξεις την πολιτική σου ταυτότητα. Δέχτηκες πως έκανες μια αστοχία, πως επέδειξες αφέλεια, άγνοια. Δεν είσαι πολιτικό πρόσωπο, παιδί είσαι. Δικό μου παιδί, δικό μας.

    Πήρες το μάθημα: Άλλο μια ιδιωτική κουβέντα κι άλλο μια δημόσια δήλωση. Μετράνε αλλιώς. Έτσι είναι. Υποψιάζομαι όμως πως δεν το εννοούσες. Έλα όμως που κάποιοι θέλουν να κρυφτούν πίσω σου και να πουλήσουν εκ του ασφαλούς, τάχα δημοκρατικές ευαισθησίες, τάχα καθωσπρεπισμό και τάχα Ολυμπιακό πνεύμα…».

    • Ο/Η Παλιός λέει:

      Αυτά που λέει ο Τσακνής θα είχαν κάποια αξία αν κινδύνευε άμεσα ο ίδιος και τα τέσερα παιδιά του από τους νεοναζί μαχαιροβγάλτες.
      Αν κυκλοφορούσε τη νύχτα ο ίδιος τρομαγμένος κρυφά μην τον χτυπήσουν οι φασίστες. Αν κλειδωνόταν στο ημιϋπόγειο με το φόβο να του σπάσουν Χρυσαυγίτες την πόρτα.
      Τώρα απλά θέλει να διευρύνει το μουσικό του ακροατήριο.
      Όχι μόνο αριστερη υποκρισία.
      Υποκρισία του αριστερού καλιτέχνη που ξέρει πως γεμίζουν οι αίθουσες συναυλιών.

      Δυστυχώς γιαυτόν ο κόσμος δεν τον ακούει πια.
      Ίσως γιαυτό να ξανοιγεται σε νέες θάλασσες

      Διονύσης Τσακνής: “Ψήφο σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ”
      πηγή

      Διονύσης Τσακνής: «Ψήφο σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ»

  29. Ο/Η laskaratos λέει:

    Διαβάζω πως ο βουλευτής Σ. Μπούκουρας που κατηγορείται πως χτύπησε το δήμαρχο Κορίνθου δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία, σύμφωνα με τη δέσμευση που έχουν λέει αναλάβει οι βουλευτές της Χ.Α.
    Να το δούμε αν έχει κάποιο πρακτικό αντίκρυσμα.
    Γιατί στο μεταξύ δεν κάνει την ίδια δήλωση και ο Κασιδιάρης;

  30. Ο/Η Ναζί λέει:

    ΜΕ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    Σκότωσαν νεαρό Πακιστανό στη Μιδέα Αργολίδας
    17:02 5/08

    +

    Τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν για ξυλοδαρμό αλλοδαπού

    Ομαδική επίθεση με άγριο ξύλο και μαχαιριές δέχθηκε από τέσσερις Έλληνες και έναν ομοεθνή του που… ένωσαν τις «δυνάμεις» τους εναντίον του, ένας 30χρονος Πακιστανός ο οποίος νοσηλεύεται βαρύτατα τραυματισμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Καλαμάτας!

    Ο αλλοδαπός βρισκόταν έξω από ένα καφενείο στο Καρτερόλι Μεσσηνίας, όταν δέχθηκε την επίθεση ενός 44χρονου Έλληνα που τον χτύπησε με μια καρέκλα και ενός 22χρονου Πακιστανού που τον τραυμάτισε με μαχαίρι. Όμως, αν και τραυματισμένο, το θύμα κατάφερε προσωρινά να ξεφύγει από τους δυο επιτιθέμενους με τους οποίους είχε οικονομικές διαφορές. Όμως, εκείνοι τον καταδίωξαν και τον εγκλώβισαν σε απόσταση 300 μέτρων, με την βοήθεια άλλων τριών Ελλήνων ηλικίας 54, 50 και 32 χρόνων που και αυτοί άρχισαν να τον χτυπούν ανελέητα!

  31. Ο/Η laskaratos λέει:

    O Nόμος του Λυντς

    1.Σκότωσαν νεαρό Πακιστανό στη Μιδέα Αργολίδας

    2.Τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν για ξυλοδαρμό αλλοδαπού

    3.Στον Πειραιά Χρυσαυγίτες προσπάθησαν να λυντσάρουν τον Πακιστανόο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να γλυτώσει από την τσιμπίδα της Δικαιοσύνης σε αντίθεση π.χ. με τον βιαστή ορφανών κοριτσιών πρωτοπρεσβύτερο Παπουτσάκη που κανείς Χρυσαυγίτης δεν πήγε να λυντσάρει αν και δεν εξέτισε ποτέ την ποινή της 20ετούς κάθειρξης και δεν αποσχηματίστηκε από τον αρχιεπίσκοπο.
    Ο Πακιστανός μεταφέρεται τώρα με μάσκα. Αυτό το ανατριχιαστικό γεγονός υποτίθεται ότι συμβαίνει για να μην αναγνωριστεί από τους γνωστούς του στην Αθήνα και στη Λαχώρη και χαλάσει το όνομά του.
    Οι καχύποπτοι θα πουν πως έχει βασανιστεί άγρια στο πρόσωπο, αλλά υπάρχει και η έκθεση του ιατριδικαστή και ως γνωστόν οι ιατροδικαστές, δικαστές, αστυνομικοί κλπ εν Ελλάδι είναι υπεράνω υποψίας.

    4.Στο μεταξύ κ.Ρουπακιωτη οι Χρυσαυγίτες αποθρασυμένοι από την παρουσία του χουντικού τ.δικαστικού-στρατοδίκη ως Γ.Γ. του Υπ.Δημόσιας Τάξης Θανάση Ανδρουλακου
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231206494

    παίρνουν το νόμο στα χέρια τους στο Αιτωλικό κατά των Ρομά με επικεφαλής τον βουλευτή Μπαρμπαρούση, συνώνυμο κατά σατανική σύμπτωση κάποιου παλιού ταγματασφαλίτη της περιοχής

    Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …

    5.Ταυτόχρονα Χρυσαυγίτες επιτίθενται στα γραφεία της τουρκικής ένωσης Κομοτηνής.

    Όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ψευδώνυμη κρατική αθλιότητα «Ξένιος Ζευς».

    Κύριε Ρουπακιώτη θα πάρετε μέτρα, θα αυτοκτονήσετε ή θα παραιτηθείτε;

    Στο μεταξύ:
    Να καταγγείλουμε εδώ τους θρασύδειλους μαχαιροβγάλτες:

    http://www.1againstracism.gr/index.php/el/

    Επίκαιρο βιβλίο
    Βασίλη Βασιλικού: «Ο ιατροδικαστής»

    http://www.biblionet.gr/book/72267/Βασιλικός,_Βασίλης/Ο_ιατροδικαστής

  32. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=470221

    Επίθεση και τραυματισμός 4 Ινδών στο Ρέθυμνο

    Ερευνάται το περιστατικό που, κατά τα θύματα, προήλθε από ομάδα Ελλήνων

    Επίθεση από άγνωστους, οδήγησε σήμερα τα ξημερώματα, τέσσερις Ινδούς στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρεθύμνου με τραύματα από μαχαίρι.

    Το περιστατικό διαδραματίστηκε σε στάση λεωφορείου στην περιοχή Σφακάκι, όπου μία ομάδα έξι Ινδών -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία- περίμεναν το λεωφορείο για να μεταβούν στην εργασία τους.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες των τραυματισμένων, «χωρίς να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει, από ένα αυτοκίνητο που σταμάτησε μπροστά τους, βγήκαν τέσσερις άνδρες οι οποίοι άρχισαν να τους χτυπούν. Ένας εξ αυτών τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε τους τέσσερις και στη συνέχεια οι άγνωστοι μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση»

    .

  33. Ο/Η Μad Nazi λέει:

    ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    12 Μάιος 2011
    Νεκρός μετανάστης στα Πατήσια: Θύμα αντιποίνων;
    Ένας 21χρονος αλλοδαπός από το Μπαγκλαντές έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα, δεχόμενος επίθεση με μαχαίρι από άγνωστους, στη συμβολή των οδών Στρατηγού Καλάρη και Κωνσταντινίδη στα Κάτω Πατήσια.
    Ο νεαρός μετανάστης φέρεται να έχει δεχθεί τουλάχιστον 4 μαχαιριές από δύο άγνωστους οι οποίοι τον καταδίωξαν με μικρή μοτοσυκλέτα. Αφού τον μαχαίρωσαν, τράπηκαν σε φυγή.
    Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας. Βάσει μαρτυριών ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά, στο πλαίσιο της προανάκρισης, η Ασφάλεια Αττικής διερευνά και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης,

    26 Μαρτίου 2012
    Γιώργος Τσαντίκος
    Νεκρός μετανάστης σε κτίριο του Μάτσικα
    Μαχαιρωμένος αρκετές φορές στην κοιλιά και τα πλευρά, βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ένας μετανάστης σε κτίριο της περιοχής του Μάτσικα, ένα από αυτά στα οποία έχουν καταλύσει μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα.
    Πρόκειται για 21χρονο Αφγανό, ο οποίος δολοφονήθηκε σήμερα το πρωί κατά πάσα πιθανότητα. Η αστυνομία αναζητάει τους δράστες.

    14.06.2012
    Νεκρός με δύο μαχαιριές έπεσε μετανάστης στο Ξυλόκαστρο
    Νεκρός με δύο μαχαιριές στο σώμα του βρέθηκε νεαρός αλλοδαπός στο Ξυλόκαστρο και συγκεκριμένα στη θέση Κάμπος.
    Ιουνίου 16, 2012
    Νέα ρατσιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο Ηράκλειo
    Όπως αναφέρει το cretalive.gr χθες τα ξημερώματα άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ημιυπόγειο διαμέρισμα της οδού Θερίσσου, όπου μένουν δύο νεαροί Πακιστανοί.

    19 Ιούνιος 2012
    Μετανάστης έχασε το ένα του νεφρό μετά από άγρια επίθεση εναντίον του
    Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε 25χρονος μετανάστης στην Κρήτη, μετά από άγριο ξύλο που δέχτηκε με σιδηρολοστούς από ομάδα αγνώστων. Αφαιρέθηκε το ένα του νεφρό.
    Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινωνία των Χανίων οι συνεχόμενες δολοφονικές επιθέσεις σε ξένους μετανάστες μέσα σε ένα 24ωρο και μάλιστα στην ίδια περιοχή, αυτή της Νέας Χώρας.

    25 Ιουνίου 2012
    Σε κώμα μετανάστης μετά από ρατσιστική επίθεση
    Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε λιπόθυμη κατάσταση
    Στο νοσοκομείο της Πάτρας έχοντας δεχθεί χτυπήματα από ομάδα νεαρών που επέβαιναν σε μηχανές, μεταφέρθηκε ένας λαθρομετανάστης, ο οποίος κινούνταν στο ύψος του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής – Πατραϊκής

    Κυριακή 22 Ιουλίου 2012
    Εργοδότης πυροβόλησε μετανάστη και τον κράτησε κλειδωμένο για να μη μιλήσει
    Ένας εργοδότης στο Σταυρωμένο Ρεθύμνου πυροβόλησε έναν μετανάστη εργαζόμενό του από το Πακιστάν, τον Μπασίρ Τζαχανγκίρ, και επιχείρησε να τον κρατήσει κλειδωμένο μέσα σε δωμάτιο για να μην αποκαλύψει το περιστατικό.

    Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
    Βιασμός και δολοφονία μετανάστη στην Αργολίδα
    Ανατριχίλα, σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του πτώματος στην Αγία Τριάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί επίσημο δελτίο τύπου δεν έχει εκδοθεί από την αστυνομία, πρόκειται για ειδεχθές σεξουαλικό έγκλημα.
    Το πτώμα άνδρα Αφγανικής τελικά καταγωγής βρέθηκε μέσα σε εγκαταλειμμένο αμάξι σε αγρόκτημα της Αγίας Τριάδας τυλιγμένο με κουβέρτες. Το ποιο ανατριχιαστικό είναι πως ήταν άγρια βιασμένο και την στιγμή που η αστυνομία πήγε στο σημείο το πτώμα ακόμα αιμορραγούσε από τον πρωκτό.

    Αυγούστου 9, 2012
    Ρέθυμνο: μαχαίρωσαν Ινδούς μετανάστες σε στάση λεωφορείου
    Τραυματισμένοι από μαχαίρι κατέληξαν στο νοσοκομείο στις 5.30 τα ξημερώματα τέσσερις νεαροί Ινδοί, που δέχθηκαν επίθεση την ώρα που περίμεναν το λεωφορείο για να πάνε στην εργασία τους σε στάση στην εθνική οδό, στο Σφακάκι Ρεθύμνου( χωριό πολύ κοντά στο Ρέθυμνο)

    13 Αυγούστου 2012
    Άγριος ξυλοδαρμός μεταναστών στη Βόνιτσα
    Η επίθεση εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως έχει ρατσιστικά κίνητρα.
    Θύματα ξυλοδαρμού από αγνώστους έπεσαν δυο νεαροί Πακιστανοί στο σπίτι όπου διέμεναν στην Βόνιτσα. Οι νεαροί μετανάστες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Πρέβεζας
    Ρατσιστικές επιθέσεις σε τζαμιά της Αθήνας
    Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα βίας κατά μεταναστών σε πόλεις της Ελλάδας, τη στιγμή που παραμένουν άκαρπες οι έρευνες για τη δολοφονία του Ιρακινού.
    Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που προκύπτει από τις μαρτυρίες όσων -λίγων- αυτοπτών μαρτύρων είδαν τη φονική ενέργεια, ότι πρόκειται για φασιστική επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα. Για τον λόγο αυτό ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις μαρτυρίες των δύο υπηκόων Ρουμανίας και Μαρόκου που είχαν δεχθεί επίθεση από τα ίδια άτομα λίγη ώρα νωρίτερα από τη δολοφονία, αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν.
    Τα κρούσματα ρατσιστικής βίας αυξάνονται πάντως σε ολόκληρη την Ελλάδα.
    13.08.2012
    Ο «Ξένιος Ζευς» συνεχίζει την «φιλόξενη» πορεία του
    Σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας για τη δολοφονία του ιρακινού μετανάστη
    – Συνεχίζεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» σε Αθήνα και Έβρο
    – Υπονόμευση της οργανωμένης αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης από ακραίες ομάδες βλέπει η κυβέρνηση
    – Εμπρησμός το μεσημέρι σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι
    Οι συλληφθέντες παράνομοι μετανάστες στο κέντρο της πρωτεύουσας από την έναρξη της επιχείρησης, πλησιάζουν τους 1.600.
    Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει συνολικά 7.361 προσαγωγές αλλοδαπών και 1.596 συλλήψεις από την έναρξη της επιχείρησης, με το ατυχές όνομα, «Ξένιος Ζευς»
    Περισσότερες από 500 επιθέσεις κατά αλλοδαπών το τελευταίο 6μηνο
    Πυκνώνουν τα κρούσματα ακραίας ρατσιστικής βίας, αλλά και τα επεισόδια μεταξύ ομάδων Ελλήνων και μεταναστών, την ώρα που τα πρώτα αποτελέσματα της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» δείχνουν εντυπωσιακή μείωση της εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

    13.08.2012
    Επίθεση 10 ατόμων στο σπίτι μετανάστη
    Για ένα ακόμη κρούσμα ρατσισμού κάνουν λόγο οι κάτοικοι στο Ηράκλειο μετά την επίθεση ομάδας ατόμων εναντίον μετανάστηΌλα έγιναν λίγο μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Οι δέκα περίπου κρανοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες σταμάτησαν έξω από το σπίτι του μετανάστη από το Μπαγκλαντές, έσπασαν το τζάμι της πόρτας και έριξαν ένα καπνογόνο.
    Οι περίοικοι ενημέρωσαν την πυροσβεστικοί που ευτυχώς έσπευσε άμεσα και έσβησε το καπνογόνο πριν προκληθεί πυρκαγιά στο σπίτι.

    13.08.2012
    Ρατσιστικό παραλήρημα – Τα έβαλαν και με τον Μωάμεθ
    Μιχάλης Λαγάνης
    Αυτή τη φορά δεν έμειναν στις λεκτικές απειλές, αλλά φρόντισαν να αφήσουν το στίγμα τους βεβηλώνοντας με αισχρό φρασεολόγιο, έναν αυτοσχέδιο ιερό χώρο των μουσουλμάνων. Εν μέσω μάλιστα της μεγαλύτερης θρησκευτικής τους εορτής, του Ραμαζανιού.
    Το βίντεο μιας ακόμα ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών, που αποκαλύπτει απόψε το Νewsit.gr και αποσιωπήθηκε από την ελληνική αστυνομία, βιντεοσκοπήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι, στου Ρέντη.
    Λίγη ώρα νωρίτερα μια ομάδα νεαρών με μηχανές είχε επιτεθεί στο αυτοσχέδιο ιερό χώρο μουσουλμάνων μεταναστών, που στεγάζεται στον πρώτο όροφο κτηρίου στην οδό Ιθάκης.
    Φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα και προπηλακίζοντας τους τρομοκρατημένους μετανάστες, κάποιοι από τους «γνωστούς – αγνώστους» μπήκαν στο ισόγειο και έγραψαν στους τοίχους του κτηρίου εμετικά συνθήματα εναντίον του Μωάμεθ και του Κορανίου, όπως «γ…. το Κοράνι» ή «Ο Μωάμεθ είναι ….».
    Απείλησαν δε τους αλλοδαπούς πως αν δεν τα μαζέψουν και φύγουν εντός 10 ημερών από την περιοχή, τότε θα επιστρέψουν και θα τους κάψουν ζωντανούς !
    Τα προσβλητικά συνθήματα εναντίον του Ισλαμισμού, που σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν το σεβασμό στην ανεξιθρησκεία που διέπει το σύνολο των Ελλήνων, καταγράφηκαν από τον ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού του Πακιστάν και ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου, μέσω του διαδικτύου.

    14 Αυγούστου 2012
    Νεκρός από μαχαιριές φασιστοειδών νεαρός Ιρακινός
    Αυξάνονται οι επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε όλη τη χώρα
    Νεκρός από μαχαιριές φασιστοειδών έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής ένας νεαρός Ιρακινός, στο κέντρο της Αθήνας. Τα πέντε άτομα, με καίρια χτυπήματα, σκότωσαν τον 20χρονο στην οδό Αναξαγόρα 17. Μέχρι να φτάσουν στη δολοφονία, τα πέντε άτομα που κινούνταν με τέσσερις μοτοσικλέτες ψάχνοντας μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, τραυμάτισαν άλλους δύο άνδρες, έναν Μαροκινό και έναν Ρουμάνο.

    14/08/2012
    Νέα δολοφονία μετανάστη
    Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο επιθέσεων κατά αλλοδαπών. Έχουν καταγραφεί περισσότερες από 500 επιθέσεις το τελευταίο 6μηνο. Άλλη μία δολοφονία μετανάστη σημειώθηκε, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα είναι ένας 25χρονος υπήκοος Τυνησίας, ο οποίος βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στην είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή των Αμπελοκήπων, τα ξημερώματα. Το θύμα έφερε σοβαρά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα και πέθανε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.
    Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η έρευνα της αστυνομίας για τη δολοφονία του ιρακινού μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας, στο φως έρχονται νέες επιθέσεις που σημειώνονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, το Σάββατο άγνωστοι πέταξαν καπνογόνα σε ιδιωτικό χώρο, στον Πειραιά, που χρησιμοποιείται ως λατρευτικός χώρος. Ομάδες ακροδεξιών επιτέθηκαν σε δύο άλλα τζαμιά, σε Ρέντη και Νίκαια.
    Τη βία και τον τρόμο έζησαν δύο Πακιστανοί στην Βόνιτσα, όταν άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι όπου έμεναν και τους ξυλοκόπησαν. Σύλλογοι μεταναστών, καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες και αποσκοπεί στη δημιουργία σοβαρών επεισοδίων.

    14 Αυγούστου 2012
    Στις Καρυές του Αγίου Όρους ένας Γεωργιανός 31 ετών που εργάζονταν στην περιοχή, βρέθηκε χθες αιμόφυρτος με πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την αστυνομία ο αλλοδαπός έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών.

    Το βράδυ της Κυριακής δύο νεαροί Πακιστανοί έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού στη Βόνιτσα στο σπίτι που έμεναν, όταν αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων εισέβαλαν και άρχισαν να τους χτυπούν με γροθιές, κλωτσιές και καδρόνια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, ενώ οι Πακιστανοί κάλεσαν σε βοήθεια και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Πριν από λίγους μήνες άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά σε οικία όπου διέμεναν μετανάστες στη Ναύπακτο.
    Στην Κέρκυρα ένας μετανάστης χαροπαλεύει καθώς νοσηλεύεται σε βαθύ κώμα με βαριά εγκεφαλική βλάβη από κάκωση κεφαλής με ρόπαλο. Ο άτυχος άνδρας συνελήφθη το περασμένο Σάββατο σε επιχείρηση – «σκούπα» της αστυνομίας, μαζί με άλλους 21 ανθρώπους που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι στην ακτή των Κρητικών Λευκίμμης. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου, κανένας κρατικός φορέας δεν έχει γνωστοποιήσει την τραγική κατάσταση του συγκεκριμένου συλληφθέντα, ενώ εκφράζονται ερωτηματικά για το πώς βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση.
    Στη Λυκόβρυση, ομάδα ροπαλοφόρων επιτέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε Πακιστανούς με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να οδηγηθεί μαχαιρωμένος στο νοσοκομείο κι ένας άλλος χτυπήθηκε με ρόπαλο στο κεφάλι. Όπως αναφέρει το http://www.left.gr/, η μανία των ρατσιστικών ομάδων ήταν τέτοια που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν δίστασαν να επιτεθούν στα σπίτια κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια νοικιάζουν διαμερίσματα σε αλλοδαπούς που εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα.
    Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το περασμένο Σάββατο το κέντρο του Ηράκλειου Κρήτης όταν μια παρέα Ελλήνων ξεκίνησε να λογομαχεί με μια ομάδα Πακιστανών. Πολύ γρήγορα ο καυγάς μετέτρεψε σε πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας Έλληνας που χτύπησε με σιδηρολοστό έναν μετανάστη στο κεφάλι κι ένας Πακιστανός επειδή δεν είχε χαρτιά…
    Λίγες μέρες πριν, στο Ρέθυμνο, τέσσερις άγνωστοι που επέβαιναν σε αγροτικό μαχαίρωσαν τέσσερις Ινδούς που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, την περασμένη βδομάδα άγνωστοι πέταξαν δακρυγόνα σε λατρευτικό χώρο στην Αγ. Σοφία του Πειραιά την ώρα που ήταν μέσα μετανάστες και προσεύχονταν για το Ραμαζάνι, στις 12 Ιουνίου Αιγύπτιοι ψαράδες στο Πέραμα που βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα μας δέχτηκαν από Χρυσαυγίτες, ομάδα μηχανών επιτέθηκε και μαχαίρωσε μετανάστες στον Νέο Κόσμο, ενώ Πακιστανοί εργάτες στη Χαλκίδα γονάτιζαν κάτω από τα χτυπήματα με σιδηρολοστούς που δέχτηκαν από ομάδα ακροδεξιών.
    Κι επειδή ως γνωστόν η βία γεννά βία, χθες εκδηλώθηκε φωτιά λίγο μετά τις 13.00 στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Φιλολάου 159, στο Παγκράτι, σε χώρο που στεγάζεται υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων. Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ οι δράστες φέρεται να περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό την είσοδο των γραφείων, που βρίσκονται στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας. Την ώρα που συνέβη το περιστατικό, τα γραφεία του κόμματος ήταν κλειστά.

    Στο μεταξύ, σοκ προκαλεί η χθεσινή ομολογία ενός κατά δήλωσή του χρυσαυγίτη στο Facebook για τη δολοφονία του άτυχου Ιρακινού. «‘Έλα να βρεθούμε να κεντήσω το κορμάκι σου, όπως κεντήσαμε χθες τον Ιρακινό, και, τότε, θα βάλεις μυαλό» έγραψε χθες στην ιστοσελίδα του, απαντώντας σε άλλο χρήστη! Τον λόγο έχει πλέον η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, αν και εφόσον αποφασίσει να διερευνήσει την υπόθεση…
    13.06.2012
    Άγρια ρατσιστική επίθεση καταγγέλουν πως δέχθηκαν μετανάστες στο Πέραμα
    Μιχάλης Λαγάνης
    «Ο ένας δράστης φορούσε μπλούζα που έγραφε Χρυσή Αυγή» καταγγέλει στο Newsit ένας από τους μετανάστες
    – Στην εντατική στον Ευαγγελισμό σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο τραυματίας
    – Συνελήφθησαν 6 Ελληνες από την ΕΛΑΣ από τους οποίους κάποιοι αναγνωρίστηκαν από τους μετανάστες
    Όλα έγιναν στις 3.10 σήμερα τα ξημερώματα όταν μια ομάδα 7 με 8 ατομων φορώντας κουκούλες, μπήκαν σε σπίτι στο Πέραμα όπου έμεναν 4 Αιγύπτιοι αλιεργάτες.
    ..Καταγγέλει επίσης πως ένας από τους δράστες φορουσε μπλούζα που έγραφε με άσπρα γράμματα Χρυσή Αυγή.
    Στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο 28χρονος Αιγύπτιος, ύστερα από ξυλοδαρμό, τα ξημερώματα, στο Πέραμα.

    Πέμπτη 3 Μαΐου 2012
    Δολοφονική επίθεση αστυνομικών κατά μεταναστών στην Κυψέλη
    Γύρω στις 18:30 σήμερα, πεζή περιπολία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. επιτέθηκε βάναυσα σε τρεις μετανάστες, στο κέντρο της Κυψέλης.
    Ο ένας από τους μετανάστες βρίσκεται αυτή την ώρα βαριά τραυματισμένος και αναίσθητος στη συμβολή των οδών Φωκίωνος Νέγρη και Χαιρωνείας 3

    15 Ιουνίου 2012
    Νεκρός μετανάστης σε μπαγκαζιέρα φορτηγού
    Νεκρός εντοπίστηκε ένας μετανάστης σε φορτηγό μέσα στο πλοίο «Κρήτη ΙΙ», ενώ βρέθηκε κι ένας ακόμη αλλοδαπός, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
    Νεκρός μετανάστης στο Πέραμα

    17 Μάη 2012
    Νεκρός εντοπίστηκε μετανάστης στο Πέραμα μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο στην περιοχή «ΑΡΜΟΣ». Αλλος ένας πρόσφυγας του ιμπεριαλισμού. Ο 46χρονος αλλοδαπός χρησιμοποιούσε το κοντέινερ σαν κατάλυμα.
    Σύμφωνα με τις αρχές, η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατος επήλθε από παθολογικά αίτια, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.

    Νεκρός μετανάστης από το κρύο
    Γράφτηκε από τον Στεφανόπουλος Σπύρος
    Ένας νεκρός Παλαιστίνιος είναι ο απολογισμός της περιπέτειας 15 μεταναστών που εγκλωβίστηκαν εντός του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.
    Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, αστυνομικοί του Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν μία ομάδα 15 μεταναστών οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στην περιοχή του Τυχερού.

    Απριλίου 17, 2012
    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
    Νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Πυθίου στην Ορεστιάδα ένας 22χρονος Πακιστανός. Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία πιθανολογείται ότι «ο 22χρονος κατά την προσπάθειά του να εισέλθει από την Τουρκία στη χώρα μας, μέσω του ποταμού Έβρου, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να πνιγεί». Από τις αρχές του χρόνου έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι λαθρομεταναστών στην περιοχή του Εβρου.

    Ιανουάριος 2012
    Πάτρα: Νεκρός μετανάστης από αναθυμιάσεις
    Ένας 20χρονος από το Αφγανιστάν βρέθηκε νεκρός μέσα σε εγκαταλειμμένο τράκτορα φορτηγού στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της «Πειραϊκής – Πατραϊκής» στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, ο 20χρονος Αφγανός, μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του, είχε βρει καταφύγιο στον τράκτορα. Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών οι μετανάστες έφτιαξαν αυτοσχέδιο μαγκάλι και άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν. Όμως λόγω των αναθυμιάσεων έπαθαν δηλητηρίαση, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο…

    28 Αυγούστου 2011
    Νεκρός μετανάστης στον Έβρο από σφαίρες της Frontex
    Μέσω του τύπου της Τουρκίας αποκαλύπτεται περιστατικό δολοφονίας μετανάστη στον Έβρο από πυρά της δύναμης frontex. Μέχρι αυτή τη στιγμή το γεγονός δεν επιβεβαιώνεται από τις ελληνικές αρχές, ενώ πέπλο μυστηρίου καλύπτει το περιστατικό στο σύνολό του.
    Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet σε άρθρο της με τίτλο « Η Frontex άνοιξε πυρ εναντίον λαθρομεταναστών στον Έβρο. Ένας νεκρός»

  34. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=708794

    Κυριακή απόγευμα στην Πάτρα ή πως η ελληνική κοινωνία αντιστέκεται στον ρατσισμό…

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/08/2012
    Της Δώρας – Δήμητρας Τελώνη*

    Γύρω στις 7 το απόγευμα, πολύ ζέστη, σταματάω στο mini market της γειτονιάς μου στο Ζαβλάνι και κουβεντιάζω λίγο με την ιδιοκτήτρια όταν ξαφνικά ακούγονται φωνές. «Θα μαχαίρωσαν μετανάστη…» ακούω την ιδιοκτήτρια να λέει ταραγμένη…

    Ευτυχώς δεν ήταν έτσι… όμως… Ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές είναι σωριασμένος σε μια καρέκλα και κρατάει τα μάτια του, πονάει, γύρω του οι ομοεθνείς του φοβισμένοι και ανήσυχοι… Λίγη ώρα πριν, δύο άντρες με αυτοκίνητο είχαν σταματήσει στα φανάρια κάπου στην περιοχή Κουρτέση, αν κατάλαβα καλά, και του έριξαν κάποιο καυστικό σπρέι στα μάτια. Τον μετέφεραν έξω από το mini market οι φίλοι του, μένουν στην περιοχή και ήρθαν να ζητήσουν βοήθεια… Το παιδί πονάει πολύ, η γειτονιά κινητοποιείται αμέσως, βλέπω να μαζεύονται γυναίκες, άντρες, τους ακούω να λένε:

    «Να φωνάξουμε ασθενοφόρο, ποιοι ήταν;».

    «Από αυτούς θα είναι, τους φασίστες», μου λέει ένας άντρας σιγανά όταν με ακούει να λέω «γεμίσαμε φασίστες και στην Πάτρα», «Τι να πω κοπέλα μου φοβόμαστε μην είναι και ο διπλανός μας από δαύτους πια».

    Μια κυρία από απέναντι έχει πλησιάσει και ρωτάει: «Τι κάνανε στα παιδιά; Δεν ντρέπονται τα καθάρματα, χτυπάνε τα φτωχά παιδιά, δεν τους φτάνει η πείνα τους, έχουν και αυτούς τώρα που τους χτυπάνε». Σκέφτομαι πως αυτή η γειτονιά ξέρει από φτώχεια και νά που δεν στρέφει τον θυμό της στον «ξένο». Αντίθετα από τις συντονισμένες προσπάθειες από τα ΜΜΕ ώστε να στρέψουμε τον συλλογικό θυμό για τη φτώχεια μας προς τους μετανάστες ως εξιλαστήρια θύματα, εδώ φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη αντανακλαστικά αλληλεγγύης αντί για μίσος.

    Παίρνω τηλέφωνο ασθενοφόρο, περνούν είκοσι λεπτά, το παιδί χειροτερεύει, κάνει εμετό και είναι μισολιπόθυμος… Το ασθενοφόρο αργεί, ξαναπαίρνω. «Δεν έχουμε κανένα αυτή τη στιγμή διαθέσιμο, λυπάμαι», μου λέει η τηλεφωνήτρια. Το καταλαβαίνω, ξέρουμε όλοι πως έχουν διαλύσει τα νοσοκομεία πια…

    Τον μεταφέρω με το αυτοκίνητό μου στο 409 Νοσοκομείο που εφημερεύει. Εκεί δοκιμάζω δύο ακόμη εκπλήξεις, επεισοδιακό απόγευμα:

    Η 1η, δυσάρεστη: Yπάρχει και δεύτερο περιστατικό, ένας 17χρονος Τυνήσιος, πάνω – κάτω η ίδια ιστορία… Κάποιοι υποκρίθηκαν τους αστυνομικούς, του ζήτησαν να πλησιάσει και τον ψέκασαν με σπρέι στα μάτια. Συστηματικές επιθέσεις λοιπόν…

    H 2η, ελπιδοφόρα: Mου θυμίζει (πάλι) πως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν βγαίνει ποτέ στα κανάλια, δεν κάνει προπαγάνδα, είναι συνήθως διακριτική, αλλά είναι εκεί, αθέατη ίσως, αλλά σταθερή και δυνατή. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι τραυματιοφορείς, όλοι, ευγενικοί και άμεσοι.

    Ακούω τους γιατρούς να λένε: «Και δεύτερο περιστατικό; Τι γίνεται, έχουν βγει και χτυπάνε κόσμο;».

    Με πλησιάζει μια νοσοκόμα: «Ξεχάσαμε πως είχαμε παππούδες μετανάστες. Ντροπή μας…»
    Άλλος εργαζόμενος: «Μας κάνανε ρατσιστές τους Έλληνες, δεν ήμασταν. Μας κάνανε γιατί τους συμφέρει να βλέπουμε το κακό στον ξένο και όχι στα χάλια μας που τους ψηφίζουμε τόσα χρόνια. Πώς μας κατάντησαν… δεν μπορώ να βγάλω τον μήνα και μου ζητάνε να πληρώσω και εφορία…». Σε δυο φράσεις τα είπε όλα… Θα μου έπαιρνε τουλάχιστον 15 λεπτά να το περιγράψω…

    Τελικά με την φροντίδα των γιατρών ο μετανάστης είναι καλύτερα, χρειάζεται όμως κάποια φάρμακα που οι γιατροί αδυνατούν να προμηθεύσουν: «Λυπούμαστε, δεν έχουμε να σας δώσουμε…». Τους καταλαβαίνω απόλυτα. Να θες να εκτελέσεις το λειτούργημα σου ως γιατρός, γιατί ο φτωχός, είτε Έλληνας είτε ξένος, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στην υγεία, και να μην έχεις τα μέσα.

    Ο φαρμακοποιός που πάω να αγοράσω τα φάρμακα (δεν ξέρω αν θα θέλει να δημοσιοποιηθεί το όνομά του) και του διηγούμαι το περιστατικό δεν μου παίρνει χρήματα. «Ο καθένας μας ό,τι μπορεί να βοηθήσει. Ξέρω, βγήκαν πάλι τα ‘καλόπαιδα’ και κυνηγούν μετανάστες. Ότι μπορεί ο καθένας μας ας το κάνει». Σκοτεινές εποχές μου φέρνουν στη μνήμη τα λόγια του…

    Γυρίζω πίσω. «Ντροπή τους» λέει η ιδιοκτήτρια του mini market. «Και αυτοί φτωχοί είναι».

    Η φτώχεια που θεριεύει γύρω μας δεν έχει χρώμα. Οι επιθέσεις όμως σε φτωχούς που έχουν άλλο χρώμα από το δικό μας θεριεύουν κι αυτές. Υπάρχουν πολιτικά αίτια για τα φαινόμενα αυτά και εξηγήσεις σε κοινωνιολογικό επίπεδο, που ξεφεύγουν από τον σκοπό αυτού του κειμένου, που δεν είναι άλλος παρά να καταγράψει και την άλλη πλευρά της ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα λοιπόν ήταν κάπως αλλιώς…. Βίωσα ένα αυθόρμητο δίκτυο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ξεκινώντας από τη γειτονιά μου, μια λαϊκή γειτονιά, στο νοσοκομείο και μετά στο κέντρο της Πάτρας. Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα, που έχει μνήμη μετανάστευσης και μνήμες αλληλεγγύης στη φτώχεια. Την βλέπω αυτή την άλλη Ελλάδα, να φοβάται να μιλήσει ανοιχτά και να καταγγείλει, όμως καταλαβαίνει, βλέπει και μιλά με πράξεις αλληλεγγύης αφήνοντας στους ανεγκέφαλους τους τραμπουκισμούς κατά των πιο αδύναμων κομματιών μιας κοινωνίας που υποφέρει…

    Γλυκόπικρο το απόγευμα αυτό…

    Για την ιστορία, ο μετανάστης μένει 10 χρόνια στην Ελλάδα και στέλνει χρήματα στην οικογένειά του στη χώρα του για να επιβιώσει (όπως έκαναν και οι δικοί μας συγγενείς κάποτε…). Ενδιάμεσα από τα μεροκάματα που κάνει σε χωράφια της περιοχής, δουλεύει και στα φανάρια. Φοβάται να καταγγείλει το περιστατικό…

    * Η Δώρα – Δήμητρα Τελώνη είναι επιστημονική συνεργάτης στα ΤΕΙ Πάτρας

  35. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Ρατσιστική βία στη Μανωλάδα

    Επί μια ώρα κατηγορούνται δύο Έλληνες ότι έσερναν με το αυτοκίνητό τους έναν 30χρονο Αιγύπτιο εργάτη στη Νέα Μανωλάδα Αχαΐας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο δράστες εγκλώβισαν κάτω από άγνωστες συνθήκες τον Αιγύπτιο μεταξύ του τζαμιού και του πλαισίου της πόρτας του αυτοκινήτου και τον έσυραν για ένα χιλιόμετρο.

    Ο 30χρονος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και απο εκεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

  36. Ο/Η Aφοι Μιχαλολιάκου λέει:

    Καθαρή Άρια δύναμη

    Ο αγώνας που δίνει βέβαια τότε -όπως και τώρα- η ΧΑ χαρακτηρίζεται από επιθέσεις σε μετανάστες και σε μέλη αριστερών οργανώσεων Την εποχή εκείνη (1998) είναι που σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση εναντίων τριών αριστερών φοιτητών από τον «Περίανδρο», υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, κατά κόσμον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο. Στην διάρκεια της δίκης του, που έγινε χρόνια μετά γιατί η αστυνομία δεν «μπορούσε» να τον εντοπίσει, παρουσιάστηκε φύλλο της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» όπου καταγράφονται σε ειδικό μαύρο πλαίσιο τα ονόματα των μηνυτών εναντίον της και των μαρτύρων που προτείνουν. Μαζί με τα ονόματα, η ναζιστική εφημερίδα αναφέρει και τις διευθύνσεις τους!

    Δικηγόρο ο «Περίανδρος», είχε τον Τάκης Μιχαλόλια, «ένας από τους πλέον γνωστούς και ισχυρούς ποινικολόγους της Αθήνας και έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος ή συνήγορος υπεράσπισης σε πολύκροτες υποθέσεις. Ηταν συνήγορος του Γιώργου Κοσκωτά στην πολύκροτη δίκη. Ακόμη έχει υπερασπιστεί τον ηγούμενο Εφραίμ, τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο,» και είναι αδελφός του φίρερ Μιχαλολιάκου.

    Τάκης Μιχαλόλιας: Γνωστός δικηγόρος, άγνωστος αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου | iefimerida.gr

  37. Ο/Η Aφοι Μιχαλολιάκου λέει:

    Σιγά μη γίνει
    http://www.newsnow.gr/article/199488/avrio-i-diki-kasidiari.html

    Αύριο η δίκη Κασιδιάρη

    2012-09-02 13:57:03

    Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης δικάζεται αύριο με την κατηγορία της επίθεσης σε μεταπτυχιακό φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007, λίγες μέρες πριν από τη Γιορτή Νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν σε συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη επρόκειτο να γίνει στις 6 Ιουνίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ωστόσο διακόπηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου. Παρόλα αυτά, η υπόθεση εκφωνήθηκε και έτσι ήταν να εκδικαστεί στις 11 Ιουνίου. Κάτι που δεν έγινε τελικά. Η νέα αναβολή είχε δοθεί λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Κασιδιάρη, που με σχετικό έγγραφό του ενημέρωσε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι βρίσκεται στο Ναύπλιο, όπου εκδικάζει άλλη υπόθεση κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση, στην οποία τον ενέπλεξαν αντιεξουσιαστές.

    Ισχυρίζεται ότι απουσίαζε τότε στο εξωτερικό, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κασιδιάρης παρείχε το αυτοκίνητό του ως μέσο διαφυγής στους δράστες. Κατά τη διερεύνηση του περιστατικού, άλλωστε, η Αστυνομία από τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου βρήκε το γραφείο ενοικίασης οχημάτων στο οποίο ανήκε και διαπίστωσε ότι είχε ενοικιαστεί στο όνομα του υπεύθυνου Τύπου, σήμερα, της Χρυσής Αυγής.
    enikos.gr

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Έχει βουλευτική ασυλία.
      Το πθανότερο είναι πως δεν θα εμφανισθεί.
      Υπενθυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας για μη πολιτικά αδικήματα, αλλά έχει ξεχάσει να καταθέσει σχετική πρόταση.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Αναρωτιέμαι, δεν μπορεί κάποιος να παραιτηθεί αυτόβουλα από την ασυλία;
        Χρειάζεται αίτηση;
        Τι αξία έχει η αίτηση όταν ξέρεις ότι η Βουλή θα άρει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την ασυλία σου.
        ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ.
        Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί ποτέ με τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη;
        Τι περιμένει για να τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση για πρόταση νόμου κατάργηης της βουλευτικής ασυλίας για μη πολιτικά αδικήματα;
        Ο κ.Ρουπακιώτης γιατί ολιγωρεί;
        ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το είχαν στο πρόγραμμά τους.
        Έξοδος από τη χώρα σε ΦΥΓΟΔΙΚΟ του Αυτόφωρου;
        Τόσο θράσος!

        http://www.skai.gr/news/politics/article/211624/sti-vouli-i-dikografia-kata-tou-il-kasidiari-/

        Στη Βουλή η δικογραφία κατά του Ηλ. Κασιδιάρη

        03/09/2012 |

        Στη Βουλή θα διαβιβαστεί η δικογραφία που έχει σχηματιστεί κατά του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για εμπλοκή του στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

        Ο Ηλίας Κασιδιάρης επρόκειτο να δικαστεί σήμερα αλλά η δίκη του δεν έγινε, ενώ έχει υποβάλλει και αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

        Επίσης, ο ίδιος εχει υποβάλλει αίτημα στο συμβούλιο Εφετών για άρση της απαγόρευσης εξόδου του από την χώρα, περιοριστικός όρος που του έχει επιβληθεί, που θα συζητηθεί την Τρίτη στο δικαστικό συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα είναι αρνητική στο αίτημά του.

  38. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Τα Τάγματα Εφόδου στα χρόνια της σιχασιάς

    http://jungle-report.blogspot.gr/2012/08/blog-post_29.html

  39. Ο/Η laskaratos λέει:

    Επικοινωνιακό πυροτέχνημα η άρση της ασυλίας από Κασιδιάρη

    Δημοσιευμένο στις 3 Σεπ 2012 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης:

    Μπορεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης να ζήτησε την άρση της ασυλίας του προκειμένου να δικαστεί για την εμπλοκή του σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος καθηγητή το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη, ωστόσο η κίνησή του αυτή δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα καλά μελετημένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

    Ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 29 Αυγούστου, με αίτημα του προς τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών να αρθεί η βουλευτική του ασυλία προκειμένου να δικαστεί. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι την προσεχή Παρασκευή που η υπόθεσή του θα φτάσει στο ακροατήριο, το Δικαστήριο δεν θα μπορέσει να τον δικάσει. Και αυτό διότι ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών είναι υποχρεωμένος να μεταβιβάσει το αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, από κει να σταλθεί στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να συγκληθεί η Βουλή σε σώμα και να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ήταν να εκδικαστεί σήμερα αλλά αναβλήθηκε λόγω ωραρίου.

    Και ως εδώ όλα καλά, με τη μόνη διαφορά όμως ότι εάν πράγματι ο κ. Κασιδιάρης ήθελε να δικαστεί θα έπρεπε να κινήσει τη σχετική διαδικασία νωρίτερα και όχι δύο μόλις μέρες πριν τη δίκη. Αρχικά ο κ. Κασιδιάρης επρόκειτο να δικαστεί στις 6 Ιουνίου, προτού ακόμη αποκτήσει τη βουλευτική ασυλία. Τη μέρα εκείνη όμως κατάφερε να πάρει αναβολή, με τη δικαιολογία ότι ο συνήγορός του βρισκόταν παράλληλα και σε άλλο δικαστήριο. Στη συνέχεια, όντας πλέον βουλευτής αντί να κινήσει τη διαδικασία, όπως και έκανε προ ολίγων ημερών, αρκέστηκε στο να στείλει ένα γράμμα στον πρόεδρο της Βουλής. Και εδώ ακριβώς είναι το επικοινωνιακό πυροτέχνημα, καθώς αν ο ίδιος ήθελε να δικαστεί πραγματικά θα έπρεπε να αποστείλει το αίτημα προς τον εισαγγελέα εφετών προκειμένου να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες και σήμερα να μπορεί να δικαστεί.

    Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που βαραίνουν τον κ. Κασιδιάρη, καθώς επίσης και τους άλλους τέσσερις φερόμενους ως δράστες αφορούν τη συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αδικήματα που βαρύνουν τους πέντε φερόμενους.
    http://www.koutipandoras.gr/?p=24786

    • Ο/Η Ρόζα λέει:

      Κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία ο Ηλ. Κασιδιάρης!

      Λαζαρίδου Ε.
      Ημερομηνία δημοσίευσης: 04/09/2012
      Πριν γίνει βουλευτής, κρυβόταν για να αποφύγει το αυτόφωρο για τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη και την επίθεση σε βάρος της Ρένας Δούρου. Αφού έγινε βουλευτής, απολαμβάνει πλέον τα προνόμια του θεσμικού του ρόλου, αποφεύγοντας στην ουσία να δικαστεί για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

      * Τέσσερις μέρες πριν τη δίκη του πήγε στην Εισαγγελία Εφετών για να ενεργοποηθούν οι διαδικασίες. * Αίτημα είχε καταθέσει και στις 12 Ιουλίου, αλλά σε… αναρμόδια υπηρεσία
      Ο λόγος για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος επρόκειτο να δικαστεί χθες για συνέργεια σε ληστεία (κακούργημα), απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η υπόθεση αφορά τον άγριο ξυλοδαρμό διδακτορικού φοιτητή το 2007, μέσα στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Οι δράστες, αφού επιτέθηκαν με μαχαίρια, έκλεψαν την αστυνομική ταυτότητα του νεαρού, τον άφησαν αιμόφυρτο και διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχε νοικιαστεί στο όνομα του πρωτοπαλίκαρου του Μιχαλολιάκου.

      Η υπόθεση εισήχθη για πρώτη φορά στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 12 Ιουνίου και ο συνήγορος του Κασιδιάρη ζήτησε και πήρε αναβολή. Χθες η διαδικασία διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και η υπόθεση θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα τελειώσει εκεί, καθώς θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

      Ο Κασιδιάρης διατείνεται ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να δικαστεί από τον φυσικό του δικαστή και μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα αίτημά του προς τη Βουλή με ημερομηνία 12 Ιουλίου με το οποίο ζητούσε την άρση της ασυλίας του.

      Ωστόσο, το αίτημά του χαρακτηρίζεται απλώς ως δήλωση προθέσεων, αφού από μόνο του δεν μπορεί να κινήσει καμία διαδικασία. Αυτές ξεκινούν μόνο είτε με αίτημα του κατηγορούμενου προς την Εισαγγελία Εφετών, είτε αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο που θα κληθεί να δικάσει την υπόθεση.

      Πράγματι, ο κατηγορούμενος προσήλθε στην Εισαγγελία Εφετών με σχετικό αίτημα μόλις την περασμένη Τετάρτη 29 Αυγούστου, δηλαδή τρεις μέρες πριν τη δίκη του, αν αφαιρέσουμε το ενδιάμεσο «νεκρό» σαββατοκύριακο!

      Θα ακολουθήσει από την επόμενη εβδομάδα η διαβίβαση της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο, στη συνέχεια στο υπουργείο Δικαιοσύνης και από εκεί στον πρόεδρο της Βουλής. Ο Β. Μεϊμάρακης, από τη στιγμή που θα λάβει τη δικογραφία, έχει μπροστά του τρεις μήνες μέχρι να έρθει το θέμα στην επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, να οριστεί εισηγήτης, να κληθεί ο κατηγορούμενος και στη συνέχεια με εισήγηση της επιτροπής να παραπεμφθεί στην ολομέλεια. Στην περίπτωση που δεν τηρηθεί η τρίμηνη προθεσμία, το αίτημα απορρίπτεται…

      http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=710904

  40. Ο/Η laskaratos λέει:

    Άρση περιοριστικών όρων για τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη

    Την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για εμπλοκή σε επίθεση κατά μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου το 2007, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

    Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δετό το αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκειμένου ν’ αρθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, που του είχαν επιβληθεί.

    Αντίθετη, πάντως, ήταν η πρόταση της εισαγγελέως που είχε ζητήσει να εξακολουθήσουν να ισχύουν οι περιοριστικοί όροι του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/09/2012_460073

  41. Ο/Η 69 λέει:

    Αθωώθηκε ο υπ. Περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής Χρήστος Ρήγας

    Αναρτηθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2012, 7:06:34 μμ

    Σε αστυνομικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της στυγνής δολοφονίας του γνωστού αστρολόγου Μιλτιάδη Μουτάφη και της γραμματέως του, Παρασκευής Γκέζου, που σημειώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 2009.

    Το έγκλημα που είχε συνταράξει το πανελλήνιο παραμένει «ορφανό», καθώς ο μοναδικός κατηγορούμενος για τη διπλή δολοφονία, Χρήστος Ρήγας, αθωώθηκε παμψηφεί από το Κακουργιοδικείο Αθηνών.

  42. Ο/Η Του κώλου λέει:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=729003

    Ευτυχώς που κρατάει η ΔΗΜ.ΑΡ. το υπουργείο Δικαιοσύνης

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/11/2012

    Εξαιρετική ρέντα έχει τελευταία η Δικαιοσύνη. Ξαναδικάζει τον Βαξεβάνη, ασκεί δίωξη στους συντελεστές του βλάσφημου θεατρικού έργου και ακυρώνει τον νόμο Ραγκούση.

    Μάλλον έχει τελειώσει η δημοκρατία της Βαϊμάρης και έχουμε περάσει στο επόμενο στάδιο.

  43. Ο/Η Schizophrenic nazi λέει:

    Αύριο Δευτέρα η δίκη του Η. Κασιδιάρη

    Για την υπόθεση επίθεσης σε βάρος φοιτητή το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 44′

    Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση επίθεσης και ληστείας εις βάρος φοιτητή το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη, για την οποία κατηγορείται για συνέργεια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

    Η υπόθεση εκκρεμεί πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής και για να δικαστεί ήρθη η βουλευτική ασυλία του.

    Ο Ηλ.Κασιδιάρης καλείται ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, αδίκημα που αφορά επίθεση που είχε δεχθεί μεταπτυχιακός φοιτητής το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη από πέντε δράστες.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπ και μαχαίρωσαν τον φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.

    Η εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.

    Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται ότι συμμετείχε στο περιστατικό.

    Σχόλια αναγνωστών (1)

    αιώνια υπόδικος.. | πριν 20′

    αναβολή για 5 φορά! ότι στοίχημα θέλετε!!!

    δεν πρόκειται να γίνει αυτή η δική!!

  44. Ο/Η Schizophrenic nazi λέει:

    http://www.enikos.gr/politics/75113,Ayrio_h_dikh_Kasidiarh_.html

    Αύριο η δίκη Κασιδιάρη

    Σχόλια (19)

    @ελληνασ πακιστανΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 21:25.

    σε τι γκλοσα μιλασ

    p.s Όσο για τον Κασιδιάρη πιστεύω θα πάρει αναβολή μέχρι να λήξει η βουλευτική ασυλία του, με άλλα λόγια μπορεί να μην δικαστεί και ποτέ.Ούτως κι άλλως και να καταδικαστεί δεν τον κλείνουν μέσα λόγω ασυλίας οπότε θα ασχοληθούν με πιο σοβαρά πράγματα.

    Αντι.Μ.Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 21:00.

    Σίγουρα θα πάρει και άλλη αναβολή.Αν αρχίζουν τα δικαστήρια να εκδικάζουν τα εγκλήματα της συμμορίας των νεοναζι, δεν θα προλαβαίνουν να ασχοληθούν με άλλες υποθέσεις.

    thewiseΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 19:21.

    @ Ηλεκτροσοκ

    Αν η γυναικα το παιζει αντρακι θα τα μαζεψει τα χαστουκακια της.

    Αν η γυναικα σεβεται τον εαυτο της και την θεση της θα την σεβαστης και εσυ.

    Ετσι παει….

    ΑΝΑΒΟΛΗ!!!!Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 19:17.

    ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΘΕΛΕΤΕ !!!

    Σε αυτό το κωλοκράτος οι αναβολές δεν μπορούν να έχουν και ένα όριο;

    Ειδικά όταν πρόκειται για βουλευτή !!!Δεν έχει κανένα λόγο να επικαλεστεί !Είναι δυνατόν να έχουμε υπόδικους και φυγόδικους που έκανε λόγο μάλιστα για «πάταξη της παραβατικής συμπεριφοράς»

    ΗλεκτροσοκΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 18:58.

    @τακις
    Ασε μας ρε φιλε Τακη, χρειαζεσαι καμμια διανοηση, αριστερη η δεξια, για να καταλαβεις οτι δεν πρεπει να χειροδικεις και μαλιστα εναντιον γυναικων; Την γυναικα σου την εδειρες σημερα; για δοκιμασε και να δεις για ποτε σε διαολοστελνει κιας λες οτι διανοηση σου κατεβει περι σωτηριας της πατριδας. Που απλωνεις το χερι αθλιε Κασιδιαρη; στη μαννα του Σπαρτιατη με το «η ταν η ει τας «, στη Σουλιωτισα, στη γυναικα της Πυνδου που κουβαλουσε πυρομαχικα στα χιονισμενα βουνα το 40; για σενα βλακα Κασιδιαρη, και καθε Κασιδιαρη η Τακη, τα κουβαλουσε για να μην πας σαν το σκυλι σταμπελι, και δεν σε ρωτησε αν εισαι δεξιος η αριστερος. Κι ερχεσαι εσυ σημερα, ο μπουχεσας του καναπε που δεν ξερεις τι πα να πει να πολεμας νυχτικος και αυπνος και χωρις παπουτσια στα χιονια, να φτυσεις την Ελληνιδα γυναικα. Αυτη η γυναικα ειναι συμβολο αχρηστε, φευγα απο μπροστα μου να μην σε βλεπω…

    Ειναι θυμα πλεκτανηςΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 18:30.

    Σιγουρα ειναι θυμα πλεκτανης αριστερων, της τροικας και της παγκοσμιοποιησης. Ο ανθρωπος αλλωστε ειναι κατα της βιας
    ΥΓ.: Κασιδιαρη, σε περιμενουμε ολοι να εμφανιστεις με τους γνωστούς ασβερκους φιλους σου. Μην μας το χαλασεις το show…

    @Αναγνωρισιμοτητα,Γιάννης Παπ.Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 17:07.

    Τους ρώτησες και δεν σου είπαν;
    Ή μήπως ξέρεις τι «βιοποριστικά μέσα» έχουν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων;
    Οι βουλευτές των άλλων κομμάτων μια χαρά δεν κρύβουν τις παλιανθρωπιές τους;
    Γιατί δεν διαμαρτύρεσαι γι’ αυτό;
    Όλοι όσοι ψηφίζουν βουλευτές από άλλα κόμματα, ξέρουν από πριν την κοινωνική και επαγγελματικη εικόνα τους;

    Υποκριτής του κερατά είσαι, γεμάτος πολτική αγκύλωση και κακκεντρέχεια και προσπαθείς να κατηγορήσεις.
    Αν θέλεις να μάθεις τα βιοποριστικά τους μέσα, τράβα ρώτησέ τους.
    Ή ζήτα από τους δημοσιογράφους να τους πάρουν αληθινή, ειλικρινή συνέντευξη.
    Κι αν δεν σου πουν ή βρεις ότι είναι απατεώνες, τότε έλα να διαμαρτυρηθείς…

    ελληνασ πακιστανΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 17:05.

    εγκο ντοσει ντειγμα ντορεαν μαυρα μπλουζακια στο χρυση αυγη.εκο βαλει κοκινη σβαστικα πανω.ντε πειραζει.πειτε εσεισ ειναι απο παλια απο 1990.τωρα το χρυση αυγη εκει αλλαξει.ειναι καλο ελληνα, ντεν αγαπαει γκερμανουσ.εμενα ξερει μιχαλιολακο.ημουν υπαλληλο ροζ ξενοδοχειο, μετα ντουλεψα στο φουρνο του πεθερου του βουλευτη καιαδα και με εχει βαπτισει κριστιανο , tο μεξικανα γυναικα του βουλευτη χ.α. με τα μακρια μαλια.ολοι χ.α. ξερουν εμενα.ειμαι φτηνο καλο υπαλληλο.ντεν με απελασουν.ποιο θα ντουλευει μετα στισ επιχειρησεισ τουσ.μην παιρνετε μπλουζακια παο τουρκια εγκο φερει απο πακισταν.εκο νουμερα μεγκαλα και για χοντρεσ χρυσησ αυγησ και κοιλαραδεσ.μια χοντρη χρυση αυγη τελο και εγκο δικια μου.

    τακιςΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 16:33.

    Βγηκε ολη η αριστερη διανοηση της πλατειας εξαρχειων να κατηγορηση τον Κασιδιαρη.Ρε δεν σας ειπαν τα αφεντικα σας οτι τα ναρκωτικα σας τα δινουν για να τα πουλατε και οχι για να τα χρησιμοποιητε

    aggelosΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 15:59.

    κριμα γιατι ειναι νεο παιδι και φοβαμαι οτι θα εχει την τυχη τησ ΕΦΗΣ ΘΩΔΗ, , αλλα μπορει να προλαβει τα χειροτερα πηγενοντασ γρηγορα να τον δει κανενας γιατρος…κριμα…..

    Αναγνωρισιμοτητα,Γιάννης Παπ.Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 15:32.

    @thewise

    Μονο που ΕλληνοΦΟΝΕ πολίτη thewise, ξεχνας οτι τα κακουργηματα του κυρίου εγιναν το 2007 τοτε που κανενας δε γνωριζε τιποτα για τουτη εδω τη χολέρα ονοματι χρυση αυγή, και τα οποία περιέργος αναβαλλονται ξανα και ξανα, για να μη πουμε για το ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ που ολοκληρος κρατικος μηχανισμος καλυψε τον κρυπτωμενο υπόλογο.

    Οπότε ο κυριος ΔΕΝ ΕΙΧΕ ειχε τοτε ονομα η αναγνωρισιμότητα.

    Εδω ακομα και σημερα το Βιογραφικο αρκετων βουλευτων της »παραταξης» παραμενει μυστηριο, ενω αμεσως μετα τις εκλογες δεν υπήρχε ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.

    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΙ ΟΣΟΙ ΦΗΦΙΖΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΜΟ.

    Αλήθεια εσυ που ξέρεις τα πολλά ΜΗΠΩΣ μπορεις να μας πεις για τον καθενα απο αυτους, με τι ακριβως απασχολουνταν το προηγουμενο διαστημα?

    Για 4-5 μαθαμε »φημες» για την ενασχοληση τους, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ?

    3 Μηνες τους εχουμε στη βουλή ν ασχημονουν, θα μαθουμε αραγε τιποτα απο τα σκοταδια που ηταν μεχρι τωρ κρυπτώμενοι?

    @ΗλεκτροσοκΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 15:29.

    Mάλλον εσύ χρειάζεσαι τον ψυχίατρο – και σίγουρα όχι ο Κασιδιάρης.

    ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 15:22.

    ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ…ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ..

    thewiseΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 15:14.

    Ναι βεβαια ο Κασιδιαρης σε καθε παρανομια που κανει φοραει μπλουζακια της ΧΑ χρησιμοποιη το αυτοκινητο του που πανω εχει και τεραστια φωτογραφια του με χαμογελακι.

    Οι Ελληνες πολιτες δεν τα τρωνε αυτα τα ψοφια. Ελληνοφωνοι ρουφιανοι δεν περναν οι προβοκατσιες σας.

    ΑνέστηςΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 15:11.

    Τώρα έχει και την βουλευτική ασυλία!!!!
    δεν χρειάζεται να «κρυφτεί» 3 μέρες, όπως μετά τον ξυλοδαρμό της Καννέλη

    Φασίστες ξεφτυλισμένες κότες!!!
    Υπηρετίστε τα αφεντικά σας και αφήστε την πατριδοκαπηλία.

    Ηλεκτροσοκ-αρισμένοςΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 14:56.

    Ας κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του στον καθρέφτη
    κι ας αφήσει την εύκολη κριτική εναντίον των άλλων.
    Αναζητήστε στην google ιστοσελίδες με τη φράση
    «κακοποίηση γυναικών».
    Θα φρίξετε από το μέγεθος των ποσοστών βίας
    την οποία ασκούν άνδρες σε βάρος γυναικών.
    Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.

    θεοδωροςΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 14:00.

    ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΟ ………….»»»’΄΄΄΄΄΄.

    Γιάννης Παπ.Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 13:55.

    Αν θυμάμαι καλά στην δίκη αυτή είναι κατηγορούμενοι κι άλλοι, οι οποίοι είναι μέλη των φερόμενων ως δημοκρατικών κομμάτων. Βαρύ δημοσιογραφικό ατόπημα η μη αναφορά και σε αυτούς. Μήπως το καθεστώς δημοκρατίας κι δημοσιογραφική δεοντολογία δεν ισχύουν για την περίπτωση της Χρυσής Αυγής και των εκπροσώπων της ;

    ΗλεκτροσοκΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, 13:51.

    Δεν με ενδιαφερει τι θα πει το δικαστηριο γιατι τον ειδα με τα ματια μου στην τηλεοραση τον Κασιδιαρη να επιτιθεται σε γυναικες. Εσυ κυριε μου που τον υποστηριζεις οταν πας στη δουλεια σου δερνεις τις γυναικες συναδελφους σου; και δεν σε διωξαν ακομη; δεν σε τουλουμιασε στο ξυλο ο ανδρας η ο αδελφος καμμιανης; Για την επιθεση του Κασιδιαρη επρεπε αυταπαγγελτα να επεμβει ψυχιατρος και οχι μονο εισαγγελεας. Τρελαθηκαμε τελειως δηλαδη να βαλουμε τον ψυχασθενη να μας σωσει απο τους κλεφτες. Αφηστε τον ανθρωπο να παει σε κανα ιδρυμα για θεραπεια και μην του βαζετε δυσκολα και τον παιρνετε στο λαιμο σας.

  45. Ο/Η Σκορδέλω λέει:

    Σιγά μη γίνει η δίκη
    Αυτός κρύβεται και οι αναβολές δικών είναι βιομηχανία στην Ελλάδα

    http://www.lifo.gr/now/politics/15617

    7.9.2012 | 17:10

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαψεύδουν τον Κασιδιάρη για την αίτηση άρσης της ασυλίας του

    Σε αναρμόδια αρχή κατέθεσε το αίτημα του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στις 12 Ιουλίου, ενώ αιτήθηκε την άρση της δικής του ασυλίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών μόλις δύο εργάσιμες ημέρες πριν τη δίκη του καταθέτουν οι συνήγοροι του θύματος.

    ΣΧΟΛΙΑ (12)

    Με σημερινή τους ανακοίνωση οι συνήγοροι του θύματος στην υπόθεση για την οποία επρόκειτο να δικαστεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασσιδιάρης, διαλύουν τον μύθο που φέρει τον βουλευτή να έχει καταθέσει αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας από τις 12 Ιουλίου.

    Συγκεκριμένα αναφέρουν:

    «… Ο κ. Κασιδιάρης αφού πολλάκις τοποθετήθηκε δημοσίως υπέρ της εν γένει κατάργησης του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας, εν τέλει αιτήθηκε την άρση της δικής του ασυλίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, μόλις δύο εργάσιμες ημέρες πριν τη δίκη του, ενώ το προγενέστερο αίτημά του προς τον Πρόεδρο της Βουλής δεν έχει έννομες συνέπειες.»

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.