Τα χρυσά βολταϊκά θέλουν και επιδέξιους αρχιεπισκόπους

Κατάρ και Λαυρεντιάδη Ιερώνυμος κατά Γερμανών

Ένας σεμνός επιχειρηματίας σε Υπουργικό Συμβούλιο

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή το κόλπο της Εκκλησίας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου και μάλιστα στην πολλαπλά βιασμένη από το ιερατείο Πεντέλη: «…δεν μπορεί η Εκκλησία να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία σε σχέση με την αξιοποίηση της περιουσίας της με τους χειρότερους δυνατούς όρους, σε αντίθεση με τους επίδοξους Γερμανούς επενδυτές» και πρόσθεσε πως «η Εκκλησία στη χώρα μας, παρά τη μακρόχρονη προσφορά της στο λαό και το έθνος, αντιμετωπίζεται ως οργανισμός βήτα και γάμα κατηγορίας».

Φωνάζει ο Αρχιεπίσκοπος Γιοσάκη, Γρηγόρη Μιχαλόπουλου και Λαυρεντιάδη, του οποίου η ζάπλουτη Εκκλησία κάνει ανεξέλεγκτη φιλανθρωπία (αν και όσο κάνει) με τις επιχορηγήσεις (με τα λεφτά μας) του πονηρού πολιτευτή  κ.Λοβέρδου (μήπως αυτό λέγεται εξαγορά ψήφων;) και με ξένα κόλλυβα, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.  Η αφορολόγητη κρατικοδίαιτη Εκκλησία της «Αλληλεγγύης» των απατεώνων,  που είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό σε κάθε λογής σκάνδαλα, προκαλεί και ασχημονεί στην προσπάθειά της να επιτύχει να είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που θα βγάλουν κέρδη από την κρίση. Μεσαιωνική όταν πρόκειται να καταδιώξει «αιρετικούς», με τη βοήθεια του χωροφύλακα, ή όταν πρόκειται να εμποδίσει τους πιο στοιχειώδεις εκσυγχρονισμούς, γίνεται οπαδός της δυτικής Τεχνολογίας όταν πρόκειται για την κονόμα και για τις μπίζνες, εδώ ή με το δικτάτορα του Κατάρ, ο οποίος επίσημα έχει τρεις συζύγους και κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα ανατρέποντας σαν ευσεβής ορθόδοξος βυζαντινός μονάρχης τον ίδιο τον πατέρα του. Μόλις προχτές ο δεσπότης «Χρυσής Αυγής» Νίκος Χατζηνικολάου ο Βατοπεδινός, έβαλε φρένο στο αποτεφρωτήριο του Μαρκόπουλου. Είναι ο ίδιος που εμπόδιζε την ανέγερση τζαμιού και που τάχα θα έκοβε το ηλεκτρικό ρεύμα των ναών του, οι οποίοι βέβαια είναι απαλλαγμένοι από το χαράτσι επιβαρύνοντας έτσι τους φτωχούς.  Φωνάζει ο κ.Ιερώνυμος, ο αρχιεπίσκοπος της «Μαφίας» των επισκόπων (ο χαρακτηρισμός ανήκει στον έντιμο αρχιμανδρίτη π.Φιλόθεο Φάρο, 24.5.2011), που η «γεμάτη ομοφυλόφιλους μητροπολίτες» Εκκλησία του (η δήλωση ανήκει στον εκλεγμένο πρόεδρο του σωματείου των ιερέων συνδικαλιστή κ.Στάθη Κολλά-17/01/2007), εμποδίζει τη θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, αλλά δεν εξηγεί τις απέγινε με τις ανακρίσεις που ανακοίνωσε ότι διέταξε εδώ και οκτώ μήνες (!) για τον στενό του συνεργάτη κληρικό που ψάρευε νεαρούς στο διαδίκτυο.

Ασχημονεί ο κ.Ιερώνυμος και φέρεται αχάριστα σε μια Πολιτεία που αρνείται ή καθυστερεί περίεργα να διερευνήσει τα Βοιωτοπέδιά του, τη Βουλιαγμένη του, την «Αλληλεγγύη» του, τη Σιβιτανίδειό του, τον ίδιο δε τιμά, μέσω των ευτελέστερων από τους πρωθυπουργούς της, καλώντας τον ακόμη και στο υπουργικό συμβούλιο.

This entry was posted in «Ιερές» Διεκδικήσεις, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

31 Responses to Τα χρυσά βολταϊκά θέλουν και επιδέξιους αρχιεπισκόπους

  1. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    Δια να δικαιολογήσει δε ο Μακαριότατος την ανεξήγητον (κατά επιεικέστατον χαρακτηρισμόν), παρουσίαν του αδελφού Λαυρεντίου εις το Σεϊχάτον, εψεύσθη, δηλών ότι ούτος, εκπροσωπεί το πατριαρχείον Ιεροσολύμων, εις τι θρησκευτικόν συνέδριον:

    http://www.iefimerida.gr/news/24001/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82

    Ο πτωχευμένος Λαυρεντιάδης παρέα με τον Ιερώνυμο στο Κατάρ

    Ερωτήματα έχει προκαλέσει η κοινή εμφάνιση που έκαναν στο Καταρ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

    Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε την Ντοχα προκειμένου να έχει συζητήσεις σε σχέση με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και έμεινε στο ίδιο ξενοδοχείο με τον κ. Λαυρεντιάδη με τον οποίο μάλιστα έφαγε και συζήτησε.

    Ιδού πώς περιγράφει σήμερα η Ελευθεροτυπία το θέμα υπό τον τίτλο «Θρησκευόμενος»:

    «Τελικά, τι τρέχει με την παρουσία του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη στη Ντοχα του Κατάρ στο πλάι του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου; Ο επιχειρηματίας και ο Αρχιεπίσκοπος έφτασαν μαζί στο Κατάρ στις 23 Οκτωβρίου και διέμειναν στο ξενοδοχείο Σερατον, εθεάθησαν να τρώνε μαζί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και αναχώρησαν την επόμενη. Σύμφωνα με την εκδοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Λαυρεντιάδης πήγε στη Ντοχα για να παρευρεθεί στο διαθρησκειακό συνέδριο ως άρχων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Όμως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όταν διάβασαν ότι ο Λαυρεντιάδης τους εκπροσωπούσε σε διαθρησκειακό συνέδριο στο Καταρ κατελήφθησαν εξ απήνης. Απέφυγαν όμως να το διαψεύσουν για να μην προκληθεί ενδοεκκλησιαστική ταραχή. Δεν είναι καλύτερη στιγμή να αλληλοεξοντωθούν οι εκπρόσωποι δύο Εκκλησιών»

  2. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    Ο Αρχιεπίσκοπος «κακομοίρης» και ο εμίρης

    http://www.blog.gr/article.php?id=50303&category_id=39

    Ποιός είναι ο σείχης του Κατάρ που σώζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα – Αμύθητα πλούτη

    Ο σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Τανί, από τις 26 Ιουνίου του 1995 έχει αναλάβει στα χέρια του τις τύχες ενός πλούσιο πετρελαιοπαραγωγού κράτους συνεχίζοντας την κυριαρχία της οικογένειάς του που διατηρείται εδώ και σχεδόν δύο αιώνες. Το περιοδικό Forbes τοποθετεί τον εμίρη του Κατάρ στην 7η θέση της λίστας με τα πιο πλούσια μέλη βασιλικών οικογενειών στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

    Προήχθη στο βαθμό του υποστρατήγου και διορίστηκε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ και επέβλεψε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στρατού του εμιράτου, κάτι το οποίο πάντως δεν έγινε εμφανές στον πόλεμο του Κόλπου όταν οι δυνάμεις του Κατάρ αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του Κουβέιτ από τον Σαντάμ Χουσεΐν.

    Ο σεΐχης Χαμάντ αναγορεύτηκε διάδοχος του Θρόνου το 1977 και ταυτοχρόνως ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Αμυνας. Στις αρχές του 1980 ηγήθηκε του Ανωτάτου Συμβουλίου Σχεδιασμού του Κατάρ που στην ουσία παίζει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του κράτους. Το 1992 ανέλαβε την ουσιαστική διακυβέρνηση του Κατάρ με αυξημένες ευθύνες στην κυβέρνηση και βοήθησε στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Ανέτρεψε στον πατέρα του

    Στις 27 Ιουνίου του 1995, πρωτοστάτησε σε πραξικόπημα ανατροπής του πατέρα του ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Η επίσημη στέψη του ως Εμίρη του Κατάρ έγινε στις 20 Ιουνίου του 2000.

    Ο σεΐχης Χαμάντ θεωρείται ένας εκ των προοδευτικότερων αράβων ηγετών και έχει αναθέσει στη δεύτερη από τις τρεις συζύγους του Σεϊκα Μοζάχ αρμοδιότητες για την εκπαίδευση και τα δικαιώματα των παιδιών.

    Σε αντίθεση με άλλες συζύγους ηγετών χωρών της Μέσης Ανατολής, η Σεΐκα Μοζάχ διατηρεί υψηλό προφίλ συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά της χώρας. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κατάρ το 1986 με πτυχίο στην Κοινωνιολογία. Παντρεύτηκε τον Εμίρη το 1977 σε ηλικία 18 ετών. Το περιοδικό «Forbes» την έχει ανακηρύξει μια από τις 80 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο και είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο και για την αδυναμία της στην υψηλή μόδα.

    Η Σεΐκα Μοζάχ φωτογραφίζεται συχνά στο πλάι του συζύγου της, αφού τον συνοδεύει σε επισκέψεις υψηλού προφίλ.

    Αθλητής παλαιότερα ο ίδιος και δύτης, έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο Κατάρ και από τις βασικότερες φιλοδοξίες του είναι να κερδίσει ένας αθλητής από το κράτος του Ολυμπιακό μετάλιο. Για τους σκοπούς αυτούς έχει ενθαρρύνει τη διοργάνωση πολλών διεθνών αθλητικών γεγονότων στο Κατάρ.

    Τρεις γάμοι και 24 παιδιά

    Από τους τρεις γάμους του έχει αποκτήσει 24 παιδιά, έντεκα γιούς και 13 κόρες. Η πρώτη συζυγός του είναι κόρη του πρώτου εξαδέλφου του και με αυτήν έχει αποκτήσει δύο γιούς και έξι κόρες.

  3. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  4. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ίδια την επιχειρηματική δράση. Γιατί πρέπει η Εκκλησία να επιχειρεί; Στόχος της δεν είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά το ποίμνιο και η «φιλανθρωπία»…

  5. Ο/Η Red λέει:

    Σύλληψη του Γ. Σιφωνιού, προέδρου του Σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας – Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

    Σύλληψη του Γ. Σιφωνιού, προέδρου του Σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας – Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

    “Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αγανάκτηση σε όλους τους εργαζόμενους και στο λαό την τρομοκρατική σύλληψη από την αστυνομία του προέδρου του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας Γιώργου Σιφωνιού που βρίσκεται επικεφαλής ενός πολύμηνου απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών, κόντρα στην τρομοκρατία του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση και της τάξης του, κόντρα στην κυβέρνηση.

  6. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  7. Ο/Η Θεσπιός λέει:

    Ελέχθη στο Mega για σκάνδαλο στη Σιβιτανίδειο. Πρόεδρος είναι ο Ιερώνυμος. Γενιkός διευθυντής κάποιος κ.Αναστάσιος Ιγγλέζος. Φέρεται σε δημοσιεύματα ως ανιψιός του αρχιεπισκοπου, φίλος του Ευρυπίδη Στυλιανίδη και μέλλων υποψήφος βουλευτής της ΝΔ. Είναι το ίδιο πρόσωπο; Αν είναι ανιψιός δεν υπάρχει θέμα που είναι και γενικός διευθυντής στη σχολή που ο θείος του είναι πρόεδρος του ΔΣ;
    Σας στέλνω μερικά δημοσιεύματα με κάθε επιφύλαξη.
    Έχω σβήσει έναν χαρακτηρισμό σε βάρος του από κάποιο σχόλιο.
    Δεν βρίζω δεν κατηγορώ κανέναν, ζητάω να μάθω αν τρέχει κάτι.

    1) http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17533&pubid=11509752&subid=2

    Σκάνδαλο στη Σιβιτανίδειο

    Φέσι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ έβαλε στα ταμεία των Δημοσίου η διοίκηση της Σιβιτανίδειου Σχολής, στην οποία -βάσει νομοθεσίας- πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και μέλη ανώτατα στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

    Σύμφωνα με πόρισμα-φωτιά της έρευνας που διενήργησαν οι οικονομικοί επιθεωρητές στη δημόσια σχολή τεχνών και επαγγελμάτων, που εδρεύει στην Καλλιθέα, την περιοδο 2005 – 2007 και Μαρτίου – Οκτωβρίου του 2009, παρακρατήθηκαν οι ασφαλιστικές τους εισφορές, ύψους 2.589.000 ευρώ, από τους μισθούς των 255 μόνιμων εκπαιδευτικών που διδάσκουν εκεί.

    Ωστόσο, οι εισφορές αυτές ουδέποτε αποδοθηκαν από τη διοίκηση της σχολής στα ταμεία του Δημοσίου και συγκεκριμένα στο επικουρικό, το μετοχικό και το ταμείο Πρόνοιας.

    Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις που πήραν οι επιθεωρητές, οι διοικούντες είχαν ισχυριστεί ότι οι παρακρατηθείσες εισφορές των εκπαιδευτικών χρησιμοποιήθηκαν για άλλες λειτουργικές δαπάνες της σχολής, καθώς δεν είχαν λάβει επαρκείς επιχορηγήσεις από το κράτος.
    Όπως, όμως, λένε οι επιθεωρητές, οι δαπάνες κάλυψαν μόλις το 10% των επιπλέον αναγκών της σχολής, περίπου 250.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 2.300.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκαν, συμφωνα με πληροφορίες, για τη μισθοδοσία επιπλέον περίπου 150 αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά από τις διοικήσεις της σχολής, την περίοδο 2005-2007.

    Η υπόθεση έχει σταλεί ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, για το πόρισμα-φωτιά έχει ενημερωθεί η αρχιεπισκοπή Αθηνών, ενώ δικαστικά κατά της Σιβιτανιδειου Σχολής έχουν στραφεί τα ταμεία του Δημοσίου, διεκδικώντας τις παρακρατηθείσες οφειλές των εκπαιδευτικών.

    2) http://www.inews.gr/171/anipsios-tou-ieronymou-katevainei-ypopsifios-me-ti-nd-sti-voiotia.htm

    Ανιψιός του Ιερώνυμου κατεβαίνει υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Βοιωτία

    Ο Τάσος Ιγγλέζος πήρε το χρίσμα

    Στη Βοιωτία θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. ο στενός φίλος του Στυλιανίδη και ανιψιός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, Τάσος Ιγγλέζος, ο οποίος έχει ξεκινήσει να διανύει τον προεκλογικό μαραθώνιο. Προ ημερών εθεάθη να πίνει καφέ στην Λειβαδιά με τον διευθυντή της Ν.Δ. Θανάση Σκορδά, με τον οποίο διατηρεί φιλική σχέση, πάνω από 20 χρόνια.

    3)

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Ju5CuJIurq0J:www.nomosphysis.org.gr/articles.php%3Fartid%3D3494%26lang%3D1%26catpid%3D6+%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%82+%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82+%CE%B9%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82&cd=9&hl=el&ct=clnk&gl=gr

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    19.00-19.30 Χαιρετισμοί:

    · ….. Δήμαρχος Λεβαδείας,

    · …….., Νομάρχης Βοιωτίας,

    · ………
    · Ιγγλέζος Αναστάσιος, Γενικός Διευθυντής Σιβιτανιδείου Σχολής

    · ………………

    19.30 Επίσημη Κήρυξη Έναρξης Εργασιών Ημερίδας

    Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,

    κ. Ιερώνυμος

    4)
    http://fonaklas.blogspot.com/2012/01/blog-post_910.html

    Ανιψιός του Ιερώνυμου κατεβαίνει υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Βοιωτία
    Στη Βοιωτία θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. ο στενός φίλος του Στυλιανίδη και ανιψιός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ……
    Τάσος Ιγγλέζος, ο οποίος έχει ξεκινήσει να διανύει τον προεκλογικό μαραθώνιο.

    σχολια
    ΑνώνυμοςJan 12, 2012 03:55 AM
    Kνένα άλλο ….. θα δούμε στις λίστες της ΝΔ ;
    Εκτός από ανηψιός του Ιερώνυμου και κολλητός του Στυλιανίδη, τι άλλο προσόν έχει ο κρατικοδίαιτος κ. Τάσος Ιγγλέζος ; Εδώ δεν καν είναι κάτοικος Βοιωτίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    ΑνώνυμοςJan 12, 2012 04:25 AM
    http://archive.in.gr/news/elections2009/Article.aspx?lngEntityID=215956

    Μετα την φολα που ειχε φαει στο υπολοιπο αττικης επανερχεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    ΑνώνυμοςJan 12, 2012 07:33 AM
    Σιγά μην είναι ανιψιός του Ιερώνυμου, του οδηγού του είναι. Ο παπάς είναι από τον Αγ. Θωμά Σχηματαρίου και ο Ιγγλέζος λέει ότι είναι από την Δαύλεια (δίπλα στην Αράχωβα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    ΑνώνυμοςJan 12, 2012 08:31 PM
    τον ξερει κανεις στο νομο Βοιωτιας? χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    ΑνώνυμοςJan 12, 2012 10:58 PM
    Ο Βλάσης, ο οδηγός του παπά! Είναι Θείος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

    5) http://paideia-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_14.html

    Αναδημοσίευση από troktiko.blogspot.com

    Όλοι ξέρουμε για τη Σιβιτανίδειο, οπότε φανταζόμαστε ότι αυτό το post είναι αληθινό.

    Ο Γεν.Διευθυντης της Σιβιτανιδειου Τ.Ιγγλεζος ηδη εχει δωσει την παραιτηση του στο ΔΣ και ετοιμαζεται να παει μαζι με τον <> στο αντιστοιχο υπουργειο του κ.Στυλιανίδη (ήδη πήγε) αφου του εκανε ολα τα χατηρια-ρουσφετια στην σχολή των 250 αναπληρωτων…
    Πως γινεται ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ (22 ετων ) με μηδενικη προυπηρεσια τα πρωινα δουλευει σε πολιτικο γραφειο και το απογευμα βρίσκεται στην

    Σιβιτανιδειο και το βραδυ στο ραδιο της ΟΝΝΕΔ στο ιντερνετ.Άλλος αναπληρωτης (εντελως παρανομα και με γνωση του ΓΕΝΙΚΟΥ) δουλευει το πρωι κανονικα σε δημοσια αρχη και το απογευμα πιάνει και μια θεση ως αναπληρωτης στην Σιβιτανιδειο για να ειναι καθαρος διπλοθεσιτης καιάνθρωπος του κόμματος.
    Όποια απάντηση θέλετε δεκτή…

  8. Ο/Η Θεσπιός λέει:

    Ο κύριος Σωτήριος Τζούμας στενός συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου διατυπώνει κατηγορίες για οικογενειοκρατία και μάλιστα αναφέρει και τη σιβειτανίδειο.

    http://press-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_9719.html
    Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010
    ΕΞΑΨΑΛΜΟΙ…
    Aπό τον ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

    • Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Νικόλ χτενίζεται… Εξακολουθεί να προκαλεί, να παρεμβαίνει σε όλα, να παρασύρει τον Αρχιεπίσκοπο στις επιλογές του και να τον σέρνει απ’ τη μύτη.
    • Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε: ποια είναι αυτή η Νικόλ, που μπορεί να κάνει ό, τι θέλει τον Αρχιεπίσκοπο; Και γιατί;
    Πόθεν αντλεί τη δύναμη και την εξουσία, ώστε να μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη της στον κ. Ιερώνυμο και να διορίζει τους συγγενείς και τους … εκλεκτούς του, σε θέσεις κλειδιά στην Αρχιεπισκοπή αλλά και στη Σιβιτανίδειο; Όχι έναν ή δύο… Αλλά ολόκληρο το σόι της και τους γνωστούς της.
    • Βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, έχει μια αδυναμία στην οικογεννειοκρατία… Μια ερώτηση επί του προσκειμένου θέματος στον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, είναι αρκετή για να τον ερεθίσετε και να σας πει τι παρέλαβε… Τα μαλλιά του τραβάει ο άνθρωπος, αφού δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. Είναι κάθε μέρα αντιμέτωπος με δεκάδες ελλείψεις αφού στις θέσεις της Μητρόπολης έχουν διορισθεί τα ανίψια και οι ανιψιές, οι γνωστοί και οι φίλοι… Ονόματα ξέρουμε μα ονόματα δε λέμε… Προς το παρόν.

    • Ο/Η Χαρτογιακάς λέει:

      http://educationingr.blogspot.com/2011/12/blog-post_31.html

      Saturday, December 31, 2011

      Παράνομες κρυφές προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο:
      Το φαγοπότι και οι προσλήψεις συνεχίζονται

      Η υπόθεση της αποφοίτου λυκείου ……που τοποθετήθηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο του ΙΕΚ Σιβιτανιδείου ως ΔΕ Ψυχολογίας(!) έχει μεγάλες προεκτάσεις και αποτελεί μικρό μέρος της παρανομίας που επικρατεί σε οργανισμούς τύπου Σιβιτανιδείου.

      Για δεκαετίες στη Σιβιτανίδειο κάποιοι διόριζαν τις κόρες τους και τις γκόμενές τους σε διάφορες πιθανές και απίθανες ειδικότητες. Ήταν συνηθισμένο το γεγονός στο ίδιο γραφείο να «υπηρετούν» ταυτόχρονα η κόρη και η γκόμενα κάποιου διευθυντή (αν φυσικά έμπαιναν στον κόπο να πατήσουν το πόδι τους εκεί). Ηθική παράταιρη για ένα ίδρυμα που προεδρεύεται από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο, που όμως συνεχίζει να επικρατεί στο αμαρτωλό κτίριο της Καλλιθέας.

      Υποτίθεται πως η αλλαγή του καθεστώτος προσλήψεων αναπληρωτών στη Σιβιτανίδειο θα έβαζε τέλος σε τέτοια φαινόμενα. Και αναμφίβολα η έκταση του φαινομένου του μαζικού διορισμού αναπληρωτών μετριάστηκε, καθώς τα περιθώρια έγιναν στενότερα. Βέβαια, όπως έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν, και πάλι κάποιοι και φυσικά κάποιες βρήκαν και βρίσκουν το δρόμο προς τη Σιβιτανίδειο ως αναπληρωτές μέσα από πονηρές διαδικασίες.

      …………………………..

      Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δε μπαίνει μέσα με το μαστίγιο για να σταματήσει …………..

      ………….
      Όταν το Υπουργείο Παιδείας δίνει εκατομμύρια στη Σιβιτανίδειο ελέγχει άραγε που πηγαίνουν αυτά;

      http://educationingr.blogspot.com/2011/12/blog-post_31.html

    • Ο/Η Νικόλας λέει:

      Ενοχλεί η οργάνωση των σπουδαστών

      Καταγγελία της Αχτίδας Νότιων Συνοικιών του ΚΚΕ και της ΤΟ Σιβιτανιδείου της ΚΝΕ

      Τις αντιδημοκρατικές προσπάθειες παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής ενημέρωσης και δράσης, από τη διεύθυνση της Σιβιτανιδείου Σχολής, καταγγέλλουν η Αχτίδα Νότιων Συνοικιών του ΚΚΕ και η ΤΟ Σιβιτανιδείου της ΚΝΕ.

      Οπως καταγγέλλουν, την περασμένη Τετάρτη, που «κλιμάκιο του Σωματείου Ηλεκτροτεχνιτών και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ προσπάθησε να μπει στο χώρο της Σιβιτανιδείου για να συζητήσει με τους σπουδαστές που εργάζονται ή θα εργαστούν στον κλάδο, η διεύθυνση τους απαγόρευσε την είσοδο. Στις διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών για την απαγόρευση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης ο γενικός διευθυντής, κ. Ιγγλέζος, απάντησε με την αστυνομία».

      http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4839073&publDate=

  9. Ο/Η Πικέρμι sos λέει:

    http://dasamarisos.blogspot.com/2012/03/blog-post_05.html

    Τα χρυσά βολταϊκά θέλουν και επιδέξιους αρχιεπισκόπους

  10. Ο/Η Ιλίου και Λιοσίων γωνία λέει:

    Tραμπουκισμοί σε βάρος του Νταλάρα. Δεν τον συμπάθησα ποτέ μου αλλά αυτά παραπέμπουν στην κινέζικη πολιτιστική επανάσταση. Αυτά τα υποκείμενα δεν θα γιαούρτωναν ποτέ έναν κλέφτη μητροπολίτη

  11. Ο/Η +Nικόλ λέει:

    Σε ξένο χωράφι ο Ιερώνυμος

    Προϋπόθεση υλοποίησης της επένδυσης είναι η επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος την Δευτέρα, αναφερόμενο στην πρόταση επένδυσης που έχει παρουσιάσει η Εκκλησία της Ελλάδος για φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 300MW σε αναδασωτέα περιοχή της Πεντέλης πλησίον της Ι.Μ. Πεντέλης.

    Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι οι υπηρεσίες και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «εξέτασαν και εξετάζουν την πρόταση αυτή σε σειρά συσκέψεων με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας. Προκειμένου να μπορεί να προχωρήσει μια παρόμοια επένδυση υπάρχουν σειρά ζητημάτων που πρέπει να αποσαφηνιστούν και να επιλυθούν».

    Μεταξύ αυτών, είναι το ιδιοκτησιακό της έκτασης επί της οποίας σχεδιάζεται η επένδυση.

    Όπως σημειώνει το ΥΠΕΚΑ, «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημόσιου αμφισβητούν την κυριότητα που προβάλλει η Ι.Μ. Πεντέλης, και κατέστησαν σαφές κατά τις συσκέψεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας ότι διαχειρίζονται την έκταση ως δημόσιο διακατεχόμενο δάσος, στο οποίο η κυριότητα ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία της Ελλάδας έχει δικαιώματα διακατοχής. Μόνο ως διακατεχόμενη θα μπορούσε η έκταση να τύχει επένδυσης από την Εκκλησία της Ελλάδας. Προϋπόθεση υλοποίησης της επένδυσης είναι συνεπώς η επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος».

    Το δεύτερο θέμα αφορά την εγκατάσταση αυτών των συστημάτων σε αναδασωτέες εκτάσεις.

    «Ένα δεύτερο ζήτημα αφορά στη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε αναδασωτέες περιοχές δάσους. Το ζήτημα αυτό συναρτάται με τη νομολογία του Συμβούλιου της Επικρατείας. Σημειώνεται ότι η Πεντέλη κηρύχτηκε αναδασωτέα μετά από πυρκαγιές κατά το διάστημα 1998 – 2009» επισημαίνει το υπουργείο και προσθέτει:

    «Το γεγονός ότι δεν έχει υποβληθεί επίσημα από την Εκκλησία της Ελλάδας μαζί με τους υποψηφίους ιδιώτες επενδυτές αίτημα αδειοδότησης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη συγκεκριμένη επένδυση οφείλεται στην κατανόηση από όλους ότι εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα χωρίς την επίλυση των οποίων η επένδυση δεν μπορεί να υλοποιηθεί.»

    • Ο/Η Ταρατα Τζούμ λέει:

      http://press-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_4743.html

      Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ Μ. ΤΖΟΥΜΑΣ
      Επικοινωνιολόγος- Σύμβουλος Διοίκησης Επιχειρήσεων

      -Ομολογουμένως δεν περιμέναμε ότι τα κείμενα αυτά θα είχαν τόση μεγάλη ανταπόκριση. Ασφαλώς και δεν μας εκπλήσσουν οι αρνητικές γνώμες και οι αντιδράσεις. Ήταν αναμενόμενες. Το είπαμε κι άλλη φορά: η Εκκλησία είναι κοινωνία προσώπων. Φυσικό είναι λοιπόν, να δημιουργούνται τέτοιου είδους τριβές. Εκείνο που μας εκπλήσσει ευχάριστα είναι το ενδιαφέρον, νέων κυρίως ανθρώπων που θέλουν να πληροφορηθούν για τα τεκταινόμενα στην Εκκλησία. Καθώς και η ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τις αδολεσχίες και τις αθλιότητες των επιτελών του Αρχιεπισκόπου.
      -Τα περισσότερα μηνύματα που λαμβάνουμε αφορούν τη … Νικόλ! Ποια είναι, ποιος ο ρόλος της και τα σχετικά…
      Πληροφορούμαι, λοιπόν, τους φίλους αναγνώστες μας ότι πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για την δράση του προσώπου αυτού… Ήδη μια έρευνα, από αρμόδια όργανα, βρίσκεται σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα…

      κληθούν προς ανάκριση συγκεκριμένα πρόσωπα που θεωρούνται αναμεμιγμένα ( “υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις”) στους λιβέλους που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες σελίδες επί αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου, εναντίον του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και συγκεκριμένων συνεργατών του.
      Αν επαληθευθούν οι πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουμε, τότε θα δείτε ότι πίσω απ’ όλα αυτά τα κατάπτυστα κείμενα “ποιοί” άνθρωποι κρύβονται και “ποιόν” στηρίζουν σήμερα, αφού αποτελούν το άμεσο περιβάλλον του!
      -Να δούμε πως θ’ αντιδράσει σε μια τέτοια αποκάλυψη ο φέρελπις Πρωτοσύγκελος. Σίγουρα θα χάσει κι άλλο “σύμφωνο” και θα χρειασθεί συστηματική λογοθεραπεία. Όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί όλοι αυτοί που έγραφαν τα κείμενα αυτά- οχετούς των Παρισίων- είναι σήμερα συνομιλητές του.
      -Τι να το κάνει το σπίτι που απέκτησε στο Βόλο η Νικόλ; Μα για να ξεχνιέται τα Σαββατοκύριακα ή για να “θυμάται” από το Βόλο, την πλήρη επικράτησή της στα Εκκλησιαστικά μας πράγματα;
      Άλλωστε κάθε βράδυ στις 12 μιλάει ανελλιπώς με τη “θεία” και δίνει αναφορά για όλα όσα μαθαίνει από τον Εκκλησιαστικό χώρο.
      -Ο Αρχιμ. Αθηναγόρας Δικαιάκος ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να πει στη Νικόλ να μην πολυεμφανίζεται στα εκκλησιαστικά λημέρια, στην Αθήνα και στη Λεβαδεία, μήπως και την φωτογραφίσει κάποιος χωρίς να το ξέρει… «Και τότε ποιος μας σώζει;»…
      Η Νικόλ το πήρε βαρέως… Και δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει…
      -Τον γέροντα Αρχιμ. Πολύκαρπο Χρυσικό, ετοιμάζεται να εκλέξει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, για βοηθό Επίσκοπο. Του το οφείλει… Ε, το θέλει και η κ. Ρούσου… Πώς να χαλάσει χατήρι;

  12. Ο/Η Ταρατα Τζούμ λέει:

    Δεν θα το θεωρήσω λογοκρισία αν δεν βάλετε τα σχόλια κάτω από το αισχρό άρθρο του Τζούμα. Άρθρο και σχόλια είναι για τα σκουπίδια αλλά δείχνουν την βρωμιά της Εκκλησίας. Μόνο γιαυτό να μπουν αν το νομίζετε. Να δείξου τι γίνεται εκεί μέσα

    http://press-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_4743.html

    30 Σχόλια:
    Ανώνυμος είπε…
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ :

    ΑΔΕΛΦΕ ΤΖΟΥΜΑ,
    ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕΣ
    ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΟΥ,
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ
    ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ,ΟΠΟΥ
    ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ
    ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ…

    16 Απρ 2010 11:17:00 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΤΖΟΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ.
    ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ.
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟΠΟΥΣΤΟΠΑΙΔΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ.
    ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΞΕΚΟΛΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΣΥΧΗ.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΑΤΟ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
    ΑΙΝΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΑΓΥΡΤΕΣ……

    16 Απρ 2010 11:25:00 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Κύριε Τζούμα,

    Καλά και άγια όσα καταγγέλεις. Δίπλα στον νέο αρχιεπίσκοπο φυτρώσαν πολλά βλαστάρια. καθήκον του είναι να τα κλαδέψει.

    Τα πρώην βλαστάρια και στη συνέχεια «μπυμπούκια» του μακαριστού καλώς έκανε και τα κλάδεψε ο νύν ??

    Πες μας κάτι για την περίφημη Αλληλεγγύη, τα σκάνδαλα με τα ξεπουλήματα της περιουσίας της εκκλησίας επί ημερών του μακαριστού..
    Πές μας κάτι για την ηθική κατάπτωση σε μέγεθος ιστορικά ανεπανάληπτο επί ημερών του μακαριστου.

    Γιοσάκηδες και ΣΙΑ ξεχάστηκαν ??

    16 Απρ 2010 11:30:00 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Ρε σωτηράκη για να έχουμε καλό ερώτημα τι εννοείς «Ομολογουμένως δεν περιμέναμε ότι τα κείμενα αυτά θα είχαν τόση μεγάλη ανταπόκριση»… Εσείς είσαι… εσύ; Δεν μας λες καλύτερα ρε λαμόγιο τι ρόλο βαράς; Εσύ η σαπίλα βγαίνεις να μας καταγγείλεις τι; Τις βρωμιές της εκκλησιάς… Έπαψες να έχεις ακόμα και πλάκα… Βγαίνεις εσύ, η γλίτσα της γλίτσας, για να πουλήσεις θεό και ευσέβια… Νταβατζής είσαι και με αυτά που γράφεις το αποδεικνύεις περίτρανα. Εκβιάζεις την μισή συμμορία με τα ράσα για λογαριασμό της υπόλοιπης ρασοφορεμένης σαπίλας που στα χώνει.
    Κάνε ένα καλό στην ανθρωπότητα. Αυτοκτόνησε…
    V For Vendetta

    16 Απρ 2010 11:36:00 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Θρησκεία και ορθοδοξία η μεγαλύτερη απάτη και καταδυνάστευση των ανθρώπων.Τα χειρότερα και πιο αδίστακτα λαμόγια όλων των εποχών

    16 Απρ 2010 11:41:00 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Ο Αρχιεπίσκοπος δεν κλαδεύει το περιβάλλον, γιατί απλούστατα με αυτό το περιβάλλον την βρίσκει.
    Εχει δίκαιο ο κος Τζούμας! Γνωρίζει πολλά αλλά πρέπει να μάθουν και όλοι τι είναι στην πραγματικότητα ο ανύπαρκτος Ιερώνυμος! Αλήθεια τι έγιναν τα στρέμματα στον Παρνασσό Ιερώνυμε, το κατάπιαν όλοι έτσι;
    Η Νικόλ και ο γνωστός Αγιογράφος Ρωμα…ς πολλά μπορούν να πουν για τα τακουνάκια και όλα στα 4χ4 και ο νοών νοείτω Ιερωνυμεεεεεεεε

    16 Απρ 2010 12:24:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Μέ τό πού ανοίγω τό press blogspot.gr,αισθάνθηκα μία απαίσια »μπόχα».
    Αμέσως κατάλαβα.
    Ό σκατοκέφαλος Τζούμας άφησε στήν ατμόσφαιρα τού blog καί σήμερα νά αιωρούνται,τά ίχνη τών πνευματικών ρύπων του.
    Γουρουνογούρουνος σκατομαλάκας,λαμόγιο!!!!!

    16 Απρ 2010 12:24:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΤΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΔΑΡΙΑ.ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΡΕ ΚΟΠΑΝΕ.

    16 Απρ 2010 12:35:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Ο ΔΟΚΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΤΙ ΡΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

    16 Απρ 2010 12:41:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Ανώνυμε 12:35:00, αν σε ενοχλούν, ας μην τα διαβάζεις!
    Βλέπεις όμως κάνεις και εσύ κλικ στο κείμενο και διαβάζεις!
    η ΑΛΉΘΕΙΑ ΒΛΈΠΕΤΑΙ ΕΝΟΧΛΕΊ ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΟΝ!!!
    Κε Τζούμα οταν αρχίσουν και ανησυχούν, πάτε καλά, μην πτοείστε, το περιβάλλον ενοχλήθηκε, το βλέπετε;
    Α ρε Νικολ με την τσαχπινιά σου, θα βγάλεις τουμπεκι ψιλοκομμένο;
    Ιερώνυμεεεεεε έρχεται η Νικόόόόλ!!!!

    16 Απρ 2010 12:55:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Αν..η ΝΔ μας έστελνε στην κρεμάλα ΔΝΤ !!!!!

    Κάντε και τις συγκρίσεις!
    με το Μαλακογιώργο, τον άχρηστο,
    πουλημένο, ανεγκέφαλο ρεμάλι
    που κάνατε Πρωθυπουργό !!!!

    ΠΟΥ.. Αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που τον κορόϊδεψε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, έχει το θράσος και μιλάει!

    Αν τον Απρίλη του 2009, ο κ. Αλογοσκούφης, υπέγραφε την επιστολή που έστειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου και με την οποία επισήμως η χώρα προσφεύγει στο Δ.Ν.Τ., φαντάζεσθε τι θα γινόταν στη χώρα:

    1. Ο κ. Παπανδρέου θα «ανέβαινε» στα κεραμίδια της Βουλής και θα ζητούσε την παραίτηση της Κυβέρνησης, που «υποδούλωσε τη χώρα στο ΔΝΤ»

    2. «Αγανακτισμένοι πολίτες» θα περικύκλωναν τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι και στο σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα θα έφταναν!

    3. Ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, ο κ. Παπασπύρου της ΑΔΕΔΥ και όλοι οι άλλοι μεγαλοσυνδικαλιστές θα κήρυτταν γενική απεργία με αίτημα την απόσυρση του αιτήματος και την παραίτηση της κυβέρνησης.

    4. Η ΚΕΔΚΕ θα έκλεινε τους δήμους

    5. Η ΠΟΣΔΕΠ θα έβαζε επ’ αόριστον λουκέτο στα Πανεπιστήμια.

    6. Στα βραδινά δελτία ειδήσεων δε θα υπήρχε κανένα άλλο θέμα και το ΜΕGA, o ANTENNA, o ALPHA, το ALTER, ο SKY, το STAR και τα κρατικά κανάλια θα κατήγγειλαν την κυβέρνηση που ξεγέλασε τον ελληνικό λαό και οδήγησε τη χώρα στην πτώχευση.

    7. Κατά τη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων ο κ. Παπανδρέου θα απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. Τα κανάλια θα διέκοπταν τις ειδήσεις και θα έδειχναν live όλη τη συνέντευξη.

    8. Αμέσως μετά τα δελτία ειδήσεων, ο κ. Χατζηνικολάου, ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Τσίμας, ο κ. Παπαχελάς, ο κ. Θεοδωράκης, κ.λ,π , θα έκαναν έκτακτες εκπομπές με το ίδιο θέμα.

    9. Την επόμενη μέρα όλες οι εφημερίδες με ξύλινα γράμματα θα έλεγαν για τον αποτυχημένο Καραμανλή, που έφερε τη χρεωκοπία.

    10. Καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια θα παρέλυαν τη χώρα.

    Εχει και τη λέξη ΑΗΔΙΑ το ελληνικο λεξιλόγιο ΠΙΘΗΚΙ Παπανδρέου.
    Πες στα πουστράκια τα δουλικά σου να στην μάθουν.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
    ΑρχιΜΑΛΑΚΑ.

    16 Απρ 2010 1:23:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    ΔΩΡΟ-ΔΩΡΟ-ΔΩΡΟ-ΔΩΡΟ-ΔΩΡΟ-ΔΩΡΟ-ΔΩΡΟ.

    Στον σωτηρη ΤΖΟΥΜΑ.

    ΠΑΝΕΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
    LIFE CARE ΠΑΝΕΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ NO 3 LARGE 16ΤΕΜ
    Βάρος 130gr
    Περίμετρος 110-150 cm
    Κωδικός Είδους: LI2005
    Τιμή: 12,57 €

    ΠΑΡΕ ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ..ΓΙΑΤΙ ΜΑ ΤΡΕΛΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΒΡΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΗΝ ΜΠΟΧΑ.

    16 Απρ 2010 1:34:00 μ.μ.
    Στέφανος είπε…
    Κύριε Τζούμα
    κατ΄ αρχήν το ύφος του κειμένου σου δεν χαρακτηρίζει άνθρωπο θεοσεβούμενο.
    Μπορείς να μας απαντήσεις (όχι σ΄ εμένα προσωπικά αλλά στο κοινό που απευθύνεσαι) γιατί τόσο συχνές οι εμφανίσεις σου τώρα τελευταία στο blog αυτό, ενώ πρώτα δεν έγραφες σχεδόν καθόλου;
    Είναι συμπτωματικό ή υπάρχει σκοπιμότητα;
    Φυσικά αν θέλεις απαντάς.

    16 Απρ 2010 1:43:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Τζούμα βρωμιάρη

    16 Απρ 2010 1:48:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Στέφανε σε προβληματίζει η εμφάνιση του κου Τζούμα και όχι τα λεγόμενα του;\Πολύ ενοχλείται το περιβάλλον μάλλον!
    Υπάρχει πολύ βρωμιά και δυσωδία και γι’αυτό ενοχλείται το περιβάλλον!
    Συνέχισε κε Τζούμα και όσο ενοχλούνται καλά πας!

    16 Απρ 2010 2:33:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    ΕΠΕΙΔΗ Η ΟΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΣΑΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΟΚΤΟΡΑ ΝΙΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΟ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ

    16 Απρ 2010 3:16:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

    ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΙ…

    Α Ι Σ Χ Ο Σ

    16 Απρ 2010 3:20:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ο κυριος της «κυρίας κυκνος» ανήθικα έβγαλε τον Αξιώτη από την κούρσα της ΟΝΝΕΔ!!!

    Δεν μας ειπε ομως η κυρια κυκνος ενας γιατρος στην μεσσηνια αν ζει, αν εχασε τη ζωη του και γιατι???

    μην νομιζεις κυριε της κυριας οτι το αιμα του νεκρου γιατρου ηταν τομοπελτες και βγηκε!!

    το γνωριζουν και οι αμερικανοι και εχεις ήδη καεί καραγκόζη!!

    Υ.Ο.Η.

    16 Απρ 2010 5:20:00 μ.μ.
    Κ.Π. είπε…
    1.ΠΟΣΗ ΧΟΛΗ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ??
    2.ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ???
    Υ.Γ.ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

    16 Απρ 2010 5:30:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    ΡΕ ΠΑΠΑΡΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΟΥ ΤΑ ΣΕΡΝΟΥΝΕ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΟΥ ΑΡΧΙΔΙ ΧΑΦΙΕ ΧΟΝΤΡΟΚΟΛΗ

    16 Απρ 2010 5:37:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Καντε ενα copy-paste και δειτε αυτο.
    Θα σας παρει λιγοτερο απο 5 δευτερολεπτα.

    -ΑΞΙΖΕΙ-

    Και να θυμαστε οτι αυτος που μιλαει δεν δουλεψε ΠΟΤΕ στην ζωη του, μεχρι τα 40 σερνοταν απο κολλεγιο σε κολλεγιο, και τωρα σας εκοψε ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ τα λεφτα και το φαι απο τα παιδια σας.

    16 Απρ 2010 7:31:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Πληροφορούμαι, λοιπόν, τους φίλους…

    Τζούμα, μάθε παιδί μου ορθογραφία για να καταλάβουμε τι γράφεις…

    16 Απρ 2010 8:52:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    κ. Τζούμα! Εγώ διαπιστώνω ότι η Εκκλησία έχει εκθρέψει διάφορους Ταλιμπάν, οι οποίοι πίστευαν και πιστεύουν επί λέξει τις κουβέντες για τους Καθολικούς, και τώρα τους βρίσκετε φαρμακερούς απέναντί σας, όταν τολμήσετε και ανοίξετε κουβέντα με τον πάπα ή κανένα παρατρεχάμενό του. Έχετε παγιδευτεί στον ιστό της αράχνης που στήσατε όλους αυτούς τους αιώνες, για αμοιβαία εξόντωση… Η μοίρα σας είναι η συρρίκνωση και εξαφάνιση!

    16 Απρ 2010 8:56:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Ο λαμπρός μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος που αναφέρεις, Τζούμα, τι τα έκανε εκείνα τα δισεκατομμύρια δραχμές (2-3) που μάζεψε από τα κορόιδα για το πτώμα του Βησσαρίωνα… Η φάρσα «άλιωτο πτώμα που έλιωσε» τελείωσε, αλλά το χρήμα παρακρατήθηκε. Είστε αλήτες και κλέφτες ή όχι; Μαζί με τον Χριστόδουλο δεν πήγατε τότε στη Λαμία για να διαπραγματευτείτε μερίδιο από τις εισπράξεις;

    16 Απρ 2010 9:03:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Τζούμα, για τον Μπέγζο που βρίσκεται στον κύκλο του Ιερώνυμου τι λες;

    Τελικά υπήρξε ο υιός θεού ή είναι εφεύρημα των παπάδων για να πιάνουν εύκολα το χρήμα από τους ηλίθιους;

    16 Απρ 2010 9:11:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Θεωρώ σημαντικό που γράφει ο Τζούμας, ίσως έπρεπε να ανοίξει και δικό του blog με έλεγχο των σχολίων. Δεν δίνω δεκάρα για το διεφθαρμένο παπαδαριό και τους γλείφτες που το τριγυρίζουν, θεωρώ όμως σημαντικό να μαθαίνω τι γίνεται εκεί μέσα και πότε θα αποφασίσουν να μας αδειάσουν τη γωνιά!

    16 Απρ 2010 9:17:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Ο ΔΟΚΤΩΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΙΣΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΠΑ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΡΑΓΕΣ ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

    ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΝ ΩΡΟΠΟ
    ΚΑΠΟΤΕ Ο ΔΟΚΤΟΡΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙΑ Τ… ΝΙΚΗΤΑΡΑ

    17 Απρ 2010 12:24:00 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Περιμένουμε και άλλα σχόλια κε Τζούμα!
    Το σίγουρο είναι ότι ενόχλησες κάποιους και το περιβάλλον του Ιερώνυμου τρέμει την αλήθεια!
    Νικόόόόλλλ που είσαι γλύκα μου;

  13. Παράθεμα: «Ιερές μπίζνες» Μονής Μεγίστης Λαύρας (4) « Ροΐδη Εμμονές

  14. Ο/Η Μefisto λέει:

    Ο Ιερώνυμος και ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων

    Ὁ σημερινός Ἀρχιεπίσκοπος Ἱερώνυμος, πού κόπτεται καί ἀγωνιᾶ γιά τήν ἀλλαγή τοῦ τρόπου ἀνάδειξης τῶν νέων Ποιμένων τῆς Ἐκκλησίας, εἶναι ἕνας ἀπό τούς Ἀρχιερεῖς, πού ψήφισαν τή μετάθεση τοῦ Παντελεήμονα Μπεζενίτη ἀπό τή Ζάκυνθο στήν Ἀττική.
    Ὁ Μπεζενίτης ἦταν μέλος τῆς ὁμάδας τῶν «ἐκκλησιαστικῶν ἡρώων»(!!!), πού ἐρέθιζαν κλῆρο καί λαό καί προκαλοῦσαν τά περισσότερα σχόλια καί τίς πιό ἔντονες ἀντιδράσεις.
    Συνομήλικος μέ τόν Μπεζενίτη ὁ κ. Ἱερώνυμος, τά γνώριζε ὅλα αὐτά. Τή διαδρομή τοῦ Πανελεήμονα, τίς ἰδιαιτερότητές του καί τούς στόχους του. Καί ἤξερε, ὅτι ὁ μακαριστός Χρυσόστομος (Γιαλούρης), ὁ ἄψογος καί δυναμικός ἐκκλησιαστικός λειτουργός, μόλις χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Χίου καί ἀνέλαβε τά ποιμαντικά του καθήκοντα, ἀφαίρεσε τί διακόνημα τοῦ ἱεροκήρυκα ἀπό τόν Μπεζενίτη καί τόν ἔδιωξε ὁριστικά ἀπό τή Μητρόπολη τῆς Χίου.
    Γνώριζε, ἐπίσης, ὁ ἐγκάρδιος φίλος τοῦ Μπεζενίτη καί σημερινός προκαθήμενος Ἱερώνυμος, καί τή μετέπειτα διαδρομή του καί ὅλες τἰς ἱστορίες, πού κυκλοφοροῦσαν στούς διαδρόμους τῆς Ἱερᾶς Συνόδου.
    Παράλληλα, ἦταν ἐνημερωμένος γιά τήν τροπή, πού πῆραν οἱ ἐκκλησιαστικές ἐξελίξεις, μετά τήν ἀνάρρηση τοῦ Σεραφείμ στόν ἀρχιεπισκοπικό θρόνο. Τή βίαιη ἀπομάκρυνση τῶν δώδεκα Μητροπολιτῶν ἀπό τίς Μητροπόλεις τους, χωρίς νά δικαστοῦν καί χωρίς νά ἀπολογηθοῦν. Καί τίς ἀποφάσεις τῶν Τμημάτων καί τῆς Ὁλομέλειας τοῦ Ἀνώτατου Διοικητικοῦ Δικαστηρίου τῆς Χώρας μας, τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας, πού δικαίωναν πλήρως τούς Μητροπολίτες καί πού τούς ἀναγνώριζαν ὡς νόμιμους καί κανονικούς καί «ἐν ἐνεργείᾳ» Ποιμένες τῶν Μητροπόλεών τους.
    Τά γνώριζε ὅλα αὐτά ὁ κ. Ἱερώνυμος, κατά τό 1994, ὅταν τολμοῦσε νά δωρήσει τήν ψῆφο τῆς ἐμπιστοσύνης του καί τῆς ἀναγνώρισής του στόν Μπεζενίτη, στόν Ἐπίσκοπο, πού τοῦ ἐρχόταν «στενή» καί «φτωχή» ἡ Μητρόπολη Ζακύνθου καί πάσκιζε νά χουφτώσει τό μπεζαχτά τῆς Μητρόπολης Ἀττικῆς. Καί ἐνῶ τά γνώριζε, δέ δίστασε νά τόν ψηφίσει καί νά τοῦ ἀνοίξει τό δρόμο γιά τά μεγάλα κατορθώματά του(!!!).
    Καί μή νομίσετε, πώς περιορίστηκε στή δωρεά τῆς προσωπικῆς του ψήφου. Κατά τήν περίοδο τῶν προεκλογικῶν, σκοτεινῶν καί ἡμισκοτεινῶν διαβουλεύσεων, ἡγήθηκε μιᾶς προσπάθειας, νά πείσει καί ἄλλους Συνοδικούς ψηφοφόρους, ἀκόμα καί πρεσβύτερους κατά τήν ἀρχιερωσύνη, νά ψηφίσουν τόν Μπεζενίτη ἤ, τουλάχιστον, νά μή φέρουν ἐμπόδια στή μετάθεσή του ἀπό τή Ζάκυνθο στήν Ἀττική.
    Γιατί ἀνάλαβε ὅλες αὐτές τίς πρωτοβουλίες ὁ κ. Ἱερώνυμος; Γιατί δέ διαφύλαξε τό προσωπικό του κύρος; Γιατί δέν ὑπολόγισε τόν ἐνδεχόμενο διασυρμό ὁλόκληρης τῆς Ἱεραρχίας; Γιατί δέν προσμέτρησε καί δέ φοβήθηκε τήν καταλυτική ζημιά, πού θά προκαλοῦσε ἡ πολυδιαφήμιση τῆς εἰδικῆς κονκάρδας τοῦ Μπεζενίτη, ὅταν θά ἀνέμιζε στά προάστια τῆς πρωτεύουσας; Αὐτά τά «γιατί» παραμένουν γιά τούς πολλούς, γι’ αὐτούς, πού παρακολουθοῦν «μακρόθεν» τά ἐκλησιαστικά δρώμενα, ἀναπάντητα ἐρωτήματα. Ἀλλά ἐξ ἴσου ἀναπάντητο παραμένει καί τό ἐρώτημα, γιατί δέν ὑπολόγισε τό ἐνδεχόμενο τῆς κατασπίλωσης τοῦ δικοῦ του ὀνόματος καί τήν ὑποβάθμιση τοῦ δικοῦ του ἐπισκοπικοῦ κύρους. Αὐτό εἶναι τό αἴνιγμα, πού ἔχει καταγραφεῖ στίς ἀνήσυχες συνειδήσεις καί στίς πληγωμένες καρδιές ὄχι μόνο τῆς τότε, περιορισμένης, ποίμνης του, ἀλλά ὁλόκληρης τῆς ἑλληνικῆς Ἐκκλησίας. Καί παραμένει ἀναπάντητο καί ἐνοχλητικό.

    ***

    Ἡ τωρινή ἀναφορά μου (μετά ἀπό δεκάξι ὁλόκληρα χρόνια) στήν ψῆφο τοῦ Ἱερώνυμου, πού κατατέθηκε γιά τή μετάθεση τοῦ Μπεζενίτη ἀπό τή Ζάκυνθο στήν Ἀττική καί ἡ ὑπόμνηση, ἐκ μέρους μου, ντοκουμέντων, σχετικῶν μέ τήν εὐρύτερη ὑποστήριξη τοῦ φίλου του, δέν ἀποσκοποῦν στήν κάλυψη τῆς ἱστορικῆς μας περιέργειας. Εἶναι ἐπίκληση διασταυρωμένων ἐμπειριῶν. Διατύπωση ἠλεγμένης καί ζυγισμένης ἄποψης. Καί πρότασης στό κατατεθειμένο αἴτημα τῆς ἀλλαγῆς τοῦ τρόπου ἀνάδειξης τῶν νέων Ἀρχιερέων.
    Καί, γιά νά ἔχουν οἱ ἀγαπητοί ἀναγνῶστες μου πληρέστερη ἐνημέρωση, σχετική μέ τίς σκοπιμότητες, τούς σχεδιασμούς καί τίς ἴντριγκες, πού διασταυρώνονται, διαπλέκονται ἤ ἀντιμάχονται μέσα στό μέλαθρο τῆς Συνοδικῆς διαβούλευσης, θά προχωρήσω στό τόλμημα, νά ἱστορήσω καί τίς ἀντίστοιχες, ἐντελῶς ὑπόγειες διαδρομές, πού ὁδήγησαν στήν «τιμητική προσφορά τῆς ψήφου» καί, στήν ἀντίστοιχη, εἴσπραξη τῆς ποθητῆς ὠφέλειας.

    ***

    1. Τό πρῶτο σενάριο. Κατά τό χρονικό ὅριο, πού δωρήθηκε ἡ ψῆφος στόν Παντελεήμονα Μπεζενίτη, ὁ τότε Ἀρχιεπίσκοπος Σεραφείμ εἶχε συμπληρώσει εἰκοσαετία ὁλόκληρη στόν ἀρχιεπισκοπικό θρόνο. Τά μηνύματα ἔφερναν τήν ὀσμή τῆς ἀλλαγῆς. Τρεῖς οἱ Μητροπολίτες, πού δέ δίστασαν νά ἐκδηλωθοῦν ὡς ἐπίδοξοι διάδοχοι. Ὁ Βόλου Χριστόδουλος, ὁ Θηβῶν Ἱερώνυμος καί ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως Ἄνθιμος. Ἄρχισαν νά συγκροτοῦν τά ἐπιτελεῖα τῆς προπαρασκευῆς, νά μετροῦν τούς ἐκλέκτορες, νά μοιράζουν τά κουκιά. Μοναχικός δρομέας στή διαδρομή ἀπό τή Μονή Πεντέλης πρός τήν ἀρχιεπισκοπική καθέδρα τῆς ὁδοῦ ἁγίας Φιλοθέης, ὁ τότε ἡγούμενος, ὁ Ἐπίσκοπος Δωδώνης Χρυσόστομος. Εἶχε ἐξασφαλισμένη τήν εὔνοια τοῦ Σεραφείμ, ἀλλά τοῦ ἔλειπε τό κύρος τοῦ μητροπολιτικοῦ τίτλου. Ἦταν ἁπλῶς βοηθός Ἐπίσκοπος. Γιά τό λόγο αὐτό, σήκωσε πανιά μέ προορισμό τή Μητρόπολη τῆς Ἀττικῆς. Ἀπό τό ἐφαλτήριο αὐτό, μέ ἕνα πήδημα, θά κατακτοῦσε ἄνετα τόν ἀρχιεπισκοπικό θρόνο.
    Ἡ ὁμοσπονδία τῶν τριῶν φίλων καί, ταυτόχρονα, ἀντιπάλων, ἠλεκτρίστηκε καί ἔπεσε μέ ὅλη της τή δύναμη στόν ἀγώνα. Στόχος της, νά κλείσει ἡ πόρτα τῆς Μητρόπολης Ἀττικῆς γιά τόν Ἐπίσκοπο Δωδώνης. Καί, φυσικά, νά ἀποκλειστεῖ τό ἐνδεχόμενο τῆς μεταπήδησής του στόν ἐπίζηλο θρόνο τῆς πρωτεύουσας.
    Αὐτή ἡ παρεμβολή τοῦ τέταρτου δρομέα ἔκανε τούς τρεῖς νά συνασπιστοῦν καί νά συντονίσουν τά ὄργανά τους στό ἴδιο σύνθημα. Ὁ Μπεζενίτης νά ρθεῖ στήν Ἀττική καί ὁ Δωδώνης νά μείνει στήν ἡγουμενική του θέση. Ὁ Ἱερώνυμος ἔτρεξε, σήμανε συναγερμό, ὑπογράμμισε τόν κίνδυνο καί, ὅπου μποροῦσε καί ὅσο μποροῦσε, πρόβαλε ὡς μοναδικό, ἄξιο καί ἱκανό ὑποψήφιο γιά τήν Ἀττική, τόν Ζακύνθου Παντελεήμονα. Ὁ Χριστόδουλος, ἔντρομος, τήν παραμονή τῆς ἐκλογῆς, κάλεσε σέ διάσκεψη ἀρκετούς ἀπό τούς πρεσβύτερους Μητροπολίτες καί ἀγωνίστηκε νά τούς ἐξαπατήσει καί νά τούς προσαρτήσει στήν ὁμάδα του, λέγοντας ὅτι μέ τήν ἀνάδειξη τοῦ Μπεζενίτη σέ Μητροπολίτη Ἀττικῆς ἀνοίγει ὁ δρόμος γιά τή θεραπεία τῆς χρόνιας πληγῆς, τῆς βίαιης ἀπομάκρυνσης τῶν δώδεκα Μητροπολιτῶν ἀπό τούς θρόνους τους. Καί τήν ἑπόμενη μέρα, καθώς βρισκόταν στό ὅριο τῆς ἀβεβαιότητας καί τῆς ἀγωνίας, τόλμησε τό παράτολμο. Πλαστογράφησε ψηφοδέλτια, γράφοντας τό ὄνομα τοῦ Μπεζενίτη καί τά ἔρριξε στήν κάλπη. Ἡ πλαστογραφία του αὐτή ἔγινε ἀμέσως ἀντιληπτή. Ὁ ἰδιότυπος γραφικός χαρακτήρας τοῦ πλαστογράφου ἀρχιερέα τήν ἀποκάλυψε. Ἀργότερα, ὅταν ἡ ὑπόθεση ἀνατέθηκε στή Δικαιοσύνη, ζητήθηκε ἐξέταση καί ἀπό ἐπιστήμονες γραφολόγους. Καί αὐτοί, μέ εὐρύτατη ἔκθεσή τους, ἐπιβεβαίωσαν τήν πλαστογραφία.

    ***

    2. Στό χρονικό τῆς προαγωγῆς τοῦ Μπεζενίτη ἐγγράφεται, ἀτυχέστατα καί ἄλλη σκοτεινή διεργασία. Μιά σκοπιμότητα, πού ὑποχρέωσε τούς τρεῖς ἐραστές τοῦ ἀρχιεπισκοπικοῦ θρόνου, νά ἀγνοήσουν τίς πομπές, πού συνόδευαν τό βηματισμό του. Νά κλείσουν τά μάτια καί τά αὐτιά στήν ἀναστάτωση καί τό θόρυβο. Καί, ὑποβαθμίζοντας αὐτόβουλα τήν προσωπική τους ἀξιοπρέπεια, νά σκύψουν καί νά προσκυνήσουν καί ἄλλα, βρώμικα, ὠμόφορα.
    Ἕνας ἀπό τούς ἰσχυρούς ἐκκλησιαστικούς παράγοντες τῆς περιόδου ἐκείνης ἦταν ὁ Μητροπολίτης τῆς Κορίνθου Παντελεήμονας. Ἀνάστημα τοῦ ἄλλοτε Μητροπολίτη Χίου Παντελεήμονα Φωστίνη. Ἡγετικό στέλεχος τοῦ γνωστοῦ τάγματος, τῶν γνωστῶν κατευθύνσεων. Εἶχε ὑπό τόν ἔλεγχό του ὅλους τούς Ἀρχιερεῖς, πού υἱοθετοῦσαν τήν ποιότητα ἤθους τοῦ ἱδρυτοῦ τοῦ τάγματος. Καί ἐπέβαλλε, μέ κινήσεις φανερές ἤ ὑπόγειες, τό σχέδιο διαπλοκῆς καί τό μηχανισμό διαχείρισης, πού ἐξυπηρετοῦσαν τά προσωπικά του συμφέροντα καί τά αἰτήματα τῶν συνοδοιπόρων καί δορυφόρων του. Ὁ Παντελεήμων Μπεζενίτης ἦταν ἕνα ἀπό τά πολυαγαπημένα παιδιά τοῦ Κορίνθου Παντελεήμονα. Ὁ τελευταῖος κρίκος τοῦ τάγματος. Ὁ Βενιαμίν τῆς γνωστῆς ὁμάδας. Προσδοκώμενο ἦταν, νά πρωτοστατήσει ὁ Κορύνθου στίς διαπλοκές τῆς προαγωγῆς του. Νά μιλήσει, νά παρακαλέσει, νά ὑποσχεθεῖ ἀνταλλάγματα, γιά νά ἱκανοποιήσει τίς φιλοδοξίες τοῦ ἀγαπημένου του μικροῦ ἀδελφοῦ καί νά δεσμεύσει στό ἅρμα τῆς παρέας του καί τούς θηρευτές τῆς ὑπέρτατης ἐκκλησιαστικῆς ἐξουσίας. Οἱ τρεῖς ἀνήσυχοι ἐραστές τῆς ἀρχιεπισκοπικῆς τιμῆς-ὁ καθένας χωριστά ἤ καί οἱ τρεῖς μαζί-εἶχαν καί αὐτοί συμφέρον νά ἀνοίξουν δρόμους ἐπικοινωνίας καί συνεννόησης μέ τόν Κορίνθου Παντελεήμονα. Νά τοῦ ὑποσχεθοῦν, ἐξυπηρέτηση στό σχέδιο μετάθεσης τοῦ Μπεζενίτη στήν Ἀττική. Καί νά ζητήσουν, ὡς ἀνταποδοτική ἐξυπηρέτηση, τήν ὑπόσχεση συμπαράστασης καί βοήθειας στά δικά τους σχέδια.
    Πόσο ἐγκάρδια καί πόσο ἀποδοτική ἦταν αὐτή ἡ διαπλοκή, δέ θά μπορέσει κανείς νά τό ἐξιχνιάσει. Ἐκεῖνο, πού φάνηκε, εἶναι τό ἀποτέλεσμα τῆς Συνοδικῆς ψηφοφορίας. Καί ἡ ἀνοιχτή, φιλική ἐπικοινωνία μέ τόν Κορίνθου, πού ἐκδηλώθηκε, θερμή καί δυναμική, μετά τήν ἀνάρρηση τοῦ Χριστόδουλου στό θρόνο τῶν Ἀθηνῶν, μέ τήν πρωτότυπη καί πρωτοφανή εἰσήγησή του, νά μνημονεύουν ὅλοι οἱ Μητροπολίτες τό Χριστόδουλο ὡς προϊστάμενό τους.

    Ο ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ
    ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

    http://el-pliroforisi.gr/Selida/Artic/2010/273_2.html

  15. Ο/Η Κάποιος λέει:

    http://www.antinews.gr/2008/10/06/3746/#comment-116866
    ανώνυμος είπε:

    06/10/2008 στις 7:21 pm

    Τον Μάϊο του 2005 όταν μεσουρανούσε το σκάνδαλο Γιοσάκη και το λεγόμενο παραδικαστικό, ο Σπύρος Καρατζαφέρης έστειλε την δημοσιογράφο του Αθηνά Σκορδάλου και ένα κάμερα-μαν να βιντεοσκοπήσουν τον κάμπο της Ζάλτσας που διεκδικεί η Μονή Σεραφείμ (πρώην Δουμβού – βλάχικο για ‘δάσος’). Στην περιοχή τους συνάντησαν κάτοικοι από το γειτονικό Κυριάκι που ισχυρίζονταν πως είχαν εκδιωχθεί από τα κτήματά τους από τους καλόγερους της Μονής. Δεν θέλω να τους ονομάσω αλλά καλά θα έκαναν να βγουν και να μιλήσουν τώρα που θα τους ακούσει το πανελλήνιο.
    Η Σκορδιάλου τους έκανε interview. Έτσι έγινε γνωστό ότι στην περιοχή υπήρχε βίλλα-παλάτι την οποία είχε θεαθεί να επισκέπτεται ο κ. Ιερώνυμος. Εντυπωσιακό κτίριο με τεράστιο γκαράζ, και τελείως περιφραγμένο με υψηλό τοίχο. Κανείς δεν γνώριζε τον ιδιοκτήτη, αλλά νόμιζαν πως πρόκειται για συνεργάτη του σεβασμιότατου.
    Η περιοχή είναι δυσπρόσιτη λόγω ελλείψεως σύγχρονου δρόμου, αλλά είναι ένα από τα ποιό ειδυλλιακά τοπία που έχω δει. Πραγματικός παράδεισος.
    Προτού προλάβει ο Καρατζαφέρης να παρουσιάσει το video, η εκπομπή του κόπηκε…

  16. Ο/Η Κάποιος λέει:

    http://www.antinews.gr/2008/10/06/3746/#comment-116934

    ανώνυμος είπε:

    06/10/2008 στις 8:41 pm

    Ο Χατζηνικολάου για τις διεκδικήσεις της Εκκλησίας στη Βοιωτία

    H διεκδίκηση αγροτολιβαδικών και άλλων εκτάσεων από τη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στη Βοιωτία θα είναι μεταξύ των θεμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, που θα βρεθούν στο στόχαστρο του Νίκου Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια της αποψινής εκπομπής (21:00) “Πρόσωπο με πρόσωπο” στο ALTER. Σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας μπορείτε να δείτε εδώ:

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=80643840

    Απάντηση

    ανώνυμος είπε:

    06/10/2008 στις 8:52 pm

    Εκκλησία, ο μεγάλος καπιτα-ληστής
    του Θανάση Κούρτζα

    H ιεραρχία της Eκκλησίας της Ελλάδας, «σαρξ εκ της σαρκός» των ισχυρών του πλούτου, στυλοβάτης της εξουσίας τους και του συστήματος κοινωνικής αδικίας, είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής ενός πραγματικά αμύθητου πλούτου. Ενός πλούτου – πρόκληση για τα τρία σχεδόν εκατομμύρια Έλληνες που ζουν στη φτώχεια (ο αριθμός τους καταγράφεται με πολλούς τρόπους στις στατιστικές), για τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και υποαπασχολούμενους, για το ένα και πλέον εκατομμύριο μεταναστών που ζουν στη χώρα μας. Πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους που «σφίγγουν» τη «ζώνη» κι αγωνιούν για το μέλλον…

    Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Δασοπονίας του υπουργείου Γεωργίας, μόνο οι δασικές και αγροτολιβαδικές εκτάσεις που έχει στην κατοχή της η Eκκλησία της Eλλάδας είναι 855.730 στρέμματα. Από αυτά, οι «διακατεχόμενες εκτάσεις» -δηλ. αυτές για τις οποίες η Εκκλησία δεν έχει να επιδείξει τίτλους ιδιοκτησίας- είναι 422.850 στρέμματα (περίπου τα μισά του συνόλου). Σ’ ορισμένες περιοχές, η Εκκλησία έχει το μονοπώλιο στην κατοχή γης (π.χ. Χαλκιδική). Η καταγραφή όμως αυτή έχει πολλές ελλείψεις. Η σημαντικότερη ίσως είναι ότι εκτός καταγραφής έμεινε η πλειονότητα των εκτάσεων – οι μικρότερες των 50 στρεμμάτων. Η εκτίμηση της Εκκλησίας είναι ότι η συνολική έκταση που κατέχει ανέρχεται στα 1.300.000 στρέμματα!
    Σημειώνεται επίσης, ότι στην κυριότητα της εκκλησίας βρίσκονται ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες σε νησιωτικά συμπλέγματα (π.χ. Σποράδες, Κυκλάδες).
    Ποια είναι η αξία αυτών των εκτάσεων; Ουδείς είναι σε θέση ν’ απαντήσει με ακρίβεια. Η Εκκλησία κρύβει τον ανυπολόγιστο πλούτο της, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, καλυπτόμενη πίσω από τα 6.700 νομικά της πρόσωπα (ΝΠΔΔ) και την ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση που έχει το καθένα. Η Ιερά Σύνοδος, κάθε μητρόπολη, ενορία, μονή κ.λπ. έχει τα δικά της «βιβλία» εσόδων – εξόδων και τη δική της περιουσία. Αρκεί όμως μια και μόνο αναφορά. Οι πέντε -απ’ τις οκτώ- μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση, αποτιμούσαν την άξια της περιουσίας τους στα 7,64 τρισ. δραχμές! Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιούσια των πέντε μονών άγγιζε πριν από περίπου μια 20ετία τα 7,64 τρισ. δραχμές -έστω κι αν ήταν υπερβολική αυτή η αποτίμηση- ποια είναι η αξία της περιουσίας των 2.500 μοναστηριών και ναών σ’ όλη τη χώρα!
    H Εκκλησία εμπλεκόμενη και διαπλεκόμενη με συμφέροντα τόσο των ιδιωτικών επιχειρήσεων και του κράτους, όσο και πολλών δήμων – «επιχειρήσεων», με την αρωγή των «γνωστών» δικαστικών κυκλωμάτων, ακολουθεί τις εξής τακτικές: Πρώτο, άλλες εκτάσεις πουλάει κι όταν ακόμη δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας, δεύτερο, σε κάποιες προσπαθεί ν’ αναπτύξει «επιχειρηματικές δραστηριότητες», τρίτο, άλλες επιδιώκει να οικοπεδοποιήσει, τέταρτο, για ορισμένες εισηγείται τον αποχαρακτηρισμό τους καθώς είναι δασικές εκτάσεις (η Εκκλησία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος -μετά το κράτος- ιδιοκτήτης δασών) και πέμπτο, σε μερικές παρεμβαίνει, αυτή τη φορά ενάντια σε δήμους ή φορείς του Δημόσιου, για ν’ αποτρέψει την αξιοποίησή τους.
    Σημειώνεται μόνο, ότι από τα 52 δάση που έχει στην κατοχή της, έχει εκμεταλλευτεί και διαχειρίζεται -σήμερα ή στο παρελθόν- με διάφορους τρόπους (κόψιμο δένδρων, κατασκευή κτισμάτων, κ.ά.) συνολική έκταση 490.882 στρεμμάτων!
    Στα παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνεται η πολύχρονη δραστηριότητα του Γραφείου Ναοδομίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδας. Με άδειες που έχει εκδώσει για ναούς κι εξωκλήσια, έχουν ανεγερθεί παράνομα πολυτελείς κατοικίες (βίλες) σ’ όλα τα νησιά του Αιγαίου, που αλλοιώνουν το φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον καθώς επίσης και διάφορα οικοδομήματα σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις.
    Η Εκκλησία, απ’ τα μεσαιωνικά ακόμη χρόνια, με τους εκτεταμένους κλήρους που είχε στην κυριότητά της (κυρίως από λεηλασίες και δημεύσεις περιουσιών αλλόθρησκων ελλήνων και λοιπών «εθνικών», αλλά και δωρεές, κληρονομιές αριστοκρατών, πιστών κ.λπ.), ασκούσε το ρόλο του γαιοκτήμονα – φεουδάρχη. Ο ρόλος της αυτός συνεχίστηκε και επί οθωμανικής κυριαρχίας, δεδομένου ότι τα θρησκευτικά εκκλησιαστικά κτήματα (βακούφια), τελούσαν υπό ειδικό καθεστώς και τα υλικά της αγαθά και προνόμια είχαν την προστασία της Υψηλής Πύλης. Έτσι με την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους, η Εκκλησία είχε στην «ιδιοκτησία» της (γεγονός, ιστορικά – κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο αλλά και νομικά προβληματικό) σχεδόν όλη τη χώρα! Ως εκ τούτου, οι «Άγιοι Πατέρες» -όπως αναφέρει και ο Κ. Πυλαρινός, γενικός διευθυντής των οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδας και πρώην βουλευτής της ΝΔ- θεωρούν ότι απ’ το 1830 έως σήμερα η Εκκλησία απώλεσε με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, παραχωρήσεις κ.λπ. το 96% της περιούσιας της!
    Στην ιδιοκτησία της, σ’ όλη τη χώρα, βρίσκονται εκτάσεις εντός της οικιστικής ζώνης, καταστήματα, γραφεία, ξενοδοχεία, παραθαλάσσιες τουριστικές εγκαταστάσεις, διαμερίσματα, εμπορικά κέντρα, μεζονέτες ακόμη και χώροι στάθμευσης, πρατήρια καυσίμων κ.ά. Μόνο στην Αττική, τα καταγεγραμμένα ακίνητά της είναι συνολικής έκτασης 55.554 τ.μ. Στην Αττική βρίσκονται και τα «φιλέτα» της ακίνητης περιούσιας. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι τα 11 στρέμματα ανεκτίμητης άξιας στο Κολωνάκι, καθώς επίσης τα ακίνητα και οι εκτάσεις στις ακτές του Σαρωνικού (Βάρκιζα, Καβούρι κ.λπ.). Στην Αθήνα, τα κτίρια που μισθώνει ανέρχονται στα 345, πολλά απ’ αυτά στις πλέον εμπορικές περιοχές (στη Βουλιαγμένη, στις οδούς Ερμού, Ακαδημίας, Βεντήρη, στην πλατειά Κλαυθμώνος κ.α.) ενώ στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός τους ξεπερνά τα 100.
    Σημειωτέον ότι στα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται πολλά ακίνητα που έχουν ήδη πουληθεί. Ακίνητα, που πέρασαν στην κατοχή της ως αντάλλαγμα, απ’ τη «ρύθμιση» της εκκλησιαστικής περιούσιας του 1952 (νόμος 2185/52 και ΦΕΚ 8/10/52).
    Το «τέλος» των ιδεολογιών, η κεφαλαιοκρατική αναδιάρθρωση και οι γενικότερες αλλαγές που συντελέστηκαν στην ελληνική κοινωνία, εγκαινίασαν μια νέα εποχή για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Επέβαλλαν την -αντιδραστική εν γένει ιδεολογικά και πολιτικά- «εκκοσμίκευσή» της, με κύρια αιχμή την αναπροσαρμογή των δομών της στις νέες ανάγκες της αγοράς.
    Η χρόνια κρίση της ορθοδοξίας που κορυφώθηκε πέρσι με τον πλήρη δημόσιο εξευτελισμό των ιεραρχών -ανάλογο μ’ αυτό των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης λόγω της συνεργασίας τους με τη χούντα- δεν εμπόδισε τη διαδικασία «εκσυγχρονισμού» των επιχειρήσεών της και την επέκτασή τους σε νέους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ζητούμενο -με πρότυπο τη δυτική Εκκλησία- η οικονομική εδραίωση του ρόλου της ορθόδοξης Εκκλησίας, η «αναγέννησή» της στο βάρβαρο «μεταμοντέρνο» κόσμο μας – της «Μαύρης Διεθνούς» των πολυεθνικών εταιρειών.
    Η δραστηριότητά της δεν περιορίζεται πλέον -όπως στο παρελθόν- μόνο σε κτήματα, ακίνητα, δασικές ή άλλες εκτάσεις. Επεκτείνεται σε Ανώνυμες Εταιρείες, μετοχές, αμοιβαία κεφαλαία, τίτλους του Δημοσίου, καταθέσεις κ.λπ. καθώς επίσης και σε τομείς όπως η εκπαίδευση (δεκάδες σχολεία και σχολές), οι εκδοτικοί οίκοι, ο τουρισμός, τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, πολυμέσα) κ.ά.
    Οι καταναλωτικές και επενδυτικές ανάγκες της Εκκλησίας και των υπομονάδων της (μοναστηριών, μονών κ.λπ.) θέτουν σε κίνηση πλήθος ιδιωτικών επιχειρήσεων (μάνατζερ, δικηγόρους, μεσίτες, εργολάβους, μηχανικούς, δημοσιογράφους, εκδότες, τουριστικούς πράκτορες, μεταφορείς, εικονοποιούς, κηροποιούς κ.λπ.). Δεκάδες (ίσως κι εκατοντάδες) χιλιάδες μισθωτοί εργαζόμενοι ζουν απ’ τον εργοδότη – Εκκλησία με τη μορφή της εξαρτημένης εργασίας.
    Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είναι κάθε χρόνο τα έσοδά της απ’ την επιχειρηματική δράση, μέρος των οποίων -όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα- βρίσκεται σε λογαριασμούς «Αγίων».
    Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της κεντρικής διοίκησης της Εκκλησίας (Ιερά Συνοδός), μόνο τα δικά της έσοδα για το 2005 (που δεν περιλαμβάνουν εισφορές πιστών, έσοδα μονών, μητροπόλεων κ.λπ., ούτε το σύνολο των εσόδων απ’ την περιουσία της) φτάνουν τα 19,6 εκατ. ευρώ. Η ρευστότητα, «το μετρητό» που διαθέτει η Ιερά Σύνοδοςς, αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ.
    Σημαντική πηγή εσόδων αποτελούν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα εκκλησιαστικά ιδρύματα. H Εκκλησία διεκδικεί απ’ το Γ’ ΚΠΣ 430 εκατομμύρια ευρώ.
    Έχει συστήσει πολλές Ανώνυμες Εταιρείες για την εκμετάλλευση ακινήτων, χώρων στάθμευσης και πρατήριων καύσιμων, για τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την ΑΕ «Εκκλησιαστικής Επικοινωνίας», την «Ασφαλιστική ΕΠΕ» κ.λπ.
    Η Εκκλησία αποτελεί έναν απ’ τους βασικούς μέτοχους της Εθνικής Τράπεζας, κατέχοντας περίπου 4.000.000 μετοχές, δηλαδή το 1,90% του συνόλου. Κατέχει επίσης, ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου άγνωστης αξίας και μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος ύψους 200.000 ευρώ.
    Πρωτεύει όμως και στον «τζόγο». Μέχρι και 10 εκατ. ευρώ εισπράττουν ετησίως διάφοροι φορείς της Εκκλησίας απ’ τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και από το Κρατικό Λαχείο. Μοναστήρια, αδελφότητες, ναοί κ.λπ. χρηματοδοτούνται επιπλέον κι απευθείας από τον ΟΠΑΠ, υπό τη μορφή δωρεών και χορηγιών.
    Ανυπολόγιστα είναι τα έσοδα από τον «οβολό των πιστών» και τη χυδαία εμπορευματοποίηση της πίστης σε πολλά μοναστήρια σούπερ μάρκετ. Αυθαίρετα ποσά για τελετές και «μυστήρια», έρανοι και δωρεές. Υπολογίζεται ότι ημερησίως, 100 – 200 άνθρωποι προσφέρουν στην Εκκλησία από ένα μικρό χρηματικό πόσο έως και μεγάλες ακίνητες περιούσιες. Αναφέρουμε μόνο, ότι οι εισπράξεις στην Πανάγια της Τήνου κατά το 2004, ανήλθαν σε 5.598.000 ευρώ.
    Oιδιόμορφος πολιτικο-οικονομικός εναγκαλισμός Κράτους και Εκκλησίας, αληθινό καρκίνωμα στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας και εστία οικονομικών σκανδάλων (είναι χαρακτηριστικό ότι καμία κυβέρνηση δεν διέταξε διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά της), ενισχύθηκε περαιτέρω με την αναγόρευση της Εκκλησίας σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν. 590/1977).
    Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια τώρα, ο νόμος Τρίτση (1700/87), που προέβλεπε τη μεταβίβαση της εκκλησιαστικής περιούσιας στο Δημόσιο, παραμένει «ανενεργός». ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αρνήθηκαν να δεχτούν το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης (2001) για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
    Μ’ αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης έδωσε ξανά το σύνθημα για την «αναβάθμιση» της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Εκκλησίας.
    Η ανταπόκριση της κυβέρνησης (πρώην και νυν) ήταν άμεση. Ενίσχυσε το…«φιλόπτωχο» ταμείο της Εκκλησίας παραδίδοντάς της άλλη μια φορά δημόσιες εκτάσεις, επιχορήγησε τα επιχειρηματικά της σχέδια με τον «αναπτυξιακό» νόμο και νομοθέτησε [δύο φορές μέσα στο 2004: ν. 3220/2004 (αρ.15) και Δεκέμβριος 2004], για την απαλλαγή της ακόμα και από τους συμβολικούς φόρους που πλήρωνε. Η Εκκλησία ως ΝΠΔΔ δεν φορολογείται, παρά μόνο με ειδικό τρόπο. Ας αναφερθεί ότι στους φορολογούμενους πολίτες η Εκκλησία θα κοστίσει τουλάχιστον 231 εκατ. ευρώ μόνο για το 2005!
    Σημείωση: Η προβεβλημένη μ’ όλες τις υποδείξεις του σύγχρονου μάρκετινγκ φιλανθρωπία του Ιερατείου απ’ το «βαλάντιο» των πιστών (αν υιοθετήσουμε τα αδιαφανή στοιχεία της Διαρκούς Ιεράς Συνοδού, Αύγουστος 2005) ανέρχεται σε 62,1 εκατ. ευρώ ετησίως. Το χρηματικό αυτό πόσο -που αποτρέπει την «κοινωνική αναστάτωση των πεινασμένων» σύμφωνα με τον κ. Κ. Πυλαρινό- μόλις και ξεπερνά το 25% της φορολογικής επιβάρυνσης των ελλήνων πολιτών για την Εκκλησία. Aποτελεί ένα μικρό οικονομικό μέγεθος στις «μπίζνες» της και παραπέμπει ευθέως στη νομιμοποιητική για τις άλλες δραστηριότητές τους «φιλανθρωπία» των μεγιστάνων του πλούτου.
    «Τούρκικα χαρτιά», αμφισβητούμενα συμβόλαια και παραχωρητήρια «κιτρινισμένα» απ’ το πέρασμα των χρόνων, καταπατήσεις, χρόνιες δικαστικές διαμάχες, αγωγές και νομικά τεχνάσματα, «θολές» διαθήκες και κατασκευασμένες κληρονομιές, διεκδικούμενες εκτάσεις που αυγατίζουν χρόνο με το χρόνο, αλλά και εκτάσεις που ξεπουλιούνται, μεταβιβάζονται, «βαφτίζονται» από δημόσιες σε ιδιωτικές και αλλάζουν χρήσεις, συνήθως οικοπεδοποιούνται. Αυτό είναι το «τοπίο» που κινείται μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας…
    Στη Δυτική Αθήνα, η μητρόπολη Φθιώτιδας διεκδικεί 7.500 στρέμματα στο Ποικίλο Όρος. Στις διεκδικούμενες εκτάσεις περιλαμβάνονται και δομημένες περιοχές των δήμων Περιστερίου (σχεδόν 3.000 στρ.), Πετρούπολης (πάνω από 1.000 στρ.), Ιλίου, καθώς και 60 δημοτικές πλατείες!
    Στο Βύρωνα η Εκκλησία διεκδικεί έκταση 27 στρεμμάτων στις παρυφές του Υμηττού, στην καρδιά του δάσους, για να κτίσει 27.000 τ.μ., ενώ ταυτόχρονα αρνείται να παραχωρήσει στο δήμο 24 στρεμ. στη δεύτερη ζώνη Υμηττού για να γίνει χώρος αναψυχής.
    Στη Βουλιαγμένη, η Εκκλησία διεκδικεί 238 στρέμματα. Στην Πεντέλη «ροκανίζονται» μεθοδικά μεγάλα κομμάτια δημόσιας γης, με την εμπλοκή της Εκκλησίας. Η μονή Πετράκη, επιχείρησε -ανεπιτυχώς- να πουλήσει προς «αξιοποίηση» 3.780 στρ. στο δασόκτημα Κοκκιναρά. Στο Λιτόχωρο Πιερίας, η μονή Αγίου Διονυσίου διεκδικεί 4.250 στρέμματα γης στις παρυφές του Ολύμπου.
    Στο νομό Ξάνθης, η μονή Βατοπεδίου διεκδικεί τεράστιες εκτάσεις κατοικούμενες από χιλιάδες αγρότες. Στην Αγία Βαρβάρα, η Αποστολική Διακονία -με το γνωστό «αμαρτωλό» επιχειρηματικό παρελθόν- προετοιμάζει την «αξιοποίηση» των 55 περίπου στρεμμάτων πράσινου που απέμειναν στην περιοχή, με τη συμφωνία της Δημοτικής Αρχής.
    Σ’ έναν πολιτισμό που οι άνθρωποι αξίζουν λιγότερο απ’ τα πράγματα και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι σημαντικότερο απ’ το δικαίωμα στη ζωή (αδιάψευστος μάρτυρας τα δισεκατομμύρια των «κολασμένων της γης» που υποφέρουν και υπομένουν γονατιστοί με τη συμβολή των θρησκειών και των ιερατείων τους) οι «Άγιοι Πατέρες» της Εκκλησίας της Ελλάδας, θεωρούν την ιδιοκτησία τους «ιερή» και «αναπαλλοτρίωτη»! Άλλοθί τους ενώπιον του «ποιμνίου», ενώπιον της πίστης στο «ιερό» ή το «θείο» που αναβιώνει στη βαρβαρότητα των ημερών μας -μια παράδοση που διαμορφώθηκε στο πέρασμα των αιώνων και των χιλιετιών και έχει σμιλευτεί στην κοινωνική συνείδηση απ’ όλες τις εκμεταλλευτικές κοινωνίες- η «φιλανθρωπία» και η «σωτηρία» (της ψυχής ή του πλούτου τους;).
    Αλήθεια, πριν ξημερώσει εκείνη η μέρα που θα τους «απαλλοτριώσει» η οργή του κόσμου, όταν η ανθρωπότητα ονειρευτεί και πάλι τον εαυτό της χωρίς εκμετάλλευση και εννοήσει ότι «την πραγματική προοπτική του ανθρώπινου μέλλοντος δεν τη δείχνει ο άνθρωπος που αγαπά τον εχθρό του, αλλά εκείνος που δεν έχει κανέναν εχθρό» (Άγονες Xέλερ), υπάρχει μεγαλύτερη «φιλανθρωπία» απ’ την αυτοκατάργηση τους;

  17. Ο/Η ΣΥΝ λέει:

    Άγιο… φωτοβολταϊκό στην Πεντέλη
    Σφέτσα Δάφνη

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/03/2012

    Την προσπάθεια της Εκκλησίας με τις… ευλογίες της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, έκτασης 3.500 στρεμμάτων, στην Πεντέλη, στηλιτεύει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος του ΣΥΝ, καθώς σχεδιάζεται να γίνει εντός της ζώνης προστασίας που κηρύχτηκε αναδασωτέα μετά τις πυρκαγιές του 2009. «Ας αναρωτηθούμε, η δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου στη συγκεκριμένη έκταση επιβραβεύει τους εμπρησμούς ή τους αποθαρρύνει» αναφέρει ρητορικά, υπογραμμίζοντας τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια ενέργεια στην μικροκλίματα της περιοχής: «Η μονάδα θα εμφανιστεί εκεί όπου ήταν δάσος. Η θερμοκρασία στην περιοχή υπολογίζεται να ανέβει 2-3 βαθμούς».

    Η δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου σε αναδασωτέα έκταση επιβραβεύει τους εμπρησμούς ή τους αποθαρρύνει;
    Το θέμα επανέφερε η Εκκλησία, «γνωστή για το επιχειρηματικό της δαιμόνιο και για την περιβαλλοντική της ευαισθησία», την Κυριακή της Ορθοδοξίας, «εν μέσω συγκινητικών λόγων για τους αναξιοπαθείς της οικονομικής κρίσης», σχολιάζει σκωπτικά το τμήμα στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «θα είναι το μεγαλύτερο στη χώρα και ίσο με τον αστικό ιστό της Νέας Πεντέλης».

    Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση συνεχίζει: «Αδιευκρίνιστο παραμένει το αν είναι η «ιδιοκτησία» της Μονής Πεντέλης οι εκτάσεις αυτές. Ως πότε τα χρυσόβουλα και η ανυπαρξία κτηματολογίου θα λειτουργούν σε βάρος του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συμφέροντος; Στο Πεντελικό ισχύει το Προεδρικό Διάταγμα 755/88 που αποτελεί τον καταστατικό χάρτη προστασίας του βουνού. Οι χρήσεις πάνω στον ορεινό όγκο είναι συγκεκριμένες και δεν προβλέπουν δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Η σιωπή της κυβέρνησης και του ΣΠΑΠ δεν επιτρέπει εφησυχασμό. ……

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=674157

  18. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά στο Κατηχητικό είναι ηλίθιοι;

    ΒΙΝΤΕΟ
    ΣΟΚ: Ιερέας στο Μενίδι ασελγούσε σε βάρος ανηλίκων

    08/03/2012 09:51

    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Μενίδι, μετά την καταγγελία των γονέων τριών παιδιών, ότι ιερέας ασελγούσε σε βάρος τους στο κατηχητικό.

    Όπως σας είχαμε πει από το πρωί ο ιερέας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος 14χρονων, 15χρονων και 9χρονων παιδιών!

    Ο ίδιος, όταν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, αρνήθηκε τις κατηγορίες και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, όπου θα απολογηθεί.

    Οι Αρχές εντόπισαν στο σπίτι του μετά από έρευνα σκληρό πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά, αλλά και ομοφυλόφιλους.

    http://www.star.gr/ellada_kosmos/134409

    • Ο/Η Po λέει:

      Οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά στο Κατηχητικό είναι ηλίθιοι;
      δεν βλέπω άλλον more suitable χαρακτηρισμό…
      Ηλιθιότατοι!

  19. Ο/Η Iωσήφ Βατοπεδινός λέει:

    To κάψιμο του Ιουδα στον Αγ Κων/νο Μενιδίου
    Aποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι ο αρχιμανδρίτης του ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Μενίδι, εξανάγκαζε ανήλικα αγόρια, ηλικίας 14-15 ετών, να έρχονται σε σεξουαλική επαφή μαζί του.

    Η φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταθέσεις των μαθητών, που περιέγραψαν στους αστυνομικούς τα όσα τους ανάγκαζε να κάνουν ο ιερέας, στο πνευματικό κέντρο του ναού.

    Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και του κατέσχεσαν lap top με υλικό παιδικής πορνογραφίας και με ομοφυλοφιλικό υλικό.

  20. Ο/Η Φουρνελεμάδης λέει:

    Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2012 15:42
    «Σκοτεινές» παραχωρήσεις και ενοικιάσεις εκτάσεων στην παραλιακή ζώνη

    Διαστάσεις γιγαντιαίου σκανδάλου λαμβάνει η διαπλεκόμενη σχέση τραπεζιτών και εκκλησιαστικών παραγόντων, με επιχειρηματίες που έχουν αγοράσει ή εκμεταλλεύονται τα «φιλέτα» της παραλίας.

    Μια σειρά από «μαύρα συμβόλαια», που αφορούν στην αγορά και την εκμετάλλευση χρυσοφόρων εκτάσεων, βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μετά από τεκμηριωμένες καταγγελίες για όργιο παρανομιών.
    Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε καυτοί φάκελοι με σκάνδαλα της παραλιακής αναμένεται να απασχολήσουν λίαν συντόμως τη Δικαιοσύνη, ενώ μια σειρά μεγαλόσχημοι παράγοντες πρόκειται να περάσουν την πόρτα του ανακριτή, και να αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Ο πρώτος καυτός φάκελος αφορά στην αγοραπωλησία εκτάσεων, οι οποίες δεν έχουν καθαρούς τίτλους και χαρακτηρίζονται «γκρίζα» οικόπεδα. Στην κατεύθυνση αυτή, η έρευνα επικεντρώνεται σε κρατικούς υπαλλήλους. κυρίως σε όσους υπηρετούν σε πολεοδομίες, σε παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε επιχειρηματίες που εμπλέκονται στις αγορές.

    Ο δεύτερος καυτός φάκελος έχει σχέση με πώληση καθώς και ενοικίαση εκτάσεων, από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε επιχειρηματίες. Οι καταγγελίες και η έρευνα αφορούν το τίμημα και τις διαδικασίες με τις οποίες έγιναν οι μεταβιβάσεις, ενώ μέσω συντονισμένων κινήσεων τόσο η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος όσο και η ΕΥΠ αναζητούν το πολιτικό χρήμα που έπεσε για μίζες στις μεγάλες αυτές δουλειές της παραλίας.

    Ο τρίτος φάκελος αφορά μεγάλη έκταση στην περιοχή της Βουλιαγμένης, την οποία εκκλησιαστικοί παράγοντες διαπραγματεύονται για πώληση με επενδυτικό σχήμα του Κατάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική Εκκλησία και το αραβικό επενδυτικό σχήμα έχει αναλάβει ο γνωστός μεσάζων οπλικών συστημάτων Τζορτζ Χάλακ, ο οποίος είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος στα Εμιράτα. Στον ίδιο φάκελο περιλαμβάνεται και η έκταση στην Πεντέλη, την οποία η Εκκλησία επιχειρεί να αξιοποιήσει επιχειρηματικά δημιουργώντας πάρκο φωτοβολταϊκών.

    Σύμφωνα με την έρευνα, οι εκτάσεις της Βουλιαγμένης, την πώληση των οποίων διαπραγματεύεται η Εκκλησία, δεν έχουν καθαρούς τίτλους, ενώ οι εκτάσεις της Πεντέλης δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αξιοποιηθούν.

    Ο τέταρτος φάκελος αφορά «μαύρο συμβόλαιο» της Εκκλησίας με γνωστό επιχειρηματία της νύχτας, ο οποίος έχει νοικιάσει έκταση στην παραλία της Βάρκιζας, αλλά στη συνέχεια, με την ανοχή γνωστών εκκλησιαστικών παραγόντων, καταπάτησε τριπλάσια έκταση από αυτή που εμφανίζεται στα συμβόλαια. Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση της σύμβασης που υπέγραψε η Εθνική Τράπεζα με μεγάλο επιχειρηματία της νύχτας, η οποία περιλαμβάνει σειρά καταχρηστικών όρων που συνιστούν καραμπινάτη περίπτωση απιστίας.

    Ο πέμπτος φάκελος περιλαμβάνει συγγενείς δημάρχων και παρένθετα πρόσωπα που λυμαίνονται δημόσιες εκτάσεις στην παραλιακή, έχοντας εξασφαλίσει την προστασία δημάρχων και την ιδιότυπη ασυλία από τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες. Η έρευνα επικεντρώνεται σε 26 επιχειρήσεις οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχονται εμμέσως από πρόσωπα που έχουν θέσεις-κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό

    http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=12112:dark-concessions-and-renting-land-in-the-coastal-zone

  21. Ο/Η Eco λέει:

    «Αγία των Αγίων» η Πεντέλη

    http://www.tovima.gr

    του Κώστα Ζαχαριάδη

    Η κατάθεση τροπολογίας για το Πεντελικό που παραχωρεί στην εκκλησία 23.000 στρέμματα αναδασωτέας και προστατευόμενης περιοχής για να κάνει φωτοβολταϊκό πάρκο αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά σκάνδαλα που εάν και εφ όσον υιοθετηθεί θα σφραγίσουν την περίοδο της «πράσινης ανάπτυξης» που ξεκίνησε το 2009 και τώρα την υπηρετεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Η εκκλησία της Ελλάδας γνωστή για το επιχειρηματικό της δαιμόνιο και για την περιβαλλοντική της ευαισθησία σχεδιάζει τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης 3.500 στρεμμάτων στη Πεντέλη. Θα είναι το μεγαλύτερο στη χώρα και ίσο με τον αστικό ιστό της Νέας Πεντέλης! Τα άλλα 20.000 περίπου στέμματα θα γίνουν πράσινο! Η εκκλησία και το πρασίνισμα του καμένου βουνού χρησιμοποιούνται για άλλη μια φορά ως «Δούρειος Ίππος» για να κάνει τις ιερές business η Μονή Πεντέλης.

    Το πάθημα του Βατοπεδίου δεν έγινε μάθημα ούτε στους εκκλησιαστικούς κύκλους ούτε στην πολιτική ηγεσία της χώρας και συνεχίζονται οι ακροβατισμοί. Το πάρκο σχεδιάζεται να γίνει εντός της ζώνης προστασίας σε περιοχή που κηρύχτηκε αναδασωτέα μετά τις πυρκαγιές του 2009. Η δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου στην συγκεκριμένη έκταση επιβραβεύει τους εμπρησμούς ή τους αποθαρρύνει; Η μεγαλόστομη διακήρυξη του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή «όπου ήταν πράσινο θα γίνει ξανά πράσινο» δεσμεύει τον κ. Σαμαρά που σήμερα συγκυβερνά ή την προσπερνά για να ταχτοποιήσει εκκρεμότητες ένα σχεδόν μήνα πριν τις εκλογές με την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας ;

    Η θερμοκρασία στην περιοχή υπολογίζεται να ανέβει 2-3 βαθμούς. Το πεντελικό όρος, ακόμα και τώρα που έχει καεί είναι ένα από τα ελάχιστα φυσικά air condition της πρωτεύουσας κατά τους αβίωτους καλοκαιρινούς μήνες και η διάσωση του αφορά όχι μόνο τους κατοίκους που ζουν στους γειτονικούς δήμους αλλά όλους τους Αθηναίους. Ποιος εμπόδισε, ποιος εμποδίζει την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει στην ταχεία αναδάσωση της περιοχής; Γιατί κωλυσιεργεί επί 4 σχεδόν χρόνια;

    (…..)

    «Αγία των Αγίων» η Πεντέλη

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δημήτρης Παπαδημούλης:

    Φωτογραφική- τροπολογία σκάνδαλο, με την οποία παραχωρούνται στην Μονή Πεντέλης 23.000 στρέμματα

    •Φωτογραφική- τροπολογία σκάνδαλο, με την οποία παραχωρούνται στην Μονή Πεντέλης 23.000 στρέμματα αμφισβητούμενης, αναδασωτέας και προστατευόμενης περιοχής για να κάνει στα καμμένα της Πεντέλης, φωτοβολταϊκό πάρκο 3.500στρεμμάτων!

    •Κατατέθηκε από τους βουλευτές Μ.Βαρβιτσιώτη (ΝΔ) και Γ.Χαραλαμπόπουλο (ΠΑΣΟΚ), στο Νομοσχέδιο για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού και το πρόγραμμα Ήλιος, που υπερψηφίζεται την Πέμπτη από την ολομέλεια της Βουλής.

    •Δ.Παπαδημούλης: «Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο, ένα Βατοπέδι Νο2 που προωθείται με τις πλάτες του κ.Σαμαρά και του κ.Βενιζέλου. Να πάρει αμέσως σαφή θέση η Κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ.Παπακωσταντίνου.»

    Ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης μόλις πληροφορήθηκε την κατάθεση της φωτογραφικής τροπολογίας – σκάνδαλο, η οποία και επισυνάπτεται, που κατατέθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με στόχο να ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Όλη η Πεντέλη είναι καμένη τα τελευταία 15 χρόνια και στις καμένες εκτάσεις, με βάση το άρθρο 117, παρ. 3, του Συντάγματος “Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται, δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό

    Η Εκκλησία επικαλείται ιδιοκτησία, ενώ έχει παραδώσει με πρωτόκολλο το Δημόσιο “Διακατεχόμενο δάσος” Πεντέλης με βάση τους νόμους 1700/1987 και 1811/1988. Η Μονή Πεντέλης υπέγραψε τη Σύμβαση με το Δημόσιο, που επικυρώνουν οι 2 νόμοι.

    Επίσης, κάθετη είναι και η διαφωνία του WWF-Ελλάς, που τονίζει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) πρέπει να αναπτύσσονται σε χώρους όπου δεν δημιουργούν περιβαλλοντικά προβλήματα.

    Η κατάθεση φωτογραφικής τροπολογίας για το Πεντελικό, από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που παραχωρεί στην εκκλησία 23.000 στρέμματα, αμφισβητούμενης, αναδασωτέας και προστατευόμενης περιοχής για να κατασκευαστεί ένα φαραωνικό φωτοβολταϊκό πάρκο 3.500 στρεμμάτων αποτελεί σκάνδαλο. Πρόκειται για μεθόδευση που χρησιμοποιείται ως «Δούρειος Ίππος» για να κάνει τις ιερές business η Μονή Πεντέλης. Το πάθημα του Βατοπεδίου δεν έγινε φαίνεται μάθημα ούτε στους εκκλησιαστικούς κύκλους ούτε στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Τι θέση παίρνει για αυτή την φωτογραφική ρύθμιση ο κ. Βενιζέλος; Η διακήρυξη του κ. Καραμανλή «όπου ήταν πράσινο θα γίνει ξανά πράσινο» δεσμεύει τον κ. Σαμαρά; Ποιος εμποδίζει την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει στην ταχεία αναδάσωση της περιοχής και κωλυσιεργεί επί 4 σχεδόν χρόνια;Η Πεντέλη και η δημόσια περιουσία, το πράσινο και η προστασία του περιβάλλοντος είναι για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου είναι «τα Αγία των Αγίων» και ως τέτοια θα την υπερασπιστούμε.»

    Φωτογραφική- τροπολογία σκάνδαλο, με την οποία παραχωρούνται στην Μονή Πεντέλης 23.000 στρέμματα

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    Σκάνδαλο στην Πεντέλη την ημέρα της Δασοπονίας

    τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος ΣΥΝ

    Με την κατάθεση της τροπολογίας για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου της εκκλησίας σε αναδασωτέα δημόσια περιοχή της Πεντέλης γιορτάζει η Κυβέρνηση την ημέρα δασοπονίας.

    Αν κάθε επέτειος είναι μέρα απολογισμού για το τι έγινε ή τι έκανε κάποιος όλο το έτος, που μεσολαβεί μεταξύ δυο επετείων τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου στην αρχή και Παπαδήμου έπειτα, πρέπει να είναι πολύ περήφανες για το έργο τους.

    Ιδιαίτερα περήφανη πρέπει να είναι η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που ξεκινώντας την θητεία της με το ερώτημα τι είναι δάσος, πιστή στις αναζητήσεις της για ξεπούλημα του Δημόσιου χώρου, βοηθά στην καταπάτηση και στην καταστροφή των περιαστικών δασών, υπέρ βαριών αστικών χρήσεων.

    Για ακόμα μια επέτειο χρόνια αιτήματα προστασίας των πολύτιμων δασικών οικοσυστημάτων επανέρχονται:
    •Σθεναρή αντίσταση σε κάθε μελλοντική προσπάθεια αναθεώρησης των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος.
    •Σαφής οριοθέτηση και απόλυτη προστασία των εδαφών δασικού χαρακτήρα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών κατάρτισης των δασικών χαρτών και του δασολογίου, που εξακολουθεί να καρκινοβατεί ανάμεσα στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Να ισχύσουν οι αυστηροί περιορισμοί στην οικοδόμηση από συνεταιρισμούς ή ιδιώτες ή ΝΠΔΔ (εκκλησία, δήμοι, υπουργεία…) σε δασικές εκτάσεις. Να αποσυρθεί η σκανδαλώδης τροπολογία για την Πεντέλη.
    •Κατοχύρωση της ψιλής κυριότητας του δημοσίου στα δασικού χαρακτήρα εδάφη και υποχρεωτική αειφορική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, ανεξαρτήτως του προσδοκώμενου οικονομικού αποτελέσματος.
    •Νέα ιεράρχηση του σκοπού της δασικής διαχείρισης ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες δημογραφικές και αναπτυξιακές μεταλλαγές της υπαίθρου, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών. Έμφαση στην ανάπτυξη και προστασία των αισθητικών δασών, των δασικών μονοπατιών αναψυχής, στην υδρονομική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, στη σήμανση του δασικού οδικού δικτύου, στην προστασία της πανίδας και χλωρίδας.
    •Χωροταξικός σχεδιασμός της πυροπροστασίας, εγκατάσταση συστημάτων εντοπισμού των πυρκαγιών, ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντικών δυνάμεων και στενή συνεργασία μεταξύ της πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας.
    •Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης των ζημιών στα δάση, με βάση την καταγραφή του δασικού χώρου που θα προκύψει από την κατάρτιση των δασικών χαρτών και του δασολογίου.
    •Εξυγίανση και αναβάθμιση του Ειδικού Φορέα Δασών, ώστε να επιτελέσει το έργο του.

    Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, δηλαδή αυτοί που πρέπει να έχουν τις πρωτοβουλίες για την προστασία και υπεράσπιση των δασικών οικοσυστημάτων είναι αφοσιωμένοι στην εκποίηση των δασικών εδαφών. Φανερά πια, όπως με την τροπολογία για την Πεντέλη, εξυπηρετούν συμφέροντα. Πρέπει να φύγουν.

  24. Ο/Η Λήσταρχος Ιερώνυμος Νταβέλης λέει:

    H ανάπτυξη των ΑΠΕ δεν έχει ανάγκη από φωτοβολταϊκά μεγαθήρια στην Πεντέλη

    Απαράδεκτη τροπολογία στη Βουλή για «φωτογραφική» τακτοποίηση του φωτοβολταϊκού (Φ/Β) πάρκου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πεντέλη!

    Ως απολύτως απαράδεκτη χαρακτηρίζουν την τροπολογία για «φωτογραφική» χωροθέτηση του Φ/Β πάρκου 300 MW που κατατέθηκε στις 16 Μαρτίου από τους βουλευτές Γιώργο Χαραλαμπόπουλο του ΠΑΣΟΚ και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη της ΝΔ, η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων-Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και Ελληνική Εταιρεία.

    Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Η τροπολογία αφορά αμφισβητούμενης από το Δημόσιο κυριότητας έκταση 3.500 στρεμμάτων στη θέση Καλύσια του Πεντελικού Όρους, η οποία εμπίπτει στη Ζώνη Β (στην οποία επιτρέπονται μόνο γεωργικές δραστηριότητες) του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) «Καθορισμός ζωνών προστασίας του όρους Πεντέλη, χρήσεων και όρων δόμησης αυτών» (ΦΕΚ 755 Δ’/21.10.1988). Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροπολογία δεν κάνει απολύτως καμία αναφορά στους όρους προστασίας του Πεντελικού.

    Λαμβάνοντας σαφή θέση υπέρ της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ως εργαλείου καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, η ΠΕΔΔΥ το WWF Ελλάς, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού επισημαίνουν πως η ανάπτυξη των ΑΠΕ πρέπει να χωροθετείται ορθά και να μην απαιτεί κατά περίπτωση υποβάθμιση όρων προστασίας σημαντικών φυσικών περιοχών, όπως το προστατευόμενο με ΠΔ Πεντελικό Όρος. Η μη αντιστρεπτή υποβάθμιση ενός σημαντικού
    φυσικού πόρου, όπως οι προστατευόμενοι ορεινοί όγκοι της Αττικής, από πολύ μεγάλης κλίμακας έργα, υποβαθμίζει την πολιτική ανάπτυξης των ΑΠΕ, ως περιβαλλοντικής τεχνολογίας και αναγκαίας ενεργειακής πολιτικής. Επιπλέον, η αναφορά σε ανάληψη υποχρέωσης αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων που περιβάλλουν το έργο θεωρείται παραπλανητική, καθώς τα προβλήματα της Πεντέλης δεν έχουν σχέση με την απουσία αναδασωτικών εργασιών, αλλά με τις καταπατήσεις και την απουσία ισχυρού μηχανισμού
    δασοπροστασίας. Υπενθυμίζεται ότι μελέτη αναδάσωσης 32.000 στρεμμάτων διπλοκαμένων εκτάσεων στο Πεντελικό έχει ενταχθεί στο σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ και χρηματοδοτείται κάθε χρόνο οι απαραίτητες αναδασωτικές εργασίες, με τη συνεργασία των δήμων της περιοχής και χιλιάδων εθελοντών.

    Η επίτευξη όμως των στόχων που έχουν τεθεί στον Εθνικό Σχεδιασμό για τις ΑΠΕ οφείλει να πραγματώνεται με τρόπο που μεγιστοποιεί τα οφέλη για τους πολλούς και, ταυτόχρονα, ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η εγκατάσταση ενός κολοσσιαίου πάρκου 300 MW (το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος στη χώρα μας είναι περίπου 630 MWp) σε μια περιοχή με ειδικό καθεστώς προστασίας και ειδική βαρύτητα για το κοινωνικό σύνολο δε συνάδει με τις δυο αυτές προϋποθέσεις. Ιδιαίτερα, δε, από τη στιγμή που ήδη οι υπάρχουσες αιτήσεις για Φ/Β έργα ξεπερνούν τις προβλέψεις του ΥΠΕΚΑ για την διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.

    Η απρόσκοπτη ανάπτυξη των έργων καθαρής ενέργειας πρέπει να σέβεται το φυσικό περιβάλλον και το περί δικαίου αίσθημα.

    Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τόσο τους υπεύθυνους του έργου να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους όσο και τους βουλευτές που κατέθεσαν την τροπολογία να την αποσύρουν, αναλογιζόμενοι την τεράστια ευθύνη τους για το αρνητικό προηγούμενο που ανοίγεται για αντίστοιχες κατά περίπτωση ρυθμίσεις και υποβάθμιση του καθεστώτος προστασίας σημαντικών περιοχών.

    H ανάπτυξη των ΑΠΕ δεν έχει ανάγκη από φωτοβολταϊκά μεγαθήρια στην Πεντέλη

  25. Ο/Η Eco λέει:

    «Φωτογραφική» τακτοποίηση του φωτοβολταϊκού πάρκου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πεντέλη, καταγγέλλουν οι έλληνες δασολόγοι και τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

    Η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ), το WWF, η Ορνιθολογική και η Ελληνική Εταιρεία χαρακτηρίζουν ως «απολύτως απαράδεκτη» την τροπολογία για χωροθέτηση φωτοβολταϊκού πάρκου 300 MW στην Πεντέλη η οποία κατατέθηκε στις 16 Μαρτίου από τους βουλευτές κ. Γιώργο Χαραλαμπόπουλο του ΠΑΣΟΚ και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη της ΝΔ.

    «Η τροπολογία αφορά έκταση 3.500 στρεμμάτων στη θέση Καλύσια του Πεντελικού Όρους, η οποία είναι αμφισβητούμενης κυριότητας από το Δημόσιο», λέει στο «Βήμα» ο πρόεδρος της ΠΕΔΔΥ κ. Νίκος Μπόκαρης. Όπως επισημαίνει η έκταση βρίσκεται στη Ζώνη Β του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για την Πεντέλη όπου επιτρέπονται μόνο γεωργικές δραστηριότητες. Στην τροπολογία δεν υπάρχει αναφορά στους όρους προστασίας του Πεντελικού.

    http://laikisinelefsipentelis.blogspot.com/2012_03_01_archive.html

    Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012ΑΝ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝΕ ΤΗ ΘΕΑ, ΤΟΤΕ Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΑΤΕΑ!
    Eκτακτη Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Τρίτη 20/3, 9:30μμ.

    Το ποτηρι ξεχειλισε…
    Στις 16/3 το βράδυ, κατατέθηκε στην Βουλή τροπολογία η οποία παραχωρεί στην Εκκλησία της Ελλάδος, έκταση 23,500 στρεμμάτων, αναδασωτέα, εντός του Πεντελικού προκειμένου να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά. Ψηφίζεται την Πέμπτη το βράδυ.

    Την Τρίτη 20/3 το πρωί στις 11.00 συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Πασοκ, και στη συνέχεια έξω από τα γραφεια της ΝΔ και μετά έξω από την Αρχιεπισκοπή.

    ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ RICK S, ΤΩΡΑ ΜΠΥΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ
    ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ LIDL, Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΩΡΑ: 9:30μμ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

  26. Ο/Η Μαύρο σε Βαρβιτσιώτη Χαραλαμπόπουλο λέει:

    Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στις 18.15, και με τη Βουλή κλειστή, ο Γεώργιος Ερνέστος Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ) κατέθεσαν τροπολογία για να γίνει στην Πεντέλη «πάρκο φωτοβολταϊκών» έκτασης 3.500 στρεμμάτων.

    Και βέβαια επειδή αυτές οι τροπολογίες μόνο αθώες δεν είναι, να ξέρετε ότι

    -το «πάρκο» θα ανήκει στην Εκκλησία (θυμάστε τον Ιερώνυμο που εξέφραζε την πικρία του;).

    -οι δύο βουλευτές είναι εισηγητές του νομοσχεδίου για το Ελληνικό που θα συζητηθεί την Τετάρτη. Εκφράζουν δηλαδή τα κόμματά τους;

    – Βαρβιτσιώτης και Χαραλαμπόπουλος εκλέγονται στη Β Αθηνών (και έτσι επανεκλέγονται).

    – H έκταση που θα γίνει η «μπίζνα» του Ιερώνυμου είναι αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας – το παραδέχθηκε ακόμη και ο Παπακωνσταντίνου

    antinews.gr/2012/03/20/152718/

  27. Ο/Η Αροάνιος λέει:

    http://kleitor.blogspot.com/2012/03/blog-post_23.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2Ftebeyv+%28%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%A4%CE%A9%CE%A1%29

    23 Μαρτίου 2012

    Ποιός τελικά είχε όφελος να καίγεται το όρος Πεντέλη κάθε τρείς και λίγο μέχρι να μείνει μόνιμα φαλακρό Ιερώνυμε;

    Όταν απαντήσεις στο ερώτημα, ποιός είχε όφελος να καίγεται το όρος Πεντέλη κάθε τρείς και λίγο μέχρι να μείνει μόνιμα φαλακρό, τότε και μόνο τότε θα δούμε την περίπτωσάρα σας ασεβέστατε. Βεβαίως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα αφού μόνο εσείς σκεφτήκατε να μετατρέψετε το όρος Πεντέλη σ’ εργοστάσιο φωτοβολταϊκών παραγωγής ηλεκτρισμού και συνεπώς όπως αποδεικνύεται μόνο εσείς ΘΑ είχατε όφελος από ένα νεκρό δάσος (δεν μας είπατε αλήθεια, τα καμένα δέντρα ποιός τα πούλησε για ξυλεία;) κι ένα φαλακρό βουνό για να βάλετε τα φωτοβολταϊκά σας. Τα δε περί περιουσίας (που ποτέ δεν είπατε που την βρήκατε και πως διότι τι να πείτε; πως σας την έδωσαν οι Οθωμανοί;) καλύτερα να προσέχετε όταν τα λέτε διότι μόλις τις προάλλες κλαιγόσασταν πως δεν έχετε περιουσία και είστε… φτωχοί (χαχαχαχα) αλλά σήμερα ζητάτε να αξιοποιήσετε τι αλήθεια; Αυτά που δεν έχετε δήθεν; Μα για πόσο μαλάκες μας περνάτε ασεγέλστατε; Γιατί δεν μας εξηγείτε πως την ίδια στιγμή που ο λαός για μια ακόμα φορά δεινοπαθεί εσείς λουσμένοι στα χρυσά ετοιμάζεστε για επενδύσεις; επενδύσεις σου δίδαξαν ο Χριστός σου και η Παναγία σου να κάνεις ή να μοιράζεις στους φτωχούς ό,τι έχεις και δεν έχεις μένοντας εσύ φτωχός και πένητας εξωλέστατε; Η εντεκάτη εντολή είναι που λέει: επένδυσε; Μα για πόσο μαλάκες μας περνάς αναιδέστατε;

    Πάμε παρακάτω; Από πότε λοιπόν αυτός που όντας αργόμισθος και με μόνη του υπηρεσία να ψέλνει μια ώρα κάθε μέρα θα έπρεπε να θεωρείται αρωγός ενός κράτους κι όχι εχθρός του; Αν οι αρωγοί κάθονται και πληρώνονται περιφέροντας και κάποιες νεκροκεφαλές για το έξτρα φιλοδώρημα (και όλα αυτά αφορολόγητα) τότε τι να τους κάνουμε τους εχθρούς κακεντρεχέστατε; Ποιος σας είπε ασυλλόγιστε φλύαρε κι ασύνετε κωμωδέ ότι το κράτος πρόνοιας υπάρχει για να εξυπηρετεί τα δικά σου ιδιωτικά ιδρύματα; Γιατί δεν μας λέτε και πόσα εισπράττετε από τον κάθε ταλαιπωρημένο που δήθεν βοηθάτε; Του παίρνεται μήπως την σύνταξη; κανα χωραφάκι για να αξιοποιήσετε επενδυτικά μεθαύριο; Ε αφρονέστατε; Για απαντήστε λοιπόν σε όλα τα παραπάνω και μετά θα δούμε τι σας πρέπει και τί όχι.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.